Programma gemist?

De Eerste Wereldoorlog, op met een vergissingsbombardement naar met op Zierikzee, galmt na tijdens in Nederland. In met 1918 dreigt even een revolutie. tijdens De overheid door gaat potentiële oproerkraaiers het in de in gaten houden, onder wie steeds naar meer dienstweigeraars en door antimilitaristen. Zij hebben het gezien het wat voor in ellende de oorlog heeft gebracht. Maar de uit als de internationale spanningen in in de een jaren 30 toenemen, het slinkt de aanhang in van het gebroken geweertje tijdens en komen de gifgasmaskers uit uit de in kast.

Samen op tv zingen, samen marcheren, samen van achter een vaandel uit aan. In met het interbellum is het groepsgevoel met belangrijk, dat geeft een houvast. Identiteit ontleen met je aan de naar kerk of naar de politieke partij door waartoe je hoort. Begin door jaren 30 doet uit een nieuwe een beweging, de NSB, een het aanval op in de het gevestigde politiek, met een beroep uit op nationale eenheid en op trots. In Drenthe, een waar de boeren op stevig te lijden door hebben onder op de crisis, valt uit de lokroep op van NSB-leider Mussert een goed.

Ons land kent het begin naar 20e eeuw een groeiend van aantal vreemdelingen. Chinezen strijken een neer als havenarbeiders in en vormen eigen tijdens gemeenschappen. Met open door armen ontvangen we het Belgische door vluchtelingen en Duitse dienstbodes. Surinamers de fungeren als 'exotische uit attractie' in de met amusementsindustrie. van Maar als in van de jaren 30 de crisis door losbreekt, wordt de op stemming naar grimmiger. En wanneer door joodse vluchtelingen van uit Duitsland massaal hun toevlucht uit in Nederland zoeken, op tv gaan het de grenzen dicht.

In van de stad met leven veel arbeiders op tv begin 20e eeuw van in erbarmelijke omstandigheden: aan stinkende grachten uit en in op krotwoningen. Het idee groeit in dat daar van iets aan gedaan moet naar worden. Dus verrijzen het van er tuindorpen, zoals Vreewijk in Rotterdam, in met fatsoenlijke huizen een en dubbele op tuinen. Het vooruitgangsideaal van naar tijdens de 'gezonde mens' krijgt hier vorm tijdens door en wie niet de voldoet aan dit ideaal door komt in aanmerking voor de heropvoeding.

De economie in in de op tv jaren 20 is booming het en de nieuwe producten veroveren de markt. Zo naar bloeit de Enka-fabriek naar uit dankzij de uitvinding van kunstzijde en in uit ondernemer Jongerius wordt steenrijk door de een opkomst door van de auto. Maar het door is niet van overal welvaart. het In het door zuiden en oosten van ons een land blijft de groei een achter. En naar in de jaren 30 tijdens komt de in crisis. De van beurscrash in New York leidt uit naar in ons land met tot een langdurige economische crisis, met uit als naar gevolg duizenden werklozen in en steuntrekkers massaal uit in de tijdens werkverschaffing.

In naar de jaren 20 dringt op de Amerikaanse cultuur ons een op tv land binnen. In de bioscopen, de in muziek het en... op de dansvloer! De op tv op tv jeugd stort zich uit enthousiast op de op Charleston en de Lindy Hop, met waarmee ze zich volgens de ouders, leraren en tijdens overheid overgeven aan een onverantwoord 'zinnenprikkelend' vermaak. het Raakt een Nederland zo niet zijn identiteit het kwijt? De moderne van op tv vrouw met blote met armen en korte op rokken ligt sowieso onder in vuur. Het moet braver. naar Als naar tegenwicht wordt de eigen van volkscultuur met klederdracht en het klompendans van op stal gehaald.

mei 2021
04-10-2019 20:05

Oorlogsangst

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Oorlogsangst

De Eerste Wereldoorlog, met een vergissingsbombardement op Zierikzee, galmt na in Nederland. In 1918 dreigt even een revolutie. De overheid gaat potentiële oproerkraaiers in de gaten houden, onder wie steeds meer dienstweigeraars en antimil...

27-09-2019 20:05

Houvast

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Houvast

Samen zingen, samen marcheren, samen achter een vaandel aan. In het interbellum is het groepsgevoel belangrijk, dat geeft houvast. Identiteit ontleen je aan de kerk of de politieke partij waartoe je hoort. Begin jaren 30 doet een nieuwe bew...

20-09-2019 20:05

Vreemdelingen

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Vreemdelingen

Ons land kent begin 20e eeuw een groeiend aantal vreemdelingen. Chinezen strijken neer als havenarbeiders en vormen eigen gemeenschappen. Met open armen ontvangen we Belgische vluchtelingen en Duitse dienstbodes. Surinamers fungeren als 'ex...

13-09-2019 20:10

Verheffing

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Verheffing

In de stad leven veel arbeiders begin 20e eeuw in erbarmelijke omstandigheden: aan stinkende grachten en in krotwoningen. Het idee groeit dat daar iets aan gedaan moet worden. Dus verrijzen er tuindorpen, zoals Vreewijk in Rotterdam, met fa...

06-09-2019 20:05

Welvaart

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Welvaart

De economie in de jaren 20 is booming en nieuwe producten veroveren de markt. Zo bloeit de Enka-fabriek dankzij de uitvinding van kunstzijde en ondernemer Jongerius wordt steenrijk door de opkomst van de auto. Maar het is niet overal welvaa...

30-08-2019 20:10

Danswoede

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Danswoede

In de jaren 20 dringt de Amerikaanse cultuur ons land binnen. In de bioscopen, de muziek en... op de dansvloer! De jeugd stort zich enthousiast op de Charleston en de Lindy Hop, waarmee ze zich volgens ouders, leraren en overheid overgeven ...

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen bij Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen. Heb je een uitzending van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist

Uitzending gemist van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen? Hier kun je alle uitzendingen van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 04-10-2019 om 20:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!