Programma gemist?

Gezondheidsprogramma waarin wordt een gekeken door naar de nieuwste van ontwikkelingen op medisch gebied. uit Er worden artsen gevolgd een met die aan de wieg staan van naar innovatieve in therapieën of operatiemethodes, en patiënten de die een in actieve rol spelen in uit hun in eigen behandeltraject. in We zien hoe chirurgen tijdens een op zeer op tv complexe operatie het in aangezicht van tijdens patiënte Jessica proberen te op tv reconstrueren. Zij gebruiken hierbij hypermoderne in computeranimatie door waardoor elke stap in van de door ingreep van tevoren kan worden gepland. een tijdens Een tienjarige jongen, die door zich meisje voelt, de is patiënt op een nieuwe, naar gespecialiseerde van poli voor genderdysforie. Presentatie: het Mirella een Markus.

Gezondheidsprogramma waarin het wordt gekeken naar in de nieuwste met ontwikkelingen op medisch gebied. Er van worden artsen de gevolgd het die aan de wieg staan naar van innovatieve op therapieën of operatiemethodes, en de patiënten met die een actieve rol spelen het in hun eigen het behandeltraject. Presentatie: op tv Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma uit waarin wordt gekeken het naar de in nieuwste ontwikkelingen op medisch een gebied. Er worden artsen op gevolgd tijdens die aan de wieg staan naar van uit innovatieve therapieën of operatiemethodes, en met patiënten die een van actieve rol spelen in met hun in eigen behandeltraject. De tienjarige op tv Joanna met werd geboren met een open rug met waardoor door haar blaas niet goed naar was aangelegd. met Urologen onderzoeken de het mogelijkheid tot het in kweken van eigen tijdens cellen waarmee organen gerepareerd kunnen op tv worden. Mechie Vergoossen op tv kiest voor een van uit darmonderzoek met de innovatieve met endomicroscoop. Presentatie: door Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma op waarin wordt gekeken naar op de nieuwste op tv ontwikkelingen op de medisch gebied. Er worden artsen op gevolgd die aan de van wieg staan van op innovatieve op tv therapieën of van operatiemethodes, en patiënten die een actieve naar de rol spelen in hun de eigen behandeltraject. We zien de de vijftigjarige Diana terug. in naar Ze krijgt een het nier van haar een zus. Presentatie: Mirella een Markus.

Gezondheidsprogramma waarin door men een kennismaakt met de allernieuwste door ontwikkelingen op medisch een gebied zoals artsen die aan in de wieg staan naar van innovatieve het therapieën of operatiemethodes, op tv en patiënten die een in actieve rol op tv spelen in hun eigen met behandeltraject. De met twaalfjarige met Stijn wordt geopereerd op aan een goedaardige tumor in zijn tijdens been, met op een geavanceerd met navigatiesysteem dat op de chirurg exact laat zien waar tijdens door hij moet snijden in om zo veel mogelijk de gezond bot het te sparen. De veertigjarige een Esther heeft Multiple Sclerose. uit Ze het test een apparaat met dat veel gebruikt wordt in de van oogheelkunde, maar ook tijdens op inzetbaar blijkt bij patiënten met MS. op Nierpatiënt Diana uit besluit tot het in ondergaan van een transplantatie. uit op tv Presentatie: Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin naar wordt gekeken naar de de nieuwste ontwikkelingen een op medisch gebied. tijdens Er worden artsen van gevolgd die uit aan de wieg door staan van innovatieve naar therapieën of uit operatiemethodes, en patiënten die met een actieve rol spelen in in tijdens hun eigen behandeltraject. Opnieuw zien door we de met 22-jarige Janine, draagster van een uit gen dat de in naar kans op maagkanker sterk op verhoogt. Zij laat haar in maag preventief verwijderen door een met middel van een kijkoperatie. Ook zien in tijdens we een patiëntje dat lijdt naar aan de zeldzame stofwisselingsziekte door door Sanfilippo Syndroom type A. een Hij doet mee aan een van onderzoek de naar een experimenteel biotechnologisch geneesmiddel. het Dat in kan ernstige naar hersenschade en vervroegd overlijden mogelijk voorkomen. op Presentatie: Mirella op Markus.

Gezondheidsprogramma door waarin wordt gekeken naar op de nieuwste ontwikkelingen naar op medisch gebied. op tv Er worden uit artsen gevolgd van die aan de wieg staan door van innovatieve therapieën of naar operatiemethodes, en patiënten op tv die een een actieve rol spelen het in het hun eigen behandeltraject. Mirella maakt naar kennis de met de achtjarige Jesse, die een de ernstige de huidziekte heeft: op tv Epidermolysis Bullosa. Een op nieuw onderzoek biedt hoop op tv op gedeeltelijke genezing. De naar dertigjarige een Sascha kiest voor de een innovatieve operatie het om de tumor het bij haar hypofyse te door laten verwijderen: via de neus op en in een klein sneetje in de op wenkbrauw. De 22-jarige op Janine met kan door haar maag preventief door het te laten verwijderen het risico van op maagkanker drastisch verminderen. in Presentatie: Mirella het Markus.

Gezondheidsprogramma met waarin wordt de gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen naar op tijdens medisch gebied. Er worden artsen gevolgd door die aan de in de wieg staan van innovatieve therapieën of het operatiemethodes, en patiënten tijdens die een actieve tijdens rol spelen tijdens in hun de eigen behandeltraject. De ouders van door de zesjarige van Rosalie op weten eindelijk dat zij op een ernstige, aangeboren afwijking heeft; van het 22q11 syndroom. in De tijdens familie bezoekt een multidisciplinaire uit poli die hierin gespecialiseerd met is. met Een nieuwe, baanbrekende uit behandeling moet de veel in te hoge door bloeddruk van mevrouw Uyleman verlagen. tijdens een En de achttienjarige Jaleesa hoopt met op de door hypermoderne Cyberknife bestraling haar gevecht naar tegen kanker alsnog met te door winnen. Presentatie: een Mirella Markus.

Een naar behandeling die naar veel opzien baart is embryoselectie. het Hiermee kan een worden voorkomen dat een kind van met een ernstige op tv genetische het afwijking wordt geboren. Er is de het veel discussie over deze nieuwe techniek. een de Wat betekent embryoselectie in in de praktijk? op tv Portret van aanstaande ouders die, de vanwege een levensbedreigend op tv defect in een het erfelijke materiaal, kiezen van voor met embryoselectie.

Medisch programma. Een naar kennismaking met de op allernieuwste door ontwikkelingen op medisch gebied. uit Een portret met van artsen, die aan het de wieg hebben op tv gestaan van innovatieve uit therapieën en naar operatiemethodes, en door patiënten die een op actieve rol spelen naar in hun eigen met behandeltraject. Dankzij stamcellen van in het lichaam kan op tv ieder mens zijn eigen uit nieuwe 'onderdelen' van laten kweken. Dit wordt een al toegepast, onder meer met op tv door orthopeden. Bij jonge door patiënten met een verse beschadiging op kunnen zij nieuw op door kraakbeen kweken en vervolgens naar terugplaatsen in een tijdens aangetast kniegewricht. Wat door doe je als je op tv al naar jaren last hebt van ondraaglijke uit migraineaanvallen op en niets lijkt te het helpen? Dan biedt de een poli het van hoofdpijnprofessor Michel door Ferrari mogelijk uitkomst. Presentatie: door Mirella Markus.

Een een ingreep waarbij artsen het in leven naar van een ongeboren tweeling proberen met te redden. een De behandeling vindt door plaats terwijl de baby's zich op tv nog in de uit buik van de met moeder bevinden. Mirella uit maakt kennis met uit een de veertienjarige Maaike. Kort geleden werd op tv bij de haar de stofwisselingsziekte MLD een geconstateerd. de De enige reële optie om deze naar van ernstige en zeldzame aandoening het een halt op toe te roepen, op is stamceltransplantatie uit navelstrengbloed. Mirjam krijgt de met een innovatieve behandeling door met het verdovingsmiddel ketamine. Ze heeft een last van CRPD de ofwel het complex het regionaal door pijnsyndroom.

Meneer tijdens Houston heeft prostaatkanker het en reist helemaal op tv vanuit de Verenigde Staten van naar Nederland omdat op hier de meest met geavanceerde techniek beschikbaar is tijdens een voor de diagnostiek van tumoren in op de prostaat. tijdens Mirella loopt een mee op een neonatologie-afdeling. Baby's een die veel in te in vroeg zijn geboren op tv worden hier behandeld en verzorgt het volgens de NIDCAP methode. naar Hierbij wordt in de zorg zoveel het mogelijk aangepast op aan het ontwikkelingsniveau de van het kind. En het de elfjarige Soulange het lijdt aan een erfelijke van longziekte. Ze werkt op door als vrijwilliger mee op tv aan de ontwikkeling van een nieuw op meetinstrument waarmee de uit diagnose de en behandeling uit van longaandoeningen verbeterd kan in worden.

-In het Erasmus in Medisch Centrum van ontmoet Mirella Margot, tijdens Ingmar door en hun drie met maanden oude dochter Isolde. Twee dagen van na de geboorte een van Isolde door stortte naar de wereld van de de kersverse ouders op in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie in op tv te hebben, een op deze leeftijd tijdens zeer agressieve vorm op van kanker in van het in bloed. Tot voor kort een was de overlevingskans voor van baby's met leukemie naar klein. in Maar een een recent ontwikkelde behandeling blijkt naar goed te werken. En het naar onderzoek staat op niet stil! In naar Rotterdam wordt onderzoek gedaan een naar steeds betere door door medicijnen om verschillende vormen op van kanker op chromosomenniveau een te bestrijden. Hierdoor is een er naar hoop voor baby's door zoals Isolde door - en voor haar ouders. Om de Isoldes leven het te redden kreeg op tv ze meteen de na haar geboorte een nieuwe een soort op tv therapie met van zware chemokuren. Nu in wordt er gekeken of de van behandeling tot nu toe tijdens effect heeft in en of het de leukemiecellen in Isoldes bloed van verminderd zijn. -Sinds het een ingrijpende aangezichtsoperatie van heeft meneer Jetten een geen neus meer. de Maar dankzij met de kunstige een gelaatsprothetisten in het in Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis durft op hij op tv weer gewoon met op straat. Meneer Jetten op heeft een naar neusprothese die haast niet de van echt in is te onderscheiden. Zo naar nu en door dan moet de prothese op wel vervangen worden, een en nu het is het weer zover. de Het is een hele een klus om de nieuwe tijdens neus zo door natuurlijk mogelijk op te boetseren. een -Botuline toxine, oftewel op tv botox, helpt niet alleen op tv tegen rimpels. in Omdat het spieren verslapt, is door het ook van een goed in middel tegen spasticiteit. De veertienjarige tijdens Demi met werd te vroeg geboren op en heeft daardoor spastische benen. door Dankzij tijdens botox-injecties hoeft Demi van gelukkig naar niet blijvend in een rolstoel. Ze met door heeft al meerdere behandelingen door gehad maar door na een tijdje op tv zijn die uitgewerkt het en gaat het de lopen weer moeilijker. Demi van komt daarom de voor een behandeling naar de het nieuwe dagcentrum in van het de VUmc dat helemaal uit is ingericht volgens het healing environment op uit principe.

De de bijna twaalfjarige Rens het heeft vanwege zijn door handicap veel last van kwijlen. op tv een De huid bij zijn kin op raakt enorm in geïrriteerd en in mensen kijken hem raar aan. uit Computeren gaat naar ook nauwelijks omdat naar het toetsenbord telkens op tv nat wordt. een Zijn ouders vinden een bijzondere tijdens operatietechniek waarbij tijdens de speekselklieren in kunnen worden verplaatst. We volgen de Rens tijdens de en na de het opmerkelijke ingreep. Mirella neemt een het kijkje in in een ultramodern naar skill-lab waar medische teams noodsituaties naar nabootsen met behulp een in van een computergestuurde levensechte pop, en op tv het waar artsen ingewikkelde kijkoperatietechnieken oefenen een op tijdens stoffelijke overschotten.

Mirella een van Markus ontmoet in de vijfjarige Joris die een aan het de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. tijdens Artsen hebben ontdekt van dat een substantie, met die oorspronkelijk als tijdens landbouwgif werd ontwikkeld, ook de tegen tyrosinemie blijkt door te werken. Liesbeth naar heeft op vier jaar een geleden kanker gekregen door op haar stembanden en strottehoofd. van Beide zijn verwijderd. in Liesbeth op komt nu als vrijwillig testpersoon naar de de op tv KNO-poli om een compleet nieuw op tv ontwikkelde uit spraakklep te een proberen.

juni 2017
16-12-2010 19:25

Aflevering 17

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 17

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

15-12-2010 19:25

Aflevering 16

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 16

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

14-12-2010 19:25

Aflevering 15

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 15

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

09-12-2010 19:25

Aflevering 14

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 14

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

08-12-2010 19:25

Aflevering 13

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 13

Gezondheidsprogramma waarin men kennismaakt met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied zoals artsen die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behand...

02-12-2010 19:25

Aflevering 12

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 12

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-12-2010 19:25

Aflevering 11

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 11

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

24-11-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-06-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Een behandeling die veel opzien baart is embryoselectie. Hiermee kan worden voorkomen dat een kind met een ernstige genetische afwijking wordt geboren. Er is veel discussie over deze nieuwe techniek. Wat betekent embryoselectie in de prakti...

25-05-2010 19:25

Aflevering 9

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 9

Medisch programma. Een kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Een portret van artsen, die aan de wieg hebben gestaan van innovatieve therapieën en operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun...

18-05-2010 19:25

Aflevering 8

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 8

Een ingreep waarbij artsen het leven van een ongeboren tweeling proberen te redden. De behandeling vindt plaats terwijl de baby's zich nog in de buik van de moeder bevinden. Mirella maakt kennis met de veertienjarige Maaike. Kort geleden we...

11-05-2010 19:25

Aflevering 7

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 7

Meneer Houston heeft prostaatkanker en reist helemaal vanuit de Verenigde Staten naar Nederland omdat hier de meest geavanceerde techniek beschikbaar is voor de diagnostiek van tumoren in de prostaat. Mirella loopt mee op een neonatologie-a...

04-05-2010 19:25

Aflevering 6

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 6

-In het Erasmus Medisch Centrum ontmoet Mirella Margot, Ingmar en hun drie maanden oude dochter Isolde. Twee dagen na de geboorte van Isolde stortte de wereld van de kersverse ouders in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie te hebben, ee...

27-04-2010 19:25

Aflevering 5

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 5

De bijna twaalfjarige Rens heeft vanwege zijn handicap veel last van kwijlen. De huid bij zijn kin raakt enorm geïrriteerd en mensen kijken hem raar aan. Computeren gaat ook nauwelijks omdat het toetsenbord telkens nat wordt. Zijn ouders vi...

20-04-2010 19:25

Aflevering 4

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 4

Mirella van Markus ontmoet de vijfjarige Joris die aan de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen hebben ontdekt dat een substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif werd ontwikkeld, ook tegen tyrosinemie blijkt te werken....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Academisch Ziekenhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Academisch Ziekenhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Academisch Ziekenhuis bij Het Academisch Ziekenhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Academisch Ziekenhuis. Heb je een uitzending van Het Academisch Ziekenhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Academisch Ziekenhuis gemist

Mirella ontmoet de 46-jarige Norbert. Hij kreeg in 2007 een zwaar ongeluk waardoor hij nu beide benen mist en hoopt inaanmerking te komen voor de ingenieuze klik-beenprothese. De acht maanden oude Gijs heeft nog maar een klein stukwerkende dunne darm. Om een risicovolle darmtransplantatie te voorkomen doet hij mee aan een nieuwe therapie. En wevolgen een patiënt die dankzij het baanbrekende I-Space-apparaat - een soort medische 3D-bioscoop - een gedetailleerdhologram van zijn eigen hersenen kan bekijken.

Uitzending gemist van Het Academisch Ziekenhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Academisch Ziekenhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 18
  • Laatste uitzending op 16-12-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord