Programma gemist?

14...,Een met portet van zenmeester, schilder, op tv kalligraaf, schrijver, vertaler en tijdens vredesactivist het Kazuaki Tanahashi. De het film onderzoekt de het drijfveren achter zijn internationale op activisme in en zijn dialoog een tussen Oost en het West.

We gaan op nader met in op het begrip 'soort' en met horen onderbouwingen tijdens van de evolutietheorie, een die veel veranderingen uit om ons heen tijdens kan in verklaren.

Hoe van is Charles Darwin tot het een opstellen van de de in evolutietheorie gekomen en door welke onderzoekers op liet hij zich een van inspireren?

Jeroen op tv Pauw praat met Lange tijdens Frans: 'Over vijf jaar tijdens hebben de het mensen een een microchip in de zich'. Dit zei Lange de Frans vijf uit jaar geleden. Wat de zegt hij nu?

Jeroen het Pauw praat met Jort op tv Kelder: 'Over vijf jaar het heb ik een in groot van merk opgezet.' Dit zei het Jort door Kelder vijf jaar geleden. Wat door zegt hij de nu?

Een gesprek met naar de Filemon Wesselink en van daarna met Sophie Hilbrand. door 'Ik moet ervoor op zorgen dat naar ik over vijf jaar van niet meer alleen dat naïeve met jongetje de op tv ben.' Dit zei van Filemon Wesselink 5 het het jaar geleden.

Afl.: uit Beweging. Beweging is niet op tv mogelijk zonder door de samenwerking van botten, gewrichten op tv en spieren. uit De bouw en functies door in van onderdelen van het skelet op worden toegelicht. We zien naar hoe uit een kogelgewricht, een scharniergewricht en uit een rolgewricht naar werken en tijdens waar ze in het van lichaam voorkomen. Begrippen een die een hierbij aan bod komen van zijn gewrichtsknobbel, uit gewrichtskom, gewrichtssmeer en gewrichtsbanden. Met in enkel een botten en gewrichten de kunnen we nog naar niet bewegen. Daar zijn spieren uit voor door nodig. Met een animatie laten we een van zien hoe spieren samenwerken. naar In deze aflevering met volgen we naar een professionele danseres. op tv Zij vertelt waarom dansen door goed voor je is, lichamelijk tijdens en het geestelijk.

Afl.: tijdens Spijsvertering. Voedingsstoffen worden naar verteerd, zodat ze in het uit bloed opgenomen op tv kunnen worden. met Welke organen zijn hierbij met getrokken van en wat is hun functie? door Hoe meer door je eet, hoe meer je van moet bewegen de om het in te verbranden: naar de energiebalans. Als op tv dit uit evenwicht is, van kan dat leiden tot uit overgewicht. Overgewicht naar komt in Nederland steeds tijdens vaker voor. tijdens 1 op de 6 op kinderen is in te dik. in Zwaar overgewicht kan uit gevolgen hebben voor de spijsvertering. op tv Je op tv kunt diabetes type 2 krijgen. Je op tv cellen worden dan een ongevoelig de voor insuline, waardoor de suikers niet goed opgenomen de kunnen met worden. We volgen een met meisje dat diabetes type een 2 heeft. naar Door haar leefstijl te uit veranderen probeert ze op tv haar het ziekte onder controle in te krijgen.

Afl.: tijdens Ademhaling. We een bekijken hoe ons ademhalingstelsel de in elkaar zit. We zien in hoe met ingeademde lucht via de luchtpijp met de bronchiën op ingaat en terecht komt tijdens in de een longblaasjes. door Hier vindt diffusie plaats. Zuurstof wordt tijdens vanuit de de longblaasjes afgegeven met aan het bloed. Koolstofdioxide door wordt met weer afgegeven aan de met longen. Astma is een veel op tv voorkomende chronische met ziekte waarbij het de longen niet goed uit functioneren. Als iemand rookt, de heeft dit door nadelige gevolgen voor de een in ademhalingsorganen. Wat zijn de korte- en tijdens langetermijngevolgen? We volgen door een jonge naar astmapatiënt die ons naar laat zien hoe van zij omgaat met haar naar op ziekte. Sporten is voor haar door belangrijk, hiermee vergroot ze in haar op longcapaciteit.

Afl.: Van cel naar tot stelsel. naar In de de puberteit krijgen in veel jongeren last van in de huidaandoening acne. Waardoor wordt tijdens naar acne eigenlijk veroorzaakt? Om het daar achter op te komen kijken we hoe met onze tijdens huid is opgebouwd. De huid is het een uit orgaan en op bestaat uit verschillende weefsels van op gelijke cellen. In een tijdens animatie naar wordt getoond hoe naar een cel is opgebouwd. op Begrippen die daarbij op naar van voren komen zijn celkern, celmembraan naar en cytoplasma. Ook de op tv relatie naar tussen cel - weefsel in - stelsel komt aan op tv bod. In een de cartoon in worden fabeltjes, goedbedoelde adviezen een en met misverstanden over acne weggenomen. We uit volgen een met jongen met het zware acne. Hij wordt hiervoor behandeld in bij op een huidspecialist. tijdens We zijn aanwezig bij een uit van de tijdens behandelingen en zien door hoe hij thuis zijn met huid van verzorgt.

Afl.: Argumenten voor in evolutie. We op gaan nader in op uit het de begrip 'soort' en horen op tv onderbouwingen van de de evolutietheorie, die veel veranderingen op om ons heen van uit kan verklaren.

mei 2020
27-10-2013 14:00

Leven en werk van Kazuaki Tanahashi (zo 27 okt 2013

Bio-Bits bovenbouw - Leven en werk van Kazuaki Tanahashi (zo 27 okt 2013

14...,Een portet van zenmeester, schilder, kalligraaf, schrijver, vertaler en vredesactivist Kazuaki Tanahashi. De film onderzoekt de drijfveren achter zijn internationale activisme en zijn dialoog tussen Oost en West.

26-03-2012 05:50

Argumenten voor evolutie

Bio-Bits bovenbouw - Argumenten voor evolutie

We gaan nader in op het begrip 'soort' en horen onderbouwingen van de evolutietheorie, die veel veranderingen om ons heen kan verklaren.

19-03-2012 05:50

Gevaarlijk boek

Bio-Bits bovenbouw - Gevaarlijk boek

Hoe is Charles Darwin tot het opstellen van de evolutietheorie gekomen en door welke onderzoekers liet hij zich inspireren?

06-01-2012 22:55

Lange Frans

Bio-Bits bovenbouw - Lange Frans

Jeroen Pauw praat met Lange Frans: 'Over vijf jaar hebben de mensen een microchip in zich'. Dit zei Lange Frans vijf jaar geleden. Wat zegt hij nu?

05-01-2012 23:05

Jort Kelder

Bio-Bits bovenbouw - Jort Kelder

Jeroen Pauw praat met Jort Kelder: 'Over vijf jaar heb ik een groot merk opgezet.' Dit zei Jort Kelder vijf jaar geleden. Wat zegt hij nu?

04-01-2012 23:00

Filemon Wesselink/Sophie Hilbrand

Bio-Bits bovenbouw - Filemon Wesselink/Sophie Hilbrand

Een gesprek met Filemon Wesselink en daarna met Sophie Hilbrand. 'Ik moet ervoor zorgen dat ik over vijf jaar niet meer alleen dat naïeve jongetje op tv ben.' Dit zei Filemon Wesselink 5 jaar geleden.

02-11-2011 05:45

Beweging

Bio-Bits bovenbouw - Beweging

Afl.: Beweging. Beweging is niet mogelijk zonder de samenwerking van botten, gewrichten en spieren. De bouw en functies van onderdelen van het skelet worden toegelicht. We zien hoe een kogelgewricht, een scharniergewricht en een rolgewricht...

02-11-2011 05:30

Spijsvertering

Bio-Bits bovenbouw - Spijsvertering

Afl.: Spijsvertering. Voedingsstoffen worden verteerd, zodat ze in het bloed opgenomen kunnen worden. Welke organen zijn hierbij getrokken en wat is hun functie? Hoe meer je eet, hoe meer je moet bewegen om het te verbranden: de energiebala...

02-11-2011 05:15

Ademhaling

Bio-Bits bovenbouw - Ademhaling

Afl.: Ademhaling. We bekijken hoe ons ademhalingstelsel in elkaar zit. We zien hoe ingeademde lucht via de luchtpijp de bronchiën ingaat en terecht komt in de longblaasjes. Hier vindt diffusie plaats. Zuurstof wordt vanuit de longblaasjes a...

02-11-2011 05:00

Van cel tot stelsel

Bio-Bits bovenbouw - Van cel tot stelsel

Afl.: Van cel tot stelsel. In de puberteit krijgen veel jongeren last van de huidaandoening acne. Waardoor wordt acne eigenlijk veroorzaakt? Om daar achter te komen kijken we hoe onze huid is opgebouwd. De huid is een orgaan en bestaat uit ...

28-01-2010 10:50

Argumenten voor evolutie

Bio-Bits bovenbouw - Argumenten voor evolutie

Afl.: Argumenten voor evolutie. We gaan nader in op het begrip 'soort' en horen onderbouwingen van de evolutietheorie, die veel veranderingen om ons heen kan verklaren.

Bio-Bits bovenbouw gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Bio-Bits bovenbouw de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Bio-Bits bovenbouw bij Bio-Bits bovenbouw liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Bio-Bits bovenbouw. Heb je een uitzending van Bio-Bits bovenbouw gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Bio-Bits bovenbouw gemist

Functioneel gedrag is van belang om een dier of diersoort te laten overleven.

Uitzending gemist van Bio-Bits bovenbouw? Hier kun je alle uitzendingen van Bio-Bits bovenbouw kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 11
  • Laatste uitzending op 27-10-2013 om 14:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!