Programma gemist?

Aan tijdens de vooravond van een de herdenking van door 65 jaar bevrijding Westerbork zendt door de NOS een een portret uit uit van de een enige Nederlandse vrouw die uit de verschrikkingen van tijdens het vernietigingskamp Sobibor in in Polen overleefde: op tv Selma Engel-Wijnberg. Voor door dit in portret zochten de makers, op Ad van Liempt en op Esmeralda Böhm, naar de inmiddels 87-jarige in Selma op in de naar Verenigde Staten. op Hier is zij in op tv 1951 gaan wonen, toen in na de haar terugkeer een uit Polen bleek dat ze niet naar van meer welkom was in Nederland. Nu naar met het einde van door haar leven nadert, het wil zij nog één op tv keer haar verhaal vertellen de aan het Nederlandse de publiek. Het de feit dat met Selma Engel-Wijnberg Sobibor heeft overleefd, van maakt uit van haar een op tv zeldzaamheid: iedereen die Sobibor betrad diende uit met gedood te worden, en dat op is de nazi's voor het meer dan 99% op gelukt. In het naar interview vertelt een de vrouw door over haar periode in met het naar kamp en die daarna. In Sobibor het leerde zij de een Pool van Chaim Engel kennen, die het later haar man de werd. Samen de maakten zij van de opstand tegen de tijdens SS mee. door Dit leidde uiteindelijk tot op tv de vlucht van tijdens enkele honderden Joden. Van hen uit hebben op tv bijna vijftig met de oorlog overleefd, onder wie Selma met en Chaim. met Na hun het vlucht hebben ze ruim een negen maanden doorgebracht naar op de zolder door van het een paardenstal op naar het vijandige platteland tijdens van Polen. In die van tijd heeft Selma aantekeningen het gemaakt die nu voor in het door eerst openbaar worden. Van van Liempt (tot voor op tv kort chef in geschiedenis van NPS en VPRO) de verdiepte zich in op tv het tijdens leven van Selma uit Engel-Wijnberg. Hij op vond allerlei details naar over de manier waarop Selma in tijdens door De Bilt is gearresteerd en over de een het standpunt van de op tv Nederlandse autoriteiten ten aanzien een van haar en op haar op tv man toen zij uit Polen tijdens terugkeerden.

januari 2020
11-04-2010 19:25

Aflevering 1

NOS Selma - Aflevering 1

Aan de vooravond van de herdenking van 65 jaar bevrijding Westerbork zendt de NOS een portret uit van de enige Nederlandse vrouw die de verschrikkingen van het vernietigingskamp Sobibor in Polen overleefde: Selma Engel-Wijnberg. Voor dit po...

NOS Selma gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Selma de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Selma bij NOS Selma liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Selma. Heb je een uitzending van NOS Selma gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Selma gemist

de vrouw die Sobibor overleefde,NOS Selma, de vrouw die Sobibor overleefde

Uitzending gemist van NOS Selma? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Selma kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 11-04-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!