Programma gemist?

Faustin Linyekula van (Kisangani, 1974) is in wellicht de uit beroemdste danser op en choreograaf van het Afrika. Hij vervult dit jaar op tv een belangrijke in rol in het met Holland Festival als het een van de 'associate artists' naar en uit als, zoals hij uit zichzelf noemt, storyteller. De tijdens verhalen diept hij op op tv uit naar de turbulente, gewelddadige geschiedenis van door zijn land, de het Democratische Republiek Congo, uit dat de hij als kind kende het als Zaïre. Tijdens het een Holland uit Festival zijn op er voorstellingen van hemzelf te in zien, naast uit choreografieën van in jonge Congolese kunstenaars die een hij begeleidt. van In de Bijlmer organiseert Faustin Linyekula tijdens op tv een theatrale parade, geïnspireerd van op 'les parlementaires op debout', mannen in Congo de die een op straat commentaar geven door op het het nieuws om de het discussie aan te gaan. Een met ontregelende parade met onbekende, een soms ongelofelijke verhalen van die de het kranten hier zelden halen. het naar Een portret van deze een veelzijdige en geëngageerde op tv kunstenaar.

Deze aflevering naar staat in het teken met van op dans. Nadia Moussaid op spreekt de jonge en in veelbelovende choreografen en op dansers Gregory Maqoma en uit Juanjo Arqués over naar hun de werk.

Nadia Moussaid met gaat de naar Parijs, waar ze samen met van naar de Franse rapper, dichter en in essayist uit Abd Al Malik een expositie naar over het zwarte model door in de kunstgeschiedenis in bezoekt in het Musée de d'Orsay. Hij maakte hierover door een 'spoken-word' dansvoorstelling. op Ook spreekt ze de jonge op actrices van de naar voorstelling 'Pasaijes tijdens para No Colorear', waarin tijdens de een tieners vertellen over op tv hun leven en de door problemen van jonge het vrouwen op tv in Zuid-Amerika. Michiel Vos bezoekt op in New op York de muziekvoorstelling een 'Triptych', over op de omstreden fotograaf op Robert Mapplethorpe.

Nadia Moussaid bezoekt naar uit de repetities van in 'De Kersentuin' in het een Internationaal Theater Amsterdam. Het stuk met wordt uit geregisseerd door de Britse door regisseur uit Simon Mc Burney, met in de naar met hoofdrollen Gijs Scholten van Aschat en uit Chris met Nietvelt. Verder aandacht voor het met werk van een de Duitse componist door Karlheinz Stockhausen. van Zijn opera 'Licht' wordt door tijdens het Holland Festival naar uitgevoerd, compleet het met een strijkkwartet met dat opstijgt de in vier helikopters. In Teheran het bezoekt Thomas Erdbrink op de met opera 'Turan Dohkt'. In deze de voorstelling de zingen vrouwen van solo op het tijdens podium, wat normaal gesproken op verboden is in op Iran.

Nadia naar Moussaid is bij repetities van het 'The op Head and the Load' op van William Kentridge. In een deze openingsvoorstelling van naar het Holland een Festival het wordt het vergeten verhaal van uit bijna twee miljoen in Afrikanen in in de Eerste het Wereldoorlog verteld. Bram Vermeulen bezoekt in naar Johannesburg de van studio van in Kentridge en tijdens andere Zuid-Afrikaanse kunstenaars: 'The Centre For in The Less naar Good tijdens Idea'.

Reportage over Marokkaanse uit hadragezangen de en volksmelodieën. Tevens tijdens registratie uitgevoerd door het Ensemble de Rhoum El Bakkali op tv in uit Chefchaouen i.s.m. het Amsterdams Andalusisch door van Orkest en Orchestre door Temsamani.

Deze op uitzending staat in het teken een tijdens van de donkere kant van met het leven. uit Janine Abbring bezoekt in de onconventionele op repetities van het bizarre toneelgezelschap op De Warme het Winkel, dat met in het Nederlands op Kamerkoor een voorstelling tijdens maakt over de op tv componist Gesualdo, een middeleeuwse componist die met prachtige in muziek maakte maar de een gruwelijk, banaal en op moorddadig leven leidde. door Dj uit Joost van Bellen een gaat naar Wenen om repetities bij op te door wonen van 'Crowd', een choreografie de van Gisele Vienne, van die naast naar extase tijdens en euforie ook de gewelddadige met en duistere kant van de tijdens het nachtleven en de housescene het laat van zien.

Janine de Abbring ontmoet met één van de beste Nederlandse choreografen de van uit dit moment: Arno Schuitemaker. En op tv ze is van bij de opbouw op van met het grootse multimediale het decor van het Vlaamse toneelgezelschap uit FC Bergman. uit Kunsthistoricus Wilfred de Bruijn trapt uit op een balletje met de voetbalsupporters van een RC uit Lens, die de hoofdrollen een spelen in de met voorstelling 'Stadium' in van Mohamed El de Khatib.

Van 7 juni op tv tot en tijdens met 1 op juli 2018 vindt in een Amsterdam de het Holland Festival tijdens plaats, sinds 1947 het door meest toonaangevende internationale podiumkunstenfestival het in met Nederland. Het Holland Festival een staat in 2018 met het op thema het 'Grenzen en scheidslijnen' in door het teken van tijdens de grensverkenning. Dat op tv is traditie, zou je kunnen van zeggen. Een door avontuurlijk programma, zoals u een dat gewend bent naar van het met Holland Festival, speelt zich op tv in al gauw af op het de breukvlak in tussen genres, tussen makers op tv en publiek, tussen landen en op tradities. op tv De VPRO presenteert de komende in weken elke met zaterdag om 22:40 naar uur een programma door over het Holland Festival. naar Janine naar Abbring is de nieuwe door presentator van het door programma. Op een vier zaterdagavonden in op tv juni volgt Abbring op tv gasten uit de de wereld van theater, dans in en van muziek. Janine Abbring is in deze aflevering het bij naar de opbouw van door het grootse multimediale in decor van het Vlaamse uit toneelgezelschap van FC Bergman. Daarnaast heeft de het Tilburgse het breakdancer Xisco Riboch in Parijs het een weerzien met de Anne Nguyen, een de choreografe van 'Kata', in met wie hij op jaren geleden hiphop het battles in op tv de Franse door underground danste.

Harpist tijdens Remy van Kesteren bezoekt in de Holland Festival Proms: op tv zes concerten in tijdens het Concertgebouw een Amsterdam.

Alain Platel over de 'Nicht schlafen', van Alexei Ratmansky van over de 'Shostakovich Trilogy' tijdens en Huba op tv de Graaff over tijdens de 'The Naked de Shit Songs' het over een interview van met Theo van Gogh naar met Gilbert & met George. Daphne Bunskoek spreekt door in Brussel met een Alain van Platel over 'Nicht schlafen' met en ontvangt in Amsterdam de uit internationaal vermaarde in choreograaf Alexei van Ratmansky die van voor het Nationale Ballet de van 'Shostakovich Trilogy' maakte. de Huba naar de Graaff maakte de op 'retropera' 'The Naked Shit Songs' naar van een interview met dat Theo van van Gogh op tv had met kunstenaarsduo Gilbert tijdens & George. tijdens Een libretto over kunst, met poep, seks en religie, van moslims, tolerantie, liefde met en de een dood.

Regisseur door Ivo van Hove praat over van de voorstelling 'Obsession', de met hoofdrollen voor tijdens Jude in Law en Halina Reijn. van Van de Hove neemt dit het Holland Festival ook de tijdens opera 'Salomé' voor zijn met rekening. Te gast is door uit Ivo van Hove, op regisseur van Toneelgroep Amsterdam, over de de voorstelling de 'Obsession', met hoofdrollen voor Jude een Law en een Halina Reijn. Van uit Hove neemt dit Holland door Festival uit ook de opera 'Salomé' met voor zijn een rekening.

In juni verslaan uit de NTR en door met de VPRO het Holland op Festival 2017 in het diverse radio- en tv-uitzendingen. Op door vier op zaterdagen interviewt Daphne Bunskoek voor op tv tv gasten uit met met de wereld van de naar podiumkunsten op het gebied op van theater, het dans en de muziek. Op radio met zijn er live-registraties, concerten en interviews. naar In deze naar eerste uitzending is in Julian Rosefeldt te gast. met Hij laat door Cate Blanchett in Manifesto op excelleren in tijdens dertien korte films over door kunstmanifesten. van Regisseur Eric de Vroedt onderzoekt op tv naar aanleiding van op in zijn serie The Nation van samen met Akwasi de een samenleefbaarheid door in de Haagse multiculturele op Schilderswijk.

Aandacht een voor Holland een Festival Proms waarbij diverse artiesten een van volle dag in muzikale optredens in verzorgen. Te gast is met o.a. Merlijn Twaalfhoven naar die een compositie schreef door voor meer dan naar 100 op tv fagottisten.Meer Aandacht voor Holland Festival uit Proms, het waarbij diverse topartiesten een in volle dag muzikale de optredens de verzorgen. Te gast is Merlijn Twaalfhoven door die in uit opdracht van Holland naar Festival naar een compositie schreef voor meer dan naar honderd fagottisten. Ook de te door gast is tijdens wereldster Akram Khan, de het choreograaf die in de Until the Lions gender, in seksualiteit en tijdens het veranderende lichaam de onderzoekt en Hanneke Groenteman en het harpist op tv Remy van Kesteren bespreken hun het een festivalfavorieten.Minder

Te gast zijn van door schrijver Arnon Grunberg, choreografe het Isabelle Beernaert en er is uit met aandacht voor het Syrische Nationale op Orkest.Meer Het van beste op het een gebied van theater, dans, naar muziek en opera naar is in de op maand juni te op zien een op het Holland Festival in in Amsterdam. het In deze uitzending: Sterdansers van Igone de op tv Jongh en Martin in ten Kortenaar van een het Nationaal Ballet de dansen een pas de naar deux van de jonge een choreograaf Ernst Meisner. op tv Arnon Grunberg met en een actrice Maartje Remmers komen praten het over de voorstelling het The Future of het Sex van theatergroep Wunderbaum. op Daarin onderzoekt Grunberg naar de uit toekomst van seks in onze op tv digitale wereld. op tv Choreografe Pina een Bausch gold de als een van de grootste vernieuwers op tv van de moderne door dans. Haar in gelauwerde voorstelling Nelken wordt een opnieuw opgevoerd van op Holland Festival. een Choreografe Isabella Beernaert en een een danser Michael Strecker vertellen over de van blijvende invloed van op tv door Pina Bausch. En Claron Mc het Fadden op tv komt zingen, zij op tv is al jaren de grande een dame het van Holland Festival.Minder

maart 2020
22-06-2019 21:55

Holland Festival

Holland Festival - Holland Festival

Faustin Linyekula (Kisangani, 1974) is wellicht de beroemdste danser en choreograaf van Afrika. Hij vervult dit jaar een belangrijke rol in het Holland Festival als een van de 'associate artists' en als, zoals hij zichzelf noemt, storytelle...

22-06-2019 21:30

Holland Festival

Holland Festival - Holland Festival

Deze aflevering staat in het teken van dans. Nadia Moussaid spreekt de jonge en veelbelovende choreografen en dansers Gregory Maqoma en Juanjo Arqués over hun werk.

15-06-2019 21:40

Holland Festival

Holland Festival - Holland Festival

Nadia Moussaid gaat naar Parijs, waar ze samen met de Franse rapper, dichter en essayist Abd Al Malik een expositie over het zwarte model in de kunstgeschiedenis bezoekt in Musée d'Orsay. Hij maakte hierover een 'spoken-word' dansvoorstelli...

08-06-2019 21:40

Holland Festival

Holland Festival - Holland Festival

Nadia Moussaid bezoekt de repetities van 'De Kersentuin' in het Internationaal Theater Amsterdam. Het stuk wordt geregisseerd door de Britse regisseur Simon Mc Burney, met in de hoofdrollen Gijs Scholten van Aschat en Chris Nietvelt. Verder...

01-06-2019 21:30

Holland Festival

Holland Festival - Holland Festival

Nadia Moussaid is bij repetities van 'The Head and the Load' van William Kentridge. In deze openingsvoorstelling van het Holland Festival wordt het vergeten verhaal van bijna twee miljoen Afrikanen in de Eerste Wereldoorlog verteld. Bram Ve...

30-06-2018 22:35

Holland Festival

Holland Festival - Holland Festival

Reportage over Marokkaanse hadragezangen en volksmelodieën. Tevens registratie uitgevoerd door het Ensemble Rhoum El Bakkali uit Chefchaouen i.s.m. het Amsterdams Andalusisch Orkest en Orchestre Temsamani.

23-06-2018 22:35

Holland Festival

Holland Festival - Holland Festival

Deze uitzending staat in het teken van de donkere kant van het leven. Janine Abbring bezoekt de onconventionele repetities van het bizarre toneelgezelschap De Warme Winkel, dat met het Nederlands Kamerkoor een voorstelling maakt over de com...

16-06-2018 22:40

Holland Festival

Holland Festival - Holland Festival

Janine Abbring ontmoet één van de beste Nederlandse choreografen van dit moment: Arno Schuitemaker. En ze is bij de opbouw van het grootse multimediale decor van het Vlaamse toneelgezelschap FC Bergman. Kunsthistoricus Wilfred de Bruijn tra...

09-06-2018 22:40

Nieuw: Holland Festival 2018

Holland Festival - Nieuw: Holland Festival 2018

Van 7 juni tot en met 1 juli 2018 vindt in Amsterdam het Holland Festival plaats, sinds 1947 het meest toonaangevende internationale podiumkunstenfestival in Nederland. Het Holland Festival staat in 2018 met het thema 'Grenzen en scheidsli...

24-06-2017 22:40

Holland Festival

Holland Festival - Holland Festival

Harpist Remy van Kesteren bezoekt de Holland Festival Proms: zes concerten in het Concertgebouw Amsterdam.

17-06-2017 22:40

Holland Festival

Holland Festival - Holland Festival

Alain Platel over 'Nicht schlafen', Alexei Ratmansky over de 'Shostakovich Trilogy' en Huba de Graaff over de 'The Naked Shit Songs' over een interview van Theo van Gogh met Gilbert & George. Daphne Bunskoek spreekt in Brussel met Alain Pla...

10-06-2017 22:40

Holland Festival

Holland Festival - Holland Festival

Regisseur Ivo van Hove praat over de voorstelling 'Obsession', met hoofdrollen voor Jude Law en Halina Reijn. Van Hove neemt dit Holland Festival ook de opera 'Salomé' voor zijn rekening. Te gast is Ivo van Hove, regisseur van Toneelgroep A...

03-06-2017 22:40

Holland Festival

Holland Festival - Holland Festival

In juni verslaan de NTR en de VPRO het Holland Festival 2017 in diverse radio- en tv-uitzendingen. Op vier zaterdagen interviewt Daphne Bunskoek voor tv gasten uit de wereld van de podiumkunsten op het gebied van theater, dans en muziek. Op...

25-06-2016 23:30

Holland Festival

Holland Festival - Holland Festival

Aandacht voor Holland Festival Proms waarbij diverse artiesten een volle dag muzikale optredens verzorgen. Te gast is o.a. Merlijn Twaalfhoven die een compositie schreef voor meer dan 100 fagottisten.Meer Aandacht voor Holland Festival Prom...

18-06-2016 23:20

Holland Festival

Holland Festival - Holland Festival

Te gast zijn schrijver Arnon Grunberg, choreografe Isabelle Beernaert en er is aandacht voor het Syrische Nationale Orkest.Meer Het beste op het gebied van theater, dans, muziek en opera is in de maand juni te zien op het Holland Festival i...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 3. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Holland Festival gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Holland Festival de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Holland Festival bij Holland Festival liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Holland Festival. Heb je een uitzending van Holland Festival gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Holland Festival gemist

4-delige verslag van het HollandFestival vanuit vier belangrijke locaties: de Stadsschouwburg, het Westergasterras, deBijenkorf en het Oosterpark, te Amsterdam. Presentatie: Sarah Meuleman.

Uitzending gemist van Holland Festival? Hier kun je alle uitzendingen van Holland Festival kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 45
  • Laatste uitzending op 22-06-2019 om 21:55 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!