Programma gemist?

Om op tv te vieren door dat het 65 jaar op geleden is dat er een op in einde kwam aan de Tweede op Wereldoorlog, pakt de NOS met op Bevrijdingsdag tijdens uit. Een speciale rol naar een in de uitzending dit jaar tijdens is door weggelegd voor de in vrijheidstrein. De trein reist met voor het Nationaal Comité van van op tv 31 maart tot 5 op tv mei door Nederland. met Op Bevrijdingsdag op tv rijdt hij speciaal voor met de uitzending, de op zoek naar verhalen over de het oorlog. Joost Karhof tijdens ontvangt in op de met trein bekende en minder bekende in gasten. Aan uit de hand van van het traject in wordt vanuit een regionaal perspectief, met het op tv gesprekken en korte reportages ingezoomd op een hoe de bevrijding de 65 jaar tijdens geleden op is verlopen en beleefd. Zo komt tijdens onder met meer Mesch aan bod: de in plek tijdens waar de eerste bevrijders Limburg tijdens in kwamen. met En Venlo, waar met men maanden in de in frontlinie leefde. in Maar ook in de Biesbosch, waar met het gevaar voor eigen door leven mensen en van spullen door een het front tijdens werden gesmokkeld. En Eibergen in waar tientallen onderduikers tijdens na de bevrijding eindelijk weer het tijdens tevoorschijn konden komen. Rob Trip bespreekt een het verloop tijdens van de bevrijding in met twee door gasten: programmamaker in Ad van Liempt, eindredacteur van tijdens de NPS-serie De Oorlog, in en Christ Klep, uit militair het historicus. Met schakelingen naar door diverse locaties wordt aandacht naar een gegeven aan de op tv 'vaste' onderdelen van Bevrijdingsdag, waaronder de tijdens Start het Nationale Viering van op de Bevrijding, dit door jaar in Roermond. Tijdens het op tv feestelijke ochtendprogramma in staat onder andere de door 5 mei-lezing de door naar Wim Kok centraal de over het jaarthema 'Vrijheid wereldwijd; wat een is in daarvoor nodig?'. van Demissionair premier Balkenende naar ontsteekt om 13.00 uur het op Bevrijdingsfestival Limburg naar het Bevrijdingsvuur waarmee de Dag van het van de Vrijheid op in het hele land een officieel van start gaat. Astrid uit Kersseboom de doet verslag van het op tv officiële veteranendefilé in Wageningen, de dat dit jaar op tv door waarschijnlijk voor de laatste de keer plaatsvindt. Presentatie: Joost Karhof, een Rob Trip, Astrid in in Kersseboom.

januari 2020
05-05-2010 12:10

Aflevering 1

NOS 65 jaar Bevrijding - Aflevering 1

Om te vieren dat het 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, pakt de NOS op Bevrijdingsdag uit. Een speciale rol in de uitzending dit jaar is weggelegd voor de vrijheidstrein. De trein reist voor het Nationaal C...

NOS 65 jaar Bevrijding gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 65 jaar Bevrijding de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 65 jaar Bevrijding bij NOS 65 jaar Bevrijding liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 65 jaar Bevrijding. Heb je een uitzending van NOS 65 jaar Bevrijding gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 65 jaar Bevrijding gemist

Om te vieren dat het 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, pakt de NOS op Bevrijdingsdaguit. Een speciale rol in de uitzending dit jaar is weggelegd voor de vrijheidstrein. De trein reist voor het NationaalComité van 31 maart tot 5 mei door Nederland. Op Bevrijdingsdag rijdt hij speciaal voor de uitzending, op zoek naarverhalen over de oorlog. Joost Karhof ontvangt in de trein bekende en minder bekende gasten. Aan de hand van hettraject wordt vanuit een regionaal perspectief, met gesprekken en korte reportages ingezoomd op hoe de bevrijding 65jaar geleden is verlopen en beleefd. Zo komt onder meer Mesch aan bod: de plek waar de eerste bevrijders Limburg inkwamen. En Venlo, waar men maanden in de frontlinie leefde. Maar ook de Biesbosch, waar met gevaar voor eigen levenmensen en spullen door het front werden gesmokkeld. En Eibergen waar tientallen onderduikers na de bevrijding eindelijkweer tevoorschijn konden komen. Rob Trip bespreekt het verloop van de bevrijding met twee gasten: programmamaker Ad vanLiempt, eindredacteur van de NPS-serie De Oorlog, en Christ Klep, militair historicus. Met schakelingen naar diverselocaties wordt aandacht gegeven aan de 'vaste' onderdelen van Bevrijdingsdag, waaronder de Start Nationale Viering vande Bevrijding, dit jaar in Roermond. Tijdens het feestelijke ochtendprogramma staat onder andere de 5 mei-lezing doorWim Kok centraal over het jaarthema 'Vrijheid wereldwijd; wat is daarvoor nodig?'. Demissionair premier Balkenendeontsteekt om 13.00 uur op Bevrijdingsfestival Limburg het Bevrijdingsvuur waarmee de Dag van de Vrijheid in het heleland officieel van start gaat. Astrid Kersseboom doet verslag van het officiële veteranendefilé in Wageningen, dat ditjaar waarschijnlijk voor de laatste keer plaatsvindt. Presentatie: Joost Karhof, Rob Trip, Astrid Kersseboom.

Uitzending gemist van NOS 65 jaar Bevrijding? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 65 jaar Bevrijding kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2010 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!