Programma gemist?
mei 2017
25-04-2010 18:15

Mikes vader slaapt

Sterke verhalen uit Zoutvloed - Mikes vader slaapt

In Zoutvloed is niets wat het lijkt. Op de kade in het afgelegen dorp in het noorden van het land, hangt een groep kinderen rond. Ze zijn tussen de tien en twaalf jaar. Ze vissen, zwemmen, eten snoepjes en beleven wonderbaarlijke avonturen. Avonturen die niemand helemaal begrijpt, vol bijgeloof, onverklaarbare gebeurtenissen en mysteries. Is er misschien meer dan we kunnen zien, meer dan we kunnen doorgronden? En wie is toch Tepper, de dikke, langharige verteller die alles lijkt te weten? Ieder heeft zijn eigen verhaal, een geheim dat niemand mag weten. In elke aflevering leren we een van de kinderen beter kennen en zien we wat hij of zij probeert te doorgronden of op te lossen. Afl.: Mikes vader slaapt. De sfeer rondom de Keet in Zoutvloed is zoals de wolken boven het vlakke land: laag, bedrukt, en diepgrijs. Zelfs Tepper, altijd vrolijk en in voor een gekkigheid, lijkt wat droevig. Zoutvloed wacht op het darttoernooi, georganiseerd door Mike's vader en Kingma. Maar Mike's vader slaapt. Een diepe, onafgebroken slaap, waaruit hij zelfs door de geur van een net geopend biertje niet ontwaakt. Hij ligt namelijk in coma. Mike vraagt zich af waarom Tepper al enkelen dagen rond hangt bij zijn vader. Wat weet Tepper en waarom is hij zo droevig? En tot grote woede van Mike besluiten een aantal kinderen uit Zoutvloed dat het toernooi toch door moet gaan. Mike vindt dat ze moeten wachten op zijn vader, ook al kan dat nog heel lang duren. Je moet een beetje respect hebben voor z'n pa. Gelukkig vinden anderen dat ook. En dan splitsen de kinderen zich in twee kampen; zij die vinden dat het toernooi door moet gaan en zij die het toernooi willen aflassen. Dit lijkt een probleem dat opgelost moet gaan worden met blote vuisten. Maar dan komt er dramatisch nieuws uit het ziekenhuis.

18-04-2010 18:15

Femke en de griffioen

Sterke verhalen uit Zoutvloed - Femke en de griffioen

In Zoutvloed is niets wat het lijkt. Op de kade in het afgelegen dorp in het noorden van het land, hangt een groep kinderen rond. Ze zijn tussen de tien en twaalf jaar. Ze vissen, zwemmen, eten snoepjes en beleven wonderbaarlijke avonturen. Avonturen die niemand helemaal begrijpt, vol bijgeloof, onverklaarbare gebeurtenissen en mysteries. Is er misschien meer dan we kunnen zien, meer dan we kunnen doorgronden? En wie is toch Tepper, de dikke, langharige verteller die alles lijkt te weten? Ieder heeft zijn eigen verhaal, een geheim dat niemand mag weten. In elke aflevering leren we een van de kinderen beter kennen en zien we wat hij of zij probeert te doorgronden of op te lossen. Afl.: Femke en de griffioen. 'Femke is een beetje een apart meisje. Maar mooi, en mysterieus!', vindt Sjoerd. 'Gewoon hartstikke gek', vindt haar broer Jort. Ze is in ieder geval anders, praat niet zo graag. Of in ieder geval niet met de andere kinderen van Zoutvloed. De dieren daarentegen, lijken haar prima te begrijpen, in het bijzonder katten. Jort komt erachter dat dit wel eens iets te maken zou kunnen hebben met het beeld dat voor hun ouderlijk huis staat. Een beeld van een trotse, fiere griffioen, waar Femke mee lijkt te praten. Maar stenen beelden kunnen natuurlijk niet praten. Dat is allemaal nonsens. De volgende dag is het beeld weg, gestolen. Er staat alleen nog maar een lege sokkel. Het vreemdste meisje van het dorp is in alle staten, en beklimt vastberaden de sokkel, waar ze in trance blijft zitten. Het beeld moet terug naar de oorspronkelijke plek. Al moet ze daar dagen voor blijven zitten als plaatsvervanger. Of weken. Of maanden. Of nog langer. De dader weet wat 'm te doen staat.

