Programma gemist?
maart 2017
06-05-2010 19:55

Saba

Tropisch Koninkrijk - Saba

Weelderige koraalriffen en vorstelijke nevelwouden. Met de toetreding van de nieuwe gemeenten Bonaire, St. Eustatius en Saba krijgt Nederland er grootse, majestueuze natuurgebieden bij. Tropisch Koninkrijk brengt deze nieuwe natuur van Nederland in beeld en onderzoekt wat de gevolgen zijn van de veranderende staatkundige verhoudingen voor het natuurbeleid in die gebieden. Afl.: Saba. Saba, het kleinste eiland binnen ons tropisch koninkrijk is een eiland dat bekend staat om zijn mooie natuur. Het eiland bestaat voornamelijk uit regenwoud en bergpartijen. Ook de onderwaterwereld rond Saba biedt een schouwspel van fraaie koraalriffen en kleurijke vissen. De met wolken bedekte Mount Scenery met een hoogte van 877m is de hoogste berg binnen ons koninkrijk. Waarom noemen de bewoners van Saba hun bijzondere eiland...The unspoiled Queen?

29-04-2010 19:50

St

Tropisch Koninkrijk - St

Weelderige koraalriffen en vorstelijke nevelwouden. Met de toetreding van de nieuwe gemeenten Bonaire, St. Eustatius en Saba krijgt Nederland er grootse, majestueuze natuurgebieden bij. Tropisch Koninkrijk brengt deze nieuwe natuur van Nederland in beeld en onderzoekt wat de gevolgen zijn van de veranderende staatkundige verhoudingen voor het natuurbeleid in die gebieden. De Caraïbische natuur is uniek in de wereld. Door de bestuurlijke veranderingen neemt de Nederlandse biodiversiteit met zo'n tienduizend soorten toe. 200 soorten zijn uniek in de wereld en zo'n honderd soorten worden met uitsterven bedreigd. Hoe beschermen we dit koninkrijk boven en onder water nu deze gebieden deel worden van Nederland? Met de toetreding van de nieuwe gemeenten en (nieuwe) onafhankelijke status van Curaçao, Sint-Maarten en Aruba verandert het beleid op de eilanden. Bij de onderhandelingen is veel aandacht besteed aan veiligheid, onderwijs, volksgezondheid en financiën, maar weinig aan het natuur- en milieubeleid. Wat zijn de gevolgen en wat zijn de oplossingen? Afl.: St. Eustatius. St. Eustatius voert terug naar het verleden, maar is een eiland waarvan de geschiedenis nog springlevend is. The Quill/Boven Nationaal Park werd in 1998 het eerste officiële Nationaal Park in de Nederlandse Antillen. Het beschermende park kent naast de vele hikingtracks een unieke biodiversiteit. Wat betekent de aanstaande staatkundige veranderingen voor St. Eustatius.

22-04-2010 19:55

Aflevering 4

Tropisch Koninkrijk - Aflevering 4

Weelderige koraalriffen en vorstelijke nevelwouden. Met de toetreding van de nieuwe gemeenten Bonaire, St. Eustatius en Saba krijgt Nederland er grootse, majestueuze natuurgebieden bij. Tropisch Koninkrijk brengt deze nieuwe natuur van Nederland in beeld en onderzoekt wat de gevolgen zijn van de veranderende staatkundige verhoudingen voor het natuurbeleid in die gebieden. De Caraïbische natuur is uniek in de wereld. Door de bestuurlijke veranderingen neemt de Nederlandse biodiversiteit met zo'n tienduizend soorten toe. 200 soorten zijn uniek in de wereld en zo'n honderd soorten worden met uitsterven bedreigd. Hoe beschermen we dit koninkrijk boven en onder water nu deze gebieden deel worden van Nederland? Met de toetreding van de nieuwe gemeenten en (nieuwe) onafhankelijke status van Curaçao, Sint-Maarten en Aruba verandert het beleid op de eilanden. Bij de onderhandelingen is veel aandacht besteed aan veiligheid, onderwijs, volksgezondheid en financiën, maar weinig aan het natuur- en milieubeleid. Wat zijn de gevolgen en wat zijn de oplossingen? St. Maarten, is een van de bovenwindse eilanden in het Caribisch gebied. Een verdeeld eiland binnen ons tropisch koninkrijk, waar Nederland als enige plek ter wereld aan Frankrijk grenst. Door de sterk toegenomen bevolkingsdichtheid en overontwikkeling in de afgelopen veertig jaar is van de oorspronkelijke begroeiing nog maar weinig over. De natuur staat onder druk en een ramp dient voorkomen te worden.

15-04-2010 19:55

Curaçao

Tropisch Koninkrijk - Curaçao

Weelderige koraalriffen en vorstelijke nevelwouden. Met de toetreding van de nieuwe gemeenten Bonaire, St. Eustatius en Saba krijgt Nederland er grootse, majestueuze natuurgebieden bij. Tropisch Koninkrijk brengt deze nieuwe natuur van Nederland in beeld en onderzoekt wat de gevolgen zijn van de veranderende staatkundige verhoudingen voor het natuurbeleid in die gebieden. De Caraïbische natuur is uniek in de wereld. Door de bestuurlijke veranderingen neemt de Nederlandse biodiversiteit met zo'n tienduizend soorten toe. 200 soorten zijn uniek in de wereld en zo'n honderd soorten worden met uitsterven bedreigd. Hoe beschermen we dit koninkrijk boven en onder water nu deze gebieden deel worden van Nederland? Met de toetreding van de nieuwe gemeenten en (nieuwe) onafhankelijke status van Curaçao, Sint-Maarten en Aruba verandert het beleid op de eilanden. Bij de onderhandelingen is veel aandacht besteed aan veiligheid, onderwijs, volksgezondheid en financiën, maar weinig aan het natuur- en milieubeleid. Wat zijn de gevolgen en wat zijn de oplossingen? Afl.: Curaçao. Een kennismaking met het grootste natuurpark op Curaçao: Christoffelpark. Parkrangers leggen uit wat dit park zo bijzonder maakt en hoe belangrijk de status van Nationaal Park wel niet is. De overkoepelende natuurorganisatie DCNA maakt zich daar als geen ander hard voor. Ook maken we kennis met kruidenvrouw Dinah Veeris. Met een kijkje onderwater wordt duidelijk dat de betoverende schoonheid van het koraal en de rifvissen onder druk staat. Waakzaamheid is geboden.

08-04-2010 19:55

Aruba

Tropisch Koninkrijk - Aruba

Weelderige koraalriffen en vorstelijke nevelwouden. Met de toetreding van de nieuwe gemeenten Bonaire, St. Eustatius en Saba krijgt Nederland er grootse, majestueuze natuurgebieden bij. Tropisch Koninkrijk brengt deze nieuwe natuur van Nederland in beeld en onderzoekt wat de gevolgen zijn van de veranderende staatkundige verhoudingen voor het natuurbeleid in die gebieden. De Caraïbische natuur is uniek in de wereld. Door de bestuurlijke veranderingen neemt de Nederlandse biodiversiteit met zo'n tienduizend soorten toe. 200 soorten zijn uniek in de wereld en zo'n honderd soorten worden met uitsterven bedreigd. Hoe beschermen we dit koninkrijk boven en onder water nu deze gebieden deel worden van Nederland? Met de toetreding van de nieuwe gemeenten en (nieuwe) onafhankelijke status van Curaçao, Sint-Maarten en Aruba verandert het beleid op de eilanden. Bij de onderhandelingen is veel aandacht besteed aan veiligheid, onderwijs, volksgezondheid en financiën, maar weinig aan het natuur- en milieubeleid. Wat zijn de gevolgen en wat zijn de oplossingen? Afl.: Aruba. Dat bijzondere overzeese ecosystemen en biodiversiteit extra aandacht verdienen wordt in het Arikok National Park duidelijk gemaakt. Van de negen inheemse zoogdieren die op Aruba voorkomen zijn de vleermuizen de voornaamste soort. Wat maakt hun aanwezigheid zo belangrijk? Aruba maakt de balans op tussen natuurbescherming en toerisme-ontwikkeling. Wat is de rol van windenergie hierin?

01-04-2010 19:50

Bonaire

Tropisch Koninkrijk - Bonaire

Weelderige koraalriffen en vorstelijke nevelwouden. Met de toetreding van de nieuwe gemeenten Bonaire, St. Eustatius en Saba krijgt Nederland er grootse, majestueuze natuurgebieden bij. Tropisch Koninkrijk brengt deze nieuwe natuur van Nederland in beeld en onderzoekt wat de gevolgen zijn van de veranderende staatkundige verhoudingen voor het natuurbeleid in die gebieden. De Caraïbische natuur is uniek in de wereld. Door de bestuurlijke veranderingen neemt de Nederlandse biodiversiteit met zo'n tienduizend soorten toe. 200 soorten zijn uniek in de wereld en zo'n honderd soorten worden met uitsterven bedreigd. Hoe beschermen we dit koninkrijk boven en onder water nu deze gebieden deel worden van Nederland? Met de toetreding van de nieuwe gemeenten en (nieuwe) onafhankelijke status van Curaçao, Sint-Maarten en Aruba verandert het beleid op de eilanden. Bij de onderhandelingen is veel aandacht besteed aan veiligheid, onderwijs, volksgezondheid en financiën, maar weinig aan het natuur- en milieubeleid. Wat zijn de gevolgen en wat zijn de oplossingen? Afl.: Bonaire. Bonaire komt aan bod. Tropisch Koninkrijk ontmoet in de mangrovebossen van het eiland de toegewijde vrijwilligers van de Sea Turtle Conservation Bonaire. Ook wordt het werk van de diverse opzichters van de natuurgebieden boven en onder water in beeld gebracht. De DCNA (Dutch Caribbean Nature Alliance) maakt zich hard voor het natuurbeleid en een goede leefomgeving op de eilanden.

Tropisch Koninkrijk gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Tropisch Koninkrijk de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Tropisch Koninkrijk bij Tropisch Koninkrijk liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Tropisch Koninkrijk. Heb je een uitzending van Tropisch Koninkrijk gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Tropisch Koninkrijk gemist

Weelderige koraalriffen en vorstelijke nevelwouden. Met de toetreding van de nieuwe gemeenten Bonaire, St. Eustatius enSaba krijgt Nederland er grootse, majestueuze natuurgebieden bij. Tropisch Koninkrijk brengt deze nieuwe natuur vanNederland in beeld en onderzoekt wat de gevolgen zijn van de veranderende staatkundige verhoudingen voor hetnatuurbeleid in die gebieden. De Caraïbische natuur is uniek in de wereld. Door de bestuurlijke veranderingen neemt deNederlandse biodiversiteit met zo'n tienduizend soorten toe. 200 soorten zijn uniek in de wereld en zo'n honderdsoorten worden met uitsterven bedreigd. Hoe beschermen we dit koninkrijk boven en onder water nu deze gebieden deelworden van Nederland? Met de toetreding van de nieuwe gemeenten en (nieuwe) onafhankelijke status van Curaçao,Sint-Maarten en Aruba verandert het beleid op de eilanden. Bij de onderhandelingen is veel aandacht besteed aanveiligheid, onderwijs, volksgezondheid en financiën, maar weinig aan het natuur- en milieubeleid. Wat zijn de gevolgenen wat zijn de oplossingen?

Uitzending gemist van Tropisch Koninkrijk? Hier kun je alle uitzendingen van Tropisch Koninkrijk kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 06-05-2010 om 19:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord