Programma gemist?

Europa van staat er niet best in op. van En dat ligt volgens de Eurocraten uit niet aan met hen zelf. Neelie Kroes: uit 'We hebben meer in mensen uit tijdens de communicatiewereld nodig om het de tijdens waarheid over Europa te met vertellen'.

De in reputatie van de de Polen is niet best: ze tijdens zijn naar tijdens Nederland gekomen om onze op loodgieters en de aspergestekers uit de een markt te concurreren. En op van 's avonds zetten ze het op een een de zuipen. Klopt dat beeld een wel?

Met op tv subsidie van de Europese Unie tijdens zette door de Amerikaanse varkensgigant Smithfield een in tien jaar tijd het vijftig megastallen van in Roemenië tijdens neer.

Hoe uit komt het op tv dat ons lapje uit vlees zo goedkoop met is? En waarom halen wij tijdens zo'n belangrijk deel uit van ons veevoer, tijdens het eiwitrijke soja, helemaal uit van een de andere kant van de een op tv wereld?

Wie in is er eigenlijk op de baas in in Europa? Teun en Roland op tv komen naar erachter dat we op dat eigenlijk zelf zijn. in Met minister op De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en naar oud-minister Laurens uit Jan op Brinkhorst.

Een met busje met de Eurosceptici reisde af naar het Brussel om Neelie van Kroes en andere de Europese bestuurders het stevig aan de tand voelen. We uit zien hoe op Europese op tv bestuurders reageren op kritiek van Europese het op burgers.

Het enige op tv Nederlandse programma van over Europa de is weer terug op televisie: De door Slag om Brussel. de -De Engelse door landadel. Met naar Europees geld onderhouden de in lords hun met landgoederen.

Afl.: De Goulashsubsidie. op tv Hongarije van is hét uit Paprikaland bij uitstek. Pikante Hongaarse paprikapoeder op de is onmisbaar in elke goulash, pörkölt in door of letscho en het tijdens woord paprika zou in zelfs pepertje betekenen in een het Hongaars. uit Maar wat blijkt? De naar paprika's in de een Hongaarse supermarkten in komen uit Hollandse kassen! van Roland het onderzoekt waarom de de Nederlandse paprikatelers in de Champions League met spelen terwijl de tijdens Hongaren nog van bezig tijdens zijn met amateurvoetbal. Teun uit drijft een traditionele Hongaarse kok in tot naar wanhoop met zijn stevige met Hollandse tijdens paprika's, die ondanks uren stoven nog op tv in steeds knapperig blijven. Brussel blijkt er van nogal socialistische het ideeën op na te door houden: wie in goed op samenwerkt, krijgt Europese op subsidies. En van van socialisme hebben de Hongaren tijdens nu juist op de buik vol.

Afl.: De het Griekse tragedie. naar Griekenland dreigt heel Europa mee een in te sleuren in de ondergang. tijdens Als het het land niet heel naar snel drastisch gaat snijden naar in de overheidsuitgaven is uit tijdens het land failliet en zijn ook door onze rapen gaar. het Hoe staat in het met de door bezuinigingen? De Slag om van Brussel stuurt zijn uit twee strengste inspecteurs het uit naar Griekenland om daar op toe met te de zien. Roland ontwijkt een traangasbom de tijdens en bezoekt op uit een geheime missie met een belastinginspecteur het met de Atheense jachthaven. Samen speuren ze in naar miljoenenjachten die een Griekse een miljonairs uit de boeken een willen van houden. Intussen krijgt tijdens Teun het mes op de keel door van een radeloze tijdens een Griek en legt Minister in De Jager uit dat uit steun het aan Griekenland uiteindelijk in naar ons eigen belang uit is.

De tijdens ingewikkelde wereld uit van de Europese op tv politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun naar van de Keuken, een bekend van de de Keuringsdienst het van Waarde, doen op tijdens luchtige toon diepgravend onderzoek in naar de uit geheimen achter de Europese regelgeving. Aan in de hand van stinkende tijdens kazen, kinderzitjes en champagne door onderzoeken zij de van tijdens waarheid achter borrelpraat. Is de in macht inderdaad in naar handen door van een leger door onzichtbare bureaucraten of op is dit retoriek van populisten met die Europa graag als op zondebok tijdens gebruiken? Afl.: Fricties de in de fracties. door Wie macht door wil hebben, moet vuile het handen maken. En foute uit vrienden. een In Het Europees het parlement geldt: hoe groter de door fractie, des te een meer invloed. Dus uit gaat de PvdA op tv in door zee met de op sociaalliberale Democratische Partij met uit Italië, zit de VVD met in Brussel ingekapseld tijdens tussen eurofielen zoals op D66 en tijdens heeft het van CDA een monsterverbond gesloten met de tijdens partij van Berlusconi. in Hoeveel naar water bij het de wijn is de op macht waard? Teun en Roland op tv naar onderzoeken waar de grens loopt tussen de ideologie en in machtspolitiek.

De op tv ingewikkelde wereld van de de Europese politiek de ontrafeld. Roland Duong een en Teun van uit de Keuken, met bekend van de een Keuringsdienst van Waarde, op doen op luchtige toon het diepgravend onderzoek naar de op geheimen achter Europese tijdens regelgeving. Aan tijdens de hand van op tv stinkende kazen, kinderzitjes en op tv champagne onderzoeken in zij de waarheid achter een borrelpraat. Is de van macht inderdaad in handen met van een een leger onzichtbare bureaucraten of een is uit dit retoriek van populisten die het Europa graag van als zondebok gebruiken? door Afl.: De feta-vete. De op Slag om Brussel tijdens gaat tijdens Feta maken. met In Griekenland, want de met witte kaas tijdens uit andere landen mag met geen Feta meer heten. het Hoe hebben uit de Grieken de dat voor elkaar gekregen? een Teun en Roland ontdekken dat uit het zaakje stinkt. tijdens Feta het blijkt van oorsprong een Italiaans van woord te op zijn dat op plakje betekent en er is van in de Griekenland geen oorsponkelijke Feta-streek, zoals in bijvoorbeeld bij Champagne op tv wel het door geval is. Teun de en Roland praten het met Griekse en op Deense kaaslobbyisten op tv en bezoeken Griekse schapenherders. Heeft uit Griekenland de Feta tijdens met tegen de regels in tijdens cadeau gehad een van de Europese op tv Commissie?

de van vistwist,De Slag om Brussel is een terug. Nederlands enige naar programma over van Europa's vreemde strapatsen. Afl.: op Nederland - Spanje, een de vistwist. We met naar gaan op stap met vissers op tv en lobbyisten. met Met steun van van Europa wordt in overbevissing gesubsidieerd. Van alle Europese visserijsubsidies in gaat uit bijna de helft naar Spanje. tijdens Deze subsidie uit verdwijnt vrijwel geheel op tv in in de zakken van grote de industriële vissers. Met hun varende op tv fabrieken vissen zij naar de zee in de rap tempo uit leeg. De de kleine visserman door vist naast het net en dreigt het brodeloos te op tv worden. met Roland krijgt het aan de in stok met een Spaanse het reder en op tv Teun bezoekt een op tv EU-top waar hij op tv samen met staatssecretaris uit Bleker het in verschil tussen door koehandel en besluitvorming analyseert. Presentatie: Teun op tv door van de Keuken, van Roland Duong.

Serie reportages. op tv Afl.: De Europese droom. in Een dubbelportret van in Eurocommissaris Neelie Kroes op en de Europeaan van het in eerste uur, Edmund Wellenstein. De tijdens liefde voor naar Europa lijkt in in Nederland door behoorlijk bekoeld. We betalen op ons blauw om geldverslindende landen de aan de van Middellandse zee door overeind te een houden, maar wat van schieten wij er uit zelf mee op? De Slag op tv om Brussel van geeft het antwoord. Roland volgt van onze commissaris Neelie met de Kroes enkele dagen tijdens uit haar drukke werkzaamheden in Straatsburg tijdens en Teun praat op het met Edmund Wellenstein, al op sinds 1950 namens Nederland in een Europa naar werkzaam. Beiden zijn uit het erover eens: de Europese tijdens integratie zorgt tijdens nu van al meer dan een halve het eeuw voor het meer welvaart en veiligheid in op ons continent. op Presentatie: Teun uit van de Keuken, met Roland Duong.

Serie een reportages. Teun van de Keuken op tv en de Roland Duong reizen op kris kras door Europa de om de tijdens geheimen van het oude door continent te ontrafelen. een Wat maakt Europa Europa? uit tijdens Roland en Teun door stuiten op knotsgekke verhalen. op tv Van Sloveense beren die de het leven van Franse het boeren vergallen, tot met het door bloedstollende Spaanse stierenvechten het dat alleen nog met Europese op de miljarden overeind kan worden de gehouden. Ook ontdekken zij dat op de de Balkanoorlog nog helemaal niet voorbij het is. Zowel door Serven als Bulgaren tijdens claimen naar het pareltje van de Balkancuisine: het de Shopska salade. En uit van hoe denkt Europa eigenlijk uit over drugs? Teun en Roland van een testen het Europees uit gedoogbeleid en blowen zich suf. Van op tv de in Bario alto in van Lissabon tot tijdens de Karelsbrug in Praag. Er de is te door zien wat de het betekent Europeaan te tijdens zijn. Eerder een het continent van verschillen dan het van overeenkomsten, uit van oude gebruiken en eigenzinnige door in bewoners. In prachtige beelden zien naar we in de verscheidenheid van het oude de continent aan in ons voorbijtrekken. Hoe het overleven Europese tradities onder de op naar druk van de Brusselse eenwordingsmachine? Afl.: de van Geld over de de balk. De Europese Unie smijt geld naar over de de balk. Volgens velen door is het met een gigantisch werkverschaffingsproject in waarin mensen worden door betaald voor uit nutteloos werk. Hoe moet Europa in een deze de crisistijd de broekriem aanhalen? in Teun en het Roland reizen naar Brussel tijdens én Straatsburg, onderzoeken de tijdens een meest overbodige Europese instituties en naar doen enkele nuttige op bezuinigingsvoorstellen. Presentatie: Teun van in de uit Keuken, Roland uit Duong.

Serie reportages. in Teun naar van de Keuken en Roland op Duong reizen kris op kras door uit Europa om de geheimen van op tv het de oude continent te ontrafelen. Wat naar maakt het Europa Europa? door Roland en Teun stuiten op tijdens knotsgekke met verhalen. Van Sloveense beren een die het leven van op Franse boeren vergallen, tot de het een bloedstollende Spaanse tijdens stierenvechten dat alleen nog tijdens met Europese in miljarden overeind kan worden gehouden. Ook op tv ontdekken zij naar dat de Balkanoorlog door nog van helemaal niet voorbij is. Zowel Serven met als de Bulgaren claimen het pareltje in van de Balkancuisine: op tv de Shopska een salade. En hoe denkt Europa van op tv eigenlijk over drugs? tijdens Teun en Roland op testen het Europees gedoogbeleid op en blowen zich suf. met Van de Bario alto naar op in Lissabon tot de Karelsbrug in de Praag. De Slag uit om Brussel laat in zien wat het op betekent Europeaan te met zijn. in Eerder een continent door van verschillen in dan van overeenkomsten, door van oude gebruiken en eigenzinnige bewoners. van In uit prachtige beelden naar zien we de verscheidenheid van het tijdens een oude continent aan tijdens ons voorbijtrekken. Hoe van overleven Europese tradities onder de uit druk van met de Brusselse eenwordingsmachine? Afl.: met Frankrijk een wil eigen drugsbeleid uit versoepelen. Frankrijk moet haar op tv drugsbeleid versoepelen. Dit zegt de op Franse naar Europarlementariër Philippe Juvin van voor de op UMP, de conservatieve regeringspartij met van president Sarkozy: een 'Het huidige tijdens systeem is onder de maat en met verschaft geen op tv duidelijkheid. Ik geloof dat een we de de strafmaatregelen tegen gebruikers in op Frankrijk zouden op moeten versoepelen.' met Officieel is uit het Franse drugsgebruik streng voor met gebruikers, maar met in de praktijk komt daar het weinig de van terecht. In Frankrijk op wordt meer softdrugs door gebruikt dan elders naar in Europa. Juvin de wil door de wetgeving nu aanpassen door aan de dagelijkse met praktijk op straat, om op de burgers duidelijk op tv te verschaffen waar op tv zij aan op tv toe zijn. Het blijkt dat op tv op heel Europa langzamerhand schoorvoetend het op tv Nederlandse gedoogbeleid, al een dan niet in stilzwijgend, overneemt. Strenge aanpak het is niet effectief met en kost op te veel. van VVD-coryfee Frits Bolkestein naar en oud-minister van van Volksgezondheid Els Borst met (D66) pleitte voor het uit legaliseren van alle drugs. van Zo zou uit de werkdruk in op de politie afnemen en het de veiligheid de toenemen. Presentatie: naar Teun van de Keuken, met Roland Duong.

september 2017
03-12-2012 20:25

Pimp my Europe

De slag om Brussel - Pimp my Europe

Europa staat er niet best op. En dat ligt volgens de Eurocraten niet aan hen zelf. Neelie Kroes: 'We hebben meer mensen uit de communicatiewereld nodig om de waarheid over Europa te vertellen'.

26-11-2012 20:25

Het Poolse wonder

De slag om Brussel - Het Poolse wonder

De reputatie van de Polen is niet best: ze zijn naar Nederland gekomen om onze loodgieters en aspergestekers uit de markt te concurreren. En 's avonds zetten ze het op een zuipen. Klopt dat beeld wel?

19-11-2012 20:25

De Europse megastalsubsidie

De slag om Brussel - De Europse megastalsubsidie

Met subsidie van de Europese Unie zette de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in tien jaar tijd vijftig megastallen in Roemenië neer.

12-11-2012 20:25

Europa aan het Soja-infuus

De slag om Brussel - Europa aan het Soja-infuus

Hoe komt het dat ons lapje vlees zo goedkoop is? En waarom halen wij zo'n belangrijk deel van ons veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal van de andere kant van de wereld?

05-11-2012 20:25

Wie is de baas?

De slag om Brussel - Wie is de baas?

Wie is er eigenlijk de baas in Europa? Teun en Roland komen erachter dat we dat eigenlijk zelf zijn. Met minister De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en oud-minister Laurens Jan Brinkhorst.

29-10-2012 20:25

De anti-Europatour

De slag om Brussel - De anti-Europatour

Een busje met Eurosceptici reisde af naar Brussel om Neelie Kroes en andere Europese bestuurders stevig aan de tand voelen. We zien hoe Europese bestuurders reageren op kritiek van Europese burgers.

22-10-2012 20:25

De Lordssubsidie

De slag om Brussel - De Lordssubsidie

Het enige Nederlandse programma over Europa is weer terug op televisie: De Slag om Brussel. -De Engelse landadel. Met Europees geld onderhouden de lords hun landgoederen.

04-07-2011 22:45

De Goulashsubsidie

De slag om Brussel - De Goulashsubsidie

Afl.: De Goulashsubsidie. Hongarije is hét Paprikaland bij uitstek. Pikante Hongaarse paprikapoeder is onmisbaar in elke goulash, pörkölt of letscho en het woord paprika zou zelfs pepertje betekenen in het Hongaars. Maar wat blijkt? De papr...

20-06-2011 23:00

De Griekse tragedie

De slag om Brussel - De Griekse tragedie

Afl.: De Griekse tragedie. Griekenland dreigt heel Europa mee te sleuren in de ondergang. Als het land niet heel snel drastisch gaat snijden in de overheidsuitgaven is het land failliet en zijn ook onze rapen gaar. Hoe staat het met de bezu...

30-05-2011 23:00

Fricties in de fracties

De slag om Brussel - Fricties in de fracties

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

23-05-2011 23:00

De feta-vete

De slag om Brussel - De feta-vete

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

16-05-2011 23:00

Nederland - Spanje

De slag om Brussel - Nederland - Spanje

de vistwist,De Slag om Brussel is terug. Nederlands enige programma over Europa's vreemde strapatsen. Afl.: Nederland - Spanje, de vistwist. We gaan op stap met vissers en lobbyisten. Met steun van Europa wordt overbevissing gesubsidieerd. ...

07-06-2010 23:00

De Europese droom

De slag om Brussel - De Europese droom

Serie reportages. Afl.: De Europese droom. Een dubbelportret van Eurocommissaris Neelie Kroes en Europeaan van het eerste uur, Edmund Wellenstein. De liefde voor Europa lijkt in Nederland behoorlijk bekoeld. We betalen ons blauw om geldvers...

31-05-2010 23:05

Geld over de balk

De slag om Brussel - Geld over de balk

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

24-05-2010 23:15

Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

De slag om Brussel - Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slag om Brussel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slag om Brussel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slag om Brussel bij De slag om Brussel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slag om Brussel. Heb je een uitzending van De slag om Brussel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slag om Brussel gemist

De Slag Om Brussel is het enige echte Nederlandse televisieprogramma over de Europese Unie, gepresenteerd doorRoland Duong en Teun van de Keuken. In 2009 werd de eerste serie van vier afleveringen uitgezonden in de aanloop naarde Europese verkiezingen. In de tweede serie van acht gloednieuwe afleveringen richten Teun en Roland zich op Europesetradities en folklore. Onde het motto: Er zijn grenzen! gaan Teun en Roland op zoek naar de ziel van het oudecontinent.

Uitzending gemist van De slag om Brussel? Hier kun je alle uitzendingen van De slag om Brussel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 03-12-2012 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord