Programma gemist?

Gezondheidsprogramma naar waarin wordt gekeken het naar de nieuwste ontwikkelingen op door medisch uit gebied. Er worden artsen tijdens gevolgd die aan het de wieg op staan van innovatieve van therapieën of operatiemethodes, en patiënten uit die een actieve door rol spelen in met hun eigen van behandeltraject. We zien een hoe chirurgen tijdens tijdens een zeer complexe operatie naar het aangezicht naar van naar patiënte Jessica proberen te reconstrueren. uit Zij op gebruiken hierbij hypermoderne computeranimatie waardoor uit elke stap van van de de ingreep van tevoren kan uit worden gepland. naar Een tienjarige jongen, naar die zich meisje voelt, is door patiënt op in een nieuwe, gespecialiseerde poli tijdens voor genderdysforie. Presentatie: de Mirella naar Markus.

Gezondheidsprogramma door waarin wordt gekeken het naar de met nieuwste ontwikkelingen op een medisch gebied. Er worden van artsen gevolgd die aan de in wieg staan op van innovatieve naar therapieën of door operatiemethodes, en patiënten met die een actieve naar rol spelen in in hun eigen behandeltraject. een Presentatie: Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin op wordt op gekeken naar de nieuwste met ontwikkelingen op medisch gebied. uit Er worden de artsen gevolgd die aan de door met wieg staan van innovatieve therapieën of op tv in operatiemethodes, en patiënten die een actieve naar rol spelen in naar hun eigen behandeltraject. een in De tienjarige Joanna werd op tv geboren met een open op tv rug waardoor uit haar blaas niet door goed was aangelegd. met Urologen onderzoeken de tijdens mogelijkheid tot in het kweken van eigen cellen waarmee met van organen gerepareerd kunnen worden. Mechie Vergoossen in op tv kiest voor een darmonderzoek het met de innovatieve endomicroscoop. Presentatie: op Mirella het Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt het uit gekeken naar de de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er door worden artsen het gevolgd die het aan de op wieg staan van innovatieve door therapieën of in operatiemethodes, en patiënten die een actieve het rol spelen tijdens in hun het eigen behandeltraject. We het zien de vijftigjarige Diana terug. tijdens Ze krijgt in een nier van haar naar zus. Presentatie: Mirella uit de Markus.

Gezondheidsprogramma tijdens waarin men kennismaakt met met de allernieuwste ontwikkelingen van op medisch uit gebied zoals artsen die aan met de wieg tijdens staan het van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en op naar patiënten die een een actieve rol spelen in hun eigen op tv behandeltraject. De twaalfjarige uit op tv Stijn wordt geopereerd aan een uit goedaardige tumor in op tv zijn been, de met een geavanceerd navigatiesysteem een dat de chirurg exact van in laat zien waar hij met moet snijden om zo naar veel mogelijk gezond met bot te door sparen. De veertigjarige Esther tijdens heeft een Multiple Sclerose. Ze test tijdens een apparaat dat de veel gebruikt tijdens wordt in de van oogheelkunde, maar ook inzetbaar de blijkt bij patiënten met de MS. naar Nierpatiënt Diana besluit in tot het ondergaan van in een transplantatie. een Presentatie: Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin een wordt uit gekeken naar de nieuwste het ontwikkelingen op medisch door gebied. Er met worden artsen gevolgd van die aan de wieg tijdens staan van innovatieve het therapieën of operatiemethodes, met en patiënten op tv die een actieve rol de spelen in hun de eigen behandeltraject. Opnieuw een zien we de 22-jarige door Janine, draagster van in een gen dat de uit kans op naar maagkanker sterk verhoogt. uit Zij op laat haar maag preventief tijdens verwijderen door middel het van een kijkoperatie. Ook zien een we de een patiëntje dat lijdt een aan de zeldzame stofwisselingsziekte een uit Sanfilippo Syndroom type A. Hij een doet mee tijdens aan een onderzoek tijdens naar een experimenteel biotechnologisch in geneesmiddel. Dat uit kan ernstige hersenschade en met vervroegd op overlijden mogelijk voorkomen. met Presentatie: Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin het wordt gekeken naar de de nieuwste ontwikkelingen op de medisch in gebied. Er worden artsen door gevolgd die naar aan de wieg naar staan van innovatieve therapieën of in operatiemethodes, door en patiënten die een door actieve rol spelen in het hun eigen uit behandeltraject. Mirella naar maakt kennis met de naar achtjarige Jesse, die met een ernstige huidziekte van heeft: Epidermolysis Bullosa. tijdens Een nieuw onderzoek biedt door hoop op gedeeltelijke in genezing. van De dertigjarige met Sascha kiest voor op tv een innovatieve operatie om de tumor van bij haar met hypofyse door te laten verwijderen: via een de neus en een het klein van sneetje in de wenkbrauw. op tv De 22-jarige Janine kan naar door de haar maag preventief met te laten verwijderen met het risico op maagkanker drastisch verminderen. op een Presentatie: Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma op tv waarin wordt gekeken naar de in nieuwste ontwikkelingen uit op in medisch gebied. Er van worden artsen gevolgd die aan de op wieg staan door van innovatieve van therapieën of operatiemethodes, en tijdens patiënten die een een actieve rol spelen in de hun met eigen behandeltraject. naar De ouders van de in zesjarige Rosalie weten eindelijk naar dat een zij een ernstige, aangeboren van afwijking heeft; het 22q11 syndroom. een naar De familie bezoekt een multidisciplinaire naar poli die hierin gespecialiseerd van is. Een nieuwe, tijdens baanbrekende van behandeling moet de het veel te tijdens hoge bloeddruk van mevrouw Uyleman verlagen. van op tv En de achttienjarige Jaleesa in hoopt met de hypermoderne Cyberknife uit bestraling haar op gevecht naar tegen kanker alsnog te winnen. tijdens Presentatie: Mirella door Markus.

Een behandeling naar die veel door opzien baart de is embryoselectie. Hiermee kan van worden voorkomen dat het een kind met een een ernstige genetische het afwijking wordt geboren. Er is de het veel discussie over deze met nieuwe techniek. Wat betekent een embryoselectie in op de praktijk? van Portret van aanstaande ouders die, vanwege op tv een levensbedreigend naar defect in het erfelijke een materiaal, kiezen voor de uit embryoselectie.

Medisch de programma. Een met kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen van op medisch gebied. op Een portret van met artsen, die de aan de wieg hebben op gestaan het van innovatieve therapieën op tv en operatiemethodes, en patiënten die een met met actieve rol spelen in hun op eigen behandeltraject. Dankzij een stamcellen met in het lichaam met kan ieder mens zijn eigen naar nieuwe 'onderdelen' tijdens laten kweken. Dit wordt naar al toegepast, onder meer op door op tv orthopeden. Bij jonge patiënten met van een verse beschadiging op kunnen in zij nieuw kraakbeen kweken tijdens en uit vervolgens terugplaatsen in een aangetast met kniegewricht. Wat doe een je als je al een op jaren last hebt van van ondraaglijke migraineaanvallen en niets op lijkt te van helpen? Dan naar biedt de poli van hoofdpijnprofessor Michel met een Ferrari mogelijk uitkomst. Presentatie: een Mirella Markus.

Een een ingreep waarbij artsen het tijdens leven van een op ongeboren tweeling proberen een te redden. De met behandeling een vindt plaats terwijl de in baby's zich nog in in de met buik van de moeder bevinden. Mirella naar maakt kennis met in de een veertienjarige Maaike. Kort geleden werd met bij naar haar de stofwisselingsziekte MLD geconstateerd. uit De enige op tv reële optie om deze op ernstige in en zeldzame het aandoening een halt toe te roepen, de is stamceltransplantatie uit de navelstrengbloed. Mirjam krijgt door een innovatieve een behandeling met naar het verdovingsmiddel ketamine. Ze het heeft naar last van CRPD ofwel het in complex regionaal het pijnsyndroom.

Meneer Houston heeft op tv het prostaatkanker en reist helemaal vanuit van de Verenigde op tv Staten naar Nederland omdat een hier de meest geavanceerde een techniek beschikbaar is door voor de diagnostiek uit van door tumoren in de prostaat. Mirella met loopt mee op uit op een neonatologie-afdeling. Baby's die op veel te vroeg zijn met geboren worden hier tijdens behandeld en het verzorgt volgens de tijdens NIDCAP methode. Hierbij wordt de een zorg zoveel een mogelijk aangepast met aan het ontwikkelingsniveau van het naar met kind. En de elfjarige in Soulange lijdt aan een erfelijke met longziekte. Ze werkt tijdens als vrijwilliger naar mee naar aan de ontwikkeling een van een nieuw meetinstrument waarmee de in diagnose en behandeling naar de van longaandoeningen verbeterd kan uit worden.

-In het met Erasmus Medisch op Centrum ontmoet tijdens Mirella Margot, Ingmar met en hun drie een maanden oude dochter Isolde. met Twee dagen tijdens na de geboorte van Isolde van stortte de de wereld van de kersverse ouders uit in. Isolde door bleek acute op tv lymfatische leukemie te hebben, van een op een deze leeftijd zeer agressieve vorm door van van kanker van met het bloed. Tot voor kort een was de de overlevingskans voor baby's met leukemie op tv klein. Maar de een van recent ontwikkelde behandeling blijkt in goed te tijdens werken. En het onderzoek op tv staat niet in stil! In Rotterdam wordt de onderzoek gedaan naar steeds op tv betere medicijnen om verschillende naar vormen van door kanker tijdens op chromosomenniveau te het bestrijden. Hierdoor is er hoop voor door baby's zoals Isolde in - en voor door haar ouders. met Om Isoldes leven op te redden kreeg ze de met meteen na haar van geboorte een nieuwe soort therapie naar met zware chemokuren. Nu met wordt door er gekeken of de de behandeling tot uit nu toe effect heeft en op tv of uit de leukemiecellen in Isoldes op tv bloed verminderd zijn. -Sinds tijdens door een ingrijpende aangezichtsoperatie heeft meneer door Jetten geen neus het meer. uit Maar dankzij de kunstige gelaatsprothetisten in naar het Antonie van van Leeuwenhoek Ziekenhuis van durft hij van weer gewoon op uit straat. Meneer Jetten het heeft een neusprothese van die haast het niet van echt tijdens is te onderscheiden. Zo nu en door dan moet de met prothese wel het vervangen worden, en nu een is het weer een zover. Het is van een op hele klus om door de nieuwe neus zo in natuurlijk mogelijk te op boetseren. op tv -Botuline toxine, oftewel botox, helpt uit niet in alleen tegen rimpels. Omdat tijdens het spieren verslapt, op tv is het ook een met goed uit middel tegen spasticiteit. in De veertienjarige Demi werd van te vroeg geboren en door heeft daardoor spastische benen. uit Dankzij tijdens botox-injecties met hoeft Demi gelukkig niet de blijvend in een rolstoel. op Ze op tv heeft al meerdere een behandelingen gehad maar van na een tijdje zijn door die uitgewerkt en het gaat het lopen de weer moeilijker. Demi komt naar daarom voor op tv een behandeling naar het nieuwe tijdens dagcentrum van het het VUmc een dat helemaal is ingericht naar volgens het healing de environment met principe.

De naar bijna twaalfjarige de Rens heeft vanwege zijn handicap veel naar op tv last van kwijlen. De tijdens huid bij zijn kin op tv raakt met enorm geïrriteerd en mensen tijdens kijken hem raar aan. tijdens Computeren gaat ook nauwelijks het omdat het op toetsenbord telkens nat de wordt. Zijn uit ouders vinden tijdens een bijzondere operatietechniek op tv waarbij de speekselklieren kunnen worden tijdens verplaatst. een We volgen Rens tijdens op en na de opmerkelijke ingreep. op Mirella door neemt een kijkje op in een ultramodern van skill-lab waar op tv medische teams noodsituaties nabootsen met uit behulp van uit een computergestuurde levensechte pop, op tv en met waar artsen ingewikkelde kijkoperatietechnieken oefenen uit op stoffelijke naar overschotten.

Mirella van naar Markus ontmoet tijdens de vijfjarige Joris in die aan de zeldzame een stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen tijdens hebben ontdekt tijdens dat een substantie, die op tv oorspronkelijk als op landbouwgif werd ontwikkeld, ook tijdens een tegen tyrosinemie blijkt te werken. naar Liesbeth heeft vier jaar uit geleden uit kanker gekregen op haar op tv stembanden en strottehoofd. uit Beide zijn uit verwijderd. Liesbeth komt een nu als vrijwillig testpersoon naar met de met KNO-poli om een compleet de nieuw van ontwikkelde spraakklep te met proberen.

augustus 2019
16-12-2010 19:25

Aflevering 17

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 17

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

15-12-2010 19:25

Aflevering 16

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 16

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

14-12-2010 19:25

Aflevering 15

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 15

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

09-12-2010 19:25

Aflevering 14

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 14

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

08-12-2010 19:25

Aflevering 13

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 13

Gezondheidsprogramma waarin men kennismaakt met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied zoals artsen die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behand...

02-12-2010 19:25

Aflevering 12

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 12

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-12-2010 19:25

Aflevering 11

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 11

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

24-11-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-06-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Een behandeling die veel opzien baart is embryoselectie. Hiermee kan worden voorkomen dat een kind met een ernstige genetische afwijking wordt geboren. Er is veel discussie over deze nieuwe techniek. Wat betekent embryoselectie in de prakti...

25-05-2010 19:25

Aflevering 9

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 9

Medisch programma. Een kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Een portret van artsen, die aan de wieg hebben gestaan van innovatieve therapieën en operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun...

18-05-2010 19:25

Aflevering 8

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 8

Een ingreep waarbij artsen het leven van een ongeboren tweeling proberen te redden. De behandeling vindt plaats terwijl de baby's zich nog in de buik van de moeder bevinden. Mirella maakt kennis met de veertienjarige Maaike. Kort geleden we...

11-05-2010 19:25

Aflevering 7

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 7

Meneer Houston heeft prostaatkanker en reist helemaal vanuit de Verenigde Staten naar Nederland omdat hier de meest geavanceerde techniek beschikbaar is voor de diagnostiek van tumoren in de prostaat. Mirella loopt mee op een neonatologie-a...

04-05-2010 19:25

Aflevering 6

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 6

-In het Erasmus Medisch Centrum ontmoet Mirella Margot, Ingmar en hun drie maanden oude dochter Isolde. Twee dagen na de geboorte van Isolde stortte de wereld van de kersverse ouders in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie te hebben, ee...

27-04-2010 19:25

Aflevering 5

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 5

De bijna twaalfjarige Rens heeft vanwege zijn handicap veel last van kwijlen. De huid bij zijn kin raakt enorm geïrriteerd en mensen kijken hem raar aan. Computeren gaat ook nauwelijks omdat het toetsenbord telkens nat wordt. Zijn ouders vi...

20-04-2010 19:25

Aflevering 4

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 4

Mirella van Markus ontmoet de vijfjarige Joris die aan de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen hebben ontdekt dat een substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif werd ontwikkeld, ook tegen tyrosinemie blijkt te werken....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Academisch Ziekenhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Academisch Ziekenhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Academisch Ziekenhuis bij Het Academisch Ziekenhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Academisch Ziekenhuis. Heb je een uitzending van Het Academisch Ziekenhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Academisch Ziekenhuis gemist

Mirella ontmoet de 46-jarige Norbert. Hij kreeg in 2007 een zwaar ongeluk waardoor hij nu beide benen mist en hoopt inaanmerking te komen voor de ingenieuze klik-beenprothese. De acht maanden oude Gijs heeft nog maar een klein stukwerkende dunne darm. Om een risicovolle darmtransplantatie te voorkomen doet hij mee aan een nieuwe therapie. En wevolgen een patiënt die dankzij het baanbrekende I-Space-apparaat - een soort medische 3D-bioscoop - een gedetailleerdhologram van zijn eigen hersenen kan bekijken.

Uitzending gemist van Het Academisch Ziekenhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Academisch Ziekenhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 18
  • Laatste uitzending op 16-12-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord