Programma gemist?

De door Eerste Wereldoorlog, met een vergissingsbombardement de met op Zierikzee, galmt na in op Nederland. in In 1918 dreigt even een op tv revolutie. het De overheid gaat potentiële een oproerkraaiers in de gaten uit houden, onder wie steeds door uit meer dienstweigeraars en op tv antimilitaristen. Zij hebben gezien wat door voor ellende de uit oorlog uit heeft gebracht. Maar als de internationale van de spanningen in de op jaren 30 toenemen, slinkt de aanhang naar van het uit gebroken geweertje en met komen de gifgasmaskers van uit de door kast.

Samen uit zingen, samen marcheren, samen achter een naar een vaandel aan. In het interbellum door van is het groepsgevoel belangrijk, in dat geeft houvast. Identiteit op ontleen je aan met de kerk of het de politieke partij waartoe met je hoort. in Begin jaren 30 uit doet een in nieuwe beweging, de tijdens NSB, een aanval op naar de gevestigde politiek, met door een het beroep op nationale tijdens eenheid en trots. uit In Drenthe, waar de tijdens boeren stevig op te lijden naar hebben onder de het crisis, valt de lokroep van een NSB-leider door Mussert goed.

Ons land kent de naar begin 20e eeuw de een groeiend aantal het vreemdelingen. Chinezen strijken neer als met havenarbeiders en vormen eigen op tv gemeenschappen. Met op tv open door armen ontvangen we een Belgische vluchtelingen en Duitse dienstbodes. Surinamers de fungeren als 'exotische uit attractie' in door de amusementsindustrie. Maar als tijdens in tijdens de jaren 30 met de crisis de losbreekt, wordt de met stemming grimmiger. En wanneer joodse met vluchtelingen uit Duitsland op massaal naar hun toevlucht in Nederland door zoeken, gaan in de grenzen dicht.

In de stad op tv leven veel arbeiders een begin 20e naar eeuw in uit erbarmelijke omstandigheden: aan met stinkende grachten en in krotwoningen. op Het idee het groeit dat daar uit iets aan gedaan moet het tijdens worden. Dus verrijzen er tuindorpen, op tv zoals Vreewijk in met Rotterdam, met fatsoenlijke huizen het en de dubbele tuinen. een Het vooruitgangsideaal van de 'gezonde mens' op tv krijgt uit hier vorm en in wie niet voldoet een aan dit ideaal komt in op aanmerking voor het heropvoeding.

De door economie in de jaren een 20 is booming en naar het nieuwe producten veroveren de markt. in Zo bloeit door de Enka-fabriek dankzij met de uitvinding van kunstzijde naar en ondernemer Jongerius wordt een steenrijk door de op tv uit opkomst van de in auto. Maar het door is niet overal welvaart. In het op tv zuiden en de oosten van ons land op tv het blijft de groei in achter. En in de jaren uit 30 komt op de crisis. De beurscrash in door door New York leidt in ons van land tot een langdurige een economische crisis, met naar als gevolg de duizenden werklozen op tv en steuntrekkers massaal in door de tijdens werkverschaffing.

In de jaren in 20 tijdens dringt de Amerikaanse cultuur op tv ons land binnen. In de de in bioscopen, de muziek en... naar op de naar dansvloer! De jeugd stort zich uit enthousiast door op de Charleston en door de Lindy Hop, waarmee in ze zich op volgens ouders, leraren uit en overheid in overgeven aan onverantwoord 'zinnenprikkelend' vermaak. op tv Raakt Nederland op tv zo naar niet zijn identiteit op kwijt? De moderne vrouw met met blote naar armen en korte rokken naar ligt sowieso met onder vuur. Het moet braver. Als op tv in tegenwicht wordt de tijdens eigen volkscultuur met klederdracht en tijdens klompendans van de stal gehaald.

mei 2020
04-10-2019 20:05

Oorlogsangst

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Oorlogsangst

De Eerste Wereldoorlog, met een vergissingsbombardement op Zierikzee, galmt na in Nederland. In 1918 dreigt even een revolutie. De overheid gaat potentiële oproerkraaiers in de gaten houden, onder wie steeds meer dienstweigeraars en antimil...

27-09-2019 20:05

Houvast

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Houvast

Samen zingen, samen marcheren, samen achter een vaandel aan. In het interbellum is het groepsgevoel belangrijk, dat geeft houvast. Identiteit ontleen je aan de kerk of de politieke partij waartoe je hoort. Begin jaren 30 doet een nieuwe bew...

20-09-2019 20:05

Vreemdelingen

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Vreemdelingen

Ons land kent begin 20e eeuw een groeiend aantal vreemdelingen. Chinezen strijken neer als havenarbeiders en vormen eigen gemeenschappen. Met open armen ontvangen we Belgische vluchtelingen en Duitse dienstbodes. Surinamers fungeren als 'ex...

13-09-2019 20:10

Verheffing

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Verheffing

In de stad leven veel arbeiders begin 20e eeuw in erbarmelijke omstandigheden: aan stinkende grachten en in krotwoningen. Het idee groeit dat daar iets aan gedaan moet worden. Dus verrijzen er tuindorpen, zoals Vreewijk in Rotterdam, met fa...

06-09-2019 20:05

Welvaart

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Welvaart

De economie in de jaren 20 is booming en nieuwe producten veroveren de markt. Zo bloeit de Enka-fabriek dankzij de uitvinding van kunstzijde en ondernemer Jongerius wordt steenrijk door de opkomst van de auto. Maar het is niet overal welvaa...

30-08-2019 20:10

Danswoede

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Danswoede

In de jaren 20 dringt de Amerikaanse cultuur ons land binnen. In de bioscopen, de muziek en... op de dansvloer! De jeugd stort zich enthousiast op de Charleston en de Lindy Hop, waarmee ze zich volgens ouders, leraren en overheid overgeven ...

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen bij Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen. Heb je een uitzending van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist

Uitzending gemist van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen? Hier kun je alle uitzendingen van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 04-10-2019 om 20:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!