Programma gemist?

Portret van van de bevlogen, inspirerende de zenmeester Bernie, die wereldwijd door naar bekendstaat als een door pionier in de Amerikaanse en naar Europese zenbeweging. in Hij heeft uit met zijn leven door het sociaal geëngageerd boeddhisme op vormgegeven. Zo stichtte hij ruim tijdens 20 jaar geleden de in Yonkers, New in naar York, een centrum voor werklozen, daklozen van en op tv aidspatiënten. Hij startte allerlei projecten een zoals een bakkerij, naar door de Greyston Bakery, die door later miljoenen per jaar het omzette en de zelfs brownies bakt voor in het Witte tijdens Huis. Alle op winst gaat naar de ontwikkeling van in sociale naar projecten. Bernie begon van 23 jaar geleden de ook met de inmiddels geruchtmakende in Bearing Witness tijdens Retraites: door confronterende retraites naar op tv kamp Auschwitz. Hier op leidde hij met meer op tv dan honderd man dagenlange meditaties in als de bewustwording en het getuigenis van de gruwelijkheden van naar de genocide die door daar met had plaatsgevonden. Ook de lazen ze bij de gaskamers de door namen van de op een slachtoffers uit de op Tweede Wereldoorlog voor. Later zouden een andere plekken van op tv onheil door als Rwanda, Black Hills en door Bosnië volgen. op tv Bernie haalde uit mensen uit hun comfortzone, zodat ze op tv uit hun op mindset stappen en in naar van actie komen om de uit ander de helpende hand te tijdens bieden. tijdens Hij initieerde ook straatretraites, waarbij tijdens deelnemers vrijwillig enkele door dagen als met daklozen over straat het zwerven. Over in de hele wereld vinden door er nu straatretraites plaats met in in de geest van Bernie. naar Uit al het deze initiatieven vloeide zijn beweging met Zen van Peacemakers International voort, die ook met navolging vond in met op tv Nederland met de Zen Peacemakers een Lage Landen. een Volgens Bernie is de mate op waarin tijdens iemand verlicht is af te een van meten aan in hoeverre deze persoon naar een ander helpt. van de 'Echt fysiek helpt', zei hij. een Dat is voor de Bernie uit Glassman de diepere op tv vorm van geëngageerd een boeddhisme. 'Peacemaking is the functioning met of bearing witness. Once naar we listen with de our naar entire body het and mind, loving op tv action arises.' - Bernie door Glassman.

januari 2021
31-03-2019 14:20

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman - De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman

Portret van de bevlogen, inspirerende zenmeester Bernie, die wereldwijd bekendstaat als een pionier in de Amerikaanse en Europese zenbeweging. Hij heeft met zijn leven het sociaal geëngageerd boeddhisme vormgegeven. Zo stichtte hij ruim 20 ...

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman bij De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 31-03-2019 om 14:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!