11-04-2010 18:20

De zwetser

Sterke verhalen uit Zoutvloed - De zwetser

In Zoutvloed is niets wat het lijkt. Op de kade in het afgelegen dorp in het noorden van het land, hangt een groep kinderen rond. Ze zijn tussen de tien en twaalf jaar. Ze vissen, zwemmen, eten snoepjes en beleven wonderbaarlijke avonturen. Avonturen die niemand helemaal begrijpt, vol bijgeloof, onverklaarbare gebeurtenissen en mysteries. Is er misschien meer dan we kunnen zien, meer dan we kunnen doorgronden? En wie is toch Tepper, de dikke, langharige verteller die alles lijkt te weten? Ieder heeft zijn eigen verhaal, een geheim dat niemand mag weten. In elke aflevering leren we een van de kinderen beter kennen en zien we wat hij of zij probeert te doorgronden of op te lossen. Afl.: De zwetser. Berend is de grootste fantast van Zoutvloed. Dat is natuurlijk leuk, en grappig en soms... ja soms ook wel een beetje vervelend. Als zijn nichtje komt logeren, verzint hij een verhaal om haar bang te maken. Over de Zwetser, een jongen die ooit in een boom klom op zoek naar zijn speelgoedvliegtuig maar er niet meer uit kon komen. En toen niemand hem wilde helpen, omdat ze zijn verhalen niet geloofde, viel hij naar beneden. Hartstikke dood. Maar dan hoort hij 's nachts ineens tikkende geluiden tegen het raam. Dat is toch niet de Zwetser? Nee, nee, dat kan niet. Dat heeft hij allemaal verzonnen.

04-04-2010 18:15

De foto's van Sjoerd

Sterke verhalen uit Zoutvloed - De foto's van Sjoerd

In Zoutvloed is niets wat het lijkt. Op de kade in het afgelegen dorp in het noorden van het land, hangt een groep kinderen rond. Ze zijn tussen de tien en twaalf jaar. Ze vissen, zwemmen, eten snoepjes en beleven wonderbaarlijke avonturen. Avonturen die niemand helemaal begrijpt, vol bijgeloof, onverklaarbare gebeurtenissen en mysteries. Is er misschien meer dan we kunnen zien, meer dan we kunnen doorgronden? En wie is toch Tepper, de dikke, langharige verteller die alles lijkt te weten? Ieder heeft zijn eigen verhaal, een geheim dat niemand mag weten. In elke aflevering leren we een van de kinderen beter kennen en zien we wat hij of zij probeert te doorgronden of op te lossen. Afl.: De foto's van Sjoerd. Al zijn hele leven heeft Sjoerd het gevoel gehad een beetje anders te zijn. Anders dan zijn vader, en zijn zusje. Hij lijkt niet op zijn vader, maar ook niet op zijn moeder. Kleine kinderen letten natuurlijk niet op dit soort dingen. Maar vandaag wordt Sjoerd twaalf. En dat ga je nadenken, over dat soort dingen. Omdat hij zijn vader altijd helpt bij de Keet krijgt Sjoerd geld van zijn moeder voor zijn grootste passie: fotografie. Hij koopt de nieuwste digitale camera en gaat op jacht naar de perfecte foto. Maar de camera lijkt, hoe nieuw hij ook is, meteen al stuk. Want telkens als hij foto's maakt van zijn familie, verdwijnt zijn vader van de foto. En dan wordt zijn vader ziek. En telkens wanneer hij weer een foto maakt wordt hij zieker. Wanhopig vraagt Sjoerd aan zijn moeder wat hier aan de hand kan zijn. Eerst wil ze niks vertellen, maar uiteindelijk blijkt: sommigen dingen kun je niet je hele leven geheim houden.

28-03-2010 18:15

Een normale vriendin

Sterke verhalen uit Zoutvloed - Een normale vriendin

Jeugdserie. In Zoutvloed is niets wat het lijkt. Op de kade in het afgelegen dorp in het noorden van het land, hangt een groep kinderen rond. Ze zijn tussen de tien en twaalf jaar. Ze vissen, zwemmen, eten snoepjes en beleven wonderbaarlijke avonturen. Avonturen die niemand helemaal begrijpt, vol bijgeloof, onverklaarbare gebeurtenissen en mysteries. Is er misschien meer dan we kunnen zien, meer dan we kunnen doorgronden? En wie is toch Tepper, de dikke, langharige verteller die alles lijkt te weten? Ieder heeft zijn eigen verhaal, een geheim dat niemand mag weten. In elke aflevering leren we een van de kinderen beter kennen en zien we wat hij of zij probeert te doorgronden of op te lossen. Afl.: Een normale vriendin. Eva is een populair meisje in Zoutvloed, mooi, grappig en leuk. Alleen die schoenen. Die kunnen echt niet, vindt ze zelf. Maar ja, probeer maar eens nieuwe schoenen te vragen aan je werkloze vader. Een leuke vader wel hoor, heel grappig, hij maakt altijd muziek en feest met zijn vrienden. Het is alleen een beetje een nietsnut. En dat moet maar eens veranderen. Samen met beste vriendin Storm krijgt ze een goed idee: Eva's vader moet een vriendin. Een leuke, opruimende, normale vrouw. Maar ja, Eva's vader is een rare vogel. En hij wordt verliefd op Martha, een alleenstaande vrouw die in het grote huis aan de rand van Zoutvloed woont. Alle kinderen weten: kom nooit in de buurt van Martha. Ze is een kluizenaar. Een kinderhater. Of een vampier en een heks. En misschien nog wel erger.

21-03-2010 18:15

Drumstokjes en paardenhoeven

Sterke verhalen uit Zoutvloed - Drumstokjes en paardenhoeven

Jeugdserie. In Zoutvloed is niets wat het lijkt. Op de kade in het afgelegen dorp in het noorden van het land, hangt een groep kinderen rond. Ze zijn tussen de tien en twaalf jaar. Ze vissen, zwemmen, eten snoepjes en beleven wonderbaarlijke avonturen. Avonturen die niemand helemaal begrijpt, vol bijgeloof, onverklaarbare gebeurtenissen en mysteries. Is er misschien meer dan we kunnen zien, meer dan we kunnen doorgronden? En wie is toch Tepper, de dikke, langharige verteller die alles lijkt te weten? Ieder heeft zijn eigen verhaal, een geheim dat niemand mag weten. In elke aflevering leren we een van de kinderen beter kennen en zien we wat hij of zij probeert te doorgronden of op te lossen. Afl.: Drumstokjes en paardenhoeven. Jorinde is nieuw in Zoutvloed, want ze is hier net komen wonen bij haar oom en tante. Dat moest, want haar ouders die zijn er niet meer. Omgekomen bij een verschrikkelijk auto-ongeluk. Oom en tante zijn best aardige mensen, maar het zijn niet haar ouders. Want die waren heel anders. Jorinde vindt het vreselijk in haar nieuwe huis, in het nieuwe dorp, waar niks valt te beleven. Gelukkig leert ze Sjoukje kennen, die haar tenminste een beetje begrijpt. Op een dag ontdekt ze buiten in het veld een wit paard. Al snel voelt ze zich verbonden met het eenzame dier. Maar hoe kan het dat het paard telkens komt opdraven midden in de nacht, als Jorinde met haar drumstokken op de vensterbank slaat? Is dit wel een gewoon paard? Is dit wel een gewoon meisje?

14-03-2010 18:20

Twee broers

Sterke verhalen uit Zoutvloed - Twee broers

Jeugdserie. In Zoutvloed is niets wat het lijkt. Op de kade in het afgelegen dorp in het noorden van het land, hangt een groep kinderen rond. Ze zijn tussen de tien en twaalf jaar. Ze vissen, zwemmen, eten snoepjes en beleven wonderbaarlijke avonturen. Avonturen die niemand helemaal begrijpt, vol bijgeloof, onverklaarbare gebeurtenissen en mysteries. Is er misschien meer dan we kunnen zien, meer dan we kunnen doorgronden? En wie is toch Tepper, de dikke, langharige verteller die alles lijkt te weten? Ieder heeft zijn eigen verhaal, een geheim dat niemand mag weten. In elke aflevering leren we een van de kinderen beter kennen en zien we wat hij of zij probeert te doorgronden of op te lossen. Afl.: Twee broers. De oma van Daan en Vincent is altijd al een mysterieuze vrouw geweest. Met haar diepe stem, en haar priemende ogen, die altijd alles door lijken te hebben. En dan dat enge wolvenpootje, wat ze altijd bij zich heeft. 'Je moet er met respect mee omgaan', zegt ze. Je zal wel helemaal gek zijn om daar geintjes mee uit te gaan halen. Zo gek is Daan dus, tot grote schrik van Vincent. Als hun ouders een nachtje weggaan, helemaal naar Rotterdam, zijn de twee broers een hele nacht alleen thuis. Vincent ziet dat Daan het pootje gestolen heeft, het wolvenpootje, met de bijzondere krachten. Hij zal alles op alles moeten zetten om het pootje terug bij oma te krijgen. Of de gevolgen zullen verschrikkelijk zijn.

Sterke verhalen uit Zoutvloed gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Sterke verhalen uit Zoutvloed de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Sterke verhalen uit Zoutvloed bij Sterke verhalen uit Zoutvloed liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Sterke verhalen uit Zoutvloed. Heb je een uitzending van Sterke verhalen uit Zoutvloed gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Sterke verhalen uit Zoutvloed gemist

Jeugdserie. In Zoutvloed is niets wat het lijkt. Op de kade in het afgelegen dorp in het noorden van het land, hangteen groep kinderen rond. Ze zijn tussen de tien en twaalf jaar. Ze vissen, zwemmen, eten snoepjes en belevenwonderbaarlijke avonturen. Avonturen die niemand helemaal begrijpt, vol bijgeloof, onverklaarbare gebeurtenissen enmysteries. Is er misschien meer dan we kunnen zien, meer dan we kunnen doorgronden? En wie is toch Tepper, de dikke,langharige verteller die alles lijkt te weten? Ieder heeft zijn eigen verhaal, een geheim dat niemand mag weten. Inelke aflevering leren we een van de kinderen beter kennen en zien we wat hij of zij probeert te doorgronden of op telossen. Afl.: Twee broers. De oma van Daan en Vincent is altijd al een mysterieuze vrouw geweest. Met haar diepe stem,en haar priemende ogen, die altijd alles door lijken te hebben. En dan dat enge wolvenpootje, wat ze altijd bij zichheeft. 'Je moet er met respect mee omgaan', zegt ze. Je zal wel helemaal gek zijn om daar geintjes mee uit te gaanhalen. Zo gek is Daan dus, tot grote schrik van Vincent. Als hun ouders een nachtje weggaan, helemaal naar Rotterdam,zijn de twee broers een hele nacht alleen thuis. Vincent ziet dat Daan het pootje gestolen heeft, het wolvenpootje, metde bijzondere krachten. Hij zal alles op alles moeten zetten om het pootje terug bij oma te krijgen. Of de gevolgenzullen verschrikkelijk zijn.

Uitzending gemist van Sterke verhalen uit Zoutvloed? Hier kun je alle uitzendingen van Sterke verhalen uit Zoutvloed kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 25-04-2010 om 18:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord