Programma gemist?

De met Eerste Wereldoorlog, met op tv een vergissingsbombardement op een Zierikzee, galmt na in Nederland. een In 1918 door dreigt even een met revolutie. De in overheid gaat van potentiƫle oproerkraaiers in de gaten van houden, uit onder wie steeds meer naar dienstweigeraars en antimilitaristen. Zij hebben op tv door gezien wat voor de ellende de oorlog in heeft gebracht. Maar als met de internationale spanningen uit in de door jaren 30 toenemen, de slinkt de aanhang uit van het gebroken geweertje op en komen de gifgasmaskers uit met tijdens de kast.

Samen zingen, naar samen marcheren, tijdens samen achter een op vaandel aan. In het met interbellum is het groepsgevoel een belangrijk, met dat geeft in houvast. Identiteit ontleen tijdens je aan de kerk op of de politieke partij waartoe in je hoort. Begin door jaren 30 op doet in een nieuwe beweging, de NSB, een met naar aanval op de gevestigde een politiek, met uit een beroep op nationale eenheid en uit trots. van In Drenthe, waar de door boeren stevig te lijden met hebben naar onder de crisis, door valt de lokroep van NSB-leider tijdens met Mussert goed.

Ons naar land kent het begin 20e eeuw een groeiend aantal op vreemdelingen. naar Chinezen strijken van neer als havenarbeiders en vormen eigen met door gemeenschappen. Met open armen op tv ontvangen we Belgische naar vluchtelingen en Duitse op dienstbodes. Surinamers een fungeren als 'exotische attractie' op tv in de amusementsindustrie. Maar op tv als uit in de jaren 30 naar de crisis een losbreekt, wordt de stemming grimmiger. En de wanneer joodse naar vluchtelingen in uit Duitsland massaal hun een toevlucht in Nederland zoeken, gaan het de grenzen met dicht.

In de een stad leven veel arbeiders uit op begin 20e eeuw in erbarmelijke omstandigheden: van met aan stinkende grachten en in in krotwoningen. tijdens Het idee groeit dat daar uit iets aan gedaan moet naar worden. op tv Dus verrijzen er op tv tuindorpen, zoals Vreewijk in een Rotterdam, met fatsoenlijke huizen op tv met en dubbele tuinen. Het vooruitgangsideaal tijdens van de 'gezonde mens' de krijgt hier vorm van en wie in niet voldoet een aan dit tijdens ideaal komt in aanmerking voor een heropvoeding.

De economie de in de jaren van 20 is booming met en nieuwe producten veroveren van de markt. Zo een bloeit de Enka-fabriek een dankzij de uitvinding op tv van op kunstzijde en ondernemer Jongerius wordt naar steenrijk door de de opkomst van de op auto. op Maar het van is niet overal welvaart. het In het zuiden naar en oosten van ons op tv land blijft de groei door achter. een En in de jaren 30 op tv de komt de crisis. tijdens De beurscrash in New York leidt van in ons land op tv de tot een langdurige economische met crisis, met als gevolg duizenden op door werklozen en steuntrekkers op massaal in de naar werkverschaffing.

In op tv de jaren 20 dringt naar de Amerikaanse cultuur ons op tv land binnen. door In de bioscopen, de met muziek en... in op de dansvloer! De uit de jeugd stort zich een enthousiast op de naar Charleston en de Lindy Hop, naar waarmee de ze zich volgens ouders, leraren het en overheid overgeven aan door onverantwoord 'zinnenprikkelend' vermaak. in Raakt op Nederland zo niet zijn de identiteit kwijt? De moderne de vrouw van met blote op armen en korte rokken ligt sowieso uit tijdens onder vuur. Het moet braver. Als het tegenwicht wordt naar de eigen volkscultuur met met klederdracht en door klompendans van stal een gehaald.

september 2021
04-10-2019 20:05

Oorlogsangst

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Oorlogsangst

De Eerste Wereldoorlog, met een vergissingsbombardement op Zierikzee, galmt na in Nederland. In 1918 dreigt even een revolutie. De overheid gaat potentiƫle oproerkraaiers in de gaten houden, onder wie steeds meer dienstweigeraars en antimil...

27-09-2019 20:05

Houvast

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Houvast

Samen zingen, samen marcheren, samen achter een vaandel aan. In het interbellum is het groepsgevoel belangrijk, dat geeft houvast. Identiteit ontleen je aan de kerk of de politieke partij waartoe je hoort. Begin jaren 30 doet een nieuwe bew...

20-09-2019 20:05

Vreemdelingen

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Vreemdelingen

Ons land kent begin 20e eeuw een groeiend aantal vreemdelingen. Chinezen strijken neer als havenarbeiders en vormen eigen gemeenschappen. Met open armen ontvangen we Belgische vluchtelingen en Duitse dienstbodes. Surinamers fungeren als 'ex...

13-09-2019 20:10

Verheffing

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Verheffing

In de stad leven veel arbeiders begin 20e eeuw in erbarmelijke omstandigheden: aan stinkende grachten en in krotwoningen. Het idee groeit dat daar iets aan gedaan moet worden. Dus verrijzen er tuindorpen, zoals Vreewijk in Rotterdam, met fa...

06-09-2019 20:05

Welvaart

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Welvaart

De economie in de jaren 20 is booming en nieuwe producten veroveren de markt. Zo bloeit de Enka-fabriek dankzij de uitvinding van kunstzijde en ondernemer Jongerius wordt steenrijk door de opkomst van de auto. Maar het is niet overal welvaa...

30-08-2019 20:10

Danswoede

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Danswoede

In de jaren 20 dringt de Amerikaanse cultuur ons land binnen. In de bioscopen, de muziek en... op de dansvloer! De jeugd stort zich enthousiast op de Charleston en de Lindy Hop, waarmee ze zich volgens ouders, leraren en overheid overgeven ...

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen bij Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen. Heb je een uitzending van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist

Uitzending gemist van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen? Hier kun je alle uitzendingen van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 04-10-2019 om 20:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!