Programma gemist?

Step Vaessen gaat het in op Nederland op naar zoek naar vrouwen de die, net als Aletta op Jacobs in tijdens haar tijd, aandacht vragen voor tijdens het vrouwenlijf. Het onbekende tijdens vrouwenlijf dat op tv nou eenmaal van geen mannenlijf is. Nog in altijd geldt in het mannenlichaam met als norm als het om van onderzoek en met medicijnen gaat. uit Aletta Jacobs schreef al door in 1899 een voorlichtingsboek over het de een vrouw, haar bouw naar en haar op inwendige organen, omdat tijdens ze constateerde hoe weinig kennis erover in was. Wat wist op in Aletta toen en met wat weten we inmiddels, tijdens ruim een eeuw later? Huisarts op tv Hedwig Vos, cardiologe in Angela Maas, seksuologe op tv Rosa Joosten in en vlogster Linda de een Munck, die populaire een seksvoorlichting-vlogs maakt, de zoeken samen met op Step naar de antwoorden. in De biograaf de van Aletta Jacobs, tijdens Mineke door Bosch, duidt Aletta's leven en in strijd.

Step door Vaessen ontmoet in China vrouwen de die het strijden voor beter onderwijs. Officieel op tv zijn er gelijke op tv op kansen voor iedereen, maar de naar kloof door tussen het onderontwikkelde platteland en de van hypermoderne steden wordt uit steeds door groter. Aletta Jacobs weet als op tv geen ander hoe tijdens het met is om te met willen studeren, de maar de deuren gesloten tijdens te zien. Dankzij de bemoeienis de op van premier Thorbecke zelf op wordt ze de eerste vrouwelijke op student die tijdens openlijk aan de universiteit een mag studeren. van Aletta is in China de de als daar een jaar eerder de op tv uit revolutie is uitgebroken. het Ze negeert alle waarschuwingen omdat van ze gehoord een heeft over vrouwen die het meevechten op tv in de revolutie. Ze móet hen een ontmoeten. de Een eeuw later zijn deze op tv van revolutionaire vrouwen, die voor zichzelf een in naar plek opeisten in de politiek, uit met de geschiedenisboeken gewist. naar Step ontmoet het historica Yan Chen, naar die zich wel naar heeft verdiept de in hun verhaal. Hoe hebben het vrouwen het zich in China in uit een eeuw op tijd ontwikkeld? de Step ontmoet landbouweconoom Linxiu Zhang, in die opgroeide in in een arm dorp. naar Linxiu kon door goed leren, de was ambitieus en werd één de van door de eerste vrouwelijke op economiestudenten. Ze is nu uit een invloedrijke op tv landbouweconoom en ze heeft een missie: met de een immense achterstand door op het Chinese platteland door helpen oplossen.

Step Vaessen uit gaat naar in Zuid-Afrika op van zoek naar vrouwen die hun in politieke stem laten horen. van een In 1911 werkt Aletta Jacobs op tijdens haar een reis samen met van de vrouwen naar in Zuid-Afrika die dan een opkomen voor door het kiesrecht van vrouwen: op alleen voor witte vrouwen het welteverstaan. Inmiddels zijn naar er op tv bijna nergens op aarde met zoveel vrouwen in het met parlement een als in Zuid-Afrika. Step uit Vaessen gaat door op pad met in Makhosi Khoza, oud-parlementslid voor het van ANC, die de de politiek heeft uit verlaten om corruptie te door bestrijden. Ze tijdens is blij met de een bijzonder vrouwvriendelijke een en liberale grondwet van Zuid-Afrika, op maar op tv ziet in de praktijk naar wat het betekent te met leven met in een land door met een van de hoogste tijdens door verkrachtingscijfers ter wereld. Hier heeft #metoo een wel een heel door van wrange betekenis.

Israël een is het enige met democratische land ter wereld zonder een een op tv burgerlijk huwelijk. Voor Joodse vrouwen op betekent op tv dat dat ze niet kunnen in scheiden van een hun man tijdens zonder de een zogenaamde 'gett', ofwel toestemming van uit hun man. Ze kunnen door met jaren achtereen gevangen op zitten in een in slecht huwelijk. In door Aletta's tijd moeten vrouwen in de gelofte uit van gehoorzaamheid afgeven het aan hun toekomstige echtgenoot. Aletta is op hier fel op tegen. Ze de trouwt wel met haar geliefde met Carel Victor Gerritsen, het maar uit onder protest en alleen door omdat ze niet willen op tv dat in hun kind als bastaard naar door het leven van moet. Step Vaessen ontmoet de in tijdens Israël de Aletta's op tv van nu die zich inzetten in om het met religieuze huwelijk af van te schaffen tijdens of het op creatieve een wijze naar proberen te omzeilen, zoals politica Merav van Michaeli. in Ze heeft de journalistiek verruild op voor een van plek in de op tv Knesset, omdat ze de hoopt daar meer van invloed te kunnen uitoefenen uit op de van wetgeving.

Step op Vaessen gaat in Indonesië de op zoek naar de op tv seksuele moraal en op ontdekt vrouwen op tv die op heel openlijk over seksualiteit praten. Er uit waait de op dit moment een in religieuze wind het in Indonesië door die de vrijheid van vrouwen door onder druk zet en een tegelijk is er op tv nog altijd met veel het mogelijk. In haar op tijd vecht Aletta Jacobs ook door voor seksuele naar zelfbeschikking. De houding ten met opzichte naar van prostitutie is volgens naar haar het toppunt van hypocriete uit het dubbele moraal - op de vrouwen wordt neergekeken, mannen kunnen het op hun gang gaan. op In Indonesië gaat Step Vaessen door op zoek naar naar een Aletta van door nu, met soortgelijke gedachten. de Ze een reist naar Surabaya van en gaat op op tv pad met een de populaire burgemeester van de met stad, Tri op tv Rismaharini. Onder haar leiding met ondergaat Surabaya een metamorfose. met op tv Ze gaat de strijd aan het tegen het verloedering, zorgt voor groen in de naar stad én van ze sluit bordelen. tijdens Is burgemeester op Risma een geestverwant van op tv Aletta, nu meer dan naar een op tv eeuw later?

mei 2020
09-06-2019 20:10

Nederland

Aletta's reis - Nederland

Step Vaessen gaat in Nederland op zoek naar vrouwen die, net als Aletta Jacobs in haar tijd, aandacht vragen voor het vrouwenlijf. Het onbekende vrouwenlijf dat nou eenmaal geen mannenlijf is. Nog altijd geldt het mannenlichaam als norm als...

02-06-2019 20:10

China

Aletta's reis - China

Step Vaessen ontmoet in China vrouwen die strijden voor beter onderwijs. Officieel zijn er gelijke kansen voor iedereen, maar de kloof tussen het onderontwikkelde platteland en de hypermoderne steden wordt steeds groter. Aletta Jacobs weet ...

26-05-2019 20:10

Zuid-Afrika

Aletta's reis - Zuid-Afrika

Step Vaessen gaat in Zuid-Afrika op zoek naar vrouwen die hun politieke stem laten horen. In 1911 werkt Aletta Jacobs tijdens haar reis samen met de vrouwen in Zuid-Afrika die dan opkomen voor het kiesrecht van vrouwen: alleen voor witte vr...

19-05-2019 20:10

Israël

Aletta's reis - Israël

Israël is het enige democratische land ter wereld zonder een burgerlijk huwelijk. Voor Joodse vrouwen betekent dat dat ze niet kunnen scheiden van hun man zonder de zogenaamde 'gett', ofwel toestemming van hun man. Ze kunnen jaren achtereen...

12-05-2019 20:15

Indonesië

Aletta's reis - Indonesië

Step Vaessen gaat in Indonesië op zoek naar de seksuele moraal en ontdekt vrouwen die heel openlijk over seksualiteit praten. Er waait op dit moment een religieuze wind in Indonesië die de vrijheid van vrouwen onder druk zet en tegelijk is ...

Aletta's reis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Aletta's reis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Aletta's reis bij Aletta's reis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Aletta's reis. Heb je een uitzending van Aletta's reis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Aletta's reis gemist

Uitzending gemist van Aletta's reis? Hier kun je alle uitzendingen van Aletta's reis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 09-06-2019 om 20:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!