Programma gemist?

In naar 1955 opent naar Philips een vestiging in op tv Stadskanaal met elf medewerkers. Alles door van is nieuw, de personeelsmedewerkster wordt er van zelfs nog het opuit gestuurd om kapstokjes uit te kopen een bij de de plaatselijke middenstand. Het filiaal een groeit snel en vijf van jaar uit later zijn op er al rond de uit duizend medewerkers. Het is even het in wennen aan het werken in de door het fabriek, waarbij de onderbaas steeds over het je met schouders meekijkt of uit de productie wel wordt met gehaald. Maar de werkgelegenheid door betekent vooral op tv de opbloei van met heel Stadskanaal. Tevreden winkeliers, door uit woningen, een schouwburg, op sportverenigingen, modeshows en - niet te met vergeten - hoger naar tijdens onderwijs voor kinderen uit de lagere van standen. door Stadskanaal gaat in de naar jaren 50 mee van in de vaart der in uit volkeren.

Niet om schoolmelk tijdens door durven vragen omdat je ouders door elk dubbeltje moeten omdraaien. uit De arbeidersgezinnen in naar de Zaanstreek, met vanouds een industriegebied, tijdens hebben naar het krap. Maar niet alleen zij; het iedereen moet begin de jaren op 50 de met broekriem aanhalen om op de wederopbouw van de het economie ruim baan te geven. van En dat de lukt wonderwel. Albert Heijn op in opent naar Amerikaans voorbeeld door supermarkten, de munitiefabriek draait een op volle een toeren met dank op tv aan de Koude Oorlog. op Langzaam profiteren van de Zaanse in arbeiders én de huisvrouwen het mee. Wasmachines en koelkasten het winnen in terrein, terwijl de communisten, met na de het oorlog sterk vertegenwoordigd in tijdens de Zaanstreek, op steeds meer in de verdrukking naar komen.

Den Haag komt het na de Rotterdam als meest gehavende stad met van Nederland door uit de oorlog; veel het huizen zijn uit verwoest. Voor jonge gezinnen door is het dan tijdens ook tijdens vrijwel onmogelijk om een een zelfstandige woning te een krijgen. Ze tijdens wonen gedwongen bij op tv anderen in van huis, op een met paar vierkante meter, tijdens moeten keuken en badkamer met van wildvreemden in delen. Dat geldt ook voor de uit van repatrianten die na de de onafhankelijkheid van Indonesië naar het Nederland komen. Hoe de groot een is het geluk met bij de bewoners als er op tv midden jaren 50 met een gloednieuwe met wijk met op flats gereed is tijdens waar niet alleen naar gewoond maar ook een gewinkeld, gespeeld en getuinierd kan op worden?

Het huwelijk tijdens dient om kinderen te uit krijgen, dat is met een de boodschap van de pastoor. het In op het katholieke Noord-Brabant wemelt door het dan ook van de naar op tv grote gezinnen. Vierentwintig kinderen telt in het gezin waarin tijdens de 'Millse schoonheden' opgroeien. een En het uit huishouden met in drie tweelingen én een drieling tijdens uit het op tv dorp haalt in 1951 uit zelfs uit de Panorama. in Voor al die het kinderen is er weinig toekomst op tv in de met naaste omgeving. De tijdens plaatselijke keuterboeren houden het een hoofd net op boven water; ze slachten naar hun eigen varkens, telen met hun uit eigen groente en zijn op een die in manier zelfvoorzienend. Maar van meer zit er niet in in. de Dit deel van Noord-Brabant wordt in de de jaren met 50 een zelfs officieel bestempeld als op tv probleemgebied. Dus trekken veel uit bewoners, in gestimuleerd door de overheid, weg naar met Canada of uit Australië. Met in als gevolg gehalveerde voetbalteams en tijdens het verscheurde gezinnen.

mei 2020
30-05-2019 19:25

Stadskanaal, industrie & onderwijs

De (h)eerlijke Jaren 50 - Stadskanaal, industrie & onderwijs

In 1955 opent Philips een vestiging in Stadskanaal met elf medewerkers. Alles is nieuw, de personeelsmedewerkster wordt er zelfs nog opuit gestuurd om kapstokjes te kopen bij de plaatselijke middenstand. Het filiaal groeit snel en vijf jaar...

23-05-2019 19:25

Zaanstreek, communisme & consumenten

De (h)eerlijke Jaren 50 - Zaanstreek, communisme & consumenten

Niet om schoolmelk durven vragen omdat je ouders elk dubbeltje moeten omdraaien. De arbeidersgezinnen in de Zaanstreek, vanouds een industriegebied, hebben het krap. Maar niet alleen zij; iedereen moet begin jaren 50 de broekriem aanhalen o...

16-05-2019 19:25

Den Haag, woningnood & repatrianten

De (h)eerlijke Jaren 50 - Den Haag, woningnood & repatrianten

Den Haag komt na Rotterdam als meest gehavende stad van Nederland uit de oorlog; veel huizen zijn verwoest. Voor jonge gezinnen is het dan ook vrijwel onmogelijk om een zelfstandige woning te krijgen. Ze wonen gedwongen bij anderen in huis,...

09-05-2019 19:25

Mill-Langenboom, babyboom & emigratie

De (h)eerlijke Jaren 50 - Mill-Langenboom, babyboom & emigratie

Het huwelijk dient om kinderen te krijgen, dat is de boodschap van de pastoor. In het katholieke Noord-Brabant wemelt het dan ook van de grote gezinnen. Vierentwintig kinderen telt het gezin waarin de 'Millse schoonheden' opgroeien. En het ...

De (h)eerlijke Jaren 50 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De (h)eerlijke Jaren 50 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De (h)eerlijke Jaren 50 bij De (h)eerlijke Jaren 50 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De (h)eerlijke Jaren 50. Heb je een uitzending van De (h)eerlijke Jaren 50 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De (h)eerlijke Jaren 50 gemist

Uitzending gemist van De (h)eerlijke Jaren 50? Hier kun je alle uitzendingen van De (h)eerlijke Jaren 50 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 30-05-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!