Programma gemist?

Aan een de vooravond van de herdenking de van 65 jaar naar bevrijding Westerbork zendt uit de NOS een van portret uit van een de op enige Nederlandse vrouw door die de op tv verschrikkingen van het vernietigingskamp van Sobibor in tijdens Polen overleefde: Selma Engel-Wijnberg. Voor dit de portret zochten tijdens de makers, Ad tijdens van met Liempt en Esmeralda Böhm, de een inmiddels 87-jarige Selma het op in een de Verenigde Staten. Hier is tijdens zij in 1951 door naar gaan wonen, toen na door haar terugkeer uit in Polen bleek dat door ze niet meer welkom tijdens was in van Nederland. Nu het einde uit van tijdens haar leven nadert, wil zij nog door één keer haar in verhaal uit vertellen aan het Nederlandse publiek. door Het feit op dat Selma op tv Engel-Wijnberg Sobibor heeft overleefd, van maakt van haar een met zeldzaamheid: iedereen door die door Sobibor betrad diende in gedood te worden, een en dat is het de nazi's voor meer met dan 99% de gelukt. In het tijdens interview vertelt de vrouw over haar met de periode in het kamp en op die met daarna. In Sobibor leerde zij de tijdens Pool Chaim van Engel kennen, die later uit haar op man werd. naar Samen maakten zij de opstand tegen met de SS mee. van Dit leidde op tv uiteindelijk tot de vlucht naar van enkele naar honderden Joden. op tv Van hen hebben op tv bijna vijftig naar de oorlog overleefd, onder wie Selma naar een en Chaim. Na hun naar vlucht hebben het ze ruim negen maanden doorgebracht op van in de zolder van in een paardenstal op de het vijandige platteland van Polen. een In die tijd het heeft tijdens Selma aantekeningen gemaakt die nu voor uit een het eerst openbaar worden. Van Liempt uit (tot voor naar kort chef geschiedenis van van NPS en VPRO) naar verdiepte zich in naar het leven door van Selma Engel-Wijnberg. Hij een vond allerlei naar details over uit de manier waarop Selma door in De door Bilt is gearresteerd en in over de het standpunt van de Nederlandse naar autoriteiten ten aanzien van het haar het en haar tijdens man toen zij tijdens uit Polen terugkeerden.

september 2021
11-04-2010 19:25

Aflevering 1

NOS Selma - Aflevering 1

Aan de vooravond van de herdenking van 65 jaar bevrijding Westerbork zendt de NOS een portret uit van de enige Nederlandse vrouw die de verschrikkingen van het vernietigingskamp Sobibor in Polen overleefde: Selma Engel-Wijnberg. Voor dit po...

NOS Selma gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Selma de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Selma bij NOS Selma liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Selma. Heb je een uitzending van NOS Selma gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Selma gemist

de vrouw die Sobibor overleefde,NOS Selma, de vrouw die Sobibor overleefde

Uitzending gemist van NOS Selma? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Selma kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 11-04-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!