Programma gemist?

Eén van onze tijdens rijkste door bezittingen is het in geheugen. Welke hersengebieden door spelen hierbij een belangrijke uit rol en van wat moet u vooral niet op tv denken als u het ouder wordt? op Dit het minicollege van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder het geeft op de antwoorden.

Bij naar oudere mensen is er naar soms niet veel op tv voor door nodig om de hersenen op uit balans te het brengen, waardoor er van in meer of mindere van mate verwardheid het ontstaat. Wat zijn de in symptomen en wat op valt tijdens eraan te doen? Hierover gaat dit een minicollege de van hoogleraar neuropsychologie Erik naar Scherder.

Hoe erg is tijdens door het als u zich onrustig voelt, op tv een depressief bent of stress door ervaart? In dit minicollege van laat hoogleraar neuropsychologie Erik op Scherder zien welke uit hersengebieden op betrokken zijn bij het op tv ontstaan uit van deze negatieve het gevoelens.

Kunnen spreken, luisteren het en met begrijpen wat tijdens er gezegd wordt, tijdens is ontzettend belangrijk. in In dit minicollege bespreekt hoogleraar neuropsychologie in Erik een Scherder de verschillende taalgebieden uit in de hersenen en een op tv de daaraan verbonden taalfuncties. op En hoe een u zich soms in kunt vergissen!

In dit minicollege het legt hoogleraar met neuropsychologie Erik door Scherder uit wat het het betekent in als een ziekte zich afspeelt in met de hersenschors op of in gebieden van en verbindingen de onder de hersenschors. Dit de heeft directe in gevolgen voor de manier naar waarop wij met patiënten in met hersenletsel tijdens om op tv gaan.

Hoogleraar van neuropsychologie Erik Scherder de legt in dit naar minicollege uit dat tijdens het uit naar ouder worden onze de zintuigen zoals zien, horen, voelen en de ruiken door achteruit kunnen gaan met en wat daarvan de tijdens gevolgen door kunnen zijn.

Hoe uit krijgt u in de hersenschors zo met goed mogelijk aan de gang? Zodat naar een u alert bent en u zich op tv goed kunt van concentreren? Hoogleraar op tv neuropsychologie Erik in Scherder geeft tips en naar laat zien dat de 'motor' uit in - de 'aandrijver' van de van hersenen - in de naar hersenstam het zit.

In naar dit minicollege laat op hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder een zien met dat tijdens het ouder worden een de hersengebieden en de naar verbindingen een ertussen wat een achteruitgaan. Bij dementie gebeurt de dit in versterkte mate, maar met zowel bij veroudering uit in als bij dementie zijn uit er ook met compensatiemogelijkheden.

juli 2020
01-05-2019 15:35

Het geheugen

MAX Minicollege - Het geheugen

Eén van onze rijkste bezittingen is het geheugen. Welke hersengebieden spelen hierbij een belangrijke rol en wat moet u vooral niet denken als u ouder wordt? Dit minicollege van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder geeft de antwoorden.

26-04-2019 15:40

Verward

MAX Minicollege - Verward

Bij oudere mensen is er soms niet veel voor nodig om de hersenen uit balans te brengen, waardoor er in meer of mindere mate verwardheid ontstaat. Wat zijn de symptomen en wat valt eraan te doen? Hierover gaat dit minicollege van hoogleraar ...

19-04-2019 15:35

(On)rust!

MAX Minicollege - (On)rust!

Hoe erg is het als u zich onrustig voelt, depressief bent of stress ervaart? In dit minicollege laat hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder zien welke hersengebieden betrokken zijn bij het ontstaan van deze negatieve gevoelens.

17-04-2019 15:35

Spreken is zilver maar zwijgen is geen goud

MAX Minicollege - Spreken is zilver maar zwijgen is geen goud

Kunnen spreken, luisteren en begrijpen wat er gezegd wordt, is ontzettend belangrijk. In dit minicollege bespreekt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder de verschillende taalgebieden in de hersenen en de daaraan verbonden taalfuncties. ...

12-04-2019 15:35

Onder de schors!

MAX Minicollege - Onder de schors!

In dit minicollege legt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder uit wat het betekent als een ziekte zich afspeelt in de hersenschors of in gebieden en verbindingen onder de hersenschors. Dit heeft directe gevolgen voor de manier waarop wi...

10-04-2019 15:35

Onze zintuigen!

MAX Minicollege - Onze zintuigen!

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder legt in dit minicollege uit dat tijdens het ouder worden onze zintuigen zoals zien, horen, voelen en ruiken achteruit kunnen gaan en wat daarvan de gevolgen kunnen zijn.

05-04-2019 15:40

Opwinding!

MAX Minicollege - Opwinding!

Hoe krijgt u de hersenschors zo goed mogelijk aan de gang? Zodat u alert bent en u zich goed kunt concentreren? Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder geeft tips en laat zien dat de 'motor' - de 'aandrijver' van de hersenen - in de herse...

03-04-2019 15:35

Tja, ouder worden kent ook een prijs

MAX Minicollege - Tja, ouder worden kent ook een prijs

In dit minicollege laat hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder zien dat tijdens het ouder worden de hersengebieden en de verbindingen ertussen wat achteruitgaan. Bij dementie gebeurt dit in versterkte mate, maar zowel bij veroudering als...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

MAX Minicollege gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van MAX Minicollege de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van MAX Minicollege bij MAX Minicollege liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van MAX Minicollege. Heb je een uitzending van MAX Minicollege gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

MAX Minicollege gemist

Uitzending gemist van MAX Minicollege? Hier kun je alle uitzendingen van MAX Minicollege kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 23
  • Laatste uitzending op 04-10-2019 om 15:35 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!