Programma gemist?

Een de landelijke synode, een kerkelijke vergadering, de in op tv Dordrecht moest rust brengen in naar de tijdens kerk en in het land. op tv Zes maanden van lang vergaderden uit meer dan honderd dominees door en hoogleraren uit van binnen- en buitenland over met de vraag uit of tijdens de mens een in vrije wil heeft. door Tegenwoordig lijkt deze het vraag wellicht weinig relevant, op maar in een tijd op tv van naar epidemieën, kindersterfte en een levendige angst met voor de hel de was dit zeer het van actueel. De uitkomsten van in de Synode van op tv Dordrecht zullen uiteindelijk het geloof, door in de politiek en taal van naar de jonge republiek tijdens sterk uit beïnvloeden.

Heeft een de mens een vrije op wil of is tijdens zij een speelbal van in Gods handen? op Deze van vraag hield in de in zeventiende eeuw de gemoederen met flink bezig. Wat uit begon als een theologisch naar debat op tussen de de hoogleraren Jacobus Arminius en Franciscus Gomarus in met op de Universiteit uit in Leiden, kreeg in al snel een door politieke wending en dreigde op de prille eenheid van de in Lage landen op van het spel een te zetten. op Vierhonderd jaar later maakt in Ernst Daniël naar Smid de balans op en met laat zien hoe door deze gebeurtenissen uit tijdens 1618-1619 naar de Lage Landen blijvend door gevormd tijdens hebben.

Geen gevoeliger combinatie in dan God, kerk uit en met seks. Jezus zei opvallend in weinig over een seks, maar de de kerk heeft seks al naar vroeg tot naar gevaarlijk terrein de verklaard. Nodig voor de voortplanting, naar maar besmet met verderfelijke een een lust. De reformatie brengt een naar voorzichtige verandering. Ernst in Daniël door Smid brengt in deze aflevering ‘vadertje een het Cats’ tot leven die heel anders in over seks in blijk...

Geloof kan op tv mensen inspireren tot het met meest een vreselijke geweld.

God en tijdens de naar Mammon zijn twee heren, die door je niet tijdens allebei kunt dienen', naar een gedachte uit door de Bijbel uit over geld als naar afgod, die duidelijk aangeeft waar uit de prioriteiten in het op geloof zouden moeten tijdens uit liggen.

20:24),In de uit persoon van Wilhelmina was de op de band tussen Oranje en God in zeker in aanwezig. Haar religieuze toewijding was door duidelijk, maar door met de democratie het had ze het niet het in altijd even makkelijk. Een soevereine vorst op tv naar wilde ze zijn, die graag haar een premiers wat door harder wilde laten uit lopen. een Ze liet niet over naar zich heenlopen en was geliefd van het bij het volk, wat met de poging van Pieter van Jelles het Troelstra om een republiek uit van te roepen kansloos op maakte. Tijdens de Tweede naar Wereldoorlog bereikte haar naar populariteit een hoogtepunt, met vooral tijdens vanwege haar radiotoespraken waarin ze uit het met haar godsvertrouwen het volk een door hart uit onder de riem met stak. De lafhartige premier een De Geer naar paste niet door in dat plaatje en uit werd door haar de op tv laan naar uitgestuurd.

20:28),Dankzij tijdens Willem II had tijdens Nederland een grondwet waardoor tijdens zijn uit zoon aanvankelijk helemaal geen zin had met om door koning Willem III te door worden.

20:25),Deze tijdens speciale serie van een “God in de met Lage Landen” n.a.v. 200 jaar de van Koninkrijk begint Ernst Daniël tijdens Smid in Scheveningen met de naar landing in van de verbannen uit prins Willem van Frederik.

Documentaireserie door over het verleden én van het heden uit van God in de uit Lage Landen. met -Een aflevering vol van Roomse rijkdom en de sociale bewogenheid.

Documentaireserie het over het verleden én de het in heden van God in de Lage van Landen. -In de de 18e eeuw waait op er tijdens een nieuwe wind door door de de Lage Landen: de Verlichting. Het door is de Tijd uit van de op Rede en het uit Verstand.

Documentaireserie naar over het verleden naar én het op heden van God in de met Lage Landen. -Ongetwijfeld een het keer tijdens van hen gehoord: Johan naar van Oldenbarnevelt, Joost een van de den Vondel of uit Baruch de Spinoza. Maar wat hebben een ze met op tv elkaar te in maken?

Documentaireserie over met het verleden én het met heden van van God in in de Lage Landen. -Wij met Hollanders worden naar calvinisten genoemd. Maar wat heeft uit de leer van met deze Frans-Zwitserse Calvijn op tv voor betekenis gehad in voor onze in Lage naar Landen?

Documentaireserie over een het op verleden én het heden van God tijdens in de Lage tijdens Landen. -De Hoekse door de en de Kabeljauwse het twisten. Wat waren dat ook door alweer?

Documentaireserie over de het verleden naar én het heden van het God in op tv de Lage Landen. door -De meest beladen op tv historische gebeurtenissen uit naar de geschiedenis van het tijdens christendom zijn een zonder twijfel de naar beruchte Kruistochten.

Documentaireserie over in het verleden met én het heden van God naar in de Lage naar op tv Landen. Afl.: God in het op feestgedruis. Wie weet nog uit wat de kleding tijdens van FC van Utrecht te maken het heeft met met het belangrijkste heiligenfeest van de van Lange Landen? de Ook van de christelijke naar feesten een die onze jaarkalender bepalen op tv weten tijdens we vaak de oorsprong een niet meer. Ernst-Daniël Smid gaat op op zoek naar in de ontwikkeling op tv van een de feesten van de Lage Landen. een in Presentatie: Ernst-Daniël Smid.

januari 2019
30-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (2/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (2/2)

Een landelijke synode, een kerkelijke vergadering, in Dordrecht moest rust brengen in de kerk en in het land. Zes maanden lang vergaderden meer dan honderd dominees en hoogleraren uit binnen- en buitenland over de vraag of de mens een vrije...

23-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (1/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (1/2)

Heeft de mens een vrije wil of is zij een speelbal in Gods handen? Deze vraag hield in de zeventiende eeuw de gemoederen flink bezig. Wat begon als een theologisch debat tussen de hoogleraren Jacobus Arminius en Franciscus Gomarus op de Uni...

20-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geen gevoeliger combinatie dan God, kerk en seks. Jezus zei opvallend weinig over seks, maar de kerk heeft seks al vroeg tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig voor de voortplanting, maar besmet met verderfelijke lust. De reformatie brengt...

13-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geloof kan mensen inspireren tot het meest vreselijke geweld.

06-09-2014 21:17

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

God en de Mammon zijn twee heren, die je niet allebei kunt dienen', een gedachte uit de Bijbel over geld als afgod, die duidelijk aangeeft waar de prioriteiten in het geloof zouden moeten liggen.

28-06-2014 20:24

Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

God in de Lage Landen - Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

20:24),In de persoon van Wilhelmina was de band tussen Oranje en God zeker aanwezig. Haar religieuze toewijding was duidelijk, maar met de democratie had ze het niet altijd even makkelijk. Een soevereine vorst wilde ze zijn, die graag haar ...

21-06-2014 20:28

Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

God in de Lage Landen - Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

20:28),Dankzij Willem II had Nederland een grondwet waardoor zijn zoon aanvankelijk helemaal geen zin had om koning Willem III te worden.

14-06-2014 20:25

Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

God in de Lage Landen - Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

20:25),Deze speciale serie van “God in de Lage Landen” n.a.v. 200 jaar Koninkrijk begint Ernst Daniël Smid in Scheveningen met de landing van de verbannen prins Willem Frederik.

09-12-2012 19:30

Rijke Roomse leven

God in de Lage Landen - Rijke Roomse leven

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Een aflevering vol Roomse rijkdom en sociale bewogenheid.

02-12-2012 19:30

Réveil

God in de Lage Landen - Réveil

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -In de 18e eeuw waait er een nieuwe wind door de Lage Landen: de Verlichting. Het is de Tijd van de Rede en het Verstand.

25-11-2012 19:30

Na de reformatie

God in de Lage Landen - Na de reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Ongetwijfeld een keer van hen gehoord: Johan van Oldenbarnevelt, Joost van den Vondel of Baruch de Spinoza. Maar wat hebben ze met elkaar te maken?

18-11-2012 19:30

Reformatie

God in de Lage Landen - Reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Wij Hollanders worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft de leer van deze Frans-Zwitserse Calvijn voor betekenis gehad voor onze Lage Landen?

11-11-2012 19:30

Moderne Devotie

God in de Lage Landen - Moderne Devotie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De Hoekse en de Kabeljauwse twisten. Wat waren dat ook alweer?

04-11-2012 19:25

Kruistochten

God in de Lage Landen - Kruistochten

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De meest beladen historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het christendom zijn zonder twijfel de beruchte Kruistochten.

18-12-2011 19:00

God in het feestgedruis

God in de Lage Landen - God in het feestgedruis

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. Afl.: God in het feestgedruis. Wie weet nog wat de kleding van FC Utrecht te maken heeft met het belangrijkste heiligenfeest van de Lange Landen? Ook van de christe...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

God in de Lage Landen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van God in de Lage Landen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van God in de Lage Landen bij God in de Lage Landen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van God in de Lage Landen. Heb je een uitzending van God in de Lage Landen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

God in de Lage Landen gemist

Hoe werd Nederland ooit een christelijk land? En wat merken we daar nu nog van? Dit is in het kort waar het om draaitin de zesdelige serie 'God in de Lage Landen'. Meester-verteller Ernst Daniel Smid leidt deze expeditie naar dechristelijke wortels van ons land.

Uitzending gemist van God in de Lage Landen? Hier kun je alle uitzendingen van God in de Lage Landen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 26
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord