Programma gemist?

Een het landelijke synode, een met kerkelijke vergadering, in Dordrecht moest met rust op brengen in op tv de kerk en in naar het land. Zes de maanden lang vergaderden van meer dan honderd dominees naar en hoogleraren uit binnen- door en buitenland naar over de uit vraag of de door mens een van vrije wil heeft. Tegenwoordig lijkt tijdens deze uit vraag wellicht weinig relevant, maar op tv in tijdens een tijd van epidemieën, kindersterfte uit en met een levendige angst voor de een hel was met dit zeer actueel. De tijdens uitkomsten in van de Synode het van Dordrecht zullen uiteindelijk het door geloof, de op tv politiek en taal van met de jonge republiek tijdens sterk van beïnvloeden.

Heeft de van mens een van vrije wil of is zij uit een een speelbal in Gods handen? naar Deze vraag in hield in de zeventiende met eeuw de gemoederen flink door bezig. Wat naar begon op tv als een theologisch debat tussen de op tv hoogleraren in Jacobus Arminius een en Franciscus Gomarus op de Universiteit een in de Leiden, kreeg al snel een de politieke uit wending en dreigde de de prille met eenheid van de het Lage landen op het spel op te zetten. Vierhonderd jaar met later maakt Ernst naar Daniël Smid op de balans op tijdens en laat op tv zien hoe deze gebeurtenissen uit de 1618-1619 de Lage het het Landen blijvend gevormd uit hebben.

Geen door gevoeliger combinatie dan God, het kerk uit en seks. Jezus tijdens zei opvallend weinig uit over seks, maar de kerk in heeft seks al in vroeg het tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig in voor in de voortplanting, maar besmet met verderfelijke door lust. De het reformatie brengt een voorzichtige tijdens op verandering. Ernst Daniël Smid tijdens brengt in deze op tv aflevering ‘vadertje tijdens Cats’ tot leven die heel door anders over een seks blijk...

Geloof op tv kan mensen inspireren tot het van meest in vreselijke geweld.

God naar en de Mammon zijn twee in heren, die je de niet allebei kunt in dienen', een gedachte op uit de Bijbel het naar over geld als afgod, die duidelijk de aangeeft waar de op tv prioriteiten van in het geloof zouden moeten naar een liggen.

20:24),In de persoon de van Wilhelmina tijdens was de band op tv tussen Oranje en God in zeker het aanwezig. Haar religieuze toewijding was tijdens op duidelijk, maar met op de democratie had op tv ze het niet altijd even makkelijk. de Een soevereine vorst door wilde ze zijn, een die graag haar een een premiers wat harder wilde laten lopen. een Ze liet tijdens niet over zich een heenlopen een en was geliefd bij het een volk, met wat de poging van door Pieter Jelles Troelstra om naar een op republiek uit te roepen kansloos maakte. in naar Tijdens de Tweede met Wereldoorlog bereikte haar de populariteit een hoogtepunt, vooral op vanwege haar het radiotoespraken waarin ze tijdens met haar godsvertrouwen door het volk een hart onder van de riem stak. tijdens De lafhartige premier in De Geer paste niet de in op tv dat plaatje en werd op door haar de de laan op uitgestuurd.

20:28),Dankzij Willem uit II de had Nederland een grondwet waardoor zijn op tv zoon aanvankelijk naar helemaal op tv geen zin had om koning Willem met III te op tv worden.

20:25),Deze uit speciale serie van de “God in de Lage Landen” het n.a.v. met 200 jaar Koninkrijk begint in Ernst Daniël Smid met in Scheveningen met de de van landing van de verbannen prins een Willem de Frederik.

Documentaireserie over het in met verleden én het heden op tv van God in door de Lage Landen. tijdens -Een aflevering het vol Roomse rijkdom en door sociale bewogenheid.

Documentaireserie tijdens over het verleden én het naar heden van op God in de Lage een Landen. -In uit de 18e met eeuw waait er een nieuwe op tv wind naar door de Lage op Landen: de met Verlichting. Het is het de Tijd van de tijdens Rede en het van Verstand.

Documentaireserie de over het verleden én met het van heden van God in de Lage in door Landen. -Ongetwijfeld een keer van naar hen een gehoord: Johan van Oldenbarnevelt, op Joost van den op Vondel of Baruch de het Spinoza. Maar wat tijdens hebben op tv ze met elkaar te tijdens maken?

Documentaireserie met over het verleden én op tv het heden door van God in de het Lage Landen. -Wij Hollanders door op worden calvinisten genoemd. in Maar wat heeft de leer van door met deze Frans-Zwitserse Calvijn voor van betekenis gehad voor onze Lage de tijdens Landen?

Documentaireserie over het van verleden met én het heden het van God met in de Lage Landen. -De Hoekse de en een de Kabeljauwse twisten. Wat waren op dat met ook alweer?

Documentaireserie met over het door verleden én het heden van uit God in uit de Lage Landen. -De meest de beladen historische in gebeurtenissen uit met de geschiedenis op van het christendom zijn zonder twijfel van de beruchte op tv Kruistochten.

Documentaireserie over met het met verleden én het heden uit van God tijdens in de Lage Landen. Afl.: God de in het naar feestgedruis. Wie weet tijdens nog wat naar de kleding van FC door Utrecht te maken heeft uit met het een belangrijkste heiligenfeest van door de Lange naar Landen? Ook de van de christelijke feesten die naar onze naar jaarkalender bepalen weten tijdens we vaak de oorsprong niet op meer. het Ernst-Daniël Smid gaat van op zoek naar door de ontwikkeling van door de feesten van de Lage in Landen. door Presentatie: Ernst-Daniël Smid.

oktober 2020
30-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (2/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (2/2)

Een landelijke synode, een kerkelijke vergadering, in Dordrecht moest rust brengen in de kerk en in het land. Zes maanden lang vergaderden meer dan honderd dominees en hoogleraren uit binnen- en buitenland over de vraag of de mens een vrije...

23-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (1/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (1/2)

Heeft de mens een vrije wil of is zij een speelbal in Gods handen? Deze vraag hield in de zeventiende eeuw de gemoederen flink bezig. Wat begon als een theologisch debat tussen de hoogleraren Jacobus Arminius en Franciscus Gomarus op de Uni...

20-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geen gevoeliger combinatie dan God, kerk en seks. Jezus zei opvallend weinig over seks, maar de kerk heeft seks al vroeg tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig voor de voortplanting, maar besmet met verderfelijke lust. De reformatie brengt...

13-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geloof kan mensen inspireren tot het meest vreselijke geweld.

06-09-2014 21:17

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

God en de Mammon zijn twee heren, die je niet allebei kunt dienen', een gedachte uit de Bijbel over geld als afgod, die duidelijk aangeeft waar de prioriteiten in het geloof zouden moeten liggen.

28-06-2014 20:24

Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

God in de Lage Landen - Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

20:24),In de persoon van Wilhelmina was de band tussen Oranje en God zeker aanwezig. Haar religieuze toewijding was duidelijk, maar met de democratie had ze het niet altijd even makkelijk. Een soevereine vorst wilde ze zijn, die graag haar ...

21-06-2014 20:28

Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

God in de Lage Landen - Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

20:28),Dankzij Willem II had Nederland een grondwet waardoor zijn zoon aanvankelijk helemaal geen zin had om koning Willem III te worden.

14-06-2014 20:25

Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

God in de Lage Landen - Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

20:25),Deze speciale serie van “God in de Lage Landen” n.a.v. 200 jaar Koninkrijk begint Ernst Daniël Smid in Scheveningen met de landing van de verbannen prins Willem Frederik.

09-12-2012 19:30

Rijke Roomse leven

God in de Lage Landen - Rijke Roomse leven

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Een aflevering vol Roomse rijkdom en sociale bewogenheid.

02-12-2012 19:30

Réveil

God in de Lage Landen - Réveil

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -In de 18e eeuw waait er een nieuwe wind door de Lage Landen: de Verlichting. Het is de Tijd van de Rede en het Verstand.

25-11-2012 19:30

Na de reformatie

God in de Lage Landen - Na de reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Ongetwijfeld een keer van hen gehoord: Johan van Oldenbarnevelt, Joost van den Vondel of Baruch de Spinoza. Maar wat hebben ze met elkaar te maken?

18-11-2012 19:30

Reformatie

God in de Lage Landen - Reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Wij Hollanders worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft de leer van deze Frans-Zwitserse Calvijn voor betekenis gehad voor onze Lage Landen?

11-11-2012 19:30

Moderne Devotie

God in de Lage Landen - Moderne Devotie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De Hoekse en de Kabeljauwse twisten. Wat waren dat ook alweer?

04-11-2012 19:25

Kruistochten

God in de Lage Landen - Kruistochten

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De meest beladen historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het christendom zijn zonder twijfel de beruchte Kruistochten.

18-12-2011 19:00

God in het feestgedruis

God in de Lage Landen - God in het feestgedruis

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. Afl.: God in het feestgedruis. Wie weet nog wat de kleding van FC Utrecht te maken heeft met het belangrijkste heiligenfeest van de Lange Landen? Ook van de christe...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

God in de Lage Landen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van God in de Lage Landen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van God in de Lage Landen bij God in de Lage Landen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van God in de Lage Landen. Heb je een uitzending van God in de Lage Landen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

God in de Lage Landen gemist

Hoe werd Nederland ooit een christelijk land? En wat merken we daar nu nog van? Dit is in het kort waar het om draaitin de zesdelige serie 'God in de Lage Landen'. Meester-verteller Ernst Daniel Smid leidt deze expeditie naar dechristelijke wortels van ons land.

Uitzending gemist van God in de Lage Landen? Hier kun je alle uitzendingen van God in de Lage Landen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 26
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!