Programma gemist?

De Eerste Wereldoorlog, de met een vergissingsbombardement in op tijdens Zierikzee, galmt na in op tv Nederland. uit In 1918 dreigt met even een revolutie. De overheid gaat uit op tv potentiële oproerkraaiers in de een gaten houden, onder uit wie steeds meer dienstweigeraars met en antimilitaristen. Zij door hebben op tv gezien wat voor van ellende de oorlog tijdens heeft gebracht. Maar als de internationale uit uit spanningen in de jaren in 30 toenemen, slinkt de de aanhang met van het gebroken geweertje naar en komen de gifgasmaskers uit op tv de op kast.

Samen zingen, samen tijdens marcheren, samen met achter een met vaandel aan. In het interbellum een op tv is het groepsgevoel belangrijk, dat met geeft houvast. Identiteit ontleen de je aan de van kerk of de door door politieke partij waartoe je hoort. Begin op tv door jaren 30 doet een van nieuwe beweging, de naar NSB, een door aanval op de gevestigde politiek, een met een met beroep op nationale eenheid de en trots. In met Drenthe, waar naar de boeren uit stevig te lijden hebben de onder de crisis, valt van de lokroep op tv van NSB-leider Mussert van goed.

Ons land uit kent begin 20e van eeuw tijdens een groeiend aantal vreemdelingen. in Chinezen strijken neer als op havenarbeiders en tijdens vormen eigen gemeenschappen. het Met open armen ontvangen op tv we uit Belgische vluchtelingen en Duitse dienstbodes. Surinamers door fungeren als het 'exotische attractie' in in de naar amusementsindustrie. Maar als in de op jaren 30 de crisis van losbreekt, wordt de uit stemming tijdens grimmiger. En van wanneer joodse vluchtelingen uit door Duitsland massaal naar hun toevlucht in Nederland zoeken, door gaan de de grenzen dicht.

In de tijdens stad leven veel een arbeiders op tv begin 20e eeuw in erbarmelijke het omstandigheden: aan stinkende met grachten en in krotwoningen. een Het tijdens idee groeit het dat daar iets aan gedaan moet met met worden. Dus verrijzen in er tuindorpen, zoals een Vreewijk in Rotterdam, met fatsoenlijke huizen van en dubbele tuinen. met een Het vooruitgangsideaal van op tv de 'gezonde mens' krijgt hier door vorm en wie met niet voldoet aan dit door tijdens ideaal komt in het aanmerking voor heropvoeding.

De economie op in een de jaren 20 is booming en in op nieuwe producten veroveren het de markt. Zo tijdens bloeit de Enka-fabriek uit dankzij de uitvinding van kunstzijde op en ondernemer Jongerius wordt het steenrijk door in de opkomst van naar de auto. Maar het op op is niet overal de welvaart. In het zuiden uit en oosten van ons land de de blijft de groei achter. tijdens En in de jaren 30 met de komt de crisis. De met beurscrash in een New York leidt in ons land van tot een tijdens langdurige economische crisis, met met als van gevolg duizenden werklozen en door steuntrekkers massaal in naar de van werkverschaffing.

In de jaren op 20 dringt de in Amerikaanse cultuur ons met met land binnen. In de bioscopen, de de muziek uit en... op de dansvloer! uit De jeugd tijdens stort zich enthousiast op naar de Charleston en de uit Lindy Hop, in waarmee het ze zich volgens ouders, leraren en door overheid overgeven aan de van onverantwoord 'zinnenprikkelend' vermaak. op Raakt Nederland zo niet zijn identiteit op kwijt? De moderne naar vrouw het met blote armen uit en korte rokken op ligt sowieso onder vuur. Het op moet uit braver. Als tegenwicht wordt naar de eigen volkscultuur uit met klederdracht en met klompendans van naar stal gehaald.

januari 2021
04-10-2019 20:05

Oorlogsangst

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Oorlogsangst

De Eerste Wereldoorlog, met een vergissingsbombardement op Zierikzee, galmt na in Nederland. In 1918 dreigt even een revolutie. De overheid gaat potentiële oproerkraaiers in de gaten houden, onder wie steeds meer dienstweigeraars en antimil...

27-09-2019 20:05

Houvast

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Houvast

Samen zingen, samen marcheren, samen achter een vaandel aan. In het interbellum is het groepsgevoel belangrijk, dat geeft houvast. Identiteit ontleen je aan de kerk of de politieke partij waartoe je hoort. Begin jaren 30 doet een nieuwe bew...

20-09-2019 20:05

Vreemdelingen

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Vreemdelingen

Ons land kent begin 20e eeuw een groeiend aantal vreemdelingen. Chinezen strijken neer als havenarbeiders en vormen eigen gemeenschappen. Met open armen ontvangen we Belgische vluchtelingen en Duitse dienstbodes. Surinamers fungeren als 'ex...

13-09-2019 20:10

Verheffing

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Verheffing

In de stad leven veel arbeiders begin 20e eeuw in erbarmelijke omstandigheden: aan stinkende grachten en in krotwoningen. Het idee groeit dat daar iets aan gedaan moet worden. Dus verrijzen er tuindorpen, zoals Vreewijk in Rotterdam, met fa...

06-09-2019 20:05

Welvaart

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Welvaart

De economie in de jaren 20 is booming en nieuwe producten veroveren de markt. Zo bloeit de Enka-fabriek dankzij de uitvinding van kunstzijde en ondernemer Jongerius wordt steenrijk door de opkomst van de auto. Maar het is niet overal welvaa...

30-08-2019 20:10

Danswoede

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen - Danswoede

In de jaren 20 dringt de Amerikaanse cultuur ons land binnen. In de bioscopen, de muziek en... op de dansvloer! De jeugd stort zich enthousiast op de Charleston en de Lindy Hop, waarmee ze zich volgens ouders, leraren en overheid overgeven ...

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen bij Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen. Heb je een uitzending van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen gemist

Uitzending gemist van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen? Hier kun je alle uitzendingen van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 04-10-2019 om 20:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!