Programma gemist?

In door 1955 opent Philips de een vestiging uit in Stadskanaal met elf medewerkers. van Alles is met nieuw, de personeelsmedewerkster wordt er op tv uit zelfs nog opuit op gestuurd om kapstokjes te van kopen bij de door plaatselijke middenstand. Het filiaal groeit met snel en vijf op jaar later zijn de tijdens er al rond de van duizend medewerkers. Het is even op wennen aan van het werken in op tv de fabriek, tijdens waarbij de onderbaas steeds een over je van schouders meekijkt van of de productie wel wordt met gehaald. op tv Maar de werkgelegenheid betekent van vooral de opbloei van heel tijdens op Stadskanaal. Tevreden winkeliers, woningen, het een schouwburg, sportverenigingen, de modeshows en - niet te uit vergeten - hoger op tv op onderwijs voor kinderen uit het de lagere standen. Stadskanaal het gaat door in de jaren de 50 mee in met de vaart der met volkeren.

Niet naar om schoolmelk durven vragen omdat uit je een ouders elk dubbeltje moeten omdraaien. door De de arbeidersgezinnen in de uit Zaanstreek, vanouds een industriegebied, op tv hebben het krap. Maar naar niet met alleen zij; iedereen moet naar begin jaren 50 de met broekriem aanhalen van om de wederopbouw van op tv van de economie ruim baan te geven. uit En in dat lukt wonderwel. Albert de Heijn door opent naar Amerikaans voorbeeld op supermarkten, de munitiefabriek een draait op volle toeren met tijdens dank aan de door Koude de Oorlog. Langzaam een profiteren de Zaanse arbeiders met én de door huisvrouwen mee. Wasmachines en koelkasten winnen op terrein, terwijl de uit communisten, op tv na de oorlog sterk vertegenwoordigd het het in de Zaanstreek, van steeds meer in de verdrukking tijdens komen.

Den Haag met komt na Rotterdam als door meest gehavende op stad van op tv Nederland uit de van oorlog; veel huizen op tv zijn verwoest. Voor jonge op tv gezinnen is op tv het dan ook vrijwel de onmogelijk om op een zelfstandige woning te de krijgen. Ze wonen gedwongen in bij anderen in van huis, op op een met paar vierkante meter, moeten keuken en met van badkamer met wildvreemden delen. naar Dat geldt naar ook voor de repatrianten die na met tijdens de onafhankelijkheid van op Indonesië naar Nederland komen. Hoe op tv groot is het een geluk bij op tv de bewoners het als er midden van jaren 50 een in gloednieuwe wijk met in flats gereed is waar niet met alleen naar gewoond maar ook gewinkeld, gespeeld en uit getuinierd kan met worden?

Het naar huwelijk dient om op tv kinderen te krijgen, dat is naar tijdens de boodschap van in de pastoor. In door het katholieke Noord-Brabant wemelt het dan een ook naar van de met grote gezinnen. Vierentwintig kinderen het telt het gezin waarin een de 'Millse schoonheden' opgroeien. in En het huishouden een met op drie tweelingen én tijdens een drieling uit het met dorp haalt in 1951 een zelfs naar de Panorama. een Voor al die kinderen is er uit in weinig toekomst in uit de naaste omgeving. De plaatselijke keuterboeren een houden een het hoofd net boven water; op tv een ze slachten hun door eigen varkens, telen hun eigen door groente en zijn op een die manier in zelfvoorzienend. Maar meer het zit er door niet in. Dit deel van in Noord-Brabant van wordt in de jaren 50 op zelfs van officieel bestempeld als probleemgebied. op Dus trekken veel naar bewoners, gestimuleerd de door de op tv overheid, weg naar Canada van of Australië. Met als uit gevolg gehalveerde voetbalteams en door verscheurde tijdens gezinnen.

januari 2021
30-05-2019 19:25

Stadskanaal, industrie & onderwijs

De (h)eerlijke Jaren 50 - Stadskanaal, industrie & onderwijs

In 1955 opent Philips een vestiging in Stadskanaal met elf medewerkers. Alles is nieuw, de personeelsmedewerkster wordt er zelfs nog opuit gestuurd om kapstokjes te kopen bij de plaatselijke middenstand. Het filiaal groeit snel en vijf jaar...

23-05-2019 19:25

Zaanstreek, communisme & consumenten

De (h)eerlijke Jaren 50 - Zaanstreek, communisme & consumenten

Niet om schoolmelk durven vragen omdat je ouders elk dubbeltje moeten omdraaien. De arbeidersgezinnen in de Zaanstreek, vanouds een industriegebied, hebben het krap. Maar niet alleen zij; iedereen moet begin jaren 50 de broekriem aanhalen o...

16-05-2019 19:25

Den Haag, woningnood & repatrianten

De (h)eerlijke Jaren 50 - Den Haag, woningnood & repatrianten

Den Haag komt na Rotterdam als meest gehavende stad van Nederland uit de oorlog; veel huizen zijn verwoest. Voor jonge gezinnen is het dan ook vrijwel onmogelijk om een zelfstandige woning te krijgen. Ze wonen gedwongen bij anderen in huis,...

09-05-2019 19:25

Mill-Langenboom, babyboom & emigratie

De (h)eerlijke Jaren 50 - Mill-Langenboom, babyboom & emigratie

Het huwelijk dient om kinderen te krijgen, dat is de boodschap van de pastoor. In het katholieke Noord-Brabant wemelt het dan ook van de grote gezinnen. Vierentwintig kinderen telt het gezin waarin de 'Millse schoonheden' opgroeien. En het ...

De (h)eerlijke Jaren 50 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De (h)eerlijke Jaren 50 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De (h)eerlijke Jaren 50 bij De (h)eerlijke Jaren 50 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De (h)eerlijke Jaren 50. Heb je een uitzending van De (h)eerlijke Jaren 50 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De (h)eerlijke Jaren 50 gemist

Uitzending gemist van De (h)eerlijke Jaren 50? Hier kun je alle uitzendingen van De (h)eerlijke Jaren 50 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 30-05-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!