Programma gemist?

Step uit Vaessen gaat in Nederland op van zoek uit naar vrouwen die, tijdens net als Aletta Jacobs op in haar een tijd, aandacht vragen voor met het vrouwenlijf. Het de onbekende op vrouwenlijf dat nou naar eenmaal geen mannenlijf tijdens is. Nog altijd op geldt het mannenlichaam als norm uit als het om onderzoek naar en medicijnen tijdens gaat. Aletta Jacobs met schreef op al in 1899 het een voorlichtingsboek over naar de vrouw, haar bouw en haar de inwendige organen, van omdat ze met constateerde hoe weinig de kennis erover was. met Wat wist uit Aletta toen en wat weten we de inmiddels, ruim een een eeuw van later? Huisarts Hedwig met Vos, cardiologe Angela met Maas, seksuologe op Rosa Joosten en vlogster Linda op de door Munck, die populaire seksvoorlichting-vlogs maakt, zoeken van tijdens samen met Step het naar de antwoorden. De biograaf de van Aletta Jacobs, het Mineke tijdens Bosch, duidt Aletta's uit leven en strijd.

Step met Vaessen ontmoet uit in China vrouwen die strijden het voor beter uit onderwijs. Officieel zijn er van gelijke kansen voor van iedereen, door maar de kloof tussen het de onderontwikkelde platteland door en de naar hypermoderne steden wordt steeds groter. Aletta door Jacobs in weet als geen ander op tv hoe het is om van te tijdens willen studeren, maar van de deuren gesloten te zien. door Dankzij de bemoeienis met van premier Thorbecke een naar zelf wordt ze de eerste op tv vrouwelijke op student die openlijk aan de door universiteit mag studeren. Aletta naar het is in China als op daar een jaar eerder door de revolutie is uitgebroken. van Ze tijdens negeert alle waarschuwingen omdat ze in door gehoord heeft over vrouwen die op tv meevechten in de tijdens revolutie. Ze móet hen op ontmoeten. Een eeuw naar later met zijn deze revolutionaire op vrouwen, die voor zichzelf op een plek opeisten in met de politiek, uit op tv de geschiedenisboeken gewist. het naar Step ontmoet historica Yan Chen, die op tv zich van wel heeft verdiept op in hun verhaal. Hoe tijdens hebben vrouwen op tv zich in China van in een eeuw het tijd ontwikkeld? Step uit ontmoet landbouweconoom Linxiu naar Zhang, die opgroeide in op een arm tijdens dorp. Linxiu uit kon goed leren, was ambitieus door en werd op één van de eerste de vrouwelijke economiestudenten. Ze is op tv nu een invloedrijke door landbouweconoom een en ze heeft van een missie: de op immense achterstand op de het Chinese in platteland helpen oplossen.

Step van Vaessen gaat een in Zuid-Afrika op zoek naar vrouwen met die op hun politieke stem met laten horen. In 1911 werkt op Aletta Jacobs naar tijdens haar reis samen het met het de vrouwen in een Zuid-Afrika die een dan opkomen voor het tijdens kiesrecht van het vrouwen: alleen voor witte door vrouwen welteverstaan. Inmiddels zijn op er bijna nergens van op aarde zoveel het vrouwen in het parlement in een als in Zuid-Afrika. een Step Vaessen gaat op pad met een Makhosi Khoza, in oud-parlementslid voor het een ANC, die uit de politiek heeft verlaten om het corruptie op tv te bestrijden. Ze is blij met met de tijdens bijzonder vrouwvriendelijke en van liberale grondwet in van Zuid-Afrika, maar ziet op in de praktijk wat uit de het betekent te door leven in een land de met een van de hoogste met verkrachtingscijfers ter naar wereld. Hier heeft naar #metoo wel de een heel op tv wrange betekenis.

Israël is in het met enige democratische land ter de wereld zonder een burgerlijk uit huwelijk. Voor Joodse vrouwen een op tv betekent dat dat ze niet kunnen van scheiden van op hun man zonder de het zogenaamde de 'gett', ofwel op toestemming van hun man. op tv Ze kunnen jaren achtereen gevangen uit naar zitten in een van slecht huwelijk. In Aletta's tijd op moeten vrouwen de op tv gelofte van naar gehoorzaamheid afgeven aan hun toekomstige met echtgenoot. Aletta is met hier fel tegen. met uit Ze trouwt wel met haar geliefde op tv Carel van Victor Gerritsen, maar het onder protest een en alleen omdat op ze niet willen van dat hun kind als bastaard door door van het leven moet. Step door Vaessen ontmoet met in Israël de Aletta's van van nu die zich van inzetten om het religieuze van huwelijk af te door schaffen of het tijdens op creatieve wijze de proberen het te omzeilen, met zoals politica Merav Michaeli. Ze heeft van de een journalistiek verruild voor een naar plek in de Knesset, uit tijdens omdat ze hoopt daar meer de invloed te van kunnen uitoefenen op de tijdens wetgeving.

Step op tv Vaessen gaat in Indonesië op uit zoek naar de tijdens met seksuele moraal en de ontdekt vrouwen die heel openlijk over met seksualiteit op praten. Er waait op dit naar moment een in religieuze wind in het Indonesië die de vrijheid uit een van vrouwen onder naar druk zet en tegelijk een is er nog de altijd veel mogelijk. de In haar naar tijd vecht Aletta Jacobs op ook voor tijdens seksuele zelfbeschikking. De houding de ten opzichte van naar prostitutie is volgens tijdens haar het het toppunt van hypocriete dubbele moraal het - op vrouwen wordt door neergekeken, mannen tijdens kunnen hun op tv gang gaan. In Indonesië tijdens gaat een Step Vaessen op zoek naar op een de Aletta van nu, met soortgelijke op gedachten. Ze de reist naar Surabaya en de gaat op pad een met de populaire burgemeester van van in de stad, Tri Rismaharini. Onder uit haar leiding op tv ondergaat Surabaya een metamorfose. door Ze een gaat de op strijd aan tegen verloedering, zorgt voor van groen naar in de stad op tv én ze sluit bordelen. Is naar burgemeester Risma door een geestverwant van naar Aletta, nu tijdens meer dan een eeuw het later?

april 2021
09-06-2019 20:10

Nederland

Aletta's reis - Nederland

Step Vaessen gaat in Nederland op zoek naar vrouwen die, net als Aletta Jacobs in haar tijd, aandacht vragen voor het vrouwenlijf. Het onbekende vrouwenlijf dat nou eenmaal geen mannenlijf is. Nog altijd geldt het mannenlichaam als norm als...

02-06-2019 20:10

China

Aletta's reis - China

Step Vaessen ontmoet in China vrouwen die strijden voor beter onderwijs. Officieel zijn er gelijke kansen voor iedereen, maar de kloof tussen het onderontwikkelde platteland en de hypermoderne steden wordt steeds groter. Aletta Jacobs weet ...

26-05-2019 20:10

Zuid-Afrika

Aletta's reis - Zuid-Afrika

Step Vaessen gaat in Zuid-Afrika op zoek naar vrouwen die hun politieke stem laten horen. In 1911 werkt Aletta Jacobs tijdens haar reis samen met de vrouwen in Zuid-Afrika die dan opkomen voor het kiesrecht van vrouwen: alleen voor witte vr...

19-05-2019 20:10

Israël

Aletta's reis - Israël

Israël is het enige democratische land ter wereld zonder een burgerlijk huwelijk. Voor Joodse vrouwen betekent dat dat ze niet kunnen scheiden van hun man zonder de zogenaamde 'gett', ofwel toestemming van hun man. Ze kunnen jaren achtereen...

12-05-2019 20:15

Indonesië

Aletta's reis - Indonesië

Step Vaessen gaat in Indonesië op zoek naar de seksuele moraal en ontdekt vrouwen die heel openlijk over seksualiteit praten. Er waait op dit moment een religieuze wind in Indonesië die de vrijheid van vrouwen onder druk zet en tegelijk is ...

Aletta's reis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Aletta's reis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Aletta's reis bij Aletta's reis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Aletta's reis. Heb je een uitzending van Aletta's reis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Aletta's reis gemist

Uitzending gemist van Aletta's reis? Hier kun je alle uitzendingen van Aletta's reis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 09-06-2019 om 20:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!