Programma gemist?

Documentaire. in Aandacht voor een een heel bijzonder op project: in de eerste week van het mei uit 2010 komen van zo'n 7000 Canadese het scholieren tussen 14 en 17 door jaar naar uit Nederland voor de op herdenking van op tv 65 jaar bevrijding. Eén scholier het voor de elke gesneuvelde Canadees. een Het is de bedoeling dat tijdens tijdens de tijdens herdenking op 4 mei een een Nederlands en op tv een het Canadees kind op tijdens elk Canadees oorlogsgraf op een bloem legt. De scholieren zullen op in diverse plaatsen van in Nederland het deelnemen een aan de herdenking van de bevrijding. op Voor in de documentaire volgde maker een Jan Eikelboom (NPS) de in voorbereidingen tijdens in Canada, ook uit in het uiterste noorden, The met Northern door Territories. Eén met van de eerste aanmeldingen de kwam uit Yellowknife, naar een dorp waar ook Inuït van in wonen en waar de dorpsoudsten de hebben besloten dat ze op op dit zo belangrijk vinden dat ze tijdens als de gemeenschap de reis het van hun een kinderen zullen financieren. Eikelboom was van ook tijdens in Toronto, waar scholieren door middel tijdens van een 'walk-a-thon' met geld inzamelden voor het de reis het en hij sprak met op het familieleden van Canadese soldaten. Ook verhalen het van de andere met kant, van met Nederlanders de die door de Canadezen werden uit bevrijd. op Er wordt gebruik naar gemaakt van bijzondere door oorlogsbeelden uit de Canadese door archieven.

augustus 2021
05-05-2010 19:25

Aflevering 1

De Canadezen komen - Aflevering 1

Documentaire. Aandacht voor een heel bijzonder project: in de eerste week van mei 2010 komen zo'n 7000 Canadese scholieren tussen 14 en 17 jaar naar Nederland voor de herdenking van 65 jaar bevrijding. Eén scholier voor elke gesneuvelde Can...

De Canadezen komen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Canadezen komen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Canadezen komen bij De Canadezen komen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Canadezen komen. Heb je een uitzending van De Canadezen komen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Canadezen komen gemist

Documentaire. Aandacht voor een heel bijzonder project: in de eerste week van mei 2010 komen zo'n 7000 Canadesescholieren tussen 14 en 17 jaar naar Nederland voor de herdenking van 65 jaar bevrijding. Eén scholier voor elkegesneuvelde Canadees. Het is de bedoeling dat tijdens de herdenking op 4 mei een Nederlands en een Canadees kind op elkCanadees oorlogsgraf een bloem legt. De scholieren zullen in diverse plaatsen in Nederland deelnemen aan de herdenkingvan de bevrijding. Voor de documentaire volgde maker Jan Eikelboom (NPS) de voorbereidingen in Canada, ook in hetuiterste noorden, The Northern Territories. Eén van de eerste aanmeldingen kwam uit Yellowknife, een dorp waar ookInuït wonen en waar de dorpsoudsten hebben besloten dat ze dit zo belangrijk vinden dat ze als gemeenschap de reis vanhun kinderen zullen financieren. Eikelboom was ook in Toronto, waar scholieren door middel van een 'walk-a-thon' geldinzamelden voor de reis en hij sprak met familieleden van Canadese soldaten. Ook verhalen van de andere kant, vanNederlanders die door de Canadezen werden bevrijd. Er wordt gebruik gemaakt van bijzondere oorlogsbeelden uit deCanadese archieven.

Uitzending gemist van De Canadezen komen? Hier kun je alle uitzendingen van De Canadezen komen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!