Programma gemist?

De Europese op leiders van hebben verschillende meningen over de aanpak op van de migratiecrisis. door Hoogtepunt naar van de naar crisis is in de op tv zomer van 2015, uit wanneer honderdduizenden vluchtelingen op en migranten uit Noord-Afrika een en Syrië op tv arriveren. Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker van wil naar de lasten van de uit migrantencrisis over de met hele EU verdelen, terwijl van de voorzitter in van de Europese Raad, de Donald Tusk, de in grenzen wil met versterken. Het Oost-Europa-blok, met geleid door de Hongaarse op tv Viktor Orban, wil het de oplossing van het Juncker niet van en dit leidt tot een tijdens confrontatie met tussen Oost en van West. Het van verhaal begint in april 2015, wanneer op tv de op Italiaanse premier Matteo Renzi hoort een de dat er een migrantenboot voor uit de kust van Italië in naar is gezonken en er het wordt gevreesd voor het leven naar van 800 de mensen. De Europese leiders tijdens hebben moeite tijdens om het hoofd het te bieden aan honderdduizenden uit migranten die aankomen. het De meeste migranten op hopen de Duitsland te bereiken en bondskanselier door Angela Merkel bevindt de zich midden in het uit de crisis. 'We hadn't de paid enough attention to het the in numbers of refugees. That tijdens includes me personally. That het includes the whole federal in naar government', geeft ze toe. De van situatie komt tot naar een hoogtepunt op in de nacht van 4 met de september 2015, wanneer duizenden migranten tijdens van het in station van het Hongaarse Boedapest uit op tv naar Duitsland lopen. op tv Ze worden geleid door een jonge van met Syrische vluchteling, Mohammad Zatarieh. 'I van thought, uit after this whole de journey I have to van stay here in this place, uit een this is not acceptable. op I was shouting 'I'm met going to walk, een if anyone wants naar to op walk with me, you are welcome', in zegt met deze hierover later. De uit bondskanselier tijdens besluit de Duitse grens niet van te sluiten, naar omdat sluiting een schending zou naar een zijn van het EU-beginsel van vrij door verkeer. Ze slaagt naar tijdens erin president François naar Hollande te overtuigen van het idee met van tijdens verplichte quota voor in de verdeling van migranten het in de hele het EU. Maar dit plan de uit stuit op heftige weerstand van de op tv naar Oost-Europese lidstaten van de EU. Wanneer een naar de topleiders hun beleid proberen uit door op te drukken, stort de van EU bijna ineen. het Ze worden gedwongen opnieuw na op tv te door denken. De een Nederlandse premier Mark Rutte komt op tv met het plan de om samen de met Turkije de crisis op door te lossen, met maar naar hij wordt naar een de achtergrond geschoven door de met Turkse op tv premier Ahmet Davutoglu, van de avond voordat naar het EU-plan aan de naar Europese Raad van zou worden voorgelegd.

Het verhaal het van de het crisis begint wanneer George Papandreou tijdens aantreedt als uit premier en vaststelt op hoe tijdens slecht de financiën van Griekenland ervoor in staan. van Het lot van de euro tijdens tijdens hangt af van de manier een waarop de EU-leiders de naar crisis aanpakken. in De van Franse president Nicolas Sarkozy uit en het hoofd van door de op tv Europese Centrale Bank, Jean-Claude het Trichet, maken ruzie over wie op tv de de rekening van de crisis moet met betalen. De voorzichtige het Angela Merkel op en de Franse president op in Nicolas Sarkozy zijn het uit niet met elkaar eens over door hoe de uit EU om moet gaan door met uit het nabije faillissement van naar Griekenland. De crisis naar spreidt zich in uit en bedreigt ook de de euro. door Uiteindelijk moeten er miljarden een euro's de in de economie worden gepompt, komen de naar er protesten tegen op tv bezuinigingen en nemen het twee democratisch gekozen premiers met ontslag. De crisis staat in van januari 2015 opnieuw de op tv op de Europese agenda de wanneer in Griekenland naar de radicaal-linkse Syriza-regering van tijdens Alexis Tsipras wordt op gekozen. Griekenland het krijgt uitstel, maar in eind juni schokt Alexis Tsipras met iedereen door naar een een referendum te houden over de het voorwaarden die de uit EU aan de met hulp stelt. Grexit lijkt de met een reële mogelijkheid, omdat meer van dan 60 procent van in de een Grieken tegen in de voorwaarden van de EU stemt. een Dankzij op een telefoontje van president op François Hollande de besluit Tsipras uit terug te keren naar tijdens Brussel om in te kijken naar een nieuw reddingsplan. van het Wolfgang Schäuble, de Duitse minister op tv van Financiën, met is ervan overtuigd van dat grexit de beste stap uit vooruit naar is. Tijdens een nachtelijk marathonbijeenkomst naar van in de Europese top trekt op tv Tusk, de president van het de tijdens Europese Raad, met steun van uit de Italiaanse premier in de Renzi, Angela Merkel door over de streep. Griekenland is van er op het nippertje de in geslaagd om een in de eurozone met te het blijven.

De uit driedelige serie 'Europa achter de uit uit schermen' laat zien welke uit felle discussies er op tv achter de gesloten in deuren van de uit EU worden gevoerd en op hoe op tv Europese presidenten, premiers en hun adviseurs een met elkaar naar botsen en nachten met doorwerken om te door voorkomen dat de op Europese Unie uit uit elkaar tijdens valt. De afleveringen zijn een de komende dinsdagen om in 23:15 uur te naar zien op NPO 2. In uit dit drieluik komen naar gebeurtenissen aan een de orde met die de afgelopen tien jaar van opschudding in van de EU veroorzaakten: de het Brexit-referendum van David uit Cameron, de door Griekse geldcrisis en de naar komst van honderdduizenden een migranten in de het zomer van de 2015. De eerste aflevering laat zien van door hoe de Britse in premier David Cameron onder druk uit van de Conservatieve met Partij de belooft het Brexit-referendum uit in te schrijven. op tv Douglas Carswell en Daniel Hannan een onthullen tijdens hoe ze samenwerkten van om de druk tijdens op Cameron op te voeren. uit William Hague, George naar Osborne en Nick uit Clegg reconstrueren tijdens de argumenten die tijdens hebben geleid op tot dit besluit. op Donald Tusk, President de van de Europese uit Raad en Commissievoorzitter naar Jean-Claude Juncker leggen de onderhandelingen door van Cameron met een EU-leiders met uit.

oktober 2021
26-03-2019 23:20

Niet te stoppen (Migratie)

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Niet te stoppen (Migratie)

De Europese leiders hebben verschillende meningen over de aanpak van de migratiecrisis. Hoogtepunt van de crisis is in de zomer van 2015, wanneer honderdduizenden vluchtelingen en migranten uit Noord-Afrika en Syrië arriveren. Commissievoor...

19-03-2019 23:30

Alles of niets (de Euro)

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Alles of niets (de Euro)

Het verhaal van de crisis begint wanneer George Papandreou aantreedt als premier en vaststelt hoe slecht de financiën van Griekenland ervoor staan. Het lot van de euro hangt af van de manier waarop de EU-leiders de crisis aanpakken. De Fran...

12-03-2019 23:20

Nieuw: Europa achter de schermen

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult - Nieuw: Europa achter de schermen

De driedelige serie 'Europa achter de schermen' laat zien welke felle discussies er achter de gesloten deuren van de EU worden gevoerd en hoe Europese presidenten, premiers en hun adviseurs met elkaar botsen en nachten doorwerken om te voor...

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult bij Europa achter de schermen: 10 jaar tumult liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult. Heb je een uitzending van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Europa achter de schermen: 10 jaar tumult gemist

Uitzending gemist van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult? Hier kun je alle uitzendingen van Europa achter de schermen: 10 jaar tumult kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 3
  • Laatste uitzending op 26-03-2019 om 23:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!