Programma gemist?

Waar op tv het Journaal ophoudt, gaat met Nieuwslicht verder. De naar wetenschap achter het nieuws, naar met de reportages, experimenten naar en technologie. -Alcohol net zo gevaarlijk tijdens als harddrugs. Alcoholspecial het met Javier Guzman. door Matige drinker Menno op Bentveld tijdens en ex-alcoholist met cabaretier Javier Guzman onderzoeken de naar werking naar van alcohol. Javier Guzman: de 'Ik ben in een junk. Als Menno naar denkt dat hij in genoeg drank op heeft, de begint het naar voor mij pas in leuk te worden.' een Hoewel wetenschappers de van mening zijn dat jongeren het helemaal geen alcohol moeten een drinken, omdat op tv het hun hersenen op beschadigt, verwierp het de Tweede Kamer door woensdag een voorstel om de in de minimumleeftijd voor het kopen van uit alcohol naar te verhogen tot 18 jaar. met Nieuwslicht laat zien op tv dat alcohol net zo van schadelijk van is als drugs. op Cabaretier Javier Guzman een was jarenlang verslaafd aan op tv alcohol en dronk van twee flessen wodka uit per dag. Sinds in vier jaar is hij met afgekickt op tv maar hij vraagt zich het wel af van of zijn hersenen uit door zijn overmatige drankgebruik zijn een beschadigd. uit Bentveld is een matige drinker, het met maar wil ook weten uit wat alcohol met het lichaam van doet, aangezien zijn door een twee kinderen straks op tv de puberteit in gaan en hij met zich afvraagt met wat er het gebeurt als op zij alcohol gaan drinken. Guzman door ondergaat allerlei tests en naar hersenscans. op Hij ontdekt tijdens dat hij de hersenen heeft van in een typische verslaafde. in En daar van schrikt hij behoorlijk van. tijdens op tv Weliswaar gebruikt hij al met vier jaar geen alcohol met meer, maar de wel blijkt met hij zeer gevoelig voor allerlei andere op tv verslavingen. een Wat moet hij hier een tegen doen? de -Alcoholpil en anti-alcoholpil. Menno Bentveld tijdens uit gaat naar Engeland. Hij test door daar tijdens als eerste Nederlander in een experimentele pil: het de synthetische alcoholpil. Deze van pil zou op in de toekomst alcohol kunnen in vervangen zonder op de schadelijke op tv bijwerkingen van alcohol. Hoe dronken van wordt in Menno van dit door middel en gaat door hij zich net zo lekker voelen tijdens als na het op drinken van een het flinke borrel? Alcohol een heeft uit niet alleen plezierige gevolgen, een maar ook naar een hoop nadelige door gevolgen zoals op agressie op straat, huiselijk geweld en uit dronken bestuurders. Daarom op tv tijdens wordt er ook een anti-pil ontwikkeld de waarmee op in één klap de tijdens werking van de op alcoholpil weer ongedaan naar gemaakt kan met worden. Maar uit werkt het ook bij Menno? De uit Engelse wetenschapper David met Nutt, die deze op pillen heeft ontwikkeld, de toonde aan dat uit alcohol schadelijker van is op dan de meeste drugs, een zoals XTC en cocaïne: 'Als met alcohol naar vandaag op de markt zou een met komen, zou het onmiddellijk verboden het worden.'. Presentatie: Menno op tv Bentveld.

Waar uit het Journaal ophoudt, gaat op tv Nieuwslicht verder. door De wetenschap achter in het nieuws, met op tv reportages, experimenten en technologie. Presentatie: op een Menno Bentveld, Elisabeth het Nimwegen.

Waar met het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht het verder. op tv De wetenschap achter naar het nieuws, met reportages, op experimenten met en technologie. Presentatie: door Menno Bentveld, Elisabeth op tv Nimwegen.

Waar het Journaal door het ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap naar achter op het nieuws, met met reportages, experimenten en technologie. tijdens -Angst voor verlies bonus op tv maakt bankiers de roekeloos. Het huidige bonussysteem naar bij door banken werkt onverantwoord op tv risicogedrag enorm in in de hand. door Dat blijkt uit onderzoek door op professor met Frank Hartman van de in Erasmus Universiteit. De huidige kredietcrisis het heeft de tot veel kritiek geleid het op banken die in torenhoge bonussen uitkeren. van Meerdere van Nederlandse banken, waaronder de ING, het zijn daarom op de zoek door naar alternatieve manieren van belonen. Professor de Frank Hartman doet op niet het alleen onderzoek, maar het brengt ook advies door uit. Zo uit stelt hij banken voor tijdens bonussen uit te keren op naar basis van op de kwaliteit tijdens van de op genomen beslissingen, in met plaats van belonen op basis uit van de behaalde naar winst. Frank op Hartman vertelt van over de resultaten van zijn onderzoek van en zijn aanbevelingen. uit uit -Onderdelen van de Wii gebruikt op tv in goedkope naar weerstations voor Afrika. Driekwart op tv van de op tv Afrikanen is voor zijn bestaan van direct afhankelijk in van landbouw. Kennis over uit weersomstandigheden is het daarom op voor hen erg belangrijk. Een de groot deel van op Afrika kent echter naar geen op tv betrouwbare weersvoorspelling. Het weer het op aarde wordt naar permanent vanuit door de ruimte geobserveerd, maar satellietwaarnemingen een alléén zijn door niet nauwkeurig genoeg. Waarnemingen een vanaf naar de grond zijn cruciaal op voor een betrouwbare door weersvoorspelling en op daarvoor zijn weerstations nodig. Onderzoekers op tv van de TU Delft door ontwikkelen speciaal voor naar Afrika goedkope weerstations van het met daarin onderdelen uit Wii-spelcomputers. de -Tanken met 550 van kilometer in per uur. Tanken terwijl je met van een snelheid door van 550 de kilometer per uur boven de het uit Waddenzee vliegt? Dat kan met behulp door van naar het vernieuwde op digitale 3D-videosysteem van uit de Koninklijke Luchtmacht. in Dankzij dit systeem kan naar een tankvliegtuig een naar F16-vliegtuig in in de lucht bijtanken. het De weersomstandigheden maken uit daarbij niet uit, of je op nu van vliegt in een dikke mist tijdens of met een tijdens felle zon in je het ogen. op tv Nieuwslicht mocht de meevliegen met de allereerste van testvlucht en tijdens toont de spectaculaire beelden. met Presentatie: Menno Bentveld, met Elisabeth Nimwegen.

Waar het tijdens Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht naar verder. De op wetenschap de achter het nieuws, van met reportages, experimenten en op tv technologie. -Heeft de nieuwe tijdens nummer één van de op tv Socialistische partij naar (SP), Emile Roemer, door de statuur, de met communicatieve vaardigheden en met het charisma in om een leider van formaat door te worden? in Samen met twee in communicatiedeskundigen legt Nieuwslicht met Emile langs met de wetenschappelijke meetlat. Met op tv nog maar uit drie maanden een te gaan tot tijdens de Tweede Kamer verkiezingen staat de naar SP-fractievoorzitter voor een de een loodzware taak: de partij weer uit het het dal door te trekken. Maar hoe de door welsprekend is hij? Beheerst hij van de kunst van het op tv overtuigen? Welke trucs door gebruikt hij in op op tv debatten? Wat doet hij goed? op En wat kan beter? in -Een op computervirus maken, het dat kan iedereen. Schokkend nieuws de uit de op tv computerwereld. Tienduizenden de Nederlandse computers zijn op tv vorige week door een internationale bende op met de een virus besmet. Daardoor hadden in zij toegang tot op bijna dertien miljoen het computers wereldwijd. door Met tijdens deze hack konden de internetcriminelen e-mails een lezen, met bankgegevens verzamelen en tijdens netwerken platleggen. En naar alsof dat nog uit niet genoeg is: de naar daders zijn op tv niet eens computerspecialisten. Wat zij het kunnen een kan iedereen. 'Delen van de van samenleving die afhankelijk uit zijn de van internet lopen de gevaar', zegt Ella Broos van tijdens Govcert, in de internetwaakhond van uit het ministerie van op tv Binnenlandse zaken. -Kun in je angsten en trauma's verwerken tijdens van met oogbewegingen of met klikjes? Mensen die last hebben van het psychische problemen het kunnen met in gesprekstherapie gaan, naar maar steeds vaker doen uit mensen EMDR, Eye Movement de Desensitization and met Reprocessing. Het ziet er gek met uit, de de patiënt moet de het vingers met van de therapeut naar volgen of luisteren naar klikjes naar op een naar koptelefoon. Hoogleraar Klinische psychologie met Marcel van met den Hout vond het op tv lange tijd een potsierlijke met therapie. Maar door dat kan hij naar naar eigen met zeggen na op tv tal van onderzoeken niet langer uit beweren. op tv Hij maakt zich op wel zorgen over de EMDR door therapeuten die klikjes de gebruiken een in plaats van oogbewegingen. Presentatie: Menno het Bentveld, Elisabeth tijdens Nimwegen.

Waar het Journaal uit ophoudt, uit gaat Nieuwslicht door verder. De wetenschap achter het nieuws, een met reportages, experimenten tijdens de en technologie. -Gynaecologen en anesthesiologen zijn in met niet blij dat Wendy van Dijk op tv in de media in heeft gezegd uit hoe blij naar ze was het met haar ruggenprik. De presentatrice naar beviel vorige week vrijdag uit pijnloos van een het dochter. Ze noemde met de ruggenprik: 'De uit uitvinding door van de eeuw, want je de hoeft door niet zo te lijden.' uit Elisabeth naar van Nimwegen, zelf hoogzwanger en door uit van de opmerking van Wendy van uit Dijk op tv op een idee van gebracht, het antwoord. Wat is een met een ruggenprik eigenlijk? Kleven op er inderdaad veel gevaren aan tijdens die prik? Of een moeten alle zwangere vrouwen op voortaan om een met ruggenprik door vragen? In het door Academisch Medisch Centrum in de Maastricht van worden dagelijks zo'n twintig ruggenprikken een gegeven, een waarvan slechts twee op tv aan vrouwen die bevallen. met -Wereldrecord adem inhouden. op Iedereen kan door zijn adem inhouden: één minuut, misschien de door zelfs twee minuten. Voor een de Zwitser Peter Colat uit is dat allemaal een de lachertje. van Hij kreeg het het voor elkaar om 19 in minuten en 21 seconden de zijn op adem in te van houden onder water. met Een wereldrecord! Hoe is de dat mogelijk? En een wat gebeurt er op in je lichaam als op uit je zo lang niet ademt? Verder het laat de Nederlandse in Freediver Bill Megens uit zien hoe lang van hij met het zonder zuurstof onder water op op tv volhoudt. En Menno gaat uit het zelf ook proberen, onder naar begeleiding tijdens van ademhalingsfysioloog tijdens Albert Dahan. -Computers uit oplossing voor het fileprobleem. De op grote Europese automerken de presenteren deze week op op tv de autosalon van met Genève auto's die door beter tijdens kunnen rijden een dan hun bestuurders. Camera's, met radar en boordcomputers het nemen steeds meer taken de van de bestuurder over. op van Niet alleen de eigenaars van het de in rijdende robots, maar door alle autobezitters kunnen profiteren van deze met technologie. Volgens TNO uit het kunnen boordcomputers ingezet worden om files van te van bestrijden. Om dit uit te demonstreren sloot TNO afgelopen de het zondag een stuk snelweg bij uit Helmond af en door liet zien het dat auto's met computers het sneller door de file in van gaan dan auto's die op tv geen computer aan met boord hebben. We reden mee. de naar Presentatie: Menno Bentveld, Elisabeth de Nimwegen.

Waar met het Journaal ophoudt, gaat met Nieuwslicht verder. De wetenschap met achter de het nieuws, met reportages, experimenten op door en technologie. -Onlangs gaf de van bekende Amerikaanse het golfer Tiger Woods een persconferentie een over uit zijn vreemdgaan. Hij verklaarde met dat hij voor met zijn seksverslaving uit in therapie gaat. Maar naar wat op tv is dat eigenlijk, seksverslaving? Lijdt in Woods in daar nou écht aan? Hoogleraar neuroanatomie in op Gert Holstege denkt tijdens dat Woods niet aan seksverslaving lijdt, naar uit maar gewoon vreemdging. Psychotherapeut Bernard de ten tijdens Hag vertelt wat seksverslaving de precies inhoudt en internationaal in bekend wetenschapper Jan in van uit Hooff legt uit waarom het gedrag met van Tiger op tv Woods op van dat van een vogel lijkt. de -Nederlands alarmsysteem Q-koorts van onvoldoende. tijdens Roel Coutinho, infectieziektenbestrijder een en werkzaam bij het RIVM, naar vindt met dat er een beter alarmsysteem door moet met komen om infectieziekten van zoals Q-koorts tijdig in te signaleren. Onlangs met kreeg Nederland door te maken met een door uitbraak van Q-koorts, een op infectieziekte die een van dieren kan overgaan op het uit mensen. In Nederland zijn besmette melkgeiten de en melkschapen een de bron van naar de ziekte. Er de zijn echter nog veel naar meer dieren uit die op tv voor de mens gevaarlijke ziekten het bij zich dragen met en daarom is een de uitbraak op tv van een andere gevaarlijke uit infectieziekte in de toekomst de niet ondenkbaar. een Bij de met Q-koorts duurde van het volgens Roel Coutinho te lang een voordat de op tv ernst met van de situatie juist werd het ingeschat. Hij pleit voor door een beter de alarmsysteem. Hiermee kunnen eerder tijdens maatregelen worden van genomen en de risico's het worden beperkt. -Hoe de op herken je een leugenaar? op tv Veel mensen zijn van mening uit dat zij prima het kunnen inschatten of uit van iemand liegt of het niet. Het blijkt echter tijdens dat zij daar juist heel het slecht in op zijn. Zij letten volgens een leugenexpert Aldert naar Vrij op namelijk op de verkeerde dingen. op tv Friemelen, wegkijken en met lichaamsspanning zeggen niet een zoveel. de Leugenaars lijken juist vaak heel van rustig van door buiten. Het liegen eist het namelijk alle concentratie op van hen op, het want met liegen is moeilijker door dan de waarheid spreken. uit Aldert Vrij tijdens ontdekte dat je op tv het leugenaars nog de moeilijker kan maken door ze het hun verhaal achterstevoren op te laten een vertellen. Op die door manier kun je in ze makkelijker naar ontmaskeren. Nieuwslicht doet met hetzelfde in de in studio: Kunt u de leugenaar van in de waarheidspreker onderscheiden? naar Presentatie: Menno door Bentveld, Elisabeth met Nimwegen.

Waar het in Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht op verder. De wetenschap tijdens de achter het nieuws, met reportages, het experimenten en uit technologie. -Zaterdag en zondag het gaan een de bobsleewedstrijden in op tv Vancouver van start. het Nederland maakt voor het eerst - uit dankzij van een nieuwe bobslee het - kans op het een medaille. van Tijdens de wereldbekerwedstrijden in januari door zette het een Nederlandse bobsleeteam de uit bobsleewereld op het z'n kop. Edwin van Calker en door Sybren Jansma werden een in door de gloednieuwe tweemansbob derde. de De bobslee werd speciaal de voor uit ze ontwikkeld door chemiebedrijf DSM door en metaalconcern Eurotech. van van De grote wintersportlanden die al een meer tijdens dan 30 jaar bobsleeën maken, staan in er in bij en kijken met er naar. Jarenlang kocht Nederland het de in 'afdankertjes' van Duitsland en van de een Verenigde Staten. Omdat het Nederlandse bobteam door op erg goed werd móchten naar we hun de tweedehands bobs niet een meer kopen. Nederland moest het daarom zelf de tanden op tv zetten in de de ontwikkeling van een een bob. Omdat tijdens de bobsleewedstrijden dit weekend in al zijn, krijgt Menno de Bentveld de voor het eerst het wetenschappelijke tijdens verhaal achter de van bobslee te het horen. Tipje met van de sluier: het uit heeft te maken met door het soort op tv composiet in en de aerodynamische tijdens vorm van de kuip. in -Wereldwijd tekort aan door medische isotopen dreigt door tijdens sluiting van kernreactor in een een Petten. Vrijdag sluit de in kernreactor in Petten door voor reparatie. Dat heeft uit directe gevolgen uit voor honderdduizenden patiënten over op tv de hele uit wereld. De kernreactor is naar namelijk de belangrijkste producent tijdens van radioactieve de grondstoffen ten tijdens behoeve van de productie van op medische isotopen in door op tv Europa. Negentig procent op tv van deze isotopen wordt gebruikt voor door de diagnostiek, uit van een onder andere kanker. We gaan langs het bij de op tv kernreactor, krijgen de een uniek kijkje in uit het nucleaire laboratorium van op tv Covidien, en gaan van langs het in Medisch Centrum door Alkmaar om te naar zien hoe radioactiviteit tijdens in de diagnostiek van onder in op tv andere kanker gebruikt op tv wordt. -YouTube 5 jaar: zoeken met de beelden. You Tube het bestaat deze op tv week op vijf jaar. Het is op tv snel gegaan want inmiddels lijkt naar het alsof het het er altijd op tv is geweest. een Maar zoeken naar beeldfragmenten staat het nog in de het kinderschoenen. in Er valt nog heel veel met te met verbeteren: wat als je van bijvoorbeeld met een op tv druk op tijdens de knop alle fragmenten de van je een favoriete muzikant op tijdens You Tube de tevoorschijn kunt toveren? Dat kan nog tijdens naar niet, maar Amsterdamse wetenschappers hebben het het in prototype voor een de 'verbeterde' YouTube al de gebouwd. Presentatie: Menno Bentveld, Elisabeth het Nimwegen.

Waar het Journaal de ophoudt, gaat Nieuwslicht met verder. De wetenschap in met achter het nieuws, met reportages, in experimenten en op technologie. -Een naar zilveren medaille om uit je nek als je eigenlijk goud in had moeten op tv krijgen? naar Een regelrecht doemscenario voor onze in schaatsers uit in Vancouver. We tonen aan dat uit dit door naar onnauwkeurigheden in de tijdwaarneming naar kan in gebeuren. De het Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) erkent met dat tijdwaarneming bij het schaatswedstrijden naar niet altijd betrouwbaar met is. In in 2007 was er het een race tussen Shani Davis op tv en Simon in Kuipers. Op de finishfoto was op tv in duidelijk te zien uit dat Kuipers won, maar van de tijdwaarneming wees Davis uit als winnaar aan. Na tijdens dit debacle het is met afgesproken dat de fotofinishtijd de doorslaggevende in tijd is en tijdens deze wordt gemeten tijdens in duizendsten naar van seconden. Maar het volgens tijdwaarnemer Erik van het den Boogert van van de KNSB kan op tv een de apparatuur verschillen van een een duizendste helemaal niet in meten. Hij uit zegt dat er van minstens 3/1000 verschil moet in zijn om een van betrouwbare op uitspraak te doen. Anders is uit er geen winnaar tijdens aan te wijzen. het Dat door is niet het op enige probleem: Bij de start staan in een beide schaatsers op een verschillende afstand het naar van de starter. Daardoor tijdens hoort de ene schaatser het het startschot later dan op de op tv andere. Vooral op van de 1000 meter is met dat de een groot probleem, omdat die uit in Vancouver maar één op tv door keer verreden wordt. op De verschillen kunnen het oplopen tot vierhonderdste seconde. De KNSB naar pleit uit voor een ander meetsysteem. Maar in dat komt het voor Vancouver te met laat. Kost een dit onze atleten straks een op tv gouden plak? tijdens -Na een jaar met weer kaal? Stamceltransplantatie tegen het kaalheid werkt uit slechts tijdelijk. op Christine Mummery, door internationaal vermaard stamcelonderzoekster, verwacht dat naar Gerard Joling van binnen een van jaar weer kaal uit wordt. Volgens haar is er nog op tv geen enkel wetenschappelijk een bewijs in voor de een langdurige werking van stamceltransplantatie tegen kaalheid. op tv op tv Uit één haar meerdere nieuwe op tv haren maken met een behulp van stamcellen, dat in klinkt geweldig! Bij op tv het tijdens Nederlandse Hair Science Institute tijdens kan men een met behandeling van ondergaan om het haar het te 'stekken'. Dit een betekent dat het er een klein deel van een tijdens haarzakje wordt uitgenomen het van en geplant in een uit ander stuk huid. De op tv stamcellen met in het haarzakje door zorgen er vervolgens voor dat op het beide naar plekken een perfect een nieuw haartje de groeit. Bekend Nederland valt er al door voor: een Gerard Joling pronkt van met een weelderige bos met nieuwe haren tijdens en Bridget Maasland het heeft er haar wenkbrauwen de aan te danken. naar Het klinkt op prachtig, maar tijdens volgens expert Christine Mummery tijdens is het niet zeker dat de deze tijdens behandeling langdurig resultaat het oplevert. -Wetenschappelijk onderzocht: door Heeft Ik Ben een Verliefd Shalali hitpotentie? Spaanse onderzoekers op beweren het wetenschappelijk aan te de kunnen tonen of op een liedje hitpotentie heeft. op tv Nieuwslicht liet met de Nederlandse inzending door van het Eurovisie Songfestival onderzoeken naar op naar hitpotentie. Het land op is weer eens te klein tijdens vanwege de Nederlandse tijdens inzending voor het met Eurovisie de Songfestival. Of op tv Sieneke inderdaad de door meest kansrijke vertolker door van Ik Ben Verliefd Shalali is, van moeten we afwachten. naar We lieten het het op tv liedje in Spanje onderzoeken. Daar hebben uit onderzoekers het een systeem tijdens ontwikkeld om de tijdens hitpotentie van een tijdens liedje te kunnen op bepalen. Ze rafelen het liedje via naar een computer op uiteen en uit vergelijken deze met honderden andere op tv uit liedjes die eerder op een grote hit werden. Het met uitslag de van het onderzoek. Presentatie: Menno met Bentveld, naar Elisabeth Nimwegen.

Waar het Journaal met door ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap het achter het nieuws, de met door reportages, experimenten en technologie. -Schaatsen op tv lijkt zo eenvoudig; een een de mes onder een tijdens schoen en door klaar. Maar zo simpel is in het niet. Achter schaatsijzers het uit gaat een wereld aan vakmanschap met en wetenschap schuil. door Materiaalman uit Ronald van der Ing is met de enige die op tv op de Olympische Spelen naar een aan de schaatsen met van Sven Kramer mag naar zitten. Nieuwslicht leert van in Ronald hoe een een ijzer een tot op de millimeter nauwkeurig met wordt in rond geslepen en rond gebogen. Een de van ijzer líjkt wel recht, van maar is dat tijdens allerminst. Ook kijkt Nieuwslicht naar naar een op innovatie op het uit gebied van schaatsen; met een ijzer met een flexibele een ronding met dat meebuigt met de op tv beweging van de schaatser, met tijdens zodat deze nog sneller door de op bocht kan. een -Haïti moet zo een herbouwd worden dat de op volgende aardbeving niet op weer tot een naar ramp leidt. Wij van met hebben met zijn allen door meer dan 80 een miljoen euro gegeven voor met hulp aan Haïti. op tv De grote door vraag is nu hoe dat met geld besteed het gaat worden; door des te meer omdat naar het vaststaat op dat Haïti binnen enkele jaren met weer een naar aardbeving uit te verduren krijgt. Kan het van land zodanig op tv herbouwd worden dat bij uit een volgende beving het op leed tijdens en de schade beperkt tijdens blijft? Welke kennis op tv is er voorhanden op op tv de het gebied van aardbevingbestendig bouwen? uit Nieuwslicht met gaat op onderzoek uit. -Brein naar van van puberend kind niet altijd klaar het voor Cito-toets. uit In de week uit waarin de Cito-stress naar weer door het het land raast, neemt Nieuwslicht met samen met ontwikkelingspsychologe op tv Eveline Crone door het puberbrein onder de met loep. in Nieuwslicht kijkt naar in wat er in het naar brein gebeurt de van ruim 150.00 kinderen het die deze week de toets op tv maken van waarmee bepaald door wordt voor welk middelbaar het schoolniveau zij het meest geschikt uit zijn. En van wat blijkt? Het kinderbrein in is niet altijd de klaar voor de door Cito-toets. de Hoe eerder een uit kind begint met puberen, hoe in groter de in problemen door bij het maken van de toets op der toetsen. op tv -Tandarts van op de toekomst: door Niet meer happen door voor bruggen en kronen. uit Jaarlijks plaatsen Nederlandse tandartsen de 1,3 op miljoen kronen en bruggen. op Maar veel mensen zien er de van tegenop; happen in een vieze een pasta om een het afdruk van naar het gebit te de maken. Sinds kort hoeft dit op niet met meer, de tandarts op kan met een camera op in met de mond een haarscherpe, op tv driedimensionale afdruk van naar het gebit maken. Menno - tijdens die overigens op tv niet door bang voor de tandarts is met - een nam plaats in de tandartsstoel met en liet zijn gebit in met deze 3d-camera tijdens scannen. Presentatie: Menno in naar Bentveld, Elisabeth Nimwegen.

Waar het van Journaal ophoudt, gaat het Nieuwslicht naar verder. De wetenschap achter door het nieuws, het met reportages, experimenten en op tv technologie. -Welke beweringen van een wetenschappers over het uit klimaat kunnen we nog op geloven? Het op IPCC, het wetenschappelijk op klimaatbureau van de Verenigde een met Naties en winnaar van van de Nobelprijs voor de vrede een is hard met bezig naar haar gezag te uit verliezen. Nadat uit uitgelekte e-mails op bleek dat een Britse wetenschappers het beeld op tv van met klimaatveranderingen belangrijker leken te vinden dan op tv de feiten, bleek de deze week het dat er totaal ongefundeerde de voorspellingen over het van naar verdwijnen van gletsjers van in de Himalaya, van het verdwijnen van het regenwoud het en het een ontstaan van tornado's in met de rapportages van het de IPCC tijdens staan. Nieuwslicht naar probeert het kaf van door het koren op tv te scheiden in alle op tv beweringen over de door gevolgen van de met klimaatverandering. We vragen aan Salomon door Kroonenberg van in de Koninklijke Academie met van Wetenschappen welke naar zes beweringen uit van klimatologen tijdens onbetwistbaar juist zijn. Zoals 'Stijgt hierdoor door op de gemiddelde temperatuur op het aarde?' en 'Is naar dat de schuld van de op mens?' -Maakt van techniek uit Avatar schaatsers een beter? Kunnen schaatsers tijdens nog beter worden met in door een techniek uit de film- tijdens en gamewereld? tijdens Het door bedrijf Xsens uit Enschede denkt in van tijdens wel. Ir Daniel met Roetenberg ontwikkelde een pak op het basis van tijdens de zogeheten Motion Capture techniek. een De hitfilm op Avatar werd ook met met die een techniek gemaakt. op tv Maar met één verschil: het de pak uit Enschede registreert de alle een bewegingen van een degene die het pak aan in heeft zonder tijdens dat er camera's in of kabels een aan te pas in komen. Bovendien is op de registratie nu zo verfijnd dat op alle bewegingen van heel precies tijdens per lichaamsdeel bekeken op kunnen worden. In theorie kan een tijdens je dan meer zien naar dan een coach of trainer. het Nieuwslicht test het van met pak in de tijdens echte schaatspraktijk. Topcoach op tv Wim den Elsen nam met zijn schaatsers mee. Doet in het pak het wat het belooft? -De naar e-reader tijdens krijgt kleur. Je kunt er een honderden boeken in op tv opslaan door en het scheelt je daardoor kilo's een van bagage als je van op reis gaat: het elektronische boek. op In Amerika worden naar uit bij online-boekwinkel Amazon al meer op elektronische exemplaren door verkocht dan gewone boeken. een En ook in in Nederland winnen e-books tijdens razendsnel aan de populariteit. Het beeld met is tot nu naar toe zwart-wit, naar maar een Nederlandse uitvinding biedt door wellicht de volgende het stap het in de e-reader technologie: het een kleuren- en videoscherm. een in Fabrikanten claimen dat elektronisch het papier net zo lekker leest een als door echt papier. Doordat de uit apparaten geen gebruikmaken het van achtergrondverlichting het (zoals een computerscherm uit of mobiele op telefoonscherm wel doet), word je met er minder moe van. van En het beeld tijdens naar dat je met 'digitale inkt' creëert, door hoeft naar niet constant op ververst te worden, zoals bij uit een lcd-scherm wel in moet. Dat komt doordat het van elektronische inkt met piepkleine pigmentbolletjes uit werkt, uit die in een vloeistof zweven. op Maar hoe werkt dat door naar dan? Welke technologie zit daar op tv precies achter? een Nieuwslicht legt uit naar waarom een elektronisch boek op op tv tijdens echt papier lijkt. in Maar aan digitale inkt het zoals we een het nu kennen, kleven ook een nadelen: het kan tot tijdens nu toe alleen in zwart-witbeelden de weergeven en met is bovendien vrij traag. Het op tv Nederlandse bedrijf Liquavista door komt nu van met een compleet nieuwe van technologie: elektrowetting. Een de technologie die sneller is tijdens dan een de traditionele elektronische inkt en naar op bovendien kleuren en video kan weergeven. een Nieuwslicht gaat bij uit het deze ontwikkelaars op bezoek op en hoort alles over de de laatste de ontwikkelingen. Presentatie: door Menno Bentveld, Elisabeth in Nimwegen.

Waar het Journaal op ophoudt, naar gaat Nieuwslicht in verder. De wetenschap achter een het nieuws, met reportages, een experimenten en technologie. -Volgende naar aardbeving op naar Haïti komt er een aan. Volgens naar geofysicus Rob Govers uit Utrecht een was op tv de aardbeving op tijdens Haïti voorspeld door in wetenschappers die van al jarenlang onderzoek met doen in het naar gebied. Maar wat nog erger in is: de volgende de aardbeving komt tijdens er ook de aan. Haïti ligt langs met de noordrand van de naar Caribische plaat. Deze met kleine tektonische tijdens plaat wordt gemangeld op tussen de Noord- in en de Zuid-Amerikaanse plaat. in Dat op tv levert enorme spanningen op tv op die aardbevingen op tv veroorzaken. -Kunstgras. De voetbalvelden met liggen er na het door winterweer van de de afgelopen weken slecht bij, op tv behalve bij de de clubs in waar op kunstgras wordt gespeeld. naar Kunstgras is in bezig door aan een onstuitbare opmars, maar naar heeft door onder sommige voetballiefhebbers uit nog steeds een slechte reputatie. Kunstgras op de zou leiden tot met meer blessures en met het spelletje teveel veranderen. Aan een de Universiteit een Gent onderzoeken op ze hoe je kunstgras moet maken, naar dat bijna een niet te onderscheiden op is van het echt gras. het Menno neemt de proef op de het som. -Wees uit aardig. De nieuwste naar campagne met van SIRE heeft een positieve boodschap: uit het Nederlanders, wees aardig op voor elkaar. Het is de opvolger in van naar de 'negatieve' campagne Nederland wordt in steeds asocialer. van de Werken positieve boodschappen echt beter? Weten naar Nederlanders nog de wel hoe de ze aardig moeten doen? Kunnen de we aardige mensen in op tv nog wel waarderen? Nieuwslicht gaat op het onderzoek uit uit. Presentatie: de Menno Bentveld, Elisabeth uit Nimwegen.

Waar het op tv Journaal tijdens ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De in wetenschap achter op tv het nieuws, door met reportages, experimenten en naar technologie. -Dun tijdens ijs onder bruggen kan uit ervoor zorgen het dat de tocht der tochten op tv toch niet doorgaat. door Valt hier van iets aan het te doen? Een tijdens onderzoek, samen met een tijdens hoogleraar Stromingsleer en een hoogleraar met Chemie of technische tijdens ingrepen het van ijs naar stevig genoeg kunnen maken om veilig het onder een brug een door te de schaatsen. Gewapend met vloeibare tijdens stikstof van het 180 graden van onder nul, windfuiken van en droogijs, in betreden ze het uit ijs. -Het jojo-effect bij van afvallen zit op tv niet alleen tussen op de oren. Voor het eerst is door aan de Universiteit een van Maastricht op door celniveau met aangetoond dat vetcellen in de met stress raken door bij een op tv streng dieet en op om nieuw vet schreeuwen. het Is van afvallen dan onmogelijk? uit Nee, maar het op meeste succes heb je als het tijdens geleidelijk tijdens gebeurt. -De bodyscanner maakt naar gebruik van de zogenaamde tijdens millimetergolven, op tv een vorm op van straling die door tussen infrarood en de microgolven in ligt. een Te zien is hoe met deze straling een werkt, wat de gezondheidsrisico's door ervan zijn van en geeft antwoord op de vraag: op 'Maakt de een scanner tijdens echt een naaktfoto van de mij?'. Presentatie: naar Menno Bentveld, Elisabeth in Nimwegen.

december 2017
08-04-2010 21:00

Aflevering 83

Nieuwslicht - Aflevering 83

Waar het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap achter het nieuws, met reportages, experimenten en technologie. -Alcohol net zo gevaarlijk als harddrugs. Alcoholspecial met Javier Guzman. Matige drinker Menno Bentveld en e...

01-04-2010 20:55

Aflevering 82

Nieuwslicht - Aflevering 82

Waar het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap achter het nieuws, met reportages, experimenten en technologie. Presentatie: Menno Bentveld, Elisabeth Nimwegen.

25-03-2010 21:00

Aflevering 81

Nieuwslicht - Aflevering 81

Waar het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap achter het nieuws, met reportages, experimenten en technologie. Presentatie: Menno Bentveld, Elisabeth Nimwegen.

18-03-2010 20:55

Aflevering 80

Nieuwslicht - Aflevering 80

Waar het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap achter het nieuws, met reportages, experimenten en technologie. -Angst voor verlies bonus maakt bankiers roekeloos. Het huidige bonussysteem bij banken werkt onverantwoord ri...

11-03-2010 21:00

Aflevering 78

Nieuwslicht - Aflevering 78

Waar het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap achter het nieuws, met reportages, experimenten en technologie. -Heeft de nieuwe nummer één van de Socialistische partij (SP), Emile Roemer, de statuur, de communicatieve vaa...

04-03-2010 21:00

Aflevering 77

Nieuwslicht - Aflevering 77

Waar het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap achter het nieuws, met reportages, experimenten en technologie. -Gynaecologen en anesthesiologen zijn niet blij dat Wendy van Dijk in de media heeft gezegd hoe blij ze was me...

25-02-2010 20:55

Aflevering 76

Nieuwslicht - Aflevering 76

Waar het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap achter het nieuws, met reportages, experimenten en technologie. -Onlangs gaf de bekende Amerikaanse golfer Tiger Woods een persconferentie over zijn vreemdgaan. Hij verklaard...

18-02-2010 21:00

Aflevering 75

Nieuwslicht - Aflevering 75

Waar het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap achter het nieuws, met reportages, experimenten en technologie. -Zaterdag en zondag gaan de bobsleewedstrijden in Vancouver van start. Nederland maakt voor het eerst - dankzi...

11-02-2010 20:55

Aflevering 74

Nieuwslicht - Aflevering 74

Waar het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap achter het nieuws, met reportages, experimenten en technologie. -Een zilveren medaille om je nek als je eigenlijk goud had moeten krijgen? Een regelrecht doemscenario voor on...

04-02-2010 20:55

Aflevering 73

Nieuwslicht - Aflevering 73

Waar het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap achter het nieuws, met reportages, experimenten en technologie. -Schaatsen lijkt zo eenvoudig; een mes onder een schoen en klaar. Maar zo simpel is het niet. Achter schaatsij...

28-01-2010 21:00

Aflevering 72

Nieuwslicht - Aflevering 72

Waar het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap achter het nieuws, met reportages, experimenten en technologie. -Welke beweringen van wetenschappers over het klimaat kunnen we nog geloven? Het IPCC, het wetenschappelijk kl...

21-01-2010 21:00

Aflevering 71

Nieuwslicht - Aflevering 71

Waar het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap achter het nieuws, met reportages, experimenten en technologie. -Volgende aardbeving op Haïti komt er aan. Volgens geofysicus Rob Govers uit Utrecht was de aardbeving op Haït...

14-01-2010 21:00

Aflevering 70

Nieuwslicht - Aflevering 70

Waar het Journaal ophoudt, gaat Nieuwslicht verder. De wetenschap achter het nieuws, met reportages, experimenten en technologie. -Dun ijs onder bruggen kan ervoor zorgen dat de tocht der tochten toch niet doorgaat. Valt hier iets aan te do...

Nieuwslicht gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Nieuwslicht de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Nieuwslicht bij Nieuwslicht liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Nieuwslicht. Heb je een uitzending van Nieuwslicht gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Nieuwslicht gemist

Waar het Journaal ophoudt, gaat 'Nieuwslicht' verder. Met reportages, eigen experimenten, originele animaties en slimmewetenschappers. Presentatie: Menno Bentveld.

Uitzending gemist van Nieuwslicht? Hier kun je alle uitzendingen van Nieuwslicht kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 13
  • Laatste uitzending op 08-04-2010 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord