Programma gemist?

In 1955 het opent Philips een een vestiging in Stadskanaal met door elf medewerkers. Alles door is van nieuw, de personeelsmedewerkster wordt er de zelfs nog opuit door gestuurd om kapstokjes de van te kopen bij de tijdens plaatselijke middenstand. Het met filiaal groeit snel en op tv vijf jaar later van zijn er al de rond uit de duizend medewerkers. Het in is even wennen aan uit het werken in de uit fabriek, met waarbij de onderbaas naar steeds over je schouders meekijkt door of tijdens de productie met wel wordt gehaald. Maar de op tv werkgelegenheid op betekent vooral de opbloei van uit heel Stadskanaal. Tevreden uit winkeliers, woningen, een tijdens schouwburg, sportverenigingen, modeshows en een - niet tijdens te vergeten naar - hoger op onderwijs voor kinderen uit de door lagere in standen. Stadskanaal gaat op in de jaren 50 mee op in de vaart op der op tv volkeren.

Niet een om schoolmelk durven vragen omdat tijdens de je ouders elk dubbeltje moeten op omdraaien. op tv De arbeidersgezinnen in de Zaanstreek, tijdens vanouds een industriegebied, hebben uit het krap. Maar op niet alleen zij; met iedereen op moet begin het jaren 50 de op tv broekriem aanhalen om de wederopbouw van in in de economie ruim de baan te geven. En met dat lukt wonderwel. door Albert Heijn door opent naar Amerikaans voorbeeld supermarkten, naar de de munitiefabriek draait op volle toeren met op in dank aan de op tv Koude Oorlog. Langzaam profiteren de Zaanse van het arbeiders én de uit huisvrouwen mee. Wasmachines en koelkasten winnen in terrein, terwijl de op tv een communisten, na de oorlog een sterk vertegenwoordigd in de Zaanstreek, naar steeds meer uit in de verdrukking van komen.

Den Haag het komt na tijdens Rotterdam als op tv meest gehavende stad met van Nederland uit de oorlog; veel een huizen zijn uit verwoest. Voor jonge het gezinnen uit is het dan ook vrijwel uit onmogelijk op tv om een zelfstandige woning te tijdens krijgen. door Ze wonen gedwongen op tv bij anderen in door huis, op een naar paar vierkante meter, moeten keuken en op tv badkamer in met wildvreemden delen. Dat geldt op tv ook voor de uit repatrianten de die na de onafhankelijkheid van van Indonesië naar in Nederland komen. Hoe groot van is het uit geluk bij de op bewoners van als er midden jaren op 50 een gloednieuwe wijk uit met flats het gereed is waar niet een alleen met gewoond maar ook gewinkeld, uit gespeeld en het getuinierd kan worden?

Het huwelijk uit dient om tijdens kinderen te krijgen, dat is op de boodschap tijdens van de pastoor. een In naar het katholieke Noord-Brabant wemelt het het dan ook naar van de grote gezinnen. op Vierentwintig kinderen naar telt het gezin van waarin de 'Millse schoonheden' de opgroeien. En tijdens het huishouden met drie naar tweelingen én een een drieling uit het dorp met haalt in 1951 met zelfs de de Panorama. in Voor al die kinderen is er het van weinig toekomst in met de naaste omgeving. op De plaatselijke keuterboeren houden op het hoofd net uit boven water; ze slachten tijdens hun eigen varkens, telen de tijdens hun eigen groente en door zijn op die manier naar zelfvoorzienend. naar Maar meer zit er naar niet in. Dit deel naar van door Noord-Brabant wordt in de jaren 50 op zelfs officieel bestempeld op tv als probleemgebied. uit Dus een trekken veel bewoners, gestimuleerd door op tv de overheid, weg naar naar tijdens Canada of Australië. Met als uit gevolg gehalveerde het voetbalteams en verscheurde op gezinnen.

september 2020
30-05-2019 19:25

Stadskanaal, industrie & onderwijs

De (h)eerlijke Jaren 50 - Stadskanaal, industrie & onderwijs

In 1955 opent Philips een vestiging in Stadskanaal met elf medewerkers. Alles is nieuw, de personeelsmedewerkster wordt er zelfs nog opuit gestuurd om kapstokjes te kopen bij de plaatselijke middenstand. Het filiaal groeit snel en vijf jaar...

23-05-2019 19:25

Zaanstreek, communisme & consumenten

De (h)eerlijke Jaren 50 - Zaanstreek, communisme & consumenten

Niet om schoolmelk durven vragen omdat je ouders elk dubbeltje moeten omdraaien. De arbeidersgezinnen in de Zaanstreek, vanouds een industriegebied, hebben het krap. Maar niet alleen zij; iedereen moet begin jaren 50 de broekriem aanhalen o...

16-05-2019 19:25

Den Haag, woningnood & repatrianten

De (h)eerlijke Jaren 50 - Den Haag, woningnood & repatrianten

Den Haag komt na Rotterdam als meest gehavende stad van Nederland uit de oorlog; veel huizen zijn verwoest. Voor jonge gezinnen is het dan ook vrijwel onmogelijk om een zelfstandige woning te krijgen. Ze wonen gedwongen bij anderen in huis,...

09-05-2019 19:25

Mill-Langenboom, babyboom & emigratie

De (h)eerlijke Jaren 50 - Mill-Langenboom, babyboom & emigratie

Het huwelijk dient om kinderen te krijgen, dat is de boodschap van de pastoor. In het katholieke Noord-Brabant wemelt het dan ook van de grote gezinnen. Vierentwintig kinderen telt het gezin waarin de 'Millse schoonheden' opgroeien. En het ...

De (h)eerlijke Jaren 50 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De (h)eerlijke Jaren 50 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De (h)eerlijke Jaren 50 bij De (h)eerlijke Jaren 50 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De (h)eerlijke Jaren 50. Heb je een uitzending van De (h)eerlijke Jaren 50 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De (h)eerlijke Jaren 50 gemist

Uitzending gemist van De (h)eerlijke Jaren 50? Hier kun je alle uitzendingen van De (h)eerlijke Jaren 50 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 30-05-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!