Programma gemist?

Gezondheidsprogramma waarin op wordt gekeken naar op de nieuwste ontwikkelingen van op medisch gebied. Er naar worden artsen naar gevolgd die het aan de wieg staan tijdens van tijdens innovatieve therapieën of door operatiemethodes, en patiënten die een van actieve rol op tv spelen in hun met eigen behandeltraject. We tijdens zien hoe chirurgen tijdens tijdens een de zeer complexe operatie het aangezicht in van patiënte Jessica door proberen te uit reconstrueren. Zij gebruiken uit hierbij hypermoderne computeranimatie waardoor elke tijdens stap van met de ingreep op van tevoren kan de worden gepland. Een naar tienjarige jongen, die zich door meisje voelt, naar is patiënt op een nieuwe, de gespecialiseerde poli voor van genderdysforie. Presentatie: van Mirella tijdens Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt het gekeken naar een de nieuwste ontwikkelingen naar op medisch gebied. Er in worden met artsen gevolgd met die aan de wieg staan in van innovatieve therapieën of op tv operatiemethodes, tijdens en patiënten die een actieve naar rol in spelen in van hun eigen behandeltraject. naar Presentatie: Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma naar waarin wordt gekeken naar het de nieuwste ontwikkelingen in op medisch gebied. Er naar worden op tv artsen gevolgd die aan door de wieg de staan van van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en van patiënten die een actieve van rol uit spelen in hun eigen behandeltraject. op tv op De tienjarige Joanna tijdens werd geboren met een open een rug waardoor haar blaas op niet goed uit was aangelegd. op tv Urologen onderzoeken de mogelijkheid een tot op tv het kweken van eigen cellen waarmee een met organen gerepareerd kunnen worden. een Mechie Vergoossen kiest voor een naar darmonderzoek met met de innovatieve endomicroscoop. Presentatie: het Mirella het Markus.

Gezondheidsprogramma het waarin wordt gekeken door naar de nieuwste naar ontwikkelingen op medisch de gebied. Er met worden artsen gevolgd in die aan de wieg het staan van innovatieve therapieën uit of naar operatiemethodes, en patiënten een die een actieve van rol spelen in hun eigen behandeltraject. in We op zien de in vijftigjarige Diana terug. in Ze krijgt een nier een van haar zus. Presentatie: met Mirella tijdens Markus.

Gezondheidsprogramma waarin in men op kennismaakt met de allernieuwste een ontwikkelingen op medisch met gebied zoals in artsen die aan de wieg staan van een van innovatieve therapieën of operatiemethodes, met en patiënten die een in actieve het rol spelen op in hun eigen behandeltraject. De het twaalfjarige Stijn tijdens wordt geopereerd aan een op goedaardige tumor in zijn op been, met met een geavanceerd navigatiesysteem op tv dat de chirurg op tv exact laat naar zien waar hij moet met snijden op tv om zo veel mogelijk gezond een bot te het sparen. De veertigjarige Esther een heeft door Multiple Sclerose. Ze test een apparaat op dat het veel gebruikt op wordt in de op tv oogheelkunde, maar ook inzetbaar blijkt op bij op tv patiënten met MS. Nierpatiënt Diana uit besluit tot het op ondergaan in van een transplantatie. Presentatie: het Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma waarin wordt met van gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen tijdens op medisch gebied. uit Er worden artsen tijdens gevolgd naar die aan de een wieg staan van innovatieve therapieën of naar operatiemethodes, en tijdens patiënten die van een actieve rol spelen door in hun eigen uit behandeltraject. Opnieuw zien we op tv de 22-jarige uit Janine, draagster naar van een gen uit dat de kans op een maagkanker sterk verhoogt. tijdens Zij laat naar haar maag in preventief verwijderen door middel van op tv een kijkoperatie. in Ook zien met we een patiëntje dat lijdt op tv aan in de zeldzame stofwisselingsziekte tijdens Sanfilippo Syndroom type met A. Hij doet mee aan door een onderzoek een naar een experimenteel biotechnologisch geneesmiddel. van Dat kan van ernstige hersenschade en een vervroegd tijdens overlijden mogelijk voorkomen. Presentatie: een Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma op tv waarin wordt gekeken naar de naar nieuwste tijdens ontwikkelingen op medisch gebied. uit Er worden artsen gevolgd in die de aan de wieg staan in van innovatieve een therapieën of operatiemethodes, en naar patiënten die een actieve de het rol spelen in hun eigen in behandeltraject. op tv Mirella maakt kennis met de achtjarige tijdens Jesse, in die een ernstige een huidziekte heeft: Epidermolysis naar Bullosa. Een op tv nieuw onderzoek biedt hoop op gedeeltelijke van het genezing. De dertigjarige Sascha kiest voor met naar een innovatieve operatie op tv om de tumor bij haar de hypofyse de te laten verwijderen: via de naar neus en een een klein sneetje in de de door wenkbrauw. De 22-jarige Janine van kan door op haar maag preventief te naar laten verwijderen het risico tijdens op maagkanker drastisch een verminderen. uit Presentatie: Mirella Markus.

Gezondheidsprogramma de waarin wordt van gekeken naar de met nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er met worden een artsen gevolgd die aan de door wieg staan met van innovatieve therapieën of op operatiemethodes, naar en patiënten die een actieve de het rol spelen in hun eigen behandeltraject. een De naar ouders van in de zesjarige Rosalie een weten eindelijk dat tijdens zij een ernstige, aangeboren afwijking door heeft; het op tv 22q11 syndroom. De familie bezoekt tijdens een in multidisciplinaire poli die tijdens hierin gespecialiseerd is. Een nieuwe, uit baanbrekende door behandeling moet de veel door te hoge op tv bloeddruk van mevrouw het Uyleman verlagen. En met de achttienjarige op tv Jaleesa hoopt met de hypermoderne de Cyberknife bestraling haar gevecht met een tegen kanker alsnog te winnen. Presentatie: op tv Mirella door Markus.

Een behandeling die tijdens het veel opzien baart tijdens is embryoselectie. Hiermee door kan worden voorkomen een dat een kind met een ernstige door genetische afwijking wordt naar op tv geboren. Er is veel discussie de over door deze nieuwe techniek. Wat betekent in embryoselectie in de het praktijk? Portret van aanstaande een ouders die, vanwege naar een levensbedreigend uit defect in het erfelijke op materiaal, kiezen op voor op tv embryoselectie.

Medisch programma. een Een kennismaking met van de allernieuwste ontwikkelingen op met uit medisch gebied. Een uit portret van artsen, die aan de op tv op wieg hebben gestaan van innovatieve van therapieën en operatiemethodes, tijdens en patiënten die een op actieve rol spelen op tijdens in hun eigen een behandeltraject. Dankzij stamcellen in van het lichaam kan ieder mens naar zijn uit eigen nieuwe 'onderdelen' tijdens laten kweken. Dit wordt al tijdens toegepast, onder meer in een door orthopeden. Bij jonge uit patiënten met een uit verse beschadiging kunnen zij met nieuw het kraakbeen kweken en vervolgens terugplaatsen in op tv een aangetast kniegewricht. uit Wat doe uit je als je van al tijdens jaren last hebt in van ondraaglijke migraineaanvallen en niets lijkt de tijdens te helpen? Dan een biedt de poli van hoofdpijnprofessor op Michel Ferrari mogelijk uitkomst. het Presentatie: Mirella van Markus.

Een ingreep op waarbij artsen het leven van van een met ongeboren tweeling uit proberen te redden. een De behandeling vindt tijdens plaats terwijl door de baby's zich nog tijdens in de buik van de in moeder bevinden. Mirella op maakt kennis met een op de veertienjarige Maaike. naar Kort geleden werd bij naar haar de het stofwisselingsziekte MLD geconstateerd. tijdens De enige reële optie om deze tijdens ernstige op tv en zeldzame in aandoening een halt toe een te roepen, is van stamceltransplantatie uit navelstrengbloed. Mirjam uit krijgt een naar innovatieve behandeling met het verdovingsmiddel het ketamine. met Ze heeft in last van CRPD ofwel van het complex regionaal de pijnsyndroom.

Meneer op Houston heeft prostaatkanker tijdens en reist helemaal vanuit de een Verenigde met Staten naar het Nederland omdat hier de meest van geavanceerde techniek beschikbaar is het voor de diagnostiek de van tumoren op in de prostaat. uit Mirella loopt mee het op een de neonatologie-afdeling. Baby's die veel tijdens te vroeg zijn geboren met naar worden hier behandeld en verzorgt volgens op de NIDCAP van methode. Hierbij wordt de de zorg het zoveel mogelijk aangepast aan op het ontwikkelingsniveau op van het kind. En tijdens de elfjarige Soulange op lijdt een aan een erfelijke longziekte. Ze werkt van als van vrijwilliger mee aan de het ontwikkeling van een met nieuw meetinstrument een waarmee de diagnose en behandeling de van longaandoeningen verbeterd in kan het worden.

-In op het Erasmus Medisch Centrum ontmoet in Mirella Margot, het Ingmar naar en hun drie maanden het oude dochter Isolde. Twee op tv dagen na de het geboorte van Isolde de stortte de wereld de van de naar kersverse ouders in. Isolde een bleek acute lymfatische leukemie op tv te hebben, in een op op tv deze leeftijd zeer met agressieve vorm in van kanker van het bloed. Tot in voor kort was uit de overlevingskans voor de baby's uit met leukemie klein. Maar met een op tv recent ontwikkelde behandeling blijkt goed te uit een werken. En het onderzoek staat niet met op tv stil! In Rotterdam door wordt onderzoek gedaan naar met steeds betere medicijnen om met verschillende vormen van een kanker in op chromosomenniveau te bestrijden. Hierdoor van is op er hoop voor in baby's zoals Isolde - door en voor haar ouders. Om in naar Isoldes leven te redden kreeg op ze op meteen na haar geboorte van een nieuwe de soort therapie met zware chemokuren. naar Nu wordt er naar gekeken of met de behandeling het tot nu toe effect tijdens heeft en of in de leukemiecellen van in Isoldes bloed verminderd zijn. tijdens -Sinds een ingrijpende met aangezichtsoperatie heeft meneer het Jetten geen neus het meer. Maar dankzij de de de kunstige gelaatsprothetisten in het een Antonie van uit Leeuwenhoek Ziekenhuis durft hij weer gewoon in op straat. Meneer van Jetten heeft tijdens een door neusprothese die haast op niet van echt tijdens is te onderscheiden. Zo nu en van dan op tv moet de prothese op wel vervangen worden, en door nu is op tv het weer naar zover. Het is op tv een hele klus om de de nieuwe neus van zo natuurlijk mogelijk te op tv boetseren. -Botuline toxine, oftewel tijdens van botox, helpt niet alleen tegen rimpels. de Omdat naar het spieren verslapt, met is het ook een de goed middel tegen spasticiteit. tijdens het De veertienjarige Demi werd te op tv vroeg een geboren en heeft daardoor tijdens spastische benen. Dankzij botox-injecties tijdens hoeft in Demi gelukkig niet door blijvend in een rolstoel. Ze naar heeft al met meerdere behandelingen een gehad maar na een tijdje het zijn naar die uitgewerkt en het gaat het lopen weer naar moeilijker. Demi komt op tv daarom voor een behandeling met naar tijdens het nieuwe van dagcentrum van het VUmc dat helemaal een de is ingericht volgens het healing in environment in principe.

De een bijna twaalfjarige Rens heeft vanwege tijdens uit zijn handicap veel last van uit kwijlen. De huid bij door zijn van kin raakt enorm geïrriteerd en het mensen kijken uit hem op raar aan. Computeren gaat op tv ook nauwelijks omdat het in toetsenbord telkens nat wordt. door het Zijn ouders vinden een bijzondere op tv operatietechniek door waarbij de speekselklieren op tv kunnen worden verplaatst. van We volgen Rens op tijdens en na de de opmerkelijke ingreep. Mirella neemt de een kijkje op tv in een ultramodern skill-lab waar van medische teams noodsituaties op naar nabootsen met behulp van een computergestuurde de levensechte pop, en op tv waar artsen naar ingewikkelde kijkoperatietechnieken oefenen op uit stoffelijke uit overschotten.

Mirella een van Markus het ontmoet de vijfjarige Joris die aan door met de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. van Artsen hebben op tv ontdekt dat een substantie, die op tv van oorspronkelijk als landbouwgif uit werd ontwikkeld, ook tegen de tyrosinemie blijkt op tv te werken. Liesbeth heeft vier de jaar geleden kanker tijdens gekregen naar op haar stembanden en het strottehoofd. Beide het zijn verwijderd. Liesbeth komt nu als door vrijwillig testpersoon een naar de KNO-poli om van op tv een compleet nieuw van ontwikkelde spraakklep te door proberen.

juli 2020
16-12-2010 19:25

Aflevering 17

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 17

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

15-12-2010 19:25

Aflevering 16

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 16

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

14-12-2010 19:25

Aflevering 15

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 15

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

09-12-2010 19:25

Aflevering 14

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 14

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

08-12-2010 19:25

Aflevering 13

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 13

Gezondheidsprogramma waarin men kennismaakt met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied zoals artsen die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen behand...

02-12-2010 19:25

Aflevering 12

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 12

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-12-2010 19:25

Aflevering 11

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 11

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

24-11-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Gezondheidsprogramma waarin wordt gekeken naar de nieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Er worden artsen gevolgd die aan de wieg staan van innovatieve therapieën of operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun eigen...

01-06-2010 19:25

Aflevering 10

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 10

Een behandeling die veel opzien baart is embryoselectie. Hiermee kan worden voorkomen dat een kind met een ernstige genetische afwijking wordt geboren. Er is veel discussie over deze nieuwe techniek. Wat betekent embryoselectie in de prakti...

25-05-2010 19:25

Aflevering 9

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 9

Medisch programma. Een kennismaking met de allernieuwste ontwikkelingen op medisch gebied. Een portret van artsen, die aan de wieg hebben gestaan van innovatieve therapieën en operatiemethodes, en patiënten die een actieve rol spelen in hun...

18-05-2010 19:25

Aflevering 8

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 8

Een ingreep waarbij artsen het leven van een ongeboren tweeling proberen te redden. De behandeling vindt plaats terwijl de baby's zich nog in de buik van de moeder bevinden. Mirella maakt kennis met de veertienjarige Maaike. Kort geleden we...

11-05-2010 19:25

Aflevering 7

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 7

Meneer Houston heeft prostaatkanker en reist helemaal vanuit de Verenigde Staten naar Nederland omdat hier de meest geavanceerde techniek beschikbaar is voor de diagnostiek van tumoren in de prostaat. Mirella loopt mee op een neonatologie-a...

04-05-2010 19:25

Aflevering 6

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 6

-In het Erasmus Medisch Centrum ontmoet Mirella Margot, Ingmar en hun drie maanden oude dochter Isolde. Twee dagen na de geboorte van Isolde stortte de wereld van de kersverse ouders in. Isolde bleek acute lymfatische leukemie te hebben, ee...

27-04-2010 19:25

Aflevering 5

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 5

De bijna twaalfjarige Rens heeft vanwege zijn handicap veel last van kwijlen. De huid bij zijn kin raakt enorm geïrriteerd en mensen kijken hem raar aan. Computeren gaat ook nauwelijks omdat het toetsenbord telkens nat wordt. Zijn ouders vi...

20-04-2010 19:25

Aflevering 4

Het Academisch Ziekenhuis - Aflevering 4

Mirella van Markus ontmoet de vijfjarige Joris die aan de zeldzame stofwisselingsziekte tyrosinemie lijdt. Artsen hebben ontdekt dat een substantie, die oorspronkelijk als landbouwgif werd ontwikkeld, ook tegen tyrosinemie blijkt te werken....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Het Academisch Ziekenhuis gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Het Academisch Ziekenhuis de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Het Academisch Ziekenhuis bij Het Academisch Ziekenhuis liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Het Academisch Ziekenhuis. Heb je een uitzending van Het Academisch Ziekenhuis gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Het Academisch Ziekenhuis gemist

Mirella ontmoet de 46-jarige Norbert. Hij kreeg in 2007 een zwaar ongeluk waardoor hij nu beide benen mist en hoopt inaanmerking te komen voor de ingenieuze klik-beenprothese. De acht maanden oude Gijs heeft nog maar een klein stukwerkende dunne darm. Om een risicovolle darmtransplantatie te voorkomen doet hij mee aan een nieuwe therapie. En wevolgen een patiënt die dankzij het baanbrekende I-Space-apparaat - een soort medische 3D-bioscoop - een gedetailleerdhologram van zijn eigen hersenen kan bekijken.

Uitzending gemist van Het Academisch Ziekenhuis? Hier kun je alle uitzendingen van Het Academisch Ziekenhuis kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 18
  • Laatste uitzending op 16-12-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!