Programma gemist?

Om op tv te vieren dat het 65 tijdens jaar geleden is door dat tijdens er een de einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, door pakt het de NOS op in Bevrijdingsdag uit. de Een speciale rol in met de uitzending dit jaar is op tv weggelegd door voor de vrijheidstrein. De trein tijdens reist het voor het Nationaal in Comité van 31 maart tot het 5 mei door in Nederland. Op Bevrijdingsdag uit rijdt een hij speciaal voor de uitzending, de tijdens op zoek naar verhalen over het de oorlog. Joost Karhof uit ontvangt in de in trein een bekende en minder bekende gasten. op Aan de de hand van het traject door wordt vanuit een een op tv regionaal perspectief, met gesprekken en een korte reportages ingezoomd in op hoe naar de bevrijding 65 in jaar geleden in is verlopen en met beleefd. Zo komt onder meer in Mesch naar aan bod: de plek de waar de eerste het bevrijders Limburg in uit kwamen. En Venlo, waar van men op tv maanden in de frontlinie leefde. Maar de ook tijdens de Biesbosch, op tv waar met gevaar voor eigen leven met uit mensen en spullen het door het front op werden gesmokkeld. En op Eibergen waar tientallen onderduikers na de naar bevrijding naar eindelijk weer het tevoorschijn konden komen. Rob een Trip bespreekt het tijdens verloop van de bevrijding met op tv twee de gasten: programmamaker de Ad van Liempt, een eindredacteur van de NPS-serie van De Oorlog, en Christ in Klep, militair historicus. Met het schakelingen naar diverse het locaties wordt op aandacht gegeven in aan de 'vaste' onderdelen op tv van Bevrijdingsdag, waaronder de in Start Nationale Viering door van naar de Bevrijding, de dit jaar in Roermond. Tijdens met het feestelijke op tv ochtendprogramma staat onder andere de tijdens naar 5 mei-lezing door uit Wim Kok centraal over het jaarthema in op 'Vrijheid wereldwijd; wat is daarvoor nodig?'. een Demissionair premier Balkenende door ontsteekt om 13.00 een uur op naar Bevrijdingsfestival Limburg de het Bevrijdingsvuur waarmee de met Dag van de Vrijheid van in het hele tijdens van land officieel van start van gaat. Astrid Kersseboom doet verslag uit van het tijdens officiële veteranendefilé in naar Wageningen, dat dit jaar het met waarschijnlijk voor de laatste in keer plaatsvindt. Presentatie: Joost Karhof, op Rob door Trip, Astrid op Kersseboom.

oktober 2020
05-05-2010 12:10

Aflevering 1

NOS 65 jaar Bevrijding - Aflevering 1

Om te vieren dat het 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, pakt de NOS op Bevrijdingsdag uit. Een speciale rol in de uitzending dit jaar is weggelegd voor de vrijheidstrein. De trein reist voor het Nationaal C...

NOS 65 jaar Bevrijding gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 65 jaar Bevrijding de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 65 jaar Bevrijding bij NOS 65 jaar Bevrijding liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 65 jaar Bevrijding. Heb je een uitzending van NOS 65 jaar Bevrijding gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 65 jaar Bevrijding gemist

Om te vieren dat het 65 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, pakt de NOS op Bevrijdingsdaguit. Een speciale rol in de uitzending dit jaar is weggelegd voor de vrijheidstrein. De trein reist voor het NationaalComité van 31 maart tot 5 mei door Nederland. Op Bevrijdingsdag rijdt hij speciaal voor de uitzending, op zoek naarverhalen over de oorlog. Joost Karhof ontvangt in de trein bekende en minder bekende gasten. Aan de hand van hettraject wordt vanuit een regionaal perspectief, met gesprekken en korte reportages ingezoomd op hoe de bevrijding 65jaar geleden is verlopen en beleefd. Zo komt onder meer Mesch aan bod: de plek waar de eerste bevrijders Limburg inkwamen. En Venlo, waar men maanden in de frontlinie leefde. Maar ook de Biesbosch, waar met gevaar voor eigen levenmensen en spullen door het front werden gesmokkeld. En Eibergen waar tientallen onderduikers na de bevrijding eindelijkweer tevoorschijn konden komen. Rob Trip bespreekt het verloop van de bevrijding met twee gasten: programmamaker Ad vanLiempt, eindredacteur van de NPS-serie De Oorlog, en Christ Klep, militair historicus. Met schakelingen naar diverselocaties wordt aandacht gegeven aan de 'vaste' onderdelen van Bevrijdingsdag, waaronder de Start Nationale Viering vande Bevrijding, dit jaar in Roermond. Tijdens het feestelijke ochtendprogramma staat onder andere de 5 mei-lezing doorWim Kok centraal over het jaarthema 'Vrijheid wereldwijd; wat is daarvoor nodig?'. Demissionair premier Balkenendeontsteekt om 13.00 uur op Bevrijdingsfestival Limburg het Bevrijdingsvuur waarmee de Dag van de Vrijheid in het heleland officieel van start gaat. Astrid Kersseboom doet verslag van het officiële veteranendefilé in Wageningen, dat ditjaar waarschijnlijk voor de laatste keer plaatsvindt. Presentatie: Joost Karhof, Rob Trip, Astrid Kersseboom.

Uitzending gemist van NOS 65 jaar Bevrijding? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 65 jaar Bevrijding kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2010 om 12:10 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!