Programma gemist?

Jelle op Brandt Corstius reist van Noord het naar Zuid in langs de grootste op tv rivier de van Rusland: de Wolga. Een de tocht die voert naar langs relatief onbekende uit miljoenensteden als door Moermansk, Volgograd, Dzerzjinsk, Nizjni Novgorod, op tv maar het ook bezoekt hij Moskou en naar Petersburg. Met thema's op met als vrouwen in Rusland, nieuwe censuur, tijdens de het milieuprobleem vanuit Russisch perspectief en naar het naar ideologisch vacuüm, de wordt opnieuw een relatief onbekende het kant van Rusland belicht. op Afl.: tijdens Afscheid van Rusland. op Jelle Brandt Corstius neemt een na het vier jaar afscheid van de 'zijn' Rusland. Hij bezoekt mensen op en op plekken die illustratief het zijn voor uit de manier waarop hij Rusland op tv heeft uit leren kennen. Zo neemt hij naar ons mee de de Moskouse op metro in, die een maatschappij op van zichzelf vormt. Met met zijn een huisbaas bezoekt Jelle de een Russisch-Orthodoxe op mis, een lang geleden gedane tijdens belofte die het Jelle eindelijk inlost. We volgen een hem een tijdens een bezoek aan een de opvanghuis naar voor arme Russen, pal tegenover op tv het huis van van de in burgemeester die op tv er al tijden alles aan uit doet om het uit daar door weg te krijgen, omdat zijn in uitzicht erdoor bedorven van wordt. op tv Presentatie: Jelle Corstius.

Jelle Brandt de Corstius reist het van Noord naar Zuid op tv langs de het grootste rivier van met Rusland: de Wolga. van Een tocht die op voert langs relatief onbekende miljoenensteden de als Moermansk, van Volgograd, Dzerzjinsk, Nizjni Novgorod, met op tv maar ook bezoekt hij Moskou en een Petersburg. Met thema's met door als vrouwen in Rusland, nieuwe censuur, uit tijdens het milieuprobleem vanuit Russisch perspectief uit en het ideologisch tijdens vacuüm, wordt tijdens opnieuw een relatief onbekende op tv kant op tv van Rusland belicht. Afl.: door Soldatenoffer. Het Russische leger door is voor elk Rus een van een van grote naar waarde. Russen zijn trots op hun de overwinningen. De geschiedenis een liegt een er niet tijdens om. Vele vijandelijke krijgsheren door in Rusland stuitten uit op de weerbarstigheid van het op tv Rode op Leger. Of dat naar door de krijgskunst door en vastberadenheid van op de Russische naar soldaten komt, of door tijdens de eindeloze toevoer van op tv kanonnenvlees is in de vraag. In Rusland het bestaat de dienstplicht een nog een steeds en ontgroening van de nieuwkomers van is een met nationaal drama dat met jaarlijks naar veel slachtoffers eist. In Moermansk op bezoekt Jelle Brandt in Corstius het Soldaten Moeders uit Comité waar het bezorgde moeders hun naar zonen proberen te redden. de Hij naar drinkt met van oorlogsveteranen op de gesneuvelde strijdmakkers, en uit spreekt een moeder het wiens zoon zelfmoord tijdens de pleegde na wrede ontgroeningspraktijken tijdens op tv zijn dienst. Presentatie: naar Jelle van Corstius.

Jelle Brandt Corstius op reist het van Noord naar op tv Zuid langs de grootste rivier in van van Rusland: de Wolga. Een tocht op die voert de langs relatief door onbekende miljoenensteden als met Moermansk, Volgograd, Dzerzjinsk, Nizjni tijdens Novgorod, een maar ook bezoekt een hij Moskou en Petersburg. Met door thema's als vrouwen in met Rusland, nieuwe naar censuur, het milieuprobleem vanuit op Russisch uit perspectief en het ideologisch naar vacuüm, uit wordt opnieuw een relatief onbekende kant de van Rusland tijdens belicht. Afl.: De geest door uit de fles. op tv Dat Russen van door een borrel van houden is in bekend. Wodka is de naar nationale uit drank en waar op je komt, gewild of naar ongewild, met vrienden of vreemden, het voor een wodkaatje door of twee met wordt van altijd wel een aanleiding gevonden. tijdens Behalve voor tijdens verbroedering, zorgt wodka ook tijdens voor veel verdriet. tijdens In de in stad Vologda gaat Jelle Brandt een op tv Corstius op onderzoek uit naar van de uit vele tradities die het de wodka omgeven. Hij gaat de op bezoek bij de iemand die van zijn eigen wodka stookt in en proeft in een een lokale naar wodkafabriek. Jelle uit spreekt een verslaafd jong stel in dat naarstig een probeert te ontkomen aan de op lange door geschiedenis van drinkende opa's en naar de vaders. Een bejaard uit stel uit een met naburig dorp vertelt Jelle op hoe het uit vroeger was en hoe op tv de drank de dorpelingen uit al op jaren in een destructieve greep houdt. een Ondertussen drinkt een Jelle een wodka mee op tv met ijsvissers. Presentatie: naar Jelle een Corstius.

Jelle op tv Brandt Corstius reist op van Noord naar het Zuid langs het de grootste rivier van de Rusland: de Wolga. Een tocht met die voert de langs naar relatief onbekende miljoenensteden uit als Moermansk, Volgograd, Dzerzjinsk, Nizjni Novgorod, een maar ook bezoekt uit hij in Moskou en op Petersburg. Met thema's als door vrouwen in op tv Rusland, nieuwe censuur, het milieuprobleem vanuit van door Russisch perspectief en het een ideologisch vacuüm, wordt opnieuw een door uit relatief onbekende kant van van Rusland belicht. Afl.: Het beeld in van Lenin. tijdens St. Petersburg is uit de stad van waar in 1917 de Russische het Revolutie uitbrak. op Lenin arriveerde er de vanuit Zwitserland door om zijn beroemde toespraak te de houden die de in revolutie de inluidde. De met stad werd naar aanleiding met daarvan herdoopt tot Leningrad. Op op het de plek waar Lenin zijn uit toespraak hield, het stond ooit het op oudste beeld van van Lenin. Nu is dat weg. in door Waarheen? Wat is er door mee gebeurd? de Op de puinhopen van op tv die ene ideologie een die gedurende de van laatste eeuw op tv in Rusland alle ideologische ruimte in op tv haar greep had, tijdens probeert de naar jeugd naar van nu naarstig ergens anders op zijn toevlucht op te zoeken. Dwalend door uit St. in Petersburg ontmoet Jelle tijdens rechtse en linkse extremisten, anarchisten en tijdens nog meer naar moeilijk te definiëren uit groepen. Verwarring lijkt de uit door grootste gemene deler... En te uit midden van deze uit verwarring in vindt Jelle het beeld op tv van Lenin met weer terug op een industrieterrein net de door buiten St. Petersburg, klaar op tv om gerestaureerd te worden. Presentatie: van Jelle op tv Corstius.

Jelle met Brandt Corstius de reist van Noord naar Zuid langs op de naar grootste rivier in van Rusland: de Wolga. op Een tocht die van voert langs tijdens relatief onbekende miljoenensteden als Moermansk, door Volgograd, Dzerzjinsk, Nizjni tijdens Novgorod, op maar ook bezoekt hij een Moskou en Petersburg. Met door thema's als vrouwen de in Rusland, nieuwe censuur, door het door milieuprobleem vanuit Russisch perspectief en met het ideologisch vacuüm, naar door wordt opnieuw een relatief onbekende kant op tv van Rusland belicht. naar Moskou uit wordt de laatste jaren steeds met vaker opgeschrikt een door moorden op kritische op tv journalisten en andersdenkenden. de Op de herdenking een van de moord een op Anna Politkovskaja de spreekt Jelle met door mensen die op tv dit niet langer kunnen op tv en willen verdragen. een met Censuur in Rusland op beperkt zich niet tot in de journalistiek, een op alle mogelijke gebieden van worden mensen bedreigd naar en tegengewerkt. Julia bijvoorbeeld naar is een dissidente die het volgens van beproefd Sovjetrecept in een psychiatrische met inrichting dreigt met opgenomen te het worden. Een bekende moderne kunstcurator van moet zich op voor een tentoonstelling in uit een de rechtbank verantwoorden, tegenover een corrupt op justitieapparaat. de Een milieuactiviste vecht onder dreiging naar van levensgevaar tijdens om het behoud op van een stukje bos. op tv Presentatie: de Jelle Corstius.

Jelle Brandt een Corstius reist van van Noord naar Zuid langs in de grootste het rivier van Rusland: uit de tijdens Wolga. Een tocht die tijdens voert langs van relatief onbekende miljoenensteden als van Moermansk, Volgograd, Dzerzjinsk, Nizjni van Novgorod, naar maar ook bezoekt hij Moskou en uit door Petersburg. Met thema's als de vrouwen in Rusland, nieuwe tijdens censuur, met het milieuprobleem vanuit Russisch perspectief uit en het ideologisch van vacuüm, wordt opnieuw een tijdens door relatief onbekende kant van met Rusland belicht. Jelle Brandt Corstius op begint zijn reis met in met Nizjni Novgorod, uit een miljoenenstad aan tijdens de Volga, ook wel het het Detroit van tijdens Rusland genoemd. Hier staat de in autofabriek uit GAZ, waar de beroemde Russische op tv Volga wordt gemaakt. in een Tenminste tot voor kort, want naar nu is het op crisis en regent het op ontslagen. Jelle spreekt uit met van de fabrieksarbeiders van van toen en nu. Ook loopt het hij mee in met een met demonstratie van communisten, de zingt in een fabriekskoor van en gaat uit 's nachts stappen met met jonge door gefortuneerde Russen. De aloude strijd tussen door het communisme op tv en met kapitalisme uit zich in Rusland steeds van meer in onbegrip een tussen de oude met en het de nieuwe generatie een Russen. Presentatie: Jelle met Corstius.

september 2017
11-04-2010 20:15

Afscheid van Rusland

Van Moskou tot Moermansk - Afscheid van Rusland

Jelle Brandt Corstius reist van Noord naar Zuid langs de grootste rivier van Rusland: de Wolga. Een tocht die voert langs relatief onbekende miljoenensteden als Moermansk, Volgograd, Dzerzjinsk, Nizjni Novgorod, maar ook bezoekt hij Moskou ...

04-04-2010 20:20

Soldatenoffer

Van Moskou tot Moermansk - Soldatenoffer

Jelle Brandt Corstius reist van Noord naar Zuid langs de grootste rivier van Rusland: de Wolga. Een tocht die voert langs relatief onbekende miljoenensteden als Moermansk, Volgograd, Dzerzjinsk, Nizjni Novgorod, maar ook bezoekt hij Moskou ...

28-03-2010 20:20

De geest uit de fles

Van Moskou tot Moermansk - De geest uit de fles

Jelle Brandt Corstius reist van Noord naar Zuid langs de grootste rivier van Rusland: de Wolga. Een tocht die voert langs relatief onbekende miljoenensteden als Moermansk, Volgograd, Dzerzjinsk, Nizjni Novgorod, maar ook bezoekt hij Moskou ...

21-03-2010 20:20

Het beeld van Lenin

Van Moskou tot Moermansk - Het beeld van Lenin

Jelle Brandt Corstius reist van Noord naar Zuid langs de grootste rivier van Rusland: de Wolga. Een tocht die voert langs relatief onbekende miljoenensteden als Moermansk, Volgograd, Dzerzjinsk, Nizjni Novgorod, maar ook bezoekt hij Moskou ...

07-03-2010 20:15

Aflevering 3

Van Moskou tot Moermansk - Aflevering 3

Jelle Brandt Corstius reist van Noord naar Zuid langs de grootste rivier van Rusland: de Wolga. Een tocht die voert langs relatief onbekende miljoenensteden als Moermansk, Volgograd, Dzerzjinsk, Nizjni Novgorod, maar ook bezoekt hij Moskou ...

21-02-2010 20:20

Aflevering 1

Van Moskou tot Moermansk - Aflevering 1

Jelle Brandt Corstius reist van Noord naar Zuid langs de grootste rivier van Rusland: de Wolga. Een tocht die voert langs relatief onbekende miljoenensteden als Moermansk, Volgograd, Dzerzjinsk, Nizjni Novgorod, maar ook bezoekt hij Moskou ...

Van Moskou tot Moermansk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Van Moskou tot Moermansk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Van Moskou tot Moermansk bij Van Moskou tot Moermansk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Van Moskou tot Moermansk. Heb je een uitzending van Van Moskou tot Moermansk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Van Moskou tot Moermansk gemist

In de eerste serie, Van Moskou tot Magadan, reisde Jelle Brandt Corstius van West naar Oost, en lag het accent op heteindeloze Russische platteland en de dorpen. In de tweede serie reist hij van Noord naar Zuid langs de grootste riviervan Rusland: de Wolga. Een tocht die voert langs relatief onbekende miljoenensteden als Moermansk, Volgograd,Dzerzjinsk, Nizjni Novgorod, maar ook bezoekt hij Moskou en Petersburg. Russisch perspectief en het ideologisch vacuüm,wordt opnieuw een relatief onbekende kant van Rusland belicht. Dzerzhinsk is één van de tien meest vervuilde steden inde wereld. In Sovjettijd was het een gesloten stad waar chemische wapens werden geproduceerd, nu staan erhaarlakfabrieken. Het afval van toen (en nu) stapelt zich op en zorgt voor ernstige vervuiling van de bodem en deomliggende meren. De levensverwachting is hier gemiddeld 42 jaar. Maar niemand schijnt zich er echt om te bekommeren,op een paar bezorgde burgers na. Jelle spreekt met bewoners die beweren dat ze kunnen ruiken bij welke tramhalte zezijn. Hij wordt door een milieuactivist meegenomen naar illegale vuilstortplaatsen en vist met de lokale vissers in eenvervuild meer.

Uitzending gemist van Van Moskou tot Moermansk? Hier kun je alle uitzendingen van Van Moskou tot Moermansk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 11-04-2010 om 20:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord