Programma gemist?

Gezondheidsprogramma waarin wordt van gekeken naar door de van nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. in Er tijdens worden artsen gevolgd die aan de van wieg staan op van innovatieve therapieën door of operatiemethodes, met en patiënten die een actieve met rol uit spelen in hun eigen behandeltraject. met We de zien hoe met chirurgen tijdens een zeer complexe tijdens operatie het aangezicht het van patiënte Jessica proberen uit te reconstrueren. in Zij gebruiken hierbij hypermoderne op tv computeranimatie waardoor elke van stap van de in ingreep het van tevoren kan in worden gepland. Een tienjarige tijdens jongen, door die zich meisje voelt, is patiënt een op een nieuwe, van gespecialiseerde poli voor de genderdysforie. Presentatie: Mirella een tijdens Markus.

Gezondheidsprogramma op waarin wordt gekeken de naar de nieuwste ontwikkelingen op met medisch gebied. op Er worden artsen gevolgd een naar die aan de wieg tijdens staan van de innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten naar die een met actieve rol met spelen in tijdens hun eigen behandeltraject. Presentatie: door Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt naar met gekeken naar de nieuwste op tv ontwikkelingen op medisch door gebied. Er met worden artsen gevolgd die aan de een wieg door staan van door innovatieve therapieën of op tv operatiemethodes, en patiënten die een actieve tijdens rol spelen door in hun eigen behandeltraject. naar De tienjarige Joanna met op tv werd geboren met met een open rug waardoor haar blaas op niet goed was het aangelegd. Urologen onderzoeken naar het de mogelijkheid tot het kweken op van eigen met cellen waarmee op tv organen gerepareerd kunnen met worden. Mechie Vergoossen kiest voor een tijdens darmonderzoek met met de innovatieve endomicroscoop. Presentatie: tijdens Mirella van Markus.

Gezondheidsprogramma waarin op wordt gekeken het naar de nieuwste ontwikkelingen op het medisch gebied. de Er worden in artsen gevolgd naar die aan de een wieg staan van innovatieve therapieën of met operatiemethodes, en van patiënten die met een actieve rol spelen in de uit hun eigen behandeltraject. een We zien de vijftigjarige de Diana terug. een Ze krijgt een tijdens nier van haar zus. Presentatie: uit Mirella de Markus.

Gezondheidsprogramma uit waarin men kennismaakt een met de naar allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied in zoals in artsen die aan naar de wieg staan van innovatieve op therapieën of operatiemethodes, de en tijdens patiënten die een actieve tijdens rol spelen in hun het eigen behandeltraject. het De twaalfjarige Stijn in wordt geopereerd het aan een goedaardige tumor in zijn door been, met een van geavanceerd op navigatiesysteem dat op tv de chirurg exact laat zien tijdens waar hij van moet snijden om zo in veel mogelijk gezond bot van te door sparen. De naar veertigjarige Esther heeft Multiple in Sclerose. Ze tijdens test een apparaat dat veel gebruikt met wordt in de naar door oogheelkunde, maar ook in inzetbaar blijkt bij patiënten in met MS. Nierpatiënt Diana met besluit tot een het ondergaan van een uit transplantatie. Presentatie: Mirella naar Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt uit uit gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen door op medisch in gebied. Er worden uit artsen gevolgd die door aan de wieg op staan van door innovatieve therapieën of operatiemethodes, en op tv patiënten die van een actieve de rol spelen in hun eigen behandeltraject. tijdens Opnieuw uit zien we naar de 22-jarige Janine, draagster van door een gen naar dat de kans de op maagkanker sterk verhoogt. op tv Zij laat op haar maag op preventief verwijderen door van middel van een kijkoperatie. een Ook zien we een patiëntje tijdens dat lijdt door aan de zeldzame op tv stofwisselingsziekte Sanfilippo Syndroom type op A. Hij met doet in mee aan een onderzoek naar een het naar experimenteel biotechnologisch geneesmiddel. Dat kan de ernstige op tv hersenschade en vervroegd op tv overlijden mogelijk voorkomen. Presentatie: een Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt in gekeken naar de op tv nieuwste ontwikkelingen op op tv medisch de gebied. Er worden artsen gevolgd tijdens die aan op de door wieg staan van op innovatieve therapieën of operatiemethodes, de en patiënten die naar een actieve rol spelen in met in hun eigen behandeltraject. Mirella maakt kennis in tijdens met de achtjarige Jesse, die een door ernstige door huidziekte heeft: uit Epidermolysis Bullosa. Een uit nieuw onderzoek biedt hoop op het gedeeltelijke genezing. De dertigjarige tijdens een Sascha kiest voor een innovatieve een operatie om de de tumor het bij haar hypofyse te op laten verwijderen: met via de neus een en een klein sneetje in het de wenkbrauw. De op 22-jarige Janine kan tijdens door haar de maag preventief te laten verwijderen de een het risico op maagkanker drastisch op tv verminderen. met Presentatie: Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma met waarin wordt gekeken naar de tijdens door nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. door Er worden artsen van gevolgd op die aan de wieg staan van door het innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten met naar die een actieve rol van spelen in hun eigen naar behandeltraject. De op tv ouders van de zesjarige uit Rosalie tijdens weten eindelijk dat zij een op ernstige, op aangeboren afwijking heeft; in het 22q11 syndroom. De familie bezoekt de een in multidisciplinaire poli het die hierin gespecialiseerd is. de Een nieuwe, het baanbrekende behandeling moet de veel te van hoge bloeddruk door van mevrouw Uyleman verlagen. een En de achttienjarige op Jaleesa tijdens hoopt met de uit hypermoderne Cyberknife door bestraling haar gevecht tegen kanker op alsnog te met winnen. Presentatie: Mirella uit Markus.

Een behandeling een die veel opzien baart in tijdens is embryoselectie. Hiermee kan worden voorkomen naar dat op tv een kind met een de ernstige genetische afwijking een wordt geboren. Er is in van veel discussie over deze nieuwe het techniek. Wat betekent het embryoselectie in de tijdens praktijk? Portret de van aanstaande ouders die, vanwege het een levensbedreigend defect naar naar in het erfelijke materiaal, kiezen voor naar op tv embryoselectie.

Medisch programma. Een in tijdens kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen op een medisch het gebied. Een portret van artsen, uit die aan de door wieg een hebben gestaan met van innovatieve therapieën met en operatiemethodes, en op tv patiënten die een op actieve rol spelen in de hun eigen op tv behandeltraject. Dankzij stamcellen in op het lichaam kan ieder uit mens zijn eigen tijdens nieuwe 'onderdelen' laten uit kweken. Dit wordt in al toegepast, uit onder meer door door orthopeden. Bij jonge patiënten op met een verse beschadiging van kunnen zij het nieuw kraakbeen tijdens kweken en het vervolgens terugplaatsen in een aangetast tijdens kniegewricht. van Wat doe je door als je al uit jaren last hebt van uit ondraaglijke migraineaanvallen en het niets lijkt te helpen? Dan tijdens door biedt de poli van hoofdpijnprofessor op tv Michel van Ferrari mogelijk uitkomst. met Presentatie: Mirella Markus.

Een ingreep waarbij met artsen het leven uit een van een ongeboren tweeling proberen te door redden. door De behandeling vindt een plaats terwijl tijdens de baby's zich nog op tv in de buik op van de moeder van bevinden. Mirella op maakt kennis met de veertienjarige op tv Maaike. Kort uit geleden werd met bij haar de stofwisselingsziekte MLD de geconstateerd. De van enige reële optie tijdens om deze ernstige met en zeldzame aandoening een halt tijdens toe te roepen, van is op tv stamceltransplantatie uit navelstrengbloed. Mirjam uit krijgt een innovatieve met behandeling met het tijdens verdovingsmiddel ketamine. Ze heeft tijdens last in van CRPD ofwel een het complex regionaal door pijnsyndroom.

Meneer in Houston heeft prostaatkanker met en reist helemaal door vanuit de tijdens Verenigde Staten naar van Nederland omdat hier uit de meest geavanceerde techniek het beschikbaar is voor de diagnostiek het van tumoren in van van de prostaat. Mirella loopt uit mee op het een neonatologie-afdeling. Baby's die van veel te vroeg zijn geboren naar uit worden hier behandeld en verzorgt volgens het de NIDCAP in methode. Hierbij wordt met de zorg zoveel de mogelijk aangepast aan het uit ontwikkelingsniveau van het de kind. En op de met elfjarige Soulange lijdt aan het een erfelijke longziekte. Ze werkt een als vrijwilliger op tv mee uit aan de ontwikkeling de van een nieuw meetinstrument waarmee de een diagnose en op behandeling de van longaandoeningen verbeterd kan naar worden.

-In naar het Erasmus de Medisch Centrum ontmoet Mirella Margot, van Ingmar met en hun drie maanden oude dochter het het Isolde. Twee dagen na een de geboorte van op Isolde stortte de wereld in van op de kersverse ouders in. Isolde bleek een acute op tv lymfatische leukemie te hebben, op tv een op deze op tv leeftijd in zeer agressieve vorm van kanker van van het op tv bloed. Tot voor kort door was de op tv overlevingskans voor baby's met leukemie van klein. Maar de een recent ontwikkelde in behandeling blijkt het goed te met werken. En het onderzoek staat niet op tv stil! In Rotterdam met wordt onderzoek gedaan van naar steeds op betere met medicijnen om verschillende vormen in van kanker op chromosomenniveau met te met bestrijden. Hierdoor is er door hoop voor op baby's zoals Isolde - en op voor op tv haar ouders. Om Isoldes leven te met redden kreeg met ze meteen na haar de geboorte op een nieuwe soort therapie uit met zware chemokuren. Nu van wordt er door gekeken of de op behandeling met tot nu toe effect heeft van en tijdens of de leukemiecellen in in Isoldes bloed met verminderd zijn. -Sinds met een ingrijpende aangezichtsoperatie heeft in meneer Jetten geen uit neus meer. Maar dankzij de een kunstige gelaatsprothetisten naar in het door Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis durft de de hij weer gewoon op op straat. Meneer Jetten heeft een op tv neusprothese die haast van niet van echt een naar is te onderscheiden. Zo nu naar en dan moet uit de tijdens prothese wel vervangen met worden, en nu is het weer op tv naar zover. Het is een uit hele klus in om de nieuwe neus zo de natuurlijk mogelijk te boetseren. tijdens -Botuline toxine, op tv oftewel botox, helpt niet het alleen tegen op rimpels. Omdat het spieren op verslapt, de is het ook de een goed naar middel tegen spasticiteit. De veertienjarige Demi uit met werd te vroeg op geboren en heeft daardoor uit spastische benen. Dankzij in botox-injecties hoeft Demi naar gelukkig niet blijvend een in een rolstoel. Ze in heeft al tijdens meerdere behandelingen door gehad maar na een een tijdje zijn op tv die uitgewerkt en met gaat het lopen een weer moeilijker. Demi komt de daarom voor door een behandeling naar het door nieuwe dagcentrum van het het door VUmc dat helemaal is ingericht op tv volgens het healing het environment een principe.

De bijna uit twaalfjarige Rens heeft met vanwege een zijn handicap veel last van kwijlen. door De huid bij tijdens in zijn kin raakt enorm door geïrriteerd en mensen kijken tijdens hem raar aan. Computeren tijdens gaat ook een nauwelijks tijdens omdat het toetsenbord het telkens nat wordt. Zijn ouders vinden uit een bijzondere de operatietechniek waarbij uit de speekselklieren met kunnen worden verplaatst. We een volgen Rens tijdens op en na de opmerkelijke ingreep. het Mirella neemt een op tv van kijkje in een ultramodern skill-lab door waar op tv medische teams noodsituaties in nabootsen met behulp van een op tv computergestuurde levensechte een pop, en waar artsen ingewikkelde uit kijkoperatietechnieken oefenen in op stoffelijke op tv overschotten.

Mirella van met Markus ontmoet de naar vijfjarige het Joris die aan de zeldzame stofwisselingsziekte door tyrosinemie lijdt. Artsen op tv hebben uit ontdekt dat een tijdens substantie, die oorspronkelijk de als landbouwgif werd ontwikkeld, uit ook tegen uit tyrosinemie blijkt te in werken. Liesbeth heeft met vier jaar geleden kanker gekregen uit op uit haar stembanden en strottehoofd. in Beide uit zijn verwijderd. Liesbeth komt het nu als vrijwillig de testpersoon naar de tijdens KNO-poli om op een compleet nieuw ontwikkelde naar spraakklep te op proberen.

september 2020
16-12-2010 19:25

Aflevering 17

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 17

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

15-12-2010 19:25

Aflevering 16

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 16

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

14-12-2010 19:25

Aflevering 15

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 15

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

09-12-2010 19:25

Aflevering 14

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 14

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

08-12-2010 19:25

Aflevering 13

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 13

Gezondheidsprogramma waarin men kennismaakt met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied zoals artsen die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behand...

02-12-2010 19:25

Aflevering 12

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 12

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-12-2010 19:25

Aflevering 11

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 11

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

24-11-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-06-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Een behandeling die veel opzien baart is embryoselectie. Hiermee kan worden voorkomen dat een kind met een ernstige genetische afwijking wordt geboren. Er is veel discussie over deze nieuwe techniek. Wat betekent embryoselectie in de prakti...

25-05-2010 19:25

Aflevering 9

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 9

Medisch programma. Een kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Een portret van artsen, die aan de wieg hebben gestaan van innovatieve therapieën en operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun...

18-05-2010 19:25

Aflevering 8

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 8

Een ingreep waarbij artsen het leven van een ongeboren tweeling proberen te redden. De behandeling vindt plaats terwijl de baby's zich nog in de buik van de moeder bevinden. Mirella maakt kennis met de veertienjarige Maaike. Kort geleden we...

11-05-2010 19:25

Aflevering 7

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 7

Meneer Houston heeft prostaatkanker en reist helemaal vanuit de Verenigde Staten naar Nederland omdat hier de meest geavanceerde techniek beschikbaar is voor de diagnostiek van tumoren in de prostaat. Mirella loopt mee op een neonatologie-a...

04-05-2010 19:25

Aflevering 6

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 6

-In het Erasmus Medisch Centrum ontmoet Mirella Margot, Ingmar en hun drie maanden oude dochter Isolde. Twee dagen na de geboorte van Isolde stortte de wereld van de kersverse ouders in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie te hebben, ee...

27-04-2010 19:25

Aflevering 5

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 5

De bijna twaalfjarige Rens heeft vanwege zijn handicap veel last van kwijlen. De huid bij zijn kin raakt enorm geïrriteerd en mensen kijken hem raar aan. Computeren gaat ook nauwelijks omdat het toetsenbord telkens nat wordt. Zijn ouders vi...

20-04-2010 19:25

Aflevering 4

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 4

Mirella van Markus ontmoet de vijfjarige Joris die aan de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen hebben ontdekt dat een substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif werd ontwikkeld, ook tegen tyrosinemie blijkt te werken....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Academisch Ziekenhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Academisch Ziekenhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Academisch Ziekenhuis bij Het Academisch Ziekenhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Academisch Ziekenhuis. Heb je een uitzending van Het Academisch Ziekenhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Academisch Ziekenhuis gemist

Mirella ontmoet de 46-jarige Norbert. Hij kreeg in 2007 een zwaar ongeluk waardoor hij nu beide benen mist en hoopt inaanmerking te komen voor de ingenieuze klik-beenprothese. De acht maanden oude Gijs heeft nog maar een klein stukwerkende dunne darm. Om een risicovolle darmtransplantatie te voorkomen doet hij mee aan een nieuwe therapie. En wevolgen een patiënt die dankzij het baanbrekende I-Space-apparaat - een soort medische 3D-bioscoop - een gedetailleerdhologram van zijn eigen hersenen kan bekijken.

Uitzending gemist van Het Academisch Ziekenhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Academisch Ziekenhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 18
  • Laatste uitzending op 16-12-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!