Programma gemist?

Step door Vaessen gaat het in Nederland op zoek op naar vrouwen met die, net als Aletta het Jacobs in haar tijd, met aandacht vragen het voor het vrouwenlijf. Het onbekende in vrouwenlijf een dat nou eenmaal geen mannenlijf uit is. naar Nog altijd geldt op het mannenlichaam als norm als het het om onderzoek op tijdens en medicijnen gaat. Aletta Jacobs door schreef al een in 1899 een voorlichtingsboek over op tv de vrouw, haar naar bouw en haar op inwendige organen, op tv omdat ze constateerde hoe door op tv weinig kennis erover was. de Wat wist Aletta naar toen en wat op weten we op inmiddels, ruim een eeuw later? Huisarts uit Hedwig Vos, met cardiologe Angela Maas, seksuologe op Rosa Joosten op en vlogster Linda de door in Munck, die populaire seksvoorlichting-vlogs maakt, met zoeken samen tijdens met Step op tv naar de antwoorden. de De biograaf van Aletta in Jacobs, Mineke Bosch, duidt naar Aletta's leven en op strijd.

Step een Vaessen ontmoet in China vrouwen een de die strijden voor beter onderwijs. Officieel tijdens zijn er uit gelijke kansen het voor iedereen, maar op tv de kloof tussen het onderontwikkelde tijdens platteland uit en de hypermoderne steden tijdens wordt een steeds groter. Aletta Jacobs weet als de een geen ander hoe het is uit om te de willen studeren, maar de de deuren gesloten in te zien. Dankzij door de bemoeienis van premier van Thorbecke zelf wordt ze in de eerste vrouwelijke de student die een openlijk aan op de universiteit mag studeren. van Aletta is in het China naar als daar een jaar door eerder de van revolutie is uitgebroken. Ze negeert alle van waarschuwingen op tv omdat ze gehoord tijdens heeft over vrouwen die meevechten tijdens een in de revolutie. met Ze móet hen ontmoeten. Een eeuw met later zijn uit deze in revolutionaire vrouwen, die voor zichzelf een tijdens het plek opeisten in de politiek, uit met de van geschiedenisboeken gewist. Step ontmoet historica door Yan Chen, in die zich wel heeft van verdiept in hun tijdens verhaal. naar Hoe hebben vrouwen de zich in China in een een eeuw tijd ontwikkeld? de Step ontmoet op landbouweconoom Linxiu Zhang, die met opgroeide in van een arm dorp. de Linxiu van kon goed leren, was ambitieus en naar met werd één van de in eerste vrouwelijke economiestudenten. Ze met is met nu een invloedrijke landbouweconoom en ze in heeft een missie: op tv de naar immense achterstand op het een Chinese in platteland helpen oplossen.

Step Vaessen gaat in in Zuid-Afrika op op uit zoek naar vrouwen die uit hun politieke stem laten het horen. In 1911 werkt de Aletta Jacobs met tijdens haar reis samen het met de vrouwen op in Zuid-Afrika die door door dan opkomen voor het tijdens kiesrecht van vrouwen: alleen een voor witte vrouwen naar welteverstaan. op tv Inmiddels zijn er bijna nergens in op aarde zoveel een vrouwen een in het parlement als in op Zuid-Afrika. tijdens Step Vaessen gaat van op pad met Makhosi Khoza, de oud-parlementslid uit voor het ANC, die de in politiek heeft verlaten om met corruptie door te bestrijden. Ze is blij door de met de bijzonder vrouwvriendelijke en liberale in grondwet met van Zuid-Afrika, maar ziet in op de de praktijk wat het het betekent te tijdens leven in een land met een op van de hoogste de van verkrachtingscijfers ter wereld. van Hier heeft #metoo door wel een heel een wrange betekenis.

Israël is het in enige democratische uit land ter wereld op zonder een burgerlijk huwelijk. naar Voor Joodse vrouwen met betekent dat tijdens dat ze op tv niet kunnen scheiden in van hun in man zonder de zogenaamde van 'gett', ofwel toestemming op van hun man. Ze naar kunnen jaren achtereen gevangen in zitten met in een slecht huwelijk. door In een Aletta's tijd moeten op vrouwen de gelofte van gehoorzaamheid afgeven op tv aan het hun toekomstige echtgenoot. Aletta is naar hier fel met tegen. Ze trouwt door wel met een haar geliefde in Carel Victor Gerritsen, maar op onder protest en alleen omdat op ze niet willen van dat hun kind de als op bastaard door het leven het moet. Step Vaessen ontmoet een een in Israël de Aletta's van nu van die een zich inzetten om het religieuze het huwelijk de af te schaffen of door het op creatieve wijze uit het proberen te omzeilen, door zoals politica Merav Michaeli. tijdens Ze heeft de journalistiek verruild met voor een op tv plek in de met Knesset, van omdat ze hoopt daar van meer invloed van te kunnen uitoefenen op naar de wetgeving.

Step in Vaessen gaat in door Indonesië op zoek naar het de seksuele moraal en van ontdekt vrouwen met die heel op tv openlijk over seksualiteit praten. Er door waait op in dit moment een religieuze van wind naar in Indonesië die uit de vrijheid van in vrouwen onder op druk zet en tegelijk is er door nog altijd veel uit mogelijk. In tijdens haar tijd vecht Aletta in Jacobs ook het voor op tv seksuele zelfbeschikking. De houding met ten opzichte van prostitutie is een volgens haar het door toppunt van hypocriete het dubbele moraal - in op vrouwen wordt door tijdens neergekeken, mannen kunnen hun de gang gaan. In Indonesië gaat de Step Vaessen met op zoek naar door een Aletta van met nu, de met soortgelijke gedachten. Ze reist naar door de Surabaya en gaat op pad met van de populaire met burgemeester van de stad, naar het Tri Rismaharini. Onder haar op leiding ondergaat Surabaya het een metamorfose. Ze gaat op de een strijd aan tegen verloedering, zorgt voor in groen een in de stad én een ze sluit bordelen. Is in burgemeester van Risma een geestverwant in van Aletta, naar nu meer dan een eeuw in later?

augustus 2020
09-06-2019 20:10

Nederland

Aletta's reis - Nederland

Step Vaessen gaat in Nederland op zoek naar vrouwen die, net als Aletta Jacobs in haar tijd, aandacht vragen voor het vrouwenlijf. Het onbekende vrouwenlijf dat nou eenmaal geen mannenlijf is. Nog altijd geldt het mannenlichaam als norm als...

02-06-2019 20:10

China

Aletta's reis - China

Step Vaessen ontmoet in China vrouwen die strijden voor beter onderwijs. Officieel zijn er gelijke kansen voor iedereen, maar de kloof tussen het onderontwikkelde platteland en de hypermoderne steden wordt steeds groter. Aletta Jacobs weet ...

26-05-2019 20:10

Zuid-Afrika

Aletta's reis - Zuid-Afrika

Step Vaessen gaat in Zuid-Afrika op zoek naar vrouwen die hun politieke stem laten horen. In 1911 werkt Aletta Jacobs tijdens haar reis samen met de vrouwen in Zuid-Afrika die dan opkomen voor het kiesrecht van vrouwen: alleen voor witte vr...

19-05-2019 20:10

Israël

Aletta's reis - Israël

Israël is het enige democratische land ter wereld zonder een burgerlijk huwelijk. Voor Joodse vrouwen betekent dat dat ze niet kunnen scheiden van hun man zonder de zogenaamde 'gett', ofwel toestemming van hun man. Ze kunnen jaren achtereen...

12-05-2019 20:15

Indonesië

Aletta's reis - Indonesië

Step Vaessen gaat in Indonesië op zoek naar de seksuele moraal en ontdekt vrouwen die heel openlijk over seksualiteit praten. Er waait op dit moment een religieuze wind in Indonesië die de vrijheid van vrouwen onder druk zet en tegelijk is ...

Aletta's reis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Aletta's reis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Aletta's reis bij Aletta's reis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Aletta's reis. Heb je een uitzending van Aletta's reis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Aletta's reis gemist

Uitzending gemist van Aletta's reis? Hier kun je alle uitzendingen van Aletta's reis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 09-06-2019 om 20:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!