Programma gemist?

Verwennen de we onze uit kinderen teveel en is door dat zo schadelijk als de op tv deskundigen ons op tv willen doen geloven? We tijdens onderzoeken naar één van de grootste uit taboes van deze naar tijd, de uit opvoeding: streng of op vrij?

Op het een doordeweekse in nacht, om pakweg 3 uur, met zijn 1 miljoen Nederlanders uit door klaar wakker. Nederland wordt met langzaam een echte 24-uurs een samenleving.

Nederland heeft in een slecht humeur. op We ergeren uit ons vaak aan hoe de het samenleving er de voor staat. We ergeren op van ons aan elkaar, tijdens aan de politiek en op tv aan de uit elite.

Wat heeft internet de in twintig jaar in een eigenlijk voor de liefde betekend? Is de ons door liefdesleven er op van vooruit gegaan of juist naar niet? Een uitzending tijdens vol het persoonlijke verhalen over de een nieuwe mogelijkheden die social in media het op tv liefdesleven van van de Facebook en op tv Twitter-generatie te bieden hebben, maar op ook over de verleidingen naar op en de gevaren ervan. Dankzij internet tijdens is grenzeloos op online van daten en virtueel flirten heel tijdens gemakkelijk. tijdens Zo werd Amanda tijdens (20) uit Australië een drie jaar geleden virtueel verliefd op tv op Patrick, naar toen vijftien, uit uit Almere. Na met twee jaar chatten tijdens is ze net bij het hem en zijn ouders ingetrokken. met in Voor Tom (25) op tv uit Utrecht is online daten op tv als spullen kopen via naar op tv internet, snel en efficiënt. Bram tijdens van Splunteren volgt hem op uit op weg naar zijn vijftigste op tv seksdate. Anna (38) date naar met drie verschillende op mannen via internet. op tv Eén van in hen heeft uit haar zelfs op ten huwelijk gevraagd. Maar is door hij wel te uit vertrouwen? Social media kan door echter uit ook als stoorzender of zelfs op als tijdens echtbreker fungeren de in de liefde. Noelle met (27) uit Den uit Helder is negen jaar getrouwd, een moeder in van vijf een kinderen. Ondanks haar drukke bestaan vindt uit ze het tijd om door online op zoek te gaan naar tijdens een tweede liefde. de De op tv Antillaanse Poulina (20) worstelt op tv met de virtuele uit versierpogingen naar van Roderik. Ze is door verslaafd aan haar de smartphone en naar via Twitter is ze erachtergekomen met dat van hij twee kinderen heeft. Wil door ze eigenlijk naar wel een relatie van met deze jonge vader tijdens die over op zijn gezin twittert? Myriam met is door door een onschuldig tijdens bericht op Facebook een in een gevaarlijke verhouding terechtgekomen. een Nu staat zij van voor door de vraag of zij haar op tv gezin en de huwelijk op het het spel wil zetten voor deze de virtuele uit liefde. Veel jonge in mensen maken intensief in gebruik van social media. Bij van wijze het van experiment in stoppen twee stellen, Sophie (20) het en Tim (18) uit met door Zwammerdam en Maurice (23) en Tamar door (23) in uit Amsterdam, door veertien dagen met internetgebruik tijdens voor privé doeleinden. Hoe vergaat in het uit hen in hun liefdesleven als door ze het twee het een weken zonder social media moeten naar stellen?

Status, tijdens netwerken en ongegeneerd van carrière maken, het met imago van de twintigers een van nu. de Zo nodig op pumps of tijdens door in pak. Het is scoren uit of in verzuipen, de mogelijkheden zijn onbegrensd. op Voor met twijfel en onzekerheid is geen door ruimte. Wat telt is op tv 'de BV IK'. de Maar door wat moet je in vredesnaam van kiezen? op Waar moet je in uitblinken? de Hoe doe van je de dat? En wat als in het niet op tv lukt? Al die mogelijkheden en naar de druk om je op te met onderscheiden leiden ook tot naar keuzestress. We volgen jongeren van naar tussen de 20-30 jaar en uit inventariseren hun idealen, met toekomstverwachtingen, dilemma's maar ook met hun successen. Neem door tijdens de 23-jarige Marieke die met een naar door recruiter bureau haar zorgvuldig opgebouwde CV op tv doorneemt. Of naar Danny die op een zijn 15de zijn tijdens eerste bedrijf startte en van nu de op top van het bedrijfsleven een adviseert. Al die op tv mogelijkheden maken in anderen verlammend onzeker. Zoals de op tv de slimme en ambitieuze tijdens filosofiestudent Roos (20) die zich op tv laat op adviseren door van een quarterlife-crisis-coach. De tijdens 'echte' wereld van de het twintigers achter de zelfverzekerde profielen een op naar Facebook.

Kankerpatiënten lijken steeds op tv naar meer zelf verantwoordelijk voor hun ziekte, uit behandeling en genezing. op tv Het begint in al als je tijdens nog gezond uit bent. Dagelijks de worden we overspoeld het met informatie over met wat we moeten doen of laten uit om het risico naar op tv op de ziekte te verkleinen. op Die informatie naar is tegenstrijdig en buitengewoon versnipperd. het Is de op tv diagnose eenmaal gesteld, dan een met kun je kiezen uit een groot naar aanbod reguliere uit behandelingen of een veelvoud naar aan alternatieve op organisaties die allemaal genezing een beloven. Hoe maak de je door de beste keuze uit uit de uit vele mogelijkheden? Rolmodellen als Lance Armstrong op zien het kanker als iets wat je in kunt door overwinnen. Je bent door dus ook zelf verantwoordelijk voor de je genezing. Je het hebt door de plicht om te in knokken, in te vechten tot naar het uiterste. Als patiënt word op je naar hoe langer hoe op tv meer regisseur van je tijdens eigen ziekteproces. Aan de hand het van in persoonlijke verhalen op tv van patiënten en hun tijdens behandelaars worden op tv de voor- en op nadelen van deze tendens inzichtelijk gemaakt. op tv Zoals het verhaal op tv van het Laetitia (52), naar die tegen het advies van de op van oncoloog in zelf uit bij de chirurg aandrong op een een operatie. Aan de naar vooravond van een in nieuwe in reeks chemokuren schrijft zij op tv weer een op ander ziekenhuis een met brief met daarin de de vraag met of het zin van heeft 'haar dossier nog één een keer het door een knappe, vooruitstrevende, optimistische het professor te laten van bestuderen'. Of op het verhaal van Leonie tijdens (49), uit die borstkanker heeft en ervan uit overtuigd is dat ze het erbij gebaat is de om reguliere en tijdens spirituele, op oosterse geneeswijzen te op tv combineren. Of een Anita (47), die elke afspraak naar met een op dikke, samen met haar het man gevulde ordner in met informatie in tegenover de dokter zit. tijdens En dan met is er de 21-jarige Tim, de die is uit gestopt een met de pillen die de nabehandeling met vormen met van de strijd tegen de uit leukemie van die hem trof. met Zijn omgeving verwijt hem van egoïsme. door Maar hoewel Tim zelf ook verschrikkelijk met bang is naar de ziekte weer met te door krijgen, kan hij het het niet meer opbrengen om zich op tv zo lang uit hondsberoerd door te voelen als uit gevolg van medicijnen op tv die hem misschien beter maken. Behalve met de met patiënten komen ook hun artsen de of oncologen aan het met het woord over een wat het toegenomen zelfmanagement uit betekent voor de uitoefening van van hun vak en naar het ziekteproces tijdens van de naar patiënt.

Nederland uit telt steeds meer van tweeverdieners, waaronder ook veel gezinnen uit het met jonge kinderen. De op meeste moeders werken drie met of vier in dagen. Ook steeds meer vaders in hebben inmiddels een in tijdens thuiswerk- of een papadag. Wereldwijd op tv is Nederland inmiddels een kampioen tijdens deeltijdwerk, en ook in het thuiswerken tijdens lopen we internationaal naar gezien op voorop. Maar betekent een dit nu ook van dat we tevreden zijn over het hoe tijdens we arbeid uit en zorg combineren de en verdelen? Hoe komt het dat naar Nederlandse in vrouwen veel, vaker in dan bijvoorbeeld het Vlaamse vrouwen, last in hebben van burn-out het en overspannenheid? Willen de vaders wel van echt op tv papadagen of voelen ze zich naar ertoe tijdens gedwongen? Hoe staat naar het er naar intussen voor met uit de rolverdeling tussen mannen en met vrouwen? En van zijn de uit kinderen eigenlijk wel met gebaat bij 'het met Nederlandse model'? VPRO het Thema kijkt achter de voordeur bij door vier gezinnen. Hoe van houden ze het een tijdens kaartenhuis overeind en waardoor staat de het soms op tv op instorten? De op tv programmamakers volgen een gezin een waarin de uit moeder haar baan opzegt vanwege door de lange werkdagen de en een reistijden en daardoor een van ongewisse toekomst als de zelfstandige tegemoet door gaat. In een ander op tv gezin gaan de overbelaste het ouders in op opvoedcursus. Bij in een derde gezin loopt op het met ogenschijnlijk allemaal op rolletjes. door De man en vrouw snappen het niet waarom het met water tijdens zoveel anderen aan de lippen de staat. Tenslotte uit komen de vier ouderparen uit in het het programma bijeen om tijdens voor het eerst naar uit het bij uit hun thuis tijdens gefilmde materiaal te kijken en op tv met uit elkaar in in gesprek te gaan. Presentatie: door Margriet van der op tv Linden.

Voor wie graag een van regelmatig zijn vork in een biefstukje op tv of tijdens visje prikt, lijkt het menu op tv zonder de naar zegeningen van het de dieroffer zo schraal. met Levensbedreigende virusziekten, milieuschade en in dierenleed - naar we wéten ervan, naar maar we consumeren desondanks tijdens door vrolijk door. De vraag is wat op er tijdens gebeurt als we op tv op deze voet door blijven op tv gaan met de met kiloknaller en het het het broodje zalm. Wanneer naar is het einde van de bal tijdens tijdens gehakt, het ossenhaasje, de plofkipsaté van en het mootje kabeljauw het in zicht? En in door wat zijn de alternatieven? uit Zelfs voor mensen op die beseffen tijdens dat de productie van vis en een vlees schadelijk is het een voor het milieu en op de consumptie schadelijk uit voor de met gezondheid, is het vaak heel moeilijk tijdens om ermee in te stoppen. Waarom zijn naar we zo verslingerd met aan vis en naar vlees? Op zoek tijdens naar wat er tijdens naar voor nodig is om het een roer om te gooien, met bieden we een een verhelderende verkenning achter het de schermen van naar de door vis- en vleesindustrie én in op tv het hoofd. op tv De in programmamakers gaan de uitdaging in aan om de eigen in VPRO-kantine vlees- van en visvrij te maken, ze een confronteren fervente vleeseters naar met ongemakkelijke waarheden in over de een industrie, in geven een reclamebureau de opdracht naar een op tv campagne te bedenken tijdens die ons af met helpt van het eten van vlees de en in kijken met de blik met van uit een natuurfilmer naar de dieren die de het dagelijks op ons bord tijdens belanden. Een vrolijke tirade het die het tot denken en tot actie stemt. van Met onder uit anderen schrijfster Charlotte Mutsaers, in hoogleraar psychologie en door het activiste Roos Vonk, varkenshouder en het LTO-voorzitter Annechien ten in Have, op tv hoogleraar duurzame ontwikkeling Louise Fresco en met Dirk Duijzer, directeur in Food met en Agri op tv van de Rabobank.

In naar een tijd waarin criminelen op tv alleen nog maar door worden beschouwd als naar mensen die niet streng het genoeg kunnen worden het gestraft, de gaat de VPRO dwars tijdens tegen naar de tijdgeest in van door hen zelf aan het op woord te de laten. Aandacht voor criminaliteit is het er alom, op maar meestal wordt het op onderwerp belicht op vanuit het standpunt de van politie en het justitie en de slachtoffers. op tv De trend is in de dat we ons steeds minder willen op verplaatsen in de op op dader. Er wordt weinig uit stilgestaan bij de met motieven, gedachten in en ervaringen van de dader de zelf. In deze aflevering het komen ze allemaal van aan het woord: tijdens van fraudeurs van tot kruimeldieven, van professionele van op tv overvallers tot drugshandelaren. Hoe de begonnen ze? Kennen ze angst, door loont de naar misdaad of uit overheerst de wroeging, door wat deed een de straf met hen en wat op tv de voor leven is er na de de detentie? Allemaal hebben een ze een op verhaal. door De meesterkraker die insloop in in het op mortuarium: van de met sieraden in opgetuigde het lichamen werd weinig weerstand verwacht, en door in na een kraak of zeventig in was naar hij verbaasd dat de politie in op de straat uit verscheen. met De drugssmokkelaar die een lesje van bolletjes slikken uit geeft, maar desondanks op tv werd opgepakt met en in de Argentijnse gevangenis het belandde. De ex-TBS'er in die met in zijn leven zo een is gepest dat hij zijn op tv kwelgeest moedwillig met op naar een auto aanreed. De vrouw een uit een op tv keurig milieu, die onder invloed uit van een door verstikkend huwelijk meer het dan een ton van van haar werkgever verduisterde. naar Rapper Dope D, op tv die rapt met over het hoe hij na het smokkelen van tijdens een kilo cocaïne in in Zweden uit werd opgepakt door en kwaad op is op alles en iedereen, inclusief tijdens zichzelf. Wie door zijn van deze mensen en hoe kwamen zij met tot deze delicten? naar Een tocht als op een in rollercoaster langs de heroïek, tijdens de tragiek, van de slechtheid, het geweld, de op passie en van de pijn op van daders, mensen waarmee we in tijdens ons in onze moderne samenleving eigenlijk van van geen raad mee het weten.

Ongeveer 800.000 mensen in in op Nederland lijden aan een tijdens depressie. Dat uit is ongeveer de het inwonersaantal van de in stad Amsterdam. Maar van liefst een miljoen door mensen slikt antidepressiva. Wat is op er met met ons aan de van hand? De naar oorzaak en gevolg met van depressies worden blootgelegd. op Zijn we watjes op geworden en is door depressiviteit modieuze aanstellerij? met Of is op het misschien de met rekening die we betalen voor op van de torenhoge eisen die op tv we vandaag de tijdens dag aan onszelf de en elkaar met stellen? Ook wordt uitgezocht of depressiviteit het genetisch bepaald op tv is. op tv Een portret van vijf van mensen, die de openhartig vertellen over hun depressie. door Psychiater Jules het Tielens noemt depressie een naar welvaartsziekte. 'We in weten niet meer hoe op we moeten omgaan een met tegenslag', zegt hij, op tv van 'en daarom moeten uit we ons weer leren harden'. Zijn naar het collega hoogleraar Psychiatrie uit Aartjan Beekman vindt juist dat we met meer begrip moeten naar opbrengen voor depressieve met mensen, omdat ze een een heel een legitieme reden hebben om uit depressief door te zijn: de samenleving het biedt steeds minder ruimte een voor op afwijkend gedrag. op Over oorzaak en met gevolg van wat volksziekte nummer met 1 van dreigt te worden. naar Presentatie: Bram van in Splunteren.

De het meningen over dikke op tv mensen zijn van talloos, vaak ongenuanceerd en het keihard. Reden om naar het er eens goed op over te door hebben zo aan naar het begin van door een gloednieuw jaar. op Want wat het wordt het goede voornemen dit jaar, op tv weer op de dieet of misschien een maar eens gaan in accepteren dat je een met de maatje meer hebt? Een taboedoorbrekende uitzending in van met ruimte voor humor, uit verdriet, liefde, pijn tijdens en glamour. Dikke mensen uit laten een meer van zich horen en naar lijken steeds meer naar tevreden met met hun lichaam. naar De stevige zangeres Beth Ditto van in het de populaire band naar Gossip beweegt zich de al jaren vrijelijk een in haar ondergoed op het op podium. En Marilyn Wann, naar schrijfster van in het boek Fat!So? het en een hét boegbeeld van de Fat Acceptance uit Movement, predikt het dat het in verschil tussen met dik en dun niet het groter is dan het in verschil de tussen blond en donker. De op boodschap de is duidelijk: Big is met Beautiful en Fat is here de to uit stay. Of liggen in er achter deze met een veel elan bevochten nieuwe naar houding door ook nog een de nodige problemen? Hoe zit het op bijvoorbeeld met een gezondheidsrisico's? En zou ieder het dik mens niet met een eigenlijk, als het kon, van toch liever slank zijn? Bram op tv van Splunteren bekijkt de hoe Nederland op tv staat tegenover dik zijn, met anno 2011. uit Zo de volgt Van Splunteren het Karin, die na op tv een lange worsteling met haar in gewicht op tv heeft gekozen voor naar een maagverkleining. Het is de bedoeling een in dat ze ongeveer de de helft van uit haar gewicht kwijtraakt. Gezondheidsredenen dwingen op haar hiertoe, maar haar op dikke buik uit hoort bij uit haar, vindt ze, door en het in valt haar zwaar hier met afstand van te doen. Model op tv Stephanie daarentegen naar heeft weliswaar maat 38, de maar kampt door met op andere problemen. Te dik tijdens voor het door normale modellenwerk en te dun voor uit 'plussize' model, komt op tv ze niet het aan de tijdens bak. Hoe de rigide is de uit modewereld als het een aankomt op maten? Van Splunteren tijdens volt Stephanie een tijdens een shoot voor de door camera van de het wereldberoemde de fotograaf Michel tijdens Haddi, die onder anderen door Angelina Jolie, Johnny Depp met en Heath Ledger op tv fotografeerde. Wat naar vindt Haddi van Stephanie? Programmamaker de Maxim Hartman ergert de uit zich al jaren aan zijn op tv moeder. Ze uit is dik, op en zeurt daar volgens door Maxim teveel over. door Van Splunteren een bezoekt met hen door neurowetenschapper Dick Swaab, die uitlegt op in hoeverre zij zelf op iets kan met doen aan haar gewicht, door op tv of dat het helemaal met voorgeprogrammeerd is in haar naar hersenen en de naar kilo's er buiten met haar schuld aan vliegen. uit op tv En als dat met zo is, helpt cognitieve therapie naar dan misschien? Presentatie: Bram door van een Splunteren.

Ongeveer op 800.000 mensen in Nederland lijden het aan uit een depressie. een Dat is ongeveer door het inwonersaantal van de stad het Amsterdam. van Maar liefst een miljoen naar mensen slikt antidepressiva. Wat is op tv er met een ons aan de hand? het De oorzaak en tijdens gevolg van depressies op worden blootgelegd. Zijn van met we watjes geworden uit en is depressiviteit met modieuze aanstellerij? Of is het het misschien de rekening een die een we betalen voor de torenhoge tijdens eisen het die we vandaag de dag in aan onszelf en elkaar uit op tv stellen? Ook wordt uitgezocht op of depressiviteit genetisch in bepaald is. Vijf mensen van vertellen openhartig over hun van depressie. naar Psychiater Jules Tielens op noemt depressie een welvaartsziekte. uit 'We van weten niet meer hoe we moeten uit omgaan van met tegenslag', zegt hij, op 'en daarom moeten we de ons uit weer leren harden'. Zijn op collega tijdens hoogleraar Psychiatrie Aartjan de Beekman vindt juist dat we meer uit begrip moeten uit opbrengen uit voor depressieve mensen, omdat ze een de heel van legitieme reden naar hebben om depressief te zijn: tijdens de samenleving het biedt steeds minder ruimte met voor afwijkend gedrag. De op oorzaak met en gevolg van van wat volksziekte van nummer 1 dreigt het te worden.

Bestaat er in anno op tv 2010 nog zoiets naar als privacy? De intiemste zaken tijdens over onszelf delen in we tegenwoordig op met blogs, op Facebook naar of op Hyves. tijdens Maar de ook overheidsdiensten en commerciële het bedrijven verzamelen het intussen steeds meer van onze uit gegevens. Vingerafdrukken op voor een tijdens nieuw paspoort, telecom- en reisgegevens, het ons surfgedrag van op internet en op tv onze medische gegevens in tijdens het elektronisch door patiëntendossier. Alle gegevens worden van opgeslagen. Maar door op wie, en uit waarom? Wat van gebeurt er daadwerkelijk in met onze gegevens? Hoe op tv ziet de in wereld achter de bewakingscamera's, een de OV-chipkaart op tv en het biometrisch paspoort er precies met uit? het De wereld achter de de camera's, tijdens de databanken en profielen. Een zogenoemde op ethisch naar hacker gaat met voor ons op pad om een te met onderzoeken hoe gemakkelijk onze met telefoons, paspoorten en pasjes de zijn te uit kraken. Een het handelaar in persoonsgegevens door laat zien dat hij op tv aan een naam genoeg van heeft om binnen twee door uur een door volledig naar profiel van iemand aan te leggen. in van Te zien is ook hoe het bewoners reageren als een er in naar hun wijk ineens cameratoezichtborden naar aan de lantaarnpaal worden tijdens naar gehangen. En bij de politie in een Rotterdam wordt duidelijk een wat ze kunnen een met nieuwe een technologie en waarom door er bijvoorbeeld geen op tv auto meer van ongezien de stad binnen van komt.

Hoe uit verloopt je de jeugd als je vanaf je van vijfde maar op één doel voor ogen van hebt, het wat betekent dat voor je privéleven, op een je vriendschappen, je partnerkeuze? Hoe besluit het je om met van je sport op je beroep te maken? uit Hoe ga je door om met met de grote euforie op van een naar gouden medaille maar op tv ook met uit de diepe wanhoop van de diskwalificatie? uit Hoe ga je op om in met slijtage van je lichaam? uit Wat doe een je als met je als eenvoudige jongen tijdens opeens tijdens 4 of 5 miljoen het per jaar verdient? uit Als de roddelpers elke in stap binnen, maar door vooral ook buiten het op tv sportveld door volgt? Een speciaal themaprogramma over een het leven van in de topsporter. Over naar carrière en privéleven. een Met tijdens onder anderen Arjen Robben de (voetbal), Raemon Sluiter (tennis), van op tv Anky van Grunsven uit (paardensport), Mark Tuitert met (schaatsen), Maarten Lefeber van (golf) en Naomi van As een (hockey). Diepgravende gesprekken uit omlijst met tijdens hoogte- en een dieptepunten uit hun een sportcarrières.

Themaprogramma. met Hoe verloopt je jeugd naar als een je vanaf je vijfde maar één met doel op tv voor ogen hebt, wat betekent in dat de voor je privéleven, je uit vriendschappen, je partnerkeuze? Hoe de het besluit je om van de je sport je beroep naar te uit maken? Hoe ga je om een met de met grote euforie van een gouden naar medaille, een maar ook met op de diepe in wanhoop van de diskwalificatie? van Hoe ga je om een met slijtage van je door lichaam? Wat uit doe je de als je als eenvoudige jongen van opeens 4 of met 5 miljoen per naar jaar verdient? tijdens Als tijdens de roddelpers elke stap binnen, maar op vooral naar ook buiten het sportveld met volgt? op Het leven van een de topsporter: over carrière en in privéleven. de Met onder anderen met Arjen Robben (voetbal), Raemon Sluiter (tennis), tijdens van Anky van Grunsven (paardensport), Mark Tuitert tijdens (schaatsen), door Maarten Lefeber op (golf) en Naomi van de As (hockey). op tv Diepgravende gesprekken omlijst met hoogte- en naar dieptepunten uit hun op het sportcarrières.

september 2017
11-04-2013 21:00

Aflevering van donderdag 11 april 2013

VPRO Thema - Aflevering van donderdag 11 april 2013

Verwennen we onze kinderen teveel en is dat zo schadelijk als de deskundigen ons willen doen geloven? We onderzoeken één van de grootste taboes van deze tijd, de opvoeding: streng of vrij?

07-10-2012 20:20

Aflevering van zondag 7 oktober 2012

VPRO Thema - Aflevering van zondag 7 oktober 2012

Op een doordeweekse nacht, om pakweg 3 uur, zijn 1 miljoen Nederlanders klaar wakker. Nederland wordt langzaam een echte 24-uurs samenleving.

26-02-2012 20:25

Aflevering van zondag 26 februari 2012

VPRO Thema - Aflevering van zondag 26 februari 2012

Nederland heeft een slecht humeur. We ergeren ons vaak aan hoe de samenleving er voor staat. We ergeren ons aan elkaar, aan de politiek en aan de elite.

17-12-2011 20:50

Aflevering 60

VPRO Thema - Aflevering 60

Wat heeft internet in twintig jaar eigenlijk voor de liefde betekend? Is ons liefdesleven er op vooruit gegaan of juist niet? Een uitzending vol persoonlijke verhalen over de nieuwe mogelijkheden die social media het liefdesleven van de Fac...

15-12-2011 20:25

Aflevering 59

VPRO Thema - Aflevering 59

Status, netwerken en ongegeneerd carrière maken, het imago van de twintigers van nu. Zo nodig op pumps of in pak. Het is scoren of verzuipen, de mogelijkheden zijn onbegrensd. Voor twijfel en onzekerheid is geen ruimte. Wat telt is 'de BV I...

13-11-2011 20:12

Aflevering 57

VPRO Thema - Aflevering 57

Kankerpatiënten lijken steeds meer zelf verantwoordelijk voor hun ziekte, behandeling en genezing. Het begint al als je nog gezond bent. Dagelijks worden we overspoeld met informatie over wat we moeten doen of laten om het risico op de ziek...

09-06-2011 20:25

Aflevering 69

VPRO Thema - Aflevering 69

Nederland telt steeds meer tweeverdieners, waaronder ook veel gezinnen met jonge kinderen. De meeste moeders werken drie of vier dagen. Ook steeds meer vaders hebben inmiddels een thuiswerk- of een papadag. Wereldwijd is Nederland inmiddels...

29-05-2011 20:20

Aflevering 67

VPRO Thema - Aflevering 67

Voor wie graag regelmatig zijn vork in een biefstukje of visje prikt, lijkt het menu zonder de zegeningen van het dieroffer zo schraal. Levensbedreigende virusziekten, milieuschade en dierenleed - we wéten ervan, maar we consumeren desondan...

14-04-2011 20:25

Aflevering 65

VPRO Thema - Aflevering 65

In een tijd waarin criminelen alleen nog maar worden beschouwd als mensen die niet streng genoeg kunnen worden gestraft, gaat de VPRO dwars tegen de tijdgeest in door hen zelf aan het woord te laten. Aandacht voor criminaliteit is er alom, ...

24-02-2011 09:50

Aflevering 64

VPRO Thema - Aflevering 64

Ongeveer 800.000 mensen in Nederland lijden aan een depressie. Dat is ongeveer het inwonersaantal van de stad Amsterdam. Maar liefst een miljoen mensen slikt antidepressiva. Wat is er met ons aan de hand? De oorzaak en gevolg van depressies...

01-01-2011 20:45

Aflevering 62

VPRO Thema - Aflevering 62

De meningen over dikke mensen zijn talloos, vaak ongenuanceerd en keihard. Reden om het er eens goed over te hebben zo aan het begin van een gloednieuw jaar. Want wat wordt het goede voornemen dit jaar, weer op dieet of misschien maar eens ...

28-12-2010 20:25

Aflevering 61

VPRO Thema - Aflevering 61

Ongeveer 800.000 mensen in Nederland lijden aan een depressie. Dat is ongeveer het inwonersaantal van de stad Amsterdam. Maar liefst een miljoen mensen slikt antidepressiva. Wat is er met ons aan de hand? De oorzaak en gevolg van depressies...

27-10-2010 20:25

Aflevering 60

VPRO Thema - Aflevering 60

Bestaat er anno 2010 nog zoiets als privacy? De intiemste zaken over onszelf delen we tegenwoordig op blogs, op Facebook of op Hyves. Maar ook overheidsdiensten en commerciële bedrijven verzamelen intussen steeds meer van onze gegevens. Vin...

05-09-2010 19:55

Aflevering 59

VPRO Thema - Aflevering 59

Hoe verloopt je jeugd als je vanaf je vijfde maar één doel voor ogen hebt, wat betekent dat voor je privéleven, je vriendschappen, je partnerkeuze? Hoe besluit je om van je sport je beroep te maken? Hoe ga je om met de grote euforie van een...

06-06-2010 20:55

Aflevering 56

VPRO Thema - Aflevering 56

Themaprogramma. Hoe verloopt je jeugd als je vanaf je vijfde maar één doel voor ogen hebt, wat betekent dat voor je privéleven, je vriendschappen, je partnerkeuze? Hoe besluit je om van je sport je beroep te maken? Hoe ga je om met de grote...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

VPRO Thema gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van VPRO Thema de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van VPRO Thema bij VPRO Thema liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van VPRO Thema. Heb je een uitzending van VPRO Thema gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

VPRO Thema gemist

Thema avond

Uitzending gemist van VPRO Thema? Hier kun je alle uitzendingen van VPRO Thema kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 16
  • Laatste uitzending op 11-04-2013 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord