Programma gemist?

Serie met reportages. Wat maakt Europa Europa? met Teun van de met Keuken en naar Roland Duong naar laten zien wat het tijdens betekent Europeaan naar te zijn. Eerder met een continent van verschillen dan de van overeenkomsten, door van oude de gebruiken en eigenzinnige bewoners. In door in prachtige beelden zien we de verscheidenheid met van het tijdens oude continent aan ons de met voorbijtrekken. Hoe overleven Europese tradities van onder naar de druk van de naar Brusselse eenwordingsmachine? door Afl.: Shopska salade. Teun en in Roland van ontdekken dat de op Balkanoorlog nog niet voorbij is. door Bulgaren, lid van de op tv EU, door willen de vermaarde met Shopska salade laten in registreren als typisch in Bulgaars streekproduct. De in Servïers, geen het lid van uit de EU, zijn woest. De Shopska de met is van hen! Als niet- Europeanen uit hebben zij geen een poot om op door te staan. van Roland uit kookt met een Servische tv-kok van en Teun op eet een door hapje mee met het door oude Bulgaarse Shopi-volkje. het Ze zingen een Shopskalied op tv en drinken sterke drank. het Veel sterke drank. de een Presentatie: Teun van de Keuken, door Roland op tv Duong.

Serie een reportages. Teun van het de Keuken en Roland de Duong reizen kris naar kras door Europa om in de naar geheimen van het oude tijdens continent te van ontrafelen. Wat door maakt Europa Europa? Roland met en Teun van stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense door beren die het in leven van naar Franse boeren vergallen, tot de het een bloedstollende Spaanse stierenvechten het dat alleen nog met Europese de miljarden overeind op kan in worden gehouden. Ook ontdekken zij van dat de Balkanoorlog nog tijdens helemaal niet uit voorbij de is. Zowel Serven als Bulgaren door claimen het de pareltje van van de Balkancuisine: de Shopska het salade. En hoe denkt de Europa eigenlijk op tv over drugs? Teun en Roland de testen het Europees een gedoogbeleid en blowen uit zich suf. Van het een de Bario alto in Lissabon een tot de Karelsbrug het in Praag. De Slag in om Brussel een laat zien wat het uit betekent het Europeaan te zijn. tijdens Eerder een continent van verschillen in op tv dan van overeenkomsten, van oude gebruiken uit en eigenzinnige de bewoners. In in prachtige beelden zien de we de verscheidenheid van het uit een oude continent aan ons voorbijtrekken. door Hoe overleven Europese tijdens tradities onder de van druk van de door Brusselse eenwordingsmachine? tijdens Afl.: Zelfslachtende slagers. uit Teun en Roland weten van graag wat ze eten. op tv Ze gaan op op zoek naar door slagers die tijdens hun biggetjes eigenhandig de nek uit omdraaien. In Nederland van zijn naar die moeilijk te tijdens vinden. Onze overheid maakt slagers naar het zelf uit slachten naar steeds moeilijker. Uiteraard met een tijdens beroep op Europese op tv regels. In Portugal uit interpreteren ze van die regels anders. het Roland maakt in in Amsterdam illegale worst en Teun het is in op Portugal van getuige van een strijd in om leven en een dood tussen een varken van met 200 kilo van en vier mannen op tv met tijdens een mes. De naar mannen winnen. Niet voor kijkers met naar met een gevoelige maag. Presentatie: op tv Teun van de Keuken, naar Roland een Duong.

Serie reportages. Teun uit van de door Keuken en Roland Duong in reizen kris kras tijdens tijdens door Europa om de naar geheimen van het oude continent uit te ontrafelen. Wat met maakt Europa Europa? naar Roland en Teun naar stuiten van op knotsgekke verhalen. Van Sloveense uit beren met die het uit leven van Franse boeren vergallen, tot met het bloedstollende in Spaanse stierenvechten dat tijdens alleen met nog met Europese miljarden overeind kan van een worden gehouden. Ook naar ontdekken zij dat de Balkanoorlog nog in helemaal niet voorbij op op tv is. Zowel Serven als tijdens Bulgaren claimen het een pareltje van door de Balkancuisine: de op Shopska salade. En hoe denkt Europa van door eigenlijk over drugs? Teun en Roland van met testen het Europees met gedoogbeleid en blowen een zich suf. Van de Bario de alto met in Lissabon tot de Karelsbrug door in in Praag. De Slag om tijdens Brussel laat zien wat het op tv door betekent Europeaan te van zijn. Eerder een continent van op verschillen dan van het overeenkomsten, van oude gebruiken met en in eigenzinnige bewoners. In prachtige beelden de zien we van de verscheidenheid van een het oude continent door aan ons voorbijtrekken. Hoe met overleven naar Europese tradities onder de op tv druk van de Brusselse met eenwordingsmachine? Afl.: Natura tijdens 2000. tijdens Teun en op tv Roland bezoeken de Nederlandse natuur. Of door liever: de het Europese natuur. de Over een kleine tien op procent met van ons land hebben op wijzelf niets meer te van zeggen. Ze vallen als met Natura 2000 gebied met het onder Europese natuurbeschermingsregels. En dus worden tijdens bomen gekapt, de runderen van te grazen gezet en oude tijdens natuur gecreëerd op tv om Europese troeteldiertjes uit als Wespendieven en draaihalzen te in behagen. tijdens Presentatie: Teun van de Keuken, naar door Roland Duong.

Serie reportages. uit Teun van de op Keuken en Roland van Duong reizen met kris kras door op tv Europa om de geheimen naar van het oude continent het te in ontrafelen. Wat het maakt Europa Europa? Roland en Teun met stuiten op op knotsgekke verhalen. op Van Sloveense beren die door het leven een van Franse boeren op vergallen, tot het uit bloedstollende Spaanse stierenvechten dat met alleen tijdens nog met Europese miljarden uit overeind kan worden uit gehouden. Ook het ontdekken zij dat de Balkanoorlog van nog helemaal niet voorbij naar is. Zowel de Serven als Bulgaren claimen tijdens het pareltje van het de Balkancuisine: de tijdens Shopska salade. naar En de hoe denkt Europa eigenlijk over in drugs? het Teun en Roland testen van het Europees gedoogbeleid en blowen op zich suf. Van door op de Bario alto de in Lissabon tot op tv de Karelsbrug in Praag. De van Slag om uit Brussel laat zien wat het in van betekent Europeaan te op tv zijn. Eerder een continent van verschillen een dan van overeenkomsten, de van uit oude gebruiken tijdens en eigenzinnige bewoners. In prachtige beelden tijdens naar zien we de verscheidenheid de van het oude continent aan uit het ons voorbijtrekken. Hoe overleven op Europese tradities onder de druk een het van de Brusselse eenwordingsmachine? op Afl.: Beren in door de Pyreneeën. Teun een en Roland beklimmen de Tourmalet naar op zoek naar een Sloveense de beren. In een de Pyreneeën is de Franse beer uit op een haar naar na uit uitgestorven en daarom heeft Brussel het hier Oostblok-beren uitgezet. op Want de in natuur door in Europa moet weer net op als vroeger worden: een een duister woud vol een gevaarlijke van beesten. Maar is een die Sloveense beer net zo naar knuffelbaar de als de Franse van van weleer? De Franse het schaapherder weet het met antwoord. Teun gaat in op berenjacht een en Roland brengt schapen van op het droge. Presentatie: een Teun van de op tv Keuken, Roland met Duong.

Serie reportages. Teun van op tv van de Keuken en door Roland Duong reizen kris tijdens kras tijdens door Europa om naar de geheimen van het oude een continent te ontrafelen. een Wat maakt Europa op tv Europa? Roland op en Teun stuiten op tijdens knotsgekke verhalen. Van van Sloveense tijdens beren die het op tv leven van Franse boeren van vergallen, tot het bloedstollende op tv Spaanse stierenvechten naar dat alleen nog met van Europese miljarden overeind een kan in worden gehouden. Ook ontdekken zij dat op tv een de Balkanoorlog nog uit helemaal niet voorbij is. Zowel de Serven als door Bulgaren claimen het met pareltje van de Balkancuisine: uit de Shopska salade. En een hoe van denkt Europa eigenlijk over drugs? het Teun en in Roland testen het Europees door gedoogbeleid en met blowen zich suf. Van uit de Bario door alto in op tv Lissabon tot de naar Karelsbrug in een Praag. De Slag de om Brussel laat zien wat een het betekent Europeaan te een zijn. naar Eerder een continent van verschillen op tv dan van van overeenkomsten, van op oude gebruiken op en eigenzinnige bewoners. In de prachtige beelden zien we de uit met verscheidenheid van het oude met continent aan ons voorbijtrekken. Hoe door overleven Europese het tradities onder de op tv druk van de Brusselse uit eenwordingsmachine? Afl.: uit Stierenvechten. Teun van de de Keuken en het Roland Duong bezoeken de met Spaanse in arena voor een ouderwets uit potje stierenvechten. van Het publiek vergrijst, maar dankzij op tv vele de Europese subsidiemiljoenen wordt op het volksvermaak op tv overeind gehouden. Waarom houdt Spanje vast een aan deze bloederige door traditie? van Met unieke beelden vanuit de de arena en stierenvechtschool de en openhartige interviews het met stierenfokkers. uit Teun betreedt naar een veld met het ervaren vechtstieren en op tv Roland krijgt zijn eerste lesje op tijdens stierenvechten. Niet geschikt voor gevoelige een kijkers. Presentatie: uit Teun van de Keuken, het Roland tijdens Duong.

juni 2021
17-05-2010 22:50

Shopska salade

De slag om Brussel - Shopska salade

Serie reportages. Wat maakt Europa Europa? Teun van de Keuken en Roland Duong laten zien wat het betekent Europeaan te zijn. Eerder een continent van verschillen dan van overeenkomsten, van oude gebruiken en eigenzinnige bewoners. In pracht...

10-05-2010 22:50

Zelfslachtende slagers

De slag om Brussel - Zelfslachtende slagers

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

03-05-2010 22:50

Natura 2000

De slag om Brussel - Natura 2000

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

26-04-2010 22:50

Beren in de Pyreneeën

De slag om Brussel - Beren in de Pyreneeën

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

19-04-2010 22:50

Stierenvechten

De slag om Brussel - Stierenvechten

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slag om Brussel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slag om Brussel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slag om Brussel bij De slag om Brussel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slag om Brussel. Heb je een uitzending van De slag om Brussel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slag om Brussel gemist

De Slag Om Brussel is het enige echte Nederlandse televisieprogramma over de Europese Unie, gepresenteerd doorRoland Duong en Teun van de Keuken. In 2009 werd de eerste serie van vier afleveringen uitgezonden in de aanloop naarde Europese verkiezingen. In de tweede serie van acht gloednieuwe afleveringen richten Teun en Roland zich op Europesetradities en folklore. Onde het motto: Er zijn grenzen! gaan Teun en Roland op zoek naar de ziel van het oudecontinent.

Uitzending gemist van De slag om Brussel? Hier kun je alle uitzendingen van De slag om Brussel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 03-12-2012 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!