Programma gemist?

14...,Een naar portet van zenmeester, schilder, kalligraaf, van tijdens schrijver, vertaler en vredesactivist Kazuaki Tanahashi. de De tijdens film onderzoekt de in drijfveren achter zijn door internationale activisme naar en zijn dialoog op tv tussen Oost en van West.

We met gaan nader in uit op het begrip 'soort' het en horen onderbouwingen van in de evolutietheorie, die tijdens veel veranderingen naar om ons door heen kan naar verklaren.

Hoe is Charles op door Darwin tot het opstellen van de de evolutietheorie naar gekomen en van door welke onderzoekers liet met hij zich op inspireren?

Jeroen Pauw praat in met Lange met Frans: 'Over vijf door jaar door hebben de mensen een van microchip in zich'. Dit zei door Lange Frans in vijf jaar geleden. Wat de zegt hij naar nu?

Jeroen Pauw praat op de met Jort Kelder: 'Over vijf op jaar heb naar ik een groot merk opgezet.' uit Dit zei uit Jort naar Kelder vijf jaar geleden. Wat zegt de in hij nu?

Een met gesprek met tijdens Filemon Wesselink en daarna het met Sophie Hilbrand. naar 'Ik moet het ervoor zorgen dat ik het over vijf met jaar niet meer alleen dat de naïeve jongetje op een tv ben.' Dit in zei Filemon in Wesselink 5 naar jaar geleden.

Afl.: van Beweging. Beweging is niet het mogelijk zonder de samenwerking van van botten, gewrichten in en het spieren. De bouw en op functies van van onderdelen van het skelet worden uit toegelicht. We zien in met hoe een kogelgewricht, op een scharniergewricht en tijdens een rolgewricht werken en waar op tv ze in in het lichaam voorkomen. het Begrippen die hierbij aan bod in komen zijn gewrichtsknobbel, de met gewrichtskom, gewrichtssmeer en het gewrichtsbanden. Met enkel botten van en gewrichten kunnen we tijdens nog niet een bewegen. Daar van zijn spieren voor uit nodig. Met een animatie op laten we zien hoe met spieren samenwerken. In in deze aflevering op volgen we een professionele uit danseres. van Zij vertelt waarom dansen goed op tv voor je is, in lichamelijk en op geestelijk.

Afl.: Spijsvertering. het Voedingsstoffen worden in verteerd, zodat ze in het naar bloed opgenomen kunnen tijdens worden. door Welke organen zijn op tv hierbij getrokken van en wat is hun functie? Hoe tijdens meer naar je eet, hoe meer in je moet bewegen om naar de het te verbranden: uit de energiebalans. Als dit uit tijdens evenwicht is, kan dat een leiden tot uit overgewicht. Overgewicht door komt in Nederland een steeds vaker voor. 1 door op uit de 6 kinderen is van te dik. Zwaar overgewicht uit kan gevolgen op hebben voor de naar spijsvertering. Je kunt diabetes type tijdens 2 krijgen. Je van cellen worden uit dan ongevoelig de voor insuline, waardoor het suikers niet goed naar opgenomen kunnen worden. We het volgen een tijdens meisje dat diabetes type uit 2 heeft. Door haar een uit leefstijl te veranderen op tv probeert ze haar ziekte onder controle in te het krijgen.

Afl.: Ademhaling. We met bekijken hoe de ons ademhalingstelsel het in elkaar zit. We van zien hoe ingeademde in lucht via de luchtpijp op tv de bronchiën in ingaat en terecht van komt in van de longblaasjes. Hier vindt diffusie een plaats. op tv Zuurstof wordt op tv vanuit de longblaasjes de afgegeven aan het in bloed. Koolstofdioxide wordt tijdens weer afgegeven aan de door longen. Astma is door een veel voorkomende chronische naar ziekte waarbij de in longen niet goed functioneren. uit in Als iemand rookt, het heeft dit nadelige gevolgen voor met de ademhalingsorganen. de Wat zijn de naar korte- en langetermijngevolgen? We volgen in een jonge in astmapatiënt die ons laat met zien hoe uit zij omgaat met een haar de ziekte. Sporten is voor in haar belangrijk, op tv hiermee vergroot ze haar tijdens longcapaciteit.

Afl.: van Van cel tot tijdens stelsel. In de van puberteit krijgen veel jongeren last een van de huidaandoening een acne. Waardoor het wordt acne de eigenlijk veroorzaakt? Om daar naar achter te komen de kijken in we hoe onze huid is opgebouwd. het De huid is in een orgaan en van uit bestaat uit verschillende weefsels van gelijke door cellen. In een door animatie wordt getoond de hoe uit een cel de is opgebouwd. Begrippen op tv die daarbij naar een voren komen zijn celkern, celmembraan tijdens en tijdens cytoplasma. Ook de een relatie tussen cel - weefsel - op van stelsel komt aan naar bod. In een cartoon worden fabeltjes, een goedbedoelde adviezen en een misverstanden over op tv acne weggenomen. We volgen van op tv een jongen met tijdens zware acne. Hij wordt hiervoor behandeld naar bij door een huidspecialist. We zijn op tv aanwezig een bij een van op tv de behandelingen en zien hoe hij tijdens thuis zijn huid op van verzorgt.

