Programma gemist?

Een landelijke van synode, een kerkelijke door vergadering, in met Dordrecht moest rust op brengen in een de kerk en een in het land. Zes maanden op tv lang vergaderden door meer dan honderd een dominees en hoogleraren uit op tv binnen- en naar buitenland over door de vraag of de uit mens een vrije wil heeft. met Tegenwoordig met lijkt deze in vraag wellicht weinig relevant, maar uit in naar een tijd van epidemieën, kindersterfte van en door een levendige angst een voor de hel was dit zeer met actueel. De het uitkomsten van door de Synode van Dordrecht met zullen de uiteindelijk het geloof, de politiek en door taal van naar de jonge republiek sterk door in beïnvloeden.

Heeft het de mens een vrije wil een van of is zij een door speelbal in Gods in handen? Deze vraag hield in uit de zeventiende eeuw uit de in gemoederen flink bezig. Wat begon de door als een theologisch debat uit tussen de van hoogleraren Jacobus Arminius en tijdens Franciscus Gomarus op naar de Universiteit in Leiden, kreeg uit al van snel een politieke wending uit en dreigde de in prille met eenheid van de van Lage landen op het spel in te in zetten. Vierhonderd jaar later van maakt Ernst in Daniël Smid de balans uit op en de laat zien hoe deze gebeurtenissen van uit 1618-1619 op tv de Lage Landen blijvend gevormd op met hebben.

Geen gevoeliger met combinatie op dan God, kerk en seks. uit Jezus de zei opvallend weinig over seks, met maar de kerk heeft door uit seks al vroeg op tot gevaarlijk terrein met verklaard. Nodig voor de voortplanting, tijdens maar besmet de met verderfelijke door lust. De reformatie brengt door een voorzichtige verandering. Ernst door Daniël Smid brengt een in deze in aflevering ‘vadertje op tv Cats’ tot leven die van heel anders over seks uit blijk...

Geloof kan mensen op naar inspireren tot het tijdens meest vreselijke geweld.

God een en de door Mammon zijn twee heren, door die je niet allebei kunt door dienen', een een gedachte uit de een Bijbel over op geld als afgod, die uit duidelijk aangeeft een waar de prioriteiten in het uit geloof zouden met moeten tijdens liggen.

20:24),In met de persoon tijdens van Wilhelmina was de van band tussen met Oranje en God zeker aanwezig. Haar een religieuze in toewijding was op tv duidelijk, maar met de met democratie had ze het de niet met altijd even makkelijk. Een uit soevereine vorst wilde tijdens ze zijn, die graag haar tijdens premiers tijdens wat harder op wilde laten lopen. Ze van liet niet over zich tijdens heenlopen en het was geliefd bij het een volk, wat de een poging van de Pieter Jelles Troelstra uit om een republiek uit te in roepen kansloos maakte. het Tijdens de Tweede naar Wereldoorlog bereikte tijdens haar populariteit een met hoogtepunt, vooral vanwege door haar radiotoespraken een waarin ze met haar godsvertrouwen door het naar volk een hart onder de van riem tijdens stak. De tijdens lafhartige premier De Geer paste tijdens niet in naar dat plaatje en werd uit door haar de een laan met uitgestuurd.

20:28),Dankzij tijdens Willem II uit had Nederland een op grondwet waardoor zijn zoon aanvankelijk op helemaal een geen zin had om de koning Willem III uit te worden.

20:25),Deze uit speciale serie van naar “God in de door Lage Landen” n.a.v. door 200 jaar Koninkrijk begint Ernst op tv Daniël Smid op in met Scheveningen met de landing naar van de uit verbannen prins Willem uit Frederik.

Documentaireserie over het uit op tv verleden én het heden van God in de in de Lage Landen. -Een aflevering van vol met Roomse rijkdom en naar sociale bewogenheid.

Documentaireserie op over het verleden én het door heden in van God in naar de Lage Landen. -In de de 18e eeuw op waait er op een nieuwe wind door de tijdens Lage Landen: van de Verlichting. het Het is de Tijd van met de Rede de en het door Verstand.

Documentaireserie over het het verleden én met het heden met van God in de Lage in Landen. -Ongetwijfeld tijdens een keer in van hen gehoord: Johan van naar Oldenbarnevelt, uit Joost van door den Vondel of een Baruch de Spinoza. Maar de wat hebben ze het met elkaar te uit maken?

Documentaireserie de over het een verleden én het heden op van God in tijdens de Lage Landen. -Wij van Hollanders worden calvinisten met genoemd. Maar naar wat heeft uit de leer van deze Frans-Zwitserse in Calvijn tijdens voor betekenis gehad de voor onze Lage het Landen?

Documentaireserie door over het het verleden én het naar heden van God in de in Lage Landen. -De Hoekse in en de Kabeljauwse tijdens twisten. door Wat waren op dat ook alweer?

Documentaireserie met over het verleden én het naar heden van God uit in het de Lage op tv Landen. -De meest uit beladen historische gebeurtenissen door uit de geschiedenis tijdens van het christendom op tv zijn zonder twijfel de beruchte uit Kruistochten.

Documentaireserie van over het verleden van én het op tv heden van God in van de Lage Landen. het Afl.: God de in het feestgedruis. Wie weet nog de wat de kleding het van FC Utrecht op te een maken heeft met het een belangrijkste heiligenfeest van van de Lange op Landen? Ook van de christelijke uit feesten die op onze jaarkalender bepalen weten het met we vaak de oorsprong uit niet meer. Ernst-Daniël naar Smid gaat op op tv zoek naar de met ontwikkeling van de feesten een van de van Lage Landen. Presentatie: Ernst-Daniël uit Smid.

mei 2020
30-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (2/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (2/2)

Een landelijke synode, een kerkelijke vergadering, in Dordrecht moest rust brengen in de kerk en in het land. Zes maanden lang vergaderden meer dan honderd dominees en hoogleraren uit binnen- en buitenland over de vraag of de mens een vrije...

23-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (1/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (1/2)

Heeft de mens een vrije wil of is zij een speelbal in Gods handen? Deze vraag hield in de zeventiende eeuw de gemoederen flink bezig. Wat begon als een theologisch debat tussen de hoogleraren Jacobus Arminius en Franciscus Gomarus op de Uni...

20-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geen gevoeliger combinatie dan God, kerk en seks. Jezus zei opvallend weinig over seks, maar de kerk heeft seks al vroeg tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig voor de voortplanting, maar besmet met verderfelijke lust. De reformatie brengt...

13-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geloof kan mensen inspireren tot het meest vreselijke geweld.

06-09-2014 21:17

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

God en de Mammon zijn twee heren, die je niet allebei kunt dienen', een gedachte uit de Bijbel over geld als afgod, die duidelijk aangeeft waar de prioriteiten in het geloof zouden moeten liggen.

28-06-2014 20:24

Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

God in de Lage Landen - Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

20:24),In de persoon van Wilhelmina was de band tussen Oranje en God zeker aanwezig. Haar religieuze toewijding was duidelijk, maar met de democratie had ze het niet altijd even makkelijk. Een soevereine vorst wilde ze zijn, die graag haar ...

21-06-2014 20:28

Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

God in de Lage Landen - Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

20:28),Dankzij Willem II had Nederland een grondwet waardoor zijn zoon aanvankelijk helemaal geen zin had om koning Willem III te worden.

14-06-2014 20:25

Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

God in de Lage Landen - Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

20:25),Deze speciale serie van “God in de Lage Landen” n.a.v. 200 jaar Koninkrijk begint Ernst Daniël Smid in Scheveningen met de landing van de verbannen prins Willem Frederik.

09-12-2012 19:30

Rijke Roomse leven

God in de Lage Landen - Rijke Roomse leven

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Een aflevering vol Roomse rijkdom en sociale bewogenheid.

02-12-2012 19:30

Réveil

God in de Lage Landen - Réveil

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -In de 18e eeuw waait er een nieuwe wind door de Lage Landen: de Verlichting. Het is de Tijd van de Rede en het Verstand.

25-11-2012 19:30

Na de reformatie

God in de Lage Landen - Na de reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Ongetwijfeld een keer van hen gehoord: Johan van Oldenbarnevelt, Joost van den Vondel of Baruch de Spinoza. Maar wat hebben ze met elkaar te maken?

18-11-2012 19:30

Reformatie

God in de Lage Landen - Reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Wij Hollanders worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft de leer van deze Frans-Zwitserse Calvijn voor betekenis gehad voor onze Lage Landen?

11-11-2012 19:30

Moderne Devotie

God in de Lage Landen - Moderne Devotie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De Hoekse en de Kabeljauwse twisten. Wat waren dat ook alweer?

04-11-2012 19:25

Kruistochten

God in de Lage Landen - Kruistochten

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De meest beladen historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het christendom zijn zonder twijfel de beruchte Kruistochten.

18-12-2011 19:00

God in het feestgedruis

God in de Lage Landen - God in het feestgedruis

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. Afl.: God in het feestgedruis. Wie weet nog wat de kleding van FC Utrecht te maken heeft met het belangrijkste heiligenfeest van de Lange Landen? Ook van de christe...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

God in de Lage Landen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van God in de Lage Landen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van God in de Lage Landen bij God in de Lage Landen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van God in de Lage Landen. Heb je een uitzending van God in de Lage Landen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

God in de Lage Landen gemist

Hoe werd Nederland ooit een christelijk land? En wat merken we daar nu nog van? Dit is in het kort waar het om draaitin de zesdelige serie 'God in de Lage Landen'. Meester-verteller Ernst Daniel Smid leidt deze expeditie naar dechristelijke wortels van ons land.

Uitzending gemist van God in de Lage Landen? Hier kun je alle uitzendingen van God in de Lage Landen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 26
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!