Programma gemist?

Thema's als op voltooid leven/euthanasie uit en orgaandonatie zijn zeer omstreden de en vaak ronduit een op tv taboe onder hindoes op tv in Nederland. Tegenstanders beroepen op tv zich op door de Vedische reïncarnatieleer, terwijl de in voorstanders juist stellen de dat de in oude geschriften geen belemmeringen van opwerpen in deze ethische tijdens kwesties. op Aan de hand van met concrete casussen naar van hindoes die in voor belangrijke beslissingen staan uit rond leven en een dood en naar door gesprekken met hindoegeestelijken en tijdens deskundigen worden in in dit tweeluik de de voor- en tegenargumenten door over voltooid leven op en orgaandonatie het onderzocht.

In in de eerste een aflevering over orgaandonatie het vertellen Shaties Mohan tijdens en Vandana Doekhie hun de verhaal. Shaties hoorde in juli met 2017 dat het hij een in nieuwe nier nodig op tv had om te van overleven, maar de wachttijd was op vier jaar. de Gelukkig wilden zowel door zijn zussen het als zijn in broer hem helpen door in een nier af de te staan. op 'Opeens kreeg ik mijn leven weer van terug', aldus het Shaties. Vandana bleek leverkanker op te de hebben. Zij moest voor een met levertransplantatie in uitwijken naar België, op tv dat al langer het systeem op tv uit kent dat iedereen met donor is, tenzij je een bezwaar maakt. Volgens transplantatiecoördinator Hanneke uit Hagenaars staan er door in Nederland naar ruim 1300 mensen uit op met de wachtlijst. Zij heeft de ervaring de dat een de weerstand in tegen orgaandonatie onder hindoes nog door erg groot van is. Dat blijkt ook tijdens tijdens een discussiebijeenkomst voor in hindoestanen over het orgaandonatie. 'Als je organen in doneert of krijgt op tv van in een ander, naar is dat een van grote zonde', stelt een oudere dame het tijdens die een bijeenkomst. Het heersende idee de is de dat volgens het hindoeïsme het van lichaam de waarmee je geboren bent, naar volledig uit intact moet zijn een na de dood. van Maar volgens pandit op tv (hindoegeestelijke) Attry Ramdhani is orgaandonatie volgens een het in hindoeïsme niet verboden. van 'Basisgedachte van het op hindoeïsme is juist dat door je een leven moet schenken of met beschermen waar het dat nodig is. Als van je door het afstaan van op een orgaan het leven de schenkt, is dat juist een uit goed karma, een grote met uit deugd.'

mei 2021
15-09-2019 15:30

Dilemma's rond leven en dood

Dilemma's rond leven en dood - Dilemma's rond leven en dood

Thema's als voltooid leven/euthanasie en orgaandonatie zijn zeer omstreden en vaak ronduit taboe onder hindoes in Nederland. Tegenstanders beroepen zich op de Vedische reïncarnatieleer, terwijl de voorstanders juist stellen dat de oude gesc...

08-09-2019 15:25

Dilemma's rond leven en dood

Dilemma's rond leven en dood - Dilemma's rond leven en dood

In de eerste aflevering over orgaandonatie vertellen Shaties Mohan en Vandana Doekhie hun verhaal. Shaties hoorde in juli 2017 dat hij een nieuwe nier nodig had om te overleven, maar de wachttijd was vier jaar. Gelukkig wilden zowel zijn zu...

Dilemma's rond leven en dood gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Dilemma's rond leven en dood de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Dilemma's rond leven en dood bij Dilemma's rond leven en dood liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Dilemma's rond leven en dood. Heb je een uitzending van Dilemma's rond leven en dood gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Dilemma's rond leven en dood gemist

Uitzending gemist van Dilemma's rond leven en dood? Hier kun je alle uitzendingen van Dilemma's rond leven en dood kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 15-09-2019 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!