Programma gemist?

Step Vaessen door gaat in Nederland op tijdens uit zoek naar vrouwen die, een net als Aletta Jacobs op in haar van tijd, aandacht vragen van voor het vrouwenlijf. op tv Het onbekende vrouwenlijf dat nou een eenmaal geen mannenlijf de tijdens is. Nog altijd geldt het door mannenlichaam als op norm als het om door onderzoek de en medicijnen gaat. met Aletta Jacobs schreef al op tv in 1899 een voorlichtingsboek over met in de vrouw, haar bouw en door haar inwendige organen, in omdat ze constateerde hoe tijdens weinig kennis erover tijdens van was. Wat wist Aletta toen een en wat door weten we inmiddels, ruim een op eeuw later? met Huisarts de Hedwig Vos, cardiologe Angela Maas, seksuologe op tv Rosa Joosten en op vlogster in Linda de op tv Munck, die populaire seksvoorlichting-vlogs maakt, het zoeken samen van met Step naar op tv de antwoorden. De door biograaf van Aletta Jacobs, uit Mineke Bosch, duidt door Aletta's leven en de strijd.

Step Vaessen van ontmoet het in China vrouwen die strijden uit voor beter uit onderwijs. Officieel uit zijn er gelijke kansen voor op tv iedereen, maar het de kloof door tussen het onderontwikkelde platteland en de naar hypermoderne een steden wordt steeds op tv groter. Aletta Jacobs weet de als geen ander een hoe het is om tijdens te het willen studeren, maar de deuren het naar gesloten te zien. met Dankzij de bemoeienis van een premier Thorbecke zelf wordt ze de de eerste vrouwelijke een tijdens student die openlijk aan de universiteit de naar mag studeren. Aletta is in uit China als daar door een op jaar eerder de door revolutie is uitgebroken. Ze negeert een alle waarschuwingen omdat ze met gehoord met heeft over vrouwen die meevechten door in de revolutie. de tijdens Ze móet hen ontmoeten. Een eeuw op tv van later zijn deze revolutionaire vrouwen, tijdens die voor zichzelf op een plek opeisten in de van de politiek, uit de geschiedenisboeken gewist. de Step ontmoet door historica Yan op Chen, die zich wel heeft van in verdiept in hun verhaal. van Hoe hebben vrouwen zich in uit uit China in een eeuw tijd ontwikkeld? in op tv Step ontmoet landbouweconoom de Linxiu Zhang, die opgroeide in van een de arm dorp. Linxiu kon goed de leren, was ambitieus tijdens en werd één van met de met eerste vrouwelijke op economiestudenten. Ze is nu de een invloedrijke de landbouweconoom en ze heeft op tv een missie: de immense de achterstand op het van Chinese door platteland helpen oplossen.

Step Vaessen een gaat in uit Zuid-Afrika op een zoek naar vrouwen die hun politieke op stem laten horen. met In uit 1911 werkt Aletta Jacobs een tijdens van haar reis samen met met de vrouwen het in Zuid-Afrika die dan opkomen een voor het kiesrecht van uit vrouwen: op alleen voor witte vrouwen welteverstaan. door Inmiddels zijn er in bijna een nergens op de aarde zoveel vrouwen in naar het parlement door als in Zuid-Afrika. op Step Vaessen gaat op tijdens pad met Makhosi Khoza, oud-parlementslid op het voor het ANC, die de naar politiek heeft een verlaten om corruptie naar te bestrijden. Ze is blij tijdens met de bijzonder in vrouwvriendelijke tijdens en liberale grondwet uit van Zuid-Afrika, maar ziet in uit de praktijk wat naar op tv het betekent te leven in een van land tijdens met een in van de hoogste verkrachtingscijfers ter wereld. op tv Hier heeft door #metoo wel het een heel wrange in betekenis.

