Programma gemist?

Een uit landelijke synode, een kerkelijke op tv vergadering, in Dordrecht moest in rust brengen het in de kerk met en in het in land. Zes maanden de lang vergaderden meer dan op tv de honderd dominees en hoogleraren uit binnen- met naar en buitenland over de vraag of in de mens uit een vrije van wil heeft. Tegenwoordig lijkt van deze vraag tijdens wellicht weinig relevant, naar maar in tijdens een tijd van epidemieën, uit kindersterfte en een levendige angst met voor de de hel was op tv dit zeer actueel. op De uitkomsten de van de Synode van Dordrecht tijdens zullen uiteindelijk het geloof, naar het de politiek en taal uit van de jonge republiek tijdens sterk een beïnvloeden.

Heeft tijdens de mens een vrije tijdens wil of is zij naar op een speelbal in Gods handen? naar Deze vraag hield in van door de zeventiende eeuw de door gemoederen flink op bezig. Wat begon als een in theologisch debat tussen de in hoogleraren Jacobus het Arminius op tv en Franciscus Gomarus door op de Universiteit in met Leiden, kreeg al snel een het politieke wending en met dreigde van de prille eenheid van de het Lage naar landen op de het spel te zetten. Vierhonderd jaar uit een later maakt Ernst Daniël Smid door de balans met op en laat zien een hoe met deze gebeurtenissen uit 1618-1619 de een Lage Landen blijvend met gevormd van hebben.

Geen een gevoeliger combinatie dan naar God, kerk en seks. Jezus door zei opvallend door weinig de over seks, maar het de kerk heeft seks al vroeg met tot gevaarlijk terrein een verklaard. naar Nodig voor de voortplanting, maar de besmet met verderfelijke de lust. De het reformatie tijdens brengt een voorzichtige tijdens verandering. Ernst Daniël Smid brengt in op deze aflevering in ‘vadertje Cats’ tot leven op tv die heel anders op over uit seks blijk...

Geloof kan mensen de inspireren tot het uit in meest vreselijke geweld.

God en de het Mammon uit zijn twee heren, in die je in niet allebei kunt uit dienen', een gedachte op tv uit de Bijbel over uit geld als van afgod, die duidelijk aangeeft waar de op prioriteiten een in het op geloof zouden moeten van liggen.

20:24),In de een persoon door van Wilhelmina was de band tussen op Oranje een en God zeker aanwezig. naar Haar uit religieuze toewijding was uit duidelijk, maar met tijdens de democratie had ze het niet naar het altijd even makkelijk. Een soevereine vorst uit van wilde ze zijn, die graag op tv haar premiers wat harder met wilde laten lopen. tijdens Ze op liet niet over zich heenlopen uit en was geliefd van bij het op tv volk, wat de poging uit van Pieter Jelles met een Troelstra om een republiek het uit te roepen van kansloos maakte. een Tijdens de Tweede Wereldoorlog een bereikte haar populariteit uit een hoogtepunt, vooral vanwege haar uit radiotoespraken op waarin ze met haar op godsvertrouwen het volk een in van hart onder de uit riem stak. De lafhartige premier De tijdens in Geer paste niet in met dat plaatje en werd door een haar de op laan door uitgestuurd.

20:28),Dankzij het Willem II had Nederland een met grondwet waardoor van zijn zoon aanvankelijk naar helemaal geen op zin had om een koning Willem III te in worden.

20:25),Deze speciale serie naar van “God naar in de Lage Landen” met n.a.v. 200 jaar van Koninkrijk tijdens begint Ernst Daniël het Smid in op tv Scheveningen met de landing van van de verbannen een prins Willem tijdens Frederik.

Documentaireserie op over het met verleden én het heden van God een in uit de Lage Landen. -Een aflevering door vol Roomse rijkdom van en sociale op bewogenheid.

Documentaireserie over het uit verleden én uit het het heden van God in de uit Lage Landen. met -In de 18e eeuw waait van er een nieuwe het wind door de de Lage Landen: de de het Verlichting. Het is de Tijd van een de Rede op en het een Verstand.

Documentaireserie over het van het verleden én het heden van op God in met de Lage Landen. -Ongetwijfeld een naar het keer van hen gehoord: Johan met van het Oldenbarnevelt, Joost van de den Vondel of Baruch op tv de Spinoza. Maar op wat hebben tijdens ze met elkaar te van maken?

Documentaireserie in over het verleden én het door de heden van God in de op Lage Landen. uit -Wij Hollanders worden calvinisten genoemd. op tv op Maar wat heeft de met leer van van deze Frans-Zwitserse Calvijn voor de betekenis gehad voor de onze Lage de Landen?

Documentaireserie naar over het verleden én het in heden van God op tv in de uit Lage Landen. een -De Hoekse en op tv de Kabeljauwse twisten. door Wat waren dat ook op alweer?

Documentaireserie over een het verleden én in het heden van God tijdens in de in Lage Landen. op tv -De meest beladen historische tijdens gebeurtenissen uit de in geschiedenis van het in christendom zijn zonder twijfel het de door beruchte Kruistochten.

Documentaireserie over het op verleden tijdens én het heden van met God in de een Lage Landen. van Afl.: God in het uit feestgedruis. Wie weet in nog wat de van kleding van van FC Utrecht door te maken heeft met uit het belangrijkste de heiligenfeest van de Lange een Landen? Ook van de christelijke in feesten tijdens die onze jaarkalender bepalen met weten we vaak de het naar oorsprong niet meer. de Ernst-Daniël Smid gaat op zoek naar de door de ontwikkeling van de van feesten van de de Lage Landen. Presentatie: van Ernst-Daniël Smid.

maart 2021
30-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (2/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (2/2)

Een landelijke synode, een kerkelijke vergadering, in Dordrecht moest rust brengen in de kerk en in het land. Zes maanden lang vergaderden meer dan honderd dominees en hoogleraren uit binnen- en buitenland over de vraag of de mens een vrije...

23-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (1/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (1/2)

Heeft de mens een vrije wil of is zij een speelbal in Gods handen? Deze vraag hield in de zeventiende eeuw de gemoederen flink bezig. Wat begon als een theologisch debat tussen de hoogleraren Jacobus Arminius en Franciscus Gomarus op de Uni...

20-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geen gevoeliger combinatie dan God, kerk en seks. Jezus zei opvallend weinig over seks, maar de kerk heeft seks al vroeg tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig voor de voortplanting, maar besmet met verderfelijke lust. De reformatie brengt...

13-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geloof kan mensen inspireren tot het meest vreselijke geweld.

06-09-2014 21:17

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

God en de Mammon zijn twee heren, die je niet allebei kunt dienen', een gedachte uit de Bijbel over geld als afgod, die duidelijk aangeeft waar de prioriteiten in het geloof zouden moeten liggen.

28-06-2014 20:24

Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

God in de Lage Landen - Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

20:24),In de persoon van Wilhelmina was de band tussen Oranje en God zeker aanwezig. Haar religieuze toewijding was duidelijk, maar met de democratie had ze het niet altijd even makkelijk. Een soevereine vorst wilde ze zijn, die graag haar ...

21-06-2014 20:28

Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

God in de Lage Landen - Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

20:28),Dankzij Willem II had Nederland een grondwet waardoor zijn zoon aanvankelijk helemaal geen zin had om koning Willem III te worden.

14-06-2014 20:25

Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

God in de Lage Landen - Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

20:25),Deze speciale serie van “God in de Lage Landen” n.a.v. 200 jaar Koninkrijk begint Ernst Daniël Smid in Scheveningen met de landing van de verbannen prins Willem Frederik.

09-12-2012 19:30

Rijke Roomse leven

God in de Lage Landen - Rijke Roomse leven

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Een aflevering vol Roomse rijkdom en sociale bewogenheid.

02-12-2012 19:30

Réveil

God in de Lage Landen - Réveil

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -In de 18e eeuw waait er een nieuwe wind door de Lage Landen: de Verlichting. Het is de Tijd van de Rede en het Verstand.

25-11-2012 19:30

Na de reformatie

God in de Lage Landen - Na de reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Ongetwijfeld een keer van hen gehoord: Johan van Oldenbarnevelt, Joost van den Vondel of Baruch de Spinoza. Maar wat hebben ze met elkaar te maken?

18-11-2012 19:30

Reformatie

God in de Lage Landen - Reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Wij Hollanders worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft de leer van deze Frans-Zwitserse Calvijn voor betekenis gehad voor onze Lage Landen?

11-11-2012 19:30

Moderne Devotie

God in de Lage Landen - Moderne Devotie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De Hoekse en de Kabeljauwse twisten. Wat waren dat ook alweer?

04-11-2012 19:25

Kruistochten

God in de Lage Landen - Kruistochten

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De meest beladen historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het christendom zijn zonder twijfel de beruchte Kruistochten.

18-12-2011 19:00

God in het feestgedruis

God in de Lage Landen - God in het feestgedruis

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. Afl.: God in het feestgedruis. Wie weet nog wat de kleding van FC Utrecht te maken heeft met het belangrijkste heiligenfeest van de Lange Landen? Ook van de christe...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

God in de Lage Landen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van God in de Lage Landen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van God in de Lage Landen bij God in de Lage Landen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van God in de Lage Landen. Heb je een uitzending van God in de Lage Landen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

God in de Lage Landen gemist

Hoe werd Nederland ooit een christelijk land? En wat merken we daar nu nog van? Dit is in het kort waar het om draaitin de zesdelige serie 'God in de Lage Landen'. Meester-verteller Ernst Daniel Smid leidt deze expeditie naar dechristelijke wortels van ons land.

Uitzending gemist van God in de Lage Landen? Hier kun je alle uitzendingen van God in de Lage Landen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 26
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!