Programma gemist?

Europa het staat er niet naar best op. En op dat ligt volgens de Eurocraten met niet aan hen een zelf. Neelie uit Kroes: 'We hebben op tv meer mensen uit de met communicatiewereld met nodig om de met waarheid over Europa in te vertellen'.

De reputatie met van de naar Polen is niet best: ze een zijn een naar Nederland gekomen om onze door de loodgieters en aspergestekers uit in de markt te concurreren. En op door 's avonds zetten ze het op tv op een zuipen. Klopt van dat beeld op tv wel?

Met subsidie van met de Europese de Unie zette naar de Amerikaanse het varkensgigant Smithfield in tien jaar tijd door vijftig megastallen naar in Roemenië uit neer.

Hoe het komt het dat ons lapje uit vlees zo op goedkoop is? En waarom het halen wij zo'n op tv belangrijk deel uit van ons van veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal de van op de andere kant van de door uit wereld?

Wie tijdens is er naar eigenlijk de baas in met Europa? Teun en Roland het komen erachter naar dat we met dat eigenlijk zelf zijn. in Met minister op tv De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en uit naar oud-minister Laurens Jan een Brinkhorst.

Een een busje met Eurosceptici in reisde af naar Brussel om met Neelie Kroes tijdens en andere van Europese bestuurders stevig aan de de tand voelen. van We zien hoe Europese tijdens bestuurders reageren de op kritiek de van Europese van burgers.

Het enige in Nederlandse programma over Europa met is weer terug een op televisie: De het Slag tijdens om Brussel. -De Engelse in landadel. Met in Europees geld in onderhouden de lords hun de landgoederen.

Afl.: De Goulashsubsidie. op Hongarije is hét uit Paprikaland met bij uitstek. Pikante door Hongaarse paprikapoeder is naar onmisbaar in elke goulash, met pörkölt of met letscho en op tv het woord paprika van zou zelfs pepertje betekenen in het het de Hongaars. Maar wat blijkt? De paprika's met in uit de Hongaarse supermarkten komen uit van Hollandse kassen! naar Roland onderzoekt op tv waarom de Nederlandse paprikatelers van in de Champions League op tv naar spelen terwijl de Hongaren nog bezig tijdens van zijn met amateurvoetbal. het Teun drijft een traditionele de Hongaarse kok het tot wanhoop met zijn stevige Hollandse de van paprika's, die ondanks uren stoven in nog steeds knapperig een blijven. tijdens Brussel blijkt er nogal socialistische van ideeën op naar na te houden: wie goed uit samenwerkt, krijgt in Europese subsidies. En van in socialisme hebben op tv de Hongaren nu juist op tv de buik door vol.

Afl.: door De Griekse tragedie. Griekenland op tv dreigt heel door Europa mee te sleuren in de de ondergang. op Als het land een niet heel snel het drastisch gaat snijden in in de tijdens overheidsuitgaven is het land in failliet en zijn op tv ook onze rapen gaar. in Hoe staat het tijdens door met de bezuinigingen? De Slag van om Brussel naar stuurt zijn twee strengste in inspecteurs naar Griekenland om door daar uit op toe te zien. Roland de ontwijkt een traangasbom de en op bezoekt op een door geheime missie met een tijdens belastinginspecteur een de Atheense jachthaven. Samen de speuren ze naar miljoenenjachten in die Griekse op tv miljonairs uit de boeken willen uit houden. de Intussen krijgt Teun het mes op op de tijdens keel van een door radeloze Griek het en legt een Minister De Jager uit dat steun een tijdens aan Griekenland uiteindelijk in ons door eigen van belang is.

De ingewikkelde wereld een in van de Europese politiek ontrafeld. het Roland Duong en Teun door van de Keuken, de bekend van het de Keuringsdienst van op tv Waarde, doen op luchtige met toon diepgravend onderzoek tijdens naar de geheimen tijdens achter Europese regelgeving. van Aan met de hand van naar stinkende kazen, uit kinderzitjes en champagne onderzoeken zij de in waarheid met achter borrelpraat. Is de met macht inderdaad in handen door van een leger naar op onzichtbare bureaucraten of het is dit retoriek een van populisten die Europa het graag als op zondebok gebruiken? Afl.: Fricties in op tv de fracties. Wie uit macht op tv wil hebben, moet vuile handen tijdens maken. een En foute vrienden. In Het in Europees parlement geldt: van hoe groter door de fractie, des op tv te meer invloed. Dus gaat tijdens op tv de PvdA in zee met de uit sociaalliberale Democratische van Partij uit Italië, zit van in de VVD in Brussel uit ingekapseld tussen eurofielen zoals het D66 en heeft op tv het door CDA een monsterverbond gesloten met met de partij van tijdens Berlusconi. Hoeveel tijdens water bij de wijn is een de macht waard? tijdens Teun en Roland in naar onderzoeken waar de tijdens grens loopt tussen ideologie en met machtspolitiek.

De op tv ingewikkelde wereld naar van de Europese politiek ontrafeld. Roland naar Duong in en Teun van in de Keuken, bekend op tv van de Keuringsdienst van Waarde, in op doen op luchtige op tv toon diepgravend onderzoek tijdens naar de geheimen achter Europese regelgeving. op Aan de hand naar van stinkende kazen, met kinderzitjes en op tv champagne uit onderzoeken zij de waarheid door achter borrelpraat. Is de macht uit inderdaad in handen tijdens van op een leger onzichtbare met bureaucraten of is een dit retoriek van populisten die de Europa graag op als zondebok gebruiken? Afl.: op De de feta-vete. De Slag uit om Brussel gaat Feta maken. tijdens In met Griekenland, want de in witte kaas uit naar andere landen mag geen de Feta tijdens meer heten. Hoe hebben op de Grieken dat voor elkaar met uit gekregen? Teun en Roland ontdekken dat op tv het zaakje in stinkt. Feta blijkt van de naar oorsprong een Italiaans woord te op tv zijn dat door plakje betekent en er is een in tijdens Griekenland geen door oorsponkelijke Feta-streek, zoals in bijvoorbeeld bij Champagne wel het met geval is. Teun en in Roland praten met met Griekse en Deense het kaaslobbyisten en bezoeken op tv Griekse schapenherders. Heeft de Griekenland een de Feta tegen tijdens de regels in cadeau gehad tijdens van de naar Europese met Commissie?

de vistwist,De een Slag om Brussel is van de terug. Nederlands enige programma over Europa's in van vreemde strapatsen. Afl.: Nederland van - Spanje, de vistwist. We de gaan op in stap met vissers de en lobbyisten. het Met steun van Europa wordt tijdens de overbevissing gesubsidieerd. Van alle op tv Europese visserijsubsidies gaat op tv bijna de helft naar Spanje. op tv met Deze subsidie verdwijnt vrijwel geheel in tijdens de door zakken van de grote industriële vissers. Met door hun varende een fabrieken vissen zij de zee in in rap het tempo leeg. in De kleine visserman het vist naast het net en een dreigt brodeloos te naar worden. Roland uit krijgt het aan de een stok met een tijdens Spaanse reder en Teun op tv naar bezoekt een EU-top het waar hij samen tijdens met staatssecretaris Bleker het het verschil tussen een koehandel en besluitvorming door analyseert. Presentatie: Teun van van de Keuken, Roland met Duong.

Serie reportages. Afl.: in De Europese droom. de Een dubbelportret in van Eurocommissaris uit Neelie Kroes en Europeaan naar van het op tv eerste uur, Edmund Wellenstein. De op liefde voor Europa van lijkt in Nederland naar behoorlijk bekoeld. op tv We betalen ons met blauw tijdens om geldverslindende landen naar aan de Middellandse zee in overeind te houden, maar de wat schieten wij het er zelf mee met op? De naar Slag om Brussel geeft op tv het met antwoord. Roland volgt onze commissaris tijdens Neelie Kroes enkele op tv dagen naar tijdens haar drukke werkzaamheden in Straatsburg op tv uit en Teun praat met Edmund Wellenstein, met al tijdens sinds 1950 namens met Nederland in op Europa werkzaam. Beiden zijn het erover van eens: op de Europese integratie zorgt door nu al meer het dan een op halve eeuw voor meer de welvaart in en veiligheid op het ons continent. Presentatie: Teun van de op Keuken, tijdens Roland Duong.

Serie reportages. Teun het door van de Keuken en door Roland Duong met reizen kris kras door Europa om een de geheimen de van het oude continent met te ontrafelen. naar Wat maakt op Europa Europa? Roland in en Teun stuiten met op knotsgekke verhalen. Van Sloveense op tv beren die naar het leven van Franse het boeren vergallen, in tot het bloedstollende op tv Spaanse stierenvechten tijdens dat alleen nog met Europese een miljarden naar overeind kan op worden gehouden. Ook ontdekken zij in dat de op Balkanoorlog nog helemaal niet een voorbij is. Zowel in Serven als Bulgaren het claimen het in pareltje van de Balkancuisine: door de Shopska uit salade. En naar hoe denkt Europa een eigenlijk over drugs? Teun op tv en Roland testen het Europees met tijdens gedoogbeleid en blowen zich op tv suf. Van naar de Bario alto in in Lissabon tot de Karelsbrug in naar Praag. Er uit is te zien wat naar het op tv betekent Europeaan te zijn. Eerder van een een continent van een verschillen dan van overeenkomsten, van oude naar gebruiken in en eigenzinnige bewoners. In uit prachtige op beelden zien we de verscheidenheid van de het oude continent het aan ons voorbijtrekken. tijdens Hoe overleven op tv Europese tradities onder naar de tijdens druk van de Brusselse eenwordingsmachine? Afl.: op tv Geld over tijdens de balk. het De Europese op Unie smijt geld over naar de balk. een Volgens velen is het van een gigantisch werkverschaffingsproject waarin uit mensen worden betaald voor naar met nutteloos werk. Hoe moet Europa van in deze het crisistijd de broekriem de aanhalen? Teun met en Roland reizen naar op Brussel én het Straatsburg, onderzoeken de een meest overbodige Europese instituties en van doen enkele nuttige van bezuinigingsvoorstellen. Presentatie: Teun van naar de het Keuken, Roland op Duong.

Serie reportages. op tv Teun van de de Keuken en Roland Duong met reizen het kris kras door Europa op om tijdens de geheimen van het oude van continent te op ontrafelen. Wat maakt Europa uit Europa? Roland en Teun op tv stuiten de op knotsgekke verhalen. Van tijdens Sloveense beren de die het leven naar van Franse boeren vergallen, het tot het naar bloedstollende Spaanse stierenvechten dat alleen door nog met Europese van miljarden overeind kan door worden gehouden. tijdens Ook ontdekken zij een dat de Balkanoorlog nog met helemaal niet voorbij van is. het Zowel Serven als de Bulgaren claimen naar het pareltje van de Balkancuisine: de uit Shopska door salade. En hoe denkt Europa tijdens eigenlijk over drugs? tijdens Teun en Roland met op tv testen het Europees het gedoogbeleid en blowen zich op tv suf. Van de uit Bario alto in Lissabon tot door de Karelsbrug de in Praag. De door Slag om Brussel door laat de zien wat het uit betekent Europeaan te zijn. met Eerder een continent van met verschillen dan het van overeenkomsten, naar van oude gebruiken en eigenzinnige naar bewoners. In prachtige een beelden zien we de naar verscheidenheid naar van het oude continent aan het ons voorbijtrekken. Hoe uit overleven het Europese tradities onder uit de druk van de een Brusselse eenwordingsmachine? het Afl.: Frankrijk door wil eigen drugsbeleid versoepelen. Frankrijk moet op tv haar drugsbeleid versoepelen. van Dit zegt op de Franse in Europarlementariër Philippe Juvin uit voor de UMP, van de conservatieve regeringspartij van president naar op tv Sarkozy: 'Het huidige systeem is onder het de maat de en verschaft in geen duidelijkheid. Ik door geloof dat met we de strafmaatregelen tegen gebruikers in van Frankrijk zouden door moeten versoepelen.' op tv Officieel is het Franse door drugsgebruik streng voor de gebruikers, tijdens maar in de praktijk komt in daar weinig van terecht. het de In Frankrijk wordt van meer softdrugs gebruikt dan elders op tv in Europa. naar Juvin wil de wetgeving nu tijdens op aanpassen aan de dagelijkse praktijk op tijdens straat, om met de burgers duidelijk te op verschaffen waar zij de aan toe uit zijn. Het blijkt van dat heel Europa langzamerhand uit schoorvoetend het met Nederlandse gedoogbeleid, al dan op tv niet in stilzwijgend, overneemt. Strenge een aanpak is niet effectief een en op kost te veel. VVD-coryfee Frits Bolkestein tijdens en oud-minister door van Volksgezondheid Els op tv Borst op (D66) pleitte voor het legaliseren van op tv alle drugs. in Zo zou de werkdruk het in op de politie afnemen en het de door veiligheid toenemen. Presentatie: Teun een van de Keuken, tijdens Roland Duong.

juni 2021
03-12-2012 20:25

Pimp my Europe

De slag om Brussel - Pimp my Europe

Europa staat er niet best op. En dat ligt volgens de Eurocraten niet aan hen zelf. Neelie Kroes: 'We hebben meer mensen uit de communicatiewereld nodig om de waarheid over Europa te vertellen'.

26-11-2012 20:25

Het Poolse wonder

De slag om Brussel - Het Poolse wonder

De reputatie van de Polen is niet best: ze zijn naar Nederland gekomen om onze loodgieters en aspergestekers uit de markt te concurreren. En 's avonds zetten ze het op een zuipen. Klopt dat beeld wel?

19-11-2012 20:25

De Europse megastalsubsidie

De slag om Brussel - De Europse megastalsubsidie

Met subsidie van de Europese Unie zette de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in tien jaar tijd vijftig megastallen in Roemenië neer.

12-11-2012 20:25

Europa aan het Soja-infuus

De slag om Brussel - Europa aan het Soja-infuus

Hoe komt het dat ons lapje vlees zo goedkoop is? En waarom halen wij zo'n belangrijk deel van ons veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal van de andere kant van de wereld?

05-11-2012 20:25

Wie is de baas?

De slag om Brussel - Wie is de baas?

Wie is er eigenlijk de baas in Europa? Teun en Roland komen erachter dat we dat eigenlijk zelf zijn. Met minister De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en oud-minister Laurens Jan Brinkhorst.

29-10-2012 20:25

De anti-Europatour

De slag om Brussel - De anti-Europatour

Een busje met Eurosceptici reisde af naar Brussel om Neelie Kroes en andere Europese bestuurders stevig aan de tand voelen. We zien hoe Europese bestuurders reageren op kritiek van Europese burgers.

22-10-2012 20:25

De Lordssubsidie

De slag om Brussel - De Lordssubsidie

Het enige Nederlandse programma over Europa is weer terug op televisie: De Slag om Brussel. -De Engelse landadel. Met Europees geld onderhouden de lords hun landgoederen.

04-07-2011 22:45

De Goulashsubsidie

De slag om Brussel - De Goulashsubsidie

Afl.: De Goulashsubsidie. Hongarije is hét Paprikaland bij uitstek. Pikante Hongaarse paprikapoeder is onmisbaar in elke goulash, pörkölt of letscho en het woord paprika zou zelfs pepertje betekenen in het Hongaars. Maar wat blijkt? De papr...

20-06-2011 23:00

De Griekse tragedie

De slag om Brussel - De Griekse tragedie

Afl.: De Griekse tragedie. Griekenland dreigt heel Europa mee te sleuren in de ondergang. Als het land niet heel snel drastisch gaat snijden in de overheidsuitgaven is het land failliet en zijn ook onze rapen gaar. Hoe staat het met de bezu...

30-05-2011 23:00

Fricties in de fracties

De slag om Brussel - Fricties in de fracties

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

23-05-2011 23:00

De feta-vete

De slag om Brussel - De feta-vete

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand va...

16-05-2011 23:00

Nederland - Spanje

De slag om Brussel - Nederland - Spanje

de vistwist,De Slag om Brussel is terug. Nederlands enige programma over Europa's vreemde strapatsen. Afl.: Nederland - Spanje, de vistwist. We gaan op stap met vissers en lobbyisten. Met steun van Europa wordt overbevissing gesubsidieerd. ...

07-06-2010 23:00

De Europese droom

De slag om Brussel - De Europese droom

Serie reportages. Afl.: De Europese droom. Een dubbelportret van Eurocommissaris Neelie Kroes en Europeaan van het eerste uur, Edmund Wellenstein. De liefde voor Europa lijkt in Nederland behoorlijk bekoeld. We betalen ons blauw om geldvers...

31-05-2010 23:05

Geld over de balk

De slag om Brussel - Geld over de balk

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

24-05-2010 23:15

Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

De slag om Brussel - Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slag om Brussel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slag om Brussel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slag om Brussel bij De slag om Brussel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slag om Brussel. Heb je een uitzending van De slag om Brussel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slag om Brussel gemist

De Slag Om Brussel is het enige echte Nederlandse televisieprogramma over de Europese Unie, gepresenteerd doorRoland Duong en Teun van de Keuken. In 2009 werd de eerste serie van vier afleveringen uitgezonden in de aanloop naarde Europese verkiezingen. In de tweede serie van acht gloednieuwe afleveringen richten Teun en Roland zich op Europesetradities en folklore. Onde het motto: Er zijn grenzen! gaan Teun en Roland op zoek naar de ziel van het oudecontinent.

Uitzending gemist van De slag om Brussel? Hier kun je alle uitzendingen van De slag om Brussel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 03-12-2012 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!