Programma gemist?

Thema's het als voltooid leven/euthanasie en orgaandonatie in naar zijn zeer omstreden een en vaak ronduit taboe onder het hindoes met in Nederland. Tegenstanders beroepen zich uit op naar de Vedische reïncarnatieleer, terwijl de in voorstanders juist stellen in dat de oude geschriften met geen belemmeringen in opwerpen in deze ethische van kwesties. Aan de het uit hand van concrete casussen van de hindoes met die voor belangrijke beslissingen de staan rond leven en tijdens dood de en door gesprekken met van hindoegeestelijken en door deskundigen worden in dit uit tweeluik de voor- op en tegenargumenten over voltooid leven van en een orgaandonatie onderzocht.

In de de eerste in aflevering over orgaandonatie op tv vertellen Shaties Mohan en Vandana Doekhie een hun verhaal. Shaties in de hoorde in juli 2017 de dat hij een nieuwe nier de nodig naar had om te een overleven, maar de met wachttijd was vier jaar. Gelukkig naar wilden zowel met zijn zussen als het zijn broer hem helpen de in door een nier af uit te staan. 'Opeens kreeg ik op tv mijn met leven weer terug', aldus Shaties. naar Vandana bleek leverkanker de tijdens te hebben. Zij moest met voor een levertransplantatie op uitwijken naar België, dat de al door langer het systeem kent dat iedereen op tv donor op is, tenzij je bezwaar maakt. uit Volgens transplantatiecoördinator van Hanneke Hagenaars staan er het naar in Nederland ruim 1300 een mensen op de wachtlijst. Zij van heeft door de ervaring uit dat de weerstand tegen op tv orgaandonatie onder hindoes nog tijdens erg groot is. Dat naar blijkt ook naar tijdens een in discussiebijeenkomst voor hindoestanen van over orgaandonatie. 'Als uit je organen doneert of de krijgt van uit een ander, is dat een de grote zonde', naar stelt een op tv oudere dame tijdens die bijeenkomst. van tijdens Het heersende idee is dat volgens naar van het hindoeïsme het lichaam naar waarmee je geboren bent, volledig door intact moet zijn een na de dood. een Maar volgens een pandit door (hindoegeestelijke) Attry Ramdhani is de orgaandonatie volgens het het hindoeïsme niet verboden. 'Basisgedachte van van het tijdens hindoeïsme is juist dat je het leven moet van schenken of tijdens beschermen waar dat op nodig is. Als je door op tv het afstaan de van een orgaan leven door naar schenkt, is dat juist een goed door karma, de een grote uit deugd.'

september 2020
15-09-2019 15:30

Dilemma's rond leven en dood

Dilemma's rond leven en dood - Dilemma's rond leven en dood

Thema's als voltooid leven/euthanasie en orgaandonatie zijn zeer omstreden en vaak ronduit taboe onder hindoes in Nederland. Tegenstanders beroepen zich op de Vedische reïncarnatieleer, terwijl de voorstanders juist stellen dat de oude gesc...

08-09-2019 15:25

Dilemma's rond leven en dood

Dilemma's rond leven en dood - Dilemma's rond leven en dood

In de eerste aflevering over orgaandonatie vertellen Shaties Mohan en Vandana Doekhie hun verhaal. Shaties hoorde in juli 2017 dat hij een nieuwe nier nodig had om te overleven, maar de wachttijd was vier jaar. Gelukkig wilden zowel zijn zu...

Dilemma's rond leven en dood gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Dilemma's rond leven en dood de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Dilemma's rond leven en dood bij Dilemma's rond leven en dood liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Dilemma's rond leven en dood. Heb je een uitzending van Dilemma's rond leven en dood gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Dilemma's rond leven en dood gemist

Uitzending gemist van Dilemma's rond leven en dood? Hier kun je alle uitzendingen van Dilemma's rond leven en dood kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2
  • Laatste uitzending op 15-09-2019 om 15:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!