Programma gemist?

14...,Een portet van uit tijdens zenmeester, schilder, kalligraaf, door schrijver, vertaler en vredesactivist Kazuaki Tanahashi. op De met film onderzoekt de drijfveren het achter zijn op internationale activisme met en zijn dialoog uit tussen Oost en een West.

We gaan nader de van in op het begrip 'soort' naar en horen onderbouwingen op tv van de evolutietheorie, door die veel veranderingen met om ons heen de kan uit verklaren.

Hoe met is Charles Darwin tot het door opstellen met van de evolutietheorie gekomen en het door welke onderzoekers door liet hij het zich op tv inspireren?

Jeroen het Pauw praat met Lange Frans: in 'Over vijf in jaar hebben de van mensen een door microchip in zich'. Dit van zei het Lange Frans vijf jaar uit geleden. Wat zegt hij het nu?

Jeroen in Pauw praat de met Jort Kelder: 'Over vijf jaar op heb een ik een groot merk opgezet.' de Dit zei Jort in op tv Kelder vijf jaar geleden. Wat zegt op hij uit nu?

Een van gesprek met de Filemon Wesselink en op daarna met Sophie Hilbrand. 'Ik moet een ervoor zorgen naar dat ik een over vijf jaar niet in meer naar alleen dat naïeve jongetje op tv door ben.' op Dit zei naar Filemon Wesselink 5 jaar met geleden.

Afl.: door Beweging. Beweging is niet van mogelijk tijdens zonder de samenwerking van botten, van gewrichten en de spieren. De bouw en functies op tv van onderdelen van door het skelet een worden toegelicht. tijdens We zien hoe een kogelgewricht, door een scharniergewricht en het een rolgewricht naar werken en waar in ze in door het lichaam voorkomen. Begrippen door die hierbij een aan bod komen zijn uit gewrichtsknobbel, van gewrichtskom, gewrichtssmeer en in gewrichtsbanden. Met enkel botten en op gewrichten kunnen we nog naar niet bewegen. Daar het zijn de spieren voor nodig. Met een op tv animatie laten een we zien hoe spieren door samenwerken. In deze door aflevering van volgen we een professionele danseres. door het Zij vertelt waarom dansen met goed voor je is, het lichamelijk en op tv geestelijk.

Afl.: uit Spijsvertering. Voedingsstoffen het worden verteerd, zodat ze in het het bloed opgenomen van kunnen worden. Welke naar organen zijn hierbij getrokken op tv en wat naar is hun functie? Hoe op meer van je eet, naar hoe meer je moet op tv bewegen om het het te verbranden: op tv de energiebalans. Als dit uit evenwicht in is, kan dat een leiden de tot overgewicht. Overgewicht komt in tijdens Nederland uit steeds vaker voor. 1 door op de 6 naar kinderen is te dik. op tv een Zwaar overgewicht kan gevolgen hebben voor het de spijsvertering. van Je kunt diabetes op type naar 2 krijgen. Je met cellen worden dan ongevoelig in voor insuline, waardoor suikers met niet goed opgenomen naar kunnen worden. We het volgen een meisje naar dat diabetes type naar 2 uit heeft. Door haar leefstijl te veranderen tijdens probeert ze de haar ziekte onder controle op op tv te krijgen.

Afl.: op Ademhaling. We bekijken hoe ons uit ademhalingstelsel in een elkaar op zit. We zien hoe naar ingeademde lucht via de luchtpijp een de bronchiën uit ingaat van en terecht komt in de longblaasjes. op Hier vindt diffusie de plaats. Zuurstof een wordt vanuit de de longblaasjes afgegeven aan het van bloed. Koolstofdioxide tijdens wordt een weer afgegeven aan de longen. Astma uit is de een veel van voorkomende chronische ziekte waarbij de de longen niet goed door functioneren. Als tijdens iemand rookt, uit heeft dit nadelige gevolgen voor naar de ademhalingsorganen. Wat zijn naar de de korte- en langetermijngevolgen? op We volgen een jonge van astmapatiënt naar die ons laat zien een hoe zij omgaat tijdens met haar ziekte. Sporten uit is voor op haar belangrijk, hiermee vergroot ze een op tv haar longcapaciteit.

Afl.: met Van cel tot stelsel. In een de puberteit in krijgen veel jongeren last naar van de huidaandoening de op acne. Waardoor wordt acne eigenlijk veroorzaakt? tijdens Om daar door achter te komen kijken van we de hoe onze huid met is opgebouwd. naar De huid is een op tv orgaan en bestaat uit verschillende op tv weefsels van uit gelijke cellen. In op tv een animatie wordt getoond door hoe een door cel is op tv opgebouwd. Begrippen die daarbij naar de voren komen de zijn celkern, celmembraan en op tv cytoplasma. Ook de tijdens relatie tussen cel op tv - de weefsel - de stelsel komt aan bod. In van een cartoon worden fabeltjes, op uit goedbedoelde adviezen en misverstanden over acne op weggenomen. een We volgen een jongen met in uit zware acne. Hij wordt hiervoor tijdens behandeld bij het een huidspecialist. We zijn aanwezig in bij een van van de behandelingen en uit zien hoe een hij thuis zijn huid de naar verzorgt.

Afl.: Argumenten in voor evolutie. We van gaan een nader in op het met begrip 'soort' en horen van onderbouwingen van de de evolutietheorie, die door veel veranderingen om het ons heen kan het verklaren.

januari 2021
27-10-2013 14:00

Leven en werk van Kazuaki Tanahashi (zo 27 okt 2013

Bio-Bits bovenbouw - Leven en werk van Kazuaki Tanahashi (zo 27 okt 2013

14...,Een portet van zenmeester, schilder, kalligraaf, schrijver, vertaler en vredesactivist Kazuaki Tanahashi. De film onderzoekt de drijfveren achter zijn internationale activisme en zijn dialoog tussen Oost en West.

26-03-2012 05:50

Argumenten voor evolutie

Bio-Bits bovenbouw - Argumenten voor evolutie

We gaan nader in op het begrip 'soort' en horen onderbouwingen van de evolutietheorie, die veel veranderingen om ons heen kan verklaren.

19-03-2012 05:50

Gevaarlijk boek

Bio-Bits bovenbouw - Gevaarlijk boek

Hoe is Charles Darwin tot het opstellen van de evolutietheorie gekomen en door welke onderzoekers liet hij zich inspireren?

06-01-2012 22:55

Lange Frans

Bio-Bits bovenbouw - Lange Frans

Jeroen Pauw praat met Lange Frans: 'Over vijf jaar hebben de mensen een microchip in zich'. Dit zei Lange Frans vijf jaar geleden. Wat zegt hij nu?

05-01-2012 23:05

Jort Kelder

Bio-Bits bovenbouw - Jort Kelder

Jeroen Pauw praat met Jort Kelder: 'Over vijf jaar heb ik een groot merk opgezet.' Dit zei Jort Kelder vijf jaar geleden. Wat zegt hij nu?

04-01-2012 23:00

Filemon Wesselink/Sophie Hilbrand

Bio-Bits bovenbouw - Filemon Wesselink/Sophie Hilbrand

Een gesprek met Filemon Wesselink en daarna met Sophie Hilbrand. 'Ik moet ervoor zorgen dat ik over vijf jaar niet meer alleen dat naïeve jongetje op tv ben.' Dit zei Filemon Wesselink 5 jaar geleden.

02-11-2011 05:45

Beweging

Bio-Bits bovenbouw - Beweging

Afl.: Beweging. Beweging is niet mogelijk zonder de samenwerking van botten, gewrichten en spieren. De bouw en functies van onderdelen van het skelet worden toegelicht. We zien hoe een kogelgewricht, een scharniergewricht en een rolgewricht...

02-11-2011 05:30

Spijsvertering

Bio-Bits bovenbouw - Spijsvertering

Afl.: Spijsvertering. Voedingsstoffen worden verteerd, zodat ze in het bloed opgenomen kunnen worden. Welke organen zijn hierbij getrokken en wat is hun functie? Hoe meer je eet, hoe meer je moet bewegen om het te verbranden: de energiebala...

02-11-2011 05:15

Ademhaling

Bio-Bits bovenbouw - Ademhaling

Afl.: Ademhaling. We bekijken hoe ons ademhalingstelsel in elkaar zit. We zien hoe ingeademde lucht via de luchtpijp de bronchiën ingaat en terecht komt in de longblaasjes. Hier vindt diffusie plaats. Zuurstof wordt vanuit de longblaasjes a...

02-11-2011 05:00

Van cel tot stelsel

Bio-Bits bovenbouw - Van cel tot stelsel

Afl.: Van cel tot stelsel. In de puberteit krijgen veel jongeren last van de huidaandoening acne. Waardoor wordt acne eigenlijk veroorzaakt? Om daar achter te komen kijken we hoe onze huid is opgebouwd. De huid is een orgaan en bestaat uit ...

28-01-2010 10:50

Argumenten voor evolutie

Bio-Bits bovenbouw - Argumenten voor evolutie

Afl.: Argumenten voor evolutie. We gaan nader in op het begrip 'soort' en horen onderbouwingen van de evolutietheorie, die veel veranderingen om ons heen kan verklaren.

Bio-Bits bovenbouw gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Bio-Bits bovenbouw de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Bio-Bits bovenbouw bij Bio-Bits bovenbouw liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Bio-Bits bovenbouw. Heb je een uitzending van Bio-Bits bovenbouw gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Bio-Bits bovenbouw gemist

Functioneel gedrag is van belang om een dier of diersoort te laten overleven.

Uitzending gemist van Bio-Bits bovenbouw? Hier kun je alle uitzendingen van Bio-Bits bovenbouw kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 11
  • Laatste uitzending op 27-10-2013 om 14:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!