Programma gemist?

'In in the past 50 naar years food van has lost its value. This has uit to change'. het Slow Food is letterlijk op tv een reactie op de Fast Food. van Ruim twintig jaar van geleden protesteerde de door Italiaanse Carlo Petrini tegen door een vestiging van op tv op tv een fastfoodketen in het de centrum van Rome. Hij was door tégen uit de 'macdonaldisering' van de samenleving op door en vóór smaakopvoeding op van het publiek op 'want dat is de op beste verdediging tijdens tegen slechte kwaliteit, bedrog en standaardisering'. van Simpel gezegd: je naar hebt het van recht om te weten door wat je naar eet en dat eten op tv van moet lekker zijn! Inmiddels tijdens is Slow Food uitgegroeid tot de een wereldwijde de beweging die zich niet de alleen op inzet voor bewust tijdens eten, maar ook voor met bewust produceren van van voedsel. Het gaat niet de uitsluitend om het een genieten van eten, het maar het gaat in op tv vooral over het van ontwikkelen van een bewuste en verantwoordelijke het houding van tegenover voedsel. De internationale de Slow Food-beweging is uit meer en meer een het politieke en van economische beweging geworden waarin een de de wereldwijde voedselproblematiek een vast op tv agendapunt is op naar internationale bijeenkomsten. In het Turijn wordt de elke twee jaar de de Salone del Gusto, een op tv culinaire beurs, door het naar de Slow Food-beweging georganiseerd. Hier draait in het door om de kernwaarden van naar Slow Food: lekker, puur tijdens en eerlijk. tijdens Maar op de beurs naar door gaat het om meer dan met lekker eten. Marike Jager naar geniet niet alleen uit op van het heerlijke eten en drinken door het dat haar aangeboden wordt, maar ze een ontmoet met ook o.a. van de oprichter van Slow de Food, Carlo Petrini, de het Chileense met econoom Manfred Max-Neef die de werkelijke op tv menselijke in behoeften in kaart heeft gebracht, een de Amerikaanse investeerder de Woody Tasch op tv die op tv in navolging van het Slow Food het begrip Slow naar Money heeft geïntroduceerd in en de tijdens Indiase milieuactiviste tijdens Vandana Shiva die op tv al jaren strijd tegen de een globalisering. Presentatie: Marike uit Jager.

Het lijkt alsof van het op medium televisie sterker en groter op tv is dan ooit. tijdens Na uit jaren van van doemdenken en sombere een voorspellingen dat het einde van met televisie nabij is, door is het tij van gekeerd. Er een wordt meer met dan ooit televisie gekeken. En veelal naar naar quizachtige een programma's die over de het de hele wereld goed scoren. Maar hoe een ontstaat een programma? de Hoe weet door je op tv wat de kijker met wil? Is de macht een van de kijker allesbepalend? op En - in niet onbelangrijk in deze tijdens politiek op onrustige tijden - wat is de de uit rol van publieke televisie? Trendspotting met bezoekt de van 50ste editie van het prestigieuze naar Gouden de Roos Festival in Luzern en op ontmoet op daar de mensen door achter de populaire programma's, die van miljoenen naar mensen over de de hele wereld vermaken. Zoals Deal naar Or No Deal, naar bedacht door van de Nederlandse Dick de met in Rijk. In zo'n 150 landen een is tijdens het programma een kijkcijferkanon. op De Britse Alan tijdens Boyd is het mede het brein naar achter het programma op tv Pop Idol waarmee op de hausse aan tijdens talentenshows werd gestart. op Tot op de dag van een vandaag zijn talentenprogramma's kijkcijferkanonnen het in voor de publieke en commerciële de omroep. En het door einde een lijkt nog lang niet in door zicht tijdens te zijn. Ondertussen staan naar de technologische met ontwikkelingen niet stil. Welke invloed het hebben deze de op het de toekomstige televisiekijken? Met William Uricchio, mediaprofessor in aan het MIT een (USA) en met aan de Universiteit uit Utrecht blikken het we terug op de de recente geschiedenis op van het medium en de een met ontwikkelingen in de zeer de nabije toekomst. In Luzern tijdens wordt in uit ieder geval gefluisterd dat naar televisie het internet opslokt in plaats van op tv andersom. Presentatie: Marike uit Jager.

Afl.: naar Milaan. Jaarlijks is met in Milaan de prestigieuze het Salone Internazionale op del Mobile, de belangrijkste beurs met uit op het gebied van door vormgeving. Producenten en ontwerpers laten een hier het de nieuwste van op tv het nieuwste met zien. Maar in hoeverre zitten we uit tijdens daar nog op te op tv wachten? Hoeveel van design kan een mens verdragen? Wat uit is het tijdens nut van een design? Zit uit de wereld te wachten op tv op de zoveelste door nieuwe stoel? In hoeverre staan uit we stil bij de een wat er geproduceerd wordt, het en wat voegen al met die nieuwe op ontwerpen eigenlijk toe? In op tv een tijd op waarin duurzaamheid het meest gebruikte uit begrip op is in de op wereld van de vormgeving gaan de we op zoek de naar de betekenis van van design naar anno 2010. Journaliste en op met design-expert Tracy Metz zoekt antwoord tijdens op deze met vragen. Bespiegelingen door van Memphis-goeroe Michele De tijdens Lucchi tot gevierd Dutch uit designer Maarten naar Baas die naar een opvallend statement op tv maakt in Milaan. Van de het Britse topontwerper Ilse Crawford uit tot de Italiaanse tijdens sustainability-expert door Ezio Vezzoli. Opvallende constatering: de op trend in naar Milaan is het op tv antiproduct. Het door gaat niet tijdens om meer of groter of een opvallender. door De ontwerper stelt op zijn eigen vak met ter discussie en dat staat de de ontwerper goed. Kortom: door time to tijdens rethink design! Presentatie: Sarah een op tv Meuleman.

Op het bezoek bij het South de By South West (SXSW) van uit Festival in Austin, Texas. Wat 24 de jaar een geleden begon als het een evenement voor de muziek- uit in en filmindustrie kent ook het een indrukwekkende afsplitsing in voor nieuwe media en is in inmiddels de een van de grootste mediafestivals op tv naar in de wereld. De combinatie van uit door muziek, onafhankelijke film en de presentatie van van tijdens voortschrijdende technologieën naar maken SXSW tot een bijzonder door festival dat uniek op tv is in op de wereld: Tomorrow op tv Happens Here, aldus de op tv organisatie. Nieuwe ontwikkelingen uit zoals het Twitter zagen op SXSW op tv het daglicht, onafhankelijke een filmmakers vinden in Austin een op podium voor hun uit films en vele uit muzikanten presenteren op tv zichzelf aan een gretig van publiek. in Trendspotting gaat op zoek een naar de nieuwe trends, op tv bands en tijdens filmmakers die uit hun eigen weg de bewandelen en gebruik maken van met een nieuwe technologieën om uit onafhankelijk te blijven. Singer-songwriter Marike door Jager bezoekt samen tijdens met Trendspotting op het festival en van zal met diverse muzikanten naar en filmmakers spreken over naar het belang van met naar onafhankelijkheid, de grootsheid naar van SXSW en de bijzondere sfeer het in in Austin, the music tijdens capital of the tijdens world. Trendspotting het ontmoet onder anderen de toonaangevende mediatheoreticus naar van en internetvisionair Douglas Rushkoff. Hij opent op het festival met in met zijn speech Program or uit Be Programmed: 10 Commands for de a Digital Age. een En onlangs de verscheen zijn uit boek Life, Inc: How het the World van Became a Corporation op tv and How to door Take it Back, het inmiddels een in wereldwijde bestseller. Presentatie: de Sarah Meuleman.

juni 2017
28-11-2010 23:05

Aflevering 19

Trendspotting - Aflevering 19

'In the past 50 years food has lost its value. This has to change'. Slow Food is letterlijk een reactie op Fast Food. Ruim twintig jaar geleden protesteerde de Italiaanse Carlo Petrini tegen een vestiging van een fastfoodketen in het centru...

24-10-2010 23:00

Aflevering 18

Trendspotting - Aflevering 18

Het lijkt alsof het medium televisie sterker en groter is dan ooit. Na jaren van doemdenken en sombere voorspellingen dat het einde van televisie nabij is, is het tij gekeerd. Er wordt meer dan ooit televisie gekeken. En veelal naar quizach...

21-05-2010 22:55

Milaan

Trendspotting - Milaan

Afl.: Milaan. Jaarlijks is in Milaan de prestigieuze Salone Internazionale del Mobile, de belangrijkste beurs op het gebied van vormgeving. Producenten en ontwerpers laten hier het nieuwste van het nieuwste zien. Maar in hoeverre zitten we ...

09-04-2010 22:50

Aflevering 15

Trendspotting - Aflevering 15

Op bezoek bij het South By South West (SXSW) Festival in Austin, Texas. Wat 24 jaar geleden begon als een evenement voor de muziek- en filmindustrie kent ook een indrukwekkende afsplitsing voor nieuwe media en is inmiddels een van de groots...

Trendspotting gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Trendspotting de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Trendspotting bij Trendspotting liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Trendspotting. Heb je een uitzending van Trendspotting gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Trendspotting gemist

Trendspotting is het internationale kunst- en cultuurprogramma van de VPRO.Jaarlijks bezoekt Trendspotting vier internationale culturele evenementen. In 2008 waren dat de Paris Fashion Week,designbeurs Salone Internazionale del Mobile in Milaan, de Architectuur Biënnale in Venetië en Art Basel Miami Beach.In 2009 wordt verslag gedaan van de London Fashion Week, de Game Developers Conference en het Independent GamesFestival in San Francisco, de Istanbul Biënnale en de Afrikaanse Fotografie Biënnale in Bamako (Mali).Centrale vragen in al deze afleveringen: welke nieuwe ontwikkelingen zijn er in de diverse disciplines op dit gebied?En vooral: wat vertellen deze ontwikkelingen over onszelf en over de maatschappij?

Uitzending gemist van Trendspotting? Hier kun je alle uitzendingen van Trendspotting kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 4
  • Laatste uitzending op 28-11-2010 om 23:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord