Programma gemist?

Aan de de vooravond van de de herdenking de van 65 jaar tijdens bevrijding Westerbork zendt de van NOS een portret door uit van op de enige Nederlandse vrouw die de met verschrikkingen van van het door vernietigingskamp Sobibor in Polen van overleefde: Selma Engel-Wijnberg. Voor dit met uit portret zochten de makers, Ad op tv van op Liempt en Esmeralda Böhm, in de inmiddels 87-jarige Selma een op in de met Verenigde Staten. Hier op tv is zij in naar 1951 gaan wonen, met toen in na haar terugkeer uit Polen door bleek tijdens dat ze niet meer welkom op tv was op tv in Nederland. Nu het van einde van op haar leven nadert, in wil zij nog één keer haar van verhaal door vertellen aan het Nederlandse publiek. met Het feit door dat Selma tijdens Engel-Wijnberg Sobibor heeft overleefd, op tv maakt van haar een op tv zeldzaamheid: iedereen die van Sobibor betrad tijdens diende gedood te worden, tijdens en een dat is de nazi's de voor een meer dan 99% gelukt. In het van interview tijdens vertelt de vrouw over haar tijdens periode naar in het kamp en op die daarna. de In Sobibor naar leerde zij de Pool Chaim uit Engel kennen, door die later haar man een werd. Samen maakten in zij de opstand in tegen op tv de SS mee. Dit leidde uiteindelijk op tot op de vlucht met van enkele honderden op Joden. Van hen hebben uit bijna vijftig de oorlog een overleefd, van onder wie Selma het en Chaim. Na hun vlucht op tv hebben ze de ruim negen maanden uit doorgebracht op de zolder van in een paardenstal de op het vijandige platteland op tv van Polen. In naar die tijd heeft op van Selma aantekeningen gemaakt die nu uit voor het eerst het openbaar worden. Van van Liempt (tot voor kort op chef geschiedenis van naar NPS het en VPRO) in verdiepte zich in tijdens het leven van Selma in Engel-Wijnberg. Hij vond allerlei details tijdens over de uit manier waarop Selma door in De Bilt naar is op tv gearresteerd en over het standpunt naar van de naar Nederlandse autoriteiten ten tijdens aanzien van de haar en haar man toen zij door uit Polen de terugkeerden.

januari 2021
11-04-2010 19:25

Aflevering 1

NOS Selma - Aflevering 1

Aan de vooravond van de herdenking van 65 jaar bevrijding Westerbork zendt de NOS een portret uit van de enige Nederlandse vrouw die de verschrikkingen van het vernietigingskamp Sobibor in Polen overleefde: Selma Engel-Wijnberg. Voor dit po...

NOS Selma gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Selma de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Selma bij NOS Selma liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Selma. Heb je een uitzending van NOS Selma gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Selma gemist

de vrouw die Sobibor overleefde,NOS Selma, de vrouw die Sobibor overleefde

Uitzending gemist van NOS Selma? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Selma kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 11-04-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!