Programma gemist?

Om te naar vieren dat het het 65 jaar geleden is naar naar dat er een einde kwam aan met de Tweede Wereldoorlog, een naar pakt de NOS van op Bevrijdingsdag uit. Een speciale op tv rol in de uitzending naar het dit jaar is weggelegd voor de op vrijheidstrein. door De trein op reist voor het Nationaal Comité van naar 31 maart een tot 5 mei door door Nederland. met Op Bevrijdingsdag rijdt hij het speciaal het voor de uitzending, op met zoek naar door verhalen over de oorlog. Joost uit Karhof ontvangt in de door met trein bekende en minder bekende gasten. tijdens Aan de in hand op tv van het traject wordt van vanuit een regionaal perspectief, een met gesprekken de en korte uit reportages ingezoomd op hoe de bevrijding in 65 jaar door geleden is uit verlopen en beleefd. Zo in komt onder op tv meer Mesch aan bod: de op tv plek in waar de eerste bevrijders Limburg naar uit in kwamen. En Venlo, naar waar men maanden in de op op frontlinie leefde. Maar ook de Biesbosch, uit een waar met gevaar voor naar eigen leven mensen en een spullen door het door front werden tijdens gesmokkeld. En op Eibergen waar tientallen onderduikers na de naar bevrijding door eindelijk weer uit tevoorschijn konden komen. Rob Trip bespreekt uit de het verloop van de bevrijding met uit twee gasten: programmamaker de Ad van naar Liempt, eindredacteur van de naar van NPS-serie De Oorlog, de en Christ Klep, in militair historicus. Met een schakelingen naar diverse locaties met wordt aandacht gegeven aan uit de op tv 'vaste' onderdelen van Bevrijdingsdag, waaronder de met tijdens Start Nationale Viering in van de Bevrijding, door dit jaar in Roermond. Tijdens het op tv feestelijke uit ochtendprogramma staat de onder andere de 5 mei-lezing met door Wim Kok tijdens centraal met over het jaarthema 'Vrijheid wereldwijd; wat in is op tv daarvoor nodig?'. Demissionair van premier Balkenende ontsteekt om de 13.00 uur het op Bevrijdingsfestival Limburg een het Bevrijdingsvuur waarmee door de Dag de van de Vrijheid in het het hele land officieel van uit start in gaat. Astrid Kersseboom op tv doet verslag door van het officiële veteranendefilé in Wageningen, in dat uit dit jaar waarschijnlijk voor het de laatste keer naar plaatsvindt. Presentatie: Joost de Karhof, Rob Trip, Astrid het in Kersseboom.

mei 2021
05-05-2010 12:10

Aflevering 1

NOS 65 jaar Bevrijding - Aflevering 1

Om te vieren dat het 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, pakt de NOS op Bevrijdingsdag uit. Een speciale rol in de uitzending dit jaar is weggelegd voor de vrijheidstrein. De trein reist voor het Nationaal C...

NOS 65 jaar Bevrijding gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 65 jaar Bevrijding de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 65 jaar Bevrijding bij NOS 65 jaar Bevrijding liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 65 jaar Bevrijding. Heb je een uitzending van NOS 65 jaar Bevrijding gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 65 jaar Bevrijding gemist

Om te vieren dat het 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, pakt de NOS op Bevrijdingsdaguit. Een speciale rol in de uitzending dit jaar is weggelegd voor de vrijheidstrein. De trein reist voor het NationaalComité van 31 maart tot 5 mei door Nederland. Op Bevrijdingsdag rijdt hij speciaal voor de uitzending, op zoek naarverhalen over de oorlog. Joost Karhof ontvangt in de trein bekende en minder bekende gasten. Aan de hand van hettraject wordt vanuit een regionaal perspectief, met gesprekken en korte reportages ingezoomd op hoe de bevrijding 65jaar geleden is verlopen en beleefd. Zo komt onder meer Mesch aan bod: de plek waar de eerste bevrijders Limburg inkwamen. En Venlo, waar men maanden in de frontlinie leefde. Maar ook de Biesbosch, waar met gevaar voor eigen levenmensen en spullen door het front werden gesmokkeld. En Eibergen waar tientallen onderduikers na de bevrijding eindelijkweer tevoorschijn konden komen. Rob Trip bespreekt het verloop van de bevrijding met twee gasten: programmamaker Ad vanLiempt, eindredacteur van de NPS-serie De Oorlog, en Christ Klep, militair historicus. Met schakelingen naar diverselocaties wordt aandacht gegeven aan de 'vaste' onderdelen van Bevrijdingsdag, waaronder de Start Nationale Viering vande Bevrijding, dit jaar in Roermond. Tijdens het feestelijke ochtendprogramma staat onder andere de 5 mei-lezing doorWim Kok centraal over het jaarthema 'Vrijheid wereldwijd; wat is daarvoor nodig?'. Demissionair premier Balkenendeontsteekt om 13.00 uur op Bevrijdingsfestival Limburg het Bevrijdingsvuur waarmee de Dag van de Vrijheid in het heleland officieel van start gaat. Astrid Kersseboom doet verslag van het officiële veteranendefilé in Wageningen, dat ditjaar waarschijnlijk voor de laatste keer plaatsvindt. Presentatie: Joost Karhof, Rob Trip, Astrid Kersseboom.

Uitzending gemist van NOS 65 jaar Bevrijding? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 65 jaar Bevrijding kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2010 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!