Programma gemist?

Gezondheidsprogramma in waarin wordt in gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op op medisch gebied. de Er worden artsen gevolgd op die op aan de van wieg staan van tijdens innovatieve therapieën of operatiemethodes, en de patiënten die een door actieve rol spelen een in hun eigen behandeltraject. met We zien met hoe chirurgen tijdens een op zeer complexe operatie uit het aangezicht naar van patiënte Jessica van proberen op tv te reconstrueren. Zij gebruiken op tv hierbij hypermoderne computeranimatie waardoor elke de stap van de uit van ingreep van tevoren kan worden gepland. van Een tienjarige jongen, op die op tv zich meisje uit voelt, is patiënt tijdens op een nieuwe, gespecialiseerde poli in voor genderdysforie. de Presentatie: Mirella tijdens Markus.

Gezondheidsprogramma waarin tijdens wordt de gekeken naar de het nieuwste ontwikkelingen op medisch met gebied. Er worden artsen gevolgd door het die aan de het wieg staan van door innovatieve therapieën of met operatiemethodes, en patiënten die een een actieve rol de spelen in een hun eigen behandeltraject. Presentatie: Mirella het Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt de de gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op tv op medisch gebied. van Er worden in artsen gevolgd die aan de op tv wieg staan van de innovatieve therapieën of de operatiemethodes, en patiënten de die een actieve van rol op tv spelen in hun een eigen behandeltraject. van De tienjarige Joanna naar werd geboren met een open rug in waardoor haar door blaas niet naar goed was aangelegd. Urologen het onderzoeken de mogelijkheid de tot het kweken van tijdens eigen cellen door waarmee organen gerepareerd kunnen op worden. Mechie een Vergoossen kiest voor een door darmonderzoek met de op tv de innovatieve endomicroscoop. Presentatie: Mirella op tv Markus.

Gezondheidsprogramma van waarin wordt gekeken naar de tijdens in nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er het op tv worden artsen gevolgd die aan de naar wieg staan van door een innovatieve therapieën of operatiemethodes, in en patiënten die een het actieve met rol spelen in hun tijdens eigen behandeltraject. het We zien de vijftigjarige Diana de terug. Ze een krijgt een nier van haar door zus. Presentatie: door Mirella uit Markus.

Gezondheidsprogramma tijdens waarin men kennismaakt met een de allernieuwste ontwikkelingen op met medisch gebied zoals op tv het artsen die aan de een wieg staan van innovatieve therapieën in of operatiemethodes, en naar patiënten die een uit actieve rol spelen met in door hun eigen behandeltraject. door De twaalfjarige Stijn wordt geopereerd naar aan een op goedaardige tumor door in zijn uit been, met een geavanceerd navigatiesysteem dat met de op chirurg exact laat zien naar waar hij moet door snijden om zo veel door mogelijk met gezond bot te sparen. door De veertigjarige Esther heeft met met Multiple Sclerose. Ze test een op tv apparaat naar dat veel gebruikt wordt van in de naar oogheelkunde, maar ook inzetbaar blijkt bij tijdens op tv patiënten met MS. Nierpatiënt Diana op besluit tot het van ondergaan van een uit transplantatie. Presentatie: Mirella naar Markus.

Gezondheidsprogramma uit waarin wordt gekeken naar de het op nieuwste ontwikkelingen op medisch de gebied. Er worden met artsen gevolgd die aan de met met wieg staan van innovatieve op therapieën of operatiemethodes, en patiënten op tv die een actieve een rol op tv spelen in hun met eigen behandeltraject. Opnieuw zien in we de een 22-jarige Janine, draagster van naar een gen uit dat de uit kans op maagkanker sterk verhoogt. Zij op tv in laat haar maag preventief een verwijderen door met middel van een kijkoperatie. Ook zien een we een door patiëntje het dat lijdt aan de zeldzame een stofwisselingsziekte Sanfilippo Syndroom type door van A. Hij doet op mee aan een onderzoek naar een de experimenteel biotechnologisch op tv geneesmiddel. Dat kan tijdens ernstige op hersenschade en vervroegd overlijden uit mogelijk voorkomen. Presentatie: Mirella tijdens Markus.

Gezondheidsprogramma met waarin wordt in gekeken naar de door nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er tijdens in worden artsen gevolgd die uit aan de wieg staan door van innovatieve therapieën het of operatiemethodes, en een patiënten op tv die een actieve rol een spelen in hun eigen behandeltraject. op tv op tv Mirella maakt kennis met op tv de achtjarige Jesse, die een het ernstige huidziekte met heeft: op tv Epidermolysis Bullosa. Een nieuw in onderzoek biedt op tv hoop op gedeeltelijke genezing. naar De dertigjarige Sascha kiest voor het een de innovatieve operatie om de van tumor bij haar hypofyse de te laten de verwijderen: via de van neus en een een klein een sneetje in de wenkbrauw. de De 22-jarige Janine het kan door naar haar maag preventief te op laten verwijderen het risico het op maagkanker drastisch op verminderen. Presentatie: Mirella een Markus.

Gezondheidsprogramma waarin naar wordt het gekeken naar de nieuwste met ontwikkelingen op het medisch gebied. Er worden artsen door gevolgd die de aan de wieg staan tijdens van innovatieve een therapieën of operatiemethodes, en patiënten de die een van actieve het rol spelen in hun eigen behandeltraject. uit De ouders op tv van op tv de zesjarige Rosalie weten de eindelijk dat door zij een ernstige, aangeboren afwijking heeft; uit het 22q11 uit syndroom. De familie naar bezoekt een multidisciplinaire poli van die naar hierin gespecialiseerd is. Een nieuwe, van baanbrekende behandeling op moet de veel de te hoge bloeddruk van de mevrouw het Uyleman verlagen. En de achttienjarige door uit Jaleesa hoopt met de hypermoderne Cyberknife het op tv bestraling haar gevecht door tegen kanker alsnog op tv te winnen. Presentatie: op Mirella Markus.

Een behandeling van die veel met opzien baart is embryoselectie. het Hiermee een kan worden voorkomen door dat een kind met een ernstige een genetische door afwijking wordt met geboren. Er is veel in discussie over deze nieuwe naar techniek. Wat op betekent embryoselectie in een de praktijk? Portret van naar aanstaande ouders met die, vanwege door een levensbedreigend defect in het erfelijke het materiaal, kiezen de voor met embryoselectie.

Medisch de programma. Een kennismaking door met de allernieuwste ontwikkelingen op van in medisch gebied. Een portret van artsen, naar uit die aan de wieg hebben van gestaan een van innovatieve therapieën en operatiemethodes, uit en patiënten de die een actieve rol spelen naar in hun eigen in een behandeltraject. Dankzij stamcellen in het lichaam in kan het ieder mens op tv zijn eigen nieuwe 'onderdelen' de laten kweken. op tv Dit wordt al toegepast, onder meer van door orthopeden. Bij van naar jonge patiënten met een verse op tv beschadiging kunnen zij van nieuw kraakbeen kweken naar en vervolgens terugplaatsen in in uit een aangetast kniegewricht. Wat doe in je een als je al jaren door last hebt van met ondraaglijke migraineaanvallen en niets lijkt naar te helpen? Dan door biedt de in poli met van hoofdpijnprofessor Michel een Ferrari mogelijk uitkomst. de Presentatie: Mirella Markus.

Een ingreep op tv waarbij artsen het leven in in van een ongeboren tweeling proberen te in redden. in De behandeling vindt plaats terwijl door de baby's zich van met nog in de buik van de uit moeder bevinden. een Mirella maakt op kennis met de veertienjarige Maaike. naar Kort een geleden werd bij uit haar de uit stofwisselingsziekte MLD geconstateerd. met De enige reële optie om naar deze ernstige uit en zeldzame op aandoening een halt toe een te roepen, is stamceltransplantatie uit in in navelstrengbloed. Mirjam krijgt een een innovatieve behandeling tijdens met het verdovingsmiddel ketamine. Ze tijdens heeft last de van CRPD ofwel het complex door het regionaal pijnsyndroom.

Meneer op tv Houston heeft prostaatkanker en een reist het helemaal vanuit de Verenigde in Staten naar op Nederland omdat hier de meest geavanceerde het tijdens techniek beschikbaar is voor op de diagnostiek van tumoren het in de van prostaat. Mirella loopt mee op in een neonatologie-afdeling. uit Baby's die veel tijdens te vroeg zijn op geboren in worden hier behandeld en tijdens verzorgt volgens door de NIDCAP methode. Hierbij wordt de in met zorg zoveel mogelijk aangepast aan het door ontwikkelingsniveau van het naar kind. En door de van elfjarige Soulange lijdt aan een erfelijke in longziekte. Ze werkt de op als vrijwilliger mee aan naar de ontwikkeling van van een nieuw tijdens meetinstrument waarmee de diagnose en in behandeling met van longaandoeningen verbeterd kan van worden.

-In het tijdens Erasmus Medisch Centrum van ontmoet Mirella Margot, Ingmar op door en hun drie maanden oude dochter een Isolde. Twee dagen in uit na de geboorte van Isolde stortte op tv de wereld van van de kersverse uit ouders uit in. Isolde bleek het acute lymfatische leukemie naar te hebben, een op tijdens deze leeftijd op zeer agressieve vorm van met kanker van het in bloed. Tot naar voor kort was de overlevingskans voor op tv baby's met leukemie een klein. in Maar een recent door ontwikkelde behandeling blijkt goed tijdens te werken. En het op het onderzoek staat niet met stil! In Rotterdam wordt naar onderzoek gedaan een naar steeds betere medicijnen om naar verschillende vormen van kanker op op tv op chromosomenniveau te bestrijden. door Hierdoor is op er hoop voor baby's zoals uit Isolde - het en voor haar ouders. Om het Isoldes leven op te redden uit kreeg ze meteen na haar tijdens geboorte een nieuwe op soort therapie met tijdens zware chemokuren. Nu door uit wordt er gekeken de of de behandeling tot nu toe een naar effect heeft en van of de leukemiecellen in door Isoldes bloed door verminderd zijn. -Sinds een ingrijpende het aangezichtsoperatie heeft meneer Jetten met geen neus meer. op tv door Maar dankzij de uit kunstige gelaatsprothetisten in een het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis durft uit hij op weer gewoon op de straat. Meneer Jetten tijdens heeft een neusprothese die haast door niet naar van echt is te onderscheiden. van Zo tijdens nu en dan een moet de door prothese wel vervangen de worden, en nu door is het weer zover. Het is door een hele klus naar om de een nieuwe neus zo natuurlijk door mogelijk te boetseren. op tv -Botuline toxine, met oftewel botox, helpt het niet alleen tegen rimpels. het Omdat het spieren op tv op tv verslapt, is het ook door een goed middel tegen spasticiteit. op De veertienjarige door Demi werd de te vroeg geboren en een heeft daardoor door spastische benen. Dankzij een botox-injecties hoeft met Demi gelukkig niet blijvend op tv in een een rolstoel. Ze met heeft al meerdere behandelingen gehad door maar na een tijdje door van zijn die uitgewerkt en gaat op het lopen weer uit moeilijker. Demi komt de daarom voor uit een behandeling naar het naar nieuwe op tv dagcentrum van het VUmc een dat helemaal is de ingericht volgens het healing naar environment naar principe.

De het bijna twaalfjarige van Rens heeft vanwege zijn handicap veel in de last van kwijlen. De huid bij het zijn kin raakt de enorm geïrriteerd en op tv door mensen kijken hem in raar aan. Computeren naar gaat ook nauwelijks op tv omdat het toetsenbord tijdens telkens nat wordt. Zijn ouders een vinden een het bijzondere operatietechniek waarbij de op tv speekselklieren kunnen de worden verplaatst. We volgen de Rens in tijdens en na op de opmerkelijke ingreep. Mirella het neemt een kijkje op tv in een ultramodern skill-lab naar waar medische de teams noodsituaties nabootsen naar met behulp de van een computergestuurde naar levensechte pop, en waar artsen een ingewikkelde door kijkoperatietechnieken oefenen op stoffelijke naar overschotten.

Mirella van in Markus ontmoet de in vijfjarige Joris op die aan de zeldzame op tv stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. een Artsen hebben ontdekt dat naar een een substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif door werd op ontwikkeld, ook tijdens tegen tyrosinemie blijkt te werken. Liesbeth op tv heeft van vier jaar geleden kanker gekregen met op het haar stembanden en uit strottehoofd. Beide de zijn verwijderd. Liesbeth komt de nu als vrijwillig testpersoon naar de de naar KNO-poli om een een compleet nieuw ontwikkelde spraakklep te een door proberen.

mei 2020
16-12-2010 19:25

Aflevering 17

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 17

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

15-12-2010 19:25

Aflevering 16

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 16

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

14-12-2010 19:25

Aflevering 15

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 15

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

09-12-2010 19:25

Aflevering 14

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 14

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

08-12-2010 19:25

Aflevering 13

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 13

Gezondheidsprogramma waarin men kennismaakt met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied zoals artsen die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behand...

02-12-2010 19:25

Aflevering 12

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 12

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-12-2010 19:25

Aflevering 11

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 11

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

24-11-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-06-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Een behandeling die veel opzien baart is embryoselectie. Hiermee kan worden voorkomen dat een kind met een ernstige genetische afwijking wordt geboren. Er is veel discussie over deze nieuwe techniek. Wat betekent embryoselectie in de prakti...

25-05-2010 19:25

Aflevering 9

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 9

Medisch programma. Een kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Een portret van artsen, die aan de wieg hebben gestaan van innovatieve therapieën en operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun...

18-05-2010 19:25

Aflevering 8

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 8

Een ingreep waarbij artsen het leven van een ongeboren tweeling proberen te redden. De behandeling vindt plaats terwijl de baby's zich nog in de buik van de moeder bevinden. Mirella maakt kennis met de veertienjarige Maaike. Kort geleden we...

11-05-2010 19:25

Aflevering 7

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 7

Meneer Houston heeft prostaatkanker en reist helemaal vanuit de Verenigde Staten naar Nederland omdat hier de meest geavanceerde techniek beschikbaar is voor de diagnostiek van tumoren in de prostaat. Mirella loopt mee op een neonatologie-a...

04-05-2010 19:25

Aflevering 6

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 6

-In het Erasmus Medisch Centrum ontmoet Mirella Margot, Ingmar en hun drie maanden oude dochter Isolde. Twee dagen na de geboorte van Isolde stortte de wereld van de kersverse ouders in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie te hebben, ee...

27-04-2010 19:25

Aflevering 5

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 5

De bijna twaalfjarige Rens heeft vanwege zijn handicap veel last van kwijlen. De huid bij zijn kin raakt enorm geïrriteerd en mensen kijken hem raar aan. Computeren gaat ook nauwelijks omdat het toetsenbord telkens nat wordt. Zijn ouders vi...

20-04-2010 19:25

Aflevering 4

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 4

Mirella van Markus ontmoet de vijfjarige Joris die aan de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen hebben ontdekt dat een substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif werd ontwikkeld, ook tegen tyrosinemie blijkt te werken....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Academisch Ziekenhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Academisch Ziekenhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Academisch Ziekenhuis bij Het Academisch Ziekenhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Academisch Ziekenhuis. Heb je een uitzending van Het Academisch Ziekenhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Academisch Ziekenhuis gemist

Mirella ontmoet de 46-jarige Norbert. Hij kreeg in 2007 een zwaar ongeluk waardoor hij nu beide benen mist en hoopt inaanmerking te komen voor de ingenieuze klik-beenprothese. De acht maanden oude Gijs heeft nog maar een klein stukwerkende dunne darm. Om een risicovolle darmtransplantatie te voorkomen doet hij mee aan een nieuwe therapie. En wevolgen een patiënt die dankzij het baanbrekende I-Space-apparaat - een soort medische 3D-bioscoop - een gedetailleerdhologram van zijn eigen hersenen kan bekijken.

Uitzending gemist van Het Academisch Ziekenhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Academisch Ziekenhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 18
  • Laatste uitzending op 16-12-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!