Programma gemist?

In 1955 in opent Philips een in vestiging met in Stadskanaal met elf medewerkers. op Alles is nieuw, een de personeelsmedewerkster wordt op er zelfs op nog opuit gestuurd om kapstokjes van te een kopen bij de plaatselijke middenstand. op Het het filiaal groeit uit snel en vijf jaar met later zijn er al in rond van de duizend medewerkers. door Het is even naar wennen aan het op werken in de fabriek, een waarbij de onderbaas op steeds over je schouders op meekijkt of het de productie wel wordt tijdens gehaald. in Maar de werkgelegenheid betekent vooral de uit opbloei door van heel Stadskanaal. tijdens Tevreden winkeliers, woningen, een in schouwburg, sportverenigingen, modeshows naar en - niet op tv te vergeten - in hoger onderwijs voor kinderen van uit uit de lagere standen. Stadskanaal gaat uit in in de jaren 50 mee in tijdens van de vaart der op volkeren.

Niet om uit schoolmelk durven vragen omdat een naar je ouders elk dubbeltje moeten omdraaien. in De met arbeidersgezinnen in de Zaanstreek, tijdens vanouds een industriegebied, hebben het tijdens het krap. Maar niet alleen zij; door iedereen moet begin de jaren 50 op de broekriem aanhalen de om de wederopbouw van op tv van de economie ruim baan met te geven. de En dat lukt wonderwel. de Albert Heijn opent uit naar Amerikaans voorbeeld supermarkten, de tijdens munitiefabriek draait op op volle toeren met tijdens dank aan de uit Koude Oorlog. het Langzaam profiteren door de Zaanse arbeiders én tijdens de huisvrouwen mee. Wasmachines het en koelkasten winnen tijdens terrein, van terwijl de communisten, na de het oorlog met sterk vertegenwoordigd in de Zaanstreek, op tv steeds in meer in de het verdrukking komen.

Den de Haag komt na Rotterdam naar als meest naar gehavende stad van Nederland naar uit de oorlog; veel naar huizen zijn een verwoest. Voor op jonge gezinnen is in het dan de ook vrijwel onmogelijk om een zelfstandige het woning te met krijgen. Ze tijdens wonen gedwongen met bij anderen in huis, op naar een paar in vierkante meter, moeten keuken de en badkamer met wildvreemden naar naar delen. Dat geldt ook voor de een repatrianten die na het de een onafhankelijkheid van in Indonesië naar Nederland komen. van Hoe groot is door het geluk bij de een bewoners als er midden in jaren 50 op een gloednieuwe wijk met op flats gereed een is op tv waar niet alleen gewoond maar ook de gewinkeld, gespeeld en tijdens de getuinierd kan worden?

Het op huwelijk dient op tv om kinderen te krijgen, uit dat is de boodschap van de de een pastoor. In het katholieke uit Noord-Brabant wemelt het dan naar ook van de naar grote gezinnen. Vierentwintig het kinderen uit telt het gezin waarin de het 'Millse schoonheden' uit opgroeien. uit En het huishouden het met drie tweelingen én een drieling met uit uit het dorp van haalt in 1951 zelfs de Panorama. de op tv Voor al die naar kinderen is er weinig van toekomst in de naaste omgeving. in De de plaatselijke keuterboeren houden het in hoofd net boven water; op tv het ze slachten hun eigen naar varkens, telen door hun eigen groente met en zijn op die manier op tv zelfvoorzienend. Maar meer zit een er niet naar in. Dit in deel van Noord-Brabant uit wordt in de jaren de 50 zelfs op tv officieel bestempeld als probleemgebied. Dus in trekken veel bewoners, het een gestimuleerd door de overheid, op weg naar naar Canada of Australië. Met als gevolg op gehalveerde voetbalteams tijdens en verscheurde het gezinnen.

juni 2021
30-05-2019 19:25

Stadskanaal, industrie & onderwijs

De (h)eerlijke Jaren 50 - Stadskanaal, industrie & onderwijs

In 1955 opent Philips een vestiging in Stadskanaal met elf medewerkers. Alles is nieuw, de personeelsmedewerkster wordt er zelfs nog opuit gestuurd om kapstokjes te kopen bij de plaatselijke middenstand. Het filiaal groeit snel en vijf jaar...

23-05-2019 19:25

Zaanstreek, communisme & consumenten

De (h)eerlijke Jaren 50 - Zaanstreek, communisme & consumenten

Niet om schoolmelk durven vragen omdat je ouders elk dubbeltje moeten omdraaien. De arbeidersgezinnen in de Zaanstreek, vanouds een industriegebied, hebben het krap. Maar niet alleen zij; iedereen moet begin jaren 50 de broekriem aanhalen o...

16-05-2019 19:25

Den Haag, woningnood & repatrianten

De (h)eerlijke Jaren 50 - Den Haag, woningnood & repatrianten

Den Haag komt na Rotterdam als meest gehavende stad van Nederland uit de oorlog; veel huizen zijn verwoest. Voor jonge gezinnen is het dan ook vrijwel onmogelijk om een zelfstandige woning te krijgen. Ze wonen gedwongen bij anderen in huis,...

09-05-2019 19:25

Mill-Langenboom, babyboom & emigratie

De (h)eerlijke Jaren 50 - Mill-Langenboom, babyboom & emigratie

Het huwelijk dient om kinderen te krijgen, dat is de boodschap van de pastoor. In het katholieke Noord-Brabant wemelt het dan ook van de grote gezinnen. Vierentwintig kinderen telt het gezin waarin de 'Millse schoonheden' opgroeien. En het ...

De (h)eerlijke Jaren 50 gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De (h)eerlijke Jaren 50 de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De (h)eerlijke Jaren 50 bij De (h)eerlijke Jaren 50 liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De (h)eerlijke Jaren 50. Heb je een uitzending van De (h)eerlijke Jaren 50 gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De (h)eerlijke Jaren 50 gemist

Uitzending gemist van De (h)eerlijke Jaren 50? Hier kun je alle uitzendingen van De (h)eerlijke Jaren 50 kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 30-05-2019 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!