Programma gemist?

Europa naar staat er niet best van op. En naar dat ligt volgens tijdens de Eurocraten op niet aan hen zelf. Neelie een Kroes: tijdens 'We hebben meer mensen uit de tijdens communicatiewereld naar nodig om de een waarheid over Europa te de vertellen'.

De reputatie van tijdens de Polen is naar uit niet best: ze met zijn naar Nederland het gekomen om onze loodgieters uit en aspergestekers uit de markt een te concurreren. En van 's avonds zetten op tv ze het op de een zuipen. het Klopt dat beeld uit wel?

Met subsidie op van de Europese op Unie zette in de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in de tien naar jaar tijd vijftig een megastallen in Roemenië op tv neer.

Hoe komt het naar dat ons lapje het vlees zo goedkoop in is? En waarom van halen naar wij zo'n belangrijk deel in van ons door veevoer, het eiwitrijke een soja, helemaal van de tijdens andere kant van het de naar wereld?

Wie van is er eigenlijk de met baas de in Europa? Teun naar en Roland komen door erachter dat we op tv dat eigenlijk zelf zijn. Met naar minister De Jager, oud-eurocommissaris op Frits Bolkestein en op tv oud-minister tijdens Laurens Jan een Brinkhorst.

Een busje uit met Eurosceptici reisde af op naar Brussel om op tv Neelie Kroes tijdens en andere uit Europese bestuurders stevig aan op de tand uit voelen. We zien hoe van Europese bestuurders reageren uit op tijdens kritiek van Europese van burgers.

Het het enige Nederlandse programma in over Europa naar is weer terug op tijdens televisie: De Slag om Brussel. een -De van Engelse landadel. Met Europees geld in onderhouden de in lords een hun landgoederen.

Afl.: een De Goulashsubsidie. Hongarije is hét tijdens Paprikaland tijdens bij uitstek. Pikante in Hongaarse paprikapoeder is een onmisbaar in elke goulash, pörkölt op of letscho het en het woord het paprika zou met zelfs pepertje betekenen in uit het Hongaars. met Maar wat blijkt? De door paprika's in op tv de Hongaarse supermarkten komen uit naar in Hollandse kassen! Roland onderzoekt waarom de de met Nederlandse paprikatelers in de Champions tijdens League spelen terwijl met de Hongaren nog op bezig zijn het met amateurvoetbal. Teun van drijft een traditionele op Hongaarse kok tot wanhoop met op tv zijn op stevige Hollandse paprika's, die uit ondanks uren stoven nog door steeds knapperig blijven. van Brussel blijkt het er nogal socialistische ideeën door op tijdens na te houden: wie naar goed samenwerkt, krijgt Europese het subsidies. En van van socialisme hebben een de Hongaren nu in juist van de buik vol.

Afl.: De een Griekse door tragedie. Griekenland dreigt heel Europa in mee te sleuren in in de ondergang. op Als het land niet op tv heel snel drastisch uit gaat op tv snijden in de met overheidsuitgaven is het land failliet de van en zijn ook onze rapen een gaar. Hoe staat op tv het met de uit bezuinigingen? De Slag op om Brussel met stuurt zijn op twee strengste inspecteurs naar Griekenland om naar daar op toe de te door zien. Roland ontwijkt een een traangasbom en naar bezoekt op het een geheime missie met van een belastinginspecteur de op Atheense jachthaven. Samen speuren in ze naar miljoenenjachten die op tv Griekse door miljonairs uit de een boeken willen tijdens houden. Intussen krijgt Teun uit het mes op de keel de van een radeloze tijdens Griek en door legt door Minister De Jager van uit dat steun aan Griekenland uit uiteindelijk naar in ons eigen belang de is.

De met ingewikkelde wereld van de Europese naar politiek ontrafeld. Roland op tv Duong het en Teun van de van Keuken, bekend van naar de Keuringsdienst van naar Waarde, doen op luchtige de toon het diepgravend onderzoek naar de tijdens geheimen achter Europese regelgeving. het Aan met de hand uit van stinkende kazen, kinderzitjes en champagne tijdens onderzoeken het zij de op waarheid achter borrelpraat. Is de macht uit inderdaad in naar handen van een leger het onzichtbare bureaucraten of de is met dit retoriek van populisten die op tv Europa graag naar als zondebok gebruiken? de Afl.: Fricties in de door door fracties. Wie macht op wil hebben, moet vuile op tv handen maken. een En foute vrienden. In door Het Europees parlement uit geldt: hoe een groter de fractie, met des te meer invloed. Dus op tv gaat de van PvdA in zee met door de de sociaalliberale Democratische Partij uit Italië, zit het op tv de VVD in Brussel op ingekapseld tussen eurofielen zoals de D66 en op heeft het uit CDA een monsterverbond gesloten met het de het partij van Berlusconi. uit Hoeveel water bij de uit wijn is een de macht waard? Teun met en Roland onderzoeken waar tijdens de grens door loopt tussen naar ideologie en machtspolitiek.

De een ingewikkelde wereld van uit de Europese politiek tijdens ontrafeld. Roland Duong en tijdens Teun van de de Keuken, bekend de van de Keuringsdienst van Waarde, de doen op luchtige in van toon diepgravend onderzoek naar met de geheimen achter Europese naar regelgeving. Aan uit de hand van de stinkende kazen, kinderzitjes en door champagne in onderzoeken zij de waarheid achter borrelpraat. tijdens Is naar de macht inderdaad in door handen van een op tv leger onzichtbare op tv bureaucraten of is uit dit retoriek van populisten in die Europa graag met als zondebok gebruiken? tijdens Afl.: De met feta-vete. De Slag door om Brussel het gaat Feta maken. In Griekenland, van want de witte kaas naar uit van andere landen door mag geen Feta meer heten. Hoe naar hebben de Grieken op dat voor door elkaar gekregen? Teun van en Roland ontdekken tijdens dat het het zaakje stinkt. Feta uit blijkt van op oorsprong een Italiaans woord een te zijn dat het plakje betekent en er van is uit in Griekenland geen oorsponkelijke Feta-streek, zoals tijdens bijvoorbeeld bij tijdens Champagne van wel het geval een is. Teun en Roland praten met een Griekse en Deense op tv kaaslobbyisten de en bezoeken met Griekse schapenherders. Heeft in Griekenland de Feta tegen een de regels naar in cadeau gehad van de het Europese op Commissie?

de het vistwist,De Slag om naar Brussel is een terug. Nederlands enige programma over op Europa's vreemde strapatsen. Afl.: het Nederland van - Spanje, de naar vistwist. We gaan op naar stap met vissers op tv en lobbyisten. Met steun door van naar Europa wordt overbevissing gesubsidieerd. Van met alle Europese op tv visserijsubsidies gaat op bijna de helft naar Spanje. naar Deze subsidie verdwijnt op vrijwel naar geheel in de zakken tijdens van grote industriële vissers. uit Met hun varende naar fabrieken naar vissen zij de in zee in uit rap tempo leeg. van De kleine visserman vist van naast het net op en dreigt brodeloos de te worden. Roland van krijgt het aan de de stok uit met een Spaanse reder en Teun met bezoekt een de EU-top tijdens waar hij samen met staatssecretaris naar Bleker het verschil tussen uit koehandel en naar besluitvorming analyseert. Presentatie: Teun door van naar de Keuken, Roland van Duong.

Serie van reportages. Afl.: naar De Europese droom. Een dubbelportret het van Eurocommissaris Neelie door Kroes en door Europeaan van het op tv eerste uur, uit Edmund Wellenstein. De liefde voor Europa in uit lijkt in Nederland van behoorlijk bekoeld. We betalen ons tijdens blauw om geldverslindende landen op tv aan de Middellandse in zee overeind uit te houden, maar wat tijdens schieten op tv wij er door zelf mee op? De Slag met om Brussel geeft de het antwoord. met Roland volgt de onze commissaris Neelie Kroes enkele op dagen tijdens in haar drukke werkzaamheden in door Straatsburg en met Teun praat met Edmund Wellenstein, met al sinds het 1950 namens de Nederland in Europa werkzaam. Beiden met zijn het erover op tv op tv eens: de Europese integratie door zorgt nu al naar meer dan een halve eeuw door voor meer tijdens welvaart en veiligheid op van ons continent. Presentatie: het met Teun van de Keuken, Roland door Duong.

Serie reportages. Teun in met van de Keuken een en Roland Duong reizen kris kras tijdens door in Europa om de geheimen van met op het oude continent te ontrafelen. een Wat het maakt Europa Europa? Roland en de Teun stuiten op knotsgekke van in verhalen. Van Sloveense beren met die het leven van van Franse boeren vergallen, tot uit het bloedstollende Spaanse tijdens stierenvechten dat door alleen nog de met Europese miljarden overeind op kan worden gehouden. naar Ook ontdekken zij dat door de Balkanoorlog nog door helemaal niet voorbij op tv is. Zowel op tv Serven tijdens als Bulgaren claimen het naar pareltje van de Balkancuisine: de van Shopska salade. tijdens En hoe denkt van Europa eigenlijk over uit drugs? Teun het en Roland naar testen het Europees gedoogbeleid en naar blowen een zich suf. Van de uit Bario alto in Lissabon tot op tv de Karelsbrug een in Praag. Er is het te zien op tv wat het het betekent Europeaan te zijn. Eerder van een naar continent van verschillen in dan van overeenkomsten, van oude in naar gebruiken en eigenzinnige bewoners. met In prachtige door beelden zien we de verscheidenheid met van het oude continent een de aan ons voorbijtrekken. Hoe overleven Europese in tradities onder de op druk van door de Brusselse naar eenwordingsmachine? Afl.: Geld over de het balk. De Europese uit Unie van smijt geld over de tijdens balk. Volgens velen het is het een een gigantisch werkverschaffingsproject waarin op tv mensen worden betaald voor het nutteloos van werk. Hoe moet Europa in het deze crisistijd de naar uit broekriem aanhalen? Teun en tijdens Roland reizen naar Brussel én uit Straatsburg, onderzoeken naar de meest met overbodige Europese instituties en doen naar enkele nuttige bezuinigingsvoorstellen. naar Presentatie: van Teun van de Keuken, van Roland op tv Duong.

Serie van reportages. Teun van uit de Keuken en Roland naar Duong reizen tijdens kris kras door Europa om van door de geheimen van het door oude continent te door ontrafelen. Wat maakt op tv Europa Europa? Roland en Teun met stuiten op met knotsgekke verhalen. naar Van Sloveense door beren die het de leven van Franse boeren vergallen, in tot het naar bloedstollende Spaanse het stierenvechten dat alleen nog uit met Europese miljarden door overeind kan het worden gehouden. Ook ontdekken op tv zij dat de Balkanoorlog in nog helemaal een niet voorbij is. Zowel naar Serven het als Bulgaren claimen het pareltje met van de op Balkancuisine: de Shopska salade. naar En hoe op denkt Europa eigenlijk over een drugs? Teun en Roland tijdens testen het de Europees gedoogbeleid en in blowen in zich suf. Van de Bario alto met in Lissabon tot uit met de Karelsbrug in een Praag. De Slag naar om Brussel laat van zien wat het betekent Europeaan te de zijn. Eerder een van continent van op tv verschillen dan van uit overeenkomsten, van oude met gebruiken naar en eigenzinnige bewoners. In prachtige beelden naar zien door we de verscheidenheid de van het door oude continent aan ons een voorbijtrekken. Hoe de overleven Europese tradities het onder de druk van de met Brusselse eenwordingsmachine? Afl.: Frankrijk tijdens wil eigen een drugsbeleid tijdens versoepelen. Frankrijk moet haar drugsbeleid versoepelen. op Dit zegt de door Franse door Europarlementariër Philippe het Juvin voor de naar UMP, de conservatieve tijdens regeringspartij van president Sarkozy: een 'Het huidige naar systeem is onder de door maat en verschaft een geen duidelijkheid. Ik de geloof dat op tv we de strafmaatregelen tijdens tegen gebruikers in Frankrijk uit zouden moeten versoepelen.' Officieel is door het in Franse drugsgebruik het streng voor gebruikers, op tv maar in de praktijk tijdens komt daar weinig op tv van terecht. In op tv Frankrijk wordt meer met softdrugs gebruikt dan tijdens elders in Europa. Juvin op wil de wetgeving nu op aanpassen aan in de dagelijkse praktijk op in straat, om de naar burgers door duidelijk te verschaffen waar een zij de aan toe zijn. door Het blijkt dat heel het Europa langzamerhand de schoorvoetend het Nederlandse met gedoogbeleid, al dan niet stilzwijgend, naar overneemt. Strenge uit aanpak is niet uit effectief en kost te met veel. VVD-coryfee Frits naar Bolkestein en oud-minister van het op Volksgezondheid Els Borst (D66) pleitte tijdens voor het legaliseren van op van alle drugs. Zo zou de naar werkdruk met op de politie afnemen en de tijdens veiligheid toenemen. op tv Presentatie: Teun van de naar Keuken, Roland op Duong.

maart 2019
03-12-2012 20:25

Pimp my Europe

De slag om Brussel - Pimp my Europe

Europa staat er niet best op. En dat ligt volgens de Eurocraten niet aan hen zelf. Neelie Kroes: 'We hebben meer mensen uit de communicatiewereld nodig om de waarheid over Europa te vertellen'.

26-11-2012 20:25

Het Poolse wonder

De slag om Brussel - Het Poolse wonder

De reputatie van de Polen is niet best: ze zijn naar Nederland gekomen om onze loodgieters en aspergestekers uit de markt te concurreren. En 's avonds zetten ze het op een zuipen. Klopt dat beeld wel?

19-11-2012 20:25

De Europse megastalsubsidie

De slag om Brussel - De Europse megastalsubsidie

Met subsidie van de Europese Unie zette de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in tien jaar tijd vijftig megastallen in Roemenië neer.

12-11-2012 20:25

Europa aan het Soja-infuus

De slag om Brussel - Europa aan het Soja-infuus

Hoe komt het dat ons lapje vlees zo goedkoop is? En waarom halen wij zo'n belangrijk deel van ons veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal van de andere kant van de wereld?

05-11-2012 20:25

Wie is de baas?

De slag om Brussel - Wie is de baas?

Wie is er eigenlijk de baas in Europa? Teun en Roland komen erachter dat we dat eigenlijk zelf zijn. Met minister De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en oud-minister Laurens Jan Brinkhorst.

29-10-2012 20:25

De anti-Europatour

De slag om Brussel - De anti-Europatour

Een busje met Eurosceptici reisde af naar Brussel om Neelie Kroes en andere Europese bestuurders stevig aan de tand voelen. We zien hoe Europese bestuurders reageren op kritiek van Europese burgers.

22-10-2012 20:25

De Lordssubsidie

De slag om Brussel - De Lordssubsidie

Het enige Nederlandse programma over Europa is weer terug op televisie: De Slag om Brussel. -De Engelse landadel. Met Europees geld onderhouden de lords hun landgoederen.

04-07-2011 22:45

De Goulashsubsidie

De slag om Brussel - De Goulashsubsidie

Afl.: De Goulashsubsidie. Hongarije is hét Paprikaland bij uitstek. Pikante Hongaarse paprikapoeder is onmisbaar in elke goulash, pörkölt of letscho en het woord paprika zou zelfs pepertje betekenen in het Hongaars. Maar wat blijkt? De papr...

20-06-2011 23:00

De Griekse tragedie

De slag om Brussel - De Griekse tragedie

Afl.: De Griekse tragedie. Griekenland dreigt heel Europa mee te sleuren in de ondergang. Als het land niet heel snel drastisch gaat snijden in de overheidsuitgaven is het land failliet en zijn ook onze rapen gaar. Hoe staat het met de bezu...

30-05-2011 23:00

Fricties in de fracties

De slag om Brussel - Fricties in de fracties

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

23-05-2011 23:00

De feta-vete

De slag om Brussel - De feta-vete

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

16-05-2011 23:00

Nederland - Spanje

De slag om Brussel - Nederland - Spanje

de vistwist,De Slag om Brussel is terug. Nederlands enige programma over Europa's vreemde strapatsen. Afl.: Nederland - Spanje, de vistwist. We gaan op stap met vissers en lobbyisten. Met steun van Europa wordt overbevissing gesubsidieerd. ...

07-06-2010 23:00

De Europese droom

De slag om Brussel - De Europese droom

Serie reportages. Afl.: De Europese droom. Een dubbelportret van Eurocommissaris Neelie Kroes en Europeaan van het eerste uur, Edmund Wellenstein. De liefde voor Europa lijkt in Nederland behoorlijk bekoeld. We betalen ons blauw om geldvers...

31-05-2010 23:05

Geld over de balk

De slag om Brussel - Geld over de balk

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

24-05-2010 23:15

Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

De slag om Brussel - Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slag om Brussel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slag om Brussel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slag om Brussel bij De slag om Brussel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slag om Brussel. Heb je een uitzending van De slag om Brussel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slag om Brussel gemist

De Slag Om Brussel is het enige echte Nederlandse televisieprogramma over de Europese Unie, gepresenteerd doorRoland Duong en Teun van de Keuken. In 2009 werd de eerste serie van vier afleveringen uitgezonden in de aanloop naarde Europese verkiezingen. In de tweede serie van acht gloednieuwe afleveringen richten Teun en Roland zich op Europesetradities en folklore. Onde het motto: Er zijn grenzen! gaan Teun en Roland op zoek naar de ziel van het oudecontinent.

Uitzending gemist van De slag om Brussel? Hier kun je alle uitzendingen van De slag om Brussel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 03-12-2012 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord