Programma gemist?

Serie op tv reportages Kunnen we werkelijk van onze ogen geloven? We naar zien van merkwaardige illusies die in de wetenschap creëert om tonen door hoe het onze natuurlijke zintuigen het eigenlijk werken, en naar hoe we kunnen leren het om op tv ze te manipuleren.

Serie reportages de We met gaan terug naar de oorsprong van van onze naar individualiteit, helemaal terug met naar de baarmoeder. een We zoeken uit hoe tijdens we van geworden zijn wie we zijn door en op ontdekken dat dat tijdens al voor onze op geboorte bepaald wordt.

Serie met reportages Als jij in door de tijdens tijd van Einstein had geleefd, op had je dan zijn door relativiteitstheorie kunnen bedenken? in Wordt uit maar een op enkeling als genie van geboren, of schuilt er een genie tijdens in elk van op in ons?

Serie reportages Met het de van het hem bekende humor, wijsheid door het en betrokkenheid verdiept Michael Mosley naar zich op in de fascinerende werelden van naar genot door en pijn.

Serie reportages de Michael door Mosley besluit zijn het serie over de experimentele psychologie tijdens door te onderzoeken hoe het experimenten op tv op abnormale hersenen meer inzicht naar hebben gegeven het in de werking het van op het normale brein.

Serie in reportages Michael Mosley verdiept zich in tijdens nog verder in de geschiedenis in van de experimentele een psychologie. Experimenten met een de menselijke met psyche hebben geleid uit tot belangrijke inzichten in de tijdens werking van ons met door brein.

Serie reportages naar Mosley onderzoekt hoe wetenschappers in met het veel moeite inzicht door hebben gekregen in door een bijzonder irrationeel het en complex onderdeel van ons op naar brein: onze emoties.

Pijn: met we doen met voortdurend ons best het te vermijden, in van maar kunnen er een toch niet buiten. Zonder op het vermogen pijn te een voelen zouden we groot een tijdens gevaar lopen. Er zijn mensen de die door een genetische met afwijking geen pijn naar kennen; een grote in handicap, een zo blijkt.

Afl.: Over uit mijn lijf: Afweer. Er op wordt getoond hoe het het lichaam door zich verdedigt tegen met de talloze met vijanden die de het wereld herbergt. Het moet op zich in zelfs wapenen tegen zuurstof en licht. in We een zien waarom een peuter tijdens in staat is op tv kinderziekten te overwinnen en op hoe het een lichaam in staat op tv is tal van tijdens andere aanvallen het te weerstaan. Daarvoor door is geen in hulp van buitenaf nodig. Het met menselijk lichaam uit heeft een grote zelfhelende van kracht.

Afl.: de Over mijn lijf: Onze met hersenen. De wonderen de van het menselijk op lichaam worden verkend. op tv Met op o.a. baby Phoebe die de wereld de verkent, de één met een jaar oude Angelina die zich op moet een zien te redden van met een half functionerend brein, van zigeunerkinderen in die zichzelf trainen om onder water op te kunnen zien tijdens en in een Vietnamees een meisje dat elf talen spreekt. op Scans laten zien van hoe ons brein op verandert tussen ons een elfde en naar twintigste jaar. Dit door verklaart waarom pubers zich gedragen van zoals ze zich tijdens van gedragen.

Afl.: Over uit mijn lijf: Overleven. De tijdens wonderen van het de menselijk lichaam worden door verkend. Ontmoetingen naar met in opmerkelijke mensen die het de grenzen van het menselijk lichaam uit kunnen tarten. de Zoals de tijdens duiker die negen minuten uit lang op tv zijn adem kan inhouden, de vrouw naar die tien jaar op tv lang leefde op een chips en tijdens Wim de Ice Man een in die in staat is extreme het kou te met trotseren.

Afl.: op tv Over mijn op lijf: Nieuw leven. de De wonderen van het menselijk op lichaam worden verkend. We uit zien hoe het het vrouwelijk lichaam uit precies weet welke spermatoïde met ze moet in kiezen en in hoe het menselijk op leven ontstaat. Ook volgen een we tijdens een echtpaar dat een drieling tijdens verwacht, een het vrouw die van zwanger is van haar 16e kind de het en de oudste Siamese tweeling ter naar op tv wereld.

Afl.: het Model Holland: Denkwerk voor draagvlak. in We kijken van achter de op tv schermen van één van een de belangrijkste adviesorganisaties de van Nederland: met de Sociaal-Economische uit Raad, ofwel de SER. met De SER met bestaat in 2010 in 60 jaar en is in deze een door periode uitgegroeid tot het poldermodel uit in optima forma. naar Werkgevers en vakcentrales met met ieder hun het eigen belangen zitten op tv met onafhankelijk deskundigen, van de kroonleden, aan van tafel naar om via overleg in concensus te bereiken over een de sociaal-economische vraagstukken in het Nederland.

november 2018
25-03-2012 18:55

Zie je wat je denkt?

Focus - Zie je wat je denkt?

Serie reportages Kunnen we werkelijk onze ogen geloven? We zien merkwaardige illusies die de wetenschap creëert om tonen hoe onze natuurlijke zintuigen eigenlijk werken, en hoe we kunnen leren om ze te manipuleren.

18-03-2012 18:55

In negen maanden klaar

Focus - In negen maanden klaar

Serie reportages We gaan terug naar de oorsprong van onze individualiteit, helemaal terug naar de baarmoeder. We zoeken uit hoe we geworden zijn wie we zijn en ontdekken dat dat al voor onze geboorte bepaald wordt.

04-03-2012 19:00

Hoe word je een genie?

Focus - Hoe word je een genie?

Serie reportages Als jij in de tijd van Einstein had geleefd, had je dan zijn relativiteitstheorie kunnen bedenken? Wordt maar een enkeling als genie geboren, of schuilt er een genie in elk van ons?

26-02-2012 18:55

Plezier en pijn

Focus - Plezier en pijn

Serie reportages Met de van hem bekende humor, wijsheid en betrokkenheid verdiept Michael Mosley zich in de fascinerende werelden van genot en pijn.

05-02-2012 18:55

Het brein gekraakt 3

Focus - Het brein gekraakt 3

Serie reportages Michael Mosley besluit zijn serie over de experimentele psychologie door te onderzoeken hoe experimenten op abnormale hersenen meer inzicht hebben gegeven in de werking van het normale brein.

29-01-2012 18:55

Het brein gekraakt 2

Focus - Het brein gekraakt 2

Serie reportages Michael Mosley verdiept zich nog verder in de geschiedenis van de experimentele psychologie. Experimenten met de menselijke psyche hebben geleid tot belangrijke inzichten in de werking van ons brein.

22-01-2012 18:55

Het brein gekraakt 1

Focus - Het brein gekraakt 1

Serie reportages Mosley onderzoekt hoe wetenschappers met veel moeite inzicht hebben gekregen in een bijzonder irrationeel en complex onderdeel van ons brein: onze emoties.

16-10-2011 18:45

Aflevering 3

Focus - Aflevering 3

Pijn: we doen voortdurend ons best het te vermijden, maar kunnen er toch niet buiten. Zonder het vermogen pijn te voelen zouden we groot gevaar lopen. Er zijn mensen die door een genetische afwijking geen pijn kennen; een grote handicap, zo...

02-10-2011 18:45

Over mijn lijf: Afweer

Focus - Over mijn lijf: Afweer

Afl.: Over mijn lijf: Afweer. Er wordt getoond hoe het lichaam zich verdedigt tegen de talloze vijanden die de wereld herbergt. Het moet zich zelfs wapenen tegen zuurstof en licht. We zien waarom een peuter in staat is kinderziekten te over...

25-09-2011 18:45

Over mijn lijf: Onze hersenen

Focus - Over mijn lijf: Onze hersenen

Afl.: Over mijn lijf: Onze hersenen. De wonderen van het menselijk lichaam worden verkend. Met o.a. baby Phoebe die de wereld verkent, de één jaar oude Angelina die zich moet zien te redden met een half functionerend brein, zigeunerkinderen...

18-09-2011 18:45

Over mijn lijf: Overleven

Focus - Over mijn lijf: Overleven

Afl.: Over mijn lijf: Overleven. De wonderen van het menselijk lichaam worden verkend. Ontmoetingen met opmerkelijke mensen die de grenzen van het menselijk lichaam kunnen tarten. Zoals de duiker die negen minuten lang zijn adem kan inhoude...

11-09-2011 18:45

Over mijn lijf: Nieuw leven

Focus - Over mijn lijf: Nieuw leven

Afl.: Over mijn lijf: Nieuw leven. De wonderen van het menselijk lichaam worden verkend. We zien hoe het vrouwelijk lichaam precies weet welke spermatoïde ze moet kiezen en hoe het menselijk leven ontstaat. Ook volgen we een echtpaar dat ee...

07-02-2010 18:20

Model Holland: Denkwerk voor draagvlak

Focus - Model Holland: Denkwerk voor draagvlak

Afl.: Model Holland: Denkwerk voor draagvlak. We kijken achter de schermen van één van de belangrijkste adviesorganisaties van Nederland: de Sociaal-Economische Raad, ofwel de SER. De SER bestaat in 2010 60 jaar en is in deze periode uitgeg...

Je bekijkt momenteel pagina 4 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Focus gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Focus de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Focus bij Focus liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Focus. Heb je een uitzending van Focus gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Focus gemist

Afl.: Waarom schamen we ons bloot? Onszelf uitkleden doen we elke dag. Maar we kleden ons in het algemeen niet uit inhet bijzijn van vreemden. Waarom voelen de meeste mensen zich ongemakkelijk als ze naakt zijn in aanwezigheid vananderen? Heeft het vooral te maken met de associatie met seks of is er meer aan de hand? En waarom hebben wij menseneigenlijk geen vacht, zoals dieren? Welke rol speelt de evolutie hier?

Uitzending gemist van Focus? Hier kun je alle uitzendingen van Focus kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 59
  • Laatste uitzending op 07-11-2018 om 20:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord