Programma gemist?

Documentaire. op tv Aandacht voor een heel in bijzonder project: in de op eerste op tv week van uit mei 2010 komen zo'n op tv 7000 Canadese scholieren tussen van 14 en 17 jaar op naar naar Nederland voor de herdenking tijdens van 65 jaar in bevrijding. Eén op scholier voor elke gesneuvelde Canadees. op Het naar is de bedoeling dat tijdens tijdens tijdens de herdenking op 4 mei de een Nederlands en de een Canadees kind op door elk Canadees door oorlogsgraf een in bloem legt. De scholieren in zullen tijdens in diverse plaatsen in Nederland uit deelnemen aan uit de herdenking van de tijdens bevrijding. Voor de documentaire het volgde uit maker Jan Eikelboom (NPS) de door voorbereidingen in Canada, op tv het ook in het met uiterste noorden, The Northern met Territories. Eén van de uit eerste aanmeldingen kwam de uit op tv Yellowknife, een dorp waar ook Inuït op wonen en tijdens waar de van dorpsoudsten hebben besloten dat ze op dit zo op belangrijk vinden op dat ze als gemeenschap de de reis in van hun kinderen het zullen financieren. op tv Eikelboom was ook in Toronto, een waar in scholieren door middel van een 'walk-a-thon' het geld inzamelden van voor tijdens de reis en hij op sprak met familieleden op van Canadese soldaten. op tv Ook verhalen van de tijdens andere kant, van Nederlanders in die door de uit Canadezen werden bevrijd. door Er de wordt gebruik gemaakt door van bijzondere oorlogsbeelden uit de van Canadese op archieven.

mei 2020
05-05-2010 19:25

Aflevering 1

De Canadezen komen - Aflevering 1

Documentaire. Aandacht voor een heel bijzonder project: in de eerste week van mei 2010 komen zo'n 7000 Canadese scholieren tussen 14 en 17 jaar naar Nederland voor de herdenking van 65 jaar bevrijding. Eén scholier voor elke gesneuvelde Can...

De Canadezen komen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Canadezen komen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Canadezen komen bij De Canadezen komen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Canadezen komen. Heb je een uitzending van De Canadezen komen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Canadezen komen gemist

Documentaire. Aandacht voor een heel bijzonder project: in de eerste week van mei 2010 komen zo'n 7000 Canadesescholieren tussen 14 en 17 jaar naar Nederland voor de herdenking van 65 jaar bevrijding. Eén scholier voor elkegesneuvelde Canadees. Het is de bedoeling dat tijdens de herdenking op 4 mei een Nederlands en een Canadees kind op elkCanadees oorlogsgraf een bloem legt. De scholieren zullen in diverse plaatsen in Nederland deelnemen aan de herdenkingvan de bevrijding. Voor de documentaire volgde maker Jan Eikelboom (NPS) de voorbereidingen in Canada, ook in hetuiterste noorden, The Northern Territories. Eén van de eerste aanmeldingen kwam uit Yellowknife, een dorp waar ookInuït wonen en waar de dorpsoudsten hebben besloten dat ze dit zo belangrijk vinden dat ze als gemeenschap de reis vanhun kinderen zullen financieren. Eikelboom was ook in Toronto, waar scholieren door middel van een 'walk-a-thon' geldinzamelden voor de reis en hij sprak met familieleden van Canadese soldaten. Ook verhalen van de andere kant, vanNederlanders die door de Canadezen werden bevrijd. Er wordt gebruik gemaakt van bijzondere oorlogsbeelden uit deCanadese archieven.

Uitzending gemist van De Canadezen komen? Hier kun je alle uitzendingen van De Canadezen komen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!