Programma gemist?

Documentaire. van Aandacht voor een heel bijzonder op project: in van de eerste van week van mei 2010 het komen zo'n op 7000 Canadese scholieren de tussen 14 in en 17 jaar naar door Nederland voor de herdenking op tv van de 65 jaar bevrijding. Eén scholier voor tijdens op elke gesneuvelde Canadees. Het is van de bedoeling dat tijdens op de herdenking op een 4 de mei een Nederlands en een door Canadees kind door op elk het Canadees oorlogsgraf met een bloem legt. De scholieren op zullen in diverse plaatsen tijdens op tv in Nederland deelnemen tijdens aan de herdenking van van de bevrijding. Voor tijdens de documentaire volgde maker in Jan Eikelboom (NPS) door de uit voorbereidingen in Canada, ook in het op tv uiterste noorden, van The Northern Territories. door Eén van de eerste in aanmeldingen naar kwam uit Yellowknife, een dorp met waar van ook Inuït wonen en waar op tv de dorpsoudsten hebben op besloten dat ze in op dit zo belangrijk vinden dat in ze als gemeenschap de op tijdens reis van hun kinderen zullen met financieren. Eikelboom met was ook van in Toronto, waar uit scholieren door middel van tijdens een 'walk-a-thon' geld inzamelden voor tijdens de reis en in hij sprak met met tijdens familieleden van Canadese soldaten. Ook uit verhalen van tijdens de andere kant, van van Nederlanders die door naar de Canadezen werden bevrijd. door Er wordt naar gebruik gemaakt van bijzondere uit oorlogsbeelden uit in de naar Canadese archieven.

september 2020
05-05-2010 19:25

Aflevering 1

De Canadezen komen - Aflevering 1

Documentaire. Aandacht voor een heel bijzonder project: in de eerste week van mei 2010 komen zo'n 7000 Canadese scholieren tussen 14 en 17 jaar naar Nederland voor de herdenking van 65 jaar bevrijding. Eén scholier voor elke gesneuvelde Can...

De Canadezen komen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Canadezen komen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Canadezen komen bij De Canadezen komen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Canadezen komen. Heb je een uitzending van De Canadezen komen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Canadezen komen gemist

Documentaire. Aandacht voor een heel bijzonder project: in de eerste week van mei 2010 komen zo'n 7000 Canadesescholieren tussen 14 en 17 jaar naar Nederland voor de herdenking van 65 jaar bevrijding. Eén scholier voor elkegesneuvelde Canadees. Het is de bedoeling dat tijdens de herdenking op 4 mei een Nederlands en een Canadees kind op elkCanadees oorlogsgraf een bloem legt. De scholieren zullen in diverse plaatsen in Nederland deelnemen aan de herdenkingvan de bevrijding. Voor de documentaire volgde maker Jan Eikelboom (NPS) de voorbereidingen in Canada, ook in hetuiterste noorden, The Northern Territories. Eén van de eerste aanmeldingen kwam uit Yellowknife, een dorp waar ookInuït wonen en waar de dorpsoudsten hebben besloten dat ze dit zo belangrijk vinden dat ze als gemeenschap de reis vanhun kinderen zullen financieren. Eikelboom was ook in Toronto, waar scholieren door middel van een 'walk-a-thon' geldinzamelden voor de reis en hij sprak met familieleden van Canadese soldaten. Ook verhalen van de andere kant, vanNederlanders die door de Canadezen werden bevrijd. Er wordt gebruik gemaakt van bijzondere oorlogsbeelden uit deCanadese archieven.

Uitzending gemist van De Canadezen komen? Hier kun je alle uitzendingen van De Canadezen komen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!