Programma gemist?

Thema's in als voltooid leven/euthanasie op tv en orgaandonatie van zijn zeer omstreden en een vaak ronduit taboe op tv onder hindoes uit in Nederland. Tegenstanders beroepen zich naar op de Vedische reïncarnatieleer, tijdens terwijl de het voorstanders op juist stellen dat de oude met geschriften geen tijdens belemmeringen opwerpen op in deze ethische de kwesties. Aan de hand het van concrete de casussen van hindoes die voor belangrijke de beslissingen staan met rond leven en dood het door en door gesprekken met hindoegeestelijken met en deskundigen worden in in dit tweeluik de tijdens op voor- en tegenargumenten over de voltooid leven en orgaandonatie op onderzocht.

In de eerste de aflevering van over orgaandonatie vertellen Shaties Mohan in de en Vandana Doekhie hun verhaal. het Shaties hoorde met in juli 2017 dat hij een een nieuwe de nier in nodig had om het te overleven, maar op de wachttijd was vier jaar. tijdens Gelukkig wilden zowel met zijn zussen de als zijn broer hem helpen van door een de nier een af te staan. 'Opeens in kreeg ik mijn het leven weer een terug', aldus Shaties. Vandana tijdens bleek leverkanker met te hebben. Zij moest voor een met levertransplantatie uitwijken met naar België, op tv dat al langer het op tv systeem kent dat iedereen op tv donor is, tenzij in op je bezwaar maakt. Volgens transplantatiecoördinator Hanneke een Hagenaars staan er het op in Nederland ruim 1300 mensen de op het de wachtlijst. Zij heeft uit de ervaring op dat de weerstand tegen orgaandonatie van onder hindoes nog in erg groot is. een Dat het blijkt ook tijdens op tv een discussiebijeenkomst voor hindoestanen op over orgaandonatie. tijdens 'Als je organen doneert of uit krijgt van een ander, uit is dat een van met grote zonde', stelt op tv een oudere dame tijdens tijdens die bijeenkomst. Het op tv heersende idee is van dat volgens het hindoeïsme het het lichaam op waarmee je geboren bent, volledig een intact moet zijn met na de dood. van Maar de volgens pandit (hindoegeestelijke) Attry door Ramdhani is naar orgaandonatie volgens het hindoeïsme met niet verboden. 'Basisgedachte van van het hindoeïsme van is juist dat door je leven moet schenken op of beschermen waar op dat in nodig is. Als het je door het het afstaan van een orgaan de leven schenkt, is dat door juist een goed met karma, een door grote het deugd.'

mei 2020
15-09-2019 15:30

Dilemma's rond leven en dood

Dilemma's rond leven en dood - Dilemma's rond leven en dood

Thema's als voltooid leven/euthanasie en orgaandonatie zijn zeer omstreden en vaak ronduit taboe onder hindoes in Nederland. Tegenstanders beroepen zich op de Vedische reïncarnatieleer, terwijl de voorstanders juist stellen dat de oude gesc...

08-09-2019 15:25

Dilemma's rond leven en dood

Dilemma's rond leven en dood - Dilemma's rond leven en dood

In de eerste aflevering over orgaandonatie vertellen Shaties Mohan en Vandana Doekhie hun verhaal. Shaties hoorde in juli 2017 dat hij een nieuwe nier nodig had om te overleven, maar de wachttijd was vier jaar. Gelukkig wilden zowel zijn zu...

Dilemma's rond leven en dood gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Dilemma's rond leven en dood de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Dilemma's rond leven en dood bij Dilemma's rond leven en dood liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Dilemma's rond leven en dood. Heb je een uitzending van Dilemma's rond leven en dood gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Dilemma's rond leven en dood gemist

Uitzending gemist van Dilemma's rond leven en dood? Hier kun je alle uitzendingen van Dilemma's rond leven en dood kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 15-09-2019 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!