Programma gemist?

Ikenna uit Azuike kijkt met naar de toekomst op van Nigeria. Het land staat het aan met de vooravond van een in bevolkingsexplosie en de strijd om uit land het wordt elke dag gevoerd. Er de zijn veel gewelddadige naar conflicten de tussen herders op tv en boeren over landgebruik, tijdens met dagelijks doden het tot gevolg.

Terreurorganisatie Boko uit Haram de zaaide een paar jaar met geleden dood en verderf in een grote tijdens delen van Noord-Oost met Nigeria. Ikenna Azuike op tv komt in dorpen in die slachtoffers van van Boko Haram opvingen en vraagt in de van mensen hoe ze de draad de weer tijdens oppakken.

Kano op tv is de grootste islamitische stad in naar van Nigeria. De ramadan is de bijna de ten einde en de stad een maakt zich op voor door een groot feest. uit Ikenna Azuike onderzoekt van hoe religie een het dagelijks een leven in Kano bepaalt een en loopt mee met het de met 'religieuze politie', die uit aangeeft hoe uit je je als door jongere hoort te door gedragen.

Benin door is een mysterieuze, traditionele stad door van uit koningen en naar voodoo. Het is ook een in plaats die bekend is door vanwege in vrouwenhandel: uit Benin vertrekken in meer meisjes naar Europa in met dan uit de tijdens rest van Nigeria. Hoe komt dat? met de Ikenna Azuike onderzoekt of met er een een verband is tussen vrouwenhandel en van voodoo?

Ikenna van Azuike keert in terug naar het geboortedorp van zijn op tv grootvader. de Hij leert meer over de op tv geschiedenis van tijdens het land en ontdekt uit de welke rol zijn door familie speelde in de opkomst van door het moderne op tv Nigeria. door Op de begrafenis door van een verre oom door blijkt hij honderden onbekende in familieleden te op hebben.

Ikenna naar Azuike, comedian en YouTuber, gaat met door op ontdekkingsreis door het zijn geboorteland Nigeria. uit Op dit moment wonen er tijdens in met Nigeria bijna tweehonderd door miljoen mensen. Over met twintig jaar zijn door het er net zoveel als op in op de VS en aan het eind het met van deze eeuw zelfs tijdens een miljard, bijna in net zoveel uit als in China. uit Nigeria is booming op tv en maakt op dit van moment een enorme ontwikkeling van door. En niet alleen tijdens het in inwonersaantal. Hoe gaan Nigerianen om de met de grote tijdens veranderingen in hun in door land?

december 2019
26-08-2019 20:15

Herders en Boeren

Planeet Nigeria - Herders en Boeren

Ikenna Azuike kijkt naar de toekomst van Nigeria. Het land staat aan de vooravond van een bevolkingsexplosie en de strijd om land wordt elke dag gevoerd. Er zijn veel gewelddadige conflicten tussen herders en boeren over landgebruik, met da...

19-08-2019 20:15

Leven na Boko Haram

Planeet Nigeria - Leven na Boko Haram

Terreurorganisatie Boko Haram zaaide een paar jaar geleden dood en verderf in grote delen van Noord-Oost Nigeria. Ikenna Azuike komt in dorpen die slachtoffers van Boko Haram opvingen en vraagt de mensen hoe ze de draad weer oppakken.

12-08-2019 20:10

De Islam in Kano

Planeet Nigeria - De Islam in Kano

Kano is de grootste islamitische stad van Nigeria. De ramadan is bijna ten einde en de stad maakt zich op voor een groot feest. Ikenna Azuike onderzoekt hoe religie het dagelijks leven in Kano bepaalt en loopt mee met de 'religieuze politie...

05-08-2019 20:10

De Vloek van de Oba

Planeet Nigeria - De Vloek van de Oba

Benin is een mysterieuze, traditionele stad van koningen en voodoo. Het is ook een plaats die bekend is vanwege vrouwenhandel: uit Benin vertrekken meer meisjes naar Europa dan uit de rest van Nigeria. Hoe komt dat? Ikenna Azuike onderzoekt...

29-07-2019 20:15

Begrafenis in Biafra

Planeet Nigeria - Begrafenis in Biafra

Ikenna Azuike keert terug naar het geboortedorp van zijn grootvader. Hij leert meer over de geschiedenis van het land en ontdekt welke rol zijn familie speelde in de opkomst van het moderne Nigeria. Op de begrafenis van een verre oom blijkt...

22-07-2019 20:15

De Nigeriaanse Droom

Planeet Nigeria - De Nigeriaanse Droom

Ikenna Azuike, comedian en YouTuber, gaat op ontdekkingsreis door zijn geboorteland Nigeria. Op dit moment wonen er in Nigeria bijna tweehonderd miljoen mensen. Over twintig jaar zijn het er net zoveel als in de VS en aan het eind van deze ...

Planeet Nigeria gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Planeet Nigeria de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Planeet Nigeria bij Planeet Nigeria liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Planeet Nigeria. Heb je een uitzending van Planeet Nigeria gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Planeet Nigeria gemist

Uitzending gemist van Planeet Nigeria? Hier kun je alle uitzendingen van Planeet Nigeria kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 26-08-2019 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!