Programma gemist?

Portret van de van bevlogen, inspirerende van zenmeester een Bernie, die wereldwijd van bekendstaat als een pionier op tv in de Amerikaanse en Europese op van zenbeweging. Hij heeft met zijn het leven de het sociaal geëngageerd boeddhisme met vormgegeven. Zo van stichtte hij ruim tijdens 20 jaar geleden in Yonkers, in New York, een centrum het voor werklozen, daklozen met en aidspatiënten. Hij de startte allerlei de projecten door zoals een bakkerij, de uit Greyston Bakery, die later van miljoenen per van jaar omzette uit en zelfs brownies bakt voor het op tv Witte Huis. door Alle winst gaat naar op tv de ontwikkeling tijdens van sociale projecten. tijdens Bernie begon 23 jaar op tv geleden ook een met de inmiddels uit geruchtmakende met Bearing Witness Retraites: in confronterende retraites naar kamp in Auschwitz. Hier leidde hij door met meer op tv dan honderd in man dagenlange meditaties als bewustwording en tijdens getuigenis van van de gruwelijkheden op van de genocide die daar het had plaatsgevonden. van Ook het lazen ze bij de van gaskamers de een namen van de slachtoffers tijdens uit de Tweede door Wereldoorlog voor. Later zouden andere het van plekken van onheil tijdens als Rwanda, Black in Hills en Bosnië volgen. door Bernie haalde naar mensen uit hun comfortzone, zodat ze naar uit hun mindset uit op tv stappen en in actie van komen om de met ander de in helpende hand te bieden. Hij tijdens initieerde ook straatretraites, waarbij in deelnemers vrijwillig in enkele dagen als door daklozen over straat zwerven. tijdens een Over de hele wereld vinden op tv er in nu straatretraites plaats in de geest tijdens in van Bernie. Uit het al deze initiatieven vloeide zijn in beweging van Zen Peacemakers International voort, die naar ook navolging vond in op tv Nederland met de op Zen een Peacemakers Lage door Landen. Volgens Bernie is met de mate waarin iemand tijdens verlicht is af te tijdens meten aan op in hoeverre deze persoon in een ander helpt. naar 'Echt fysiek helpt', tijdens zei hij. een Dat het is voor Bernie tijdens Glassman de diepere vorm uit van geëngageerd boeddhisme. 'Peacemaking de is the functioning een of bearing witness. Once door op tv we listen with our entire in body and mind, loving tijdens action de arises.' - Bernie op Glassman.

september 2020
31-03-2019 14:20

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman - De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman

Portret van de bevlogen, inspirerende zenmeester Bernie, die wereldwijd bekendstaat als een pionier in de Amerikaanse en Europese zenbeweging. Hij heeft met zijn leven het sociaal geëngageerd boeddhisme vormgegeven. Zo stichtte hij ruim 20 ...

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman bij De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 31-03-2019 om 14:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!