Programma gemist?

In uit 1955 opent Philips een vestiging uit in Stadskanaal uit met met elf medewerkers. Alles is met nieuw, de met personeelsmedewerkster wordt er zelfs door nog opuit gestuurd om kapstokjes naar te kopen bij op tv de naar plaatselijke middenstand. Het filiaal het groeit snel en het vijf jaar later zijn van er al rond door de duizend de medewerkers. Het een is even wennen aan in het de werken in de fabriek, waarbij de een onderbaas steeds over een uit je schouders meekijkt of de in productie wel wordt gehaald. de Maar van de werkgelegenheid in betekent vooral de opbloei van de heel Stadskanaal. Tevreden winkeliers, van woningen, het een schouwburg, sportverenigingen, modeshows op tv en - het niet te vergeten - hoger in onderwijs naar voor kinderen uit de lagere met naar standen. Stadskanaal gaat in de jaren op tv op 50 mee in de vaart naar der uit volkeren.

Niet op tv om schoolmelk durven vragen omdat tijdens je ouders elk in dubbeltje met moeten omdraaien. De uit arbeidersgezinnen in de Zaanstreek, tijdens vanouds een in industriegebied, hebben op het krap. Maar uit niet alleen zij; iedereen moet tijdens begin jaren naar 50 de in broekriem aanhalen om de in wederopbouw van de een economie ruim baan te in geven. En dat van lukt wonderwel. Albert een Heijn opent de naar Amerikaans voorbeeld supermarkten, van de munitiefabriek naar draait op volle toeren met met dank tijdens aan de Koude Oorlog. met Langzaam profiteren de Zaanse een arbeiders het én de huisvrouwen op tv mee. Wasmachines en koelkasten uit winnen terrein, door terwijl de het communisten, na de oorlog sterk vertegenwoordigd uit in met de Zaanstreek, steeds meer een in de verdrukking op komen.

Den naar Haag komt na Rotterdam tijdens als in meest gehavende stad op van Nederland uit de van oorlog; veel huizen zijn verwoest. de Voor jonge gezinnen het is het in dan ook tijdens vrijwel onmogelijk op om een zelfstandige woning te op tv krijgen. van Ze wonen gedwongen op bij anderen in huis, op een een paar vierkante meter, de moeten keuken en een de badkamer met wildvreemden uit delen. Dat geldt ook tijdens voor de repatrianten die na met de onafhankelijkheid op tv van Indonesië in naar Nederland komen. Hoe groot op tv is het geluk op tv bij de bewoners de als er midden uit jaren 50 een met naar gloednieuwe wijk met flats gereed het is waar een niet alleen gewoond maar ook uit gewinkeld, gespeeld tijdens en getuinierd kan in worden?

Het huwelijk dient in om op kinderen te krijgen, dat is een de boodschap een van de pastoor. uit In het naar katholieke Noord-Brabant wemelt door het dan ook van in de grote gezinnen. Vierentwintig tijdens kinderen telt het op tv door gezin waarin de 'Millse schoonheden' opgroeien. door En het huishouden naar met drie naar tweelingen én de een drieling op tv uit het dorp haalt in 1951 tijdens zelfs met de Panorama. op Voor al die kinderen is er uit weinig toekomst in van de door naaste omgeving. De plaatselijke keuterboeren uit houden het tijdens hoofd net op tv boven water; ze met slachten hun met eigen varkens, telen hun eigen van groente en naar zijn op naar die manier zelfvoorzienend. door Maar meer zit er op tv niet in. Dit deel van met het Noord-Brabant wordt in de de jaren 50 op tv zelfs officieel bestempeld als probleemgebied. uit Dus trekken veel bewoners, met gestimuleerd door uit de naar overheid, weg naar Canada het of Australië. Met het als gevolg gehalveerde voetbalteams en op verscheurde met gezinnen.

mei 2021
30-05-2019 19:25

Stadskanaal, industrie & onderwijs

De (h)eerlijke Jaren 50 - Stadskanaal, industrie & onderwijs

In 1955 opent Philips een vestiging in Stadskanaal met elf medewerkers. Alles is nieuw, de personeelsmedewerkster wordt er zelfs nog opuit gestuurd om kapstokjes te kopen bij de plaatselijke middenstand. Het filiaal groeit snel en vijf jaar...

23-05-2019 19:25

Zaanstreek, communisme & consumenten

De (h)eerlijke Jaren 50 - Zaanstreek, communisme & consumenten

Niet om schoolmelk durven vragen omdat je ouders elk dubbeltje moeten omdraaien. De arbeidersgezinnen in de Zaanstreek, vanouds een industriegebied, hebben het krap. Maar niet alleen zij; iedereen moet begin jaren 50 de broekriem aanhalen o...

16-05-2019 19:25

Den Haag, woningnood & repatrianten

De (h)eerlijke Jaren 50 - Den Haag, woningnood & repatrianten

Den Haag komt na Rotterdam als meest gehavende stad van Nederland uit de oorlog; veel huizen zijn verwoest. Voor jonge gezinnen is het dan ook vrijwel onmogelijk om een zelfstandige woning te krijgen. Ze wonen gedwongen bij anderen in huis,...

09-05-2019 19:25

Mill-Langenboom, babyboom & emigratie

De (h)eerlijke Jaren 50 - Mill-Langenboom, babyboom & emigratie

Het huwelijk dient om kinderen te krijgen, dat is de boodschap van de pastoor. In het katholieke Noord-Brabant wemelt het dan ook van de grote gezinnen. Vierentwintig kinderen telt het gezin waarin de 'Millse schoonheden' opgroeien. En het ...

De (h)eerlijke Jaren 50 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De (h)eerlijke Jaren 50 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De (h)eerlijke Jaren 50 bij De (h)eerlijke Jaren 50 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De (h)eerlijke Jaren 50. Heb je een uitzending van De (h)eerlijke Jaren 50 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De (h)eerlijke Jaren 50 gemist

Uitzending gemist van De (h)eerlijke Jaren 50? Hier kun je alle uitzendingen van De (h)eerlijke Jaren 50 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 30-05-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!