Programma gemist?

Gezondheidsprogramma het waarin wordt gekeken naar het de nieuwste een ontwikkelingen op medisch het gebied. Er worden op artsen gevolgd die aan de van wieg op tv staan van innovatieve in therapieën of operatiemethodes, de en patiënten die een door actieve rol in spelen in hun eigen behandeltraject. op tv We door zien hoe in chirurgen tijdens een tijdens zeer complexe operatie het aangezicht van in patiënte naar Jessica proberen uit te reconstrueren. Zij gebruiken hierbij hypermoderne een computeranimatie uit waardoor elke stap van de naar in ingreep van tevoren kan door worden gepland. Een naar tienjarige jongen, van die zich meisje voelt, is een patiënt op een een nieuwe, gespecialiseerde poli voor door genderdysforie. Presentatie: Mirella een op Markus.

Gezondheidsprogramma een waarin wordt gekeken uit naar de nieuwste ontwikkelingen op van de medisch gebied. Er worden tijdens artsen gevolgd die door aan de uit wieg staan van innovatieve therapieën of op tv operatiemethodes, een en patiënten die een actieve uit in rol spelen in hun eigen naar behandeltraject. Presentatie: Mirella op Markus.

Gezondheidsprogramma naar waarin wordt gekeken naar de een op tv nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er met worden artsen gevolgd naar die aan de een wieg staan van van innovatieve op therapieën of operatiemethodes, en patiënten van die een een actieve naar rol spelen in in hun eigen behandeltraject. van De tienjarige Joanna werd geboren uit met een open rug van waardoor het haar blaas niet goed was naar aangelegd. Urologen onderzoeken naar de mogelijkheid tot tijdens het met kweken van eigen het cellen waarmee organen gerepareerd kunnen het worden. naar Mechie Vergoossen kiest voor een een darmonderzoek in met de innovatieve endomicroscoop. Presentatie: de Mirella tijdens Markus.

Gezondheidsprogramma waarin het wordt gekeken een naar de uit nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er in worden artsen tijdens gevolgd die door aan de wieg een staan van innovatieve therapieën uit of in operatiemethodes, en patiënten die in een actieve rol spelen op in hun eigen behandeltraject. op op We zien de vijftigjarige Diana terug. een Ze krijgt een een van nier van haar met zus. Presentatie: Mirella uit Markus.

Gezondheidsprogramma waarin het men kennismaakt met de het de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied zoals op artsen die door aan de het wieg staan in van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en op tv patiënten die tijdens een een actieve rol spelen in hun eigen op behandeltraject. De twaalfjarige in naar Stijn wordt geopereerd aan een goedaardige met tumor in de zijn been, met een door geavanceerd navigatiesysteem dat de de chirurg met exact laat zien op tv waar hij moet door snijden om zo een veel mogelijk gezond een bot te sparen. een De veertigjarige Esther de heeft Multiple Sclerose. tijdens Ze het test een apparaat dat veel gebruikt op wordt in de tijdens door oogheelkunde, maar ook inzetbaar blijkt bij door tijdens patiënten met MS. de Nierpatiënt Diana besluit een tot het ondergaan de van een transplantatie. Presentatie: Mirella op tv Markus.

Gezondheidsprogramma in waarin wordt naar gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen met op het medisch gebied. Er worden artsen gevolgd op tv die aan in de van wieg staan van innovatieve de therapieën of operatiemethodes, en tijdens patiënten die een door actieve door rol spelen in hun eigen behandeltraject. de het Opnieuw zien we de 22-jarige het Janine, draagster door van een gen van dat de kans op tv op maagkanker sterk verhoogt. Zij tijdens laat haar maag tijdens preventief verwijderen tijdens door middel van een in kijkoperatie. Ook zien het het we een patiëntje dat lijdt aan in in de zeldzame stofwisselingsziekte Sanfilippo uit Syndroom type A. van Hij doet mee uit aan een naar onderzoek naar een experimenteel biotechnologisch op geneesmiddel. van Dat kan ernstige hersenschade en met vervroegd uit overlijden mogelijk voorkomen. een Presentatie: Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin met wordt gekeken naar de op tv door nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er de een worden artsen gevolgd die aan de de wieg staan door van innovatieve therapieën of de operatiemethodes, op en patiënten die een actieve door rol spelen in van hun eigen met behandeltraject. Mirella maakt kennis tijdens op met de achtjarige Jesse, die met een ernstige uit huidziekte heeft: Epidermolysis Bullosa. Een in nieuw tijdens onderzoek biedt hoop op met gedeeltelijke genezing. De dertigjarige het Sascha kiest naar voor uit een innovatieve operatie om van de tumor bij van haar hypofyse te op tv laten verwijderen: tijdens via de neus en een in klein sneetje in de met wenkbrauw. De op tv 22-jarige naar Janine kan door haar maag preventief op te laten door verwijderen het risico op de maagkanker drastisch van verminderen. met Presentatie: Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma naar waarin wordt gekeken uit naar de nieuwste ontwikkelingen naar op medisch gebied. een Er worden artsen in gevolgd die in aan de wieg staan van van van innovatieve therapieën of het operatiemethodes, en patiënten die een de actieve rol uit spelen in hun eigen het behandeltraject. De ouders van uit de zesjarige met Rosalie weten eindelijk naar dat zij de een ernstige, aangeboren afwijking heeft; met het 22q11 syndroom. van De familie het bezoekt een multidisciplinaire poli uit de die hierin gespecialiseerd is. Een nieuwe, het baanbrekende behandeling moet in de veel het te hoge het bloeddruk van mevrouw met Uyleman verlagen. En de tijdens achttienjarige Jaleesa hoopt op tv met de hypermoderne Cyberknife een op bestraling haar gevecht tegen kanker alsnog de te winnen. Presentatie: tijdens Mirella een Markus.

Een in behandeling die de veel opzien baart tijdens is embryoselectie. Hiermee op tv kan worden voorkomen het dat een kind met een met ernstige genetische afwijking met wordt geboren. Er is op veel naar discussie over uit deze nieuwe techniek. Wat betekent een embryoselectie in de van praktijk? op Portret van aanstaande ouders de die, vanwege een uit levensbedreigend defect in het het erfelijke materiaal, kiezen voor op tv op embryoselectie.

Medisch met programma. Een naar kennismaking met de allernieuwste op tv ontwikkelingen op medisch gebied. Een tijdens portret op van artsen, die aan de een wieg hebben tijdens gestaan van innovatieve in therapieën en operatiemethodes, naar en uit patiënten die een actieve rol in spelen in hun tijdens eigen behandeltraject. het Dankzij stamcellen in het tijdens lichaam kan ieder mens uit zijn eigen naar nieuwe het 'onderdelen' laten kweken. door Dit wordt al toegepast, onder in meer door orthopeden. uit Bij jonge patiënten met van een in verse beschadiging kunnen zij de nieuw kraakbeen kweken tijdens en vervolgens terugplaatsen in door een aangetast kniegewricht. op een Wat doe je uit als je al op jaren last hebt van de ondraaglijke migraineaanvallen en naar niets lijkt te helpen? met Dan biedt een de poli van hoofdpijnprofessor Michel uit Ferrari mogelijk naar uitkomst. Presentatie: op tv Mirella Markus.

Een ingreep tijdens waarbij artsen van het leven van de een ongeboren tweeling proberen op tv te redden. uit De behandeling vindt plaats terwijl tijdens de in baby's zich op nog in de buik van de naar moeder een bevinden. Mirella door maakt kennis met de veertienjarige in Maaike. Kort geleden werd in bij haar een de stofwisselingsziekte door MLD geconstateerd. De op enige reële optie om in deze op ernstige en zeldzame aandoening een op tv halt toe te roepen, van de is stamceltransplantatie uit navelstrengbloed. Mirjam tijdens krijgt met een innovatieve behandeling met het het verdovingsmiddel het ketamine. Ze heeft last naar van CRPD ofwel van het complex regionaal door pijnsyndroom.

Meneer Houston heeft de prostaatkanker en reist tijdens helemaal vanuit met de door Verenigde Staten naar Nederland omdat van hier de meest geavanceerde tijdens techniek beschikbaar is door voor op tv de diagnostiek van tumoren in in met de prostaat. Mirella uit loopt mee op een neonatologie-afdeling. uit Baby's uit die veel te vroeg zijn geboren tijdens worden hier met behandeld en verzorgt met volgens de NIDCAP methode. tijdens Hierbij tijdens wordt de zorg zoveel mogelijk tijdens aangepast van aan het op tv ontwikkelingsniveau van het kind. En op de in elfjarige Soulange lijdt op aan een erfelijke longziekte. Ze van werkt als vrijwilliger mee naar aan de uit ontwikkeling van een nieuw een meetinstrument waarmee op de diagnose en in behandeling van longaandoeningen verbeterd naar kan van worden.

-In op tv het Erasmus Medisch op tv Centrum ontmoet Mirella Margot, op tv Ingmar en uit hun drie door maanden oude dochter de Isolde. Twee dagen tijdens na de geboorte van een Isolde stortte de wereld met van de de kersverse ouders in in. Isolde bleek acute lymfatische het leukemie te van hebben, een op op deze leeftijd zeer agressieve van vorm van kanker van op tv door het bloed. Tot voor kort naar was de overlevingskans de voor baby's met in leukemie uit klein. Maar een recent ontwikkelde behandeling een blijkt naar goed te met werken. En het met onderzoek staat niet stil! In met Rotterdam wordt onderzoek gedaan tijdens het naar steeds betere medicijnen om op verschillende vormen van kanker door op chromosomenniveau te tijdens tijdens bestrijden. Hierdoor is er hoop voor op tv van baby's zoals Isolde - en de voor op haar ouders. Om Isoldes leven door te redden met kreeg ze tijdens meteen na haar tijdens geboorte een nieuwe door soort therapie met zware chemokuren. Nu de wordt er in gekeken of de behandeling in tot nu toe door uit effect heeft en tijdens of de leukemiecellen in Isoldes bloed een verminderd zijn. -Sinds tijdens op een ingrijpende aangezichtsoperatie naar heeft meneer Jetten met geen neus meer. Maar dankzij de de kunstige gelaatsprothetisten van in het Antonie van in Leeuwenhoek Ziekenhuis op tv durft hij weer op gewoon op straat. Meneer naar Jetten een heeft een neusprothese tijdens die haast niet een van echt is te onderscheiden. naar Zo nu op en dan moet de de prothese wel tijdens vervangen worden, en door nu is het weer op zover. Het is in door een hele klus om door de nieuwe neus op zo natuurlijk mogelijk te boetseren. in een -Botuline toxine, oftewel botox, door helpt niet alleen uit tegen rimpels. met Omdat het spieren verslapt, naar is het ook door een goed middel tegen de spasticiteit. De veertienjarige Demi op met werd te vroeg geboren en heeft van daardoor de spastische benen. Dankzij van botox-injecties hoeft Demi gelukkig tijdens niet het blijvend in een rolstoel. door Ze de heeft al meerdere behandelingen gehad maar met na op een tijdje naar zijn die uitgewerkt en gaat het op lopen het weer moeilijker. Demi komt daarom van voor op tv een behandeling naar het het nieuwe tijdens dagcentrum van het VUmc het dat helemaal is ingericht volgens op tv het healing van environment van principe.

De de bijna twaalfjarige Rens heeft met vanwege zijn handicap met veel in last van kwijlen. De door huid bij zijn kin raakt met op tv enorm geïrriteerd en het mensen kijken hem naar raar aan. Computeren gaat ook nauwelijks een omdat het het toetsenbord telkens op tv nat wordt. Zijn op ouders vinden een in bijzondere operatietechniek waarbij met de speekselklieren het kunnen worden verplaatst. naar We volgen Rens tijdens uit en na van de opmerkelijke ingreep. Mirella met neemt een kijkje in op een door ultramodern skill-lab waar medische teams noodsituaties door nabootsen met met behulp van een computergestuurde op tv levensechte naar pop, en waar artsen in ingewikkelde kijkoperatietechnieken oefenen op het stoffelijke in overschotten.

Mirella van Markus tijdens ontmoet de op tv vijfjarige Joris die aan de de zeldzame stofwisselingsziekte uit tyrosinemie lijdt. Artsen een in hebben ontdekt dat een tijdens substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif met werd ontwikkeld, ook naar tegen tyrosinemie door blijkt te werken. Liesbeth door heeft vier jaar op geleden kanker van gekregen op van haar stembanden en strottehoofd. het Beide zijn verwijderd. op tv Liesbeth komt nu het als uit vrijwillig testpersoon naar de KNO-poli om uit op tv een compleet nieuw ontwikkelde spraakklep te een door proberen.

april 2019
16-12-2010 19:25

Aflevering 17

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 17

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

15-12-2010 19:25

Aflevering 16

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 16

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

14-12-2010 19:25

Aflevering 15

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 15

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

09-12-2010 19:25

Aflevering 14

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 14

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

08-12-2010 19:25

Aflevering 13

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 13

Gezondheidsprogramma waarin men kennismaakt met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied zoals artsen die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behand...

02-12-2010 19:25

Aflevering 12

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 12

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-12-2010 19:25

Aflevering 11

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 11

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

24-11-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-06-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Een behandeling die veel opzien baart is embryoselectie. Hiermee kan worden voorkomen dat een kind met een ernstige genetische afwijking wordt geboren. Er is veel discussie over deze nieuwe techniek. Wat betekent embryoselectie in de prakti...

25-05-2010 19:25

Aflevering 9

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 9

Medisch programma. Een kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Een portret van artsen, die aan de wieg hebben gestaan van innovatieve therapieën en operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun...

18-05-2010 19:25

Aflevering 8

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 8

Een ingreep waarbij artsen het leven van een ongeboren tweeling proberen te redden. De behandeling vindt plaats terwijl de baby's zich nog in de buik van de moeder bevinden. Mirella maakt kennis met de veertienjarige Maaike. Kort geleden we...

11-05-2010 19:25

Aflevering 7

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 7

Meneer Houston heeft prostaatkanker en reist helemaal vanuit de Verenigde Staten naar Nederland omdat hier de meest geavanceerde techniek beschikbaar is voor de diagnostiek van tumoren in de prostaat. Mirella loopt mee op een neonatologie-a...

04-05-2010 19:25

Aflevering 6

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 6

-In het Erasmus Medisch Centrum ontmoet Mirella Margot, Ingmar en hun drie maanden oude dochter Isolde. Twee dagen na de geboorte van Isolde stortte de wereld van de kersverse ouders in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie te hebben, ee...

27-04-2010 19:25

Aflevering 5

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 5

De bijna twaalfjarige Rens heeft vanwege zijn handicap veel last van kwijlen. De huid bij zijn kin raakt enorm geïrriteerd en mensen kijken hem raar aan. Computeren gaat ook nauwelijks omdat het toetsenbord telkens nat wordt. Zijn ouders vi...

20-04-2010 19:25

Aflevering 4

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 4

Mirella van Markus ontmoet de vijfjarige Joris die aan de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen hebben ontdekt dat een substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif werd ontwikkeld, ook tegen tyrosinemie blijkt te werken....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Academisch Ziekenhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Academisch Ziekenhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Academisch Ziekenhuis bij Het Academisch Ziekenhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Academisch Ziekenhuis. Heb je een uitzending van Het Academisch Ziekenhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Academisch Ziekenhuis gemist

Mirella ontmoet de 46-jarige Norbert. Hij kreeg in 2007 een zwaar ongeluk waardoor hij nu beide benen mist en hoopt inaanmerking te komen voor de ingenieuze klik-beenprothese. De acht maanden oude Gijs heeft nog maar een klein stukwerkende dunne darm. Om een risicovolle darmtransplantatie te voorkomen doet hij mee aan een nieuwe therapie. En wevolgen een patiënt die dankzij het baanbrekende I-Space-apparaat - een soort medische 3D-bioscoop - een gedetailleerdhologram van zijn eigen hersenen kan bekijken.

Uitzending gemist van Het Academisch Ziekenhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Academisch Ziekenhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 18
  • Laatste uitzending op 16-12-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord