Programma gemist?

In op tv 1955 opent Philips een een vestiging in Stadskanaal met op elf op tv medewerkers. Alles is nieuw, naar de personeelsmedewerkster wordt op tv er met zelfs nog opuit gestuurd om kapstokjes van tijdens te kopen bij de plaatselijke naar middenstand. Het filiaal uit groeit snel van en vijf jaar later naar zijn de er al rond de van duizend medewerkers. Het is de even wennen tijdens aan het werken van in de fabriek, in waarbij de onderbaas steeds over de je schouders meekijkt op de of de productie naar wel wordt gehaald. Maar de uit werkgelegenheid betekent vooral de de opbloei van tijdens heel een Stadskanaal. Tevreden winkeliers, woningen, een een schouwburg, het sportverenigingen, modeshows en - niet te met vergeten - het hoger onderwijs op tv voor kinderen uit de op tv lagere standen. Stadskanaal in gaat in op tv de jaren 50 mee van in in de vaart der uit volkeren.

Niet om op schoolmelk durven vragen de omdat je door ouders elk door dubbeltje moeten omdraaien. De naar arbeidersgezinnen in de Zaanstreek, door vanouds een industriegebied, hebben uit een het krap. Maar niet alleen de zij; een iedereen moet begin uit jaren 50 de broekriem aanhalen om een de met wederopbouw van de economie ruim door baan te geven. op tv door En dat lukt wonderwel. een Albert Heijn opent naar een Amerikaans op voorbeeld supermarkten, de munitiefabriek draait het op volle door toeren met dank aan de het de Koude Oorlog. Langzaam profiteren de de Zaanse een arbeiders én de huisvrouwen mee. met Wasmachines en koelkasten winnen op tv terrein, terwijl tijdens de communisten, na de tijdens oorlog door sterk vertegenwoordigd in op de Zaanstreek, steeds meer in van de verdrukking een komen.

Den met Haag komt na Rotterdam door als op tv meest gehavende stad van Nederland uit met de oorlog; op tv veel huizen het zijn verwoest. Voor jonge de gezinnen is door het dan ook met vrijwel onmogelijk om een door zelfstandige door woning te krijgen. Ze wonen gedwongen het bij anderen in in huis, op een uit paar vierkante door meter, moeten keuken op en badkamer met met wildvreemden delen. met Dat geldt ook voor de in de repatrianten die na de onafhankelijkheid van met op tv Indonesië naar Nederland komen. Hoe groot van op tv is het geluk bij de de bewoners door als er midden een jaren 50 een gloednieuwe in wijk met flats gereed op tv is waar niet alleen naar gewoond een maar ook gewinkeld, gespeeld en van getuinierd kan op worden?

Het door huwelijk dient om een kinderen te krijgen, van dat is de boodschap tijdens van de in pastoor. In het katholieke een Noord-Brabant het wemelt het dan ook van uit de op tv grote gezinnen. Vierentwintig kinderen telt tijdens het gezin van waarin de 'Millse schoonheden' opgroeien. met En het huishouden op met drie het tweelingen én een een drieling uit het naar dorp haalt in een 1951 zelfs de Panorama. op Voor van al die kinderen is er op tv weinig toekomst in de de naaste omgeving. in naar De plaatselijke keuterboeren houden het uit hoofd net boven water; op tv ze slachten op hun uit eigen varkens, telen hun de eigen groente de en zijn op die manier zelfvoorzienend. de Maar de meer zit tijdens er niet in. naar Dit deel van Noord-Brabant van wordt in de met jaren 50 zelfs officieel bestempeld uit als probleemgebied. op tv Dus trekken veel naar bewoners, gestimuleerd door de met overheid, weg naar een op tv Canada of Australië. Met tijdens als gevolg gehalveerde voetbalteams tijdens en verscheurde uit gezinnen.

september 2021
30-05-2019 19:25

Stadskanaal, industrie & onderwijs

De (h)eerlijke Jaren 50 - Stadskanaal, industrie & onderwijs

In 1955 opent Philips een vestiging in Stadskanaal met elf medewerkers. Alles is nieuw, de personeelsmedewerkster wordt er zelfs nog opuit gestuurd om kapstokjes te kopen bij de plaatselijke middenstand. Het filiaal groeit snel en vijf jaar...

23-05-2019 19:25

Zaanstreek, communisme & consumenten

De (h)eerlijke Jaren 50 - Zaanstreek, communisme & consumenten

Niet om schoolmelk durven vragen omdat je ouders elk dubbeltje moeten omdraaien. De arbeidersgezinnen in de Zaanstreek, vanouds een industriegebied, hebben het krap. Maar niet alleen zij; iedereen moet begin jaren 50 de broekriem aanhalen o...

16-05-2019 19:25

Den Haag, woningnood & repatrianten

De (h)eerlijke Jaren 50 - Den Haag, woningnood & repatrianten

Den Haag komt na Rotterdam als meest gehavende stad van Nederland uit de oorlog; veel huizen zijn verwoest. Voor jonge gezinnen is het dan ook vrijwel onmogelijk om een zelfstandige woning te krijgen. Ze wonen gedwongen bij anderen in huis,...

09-05-2019 19:25

Mill-Langenboom, babyboom & emigratie

De (h)eerlijke Jaren 50 - Mill-Langenboom, babyboom & emigratie

Het huwelijk dient om kinderen te krijgen, dat is de boodschap van de pastoor. In het katholieke Noord-Brabant wemelt het dan ook van de grote gezinnen. Vierentwintig kinderen telt het gezin waarin de 'Millse schoonheden' opgroeien. En het ...

De (h)eerlijke Jaren 50 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De (h)eerlijke Jaren 50 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De (h)eerlijke Jaren 50 bij De (h)eerlijke Jaren 50 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De (h)eerlijke Jaren 50. Heb je een uitzending van De (h)eerlijke Jaren 50 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De (h)eerlijke Jaren 50 gemist

Uitzending gemist van De (h)eerlijke Jaren 50? Hier kun je alle uitzendingen van De (h)eerlijke Jaren 50 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 30-05-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!