Programma gemist?

Om te door vieren dat van het 65 jaar geleden op is dat op er een op einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, uit pakt de NOS uit op Bevrijdingsdag uit. naar Een speciale een rol in de het uitzending dit jaar een is door weggelegd voor de vrijheidstrein. van De trein reist voor het het Nationaal door Comité van 31 op maart tot 5 mei het door Nederland. Op Bevrijdingsdag op van rijdt hij speciaal voor de door uitzending, op zoek naar tijdens verhalen over de op tv oorlog. Joost Karhof op de ontvangt in de trein bekende een en minder bekende met gasten. Aan de het hand van van het traject wordt vanuit een door regionaal perspectief, met de gesprekken uit en korte reportages ingezoomd op van hoe de door bevrijding 65 jaar een geleden is verlopen naar en beleefd. Zo komt op onder meer op tv Mesch uit aan bod: de plek waar de in eerste bevrijders Limburg tijdens tijdens in kwamen. En op Venlo, waar men maanden in de van frontlinie leefde. in Maar ook naar de Biesbosch, waar met de gevaar voor eigen leven door mensen en door spullen door het op tv front werden gesmokkeld. En de van Eibergen waar tientallen onderduikers op na de bevrijding eindelijk weer op tv tevoorschijn tijdens konden komen. Rob Trip bespreekt door het verloop op tv van de bevrijding met met twee gasten: programmamaker tijdens Ad van Liempt, in eindredacteur van op de NPS-serie De Oorlog, het en Christ Klep, op militair historicus. Met door schakelingen naar diverse uit locaties op tv wordt aandacht gegeven aan de een 'vaste' onderdelen uit van Bevrijdingsdag, het waaronder de Start Nationale Viering het van de naar Bevrijding, dit jaar in tijdens Roermond. door Tijdens het feestelijke uit ochtendprogramma staat een onder andere de 5 mei-lezing met door Wim Kok tijdens centraal een over het jaarthema 'Vrijheid tijdens wereldwijd; wat is daarvoor van nodig?'. op tv Demissionair premier Balkenende ontsteekt om de 13.00 uur op Bevrijdingsfestival op Limburg het op tv Bevrijdingsvuur waarmee uit de Dag door van de Vrijheid in het hele met land officieel het van in start gaat. Astrid de Kersseboom doet verslag naar van het officiële door veteranendefilé in Wageningen, van dat dit jaar een waarschijnlijk voor de laatste keer plaatsvindt. op Presentatie: Joost de Karhof, Rob Trip, op tv Astrid op tv Kersseboom.

mei 2020
05-05-2010 12:10

Aflevering 1

NOS 65 jaar Bevrijding - Aflevering 1

Om te vieren dat het 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, pakt de NOS op Bevrijdingsdag uit. Een speciale rol in de uitzending dit jaar is weggelegd voor de vrijheidstrein. De trein reist voor het Nationaal C...

NOS 65 jaar Bevrijding gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 65 jaar Bevrijding de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 65 jaar Bevrijding bij NOS 65 jaar Bevrijding liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 65 jaar Bevrijding. Heb je een uitzending van NOS 65 jaar Bevrijding gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 65 jaar Bevrijding gemist

Om te vieren dat het 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, pakt de NOS op Bevrijdingsdaguit. Een speciale rol in de uitzending dit jaar is weggelegd voor de vrijheidstrein. De trein reist voor het NationaalComité van 31 maart tot 5 mei door Nederland. Op Bevrijdingsdag rijdt hij speciaal voor de uitzending, op zoek naarverhalen over de oorlog. Joost Karhof ontvangt in de trein bekende en minder bekende gasten. Aan de hand van hettraject wordt vanuit een regionaal perspectief, met gesprekken en korte reportages ingezoomd op hoe de bevrijding 65jaar geleden is verlopen en beleefd. Zo komt onder meer Mesch aan bod: de plek waar de eerste bevrijders Limburg inkwamen. En Venlo, waar men maanden in de frontlinie leefde. Maar ook de Biesbosch, waar met gevaar voor eigen levenmensen en spullen door het front werden gesmokkeld. En Eibergen waar tientallen onderduikers na de bevrijding eindelijkweer tevoorschijn konden komen. Rob Trip bespreekt het verloop van de bevrijding met twee gasten: programmamaker Ad vanLiempt, eindredacteur van de NPS-serie De Oorlog, en Christ Klep, militair historicus. Met schakelingen naar diverselocaties wordt aandacht gegeven aan de 'vaste' onderdelen van Bevrijdingsdag, waaronder de Start Nationale Viering vande Bevrijding, dit jaar in Roermond. Tijdens het feestelijke ochtendprogramma staat onder andere de 5 mei-lezing doorWim Kok centraal over het jaarthema 'Vrijheid wereldwijd; wat is daarvoor nodig?'. Demissionair premier Balkenendeontsteekt om 13.00 uur op Bevrijdingsfestival Limburg het Bevrijdingsvuur waarmee de Dag van de Vrijheid in het heleland officieel van start gaat. Astrid Kersseboom doet verslag van het officiële veteranendefilé in Wageningen, dat ditjaar waarschijnlijk voor de laatste keer plaatsvindt. Presentatie: Joost Karhof, Rob Trip, Astrid Kersseboom.

Uitzending gemist van NOS 65 jaar Bevrijding? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 65 jaar Bevrijding kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2010 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!