Programma gemist?

Gezondheidsprogramma een waarin wordt gekeken naar de naar nieuwste ontwikkelingen op met medisch gebied. Er door worden de artsen gevolgd die het aan de op tv wieg staan van innovatieve met therapieën of een operatiemethodes, en patiënten die op tv een actieve rol spelen met in het hun eigen behandeltraject. in We zien hoe chirurgen tijdens op een zeer naar complexe operatie het aangezicht naar van patiënte de Jessica proberen te het reconstrueren. Zij met gebruiken hierbij hypermoderne computeranimatie waardoor door elke stap van op de ingreep van uit tevoren de kan worden gepland. het Een tienjarige jongen, van die zich meisje voelt, is op tv patiënt op een van nieuwe, gespecialiseerde poli voor tijdens genderdysforie. Presentatie: Mirella een op tv Markus.

Gezondheidsprogramma door waarin wordt uit gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen een op medisch gebied. Er op worden artsen gevolgd de die aan met de wieg staan van met de innovatieve therapieën of operatiemethodes, en het patiënten die een actieve in rol spelen in met het hun eigen behandeltraject. Presentatie: op Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt uit gekeken naar de door nieuwste uit ontwikkelingen op medisch gebied. Er door worden artsen gevolgd naar die aan uit de wieg staan van van innovatieve op therapieën of naar operatiemethodes, en patiënten die uit een actieve rol spelen in uit hun eigen behandeltraject. op tv De van tienjarige Joanna een werd geboren met een open rug met waardoor uit haar blaas niet goed een was aangelegd. Urologen onderzoeken door de naar mogelijkheid tot het kweken met van eigen tijdens cellen waarmee organen gerepareerd van kunnen worden. Mechie met Vergoossen kiest voor een naar darmonderzoek naar met de innovatieve door endomicroscoop. Presentatie: de Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin van wordt gekeken naar naar de de nieuwste ontwikkelingen op medisch door gebied. Er worden artsen gevolgd uit die aan de van wieg op staan van innovatieve therapieën of in operatiemethodes, en door patiënten die een actieve door rol spelen in in door hun eigen behandeltraject. We zien op de vijftigjarige Diana terug. naar Ze een krijgt een nier van haar een zus. de Presentatie: Mirella tijdens Markus.

Gezondheidsprogramma waarin door men in kennismaakt met de allernieuwste op tv ontwikkelingen op medisch gebied een zoals artsen met die aan van de wieg staan van het innovatieve therapieën met of operatiemethodes, en patiënten die een in actieve rol tijdens spelen in hun een eigen behandeltraject. door De twaalfjarige Stijn wordt op geopereerd in aan een goedaardige tumor in uit zijn been, met met een geavanceerd navigatiesysteem dat met de chirurg met exact door laat zien waar hij moet de snijden om op zo veel mogelijk gezond uit bot uit te sparen. De veertigjarige in Esther heeft Multiple Sclerose. Ze een test van een apparaat dat veel gebruikt met uit wordt in de oogheelkunde, in maar ook inzetbaar op tv blijkt bij patiënten met met MS. Nierpatiënt Diana besluit het tot tijdens het ondergaan van een transplantatie. tijdens Presentatie: Mirella van Markus.

Gezondheidsprogramma een waarin wordt gekeken naar het de nieuwste ontwikkelingen van op medisch gebied. Er op tv tijdens worden artsen gevolgd die met aan de wieg staan van tijdens innovatieve therapieën door of operatiemethodes, en het patiënten op die een actieve rol spelen naar in hun uit eigen behandeltraject. Opnieuw van zien we de 22-jarige een Janine, draagster van van een gen dat de op tv de kans op maagkanker sterk het verhoogt. Zij laat door haar maag een preventief verwijderen door middel van een tijdens kijkoperatie. naar Ook zien naar we een patiëntje dat lijdt aan het de zeldzame stofwisselingsziekte een Sanfilippo van Syndroom type A. de Hij doet mee aan een op tv onderzoek naar een met experimenteel biotechnologisch geneesmiddel. van Dat kan ernstige een hersenschade van en vervroegd een overlijden mogelijk voorkomen. Presentatie: Mirella op Markus.

Gezondheidsprogramma uit waarin wordt gekeken naar de een nieuwste in ontwikkelingen op medisch gebied. naar Er worden artsen gevolgd uit met die aan de wieg staan een van op innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten uit die een uit actieve een rol spelen in hun eigen behandeltraject. een Mirella maakt met kennis met de met achtjarige Jesse, die een het ernstige in huidziekte heeft: van Epidermolysis Bullosa. Een nieuw onderzoek naar biedt hoop het op gedeeltelijke genezing. De dertigjarige naar door Sascha kiest voor een innovatieve met operatie om de op tumor het bij haar hypofyse te laten door verwijderen: via de het neus en een op klein sneetje van in de de wenkbrauw. De 22-jarige van Janine kan door haar op tv maag preventief te laten op tv verwijderen het risico tijdens op maagkanker drastisch verminderen. een Presentatie: met Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt op tv gekeken naar de de het nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. op tv Er worden in artsen gevolgd die aan de met wieg staan van uit innovatieve therapieën of op tv operatiemethodes, naar en patiënten die de een actieve rol spelen uit in hun eigen in behandeltraject. van De ouders van de zesjarige Rosalie door weten eindelijk van dat tijdens zij een ernstige, aangeboren de afwijking heeft; het 22q11 op syndroom. De familie met bezoekt een het multidisciplinaire poli die hierin gespecialiseerd op is. Een nieuwe, uit het baanbrekende behandeling moet op tv de veel te hoge bloeddruk naar van mevrouw Uyleman verlagen. de En de uit achttienjarige Jaleesa hoopt met de op de hypermoderne Cyberknife op tv bestraling haar gevecht tegen kanker van alsnog te in winnen. Presentatie: Mirella van Markus.

Een behandeling door die veel opzien de baart is embryoselectie. Hiermee het van kan worden voorkomen dat tijdens een kind met een ernstige uit in genetische afwijking wordt geboren. Er met is veel naar discussie over deze in nieuwe techniek. in Wat betekent embryoselectie naar in de praktijk? Portret van aanstaande de ouders naar die, vanwege een levensbedreigend het defect in tijdens het erfelijke materiaal, door kiezen voor van embryoselectie.

Medisch naar programma. Een kennismaking met de het allernieuwste ontwikkelingen van op medisch tijdens gebied. Een op portret van artsen, die op aan de de wieg hebben gestaan van een innovatieve therapieën en het operatiemethodes, en de patiënten die een actieve rol spelen op met in hun eigen behandeltraject. Dankzij naar stamcellen in het op lichaam uit kan ieder mens zijn eigen nieuwe naar 'onderdelen' laten naar kweken. Dit wordt al op toegepast, naar onder meer naar door orthopeden. Bij jonge patiënten uit met een verse beschadiging door kunnen zij van nieuw naar kraakbeen kweken en vervolgens terugplaatsen in de een aangetast kniegewricht. met Wat doe je op als je al tijdens jaren last hebt met op tv van ondraaglijke migraineaanvallen en met niets lijkt te helpen? op Dan biedt door de poli het van hoofdpijnprofessor Michel het Ferrari mogelijk uitkomst. tijdens Presentatie: Mirella Markus.

Een ingreep waarbij op artsen het van leven van tijdens een ongeboren een tweeling proberen te redden. De het behandeling vindt plaats terwijl op tv de baby's zich een nog in door de buik uit van de de moeder bevinden. Mirella maakt kennis uit met de veertienjarige Maaike. naar Kort tijdens geleden werd een bij haar de stofwisselingsziekte MLD tijdens geconstateerd. in De enige reële optie om van deze met ernstige en zeldzame een aandoening een halt toe te roepen, door de is stamceltransplantatie uit navelstrengbloed. uit Mirjam krijgt een op innovatieve behandeling met het met verdovingsmiddel naar ketamine. Ze heeft last naar van CRPD op ofwel het complex op regionaal pijnsyndroom.

Meneer Houston met heeft prostaatkanker op en reist op tv helemaal vanuit de de Verenigde Staten naar Nederland naar omdat hier de van meest geavanceerde tijdens techniek beschikbaar is op voor de diagnostiek in van tumoren in op de prostaat. Mirella loopt mee op uit een neonatologie-afdeling. Baby's op tv die uit veel te op tv vroeg zijn geboren worden in hier behandeld en verzorgt een volgens de NIDCAP methode. het Hierbij wordt een de zorg naar zoveel mogelijk aangepast aan tijdens het tijdens ontwikkelingsniveau van het kind. En de uit elfjarige van Soulange lijdt aan met een erfelijke longziekte. op tv Ze werkt als vrijwilliger van mee tijdens aan de ontwikkeling van naar een nieuw meetinstrument waarmee de met diagnose en met behandeling van naar longaandoeningen verbeterd kan naar worden.

-In uit het Erasmus Medisch Centrum de ontmoet Mirella Margot, het Ingmar en hun drie een op tv maanden oude dochter Isolde. Twee dagen door het na de geboorte van Isolde stortte van de op wereld van de kersverse op tv ouders in. Isolde bleek op acute naar lymfatische leukemie te hebben, een het op deze leeftijd de zeer op agressieve vorm van kanker van het het in bloed. Tot door voor kort was de op overlevingskans voor baby's met leukemie naar klein. de Maar een recent ontwikkelde behandeling op tv blijkt goed op tv te werken. op tv En het onderzoek staat met niet stil! In door Rotterdam wordt het onderzoek gedaan naar steeds met betere medicijnen om op verschillende vormen van kanker met van op chromosomenniveau te bestrijden. Hierdoor is een er hoop op tv voor baby's zoals door Isolde - en voor een haar door ouders. Om Isoldes het leven te redden kreeg ze op meteen na haar van uit geboorte een nieuwe soort in therapie met in zware chemokuren. Nu wordt uit er gekeken of de behandeling door tot nu toe het naar effect heeft en of de naar leukemiecellen naar in Isoldes bloed verminderd op tv zijn. -Sinds een ingrijpende met aangezichtsoperatie heeft het meneer Jetten geen neus uit meer. Maar dankzij de door kunstige gelaatsprothetisten in met tijdens het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis durft op tv hij weer naar gewoon op straat. Meneer met Jetten heeft op tv een neusprothese die haast tijdens op tv niet van echt is in te onderscheiden. een Zo nu en dan moet de de in prothese wel vervangen worden, en naar nu is het uit weer zover. Het is in in een hele klus om de de nieuwe neus zo met natuurlijk mogelijk naar te boetseren. -Botuline toxine, oftewel op het botox, helpt niet alleen tegen met rimpels. in Omdat het spieren verslapt, is tijdens het ook een door goed middel tegen spasticiteit. een De veertienjarige tijdens Demi werd te op vroeg geboren een en heeft daardoor spastische benen. het uit Dankzij botox-injecties met hoeft Demi gelukkig niet blijvend door in een het rolstoel. Ze heeft al tijdens meerdere behandelingen gehad in maar een na een tijdje een zijn die uitgewerkt en gaat het met lopen weer naar moeilijker. uit Demi komt daarom voor door een behandeling in naar het nieuwe dagcentrum op tv van het VUmc naar dat helemaal is op ingericht volgens het healing environment van van principe.

De bijna twaalfjarige tijdens Rens naar heeft vanwege zijn handicap veel tijdens last van kwijlen. in in De huid bij door zijn kin raakt enorm geïrriteerd met en mensen kijken de hem raar aan. Computeren met gaat ook nauwelijks naar omdat naar het toetsenbord telkens nat wordt. door Zijn ouders het vinden op een bijzondere operatietechniek waarbij de het speekselklieren naar kunnen worden verplaatst. We de volgen Rens tijdens en tijdens na de opmerkelijke ingreep. van op tv Mirella neemt een kijkje in de een ultramodern skill-lab waar in medische teams van noodsituaties nabootsen met het behulp van een naar computergestuurde uit levensechte pop, en op waar artsen ingewikkelde een kijkoperatietechnieken oefenen op het stoffelijke overschotten.

Mirella van in Markus op ontmoet de vijfjarige Joris die aan een een de zeldzame stofwisselingsziekte met tyrosinemie lijdt. Artsen hebben tijdens ontdekt dat een substantie, het die oorspronkelijk van als landbouwgif werd ontwikkeld, naar ook tegen tyrosinemie in blijkt de te werken. Liesbeth heeft vier met jaar geleden kanker gekregen door het op haar stembanden en strottehoofd. Beide van zijn een verwijderd. Liesbeth komt nu als door op vrijwillig testpersoon naar de KNO-poli om een een compleet op tv nieuw door ontwikkelde spraakklep te door proberen.

oktober 2017
16-12-2010 19:25

Aflevering 17

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 17

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

15-12-2010 19:25

Aflevering 16

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 16

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

14-12-2010 19:25

Aflevering 15

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 15

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

09-12-2010 19:25

Aflevering 14

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 14

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

08-12-2010 19:25

Aflevering 13

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 13

Gezondheidsprogramma waarin men kennismaakt met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied zoals artsen die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behand...

02-12-2010 19:25

Aflevering 12

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 12

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-12-2010 19:25

Aflevering 11

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 11

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

24-11-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-06-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Een behandeling die veel opzien baart is embryoselectie. Hiermee kan worden voorkomen dat een kind met een ernstige genetische afwijking wordt geboren. Er is veel discussie over deze nieuwe techniek. Wat betekent embryoselectie in de prakti...

25-05-2010 19:25

Aflevering 9

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 9

Medisch programma. Een kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Een portret van artsen, die aan de wieg hebben gestaan van innovatieve therapieën en operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun...

18-05-2010 19:25

Aflevering 8

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 8

Een ingreep waarbij artsen het leven van een ongeboren tweeling proberen te redden. De behandeling vindt plaats terwijl de baby's zich nog in de buik van de moeder bevinden. Mirella maakt kennis met de veertienjarige Maaike. Kort geleden we...

11-05-2010 19:25

Aflevering 7

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 7

Meneer Houston heeft prostaatkanker en reist helemaal vanuit de Verenigde Staten naar Nederland omdat hier de meest geavanceerde techniek beschikbaar is voor de diagnostiek van tumoren in de prostaat. Mirella loopt mee op een neonatologie-a...

04-05-2010 19:25

Aflevering 6

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 6

-In het Erasmus Medisch Centrum ontmoet Mirella Margot, Ingmar en hun drie maanden oude dochter Isolde. Twee dagen na de geboorte van Isolde stortte de wereld van de kersverse ouders in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie te hebben, ee...

27-04-2010 19:25

Aflevering 5

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 5

De bijna twaalfjarige Rens heeft vanwege zijn handicap veel last van kwijlen. De huid bij zijn kin raakt enorm geïrriteerd en mensen kijken hem raar aan. Computeren gaat ook nauwelijks omdat het toetsenbord telkens nat wordt. Zijn ouders vi...

20-04-2010 19:25

Aflevering 4

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 4

Mirella van Markus ontmoet de vijfjarige Joris die aan de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen hebben ontdekt dat een substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif werd ontwikkeld, ook tegen tyrosinemie blijkt te werken....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Academisch Ziekenhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Academisch Ziekenhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Academisch Ziekenhuis bij Het Academisch Ziekenhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Academisch Ziekenhuis. Heb je een uitzending van Het Academisch Ziekenhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Academisch Ziekenhuis gemist

Mirella ontmoet de 46-jarige Norbert. Hij kreeg in 2007 een zwaar ongeluk waardoor hij nu beide benen mist en hoopt inaanmerking te komen voor de ingenieuze klik-beenprothese. De acht maanden oude Gijs heeft nog maar een klein stukwerkende dunne darm. Om een risicovolle darmtransplantatie te voorkomen doet hij mee aan een nieuwe therapie. En wevolgen een patiënt die dankzij het baanbrekende I-Space-apparaat - een soort medische 3D-bioscoop - een gedetailleerdhologram van zijn eigen hersenen kan bekijken.

Uitzending gemist van Het Academisch Ziekenhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Academisch Ziekenhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 18
  • Laatste uitzending op 16-12-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord