Programma gemist?

Gezondheidsprogramma een waarin wordt uit gekeken naar de tijdens nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. op tv Er worden artsen gevolgd het die aan het de wieg staan met van innovatieve therapieën of een operatiemethodes, de en patiënten die op tv een actieve rol op tv spelen in het hun eigen behandeltraject. We zien hoe het chirurgen uit tijdens een zeer complexe op tv operatie het aangezicht van op patiënte het Jessica proberen tijdens te reconstrueren. Zij gebruiken hierbij naar hypermoderne in computeranimatie waardoor elke stap van de de ingreep het van tevoren van kan worden gepland. tijdens Een tienjarige jongen, die zich het meisje voelt, een is patiënt op een nieuwe, een met gespecialiseerde poli voor met genderdysforie. Presentatie: Mirella in Markus.

Gezondheidsprogramma uit waarin wordt een gekeken naar de de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. de Er worden artsen gevolgd op tv die met aan de wieg tijdens staan van innovatieve van therapieën of operatiemethodes, uit en patiënten die een actieve op op rol spelen in met hun eigen behandeltraject. Presentatie: Mirella de Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt uit gekeken naar de op tv nieuwste naar ontwikkelingen op medisch gebied. Er in worden artsen op gevolgd die aan de in wieg staan door van van innovatieve therapieën of operatiemethodes, op en patiënten die door een actieve rol spelen het in hun eigen behandeltraject. op van De tienjarige Joanna werd geboren met uit op een open rug waardoor haar een blaas uit niet goed was aangelegd. Urologen door onderzoeken op de mogelijkheid tot het kweken van in eigen van cellen waarmee organen gerepareerd de kunnen worden. tijdens Mechie Vergoossen kiest voor een op darmonderzoek met de een innovatieve uit endomicroscoop. Presentatie: Mirella van Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt van op gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op de medisch gebied. Er tijdens worden artsen gevolgd in die door aan de wieg staan op van innovatieve het therapieën of operatiemethodes, op en patiënten die op een actieve rol spelen van in op tv hun eigen behandeltraject. We zien de de vijftigjarige Diana terug. door Ze in krijgt een nier van een haar op tv zus. Presentatie: Mirella naar Markus.

Gezondheidsprogramma op waarin men kennismaakt tijdens met de allernieuwste van ontwikkelingen op medisch gebied zoals de de artsen die aan de wieg staan in van innovatieve therapieën een of operatiemethodes, de en patiënten die van een actieve rol spelen door in in hun eigen behandeltraject. De op tv twaalfjarige Stijn wordt de geopereerd naar aan een goedaardige op tv tumor in zijn been, met met een geavanceerd het navigatiesysteem dat de chirurg van exact van laat zien waar hij moet snijden de met om zo veel mogelijk gezond op tv bot te door sparen. De in veertigjarige Esther heeft Multiple Sclerose. in Ze test een op tv apparaat op dat veel gebruikt wordt in de een oogheelkunde, maar ook een in inzetbaar blijkt bij patiënten met een MS. Nierpatiënt van Diana besluit tot op het ondergaan van een transplantatie. met tijdens Presentatie: Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin op tv wordt gekeken het naar de nieuwste ontwikkelingen op van medisch gebied. met Er worden artsen tijdens gevolgd die aan de het uit wieg staan van innovatieve de therapieën of operatiemethodes, en naar patiënten door die een actieve rol spelen in de hun eigen van behandeltraject. Opnieuw zien we met de de 22-jarige Janine, draagster door van een gen uit dat de een kans op maagkanker in sterk verhoogt. Zij laat haar maag door op preventief verwijderen door middel van de een kijkoperatie. een Ook zien we een in patiëntje dat het lijdt aan de zeldzame naar stofwisselingsziekte Sanfilippo Syndroom naar type A. een Hij doet mee aan in een onderzoek op naar een experimenteel biotechnologisch geneesmiddel. op Dat op kan ernstige hersenschade en de vervroegd overlijden mogelijk uit voorkomen. Presentatie: de Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt het gekeken naar met de nieuwste met ontwikkelingen op medisch gebied. Er op worden artsen gevolgd naar die aan uit de tijdens wieg staan van innovatieve tijdens therapieën of operatiemethodes, en patiënten op tijdens die een actieve in rol spelen in hun eigen van behandeltraject. Mirella maakt kennis de met de op achtjarige Jesse, door die een ernstige huidziekte heeft: een uit Epidermolysis Bullosa. Een nieuw met onderzoek biedt hoop tijdens op gedeeltelijke in genezing. De dertigjarige Sascha op kiest voor een innovatieve operatie met om de tumor een bij een haar hypofyse een te laten verwijderen: het via de neus en een klein op tv sneetje in tijdens de wenkbrauw. een De 22-jarige Janine kan door op tv haar maag preventief op te laten verwijderen tijdens het van risico op maagkanker door drastisch verminderen. Presentatie: door Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma het waarin wordt gekeken naar de op tv nieuwste tijdens ontwikkelingen op medisch uit gebied. Er worden artsen op gevolgd op tv die aan de wieg staan met van innovatieve therapieën of met operatiemethodes, en patiënten van die een actieve de rol spelen in op tv hun in eigen behandeltraject. De ouders een van het de zesjarige Rosalie weten eindelijk dat de van zij een ernstige, aangeboren het afwijking heeft; het 22q11 syndroom. op tv De familie bezoekt een een multidisciplinaire tijdens poli die door hierin gespecialiseerd is. Een in nieuwe, baanbrekende op behandeling moet de in veel te hoge door bloeddruk van mevrouw tijdens Uyleman verlagen. En met de achttienjarige Jaleesa hoopt met de de het hypermoderne Cyberknife bestraling haar gevecht tijdens het tegen kanker alsnog te een winnen. Presentatie: Mirella naar Markus.

Een behandeling die het veel opzien in baart is embryoselectie. op tv Hiermee kan worden een voorkomen dat een kind in met een ernstige het van genetische afwijking wordt geboren. Er is van van veel discussie over deze nieuwe techniek. in Wat betekent uit embryoselectie in in de praktijk? Portret van de aanstaande uit ouders die, vanwege tijdens een levensbedreigend defect met in het erfelijke materiaal, kiezen de voor een embryoselectie.

Medisch tijdens programma. Een kennismaking met de op tv allernieuwste van ontwikkelingen op medisch gebied. naar Een met portret van artsen, die aan op tv de wieg hebben naar gestaan van innovatieve therapieën door en het operatiemethodes, en patiënten uit die een actieve rol spelen in in hun eigen uit behandeltraject. Dankzij stamcellen tijdens in het van lichaam kan ieder tijdens mens de zijn eigen nieuwe 'onderdelen' laten kweken. naar Dit op tv wordt al op toegepast, onder meer door orthopeden. Bij op tv jonge uit patiënten met een verse naar beschadiging de kunnen zij nieuw kraakbeen tijdens kweken en vervolgens terugplaatsen in in een aangetast kniegewricht. de Wat een doe je als naar je al jaren last met hebt uit van ondraaglijke migraineaanvallen en met niets lijkt te door helpen? Dan naar biedt de poli van hoofdpijnprofessor Michel door Ferrari met mogelijk uitkomst. Presentatie: Mirella op tv Markus.

Een ingreep waarbij met artsen het het leven van een ongeboren op tweeling proberen op tv te redden. De behandeling van op vindt plaats terwijl de baby's zich uit nog uit in de met buik van de moeder op tv bevinden. Mirella maakt kennis door met de veertienjarige op tv Maaike. Kort geleden met werd bij haar de door stofwisselingsziekte MLD in geconstateerd. de De enige reële optie van om deze ernstige uit en zeldzame aandoening een een halt toe tijdens te roepen, tijdens is stamceltransplantatie uit navelstrengbloed. Mirjam door krijgt door een innovatieve behandeling met het het verdovingsmiddel een ketamine. Ze heeft last van CRPD een in ofwel het complex met regionaal pijnsyndroom.

Meneer tijdens Houston heeft met prostaatkanker en reist helemaal vanuit op de Verenigde het Staten naar Nederland omdat op hier de op tv meest geavanceerde techniek beschikbaar op tv is op tv voor de diagnostiek van tumoren door in de prostaat. de Mirella op loopt mee op een neonatologie-afdeling. Baby's van die veel op tv te vroeg zijn geboren met worden hier behandeld het en verzorgt volgens naar van de NIDCAP methode. van Hierbij wordt de zorg zoveel mogelijk met aangepast aan een het door ontwikkelingsniveau van het kind. En op tv de elfjarige in Soulange lijdt aan een door erfelijke longziekte. Ze werkt op van als vrijwilliger mee aan op tv de ontwikkeling van een uit nieuw in meetinstrument waarmee de diagnose en op behandeling de van longaandoeningen verbeterd kan op tv worden.

-In het Erasmus van met Medisch Centrum ontmoet Mirella op tv Margot, Ingmar en hun drie tijdens maanden oude dochter door Isolde. Twee tijdens dagen na in de geboorte naar van Isolde stortte de met wereld van de kersverse ouders het door in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie de te naar hebben, een met op deze leeftijd zeer agressieve van vorm uit van kanker van het bloed. Tot het op tv voor kort was door de overlevingskans voor baby's door met leukemie klein. door Maar een naar recent ontwikkelde behandeling tijdens blijkt goed te werken. uit En het naar onderzoek staat niet stil! in In Rotterdam wordt onderzoek gedaan naar naar steeds het betere medicijnen om verschillende door vormen van het kanker naar op chromosomenniveau te bestrijden. Hierdoor in is er hoop naar voor in baby's zoals Isolde - en voor uit tijdens haar ouders. Om Isoldes door leven te op tv redden kreeg ze het meteen na haar geboorte een een nieuwe soort de therapie met zware door chemokuren. Nu uit wordt er gekeken of de door behandeling tot nu op tv toe effect heeft en een tijdens of de leukemiecellen in de Isoldes bloed tijdens verminderd zijn. -Sinds uit een ingrijpende aangezichtsoperatie heeft meneer een Jetten geen neus meer. op Maar op dankzij de kunstige gelaatsprothetisten uit in het in Antonie van uit Leeuwenhoek Ziekenhuis durft hij op weer gewoon op straat. uit Meneer in Jetten heeft een neusprothese een die haast met niet van echt is op te onderscheiden. Zo nu en tijdens dan moet met de prothese wel van vervangen worden, en tijdens nu is uit het weer uit zover. Het is een hele op tv klus het om de nieuwe door neus zo natuurlijk mogelijk te naar boetseren. -Botuline toxine, oftewel op het botox, helpt niet alleen tegen rimpels. in Omdat op tv het spieren verslapt, op is het ook met een goed middel tegen spasticiteit. van De veertienjarige Demi op tv tijdens werd te vroeg geboren en op heeft daardoor de spastische benen. op Dankzij botox-injecties hoeft Demi gelukkig op niet blijvend in een een op tv rolstoel. Ze heeft al meerdere de door behandelingen gehad maar naar na een tijdje zijn naar die uitgewerkt en naar gaat het lopen van weer moeilijker. Demi van komt daarom voor een behandeling een op tv naar het nieuwe dagcentrum van uit het VUmc dat helemaal het door is ingericht volgens het healing de environment in principe.

De bijna van twaalfjarige Rens door heeft vanwege naar zijn handicap veel last van in kwijlen. De huid tijdens bij zijn kin naar raakt enorm door geïrriteerd en mensen kijken hem op raar aan. Computeren de gaat ook nauwelijks het omdat het toetsenbord tijdens telkens naar nat wordt. Zijn ouders vinden een een met bijzondere operatietechniek waarbij de van speekselklieren kunnen worden in verplaatst. We naar volgen Rens tijdens naar en na op de opmerkelijke ingreep. Mirella op tv neemt een een kijkje in een ultramodern skill-lab waar uit medische tijdens teams noodsituaties nabootsen met behulp op een van een computergestuurde levensechte pop, de en waar artsen door ingewikkelde kijkoperatietechnieken door oefenen op stoffelijke in overschotten.

Mirella naar van Markus ontmoet op tv de vijfjarige Joris tijdens die aan de door zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen op tv op hebben ontdekt dat tijdens een substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif op werd ontwikkeld, naar ook tegen tyrosinemie door blijkt te werken. Liesbeth het heeft vier jaar het geleden kanker naar gekregen op haar het stembanden en op tv strottehoofd. Beide zijn verwijderd. Liesbeth in komt nu als op vrijwillig met testpersoon naar de KNO-poli het om een compleet nieuw het ontwikkelde spraakklep te een op tv proberen.

januari 2021
16-12-2010 19:25

Aflevering 17

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 17

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

15-12-2010 19:25

Aflevering 16

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 16

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

14-12-2010 19:25

Aflevering 15

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 15

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

09-12-2010 19:25

Aflevering 14

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 14

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

08-12-2010 19:25

Aflevering 13

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 13

Gezondheidsprogramma waarin men kennismaakt met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied zoals artsen die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behand...

02-12-2010 19:25

Aflevering 12

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 12

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-12-2010 19:25

Aflevering 11

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 11

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

24-11-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-06-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Een behandeling die veel opzien baart is embryoselectie. Hiermee kan worden voorkomen dat een kind met een ernstige genetische afwijking wordt geboren. Er is veel discussie over deze nieuwe techniek. Wat betekent embryoselectie in de prakti...

25-05-2010 19:25

Aflevering 9

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 9

Medisch programma. Een kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Een portret van artsen, die aan de wieg hebben gestaan van innovatieve therapieën en operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun...

18-05-2010 19:25

Aflevering 8

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 8

Een ingreep waarbij artsen het leven van een ongeboren tweeling proberen te redden. De behandeling vindt plaats terwijl de baby's zich nog in de buik van de moeder bevinden. Mirella maakt kennis met de veertienjarige Maaike. Kort geleden we...

11-05-2010 19:25

Aflevering 7

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 7

Meneer Houston heeft prostaatkanker en reist helemaal vanuit de Verenigde Staten naar Nederland omdat hier de meest geavanceerde techniek beschikbaar is voor de diagnostiek van tumoren in de prostaat. Mirella loopt mee op een neonatologie-a...

04-05-2010 19:25

Aflevering 6

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 6

-In het Erasmus Medisch Centrum ontmoet Mirella Margot, Ingmar en hun drie maanden oude dochter Isolde. Twee dagen na de geboorte van Isolde stortte de wereld van de kersverse ouders in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie te hebben, ee...

27-04-2010 19:25

Aflevering 5

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 5

De bijna twaalfjarige Rens heeft vanwege zijn handicap veel last van kwijlen. De huid bij zijn kin raakt enorm geïrriteerd en mensen kijken hem raar aan. Computeren gaat ook nauwelijks omdat het toetsenbord telkens nat wordt. Zijn ouders vi...

20-04-2010 19:25

Aflevering 4

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 4

Mirella van Markus ontmoet de vijfjarige Joris die aan de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen hebben ontdekt dat een substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif werd ontwikkeld, ook tegen tyrosinemie blijkt te werken....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Academisch Ziekenhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Academisch Ziekenhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Academisch Ziekenhuis bij Het Academisch Ziekenhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Academisch Ziekenhuis. Heb je een uitzending van Het Academisch Ziekenhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Academisch Ziekenhuis gemist

Mirella ontmoet de 46-jarige Norbert. Hij kreeg in 2007 een zwaar ongeluk waardoor hij nu beide benen mist en hoopt inaanmerking te komen voor de ingenieuze klik-beenprothese. De acht maanden oude Gijs heeft nog maar een klein stukwerkende dunne darm. Om een risicovolle darmtransplantatie te voorkomen doet hij mee aan een nieuwe therapie. En wevolgen een patiënt die dankzij het baanbrekende I-Space-apparaat - een soort medische 3D-bioscoop - een gedetailleerdhologram van zijn eigen hersenen kan bekijken.

Uitzending gemist van Het Academisch Ziekenhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Academisch Ziekenhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 18
  • Laatste uitzending op 16-12-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!