Programma gemist?

Documentaire. naar Aandacht voor een in heel bijzonder project: een in de eerste in week van mei 2010 komen door zo'n het 7000 Canadese scholieren tussen 14 het en door 17 jaar een naar Nederland voor een de herdenking van een 65 jaar bevrijding. met Eén scholier voor elke gesneuvelde van Canadees. Het met is de bedoeling dat door tijdens de herdenking naar op 4 mei een op Nederlands en een van Canadees kind op met op tv elk Canadees oorlogsgraf een bloem legt. tijdens De van scholieren zullen in op diverse plaatsen in tijdens Nederland deelnemen aan de uit herdenking van uit de bevrijding. Voor van de documentaire volgde maker Jan uit Eikelboom (NPS) de uit voorbereidingen in in Canada, ook een in het uit uiterste noorden, The Northern Territories. op tv Eén van de in eerste met aanmeldingen kwam uit Yellowknife, een van dorp door waar ook Inuït wonen op tv en waar de dorpsoudsten naar hebben op tv besloten dat ze van dit zo belangrijk vinden dat ze in naar als gemeenschap de reis op van hun de kinderen zullen financieren. Eikelboom was ook op in Toronto, op tv waar scholieren de door middel met van een 'walk-a-thon' naar geld inzamelden voor de reis naar en met hij sprak met tijdens familieleden van Canadese de soldaten. Ook verhalen van de andere uit op kant, van Nederlanders die door op de Canadezen werden naar bevrijd. Er in wordt gebruik gemaakt op van bijzondere naar oorlogsbeelden uit de Canadese op archieven.

oktober 2019
05-05-2010 19:25

Aflevering 1

De Canadezen komen - Aflevering 1

Documentaire. Aandacht voor een heel bijzonder project: in de eerste week van mei 2010 komen zo'n 7000 Canadese scholieren tussen 14 en 17 jaar naar Nederland voor de herdenking van 65 jaar bevrijding. Eén scholier voor elke gesneuvelde Can...

De Canadezen komen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Canadezen komen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Canadezen komen bij De Canadezen komen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Canadezen komen. Heb je een uitzending van De Canadezen komen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Canadezen komen gemist

Documentaire. Aandacht voor een heel bijzonder project: in de eerste week van mei 2010 komen zo'n 7000 Canadesescholieren tussen 14 en 17 jaar naar Nederland voor de herdenking van 65 jaar bevrijding. Eén scholier voor elkegesneuvelde Canadees. Het is de bedoeling dat tijdens de herdenking op 4 mei een Nederlands en een Canadees kind op elkCanadees oorlogsgraf een bloem legt. De scholieren zullen in diverse plaatsen in Nederland deelnemen aan de herdenkingvan de bevrijding. Voor de documentaire volgde maker Jan Eikelboom (NPS) de voorbereidingen in Canada, ook in hetuiterste noorden, The Northern Territories. Eén van de eerste aanmeldingen kwam uit Yellowknife, een dorp waar ookInuït wonen en waar de dorpsoudsten hebben besloten dat ze dit zo belangrijk vinden dat ze als gemeenschap de reis vanhun kinderen zullen financieren. Eikelboom was ook in Toronto, waar scholieren door middel van een 'walk-a-thon' geldinzamelden voor de reis en hij sprak met familieleden van Canadese soldaten. Ook verhalen van de andere kant, vanNederlanders die door de Canadezen werden bevrijd. Er wordt gebruik gemaakt van bijzondere oorlogsbeelden uit deCanadese archieven.

Uitzending gemist van De Canadezen komen? Hier kun je alle uitzendingen van De Canadezen komen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!