Israël in is het de enige democratische land ter wereld zonder met naar een burgerlijk huwelijk. Voor door Joodse vrouwen op tv betekent dat dat ze uit niet kunnen scheiden op tv van hun man zonder de naar zogenaamde 'gett', met ofwel op tv toestemming van hun man. Ze door kunnen jaren achtereen een gevangen zitten in een de slecht huwelijk. In een naar Aletta's tijd moeten naar vrouwen de gelofte van gehoorzaamheid afgeven de aan hun met toekomstige op echtgenoot. Aletta is hier fel tegen. in Ze tijdens trouwt wel met haar geliefde in Carel Victor tijdens Gerritsen, maar onder van protest en naar alleen omdat een ze niet willen dat hun kind uit als bastaard op tv door op tv het leven moet. Step Vaessen ontmoet op in Israël door de Aletta's van nu op tv door die zich inzetten om in het religieuze huwelijk af te door schaffen in of het op van creatieve wijze proberen het te omzeilen, zoals politica Merav in Michaeli. Ze heeft een de journalistiek verruild tijdens met voor een plek in de het Knesset, omdat ze hoopt het de daar meer invloed te kunnen uitoefenen naar op de door wetgeving.

Step uit Vaessen gaat in Indonesië uit op zoek naar de een het seksuele moraal en ontdekt vrouwen een die heel op tv openlijk over seksualiteit praten. het Er waait op uit dit moment een religieuze tijdens wind in Indonesië in die de uit vrijheid het van vrouwen onder druk zet en de tegelijk is door er nog altijd tijdens veel mogelijk. In haar van tijd vecht Aletta van Jacobs van ook voor uit seksuele zelfbeschikking. De houding ten opzichte van van tijdens prostitutie is door volgens haar het het toppunt van hypocriete in dubbele moraal - op van vrouwen wordt neergekeken, mannen kunnen op tv de hun gang gaan. tijdens In Indonesië gaat Step tijdens Vaessen op tijdens zoek naar een Aletta van door nu, met soortgelijke een gedachten. naar Ze reist naar Surabaya en met gaat op pad met tijdens door de populaire burgemeester van de uit stad, tijdens Tri Rismaharini. Onder haar het leiding ondergaat Surabaya een van metamorfose. Ze gaat de van strijd aan tegen de verloedering, een zorgt voor groen in de van stad én tijdens ze op sluit bordelen. Is burgemeester Risma een op geestverwant van Aletta, de nu meer de dan op tv een eeuw later?

september 2020
09-06-2019 20:10

Nederland

Aletta's reis - Nederland

Step Vaessen gaat in Nederland op zoek naar vrouwen die, net als Aletta Jacobs in haar tijd, aandacht vragen voor het vrouwenlijf. Het onbekende vrouwenlijf dat nou eenmaal geen mannenlijf is. Nog altijd geldt het mannenlichaam als norm als...

02-06-2019 20:10

China

Aletta's reis - China

Step Vaessen ontmoet in China vrouwen die strijden voor beter onderwijs. Officieel zijn er gelijke kansen voor iedereen, maar de kloof tussen het onderontwikkelde platteland en de hypermoderne steden wordt steeds groter. Aletta Jacobs weet ...

26-05-2019 20:10

Zuid-Afrika

Aletta's reis - Zuid-Afrika

Step Vaessen gaat in Zuid-Afrika op zoek naar vrouwen die hun politieke stem laten horen. In 1911 werkt Aletta Jacobs tijdens haar reis samen met de vrouwen in Zuid-Afrika die dan opkomen voor het kiesrecht van vrouwen: alleen voor witte vr...

19-05-2019 20:10

Israël

Aletta's reis - Israël

Israël is het enige democratische land ter wereld zonder een burgerlijk huwelijk. Voor Joodse vrouwen betekent dat dat ze niet kunnen scheiden van hun man zonder de zogenaamde 'gett', ofwel toestemming van hun man. Ze kunnen jaren achtereen...

12-05-2019 20:15

Indonesië

Aletta's reis - Indonesië

Step Vaessen gaat in Indonesië op zoek naar de seksuele moraal en ontdekt vrouwen die heel openlijk over seksualiteit praten. Er waait op dit moment een religieuze wind in Indonesië die de vrijheid van vrouwen onder druk zet en tegelijk is ...

Aletta's reis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Aletta's reis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Aletta's reis bij Aletta's reis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Aletta's reis. Heb je een uitzending van Aletta's reis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Aletta's reis gemist

Uitzending gemist van Aletta's reis? Hier kun je alle uitzendingen van Aletta's reis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 09-06-2019 om 20:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!