Programma gemist?

14...,Een het portet van zenmeester, de schilder, kalligraaf, schrijver, vertaler en op tv vredesactivist Kazuaki Tanahashi. met De film onderzoekt de de drijfveren op tv achter zijn internationale activisme op tv en zijn dialoog de tussen Oost tijdens en door West.

We gaan nader uit in het op het in begrip 'soort' en horen onderbouwingen van tijdens de de evolutietheorie, die veel tijdens veranderingen om naar ons heen kan naar verklaren.

Hoe is naar Charles op tv Darwin tot het opstellen van met de naar evolutietheorie gekomen en door welke onderzoekers het liet hij zich tijdens op inspireren?

Jeroen Pauw praat naar met Lange in Frans: 'Over vijf jaar uit hebben het de mensen een op tv microchip in zich'. Dit zei door Lange Frans van vijf met jaar geleden. Wat zegt hij uit nu?

Jeroen Pauw praat van met Jort Kelder: door 'Over vijf een jaar heb ik van een groot merk van opgezet.' Dit zei Jort uit Kelder vijf op jaar geleden. Wat zegt naar hij op nu?

Een de gesprek met van Filemon Wesselink en tijdens daarna met Sophie Hilbrand. 'Ik moet een ervoor zorgen door dat ik op tv over vijf jaar op niet meer een alleen dat naïeve jongetje op op tv ben.' Dit tijdens zei Filemon Wesselink 5 het tijdens jaar geleden.

Afl.: Beweging. Beweging op tv is niet mogelijk de naar zonder de samenwerking van botten, gewrichten op tv en spieren. De op tv bouw en tijdens functies de van onderdelen van in het skelet worden door toegelicht. We zien hoe een kogelgewricht, van een scharniergewricht van en het een rolgewricht werken en door waar ze in het met lichaam het voorkomen. Begrippen die hierbij aan bod de met komen zijn gewrichtsknobbel, gewrichtskom, gewrichtssmeer en het gewrichtsbanden. Met met enkel botten en op gewrichten kunnen op tv we nog niet bewegen. Daar in van zijn spieren voor nodig. Met de een in animatie laten we zien een hoe spieren samenwerken. In deze de aflevering naar volgen we een op professionele danseres. Zij naar vertelt waarom dansen een goed voor je is, tijdens lichamelijk en op tv geestelijk.

Afl.: Spijsvertering. Voedingsstoffen de worden verteerd, zodat van ze op in het bloed opgenomen tijdens kunnen worden. Welke organen uit het zijn hierbij getrokken en wat is in hun op tv functie? Hoe uit meer je eet, hoe meer op tv je moet bewegen van om het te verbranden: op de energiebalans. Als van dit van uit evenwicht is, kan dat uit leiden tot overgewicht. door Overgewicht komt met in Nederland steeds op tv vaker voor. 1 tijdens op de een 6 kinderen is te naar dik. Zwaar in overgewicht kan door gevolgen hebben voor de spijsvertering. Je van kunt een diabetes type 2 krijgen. Je naar cellen tijdens worden dan het ongevoelig voor insuline, een waardoor suikers niet goed opgenomen het kunnen worden. van We volgen in een meisje dat diabetes type in 2 heeft. naar Door haar op tv leefstijl te veranderen probeert tijdens ze haar ziekte onder op tv controle tijdens te krijgen.

Afl.: Ademhaling. We op tv de bekijken hoe ons ademhalingstelsel in het elkaar het zit. We zien hoe ingeademde lucht naar via het de luchtpijp de bronchiën van ingaat en tijdens terecht komt in de longblaasjes. met Hier vindt diffusie in plaats. Zuurstof wordt de vanuit de op longblaasjes afgegeven naar aan het bloed. Koolstofdioxide tijdens wordt weer van afgegeven aan de longen. Astma van is een veel op het voorkomende chronische ziekte naar waarbij de longen niet goed functioneren. op tv Als iemand rookt, op heeft tijdens dit nadelige gevolgen met voor de ademhalingsorganen. Wat een zijn op tv de korte- en langetermijngevolgen? We volgen de van een jonge astmapatiënt die met ons laat zien hoe zij een omgaat met het haar ziekte. Sporten uit is voor op tv haar belangrijk, hiermee naar vergroot ze haar een longcapaciteit.

Afl.: Van cel van tot stelsel. In op tv de uit puberteit krijgen veel jongeren de last van tijdens de huidaandoening acne. de Waardoor wordt acne naar eigenlijk veroorzaakt? Om daar achter uit te komen kijken het we in hoe onze uit huid is opgebouwd. De huid in is een op orgaan en bestaat naar uit verschillende op weefsels van gelijke cellen. In een door animatie wordt tijdens getoond hoe een de cel is met opgebouwd. Begrippen die daarbij op naar voren het komen zijn celkern, celmembraan en de cytoplasma. op tv Ook de relatie tussen van cel - met weefsel - naar stelsel komt aan op bod. In een cartoon worden fabeltjes, in tijdens goedbedoelde adviezen en misverstanden over acne naar weggenomen. een We volgen een op jongen met zware op acne. Hij wordt hiervoor behandeld naar een bij een huidspecialist. We zijn aanwezig het het bij een van de behandelingen en op zien hoe hij op tv thuis zijn naar huid in verzorgt.

Afl.: in Argumenten voor evolutie. We gaan op tv nader in op van het begrip 'soort' een en met horen onderbouwingen van tijdens de evolutietheorie, die door veel veranderingen op om ons heen kan door verklaren.

september 2020
27-10-2013 14:00

Leven en werk van Kazuaki Tanahashi (zo 27 okt 2013

Bio-Bits bovenbouw - Leven en werk van Kazuaki Tanahashi (zo 27 okt 2013

14...,Een portet van zenmeester, schilder, kalligraaf, schrijver, vertaler en vredesactivist Kazuaki Tanahashi. De film onderzoekt de drijfveren achter zijn internationale activisme en zijn dialoog tussen Oost en West.

26-03-2012 05:50

Argumenten voor evolutie

Bio-Bits bovenbouw - Argumenten voor evolutie

We gaan nader in op het begrip 'soort' en horen onderbouwingen van de evolutietheorie, die veel veranderingen om ons heen kan verklaren.

19-03-2012 05:50

Gevaarlijk boek

Bio-Bits bovenbouw - Gevaarlijk boek

Hoe is Charles Darwin tot het opstellen van de evolutietheorie gekomen en door welke onderzoekers liet hij zich inspireren?

06-01-2012 22:55

Lange Frans

Bio-Bits bovenbouw - Lange Frans

Jeroen Pauw praat met Lange Frans: 'Over vijf jaar hebben de mensen een microchip in zich'. Dit zei Lange Frans vijf jaar geleden. Wat zegt hij nu?

05-01-2012 23:05

Jort Kelder

Bio-Bits bovenbouw - Jort Kelder

Jeroen Pauw praat met Jort Kelder: 'Over vijf jaar heb ik een groot merk opgezet.' Dit zei Jort Kelder vijf jaar geleden. Wat zegt hij nu?

04-01-2012 23:00

Filemon Wesselink/Sophie Hilbrand

Bio-Bits bovenbouw - Filemon Wesselink/Sophie Hilbrand

Een gesprek met Filemon Wesselink en daarna met Sophie Hilbrand. 'Ik moet ervoor zorgen dat ik over vijf jaar niet meer alleen dat naïeve jongetje op tv ben.' Dit zei Filemon Wesselink 5 jaar geleden.

02-11-2011 05:45

Beweging

Bio-Bits bovenbouw - Beweging

Afl.: Beweging. Beweging is niet mogelijk zonder de samenwerking van botten, gewrichten en spieren. De bouw en functies van onderdelen van het skelet worden toegelicht. We zien hoe een kogelgewricht, een scharniergewricht en een rolgewricht...

02-11-2011 05:30

Spijsvertering

Bio-Bits bovenbouw - Spijsvertering

Afl.: Spijsvertering. Voedingsstoffen worden verteerd, zodat ze in het bloed opgenomen kunnen worden. Welke organen zijn hierbij getrokken en wat is hun functie? Hoe meer je eet, hoe meer je moet bewegen om het te verbranden: de energiebala...

02-11-2011 05:15

Ademhaling

Bio-Bits bovenbouw - Ademhaling

Afl.: Ademhaling. We bekijken hoe ons ademhalingstelsel in elkaar zit. We zien hoe ingeademde lucht via de luchtpijp de bronchiën ingaat en terecht komt in de longblaasjes. Hier vindt diffusie plaats. Zuurstof wordt vanuit de longblaasjes a...

02-11-2011 05:00

Van cel tot stelsel

Bio-Bits bovenbouw - Van cel tot stelsel

Afl.: Van cel tot stelsel. In de puberteit krijgen veel jongeren last van de huidaandoening acne. Waardoor wordt acne eigenlijk veroorzaakt? Om daar achter te komen kijken we hoe onze huid is opgebouwd. De huid is een orgaan en bestaat uit ...

28-01-2010 10:50

Argumenten voor evolutie

Bio-Bits bovenbouw - Argumenten voor evolutie

Afl.: Argumenten voor evolutie. We gaan nader in op het begrip 'soort' en horen onderbouwingen van de evolutietheorie, die veel veranderingen om ons heen kan verklaren.

Bio-Bits bovenbouw gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Bio-Bits bovenbouw de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Bio-Bits bovenbouw bij Bio-Bits bovenbouw liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Bio-Bits bovenbouw. Heb je een uitzending van Bio-Bits bovenbouw gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Bio-Bits bovenbouw gemist

Functioneel gedrag is van belang om een dier of diersoort te laten overleven.

Uitzending gemist van Bio-Bits bovenbouw? Hier kun je alle uitzendingen van Bio-Bits bovenbouw kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 11
  • Laatste uitzending op 27-10-2013 om 14:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!