Programma gemist?

Documentaire. naar Aandacht voor een heel bijzonder de project: in de van eerste week van naar mei van 2010 komen zo'n 7000 Canadese uit scholieren tussen 14 op tv en uit 17 jaar naar Nederland tijdens voor tijdens de herdenking van 65 naar jaar bevrijding. Eén een scholier voor elke gesneuvelde het Canadees. in Het is de uit bedoeling dat tijdens de herdenking op de 4 naar mei een een Nederlands en een Canadees kind op uit in elk Canadees oorlogsgraf met een bloem legt. De scholieren de zullen in diverse plaatsen met in Nederland door deelnemen aan door de herdenking een van de bevrijding. Voor de documentaire het volgde door maker Jan Eikelboom (NPS) de het voorbereidingen door in Canada, van ook in het uiterste noorden, op The Northern Territories. in Eén van de eerste tijdens aanmeldingen kwam uit op tv naar Yellowknife, een dorp in waar ook Inuït wonen met en waar de op tv dorpsoudsten hebben besloten met dat ze dit zo op belangrijk vinden dat naar ze als gemeenschap naar de reis van het hun kinderen de zullen financieren. Eikelboom was ook met in Toronto, waar op tv scholieren door middel het van van een 'walk-a-thon' geld inzamelden voor op de in reis en met hij sprak met familieleden door van Canadese soldaten. Ook van verhalen met van de andere kant, uit van Nederlanders die een door de Canadezen werden bevrijd. een het Er wordt gebruik gemaakt van het bijzondere oorlogsbeelden uit uit de in Canadese archieven.

september 2021
05-05-2010 19:25

Aflevering 1

De Canadezen komen - Aflevering 1

Documentaire. Aandacht voor een heel bijzonder project: in de eerste week van mei 2010 komen zo'n 7000 Canadese scholieren tussen 14 en 17 jaar naar Nederland voor de herdenking van 65 jaar bevrijding. Eén scholier voor elke gesneuvelde Can...

De Canadezen komen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Canadezen komen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Canadezen komen bij De Canadezen komen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Canadezen komen. Heb je een uitzending van De Canadezen komen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Canadezen komen gemist

Documentaire. Aandacht voor een heel bijzonder project: in de eerste week van mei 2010 komen zo'n 7000 Canadesescholieren tussen 14 en 17 jaar naar Nederland voor de herdenking van 65 jaar bevrijding. Eén scholier voor elkegesneuvelde Canadees. Het is de bedoeling dat tijdens de herdenking op 4 mei een Nederlands en een Canadees kind op elkCanadees oorlogsgraf een bloem legt. De scholieren zullen in diverse plaatsen in Nederland deelnemen aan de herdenkingvan de bevrijding. Voor de documentaire volgde maker Jan Eikelboom (NPS) de voorbereidingen in Canada, ook in hetuiterste noorden, The Northern Territories. Eén van de eerste aanmeldingen kwam uit Yellowknife, een dorp waar ookInuït wonen en waar de dorpsoudsten hebben besloten dat ze dit zo belangrijk vinden dat ze als gemeenschap de reis vanhun kinderen zullen financieren. Eikelboom was ook in Toronto, waar scholieren door middel van een 'walk-a-thon' geldinzamelden voor de reis en hij sprak met familieleden van Canadese soldaten. Ook verhalen van de andere kant, vanNederlanders die door de Canadezen werden bevrijd. Er wordt gebruik gemaakt van bijzondere oorlogsbeelden uit deCanadese archieven.

Uitzending gemist van De Canadezen komen? Hier kun je alle uitzendingen van De Canadezen komen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 05-05-2010 om 19:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!