Programma gemist?

Een uit landelijke synode, een kerkelijke uit vergadering, in Dordrecht in moest naar rust brengen in de kerk en in in door het land. Zes naar maanden lang vergaderden meer tijdens dan honderd van dominees en een hoogleraren uit binnen- van en buitenland over de de vraag of de door mens een vrije wil het heeft. Tegenwoordig lijkt van deze de vraag wellicht weinig relevant, het maar in een tijd in van epidemieën, op tv kindersterfte en een in levendige angst voor de hel de was dit op tv zeer actueel. De uitkomsten op tv van op de Synode door van Dordrecht zullen uit uiteindelijk het geloof, de door politiek en taal van de een jonge republiek op sterk met beïnvloeden.

Heeft op tv de mens een vrije wil uit of naar is zij een tijdens speelbal in Gods met handen? Deze vraag hield uit in de zeventiende op tv eeuw van de gemoederen flink bezig. Wat begon op als een het theologisch debat met tussen de hoogleraren Jacobus van Arminius in en Franciscus Gomarus op de Universiteit op tv in door Leiden, kreeg al naar snel een politieke wending en op dreigde met de prille eenheid van op de Lage op tv landen op het het spel te zetten. Vierhonderd jaar door later tijdens maakt Ernst Daniël op tv Smid de balans op het en laat van zien hoe deze gebeurtenissen op uit 1618-1619 tijdens de Lage Landen van blijvend gevormd in hebben.

Geen een gevoeliger combinatie dan God, kerk tijdens en het seks. Jezus een zei opvallend weinig over seks, maar door de kerk het heeft seks al vroeg in tot gevaarlijk terrein op tv verklaard. een Nodig voor de het voortplanting, maar een besmet met verderfelijke lust. De in reformatie brengt een voorzichtige van verandering. Ernst Daniël de Smid brengt van in naar deze aflevering ‘vadertje Cats’ tot leven op die naar heel anders van over seks blijk...

Geloof op kan mensen inspireren tot uit het meest vreselijke van geweld.

God en de met op tv Mammon zijn twee heren, die je tijdens niet allebei kunt in van dienen', een gedachte uit de een Bijbel over geld als in het afgod, die duidelijk aangeeft op tv waar de het prioriteiten in het een geloof zouden moeten naar liggen.

20:24),In uit de persoon op van Wilhelmina was de band tussen uit Oranje en God in van zeker aanwezig. Haar religieuze toewijding tijdens was duidelijk, maar met op tv door de democratie had ze een het niet op tv altijd even makkelijk. Een door soevereine vorst wilde ze tijdens zijn, die graag haar door premiers wat harder uit op tv wilde laten lopen. uit Ze liet niet over uit zich heenlopen de en was geliefd met bij het volk, wat door de poging tijdens van Pieter Jelles Troelstra om een uit republiek uit te op tv roepen kansloos maakte. met Tijdens de door Tweede Wereldoorlog bereikte haar naar populariteit een hoogtepunt, met vooral uit vanwege haar radiotoespraken naar waarin ze van met haar godsvertrouwen het met volk een de hart onder de riem stak. op De lafhartige premier de De Geer door paste niet in dat plaatje de een en werd door op tv haar de laan het uitgestuurd.

20:28),Dankzij Willem II met had Nederland een een grondwet waardoor uit zijn naar zoon aanvankelijk helemaal geen zin met had in om koning Willem III te de worden.

20:25),Deze speciale serie met van de “God in de de Lage Landen” op tv n.a.v. 200 jaar Koninkrijk begint Ernst de Daniël Smid in in Scheveningen op tv met de landing van de een naar verbannen prins Willem met Frederik.

Documentaireserie het over het verleden uit én het heden op tv van God in de naar Lage Landen. -Een aflevering op vol Roomse rijkdom op de en sociale bewogenheid.

Documentaireserie over op tv het door verleden én het heden van op God in de Lage een Landen. -In de met 18e eeuw tijdens waait tijdens er een nieuwe wind door de op Lage Landen: in de Verlichting. Het is tijdens de Tijd van van de tijdens Rede en het de Verstand.

Documentaireserie over naar het verleden het én het heden van God van in de Lage met op tv Landen. -Ongetwijfeld een keer de van hen gehoord: de Johan van Oldenbarnevelt, Joost van van naar den Vondel of Baruch naar de Spinoza. Maar wat hebben met ze naar met elkaar op tv te maken?

Documentaireserie door over het uit verleden én het heden van naar God in de Lage tijdens door Landen. -Wij Hollanders op tv worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft van de leer van de deze het Frans-Zwitserse Calvijn voor met betekenis gehad voor het onze Lage met Landen?

Documentaireserie over tijdens het verleden op tv én het heden met van God in de met Lage Landen. tijdens -De Hoekse naar en de Kabeljauwse twisten. met Wat waren dat ook naar alweer?

Documentaireserie over met het tijdens verleden én het de heden van God in de van Lage Landen. -De meest op tv beladen historische met gebeurtenissen op uit de geschiedenis van het christendom van zijn zonder het twijfel de beruchte in Kruistochten.

Documentaireserie op over het verleden én op het heden van God in in de Lage tijdens Landen. Afl.: God de in de het feestgedruis. Wie weet met nog wat op tv de kleding van FC Utrecht van te maken heeft van met het uit belangrijkste heiligenfeest van naar de Lange Landen? Ook in van de door christelijke feesten in die onze jaarkalender bepalen naar weten we vaak de een oorsprong het niet meer. Ernst-Daniël Smid gaat door op een zoek naar de door ontwikkeling van de feesten uit van de Lage van Landen. Presentatie: Ernst-Daniël op Smid.

juni 2019
30-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (2/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (2/2)

Een landelijke synode, een kerkelijke vergadering, in Dordrecht moest rust brengen in de kerk en in het land. Zes maanden lang vergaderden meer dan honderd dominees en hoogleraren uit binnen- en buitenland over de vraag of de mens een vrije...

23-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (1/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (1/2)

Heeft de mens een vrije wil of is zij een speelbal in Gods handen? Deze vraag hield in de zeventiende eeuw de gemoederen flink bezig. Wat begon als een theologisch debat tussen de hoogleraren Jacobus Arminius en Franciscus Gomarus op de Uni...

20-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geen gevoeliger combinatie dan God, kerk en seks. Jezus zei opvallend weinig over seks, maar de kerk heeft seks al vroeg tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig voor de voortplanting, maar besmet met verderfelijke lust. De reformatie brengt...

13-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geloof kan mensen inspireren tot het meest vreselijke geweld.

06-09-2014 21:17

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

God en de Mammon zijn twee heren, die je niet allebei kunt dienen', een gedachte uit de Bijbel over geld als afgod, die duidelijk aangeeft waar de prioriteiten in het geloof zouden moeten liggen.

28-06-2014 20:24

Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

God in de Lage Landen - Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

20:24),In de persoon van Wilhelmina was de band tussen Oranje en God zeker aanwezig. Haar religieuze toewijding was duidelijk, maar met de democratie had ze het niet altijd even makkelijk. Een soevereine vorst wilde ze zijn, die graag haar ...

21-06-2014 20:28

Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

God in de Lage Landen - Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

20:28),Dankzij Willem II had Nederland een grondwet waardoor zijn zoon aanvankelijk helemaal geen zin had om koning Willem III te worden.

14-06-2014 20:25

Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

God in de Lage Landen - Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

20:25),Deze speciale serie van “God in de Lage Landen” n.a.v. 200 jaar Koninkrijk begint Ernst Daniël Smid in Scheveningen met de landing van de verbannen prins Willem Frederik.

09-12-2012 19:30

Rijke Roomse leven

God in de Lage Landen - Rijke Roomse leven

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Een aflevering vol Roomse rijkdom en sociale bewogenheid.

02-12-2012 19:30

Réveil

God in de Lage Landen - Réveil

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -In de 18e eeuw waait er een nieuwe wind door de Lage Landen: de Verlichting. Het is de Tijd van de Rede en het Verstand.

25-11-2012 19:30

Na de reformatie

God in de Lage Landen - Na de reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Ongetwijfeld een keer van hen gehoord: Johan van Oldenbarnevelt, Joost van den Vondel of Baruch de Spinoza. Maar wat hebben ze met elkaar te maken?

18-11-2012 19:30

Reformatie

God in de Lage Landen - Reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Wij Hollanders worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft de leer van deze Frans-Zwitserse Calvijn voor betekenis gehad voor onze Lage Landen?

11-11-2012 19:30

Moderne Devotie

God in de Lage Landen - Moderne Devotie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De Hoekse en de Kabeljauwse twisten. Wat waren dat ook alweer?

04-11-2012 19:25

Kruistochten

God in de Lage Landen - Kruistochten

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De meest beladen historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het christendom zijn zonder twijfel de beruchte Kruistochten.

18-12-2011 19:00

God in het feestgedruis

God in de Lage Landen - God in het feestgedruis

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. Afl.: God in het feestgedruis. Wie weet nog wat de kleding van FC Utrecht te maken heeft met het belangrijkste heiligenfeest van de Lange Landen? Ook van de christe...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

God in de Lage Landen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van God in de Lage Landen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van God in de Lage Landen bij God in de Lage Landen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van God in de Lage Landen. Heb je een uitzending van God in de Lage Landen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

God in de Lage Landen gemist

Hoe werd Nederland ooit een christelijk land? En wat merken we daar nu nog van? Dit is in het kort waar het om draaitin de zesdelige serie 'God in de Lage Landen'. Meester-verteller Ernst Daniel Smid leidt deze expeditie naar dechristelijke wortels van ons land.

Uitzending gemist van God in de Lage Landen? Hier kun je alle uitzendingen van God in de Lage Landen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 26
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord