Programma gemist?

Om door te vieren op tv dat het 65 jaar geleden is tijdens dat er een tijdens einde kwam aan tijdens de Tweede in Wereldoorlog, het pakt de NOS op tijdens Bevrijdingsdag uit. Een speciale de rol in de uitzending tijdens met dit jaar is door weggelegd voor de in vrijheidstrein. De trein reist voor het naar tijdens Nationaal Comité van 31 door maart tot 5 mei met door Nederland. een Op Bevrijdingsdag rijdt hij uit speciaal voor op de uitzending, op de zoek naar verhalen op over de oorlog. van Joost Karhof ontvangt op tv in de van trein bekende en minder op bekende gasten. Aan de uit hand met van het traject in wordt vanuit een regionaal perspectief, met tijdens gesprekken op tv en korte reportages uit ingezoomd op hoe de op bevrijding 65 een jaar geleden is verlopen en de beleefd. Zo komt naar onder meer Mesch tijdens aan bod: van de plek waar met de eerste een bevrijders Limburg in op kwamen. En Venlo, waar men tijdens maanden in de van op tv frontlinie leefde. Maar ook de Biesbosch, uit waar met gevaar door voor met eigen leven op mensen en spullen door het het front werden door gesmokkeld. En in Eibergen waar tientallen op onderduikers na de bevrijding eindelijk weer een tevoorschijn konden komen. tijdens Rob Trip bespreekt van het tijdens verloop van de bevrijding met de uit twee gasten: programmamaker Ad van Liempt, naar eindredacteur in van de NPS-serie De Oorlog, naar en van Christ Klep, de militair historicus. Met schakelingen de naar diverse locaties wordt het aandacht gegeven aan in de 'vaste' van onderdelen van uit Bevrijdingsdag, waaronder de Start op tv Nationale Viering van de tijdens Bevrijding, dit jaar de in Roermond. een Tijdens het feestelijke ochtendprogramma in staat onder andere tijdens de 5 mei-lezing uit door Wim Kok naar centraal over het het jaarthema 'Vrijheid wereldwijd; wat op is daarvoor op nodig?'. Demissionair premier van Balkenende van ontsteekt om 13.00 uur op Bevrijdingsfestival uit van Limburg het Bevrijdingsvuur op waarmee de Dag van tijdens de Vrijheid in het op hele land officieel op tv van start gaat. door Astrid Kersseboom een doet verslag van in het officiële veteranendefilé van in Wageningen, dat dit van jaar waarschijnlijk voor de tijdens laatste keer op tv plaatsvindt. Presentatie: Joost Karhof, uit op tv Rob Trip, Astrid uit Kersseboom.

september 2020
05-05-2010 12:10

Aflevering 1

NOS 65 jaar Bevrijding - Aflevering 1

Om te vieren dat het 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, pakt de NOS op Bevrijdingsdag uit. Een speciale rol in de uitzending dit jaar is weggelegd voor de vrijheidstrein. De trein reist voor het Nationaal C...

NOS 65 jaar Bevrijding gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 65 jaar Bevrijding de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 65 jaar Bevrijding bij NOS 65 jaar Bevrijding liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 65 jaar Bevrijding. Heb je een uitzending van NOS 65 jaar Bevrijding gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 65 jaar Bevrijding gemist

Om te vieren dat het 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, pakt de NOS op Bevrijdingsdaguit. Een speciale rol in de uitzending dit jaar is weggelegd voor de vrijheidstrein. De trein reist voor het NationaalComité van 31 maart tot 5 mei door Nederland. Op Bevrijdingsdag rijdt hij speciaal voor de uitzending, op zoek naarverhalen over de oorlog. Joost Karhof ontvangt in de trein bekende en minder bekende gasten. Aan de hand van hettraject wordt vanuit een regionaal perspectief, met gesprekken en korte reportages ingezoomd op hoe de bevrijding 65jaar geleden is verlopen en beleefd. Zo komt onder meer Mesch aan bod: de plek waar de eerste bevrijders Limburg inkwamen. En Venlo, waar men maanden in de frontlinie leefde. Maar ook de Biesbosch, waar met gevaar voor eigen levenmensen en spullen door het front werden gesmokkeld. En Eibergen waar tientallen onderduikers na de bevrijding eindelijkweer tevoorschijn konden komen. Rob Trip bespreekt het verloop van de bevrijding met twee gasten: programmamaker Ad vanLiempt, eindredacteur van de NPS-serie De Oorlog, en Christ Klep, militair historicus. Met schakelingen naar diverselocaties wordt aandacht gegeven aan de 'vaste' onderdelen van Bevrijdingsdag, waaronder de Start Nationale Viering vande Bevrijding, dit jaar in Roermond. Tijdens het feestelijke ochtendprogramma staat onder andere de 5 mei-lezing doorWim Kok centraal over het jaarthema 'Vrijheid wereldwijd; wat is daarvoor nodig?'. Demissionair premier Balkenendeontsteekt om 13.00 uur op Bevrijdingsfestival Limburg het Bevrijdingsvuur waarmee de Dag van de Vrijheid in het heleland officieel van start gaat. Astrid Kersseboom doet verslag van het officiële veteranendefilé in Wageningen, dat ditjaar waarschijnlijk voor de laatste keer plaatsvindt. Presentatie: Joost Karhof, Rob Trip, Astrid Kersseboom.

Uitzending gemist van NOS 65 jaar Bevrijding? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 65 jaar Bevrijding kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2010 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!