Programma gemist?
mei 2017
03-12-2012 20:25

Pimp my Europe

De slag om Brussel - Pimp my Europe

Europa staat er niet best op. En dat ligt volgens de Eurocraten niet aan hen zelf. Neelie Kroes: 'We hebben meer mensen uit de communicatiewereld nodig om de waarheid over Europa te vertellen'.

26-11-2012 20:25

Het Poolse wonder

De slag om Brussel - Het Poolse wonder

De reputatie van de Polen is niet best: ze zijn naar Nederland gekomen om onze loodgieters en aspergestekers uit de markt te concurreren. En 's avonds zetten ze het op een zuipen. Klopt dat beeld wel?

19-11-2012 20:25

De Europse megastalsubsidie

De slag om Brussel - De Europse megastalsubsidie

Met subsidie van de Europese Unie zette de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in tien jaar tijd vijftig megastallen in Roemenië neer.

12-11-2012 20:25

Europa aan het Soja-infuus

De slag om Brussel - Europa aan het Soja-infuus

Hoe komt het dat ons lapje vlees zo goedkoop is? En waarom halen wij zo'n belangrijk deel van ons veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal van de andere kant van de wereld?

05-11-2012 20:25

Wie is de baas?

De slag om Brussel - Wie is de baas?

Wie is er eigenlijk de baas in Europa? Teun en Roland komen erachter dat we dat eigenlijk zelf zijn. Met minister De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en oud-minister Laurens Jan Brinkhorst.

29-10-2012 20:25

De anti-Europatour

De slag om Brussel - De anti-Europatour

Een busje met Eurosceptici reisde af naar Brussel om Neelie Kroes en andere Europese bestuurders stevig aan de tand voelen. We zien hoe Europese bestuurders reageren op kritiek van Europese burgers.

22-10-2012 20:25

De Lordssubsidie

De slag om Brussel - De Lordssubsidie

Het enige Nederlandse programma over Europa is weer terug op televisie: De Slag om Brussel. -De Engelse landadel. Met Europees geld onderhouden de lords hun landgoederen.

04-07-2011 22:45

De Goulashsubsidie

De slag om Brussel - De Goulashsubsidie

Afl.: De Goulashsubsidie. Hongarije is hét Paprikaland bij uitstek. Pikante Hongaarse paprikapoeder is onmisbaar in elke goulash, pörkölt of letscho en het woord paprika zou zelfs pepertje betekenen in het Hongaars. Maar wat blijkt? De paprika's in de Hongaarse supermarkten komen uit Hollandse kassen! Roland onderzoekt waarom de Nederlandse paprikatelers in de Champions League spelen terwijl de Hongaren nog bezig zijn met amateurvoetbal. Teun drijft een traditionele Hongaarse kok tot wanhoop met zijn stevige Hollandse paprika's, die ondanks uren stoven nog steeds knapperig blijven. Brussel blijkt er nogal socialistische ideeën op na te houden: wie goed samenwerkt, krijgt Europese subsidies. En van socialisme hebben de Hongaren nu juist de buik vol.

20-06-2011 23:00

De Griekse tragedie

De slag om Brussel - De Griekse tragedie

Afl.: De Griekse tragedie. Griekenland dreigt heel Europa mee te sleuren in de ondergang. Als het land niet heel snel drastisch gaat snijden in de overheidsuitgaven is het land failliet en zijn ook onze rapen gaar. Hoe staat het met de bezuinigingen? De Slag om Brussel stuurt zijn twee strengste inspecteurs naar Griekenland om daar op toe te zien. Roland ontwijkt een traangasbom en bezoekt op een geheime missie met een belastinginspecteur de Atheense jachthaven. Samen speuren ze naar miljoenenjachten die Griekse miljonairs uit de boeken willen houden. Intussen krijgt Teun het mes op de keel van een radeloze Griek en legt Minister De Jager uit dat steun aan Griekenland uiteindelijk in ons eigen belang is.

30-05-2011 23:00

Fricties in de fracties

De slag om Brussel - Fricties in de fracties

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand van stinkende kazen, kinderzitjes en champagne onderzoeken zij de waarheid achter borrelpraat. Is de macht inderdaad in handen van een leger onzichtbare bureaucraten of is dit retoriek van populisten die Europa graag als zondebok gebruiken? Afl.: Fricties in de fracties. Wie macht wil hebben, moet vuile handen maken. En foute vrienden. In Het Europees parlement geldt: hoe groter de fractie, des te meer invloed. Dus gaat de PvdA in zee met de sociaalliberale Democratische Partij uit Italië, zit de VVD in Brussel ingekapseld tussen eurofielen zoals D66 en heeft het CDA een monsterverbond gesloten met de partij van Berlusconi. Hoeveel water bij de wijn is de macht waard? Teun en Roland onderzoeken waar de grens loopt tussen ideologie en machtspolitiek.

23-05-2011 23:00

De feta-vete

De slag om Brussel - De feta-vete

De ingewikkelde wereld van de Europese politiek ontrafeld. Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon diepgravend onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand van stinkende kazen, kinderzitjes en champagne onderzoeken zij de waarheid achter borrelpraat. Is de macht inderdaad in handen van een leger onzichtbare bureaucraten of is dit retoriek van populisten die Europa graag als zondebok gebruiken? Afl.: De feta-vete. De Slag om Brussel gaat Feta maken. In Griekenland, want de witte kaas uit andere landen mag geen Feta meer heten. Hoe hebben de Grieken dat voor elkaar gekregen? Teun en Roland ontdekken dat het zaakje stinkt. Feta blijkt van oorsprong een Italiaans woord te zijn dat plakje betekent en er is in Griekenland geen oorsponkelijke Feta-streek, zoals bijvoorbeeld bij Champagne wel het geval is. Teun en Roland praten met Griekse en Deense kaaslobbyisten en bezoeken Griekse schapenherders. Heeft Griekenland de Feta tegen de regels in cadeau gehad van de Europese Commissie?

16-05-2011 23:00

Nederland - Spanje

De slag om Brussel - Nederland - Spanje

de vistwist,De Slag om Brussel is terug. Nederlands enige programma over Europa's vreemde strapatsen. Afl.: Nederland - Spanje, de vistwist. We gaan op stap met vissers en lobbyisten. Met steun van Europa wordt overbevissing gesubsidieerd. Van alle Europese visserijsubsidies gaat bijna de helft naar Spanje. Deze subsidie verdwijnt vrijwel geheel in de zakken van grote industriële vissers. Met hun varende fabrieken vissen zij de zee in rap tempo leeg. De kleine visserman vist naast het net en dreigt brodeloos te worden. Roland krijgt het aan de stok met een Spaanse reder en Teun bezoekt een EU-top waar hij samen met staatssecretaris Bleker het verschil tussen koehandel en besluitvorming analyseert. Presentatie: Teun van de Keuken, Roland Duong.

07-06-2010 23:00

De Europese droom

De slag om Brussel - De Europese droom

Serie reportages. Afl.: De Europese droom. Een dubbelportret van Eurocommissaris Neelie Kroes en Europeaan van het eerste uur, Edmund Wellenstein. De liefde voor Europa lijkt in Nederland behoorlijk bekoeld. We betalen ons blauw om geldverslindende landen aan de Middellandse zee overeind te houden, maar wat schieten wij er zelf mee op? De Slag om Brussel geeft het antwoord. Roland volgt onze commissaris Neelie Kroes enkele dagen tijdens haar drukke werkzaamheden in Straatsburg en Teun praat met Edmund Wellenstein, al sinds 1950 namens Nederland in Europa werkzaam. Beiden zijn het erover eens: de Europese integratie zorgt nu al meer dan een halve eeuw voor meer welvaart en veiligheid op ons continent. Presentatie: Teun van de Keuken, Roland Duong.

31-05-2010 23:05

Geld over de balk

De slag om Brussel - Geld over de balk

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven van Franse boeren vergallen, tot het bloedstollende Spaanse stierenvechten dat alleen nog met Europese miljarden overeind kan worden gehouden. Ook ontdekken zij dat de Balkanoorlog nog helemaal niet voorbij is. Zowel Serven als Bulgaren claimen het pareltje van de Balkancuisine: de Shopska salade. En hoe denkt Europa eigenlijk over drugs? Teun en Roland testen het Europees gedoogbeleid en blowen zich suf. Van de Bario alto in Lissabon tot de Karelsbrug in Praag. Er is te zien wat het betekent Europeaan te zijn. Eerder een continent van verschillen dan van overeenkomsten, van oude gebruiken en eigenzinnige bewoners. In prachtige beelden zien we de verscheidenheid van het oude continent aan ons voorbijtrekken. Hoe overleven Europese tradities onder de druk van de Brusselse eenwordingsmachine? Afl.: Geld over de balk. De Europese Unie smijt geld over de balk. Volgens velen is het een gigantisch werkverschaffingsproject waarin mensen worden betaald voor nutteloos werk. Hoe moet Europa in deze crisistijd de broekriem aanhalen? Teun en Roland reizen naar Brussel én Straatsburg, onderzoeken de meest overbodige Europese instituties en doen enkele nuttige bezuinigingsvoorstellen. Presentatie: Teun van de Keuken, Roland Duong.

24-05-2010 23:15

Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

De slag om Brussel - Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen

Serie reportages. Teun van de Keuken en Roland Duong reizen kris kras door Europa om de geheimen van het oude continent te ontrafelen. Wat maakt Europa Europa? Roland en Teun stuiten op knotsgekke verhalen. Van Sloveense beren die het leven van Franse boeren vergallen, tot het bloedstollende Spaanse stierenvechten dat alleen nog met Europese miljarden overeind kan worden gehouden. Ook ontdekken zij dat de Balkanoorlog nog helemaal niet voorbij is. Zowel Serven als Bulgaren claimen het pareltje van de Balkancuisine: de Shopska salade. En hoe denkt Europa eigenlijk over drugs? Teun en Roland testen het Europees gedoogbeleid en blowen zich suf. Van de Bario alto in Lissabon tot de Karelsbrug in Praag. De Slag om Brussel laat zien wat het betekent Europeaan te zijn. Eerder een continent van verschillen dan van overeenkomsten, van oude gebruiken en eigenzinnige bewoners. In prachtige beelden zien we de verscheidenheid van het oude continent aan ons voorbijtrekken. Hoe overleven Europese tradities onder de druk van de Brusselse eenwordingsmachine? Afl.: Frankrijk wil eigen drugsbeleid versoepelen. Frankrijk moet haar drugsbeleid versoepelen. Dit zegt de Franse Europarlementariër Philippe Juvin voor de UMP, de conservatieve regeringspartij van president Sarkozy: 'Het huidige systeem is onder de maat en verschaft geen duidelijkheid. Ik geloof dat we de strafmaatregelen tegen gebruikers in Frankrijk zouden moeten versoepelen.' Officieel is het Franse drugsgebruik streng voor gebruikers, maar in de praktijk komt daar weinig van terecht. In Frankrijk wordt meer softdrugs gebruikt dan elders in Europa. Juvin wil de wetgeving nu aanpassen aan de dagelijkse praktijk op straat, om de burgers duidelijk te verschaffen waar zij aan toe zijn. Het blijkt dat heel Europa langzamerhand schoorvoetend het Nederlandse gedoogbeleid, al dan niet stilzwijgend, overneemt. Strenge aanpak is niet effectief en kost te veel. VVD-coryfee Frits Bolkestein en oud-minister van Volksgezondheid Els Borst (D66) pleitte voor het legaliseren van alle drugs. Zo zou de werkdruk op de politie afnemen en de veiligheid toenemen. Presentatie: Teun van de Keuken, Roland Duong.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

De slag om Brussel gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De slag om Brussel de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De slag om Brussel bij De slag om Brussel liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De slag om Brussel. Heb je een uitzending van De slag om Brussel gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De slag om Brussel gemist

De Slag Om Brussel is het enige echte Nederlandse televisieprogramma over de Europese Unie, gepresenteerd doorRoland Duong en Teun van de Keuken. In 2009 werd de eerste serie van vier afleveringen uitgezonden in de aanloop naarde Europese verkiezingen. In de tweede serie van acht gloednieuwe afleveringen richten Teun en Roland zich op Europesetradities en folklore. Onde het motto: Er zijn grenzen! gaan Teun en Roland op zoek naar de ziel van het oudecontinent.

Uitzending gemist van De slag om Brussel? Hier kun je alle uitzendingen van De slag om Brussel kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 20
  • Laatste uitzending op 03-12-2012 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord