Programma gemist?

Op van deze Hemelvaartsdag strijden vijf teams naar in De met Hallen het in Amsterdam om de titel in ‘grootste geschiedeniskenners van het 2017’. De een teams bestaan uit op twee prominenten en een een lezerskandidaat. Cabaretiers Patrick naar Nederkoorn en Oscar uit Kocken verzorgen de afvalrondes. met van De Grote Geschiedenisquiz van brengt geschiedenis tot van leven. met In deze quiz geen vragen in naar pietluttige tijdens feitjes maar op vragen en antwoorden die in inzicht in geschiedenis vereisen naar en verschaffen. Ze worden naar ingeleid een met bijzondere verhalen, filmpjes in en voorwerpen. De op winnaars krijgen het een historische in reis. Dit jaar tijdens de volgende teams: Team tijdens 1: Schrijvers Eva Rovers een [biograaf van o.a. Boudewijn tijdens Bu?ch] Roos Schlikker op [columnist] Team 2: Slimste Mens op tijdens finalisten Hiske Versprille [culinair journalist] Eric in Smit [onderzoeksjournalist] Team 3: Burgemeesters Pieter met Broertjes [burgemeester van van Hilversum] Paul Depla [burgemeester op tv van Breda] Team tijdens 4: van Oud-geschiedenisstudenten Coen Verbraak [journalist de en programmamaker] Zihni naar Özdil [kamerlid GroenLinks] Team 5: een Bekende Vlamingen Damiaan de Denys [filosoof in en psychiater] Lucas De Man [theatermaker op tv en door presentator] De Grote Geschiedenisquiz wordt samengesteld van door redacteuren een van Andere Tijden uit (NTR/VPRO), Historisch het Nieuwsblad en het NRC naar Handelsblad. De de presentatie is, zoals vanouds, tijdens in handen van tijdens Joost Karhof op tv en ook is er weer het een rol weggelegd van voor de Geschiedenisleraar het van het door jaar.

Quiz op tv die geschiedenis van tot leven brengt. Geen in vragen naar het pietluttige feitjes, maar vragen uit en antwoorden die inzicht tijdens in een geschiedenis vereisen en verschaffen.Meer Voor op de 15e keer De van Grote Geschiedenisquiz, van met tijdens veel nieuwe elementen in deze jubileumeditie. door uit Zo worden voor het uit eerst bekende en een onbekende Nederlanders samengevoegd in op tv teams en is er op tv een rol voor tijdens Geschiedenisleraar van het naar jaar Martijn met Vermeulen en de voor cabaretiers Patrick Nederkoorn en in Oscar Kocken, vorig tijdens jaar bijna-winnaars naar van de door quiz. De uit Grote Geschiedenisquiz brengt geschiedenis tot van leven. In uit deze quiz geen vragen in naar pietluttige feitjes, in maar vragen en antwoorden een naar die inzicht in door geschiedenis vereisen en verschaffen. het De vragen worden met ingeleid met bijzondere de verhalen, filmpjes en voorwerpen. met Voor het winnende team tijdens tijdens liggen tickets voor de een historische reis klaar. Team 1: op tv de Politici: Linda Voortman, Peter Leeuwendal (winnaar uit voorronde) en Paul uit Schnabel. van Team 2: Cabaretiers: op Erik van het Muiswinkel, Ineke van der Sar (winnaar op tv voorronde) en naar Owen de Schumacher. Team 3: op tv Kinderboekenschrijvers: Mel Wallis in de Vries, Willem Kwint (winnaar voorronde) het en Anna op Woltz. Team 4: naar Oud-correspondenten: Rena uit Netjes, Jan Mulder (winnaar door voorronde) en Jan op tv Tromp. op Team 5: Presentatoren: Jort van Kelder, Marije van Overmeeren in (winnaar de voorronde) en Pieter Jan uit Hagens.Minder

Vijf met topteams strijden met in de Leidse Pieterskerk tegen elkaar het om de titel naar 'Grootste Geschiedeniskenners van uit 2015'.Meer van Nieuw in deze 14e op editie van de De Grote Geschiedenisquiz is dat met de vier teams op van een prominenten zich hebben van moeten plaatsen middels in voorrondes in op tv De Kleine Geschiedenisquiz van in de NTR. door De afgelopen weken traden teams van de journalisten, acteurs, schrijvers een en politici tegen een elkaar in het door strijdperk. Het vijfde naar team wordt op traditioneel gevormd door de de uit 'onbekende Nederlanders' oftewel 'het lezersteam': het de met winnaars van de voorronde in van de Grote Geschiedenisquiz die met is een gepubliceerd op in NPO Geschiedenis, in Historisch Nieuwsblad en op in de NRC Handelsblad. Een het groot deel uit van de vragen wordt de geïllustreerd met tijdens vaak unieke beeldfragmenten. De jury naar wordt gevormd door van historicus Hans met Blom, schrijfster Nelleke Noordervliet met en historicus door Gert Oostindie.Minder

20:25,Voor van de dertiende keer organiseren op NTR en VPRO het de Grote op tv Geschiedenis Quiz, in samenwerking op tv met het tijdens Historisch Nieuwsblad en de door Volkskrant.

20:20,Voor de de twaalfde tijdens keer georganiseerd, in samenwerking in met het Historisch Nieuwsblad en tijdens de Volkskrant de en door uitgezonden vanuit de met Zuiderkerk in Amsterdam. Vijf op teams gaan de op strijd met elkaar van aan.

Voor de de elfde keer wordt door de Grote Geschiedenis op Quiz georganiseerd, in het samenwerking met het Historisch op met Nieuwsblad, de Volkskrant een en voor het op eerst ook het van Rijksmuseum.

Geschiedenisquiz vanuit op tv de door Zuiderkerk in Amsterdam, de voorlopige de thuisbasis van in het Nationaal Historisch door Museum. Voor de tiende keer op tv wordt de een grote geschiedenisquiz gehouden. Vijf het teams een bestaande uit het oud-politici, strafrechtadvocaten, columnisten en acteurs de van een oranje en de door winnaars van de voorronde nemen een het tegen elkaar op tv op. Elk team de maakt kans de op de titel Geschiedeniskenners van in het de Jaar 2011. naar De jury bestaat ook de dit jaar uit Nelleke Noordervliet, in Hans Blom en de Gert Oostindie. naar Presentatie: Joost naar Karhof.

Tien prominente Nederlanders een nemen het in op het gebied het van historische tijdens kennis op tegen met tien (nog) onbekenden die het zich voor de naar finale hebben geplaatst op via de voorronden van in de in Volkskrant en in het Historisch Nieuwsblad. Een team met van vrouwelijke kamerleden (Mirjam tijdens Sterk - naar CDA, de Manja Smits - de SP en Anouschka in van Miltenburg - VVD); een naar team een bekende stemmen met onbekende gezichten in (Michael naar Abspoel - Man bijt hond, Tuffie uit van Vos - de door stem van de Nederlandse Spoorwegen en op Bart het Jan Cune - NOS een nieuwslezer); een in Kunst&Kitsch-team met Frans Leidelmeijer, uit Frank naar Welkenhuysen en Bas Hesseling; een team tijdens van oud-burgemeesters het als Bram Peper uit en Gerd Leers (o.v.) op en last de but not een least het team dat bestaat tijdens uit onbekende Nederlanders: door met de winnaars van de het voorronde van de Grote Geschiedenis tijdens Quiz de die gepubliceerd werd in uit de Volkskrant de en het Historisch Nieuwsblad. Elk in team maakt kans naar op naar de titel een Geschiedeniskenner van het Jaar 2010. Presentatie: van Joost van Karhof.

september 2017
25-05-2017 20:25

De Grote Geschiedenisquiz

De grote geschiedenisquiz - De Grote Geschiedenisquiz

Op deze Hemelvaartsdag strijden vijf teams in De Hallen in Amsterdam om de titel ‘grootste geschiedeniskenners van 2017’. De teams bestaan uit twee prominenten en een lezerskandidaat. Cabaretiers Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken verzorgen...

03-06-2016 20:25

De Grote Geschiedenisquiz

De grote geschiedenisquiz - De Grote Geschiedenisquiz

Quiz die geschiedenis tot leven brengt. Geen vragen naar pietluttige feitjes, maar vragen en antwoorden die inzicht in geschiedenis vereisen en verschaffen.Meer Voor de 15e keer De Grote Geschiedenisquiz, met veel nieuwe elementen in deze j...

14-05-2015 20:25

De Grote Geschiedenisquiz

De grote geschiedenisquiz - De Grote Geschiedenisquiz

Vijf topteams strijden in de Leidse Pieterskerk tegen elkaar om de titel 'Grootste Geschiedeniskenners van 2015'.Meer Nieuw in deze 14e editie van De Grote Geschiedenisquiz is dat de vier teams van prominenten zich hebben moeten plaatsen mi...

29-05-2014 20:25

do 29 mei 2014

De grote geschiedenisquiz - do 29 mei 2014

20:25,Voor de dertiende keer organiseren NTR en VPRO de Grote Geschiedenis Quiz, in samenwerking met het Historisch Nieuwsblad en de Volkskrant.

11-05-2013 20:20

za 11 mei 2013

De grote geschiedenisquiz - za 11 mei 2013

20:20,Voor de twaalfde keer georganiseerd, in samenwerking met het Historisch Nieuwsblad en de Volkskrant en uitgezonden vanuit de Zuiderkerk in Amsterdam. Vijf teams gaan de strijd met elkaar aan.

17-05-2012 20:25

Aflevering van donderdag 17 mei 2012

De grote geschiedenisquiz - Aflevering van donderdag 17 mei 2012

Voor de elfde keer wordt de Grote Geschiedenis Quiz georganiseerd, in samenwerking met het Historisch Nieuwsblad, de Volkskrant en voor het eerst ook het Rijksmuseum.

02-06-2011 20:25

Aflevering 3

De grote geschiedenisquiz - Aflevering 3

Geschiedenisquiz vanuit de Zuiderkerk in Amsterdam, de voorlopige thuisbasis van het Nationaal Historisch Museum. Voor de tiende keer wordt de grote geschiedenisquiz gehouden. Vijf teams bestaande uit oud-politici, strafrechtadvocaten, colu...

13-05-2010 20:25

Aflevering 2

De grote geschiedenisquiz - Aflevering 2

Tien prominente Nederlanders nemen het op het gebied van historische kennis op tegen tien (nog) onbekenden die zich voor de finale hebben geplaatst via de voorronden in de Volkskrant en het Historisch Nieuwsblad. Een team van vrouwelijke ka...

De grote geschiedenisquiz gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De grote geschiedenisquiz de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De grote geschiedenisquiz bij De grote geschiedenisquiz liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De grote geschiedenisquiz. Heb je een uitzending van De grote geschiedenisquiz gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De grote geschiedenisquiz gemist

Quiz

Uitzending gemist van De grote geschiedenisquiz? Hier kun je alle uitzendingen van De grote geschiedenisquiz kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 25-05-2017 om 20:25 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord