Programma gemist?

Europa een staat er in niet best op. En dat ligt het volgens de een Eurocraten niet in aan hen van zelf. Neelie Kroes: op 'We hebben meer mensen naar uit de door communicatiewereld nodig om in de waarheid over Europa van te vertellen'.

De tijdens reputatie van de Polen is naar door niet best: ze een zijn naar Nederland gekomen tijdens om onze loodgieters en op aspergestekers uit met de markt te concurreren. En tijdens 's avonds van zetten ze het op in een zuipen. in Klopt op dat beeld wel?

Met op subsidie van de Europese Unie op tv zette de in Amerikaanse varkensgigant tijdens Smithfield in tien jaar tijd een vijftig het megastallen in Roemenië met neer.

Hoe komt het op dat ons lapje uit met vlees zo goedkoop is? En van waarom halen wij zo'n uit belangrijk naar deel van van ons veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal een van de andere uit de kant van de naar wereld?

Wie is er een naar eigenlijk de baas in op Europa? Teun op en Roland komen erachter uit dat we dat op eigenlijk zelf zijn. Met minister een De Jager, de oud-eurocommissaris Frits tijdens Bolkestein en oud-minister Laurens Jan met het Brinkhorst.

Een uit busje met Eurosceptici reisde af tijdens uit naar Brussel om Neelie van Kroes en op tv andere Europese bestuurders stevig naar aan de naar tand voelen. We zien door hoe Europese de bestuurders reageren op kritiek van Europese de in burgers.

Het enige Nederlandse een programma over Europa met is weer terug van op televisie: de De naar Slag om Brussel. met -De Engelse landadel. Met Europees geld door een onderhouden de lords hun op tv landgoederen.

Afl.: de De Goulashsubsidie. Hongarije op is hét Paprikaland met bij uitstek. Pikante op Hongaarse paprikapoeder is op onmisbaar in elke goulash, pörkölt tijdens of letscho tijdens en het met woord paprika zou zelfs pepertje van tijdens betekenen in het Hongaars. Maar op tv wat blijkt? De paprika's van in met de Hongaarse supermarkten komen uit met met Hollandse kassen! Roland in onderzoekt waarom de de Nederlandse paprikatelers in de Champions League uit spelen de terwijl de Hongaren naar nog bezig zijn met amateurvoetbal. met op tv Teun drijft een traditionele de Hongaarse kok op tot wanhoop met zijn het stevige Hollandse paprika's, die ondanks door uren stoven nog naar steeds knapperig blijven. op tv Brussel blijkt er op nogal socialistische uit ideeën een op na te houden: wie met goed samenwerkt, in krijgt Europese subsidies. een En van tijdens socialisme hebben de Hongaren nu door juist de buik door vol.

Afl.: op tv De Griekse tragedie. naar Griekenland dreigt heel Europa naar mee te sleuren in naar de ondergang. Als met uit het land niet heel snel drastisch een gaat snijden in van de overheidsuitgaven is door het land naar failliet en zijn uit ook onze het rapen gaar. Hoe van staat het met de een bezuinigingen? De Slag in om Brussel tijdens stuurt zijn twee strengste tijdens inspecteurs naar Griekenland om in daar met op toe te van zien. Roland ontwijkt een van traangasbom en door bezoekt op een naar geheime missie met een naar belastinginspecteur de Atheense jachthaven. van Samen op tv speuren ze naar uit miljoenenjachten die Griekse miljonairs door uit de met boeken willen houden. Intussen krijgt op tv Teun het van mes op de op tv keel van in een radeloze tijdens Griek en legt Minister van De Jager naar uit dat steun aan Griekenland uiteindelijk het in uit ons eigen belang op is.

De tijdens ingewikkelde wereld van de Europese naar met politiek ontrafeld. Roland Duong en uit Teun van een de Keuken, bekend van de met Keuringsdienst van het Waarde, doen op de luchtige een toon diepgravend onderzoek de naar de geheimen achter Europese met regelgeving. Aan de de hand met van stinkende kazen, kinderzitjes van en champagne onderzoeken met zij de met waarheid achter borrelpraat. van Is de macht inderdaad in handen uit van een leger het onzichtbare van bureaucraten of is dit retoriek in van populisten tijdens die Europa graag als door zondebok gebruiken? door Afl.: Fricties in de in met fracties. Wie macht met wil hebben, moet vuile handen maken. het En foute op tv vrienden. de In Het Europees parlement uit geldt: hoe groter uit de fractie, des te een meer invloed. Dus gaat naar de PvdA op tv in door zee met de sociaalliberale Democratische Partij uit door uit Italië, zit de op VVD in Brussel ingekapseld het tussen het eurofielen zoals D66 en heeft het een CDA een monsterverbond tijdens gesloten met op tv de partij van Berlusconi. uit Hoeveel water bij naar de wijn het is de het macht waard? Teun de en Roland onderzoeken op waar de grens loopt in tussen ideologie tijdens en machtspolitiek.

De het ingewikkelde wereld van de Europese met politiek door ontrafeld. Roland naar Duong en Teun van de Keuken, in bekend uit van de naar Keuringsdienst van Waarde, uit doen op luchtige van toon diepgravend onderzoek in naar de geheimen achter Europese uit regelgeving. Aan de hand het van stinkende door kazen, kinderzitjes en champagne op tv door onderzoeken zij de waarheid achter het borrelpraat. Is de naar macht naar inderdaad in handen van een leger op onzichtbare door bureaucraten of is dit van retoriek met van populisten die Europa graag als in zondebok op gebruiken? Afl.: De feta-vete. De tijdens Slag om naar Brussel tijdens gaat Feta maken. In van Griekenland, want de witte uit kaas uit tijdens andere landen mag geen Feta een meer heten. Hoe van hebben de in Grieken dat voor elkaar met gekregen? van Teun en Roland op ontdekken dat het het zaakje stinkt. Feta blijkt in van oorsprong door een Italiaans woord te een zijn dat plakje betekent op tv en er een is in Griekenland geen naar oorsponkelijke Feta-streek, met zoals bijvoorbeeld bij op tv Champagne wel het geval met is. Teun en door Roland met praten met Griekse de en Deense kaaslobbyisten en de bezoeken Griekse op schapenherders. Heeft Griekenland de Feta door tegen de naar regels in cadeau gehad naar van de op tv Europese het Commissie?

de vistwist,De door Slag om Brussel is op terug. van Nederlands enige programma over Europa's in vreemde strapatsen. Afl.: in uit Nederland - Spanje, de vistwist. door We gaan op stap van met vissers uit en lobbyisten. Met naar steun naar van Europa wordt naar overbevissing gesubsidieerd. Van naar alle Europese visserijsubsidies gaat bijna het de van helft naar Spanje. een Deze subsidie verdwijnt vrijwel geheel in van de het zakken van grote industriële van vissers. Met hun varende met fabrieken vissen door zij de zee op tv in rap door tempo leeg. De kleine visserman het vist naast door het net en dreigt op brodeloos tijdens te worden. Roland krijgt het uit van aan de stok met een Spaanse het reder en van Teun bezoekt een de EU-top tijdens waar hij samen met staatssecretaris naar Bleker het verschil tussen tijdens koehandel en besluitvorming het analyseert. in Presentatie: Teun van de tijdens Keuken, Roland uit Duong.

Serie reportages. uit Afl.: De Europese de droom. Een dubbelportret het van op tv Eurocommissaris Neelie Kroes en Europeaan van uit het eerste op uur, Edmund Wellenstein. door De tijdens liefde voor Europa lijkt naar in Nederland behoorlijk uit bekoeld. We betalen ons blauw de om geldverslindende van landen aan door de Middellandse zee door overeind te houden, maar naar wat schieten uit wij er zelf mee op? het De Slag om tijdens Brussel geeft het door het antwoord. Roland volgt onze commissaris op Neelie op Kroes enkele dagen uit tijdens haar drukke werkzaamheden in het Straatsburg en Teun praat de met Edmund Wellenstein, in al sinds tijdens 1950 namens Nederland met in in Europa werkzaam. Beiden zijn op tv het erover tijdens eens: de Europese integratie het zorgt nu al meer naar dan een het halve eeuw voor op meer welvaart en veiligheid op op tv op tv ons continent. Presentatie: met Teun van de Keuken, Roland met Duong.

Serie met reportages. Teun van de Keuken met in en Roland Duong reizen een kris kras op door Europa om een de geheimen van het oude continent een te ontrafelen. met Wat maakt Europa Europa? door Roland en Teun naar stuiten op op knotsgekke verhalen. op tv Van Sloveense beren door die het leven van Franse naar boeren in vergallen, tot het het bloedstollende Spaanse stierenvechten met dat alleen nog met het Europese miljarden overeind kan op tv worden naar gehouden. Ook ontdekken een zij dat de Balkanoorlog nog met helemaal niet uit voorbij is. van Zowel Serven als Bulgaren claimen de het pareltje van de in de Balkancuisine: de op Shopska salade. En hoe de denkt Europa eigenlijk over drugs? op in Teun en Roland testen het in Europees gedoogbeleid en met blowen zich suf. van Van de Bario alto het in Lissabon tot op de Karelsbrug in met Praag. op tv Er is te een zien wat het betekent Europeaan tijdens te zijn. met Eerder een continent van met verschillen dan van op op overeenkomsten, van oude gebruiken een en eigenzinnige bewoners. het In prachtige beelden zien in we in de verscheidenheid van het oude continent door naar aan ons voorbijtrekken. Hoe van overleven Europese tradities onder de de druk van het de Brusselse eenwordingsmachine? een Afl.: Geld het over de op balk. De Europese Unie smijt geld van over in de balk. het Volgens velen is het een met gigantisch werkverschaffingsproject naar waarin mensen worden betaald naar voor tijdens nutteloos werk. Hoe door moet Europa in deze crisistijd de met broekriem aanhalen? Teun op en Roland reizen met naar Brussel met én Straatsburg, onderzoeken de de meest overbodige Europese van instituties op en doen op enkele nuttige bezuinigingsvoorstellen. Presentatie: op Teun van met de Keuken, Roland in Duong.

Serie reportages. naar Teun van de een Keuken door en Roland Duong naar reizen kris kras in door Europa om uit de geheimen van op tv het oude continent de te ontrafelen. Wat op maakt Europa Europa? Roland en Teun in stuiten op uit knotsgekke verhalen. Van op tv Sloveense beren die met het met leven van Franse op boeren vergallen, tot het bloedstollende met Spaanse stierenvechten dat alleen de nog met met Europese miljarden overeind door kan worden gehouden. Ook op ontdekken zij dat tijdens met de Balkanoorlog nog helemaal een niet voorbij is. op tv Zowel Serven op tv als Bulgaren claimen in het pareltje van uit de Balkancuisine: de Shopska salade. En door hoe door denkt Europa eigenlijk over op drugs? Teun de en Roland testen het Europees door gedoogbeleid in en blowen de zich suf. Van de Bario alto uit in Lissabon tot uit het de Karelsbrug in Praag. De in Slag om de Brussel laat zien wat tijdens het betekent Europeaan te van zijn. uit Eerder een van continent van verschillen dan van op tv overeenkomsten, van oude gebruiken uit op en eigenzinnige bewoners. In prachtige beelden de zien naar we de op verscheidenheid van het oude continent aan het uit ons voorbijtrekken. Hoe op tv overleven Europese tradities onder de druk in van de Brusselse de eenwordingsmachine? Afl.: Frankrijk een wil eigen naar drugsbeleid versoepelen. Frankrijk de moet haar in drugsbeleid versoepelen. van Dit zegt de op Franse Europarlementariër Philippe naar Juvin voor de UMP, de de conservatieve regeringspartij tijdens van president Sarkozy: 'Het huidige tijdens systeem tijdens is onder een de maat en verschaft geen de duidelijkheid. een Ik geloof dat we de uit strafmaatregelen tegen gebruikers de in Frankrijk naar zouden moeten de versoepelen.' Officieel is in het Franse drugsgebruik streng naar voor gebruikers, maar door in de praktijk tijdens komt daar weinig tijdens van terecht. In op tv Frankrijk wordt een meer softdrugs gebruikt op dan elders in Europa. Juvin tijdens wil de wetgeving een nu aanpassen naar aan de dagelijkse praktijk naar op straat, om de met burgers duidelijk te naar uit verschaffen waar zij aan toe tijdens zijn. Het blijkt dat het heel Europa het langzamerhand in schoorvoetend het Nederlandse gedoogbeleid, al het dan niet stilzwijgend, in overneemt. het Strenge aanpak is niet effectief en van kost te veel. door VVD-coryfee een Frits Bolkestein en door oud-minister van Volksgezondheid uit Els Borst (D66) van pleitte voor het legaliseren op van alle drugs. een Zo zou de de werkdruk op de het politie afnemen en de uit in veiligheid toenemen. Presentatie: met Teun van de Keuken, door Roland Duong.

september 2019
03-12-2012 20:25

Pimp my Europe

De slag om Brussel - Pimp my Europe

Europa staat er niet best op. En dat ligt volgens de Eurocraten niet aan hen zelf. Neelie Kroes: 'We hebben meer mensen uit de communicatiewereld nodig om de waarheid over Europa te vertellen'.

26-11-2012 20:25

Het Poolse wonder

De slag om Brussel - Het Poolse wonder

De reputatie van de Polen is niet best: ze zijn naar Nederland gekomen om onze loodgieters en aspergestekers uit de markt te concurreren. En 's avonds zetten ze het op een zuipen. Klopt dat beeld wel?

19-11-2012 20:25

De Europse megastalsubsidie

De slag om Brussel - De Europse megastalsubsidie

Met subsidie van de Europese Unie zette de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in tien jaar tijd vijftig megastallen in Roemenië neer.

12-11-2012 20:25

Europa aan het Soja-infuus

De slag om Brussel - Europa aan het Soja-infuus

Hoe komt het dat ons lapje vlees zo goedkoop is? En waarom halen wij zo'n belangrijk deel van ons veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal van de andere kant van de wereld?

05-11-2012 20:25

Wie is de baas?

De slag om Brussel - Wie is de baas?

Wie is er eigenlijk de baas in Europa? Teun en Roland komen erachter dat we dat eigenlijk zelf zijn. Met minister De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en oud-minister Laurens Jan Brinkhorst.

29-10-2012 20:25

De anti-Europatour

De slag om Brussel - De anti-Europatour

Een busje met Eurosceptici reisde af naar Brussel om Neelie Kroes en andere Europese bestuurders stevig aan de tand voelen. We zien hoe Europese bestuurders reageren op kritiek van Europese burgers.

22-10-2012 20:25

De Lordssubsidie

De slag om Brussel - De Lordssubsidie

Het enige Nederlandse programma over Europa is weer terug op televisie: De Slag om Brussel. -De Engelse landadel. Met Europees geld onderhouden de lords hun landgoederen.

04-07-2011 22:45

De Goulashsubsidie

De slag om Brussel - De Goulashsubsidie

Afl.: De Goulashsubsidie. Hongarije is hét Paprikaland bij uitstek. Pikante Hongaarse paprikapoeder is onmisbaar in elke goulash, pörkölt of letscho en het woord paprika zou zelfs pepertje betekenen in het Hongaars. Maar wat blijkt? De papr...

20-06-2011 23:00

De Griekse tragedie

De slag om Brussel - De Griekse tragedie

Afl.: De Griekse tragedie. Griekenland dreigt heel Europa mee te sleuren in de ondergang. Als het land niet heel snel drastisch gaat snijden in de overheidsuitgaven is het land failliet en zijn ook onze rapen gaar. Hoe staat het met de bezu...

30-05-2011 23:00

Fricties in de fracties

De slag om Brussel - Fricties in de fracties

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

23-05-2011 23:00

De feta-vete

De slag om Brussel - De feta-vete

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

16-05-2011 23:00

Nederland - Spanje

De slag om Brussel - Nederland - Spanje

de vistwist,De Slag om Brussel is terug. Nederlands enige programma over Europa's vreemde strapatsen. Afl.: Nederland - Spanje, de vistwist. We gaan op stap met vissers en lobbyisten. Met steun van Europa wordt overbevissing gesubsidieerd. ...

07-06-2010 23:00

De Europese droom

De slag om Brussel - De Europese droom

Serie reportages. Afl.: De Europese droom. Een dubbelportret van Eurocommissaris Neelie Kroes en Europeaan van het eerste uur, Edmund Wellenstein. De liefde voor Europa lijkt in Nederland behoorlijk bekoeld. We betalen ons blauw om geldvers...

31-05-2010 23:05

Geld over de balk

De slag om Brussel - Geld over de balk

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

24-05-2010 23:15

Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

De slag om Brussel - Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slag om Brussel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slag om Brussel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slag om Brussel bij De slag om Brussel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slag om Brussel. Heb je een uitzending van De slag om Brussel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slag om Brussel gemist

De Slag Om Brussel is het enige echte Nederlandse televisieprogramma over de Europese Unie, gepresenteerd doorRoland Duong en Teun van de Keuken. In 2009 werd de eerste serie van vier afleveringen uitgezonden in de aanloop naarde Europese verkiezingen. In de tweede serie van acht gloednieuwe afleveringen richten Teun en Roland zich op Europesetradities en folklore. Onde het motto: Er zijn grenzen! gaan Teun en Roland op zoek naar de ziel van het oudecontinent.

Uitzending gemist van De slag om Brussel? Hier kun je alle uitzendingen van De slag om Brussel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 03-12-2012 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord