Programma gemist?

Een landelijke met synode, een kerkelijke vergadering, een in Dordrecht moest de rust door brengen in de kerk en een van in het land. Zes maanden uit lang vergaderden uit meer dan honderd het dominees en op hoogleraren uit binnen- naar en buitenland over de vraag uit of de mens een met vrije tijdens wil heeft. Tegenwoordig lijkt deze met vraag wellicht weinig uit door relevant, maar in een op tijd van de epidemieën, kindersterfte en door een levendige angst voor de naar hel het was dit zeer actueel. De met uitkomsten van de Synode tijdens van Dordrecht door zullen uit uiteindelijk het geloof, de politiek en door taal van de het jonge republiek uit sterk de beïnvloeden.

Heeft naar de mens van een vrije wil tijdens of is zij een speelbal in van Gods handen? op Deze vraag hield in de de zeventiende eeuw van de gemoederen flink op tv bezig. Wat van begon als een theologisch door debat tussen de op hoogleraren Jacobus Arminius een de en Franciscus Gomarus op de Universiteit van op in Leiden, kreeg de al snel een het politieke wending en door dreigde de prille eenheid van de een Lage een landen op het spel te met zetten. tijdens Vierhonderd jaar later in maakt Ernst op Daniël Smid de balans op tijdens en laat zien het hoe in deze gebeurtenissen uit 1618-1619 naar de Lage van Landen blijvend gevormd met hebben.

Geen de gevoeliger combinatie dan God, in kerk en seks. in Jezus zei uit opvallend weinig uit over seks, maar de kerk met heeft van seks al vroeg tot gevaarlijk tijdens terrein verklaard. tijdens Nodig voor de van voortplanting, maar besmet met op tv verderfelijke lust. uit De reformatie uit brengt een voorzichtige verandering. Ernst Daniël uit Smid brengt in op tv deze aflevering een ‘vadertje Cats’ tot de leven die heel anders tijdens op tv over seks blijk...

Geloof kan met mensen inspireren tot het de meest vreselijke de geweld.

God en de door Mammon zijn naar twee heren, die je tijdens een niet allebei kunt dienen', een gedachte uit uit van de Bijbel over geld als door met afgod, die duidelijk aangeeft het waar de van prioriteiten in het geloof op zouden moeten van liggen.

20:24),In op de persoon van op Wilhelmina was in de band tussen Oranje het en God het zeker aanwezig. Haar religieuze in toewijding was duidelijk, met maar met de het democratie had ze het door niet altijd even in makkelijk. Een soevereine van vorst wilde op tv ze zijn, die graag haar naar premiers wat harder door wilde laten lopen. van Ze liet niet het over zich in heenlopen uit en was geliefd van bij het volk, wat de poging door uit van Pieter Jelles van Troelstra om een republiek het uit te roepen van kansloos maakte. Tijdens de Tweede uit Wereldoorlog bereikte door haar naar populariteit een hoogtepunt, vooral vanwege haar met uit radiotoespraken waarin ze met haar godsvertrouwen uit naar het volk een hart een onder de riem stak. De een lafhartige de premier De het Geer paste niet op in dat plaatje en werd de door haar de laan een het uitgestuurd.

20:28),Dankzij Willem naar II had Nederland een uit grondwet waardoor naar zijn zoon aanvankelijk helemaal door geen naar zin had om een koning Willem met III te worden.

20:25),Deze met speciale serie van “God uit in de Lage uit Landen” door n.a.v. 200 jaar Koninkrijk van begint Ernst Daniël Smid de in Scheveningen met tijdens de landing naar van de verbannen prins Willem uit van Frederik.

Documentaireserie over het het op verleden én het heden van God tijdens in de het Lage naar Landen. -Een aflevering vol in Roomse rijkdom en sociale van bewogenheid.

Documentaireserie in over het naar verleden én het heden op van God op tv in de Lage in Landen. -In de 18e eeuw waait een er een in nieuwe naar wind door de tijdens Lage Landen: de Verlichting. Het de is de Tijd van de de uit Rede en met het Verstand.

Documentaireserie over het op tv verleden én het tijdens heden naar van God in de Lage uit Landen. -Ongetwijfeld een een op tv keer van hen gehoord: Johan uit van Oldenbarnevelt, Joost met van den Vondel of van Baruch de Spinoza. in Maar in wat hebben ze tijdens met elkaar een te maken?

Documentaireserie van over het verleden én het het heden van naar God in de Lage door Landen. -Wij Hollanders de het worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft van de leer van uit deze Frans-Zwitserse een Calvijn met voor betekenis gehad voor met onze Lage in Landen?

Documentaireserie over uit het verleden door én het heden van God op in de de Lage Landen. -De de Hoekse door en de Kabeljauwse twisten. Wat waren het dat de ook alweer?

Documentaireserie een over het verleden én de het heden van God van in de op tv Lage van Landen. -De meest beladen historische tijdens gebeurtenissen tijdens uit de geschiedenis in van het christendom zijn zonder twijfel in naar de beruchte Kruistochten.

Documentaireserie over het op verleden in én het naar heden van God in de Lage de Landen. Afl.: God een in het de feestgedruis. het Wie weet nog wat de met kleding de van FC Utrecht uit te maken heeft met het van belangrijkste op heiligenfeest van de Lange Landen? van Ook van de op christelijke tijdens feesten die onze met jaarkalender bepalen weten we vaak een de in oorsprong niet meer. Ernst-Daniël Smid het gaat op zoek naar de de ontwikkeling van in de naar feesten van de Lage uit Landen. Presentatie: Ernst-Daniël uit Smid.

september 2019
30-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (2/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (2/2)

Een landelijke synode, een kerkelijke vergadering, in Dordrecht moest rust brengen in de kerk en in het land. Zes maanden lang vergaderden meer dan honderd dominees en hoogleraren uit binnen- en buitenland over de vraag of de mens een vrije...

23-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (1/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (1/2)

Heeft de mens een vrije wil of is zij een speelbal in Gods handen? Deze vraag hield in de zeventiende eeuw de gemoederen flink bezig. Wat begon als een theologisch debat tussen de hoogleraren Jacobus Arminius en Franciscus Gomarus op de Uni...

20-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geen gevoeliger combinatie dan God, kerk en seks. Jezus zei opvallend weinig over seks, maar de kerk heeft seks al vroeg tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig voor de voortplanting, maar besmet met verderfelijke lust. De reformatie brengt...

13-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geloof kan mensen inspireren tot het meest vreselijke geweld.

06-09-2014 21:17

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

God en de Mammon zijn twee heren, die je niet allebei kunt dienen', een gedachte uit de Bijbel over geld als afgod, die duidelijk aangeeft waar de prioriteiten in het geloof zouden moeten liggen.

28-06-2014 20:24

Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

God in de Lage Landen - Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

20:24),In de persoon van Wilhelmina was de band tussen Oranje en God zeker aanwezig. Haar religieuze toewijding was duidelijk, maar met de democratie had ze het niet altijd even makkelijk. Een soevereine vorst wilde ze zijn, die graag haar ...

21-06-2014 20:28

Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

God in de Lage Landen - Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

20:28),Dankzij Willem II had Nederland een grondwet waardoor zijn zoon aanvankelijk helemaal geen zin had om koning Willem III te worden.

14-06-2014 20:25

Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

God in de Lage Landen - Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

20:25),Deze speciale serie van “God in de Lage Landen” n.a.v. 200 jaar Koninkrijk begint Ernst Daniël Smid in Scheveningen met de landing van de verbannen prins Willem Frederik.

09-12-2012 19:30

Rijke Roomse leven

God in de Lage Landen - Rijke Roomse leven

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Een aflevering vol Roomse rijkdom en sociale bewogenheid.

02-12-2012 19:30

Réveil

God in de Lage Landen - Réveil

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -In de 18e eeuw waait er een nieuwe wind door de Lage Landen: de Verlichting. Het is de Tijd van de Rede en het Verstand.

25-11-2012 19:30

Na de reformatie

God in de Lage Landen - Na de reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Ongetwijfeld een keer van hen gehoord: Johan van Oldenbarnevelt, Joost van den Vondel of Baruch de Spinoza. Maar wat hebben ze met elkaar te maken?

18-11-2012 19:30

Reformatie

God in de Lage Landen - Reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Wij Hollanders worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft de leer van deze Frans-Zwitserse Calvijn voor betekenis gehad voor onze Lage Landen?

11-11-2012 19:30

Moderne Devotie

God in de Lage Landen - Moderne Devotie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De Hoekse en de Kabeljauwse twisten. Wat waren dat ook alweer?

04-11-2012 19:25

Kruistochten

God in de Lage Landen - Kruistochten

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De meest beladen historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het christendom zijn zonder twijfel de beruchte Kruistochten.

18-12-2011 19:00

God in het feestgedruis

God in de Lage Landen - God in het feestgedruis

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. Afl.: God in het feestgedruis. Wie weet nog wat de kleding van FC Utrecht te maken heeft met het belangrijkste heiligenfeest van de Lange Landen? Ook van de christe...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

God in de Lage Landen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van God in de Lage Landen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van God in de Lage Landen bij God in de Lage Landen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van God in de Lage Landen. Heb je een uitzending van God in de Lage Landen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

God in de Lage Landen gemist

Hoe werd Nederland ooit een christelijk land? En wat merken we daar nu nog van? Dit is in het kort waar het om draaitin de zesdelige serie 'God in de Lage Landen'. Meester-verteller Ernst Daniel Smid leidt deze expeditie naar dechristelijke wortels van ons land.

Uitzending gemist van God in de Lage Landen? Hier kun je alle uitzendingen van God in de Lage Landen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 26
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord