Programma gemist?

De Europese leiders door hebben uit verschillende meningen over de aanpak op van de op migratiecrisis. op tv Hoogtepunt van de crisis tijdens is in de op tv zomer van 2015, wanneer honderdduizenden tijdens vluchtelingen en het migranten uit Noord-Afrika en uit Syrië arriveren. Commissievoorzitter uit Jean-Claude in Juncker wil naar de lasten van de migrantencrisis over met de hele EU op van verdelen, terwijl de voorzitter van in de Europese Raad, op Donald Tusk, de grenzen uit wil in versterken. Het naar Oost-Europa-blok, geleid door de Hongaarse van Viktor een Orban, wil de oplossing van Juncker door niet op en dit leidt het tot een confrontatie op tv tussen Oost en West. Het op verhaal begint een in in april 2015, wanneer de tijdens Italiaanse premier Matteo Renzi hoort op dat er een het migrantenboot een voor de in kust van Italië is gezonken de en er wordt door gevreesd de voor het leven van door 800 mensen. van De Europese leiders hebben moeite uit om het op tv hoofd te op tv bieden aan honderdduizenden migranten op tv die aankomen. door De meeste migranten hopen Duitsland door te bereiken en bondskanselier in tijdens Angela Merkel bevindt zich midden naar in van de crisis. 'We tijdens hadn't paid enough attention op to the tijdens numbers of refugees. That includes tijdens me uit personally. That includes the whole op tv federal government', geeft ze het toe. in De situatie het komt tot een hoogtepunt in een de nacht van 4 uit september 2015, wanneer tijdens duizenden van migranten van het op tv station van het Hongaarse Boedapest het naar Duitsland lopen. de Ze worden geleid uit door uit een jonge Syrische tijdens vluchteling, Mohammad het Zatarieh. 'I thought, de after this whole journey op I have met to stay here een in this place, this is not tijdens acceptable. I naar was shouting 'I'm going naar to walk, if op anyone wants tijdens to walk tijdens with me, you are welcome', uit zegt deze uit hierover op later. De bondskanselier besluit de op Duitse grens op tv niet te sluiten, omdat het sluiting een van schending zou zijn met van het EU-beginsel naar van vrij tijdens verkeer. Ze slaagt erin uit president François door Hollande te overtuigen van het idee op tv van verplichte een quota voor op tv de verdeling van het migranten in in de hele EU. van Maar dit plan tijdens stuit op heftige weerstand van de op Oost-Europese op lidstaten van de EU. een Wanneer de uit topleiders hun beleid proberen door uit door te drukken, stort de EU bijna het het ineen. Ze worden gedwongen door opnieuw na te denken. De met Nederlandse premier van Mark Rutte de komt met het plan de om door samen met Turkije met de crisis op te tijdens lossen, maar op hij wordt naar de achtergrond geschoven tijdens door de het Turkse premier Ahmet op Davutoglu, de avond voordat uit door het EU-plan aan op de Europese Raad naar zou worden voorgelegd.

Het tijdens verhaal van door de crisis begint tijdens wanneer George Papandreou aantreedt als premier naar en vaststelt hoe naar slecht van de financiën van Griekenland ervoor op staan. op tv Het lot van de met euro hangt af de van uit de manier waarop de EU-leiders uit de crisis tijdens aanpakken. De op tv Franse president Nicolas Sarkozy en het met hoofd een van de een Europese Centrale Bank, in Jean-Claude Trichet, maken een ruzie over wie de rekening met van de crisis uit moet betalen. door De voorzichtige Angela uit Merkel en de Franse met president Nicolas Sarkozy de zijn op het niet met elkaar eens over van met hoe de EU om moet van gaan van met het nabije faillissement van Griekenland. op tv De crisis het spreidt zich uit uit en bedreigt ook de met euro. Uiteindelijk moeten het er miljarden tijdens euro's in de van economie worden gepompt, met komen er protesten een tegen bezuinigingen en op nemen twee de democratisch gekozen premiers ontslag. De uit crisis uit staat in januari tijdens 2015 opnieuw op door de Europese van agenda wanneer in Griekenland uit de radicaal-linkse Syriza-regering naar van Alexis Tsipras wordt op gekozen. Griekenland het krijgt uitstel, maar eind in juni schokt op Alexis Tsipras op tv iedereen door een referendum op te houden over de voorwaarden door naar die de EU aan door de hulp stelt. op tv Grexit lijkt uit een reële mogelijkheid, omdat met meer dan 60 in procent van de de Grieken tegen de het voorwaarden van de op tv EU stemt. Dankzij een op telefoontje naar van president François Hollande besluit met Tsipras de terug te keren naar Brussel tijdens om te kijken naar uit tijdens een nieuw reddingsplan. de Wolfgang Schäuble, de Duitse minister uit van Financiën, is ervan met overtuigd een dat grexit tijdens de beste stap vooruit is. Tijdens uit een nachtelijk met marathonbijeenkomst met van de Europese top in trekt Tusk, de president uit van de Europese het Raad, met op steun van de Italiaanse premier op Renzi, met Angela Merkel tijdens over de streep. in Griekenland is er met op het nippertje in geslaagd door om in van de eurozone te het blijven.

De driedelige serie in 'Europa achter het de schermen' laat zien de welke felle discussies naar er achter het de gesloten deuren van het de naar EU worden gevoerd en naar hoe Europese het presidenten, premiers door en hun adviseurs met het elkaar botsen en nachten een doorwerken om te op tv voorkomen dat naar de Europese Unie naar uit elkaar in valt. De afleveringen zijn de komende door dinsdagen om 23:15 de uur te zien op tijdens NPO 2. In het dit drieluik komen gebeurtenissen op tv aan de orde op tv met die de afgelopen op tien jaar opschudding in de uit EU veroorzaakten: het Brexit-referendum tijdens van het David Cameron, de Griekse op geldcrisis en de komst met van honderdduizenden migranten een in van de zomer van 2015. De een eerste aflevering van laat zien hoe de op Britse op tv premier David Cameron onder een druk van de Conservatieve Partij op tv belooft het Brexit-referendum in uit te schrijven. van door Douglas Carswell en Daniel de Hannan onthullen hoe met ze samenwerkten om de op druk op op Cameron op te voeren. in William Hague, naar George Osborne tijdens en Nick Clegg reconstrueren de argumenten in op die hebben geleid tot dit besluit. van tijdens Donald Tusk, President van de op tv Europese van Raad en Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker leggen in de onderhandelingen het van Cameron op tv met EU-leiders naar uit.

oktober 2019
26-03-2019 23:20

Niet te stoppen (Migratie)

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Niet te stoppen (Migratie)

De Europese leiders hebben verschillende meningen over de aanpak van de migratiecrisis. Hoogtepunt van de crisis is in de zomer van 2015, wanneer honderdduizenden vluchtelingen en migranten uit Noord-Afrika en Syrië arriveren. Commissievoor...

19-03-2019 23:30

Alles of niets (de Euro)

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Alles of niets (de Euro)

Het verhaal van de crisis begint wanneer George Papandreou aantreedt als premier en vaststelt hoe slecht de financiën van Griekenland ervoor staan. Het lot van de euro hangt af van de manier waarop de EU-leiders de crisis aanpakken. De Fran...

12-03-2019 23:20

Nieuw: Europa achter de schermen

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Nieuw: Europa achter de schermen

De driedelige serie 'Europa achter de schermen' laat zien welke felle discussies er achter de gesloten deuren van de EU worden gevoerd en hoe Europese presidenten, premiers en hun adviseurs met elkaar botsen en nachten doorwerken om te voor...

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult bij Europa achter de schermen: 10 jaar tumult liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult. Heb je een uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist

Uitzending gemist van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult? Hier kun je alle uitzendingen van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
  • Laatste uitzending op 26-03-2019 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!