Programma gemist?

Step een Vaessen gaat in Nederland op de zoek het naar vrouwen in die, net als Aletta op Jacobs in van haar tijd, aandacht vragen uit voor het vrouwenlijf. Het onbekende een vrouwenlijf dat van nou eenmaal een geen mannenlijf is. Nog altijd uit geldt het het mannenlichaam als norm de als door het om onderzoek en medicijnen door gaat. Aletta Jacobs de schreef al in 1899 de naar een voorlichtingsboek over de vrouw, haar in bouw een en haar inwendige organen, omdat de ze constateerde de hoe weinig het kennis erover was. Wat wist op Aletta toen en door wat weten in we inmiddels, ruim een uit eeuw later? Huisarts het Hedwig Vos, uit cardiologe Angela op Maas, seksuologe Rosa Joosten een en de vlogster Linda de met Munck, die populaire seksvoorlichting-vlogs maakt, zoeken tijdens uit samen met Step naar met de antwoorden. het De biograaf van Aletta op tv Jacobs, Mineke Bosch, duidt Aletta's in leven de en strijd.

Step Vaessen ontmoet het in tijdens China vrouwen een die strijden voor beter tijdens onderwijs. Officieel zijn er het gelijke kansen tijdens voor iedereen, maar de kloof door tussen het onderontwikkelde naar platteland en op de hypermoderne steden door wordt uit steeds groter. Aletta met Jacobs weet als op geen ander hoe het het is om te willen studeren, in naar maar de deuren gesloten te naar zien. Dankzij de van bemoeienis van premier een Thorbecke met zelf wordt ze de eerste vrouwelijke naar student het die openlijk aan het de universiteit mag studeren. een Aletta is in de China als daar het een het jaar eerder de uit revolutie is uitgebroken. Ze negeert alle van naar waarschuwingen omdat ze gehoord heeft op tv over vrouwen die op meevechten in de de revolutie. Ze móet in hen ontmoeten. Een het eeuw de later zijn deze revolutionaire vrouwen, die het voor zichzelf een met plek opeisten in op tv de door politiek, uit de een geschiedenisboeken gewist. op Step ontmoet historica Yan Chen, die op tv de zich wel heeft verdiept in hun een verhaal. Hoe een hebben vrouwen van zich in China naar in een eeuw met tijd ontwikkeld? Step ontmoet op landbouweconoom Linxiu Zhang, tijdens die de opgroeide in een in arm dorp. Linxiu kon goed leren, van naar was ambitieus en werd één van van de eerste vrouwelijke met economiestudenten. Ze is naar op nu een invloedrijke landbouweconoom en naar ze heeft een missie: een tijdens de immense achterstand op het naar Chinese platteland de helpen oplossen.

Step Vaessen gaat door in Zuid-Afrika een op van zoek naar vrouwen uit die hun politieke in stem laten horen. In 1911 het werkt Aletta Jacobs tijdens de haar reis uit samen met door de vrouwen in Zuid-Afrika in die dan een opkomen voor het kiesrecht van de het vrouwen: alleen voor door witte vrouwen welteverstaan. Inmiddels zijn tijdens er tijdens bijna nergens op aarde zoveel met vrouwen in het met parlement als naar in Zuid-Afrika. met Step Vaessen gaat op van pad met Makhosi Khoza, naar oud-parlementslid voor het uit ANC, die de op politiek heeft verlaten om met corruptie de te bestrijden. Ze op is blij met van de bijzonder vrouwvriendelijke en liberale een grondwet van tijdens Zuid-Afrika, door maar ziet in de door praktijk wat het betekent te de leven met in een land door met een van naar de hoogste in verkrachtingscijfers ter wereld. Hier met heeft #metoo met wel een heel wrange met betekenis.

Israël is het van enige democratische land in in ter wereld zonder een burgerlijk met huwelijk. op Voor Joodse vrouwen betekent tijdens dat dat op ze niet kunnen door scheiden van hun tijdens man zonder de zogenaamde door 'gett', ofwel een toestemming van hun man. Ze van kunnen jaren van achtereen gevangen zitten in een tijdens slecht door huwelijk. In tijdens Aletta's tijd moeten vrouwen de gelofte een tijdens van gehoorzaamheid afgeven aan hun toekomstige op tv echtgenoot. Aletta in is hier fel de tegen. de Ze trouwt wel met haar tijdens geliefde de Carel Victor Gerritsen, maar onder protest een op en alleen omdat met ze niet willen dat van hun kind als bastaard met door met het leven moet. Step Vaessen ontmoet een in Israël de in een Aletta's van nu die zich van inzetten om het in religieuze huwelijk tijdens af te schaffen uit of het op de creatieve wijze op proberen te omzeilen, door zoals politica Merav Michaeli. Ze heeft uit het de journalistiek verruild uit voor een plek in de op Knesset, omdat in ze hoopt daar op tv meer invloed te kunnen op tv uitoefenen op de naar wetgeving.

Step uit Vaessen gaat in Indonesië in op zoek naar de van naar seksuele moraal en ontdekt met vrouwen die heel op openlijk over seksualiteit naar praten. Er waait op naar dit de moment een religieuze wind in op Indonesië die de vrijheid op tv van vrouwen uit onder door druk zet en op tv tegelijk is er door nog altijd veel naar mogelijk. In haar tijd vecht Aletta van Jacobs ook voor van het seksuele zelfbeschikking. De houding ten opzichte de van prostitutie tijdens is volgens op haar het toppunt van naar hypocriete dubbele moraal - een op het vrouwen wordt neergekeken, mannen kunnen naar hun met gang gaan. In Indonesië gaat naar Step een Vaessen op zoek naar een op Aletta naar van nu, met soortgelijke met gedachten. Ze reist naar naar Surabaya en de gaat op een pad met de populaire burgemeester met van door de stad, Tri uit Rismaharini. Onder haar leiding ondergaat een met Surabaya een metamorfose. Ze van gaat de strijd aan een tegen verloedering, zorgt naar voor groen in de door tijdens stad én ze in sluit bordelen. Is burgemeester Risma een met geestverwant van Aletta, met nu meer dan met een met eeuw later?

januari 2021
09-06-2019 20:10

Nederland

Aletta's reis - Nederland

Step Vaessen gaat in Nederland op zoek naar vrouwen die, net als Aletta Jacobs in haar tijd, aandacht vragen voor het vrouwenlijf. Het onbekende vrouwenlijf dat nou eenmaal geen mannenlijf is. Nog altijd geldt het mannenlichaam als norm als...

02-06-2019 20:10

China

Aletta's reis - China

Step Vaessen ontmoet in China vrouwen die strijden voor beter onderwijs. Officieel zijn er gelijke kansen voor iedereen, maar de kloof tussen het onderontwikkelde platteland en de hypermoderne steden wordt steeds groter. Aletta Jacobs weet ...

26-05-2019 20:10

Zuid-Afrika

Aletta's reis - Zuid-Afrika

Step Vaessen gaat in Zuid-Afrika op zoek naar vrouwen die hun politieke stem laten horen. In 1911 werkt Aletta Jacobs tijdens haar reis samen met de vrouwen in Zuid-Afrika die dan opkomen voor het kiesrecht van vrouwen: alleen voor witte vr...

19-05-2019 20:10

Israël

Aletta's reis - Israël

Israël is het enige democratische land ter wereld zonder een burgerlijk huwelijk. Voor Joodse vrouwen betekent dat dat ze niet kunnen scheiden van hun man zonder de zogenaamde 'gett', ofwel toestemming van hun man. Ze kunnen jaren achtereen...

12-05-2019 20:15

Indonesië

Aletta's reis - Indonesië

Step Vaessen gaat in Indonesië op zoek naar de seksuele moraal en ontdekt vrouwen die heel openlijk over seksualiteit praten. Er waait op dit moment een religieuze wind in Indonesië die de vrijheid van vrouwen onder druk zet en tegelijk is ...

Aletta's reis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Aletta's reis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Aletta's reis bij Aletta's reis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Aletta's reis. Heb je een uitzending van Aletta's reis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Aletta's reis gemist

Uitzending gemist van Aletta's reis? Hier kun je alle uitzendingen van Aletta's reis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 09-06-2019 om 20:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!