Programma gemist?

Een het landelijke synode, een met kerkelijke vergadering, in Dordrecht moest naar het rust brengen in de op tv kerk en door in het land. Zes maanden lang het vergaderden meer dan tijdens honderd dominees en de in hoogleraren uit binnen- en buitenland op over het de vraag of de in mens een vrije wil met heeft. van Tegenwoordig lijkt deze een vraag wellicht weinig relevant, het maar in een tijd uit van epidemieën, kindersterfte tijdens en een door levendige angst een voor de hel was een dit zeer actueel. De uitkomsten tijdens tijdens van de Synode van Dordrecht zullen in tijdens uiteindelijk het geloof, de politiek en met taal van de de jonge republiek sterk op door beïnvloeden.

Heeft van de mens een vrije uit wil door of is zij een speelbal in het Gods naar handen? Deze vraag met hield in door de zeventiende eeuw door de gemoederen flink bezig. Wat de begon als een op tv theologisch debat door tussen de hoogleraren Jacobus Arminius de en tijdens Franciscus Gomarus op tv op de Universiteit in door Leiden, kreeg al snel een uit politieke een wending en dreigde de prille op eenheid van van de Lage een landen op een het spel te uit zetten. Vierhonderd jaar later maakt Ernst het Daniël Smid de met balans op op en laat zien hoe tijdens deze gebeurtenissen in uit 1618-1619 de Lage naar Landen blijvend een gevormd uit hebben.

Geen gevoeliger met combinatie op tv dan God, kerk een en seks. Jezus op zei opvallend weinig tijdens over seks, maar de kerk de heeft seks al vroeg de het tot gevaarlijk terrein in verklaard. Nodig voor op de voortplanting, maar besmet met verderfelijke het een lust. De reformatie brengt een voorzichtige door verandering. Ernst Daniël van Smid met brengt in deze van aflevering ‘vadertje Cats’ tot leven door die op heel anders over seks van blijk...

Geloof kan in mensen inspireren de tot het meest op vreselijke geweld.

God een en de Mammon zijn een twee heren, uit die je naar niet allebei kunt op tv dienen', een gedachte uit uit de Bijbel over geld als op de afgod, die duidelijk aangeeft uit waar de naar prioriteiten in het geloof naar zouden moeten de liggen.

20:24),In de de persoon van Wilhelmina was van de met band tussen Oranje en God naar zeker aanwezig. met Haar religieuze met toewijding was duidelijk, maar door met de democratie had van ze het niet door altijd even in makkelijk. Een soevereine een vorst wilde naar ze zijn, die graag in haar premiers het wat harder wilde laten lopen. tijdens Ze de liet niet over zich heenlopen naar en van was geliefd bij het volk, naar wat de poging door van Pieter in Jelles Troelstra om een naar republiek uit te uit roepen tijdens kansloos maakte. op tv Tijdens de Tweede Wereldoorlog bereikte op tv haar populariteit een op hoogtepunt, vooral vanwege van haar radiotoespraken waarin op ze met haar het godsvertrouwen het volk een tijdens hart van onder de naar riem stak. De in lafhartige premier De Geer paste uit niet in dat door plaatje en werd op door haar de laan met door uitgestuurd.

20:28),Dankzij door Willem II had Nederland een naar grondwet waardoor naar zijn zoon aanvankelijk naar helemaal met geen zin had om koning op Willem III te naar worden.

20:25),Deze uit speciale serie van “God in het de naar Lage Landen” n.a.v. 200 een jaar Koninkrijk van begint Ernst Daniël Smid de in Scheveningen de met de landing van door de verbannen prins op tv Willem door Frederik.

Documentaireserie een over het verleden op én het heden het van God op in de Lage Landen. -Een aflevering de vol Roomse rijkdom op en sociale met bewogenheid.

Documentaireserie over het met verleden én het naar heden door van God de in de Lage Landen. -In de in 18e naar eeuw waait er een een nieuwe wind door de van Lage Landen: de op tv Verlichting. Het is van de door Tijd van de Rede en op tv het het Verstand.

Documentaireserie over het uit verleden én het uit heden naar van God in de Lage door Landen. -Ongetwijfeld een van tijdens keer van hen gehoord: in Johan van Oldenbarnevelt, Joost van een uit den Vondel of Baruch de uit Spinoza. in Maar wat hebben ze met elkaar de te in maken?

Documentaireserie over op tv het verleden én naar het heden van God de in de het Lage Landen. het -Wij Hollanders op tv worden calvinisten genoemd. Maar naar wat heeft tijdens de leer van deze tijdens Frans-Zwitserse Calvijn naar voor betekenis gehad voor onze op tv Lage van Landen?

Documentaireserie met over het verleden én het het heden van God uit in de Lage een met Landen. -De Hoekse door en de Kabeljauwse op twisten. Wat waren dat van ook alweer?

Documentaireserie met over het verleden én het een naar heden van God in op de Lage Landen. tijdens -De meest beladen historische gebeurtenissen door uit de van geschiedenis van met het christendom op zijn zonder twijfel een de beruchte Kruistochten.

Documentaireserie op tv over het met verleden én het op tv heden van God in een de Lage naar Landen. Afl.: God in het het feestgedruis. Wie met weet nog wat de kleding op tv van FC Utrecht van op tv te maken heeft met met het belangrijkste heiligenfeest van de met Lange Landen? in Ook van met de christelijke feesten die uit onze met jaarkalender bepalen weten we vaak de op tv oorsprong niet op tv meer. Ernst-Daniël Smid in gaat op zoek de naar de de ontwikkeling van de feesten op tv van de op tv Lage Landen. op Presentatie: Ernst-Daniël Smid.

juni 2021
30-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (2/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (2/2)

Een landelijke synode, een kerkelijke vergadering, in Dordrecht moest rust brengen in de kerk en in het land. Zes maanden lang vergaderden meer dan honderd dominees en hoogleraren uit binnen- en buitenland over de vraag of de mens een vrije...

23-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (1/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (1/2)

Heeft de mens een vrije wil of is zij een speelbal in Gods handen? Deze vraag hield in de zeventiende eeuw de gemoederen flink bezig. Wat begon als een theologisch debat tussen de hoogleraren Jacobus Arminius en Franciscus Gomarus op de Uni...

20-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geen gevoeliger combinatie dan God, kerk en seks. Jezus zei opvallend weinig over seks, maar de kerk heeft seks al vroeg tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig voor de voortplanting, maar besmet met verderfelijke lust. De reformatie brengt...

13-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geloof kan mensen inspireren tot het meest vreselijke geweld.

06-09-2014 21:17

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

God en de Mammon zijn twee heren, die je niet allebei kunt dienen', een gedachte uit de Bijbel over geld als afgod, die duidelijk aangeeft waar de prioriteiten in het geloof zouden moeten liggen.

28-06-2014 20:24

Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

God in de Lage Landen - Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

20:24),In de persoon van Wilhelmina was de band tussen Oranje en God zeker aanwezig. Haar religieuze toewijding was duidelijk, maar met de democratie had ze het niet altijd even makkelijk. Een soevereine vorst wilde ze zijn, die graag haar ...

21-06-2014 20:28

Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

God in de Lage Landen - Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

20:28),Dankzij Willem II had Nederland een grondwet waardoor zijn zoon aanvankelijk helemaal geen zin had om koning Willem III te worden.

14-06-2014 20:25

Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

God in de Lage Landen - Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

20:25),Deze speciale serie van “God in de Lage Landen” n.a.v. 200 jaar Koninkrijk begint Ernst Daniël Smid in Scheveningen met de landing van de verbannen prins Willem Frederik.

09-12-2012 19:30

Rijke Roomse leven

God in de Lage Landen - Rijke Roomse leven

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Een aflevering vol Roomse rijkdom en sociale bewogenheid.

02-12-2012 19:30

Réveil

God in de Lage Landen - Réveil

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -In de 18e eeuw waait er een nieuwe wind door de Lage Landen: de Verlichting. Het is de Tijd van de Rede en het Verstand.

25-11-2012 19:30

Na de reformatie

God in de Lage Landen - Na de reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Ongetwijfeld een keer van hen gehoord: Johan van Oldenbarnevelt, Joost van den Vondel of Baruch de Spinoza. Maar wat hebben ze met elkaar te maken?

18-11-2012 19:30

Reformatie

God in de Lage Landen - Reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Wij Hollanders worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft de leer van deze Frans-Zwitserse Calvijn voor betekenis gehad voor onze Lage Landen?

11-11-2012 19:30

Moderne Devotie

God in de Lage Landen - Moderne Devotie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De Hoekse en de Kabeljauwse twisten. Wat waren dat ook alweer?

04-11-2012 19:25

Kruistochten

God in de Lage Landen - Kruistochten

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De meest beladen historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het christendom zijn zonder twijfel de beruchte Kruistochten.

18-12-2011 19:00

God in het feestgedruis

God in de Lage Landen - God in het feestgedruis

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. Afl.: God in het feestgedruis. Wie weet nog wat de kleding van FC Utrecht te maken heeft met het belangrijkste heiligenfeest van de Lange Landen? Ook van de christe...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

God in de Lage Landen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van God in de Lage Landen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van God in de Lage Landen bij God in de Lage Landen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van God in de Lage Landen. Heb je een uitzending van God in de Lage Landen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

God in de Lage Landen gemist

Hoe werd Nederland ooit een christelijk land? En wat merken we daar nu nog van? Dit is in het kort waar het om draaitin de zesdelige serie 'God in de Lage Landen'. Meester-verteller Ernst Daniel Smid leidt deze expeditie naar dechristelijke wortels van ons land.

Uitzending gemist van God in de Lage Landen? Hier kun je alle uitzendingen van God in de Lage Landen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 26
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!