Programma gemist?

Portret met van de bevlogen, op tv inspirerende zenmeester Bernie, die de wereldwijd bekendstaat als een uit pionier in de tijdens op tv Amerikaanse en Europese zenbeweging. een Hij heeft met zijn door leven het tijdens sociaal geëngageerd boeddhisme vormgegeven. naar Zo stichtte hij ruim een 20 jaar geleden met in van Yonkers, New York, een centrum tijdens op voor werklozen, daklozen het en aidspatiënten. Hij startte allerlei projecten op tv zoals de een bakkerij, de het Greyston Bakery, die later miljoenen tijdens per jaar van omzette en zelfs brownies op bakt het voor het op Witte Huis. Alle winst gaat door naar de tijdens ontwikkeling van sociale van projecten. Bernie begon tijdens 23 jaar geleden ook met een de inmiddels geruchtmakende in op tv Bearing Witness Retraites: confronterende retraites met naar een kamp Auschwitz. Hier leidde naar hij met meer tijdens dan honderd van man dagenlange meditaties als met bewustwording en getuigenis van de op gruwelijkheden van de door een genocide die daar had plaatsgevonden. Ook naar tijdens lazen ze bij de gaskamers op tv de van namen van de slachtoffers naar uit de Tweede van Wereldoorlog voor. Later naar zouden andere plekken uit van onheil als Rwanda, de Black Hills en naar Bosnië volgen. met Bernie haalde mensen uit hun het comfortzone, zodat van ze uit hun mindset op tv stappen en het in een actie komen om de door ander de helpende op tv hand te bieden. Hij initieerde tijdens ook een straatretraites, waarbij deelnemers vrijwillig op enkele dagen als naar daklozen over straat op zwerven. Over de hele het wereld naar vinden er het nu straatretraites plaats in een de geest op van Bernie. Uit al deze het initiatieven vloeide de zijn beweging in Zen Peacemakers International voort, door die ook navolging vond het in Nederland de met de Zen Peacemakers Lage op tv Landen. Volgens een Bernie is de mate van waarin iemand verlicht op tv is af door te het meten aan in hoeverre deze persoon de een ander de helpt. 'Echt fysiek helpt', met de zei hij. Dat de is voor Bernie Glassman de de diepere op vorm van geëngageerd een boeddhisme. 'Peacemaking is the op tv functioning of bearing op witness. Once naar we listen with our entire uit body and mind, loving door action arises.' door - Bernie de Glassman.

juli 2021
31-03-2019 14:20

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman - De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman

Portret van de bevlogen, inspirerende zenmeester Bernie, die wereldwijd bekendstaat als een pionier in de Amerikaanse en Europese zenbeweging. Hij heeft met zijn leven het sociaal geëngageerd boeddhisme vormgegeven. Zo stichtte hij ruim 20 ...

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman bij De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 31-03-2019 om 14:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!