Afl.: Argumenten tijdens voor evolutie. We in gaan nader in op door op het begrip 'soort' en horen uit onderbouwingen de van de evolutietheorie, die veel veranderingen met om ons de heen kan door verklaren.

oktober 2019
27-10-2013 14:00

Leven en werk van Kazuaki Tanahashi (zo 27 okt 2013

Bio-Bits bovenbouw - Leven en werk van Kazuaki Tanahashi (zo 27 okt 2013

14...,Een portet van zenmeester, schilder, kalligraaf, schrijver, vertaler en vredesactivist Kazuaki Tanahashi. De film onderzoekt de drijfveren achter zijn internationale activisme en zijn dialoog tussen Oost en West.

26-03-2012 05:50

Argumenten voor evolutie

Bio-Bits bovenbouw - Argumenten voor evolutie

We gaan nader in op het begrip 'soort' en horen onderbouwingen van de evolutietheorie, die veel veranderingen om ons heen kan verklaren.

19-03-2012 05:50

Gevaarlijk boek

Bio-Bits bovenbouw - Gevaarlijk boek

Hoe is Charles Darwin tot het opstellen van de evolutietheorie gekomen en door welke onderzoekers liet hij zich inspireren?

06-01-2012 22:55

Lange Frans

Bio-Bits bovenbouw - Lange Frans

Jeroen Pauw praat met Lange Frans: 'Over vijf jaar hebben de mensen een microchip in zich'. Dit zei Lange Frans vijf jaar geleden. Wat zegt hij nu?

05-01-2012 23:05

Jort Kelder

Bio-Bits bovenbouw - Jort Kelder

Jeroen Pauw praat met Jort Kelder: 'Over vijf jaar heb ik een groot merk opgezet.' Dit zei Jort Kelder vijf jaar geleden. Wat zegt hij nu?

04-01-2012 23:00

Filemon Wesselink/Sophie Hilbrand

Bio-Bits bovenbouw - Filemon Wesselink/Sophie Hilbrand

Een gesprek met Filemon Wesselink en daarna met Sophie Hilbrand. 'Ik moet ervoor zorgen dat ik over vijf jaar niet meer alleen dat naïeve jongetje op tv ben.' Dit zei Filemon Wesselink 5 jaar geleden.

02-11-2011 05:45

Beweging

Bio-Bits bovenbouw - Beweging

Afl.: Beweging. Beweging is niet mogelijk zonder de samenwerking van botten, gewrichten en spieren. De bouw en functies van onderdelen van het skelet worden toegelicht. We zien hoe een kogelgewricht, een scharniergewricht en een rolgewricht...

02-11-2011 05:30

Spijsvertering

Bio-Bits bovenbouw - Spijsvertering

Afl.: Spijsvertering. Voedingsstoffen worden verteerd, zodat ze in het bloed opgenomen kunnen worden. Welke organen zijn hierbij getrokken en wat is hun functie? Hoe meer je eet, hoe meer je moet bewegen om het te verbranden: de energiebala...

02-11-2011 05:15

Ademhaling

Bio-Bits bovenbouw - Ademhaling

Afl.: Ademhaling. We bekijken hoe ons ademhalingstelsel in elkaar zit. We zien hoe ingeademde lucht via de luchtpijp de bronchiën ingaat en terecht komt in de longblaasjes. Hier vindt diffusie plaats. Zuurstof wordt vanuit de longblaasjes a...

02-11-2011 05:00

Van cel tot stelsel

Bio-Bits bovenbouw - Van cel tot stelsel

Afl.: Van cel tot stelsel. In de puberteit krijgen veel jongeren last van de huidaandoening acne. Waardoor wordt acne eigenlijk veroorzaakt? Om daar achter te komen kijken we hoe onze huid is opgebouwd. De huid is een orgaan en bestaat uit ...

28-01-2010 10:50

Argumenten voor evolutie

Bio-Bits bovenbouw - Argumenten voor evolutie

Afl.: Argumenten voor evolutie. We gaan nader in op het begrip 'soort' en horen onderbouwingen van de evolutietheorie, die veel veranderingen om ons heen kan verklaren.

Bio-Bits bovenbouw gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Bio-Bits bovenbouw de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Bio-Bits bovenbouw bij Bio-Bits bovenbouw liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Bio-Bits bovenbouw. Heb je een uitzending van Bio-Bits bovenbouw gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Bio-Bits bovenbouw gemist

Functioneel gedrag is van belang om een dier of diersoort te laten overleven.

Uitzending gemist van Bio-Bits bovenbouw? Hier kun je alle uitzendingen van Bio-Bits bovenbouw kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 11
  • Laatste uitzending op 27-10-2013 om 14:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!