Programma gemist?

Thema's als van voltooid leven/euthanasie en orgaandonatie met zijn uit zeer omstreden uit en vaak ronduit taboe een onder hindoes in uit Nederland. Tegenstanders beroepen zich een op de Vedische een reïncarnatieleer, terwijl een de voorstanders juist stellen op tv dat op de oude geschriften geen belemmeringen naar opwerpen in deze ethische door kwesties. Aan op de van hand van concrete casussen tijdens van hindoes die met voor belangrijke beslissingen staan tijdens rond leven en van dood een en door gesprekken op tv met hindoegeestelijken en deskundigen van worden in met dit tweeluik de voor- een en tegenargumenten met over voltooid leven en op tv orgaandonatie onderzocht.

In de eerste met aflevering op over orgaandonatie uit vertellen Shaties Mohan en Vandana Doekhie met met hun verhaal. Shaties hoorde in door juli 2017 dat het hij een nieuwe uit nier nodig had de om te overleven, door maar de wachttijd was tijdens vier door jaar. Gelukkig door wilden zowel zijn zussen als zijn in broer hem helpen in naar door een nier af te staan. met 'Opeens kreeg ik op tv mijn leven het weer terug', aldus tijdens Shaties. naar Vandana bleek leverkanker te in hebben. Zij moest voor een door levertransplantatie uitwijken naar op tv België, dat al op langer het systeem een kent in dat iedereen op tv donor is, tenzij je bezwaar naar maakt. Volgens een transplantatiecoördinator Hanneke Hagenaars staan er naar in Nederland het ruim 1300 mensen van op de wachtlijst. Zij de heeft de ervaring de dat de weerstand in tegen de orgaandonatie onder hindoes de nog erg op groot is. Dat blijkt ook door tijdens een een discussiebijeenkomst voor hindoestanen de over orgaandonatie. 'Als je met organen doneert of door krijgt van de een ander, is dat een met grote zonde', stelt tijdens met een oudere dame in tijdens die bijeenkomst. Het heersende in idee is dat volgens naar het hindoeïsme het door lichaam van waarmee je geboren bent, in volledig intact moet naar zijn tijdens na de dood. naar Maar volgens pandit (hindoegeestelijke) met Attry Ramdhani is orgaandonatie uit volgens het tijdens hindoeïsme niet verboden. 'Basisgedachte op tv van met het hindoeïsme is juist op dat je het leven moet schenken of met beschermen waar dat naar nodig is. Als je door in het van afstaan van een orgaan leven naar schenkt, is dat van op juist een goed op karma, een grote naar deugd.'

september 2021
15-09-2019 15:30

Dilemma's rond leven en dood

Dilemma's rond leven en dood - Dilemma's rond leven en dood

Thema's als voltooid leven/euthanasie en orgaandonatie zijn zeer omstreden en vaak ronduit taboe onder hindoes in Nederland. Tegenstanders beroepen zich op de Vedische reïncarnatieleer, terwijl de voorstanders juist stellen dat de oude gesc...

08-09-2019 15:25

Dilemma's rond leven en dood

Dilemma's rond leven en dood - Dilemma's rond leven en dood

In de eerste aflevering over orgaandonatie vertellen Shaties Mohan en Vandana Doekhie hun verhaal. Shaties hoorde in juli 2017 dat hij een nieuwe nier nodig had om te overleven, maar de wachttijd was vier jaar. Gelukkig wilden zowel zijn zu...

Dilemma's rond leven en dood gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Dilemma's rond leven en dood de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Dilemma's rond leven en dood bij Dilemma's rond leven en dood liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Dilemma's rond leven en dood. Heb je een uitzending van Dilemma's rond leven en dood gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Dilemma's rond leven en dood gemist

Uitzending gemist van Dilemma's rond leven en dood? Hier kun je alle uitzendingen van Dilemma's rond leven en dood kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 15-09-2019 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!