Programma gemist?

Ikenna tijdens Azuike kijkt naar de een toekomst van Nigeria. in Het land met staat aan de vooravond van op een bevolkingsexplosie en in de strijd een om door land wordt elke dag tijdens gevoerd. Er een zijn veel gewelddadige conflicten tussen tijdens herders en boeren over uit landgebruik, met dagelijks de doden naar tot gevolg.

Terreurorganisatie in Boko Haram tijdens zaaide een paar jaar geleden het dood en verderf in naar grote delen van van Noord-Oost Nigeria. door Ikenna door Azuike komt in het dorpen die slachtoffers van Boko door Haram opvingen en vraagt in de van mensen hoe het ze de draad weer door oppakken.

Kano van is de grootste islamitische stad de van Nigeria. De in de ramadan is bijna ten einde en met op tv de stad maakt zich op voor in een groot feest. op Ikenna naar Azuike onderzoekt op tv hoe religie het dagelijks uit leven in Kano bepaalt op tv en met loopt mee met de 'religieuze tijdens politie', die aangeeft hoe op tv je tijdens je als jongere hoort het te tijdens gedragen.

Benin een is een mysterieuze, traditionele een stad op van koningen en naar voodoo. Het is het ook een plaats die het bekend is vanwege vrouwenhandel: de uit Benin vertrekken meer de van meisjes naar Europa dan met uit de uit rest van Nigeria. Hoe komt in dat? Ikenna in Azuike onderzoekt van of er een verband is tussen in vrouwenhandel naar en voodoo?

Ikenna het Azuike keert terug naar het naar naar geboortedorp van zijn grootvader. de Hij leert meer over de op tv het geschiedenis van het land door en ontdekt welke rol zijn een van familie speelde in van de opkomst van het van moderne Nigeria. op Op de begrafenis van een verre van oom het blijkt hij honderden onbekende familieleden op door te hebben.

Ikenna door Azuike, comedian en YouTuber, door gaat op het ontdekkingsreis door zijn geboorteland een Nigeria. met Op dit moment wonen er in door Nigeria bijna tweehonderd door een miljoen mensen. Over op tv twintig jaar zijn het er door net zoveel als van in op tv de VS en aan het in eind van van deze eeuw zelfs met een miljard, bijna het net zoveel als in China. van Nigeria is de booming en de maakt op dit moment door een op enorme ontwikkeling door. op En niet alleen in inwonersaantal. Hoe door gaan Nigerianen om in met de grote naar veranderingen in tijdens hun een land?

september 2020
26-08-2019 20:15

Herders en Boeren

Planeet Nigeria - Herders en Boeren

Ikenna Azuike kijkt naar de toekomst van Nigeria. Het land staat aan de vooravond van een bevolkingsexplosie en de strijd om land wordt elke dag gevoerd. Er zijn veel gewelddadige conflicten tussen herders en boeren over landgebruik, met da...

19-08-2019 20:15

Leven na Boko Haram

Planeet Nigeria - Leven na Boko Haram

Terreurorganisatie Boko Haram zaaide een paar jaar geleden dood en verderf in grote delen van Noord-Oost Nigeria. Ikenna Azuike komt in dorpen die slachtoffers van Boko Haram opvingen en vraagt de mensen hoe ze de draad weer oppakken.

12-08-2019 20:10

De Islam in Kano

Planeet Nigeria - De Islam in Kano

Kano is de grootste islamitische stad van Nigeria. De ramadan is bijna ten einde en de stad maakt zich op voor een groot feest. Ikenna Azuike onderzoekt hoe religie het dagelijks leven in Kano bepaalt en loopt mee met de 'religieuze politie...

05-08-2019 20:10

De Vloek van de Oba

Planeet Nigeria - De Vloek van de Oba

Benin is een mysterieuze, traditionele stad van koningen en voodoo. Het is ook een plaats die bekend is vanwege vrouwenhandel: uit Benin vertrekken meer meisjes naar Europa dan uit de rest van Nigeria. Hoe komt dat? Ikenna Azuike onderzoekt...

29-07-2019 20:15

Begrafenis in Biafra

Planeet Nigeria - Begrafenis in Biafra

Ikenna Azuike keert terug naar het geboortedorp van zijn grootvader. Hij leert meer over de geschiedenis van het land en ontdekt welke rol zijn familie speelde in de opkomst van het moderne Nigeria. Op de begrafenis van een verre oom blijkt...

22-07-2019 20:15

De Nigeriaanse Droom

Planeet Nigeria - De Nigeriaanse Droom

Ikenna Azuike, comedian en YouTuber, gaat op ontdekkingsreis door zijn geboorteland Nigeria. Op dit moment wonen er in Nigeria bijna tweehonderd miljoen mensen. Over twintig jaar zijn het er net zoveel als in de VS en aan het eind van deze ...

Planeet Nigeria gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Planeet Nigeria de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Planeet Nigeria bij Planeet Nigeria liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Planeet Nigeria. Heb je een uitzending van Planeet Nigeria gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Planeet Nigeria gemist

Uitzending gemist van Planeet Nigeria? Hier kun je alle uitzendingen van Planeet Nigeria kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 26-08-2019 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!