Programma gemist?

Documentaire. op Aandacht voor een heel bijzonder op project: in de op tv eerste week van de naar mei 2010 komen zo'n op tv 7000 Canadese scholieren het tussen 14 en de 17 jaar naar naar Nederland voor de de herdenking van door 65 jaar bevrijding. Eén van scholier voor het elke gesneuvelde Canadees. het Het is de bedoeling dat met tijdens de herdenking in op 4 uit mei een Nederlands en door een een Canadees kind op elk Canadees oorlogsgraf van het een bloem legt. De een scholieren zullen in naar diverse plaatsen in Nederland deelnemen van aan de een herdenking van naar de bevrijding. Voor een de documentaire volgde het maker Jan naar Eikelboom (NPS) de uit voorbereidingen in Canada, ook in uit het uiterste tijdens noorden, The Northern Territories. Eén van van de met eerste aanmeldingen het kwam uit Yellowknife, een dorp op tv waar met ook Inuït wonen en waar door de van dorpsoudsten hebben besloten dat het ze dit op tv zo belangrijk vinden dat met ze als gemeenschap naar de reis van in hun de kinderen zullen financieren. Eikelboom was in ook in Toronto, waar uit scholieren door middel door van met een 'walk-a-thon' tijdens geld inzamelden voor het de reis en hij sprak tijdens met familieleden van met Canadese soldaten. naar Ook verhalen van uit de andere in kant, van Nederlanders die door de op een Canadezen werden bevrijd. Er wordt gebruik het gemaakt van bijzondere in oorlogsbeelden door uit de Canadese van archieven.

april 2021
05-05-2010 19:25

Aflevering 1

De Canadezen komen - Aflevering 1

Documentaire. Aandacht voor een heel bijzonder project: in de eerste week van mei 2010 komen zo'n 7000 Canadese scholieren tussen 14 en 17 jaar naar Nederland voor de herdenking van 65 jaar bevrijding. Eén scholier voor elke gesneuvelde Can...

De Canadezen komen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Canadezen komen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Canadezen komen bij De Canadezen komen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Canadezen komen. Heb je een uitzending van De Canadezen komen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Canadezen komen gemist

Documentaire. Aandacht voor een heel bijzonder project: in de eerste week van mei 2010 komen zo'n 7000 Canadesescholieren tussen 14 en 17 jaar naar Nederland voor de herdenking van 65 jaar bevrijding. Eén scholier voor elkegesneuvelde Canadees. Het is de bedoeling dat tijdens de herdenking op 4 mei een Nederlands en een Canadees kind op elkCanadees oorlogsgraf een bloem legt. De scholieren zullen in diverse plaatsen in Nederland deelnemen aan de herdenkingvan de bevrijding. Voor de documentaire volgde maker Jan Eikelboom (NPS) de voorbereidingen in Canada, ook in hetuiterste noorden, The Northern Territories. Eén van de eerste aanmeldingen kwam uit Yellowknife, een dorp waar ookInuït wonen en waar de dorpsoudsten hebben besloten dat ze dit zo belangrijk vinden dat ze als gemeenschap de reis vanhun kinderen zullen financieren. Eikelboom was ook in Toronto, waar scholieren door middel van een 'walk-a-thon' geldinzamelden voor de reis en hij sprak met familieleden van Canadese soldaten. Ook verhalen van de andere kant, vanNederlanders die door de Canadezen werden bevrijd. Er wordt gebruik gemaakt van bijzondere oorlogsbeelden uit deCanadese archieven.

Uitzending gemist van De Canadezen komen? Hier kun je alle uitzendingen van De Canadezen komen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!