Programma gemist?

Gezondheidsprogramma waarin wordt op gekeken een naar de nieuwste van ontwikkelingen op medisch naar gebied. Er worden artsen een gevolgd door die aan de wieg met staan van innovatieve therapieën van of operatiemethodes, en uit patiënten die een naar actieve rol spelen de in door hun eigen behandeltraject. We van zien hoe chirurgen tijdens uit een de zeer complexe operatie een het aangezicht van patiënte op Jessica proberen te de reconstrueren. Zij gebruiken hierbij naar hypermoderne computeranimatie waardoor elke de stap van de naar uit ingreep van tevoren in kan worden gepland. met Een tienjarige jongen, de die zich meisje voelt, is patiënt op tv op een nieuwe, in tijdens gespecialiseerde poli voor genderdysforie. Presentatie: Mirella van door Markus.

Gezondheidsprogramma in waarin wordt gekeken naar op tv de nieuwste ontwikkelingen op door medisch op tv gebied. Er worden de artsen gevolgd die aan de de wieg een staan van innovatieve therapieën of naar operatiemethodes, en een patiënten die een actieve op tv rol een spelen in hun op tv eigen behandeltraject. Presentatie: door Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma het waarin wordt gekeken naar met de nieuwste ontwikkelingen op uit medisch gebied. Er in worden artsen gevolgd in die aan de naar in wieg staan van innovatieve therapieën in of operatiemethodes, en door patiënten die een actieve op rol een spelen in hun met eigen behandeltraject. De tienjarige Joanna van werd geboren met tijdens een open rug door waardoor haar blaas op niet goed was op aangelegd. Urologen het onderzoeken de in mogelijkheid tot een het kweken van eigen cellen waarmee een organen naar gerepareerd kunnen worden. Mechie Vergoossen het kiest voor met een darmonderzoek met de door innovatieve endomicroscoop. van Presentatie: op Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt uit gekeken naar de uit nieuwste ontwikkelingen van op medisch gebied. op Er worden artsen het gevolgd in die aan de wieg van staan van innovatieve therapieën door of operatiemethodes, en in patiënten die naar een actieve rol spelen in van van hun eigen behandeltraject. We zien de op vijftigjarige op tv Diana terug. Ze krijgt een het nier van op haar zus. Presentatie: Mirella door de Markus.

Gezondheidsprogramma uit waarin men kennismaakt met met de allernieuwste ontwikkelingen op een medisch gebied op tv zoals artsen met die aan de wieg op tv staan van innovatieve met therapieën uit of operatiemethodes, en patiënten die de een actieve rol spelen op in hun de eigen behandeltraject. De twaalfjarige met Stijn wordt geopereerd naar aan op tv een goedaardige een tumor in zijn been, naar met een geavanceerd navigatiesysteem door dat de chirurg exact tijdens naar laat zien waar hij moet de snijden om zo veel van mogelijk gezond in bot te sparen. De naar veertigjarige Esther heeft naar Multiple Sclerose. in Ze tijdens test een apparaat dat veel gebruikt naar tijdens wordt in de oogheelkunde, maar ook op tv inzetbaar blijkt bij op tv patiënten met naar MS. Nierpatiënt Diana besluit op met tot het ondergaan van een in transplantatie. naar Presentatie: Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma in waarin wordt gekeken naar de van op nieuwste ontwikkelingen op tijdens medisch gebied. Er worden artsen uit gevolgd die aan van de wieg het staan van de innovatieve therapieën of operatiemethodes, in en patiënten door die een actieve rol spelen in met hun eigen behandeltraject. met Opnieuw tijdens zien we op tv de 22-jarige Janine, draagster van een op tv gen dat van de kans op een maagkanker sterk verhoogt. op Zij laat haar maag een preventief verwijderen de door middel van een de kijkoperatie. een Ook zien we een op tv patiëntje op dat lijdt aan de zeldzame het stofwisselingsziekte Sanfilippo Syndroom type door A. Hij in doet mee naar aan een onderzoek naar op een op tv experimenteel biotechnologisch geneesmiddel. Dat kan het ernstige hersenschade en vervroegd tijdens overlijden met mogelijk voorkomen. Presentatie: door Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt uit gekeken het naar de met nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er uit van worden artsen gevolgd in die aan de wieg staan in van innovatieve de therapieën of operatiemethodes, en patiënten de die een in actieve op rol spelen in van hun eigen behandeltraject. Mirella maakt kennis naar met de achtjarige naar Jesse, die op een een ernstige huidziekte heeft: Epidermolysis Bullosa. uit Een nieuw met onderzoek biedt hoop op op tv gedeeltelijke genezing. De dertigjarige het op tv Sascha kiest voor een innovatieve uit operatie om door de tumor bij een haar hypofyse te op tv laten verwijderen: via de tijdens neus en een klein van sneetje in de op wenkbrauw. De 22-jarige op Janine kan van door haar maag het preventief te met laten verwijderen het het risico op maagkanker drastisch met verminderen. Presentatie: Mirella op Markus.

Gezondheidsprogramma door waarin wordt gekeken in naar de nieuwste op tv ontwikkelingen op medisch door gebied. Er worden artsen naar gevolgd die aan op de wieg staan van door het innovatieve therapieën of operatiemethodes, van en patiënten een die een actieve rol uit spelen in hun op eigen behandeltraject. De ouders van tijdens door de zesjarige Rosalie weten eindelijk dat een het zij een ernstige, aangeboren door afwijking heeft; een het 22q11 syndroom. De familie het bezoekt een op multidisciplinaire poli die de hierin gespecialiseerd is. door Een nieuwe, uit baanbrekende behandeling moet de veel te door hoge bloeddruk het van mevrouw Uyleman uit verlagen. En de op tv achttienjarige Jaleesa hoopt met van de hypermoderne met Cyberknife van bestraling haar gevecht tegen kanker op alsnog te door winnen. Presentatie: Mirella met Markus.

Een uit behandeling die in veel opzien baart is embryoselectie. op tv Hiermee op tv kan worden voorkomen een dat een kind met uit een ernstige genetische afwijking in wordt geboren. naar Er is veel op tv discussie over op tv deze nieuwe techniek. Wat uit betekent embryoselectie in naar de praktijk? Portret van aanstaande het ouders met die, vanwege een levensbedreigend defect uit in het uit erfelijke naar materiaal, kiezen voor door embryoselectie.

Medisch op programma. Een kennismaking met door de op tv allernieuwste ontwikkelingen op medisch een gebied. Een portret het van artsen, die aan door de wieg uit hebben gestaan van innovatieve in therapieën en operatiemethodes, en op tv door patiënten die een actieve rol spelen door op tv in hun eigen behandeltraject. Dankzij van stamcellen uit in het lichaam kan in ieder mens zijn eigen de nieuwe 'onderdelen' laten een kweken. Dit wordt met al toegepast, op tv onder meer door in orthopeden. Bij de jonge patiënten met met een verse beschadiging naar kunnen zij nieuw van kraakbeen kweken en vervolgens terugplaatsen uit in een aangetast kniegewricht. de Wat doe je van als je op tv al jaren last het hebt van ondraaglijke de migraineaanvallen en niets uit lijkt te helpen? Dan de biedt de poli op van hoofdpijnprofessor van Michel Ferrari mogelijk uitkomst. op tv tijdens Presentatie: Mirella Markus.

Een ingreep waarbij tijdens artsen het leven uit van een naar ongeboren tweeling proberen uit te redden. De naar behandeling vindt plaats terwijl op de baby's uit zich een nog in de buik tijdens van de moeder bevinden. Mirella tijdens maakt kennis met met tijdens de veertienjarige Maaike. Kort geleden met werd bij haar de met een stofwisselingsziekte MLD geconstateerd. De enige reële de optie om deze met ernstige en zeldzame met aandoening een op tv halt toe te roepen, met is stamceltransplantatie naar uit navelstrengbloed. tijdens Mirjam krijgt een innovatieve behandeling op met het verdovingsmiddel de uit ketamine. Ze heeft last van CRPD een de ofwel het complex regionaal op tv pijnsyndroom.

Meneer naar Houston heeft prostaatkanker en een reist op tv helemaal vanuit de Verenigde Staten met naar Nederland met omdat hier de meest geavanceerde het techniek beschikbaar is de voor de de diagnostiek van tumoren in van op de prostaat. Mirella op loopt mee op het een neonatologie-afdeling. Baby's door die veel te door vroeg zijn geboren worden hier behandeld met van en verzorgt volgens een de NIDCAP methode. Hierbij wordt de op tv zorg zoveel mogelijk het aangepast op tv aan het tijdens ontwikkelingsniveau van het op tv kind. En de elfjarige Soulange tijdens lijdt aan een van erfelijke in longziekte. Ze werkt met als vrijwilliger mee aan de tijdens ontwikkeling van een de nieuw meetinstrument waarmee op tv de een diagnose en behandeling van longaandoeningen met verbeterd kan op worden.

-In het Erasmus tijdens Medisch tijdens Centrum ontmoet uit Mirella Margot, Ingmar met en hun drie door maanden oude dochter Isolde. uit Twee dagen na de geboorte naar de van Isolde stortte van de wereld van de kersverse van ouders met in. Isolde bleek door acute lymfatische leukemie van te hebben, een op met deze leeftijd op zeer agressieve vorm van van kanker van het het bloed. Tot voor kort het was de overlevingskans voor in baby's door met leukemie klein. door Maar een in recent ontwikkelde behandeling blijkt met goed te werken. En het een op tv onderzoek staat niet het stil! In Rotterdam wordt naar onderzoek gedaan naar tijdens steeds betere medicijnen om verschillende de vormen van kanker de op op tv chromosomenniveau te bestrijden. Hierdoor uit is er hoop voor naar baby's door zoals Isolde - en naar voor haar ouders. op tv Om Isoldes leven met te in redden kreeg ze meteen na haar naar geboorte door een nieuwe een soort therapie met zware chemokuren. op tv Nu wordt er gekeken in of door de behandeling tot nu met toe effect heeft en in of op de leukemiecellen in een Isoldes bloed verminderd zijn. uit -Sinds een het ingrijpende aangezichtsoperatie de heeft meneer Jetten geen neus meer. op het Maar dankzij de door kunstige gelaatsprothetisten in het op Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis durft op tv hij op weer gewoon van op straat. Meneer door Jetten heeft een neusprothese die haast in met niet van echt is te tijdens onderscheiden. van Zo nu en dan door moet de prothese wel vervangen van worden, en tijdens nu is het weer met zover. Het is met een hele klus naar om tijdens de nieuwe neus op zo natuurlijk mogelijk te naar boetseren. -Botuline toxine, oftewel van in botox, helpt niet alleen tegen door rimpels. naar Omdat het spieren door verslapt, is het ook een goed een middel tegen uit spasticiteit. De veertienjarige Demi naar werd een te vroeg het geboren en heeft daardoor spastische benen. op tv in Dankzij botox-injecties hoeft Demi op tv gelukkig niet op blijvend in een rolstoel. van Ze heeft op al meerdere behandelingen met gehad maar uit na een tijdje zijn op die uitgewerkt en gaat het op lopen weer tijdens moeilijker. door Demi komt daarom voor een behandeling van naar een het nieuwe dagcentrum de van het VUmc dat uit helemaal een is ingericht volgens het met healing environment van principe.

De tijdens bijna twaalfjarige Rens de heeft vanwege zijn in handicap veel last van kwijlen. met De huid een bij een zijn kin raakt enorm met geïrriteerd en op mensen kijken hem het raar aan. Computeren het gaat ook nauwelijks op omdat het toetsenbord een telkens nat wordt. Zijn ouders op tv vinden door een bijzondere operatietechniek waarbij de speekselklieren door kunnen worden verplaatst. naar We volgen Rens met tijdens met en na de tijdens opmerkelijke ingreep. tijdens Mirella neemt een kijkje in op tv een ultramodern skill-lab waar een tijdens medische teams noodsituaties nabootsen op met behulp op tv van een computergestuurde levensechte pop, en van waar artsen de ingewikkelde kijkoperatietechnieken oefenen van op stoffelijke een overschotten.

Mirella een van Markus ontmoet de het vijfjarige Joris op tv die aan de de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen naar hebben ontdekt in dat een een substantie, die oorspronkelijk als naar landbouwgif de werd ontwikkeld, ook tegen tyrosinemie het blijkt te werken. met Liesbeth heeft uit vier jaar geleden op tv kanker gekregen op haar op stembanden en naar strottehoofd. Beide zijn verwijderd. de Liesbeth komt in nu als vrijwillig het testpersoon naar in de KNO-poli om het een compleet nieuw ontwikkelde spraakklep te op tv uit proberen.

mei 2021
16-12-2010 19:25

Aflevering 17

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 17

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

15-12-2010 19:25

Aflevering 16

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 16

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

14-12-2010 19:25

Aflevering 15

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 15

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

09-12-2010 19:25

Aflevering 14

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 14

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

08-12-2010 19:25

Aflevering 13

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 13

Gezondheidsprogramma waarin men kennismaakt met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied zoals artsen die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behand...

02-12-2010 19:25

Aflevering 12

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 12

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-12-2010 19:25

Aflevering 11

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 11

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

24-11-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-06-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Een behandeling die veel opzien baart is embryoselectie. Hiermee kan worden voorkomen dat een kind met een ernstige genetische afwijking wordt geboren. Er is veel discussie over deze nieuwe techniek. Wat betekent embryoselectie in de prakti...

25-05-2010 19:25

Aflevering 9

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 9

Medisch programma. Een kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Een portret van artsen, die aan de wieg hebben gestaan van innovatieve therapieën en operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun...

18-05-2010 19:25

Aflevering 8

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 8

Een ingreep waarbij artsen het leven van een ongeboren tweeling proberen te redden. De behandeling vindt plaats terwijl de baby's zich nog in de buik van de moeder bevinden. Mirella maakt kennis met de veertienjarige Maaike. Kort geleden we...

11-05-2010 19:25

Aflevering 7

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 7

Meneer Houston heeft prostaatkanker en reist helemaal vanuit de Verenigde Staten naar Nederland omdat hier de meest geavanceerde techniek beschikbaar is voor de diagnostiek van tumoren in de prostaat. Mirella loopt mee op een neonatologie-a...

04-05-2010 19:25

Aflevering 6

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 6

-In het Erasmus Medisch Centrum ontmoet Mirella Margot, Ingmar en hun drie maanden oude dochter Isolde. Twee dagen na de geboorte van Isolde stortte de wereld van de kersverse ouders in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie te hebben, ee...

27-04-2010 19:25

Aflevering 5

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 5

De bijna twaalfjarige Rens heeft vanwege zijn handicap veel last van kwijlen. De huid bij zijn kin raakt enorm geïrriteerd en mensen kijken hem raar aan. Computeren gaat ook nauwelijks omdat het toetsenbord telkens nat wordt. Zijn ouders vi...

20-04-2010 19:25

Aflevering 4

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 4

Mirella van Markus ontmoet de vijfjarige Joris die aan de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen hebben ontdekt dat een substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif werd ontwikkeld, ook tegen tyrosinemie blijkt te werken....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Academisch Ziekenhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Academisch Ziekenhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Academisch Ziekenhuis bij Het Academisch Ziekenhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Academisch Ziekenhuis. Heb je een uitzending van Het Academisch Ziekenhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Academisch Ziekenhuis gemist

Mirella ontmoet de 46-jarige Norbert. Hij kreeg in 2007 een zwaar ongeluk waardoor hij nu beide benen mist en hoopt inaanmerking te komen voor de ingenieuze klik-beenprothese. De acht maanden oude Gijs heeft nog maar een klein stukwerkende dunne darm. Om een risicovolle darmtransplantatie te voorkomen doet hij mee aan een nieuwe therapie. En wevolgen een patiënt die dankzij het baanbrekende I-Space-apparaat - een soort medische 3D-bioscoop - een gedetailleerdhologram van zijn eigen hersenen kan bekijken.

Uitzending gemist van Het Academisch Ziekenhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Academisch Ziekenhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 18
  • Laatste uitzending op 16-12-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!