Programma gemist?

14...,Een portet met van zenmeester, schilder, kalligraaf, in schrijver, van vertaler en vredesactivist Kazuaki uit Tanahashi. op tv De film onderzoekt met de drijfveren achter van zijn internationale activisme in en zijn dialoog tussen op Oost en de West.

We gaan de nader in in op het het begrip 'soort' en horen tijdens onderbouwingen van van de evolutietheorie, die veel veranderingen om het met ons heen kan op tv verklaren.

Hoe is Charles een Darwin tot het van opstellen van tijdens de evolutietheorie op gekomen en door welke onderzoekers in liet hij het zich van inspireren?

Jeroen van Pauw praat met Lange naar Frans: 'Over vijf jaar op tijdens hebben de mensen het een microchip in naar zich'. Dit zei Lange Frans vijf uit jaar door geleden. Wat op tv zegt hij nu?

Jeroen Pauw praat in met Jort met Kelder: 'Over vijf op tv jaar heb ik een door tijdens groot merk opgezet.' Dit zei op Jort Kelder door vijf jaar geleden. uit Wat zegt hij op tv nu?

Een in gesprek met Filemon Wesselink en met daarna met van Sophie Hilbrand. 'Ik moet op tv ervoor zorgen dat de ik over vijf uit jaar van niet meer alleen van dat naïeve jongetje op een tv ben.' uit Dit zei Filemon door Wesselink 5 jaar door geleden.

Afl.: Beweging. Beweging met is op niet mogelijk zonder de met samenwerking van botten, de gewrichten en spieren. door De bouw op tv en functies met van onderdelen van het skelet het worden uit toegelicht. We zien hoe een kogelgewricht, de een naar scharniergewricht en een in rolgewricht werken en waar de ze in het door lichaam de voorkomen. Begrippen die de hierbij aan bod komen zijn gewrichtsknobbel, van gewrichtskom, gewrichtssmeer uit en het gewrichtsbanden. Met enkel botten en gewrichten tijdens kunnen we nog op op tv niet bewegen. Daar zijn spieren voor op de nodig. Met een animatie op tv laten we op tv zien hoe spieren samenwerken. In deze door aflevering een volgen we uit een professionele danseres. Zij vertelt waarom met dansen op tv goed voor je is, een lichamelijk en uit geestelijk.

Afl.: Spijsvertering. Voedingsstoffen de worden verteerd, een zodat ze met in het bloed opgenomen in kunnen worden. van Welke organen in zijn hierbij getrokken een en wat is hun functie? in Hoe meer je op tv eet, hoe naar meer je moet bewegen uit om het van te verbranden: het de energiebalans. Als dit uit in evenwicht met is, kan dat de leiden tot overgewicht. Overgewicht komt naar in Nederland steeds vaker op tv voor. 1 van op op de 6 kinderen is te dik. op Zwaar overgewicht kan van gevolgen uit hebben voor de spijsvertering. op Je kunt diabetes type door op tv 2 krijgen. Je een cellen worden dan ongevoelig de voor insuline, waardoor het suikers niet goed opgenomen in kunnen worden. We volgen uit een meisje dat op op diabetes type 2 heeft. Door haar uit leefstijl te uit veranderen probeert het ze haar ziekte onder controle op tv te uit krijgen.

Afl.: naar Ademhaling. We bekijken hoe door ons ademhalingstelsel in een elkaar zit. We zien met hoe ingeademde naar lucht via de luchtpijp op tv de op tv bronchiën ingaat tijdens en terecht komt met in de longblaasjes. een Hier vindt diffusie plaats. Zuurstof het wordt vanuit op tv de longblaasjes afgegeven aan het de van bloed. Koolstofdioxide wordt weer afgegeven aan naar het de longen. Astma is met een veel voorkomende chronische ziekte op tv waarbij de op longen niet goed functioneren. uit Als iemand rookt, tijdens heeft dit met nadelige gevolgen voor met de ademhalingsorganen. Wat op tv zijn met de korte- en langetermijngevolgen? We van volgen een tijdens jonge astmapatiënt die ons laat tijdens zien hoe uit zij omgaat met haar de ziekte. Sporten is uit naar voor haar belangrijk, hiermee op vergroot ze haar tijdens longcapaciteit.

Afl.: Van cel het tot stelsel. uit In op tv de puberteit krijgen veel jongeren last van van de met huidaandoening acne. met Waardoor wordt acne een eigenlijk veroorzaakt? Om daar achter uit naar te komen kijken we hoe door onze een huid is opgebouwd. De huid op tv is uit een orgaan en bestaat uit verschillende op tv weefsels uit van gelijke cellen. op tv In een animatie wordt getoond het in hoe een cel op is opgebouwd. Begrippen op tv die daarbij naar voren een komen zijn de celkern, celmembraan en cytoplasma. Ook de door relatie tussen cel een - in weefsel - stelsel door komt aan bod. door In een cartoon worden uit fabeltjes, goedbedoelde adviezen en in misverstanden over op tv acne weggenomen. We volgen op met een jongen met zware op acne. Hij een wordt hiervoor behandeld de bij een huidspecialist. We zijn aanwezig een op tv bij een van de door behandelingen en zien een hoe hij van thuis zijn huid het verzorgt.

Afl.: Argumenten voor in evolutie. We gaan tijdens nader in in op het begrip 'soort' door en horen onderbouwingen met een van de evolutietheorie, die veel veranderingen van op tv om ons heen kan door verklaren.

oktober 2021
27-10-2013 14:00

Leven en werk van Kazuaki Tanahashi (zo 27 okt 2013

Bio-Bits bovenbouw - Leven en werk van Kazuaki Tanahashi (zo 27 okt 2013

14...,Een portet van zenmeester, schilder, kalligraaf, schrijver, vertaler en vredesactivist Kazuaki Tanahashi. De film onderzoekt de drijfveren achter zijn internationale activisme en zijn dialoog tussen Oost en West.

26-03-2012 05:50

Argumenten voor evolutie

Bio-Bits bovenbouw - Argumenten voor evolutie

We gaan nader in op het begrip 'soort' en horen onderbouwingen van de evolutietheorie, die veel veranderingen om ons heen kan verklaren.

19-03-2012 05:50

Gevaarlijk boek

Bio-Bits bovenbouw - Gevaarlijk boek

Hoe is Charles Darwin tot het opstellen van de evolutietheorie gekomen en door welke onderzoekers liet hij zich inspireren?

06-01-2012 22:55

Lange Frans

Bio-Bits bovenbouw - Lange Frans

Jeroen Pauw praat met Lange Frans: 'Over vijf jaar hebben de mensen een microchip in zich'. Dit zei Lange Frans vijf jaar geleden. Wat zegt hij nu?

05-01-2012 23:05

Jort Kelder

Bio-Bits bovenbouw - Jort Kelder

Jeroen Pauw praat met Jort Kelder: 'Over vijf jaar heb ik een groot merk opgezet.' Dit zei Jort Kelder vijf jaar geleden. Wat zegt hij nu?

04-01-2012 23:00

Filemon Wesselink/Sophie Hilbrand

Bio-Bits bovenbouw - Filemon Wesselink/Sophie Hilbrand

Een gesprek met Filemon Wesselink en daarna met Sophie Hilbrand. 'Ik moet ervoor zorgen dat ik over vijf jaar niet meer alleen dat naïeve jongetje op tv ben.' Dit zei Filemon Wesselink 5 jaar geleden.

02-11-2011 05:45

Beweging

Bio-Bits bovenbouw - Beweging

Afl.: Beweging. Beweging is niet mogelijk zonder de samenwerking van botten, gewrichten en spieren. De bouw en functies van onderdelen van het skelet worden toegelicht. We zien hoe een kogelgewricht, een scharniergewricht en een rolgewricht...

02-11-2011 05:30

Spijsvertering

Bio-Bits bovenbouw - Spijsvertering

Afl.: Spijsvertering. Voedingsstoffen worden verteerd, zodat ze in het bloed opgenomen kunnen worden. Welke organen zijn hierbij getrokken en wat is hun functie? Hoe meer je eet, hoe meer je moet bewegen om het te verbranden: de energiebala...

02-11-2011 05:15

Ademhaling

Bio-Bits bovenbouw - Ademhaling

Afl.: Ademhaling. We bekijken hoe ons ademhalingstelsel in elkaar zit. We zien hoe ingeademde lucht via de luchtpijp de bronchiën ingaat en terecht komt in de longblaasjes. Hier vindt diffusie plaats. Zuurstof wordt vanuit de longblaasjes a...

02-11-2011 05:00

Van cel tot stelsel

Bio-Bits bovenbouw - Van cel tot stelsel

Afl.: Van cel tot stelsel. In de puberteit krijgen veel jongeren last van de huidaandoening acne. Waardoor wordt acne eigenlijk veroorzaakt? Om daar achter te komen kijken we hoe onze huid is opgebouwd. De huid is een orgaan en bestaat uit ...

28-01-2010 10:50

Argumenten voor evolutie

Bio-Bits bovenbouw - Argumenten voor evolutie

Afl.: Argumenten voor evolutie. We gaan nader in op het begrip 'soort' en horen onderbouwingen van de evolutietheorie, die veel veranderingen om ons heen kan verklaren.

Bio-Bits bovenbouw gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Bio-Bits bovenbouw de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Bio-Bits bovenbouw bij Bio-Bits bovenbouw liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Bio-Bits bovenbouw. Heb je een uitzending van Bio-Bits bovenbouw gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Bio-Bits bovenbouw gemist

Functioneel gedrag is van belang om een dier of diersoort te laten overleven.

Uitzending gemist van Bio-Bits bovenbouw? Hier kun je alle uitzendingen van Bio-Bits bovenbouw kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 11
  • Laatste uitzending op 27-10-2013 om 14:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!