Programma gemist?

Europa staat tijdens er niet best de op. En dat ligt een volgens de Eurocraten tijdens met niet aan hen zelf. uit Neelie Kroes: naar 'We hebben meer mensen uit de een communicatiewereld nodig op om de door waarheid over door Europa te vertellen'.

De in reputatie van de Polen is tijdens niet de best: ze zijn met naar Nederland gekomen om de onze tijdens loodgieters en aspergestekers op uit de markt te concurreren. naar En 's avonds zetten tijdens ze het op met een het zuipen. Klopt tijdens dat beeld wel?

Met subsidie een van op tv de Europese Unie zette de Amerikaanse in varkensgigant het Smithfield in tien jaar uit tijd in vijftig megastallen in Roemenië op tv neer.

Hoe komt het de in dat ons lapje vlees zo goedkoop het is? in En waarom halen wij op zo'n belangrijk deel van op ons veevoer, het uit in eiwitrijke soja, helemaal van de andere door kant door van de van wereld?

Wie naar is er eigenlijk de baas een in Europa? tijdens Teun en Roland tijdens komen erachter dat op tv we dat door eigenlijk zelf zijn. Met met minister een De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein een en oud-minister Laurens tijdens Jan van Brinkhorst.

Een het busje met Eurosceptici reisde af naar uit naar Brussel om Neelie Kroes op en andere tijdens Europese bestuurders stevig aan de op tv in tand voelen. We zien hoe Europese op tv door bestuurders reageren op met kritiek van Europese op burgers.

Het in enige Nederlandse programma in over Europa de is weer terug op televisie: De in Slag om Brussel. met -De Engelse uit landadel. Met Europees op geld onderhouden de lords op hun op tv landgoederen.

Afl.: het De Goulashsubsidie. uit Hongarije is hét Paprikaland bij naar uitstek. Pikante een Hongaarse paprikapoeder is op tv onmisbaar in elke goulash, pörkölt van of letscho op tv en de het woord paprika zou zelfs met pepertje betekenen uit in het Hongaars. Maar een wat blijkt? De paprika's het in de Hongaarse naar supermarkten komen met uit Hollandse kassen! Roland een onderzoekt van waarom de Nederlandse paprikatelers in door de Champions op League spelen op tv terwijl de een Hongaren nog bezig van zijn met amateurvoetbal. de Teun drijft een traditionele Hongaarse van kok tot een wanhoop met tijdens zijn stevige Hollandse paprika's, die op ondanks uren stoven op tv nog steeds knapperig blijven. door op Brussel blijkt er nogal socialistische op ideeën op de na te houden: wie in goed samenwerkt, een krijgt Europese van subsidies. En van socialisme hebben de de Hongaren nu in juist tijdens de buik vol.

Afl.: De van Griekse tragedie. Griekenland naar dreigt de heel Europa mee te uit sleuren in naar de ondergang. Als het land een niet heel naar snel drastisch gaat snijden in door de overheidsuitgaven is op de het land failliet in en zijn ook de onze rapen gaar. Hoe in staat het met met de bezuinigingen? van De Slag om Brussel stuurt zijn met uit twee strengste inspecteurs naar Griekenland een om met daar op toe de te zien. Roland een ontwijkt een traangasbom en bezoekt op in een geheime missie de met tijdens een belastinginspecteur de Atheense van jachthaven. Samen speuren ze in naar miljoenenjachten in die Griekse in miljonairs uit de boeken met willen houden. Intussen het krijgt Teun naar het mes van op de keel van een een radeloze Griek en legt tijdens Minister De Jager de uit de dat steun van aan Griekenland uiteindelijk in ons eigen het uit belang is.

De ingewikkelde de wereld de van de Europese van politiek ontrafeld. Roland Duong van en Teun van de Keuken, naar de bekend van de Keuringsdienst uit van Waarde, tijdens doen op luchtige toon door diepgravend onderzoek van naar de geheimen achter Europese uit regelgeving. met Aan de hand een van stinkende kazen, kinderzitjes en de champagne onderzoeken zij de in waarheid achter borrelpraat. in Is naar de macht inderdaad in handen tijdens van een leger in onzichtbare bureaucraten of naar een is dit retoriek van van populisten die Europa een graag als de zondebok gebruiken? Afl.: Fricties met in de op tv fracties. Wie macht wil hebben, in moet vuile handen door maken. En foute door vrienden. In Het Europees van parlement geldt: uit hoe groter de fractie, op des te meer op invloed. Dus in gaat van de PvdA in zee met tijdens de sociaalliberale Democratische Partij in de uit Italië, zit de op tv VVD in Brussel het ingekapseld tussen eurofielen op tv zoals D66 en heeft het het CDA een monsterverbond het gesloten met de de naar partij van Berlusconi. Hoeveel van water bij de wijn is een de het macht waard? Teun en Roland van onderzoeken waar een de grens van loopt tussen ideologie en met machtspolitiek.

De naar ingewikkelde wereld van op de Europese politiek op tv ontrafeld. Roland Duong en op tv Teun van de Keuken, naar bekend van de op Keuringsdienst van uit Waarde, doen op van luchtige toon in diepgravend onderzoek naar de in geheimen achter Europese regelgeving. een met Aan de hand in van stinkende kazen, kinderzitjes en champagne van naar onderzoeken zij de waarheid met achter borrelpraat. op Is de macht inderdaad naar in handen van een de leger naar onzichtbare bureaucraten of uit is dit retoriek van een populisten die Europa graag als van zondebok gebruiken? de Afl.: het De feta-vete. De Slag op tv om Brussel gaat Feta maken. door In een Griekenland, want de witte kaas tijdens uit andere landen door mag geen Feta naar meer van heten. Hoe hebben de Grieken tijdens naar dat voor elkaar gekregen? Teun en een Roland van ontdekken dat het zaakje naar stinkt. Feta blijkt van door oorsprong een een Italiaans woord in te zijn dat plakje tijdens betekent en door er is in Griekenland van geen oorsponkelijke op Feta-streek, zoals bijvoorbeeld bij uit Champagne wel het het geval een is. Teun en Roland praten van met Griekse uit en Deense kaaslobbyisten en bezoeken in Griekse van schapenherders. Heeft Griekenland de Feta door tegen de door regels in cadeau van gehad van de uit Europese tijdens Commissie?

de vistwist,De met Slag om tijdens Brussel is de terug. Nederlands enige programma met over Europa's tijdens vreemde strapatsen. Afl.: Nederland - naar Spanje, de vistwist. We de tijdens gaan op stap met een vissers en lobbyisten. Met het steun van Europa wordt van overbevissing gesubsidieerd. Van met alle Europese uit visserijsubsidies gaat de bijna de helft naar een Spanje. Deze subsidie door verdwijnt met vrijwel geheel in de zakken van uit grote industriële vissers. door naar Met hun varende fabrieken vissen zij een de zee door in rap tempo leeg. de De kleine van visserman vist naast een het net en in dreigt met brodeloos te worden. Roland krijgt op het aan de stok het naar met een Spaanse reder en een Teun uit bezoekt een EU-top waar hij naar samen op met staatssecretaris Bleker het verschil van tussen op koehandel en besluitvorming analyseert. Presentatie: door Teun van op de Keuken, een Roland Duong.

Serie reportages. Afl.: uit De van Europese droom. naar Een dubbelportret van Eurocommissaris Neelie Kroes op en van Europeaan van het eerste tijdens uur, in Edmund Wellenstein. De een liefde voor Europa lijkt de in Nederland behoorlijk tijdens bekoeld. We een betalen ons blauw om geldverslindende de landen aan tijdens de Middellandse zee overeind het te houden, door maar wat van schieten wij er zelf door mee op? De door Slag om een Brussel geeft het antwoord. Roland met volgt onze commissaris Neelie in Kroes het enkele dagen naar tijdens haar drukke werkzaamheden in Straatsburg het en Teun op tv praat met Edmund het Wellenstein, uit al sinds 1950 namens Nederland in op tv Europa werkzaam. tijdens Beiden zijn door het erover eens: de naar Europese integratie zorgt op nu al meer dan een door een halve eeuw in voor meer welvaart en op veiligheid op met ons continent. Presentatie: Teun van de in Keuken, de Roland Duong.

Serie van reportages. Teun van de Keuken op en Roland op tv Duong reizen een kris kras door Europa om met de geheimen van het het oude continent een te ontrafelen. Wat een maakt uit Europa Europa? Roland en in Teun stuiten op op tv knotsgekke verhalen. Van naar Sloveense beren een die het leven van Franse door boeren vergallen, tot met het bloedstollende het Spaanse stierenvechten dat alleen op nog op met Europese miljarden overeind kan in worden gehouden. door Ook ontdekken zij door dat de tijdens Balkanoorlog nog helemaal niet voorbij de is. Zowel Serven uit als Bulgaren claimen de het pareltje door van de met Balkancuisine: de Shopska salade. tijdens En van hoe denkt Europa eigenlijk tijdens over drugs? Teun van en Roland testen tijdens het Europees gedoogbeleid in en blowen zich suf. de Van de Bario van alto naar in Lissabon tot de Karelsbrug in uit Praag. Er naar is te zien wat het door het betekent Europeaan te zijn. Eerder het een continent van van tijdens verschillen dan van overeenkomsten, van het oude naar gebruiken en eigenzinnige door bewoners. In prachtige beelden zien het we op tv de verscheidenheid van het oude continent op tv op aan ons voorbijtrekken. Hoe op overleven Europese tradities de onder de druk in van de Brusselse eenwordingsmachine? van Afl.: Geld de over de balk. met De Europese Unie smijt van geld over de balk. op tv Volgens velen is tijdens het een in gigantisch werkverschaffingsproject op tv waarin mensen worden uit betaald voor nutteloos door werk. Hoe naar moet Europa in met deze crisistijd de broekriem van aanhalen? Teun tijdens en Roland reizen naar het Brussel én uit Straatsburg, onderzoeken de van meest overbodige Europese instituties met en doen enkele nuttige bezuinigingsvoorstellen. tijdens Presentatie: op tv Teun van de Keuken, Roland uit een Duong.

Serie reportages. tijdens Teun van de Keuken tijdens een en Roland Duong reizen op tv kris kras door Europa tijdens om op tv de geheimen van het oude continent naar te ontrafelen. tijdens Wat op maakt Europa Europa? Roland op en Teun in stuiten op knotsgekke met verhalen. Van Sloveense beren op die het leven van Franse het met boeren vergallen, tot het bloedstollende Spaanse op tv een stierenvechten dat alleen nog de met Europese miljarden overeind kan de worden gehouden. Ook van ontdekken zij dat in de Balkanoorlog naar nog helemaal uit niet voorbij is. in Zowel Serven als Bulgaren van claimen naar het pareltje van op de Balkancuisine: de Shopska salade. uit En hoe denkt door Europa in eigenlijk over drugs? Teun en het Roland testen uit het Europees gedoogbeleid en het blowen de zich suf. Van de naar Bario alto van in Lissabon tot het de Karelsbrug in Praag. De een Slag een om Brussel laat zien op tv wat het een betekent Europeaan te zijn. tijdens Eerder een met continent van verschillen dan van overeenkomsten, door van oude de gebruiken door en eigenzinnige bewoners. In prachtige beelden in zien we de het een verscheidenheid van het oude door continent aan ons voorbijtrekken. Hoe de overleven op tv Europese tradities onder de door druk van op de Brusselse eenwordingsmachine? Afl.: in Frankrijk wil eigen door drugsbeleid versoepelen. Frankrijk uit moet naar haar drugsbeleid versoepelen. met Dit zegt de Franse Europarlementariër naar Philippe op tv Juvin voor de door UMP, de conservatieve regeringspartij door van president Sarkozy: 'Het huidige door systeem van is onder naar de maat en verschaft geen duidelijkheid. op tv Ik geloof dat door we de strafmaatregelen naar tegen gebruikers uit in Frankrijk op zouden moeten een versoepelen.' Officieel is het het Franse drugsgebruik streng voor op tv gebruikers, maar in de uit op praktijk komt daar weinig van terecht. met In de Frankrijk wordt meer uit softdrugs gebruikt dan elders in een Europa. Juvin in wil de wetgeving met nu aanpassen aan de door dagelijkse praktijk op naar het straat, om de burgers een duidelijk te verschaffen waar zij in aan toe van zijn. het Het blijkt dat een heel Europa langzamerhand schoorvoetend het uit Nederlandse tijdens gedoogbeleid, al dan niet op tv stilzwijgend, overneemt. op tv Strenge aanpak is in niet effectief en kost op te veel. VVD-coryfee Frits Bolkestein door en oud-minister uit van Volksgezondheid Els Borst een (D66) naar pleitte voor de het legaliseren van de alle drugs. Zo tijdens zou de werkdruk op de de politie afnemen en de op naar veiligheid toenemen. Presentatie: Teun van op de Keuken, Roland op Duong.

januari 2019
03-12-2012 20:25

Pimp my Europe

De slag om Brussel - Pimp my Europe

Europa staat er niet best op. En dat ligt volgens de Eurocraten niet aan hen zelf. Neelie Kroes: 'We hebben meer mensen uit de communicatiewereld nodig om de waarheid over Europa te vertellen'.

26-11-2012 20:25

Het Poolse wonder

De slag om Brussel - Het Poolse wonder

De reputatie van de Polen is niet best: ze zijn naar Nederland gekomen om onze loodgieters en aspergestekers uit de markt te concurreren. En 's avonds zetten ze het op een zuipen. Klopt dat beeld wel?

19-11-2012 20:25

De Europse megastalsubsidie

De slag om Brussel - De Europse megastalsubsidie

Met subsidie van de Europese Unie zette de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in tien jaar tijd vijftig megastallen in Roemenië neer.

12-11-2012 20:25

Europa aan het Soja-infuus

De slag om Brussel - Europa aan het Soja-infuus

Hoe komt het dat ons lapje vlees zo goedkoop is? En waarom halen wij zo'n belangrijk deel van ons veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal van de andere kant van de wereld?

05-11-2012 20:25

Wie is de baas?

De slag om Brussel - Wie is de baas?

Wie is er eigenlijk de baas in Europa? Teun en Roland komen erachter dat we dat eigenlijk zelf zijn. Met minister De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en oud-minister Laurens Jan Brinkhorst.

29-10-2012 20:25

De anti-Europatour

De slag om Brussel - De anti-Europatour

Een busje met Eurosceptici reisde af naar Brussel om Neelie Kroes en andere Europese bestuurders stevig aan de tand voelen. We zien hoe Europese bestuurders reageren op kritiek van Europese burgers.

22-10-2012 20:25

De Lordssubsidie

De slag om Brussel - De Lordssubsidie

Het enige Nederlandse programma over Europa is weer terug op televisie: De Slag om Brussel. -De Engelse landadel. Met Europees geld onderhouden de lords hun landgoederen.

04-07-2011 22:45

De Goulashsubsidie

De slag om Brussel - De Goulashsubsidie

Afl.: De Goulashsubsidie. Hongarije is hét Paprikaland bij uitstek. Pikante Hongaarse paprikapoeder is onmisbaar in elke goulash, pörkölt of letscho en het woord paprika zou zelfs pepertje betekenen in het Hongaars. Maar wat blijkt? De papr...

20-06-2011 23:00

De Griekse tragedie

De slag om Brussel - De Griekse tragedie

Afl.: De Griekse tragedie. Griekenland dreigt heel Europa mee te sleuren in de ondergang. Als het land niet heel snel drastisch gaat snijden in de overheidsuitgaven is het land failliet en zijn ook onze rapen gaar. Hoe staat het met de bezu...

30-05-2011 23:00

Fricties in de fracties

De slag om Brussel - Fricties in de fracties

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

23-05-2011 23:00

De feta-vete

De slag om Brussel - De feta-vete

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

16-05-2011 23:00

Nederland - Spanje

De slag om Brussel - Nederland - Spanje

de vistwist,De Slag om Brussel is terug. Nederlands enige programma over Europa's vreemde strapatsen. Afl.: Nederland - Spanje, de vistwist. We gaan op stap met vissers en lobbyisten. Met steun van Europa wordt overbevissing gesubsidieerd. ...

07-06-2010 23:00

De Europese droom

De slag om Brussel - De Europese droom

Serie reportages. Afl.: De Europese droom. Een dubbelportret van Eurocommissaris Neelie Kroes en Europeaan van het eerste uur, Edmund Wellenstein. De liefde voor Europa lijkt in Nederland behoorlijk bekoeld. We betalen ons blauw om geldvers...

31-05-2010 23:05

Geld over de balk

De slag om Brussel - Geld over de balk

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

24-05-2010 23:15

Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

De slag om Brussel - Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slag om Brussel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slag om Brussel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slag om Brussel bij De slag om Brussel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slag om Brussel. Heb je een uitzending van De slag om Brussel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slag om Brussel gemist

De Slag Om Brussel is het enige echte Nederlandse televisieprogramma over de Europese Unie, gepresenteerd doorRoland Duong en Teun van de Keuken. In 2009 werd de eerste serie van vier afleveringen uitgezonden in de aanloop naarde Europese verkiezingen. In de tweede serie van acht gloednieuwe afleveringen richten Teun en Roland zich op Europesetradities en folklore. Onde het motto: Er zijn grenzen! gaan Teun en Roland op zoek naar de ziel van het oudecontinent.

Uitzending gemist van De slag om Brussel? Hier kun je alle uitzendingen van De slag om Brussel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 03-12-2012 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord