Programma gemist?

Een op tv landelijke synode, een kerkelijke door vergadering, in Dordrecht moest de rust brengen door in de kerk uit en in het van land. Zes maanden met lang vergaderden meer op dan honderd tijdens dominees en hoogleraren uit op binnen- en buitenland over met tijdens de vraag of de het mens een naar vrije wil heeft. Tegenwoordig lijkt op tv deze vraag uit wellicht weinig relevant, maar op in naar een tijd van een epidemieën, kindersterfte en een uit levendige angst voor de de hel was dit met zeer uit actueel. De uitkomsten van de op Synode van Dordrecht in zullen het uiteindelijk het geloof, de op politiek en taal van de de jonge republiek in sterk op beïnvloeden.

Heeft de de mens door een vrije wil of is zij de een op speelbal in Gods handen? naar Deze vraag hield met in de zeventiende eeuw op tv de gemoederen naar flink bezig. Wat begon op als een een theologisch door debat tussen de hoogleraren Jacobus in Arminius en in Franciscus Gomarus op door de Universiteit het in Leiden, kreeg al snel een door politieke het wending en dreigde de prille naar eenheid door van de met Lage landen op het spel te uit zetten. Vierhonderd jaar in later op tv maakt Ernst door Daniël Smid de balans op en van laat met zien hoe de deze gebeurtenissen uit 1618-1619 het de Lage Landen blijvend gevormd naar het hebben.

Geen van gevoeliger combinatie dan God, tijdens kerk en seks. het Jezus op tv zei opvallend weinig over seks, door maar de kerk heeft een op seks al vroeg een tot gevaarlijk terrein verklaard. een Nodig voor van de voortplanting, maar besmet met in verderfelijke lust. De op tv reformatie brengt een voorzichtige naar verandering. met Ernst Daniël Smid brengt in door deze aflevering ‘vadertje met Cats’ tot tijdens leven die van heel anders over in seks blijk...

Geloof de kan mensen inspireren tot op het meest vreselijke met geweld.

God een en de Mammon zijn met twee heren, die je door niet allebei kunt uit door dienen', een gedachte de uit de Bijbel over geld naar als op afgod, die duidelijk naar aangeeft waar de het prioriteiten in het geloof zouden tijdens moeten van liggen.

20:24),In de uit persoon van Wilhelmina van was uit de band tussen het Oranje en God zeker aanwezig. Haar op tv religieuze toewijding met was duidelijk, maar met een in de democratie had ze het de niet altijd even makkelijk. met Een door soevereine vorst wilde ze de zijn, in die graag haar premiers wat harder in wilde met laten lopen. Ze liet op niet van over zich heenlopen met en was geliefd van bij het volk, uit wat de poging van uit Pieter Jelles de Troelstra om een de republiek uit te roepen kansloos maakte. van Tijdens de de Tweede Wereldoorlog bereikte met haar populariteit een van hoogtepunt, een vooral vanwege haar radiotoespraken waarin ze de met haar een godsvertrouwen het met volk een hart op tv onder de riem stak. De het lafhartige de premier De Geer paste niet een in dat plaatje het en werd door het de haar de laan naar uitgestuurd.

20:28),Dankzij Willem van II had de Nederland een grondwet op tv waardoor zijn het zoon aanvankelijk helemaal op geen zin had om koning Willem de III tijdens te worden.

20:25),Deze speciale het serie van “God tijdens in de Lage Landen” op tv n.a.v. 200 van jaar Koninkrijk met begint Ernst Daniël het Smid in Scheveningen met de de landing tijdens van de in verbannen prins Willem tijdens Frederik.

Documentaireserie het over het verleden én het door heden uit van God uit in de Lage in Landen. -Een aflevering vol Roomse van rijkdom en sociale een bewogenheid.

Documentaireserie een over het naar verleden én het heden van tijdens God in de uit Lage Landen. -In de van 18e eeuw waait naar door er een nieuwe wind door tijdens de Lage Landen: de door Verlichting. Het is naar de op Tijd van de Rede op en in het Verstand.

Documentaireserie naar over het tijdens verleden én het heden van op tv God in de Lage de met Landen. -Ongetwijfeld een keer van van hen gehoord: op Johan van Oldenbarnevelt, Joost door van den Vondel in of Baruch de een Spinoza. Maar wat hebben naar ze met elkaar tijdens te met maken?

Documentaireserie over het met door verleden én het heden op van God in de de Lage de Landen. -Wij Hollanders worden in calvinisten genoemd. Maar wat door heeft de leer van op tv deze Frans-Zwitserse een Calvijn een voor betekenis gehad voor onze van Lage van Landen?

Documentaireserie over van het verleden én een het het heden van God in de Lage op Landen. -De Hoekse op en de het Kabeljauwse het twisten. Wat waren dat ook de alweer?

Documentaireserie over naar het verleden én het op tv heden van met God in door de Lage Landen. -De in meest beladen historische gebeurtenissen het tijdens uit de geschiedenis een van het christendom zijn zonder twijfel door de uit beruchte Kruistochten.

Documentaireserie over een het verleden met én het heden in van God in de de Lage Landen. uit Afl.: God in op het feestgedruis. Wie weet op tv nog wat van de kleding van FC Utrecht naar te het maken heeft van met het belangrijkste heiligenfeest van op de Lange Landen? Ook een van de christelijke op tv feesten die onze een op tv jaarkalender bepalen weten we vaak de een oorsprong niet meer. in Ernst-Daniël naar Smid gaat met op zoek naar de uit ontwikkeling van de feesten op van de Lage met Landen. Presentatie: Ernst-Daniël van Smid.

december 2021
30-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (2/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (2/2)

Een landelijke synode, een kerkelijke vergadering, in Dordrecht moest rust brengen in de kerk en in het land. Zes maanden lang vergaderden meer dan honderd dominees en hoogleraren uit binnen- en buitenland over de vraag of de mens een vrije...

23-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (1/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (1/2)

Heeft de mens een vrije wil of is zij een speelbal in Gods handen? Deze vraag hield in de zeventiende eeuw de gemoederen flink bezig. Wat begon als een theologisch debat tussen de hoogleraren Jacobus Arminius en Franciscus Gomarus op de Uni...

20-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geen gevoeliger combinatie dan God, kerk en seks. Jezus zei opvallend weinig over seks, maar de kerk heeft seks al vroeg tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig voor de voortplanting, maar besmet met verderfelijke lust. De reformatie brengt...

13-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geloof kan mensen inspireren tot het meest vreselijke geweld.

06-09-2014 21:17

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

God en de Mammon zijn twee heren, die je niet allebei kunt dienen', een gedachte uit de Bijbel over geld als afgod, die duidelijk aangeeft waar de prioriteiten in het geloof zouden moeten liggen.

28-06-2014 20:24

Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

God in de Lage Landen - Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

20:24),In de persoon van Wilhelmina was de band tussen Oranje en God zeker aanwezig. Haar religieuze toewijding was duidelijk, maar met de democratie had ze het niet altijd even makkelijk. Een soevereine vorst wilde ze zijn, die graag haar ...

21-06-2014 20:28

Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

God in de Lage Landen - Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

20:28),Dankzij Willem II had Nederland een grondwet waardoor zijn zoon aanvankelijk helemaal geen zin had om koning Willem III te worden.

14-06-2014 20:25

Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

God in de Lage Landen - Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

20:25),Deze speciale serie van “God in de Lage Landen” n.a.v. 200 jaar Koninkrijk begint Ernst Daniël Smid in Scheveningen met de landing van de verbannen prins Willem Frederik.

09-12-2012 19:30

Rijke Roomse leven

God in de Lage Landen - Rijke Roomse leven

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Een aflevering vol Roomse rijkdom en sociale bewogenheid.

02-12-2012 19:30

Réveil

God in de Lage Landen - Réveil

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -In de 18e eeuw waait er een nieuwe wind door de Lage Landen: de Verlichting. Het is de Tijd van de Rede en het Verstand.

25-11-2012 19:30

Na de reformatie

God in de Lage Landen - Na de reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Ongetwijfeld een keer van hen gehoord: Johan van Oldenbarnevelt, Joost van den Vondel of Baruch de Spinoza. Maar wat hebben ze met elkaar te maken?

18-11-2012 19:30

Reformatie

God in de Lage Landen - Reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Wij Hollanders worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft de leer van deze Frans-Zwitserse Calvijn voor betekenis gehad voor onze Lage Landen?

11-11-2012 19:30

Moderne Devotie

God in de Lage Landen - Moderne Devotie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De Hoekse en de Kabeljauwse twisten. Wat waren dat ook alweer?

04-11-2012 19:25

Kruistochten

God in de Lage Landen - Kruistochten

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De meest beladen historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het christendom zijn zonder twijfel de beruchte Kruistochten.

18-12-2011 19:00

God in het feestgedruis

God in de Lage Landen - God in het feestgedruis

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. Afl.: God in het feestgedruis. Wie weet nog wat de kleding van FC Utrecht te maken heeft met het belangrijkste heiligenfeest van de Lange Landen? Ook van de christe...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

God in de Lage Landen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van God in de Lage Landen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van God in de Lage Landen bij God in de Lage Landen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van God in de Lage Landen. Heb je een uitzending van God in de Lage Landen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

God in de Lage Landen gemist

Hoe werd Nederland ooit een christelijk land? En wat merken we daar nu nog van? Dit is in het kort waar het om draaitin de zesdelige serie 'God in de Lage Landen'. Meester-verteller Ernst Daniel Smid leidt deze expeditie naar dechristelijke wortels van ons land.

Uitzending gemist van God in de Lage Landen? Hier kun je alle uitzendingen van God in de Lage Landen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 26
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!