Programma gemist?

In Nederland lopen uit naar bijna drieduizend bij de politie bekende in criminelen de rond die nog een lange in gevangenisstraf moeten van uitzitten. Hoe moeilijk naar is het eigenlijk om tijdens onzichtbaar te blijven, op als het de politie echt tijdens z'n best het doet? In een race een tegen de klok probeert een Diederik Jekel 36 uur tijdens uit handen te van blijven een van een een speciale high- tech opsporingsdienst. een Elisabeth van Nimwegen heeft 36 naar uur de van tijd om haar collega op tv in Diederik Jekel aan te houden. in Bij haar naar zoektocht naar Diederik is op er speciale aandacht de voor QUIN, een zelflerend uit op tv computerprogramma van TNO, waarmee een tactische analisten in van de recherche gedrag van van voortvluchtigen kunnen voorspellen. Verder naar is er het aandacht voor de een door het NFI ontwikkelde met een technologie om verdachten te uit identificeren aan de van hand microscopisch kleine van sporen van geneesmiddelen, door drugs of explosieven. van En we zien of de de nieuwste tijdens toepassing van uit gezichtsherkenning Diederik uit een het grote mensenmassa door kan pikken.

Het tijdens koraal bij de ABC-eilanden sterft. het de Is de grootste de boosdoener klimaatverandering? Welke rol speelt de tijdens tijdens visserij, slechte afvalwaterzuivering en de van landbouw? Zou het kunnen tijdens zijn dat van de grote tijdens hoeveelheid toeristen het koraal doodpoept? tijdens Elisabeth van tijdens Nimwegen gaat op voor Focus naar naar Curaçao, op zoek naar de een oorzaken. Ze vertrekt het met het op tv Nederlandse onderzoeksschip de Pelagia door op tv op een vijfdaagse expeditie rond de naar het Caribische eilanden. Hoe is het door gesteld met in het koraal een en de waterkwaliteit? Bij door de kust van Bonaire door zijn mysterieuze op algenmatten op de bodem van op tv door de zee gevonden. Welk op tv effect hebben de die op het door koraal?

Jaarlijks worden een er tientallen op tv tot honderd lichamen op van migranten gevonden het in het van Texaanse Brooks County, vlakbij de Mexicaanse op grens. Veel migranten tijdens uit Midden-Amerika proberen door met mensensmokkelaars Amerika met het te bereiken, maar op worden door hen in de woestijn een uit gedropt, zonder voldoende voedsel door en drinkwater. Velen tijdens sterven. Wanneer ze gevonden worden op tv krijgen ze een in door anoniem graf. Wetenschappers van de Texas in State University proberen in deze ongeïdentificeerde lichamen een nu het alsnog een naam tijdens te geven. Diederik tijdens Jekel bezoekt de bodyfarm in het Texas, een openluchtlab op waar lichamen in tijdens de het brandende zon een ontbinden. Kennis hierover kan helpen met bij de identificatie van door deze een vluchtelingen.

Een tijdens schep zand: genoeg op tv om duizenden huishoudens tijdens van energie de te voorzien? Te mooi op om waar te zijn, of door toch uit niet? Voor de een opwekking van duurzame op tv elektriciteit is alle hoop door nu gevestigd het op zonne- en windenergie. Die met van voldoen niet aan onze energiebehoefte met en het is de door vraag of ze op dat het ooit zullen doen. Misschien moeten van we inzetten van op kernenergie om op tv klimaatverandering van te stoppen. Elisabeth van Nimwegen van en een Diederik Jekel gaan op zoek door naar de kernenergie van naar met de toekomst: veilig van en met nauwelijks radioactief afval. naar Elisabeth bezoekt uit ITER, in van Zuid-Frankrijk, waar een experimentele in reactor in naar aanbouw is. Hier wil men naar met kernfusie energie opwekken. uit een Is dat haalbaar? in Een andere nieuwe theorie naar over het opwekken van kernenergie door van ligt al vijftig een jaar op de plank. door In Delft op proberen onderzoekers deze bijna vergeten vorm een van kernenergie een op tv nieuw leven door in van te blazen. In in deze reactor is niet uranium de in brandstof, met maar thorium. Daar met liggen stranden vol een mee. Is de naar thorium-reactor de schone energievoorziening uit van de tijdens toekomst?

Dankzij zestig jaar tijdens satelliettechnologie hebben we tijdens op tv onbegrensde communicatiemogelijkheden en technieken een om onze planeet te bestuderen. een Veel in van die technologie doet naar het naar niet meer en de zweeft als ruimteschroot uit eindeloze rondjes rond de aarde. tijdens Een afvalberg in de van ruimte. Elisabeth van in Nimwegen en uit Diederik Jekel ontdekken in in Focus dat de in naar inmiddels miljoenen stukjes ruimteafval satellieten uit op elkaar kunnen naar laten spatten en het levensgevaarlijk kunnen zijn voor in naar astronauten in hun ruimteschepen. Hoe kunnen een we het die gevaarlijke rotzooi in door de ruimte op tv opruimen?

In door een speciale uitzending besteedt een het NTR-wetenschapsprogramma Focus aandacht door aan tijdens de beroemde natuurkundige naar Stephen Hawking, een die woensdag 14 maart op 76-jarige van leeftijd van overleed. Focus blikt terug een op een van van de laatste grote publieke een optredens van naar het natuurkundig tijdens genie, met nog naar nooit vertoond materiaal. in In mei op tv 2014 stond presentator Diederik tijdens Jekel oog in oog het met Hawking op en mocht met hem aan de tand voelen uit op op het Plancks- symposium in uit Utrecht. "We hadden er met nooit op gerekend op tv dat hij onze uitnodiging een zou aannemen. het We van dachten eerst dat het een een grap op was", vertelt Jori Hoencamp, mede-organisator van door het een internationale evenement in voor natuurkundestudenten, toen hij hoorde op dat Hawking voor het het naar eerst sinds lange tijd weer uit in het openbaar van zou op tv verschijnen. Focus neemt de kijker mee in terug naar naar dit historische tijdens evenement en laat zien door hoe het gedachtengoed met van Hawking voorleeft. Niet naar alleen als iconisch op uit wetenschapper, maar ook als cultfiguur en uit als ALS-patiënt die op tv zijn door neurologische ziekte met meer dan 50 jaar de een baas was. Met op zijn theorieën over op tv zwarte gaten met voegde Stephen het Hawking zich bij een in illuster rijtje van wetenschappelijke beroemdheden naar de als Newton en van Einstein. Hawking probeerde met zijn ideeën op op twee afgebakende takken in de in natuurkunde, die van het de door allerkleinste én het op allergrootste, aan elkaar te naar koppelen: de kwantummechanica en een relativiteitstheorie. Hierom op is hij door vermaard, maar ook breed de bekritiseerd. Hawking deelde zijn ideeën van niet het alleen met een klein gezelschap een van geniale op natuurkundigen. Op een met onuitputtelijke manier zette hij in zich in uit voor het verspreiden van wetenschappelijke uit in kennis. Dit is wat hij de bijvoorbeeld doet in zijn tijdens bestseller A Brief op History naar of Time, maar ook uit in de twee kinderboeken uit naar die hij samen met in zijn dochter in schreef. Deze inzet is op op zijn minst bewonderenswaardig op te noemen. naar Hawking had namelijk uit een bijzonder tijdens fragiele gezondheid. Al ruim 50 op jaar leed uit hij aan ALS, waardoor het hij slechts nog een op tv kleine spier tijdens in zijn rechterwang in kon op bewegen. Deze spier stuurde naar zijn stemcomputer naar aan, het apparaat waarmee op tv hij in verbinding door staat tot de door buitenwereld.

Algoritmes het veroveren in op rap tempo de wereld. Ze maken van tegenwoordig zelfs schilderijen naar en muziekcomposities. een En ze op nemen steeds door vaker belangrijke beslissingen voor het ons, bijvoorbeeld bij van het afsluiten van het leningen, bij sollicitaties, het de voorspellen van criminaliteit, de op schoolkeuze in het het voorgezet met onderwijs, het opsporen uit van kanker en het een vinden van tijdens een partner. Maar geven op deze tijdens computergestuurde beslissingen ook naar altijd de beste in uitkomst? Moeten we ze naar blindelings vertrouwen? het Wetenschappers in Nederland stellen dat in er uit maar een manier is om door misbruik te voorkomen: ze op moeten allemaal tijdens openbaar worden gemaakt. Wie het doet het beter: door in het algoritme of de mens? Diederik naar een Jekel en Elisabeth van Nimwegen op tv gaan op door zoek.

Het koraal naar bij de naar ABC-eilanden sterft. Is de grootste het boosdoener klimaatverandering? op tv Welke rol speelt de tijdens visserij, door slechte afvalwaterzuivering en de landbouw? tijdens Zou het de kunnen zijn dat de de grote hoeveelheid toeristen een het naar koraal doodpoept? Elisabeth van Nimwegen op tv door gaat naar Curaçao, op zoek door naar de oorzaken. op Ze vertrekt met in het van Nederlandse onderzoeksschip de Pelagia op het een vijfdaagse expeditie het rond de Caribische eilanden. op Hoe is het met gesteld met het van koraal en een de waterkwaliteit? met Bij de kust van op Bonaire zijn mysterieuze algenmatten op naar op de bodem van de het zee gevonden. naar Welk effect hebben tijdens die op het van koraal?

In het wetenschappelijke in programma Focus wordt in vanavond door aandacht besteed met aan mensen onverklaarbare uit oververmoeidheid. Duizenden mensen in het Nederland zijn chronisch uitgeput, uit zonder duidelijke medische door oorzaak. Hun met ziekte wordt uit chronisch vermoeidheidssyndroom of ME genoemd. Psychologen door tijdens beweren dat ze patiënten kunnen genezen, het maar hun door behandeling is uit lang niet de altijd effectief en van sommige patiënten zeggen zelfs zieker naar geworden te zijn van in psychologische therapie. Focus naar op tv toont mensen die ernstig invalide tijdens zijn door chronische in uitputting en die vinden op tv dat zij uit door psychologen en dokters in meedogenloos zijn behandeld. op tv Diederik Jekel en op tv van Elisabeth van Nimwegen onderzoeken ook op alternatieven voor de psychologische van behandeling het en kijken of de er misschien tóch met een lichamelijke oorzaak te met vinden is voor met deze soms tot een euthanasie en zelfmoord leidende naar een ziekte.

We op willen schonere energie naar en slimmere elektronica. tijdens Maar voor de productie het van duurzame windmolens, zonnepanelen, uit elektrische auto's, computers in en smartphones naar hebben we een uit grote hoeveelheid zeldzame op metalen de nodig. Het probleem: deze metalen tijdens raken in een rap tempo naar op. Diederik Jekel in en Elizabeth van Nimwegen naar constateren dat onze manier van het leven op het uit spel staat als uit uit er niks verandert. Ze naar onderzoeken wat de met oplossingen zijn voor onze metaalhonger. in Ligt tijdens de oplossing door op 5 km diepte in in de in oceaan of in een bovengrondse naar 'urban mine'? naar En kunnen deze naar bijzondere metalen door ooit vervangen worden door door minder exotische tijdens grondstoffen?

In de Focus gaan presentatoren op Elisabeth van in Nimwegen en Diederik Jekel met op onderzoek uit door in de tijdens wetenschappelijke wereld. Ze nemen tijdens de kijker mee naar tijdens de nieuwste het wetenschappelijke inzichten en tijdens ontdekkingen. Hoe beïnvloeden die ons een dagelijks het leven? Focus is vanaf in vanavond iedere met donderdag om in 21:25 uur te zien een op NPO in 2. In Focus komen van interessante wetenschappers van aan het woord het die de kijker zelf uit niet snel door spreekt en ziet de kijker op beelden die hij niet een eerder zag. Iedere de aflevering is een tijdens zoektocht in naar wetenschappelijke antwoorden uit op een op tv centrale vraag. In de eerste uitzending een gaan de Elisabeth en Diederik op tijdens zoek naar op tv de werking van ons in ingenieuze aandachtssysteem. op tv Hoe werkt met dat eigenlijk in ons brein, naar wat op gebeurt er als we appen en het bellen in het de tijdens verkeer? En kan aandacht ook kapot? naar naar Focus vervangt De Kennis van Nu, uit de dat tot nu toe wekelijks te door zien was op door met NPO 2.

Documentaire een Een 'aardse' ruimtevaartfilm. uit In de het documentaire richten we onze blik niet een op de met ruimte van maar kijken we juist vanuit een de door ruimte naar de aarde. in Om haar (net zoals een André Kuipers) met andere op tv ogen te het bezien?

Wetenschappelijke van documentaires Het onderbewuste speelt een de veel het grotere rol in tijdens ons leven dan een we tot tijdens nu toe dachten. uit Dat weten we door een in aantal doorbraken in door de wetenschap. door In dit programma aandacht voor door uit het instinct.

Wetenschappelijke documentaires Veel op tv in wetenschappers namen aan dat een de mens niet meer verder op op evolueerde sinds hij zich kon naar beschermen tegen de een grillen het van de natuur, maar uit wetenschappers komen nu tot uit een heel ander van inzicht.

Aandacht op voor de ingewanden. met Zijn mannelijk jachtgedrag het en vlees of juist vrouwen tijdens en uit het koken van groenten de tijdens basis in voor onze grootste evolutionaire met sprong: onze grote door hersenen?

mei 2019
12-04-2018 21:25

Opgejaagd

Focus - Opgejaagd

In Nederland lopen bijna drieduizend bij de politie bekende criminelen rond die nog een lange gevangenisstraf moeten uitzitten. Hoe moeilijk is het eigenlijk om onzichtbaar te blijven, als de politie echt z'n best doet? In een race tegen de...

06-04-2018 16:10

Koraalkillers

Focus - Koraalkillers

Het koraal bij de ABC-eilanden sterft. Is de grootste boosdoener klimaatverandering? Welke rol speelt de visserij, slechte afvalwaterzuivering en de landbouw? Zou het kunnen zijn dat de grote hoeveelheid toeristen het koraal doodpoept? Elis...

05-04-2018 21:25

Lichaam zonder naam

Focus - Lichaam zonder naam

Jaarlijks worden er tientallen tot honderd lichamen van migranten gevonden in het Texaanse Brooks County, vlakbij de Mexicaanse grens. Veel migranten uit Midden-Amerika proberen met mensensmokkelaars Amerika te bereiken, maar worden door he...

29-03-2018 21:25

De thorium theorie

Focus - De thorium theorie

Een schep zand: genoeg om duizenden huishoudens van energie te voorzien? Te mooi om waar te zijn, of toch niet? Voor de opwekking van duurzame elektriciteit is alle hoop nu gevestigd op zonne- en windenergie. Die voldoen niet aan onze energ...

22-03-2018 21:25

Strijd tegen het ruimteschroot

Focus - Strijd tegen het ruimteschroot

Dankzij zestig jaar satelliettechnologie hebben we onbegrensde communicatiemogelijkheden en technieken om onze planeet te bestuderen. Veel van die technologie doet het niet meer en zweeft als ruimteschroot eindeloze rondjes rond de aarde. E...

15-03-2018 21:25

Focus: special over Stephen Hawking

Focus - Focus: special over Stephen Hawking

In een speciale uitzending besteedt het NTR-wetenschapsprogramma Focus aandacht aan de beroemde natuurkundige Stephen Hawking, die woensdag 14 maart op 76-jarige leeftijd overleed. Focus blikt terug op een van de laatste grote publieke optr...

08-03-2018 21:25

Het algoritme spreekt

Focus - Het algoritme spreekt

Algoritmes veroveren in rap tempo de wereld. Ze maken tegenwoordig zelfs schilderijen en muziekcomposities. En ze nemen steeds vaker belangrijke beslissingen voor ons, bijvoorbeeld bij het afsluiten van leningen, bij sollicitaties, het voor...

01-03-2018 21:25

Koraalkillers

Focus - Koraalkillers

Het koraal bij de ABC-eilanden sterft. Is de grootste boosdoener klimaatverandering? Welke rol speelt de visserij, slechte afvalwaterzuivering en de landbouw? Zou het kunnen zijn dat de grote hoeveelheid toeristen het koraal doodpoept? Elis...

22-02-2018 21:25

Focus: onverklaarbaar oververmoeid

Focus - Focus: onverklaarbaar oververmoeid

In het wetenschappelijke programma Focus wordt vanavond aandacht besteed aan mensen onverklaarbare oververmoeidheid. Duizenden mensen in Nederland zijn chronisch uitgeput, zonder duidelijke medische oorzaak. Hun ziekte wordt chronisch ver...

15-02-2018 21:30

Metaalhonger

Focus - Metaalhonger

We willen schonere energie en slimmere elektronica. Maar voor de productie van duurzame windmolens, zonnepanelen, elektrische auto's, computers en smartphones hebben we een grote hoeveelheid zeldzame metalen nodig. Het probleem: deze metale...

08-02-2018 21:30

Nieuw: Focus

Focus - Nieuw: Focus

In Focus gaan presentatoren Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel op onderzoek uit in de wetenschappelijke wereld. Ze nemen de kijker mee naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontdekkingen. Hoe beïnvloeden die ons dagelijks lev...

16-12-2012 20:55

Aflevering van zondag 16 december 2012

Focus - Aflevering van zondag 16 december 2012

Documentaire Een 'aardse' ruimtevaartfilm. In de documentaire richten we onze blik niet op de ruimte maar kijken we juist vanuit de ruimte naar de aarde. Om haar (net zoals André Kuipers) met andere ogen te bezien?

28-10-2012 19:25

Out of control

Focus - Out of control

Wetenschappelijke documentaires Het onderbewuste speelt een veel grotere rol in ons leven dan we tot nu toe dachten. Dat weten we door een aantal doorbraken in de wetenschap. In dit programma aandacht voor het instinct.

21-10-2012 19:25

Are we still evolving?

Focus - Are we still evolving?

Wetenschappelijke documentaires Veel wetenschappers namen aan dat de mens niet meer verder evolueerde sinds hij zich kon beschermen tegen de grillen van de natuur, maar wetenschappers komen nu tot een heel ander inzicht.

07-10-2012 19:25

Ingewanden

Focus - Ingewanden

Aandacht voor de ingewanden. Zijn mannelijk jachtgedrag en vlees of juist vrouwen en het koken van groenten de basis voor onze grootste evolutionaire sprong: onze grote hersenen?

Je bekijkt momenteel pagina 3 van 5. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Focus gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Focus de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Focus bij Focus liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Focus. Heb je een uitzending van Focus gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Focus gemist

Afl.: Waarom schamen we ons bloot? Onszelf uitkleden doen we elke dag. Maar we kleden ons in het algemeen niet uit inhet bijzijn van vreemden. Waarom voelen de meeste mensen zich ongemakkelijk als ze naakt zijn in aanwezigheid vananderen? Heeft het vooral te maken met de associatie met seks of is er meer aan de hand? En waarom hebben wij menseneigenlijk geen vacht, zoals dieren? Welke rol speelt de evolutie hier?

Uitzending gemist van Focus? Hier kun je alle uitzendingen van Focus kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 63
  • Laatste uitzending op 07-12-2018 om 16:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord