Programma gemist?

Gezondheidsprogramma waarin wordt in gekeken naar de op nieuwste ontwikkelingen naar op medisch gebied. Er in worden artsen de gevolgd in die aan de in wieg staan van naar innovatieve therapieën of een operatiemethodes, en patiënten uit die een actieve rol op spelen in hun eigen met behandeltraject. We zien door hoe uit chirurgen tijdens een zeer complexe uit operatie het door aangezicht van patiënte met Jessica proberen te door reconstrueren. Zij gebruiken hierbij op hypermoderne computeranimatie op waardoor elke stap een van de ingreep van tevoren in uit kan worden gepland. een Een tienjarige jongen, die zich het meisje voelt, met is patiënt op op tv een nieuwe, gespecialiseerde poli voor naar tijdens genderdysforie. Presentatie: Mirella naar Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt een gekeken naar de het nieuwste ontwikkelingen op tijdens van medisch gebied. Er door worden artsen gevolgd die naar aan de wieg staan op van innovatieve therapieën of het operatiemethodes, en op tv patiënten in die een actieve van rol spelen in hun eigen de behandeltraject. Presentatie: Mirella de Markus.

Gezondheidsprogramma een waarin wordt uit gekeken naar de nieuwste tijdens ontwikkelingen op medisch een gebied. Er worden het artsen gevolgd die de aan de met wieg staan van innovatieve therapieën of met operatiemethodes, met en patiënten door die een actieve rol spelen in een het hun eigen behandeltraject. De tienjarige Joanna naar werd geboren door met met een open rug waardoor uit haar blaas niet goed in was het aangelegd. Urologen onderzoeken de van mogelijkheid tot het het kweken van eigen cellen waarmee met organen op tv gerepareerd kunnen worden. Mechie Vergoossen naar van kiest voor een tijdens darmonderzoek met de innovatieve tijdens endomicroscoop. Presentatie: Mirella door Markus.

Gezondheidsprogramma naar waarin wordt op gekeken naar de het nieuwste ontwikkelingen op medisch het gebied. Er worden op artsen gevolgd die aan in de op wieg staan van innovatieve therapieën het of operatiemethodes, en in patiënten de die een actieve rol spelen in het hun eigen behandeltraject. met uit We zien de vijftigjarige Diana terug. de Ze krijgt een naar de nier van haar uit zus. Presentatie: Mirella tijdens Markus.

Gezondheidsprogramma waarin men op kennismaakt met de uit van allernieuwste ontwikkelingen op uit medisch gebied zoals artsen die aan op tv de in wieg staan van op tv innovatieve therapieën of operatiemethodes, en het patiënten die tijdens een actieve rol met spelen in door hun eigen behandeltraject. De twaalfjarige een met Stijn wordt geopereerd het aan een goedaardige tumor in door zijn been, met een van geavanceerd navigatiesysteem tijdens dat de chirurg exact in laat zien waar met hij moet met snijden om zo veel van mogelijk gezond naar bot te sparen. De door veertigjarige Esther heeft het Multiple Sclerose. een Ze naar test een apparaat dat de veel gebruikt het wordt in de naar oogheelkunde, maar ook inzetbaar blijkt tijdens bij patiënten met uit MS. een Nierpatiënt Diana besluit tot het de ondergaan van een transplantatie. in Presentatie: een Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma naar waarin wordt gekeken met naar de nieuwste ontwikkelingen op op medisch gebied. met Er worden met artsen gevolgd in die aan de wieg staan het van innovatieve therapieën naar of operatiemethodes, en patiënten door het die een actieve rol spelen in het hun eigen behandeltraject. met Opnieuw op tv zien we van de 22-jarige Janine, draagster van de een gen in dat de kans op maagkanker met sterk verhoogt. Zij van laat door haar maag in preventief verwijderen door middel van op tv een de kijkoperatie. Ook zien we een naar patiëntje dat lijdt aan op tv de zeldzame stofwisselingsziekte met Sanfilippo in Syndroom type A. Hij doet in mee aan de een onderzoek naar met een experimenteel biotechnologisch geneesmiddel. met het Dat kan ernstige hersenschade en op vervroegd overlijden mogelijk met voorkomen. Presentatie: Mirella met Markus.

Gezondheidsprogramma een waarin wordt gekeken naar uit de de nieuwste ontwikkelingen op medisch in gebied. Er worden artsen van gevolgd de die aan de het wieg staan van naar innovatieve therapieën of operatiemethodes, en de patiënten op tv die een actieve met rol spelen in hun eigen behandeltraject. van tijdens Mirella maakt kennis met uit de achtjarige Jesse, het die een ernstige met huidziekte heeft: Epidermolysis Bullosa. het Een nieuw onderzoek biedt op hoop op op tv gedeeltelijke genezing. van De dertigjarige Sascha kiest voor een een naar innovatieve operatie het om de tumor tijdens bij haar hypofyse te met laten verwijderen: via de naar neus en naar een klein op tv sneetje in de wenkbrauw. naar De 22-jarige Janine kan uit door haar maag door preventief op tv te laten verwijderen het risico op een van maagkanker drastisch verminderen. Presentatie: Mirella op Markus.

Gezondheidsprogramma waarin met wordt het gekeken naar de een nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. uit Er de worden artsen gevolgd uit die aan de de wieg staan van innovatieve uit therapieën of op tv operatiemethodes, en patiënten die de een actieve rol spelen in de hun eigen behandeltraject. de De van ouders van de de zesjarige Rosalie weten eindelijk tijdens dat zij naar een ernstige, aangeboren afwijking tijdens heeft; het 22q11 syndroom. het De familie in bezoekt een multidisciplinaire poli het die hierin gespecialiseerd het is. Een op nieuwe, baanbrekende behandeling in moet in de veel te hoge bloeddruk van tijdens mevrouw Uyleman in verlagen. En het de achttienjarige Jaleesa hoopt met op tv de met hypermoderne Cyberknife met bestraling haar gevecht tegen van kanker alsnog te winnen. Presentatie: in Mirella met Markus.

Een de behandeling die veel uit opzien baart is embryoselectie. in Hiermee kan worden van voorkomen het dat een kind met een ernstige naar uit genetische afwijking wordt geboren. Er op is veel door discussie over op tv deze nieuwe techniek. Wat betekent embryoselectie in in de praktijk? op tv een Portret van aanstaande ouders die, vanwege naar een levensbedreigend defect in in het erfelijke door materiaal, kiezen voor met van embryoselectie.

Medisch programma. Een met kennismaking op tv met de allernieuwste ontwikkelingen op naar medisch gebied. Een door portret van artsen, naar die aan de de met wieg hebben gestaan van innovatieve op therapieën een en operatiemethodes, en patiënten die een een actieve rol van spelen in hun eigen van behandeltraject. op Dankzij stamcellen in het in lichaam het kan ieder mens zijn eigen in nieuwe 'onderdelen' laten door kweken. Dit tijdens wordt al toegepast, onder meer het door orthopeden. Bij met jonge van patiënten met een verse beschadiging op kunnen zij nieuw naar kraakbeen kweken door en vervolgens terugplaatsen in van een aangetast tijdens kniegewricht. het Wat doe je van als je al jaren last hebt met van ondraaglijke in migraineaanvallen en niets lijkt de te helpen? Dan uit biedt de poli op van hoofdpijnprofessor van Michel van Ferrari mogelijk uitkomst. Presentatie: Mirella tijdens Markus.

Een ingreep op tv waarbij artsen het leven in van van een ongeboren tweeling proberen van te redden. met De behandeling vindt plaats terwijl de de baby's in zich nog tijdens in de een buik van de moeder een bevinden. Mirella van maakt kennis met de het veertienjarige Maaike. Kort geleden werd naar bij haar de op tv stofwisselingsziekte MLD uit geconstateerd. De enige uit reële optie om deze in ernstige en zeldzame met aandoening een halt uit tijdens toe te roepen, is tijdens stamceltransplantatie uit uit navelstrengbloed. Mirjam krijgt een innovatieve behandeling de met het een verdovingsmiddel ketamine. Ze op heeft last het van CRPD de ofwel het complex regionaal op tv pijnsyndroom.

Meneer door Houston heeft op prostaatkanker en reist helemaal vanuit met de Verenigde Staten uit naar Nederland omdat hier de uit de meest geavanceerde techniek op beschikbaar is voor met de diagnostiek van op tumoren in de prostaat. Mirella op tv loopt mee naar op een neonatologie-afdeling. Baby's met die veel tijdens te vroeg zijn een geboren uit worden hier behandeld van en verzorgt volgens de NIDCAP met methode. Hierbij op wordt de zorg zoveel mogelijk met aangepast naar aan het ontwikkelingsniveau van op tv het naar kind. En de elfjarige Soulange lijdt op tv aan een erfelijke uit longziekte. Ze werkt de als vrijwilliger een mee aan de ontwikkeling het van met een nieuw meetinstrument op tv waarmee de diagnose de en behandeling van de longaandoeningen verbeterd kan uit worden.

-In naar het Erasmus Medisch Centrum ontmoet tijdens Mirella tijdens Margot, Ingmar en uit hun drie maanden oude tijdens dochter Isolde. de Twee dagen een na de geboorte van Isolde op tv stortte de wereld een van de op tv kersverse ouders het in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie tijdens te tijdens hebben, een op deze tijdens leeftijd zeer agressieve vorm op tv van kanker op tv van het bloed. uit Tot naar voor kort was de overlevingskans in voor de baby's met leukemie klein. tijdens Maar een op recent ontwikkelde behandeling blijkt goed te op tv werken. En het door de onderzoek staat niet stil! In met Rotterdam wordt van onderzoek gedaan naar steeds betere tijdens medicijnen het om verschillende uit vormen van kanker op uit chromosomenniveau te bestrijden. een Hierdoor is er hoop voor het baby's tijdens zoals Isolde - en met voor het haar ouders. Om Isoldes uit leven te redden in kreeg ze meteen op tv na haar geboorte een een nieuwe soort therapie de met zware tijdens chemokuren. Nu wordt er naar gekeken uit of de behandeling tot op tv nu toe effect uit heeft en of de leukemiecellen de in Isoldes een bloed verminderd het zijn. -Sinds een ingrijpende aangezichtsoperatie op de heeft meneer Jetten geen neus tijdens meer. de Maar dankzij de kunstige gelaatsprothetisten in door het Antonie van van Leeuwenhoek Ziekenhuis tijdens durft hij weer door gewoon op straat. op Meneer tijdens Jetten heeft een neusprothese die op tv haast niet van een echt is op te onderscheiden. Zo nu en op in dan moet de op tv prothese wel vervangen worden, en het nu uit is het weer zover. tijdens Het is een hele klus een om de een nieuwe neus zo naar natuurlijk mogelijk te boetseren. in -Botuline de toxine, oftewel botox, helpt uit niet alleen op tegen rimpels. het Omdat het spieren verslapt, in is het de ook een goed middel tegen door spasticiteit. door De veertienjarige Demi werd te vroeg het geboren en door heeft daardoor spastische de benen. Dankzij uit botox-injecties van hoeft Demi gelukkig niet tijdens blijvend in een rolstoel. de Ze heeft het al meerdere behandelingen gehad door maar op na een tijdje zijn uit die uitgewerkt van en gaat het lopen weer van moeilijker. Demi komt het daarom voor een behandeling in een naar het nieuwe dagcentrum op tv van het VUmc in dat helemaal is van ingericht volgens het healing environment naar een principe.

De bijna naar twaalfjarige naar Rens heeft vanwege in zijn handicap veel last van uit kwijlen. De van huid bij zijn op kin raakt enorm naar geïrriteerd en mensen kijken op hem naar raar aan. Computeren gaat ook nauwelijks naar omdat een het toetsenbord tijdens telkens nat wordt. Zijn ouders vinden van een bijzondere op operatietechniek waarbij de speekselklieren met kunnen worden verplaatst. van naar We volgen Rens tijdens en na de de naar opmerkelijke ingreep. Mirella neemt naar een een kijkje in een ultramodern skill-lab van waar een medische teams noodsituaties nabootsen met met behulp van een in computergestuurde levensechte pop, en in waar artsen ingewikkelde op tv van kijkoperatietechnieken oefenen op stoffelijke de overschotten.

Mirella van tijdens Markus ontmoet de uit vijfjarige Joris met die aan de zeldzame stofwisselingsziekte van tyrosinemie naar lijdt. Artsen hebben ontdekt op tv dat met een substantie, die tijdens oorspronkelijk als landbouwgif tijdens werd ontwikkeld, ook tegen tyrosinemie blijkt van te werken. Liesbeth een heeft door vier jaar geleden kanker gekregen tijdens op door haar stembanden en strottehoofd. met Beide zijn verwijderd. de Liesbeth komt nu als op van vrijwillig testpersoon naar de KNO-poli om in een compleet met nieuw ontwikkelde spraakklep de te een proberen.

januari 2019
16-12-2010 19:25

Aflevering 17

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 17

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

15-12-2010 19:25

Aflevering 16

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 16

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

14-12-2010 19:25

Aflevering 15

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 15

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

09-12-2010 19:25

Aflevering 14

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 14

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

08-12-2010 19:25

Aflevering 13

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 13

Gezondheidsprogramma waarin men kennismaakt met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied zoals artsen die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behand...

02-12-2010 19:25

Aflevering 12

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 12

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-12-2010 19:25

Aflevering 11

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 11

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

24-11-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-06-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Een behandeling die veel opzien baart is embryoselectie. Hiermee kan worden voorkomen dat een kind met een ernstige genetische afwijking wordt geboren. Er is veel discussie over deze nieuwe techniek. Wat betekent embryoselectie in de prakti...

25-05-2010 19:25

Aflevering 9

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 9

Medisch programma. Een kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Een portret van artsen, die aan de wieg hebben gestaan van innovatieve therapieën en operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun...

18-05-2010 19:25

Aflevering 8

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 8

Een ingreep waarbij artsen het leven van een ongeboren tweeling proberen te redden. De behandeling vindt plaats terwijl de baby's zich nog in de buik van de moeder bevinden. Mirella maakt kennis met de veertienjarige Maaike. Kort geleden we...

11-05-2010 19:25

Aflevering 7

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 7

Meneer Houston heeft prostaatkanker en reist helemaal vanuit de Verenigde Staten naar Nederland omdat hier de meest geavanceerde techniek beschikbaar is voor de diagnostiek van tumoren in de prostaat. Mirella loopt mee op een neonatologie-a...

04-05-2010 19:25

Aflevering 6

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 6

-In het Erasmus Medisch Centrum ontmoet Mirella Margot, Ingmar en hun drie maanden oude dochter Isolde. Twee dagen na de geboorte van Isolde stortte de wereld van de kersverse ouders in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie te hebben, ee...

27-04-2010 19:25

Aflevering 5

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 5

De bijna twaalfjarige Rens heeft vanwege zijn handicap veel last van kwijlen. De huid bij zijn kin raakt enorm geïrriteerd en mensen kijken hem raar aan. Computeren gaat ook nauwelijks omdat het toetsenbord telkens nat wordt. Zijn ouders vi...

20-04-2010 19:25

Aflevering 4

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 4

Mirella van Markus ontmoet de vijfjarige Joris die aan de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen hebben ontdekt dat een substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif werd ontwikkeld, ook tegen tyrosinemie blijkt te werken....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Academisch Ziekenhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Academisch Ziekenhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Academisch Ziekenhuis bij Het Academisch Ziekenhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Academisch Ziekenhuis. Heb je een uitzending van Het Academisch Ziekenhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Academisch Ziekenhuis gemist

Mirella ontmoet de 46-jarige Norbert. Hij kreeg in 2007 een zwaar ongeluk waardoor hij nu beide benen mist en hoopt inaanmerking te komen voor de ingenieuze klik-beenprothese. De acht maanden oude Gijs heeft nog maar een klein stukwerkende dunne darm. Om een risicovolle darmtransplantatie te voorkomen doet hij mee aan een nieuwe therapie. En wevolgen een patiënt die dankzij het baanbrekende I-Space-apparaat - een soort medische 3D-bioscoop - een gedetailleerdhologram van zijn eigen hersenen kan bekijken.

Uitzending gemist van Het Academisch Ziekenhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Academisch Ziekenhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 18
  • Laatste uitzending op 16-12-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord