Programma gemist?

Aan de vooravond van van uit de herdenking van op 65 jaar bevrijding Westerbork uit zendt de NOS een een portret uit met van uit de enige Nederlandse vrouw tijdens die de verschrikkingen van in het vernietigingskamp Sobibor in het Polen op overleefde: Selma Engel-Wijnberg. Voor een dit portret zochten uit de makers, Ad van een van Liempt en Esmeralda het Böhm, de inmiddels 87-jarige Selma naar op in de met Verenigde Staten. naar Hier is zij in een 1951 met gaan wonen, toen op na haar terugkeer in uit Polen bleek het dat ze niet meer welkom een was in Nederland. Nu uit het op einde van haar leven nadert, op tv wil op tv zij nog uit één keer haar verhaal vertellen naar aan het op tv Nederlandse publiek. Het feit dat een Selma Engel-Wijnberg Sobibor de op heeft overleefd, maakt van haar een een zeldzaamheid: iedereen die het Sobibor betrad het diende gedood te op worden, en dat uit is de nazi's voor het meer dan 99% naar gelukt. In het door interview vertelt tijdens de op tv vrouw over haar periode in het met kamp en op tv die daarna. In Sobibor op tv leerde zij een de Pool Chaim Engel op tv de kennen, die later haar op man werd. Samen maakten op tv zij de op tv opstand tegen op de SS mee. Dit leidde op tv uiteindelijk tot een de vlucht van enkele met honderden Joden. in Van hen hebben bijna vijftig naar op tv de oorlog overleefd, onder wie Selma op tv en Chaim. met Na hun het vlucht hebben ze uit ruim negen maanden doorgebracht op tijdens de zolder op van een paardenstal het op het vijandige tijdens platteland van in Polen. In die tijdens tijd heeft een Selma aantekeningen gemaakt die nu voor door het eerst openbaar uit worden. naar Van Liempt tijdens (tot voor kort chef geschiedenis op tv van door NPS en VPRO) verdiepte zich naar in op tv het leven van Selma Engel-Wijnberg. met Hij vond allerlei details de over de manier met waarop door Selma in De Bilt een is gearresteerd en over door uit het standpunt van de uit Nederlandse autoriteiten ten aanzien op van haar en de haar man toen zij door uit Polen met terugkeerden.

september 2020
11-04-2010 19:25

Aflevering 1

NOS Selma - Aflevering 1

Aan de vooravond van de herdenking van 65 jaar bevrijding Westerbork zendt de NOS een portret uit van de enige Nederlandse vrouw die de verschrikkingen van het vernietigingskamp Sobibor in Polen overleefde: Selma Engel-Wijnberg. Voor dit po...

NOS Selma gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS Selma de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS Selma bij NOS Selma liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS Selma. Heb je een uitzending van NOS Selma gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS Selma gemist

de vrouw die Sobibor overleefde,NOS Selma, de vrouw die Sobibor overleefde

Uitzending gemist van NOS Selma? Hier kun je alle uitzendingen van NOS Selma kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 11-04-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!