Programma gemist?
maart 2017
16-12-2010 19:25

Aflevering 17

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 17

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behandeltraject. We zien hoe chirurgen tijdens een zeer complexe operatie het aangezicht van patiënte Jessica proberen te reconstrueren. Zij gebruiken hierbij hypermoderne computeranimatie waardoor elke stap van de ingreep van tevoren kan worden gepland. Een tienjarige jongen, die zich meisje voelt, is patiënt op een nieuwe, gespecialiseerde poli voor genderdysforie. Presentatie: Mirella Markus.

15-12-2010 19:25

Aflevering 16

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 16

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behandeltraject. Presentatie: Mirella Markus.

14-12-2010 19:25

Aflevering 15

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 15

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behandeltraject. De tienjarige Joanna werd geboren met een open rug waardoor haar blaas niet goed was aangelegd. Urologen onderzoeken de mogelijkheid tot het kweken van eigen cellen waarmee organen gerepareerd kunnen worden. Mechie Vergoossen kiest voor een darmonderzoek met de innovatieve endomicroscoop. Presentatie: Mirella Markus.

09-12-2010 19:25

Aflevering 14

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 14

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behandeltraject. We zien de vijftigjarige Diana terug. Ze krijgt een nier van haar zus. Presentatie: Mirella Markus.

08-12-2010 19:25

Aflevering 13

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 13

Gezondheidsprogramma waarin men kennismaakt met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied zoals artsen die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behandeltraject. De twaalfjarige Stijn wordt geopereerd aan een goedaardige tumor in zijn been, met een geavanceerd navigatiesysteem dat de chirurg exact laat zien waar hij moet snijden om zo veel mogelijk gezond bot te sparen. De veertigjarige Esther heeft Multiple Sclerose. Ze test een apparaat dat veel gebruikt wordt in de oogheelkunde, maar ook inzetbaar blijkt bij patiënten met MS. Nierpatiënt Diana besluit tot het ondergaan van een transplantatie. Presentatie: Mirella Markus.

02-12-2010 19:25

Aflevering 12

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 12

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behandeltraject. Opnieuw zien we de 22-jarige Janine, draagster van een gen dat de kans op maagkanker sterk verhoogt. Zij laat haar maag preventief verwijderen door middel van een kijkoperatie. Ook zien we een patiëntje dat lijdt aan de zeldzame stofwisselingsziekte Sanfilippo Syndroom type A. Hij doet mee aan een onderzoek naar een experimenteel biotechnologisch geneesmiddel. Dat kan ernstige hersenschade en vervroegd overlijden mogelijk voorkomen. Presentatie: Mirella Markus.

01-12-2010 19:25

Aflevering 11

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 11

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behandeltraject. Mirella maakt kennis met de achtjarige Jesse, die een ernstige huidziekte heeft: Epidermolysis Bullosa. Een nieuw onderzoek biedt hoop op gedeeltelijke genezing. De dertigjarige Sascha kiest voor een innovatieve operatie om de tumor bij haar hypofyse te laten verwijderen: via de neus en een klein sneetje in de wenkbrauw. De 22-jarige Janine kan door haar maag preventief te laten verwijderen het risico op maagkanker drastisch verminderen. Presentatie: Mirella Markus.

24-11-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behandeltraject. De ouders van de zesjarige Rosalie weten eindelijk dat zij een ernstige, aangeboren afwijking heeft; het 22q11 syndroom. De familie bezoekt een multidisciplinaire poli die hierin gespecialiseerd is. Een nieuwe, baanbrekende behandeling moet de veel te hoge bloeddruk van mevrouw Uyleman verlagen. En de achttienjarige Jaleesa hoopt met de hypermoderne Cyberknife bestraling haar gevecht tegen kanker alsnog te winnen. Presentatie: Mirella Markus.

01-06-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Een behandeling die veel opzien baart is embryoselectie. Hiermee kan worden voorkomen dat een kind met een ernstige genetische afwijking wordt geboren. Er is veel discussie over deze nieuwe techniek. Wat betekent embryoselectie in de praktijk? Portret van aanstaande ouders die, vanwege een levensbedreigend defect in het erfelijke materiaal, kiezen voor embryoselectie.

25-05-2010 19:25

Aflevering 9

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 9

Medisch programma. Een kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Een portret van artsen, die aan de wieg hebben gestaan van innovatieve therapieën en operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behandeltraject. Dankzij stamcellen in het lichaam kan ieder mens zijn eigen nieuwe 'onderdelen' laten kweken. Dit wordt al toegepast, onder meer door orthopeden. Bij jonge patiënten met een verse beschadiging kunnen zij nieuw kraakbeen kweken en vervolgens terugplaatsen in een aangetast kniegewricht. Wat doe je als je al jaren last hebt van ondraaglijke migraineaanvallen en niets lijkt te helpen? Dan biedt de poli van hoofdpijnprofessor Michel Ferrari mogelijk uitkomst. Presentatie: Mirella Markus.

18-05-2010 19:25

Aflevering 8

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 8

Een ingreep waarbij artsen het leven van een ongeboren tweeling proberen te redden. De behandeling vindt plaats terwijl de baby's zich nog in de buik van de moeder bevinden. Mirella maakt kennis met de veertienjarige Maaike. Kort geleden werd bij haar de stofwisselingsziekte MLD geconstateerd. De enige reële optie om deze ernstige en zeldzame aandoening een halt toe te roepen, is stamceltransplantatie uit navelstrengbloed. Mirjam krijgt een innovatieve behandeling met het verdovingsmiddel ketamine. Ze heeft last van CRPD ofwel het complex regionaal pijnsyndroom.

11-05-2010 19:25

Aflevering 7

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 7

Meneer Houston heeft prostaatkanker en reist helemaal vanuit de Verenigde Staten naar Nederland omdat hier de meest geavanceerde techniek beschikbaar is voor de diagnostiek van tumoren in de prostaat. Mirella loopt mee op een neonatologie-afdeling. Baby's die veel te vroeg zijn geboren worden hier behandeld en verzorgt volgens de NIDCAP methode. Hierbij wordt de zorg zoveel mogelijk aangepast aan het ontwikkelingsniveau van het kind. En de elfjarige Soulange lijdt aan een erfelijke longziekte. Ze werkt als vrijwilliger mee aan de ontwikkeling van een nieuw meetinstrument waarmee de diagnose en behandeling van longaandoeningen verbeterd kan worden.

04-05-2010 19:25

Aflevering 6

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 6

-In het Erasmus Medisch Centrum ontmoet Mirella Margot, Ingmar en hun drie maanden oude dochter Isolde. Twee dagen na de geboorte van Isolde stortte de wereld van de kersverse ouders in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie te hebben, een op deze leeftijd zeer agressieve vorm van kanker van het bloed. Tot voor kort was de overlevingskans voor baby's met leukemie klein. Maar een recent ontwikkelde behandeling blijkt goed te werken. En het onderzoek staat niet stil! In Rotterdam wordt onderzoek gedaan naar steeds betere medicijnen om verschillende vormen van kanker op chromosomenniveau te bestrijden. Hierdoor is er hoop voor baby's zoals Isolde - en voor haar ouders. Om Isoldes leven te redden kreeg ze meteen na haar geboorte een nieuwe soort therapie met zware chemokuren. Nu wordt er gekeken of de behandeling tot nu toe effect heeft en of de leukemiecellen in Isoldes bloed verminderd zijn. -Sinds een ingrijpende aangezichtsoperatie heeft meneer Jetten geen neus meer. Maar dankzij de kunstige gelaatsprothetisten in het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis durft hij weer gewoon op straat. Meneer Jetten heeft een neusprothese die haast niet van echt is te onderscheiden. Zo nu en dan moet de prothese wel vervangen worden, en nu is het weer zover. Het is een hele klus om de nieuwe neus zo natuurlijk mogelijk te boetseren. -Botuline toxine, oftewel botox, helpt niet alleen tegen rimpels. Omdat het spieren verslapt, is het ook een goed middel tegen spasticiteit. De veertienjarige Demi werd te vroeg geboren en heeft daardoor spastische benen. Dankzij botox-injecties hoeft Demi gelukkig niet blijvend in een rolstoel. Ze heeft al meerdere behandelingen gehad maar na een tijdje zijn die uitgewerkt en gaat het lopen weer moeilijker. Demi komt daarom voor een behandeling naar het nieuwe dagcentrum van het VUmc dat helemaal is ingericht volgens het healing environment principe.

27-04-2010 19:25

Aflevering 5

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 5

De bijna twaalfjarige Rens heeft vanwege zijn handicap veel last van kwijlen. De huid bij zijn kin raakt enorm geïrriteerd en mensen kijken hem raar aan. Computeren gaat ook nauwelijks omdat het toetsenbord telkens nat wordt. Zijn ouders vinden een bijzondere operatietechniek waarbij de speekselklieren kunnen worden verplaatst. We volgen Rens tijdens en na de opmerkelijke ingreep. Mirella neemt een kijkje in een ultramodern skill-lab waar medische teams noodsituaties nabootsen met behulp van een computergestuurde levensechte pop, en waar artsen ingewikkelde kijkoperatietechnieken oefenen op stoffelijke overschotten.

20-04-2010 19:25

Aflevering 4

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 4

Mirella van Markus ontmoet de vijfjarige Joris die aan de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen hebben ontdekt dat een substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif werd ontwikkeld, ook tegen tyrosinemie blijkt te werken. Liesbeth heeft vier jaar geleden kanker gekregen op haar stembanden en strottehoofd. Beide zijn verwijderd. Liesbeth komt nu als vrijwillig testpersoon naar de KNO-poli om een compleet nieuw ontwikkelde spraakklep te proberen.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Academisch Ziekenhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Academisch Ziekenhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Academisch Ziekenhuis bij Het Academisch Ziekenhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Academisch Ziekenhuis. Heb je een uitzending van Het Academisch Ziekenhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Academisch Ziekenhuis gemist

Mirella ontmoet de 46-jarige Norbert. Hij kreeg in 2007 een zwaar ongeluk waardoor hij nu beide benen mist en hoopt inaanmerking te komen voor de ingenieuze klik-beenprothese. De acht maanden oude Gijs heeft nog maar een klein stukwerkende dunne darm. Om een risicovolle darmtransplantatie te voorkomen doet hij mee aan een nieuwe therapie. En wevolgen een patiënt die dankzij het baanbrekende I-Space-apparaat - een soort medische 3D-bioscoop - een gedetailleerdhologram van zijn eigen hersenen kan bekijken.

Uitzending gemist van Het Academisch Ziekenhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Academisch Ziekenhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 18
  • Laatste uitzending op 16-12-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord