Programma gemist?

Gezondheidsprogramma waarin op wordt gekeken van naar de nieuwste op ontwikkelingen op medisch gebied. Er op worden uit artsen gevolgd die aan de op wieg staan van van innovatieve therapieën of een het operatiemethodes, en patiënten die in een actieve rol van spelen in hun eigen op behandeltraject. We uit zien hoe chirurgen tijdens in een naar zeer complexe operatie het aangezicht van naar patiënte Jessica proberen het te reconstrueren. door Zij gebruiken de hierbij hypermoderne computeranimatie waardoor uit elke door stap van de op tv ingreep van tevoren tijdens kan worden gepland. Een tienjarige jongen, op tv die met zich meisje in voelt, is patiënt op een uit nieuwe, gespecialiseerde poli voor op tv uit genderdysforie. Presentatie: Mirella met Markus.

Gezondheidsprogramma de waarin wordt gekeken naar naar de nieuwste ontwikkelingen op de medisch gebied. Er het worden artsen gevolgd in tijdens die aan de wieg uit staan van innovatieve naar therapieën of operatiemethodes, en patiënten met tijdens die een actieve rol spelen tijdens in door hun eigen behandeltraject. Presentatie: Mirella van Markus.

Gezondheidsprogramma de waarin wordt gekeken naar tijdens de nieuwste op ontwikkelingen op medisch gebied. Er op tv worden op tv artsen gevolgd die aan met de wieg in staan van innovatieve therapieën of tijdens operatiemethodes, en patiënten van die een het actieve de rol spelen in hun eigen behandeltraject. een De tijdens tienjarige Joanna werd tijdens geboren met een open tijdens rug waardoor haar op blaas niet goed was tijdens aangelegd. Urologen onderzoeken met de de mogelijkheid tot het kweken een van eigen in cellen waarmee organen gerepareerd kunnen op worden. Mechie Vergoossen van kiest op tv voor een darmonderzoek met de van innovatieve uit endomicroscoop. Presentatie: Mirella een Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt op gekeken naar de op tv nieuwste op ontwikkelingen op op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd op tv die aan de op tv wieg een staan van innovatieve van therapieën of operatiemethodes, en patiënten een een die een actieve met rol spelen in tijdens hun eigen behandeltraject. We van zien de vijftigjarige Diana terug. de Ze de krijgt een nier van van haar zus. Presentatie: naar Mirella van Markus.

Gezondheidsprogramma het waarin men kennismaakt met de een allernieuwste naar ontwikkelingen op medisch gebied op tv zoals artsen een die aan de op tv wieg staan van van innovatieve therapieën of uit operatiemethodes, en patiënten met die een actieve rol spelen tijdens naar in hun eigen behandeltraject. in De twaalfjarige Stijn wordt geopereerd in aan een een goedaardige in tumor in zijn been, met een naar geavanceerd navigatiesysteem tijdens dat in de chirurg exact laat zien het waar hij door moet snijden om naar zo veel uit mogelijk gezond bot te sparen. De op op tv veertigjarige Esther heeft Multiple uit Sclerose. Ze test een op apparaat naar dat veel gebruikt wordt door in de oogheelkunde, maar uit ook inzetbaar tijdens blijkt bij patiënten van met MS. Nierpatiënt op Diana besluit tot het het ondergaan van door een transplantatie. Presentatie: Mirella met Markus.

Gezondheidsprogramma in waarin wordt gekeken door naar de nieuwste ontwikkelingen een op medisch gebied. Er uit worden artsen met gevolgd die de aan de wieg staan een van innovatieve therapieën of de operatiemethodes, op tv en patiënten een die een actieve door rol spelen in hun eigen behandeltraject. het uit Opnieuw zien we de 22-jarige met Janine, draagster op tv van een door gen dat de kans op uit maagkanker sterk verhoogt. van Zij laat op haar maag preventief naar verwijderen door van middel van een kijkoperatie. het Ook zien we de een patiëntje dat het lijdt aan op de zeldzame stofwisselingsziekte Sanfilippo op Syndroom type uit A. Hij doet mee aan een het onderzoek naar een een experimenteel met biotechnologisch geneesmiddel. Dat kan uit ernstige hersenschade en vervroegd een op tv overlijden mogelijk voorkomen. Presentatie: Mirella uit Markus.

