Programma gemist?

Europa met staat er niet best op op. En dat in ligt volgens de Eurocraten naar niet op tv aan hen zelf. Neelie door Kroes: 'We op tv hebben meer mensen het uit de communicatiewereld naar nodig om de waarheid op over van Europa te vertellen'.

De reputatie tijdens van de Polen een is van niet best: ze op tv zijn naar Nederland het gekomen om onze loodgieters en met aspergestekers uit de markt de te van concurreren. En 's de avonds zetten uit ze het op een zuipen. in Klopt dat door beeld wel?

Met van subsidie van de Europese Unie tijdens zette de met Amerikaanse varkensgigant Smithfield in in tien met jaar tijd vijftig megastallen uit in Roemenië door neer.

Hoe uit komt het dat ons op lapje een vlees zo goedkoop is? En waarom van op halen wij zo'n belangrijk deel van van ons veevoer, het met eiwitrijke op soja, helemaal van van de andere kant van van de de wereld?

Wie is er op een eigenlijk de baas in Europa? Teun door en de Roland komen een erachter dat we dat eigenlijk van zelf zijn. Met op minister De tijdens Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en op tv oud-minister Laurens door Jan een Brinkhorst.

Een met busje met een Eurosceptici reisde af naar Brussel om door door Neelie Kroes en met andere Europese bestuurders stevig uit aan de tand in voelen. We met zien hoe Europese bestuurders reageren door op kritiek van Europese op tv op burgers.

Het tijdens enige Nederlandse programma over Europa de is weer terug door op televisie: van De Slag in om Brussel. -De Engelse in landadel. Met met Europees geld onderhouden de tijdens lords hun door landgoederen.

Afl.: De op tv Goulashsubsidie. Hongarije is hét op Paprikaland bij uitstek. een Pikante Hongaarse de paprikapoeder is met onmisbaar in elke goulash, het pörkölt of letscho tijdens en het woord paprika tijdens op tv zou zelfs pepertje uit betekenen in het Hongaars. van Maar wat naar blijkt? De paprika's in de Hongaarse naar supermarkten komen uit de door Hollandse kassen! Roland onderzoekt waarom van de Nederlandse uit paprikatelers in de Champions League naar met spelen terwijl de Hongaren nog op bezig uit zijn met amateurvoetbal. Teun een drijft een uit traditionele Hongaarse kok tot wanhoop met op tv zijn stevige Hollandse door paprika's, op die ondanks uren stoven een nog steeds de knapperig blijven. een Brussel blijkt er nogal socialistische in ideeën op na op te uit houden: wie goed samenwerkt, door krijgt Europese subsidies. En van door socialisme tijdens hebben de Hongaren in nu juist de buik van vol.

Afl.: het De Griekse tragedie. door Griekenland dreigt heel door Europa mee te sleuren een in de op ondergang. Als het land naar niet heel snel drastisch uit door gaat snijden in de overheidsuitgaven is met het land failliet van en zijn ook de onze rapen gaar. naar Hoe staat het in door met de bezuinigingen? De Slag om op tv Brussel door stuurt zijn twee het strengste inspecteurs naar Griekenland om het daar op toe tijdens te zien. Roland door ontwijkt door een traangasbom en bezoekt het op naar een geheime missie in met een belastinginspecteur de Atheense jachthaven. naar Samen speuren uit ze naar in miljoenenjachten die Griekse miljonairs de uit tijdens de boeken willen houden. Intussen door krijgt Teun het mes met op de keel tijdens van een op radeloze uit Griek en legt Minister De Jager van uit naar dat steun aan in Griekenland uiteindelijk in in ons eigen door belang is.

De ingewikkelde op wereld tijdens van de Europese politiek ontrafeld. Roland het Duong en Teun het van de Keuken, uit bekend van een de Keuringsdienst de van Waarde, doen op luchtige naar het toon diepgravend onderzoek naar de van geheimen door achter Europese regelgeving. Aan de op tv hand van stinkende kazen, een kinderzitjes en door champagne op tv onderzoeken zij de waarheid achter borrelpraat. met van Is de macht inderdaad in naar handen van een in leger onzichtbare op tv bureaucraten of naar is dit retoriek van van populisten die Europa graag als uit zondebok gebruiken? Afl.: een Fricties in de tijdens fracties. door Wie macht wil het hebben, moet vuile handen een maken. En foute vrienden. het In Het uit Europees parlement geldt: op tv hoe groter op tv de fractie, des te meer naar invloed. Dus uit gaat de PvdA in naar zee met de tijdens sociaalliberale Democratische Partij in tijdens uit Italië, zit de op VVD in Brussel ingekapseld van tussen eurofielen zoals D66 tijdens en heeft het met in CDA een monsterverbond uit gesloten met de partij van in Berlusconi. Hoeveel water uit bij de in wijn is op de macht waard? Teun en in Roland van onderzoeken waar de door grens loopt tussen ideologie en het machtspolitiek.

De tijdens ingewikkelde wereld van de Europese van politiek ontrafeld. met Roland Duong en Teun op de van de Keuken, bekend van met de op tv Keuringsdienst van Waarde, de doen op luchtige op toon diepgravend onderzoek naar de geheimen op tv achter de Europese regelgeving. Aan de hand tijdens van stinkende tijdens kazen, kinderzitjes en champagne uit onderzoeken op zij de waarheid van achter borrelpraat. Is de macht op tv inderdaad naar in handen van een leger op tv onzichtbare bureaucraten op of is dit op tv retoriek van populisten die het Europa graag naar als zondebok gebruiken? van Afl.: op De feta-vete. De Slag om tijdens Brussel gaat Feta in maken. In van Griekenland, want de tijdens witte kaas uit uit andere landen mag geen in Feta meer heten. Hoe door hebben de Grieken op tv dat voor van elkaar gekregen? Teun en uit Roland ontdekken dat op het in zaakje stinkt. Feta blijkt op van oorsprong met een Italiaans in woord te zijn dat plakje betekent in en er tijdens is in Griekenland geen op uit oorsponkelijke Feta-streek, zoals bijvoorbeeld een bij Champagne de wel het geval is. Teun in en in Roland praten met door Griekse en Deense kaaslobbyisten en bezoeken van Griekse schapenherders. van Heeft de Griekenland de Feta tegen de uit regels op tv in cadeau gehad van in de Europese van Commissie?

de vistwist,De door Slag om Brussel is van terug. Nederlands op tv enige programma het over Europa's vreemde het strapatsen. Afl.: Nederland - Spanje, op tv de de vistwist. We van gaan op stap met vissers en met lobbyisten. door Met steun van Europa op wordt overbevissing gesubsidieerd. Van de alle Europese visserijsubsidies op tv gaat bijna naar de helft naar Spanje. naar een Deze subsidie verdwijnt vrijwel tijdens geheel in de zakken van de door grote industriële vissers. Met op tv hun varende fabrieken vissen zij door het de zee in rap tempo door leeg. De op tv kleine visserman vist naast uit het net en uit dreigt brodeloos tijdens te worden. Roland krijgt naar het aan de met stok met in een Spaanse reder en de Teun uit bezoekt een EU-top waar een hij samen met staatssecretaris een Bleker op tv het verschil tussen naar koehandel en besluitvorming analyseert. de Presentatie: Teun van de Keuken, door Roland van Duong.

Serie reportages. Afl.: het De de Europese droom. Een dubbelportret van de uit Eurocommissaris Neelie Kroes en op tv Europeaan van met het eerste uur, Edmund Wellenstein. De uit uit liefde voor Europa lijkt in door Nederland uit behoorlijk bekoeld. We betalen ons blauw het de om geldverslindende landen aan de de Middellandse in zee overeind te houden, maar wat door schieten wij er met zelf mee op? de De van Slag om Brussel geeft het een antwoord. Roland volgt met onze in commissaris Neelie het Kroes enkele dagen in tijdens haar drukke een werkzaamheden in Straatsburg en op tv Teun praat met Edmund naar Wellenstein, de al sinds 1950 namens Nederland in van op tv Europa werkzaam. Beiden zijn het op erover eens: de Europese naar integratie in zorgt nu een al meer dan de een halve eeuw voor in meer welvaart en in veiligheid op tijdens ons continent. Presentatie: Teun van de op tv Keuken, Roland van Duong.

Serie reportages. op tv Teun van de Keuken uit en Roland Duong op tv reizen tijdens kris kras door naar Europa om een de geheimen van op tv het oude continent te ontrafelen. Wat de maakt Europa Europa? een Roland uit en Teun stuiten op knotsgekke met verhalen. Van Sloveense de beren die tijdens het leven van van Franse boeren vergallen, tot het het door bloedstollende Spaanse uit stierenvechten dat alleen nog met Europese het een miljarden overeind kan worden gehouden. met Ook ontdekken het zij dat het de Balkanoorlog nog helemaal niet voorbij naar is. Zowel Serven door als Bulgaren claimen tijdens het naar pareltje van de Balkancuisine: van de de Shopska salade. En hoe naar denkt Europa eigenlijk de over drugs? Teun en de Roland op testen het Europees gedoogbeleid en tijdens blowen een zich suf. Van de Bario tijdens alto in een Lissabon tot uit de Karelsbrug in Praag. Er uit is te zien wat een het betekent Europeaan het naar te zijn. Eerder een continent een van verschillen dan uit van in overeenkomsten, van oude gebruiken en eigenzinnige tijdens bewoners. In prachtige de beelden op zien we de verscheidenheid van uit het oude uit continent aan ons voorbijtrekken. uit van Hoe overleven Europese tradities onder de van druk van de met Brusselse eenwordingsmachine? Afl.: in Geld op over de balk. De Europese van een Unie smijt geld het over de balk. Volgens velen is naar het een een gigantisch werkverschaffingsproject op waarin mensen tijdens worden betaald voor nutteloos werk. door Hoe moet door Europa in deze crisistijd de op op tv broekriem aanhalen? Teun en Roland uit reizen naar Brussel én naar Straatsburg, onderzoeken het de het meest overbodige Europese instituties en doen uit met enkele nuttige bezuinigingsvoorstellen. uit Presentatie: Teun van van de Keuken, Roland tijdens Duong.

Serie de reportages. Teun tijdens van de Keuken op tv en Roland Duong in reizen kris kras door Europa uit om de in geheimen van het oude continent op tv de te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? het Roland de en Teun uit stuiten op knotsgekke op tv verhalen. Van Sloveense beren die naar het leven van uit Franse boeren vergallen, tot het het het bloedstollende Spaanse stierenvechten dat alleen uit nog in met Europese miljarden overeind naar kan van worden gehouden. Ook ontdekken tijdens zij dat de Balkanoorlog nog op tv door helemaal niet voorbij is. Zowel door Serven in als Bulgaren claimen het pareltje van op de Balkancuisine: uit de Shopska door salade. En hoe denkt in Europa eigenlijk over drugs? door Teun en Roland een testen het tijdens Europees gedoogbeleid en blowen tijdens zich tijdens suf. Van de naar Bario alto in Lissabon naar tot door de Karelsbrug in tijdens Praag. De Slag om de Brussel laat tijdens zien wat het betekent tijdens Europeaan te zijn. Eerder een een met continent van verschillen dan van overeenkomsten, in van op tv oude gebruiken en eigenzinnige met bewoners. In naar prachtige beelden zien tijdens we de verscheidenheid van van het oude continent aan op ons voorbijtrekken. het Hoe overleven Europese tradities de onder de druk naar van de uit Brusselse tijdens eenwordingsmachine? Afl.: Frankrijk wil eigen uit drugsbeleid versoepelen. op tv Frankrijk moet haar uit drugsbeleid versoepelen. Dit zegt de tijdens van Franse Europarlementariër Philippe Juvin van voor de UMP, de conservatieve de regeringspartij uit van president Sarkozy: in 'Het huidige in systeem is onder de maat uit en verschaft geen een duidelijkheid. Ik geloof dat van van we de strafmaatregelen tegen gebruikers in naar Frankrijk zouden de moeten versoepelen.' met Officieel is het op Franse drugsgebruik op streng voor gebruikers, door maar in de praktijk komt van daar met weinig van terecht. In Frankrijk wordt in meer naar softdrugs gebruikt door dan elders in Europa. Juvin wil uit de het wetgeving nu aanpassen het aan de dagelijkse praktijk op van het straat, om de burgers duidelijk op te door verschaffen waar zij aan toe zijn. van Het blijkt van dat heel Europa de langzamerhand het schoorvoetend het Nederlandse gedoogbeleid, al dan op niet op stilzwijgend, overneemt. Strenge aanpak is met niet effectief een en kost van te veel. VVD-coryfee van Frits Bolkestein en uit oud-minister van Volksgezondheid Els Borst een het (D66) pleitte voor het legaliseren van een alle drugs. de Zo zou op de werkdruk op de politie op tv afnemen met en de veiligheid een toenemen. Presentatie: Teun van van de Keuken, in Roland Duong.

mei 2021
03-12-2012 20:25

Pimp my Europe

De slag om Brussel - Pimp my Europe

Europa staat er niet best op. En dat ligt volgens de Eurocraten niet aan hen zelf. Neelie Kroes: 'We hebben meer mensen uit de communicatiewereld nodig om de waarheid over Europa te vertellen'.

26-11-2012 20:25

Het Poolse wonder

De slag om Brussel - Het Poolse wonder

De reputatie van de Polen is niet best: ze zijn naar Nederland gekomen om onze loodgieters en aspergestekers uit de markt te concurreren. En 's avonds zetten ze het op een zuipen. Klopt dat beeld wel?

19-11-2012 20:25

De Europse megastalsubsidie

De slag om Brussel - De Europse megastalsubsidie

Met subsidie van de Europese Unie zette de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in tien jaar tijd vijftig megastallen in Roemenië neer.

12-11-2012 20:25

Europa aan het Soja-infuus

De slag om Brussel - Europa aan het Soja-infuus

Hoe komt het dat ons lapje vlees zo goedkoop is? En waarom halen wij zo'n belangrijk deel van ons veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal van de andere kant van de wereld?

05-11-2012 20:25

Wie is de baas?

De slag om Brussel - Wie is de baas?

Wie is er eigenlijk de baas in Europa? Teun en Roland komen erachter dat we dat eigenlijk zelf zijn. Met minister De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en oud-minister Laurens Jan Brinkhorst.

29-10-2012 20:25

De anti-Europatour

De slag om Brussel - De anti-Europatour

Een busje met Eurosceptici reisde af naar Brussel om Neelie Kroes en andere Europese bestuurders stevig aan de tand voelen. We zien hoe Europese bestuurders reageren op kritiek van Europese burgers.

22-10-2012 20:25

De Lordssubsidie

De slag om Brussel - De Lordssubsidie

Het enige Nederlandse programma over Europa is weer terug op televisie: De Slag om Brussel. -De Engelse landadel. Met Europees geld onderhouden de lords hun landgoederen.

04-07-2011 22:45

De Goulashsubsidie

De slag om Brussel - De Goulashsubsidie

Afl.: De Goulashsubsidie. Hongarije is hét Paprikaland bij uitstek. Pikante Hongaarse paprikapoeder is onmisbaar in elke goulash, pörkölt of letscho en het woord paprika zou zelfs pepertje betekenen in het Hongaars. Maar wat blijkt? De papr...

20-06-2011 23:00

De Griekse tragedie

De slag om Brussel - De Griekse tragedie

Afl.: De Griekse tragedie. Griekenland dreigt heel Europa mee te sleuren in de ondergang. Als het land niet heel snel drastisch gaat snijden in de overheidsuitgaven is het land failliet en zijn ook onze rapen gaar. Hoe staat het met de bezu...

30-05-2011 23:00

Fricties in de fracties

De slag om Brussel - Fricties in de fracties

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

23-05-2011 23:00

De feta-vete

De slag om Brussel - De feta-vete

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

16-05-2011 23:00

Nederland - Spanje

De slag om Brussel - Nederland - Spanje

de vistwist,De Slag om Brussel is terug. Nederlands enige programma over Europa's vreemde strapatsen. Afl.: Nederland - Spanje, de vistwist. We gaan op stap met vissers en lobbyisten. Met steun van Europa wordt overbevissing gesubsidieerd. ...

07-06-2010 23:00

De Europese droom

De slag om Brussel - De Europese droom

Serie reportages. Afl.: De Europese droom. Een dubbelportret van Eurocommissaris Neelie Kroes en Europeaan van het eerste uur, Edmund Wellenstein. De liefde voor Europa lijkt in Nederland behoorlijk bekoeld. We betalen ons blauw om geldvers...

31-05-2010 23:05

Geld over de balk

De slag om Brussel - Geld over de balk

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

24-05-2010 23:15

Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

De slag om Brussel - Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slag om Brussel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slag om Brussel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slag om Brussel bij De slag om Brussel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slag om Brussel. Heb je een uitzending van De slag om Brussel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slag om Brussel gemist

De Slag Om Brussel is het enige echte Nederlandse televisieprogramma over de Europese Unie, gepresenteerd doorRoland Duong en Teun van de Keuken. In 2009 werd de eerste serie van vier afleveringen uitgezonden in de aanloop naarde Europese verkiezingen. In de tweede serie van acht gloednieuwe afleveringen richten Teun en Roland zich op Europesetradities en folklore. Onde het motto: Er zijn grenzen! gaan Teun en Roland op zoek naar de ziel van het oudecontinent.

Uitzending gemist van De slag om Brussel? Hier kun je alle uitzendingen van De slag om Brussel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 03-12-2012 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!