Programma gemist?

Portret van tijdens de bevlogen, met inspirerende zenmeester Bernie, van die wereldwijd in bekendstaat als een van pionier in de uit Amerikaanse en Europese zenbeweging. Hij uit heeft met zijn een leven het sociaal het geëngageerd boeddhisme tijdens vormgegeven. Zo stichtte de hij ruim op tv 20 jaar geleden in in Yonkers, New York, een uit centrum voor werklozen, daklozen op tv en op tv aidspatiënten. Hij de startte allerlei projecten op tv zoals een bakkerij, de tijdens Greyston Bakery, die later miljoenen het per jaar in omzette in en zelfs brownies bakt met voor het het Witte Huis. Alle winst gaat tijdens naar de de ontwikkeling van de sociale projecten. Bernie naar begon 23 jaar geleden uit ook met de inmiddels geruchtmakende op Bearing Witness Retraites: op op tv confronterende retraites naar kamp Auschwitz. Hier tijdens in leidde hij met meer dan door honderd man dagenlange meditaties door als bewustwording en een getuigenis van uit de gruwelijkheden naar van de naar genocide die daar had plaatsgevonden. Ook door lazen het ze bij de op tv gaskamers de namen van de in slachtoffers uit de de Tweede een Wereldoorlog voor. Later zouden uit andere naar plekken van onheil als Rwanda, van Black Hills op tv en Bosnië door volgen. Bernie haalde naar mensen uit hun comfortzone, zodat ze naar uit hun mindset het stappen en in het actie komen om in de ander de door helpende hand te van bieden. Hij op initieerde ook het straatretraites, waarbij deelnemers vrijwillig met enkele dagen op als daklozen over door straat zwerven. naar Over de hele wereld vinden er naar door nu straatretraites plaats in naar de geest van Bernie. Uit op tv al deze initiatieven met vloeide zijn uit beweging uit Zen Peacemakers International naar voort, die ook navolging tijdens vond in Nederland naar met de Zen Peacemakers door Lage Landen. door Volgens Bernie is de het mate met waarin iemand verlicht uit is af te meten aan in naar een hoeverre deze persoon een een ander helpt. 'Echt met fysiek helpt', zei het hij. Dat met is voor Bernie Glassman een de diepere van vorm van geëngageerd boeddhisme. naar 'Peacemaking is the functioning of van bearing witness. het Once we listen with in our tijdens entire body and mind, van loving action arises.' - het de Bernie Glassman.

april 2021
31-03-2019 14:20

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman - De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman

Portret van de bevlogen, inspirerende zenmeester Bernie, die wereldwijd bekendstaat als een pionier in de Amerikaanse en Europese zenbeweging. Hij heeft met zijn leven het sociaal geëngageerd boeddhisme vormgegeven. Zo stichtte hij ruim 20 ...

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman bij De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 31-03-2019 om 14:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!