Programma gemist?

Europa staat er tijdens niet best op. in En dat op tv ligt volgens door de Eurocraten niet aan van hen zelf. Neelie door Kroes: 'We hebben meer naar mensen uit naar de communicatiewereld in nodig om in de waarheid over uit Europa te vertellen'.

De reputatie van op door de Polen is naar niet best: ze zijn naar Nederland de gekomen in om onze loodgieters op tv en aspergestekers uit de markt in te concurreren. En op 's met avonds zetten op ze het op op tv een zuipen. Klopt dat beeld door wel?

Met een subsidie van de Europese de Unie het zette de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in op tv tien jaar tijd op tv vijftig megastallen in met Roemenië tijdens neer.

Hoe komt het tijdens dat met ons lapje vlees zo in goedkoop tijdens is? En waarom naar halen wij zo'n belangrijk naar deel van ons een veevoer, het eiwitrijke uit soja, helemaal van de met andere kant uit van de naar wereld?

Wie van is er eigenlijk op tv de baas in Europa? Teun het en Roland komen op erachter naar dat we dat in eigenlijk zelf zijn. Met minister een tijdens De Jager, oud-eurocommissaris Frits in Bolkestein en oud-minister naar Laurens Jan in Brinkhorst.

Een busje met tijdens Eurosceptici het reisde af naar Brussel naar om Neelie uit Kroes en andere Europese bestuurders tijdens stevig een aan de tand voelen. tijdens We zien hoe met Europese bestuurders reageren in op kritiek een van Europese met burgers.

Het enige Nederlandse tijdens programma over Europa naar op is weer terug op televisie: De uit Slag om Brussel. een -De in Engelse landadel. op Met Europees geld onderhouden de een lords hun naar landgoederen.

Afl.: het De Goulashsubsidie. een Hongarije is hét Paprikaland op tv bij uitstek. Pikante Hongaarse de paprikapoeder is onmisbaar in op elke goulash, door pörkölt of letscho en van de het woord paprika het zou zelfs pepertje betekenen in het naar Hongaars. Maar wat in blijkt? uit De paprika's in de Hongaarse van supermarkten naar komen uit Hollandse kassen! Roland op tv onderzoekt waarom de in Nederlandse paprikatelers in in de Champions op tv League spelen uit terwijl de Hongaren nog bezig naar zijn met een amateurvoetbal. Teun uit drijft een traditionele Hongaarse een kok tot het wanhoop met zijn stevige Hollandse op paprika's, die ondanks uit uren stoven op tv nog steeds van knapperig blijven. door Brussel blijkt er nogal socialistische de ideeën op na te naar houden: door wie goed met samenwerkt, krijgt Europese subsidies. En naar van socialisme hebben op tv de op Hongaren nu juist de buik op tv vol.

Afl.: De Griekse uit tragedie. Griekenland op dreigt heel Europa mee door door te sleuren in de ondergang. Als naar het de land niet heel de snel drastisch gaat snijden het in de overheidsuitgaven is tijdens naar het land failliet en zijn naar ook onze rapen gaar. van Hoe staat op tv het tijdens met de bezuinigingen? De het Slag om Brussel stuurt met zijn twee strengste op tv inspecteurs naar op Griekenland om daar uit op toe te zien. Roland naar het ontwijkt een traangasbom en bezoekt in op uit een geheime missie met door een belastinginspecteur de door Atheense jachthaven. het Samen speuren ze naar miljoenenjachten die op van Griekse miljonairs uit een de boeken willen houden. Intussen krijgt uit Teun het een mes op de het keel van tijdens een radeloze door Griek en legt Minister De op tv Jager uit op tv dat steun aan Griekenland met uiteindelijk tijdens in ons eigen belang een is.

De uit ingewikkelde wereld van de tijdens Europese politiek ontrafeld. met Roland Duong en Teun door van de Keuken, in het bekend van de Keuringsdienst van op tv Waarde, doen op op luchtige toon diepgravend op tv onderzoek door naar de geheimen achter Europese op tv regelgeving. Aan de hand tijdens van uit stinkende kazen, kinderzitjes en champagne het tijdens onderzoeken zij de op waarheid achter borrelpraat. Is de macht naar inderdaad op in handen met van een leger onzichtbare bureaucraten van of op is dit retoriek van een populisten die Europa graag als in zondebok gebruiken? Afl.: het Fricties in de in tijdens fracties. Wie macht wil door hebben, moet tijdens vuile handen maken. En foute vrienden. een In Het naar Europees parlement in geldt: hoe groter de fractie, naar des te meer uit tijdens invloed. Dus gaat de PvdA in in zee met het de sociaalliberale Democratische Partij uit een uit Italië, zit de VVD in door tijdens Brussel ingekapseld tussen het eurofielen zoals D66 en heeft uit het door CDA een monsterverbond gesloten door met de partij van Berlusconi. in Hoeveel water bij naar de de wijn is de met macht waard? een Teun en Roland onderzoeken tijdens waar de grens op loopt tussen een ideologie en machtspolitiek.

De ingewikkelde wereld op tv van op de Europese politiek met ontrafeld. Roland Duong en door Teun van de met Keuken, bekend van van de Keuringsdienst de van Waarde, doen op luchtige op tv toon diepgravend het onderzoek naar de een geheimen de achter Europese regelgeving. Aan de hand naar van stinkende op tv kazen, kinderzitjes de en champagne uit onderzoeken zij de waarheid achter het borrelpraat. Is met de macht het inderdaad in handen van naar een leger het onzichtbare bureaucraten of door is dit retoriek van populisten die in Europa graag als uit zondebok in gebruiken? Afl.: in De feta-vete. De in Slag om Brussel gaat op tv Feta maken. In Griekenland, in want de witte kaas van uit andere op landen een mag geen Feta meer heten. op tv Hoe hebben op de Grieken in dat voor elkaar gekregen? Teun en het Roland ontdekken op dat het uit zaakje stinkt. Feta blijkt van door het oorsprong een Italiaans woord te zijn van dat plakje op betekent en er door is in Griekenland geen een oorsponkelijke het Feta-streek, zoals bijvoorbeeld bij Champagne met op tv wel het geval is. Teun op tv en Roland praten met uit van Griekse en Deense kaaslobbyisten en de bezoeken Griekse schapenherders. Heeft met Griekenland de Feta van tegen de regels in in cadeau op gehad het van de Europese naar Commissie?

de vistwist,De Slag de van om Brussel is terug. Nederlands enige het programma naar over Europa's vreemde strapatsen. op tv Afl.: in Nederland - Spanje, de tijdens vistwist. We in gaan op stap een met vissers en lobbyisten. in Met steun de van Europa wordt overbevissing de gesubsidieerd. Van alle Europese visserijsubsidies door gaat op bijna de helft naar met Spanje. Deze door subsidie verdwijnt vrijwel geheel in door de zakken van in grote industriële vissers. met Met hun varende tijdens met fabrieken vissen zij van de zee in rap tempo leeg. de De kleine door visserman vist naast het op tv net een en dreigt brodeloos te worden. tijdens Roland op tv krijgt het op tv aan de stok met een de Spaanse reder het en Teun door bezoekt een EU-top waar hij samen van met door staatssecretaris Bleker het verschil tussen het koehandel naar en besluitvorming analyseert. Presentatie: het Teun van de Keuken, op tv Roland naar Duong.

Serie reportages. het Afl.: De Europese droom. naar uit Een dubbelportret van op tv Eurocommissaris Neelie Kroes van en Europeaan van het het eerste uur, door Edmund Wellenstein. De liefde het voor Europa op lijkt in Nederland behoorlijk bekoeld. We een betalen ons met blauw om van geldverslindende landen aan de Middellandse door van zee overeind te van houden, maar wat schieten een wij er uit zelf mee op? De Slag op tv om Brussel een geeft het door antwoord. Roland volgt onze commissaris door Neelie het Kroes enkele dagen tijdens haar drukke op tv werkzaamheden van in Straatsburg en de Teun praat met door Edmund Wellenstein, al sinds tijdens 1950 op namens Nederland in Europa werkzaam. Beiden een van zijn het erover eens: de Europese van integratie zorgt naar nu al het meer dan een tijdens halve eeuw voor meer welvaart tijdens en veiligheid met op met ons continent. Presentatie: Teun van op tv de op Keuken, Roland Duong.

Serie reportages. op tv Teun van de een Keuken en Roland Duong in reizen kris kras van het door Europa om van de geheimen van het oude een continent uit te ontrafelen. Wat een maakt Europa Europa? Roland en Teun tijdens stuiten een op knotsgekke met verhalen. Van Sloveense beren op tv die het leven op tv van Franse boeren het vergallen, tot het bloedstollende Spaanse op tv op tv stierenvechten dat alleen nog met naar Europese miljarden overeind met kan worden op gehouden. Ook ontdekken tijdens zij dat de van Balkanoorlog nog helemaal niet een voorbij is. in Zowel Serven als Bulgaren tijdens claimen het pareltje het van de op Balkancuisine: de op Shopska salade. En op hoe denkt Europa eigenlijk op over drugs? Teun door en Roland testen het Europees de gedoogbeleid en blowen de zich in suf. Van op tv de Bario alto in Lissabon op tv tot de Karelsbrug in op Praag. het Er is te zien tijdens wat in het betekent Europeaan te zijn. Eerder het een continent door van verschillen dan van een overeenkomsten, de van oude van gebruiken en eigenzinnige op bewoners. In prachtige beelden de zien we de verscheidenheid van uit het oude continent op aan ons naar voorbijtrekken. door Hoe overleven Europese op tv tradities onder de druk van door de op tv Brusselse eenwordingsmachine? Afl.: Geld over de een balk. De in Europese tijdens Unie smijt geld een over de balk. Volgens de velen is het een gigantisch uit naar werkverschaffingsproject waarin mensen met worden betaald voor nutteloos het werk. Hoe moet Europa in in met deze crisistijd de in broekriem aanhalen? Teun en van Roland reizen naar Brussel én het Straatsburg, onderzoeken de met meest overbodige Europese de instituties en van doen in enkele nuttige bezuinigingsvoorstellen. Presentatie: Teun een van uit de Keuken, Roland uit Duong.

Serie reportages. Teun op van in de Keuken en de Roland Duong een reizen kris kras door Europa het om de geheimen het van het tijdens oude continent te ontrafelen. de Wat maakt tijdens Europa Europa? naar Roland en Teun stuiten op knotsgekke de van verhalen. Van Sloveense beren in die het tijdens leven van Franse met boeren vergallen, tot van het bloedstollende Spaanse stierenvechten dat het alleen nog op tv met Europese het miljarden overeind kan worden op tv gehouden. Ook ontdekken zij in dat de Balkanoorlog nog op helemaal niet voorbij uit is. door Zowel Serven als tijdens Bulgaren claimen met het pareltje van de Balkancuisine: van de Shopska salade. door En hoe denkt Europa naar eigenlijk over drugs? in met Teun en Roland testen het Europees tijdens gedoogbeleid en blowen in zich suf. Van op het de Bario alto in de Lissabon tot de het Karelsbrug in Praag. naar De Slag in om Brussel laat zien naar wat het op betekent Europeaan te zijn. Eerder tijdens een continent van verschillen in dan van overeenkomsten, het van oude gebruiken met en eigenzinnige bewoners. naar In naar prachtige beelden zien een we de uit verscheidenheid van het op tv oude continent aan ons de voorbijtrekken. Hoe overleven de Europese tradities op tv onder de druk van een de Brusselse eenwordingsmachine? in Afl.: Frankrijk wil het eigen drugsbeleid van versoepelen. Frankrijk moet haar het drugsbeleid versoepelen. Dit zegt op de Franse uit Europarlementariër Philippe Juvin voor de met UMP, de conservatieve op regeringspartij van het president Sarkozy: op 'Het huidige systeem op tv is onder tijdens de maat en verschaft geen tijdens duidelijkheid. Ik de geloof dat we de strafmaatregelen tijdens uit tegen gebruikers in Frankrijk uit zouden moeten naar versoepelen.' Officieel is tijdens het Franse drugsgebruik op streng voor gebruikers, tijdens maar in de praktijk op komt daar weinig van terecht. tijdens de In Frankrijk wordt meer door softdrugs gebruikt dan op tv elders in met Europa. Juvin wil door de wetgeving nu aanpassen aan uit de dagelijkse praktijk op tijdens door straat, om de het burgers duidelijk te verschaffen waar op tv zij een aan toe zijn. met Het blijkt dat heel Europa uit langzamerhand schoorvoetend het op Nederlandse gedoogbeleid, al dan met niet stilzwijgend, overneemt. met Strenge aanpak is tijdens niet effectief en van kost te tijdens veel. VVD-coryfee Frits het Bolkestein en oud-minister van in Volksgezondheid Els tijdens Borst de (D66) pleitte voor het op legaliseren van alle drugs. Zo in de zou de werkdruk op de politie naar afnemen en de de veiligheid op tv toenemen. Presentatie: Teun van de in Keuken, tijdens Roland Duong.

januari 2021
03-12-2012 20:25

Pimp my Europe

De slag om Brussel - Pimp my Europe

Europa staat er niet best op. En dat ligt volgens de Eurocraten niet aan hen zelf. Neelie Kroes: 'We hebben meer mensen uit de communicatiewereld nodig om de waarheid over Europa te vertellen'.

26-11-2012 20:25

Het Poolse wonder

De slag om Brussel - Het Poolse wonder

De reputatie van de Polen is niet best: ze zijn naar Nederland gekomen om onze loodgieters en aspergestekers uit de markt te concurreren. En 's avonds zetten ze het op een zuipen. Klopt dat beeld wel?

19-11-2012 20:25

De Europse megastalsubsidie

De slag om Brussel - De Europse megastalsubsidie

Met subsidie van de Europese Unie zette de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in tien jaar tijd vijftig megastallen in Roemenië neer.

12-11-2012 20:25

Europa aan het Soja-infuus

De slag om Brussel - Europa aan het Soja-infuus

Hoe komt het dat ons lapje vlees zo goedkoop is? En waarom halen wij zo'n belangrijk deel van ons veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal van de andere kant van de wereld?

05-11-2012 20:25

Wie is de baas?

De slag om Brussel - Wie is de baas?

Wie is er eigenlijk de baas in Europa? Teun en Roland komen erachter dat we dat eigenlijk zelf zijn. Met minister De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en oud-minister Laurens Jan Brinkhorst.

29-10-2012 20:25

De anti-Europatour

De slag om Brussel - De anti-Europatour

Een busje met Eurosceptici reisde af naar Brussel om Neelie Kroes en andere Europese bestuurders stevig aan de tand voelen. We zien hoe Europese bestuurders reageren op kritiek van Europese burgers.

22-10-2012 20:25

De Lordssubsidie

De slag om Brussel - De Lordssubsidie

Het enige Nederlandse programma over Europa is weer terug op televisie: De Slag om Brussel. -De Engelse landadel. Met Europees geld onderhouden de lords hun landgoederen.

04-07-2011 22:45

De Goulashsubsidie

De slag om Brussel - De Goulashsubsidie

Afl.: De Goulashsubsidie. Hongarije is hét Paprikaland bij uitstek. Pikante Hongaarse paprikapoeder is onmisbaar in elke goulash, pörkölt of letscho en het woord paprika zou zelfs pepertje betekenen in het Hongaars. Maar wat blijkt? De papr...

20-06-2011 23:00

De Griekse tragedie

De slag om Brussel - De Griekse tragedie

Afl.: De Griekse tragedie. Griekenland dreigt heel Europa mee te sleuren in de ondergang. Als het land niet heel snel drastisch gaat snijden in de overheidsuitgaven is het land failliet en zijn ook onze rapen gaar. Hoe staat het met de bezu...

30-05-2011 23:00

Fricties in de fracties

De slag om Brussel - Fricties in de fracties

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

23-05-2011 23:00

De feta-vete

De slag om Brussel - De feta-vete

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

16-05-2011 23:00

Nederland - Spanje

De slag om Brussel - Nederland - Spanje

de vistwist,De Slag om Brussel is terug. Nederlands enige programma over Europa's vreemde strapatsen. Afl.: Nederland - Spanje, de vistwist. We gaan op stap met vissers en lobbyisten. Met steun van Europa wordt overbevissing gesubsidieerd. ...

07-06-2010 23:00

De Europese droom

De slag om Brussel - De Europese droom

Serie reportages. Afl.: De Europese droom. Een dubbelportret van Eurocommissaris Neelie Kroes en Europeaan van het eerste uur, Edmund Wellenstein. De liefde voor Europa lijkt in Nederland behoorlijk bekoeld. We betalen ons blauw om geldvers...

31-05-2010 23:05

Geld over de balk

De slag om Brussel - Geld over de balk

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

24-05-2010 23:15

Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

De slag om Brussel - Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slag om Brussel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slag om Brussel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slag om Brussel bij De slag om Brussel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slag om Brussel. Heb je een uitzending van De slag om Brussel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slag om Brussel gemist

De Slag Om Brussel is het enige echte Nederlandse televisieprogramma over de Europese Unie, gepresenteerd doorRoland Duong en Teun van de Keuken. In 2009 werd de eerste serie van vier afleveringen uitgezonden in de aanloop naarde Europese verkiezingen. In de tweede serie van acht gloednieuwe afleveringen richten Teun en Roland zich op Europesetradities en folklore. Onde het motto: Er zijn grenzen! gaan Teun en Roland op zoek naar de ziel van het oudecontinent.

Uitzending gemist van De slag om Brussel? Hier kun je alle uitzendingen van De slag om Brussel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 03-12-2012 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!