Programma gemist?

Gezondheidsprogramma van waarin wordt met gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op van uit medisch gebied. Er worden artsen een gevolgd die aan de naar wieg van staan van innovatieve therapieën een of operatiemethodes, met en patiënten die een actieve op tv het rol spelen in hun uit eigen behandeltraject. We zien door hoe chirurgen tijdens een de zeer complexe operatie naar het aangezicht van het patiënte uit Jessica proberen te reconstrueren. uit Zij gebruiken met hierbij hypermoderne uit computeranimatie waardoor elke op tv stap van de ingreep op tv van tevoren met kan worden gepland. Een tienjarige op jongen, die zich tijdens meisje voelt, is patiënt naar op in een nieuwe, met gespecialiseerde poli voor met genderdysforie. Presentatie: Mirella het Markus.

Gezondheidsprogramma naar waarin wordt gekeken het naar de nieuwste ontwikkelingen uit op medisch gebied. op tv Er worden artsen gevolgd in uit die aan de wieg staan van met innovatieve uit therapieën of operatiemethodes, van en patiënten in die een actieve rol de spelen in hun eigen de behandeltraject. Presentatie: in Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin naar wordt de gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen een op medisch gebied. Er op van worden artsen gevolgd die aan een de wieg staan op van innovatieve therapieën naar of operatiemethodes, en door patiënten die een tijdens actieve in rol spelen in hun eigen een behandeltraject. naar De tienjarige Joanna tijdens werd geboren met een open rug naar waardoor haar van blaas in niet goed was aangelegd. door Urologen onderzoeken de mogelijkheid een tot in het kweken van op tv eigen cellen waarmee organen het gerepareerd kunnen worden. Mechie Vergoossen met kiest de voor een darmonderzoek de met de de innovatieve endomicroscoop. Presentatie: Mirella naar Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt op tv uit gekeken naar de in nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er de worden door artsen gevolgd die aan van de wieg staan in van innovatieve op therapieën of door operatiemethodes, en patiënten die een een actieve op tv rol spelen in door hun eigen behandeltraject. We zien een de uit vijftigjarige Diana terug. Ze krijgt een van uit nier van haar zus. de Presentatie: Mirella naar Markus.

Gezondheidsprogramma waarin in men kennismaakt met van de het allernieuwste ontwikkelingen op medisch naar gebied zoals artsen die het aan de wieg staan door van innovatieve therapieën naar of in operatiemethodes, en patiënten de die een actieve rol spelen het in hun eigen op behandeltraject. De twaalfjarige met het Stijn wordt geopereerd aan uit een goedaardige tumor in op tv zijn been, door met een geavanceerd op navigatiesysteem dat de op tv chirurg exact laat zien uit waar een hij moet snijden uit om zo veel mogelijk gezond bot met te sparen. van De veertigjarige Esther heeft in Multiple in Sclerose. Ze test naar een apparaat in dat veel gebruikt wordt in de op tv oogheelkunde, maar uit ook inzetbaar blijkt bij de patiënten tijdens met MS. in Nierpatiënt Diana besluit tot het de ondergaan op tv van een transplantatie. Presentatie: Mirella van Markus.

Gezondheidsprogramma waarin een wordt tijdens gekeken naar de het nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. naar Er worden het artsen gevolgd uit die aan de wieg staan door van innovatieve therapieën naar of operatiemethodes, in en patiënten die een op actieve rol spelen door in hun op eigen behandeltraject. Opnieuw zien op tv we de de 22-jarige Janine, door draagster van een gen dat de een kans op op maagkanker sterk verhoogt. Zij van op laat haar maag naar preventief verwijderen door middel naar van een kijkoperatie. Ook op zien we een in patiëntje dat lijdt aan het de zeldzame tijdens stofwisselingsziekte in Sanfilippo Syndroom type A. het Hij doet mee aan een naar onderzoek naar naar een experimenteel biotechnologisch geneesmiddel. op Dat in kan ernstige door hersenschade en vervroegd overlijden mogelijk tijdens voorkomen. uit Presentatie: Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma naar waarin wordt gekeken naar het de nieuwste ontwikkelingen op tv op medisch tijdens gebied. Er worden van artsen gevolgd uit die aan de van wieg staan van innovatieve met therapieën of operatiemethodes, en op tv patiënten die een actieve op tv rol spelen het in hun eigen behandeltraject. naar een Mirella maakt kennis met de in achtjarige Jesse, die een op de ernstige huidziekte heeft: Epidermolysis Bullosa. Een door nieuw op onderzoek biedt tijdens hoop op gedeeltelijke genezing. op tv De dertigjarige Sascha kiest naar voor een innovatieve operatie op tv naar om de tumor bij door haar hypofyse te laten verwijderen: van via de neus met en een met klein sneetje uit in de door wenkbrauw. De 22-jarige Janine van kan door een haar maag preventief in te laten verwijderen het risico op door maagkanker drastisch verminderen. met Presentatie: Mirella door Markus.

Gezondheidsprogramma waarin naar wordt gekeken naar op de nieuwste ontwikkelingen op met medisch gebied. door Er tijdens worden artsen gevolgd die aan de tijdens wieg staan een van door innovatieve therapieën of tijdens operatiemethodes, en patiënten die uit een actieve rol door spelen in hun het eigen behandeltraject. De ouders naar van de zesjarige Rosalie naar op tv weten eindelijk dat naar zij een ernstige, aangeboren afwijking naar heeft; het 22q11 tijdens syndroom. De op familie bezoekt een met multidisciplinaire poli die hierin gespecialiseerd op is. Een nieuwe, tijdens baanbrekende met behandeling moet de het veel te hoge bloeddruk naar van mevrouw Uyleman verlagen. op En op tv de achttienjarige Jaleesa tijdens hoopt met de hypermoderne een Cyberknife van bestraling haar gevecht tegen een kanker alsnog te winnen. de Presentatie: Mirella op Markus.

Een met behandeling die veel opzien door baart is embryoselectie. Hiermee tijdens kan op tv worden voorkomen dat een kind de met een ernstige tijdens genetische afwijking naar wordt geboren. tijdens Er is veel discussie over van het deze nieuwe techniek. Wat van betekent embryoselectie in de de praktijk? Portret van aanstaande met ouders die, door vanwege met een levensbedreigend defect in het het erfelijke materiaal, kiezen op tv voor van embryoselectie.

Medisch programma. de Een op tv kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen op door medisch gebied. het Een van portret van artsen, die door aan de uit wieg hebben gestaan van innovatieve naar therapieën en operatiemethodes, uit en patiënten met die een actieve uit rol spelen op in hun eigen in behandeltraject. Dankzij stamcellen in een het lichaam kan ieder mens het door zijn eigen nieuwe 'onderdelen' laten met kweken. Dit wordt door al toegepast, onder meer met door de orthopeden. Bij uit jonge patiënten met een uit verse beschadiging kunnen zij de nieuw kraakbeen de kweken en vervolgens terugplaatsen een in een op aangetast kniegewricht. Wat doe uit je als je tijdens al jaren last hebt uit van ondraaglijke tijdens migraineaanvallen en niets lijkt een te helpen? Dan naar biedt de door poli van hoofdpijnprofessor Michel op Ferrari een mogelijk uitkomst. Presentatie: Mirella naar Markus.

Een van ingreep waarbij artsen het leven tijdens van een naar ongeboren tweeling proberen op te redden. De uit behandeling vindt plaats terwijl uit tijdens de baby's zich nog in de op buik van door de moeder bevinden. Mirella in maakt kennis de met door de veertienjarige Maaike. Kort geleden werd de bij haar de een stofwisselingsziekte MLD geconstateerd. naar een De enige reële optie om op tv deze in ernstige en zeldzame aandoening een op tv halt toe te tijdens roepen, een is stamceltransplantatie uit navelstrengbloed. Mirjam op krijgt een innovatieve het behandeling met uit het verdovingsmiddel een ketamine. Ze heeft last van uit CRPD ofwel het complex door een regionaal pijnsyndroom.

Meneer het Houston heeft prostaatkanker het en reist helemaal het vanuit de Verenigde Staten naar naar Nederland een omdat hier de meest door geavanceerde techniek beschikbaar is van voor de diagnostiek naar van tumoren tijdens in een de prostaat. Mirella loopt op tv mee op een neonatologie-afdeling. Baby's naar die tijdens veel te vroeg het zijn geboren worden hier door behandeld en verzorgt volgens de een de NIDCAP methode. Hierbij uit wordt de zorg zoveel door mogelijk aangepast aan op het ontwikkelingsniveau van het een de kind. En de elfjarige op Soulange lijdt het aan een erfelijke longziekte. Ze door werkt als in vrijwilliger mee aan uit de ontwikkeling van een nieuw uit een meetinstrument waarmee de in diagnose en behandeling van longaandoeningen verbeterd in kan het worden.

-In uit het Erasmus Medisch Centrum door ontmoet door Mirella Margot, Ingmar en een hun drie maanden oude met dochter Isolde. Twee een dagen na de op geboorte van van Isolde stortte de naar wereld van het de kersverse ouders in. door Isolde bleek acute lymfatische leukemie door te hebben, een een op deze leeftijd tijdens zeer agressieve op vorm van kanker van door het een bloed. Tot voor kort van was de overlevingskans voor met door baby's met leukemie klein. Maar een met recent ontwikkelde een behandeling blijkt goed op tv te werken. tijdens En het onderzoek staat op tv niet stil! in In Rotterdam wordt onderzoek van gedaan naar steeds de betere medicijnen om verschillende van vormen van van kanker op naar chromosomenniveau te bestrijden. Hierdoor is het er hoop tijdens voor op tv baby's zoals Isolde - en een voor van haar ouders. Om Isoldes leven op tv te redden met kreeg ze meteen na haar een geboorte een tijdens nieuwe soort therapie met met zware chemokuren. tijdens Nu wordt er gekeken op of door de behandeling het tot nu toe effect op tv heeft en of een de leukemiecellen in Isoldes met bloed verminderd zijn. in -Sinds een ingrijpende naar aangezichtsoperatie heeft meneer uit Jetten geen neus tijdens meer. naar Maar dankzij de kunstige gelaatsprothetisten in uit het op Antonie van in Leeuwenhoek Ziekenhuis durft hij weer gewoon de op het straat. Meneer Jetten een heeft een neusprothese die haast op tijdens niet van echt is te onderscheiden. naar door Zo nu en dan moet op tv de op tv prothese wel vervangen worden, de en nu is het met weer zover. Het tijdens is een van hele klus de om de nieuwe neus het zo natuurlijk mogelijk te op tv boetseren. -Botuline toxine, oftewel op tv op botox, helpt niet alleen tegen rimpels. naar door Omdat het spieren verslapt, is het door ook een op tv goed tijdens middel tegen spasticiteit. De veertienjarige Demi uit werd te vroeg naar geboren en heeft met daardoor spastische door benen. Dankzij botox-injecties met hoeft Demi op tv gelukkig niet blijvend in naar tijdens een rolstoel. Ze heeft al van meerdere behandelingen gehad het maar na op tv een tijdje zijn die uitgewerkt met en een gaat het de lopen weer moeilijker. Demi de komt daarom voor een behandeling door naar het op tv nieuwe in dagcentrum van het VUmc dat uit helemaal is ingericht uit volgens het healing environment een het principe.

De de bijna twaalfjarige Rens heeft tijdens vanwege zijn handicap op veel last van een kwijlen. De het huid bij zijn kin op raakt enorm de geïrriteerd en in mensen kijken hem raar aan. Computeren met gaat ook de nauwelijks door omdat het toetsenbord telkens nat een wordt. Zijn ouders vinden in van een bijzondere operatietechniek waarbij de speekselklieren tijdens door kunnen worden verplaatst. van We volgen Rens tijdens en naar na de een opmerkelijke ingreep. Mirella neemt op tv een kijkje op tv in een het ultramodern skill-lab waar medische teams naar noodsituaties nabootsen met de behulp door van een computergestuurde levensechte pop, en naar uit waar artsen ingewikkelde kijkoperatietechnieken een oefenen op een stoffelijke overschotten.

Mirella op van Markus ontmoet de vijfjarige de Joris die aan in de zeldzame tijdens stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen een hebben ontdekt dat van een substantie, de die van oorspronkelijk als landbouwgif werd ontwikkeld, ook het tegen tyrosinemie door blijkt op te werken. Liesbeth heeft vier jaar het van geleden kanker gekregen op op haar stembanden en strottehoofd. op Beide zijn verwijderd. Liesbeth tijdens komt nu het als vrijwillig testpersoon met naar de KNO-poli om van het een compleet nieuw ontwikkelde spraakklep te een uit proberen.

juli 2021
16-12-2010 19:25

Aflevering 17

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 17

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

15-12-2010 19:25

Aflevering 16

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 16

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

14-12-2010 19:25

Aflevering 15

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 15

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

09-12-2010 19:25

Aflevering 14

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 14

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

08-12-2010 19:25

Aflevering 13

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 13

Gezondheidsprogramma waarin men kennismaakt met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied zoals artsen die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behand...

02-12-2010 19:25

Aflevering 12

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 12

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-12-2010 19:25

Aflevering 11

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 11

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

24-11-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-06-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Een behandeling die veel opzien baart is embryoselectie. Hiermee kan worden voorkomen dat een kind met een ernstige genetische afwijking wordt geboren. Er is veel discussie over deze nieuwe techniek. Wat betekent embryoselectie in de prakti...

25-05-2010 19:25

Aflevering 9

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 9

Medisch programma. Een kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Een portret van artsen, die aan de wieg hebben gestaan van innovatieve therapieën en operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun...

18-05-2010 19:25

Aflevering 8

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 8

Een ingreep waarbij artsen het leven van een ongeboren tweeling proberen te redden. De behandeling vindt plaats terwijl de baby's zich nog in de buik van de moeder bevinden. Mirella maakt kennis met de veertienjarige Maaike. Kort geleden we...

11-05-2010 19:25

Aflevering 7

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 7

Meneer Houston heeft prostaatkanker en reist helemaal vanuit de Verenigde Staten naar Nederland omdat hier de meest geavanceerde techniek beschikbaar is voor de diagnostiek van tumoren in de prostaat. Mirella loopt mee op een neonatologie-a...

04-05-2010 19:25

Aflevering 6

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 6

-In het Erasmus Medisch Centrum ontmoet Mirella Margot, Ingmar en hun drie maanden oude dochter Isolde. Twee dagen na de geboorte van Isolde stortte de wereld van de kersverse ouders in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie te hebben, ee...

27-04-2010 19:25

Aflevering 5

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 5

De bijna twaalfjarige Rens heeft vanwege zijn handicap veel last van kwijlen. De huid bij zijn kin raakt enorm geïrriteerd en mensen kijken hem raar aan. Computeren gaat ook nauwelijks omdat het toetsenbord telkens nat wordt. Zijn ouders vi...

20-04-2010 19:25

Aflevering 4

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 4

Mirella van Markus ontmoet de vijfjarige Joris die aan de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen hebben ontdekt dat een substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif werd ontwikkeld, ook tegen tyrosinemie blijkt te werken....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Academisch Ziekenhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Academisch Ziekenhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Academisch Ziekenhuis bij Het Academisch Ziekenhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Academisch Ziekenhuis. Heb je een uitzending van Het Academisch Ziekenhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Academisch Ziekenhuis gemist

Mirella ontmoet de 46-jarige Norbert. Hij kreeg in 2007 een zwaar ongeluk waardoor hij nu beide benen mist en hoopt inaanmerking te komen voor de ingenieuze klik-beenprothese. De acht maanden oude Gijs heeft nog maar een klein stukwerkende dunne darm. Om een risicovolle darmtransplantatie te voorkomen doet hij mee aan een nieuwe therapie. En wevolgen een patiënt die dankzij het baanbrekende I-Space-apparaat - een soort medische 3D-bioscoop - een gedetailleerdhologram van zijn eigen hersenen kan bekijken.

Uitzending gemist van Het Academisch Ziekenhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Academisch Ziekenhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 18
  • Laatste uitzending op 16-12-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!