Programma gemist?

Portret van op tv de bevlogen, inspirerende zenmeester op Bernie, die wereldwijd uit door bekendstaat als een pionier uit in de Amerikaanse en Europese in zenbeweging. Hij heeft de met zijn door leven tijdens het sociaal geëngageerd boeddhisme vormgegeven. in Zo stichtte hij ruim op tv 20 jaar geleden door in Yonkers, New in tijdens York, een centrum in voor werklozen, daklozen en aidspatiënten. Hij door startte allerlei projecten naar zoals het een bakkerij, met de Greyston Bakery, die in later miljoenen tijdens per jaar omzette en zelfs brownies tijdens bakt voor het op tv Witte tijdens Huis. Alle winst gaat uit naar op de ontwikkeling van sociale projecten. Bernie een begon door 23 jaar geleden ook met in de inmiddels geruchtmakende met Bearing Witness met Retraites: op confronterende retraites naar kamp Auschwitz. Hier in met leidde hij met meer dan tijdens honderd man dagenlange meditaties een als van bewustwording en een getuigenis van de gruwelijkheden van de tijdens genocide op die daar had plaatsgevonden. Ook op lazen het ze bij de gaskamers door de namen van naar de slachtoffers op tv uit de Tweede Wereldoorlog op tv voor. Later zouden op andere plekken uit van onheil als Rwanda, van Black op Hills en Bosnië van volgen. Bernie haalde mensen uit hun het op tv comfortzone, zodat ze uit uit hun mindset de stappen en in door actie komen om tijdens de ander de helpende hand te uit naar bieden. Hij initieerde ook op straatretraites, waarbij deelnemers vrijwillig enkele met uit dagen als daklozen met over straat zwerven. de Over de hele wereld vinden er een nu straatretraites naar plaats in in de geest van Bernie. Uit op tv al deze door initiatieven vloeide zijn de beweging Zen uit Peacemakers International op tv voort, die ook navolging vond in tijdens uit Nederland met de Zen Peacemakers Lage in Landen. uit Volgens Bernie is de mate de waarin iemand verlicht het is op tv af te meten aan het in hoeverre deze de persoon een ander uit helpt. het 'Echt fysiek helpt', zei hij. tijdens Dat is voor Bernie de Glassman de naar diepere vorm van de geëngageerd boeddhisme. door 'Peacemaking is op the functioning of bearing witness. in Once we listen tijdens with our met entire body and mind, loving uit action arises.' - een Bernie op tv Glassman.

mei 2020
31-03-2019 14:20

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman - De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman

Portret van de bevlogen, inspirerende zenmeester Bernie, die wereldwijd bekendstaat als een pionier in de Amerikaanse en Europese zenbeweging. Hij heeft met zijn leven het sociaal geëngageerd boeddhisme vormgegeven. Zo stichtte hij ruim 20 ...

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman bij De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman. Heb je een uitzending van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman gemist

Uitzending gemist van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman? Hier kun je alle uitzendingen van De Boeddhistische Blik: Op straat en in Auschwitz, met zenmeester Bernie Glassman kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 31-03-2019 om 14:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!