Programma gemist?
maart 2017
18-05-2010 20:25

Aflevering 34

Stinkend Rijk & Dakloos - Aflevering 34

Vier rijke Nederlanders (Patrick Lusink, Kim Kötter, Laurens Simonse en Jean-Jacques François de Beaucour) verruilen voor één week hun bezittingen, zekerheden en status voor een zwerversbestaan. Subtiel gevolgd door een camera, worden de miljonairs geconfronteerd met de harde werkelijkheid van het leven op straat. Ze ervaren hoe het is om elke dag opnieuw te moeten zoeken naar eten en een slaapplaats, beoordeeld te worden op een armoedig uiterlijk, soms zelfs openlijk genegeerd te worden. Wat blijft over van hun vooroordelen over daklozen wanneer zij zichzelf onderdompelen in de rauwe wereld van deze vergeten bevolkingsgroep? Patrick, Kim, Laurens en Jean-Jacques worden tijdens hun dakloze periode bijgestaan door deskundige Sander de Kramer (hoofdredacteur Daklozenkrant, columnist, presentator en auteur van o.a. Van Miljonair tot Krantenjongen). De vier rijke Nederlanders worden elk gekoppeld aan een (ex)dakloze buddy, die ze een paar dagen op sleeptouw neemt en laat zien hoe zij op straat kunnen overleven. De drie overgebleven deelnemers gaan eindelijk naar huis. Hoe gaat het verder? Hoe kijken zij terug op hun dakloze ervaring, wat nemen zij ervan mee in hun dagelijks leven en hebben zij nog contact met hun buddies? Jean-Jacques heeft het experiment in stijl afgesloten. Hij wordt wakker in de steenkoude portiek waar hij heeft geslapen. Kim en Laurens hebben, na het zwerversfeestje van de nacht ervoor, een tent gedeeld ergens in een park in Amsterdam. Nadat de deelnemers door Ajouad en Sander voor een laatste keer zijn toegesproken op de Nieuwmarkt, mogen ze naar huis. Laurens wordt opgehaald door zijn ouders en wipt meteen even langs bij zijn Amsterdamse vestiging, voordat hij naar Den Bosch gaat. Ook Jean-Jacques wordt door zijn ouders opgehaald en voor Kim staat haar Eddy natuurlijk klaar. Thuis worden ze alle drie verrast met een welcome home-party. Een aantal weken na hun thuiskomst, zoekt Ajouad de kandidaten op voor een laatste interview. Hoe hebben ze hun dakloze bestaan ervaren en wat nemen ze ervan mee in hun dagelijks leven? Ajouad blikt met ze terug op mooie en moeilijke tijden. Drie van de vier deelnemers hebben hun buddy weer gezien, in de weken na de opnames. Ook daar zijn korte filmpjes van te zien. Willem, de buddy van Patrick, wordt emotioneel wanneer Patrick hem nieuwe kleren geeft. De twee spreken elkaar nog regelmatig. Laurens heeft buddy Michel nog gezien en gaat hem helpen de arbeidsmarkt weer op te komen. Kim is inmiddels goed bevriend met haar buddy Sonja. Ze geeft haar een beautydag en Sonja komt bij haar in Twente slapen. Jean-Jacques heeft buddy Ismael nog niet gezien en dat vindt hij jammer. Presentatie: Ajouad el Miloudi.

11-05-2010 20:25

De deelnemers brengen de één na laatste dag door als zorgmijder

Stinkend Rijk & Dakloos - De deelnemers brengen de één na laatste dag door als zorgmijder

Vier rijke Nederlanders (Patrick Lusink, Kim Kötter, Laurens Simonse en Jean-Jacques François de Beaucour) verruilen voor één week hun bezittingen, zekerheden en status voor een zwerversbestaan. Subtiel gevolgd door een camera, worden de miljonairs geconfronteerd met de harde werkelijkheid van het leven op straat. Ze ervaren hoe het is om elke dag opnieuw te moeten zoeken naar eten en een slaapplaats, beoordeeld te worden op een armoedig uiterlijk, soms zelfs openlijk genegeerd te worden. Wat blijft over van hun vooroordelen over daklozen wanneer zij zichzelf onderdompelen in de rauwe wereld van deze vergeten bevolkingsgroep? Patrick, Kim, Laurens en Jean-Jacques worden tijdens hun dakloze periode bijgestaan door deskundige Sander de Kramer (hoofdredacteur Daklozenkrant, columnist, presentator en auteur van o.a. Van Miljonair tot Krantenjongen). De vier rijke Nederlanders worden elk gekoppeld aan een (ex)dakloze buddy, die ze een paar dagen op sleeptouw neemt en laat zien hoe zij op straat kunnen overleven. Afl.: De deelnemers brengen de één na laatste dag door als zorgmijder. Op de één na laatste dag van het experiment krijgen de deelnemers de opdracht te gaan leven als een zorgmijder: iemand die geen gebruik maakt van sociale voorzieningen en opvanghuizen. Jean-Jacques klopt aan bij een anti-kraakpand en vindt daar onderdak. Ajouad en Sander komen hem vertellen dat dat niet de bedoeling is. Een emotionele Jean-Jacques, die dacht lekker warm te kunnen slapen, besluit uiteindelijk toch op straat te gaan slapen. Hij doet dat in de eerste instantie in het Vondelpark, maar dat vindt Sander niet verantwoord. Het is namelijk erg koud en er bestaat een kans dat de politie hem daar oppakt. Uiteindelijk eindigt Jean-Jacques in een portiek. Laurens gaat werken in de dagopvang, hij leert fietsbanden plakken. Daarna heeft hij in het park waar hij al een paar dagen heeft geslapen een daklozen feestje. Kim is nog steeds met Emiel, zijn grootste wens is om een film te kijken in het filmmuseum (the 39 steps) en Kim regelt dat. Daarna gaat ook zij naar het daklozenfeest in het park. Ze slaapt uiteindelijk in een tent van iemand die in de gevangenis zit, wat ze behoorlijk eng vindt. Presentatie: Ajouad el Miloudi.

04-05-2010 20:25

Een nachtje in de opvang

Stinkend Rijk & Dakloos - Een nachtje in de opvang

Vier rijke Nederlanders (Patrick Lusink, Kim Kötter, Laurens Simonse en Jean-Jacques François de Beaucour) verruilen voor één week hun bezittingen, zekerheden en status voor een zwerversbestaan. Subtiel gevolgd door een camera, worden de miljonairs geconfronteerd met de harde werkelijkheid van het leven op straat. Ze ervaren hoe het is om elke dag opnieuw te moeten zoeken naar eten en een slaapplaats, beoordeeld te worden op een armoedig uiterlijk, soms zelfs openlijk genegeerd te worden. Wat blijft over van hun vooroordelen over daklozen wanneer zij zichzelf onderdompelen in de rauwe wereld van deze vergeten bevolkingsgroep? Patrick, Kim, Laurens en Jean-Jacques worden tijdens hun dakloze periode bijgestaan door deskundige Sander de Kramer (hoofdredacteur Daklozenkrant, columnist, presentator en auteur van o.a. Van Miljonair tot Krantenjongen). De vier rijke Nederlanders worden elk gekoppeld aan een (ex)dakloze buddy, die ze een paar dagen op sleeptouw neemt en laat zien hoe zij op straat kunnen overleven. Afl.: Een nachtje in de opvang. De deelnemers komen weer terug in de loods, waar ze onverwacht nieuws te horen krijgen over Patrick. Ook wordt ze verteld dat voor elke deelnemer die nacht een plaatsje in de opvang is geregeld. Kim komt in opvanghuis Makon. Hier ontmoet ze meteen Emiel, een dakloze waar ze de komende dag mee op zal trekken. Laurens komt in het modernere Doorstroomhuis, waar hij zowaar een eigen kamer heeft. 's Avonds gaat hij mee met de soepbus om soep en brood uit te delen aan mensen die geen gebruik maken van opvang. Jean Jacques gaat naar het Stoelenproject, maar voordat hij daar is, loopt hij uren de weg te zoeken. Aangekomen neemt dakloze Paul hem onder zijn hoede. Presentatie: Ajouad el Miloudi.

13-04-2010 20:25

Niet in de koude kleren

Stinkend Rijk & Dakloos - Niet in de koude kleren

Vier rijke Nederlanders (Patrick Lusink, Kim Kötter, Laurens Simonse en Jean-Jacques François de Beaucour) verruilen voor één week hun bezittingen, zekerheden en status voor een zwerversbestaan. Subtiel gevolgd door een camera, worden de miljonairs geconfronteerd met de harde werkelijkheid van het leven op straat. Ze ervaren hoe het is om elke dag opnieuw te moeten zoeken naar eten en een slaapplaats, beoordeeld te worden op een armoedig uiterlijk, soms zelfs openlijk genegeerd te worden. Wat blijft over van hun vooroordelen over daklozen wanneer zij zichzelf onderdompelen in de rauwe wereld van deze vergeten bevolkingsgroep? Patrick, Kim, Laurens en Jean-Jacques worden tijdens hun dakloze periode bijgestaan door deskundige Sander de Kramer (hoofdredacteur Daklozenkrant, columnist, presentator en auteur van o.a. Van Miljonair tot Krantenjongen). De vier rijke Nederlanders worden elk gekoppeld aan een (ex)dakloze buddy, die ze een paar dagen op sleeptouw neemt en laat zien hoe zij op straat kunnen overleven. Afl.: Niet in de koude kleren. Het is de tweede dag met hun buddy's. Voor Patrick wordt het experiment zwaarder en zwaarder. Het harde leven op straat gaat hem maar al te letterlijk niet in de koude kleren zitten. Zijn buddy Willem adviseert hem zelfs te stoppen, terug te keren naar zijn warme huis en geliefde gezin; volgens Willem hoort Patrick niet op straat. Jean-Jacques gaat met Ismael vakkenvullen en kijkt toe hoe zijn buddy een gouden tand laat zetten. Langzaamaan lijkt Jean-Jacques wel het respect van Ismael te winnen. Sonja neemt Kim verder haar leven in. Ze gebruikt methadon waar Kim bij is en neemt haar mee naar haar werk: broodjes smeren voor daklozen. Michel, de nieuwe buddy van Laurens, neemt hem mee in een rondreis door heel de stad. Er ontwikkelt zich een band tussen de twee. Laurens belooft Michel te gaan helpen als de week voorbij is. Presentatie: Ajouad el Miloudi.

23-03-2010 20:25

De deelnemers worden gekoppeld aan een (ex)dakloze buddy

Stinkend Rijk & Dakloos - De deelnemers worden gekoppeld aan een (ex)dakloze buddy

Vier rijke Nederlanders (Patrick Lusink, Kim Kötter, Laurens Simonse en Jean-Jacques François de Beaucour) verruilen voor één week hun bezittingen, zekerheden en status voor een zwerversbestaan. Subtiel gevolgd door een camera, worden de miljonairs geconfronteerd met de harde werkelijkheid van het leven op straat. Ze ervaren hoe het is om elke dag opnieuw te moeten zoeken naar eten en een slaapplaats, beoordeeld te worden op een armoedig uiterlijk, soms zelfs openlijk genegeerd te worden. Wat blijft over van hun vooroordelen over daklozen wanneer zij zichzelf onderdompelen in de rauwe wereld van deze vergeten bevolkingsgroep? Patrick, Kim, Laurens en Jean-Jacques worden tijdens hun dakloze periode bijgestaan door deskundige Sander de Kramer (hoofdredacteur Daklozenkrant, columnist, presentator en auteur van o.a. Van Miljonair tot Krantenjongen). De vier rijke Nederlanders worden elk gekoppeld aan een (ex)dakloze buddy, die ze een paar dagen op sleeptouw neemt en laat zien hoe zij op straat kunnen overleven. Afl.: De deelnemers worden gekoppeld aan een (ex)dakloze buddy. Na twee zware dagen en nachten op straat worden de vier deelnemers vandaag gekoppeld aan een buddy. Deze (ex-)daklozen kunnen de deelnemers als geen ander wegwijs maken in de wereld van de straat. Kim wordt gekoppeld aan Sonja, en ex-prostituee en ex-drugsverslaafde. Sonja vertelt over haar zware en harde leven. Een leven waar Kim, die drugsgebruik verafschuwt, vroeger maar weinig begrip voor kon opbrengen. Patrick gaat met daklozekrantverkoper Willem op stap. Willem is al 25 jaar dakloos en dat is hem aan te zien. Hij neemt Patrick mee naar slooppand in de Bijlmer, waar Patrick het heel zwaar krijgt! Laurens krijgt in de eerste instantie Rene als buddy maar die gaat er plotseling vandoor. 's Avonds laat wordt Laurens daarom alsnog gekoppeld aan een andere buddy: de jonge Michel, die zijn tent heeft opgeslagen in het park. Jean-Jacques wordt gekoppeld aan de ex-gangmember en ex-dakloze Ismael, een groter contrast bijna niet mogelijk. Samen slapen ze in een portiek in Zuid-Oost, waar ze midden in de nacht uit worden gegooid door de bewaking. Presentatie: Ajouad el Miloudi.

Stinkend Rijk & Dakloos gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Stinkend Rijk & Dakloos de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Stinkend Rijk & Dakloos bij Stinkend Rijk & Dakloos liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Stinkend Rijk & Dakloos. Heb je een uitzending van Stinkend Rijk & Dakloos gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Stinkend Rijk & Dakloos gemist

Vier rijke Nederlanders (Patrick Lusink, Kim Kötter, Laurens Simonse en Jean-Jacques François de Beaucour) verruilenvoor één week hun bezittingen, zekerheden en status voor een zwerversbestaan. Subtiel gevolgd door een camera, wordende miljonairs geconfronteerd met de harde werkelijkheid van het leven op straat. Ze ervaren hoe het is om elke dagopnieuw te moeten zoeken naar eten en een slaapplaats, beoordeeld te worden op een armoedig uiterlijk, soms zelfsopenlijk genegeerd te worden. Wat blijft over van hun vooroordelen over daklozen wanneer zij zichzelf onderdompelen inde rauwe wereld van deze vergeten bevolkingsgroep? Patrick, Kim, Laurens en Jean-Jacques worden tijdens hun daklozeperiode bijgestaan door deskundige Sander de Kramer (hoofdredacteur Daklozenkrant, columnist, presentator en auteur vano.a. Van Miljonair tot Krantenjongen). De vier rijke Nederlanders worden elk gekoppeld aan een (ex)dakloze buddy, dieze een paar dagen op sleeptouw neemt en laat zien hoe zij op straat kunnen overleven. Presentatie: Ajouad el Miloudi.

Uitzending gemist van Stinkend Rijk & Dakloos? Hier kun je alle uitzendingen van Stinkend Rijk & Dakloos kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 5
  • Laatste uitzending op 18-05-2010 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord