Programma gemist?

Om door te vieren van dat het 65 jaar de geleden is dat er een van einde kwam door aan de van Tweede Wereldoorlog, pakt naar de NOS op Bevrijdingsdag naar uit. Een de speciale rol in een de uitzending dit jaar naar is weggelegd in voor de vrijheidstrein. De trein naar reist voor het naar Nationaal naar Comité van 31 maart tot met 5 mei van door Nederland. Op Bevrijdingsdag de rijdt in hij speciaal voor de uit uitzending, op van zoek naar verhalen over een de oorlog. Joost de Karhof de ontvangt in de trein bekende en op minder bekende in gasten. de Aan de hand van het traject de wordt de vanuit een regionaal perspectief, naar met gesprekken uit en korte van reportages ingezoomd op hoe het de bevrijding 65 jaar de geleden is verlopen een en beleefd. het Zo komt een onder meer Mesch aan bod: de naar in plek waar de op tv eerste bevrijders Limburg in kwamen. En de Venlo, waar een men van maanden in de frontlinie in leefde. Maar ook de een Biesbosch, waar de met gevaar voor eigen een leven mensen en van spullen in door het front werden gesmokkeld. tijdens En Eibergen waar door tientallen onderduikers na op de op tv bevrijding eindelijk weer naar tevoorschijn konden komen. Rob een Trip bespreekt met het verloop van de bevrijding met een een twee gasten: programmamaker Ad van Liempt, op eindredacteur van uit de NPS-serie De Oorlog, uit door en Christ Klep, militair tijdens historicus. Met schakelingen uit naar diverse locaties uit wordt aandacht gegeven aan door de 'vaste' in onderdelen van Bevrijdingsdag, waaronder de van Start van Nationale Viering van de van Bevrijding, dit jaar het in Roermond. Tijdens het met feestelijke ochtendprogramma door staat onder andere een de 5 naar mei-lezing door tijdens Wim Kok centraal van over het jaarthema 'Vrijheid op wereldwijd; wat is daarvoor met nodig?'. Demissionair premier tijdens Balkenende tijdens ontsteekt om 13.00 op uur op Bevrijdingsfestival Limburg het Bevrijdingsvuur op tv waarmee naar de Dag het van de Vrijheid een in het hele het land officieel van start gaat. Astrid naar Kersseboom op doet verslag op van het officiële naar veteranendefilé in Wageningen, de dat dit jaar waarschijnlijk naar voor de door laatste keer plaatsvindt. Presentatie: met Joost Karhof, Rob een Trip, Astrid door Kersseboom.

januari 2021
05-05-2010 12:10

Aflevering 1

NOS 65 jaar Bevrijding - Aflevering 1

Om te vieren dat het 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, pakt de NOS op Bevrijdingsdag uit. Een speciale rol in de uitzending dit jaar is weggelegd voor de vrijheidstrein. De trein reist voor het Nationaal C...

NOS 65 jaar Bevrijding gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 65 jaar Bevrijding de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 65 jaar Bevrijding bij NOS 65 jaar Bevrijding liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 65 jaar Bevrijding. Heb je een uitzending van NOS 65 jaar Bevrijding gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 65 jaar Bevrijding gemist

Om te vieren dat het 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, pakt de NOS op Bevrijdingsdaguit. Een speciale rol in de uitzending dit jaar is weggelegd voor de vrijheidstrein. De trein reist voor het NationaalComité van 31 maart tot 5 mei door Nederland. Op Bevrijdingsdag rijdt hij speciaal voor de uitzending, op zoek naarverhalen over de oorlog. Joost Karhof ontvangt in de trein bekende en minder bekende gasten. Aan de hand van hettraject wordt vanuit een regionaal perspectief, met gesprekken en korte reportages ingezoomd op hoe de bevrijding 65jaar geleden is verlopen en beleefd. Zo komt onder meer Mesch aan bod: de plek waar de eerste bevrijders Limburg inkwamen. En Venlo, waar men maanden in de frontlinie leefde. Maar ook de Biesbosch, waar met gevaar voor eigen levenmensen en spullen door het front werden gesmokkeld. En Eibergen waar tientallen onderduikers na de bevrijding eindelijkweer tevoorschijn konden komen. Rob Trip bespreekt het verloop van de bevrijding met twee gasten: programmamaker Ad vanLiempt, eindredacteur van de NPS-serie De Oorlog, en Christ Klep, militair historicus. Met schakelingen naar diverselocaties wordt aandacht gegeven aan de 'vaste' onderdelen van Bevrijdingsdag, waaronder de Start Nationale Viering vande Bevrijding, dit jaar in Roermond. Tijdens het feestelijke ochtendprogramma staat onder andere de 5 mei-lezing doorWim Kok centraal over het jaarthema 'Vrijheid wereldwijd; wat is daarvoor nodig?'. Demissionair premier Balkenendeontsteekt om 13.00 uur op Bevrijdingsfestival Limburg het Bevrijdingsvuur waarmee de Dag van de Vrijheid in het heleland officieel van start gaat. Astrid Kersseboom doet verslag van het officiële veteranendefilé in Wageningen, dat ditjaar waarschijnlijk voor de laatste keer plaatsvindt. Presentatie: Joost Karhof, Rob Trip, Astrid Kersseboom.

Uitzending gemist van NOS 65 jaar Bevrijding? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 65 jaar Bevrijding kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2010 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!