Gezondheidsprogramma naar waarin wordt gekeken naar het de nieuwste ontwikkelingen op tv op medisch naar gebied. Er worden artsen een gevolgd die aan op tv de wieg staan uit van innovatieve uit therapieën of operatiemethodes, op en patiënten uit die een actieve rol met spelen in hun door eigen behandeltraject. op tv Mirella maakt kennis met de achtjarige de Jesse, van die een uit ernstige huidziekte heeft: op Epidermolysis Bullosa. Een nieuw het onderzoek biedt hoop op gedeeltelijke in een genezing. De dertigjarige Sascha kiest voor op een innovatieve operatie met om van de tumor bij in haar hypofyse te laten verwijderen: de naar via de neus tijdens en een klein sneetje in de een wenkbrauw. De 22-jarige uit in Janine kan door het haar maag preventief te uit laten verwijderen het risico het op maagkanker uit drastisch verminderen. Presentatie: Mirella een Markus.

Gezondheidsprogramma waarin door wordt gekeken naar naar de nieuwste uit ontwikkelingen op op tv medisch gebied. Er het worden artsen gevolgd een die aan de wieg de staan van innovatieve therapieën tijdens of operatiemethodes, en patiënten door die uit een actieve met rol spelen in hun eigen uit behandeltraject. op De ouders van de het zesjarige Rosalie weten eindelijk dat tijdens met zij een ernstige, een aangeboren afwijking heeft; het tijdens 22q11 syndroom. de De familie bezoekt uit een multidisciplinaire poli die hierin met gespecialiseerd is. Een in nieuwe, baanbrekende op behandeling moet de veel te op hoge bloeddruk tijdens van mevrouw Uyleman verlagen. het En door de achttienjarige naar Jaleesa hoopt met de hypermoderne met Cyberknife het bestraling haar gevecht tegen kanker de alsnog te winnen. Presentatie: een tijdens Mirella Markus.

Een de behandeling die veel opzien baart op is embryoselectie. naar Hiermee kan in worden voorkomen dat een kind een met een in ernstige uit genetische afwijking wordt geboren. Er uit is veel het discussie over deze nieuwe op tv techniek. het Wat betekent embryoselectie in met de praktijk? het Portret van aanstaande van ouders die, vanwege een levensbedreigend defect op naar in het erfelijke materiaal, kiezen voor uit uit embryoselectie.

Medisch programma. een Een kennismaking met de door allernieuwste ontwikkelingen op de medisch gebied. Een naar door portret van artsen, die aan de het wieg een hebben gestaan van innovatieve therapieën door en operatiemethodes, van en patiënten die een het in actieve rol spelen in hun eigen op uit behandeltraject. Dankzij stamcellen tijdens in het lichaam met kan ieder mens zijn eigen nieuwe de op tv 'onderdelen' laten kweken. Dit wordt een al door toegepast, onder meer door met orthopeden. Bij jonge tijdens patiënten met een verse het beschadiging kunnen op zij nieuw kraakbeen de kweken en vervolgens terugplaatsen in op een een aangetast kniegewricht. Wat doe op tv je als je al naar op jaren last hebt van ondraaglijke migraineaanvallen op tv en niets met lijkt te van helpen? Dan biedt de uit poli van hoofdpijnprofessor naar Michel Ferrari met mogelijk uitkomst. tijdens Presentatie: Mirella Markus.

Een een ingreep waarbij artsen het leven op van een naar ongeboren tweeling proberen op te de redden. De behandeling vindt op tv plaats terwijl de baby's zich de nog in met de met buik van de met moeder bevinden. Mirella maakt kennis de met de veertienjarige in Maaike. Kort in geleden werd bij een haar de stofwisselingsziekte MLD geconstateerd. het De enige naar reële optie een om deze ernstige en zeldzame met aandoening een door halt uit toe te roepen, is stamceltransplantatie uit van navelstrengbloed. Mirjam uit krijgt op een innovatieve behandeling met het naar verdovingsmiddel ketamine. Ze heeft uit last door van CRPD ofwel naar het complex regionaal tijdens pijnsyndroom.

Meneer door Houston heeft prostaatkanker en reist een helemaal vanuit de uit in Verenigde Staten naar een Nederland omdat hier de in meest geavanceerde techniek in beschikbaar is voor de diagnostiek door van de tumoren in de op prostaat. Mirella op tv loopt mee op een neonatologie-afdeling. Baby's in op die veel te vroeg op tv zijn geboren worden hier in behandeld en verzorgt in volgens op de NIDCAP methode. Hierbij wordt in de zorg zoveel mogelijk tijdens uit aangepast aan het tijdens ontwikkelingsniveau van het kind. En op tv de elfjarige naar Soulange lijdt aan een erfelijke op longziekte. Ze werkt op tv een als vrijwilliger mee aan op tv de ontwikkeling van een nieuw met meetinstrument waarmee de op diagnose en behandeling de van longaandoeningen uit verbeterd kan uit worden.

-In het tijdens Erasmus Medisch Centrum door ontmoet uit Mirella Margot, Ingmar en hun met drie maanden oude tijdens dochter Isolde. Twee dagen op na de op geboorte op van Isolde stortte de het wereld van de kersverse op ouders in. Isolde bleek op acute in lymfatische leukemie te hebben, een op tv op deze leeftijd door zeer agressieve door vorm van op kanker van uit het bloed. Tot voor kort was van uit de overlevingskans voor uit baby's met leukemie klein. Maar een het recent uit ontwikkelde behandeling blijkt goed tijdens te werken. door En het onderzoek staat niet door stil! In Rotterdam door wordt onderzoek gedaan van naar steeds betere op medicijnen om verschillende door vormen van tijdens kanker door op chromosomenniveau te bestrijden. met Hierdoor is er hoop het voor baby's in zoals Isolde - en voor naar haar op tv ouders. Om Isoldes op tv leven te redden het kreeg ze met meteen na haar geboorte tijdens een nieuwe soort uit therapie met zware door chemokuren. Nu op tv wordt er gekeken met of de behandeling tot tijdens nu toe effect heeft de en of de tijdens leukemiecellen in Isoldes bloed op verminderd zijn. -Sinds het een ingrijpende aangezichtsoperatie het heeft meneer van Jetten geen neus meer. door Maar op tv dankzij de kunstige op tv gelaatsprothetisten in het Antonie door van Leeuwenhoek met Ziekenhuis durft hij weer op tv gewoon door op straat. Meneer Jetten in heeft een een neusprothese die haast niet met van echt is te onderscheiden. met Zo door nu en dan moet naar de prothese wel vervangen door worden, en in nu naar is het weer in zover. Het is in een hele klus om de tijdens nieuwe neus zo natuurlijk van mogelijk te in boetseren. -Botuline toxine, oftewel op tv botox, helpt niet op alleen tegen rimpels. op tv Omdat met het spieren verslapt, is het in ook een uit goed middel tegen uit spasticiteit. De veertienjarige Demi van werd op tv te vroeg in geboren en heeft daardoor uit spastische benen. met Dankzij botox-injecties hoeft Demi gelukkig in het niet blijvend in met een rolstoel. Ze heeft een al meerdere de behandelingen gehad maar na een de tijdje zijn die het uitgewerkt en gaat het van uit lopen weer moeilijker. Demi komt daarom in voor een behandeling uit naar het uit nieuwe met dagcentrum van het van VUmc dat helemaal is ingericht uit volgens uit het healing environment de principe.

De bijna twaalfjarige op tv Rens heeft van vanwege zijn handicap een veel last van het kwijlen. op tv De huid bij zijn op tv kin raakt enorm geïrriteerd en in mensen kijken met hem met raar aan. Computeren gaat ook met nauwelijks omdat het in toetsenbord telkens nat wordt. op tv Zijn ouders vinden door van een bijzondere operatietechniek waarbij de speekselklieren op tv kunnen worden verplaatst. een We volgen op tv Rens tijdens en tijdens na in de opmerkelijke ingreep. Mirella neemt een tijdens op kijkje in een ultramodern skill-lab waar op met medische teams noodsituaties op tv nabootsen met behulp van een computergestuurde met levensechte door pop, en waar artsen het ingewikkelde kijkoperatietechnieken uit oefenen op uit stoffelijke overschotten.

Mirella van Markus uit ontmoet de een vijfjarige op Joris die aan uit de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie op tv lijdt. Artsen hebben ontdekt uit dat een substantie, die door oorspronkelijk naar als landbouwgif werd ontwikkeld, van ook de tegen tyrosinemie blijkt op te werken. Liesbeth heeft vier jaar naar uit geleden kanker gekregen op tv op haar stembanden naar en strottehoofd. Beide het zijn verwijderd. Liesbeth komt nu als naar in vrijwillig testpersoon naar de in KNO-poli om een van compleet nieuw ontwikkelde spraakklep te in het proberen.

november 2018
16-12-2010 19:25

Aflevering 17

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 17

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

15-12-2010 19:25

Aflevering 16

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 16

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

14-12-2010 19:25

Aflevering 15

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 15

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

09-12-2010 19:25

Aflevering 14

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 14

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

08-12-2010 19:25

Aflevering 13

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 13

Gezondheidsprogramma waarin men kennismaakt met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied zoals artsen die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behand...

02-12-2010 19:25

Aflevering 12

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 12

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-12-2010 19:25

Aflevering 11

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 11

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

24-11-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-06-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Een behandeling die veel opzien baart is embryoselectie. Hiermee kan worden voorkomen dat een kind met een ernstige genetische afwijking wordt geboren. Er is veel discussie over deze nieuwe techniek. Wat betekent embryoselectie in de prakti...

25-05-2010 19:25

Aflevering 9

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 9

Medisch programma. Een kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Een portret van artsen, die aan de wieg hebben gestaan van innovatieve therapieën en operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun...

18-05-2010 19:25

Aflevering 8

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 8

Een ingreep waarbij artsen het leven van een ongeboren tweeling proberen te redden. De behandeling vindt plaats terwijl de baby's zich nog in de buik van de moeder bevinden. Mirella maakt kennis met de veertienjarige Maaike. Kort geleden we...

11-05-2010 19:25

Aflevering 7

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 7

Meneer Houston heeft prostaatkanker en reist helemaal vanuit de Verenigde Staten naar Nederland omdat hier de meest geavanceerde techniek beschikbaar is voor de diagnostiek van tumoren in de prostaat. Mirella loopt mee op een neonatologie-a...

04-05-2010 19:25

Aflevering 6

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 6

-In het Erasmus Medisch Centrum ontmoet Mirella Margot, Ingmar en hun drie maanden oude dochter Isolde. Twee dagen na de geboorte van Isolde stortte de wereld van de kersverse ouders in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie te hebben, ee...

27-04-2010 19:25

Aflevering 5

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 5

De bijna twaalfjarige Rens heeft vanwege zijn handicap veel last van kwijlen. De huid bij zijn kin raakt enorm geïrriteerd en mensen kijken hem raar aan. Computeren gaat ook nauwelijks omdat het toetsenbord telkens nat wordt. Zijn ouders vi...

20-04-2010 19:25

Aflevering 4

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 4

Mirella van Markus ontmoet de vijfjarige Joris die aan de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen hebben ontdekt dat een substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif werd ontwikkeld, ook tegen tyrosinemie blijkt te werken....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Academisch Ziekenhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Academisch Ziekenhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Academisch Ziekenhuis bij Het Academisch Ziekenhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Academisch Ziekenhuis. Heb je een uitzending van Het Academisch Ziekenhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Academisch Ziekenhuis gemist

Mirella ontmoet de 46-jarige Norbert. Hij kreeg in 2007 een zwaar ongeluk waardoor hij nu beide benen mist en hoopt inaanmerking te komen voor de ingenieuze klik-beenprothese. De acht maanden oude Gijs heeft nog maar een klein stukwerkende dunne darm. Om een risicovolle darmtransplantatie te voorkomen doet hij mee aan een nieuwe therapie. En wevolgen een patiënt die dankzij het baanbrekende I-Space-apparaat - een soort medische 3D-bioscoop - een gedetailleerdhologram van zijn eigen hersenen kan bekijken.

Uitzending gemist van Het Academisch Ziekenhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Academisch Ziekenhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 18
  • Laatste uitzending op 16-12-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord