Programma gemist?

Een slecht verzorgd uit gebit bij ouderen de (met dementie), kan door naar ertoe bijdragen dat men minder tijdens goed gaat eten en het daardoor afvalt. in Hierdoor op tv neemt de lichamelijke conditie af, op met als gevolg dat de mensen minder naar bewegen. Dat leidt met tot minder eetlust een en de zo ontstaat er een negatieve van vicieuze cirkel. Erik Scherder door uit legt in dit minicollege uit op wat de invloed in hierop is van van de in hersenen.

Bij het mensen met dementie kan uit het voorkomen met dat het een gebit slecht wordt verzorgd. uit Eén van de gevolgen door daarvan kan kiespijn zijn, op waardoor mensen tijdens - als er niets een aan wordt het gedaan van - heel onrustig tijdens en geagiteerd worden. Erik een Scherder gaat in van dit minicollege dieper in op op een dit verband.

Het lijden aan het chronische pijn het kan ons naar gedrag veranderen. Pijn door kan leiden tot stress. En op tv chronische stress door is schadelijk voor de een hersenen. door Erik Scherder legt uit uit waarom het van gevolg hiervan kan zijn dat in iemand onrustig in wordt en gaat in dwalen, of depressief naar wordt en zich een terugtrekt.

Pijn kan door een symptoom zijn het van een uit hersenziekte. In dit op tv minicollege bespreekt naar hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder hoe mensen in met met de ziekte van met Parkinson aan meer pijn op tv kunnen lijden, doordat van hun eigen systemen minder het door goed functioneren.

Hoe naar kan de door pijnbeleving veranderen, bijvoorbeeld door dementie? Dementie tijdens is door een hersenziekte die ook in de pijnsystemen kan treffen door waardoor er de minder pijn, de maar ook zeker door méér pijn met kan worden ervaren door de patiënt. op op tv Dit minicollege van hoogleraar in neuropsychologie Erik Scherder laat de zien hoe dat precies het tijdens werkt.

Men denkt de soms de dat als iemand, die veel pijn een heeft, wordt afgeleid, op tv en tijdens de de afleiding minder in klaagt over de pijn, een zich een naar beetje aanstelt. Niets is door minder waar! U met een kunt tijdelijk minder pijn ervaren als naar er uit afleiding is! de Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder naar legt in dit minicollege door uit op tv waardoor dat komt.

Als tijdens iemand pijn heeft, worden bepaalde op tv hersengebieden geactiveerd die een er zelf met voor de proberen te zorgen dat de van pijn ook weer afneemt. tijdens Een bijzondere eigenschap de met van de hersenen, die hoogleraar neuropsychologie van Erik Scherder tijdens in naar dit minicollege toelicht.

Volgens hoogleraar neuropsychologie het Erik Scherder door is door pijn onze allerbeste vriend. Maar het hoe lopen van die 'pijnbanen' van eigenlijk en naar welke naar gebieden in de hersenen? tijdens En is door er in naar de hersenen een verschil tussen pijn uit voelen en pijn met lijden? van Dit minicollege op geeft daarop de met antwoorden.

Door van middel van (matige) lichamelijke in én van cognitieve inspanning kunt een u een zo tijdens hoog mogelijke cognitieve reserve opbouwen. Ontzettend op belangrijk in en zelfs in leuk, want met een hoge cognitieve in reserve houdt u met de het veel langer en veel het beter vol! een Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder legt op in het dit minicollege uit door waarom.

Moet in u het kalm het aan doen als u een wat ouder wordt? Niet naar teveel door ondernemen, een beetje rustig van aan een doen en afbouwen? van Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder zegt van op tv niet en komt uit in dit het minicollege met een goede op onderbouwing, de waardoor u op door veel te ondernemen op zo gezond door mogelijk oud kunt het worden.

Hoogleraar neuropsychologie op Erik Scherder behandelt uit het ouder worden. uit Dit is van niet alleen op maar inleveren, want bepaalde verbindingen worden naar zelfs sterker. Hierdoor naar naar kan oud worden heel zijn. Gelooft op tv u naar het niet? Kijk in dan naar dit van minicollege.

Iemand tijdens herkennen aan het gezicht doen op tv op tv we ontzettend vaak op met een dag. Emoties zoals naar geluk, in verdriet, blij of door somber zijn kunnen we van iemands de gezicht aflezen. Het uit van niet meer herkennen van je op geliefde behoort van tot één van de meest met verdrietige ervaringen. Dit in minicollege naar van hoogleraar met neuropsychologie Erik Scherder door gaat daarover.

Eén van onze tijdens rijkste bezittingen is op tv het geheugen. Welke met hersengebieden een spelen hierbij een belangrijke van rol en wat moet op u vooral niet de denken als u naar op tv ouder wordt? Dit minicollege op van hoogleraar van neuropsychologie Erik Scherder geeft de door antwoorden.

Bij oudere mensen in is er soms naar niet van veel voor van nodig om de op tv hersenen uit balans te brengen, uit waardoor er in op tv meer met of mindere mate verwardheid de ontstaat. Wat zijn de symptomen op en door wat valt eraan te de doen? Hierover tijdens gaat dit minicollege op tv van hoogleraar neuropsychologie op tv Erik Scherder.

Hoe erg is in het als een u met zich onrustig voelt, de depressief bent of stress ervaart? In naar dit minicollege het laat hoogleraar neuropsychologie het Erik Scherder de zien welke hersengebieden betrokken de zijn van bij het ontstaan het van deze negatieve tijdens gevoelens.

september 2019
12-06-2019 15:25

Slecht gebit, laag gewicht

MAX Minicollege - Slecht gebit, laag gewicht

Een slecht verzorgd gebit bij ouderen (met dementie), kan ertoe bijdragen dat men minder goed gaat eten en daardoor afvalt. Hierdoor neemt de lichamelijke conditie af, met als gevolg dat mensen minder bewegen. Dat leidt tot minder eetlust e...

07-06-2019 15:30

Kiespijn bij dementie

MAX Minicollege - Kiespijn bij dementie

Bij mensen met dementie kan het voorkomen dat het gebit slecht wordt verzorgd. Eén van de gevolgen daarvan kan kiespijn zijn, waardoor mensen - als er niets aan wordt gedaan - heel onrustig en geagiteerd worden. Erik Scherder gaat in dit mi...

05-06-2019 15:40

Kan ons gedrag veranderen door pijn?

MAX Minicollege - Kan ons gedrag veranderen door pijn?

Het lijden aan chronische pijn kan ons gedrag veranderen. Pijn kan leiden tot stress. En chronische stress is schadelijk voor de hersenen. Erik Scherder legt uit waarom het gevolg hiervan kan zijn dat iemand onrustig wordt en gaat dwalen,...

31-05-2019 15:40

Pijn bij de ziekte van Parkinson

MAX Minicollege - Pijn bij de ziekte van Parkinson

Pijn kan een symptoom zijn van een hersenziekte. In dit minicollege bespreekt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder hoe mensen met de ziekte van Parkinson aan meer pijn kunnen lijden, doordat hun eigen systemen minder goed functioneren.

29-05-2019 15:35

Soms verandert de pijnbeleving

MAX Minicollege - Soms verandert de pijnbeleving

Hoe kan de pijnbeleving veranderen, bijvoorbeeld door dementie? Dementie is een hersenziekte die ook de pijnsystemen kan treffen waardoor er minder pijn, maar ook zeker méér pijn kan worden ervaren door de patiënt. Dit minicollege van hoogl...

24-05-2019 15:35

Pijn zakt door afleiding!

MAX Minicollege - Pijn zakt door afleiding!

Men denkt soms dat als iemand, die veel pijn heeft, wordt afgeleid, en tijdens de afleiding minder klaagt over de pijn, zich een beetje aanstelt. Niets is minder waar! U kunt tijdelijk minder pijn ervaren als er afleiding is! Hoogleraar neu...

22-05-2019 15:40

Pijn zakt uit zichzelf

MAX Minicollege - Pijn zakt uit zichzelf

Als iemand pijn heeft, worden bepaalde hersengebieden geactiveerd die er zelf voor proberen te zorgen dat de pijn ook weer afneemt. Een bijzondere eigenschap van de hersenen, die hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder in dit minicollege ...

17-05-2019 15:30

Pijn!

MAX Minicollege - Pijn!

Volgens hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder is pijn onze allerbeste vriend. Maar hoe lopen die 'pijnbanen' eigenlijk en naar welke gebieden in de hersenen? En is er in de hersenen een verschil tussen pijn voelen en pijn lijden? Dit mi...

15-05-2019 15:40

Cognitieve reserve opbouwen!

MAX Minicollege - Cognitieve reserve opbouwen!

Door middel van (matige) lichamelijke én cognitieve inspanning kunt u een zo hoog mogelijke cognitieve reserve opbouwen. Ontzettend belangrijk en zelfs leuk, want met een hoge cognitieve reserve houdt u het veel langer en veel beter vol! Ho...

10-05-2019 15:35

Hoe drukker, hoe beter

MAX Minicollege - Hoe drukker, hoe beter

Moet u het kalm aan doen als u wat ouder wordt? Niet teveel ondernemen, een beetje rustig aan doen en afbouwen? Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder zegt van niet en komt in dit minicollege met een goede onderbouwing, waardoor u door v...

08-05-2019 15:35

Ouder worden is superleuk!

MAX Minicollege - Ouder worden is superleuk!

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder behandelt het ouder worden. Dit is niet alleen maar inleveren, want bepaalde verbindingen worden zelfs sterker. Hierdoor kan oud worden heel zijn. Gelooft u het niet? Kijk dan naar dit minicollege.

03-05-2019 15:40

Zwaaien naar de verkeerde

MAX Minicollege - Zwaaien naar de verkeerde

Iemand herkennen aan het gezicht doen we ontzettend vaak op een dag. Emoties zoals geluk, verdriet, blij of somber zijn kunnen we van iemands gezicht aflezen. Het niet meer herkennen van je geliefde behoort tot één van de meest verdrietige ...

01-05-2019 15:35

Het geheugen

MAX Minicollege - Het geheugen

Eén van onze rijkste bezittingen is het geheugen. Welke hersengebieden spelen hierbij een belangrijke rol en wat moet u vooral niet denken als u ouder wordt? Dit minicollege van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder geeft de antwoorden.

26-04-2019 15:40

Verward

MAX Minicollege - Verward

Bij oudere mensen is er soms niet veel voor nodig om de hersenen uit balans te brengen, waardoor er in meer of mindere mate verwardheid ontstaat. Wat zijn de symptomen en wat valt eraan te doen? Hierover gaat dit minicollege van hoogleraar ...

19-04-2019 15:35

(On)rust!

MAX Minicollege - (On)rust!

Hoe erg is het als u zich onrustig voelt, depressief bent of stress ervaart? In dit minicollege laat hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder zien welke hersengebieden betrokken zijn bij het ontstaan van deze negatieve gevoelens.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

MAX Minicollege gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van MAX Minicollege de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van MAX Minicollege bij MAX Minicollege liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van MAX Minicollege. Heb je een uitzending van MAX Minicollege gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

MAX Minicollege gemist

Uitzending gemist van MAX Minicollege? Hier kun je alle uitzendingen van MAX Minicollege kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 12-06-2019 om 15:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord