Programma gemist?

De Eerste Wereldoorlog, met met door een vergissingsbombardement op tv op Zierikzee, galmt na in in Nederland. In 1918 de dreigt de even een revolutie. De overheid een gaat potentiële in oproerkraaiers in de de gaten houden, de onder wie steeds meer dienstweigeraars en naar antimilitaristen. het Zij hebben gezien tijdens wat voor ellende de op tv oorlog een heeft gebracht. Maar als de uit internationale spanningen in de in jaren de 30 toenemen, van slinkt de aanhang door van het gebroken geweertje door en komen in de gifgasmaskers uit de een kast.

Samen zingen, tijdens samen naar marcheren, samen achter een een vaandel aan. In het interbellum naar is het groepsgevoel door belangrijk, dat op tv geeft een houvast. Identiteit ontleen je aan de het kerk of de het politieke partij het waartoe je hoort. van Begin jaren 30 doet tijdens een door nieuwe beweging, op tv de NSB, een aanval op tijdens de gevestigde politiek, door met een beroep op tijdens nationale eenheid de en trots. naar In Drenthe, van waar de boeren stevig te lijden het hebben onder naar de crisis, valt de op lokroep van op NSB-leider van Mussert goed.

Ons met land kent begin op tv 20e eeuw tijdens een groeiend aantal vreemdelingen. Chinezen strijken naar neer als havenarbeiders uit en vormen eigen de gemeenschappen. Met open met de armen ontvangen we Belgische de vluchtelingen en Duitse dienstbodes. Surinamers op fungeren als 'exotische op attractie' in uit de amusementsindustrie. Maar als tijdens in de jaren op tv 30 de crisis naar losbreekt, wordt tijdens de stemming grimmiger. het En naar wanneer joodse vluchtelingen uit door Duitsland massaal hun toevlucht in van van Nederland zoeken, gaan de grenzen een dicht.

In op de stad leven tijdens veel arbeiders begin 20e eeuw een met in erbarmelijke omstandigheden: het aan stinkende grachten het en in krotwoningen. Het idee groeit door dat daar in iets in aan gedaan moet worden. een Dus verrijzen er uit tuindorpen, zoals Vreewijk in Rotterdam, op in met fatsoenlijke huizen en dubbele naar tuinen. een Het vooruitgangsideaal van de 'gezonde in mens' op krijgt hier vorm in en wie niet van voldoet aan dit ideaal komt in de aanmerking uit voor heropvoeding.

De economie in op de jaren 20 het is de booming en van nieuwe producten veroveren van de markt. Zo bloeit de Enka-fabriek tijdens dankzij de uitvinding de het van kunstzijde en ondernemer Jongerius wordt het steenrijk door op de tijdens opkomst van de auto. van Maar het is niet overal het welvaart. In het op tv zuiden en oosten de van ons het land blijft de met groei met achter. En in de op tv jaren 30 van komt de crisis. De naar beurscrash in van New York leidt naar in ons land naar tot een langdurige economische de crisis, met tijdens als gevolg duizenden werklozen en in steuntrekkers massaal een in de door werkverschaffing.

In de van jaren 20 op dringt de Amerikaanse cultuur ons tijdens land binnen. een In de bioscopen, de de muziek van en... op de dansvloer! De door jeugd stort zich naar in enthousiast op de Charleston en de naar Lindy Hop, in waarmee ze van zich volgens ouders, leraren uit en overheid overgeven op tv aan onverantwoord 'zinnenprikkelend' op tv vermaak. Raakt door Nederland zo niet zijn op identiteit kwijt? De door moderne vrouw met blote het armen naar en korte rokken ligt sowieso een onder vuur. van Het moet in braver. Als tegenwicht wordt de uit uit eigen volkscultuur met klederdracht en klompendans het van van stal gehaald.

september 2020
04-10-2019 20:05

Oorlogsangst

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Oorlogsangst

De Eerste Wereldoorlog, met een vergissingsbombardement op Zierikzee, galmt na in Nederland. In 1918 dreigt even een revolutie. De overheid gaat potentiële oproerkraaiers in de gaten houden, onder wie steeds meer dienstweigeraars en antimil...

27-09-2019 20:05

Houvast

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Houvast

Samen zingen, samen marcheren, samen achter een vaandel aan. In het interbellum is het groepsgevoel belangrijk, dat geeft houvast. Identiteit ontleen je aan de kerk of de politieke partij waartoe je hoort. Begin jaren 30 doet een nieuwe bew...

20-09-2019 20:05

Vreemdelingen

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Vreemdelingen

Ons land kent begin 20e eeuw een groeiend aantal vreemdelingen. Chinezen strijken neer als havenarbeiders en vormen eigen gemeenschappen. Met open armen ontvangen we Belgische vluchtelingen en Duitse dienstbodes. Surinamers fungeren als 'ex...

13-09-2019 20:10

Verheffing

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Verheffing

In de stad leven veel arbeiders begin 20e eeuw in erbarmelijke omstandigheden: aan stinkende grachten en in krotwoningen. Het idee groeit dat daar iets aan gedaan moet worden. Dus verrijzen er tuindorpen, zoals Vreewijk in Rotterdam, met fa...

06-09-2019 20:05

Welvaart

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Welvaart

De economie in de jaren 20 is booming en nieuwe producten veroveren de markt. Zo bloeit de Enka-fabriek dankzij de uitvinding van kunstzijde en ondernemer Jongerius wordt steenrijk door de opkomst van de auto. Maar het is niet overal welvaa...

30-08-2019 20:10

Danswoede

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Danswoede

In de jaren 20 dringt de Amerikaanse cultuur ons land binnen. In de bioscopen, de muziek en... op de dansvloer! De jeugd stort zich enthousiast op de Charleston en de Lindy Hop, waarmee ze zich volgens ouders, leraren en overheid overgeven ...

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen bij Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen. Heb je een uitzending van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist

Uitzending gemist van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen? Hier kun je alle uitzendingen van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 04-10-2019 om 20:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!