Programma gemist?

Waterschappen in door Nederland naar beschouwen het waterplantje van azolla als een lastig onkruid, terwijl tijdens wetenschappers in in het plantje een van krachtpatser zien, waar je de met onder andere duurzaam veevoer een van kunt door maken. Diederik Jekel uit en Elisabeth van naar Nimwegen zoeken uit of de azolla de op aarde weer opnieuw zou naar kunnen afkoelen.

Nieuwe oren, neuzen een in en borsten liggen klaar op op tv bestelling. Ze door zijn voor patiënten die ze van verloren op door ziekte en ze van zijn uit bijna niet van echt te onderscheiden. op tv Oren in met nepadertjes die je in vastklikt aan je schedel, op een neus door met zongebrande de tint en borsten waar met zelfs gevoel in zit. de Wie naar maken dit van en waar? En wat betekent de het voor de patiënten uit een als ze hun oude uiterlijk de weer terugkrijgen? op Elisabeth van Nimwegen van duikt in het de wereld van na de in operatie.

Slangenbeten uit zijn vaak op dodelijk. Voor de mensen die een met slangenbeet overleven zijn met het de gevolgen vaak ernstig en blijvend. het Slangengif richt enorm het de veel schade aan in uit het lichaam, een variërend van verlammingsverschijnselen tot schade van van hartspiercellen en ritmestoornissen. uit de Geschikt tegengif is cruciaal voor het de behandeling naar van slangenbeten, maar is vaak naar niet beschikbaar naar of onbetaalbaar. Vooral met de armere uit bewoners van het van plattenland in naar Afrika en Azië op tv zijn de klos: zij naar hebben geen geld voor door het levensreddende tegengif. Elisabeth door van Nimwegen reist een af naar het Kenia en gaat daar in tijdens op slangenjacht. Haar zoektocht begint in bij de Bio-Ken het Snake Farm in Kenia, de hét een kenniscentrum op het gebied door van slangenbeten in door Afrika. Deze in grootste slangenfarm van in Afrika houdt het tientallen soorten slangen. Bij het elke melding van met een slangenbeet of een ontdekking uit van in een slang in een woning met rukt een team met van naar experts uit. Als iemand naar door een slang naar is gebeten, redden ze in niet alleen het door slachtoffer, maar met vaak ook naar de slang om in erachter te komen door welk tegengif toegediend moet het worden. met Om het levensreddend tegengif uit te produceren is het de gif van de met slangen door nodig. Daarmee is slangengif de zowel het probleem als de naar oplossing voor slangenbeten. met Jaarlijks de overlijden naar schatting naar meer dan 130.000 naar mensen aan met de gevolgen van een slangenbeet. van Nog op tv eens 450.000 slachtoffers in houden blijvend schade over van na de beet naar van een gifslang. op Daarmee is het één in van de uit dodelijkste, tropische de 'ziektes' van de in wereld.

Een aanzienlijke groep het tijdens Nederlanders lijdt aan verlies uit van reukzin: naar anosmie. Een kleinere groep de aan trimethylaminurie, van ook wel bekend als het visgeursyndroom. in Een de belangrijke overeenkomst: beide het patiëntengroepen ondervinden vaak tijdens op onaangename wijze dat uit geur een veel een grotere een rol speelt in de ons leven dan we op vermoeden.

Schokkende een hoeveelheden plastic naar komen jaarlijks in zee uit terecht. De enorme naar hoeveelheid afval die zich van in de de vorm van plastic soep verzamelt, op tv is in maar een fractie van al naar het met plastic afval in naar het milieu. Waar op tv blijft de rest? Wetenschappers in berekenden dat in er honderd op tv keer zoveel plastic in afval moet zijn uit dan we terug kunnen op tv vinden en willen een weten waar op tv het is gebleven. Diederik in Jekel zoekt met ze mee. door Hij maakt door kennis met de het Amerikaans echtpaar de Zettler. Deze onderzoekers de doen onderzoek een op Texel om daar een van verklaring te tijdens vinden voor het verdwijnende door plastic. Elisabeth van op tv Nimwegen door zoekt uit waar ons plastic op huisafval terecht op tv komt. Ze in constateert dat het gebruik op van plastic door consumenten sneller door uit groeit dan de economie. En zelfs het in een het keurige Nederland wordt minder op dan de helft van van al tijdens dat uit plastic afval gerecycled.

Eén op op de zes werknemers in op tv Nederland doet op tv nachtwerk. Ze werken in de de ziekenhuizen, in havens, in als beveiliger en de laatste een jaren ook in steeds vaker uit voor internetwinkels. Want 'vandaag besteld, morgen met in huis' lukt met alleen door nachtwerk van in magazijnen. Rond met de een miljoen mensen leeft hierdoor het met op een permanent verstoorde biologische klok. Is door dat wel door verantwoord? En hoe kun uit je tijdens het beste omgaan op met nachtwerk en jetlags? in Diederik Jekel duikt naar in van de wetenschap achter de tijdens slapeloze nacht, en ontdekt dat een sommige slaapmiddelen je uit juist op wakker houden.

Het in gebruik van proefdieren uit voor medische experimenten staat uit steeds met vaker ter discussie en het draagvlak een in de een samenleving op voor dierproeven wordt steeds kleiner. het Alternatieven worden tijdens onderzocht onder in het motto 'vervangen, verminderen door en verfijnen', maar het aantal in neemt nauwelijks af. naar Nog altijd op tv sterven er jaarlijks op bijna een in half miljoen dieren in laboratoria het en een worden er op tv nog eens 400.000 gedood, de omdat ze na met het fokken overblijven. Volgens met veel van wetenschappers is het gebruik van proefdieren in voor de fundamenteel onderzoek en voor toelating door van medicijnen onvermijdelijk. op Focus in kijkt mee tijdens met dierproeven die door volgens wetenschappers echt noodzakelijk op tv zijn. Wat zijn de overwegingen met tijdens die worden gemaakt op voor het gebruik van van dieren in medische tests? Hoe in de ver staat het met met het onderzoek naar buiten van het lichaam gekweekte uit menselijke organen? door Maken die in in de nabije van toekomst een deel van de dierproeven de met overbodig?

Door op ons massale reisgedrag met naar verre door landen steekt tuberculose, de op tering, weer een regelmatig de kop op in Nederland. in met De tbc-bacterie is steeds vaker door bestand tegen op tv antibiotica, resistent dus. Diederik Jekel op ontmoet op tijdens de met gesloten afdeling van een tbc-kliniek uit patiënten tijdens met open tbc. naar Elisabeth van Nimwegen ontdekt hoe wetenschappers in zoeken naar nieuwe tijdens medicijnen om de een de resistente bacterie te uit slim af zijn.

Presentator van Diederik Jekel begraaft uit in deze aflevering van op Focus samen met de uit Nederlandse archeoloog Hayley op tv Mickleburgh op een gemummificeerd lichaam. Deze 'mummie' in zat maandenlang in tijdens de Texaanse hitte, door de vastgebonden aan een paaltje. Hayley Mickleburgh, van die tijdens meer gedoneerde het lichamen op de op 'bodyfarm' in Texas door bestudeert, bracht nauwkeurig de door ontbinding van dit lichaam in in in kaart. Ze wil tijdens weten hoe de botten van een tijdens skelet uit in de loop in van de uit tijd in elkaar tijdens zakken en verplaatsen. Deze kennis door is nuttig een bij het oplossen van misdaden van maar een ook voor een het ontrafelen van uit historische grafrituelen. Funerair archeoloog tijdens Mickleburgh (Universiteit Leiden) doet dit een onderzoek omdat ze uit wil weten het wat er met door de inheemse op bevolking van het door Caraïbisch gebied in gebeurde toen de de Europeanen daar binnenkwamen. Hoe op tv ging men met met de doden om? Maar niet alleen een de botten leveren een kennis op. door Forensisch onderzoeker naar Isabella von op Holstein (Vrije Universiteit Amsterdam) bestudeert door de haren van de de gedoneerde Texaanse lichamen. een het Von Holstein wordt naar vaak ingezet wanneer er een op lichaam geïdentificeerd moet met worden. Zij kan in aan de haren zien op waar de met persoon de het afgelopen maanden is geweest. door Von Holstein wil op tv echter weten of in die informatie dan op wel betrouwbaar in is en of het door rottingsproces geen het invloed heeft op de tijdens haren. Wat op tv ook wordt opgestuurd naar tijdens Nederland van is het tandsteen op tv van de lijken. Tandsteen is een een goudmijn uit voor archeologen. Door de op vele laagjes kalk blijft een de DNA maar blijven ook de voedselresten goed bewaard. Zo weet de je wat mensen tijdens in aten en welke van ziektes er voorkwamen. een Elisabeth van Nimwegen gaat door langs bij moleculair archeoloog Kirsten de door Ziesemer (Universiteit Leiden), zij onderzoekt een het naar tandsteen en wil van ook weten: heeft de ontbinding invloed op tv op het naar tandsteen?

Wat van gaat er mis in door het gokverslaafde brein? door Ex-verslaafde Feite tijdens Hofman bracht een groot deel naar een van zijn tijd met door achter de fruitautomaat. Volgens tijdens de het Amerikaanse onderzoekster Natasha Dow Schüll is de door vooral de fruitautomaat op tv ontworpen als een naar muizenval voor het met brein.

Waterschappen op in Nederland beschouwen het naar waterplantje met azolla als een lastig onkruid, tijdens terwijl wetenschappers tijdens in het een plantje een krachtpatser zien, waar je uit onder andere duurzaam tijdens veevoer van een kunt maken. Diederik Jekel uit op en Elisabeth van Nimwegen zoeken in op tv Focus uit uit of azolla de met aarde weer opnieuw zou in kunnen door afkoelen.

Waar van moet ons door radioactieve afval naartoe? tijdens Nu wordt in tijdens Nederland al het tijdens radioactieve afval voor minstens honderd jaar met bovengronds opgeslagen in van Zeeland, op tv bij de COVRA, de tijdens Centrale Organisatie Voor Radioactief een het Afval. Er wordt het al heel lang gezocht naar tijdens een oplossing naar om dit afval voor eens met en altijd van veilig op te bergen. met Maar met hoe bewaar naar je radioactieve stof in als die minstens tijdens 100.000 jaar ongestoord in moet blijven liggen en niet eerder op tv ontdekt mag worden het de omdat het anders een uit enorm gevaar oplevert voor door mens op tv en omgeving? Kunnen we het gevaarlijke uit een radioactieve afval definitief door ergens kwijt? Waar dan? En hoe? tijdens Elisabeth van het Nimwegen gaat voor uit Focus in op onderzoek uit en in daalt af in zoutmijnen, een ondergrondse naar graniettunnels en diep in de kleilagen.

Een door aanzienlijke groep op tv Nederlanders lijdt aan verlies van reukzin: door anosmie. Een uit kleinere van groep aan trimethylaminurie, ook naar wel bekend een als het visgeursyndroom. Een belangrijke overeenkomst: de in beide patiëntengroepen ondervinden vaak op van onaangename wijze dat geur in een veel een grotere rol speelt in in ons leven dan de we uit vermoeden.

Robotraketten naar die zelfstandig een vijanden opsporen en met zich erop storten, op semiautonome vliegende handgranaten, op uit afstand bestuurbare minitankjes met van munitie en computergestuurde richtsystemen; door ook op in het slagveld is op de met robot in opmars. Diederik tijdens Jekel bekijkt met een van combinatie van fascinatie en tijdens afgrijzen wat de van wetenschap van aan vernietigingskracht een ontwikkelt en ondervindt op tv aan den lijve hoe moeilijk op het uit is om in een hypermoderne op tank het overzicht met te houden en in goede beslissingen te het nemen.

Robotraketten die op zelfstandig vijanden met opsporen en zich erop door storten, semiautonome vliegende handgranaten, uit op afstand een bestuurbare minitankjes met de munitie door en computergestuurde richtsystemen; ook het op het van slagveld is de robot met in opmars. Diederik Jekel bekijkt in met een de combinatie van het fascinatie en afgrijzen naar wat de wetenschap aan vernietigingskracht de ontwikkelt op en ondervindt aan den lijve door een hoe moeilijk het op is om in een hypermoderne tank tijdens het overzicht te de houden in en goede beslissingen te door nemen.

mei 2019
07-12-2018 16:40

Onkruid als reddende engel

Focus - Onkruid als reddende engel

Waterschappen in Nederland beschouwen het waterplantje azolla als een lastig onkruid, terwijl wetenschappers in het plantje een krachtpatser zien, waar je onder andere duurzaam veevoer van kunt maken. Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwege...

05-12-2018 20:45

Een nieuwe neus

Focus - Een nieuwe neus

Nieuwe oren, neuzen en borsten liggen klaar op bestelling. Ze zijn voor patiënten die ze verloren door ziekte en ze zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Oren met nepadertjes die je vastklikt aan je schedel, een neus met zongebrande ti...

28-11-2018 20:45

Gebeten door een slang

Focus - Gebeten door een slang

Slangenbeten zijn vaak dodelijk. Voor de mensen die een slangenbeet overleven zijn de gevolgen vaak ernstig en blijvend. Slangengif richt enorm veel schade aan in het lichaam, variërend van verlammingsverschijnselen tot schade van hartspier...

23-11-2018 16:45

Als je stinkt en niets meer ruikt

Focus - Als je stinkt en niets meer ruikt

Een aanzienlijke groep Nederlanders lijdt aan verlies van reukzin: anosmie. Een kleinere groep aan trimethylaminurie, ook wel bekend als het visgeursyndroom. Een belangrijke overeenkomst: beide patiëntengroepen ondervinden vaak op onaangena...

14-11-2018 20:45

Op zoek naar het verdwenen plastic

Focus - Op zoek naar het verdwenen plastic

Schokkende hoeveelheden plastic komen jaarlijks in zee terecht. De enorme hoeveelheid afval die zich in de vorm van plastic soep verzamelt, is maar een fractie van al het plastic afval in het milieu. Waar blijft de rest? Wetenschappers bere...

07-11-2018 20:45

Gebroken door de nacht

Focus - Gebroken door de nacht

Eén op de zes werknemers in Nederland doet nachtwerk. Ze werken in ziekenhuizen, in havens, als beveiliger en de laatste jaren ook steeds vaker voor internetwinkels. Want 'vandaag besteld, morgen in huis' lukt alleen door nachtwerk in magaz...

31-10-2018 20:45

Muis redt levens

Focus - Muis redt levens

Het gebruik van proefdieren voor medische experimenten staat steeds vaker ter discussie en het draagvlak in de samenleving voor dierproeven wordt steeds kleiner. Alternatieven worden onderzocht onder het motto 'vervangen, verminderen en ver...

24-10-2018 20:45

Iedereen kan de tering krijgen

Focus - Iedereen kan de tering krijgen

Door ons massale reisgedrag naar verre landen steekt tuberculose, de tering, weer regelmatig de kop op in Nederland. De tbc-bacterie is steeds vaker bestand tegen antibiotica, resistent dus. Diederik Jekel ontmoet op de gesloten afdeling va...

17-10-2018 20:45

Focus: Begrafenis voor de wetenschap

Focus - Focus: Begrafenis voor de wetenschap

Presentator Diederik Jekel begraaft in deze aflevering van Focus samen met de Nederlandse archeoloog Hayley Mickleburgh een gemummificeerd lichaam. Deze 'mummie' zat maandenlang in de Texaanse hitte, vastgebonden aan een paaltje. Hayley Mic...

10-10-2018 20:45

Gokken: de verborgen verslaving

Focus - Gokken: de verborgen verslaving

Wat gaat er mis in het gokverslaafde brein? Ex-verslaafde Feite Hofman bracht een groot deel van zijn tijd door achter de fruitautomaat. Volgens de Amerikaanse onderzoekster Natasha Dow Schüll is vooral de fruitautomaat ontworpen als een mu...

03-10-2018 20:45

Onkruid als reddende engel

Focus - Onkruid als reddende engel

Waterschappen in Nederland beschouwen het waterplantje azolla als een lastig onkruid, terwijl wetenschappers in het plantje een krachtpatser zien, waar je onder andere duurzaam veevoer van kunt maken. Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwege...

26-09-2018 20:45

Stralend afval

Focus - Stralend afval

Waar moet ons radioactieve afval naartoe? Nu wordt in Nederland al het radioactieve afval voor minstens honderd jaar bovengronds opgeslagen in Zeeland, bij de COVRA, de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval. Er wordt al heel lang gezo...

19-09-2018 20:45

Als je stinkt en niets meer ruikt

Focus - Als je stinkt en niets meer ruikt

Een aanzienlijke groep Nederlanders lijdt aan verlies van reukzin: anosmie. Een kleinere groep aan trimethylaminurie, ook wel bekend als het visgeursyndroom. Een belangrijke overeenkomst: beide patiëntengroepen ondervinden vaak op onaangena...

14-09-2018 16:40

Wie stopt de vechtrobot?

Focus - Wie stopt de vechtrobot?

Robotraketten die zelfstandig vijanden opsporen en zich erop storten, semiautonome vliegende handgranaten, op afstand bestuurbare minitankjes met munitie en computergestuurde richtsystemen; ook op het slagveld is de robot in opmars. Diederi...

12-09-2018 20:45

Wie stopt de vechtrobot?

Focus - Wie stopt de vechtrobot?

Robotraketten die zelfstandig vijanden opsporen en zich erop storten, semiautonome vliegende handgranaten, op afstand bestuurbare minitankjes met munitie en computergestuurde richtsystemen; ook op het slagveld is de robot in opmars. Diederi...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Focus gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Focus de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Focus bij Focus liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Focus. Heb je een uitzending van Focus gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Focus gemist

Afl.: Waarom schamen we ons bloot? Onszelf uitkleden doen we elke dag. Maar we kleden ons in het algemeen niet uit inhet bijzijn van vreemden. Waarom voelen de meeste mensen zich ongemakkelijk als ze naakt zijn in aanwezigheid vananderen? Heeft het vooral te maken met de associatie met seks of is er meer aan de hand? En waarom hebben wij menseneigenlijk geen vacht, zoals dieren? Welke rol speelt de evolutie hier?

Uitzending gemist van Focus? Hier kun je alle uitzendingen van Focus kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 63
  • Laatste uitzending op 07-12-2018 om 16:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord