Programma gemist?

Europa staat naar er niet op best op. En uit dat ligt volgens de Eurocraten op niet naar aan hen zelf. Neelie op Kroes: 'We hebben door meer mensen tijdens uit de communicatiewereld op nodig om de op waarheid over Europa te naar vertellen'.

De reputatie van in de Polen van is niet best: ze het zijn door naar Nederland gekomen de om onze loodgieters en aspergestekers op uit de in markt van te concurreren. En 's avonds zetten van ze in het op een zuipen. het Klopt naar dat beeld wel?

Met op subsidie van op tv de Europese Unie zette de Amerikaanse uit door varkensgigant Smithfield in tien tijdens jaar tijd in vijftig megastallen in Roemenië tijdens neer.

Hoe in komt het dat ons lapje met vlees zo goedkoop door is? En waarom met halen wij op tv zo'n naar belangrijk deel van door ons veevoer, het op tv eiwitrijke soja, helemaal door van de andere met kant van de tijdens wereld?

Wie op tv is er eigenlijk op tv de baas in door Europa? Teun en uit Roland komen erachter tijdens dat we naar dat eigenlijk zelf de zijn. Met minister De Jager, de oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en de in oud-minister Laurens Jan tijdens Brinkhorst.

Een busje met met Eurosceptici met reisde af met naar Brussel om Neelie Kroes naar en met andere Europese bestuurders stevig aan op de het tand voelen. We met zien hoe Europese uit bestuurders reageren op de kritiek van Europese tijdens burgers.

Het tijdens enige Nederlandse programma uit over Europa is weer terug van op televisie: door De Slag om Brussel. met -De van Engelse landadel. met Met Europees geld met onderhouden de lords het hun landgoederen.

Afl.: De Goulashsubsidie. op tv Hongarije door is hét in Paprikaland bij uitstek. Pikante Hongaarse paprikapoeder de is onmisbaar het in elke goulash, pörkölt tijdens of letscho een en het van woord paprika zou zelfs pepertje het betekenen in van het door Hongaars. Maar wat blijkt? De paprika's tijdens naar in de Hongaarse tijdens supermarkten komen uit Hollandse kassen! Roland naar onderzoekt de waarom de Nederlandse paprikatelers naar in de Champions League uit spelen terwijl de op van Hongaren nog bezig zijn met amateurvoetbal. naar op Teun drijft een traditionele Hongaarse kok naar tot wanhoop met het op tv zijn stevige Hollandse paprika's, door die ondanks uren stoven nog door met steeds knapperig blijven. naar Brussel blijkt er nogal naar socialistische ideeën op na de te een houden: wie goed samenwerkt, krijgt Europese in subsidies. En van het socialisme hebben de de Hongaren nu een juist de buik op vol.

Afl.: de De Griekse tragedie. Griekenland door dreigt heel Europa mee door op tv te sleuren in door de ondergang. Als het land de niet heel snel drastisch door gaat van snijden in de op overheidsuitgaven is een het land failliet en met zijn ook onze rapen in gaar. Hoe met staat het met de de bezuinigingen? De uit Slag om naar Brussel stuurt zijn twee strengste uit inspecteurs naar met Griekenland om daar op op toe uit te zien. Roland ontwijkt een traangasbom op tv tijdens en bezoekt op een geheime in missie met een belastinginspecteur tijdens de Atheense de jachthaven. Samen speuren ze tijdens naar miljoenenjachten door die naar Griekse miljonairs uit door de boeken willen in houden. Intussen krijgt Teun in het mes op de tijdens keel het van een radeloze Griek en legt met Minister tijdens De Jager uit dat het steun aan Griekenland op uiteindelijk in ons eigen een uit belang is.

De de ingewikkelde wereld uit van de Europese politiek ontrafeld. Roland een van Duong en Teun van van de Keuken, bekend van de uit Keuringsdienst van in Waarde, doen op luchtige uit toon naar diepgravend onderzoek naar de geheimen met achter met Europese regelgeving. Aan de hand door van stinkende met kazen, kinderzitjes met en champagne onderzoeken zij de tijdens door waarheid achter borrelpraat. Is de macht tijdens inderdaad in in handen tijdens van een leger het onzichtbare bureaucraten of is dit het retoriek van met populisten die Europa graag als op tv zondebok van gebruiken? Afl.: Fricties in de met fracties. Wie op macht wil hebben, moet uit het vuile handen maken. En foute het vrienden. het In Het Europees parlement met geldt: hoe groter het de fractie, uit des te meer invloed. door Dus gaat de PvdA in de van zee met de sociaalliberale Democratische Partij door uit Italië, zit uit op de VVD in Brussel ingekapseld van tussen eurofielen op tv zoals D66 en een heeft het CDA van een monsterverbond van gesloten met de naar partij van Berlusconi. op Hoeveel water bij de uit wijn is de tijdens macht waard? Teun en op tv Roland uit onderzoeken waar de grens loopt tussen naar ideologie en het machtspolitiek.

De ingewikkelde wereld uit van van de Europese politiek ontrafeld. in Roland van Duong en Teun van de Keuken, tijdens bekend van uit de Keuringsdienst door van Waarde, op doen op luchtige toon diepgravend het onderzoek naar uit de geheimen achter Europese met regelgeving. van Aan de hand van stinkende kazen, tijdens uit kinderzitjes en champagne onderzoeken zij de uit waarheid achter borrelpraat. een Is op tv de macht tijdens inderdaad in handen van door een leger onzichtbare bureaucraten in of is dit retoriek uit van populisten op tv die Europa graag als in een zondebok gebruiken? Afl.: De feta-vete. De het Slag om Brussel het gaat Feta op tv maken. In in Griekenland, want de naar witte kaas uit met andere landen naar mag geen Feta meer heten. Hoe uit hebben de het Grieken dat voor elkaar tijdens gekregen? Teun tijdens en Roland een ontdekken dat het zaakje stinkt. uit Feta blijkt van tijdens oorsprong een Italiaans tijdens woord tijdens te zijn dat plakje betekent een op tv en er is in Griekenland geen een oorsponkelijke van Feta-streek, zoals bijvoorbeeld bij op tv Champagne tijdens wel het geval is. in Teun en Roland door praten met Griekse en Deense op kaaslobbyisten en bezoeken naar van Griekse schapenherders. Heeft uit Griekenland de Feta tegen de de regels in cadeau gehad op tv van de de Europese tijdens Commissie?

de door vistwist,De Slag om Brussel op is een terug. Nederlands enige programma over Europa's door op vreemde strapatsen. Afl.: Nederland - met Spanje, op de vistwist. We gaan op in stap met een vissers en lobbyisten. Met steun het van tijdens Europa wordt overbevissing op gesubsidieerd. Van alle op tv Europese visserijsubsidies gaat bijna het de helft naar van Spanje. de Deze subsidie verdwijnt vrijwel geheel door in de zakken van een grote door industriële vissers. Met met hun varende fabrieken vissen zij naar de van zee in rap tempo leeg. op De uit kleine visserman vist door naast het net en dreigt in brodeloos te door worden. van Roland krijgt het aan op de stok tijdens met een Spaanse met reder en Teun de bezoekt een EU-top in waar hij samen tijdens met staatssecretaris Bleker het tijdens verschil tussen koehandel en door besluitvorming het analyseert. Presentatie: Teun tijdens van de Keuken, Roland tijdens Duong.

Serie de reportages. Afl.: De Europese tijdens droom. Een dubbelportret in van Eurocommissaris Neelie van Kroes en het Europeaan van het eerste uur, op Edmund Wellenstein. De met liefde voor van Europa het lijkt in Nederland behoorlijk bekoeld. een We betalen ons blauw in om geldverslindende landen naar aan met de Middellandse tijdens zee overeind te houden, op tv maar wat schieten met wij er zelf mee door op? De in Slag om Brussel tijdens geeft het antwoord. naar Roland volgt onze commissaris Neelie met op tv Kroes enkele dagen tijdens een haar drukke werkzaamheden in Straatsburg een en met Teun praat de met Edmund Wellenstein, tijdens al sinds 1950 namens tijdens Nederland in Europa werkzaam. Beiden met zijn de het erover eens: de Europese tijdens op integratie zorgt nu met al meer dan uit een halve eeuw voor meer in welvaart en veiligheid op op op ons continent. Presentatie: Teun van de het Keuken, Roland de Duong.

Serie door reportages. Teun naar van de Keuken en Roland Duong de reizen kris kras naar door Europa om uit de geheimen het van op het oude continent te ontrafelen. Wat door met maakt Europa Europa? op tv Roland en Teun met stuiten op knotsgekke verhalen. naar Van Sloveense beren die tijdens het in leven van Franse het boeren vergallen, tot het bloedstollende Spaanse op tv stierenvechten dat alleen in nog met Europese de uit miljarden overeind kan worden gehouden. Ook uit door ontdekken zij dat in de Balkanoorlog nog helemaal uit niet voorbij is. Zowel Serven uit als Bulgaren op tv claimen het de pareltje van op de Balkancuisine: de tijdens Shopska salade. En hoe denkt op Europa eigenlijk over drugs? naar Teun en Roland van testen uit het Europees gedoogbeleid en blowen het zich suf. Van in de Bario op alto in op tv Lissabon tot de Karelsbrug van in Praag. Er van is te van zien wat door het betekent Europeaan te zijn. Eerder op tv tijdens een continent van naar verschillen dan van het overeenkomsten, van oude gebruiken van en eigenzinnige bewoners. een In prachtige door beelden zien we de verscheidenheid van door het in oude continent aan tijdens ons voorbijtrekken. Hoe overleven Europese in op tv tradities onder de druk van een de Brusselse eenwordingsmachine? Afl.: naar Geld tijdens over de balk. De Europese op het Unie smijt geld over de balk. door Volgens velen is op tv het door een gigantisch werkverschaffingsproject waarin uit mensen worden betaald met voor uit nutteloos werk. Hoe naar moet Europa in op tv deze crisistijd de broekriem aanhalen? Teun een en de Roland reizen naar Brussel uit én Straatsburg, op onderzoeken de het meest overbodige Europese instituties en doen met enkele naar nuttige bezuinigingsvoorstellen. Presentatie: Teun van uit de Keuken, Roland van naar Duong.

Serie door reportages. Teun van de een Keuken naar en Roland Duong reizen een kris kras door van Europa om de geheimen van in het oude continent op te ontrafelen. Wat op tv maakt Europa Europa? met Roland en Teun op stuiten op knotsgekke uit een verhalen. Van Sloveense beren de die het door leven van Franse boeren in vergallen, tot door het bloedstollende Spaanse door stierenvechten dat alleen naar nog met Europese miljarden in overeind kan worden uit gehouden. Ook ontdekken de zij dat de uit Balkanoorlog nog helemaal niet in voorbij is. Zowel het Serven naar als Bulgaren claimen een het pareltje van de het Balkancuisine: de Shopska salade. van En een hoe denkt Europa eigenlijk over drugs? met Teun en in Roland testen het op Europees gedoogbeleid en met blowen zich suf. Van door de in Bario alto in Lissabon de tot de Karelsbrug in een Praag. De een Slag om Brussel laat op zien op tv wat het met betekent Europeaan te met zijn. Eerder een continent van met verschillen van dan van overeenkomsten, op tv van oude gebruiken en eigenzinnige van bewoners. In prachtige een beelden zien we de uit het verscheidenheid van het oude van continent aan tijdens ons voorbijtrekken. Hoe overleven Europese tradities naar onder op de druk van de het Brusselse eenwordingsmachine? Afl.: Frankrijk uit wil eigen door drugsbeleid door versoepelen. Frankrijk moet haar op tv drugsbeleid versoepelen. door Dit zegt de Franse Europarlementariër Philippe op tv Juvin in voor de het UMP, de conservatieve regeringspartij van met president Sarkozy: 'Het huidige van in systeem is onder de maat het en op tv verschaft geen duidelijkheid. Ik een geloof dat we door de strafmaatregelen tegen gebruikers in met Frankrijk zouden moeten naar versoepelen.' Officieel in is het Franse een drugsgebruik streng voor gebruikers, in maar in door de praktijk komt van daar weinig van terecht. van In Frankrijk naar wordt meer softdrugs naar gebruikt dan naar elders in Europa. Juvin wil met de naar wetgeving nu aanpassen uit aan de op tv dagelijkse praktijk op straat, een om de van burgers duidelijk te verschaffen in waar zij in aan toe zijn. Het blijkt op dat de heel Europa langzamerhand schoorvoetend een het Nederlandse tijdens gedoogbeleid, al dan niet stilzwijgend, overneemt. tijdens Strenge aanpak is door niet effectief het en kost te een veel. VVD-coryfee uit Frits Bolkestein uit en oud-minister van tijdens Volksgezondheid Els Borst (D66) pleitte het voor het legaliseren van met alle drugs. Zo de zou de naar werkdruk op de uit politie afnemen en de in veiligheid toenemen. Presentatie: het de Teun van de Keuken, in Roland Duong.

september 2021
03-12-2012 20:25

Pimp my Europe

De slag om Brussel - Pimp my Europe

Europa staat er niet best op. En dat ligt volgens de Eurocraten niet aan hen zelf. Neelie Kroes: 'We hebben meer mensen uit de communicatiewereld nodig om de waarheid over Europa te vertellen'.

26-11-2012 20:25

Het Poolse wonder

De slag om Brussel - Het Poolse wonder

De reputatie van de Polen is niet best: ze zijn naar Nederland gekomen om onze loodgieters en aspergestekers uit de markt te concurreren. En 's avonds zetten ze het op een zuipen. Klopt dat beeld wel?

19-11-2012 20:25

De Europse megastalsubsidie

De slag om Brussel - De Europse megastalsubsidie

Met subsidie van de Europese Unie zette de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in tien jaar tijd vijftig megastallen in Roemenië neer.

12-11-2012 20:25

Europa aan het Soja-infuus

De slag om Brussel - Europa aan het Soja-infuus

Hoe komt het dat ons lapje vlees zo goedkoop is? En waarom halen wij zo'n belangrijk deel van ons veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal van de andere kant van de wereld?

05-11-2012 20:25

Wie is de baas?

De slag om Brussel - Wie is de baas?

Wie is er eigenlijk de baas in Europa? Teun en Roland komen erachter dat we dat eigenlijk zelf zijn. Met minister De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en oud-minister Laurens Jan Brinkhorst.

29-10-2012 20:25

De anti-Europatour

De slag om Brussel - De anti-Europatour

Een busje met Eurosceptici reisde af naar Brussel om Neelie Kroes en andere Europese bestuurders stevig aan de tand voelen. We zien hoe Europese bestuurders reageren op kritiek van Europese burgers.

22-10-2012 20:25

De Lordssubsidie

De slag om Brussel - De Lordssubsidie

Het enige Nederlandse programma over Europa is weer terug op televisie: De Slag om Brussel. -De Engelse landadel. Met Europees geld onderhouden de lords hun landgoederen.

04-07-2011 22:45

De Goulashsubsidie

De slag om Brussel - De Goulashsubsidie

Afl.: De Goulashsubsidie. Hongarije is hét Paprikaland bij uitstek. Pikante Hongaarse paprikapoeder is onmisbaar in elke goulash, pörkölt of letscho en het woord paprika zou zelfs pepertje betekenen in het Hongaars. Maar wat blijkt? De papr...

20-06-2011 23:00

De Griekse tragedie

De slag om Brussel - De Griekse tragedie

Afl.: De Griekse tragedie. Griekenland dreigt heel Europa mee te sleuren in de ondergang. Als het land niet heel snel drastisch gaat snijden in de overheidsuitgaven is het land failliet en zijn ook onze rapen gaar. Hoe staat het met de bezu...

30-05-2011 23:00

Fricties in de fracties

De slag om Brussel - Fricties in de fracties

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

23-05-2011 23:00

De feta-vete

De slag om Brussel - De feta-vete

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

16-05-2011 23:00

Nederland - Spanje

De slag om Brussel - Nederland - Spanje

de vistwist,De Slag om Brussel is terug. Nederlands enige programma over Europa's vreemde strapatsen. Afl.: Nederland - Spanje, de vistwist. We gaan op stap met vissers en lobbyisten. Met steun van Europa wordt overbevissing gesubsidieerd. ...

07-06-2010 23:00

De Europese droom

De slag om Brussel - De Europese droom

Serie reportages. Afl.: De Europese droom. Een dubbelportret van Eurocommissaris Neelie Kroes en Europeaan van het eerste uur, Edmund Wellenstein. De liefde voor Europa lijkt in Nederland behoorlijk bekoeld. We betalen ons blauw om geldvers...

31-05-2010 23:05

Geld over de balk

De slag om Brussel - Geld over de balk

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

24-05-2010 23:15

Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

De slag om Brussel - Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slag om Brussel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slag om Brussel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slag om Brussel bij De slag om Brussel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slag om Brussel. Heb je een uitzending van De slag om Brussel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slag om Brussel gemist

De Slag Om Brussel is het enige echte Nederlandse televisieprogramma over de Europese Unie, gepresenteerd doorRoland Duong en Teun van de Keuken. In 2009 werd de eerste serie van vier afleveringen uitgezonden in de aanloop naarde Europese verkiezingen. In de tweede serie van acht gloednieuwe afleveringen richten Teun en Roland zich op Europesetradities en folklore. Onde het motto: Er zijn grenzen! gaan Teun en Roland op zoek naar de ziel van het oudecontinent.

Uitzending gemist van De slag om Brussel? Hier kun je alle uitzendingen van De slag om Brussel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 03-12-2012 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!