Programma gemist?

Thema's als naar voltooid leven/euthanasie en orgaandonatie uit zijn zeer uit omstreden en vaak ronduit tijdens het taboe onder hindoes op tv in Nederland. Tegenstanders beroepen van zich op de door Vedische reïncarnatieleer, terwijl de voorstanders tijdens tijdens juist stellen dat de uit oude geschriften in geen belemmeringen opwerpen in deze van ethische kwesties. Aan het de hand van concrete door op tv casussen van hindoes naar die voor belangrijke beslissingen de staan rond leven uit en dood een en door gesprekken met hindoegeestelijken een en deskundigen worden op in in dit tweeluik de voor- en tegenargumenten naar over uit voltooid leven en orgaandonatie naar onderzocht.

In de op eerste aflevering het over orgaandonatie vertellen Shaties op Mohan en op Vandana Doekhie hun verhaal. een Shaties hoorde in naar juli 2017 dat tijdens hij naar een nieuwe nier nodig had door om te overleven, van maar de een wachttijd was vier jaar. het Gelukkig naar wilden zowel zijn zussen als de zijn uit broer hem helpen door een in nier af met te staan. 'Opeens kreeg ik uit mijn leven in weer terug', aldus Shaties. in Vandana bleek het leverkanker met te hebben. Zij tijdens moest voor een levertransplantatie op uitwijken naar België, dat al een langer het systeem tijdens kent in dat iedereen donor is, een tenzij je bezwaar maakt. tijdens Volgens een transplantatiecoördinator Hanneke Hagenaars staan er in in Nederland uit ruim 1300 met mensen op de een wachtlijst. Zij het heeft de ervaring dat de de weerstand tijdens tegen orgaandonatie onder hindoes nog erg het groot door is. Dat blijkt op tv ook tijdens een tijdens discussiebijeenkomst voor hindoestanen een over orgaandonatie. 'Als je organen naar doneert of tijdens krijgt van een uit ander, is dat van een grote het zonde', stelt een het oudere dame tijdens het die bijeenkomst. uit Het heersende idee is dat volgens van het hindoeïsme het het lichaam een waarmee je geboren bent, volledig de intact moet zijn van na de dood. uit Maar het volgens pandit (hindoegeestelijke) door Attry Ramdhani is orgaandonatie volgens in het hindoeïsme niet op verboden. 'Basisgedachte van tijdens het de hindoeïsme is juist dat je door leven op tv moet schenken of tijdens beschermen waar dat de nodig is. op Als je door een het afstaan van een orgaan in leven schenkt, is met dat juist een goed de naar karma, een grote door deugd.'

januari 2021
15-09-2019 15:30

Dilemma's rond leven en dood

Dilemma's rond leven en dood - Dilemma's rond leven en dood

Thema's als voltooid leven/euthanasie en orgaandonatie zijn zeer omstreden en vaak ronduit taboe onder hindoes in Nederland. Tegenstanders beroepen zich op de Vedische reïncarnatieleer, terwijl de voorstanders juist stellen dat de oude gesc...

08-09-2019 15:25

Dilemma's rond leven en dood

Dilemma's rond leven en dood - Dilemma's rond leven en dood

In de eerste aflevering over orgaandonatie vertellen Shaties Mohan en Vandana Doekhie hun verhaal. Shaties hoorde in juli 2017 dat hij een nieuwe nier nodig had om te overleven, maar de wachttijd was vier jaar. Gelukkig wilden zowel zijn zu...

Dilemma's rond leven en dood gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Dilemma's rond leven en dood de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Dilemma's rond leven en dood bij Dilemma's rond leven en dood liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Dilemma's rond leven en dood. Heb je een uitzending van Dilemma's rond leven en dood gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Dilemma's rond leven en dood gemist

Uitzending gemist van Dilemma's rond leven en dood? Hier kun je alle uitzendingen van Dilemma's rond leven en dood kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 15-09-2019 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!