Programma gemist?

Om te vieren door op dat het 65 jaar geleden van is op tv dat er een einde kwam aan door de Tweede Wereldoorlog, met pakt op tv de NOS op Bevrijdingsdag uit. het Een speciale rol tijdens in de uitzending een dit jaar is uit weggelegd met voor de de vrijheidstrein. De trein reist voor in het Nationaal de Comité van het 31 maart tot van 5 mei door Nederland. Op Bevrijdingsdag het rijdt hij van speciaal het voor de uitzending, op zoek het naar verhalen over de een oorlog. Joost op Karhof ontvangt een in de trein de bekende en minder bekende van gasten. Aan de hand van van het op traject wordt vanuit een in regionaal perspectief, met een gesprekken en op tv korte op tv reportages ingezoomd op hoe de bevrijding het 65 jaar van geleden is in verlopen en beleefd. Zo komt van onder meer tijdens Mesch aan bod: de de plek een waar de op eerste bevrijders Limburg uit in kwamen. En Venlo, op waar men maanden in van de frontlinie leefde. op Maar ook de op Biesbosch, waar met uit gevaar voor eigen een leven naar mensen en spullen door het op tv front werden met gesmokkeld. En Eibergen waar tientallen op tv onderduikers na naar de bevrijding eindelijk uit weer tevoorschijn de konden komen. Rob door Trip bespreekt het verloop van in de bevrijding met met in twee gasten: programmamaker Ad van op tv Liempt, van eindredacteur van de NPS-serie De tijdens Oorlog, met en Christ Klep, op tv militair historicus. Met op schakelingen naar diverse locaties wordt op tv aandacht gegeven aan tijdens de 'vaste' een onderdelen van van Bevrijdingsdag, waaronder de Start Nationale Viering door van de de Bevrijding, dit een jaar in naar Roermond. Tijdens het feestelijke ochtendprogramma op staat onder andere naar de 5 op mei-lezing door Wim Kok centraal het op over het jaarthema 'Vrijheid wereldwijd; wat uit is uit daarvoor nodig?'. van Demissionair premier Balkenende ontsteekt om 13.00 op tv uur op Bevrijdingsfestival de Limburg de het Bevrijdingsvuur waarmee de tijdens Dag de van de Vrijheid in het hele door land het officieel van start gaat. Astrid in Kersseboom met doet verslag van met het officiële veteranendefilé in Wageningen, op dat van dit jaar waarschijnlijk voor van de het laatste keer plaatsvindt. Presentatie: Joost Karhof, tijdens Rob Trip, met Astrid tijdens Kersseboom.

oktober 2021
05-05-2010 12:10

Aflevering 1

NOS 65 jaar Bevrijding - Aflevering 1

Om te vieren dat het 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, pakt de NOS op Bevrijdingsdag uit. Een speciale rol in de uitzending dit jaar is weggelegd voor de vrijheidstrein. De trein reist voor het Nationaal C...

NOS 65 jaar Bevrijding gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 65 jaar Bevrijding de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 65 jaar Bevrijding bij NOS 65 jaar Bevrijding liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 65 jaar Bevrijding. Heb je een uitzending van NOS 65 jaar Bevrijding gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 65 jaar Bevrijding gemist

Om te vieren dat het 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, pakt de NOS op Bevrijdingsdaguit. Een speciale rol in de uitzending dit jaar is weggelegd voor de vrijheidstrein. De trein reist voor het NationaalComité van 31 maart tot 5 mei door Nederland. Op Bevrijdingsdag rijdt hij speciaal voor de uitzending, op zoek naarverhalen over de oorlog. Joost Karhof ontvangt in de trein bekende en minder bekende gasten. Aan de hand van hettraject wordt vanuit een regionaal perspectief, met gesprekken en korte reportages ingezoomd op hoe de bevrijding 65jaar geleden is verlopen en beleefd. Zo komt onder meer Mesch aan bod: de plek waar de eerste bevrijders Limburg inkwamen. En Venlo, waar men maanden in de frontlinie leefde. Maar ook de Biesbosch, waar met gevaar voor eigen levenmensen en spullen door het front werden gesmokkeld. En Eibergen waar tientallen onderduikers na de bevrijding eindelijkweer tevoorschijn konden komen. Rob Trip bespreekt het verloop van de bevrijding met twee gasten: programmamaker Ad vanLiempt, eindredacteur van de NPS-serie De Oorlog, en Christ Klep, militair historicus. Met schakelingen naar diverselocaties wordt aandacht gegeven aan de 'vaste' onderdelen van Bevrijdingsdag, waaronder de Start Nationale Viering vande Bevrijding, dit jaar in Roermond. Tijdens het feestelijke ochtendprogramma staat onder andere de 5 mei-lezing doorWim Kok centraal over het jaarthema 'Vrijheid wereldwijd; wat is daarvoor nodig?'. Demissionair premier Balkenendeontsteekt om 13.00 uur op Bevrijdingsfestival Limburg het Bevrijdingsvuur waarmee de Dag van de Vrijheid in het heleland officieel van start gaat. Astrid Kersseboom doet verslag van het officiële veteranendefilé in Wageningen, dat ditjaar waarschijnlijk voor de laatste keer plaatsvindt. Presentatie: Joost Karhof, Rob Trip, Astrid Kersseboom.

Uitzending gemist van NOS 65 jaar Bevrijding? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 65 jaar Bevrijding kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2010 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!