Programma gemist?

Martin van komt aan van in New York voor de van laatste etappe van door zijn reis: Manhattan door Island met het tijdens wereldberoemde Empire State Building, uit en door het nabijgelegen Ellis het Island. Van de ene van wereldberoemde uit attractie naar de andere: de volgende het halte, op 300 van kilometer afstand van een New York, in is Martha's Vineyard. Het de ligt elf kilometer met van het vasteland in en is uit heel geliefd bij vakantievierders naar en met de rijken der aarde. in De laatste halte op de Martins lange naar eilandenreis is Maine, de uit meest oostelijk gelegen door staat van het Amerika, op tv met honderden eilanden met voor de kust. in Hij gaat aan boord van het naar ondersteuningsschip uit Sunbeam, een liefdadigheidsproject dat in al ruim honderd tijdens jaar afgelegen in eilandgemeenschappen steun door biedt. Onder de bemanning het bevinden zich de een verpleegkundige, een geestelijke, op tv een scheepswerktuigkundige en met een steward. Zij organiseren allerhande met naar activiteiten, van koffiebijeenkomsten tot counseling, om op in de lichamelijke, uit geestelijke en religieuze een naar behoeften van de van eilandbewoners te voorzien.

De uit volgende halte op Martins een eilandenreis is het kleurrijke door Caribische eiland een Puerto Rico, het op door twee na naar grootste eiland op tv van Amerika en het door enige met Spaans de als voertaal. In tijdens 2017 trok orkaan Maria naar een verwoestend het spoor van over het eiland. Het was de naar zwaarste ramp in in de het eilandgeschiedenis: bosgebieden een en huizen gingen verloren en duizenden de met mensen kwamen om. een Een jaar later ziet Martin hoe naar de op tv Puertoricanen hun leven door na de ramp langzaam op tv oppakken. Daarna reist Martin in naar met de Sea Islands het voor de kust van tijdens Georgia met en South Carolina. Op deze eilandengroep van wonen de Gullah door uit Geechee, afstammelingen van van Afrikaanse slaven die met vroeger de plantages door op deze eilanden bewerkten. met Dankzij de naar geïsoleerde ligging van de eilanden uit bleef hun Afrikaanse een culturele erfgoed veel beter de bewaard door dan bij slaven op het een op vasteland.

Martins op tv omzwervingen brengen hem 2400 kilometer met verderop naar de het San Juan Islands tijdens in de staat het Washington, aan de naar noordwestkust tijdens van Amerika, vlak op bij de grens door met Canada. Daar liggen ruim een honderd de grotendeels onbewoonde eilanden. een Vanaf de uit San Juan Islands zakt Martin uit de met westkust af naar het de Channel Islands National Park, op dat het bekendstaat als de Galapagos van Amerika in vanwege de het unieke een fauna. En vanaf de Channel op tv Islands onderneemt Martin met een op reis van 3000 kilometer dwars van door de VS naar door Avery een Island, in het binnenland door van Louisiana ten noorden in van op de Golf van Mexico, van dat 45 meter met boven met het omringende water uitsteekt. Martin op tv bezoekt de kust met bij het Avery Island, waar steeds meer eilandbewoners tijdens wegtrekken van vanwege de gevolgen naar van de klimaatverandering, het naar stijgende zeewaterniveau en extreem een weer. Het landoppervlak de neemt op alarmerend snel af, zoals door Martin zelf de kan aanschouwen.

Martin bezoekt het het weelderige, tropische tijdens Hawaï. Hij kijkt uit verder op dan het imago van toeristenparadijs een met op louter zonovergoten stranden en van toplocaties om te surfen, en uit belicht de uit verwoestingen die door aangroeiende lavavelden en tijdens rokende kraters aanrichten. een Na Hawaï vliegt Martin 4000 een kilometer noordwaarts, naar door met de eilanden voor de kust het van op Alaska. Het contrast met had niet groter kunnen zijn: van een tropische regenwouden naar een besneeuwde gletsjers, de van volgepakte op stranden naar het een van de het dunst bevolkte gebieden van met Amerika.

oktober 2020
03-08-2019 18:05

Islands of America

Islands of America - Islands of America

Martin komt aan in New York voor de laatste etappe van zijn reis: Manhattan Island met het wereldberoemde Empire State Building, en het nabijgelegen Ellis Island. Van de ene wereldberoemde attractie naar de andere: de volgende halte, op 300...

27-06-2019 21:15

Islands of America

Islands of America - Islands of America

De volgende halte op Martins eilandenreis is het kleurrijke Caribische eiland Puerto Rico, het op twee na grootste eiland van Amerika en het enige met Spaans als voertaal. In 2017 trok orkaan Maria een verwoestend spoor over het eiland. Het...

20-06-2019 21:20

Islands of America

Islands of America - Islands of America

Martins omzwervingen brengen hem 2400 kilometer verderop naar de San Juan Islands in de staat Washington, aan de noordwestkust van Amerika, vlak bij de grens met Canada. Daar liggen ruim honderd grotendeels onbewoonde eilanden. Vanaf de San...

13-06-2019 21:20

Islands of America

Islands of America - Islands of America

Martin bezoekt het weelderige, tropische Hawaï. Hij kijkt verder dan het imago van toeristenparadijs met louter zonovergoten stranden en toplocaties om te surfen, en belicht de verwoestingen die aangroeiende lavavelden en rokende kraters aa...

Islands of America gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Islands of America de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Islands of America bij Islands of America liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Islands of America. Heb je een uitzending van Islands of America gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Islands of America gemist

Uitzending gemist van Islands of America? Hier kun je alle uitzendingen van Islands of America kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 03-08-2019 om 18:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!