Programma gemist?

14...,Een in portet van zenmeester, op schilder, kalligraaf, op schrijver, vertaler en vredesactivist Kazuaki door Tanahashi. door De film onderzoekt het de drijfveren achter zijn internationale met activisme en in zijn dialoog tijdens tussen Oost en op tv West.

We naar gaan nader in op tijdens het begrip 'soort' en op tv horen onderbouwingen op van de in evolutietheorie, die veel veranderingen om op tv ons het heen kan door verklaren.

Hoe in is Charles op tv Darwin tot het opstellen van in de evolutietheorie gekomen en tijdens door welke uit onderzoekers liet hij zich door in inspireren?

Jeroen uit Pauw praat van met Lange Frans: door 'Over vijf jaar door hebben de mensen een microchip door in het zich'. Dit zei Lange Frans vijf de jaar in geleden. Wat zegt hij met nu?

Jeroen Pauw praat uit in met Jort Kelder: van 'Over vijf jaar heb ik met een groot het merk opgezet.' op Dit zei Jort Kelder vijf jaar het het geleden. Wat zegt hij op tv nu?

Een gesprek de met Filemon Wesselink en naar daarna de met Sophie van Hilbrand. 'Ik moet ervoor met zorgen dat de ik over vijf jaar niet meer op tv alleen een dat naïeve jongetje op tv tijdens ben.' de Dit zei Filemon Wesselink 5 de jaar tijdens geleden.

Afl.: Beweging. op Beweging is niet mogelijk het zonder van de samenwerking het van botten, gewrichten en op spieren. De bouw en functies met van onderdelen in van het in skelet worden toegelicht. uit We zien hoe een kogelgewricht, het een scharniergewricht naar en een rolgewricht van werken door en waar ze in tijdens het lichaam voorkomen. op tv Begrippen die hierbij op aan bod komen zijn op gewrichtsknobbel, gewrichtskom, gewrichtssmeer en de gewrichtsbanden. Met enkel de met botten en gewrichten tijdens kunnen we nog een niet bewegen. Daar zijn naar spieren voor nodig. Met naar een animatie laten we tijdens zien hoe in spieren samenwerken. In deze tijdens aflevering volgen we naar naar een professionele danseres. Zij vertelt waarom een dansen goed voor uit de je is, lichamelijk en op tv geestelijk.

Afl.: Spijsvertering. in Voedingsstoffen worden verteerd, zodat van ze in het het bloed opgenomen naar kunnen worden. Welke organen door op zijn hierbij getrokken en wat is met hun functie? Hoe in meer je eet, in van hoe meer je moet van bewegen om het te verbranden: de de op tv energiebalans. Als dit de uit evenwicht is, kan van dat het leiden tot overgewicht. Overgewicht door komt in met Nederland steeds vaker voor. het 1 op de 6 een kinderen is op tv te dik. Zwaar met overgewicht kan gevolgen hebben van voor met de spijsvertering. Je kunt diabetes naar type 2 krijgen. Je naar cellen met worden dan een ongevoelig voor insuline, waardoor suikers op tv niet goed opgenomen naar kunnen worden. We op tv volgen in een meisje dat op diabetes type 2 heeft. Door de haar leefstijl te op veranderen probeert ze haar tijdens ziekte een onder controle te een krijgen.

Afl.: Ademhaling. We uit bekijken hoe ons een ademhalingstelsel in een elkaar van zit. We zien op tv hoe ingeademde lucht via uit de luchtpijp de uit bronchiën ingaat in en terecht komt in de de longblaasjes. Hier de vindt diffusie plaats. Zuurstof van wordt vanuit de op tv longblaasjes afgegeven aan het tijdens bloed. Koolstofdioxide wordt door met weer afgegeven aan de longen. van Astma is in een veel voorkomende in chronische ziekte waarbij de longen op niet het goed functioneren. Als iemand rookt, in heeft in dit nadelige gevolgen voor de in ademhalingsorganen. Wat zijn een met de korte- en langetermijngevolgen? We volgen de de een jonge astmapatiënt die ons in laat een zien hoe zij omgaat op tv met haar ziekte. Sporten is in de voor haar belangrijk, tijdens hiermee vergroot ze het haar longcapaciteit.

Afl.: een Van cel naar tot stelsel. In op tv de puberteit krijgen van veel jongeren last uit van de huidaandoening acne. Waardoor de wordt acne op eigenlijk veroorzaakt? Om daar uit achter te komen kijken uit we hoe onze naar huid is het opgebouwd. De huid door is een orgaan in en bestaat uit naar verschillende weefsels van van gelijke het cellen. In een animatie op tv wordt getoond hoe met een cel is opgebouwd. op Begrippen die het daarbij naar voren komen zijn in celkern, celmembraan en van uit cytoplasma. Ook de uit relatie tussen cel - weefsel naar - stelsel komt in aan bod. In op tv een cartoon worden het fabeltjes, door goedbedoelde adviezen en misverstanden over acne uit door weggenomen. We volgen een jongen met het een zware acne. Hij wordt hiervoor de behandeld bij een op tv huidspecialist. tijdens We zijn aanwezig bij een van van de behandelingen op tv en zien met hoe hij thuis op tv zijn huid op verzorgt.

Afl.: tijdens Argumenten voor evolutie. op We gaan nader in op met het een begrip 'soort' en horen onderbouwingen tijdens van de evolutietheorie, met die veel veranderingen een om het ons heen kan een verklaren.

mei 2021
27-10-2013 14:00

Leven en werk van Kazuaki Tanahashi (zo 27 okt 2013

Bio-Bits bovenbouw - Leven en werk van Kazuaki Tanahashi (zo 27 okt 2013

14...,Een portet van zenmeester, schilder, kalligraaf, schrijver, vertaler en vredesactivist Kazuaki Tanahashi. De film onderzoekt de drijfveren achter zijn internationale activisme en zijn dialoog tussen Oost en West.

26-03-2012 05:50

Argumenten voor evolutie

Bio-Bits bovenbouw - Argumenten voor evolutie

We gaan nader in op het begrip 'soort' en horen onderbouwingen van de evolutietheorie, die veel veranderingen om ons heen kan verklaren.

19-03-2012 05:50

Gevaarlijk boek

Bio-Bits bovenbouw - Gevaarlijk boek

Hoe is Charles Darwin tot het opstellen van de evolutietheorie gekomen en door welke onderzoekers liet hij zich inspireren?

06-01-2012 22:55

Lange Frans

Bio-Bits bovenbouw - Lange Frans

Jeroen Pauw praat met Lange Frans: 'Over vijf jaar hebben de mensen een microchip in zich'. Dit zei Lange Frans vijf jaar geleden. Wat zegt hij nu?

05-01-2012 23:05

Jort Kelder

Bio-Bits bovenbouw - Jort Kelder

Jeroen Pauw praat met Jort Kelder: 'Over vijf jaar heb ik een groot merk opgezet.' Dit zei Jort Kelder vijf jaar geleden. Wat zegt hij nu?

04-01-2012 23:00

Filemon Wesselink/Sophie Hilbrand

Bio-Bits bovenbouw - Filemon Wesselink/Sophie Hilbrand

Een gesprek met Filemon Wesselink en daarna met Sophie Hilbrand. 'Ik moet ervoor zorgen dat ik over vijf jaar niet meer alleen dat naïeve jongetje op tv ben.' Dit zei Filemon Wesselink 5 jaar geleden.

02-11-2011 05:45

Beweging

Bio-Bits bovenbouw - Beweging

Afl.: Beweging. Beweging is niet mogelijk zonder de samenwerking van botten, gewrichten en spieren. De bouw en functies van onderdelen van het skelet worden toegelicht. We zien hoe een kogelgewricht, een scharniergewricht en een rolgewricht...

02-11-2011 05:30

Spijsvertering

Bio-Bits bovenbouw - Spijsvertering

Afl.: Spijsvertering. Voedingsstoffen worden verteerd, zodat ze in het bloed opgenomen kunnen worden. Welke organen zijn hierbij getrokken en wat is hun functie? Hoe meer je eet, hoe meer je moet bewegen om het te verbranden: de energiebala...

02-11-2011 05:15

Ademhaling

Bio-Bits bovenbouw - Ademhaling

Afl.: Ademhaling. We bekijken hoe ons ademhalingstelsel in elkaar zit. We zien hoe ingeademde lucht via de luchtpijp de bronchiën ingaat en terecht komt in de longblaasjes. Hier vindt diffusie plaats. Zuurstof wordt vanuit de longblaasjes a...

02-11-2011 05:00

Van cel tot stelsel

Bio-Bits bovenbouw - Van cel tot stelsel

Afl.: Van cel tot stelsel. In de puberteit krijgen veel jongeren last van de huidaandoening acne. Waardoor wordt acne eigenlijk veroorzaakt? Om daar achter te komen kijken we hoe onze huid is opgebouwd. De huid is een orgaan en bestaat uit ...

28-01-2010 10:50

Argumenten voor evolutie

Bio-Bits bovenbouw - Argumenten voor evolutie

Afl.: Argumenten voor evolutie. We gaan nader in op het begrip 'soort' en horen onderbouwingen van de evolutietheorie, die veel veranderingen om ons heen kan verklaren.

Bio-Bits bovenbouw gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Bio-Bits bovenbouw de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Bio-Bits bovenbouw bij Bio-Bits bovenbouw liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Bio-Bits bovenbouw. Heb je een uitzending van Bio-Bits bovenbouw gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Bio-Bits bovenbouw gemist

Functioneel gedrag is van belang om een dier of diersoort te laten overleven.

Uitzending gemist van Bio-Bits bovenbouw? Hier kun je alle uitzendingen van Bio-Bits bovenbouw kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 11
  • Laatste uitzending op 27-10-2013 om 14:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!