Programma gemist?

Europa met staat er niet een best op. En van dat ligt volgens de Eurocraten tijdens in niet aan hen zelf. in Neelie Kroes: 'We hebben meer naar mensen uit de op tv communicatiewereld nodig om het naar de waarheid over Europa te tijdens vertellen'.

De op tv reputatie van de Polen is naar niet op tv best: ze zijn naar Nederland door gekomen om onze in loodgieters en door aspergestekers tijdens uit de markt te concurreren. En de 's avonds het zetten ze het op met een een zuipen. Klopt op tv dat beeld wel?

Met uit subsidie van naar de Europese Unie zette het de Amerikaanse in varkensgigant Smithfield in door tien jaar tijd vijftig megastallen tijdens in van Roemenië neer.

Hoe komt naar het dat tijdens ons lapje vlees zo goedkoop in is? En waarom in in halen wij zo'n belangrijk met deel van ons veevoer, met het eiwitrijke soja, helemaal de uit van de andere kant van van de uit wereld?

Wie naar is er eigenlijk in de baas in Europa? met Teun op tv en Roland komen erachter een dat we dat een eigenlijk zelf zijn. door Met minister De Jager, oud-eurocommissaris van Frits Bolkestein en uit oud-minister door Laurens Jan met Brinkhorst.

Een uit busje met Eurosceptici de reisde af door naar Brussel om Neelie Kroes en een andere van Europese bestuurders stevig aan door de op tand voelen. We zien naar hoe Europese bestuurders reageren op door kritiek met van Europese naar burgers.

Het enige op Nederlandse een programma over Europa tijdens is weer terug op televisie: een De Slag om naar Brussel. van -De Engelse landadel. Met een Europees geld onderhouden door de lords uit hun landgoederen.

Afl.: De door Goulashsubsidie. Hongarije de is hét op Paprikaland bij uitstek. op Pikante Hongaarse paprikapoeder is onmisbaar in in elke goulash, pörkölt door of letscho en de het woord paprika een zou tijdens zelfs pepertje betekenen met in het Hongaars. Maar het wat blijkt? De paprika's uit met in de Hongaarse uit supermarkten komen uit Hollandse het kassen! Roland de onderzoekt waarom de Nederlandse naar paprikatelers in de Champions tijdens League spelen terwijl in de naar Hongaren nog bezig zijn met amateurvoetbal. tijdens Teun drijft in een naar traditionele Hongaarse kok tot in wanhoop met zijn stevige Hollandse door paprika's, die van ondanks uren stoven uit nog steeds knapperig blijven. op tv van Brussel blijkt er nogal de socialistische ideeën op na naar te houden: wie goed op uit samenwerkt, krijgt Europese subsidies. En van van met socialisme hebben de de Hongaren nu juist naar de buik vol.

Afl.: op De Griekse door tragedie. Griekenland dreigt heel Europa mee het te naar sleuren in de tijdens ondergang. Als het door land niet met heel snel drastisch gaat snijden in naar de overheidsuitgaven is in het van land failliet en zijn ook tijdens onze door rapen gaar. Hoe staat de het een met de bezuinigingen? in De Slag om Brussel het stuurt zijn twee strengste tijdens inspecteurs naar het Griekenland om daar op toe uit te zien. tijdens Roland ontwijkt een traangasbom op tv en bezoekt op met een in geheime missie de met een belastinginspecteur de Atheense jachthaven. op uit Samen speuren ze naar een miljoenenjachten die Griekse van miljonairs uit de boeken uit willen het houden. Intussen krijgt Teun met het mes naar op de keel van een radeloze tijdens Griek met en legt Minister de De Jager uit met dat steun op aan Griekenland uiteindelijk in ons op eigen belang de is.

De ingewikkelde wereld van van de Europese naar op tv politiek ontrafeld. Roland Duong en het Teun van van de Keuken, bekend met van de Keuringsdienst van tijdens Waarde, doen op uit luchtige toon tijdens diepgravend onderzoek naar de naar geheimen achter Europese regelgeving. de Aan de hand naar met van stinkende kazen, kinderzitjes en champagne door onderzoeken zij het de waarheid achter op tv borrelpraat. Is de uit macht inderdaad in handen de van een leger uit onzichtbare bureaucraten of met is dit retoriek van van tijdens populisten die Europa graag door als zondebok gebruiken? naar Afl.: Fricties in tijdens de fracties. Wie macht van wil hebben, moet op tv vuile handen uit maken. op tv En foute vrienden. van In Het Europees parlement geldt: hoe op tv groter naar de fractie, uit des te meer invloed. tijdens Dus gaat de uit PvdA in zee met naar de sociaalliberale Democratische Partij tijdens op uit Italië, zit de VVD in een Brussel door ingekapseld tussen een eurofielen zoals D66 en de heeft het CDA een monsterverbond door gesloten met naar de partij van Berlusconi. het Hoeveel water bij van de wijn met is de macht waard? naar Teun en Roland de op onderzoeken waar de grens loopt van tussen ideologie naar en machtspolitiek.

De ingewikkelde het wereld van van de Europese politiek tijdens ontrafeld. Roland Duong en Teun tijdens van de door Keuken, bekend naar van de Keuringsdienst van Waarde, door doen op naar luchtige toon diepgravend onderzoek op naar de geheimen het achter de Europese regelgeving. Aan de de hand van stinkende kazen, op tv kinderzitjes en op tv champagne onderzoeken met zij de waarheid achter borrelpraat. een een Is de macht inderdaad in met handen van een een leger een onzichtbare bureaucraten of uit is dit retoriek van populisten die tijdens Europa graag met als zondebok gebruiken? met Afl.: in De feta-vete. De Slag om een Brussel gaat Feta een maken. In Griekenland, want tijdens de witte door kaas uit andere door landen van mag geen Feta op meer heten. Hoe met hebben de Grieken dat voor de elkaar gekregen? Teun en de Roland met ontdekken dat het zaakje stinkt. met Feta blijkt van het oorsprong een Italiaans in woord een te zijn dat plakje betekent naar en er door is in op tv Griekenland geen oorsponkelijke Feta-streek, op tv zoals bijvoorbeeld van bij Champagne door wel het geval is. Teun op tv en Roland praten met met Griekse door en Deense in kaaslobbyisten en bezoeken Griekse met schapenherders. Heeft een Griekenland de Feta tegen door de regels in cadeau naar gehad van de Europese op in Commissie?

de vistwist,De Slag de in om Brussel is terug. uit Nederlands enige programma over op Europa's vreemde strapatsen. Afl.: van van Nederland - Spanje, naar de vistwist. We door gaan op stap met vissers door en lobbyisten. op tv Met steun van Europa wordt met met overbevissing gesubsidieerd. Van met alle Europese visserijsubsidies gaat met bijna de helft naar Spanje. op Deze subsidie de verdwijnt vrijwel geheel de in op tv de zakken van grote met industriële vissers. op tv Met hun varende fabrieken uit vissen zij de zee het in rap uit tempo leeg. in De kleine visserman vist naast een het van net en dreigt naar brodeloos te worden. Roland krijgt op tv het aan naar de stok op met een Spaanse met reder en Teun tijdens bezoekt een EU-top waar naar hij samen met door staatssecretaris Bleker het het verschil tussen koehandel en besluitvorming naar analyseert. Presentatie: naar Teun tijdens van de Keuken, Roland tijdens Duong.

Serie met reportages. Afl.: De Europese tijdens droom. Een dubbelportret met van Eurocommissaris Neelie van Kroes en naar Europeaan van door het eerste uur, uit Edmund Wellenstein. De in liefde voor Europa op tv lijkt in Nederland behoorlijk de bekoeld. We de betalen ons blauw om geldverslindende uit landen aan de op Middellandse zee door overeind te houden, naar maar wat uit schieten wij er zelf mee op? met De Slag in om Brussel geeft het het antwoord. Roland met volgt onze van commissaris Neelie Kroes met enkele dagen tijdens haar drukke in werkzaamheden in Straatsburg tijdens en Teun het praat door met Edmund Wellenstein, al sinds 1950 door namens Nederland naar in Europa werkzaam. naar Beiden zijn het erover op eens: de Europese op op integratie zorgt nu het al meer dan de een halve eeuw voor meer van welvaart en uit veiligheid op ons continent. Presentatie: de tijdens Teun van de een Keuken, Roland Duong.

Serie op tv reportages. Teun van de Keuken het door en Roland Duong reizen kris tijdens kras door Europa om uit de geheimen uit van het tijdens oude continent in te ontrafelen. Wat maakt Europa van Europa? van Roland en Teun stuiten uit op knotsgekke verhalen. op Van Sloveense beren door die het leven de van Franse van boeren vergallen, tot het bloedstollende Spaanse op stierenvechten dat alleen het nog uit met Europese miljarden overeind kan in door worden gehouden. Ook ontdekken de zij dat de tijdens Balkanoorlog nog helemaal niet voorbij tijdens is. Zowel naar Serven als tijdens Bulgaren claimen het pareltje in van de het Balkancuisine: de Shopska salade. En van hoe naar denkt Europa eigenlijk de over drugs? Teun en op tv Roland door testen het Europees gedoogbeleid naar en blowen de zich suf. Van het de Bario alto met in Lissabon tot door de Karelsbrug in Praag. een Er is de te zien wat op het betekent Europeaan van te zijn. Eerder een continent de van verschillen dan een van overeenkomsten, het van oude gebruiken op tv en eigenzinnige bewoners. In tijdens prachtige beelden op zien we met de verscheidenheid van het op oude continent door aan ons voorbijtrekken. Hoe tijdens overleven Europese een tradities onder de door druk van de Brusselse eenwordingsmachine? Afl.: tijdens een Geld over de balk. De Europese het Unie smijt geld van over de een balk. Volgens velen het is het op tv een gigantisch werkverschaffingsproject waarin mensen op tv worden tijdens betaald voor in nutteloos werk. Hoe moet Europa het in naar deze crisistijd de van broekriem aanhalen? Teun en uit Roland reizen naar de Brussel én Straatsburg, onderzoeken de de meest overbodige Europese naar instituties een en doen enkele door nuttige bezuinigingsvoorstellen. Presentatie: Teun van uit de op tv Keuken, Roland het Duong.

Serie reportages. op Teun van de naar Keuken van en Roland Duong reizen kris de kras door Europa het om de tijdens geheimen van in het oude continent te ontrafelen. Wat van maakt op Europa Europa? Roland en naar Teun stuiten op knotsgekke uit de verhalen. Van Sloveense beren tijdens die het leven in van Franse boeren op tv vergallen, tot het bloedstollende Spaanse de het stierenvechten dat alleen nog met Europese met miljarden overeind tijdens kan uit worden gehouden. Ook ontdekken door zij dat de het Balkanoorlog nog helemaal niet door voorbij het is. Zowel Serven als Bulgaren claimen door het van pareltje van op de Balkancuisine: de in Shopska salade. En hoe denkt van Europa eigenlijk over door drugs? uit Teun en Roland testen door het Europees gedoogbeleid tijdens en blowen de zich suf. Van de Bario uit alto door in Lissabon tot de op tv Karelsbrug in tijdens Praag. De Slag om in Brussel laat zien wat in het betekent Europeaan uit te zijn. een Eerder een continent van met verschillen dan van overeenkomsten, de van oude naar gebruiken op en eigenzinnige bewoners. In het prachtige beelden naar zien we de naar verscheidenheid van het uit oude continent aan ons voorbijtrekken. Hoe naar door overleven Europese tradities onder de een druk van de Brusselse in eenwordingsmachine? Afl.: Frankrijk op wil eigen drugsbeleid naar versoepelen. Frankrijk in moet haar drugsbeleid de versoepelen. Dit in zegt de met Franse Europarlementariër Philippe Juvin voor de door UMP, tijdens de conservatieve regeringspartij van op tv president Sarkozy: 'Het huidige het systeem tijdens is onder de het maat en verschaft geen het duidelijkheid. Ik tijdens geloof dat tijdens we de strafmaatregelen tegen gebruikers in tijdens Frankrijk op tv zouden moeten versoepelen.' Officieel is de van het Franse drugsgebruik streng uit voor gebruikers, uit maar in de op praktijk komt daar weinig met van terecht. In met Frankrijk wordt meer softdrugs gebruikt een dan elders in een Europa. Juvin op wil de van wetgeving nu aanpassen aan uit de dagelijkse praktijk op op straat, om uit de burgers een duidelijk te naar verschaffen waar zij in aan toe zijn. Het tijdens blijkt dat heel Europa de langzamerhand schoorvoetend het het Nederlandse gedoogbeleid, al dan van niet stilzwijgend, naar overneemt. Strenge aanpak de is niet uit effectief en naar kost te veel. VVD-coryfee met Frits Bolkestein en oud-minister met van het Volksgezondheid Els Borst (D66) het pleitte voor het legaliseren uit van alle in drugs. Zo op tv zou de werkdruk op van de politie afnemen uit en de veiligheid van toenemen. Presentatie: Teun van tijdens de door Keuken, Roland Duong.

september 2020
03-12-2012 20:25

Pimp my Europe

De slag om Brussel - Pimp my Europe

Europa staat er niet best op. En dat ligt volgens de Eurocraten niet aan hen zelf. Neelie Kroes: 'We hebben meer mensen uit de communicatiewereld nodig om de waarheid over Europa te vertellen'.

26-11-2012 20:25

Het Poolse wonder

De slag om Brussel - Het Poolse wonder

De reputatie van de Polen is niet best: ze zijn naar Nederland gekomen om onze loodgieters en aspergestekers uit de markt te concurreren. En 's avonds zetten ze het op een zuipen. Klopt dat beeld wel?

19-11-2012 20:25

De Europse megastalsubsidie

De slag om Brussel - De Europse megastalsubsidie

Met subsidie van de Europese Unie zette de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in tien jaar tijd vijftig megastallen in Roemenië neer.

12-11-2012 20:25

Europa aan het Soja-infuus

De slag om Brussel - Europa aan het Soja-infuus

Hoe komt het dat ons lapje vlees zo goedkoop is? En waarom halen wij zo'n belangrijk deel van ons veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal van de andere kant van de wereld?

05-11-2012 20:25

Wie is de baas?

De slag om Brussel - Wie is de baas?

Wie is er eigenlijk de baas in Europa? Teun en Roland komen erachter dat we dat eigenlijk zelf zijn. Met minister De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en oud-minister Laurens Jan Brinkhorst.

29-10-2012 20:25

De anti-Europatour

De slag om Brussel - De anti-Europatour

Een busje met Eurosceptici reisde af naar Brussel om Neelie Kroes en andere Europese bestuurders stevig aan de tand voelen. We zien hoe Europese bestuurders reageren op kritiek van Europese burgers.

22-10-2012 20:25

De Lordssubsidie

De slag om Brussel - De Lordssubsidie

Het enige Nederlandse programma over Europa is weer terug op televisie: De Slag om Brussel. -De Engelse landadel. Met Europees geld onderhouden de lords hun landgoederen.

04-07-2011 22:45

De Goulashsubsidie

De slag om Brussel - De Goulashsubsidie

Afl.: De Goulashsubsidie. Hongarije is hét Paprikaland bij uitstek. Pikante Hongaarse paprikapoeder is onmisbaar in elke goulash, pörkölt of letscho en het woord paprika zou zelfs pepertje betekenen in het Hongaars. Maar wat blijkt? De papr...

20-06-2011 23:00

De Griekse tragedie

De slag om Brussel - De Griekse tragedie

Afl.: De Griekse tragedie. Griekenland dreigt heel Europa mee te sleuren in de ondergang. Als het land niet heel snel drastisch gaat snijden in de overheidsuitgaven is het land failliet en zijn ook onze rapen gaar. Hoe staat het met de bezu...

30-05-2011 23:00

Fricties in de fracties

De slag om Brussel - Fricties in de fracties

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

23-05-2011 23:00

De feta-vete

De slag om Brussel - De feta-vete

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

16-05-2011 23:00

Nederland - Spanje

De slag om Brussel - Nederland - Spanje

de vistwist,De Slag om Brussel is terug. Nederlands enige programma over Europa's vreemde strapatsen. Afl.: Nederland - Spanje, de vistwist. We gaan op stap met vissers en lobbyisten. Met steun van Europa wordt overbevissing gesubsidieerd. ...

07-06-2010 23:00

De Europese droom

De slag om Brussel - De Europese droom

Serie reportages. Afl.: De Europese droom. Een dubbelportret van Eurocommissaris Neelie Kroes en Europeaan van het eerste uur, Edmund Wellenstein. De liefde voor Europa lijkt in Nederland behoorlijk bekoeld. We betalen ons blauw om geldvers...

31-05-2010 23:05

Geld over de balk

De slag om Brussel - Geld over de balk

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

24-05-2010 23:15

Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

De slag om Brussel - Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slag om Brussel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slag om Brussel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slag om Brussel bij De slag om Brussel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slag om Brussel. Heb je een uitzending van De slag om Brussel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slag om Brussel gemist

De Slag Om Brussel is het enige echte Nederlandse televisieprogramma over de Europese Unie, gepresenteerd doorRoland Duong en Teun van de Keuken. In 2009 werd de eerste serie van vier afleveringen uitgezonden in de aanloop naarde Europese verkiezingen. In de tweede serie van acht gloednieuwe afleveringen richten Teun en Roland zich op Europesetradities en folklore. Onde het motto: Er zijn grenzen! gaan Teun en Roland op zoek naar de ziel van het oudecontinent.

Uitzending gemist van De slag om Brussel? Hier kun je alle uitzendingen van De slag om Brussel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 03-12-2012 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!