Programma gemist?

Step Vaessen op gaat een in Nederland op zoek van naar vrouwen naar die, net als de Aletta Jacobs in haar tijd, naar aandacht een vragen voor het vrouwenlijf. Het onbekende van de vrouwenlijf dat nou eenmaal geen de mannenlijf is. uit Nog altijd geldt het het mannenlichaam als norm als een het om onderzoek tijdens de en medicijnen gaat. door Aletta Jacobs schreef al van in 1899 een voorlichtingsboek uit over de op tv vrouw, haar bouw en op haar inwendige organen, omdat in ze tijdens constateerde hoe op weinig kennis erover uit was. Wat wist Aletta toen en van wat met weten we in inmiddels, ruim een eeuw later? Huisarts een Hedwig Vos, cardiologe naar Angela een Maas, seksuologe Rosa Joosten en uit vlogster het Linda de Munck, die populaire een seksvoorlichting-vlogs uit maakt, zoeken met samen met Step van naar de antwoorden. De biograaf van met Aletta Jacobs, Mineke op Bosch, tijdens duidt Aletta's de leven en strijd.

Step van Vaessen ontmoet in de China vrouwen die naar strijden voor beter het onderwijs. Officieel zijn er uit gelijke kansen op tv voor iedereen, maar de een kloof tussen het onderontwikkelde door platteland naar en de hypermoderne op tv steden wordt steeds groter. door Aletta op Jacobs weet als geen naar ander hoe het is om van tijdens te willen studeren, door maar de deuren op tv gesloten te zien. Dankzij de bemoeienis in naar van premier Thorbecke zelf wordt ze tijdens van de eerste vrouwelijke met student die openlijk aan tijdens de universiteit mag studeren. Aletta het is in China tijdens als daar uit een jaar uit eerder de revolutie naar is uitgebroken. Ze negeert alle uit in waarschuwingen omdat ze gehoord heeft een over vrouwen die meevechten uit in de op tv revolutie. Ze móet de hen ontmoeten. Een een eeuw een later zijn deze revolutionaire vrouwen, van die voor zichzelf naar een op plek opeisten in door de politiek, uit de geschiedenisboeken het gewist. Step uit ontmoet historica Yan Chen, het die zich wel een heeft verdiept een in hun verhaal. Hoe hebben van vrouwen zich een in China tijdens in een met eeuw tijd ontwikkeld? Step met ontmoet landbouweconoom door Linxiu Zhang, die opgroeide in een op tv arm dorp. de Linxiu kon goed met leren, was ambitieus op en werd één van een de uit eerste vrouwelijke economiestudenten. Ze is tijdens nu een op invloedrijke landbouweconoom op en ze een heeft een missie: de de immense achterstand op de het Chinese platteland een helpen oplossen.

Step Vaessen gaat met het in Zuid-Afrika op zoek naar tijdens vrouwen die hun op tv politieke stem laten in horen. In 1911 werkt in met Aletta Jacobs tijdens tijdens haar reis samen met de tijdens vrouwen in Zuid-Afrika die de dan opkomen naar voor in het kiesrecht van vrouwen: alleen voor uit witte met vrouwen welteverstaan. Inmiddels zijn op er bijna nergens op in met aarde zoveel vrouwen in het parlement naar als in in Zuid-Afrika. Step Vaessen gaat tijdens op pad met in Makhosi uit Khoza, oud-parlementslid voor het het ANC, tijdens die de politiek heeft verlaten om door corruptie de te bestrijden. Ze in is blij met tijdens de bijzonder in vrouwvriendelijke en liberale grondwet van Zuid-Afrika, naar in maar ziet in de praktijk wat met het betekent te uit leven in een in land met een een van tijdens de hoogste tijdens verkrachtingscijfers ter wereld. in Hier heeft #metoo door wel een heel wrange door betekenis.

Israël is op tv het met enige democratische land de ter wereld zonder een burgerlijk op huwelijk. Voor Joodse vrouwen een van betekent dat dat ze niet kunnen in tijdens scheiden van hun man een zonder de zogenaamde 'gett', ofwel tijdens uit toestemming van hun man. Ze tijdens kunnen jaren op tv achtereen gevangen tijdens zitten in een slecht huwelijk. In van Aletta's tijd naar moeten vrouwen de gelofte tijdens van van gehoorzaamheid afgeven tijdens aan hun toekomstige echtgenoot. Aletta is de hier fel uit tegen. op Ze trouwt wel met met haar geliefde een Carel Victor Gerritsen, maar onder protest de en op tv alleen omdat een ze niet willen dat hun kind het tijdens als bastaard door het het leven moet. Step Vaessen door ontmoet in Israël de het Aletta's van van nu die zich inzetten een met om het religieuze uit huwelijk af te schaffen of het de de op creatieve wijze proberen te omzeilen, naar zoals politica naar Merav Michaeli. op Ze heeft de door journalistiek verruild voor uit een plek in de op Knesset, tijdens omdat ze hoopt naar daar meer invloed te een kunnen uitoefenen op de een wetgeving.

Step Vaessen uit gaat in Indonesië op op zoek naar de een uit seksuele moraal en ontdekt op tv vrouwen die heel op openlijk over seksualiteit uit praten. Er waait op dit het moment een een religieuze het wind in Indonesië die de vrijheid naar van vrouwen onder uit druk zet door en tegelijk is met er nog met altijd veel mogelijk. van In haar tijd op vecht Aletta Jacobs ook tijdens voor seksuele zelfbeschikking. naar De houding ten opzichte de op tv van prostitutie is volgens haar tijdens het toppunt op van hypocriete dubbele de moraal - op vrouwen wordt een neergekeken, mannen kunnen uit hun met gang gaan. In Indonesië op tv gaat Step Vaessen naar op zoek naar een een uit Aletta van nu, met soortgelijke gedachten. door op Ze reist naar Surabaya en door gaat op pad het met de populaire burgemeester met van de stad, op Tri Rismaharini. Onder door op haar leiding ondergaat Surabaya door een metamorfose. Ze gaat uit de strijd op tv aan tegen verloedering, naar zorgt voor groen op in de stad én op tv ze sluit een bordelen. Is burgemeester Risma tijdens een geestverwant door van Aletta, nu meer in dan een in eeuw later?

augustus 2021
09-06-2019 20:10

Nederland

Aletta's reis - Nederland

Step Vaessen gaat in Nederland op zoek naar vrouwen die, net als Aletta Jacobs in haar tijd, aandacht vragen voor het vrouwenlijf. Het onbekende vrouwenlijf dat nou eenmaal geen mannenlijf is. Nog altijd geldt het mannenlichaam als norm als...

02-06-2019 20:10

China

Aletta's reis - China

Step Vaessen ontmoet in China vrouwen die strijden voor beter onderwijs. Officieel zijn er gelijke kansen voor iedereen, maar de kloof tussen het onderontwikkelde platteland en de hypermoderne steden wordt steeds groter. Aletta Jacobs weet ...

26-05-2019 20:10

Zuid-Afrika

Aletta's reis - Zuid-Afrika

Step Vaessen gaat in Zuid-Afrika op zoek naar vrouwen die hun politieke stem laten horen. In 1911 werkt Aletta Jacobs tijdens haar reis samen met de vrouwen in Zuid-Afrika die dan opkomen voor het kiesrecht van vrouwen: alleen voor witte vr...

19-05-2019 20:10

Israël

Aletta's reis - Israël

Israël is het enige democratische land ter wereld zonder een burgerlijk huwelijk. Voor Joodse vrouwen betekent dat dat ze niet kunnen scheiden van hun man zonder de zogenaamde 'gett', ofwel toestemming van hun man. Ze kunnen jaren achtereen...

12-05-2019 20:15

Indonesië

Aletta's reis - Indonesië

Step Vaessen gaat in Indonesië op zoek naar de seksuele moraal en ontdekt vrouwen die heel openlijk over seksualiteit praten. Er waait op dit moment een religieuze wind in Indonesië die de vrijheid van vrouwen onder druk zet en tegelijk is ...

Aletta's reis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Aletta's reis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Aletta's reis bij Aletta's reis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Aletta's reis. Heb je een uitzending van Aletta's reis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Aletta's reis gemist

Uitzending gemist van Aletta's reis? Hier kun je alle uitzendingen van Aletta's reis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 09-06-2019 om 20:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!