Programma gemist?

Een op tv landelijke synode, een kerkelijke uit vergadering, in op Dordrecht moest uit rust brengen in het de kerk en in het land. van het Zes maanden lang vergaderden meer dan tijdens honderd dominees uit en hoogleraren tijdens uit binnen- en buitenland over door de vraag of uit de mens een uit vrije met wil heeft. op Tegenwoordig lijkt deze vraag wellicht tijdens weinig relevant, maar op in een een tijd van epidemieën, kindersterfte met en een een levendige angst voor de hel uit een was dit zeer uit actueel. De uitkomsten van door de Synode van uit Dordrecht zullen uiteindelijk het door geloof, de politiek en op tv met taal van de op jonge republiek sterk op tv beïnvloeden.

Heeft de naar mens op tv een vrije wil of is een zij tijdens een speelbal in Gods handen? Deze op tv vraag hield op tv in de zeventiende van eeuw de gemoederen flink de bezig. Wat van begon als een theologisch de uit debat tussen de hoogleraren Jacobus Arminius in en Franciscus Gomarus naar op de van Universiteit in het Leiden, kreeg al door snel een op politieke wending en dreigde de prille op eenheid van naar de de Lage landen op het het spel te zetten. Vierhonderd op jaar later maakt op tv Ernst Daniël Smid de in tijdens balans op en laat zien een hoe een deze gebeurtenissen uit 1618-1619 door de Lage naar Landen blijvend gevormd met hebben.

Geen op gevoeliger combinatie op dan God, kerk en op tv seks. Jezus zei de opvallend weinig met over seks, maar de kerk heeft van seks met al vroeg tot gevaarlijk terrein van verklaard. het Nodig voor de het voortplanting, maar besmet met verderfelijke een op lust. De reformatie brengt een door voorzichtige verandering. de Ernst Daniël Smid brengt in met deze aflevering op ‘vadertje door Cats’ tot leven tijdens die heel anders over seks op blijk...

Geloof kan mensen op inspireren naar tot het naar meest vreselijke geweld.

God uit en de Mammon zijn door twee heren, die je van niet van allebei kunt dienen', een de gedachte uit de Bijbel tijdens over in geld als afgod, die duidelijk een aangeeft waar naar de prioriteiten in tijdens het op tv geloof zouden moeten in liggen.

20:24),In op de persoon van de Wilhelmina was de band op tussen in Oranje en God zeker aanwezig. Haar uit religieuze toewijding was naar duidelijk, het maar met de democratie de had ze het niet tijdens altijd even op makkelijk. Een op tv soevereine vorst de wilde ze zijn, die graag de haar premiers wat harder een wilde laten lopen. in Ze liet van niet over zich van heenlopen en was geliefd van bij tijdens het volk, wat de in poging van Pieter naar Jelles Troelstra om een de republiek uit met te roepen kansloos maakte. een Tijdens de met Tweede Wereldoorlog bereikte naar haar populariteit een tijdens hoogtepunt, vooral van vanwege haar een radiotoespraken waarin ze met in haar godsvertrouwen met het volk een hart op tv onder de de riem stak. De lafhartige premier uit De Geer paste niet door in dat plaatje tijdens en werd door in haar de naar laan een uitgestuurd.

20:28),Dankzij op Willem II had Nederland naar een grondwet waardoor zijn de zoon aanvankelijk de helemaal geen zin had van tijdens om koning Willem III het te worden.

20:25),Deze uit speciale serie van “God een in de met Lage Landen” uit n.a.v. 200 jaar Koninkrijk op begint Ernst Daniël Smid tijdens in Scheveningen een met de landing van met de verbannen van prins Willem naar Frederik.

Documentaireserie over door het op tv verleden én het heden de van God in de Lage tijdens Landen. de -Een aflevering vol van Roomse rijkdom en sociale van bewogenheid.

Documentaireserie de over het verleden tijdens én het heden van God met in door de Lage van Landen. -In de 18e eeuw waait op naar er een nieuwe wind op tv door de Lage Landen: met de Verlichting. Het is uit op de Tijd van de Rede en het het door Verstand.

Documentaireserie over een het verleden de én het tijdens heden van God in de Lage het Landen. op tv -Ongetwijfeld een keer een van hen gehoord: uit Johan van Oldenbarnevelt, het Joost van den van Vondel of Baruch de Spinoza. naar Maar wat hebben op tv ze met in elkaar door te maken?

Documentaireserie van over het verleden én het de het heden van God in de een Lage uit Landen. -Wij Hollanders worden calvinisten de genoemd. met Maar wat heeft de leer van met deze Frans-Zwitserse het Calvijn voor betekenis gehad het voor onze tijdens Lage met Landen?

Documentaireserie over het met verleden de én het uit heden van God door in de Lage Landen. -De uit Hoekse en met de Kabeljauwse twisten. Wat waren naar dat ook met alweer?

Documentaireserie het over het verleden op én het heden van God met tijdens in de Lage Landen. -De meest een beladen historische uit gebeurtenissen uit naar de geschiedenis van het het christendom zijn zonder twijfel in de beruchte van Kruistochten.

Documentaireserie in over het verleden én in het heden op tv van God in door de Lage Landen. door Afl.: God in door het feestgedruis. Wie weet een nog wat de kleding met van FC met Utrecht uit te maken heeft met het met belangrijkste heiligenfeest van tijdens de uit Lange Landen? Ook een van de christelijke naar feesten die onze jaarkalender tijdens bepalen weten we op vaak de oorsprong niet meer. tijdens Ernst-Daniël Smid gaat door op op zoek naar tijdens de ontwikkeling van op tv de feesten van de Lage Landen. in Presentatie: door Ernst-Daniël Smid.

maart 2019
30-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (2/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (2/2)

Een landelijke synode, een kerkelijke vergadering, in Dordrecht moest rust brengen in de kerk en in het land. Zes maanden lang vergaderden meer dan honderd dominees en hoogleraren uit binnen- en buitenland over de vraag of de mens een vrije...

23-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (1/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (1/2)

Heeft de mens een vrije wil of is zij een speelbal in Gods handen? Deze vraag hield in de zeventiende eeuw de gemoederen flink bezig. Wat begon als een theologisch debat tussen de hoogleraren Jacobus Arminius en Franciscus Gomarus op de Uni...

20-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geen gevoeliger combinatie dan God, kerk en seks. Jezus zei opvallend weinig over seks, maar de kerk heeft seks al vroeg tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig voor de voortplanting, maar besmet met verderfelijke lust. De reformatie brengt...

13-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geloof kan mensen inspireren tot het meest vreselijke geweld.

06-09-2014 21:17

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

God en de Mammon zijn twee heren, die je niet allebei kunt dienen', een gedachte uit de Bijbel over geld als afgod, die duidelijk aangeeft waar de prioriteiten in het geloof zouden moeten liggen.

28-06-2014 20:24

Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

God in de Lage Landen - Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

20:24),In de persoon van Wilhelmina was de band tussen Oranje en God zeker aanwezig. Haar religieuze toewijding was duidelijk, maar met de democratie had ze het niet altijd even makkelijk. Een soevereine vorst wilde ze zijn, die graag haar ...

21-06-2014 20:28

Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

God in de Lage Landen - Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

20:28),Dankzij Willem II had Nederland een grondwet waardoor zijn zoon aanvankelijk helemaal geen zin had om koning Willem III te worden.

14-06-2014 20:25

Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

God in de Lage Landen - Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

20:25),Deze speciale serie van “God in de Lage Landen” n.a.v. 200 jaar Koninkrijk begint Ernst Daniël Smid in Scheveningen met de landing van de verbannen prins Willem Frederik.

09-12-2012 19:30

Rijke Roomse leven

God in de Lage Landen - Rijke Roomse leven

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Een aflevering vol Roomse rijkdom en sociale bewogenheid.

02-12-2012 19:30

Réveil

God in de Lage Landen - Réveil

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -In de 18e eeuw waait er een nieuwe wind door de Lage Landen: de Verlichting. Het is de Tijd van de Rede en het Verstand.

25-11-2012 19:30

Na de reformatie

God in de Lage Landen - Na de reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Ongetwijfeld een keer van hen gehoord: Johan van Oldenbarnevelt, Joost van den Vondel of Baruch de Spinoza. Maar wat hebben ze met elkaar te maken?

18-11-2012 19:30

Reformatie

God in de Lage Landen - Reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Wij Hollanders worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft de leer van deze Frans-Zwitserse Calvijn voor betekenis gehad voor onze Lage Landen?

11-11-2012 19:30

Moderne Devotie

God in de Lage Landen - Moderne Devotie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De Hoekse en de Kabeljauwse twisten. Wat waren dat ook alweer?

04-11-2012 19:25

Kruistochten

God in de Lage Landen - Kruistochten

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De meest beladen historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het christendom zijn zonder twijfel de beruchte Kruistochten.

18-12-2011 19:00

God in het feestgedruis

God in de Lage Landen - God in het feestgedruis

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. Afl.: God in het feestgedruis. Wie weet nog wat de kleding van FC Utrecht te maken heeft met het belangrijkste heiligenfeest van de Lange Landen? Ook van de christe...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

God in de Lage Landen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van God in de Lage Landen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van God in de Lage Landen bij God in de Lage Landen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van God in de Lage Landen. Heb je een uitzending van God in de Lage Landen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

God in de Lage Landen gemist

Hoe werd Nederland ooit een christelijk land? En wat merken we daar nu nog van? Dit is in het kort waar het om draaitin de zesdelige serie 'God in de Lage Landen'. Meester-verteller Ernst Daniel Smid leidt deze expeditie naar dechristelijke wortels van ons land.

Uitzending gemist van God in de Lage Landen? Hier kun je alle uitzendingen van God in de Lage Landen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 26
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord