Programma gemist?

Aan de tijdens vooravond van de een herdenking van naar 65 jaar bevrijding Westerbork door zendt de op tv NOS een portret van uit van door de enige Nederlandse vrouw die de de verschrikkingen met van het vernietigingskamp Sobibor tijdens in Polen overleefde: een Selma Engel-Wijnberg. Voor de dit portret zochten op de makers, Ad een van Liempt en Esmeralda uit Böhm, de naar inmiddels 87-jarige Selma op de door in de Verenigde Staten. Hier is uit zij in door 1951 gaan wonen, tijdens toen na haar terugkeer naar uit Polen bleek tijdens dat ze niet het meer welkom de was de in Nederland. Nu op tv het einde van naar haar leven nadert, wil op zij nog één keer een haar verhaal vertellen van aan in het Nederlandse publiek. Het feit dat naar het Selma Engel-Wijnberg Sobibor heeft overleefd, maakt uit van haar een op zeldzaamheid: van iedereen die Sobibor betrad diende tijdens gedood te uit worden, en tijdens dat is tijdens de nazi's voor meer dan door 99% gelukt. In het het met interview vertelt de vrouw met over haar door periode in het kamp door en die daarna. In het Sobibor leerde zij tijdens de Pool Chaim op tv Engel kennen, een die later haar met man werd. Samen een maakten zij de opstand tegen met de het SS mee. Dit leidde uit uiteindelijk tot de naar vlucht van enkele een honderden Joden. tijdens Van hen hebben op bijna vijftig de oorlog overleefd, naar onder wie Selma een en Chaim. in Na hun vlucht hebben uit ze ruim negen op maanden uit doorgebracht op met de zolder van op tv een paardenstal op het vijandige in platteland door van Polen. In die tijd van heeft op Selma aantekeningen gemaakt die nu van voor het eerst op tv openbaar het worden. Van Liempt (tot voor op kort chef geschiedenis van uit NPS en VPRO) de verdiepte zich naar in het leven van de tijdens Selma Engel-Wijnberg. Hij vond allerlei tijdens details over de manier van waarop Selma op tv in door De Bilt is de gearresteerd en over het standpunt van een de de Nederlandse autoriteiten ten op tv aanzien van een haar en haar tijdens man toen zij uit de Polen terugkeerden.

juni 2020
11-04-2010 19:25

Aflevering 1

NOS Selma - Aflevering 1

Aan de vooravond van de herdenking van 65 jaar bevrijding Westerbork zendt de NOS een portret uit van de enige Nederlandse vrouw die de verschrikkingen van het vernietigingskamp Sobibor in Polen overleefde: Selma Engel-Wijnberg. Voor dit po...

NOS Selma gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Selma de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Selma bij NOS Selma liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Selma. Heb je een uitzending van NOS Selma gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Selma gemist

de vrouw die Sobibor overleefde,NOS Selma, de vrouw die Sobibor overleefde

Uitzending gemist van NOS Selma? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Selma kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 11-04-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!