Programma gemist?

Europa staat het er met niet best op. tijdens En dat ligt volgens de een Eurocraten van niet aan hen zelf. Neelie Kroes: op 'We op tv hebben meer mensen uit de in communicatiewereld in nodig om van de waarheid over Europa te van vertellen'.

De van reputatie van de met Polen is niet best: ze met zijn naar door Nederland gekomen om in onze loodgieters en aspergestekers met uit tijdens de markt tijdens te concurreren. En 's naar avonds zetten op ze het op een zuipen. van Klopt dat beeld op wel?

Met naar subsidie van de Europese Unie de het zette de Amerikaanse varkensgigant door Smithfield in tien jaar een tijd vijftig megastallen in tijdens Roemenië uit neer.

Hoe komt het op dat ons uit lapje vlees een zo goedkoop is? En waarom van halen wij met zo'n belangrijk deel op tv van ons veevoer, op het eiwitrijke soja, helemaal uit van het de andere kant op tv van de in wereld?

Wie het is er eigenlijk de baas de op tv in Europa? Teun en Roland een komen op erachter dat we dat tijdens eigenlijk zelf zijn. Met minister een De Jager, van oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en tijdens oud-minister Laurens Jan van een Brinkhorst.

Een busje op met op Eurosceptici reisde af naar een Brussel om Neelie met Kroes en andere een Europese bestuurders stevig met aan de uit tand voelen. We zien door hoe Europese bestuurders reageren de op kritiek van Europese op op tv burgers.

Het op enige Nederlandse het programma over Europa de is weer terug op door televisie: De Slag om in Brussel. -De Engelse landadel. in Met Europees geld door onderhouden in de lords van hun landgoederen.

Afl.: De met Goulashsubsidie. Hongarije is het hét Paprikaland bij uitstek. naar het Pikante Hongaarse paprikapoeder is onmisbaar een in elke goulash, pörkölt op of letscho door en het woord paprika op tv op tv zou zelfs pepertje betekenen in het de Hongaars. Maar wat van blijkt? De uit paprika's naar in de Hongaarse supermarkten komen uit op Hollandse van kassen! Roland het onderzoekt waarom de Nederlandse paprikatelers met in de op tv Champions League tijdens spelen terwijl de Hongaren in nog bezig zijn met uit amateurvoetbal. Teun drijft tijdens een uit traditionele Hongaarse kok tot wanhoop op tv met zijn een stevige Hollandse paprika's, die op tv ondanks uren stoven met nog steeds knapperig de blijven. Brussel het blijkt er nogal socialistische uit ideeën op tijdens na te houden: wie in goed samenwerkt, de krijgt Europese subsidies. En naar van socialisme naar hebben de Hongaren nu juist naar de buik een vol.

Afl.: met De Griekse tragedie. Griekenland dreigt met heel Europa uit mee op tv te sleuren in de ondergang. Als het het land door niet van heel snel drastisch gaat snijden in in de naar overheidsuitgaven is naar het land failliet en zijn ook van onze rapen van gaar. Hoe tijdens staat het uit met de bezuinigingen? De de Slag om een Brussel stuurt zijn twee strengste inspecteurs de naar Griekenland om met daar op toe door te door zien. Roland ontwijkt een traangasbom naar en bezoekt de op een met geheime missie met naar een belastinginspecteur de Atheense een jachthaven. Samen speuren ze van naar miljoenenjachten op tv die Griekse miljonairs van uit de een boeken willen houden. Intussen een krijgt naar Teun het mes op de een keel van in een radeloze Griek en legt met Minister De Jager uit uit met dat steun aan Griekenland tijdens uiteindelijk in ons eigen door belang op is.

De ingewikkelde een wereld van de Europese het politiek ontrafeld. Roland door Duong op en Teun op van de Keuken, bekend van uit de van Keuringsdienst van Waarde, het doen op luchtige van toon diepgravend onderzoek naar tijdens de geheimen achter Europese regelgeving. de naar Aan de hand van stinkende kazen, in kinderzitjes en champagne in onderzoeken zij de op tv waarheid het achter borrelpraat. Is de macht op tv inderdaad in handen op van een leger van onzichtbare bureaucraten in of is met dit retoriek van populisten het die Europa uit graag als zondebok gebruiken? Afl.: van de Fricties in de fracties. Wie op macht wil naar hebben, moet vuile handen het maken. tijdens En foute vrienden. In Het Europees op tv van parlement geldt: hoe groter de fractie, op tv van des te meer invloed. Dus op tv gaat de PvdA in uit het zee met de sociaalliberale Democratische Partij in uit door Italië, zit de VVD door in Brussel het ingekapseld tussen eurofielen zoals op tv D66 en heeft het het CDA een monsterverbond door gesloten met van de partij van op tv Berlusconi. Hoeveel een water bij de met wijn is de macht naar waard? Teun door en Roland onderzoeken waar de naar in grens loopt tussen ideologie en door machtspolitiek.

De ingewikkelde wereld van van de Europese het politiek door ontrafeld. Roland Duong en Teun met van de Keuken, van het bekend van de Keuringsdienst op van Waarde, door doen op luchtige toon uit diepgravend onderzoek naar op de geheimen op achter Europese regelgeving. Aan de in hand van tijdens stinkende kazen, naar kinderzitjes en champagne van onderzoeken zij de waarheid tijdens achter borrelpraat. op Is de macht inderdaad in handen de van een van leger onzichtbare bureaucraten met of is dit retoriek een van populisten op tv die op Europa graag als zondebok een gebruiken? Afl.: uit De feta-vete. De Slag om Brussel op tv gaat Feta het maken. In Griekenland, met want de witte naar kaas uit andere landen op tv mag op geen Feta meer op tv heten. Hoe hebben de Grieken op tv dat voor uit elkaar van gekregen? Teun en Roland ontdekken uit dat het zaakje een stinkt. de Feta blijkt van oorsprong een door Italiaans van woord te zijn dat plakje betekent een en er is op in Griekenland geen het naar oorsponkelijke Feta-streek, zoals bijvoorbeeld met bij Champagne wel het geval op tv van is. Teun en Roland praten met een Griekse en Deense van de kaaslobbyisten en bezoeken Griekse schapenherders. Heeft van Griekenland naar de Feta tegen van de regels in de cadeau gehad van de uit Europese de Commissie?

de tijdens vistwist,De Slag om Brussel tijdens is terug. Nederlands enige in programma over op tv Europa's vreemde strapatsen. Afl.: tijdens naar Nederland - Spanje, de vistwist. op We gaan op op stap met vissers naar en lobbyisten. Met steun in van door Europa wordt overbevissing gesubsidieerd. Van op tv alle Europese tijdens visserijsubsidies door gaat bijna de helft tijdens naar Spanje. Deze subsidie het verdwijnt vrijwel geheel in uit de door zakken van grote industriële vissers. uit Met hun varende tijdens fabrieken vissen tijdens zij de zee in door rap tempo in leeg. De het kleine visserman uit vist naast het net het en dreigt brodeloos te het worden. Roland krijgt tijdens het aan de stok door met een in Spaanse reder de en Teun een bezoekt een EU-top waar hij van samen met staatssecretaris de Bleker het verschil het tussen koehandel en op besluitvorming analyseert. op Presentatie: Teun door van de Keuken, Roland op Duong.

Serie reportages. Afl.: uit De Europese een droom. Een van dubbelportret van Eurocommissaris Neelie Kroes het en door Europeaan van het uit eerste uur, Edmund Wellenstein. uit De liefde het voor Europa uit lijkt in Nederland behoorlijk bekoeld. het We betalen tijdens ons blauw om geldverslindende op landen aan de met Middellandse zee overeind door te houden, op tv maar wat schieten wij de er zelf tijdens mee op? De van Slag om de Brussel geeft het antwoord. Roland volgt een op tv onze commissaris Neelie Kroes enkele de dagen van tijdens haar drukke tijdens werkzaamheden in Straatsburg en Teun uit praat met door Edmund Wellenstein, op tv al sinds 1950 namens Nederland in door Europa werkzaam. door Beiden het zijn het erover eens: de Europese de integratie uit zorgt nu al meer de dan een halve eeuw uit voor meer naar welvaart en veiligheid op de ons op continent. Presentatie: Teun een van de Keuken, van Roland Duong.

Serie reportages. een Teun van de Keuken uit en Roland van Duong reizen in kris kras tijdens door Europa om de op tv geheimen van het oude door continent te ontrafelen. Wat een met maakt Europa Europa? Roland en op tv Teun stuiten in op knotsgekke verhalen. Van Sloveense de beren die het naar leven op van Franse boeren vergallen, tijdens tot het bloedstollende Spaanse een stierenvechten dat in alleen naar nog met Europese miljarden overeind door kan worden gehouden. Ook van ontdekken de zij dat de Balkanoorlog nog van met helemaal niet voorbij is. van Zowel Serven van als Bulgaren claimen het van pareltje van de Balkancuisine: een de van Shopska salade. En hoe denkt het Europa eigenlijk over de drugs? Teun en Roland tijdens door testen het Europees gedoogbeleid de en blowen zich het suf. Van de de Bario alto van in Lissabon tot de Karelsbrug in op tv Praag. Er een is te in zien wat het op tv betekent Europeaan te zijn. in Eerder een continent een van verschillen dan naar van op overeenkomsten, van oude gebruiken en op tv eigenzinnige bewoners. het In prachtige beelden zien door we de verscheidenheid van naar het oude continent van aan naar ons voorbijtrekken. het Hoe overleven Europese van tradities onder de druk van op de Brusselse met eenwordingsmachine? Afl.: in Geld over de balk. De een Europese Unie tijdens smijt geld over van de balk. Volgens velen is uit het een door gigantisch werkverschaffingsproject tijdens waarin mensen worden betaald tijdens voor nutteloos werk. Hoe van moet Europa in in deze een crisistijd de broekriem aanhalen? met Teun en Roland van reizen van naar Brussel én Straatsburg, onderzoeken de door meest overbodige Europese naar op tv instituties en doen enkele nuttige bezuinigingsvoorstellen. tijdens Presentatie: Teun van naar de Keuken, Roland in uit Duong.

Serie het reportages. Teun van van de Keuken en Roland Duong uit reizen op tv kris kras op door Europa om het de geheimen van met het oude continent tijdens te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? uit Roland en op Teun stuiten op uit knotsgekke verhalen. Van Sloveense van beren die het op leven met van Franse boeren vergallen, tijdens tot het het bloedstollende Spaanse op stierenvechten dat alleen nog met Europese de miljarden overeind kan in het worden gehouden. Ook op tv ontdekken zij dat de Balkanoorlog nog een naar helemaal niet voorbij op is. Zowel Serven als Bulgaren van claimen het door pareltje van de Balkancuisine: tijdens de Shopska salade. naar En hoe denkt Europa van een eigenlijk over drugs? Teun en op Roland testen het Europees tijdens op tv gedoogbeleid en blowen zich suf. met Van de op tv Bario alto een in Lissabon tot de Karelsbrug op tv in tijdens Praag. De Slag om Brussel met laat de zien wat het betekent Europeaan naar te zijn. tijdens Eerder een continent van verschillen op dan van overeenkomsten, tijdens van oude door gebruiken en van eigenzinnige bewoners. op tv In prachtige beelden het zien we de een verscheidenheid van het oude continent aan tijdens ons voorbijtrekken. Hoe op het overleven Europese tradities onder de druk een van de Brusselse op eenwordingsmachine? Afl.: uit Frankrijk door wil eigen drugsbeleid versoepelen. Frankrijk tijdens moet haar naar drugsbeleid versoepelen. Dit zegt de door Franse door Europarlementariër Philippe Juvin op tv voor de UMP, de uit conservatieve een regeringspartij van president Sarkozy: 'Het huidige de systeem is het onder de maat en naar verschaft geen duidelijkheid. op tv een Ik geloof dat we de met strafmaatregelen tegen gebruikers tijdens in Frankrijk zouden moeten het versoepelen.' op tv Officieel is het Franse een drugsgebruik streng in voor gebruikers, maar in op tv de praktijk uit komt daar weinig naar van terecht. In Frankrijk wordt tijdens meer softdrugs gebruikt door dan een elders in Europa. Juvin door wil de wetgeving nu het aanpassen aan de van door dagelijkse praktijk op het straat, om de burgers tijdens duidelijk te naar verschaffen waar zij aan van toe zijn. Het een blijkt dat uit heel Europa langzamerhand schoorvoetend het tijdens Nederlandse gedoogbeleid, al dan het niet stilzwijgend, overneemt. uit Strenge aanpak is tijdens niet effectief en in tijdens kost te veel. VVD-coryfee een Frits Bolkestein en oud-minister van een Volksgezondheid op tv Els Borst (D66) op tv pleitte voor het een legaliseren van alle tijdens drugs. Zo zou een de werkdruk op de van politie in afnemen en de door veiligheid toenemen. Presentatie: Teun tijdens van de Keuken, Roland op tv Duong.

juni 2019
03-12-2012 20:25

Pimp my Europe

De slag om Brussel - Pimp my Europe

Europa staat er niet best op. En dat ligt volgens de Eurocraten niet aan hen zelf. Neelie Kroes: 'We hebben meer mensen uit de communicatiewereld nodig om de waarheid over Europa te vertellen'.

26-11-2012 20:25

Het Poolse wonder

De slag om Brussel - Het Poolse wonder

De reputatie van de Polen is niet best: ze zijn naar Nederland gekomen om onze loodgieters en aspergestekers uit de markt te concurreren. En 's avonds zetten ze het op een zuipen. Klopt dat beeld wel?

19-11-2012 20:25

De Europse megastalsubsidie

De slag om Brussel - De Europse megastalsubsidie

Met subsidie van de Europese Unie zette de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in tien jaar tijd vijftig megastallen in Roemenië neer.

12-11-2012 20:25

Europa aan het Soja-infuus

De slag om Brussel - Europa aan het Soja-infuus

Hoe komt het dat ons lapje vlees zo goedkoop is? En waarom halen wij zo'n belangrijk deel van ons veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal van de andere kant van de wereld?

05-11-2012 20:25

Wie is de baas?

De slag om Brussel - Wie is de baas?

Wie is er eigenlijk de baas in Europa? Teun en Roland komen erachter dat we dat eigenlijk zelf zijn. Met minister De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en oud-minister Laurens Jan Brinkhorst.

29-10-2012 20:25

De anti-Europatour

De slag om Brussel - De anti-Europatour

Een busje met Eurosceptici reisde af naar Brussel om Neelie Kroes en andere Europese bestuurders stevig aan de tand voelen. We zien hoe Europese bestuurders reageren op kritiek van Europese burgers.

22-10-2012 20:25

De Lordssubsidie

De slag om Brussel - De Lordssubsidie

Het enige Nederlandse programma over Europa is weer terug op televisie: De Slag om Brussel. -De Engelse landadel. Met Europees geld onderhouden de lords hun landgoederen.

04-07-2011 22:45

De Goulashsubsidie

De slag om Brussel - De Goulashsubsidie

Afl.: De Goulashsubsidie. Hongarije is hét Paprikaland bij uitstek. Pikante Hongaarse paprikapoeder is onmisbaar in elke goulash, pörkölt of letscho en het woord paprika zou zelfs pepertje betekenen in het Hongaars. Maar wat blijkt? De papr...

20-06-2011 23:00

De Griekse tragedie

De slag om Brussel - De Griekse tragedie

Afl.: De Griekse tragedie. Griekenland dreigt heel Europa mee te sleuren in de ondergang. Als het land niet heel snel drastisch gaat snijden in de overheidsuitgaven is het land failliet en zijn ook onze rapen gaar. Hoe staat het met de bezu...

30-05-2011 23:00

Fricties in de fracties

De slag om Brussel - Fricties in de fracties

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

23-05-2011 23:00

De feta-vete

De slag om Brussel - De feta-vete

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

16-05-2011 23:00

Nederland - Spanje

De slag om Brussel - Nederland - Spanje

de vistwist,De Slag om Brussel is terug. Nederlands enige programma over Europa's vreemde strapatsen. Afl.: Nederland - Spanje, de vistwist. We gaan op stap met vissers en lobbyisten. Met steun van Europa wordt overbevissing gesubsidieerd. ...

07-06-2010 23:00

De Europese droom

De slag om Brussel - De Europese droom

Serie reportages. Afl.: De Europese droom. Een dubbelportret van Eurocommissaris Neelie Kroes en Europeaan van het eerste uur, Edmund Wellenstein. De liefde voor Europa lijkt in Nederland behoorlijk bekoeld. We betalen ons blauw om geldvers...

31-05-2010 23:05

Geld over de balk

De slag om Brussel - Geld over de balk

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

24-05-2010 23:15

Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

De slag om Brussel - Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slag om Brussel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slag om Brussel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slag om Brussel bij De slag om Brussel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slag om Brussel. Heb je een uitzending van De slag om Brussel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slag om Brussel gemist

De Slag Om Brussel is het enige echte Nederlandse televisieprogramma over de Europese Unie, gepresenteerd doorRoland Duong en Teun van de Keuken. In 2009 werd de eerste serie van vier afleveringen uitgezonden in de aanloop naarde Europese verkiezingen. In de tweede serie van acht gloednieuwe afleveringen richten Teun en Roland zich op Europesetradities en folklore. Onde het motto: Er zijn grenzen! gaan Teun en Roland op zoek naar de ziel van het oudecontinent.

Uitzending gemist van De slag om Brussel? Hier kun je alle uitzendingen van De slag om Brussel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 03-12-2012 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord