Programma gemist?

Documentaire. uit Aandacht voor een naar heel bijzonder project: in tijdens de eerste week van met tijdens mei 2010 komen zo'n 7000 Canadese uit scholieren tussen een 14 en uit 17 jaar naar Nederland de voor de herdenking van uit 65 jaar een bevrijding. Eén scholier van voor elke gesneuvelde Canadees. op tv Het is de een naar bedoeling dat tijdens de herdenking het op 4 mei naar een Nederlands en een op tv Canadees kind het op elk Canadees oorlogsgraf naar een bloem legt. door De het scholieren zullen op tv in diverse plaatsen in tijdens Nederland deelnemen aan met de herdenking van de tijdens bevrijding. Voor de met documentaire volgde maker het Jan Eikelboom (NPS) de de voorbereidingen uit in Canada, ook in het in uiterste noorden, de The Northern naar Territories. Eén van de met eerste aanmeldingen de kwam uit Yellowknife, een dorp een waar ook een Inuït wonen in en waar de dorpsoudsten hebben in besloten dat ze het dit zo in belangrijk vinden dat ze van als gemeenschap de tijdens van reis van hun kinderen zullen financieren. op de Eikelboom was ook in door Toronto, waar scholieren door middel door van tijdens een 'walk-a-thon' geld inzamelden voor uit de reis en op hij naar sprak met op familieleden van Canadese met soldaten. Ook verhalen uit van de andere kant, van Nederlanders door van die door de het Canadezen werden bevrijd. Er het wordt gebruik gemaakt naar van bijzondere op oorlogsbeelden uit de Canadese op archieven.

januari 2021
05-05-2010 19:25

Aflevering 1

De Canadezen komen - Aflevering 1

Documentaire. Aandacht voor een heel bijzonder project: in de eerste week van mei 2010 komen zo'n 7000 Canadese scholieren tussen 14 en 17 jaar naar Nederland voor de herdenking van 65 jaar bevrijding. Eén scholier voor elke gesneuvelde Can...

De Canadezen komen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Canadezen komen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Canadezen komen bij De Canadezen komen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Canadezen komen. Heb je een uitzending van De Canadezen komen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Canadezen komen gemist

Documentaire. Aandacht voor een heel bijzonder project: in de eerste week van mei 2010 komen zo'n 7000 Canadesescholieren tussen 14 en 17 jaar naar Nederland voor de herdenking van 65 jaar bevrijding. Eén scholier voor elkegesneuvelde Canadees. Het is de bedoeling dat tijdens de herdenking op 4 mei een Nederlands en een Canadees kind op elkCanadees oorlogsgraf een bloem legt. De scholieren zullen in diverse plaatsen in Nederland deelnemen aan de herdenkingvan de bevrijding. Voor de documentaire volgde maker Jan Eikelboom (NPS) de voorbereidingen in Canada, ook in hetuiterste noorden, The Northern Territories. Eén van de eerste aanmeldingen kwam uit Yellowknife, een dorp waar ookInuït wonen en waar de dorpsoudsten hebben besloten dat ze dit zo belangrijk vinden dat ze als gemeenschap de reis vanhun kinderen zullen financieren. Eikelboom was ook in Toronto, waar scholieren door middel van een 'walk-a-thon' geldinzamelden voor de reis en hij sprak met familieleden van Canadese soldaten. Ook verhalen van de andere kant, vanNederlanders die door de Canadezen werden bevrijd. Er wordt gebruik gemaakt van bijzondere oorlogsbeelden uit deCanadese archieven.

Uitzending gemist van De Canadezen komen? Hier kun je alle uitzendingen van De Canadezen komen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!