Programma gemist?

Aan het de vooravond van de uit herdenking van 65 een jaar een bevrijding Westerbork zendt de van NOS een portret uit de van de op tv enige Nederlandse vrouw die de de verschrikkingen van uit het door vernietigingskamp Sobibor in met Polen overleefde: Selma op Engel-Wijnberg. Voor dit portret zochten de van makers, Ad tijdens van Liempt en het Esmeralda Böhm, een de inmiddels tijdens 87-jarige Selma op op in de Verenigde een Staten. Hier is zij in naar 1951 gaan wonen, tijdens toen na haar terugkeer door uit door Polen bleek dat door ze niet meer naar welkom was in Nederland. Nu door het einde van het haar leven op nadert, wil op zij nog op tv één keer haar verhaal vertellen naar aan naar het Nederlandse publiek. Het feit de dat Selma Engel-Wijnberg op tv Sobibor de heeft overleefd, maakt op van haar een zeldzaamheid: iedereen in die Sobibor uit betrad diende op tv gedood te worden, en dat is het de nazi's uit voor meer dan 99% door gelukt. In het tijdens interview vertelt door de de vrouw over haar periode tijdens in het het kamp en die op daarna. In Sobibor leerde zij de het Pool het Chaim Engel kennen, die later het haar man het werd. Samen maakten zij op de tijdens opstand tegen de in SS mee. Dit met leidde uiteindelijk tot uit de vlucht van enkele honderden tijdens Joden. Van de hen hebben bijna vijftig tijdens de oorlog in overleefd, op tv onder wie Selma en Chaim. Na het hun tijdens vlucht hebben ze van ruim negen maanden de doorgebracht op de zolder van op een paardenstal op naar het vijandige platteland in van een Polen. In van die tijd heeft op tv Selma aantekeningen gemaakt die nu voor uit het eerst met openbaar worden. Van het Liempt met (tot voor kort een chef geschiedenis van NPS met en VPRO) verdiepte op zich in het leven uit van Selma van Engel-Wijnberg. Hij vond allerlei in details over de op manier waarop Selma door in De Bilt is op gearresteerd en met over met het standpunt van de Nederlandse op autoriteiten ten van aanzien van in haar en haar man toen het zij uit uit Polen terugkeerden.

mei 2021
11-04-2010 19:25

Aflevering 1

NOS Selma - Aflevering 1

Aan de vooravond van de herdenking van 65 jaar bevrijding Westerbork zendt de NOS een portret uit van de enige Nederlandse vrouw die de verschrikkingen van het vernietigingskamp Sobibor in Polen overleefde: Selma Engel-Wijnberg. Voor dit po...

NOS Selma gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Selma de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Selma bij NOS Selma liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Selma. Heb je een uitzending van NOS Selma gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Selma gemist

de vrouw die Sobibor overleefde,NOS Selma, de vrouw die Sobibor overleefde

Uitzending gemist van NOS Selma? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Selma kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 11-04-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!