Programma gemist?

Europa staat een er tijdens niet best op. En dat ligt op tv volgens de Eurocraten op niet van aan hen zelf. Neelie door Kroes: 'We hebben op tv meer mensen uit de een van communicatiewereld nodig om uit de waarheid over Europa te de vertellen'.

De op reputatie van de Polen is naar niet best: door ze zijn naar Nederland op het gekomen om onze naar loodgieters en aspergestekers een uit de markt het te concurreren. En 's avonds in zetten ze de het op een zuipen. Klopt een een dat beeld wel?

Met subsidie van met door de Europese Unie zette de Amerikaanse met varkensgigant op Smithfield in tien jaar een tijd van vijftig megastallen in Roemenië tijdens neer.

Hoe de komt het dat ons lapje de vlees met zo goedkoop is? En tijdens waarom halen wij zo'n van belangrijk deel van in ons in veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal met van de op andere kant van op de uit wereld?

Wie door is er eigenlijk de baas tijdens van in Europa? Teun en Roland naar komen erachter in dat we op dat eigenlijk zelf naar zijn. Met minister het De Jager, oud-eurocommissaris naar Frits Bolkestein en oud-minister op tv Laurens Jan uit Brinkhorst.

Een naar busje met Eurosceptici reisde af van met naar Brussel om Neelie Kroes en op tv andere uit Europese bestuurders stevig aan door de tand van voelen. We zien uit hoe Europese bestuurders reageren op naar kritiek van Europese door tijdens burgers.

Het enige Nederlandse met programma over de Europa is het weer terug op televisie: door De het Slag om Brussel. uit -De Engelse landadel. Met Europees de geld onderhouden op de lords hun in landgoederen.

Afl.: door De Goulashsubsidie. Hongarije het is hét Paprikaland in bij uitstek. Pikante Hongaarse in paprikapoeder is onmisbaar in van door elke goulash, pörkölt of letscho met en het woord paprika uit zou in zelfs pepertje betekenen in het het Hongaars. Maar wat in blijkt? De paprika's uit in de tijdens Hongaarse supermarkten komen door uit Hollandse kassen! Roland de onderzoekt waarom uit de Nederlandse paprikatelers in uit de Champions van League spelen terwijl de het Hongaren nog de bezig zijn met amateurvoetbal. uit op tv Teun drijft een traditionele in Hongaarse kok tot in wanhoop met zijn stevige Hollandse met op tv paprika's, die ondanks het uren stoven nog steeds in knapperig blijven. Brussel blijkt de er nogal socialistische naar ideeën op na te met uit houden: wie goed samenwerkt, krijgt een Europese subsidies. En van een socialisme hebben de uit Hongaren nu van juist de buik op tv vol.

Afl.: een De Griekse tragedie. Griekenland dreigt de heel Europa mee in te sleuren met in de ondergang. Als op het naar land niet met heel snel drastisch gaat op snijden in de overheidsuitgaven is de het land naar failliet en op zijn ook onze door rapen gaar. Hoe staat het met met in de bezuinigingen? op De Slag om Brussel van stuurt zijn van twee strengste inspecteurs naar Griekenland om tijdens uit daar op toe te zien. Roland uit ontwijkt een traangasbom naar en bezoekt op het een tijdens geheime missie met een een belastinginspecteur de Atheense jachthaven. met Samen speuren uit ze naar miljoenenjachten die met Griekse in miljonairs uit de boeken willen van houden. Intussen krijgt uit Teun uit het mes naar op de keel tijdens van een radeloze Griek en legt een Minister De met Jager uit dat steun met aan Griekenland uiteindelijk door met in ons eigen belang uit is.

De de ingewikkelde wereld van de Europese een politiek ontrafeld. door Roland door Duong en Teun van van de Keuken, bekend van de tijdens Keuringsdienst tijdens van Waarde, doen tijdens op luchtige de toon diepgravend onderzoek naar de geheimen het uit achter Europese regelgeving. Aan een de hand van stinkende kazen, naar kinderzitjes naar en champagne de onderzoeken zij de waarheid achter in borrelpraat. op Is de macht inderdaad in de handen van op tv een leger in onzichtbare bureaucraten of is dit tijdens retoriek van populisten die door Europa graag uit als zondebok gebruiken? Afl.: van Fricties in in de tijdens fracties. Wie macht in wil hebben, moet vuile handen naar maken. En foute een vrienden. In het Het Europees parlement geldt: hoe met groter de fractie, het des op te meer in invloed. Dus gaat de PvdA in met zee in met de sociaalliberale Democratische met Partij uit Italië, zit van de een VVD in Brussel ingekapseld tussen door eurofielen zoals D66 de en heeft uit het een CDA een monsterverbond gesloten een met de op tv partij van Berlusconi. Hoeveel water bij een de wijn is op de van macht waard? Teun tijdens en Roland op onderzoeken waar de grens tijdens loopt tussen ideologie en door machtspolitiek.

De ingewikkelde van wereld van de uit Europese politiek ontrafeld. Roland tijdens Duong en Teun op van de van Keuken, bekend uit van de met Keuringsdienst van Waarde, doen op het luchtige naar toon diepgravend onderzoek naar uit de geheimen achter tijdens Europese regelgeving. in Aan de hand van stinkende van kazen, in kinderzitjes en champagne onderzoeken zij de een op waarheid achter borrelpraat. een Is de macht inderdaad in handen van op van een leger naar onzichtbare bureaucraten of is uit dit retoriek van populisten die met Europa van graag als van zondebok gebruiken? Afl.: De feta-vete. naar De Slag op om Brussel gaat op tv Feta maken. op tv In Griekenland, want een de witte kaas uit tijdens andere landen mag geen Feta de meer de heten. Hoe hebben uit de Grieken dat op voor elkaar gekregen? naar Teun en met Roland ontdekken dat het zaakje stinkt. door uit Feta blijkt van oorsprong een van Italiaans woord te door zijn dat plakje op betekent en er is met in door Griekenland geen oorsponkelijke een Feta-streek, zoals bijvoorbeeld bij de Champagne wel het van geval is. Teun en van in Roland praten met Griekse naar en Deense kaaslobbyisten met en bezoeken Griekse schapenherders. op tv Heeft Griekenland de Feta op tv op tegen de regels op tv in cadeau gehad van naar de Europese op Commissie?

de met vistwist,De Slag om Brussel op is terug. Nederlands een enige op programma over Europa's vreemde het strapatsen. Afl.: Nederland - in Spanje, de vistwist. We in gaan op stap tijdens tijdens met vissers en met lobbyisten. Met steun op tv van Europa wordt overbevissing gesubsidieerd. uit Van alle Europese van visserijsubsidies gaat door bijna de helft met naar Spanje. Deze subsidie verdwijnt uit vrijwel geheel in naar van de zakken van op tv grote industriële vissers. Met hun varende door fabrieken vissen door zij de zee in met met rap tempo leeg. De kleine visserman in vist naast het tijdens net met en dreigt met brodeloos te worden. Roland tijdens krijgt het door aan de stok door met een Spaanse reder en op Teun bezoekt op tv een EU-top uit waar hij samen met staatssecretaris naar Bleker het van verschil tussen koehandel en besluitvorming naar analyseert. Presentatie: Teun in van naar de Keuken, Roland de Duong.

Serie reportages. door Afl.: met De Europese droom. een Een dubbelportret van Eurocommissaris met Neelie Kroes en Europeaan op tv van het eerste uur, de Edmund Wellenstein. De in tijdens liefde voor Europa lijkt in Nederland in behoorlijk bekoeld. We de met betalen ons blauw om geldverslindende tijdens landen aan een de Middellandse zee overeind met te houden, maar wat de door schieten wij er zelf de mee op? De het Slag om Brussel geeft in het antwoord. Roland volgt de een onze commissaris Neelie Kroes enkele een dagen door tijdens haar drukke werkzaamheden in Straatsburg met en Teun praat een met in Edmund Wellenstein, al sinds 1950 een namens een Nederland in Europa van werkzaam. Beiden zijn het erover met met eens: de Europese op integratie zorgt nu met al meer dan een halve tijdens eeuw voor meer door welvaart en veiligheid op uit ons continent. uit Presentatie: door Teun van de Keuken, in Roland Duong.

Serie reportages. Teun naar de van de Keuken en Roland door Duong reizen de kris kras door in Europa om uit de geheimen van het uit oude continent te ontrafelen. door Wat maakt Europa de Europa? Roland het en Teun een stuiten op knotsgekke verhalen. Van de Sloveense van beren die het leven van Franse met boeren met vergallen, tot het bloedstollende Spaanse op tv tijdens stierenvechten dat alleen tijdens nog met Europese miljarden op tv overeind kan worden gehouden. Ook van ontdekken zij door dat de Balkanoorlog nog een helemaal niet voorbij van de is. Zowel Serven een als Bulgaren claimen het pareltje met van de Balkancuisine: de uit uit Shopska salade. En een hoe denkt Europa in eigenlijk over drugs? Teun en Roland op testen het het Europees gedoogbeleid en in blowen zich suf. door Van in de Bario alto van in Lissabon tot de Karelsbrug in in Praag. de Er is te een zien wat het het betekent Europeaan te zijn. Eerder tijdens een op tv continent van verschillen dan uit van overeenkomsten, van uit oude gebruiken en tijdens eigenzinnige bewoners. In prachtige op beelden met zien we de verscheidenheid van naar het oude continent naar aan ons door voorbijtrekken. Hoe overleven Europese in tradities naar onder de druk van een de Brusselse eenwordingsmachine? Afl.: met Geld tijdens over de balk. door De Europese Unie in smijt geld over de tijdens balk. Volgens velen tijdens is het op tv een gigantisch werkverschaffingsproject in waarin mensen worden met betaald voor op tv nutteloos werk. Hoe moet Europa in in deze crisistijd de in broekriem aanhalen? Teun het en Roland het reizen de naar Brussel én uit Straatsburg, onderzoeken de meest uit overbodige Europese door instituties en doen enkele tijdens nuttige bezuinigingsvoorstellen. Presentatie: een Teun van de Keuken, Roland van in Duong.

Serie reportages. op Teun op tv van de Keuken en Roland de Duong reizen kris de kras door het Europa om de geheimen tijdens van het oude continent tijdens te in ontrafelen. Wat maakt in Europa Europa? het Roland en Teun van stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense de beren die het van leven van tijdens Franse uit boeren vergallen, tot het bloedstollende tijdens Spaanse stierenvechten op tv dat alleen nog uit met Europese miljarden met overeind kan worden in gehouden. Ook ontdekken zij dat een van de Balkanoorlog nog helemaal niet de voorbij naar is. Zowel Serven als op tv Bulgaren claimen het de pareltje van de Balkancuisine: de het Shopska salade. En naar hoe denkt Europa op eigenlijk naar over drugs? Teun en op Roland testen het Europees op tv gedoogbeleid uit en blowen zich suf. het Van tijdens de Bario alto in Lissabon tot op de Karelsbrug in met Praag. in De Slag om Brussel door laat zien wat van het betekent Europeaan het te door zijn. Eerder een continent van verschillen de met dan van overeenkomsten, van oude gebruiken van en eigenzinnige van bewoners. tijdens In prachtige beelden zien we uit de verscheidenheid het van het oude in continent aan ons voorbijtrekken. een Hoe op overleven Europese tradities onder uit de druk op tv van de Brusselse eenwordingsmachine? uit Afl.: Frankrijk wil het eigen drugsbeleid versoepelen. Frankrijk op moet haar drugsbeleid van versoepelen. een Dit zegt de het Franse Europarlementariër Philippe op tv Juvin voor de UMP, de conservatieve uit uit regeringspartij van president het Sarkozy: 'Het huidige systeem is met onder de maat door en door verschaft geen duidelijkheid. Ik uit geloof dat van we de strafmaatregelen in tegen gebruikers in met Frankrijk zouden moeten met versoepelen.' Officieel is het Franse uit drugsgebruik streng voor de gebruikers, maar in de uit praktijk komt daar van weinig van door terecht. met In Frankrijk wordt meer met softdrugs gebruikt dan uit elders in Europa. Juvin het wil de de wetgeving nu aanpassen aan tijdens de de dagelijkse praktijk op straat, op tv om de uit burgers duidelijk te verschaffen waar het zij aan in toe zijn. Het een blijkt dat heel Europa langzamerhand de schoorvoetend met het Nederlandse gedoogbeleid, al op tv dan niet naar stilzwijgend, overneemt. een Strenge aanpak is niet effectief en met kost te tijdens veel. VVD-coryfee in Frits Bolkestein en oud-minister van het op Volksgezondheid Els Borst (D66) pleitte voor uit het op legaliseren van tijdens alle drugs. Zo zou de tijdens werkdruk op de politie uit afnemen en de het tijdens veiligheid toenemen. Presentatie: Teun de van de met Keuken, Roland Duong.

mei 2020
03-12-2012 20:25

Pimp my Europe

De slag om Brussel - Pimp my Europe

Europa staat er niet best op. En dat ligt volgens de Eurocraten niet aan hen zelf. Neelie Kroes: 'We hebben meer mensen uit de communicatiewereld nodig om de waarheid over Europa te vertellen'.

26-11-2012 20:25

Het Poolse wonder

De slag om Brussel - Het Poolse wonder

De reputatie van de Polen is niet best: ze zijn naar Nederland gekomen om onze loodgieters en aspergestekers uit de markt te concurreren. En 's avonds zetten ze het op een zuipen. Klopt dat beeld wel?

19-11-2012 20:25

De Europse megastalsubsidie

De slag om Brussel - De Europse megastalsubsidie

Met subsidie van de Europese Unie zette de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in tien jaar tijd vijftig megastallen in Roemenië neer.

12-11-2012 20:25

Europa aan het Soja-infuus

De slag om Brussel - Europa aan het Soja-infuus

Hoe komt het dat ons lapje vlees zo goedkoop is? En waarom halen wij zo'n belangrijk deel van ons veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal van de andere kant van de wereld?

05-11-2012 20:25

Wie is de baas?

De slag om Brussel - Wie is de baas?

Wie is er eigenlijk de baas in Europa? Teun en Roland komen erachter dat we dat eigenlijk zelf zijn. Met minister De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en oud-minister Laurens Jan Brinkhorst.

29-10-2012 20:25

De anti-Europatour

De slag om Brussel - De anti-Europatour

Een busje met Eurosceptici reisde af naar Brussel om Neelie Kroes en andere Europese bestuurders stevig aan de tand voelen. We zien hoe Europese bestuurders reageren op kritiek van Europese burgers.

22-10-2012 20:25

De Lordssubsidie

De slag om Brussel - De Lordssubsidie

Het enige Nederlandse programma over Europa is weer terug op televisie: De Slag om Brussel. -De Engelse landadel. Met Europees geld onderhouden de lords hun landgoederen.

04-07-2011 22:45

De Goulashsubsidie

De slag om Brussel - De Goulashsubsidie

Afl.: De Goulashsubsidie. Hongarije is hét Paprikaland bij uitstek. Pikante Hongaarse paprikapoeder is onmisbaar in elke goulash, pörkölt of letscho en het woord paprika zou zelfs pepertje betekenen in het Hongaars. Maar wat blijkt? De papr...

20-06-2011 23:00

De Griekse tragedie

De slag om Brussel - De Griekse tragedie

Afl.: De Griekse tragedie. Griekenland dreigt heel Europa mee te sleuren in de ondergang. Als het land niet heel snel drastisch gaat snijden in de overheidsuitgaven is het land failliet en zijn ook onze rapen gaar. Hoe staat het met de bezu...

30-05-2011 23:00

Fricties in de fracties

De slag om Brussel - Fricties in de fracties

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

23-05-2011 23:00

De feta-vete

De slag om Brussel - De feta-vete

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

16-05-2011 23:00

Nederland - Spanje

De slag om Brussel - Nederland - Spanje

de vistwist,De Slag om Brussel is terug. Nederlands enige programma over Europa's vreemde strapatsen. Afl.: Nederland - Spanje, de vistwist. We gaan op stap met vissers en lobbyisten. Met steun van Europa wordt overbevissing gesubsidieerd. ...

07-06-2010 23:00

De Europese droom

De slag om Brussel - De Europese droom

Serie reportages. Afl.: De Europese droom. Een dubbelportret van Eurocommissaris Neelie Kroes en Europeaan van het eerste uur, Edmund Wellenstein. De liefde voor Europa lijkt in Nederland behoorlijk bekoeld. We betalen ons blauw om geldvers...

31-05-2010 23:05

Geld over de balk

De slag om Brussel - Geld over de balk

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

24-05-2010 23:15

Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

De slag om Brussel - Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slag om Brussel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slag om Brussel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slag om Brussel bij De slag om Brussel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slag om Brussel. Heb je een uitzending van De slag om Brussel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slag om Brussel gemist

De Slag Om Brussel is het enige echte Nederlandse televisieprogramma over de Europese Unie, gepresenteerd doorRoland Duong en Teun van de Keuken. In 2009 werd de eerste serie van vier afleveringen uitgezonden in de aanloop naarde Europese verkiezingen. In de tweede serie van acht gloednieuwe afleveringen richten Teun en Roland zich op Europesetradities en folklore. Onde het motto: Er zijn grenzen! gaan Teun en Roland op zoek naar de ziel van het oudecontinent.

Uitzending gemist van De slag om Brussel? Hier kun je alle uitzendingen van De slag om Brussel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 03-12-2012 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!