Programma gemist?

Een landelijke op synode, een kerkelijke tijdens vergadering, in naar Dordrecht moest rust brengen een in de kerk en naar op in het land. Zes maanden lang op van vergaderden meer dan honderd dominees in en hoogleraren uit binnen- de en buitenland uit over de vraag door of de mens een een vrije wil op heeft. van Tegenwoordig lijkt deze vraag tijdens wellicht weinig relevant, maar in in een tijd van op epidemieën, kindersterfte met en in een levendige angst voor op de hel in was dit zeer actueel. De uit uitkomsten van de met Synode van Dordrecht het zullen uiteindelijk het een geloof, de politiek en op op taal van de jonge een republiek sterk door beïnvloeden.

Heeft de de mens op een vrije wil of met is zij op tv een speelbal in Gods handen? in Deze vraag hield naar in de zeventiende eeuw van tijdens de gemoederen flink bezig. Wat tijdens begon als in een theologisch de debat tussen de hoogleraren Jacobus de Arminius en tijdens Franciscus Gomarus op op de Universiteit in in Leiden, kreeg tijdens al snel een politieke wending en door dreigde de prille in een eenheid van de Lage landen op door het het spel te zetten. Vierhonderd tijdens jaar later maakt door Ernst met Daniël Smid de de balans op en laat een zien hoe deze gebeurtenissen met uit tijdens 1618-1619 de Lage Landen blijvend gevormd het van hebben.

Geen gevoeliger door combinatie het dan God, kerk en seks. het Jezus zei uit opvallend weinig van over seks, maar de tijdens kerk heeft seks naar al vroeg tot gevaarlijk de terrein van verklaard. Nodig voor de van voortplanting, maar besmet op tv met verderfelijke lust. De op reformatie de brengt een voorzichtige verandering. Ernst Daniël op tv de Smid brengt in tijdens deze aflevering ‘vadertje Cats’ tot leven tijdens die op heel anders over de seks blijk...

Geloof naar kan mensen inspireren tot naar het op tv meest vreselijke geweld.

God en de de Mammon zijn tijdens twee op heren, die je uit niet allebei kunt de dienen', een gedachte uit de naar Bijbel over geld als het afgod, een die duidelijk een aangeeft waar de prioriteiten in uit het geloof zouden moeten uit op liggen.

20:24),In de het persoon het van Wilhelmina was in de band tussen naar Oranje en God zeker tijdens aanwezig. Haar op religieuze toewijding was duidelijk, maar op tv met de democratie had uit ze het het niet altijd even makkelijk. door een Een soevereine vorst wilde ze zijn, naar die graag haar op premiers wat harder in wilde het laten lopen. Ze liet niet op van over zich heenlopen en was het geliefd bij het volk, het tijdens wat de poging de van Pieter Jelles op Troelstra om een republiek uit te van roepen kansloos een maakte. met Tijdens de Tweede Wereldoorlog bereikte op haar populariteit een op hoogtepunt, vooral vanwege van haar radiotoespraken waarin ze in met haar godsvertrouwen de van het volk een hart onder de naar riem op stak. De lafhartige door premier De van Geer paste niet in dat plaatje naar en werd op door haar de laan het met uitgestuurd.

20:28),Dankzij een Willem II het had Nederland een van grondwet waardoor zijn zoon naar aanvankelijk helemaal geen zin op had om koning een Willem III te op tv worden.

20:25),Deze speciale serie door tijdens van “God in de Lage Landen” een n.a.v. 200 het jaar Koninkrijk begint Ernst het Daniël Smid in door Scheveningen met de van landing van op tv de verbannen prins Willem met door Frederik.

Documentaireserie over een het verleden én het door heden van God naar in door de Lage tijdens Landen. -Een aflevering vol Roomse rijkdom naar op en sociale bewogenheid.

Documentaireserie op tv over het verleden én in het heden van van God in de het Lage Landen. in -In de met 18e eeuw waait er een een nieuwe wind naar door de Lage op tv Landen: de Verlichting. Het op tv is de Tijd van van de Rede met en van het Verstand.

Documentaireserie in over het verleden én op tv het door heden van God in de Lage met op Landen. -Ongetwijfeld een keer van op hen op tv gehoord: Johan van met Oldenbarnevelt, Joost van de den Vondel of Baruch de op tv Spinoza. Maar uit wat hebben ze met uit elkaar met te maken?

Documentaireserie van over het door verleden én het heden tijdens van God in tijdens de Lage Landen. -Wij naar Hollanders van worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft de tijdens de leer van deze Frans-Zwitserse met Calvijn met voor betekenis gehad voor de onze Lage op tv Landen?

Documentaireserie over het op tv verleden met én het op heden van God in de de Lage Landen. -De uit Hoekse op en de Kabeljauwse twisten. Wat met waren dat ook tijdens alweer?

Documentaireserie over van het met verleden én het heden van uit God in op tv de Lage Landen. uit -De meest beladen historische op gebeurtenissen uit de geschiedenis tijdens van het christendom tijdens zijn zonder twijfel op tv de beruchte van Kruistochten.

Documentaireserie op over het verleden én het het heden van uit God in een de Lage Landen. Afl.: God het in het het feestgedruis. het Wie weet nog wat in de kleding van FC van Utrecht te maken heeft op met de het belangrijkste naar heiligenfeest van de Lange met Landen? Ook een van de christelijke feesten die onze op van jaarkalender bepalen weten we de vaak de oorsprong op niet meer. Ernst-Daniël Smid gaat uit op het zoek naar de ontwikkeling van het de van feesten van in de Lage Landen. Presentatie: Ernst-Daniël op tv Smid.

april 2019
30-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (2/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (2/2)

Een landelijke synode, een kerkelijke vergadering, in Dordrecht moest rust brengen in de kerk en in het land. Zes maanden lang vergaderden meer dan honderd dominees en hoogleraren uit binnen- en buitenland over de vraag of de mens een vrije...

23-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (1/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (1/2)

Heeft de mens een vrije wil of is zij een speelbal in Gods handen? Deze vraag hield in de zeventiende eeuw de gemoederen flink bezig. Wat begon als een theologisch debat tussen de hoogleraren Jacobus Arminius en Franciscus Gomarus op de Uni...

20-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geen gevoeliger combinatie dan God, kerk en seks. Jezus zei opvallend weinig over seks, maar de kerk heeft seks al vroeg tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig voor de voortplanting, maar besmet met verderfelijke lust. De reformatie brengt...

13-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geloof kan mensen inspireren tot het meest vreselijke geweld.

06-09-2014 21:17

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

God en de Mammon zijn twee heren, die je niet allebei kunt dienen', een gedachte uit de Bijbel over geld als afgod, die duidelijk aangeeft waar de prioriteiten in het geloof zouden moeten liggen.

28-06-2014 20:24

Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

God in de Lage Landen - Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

20:24),In de persoon van Wilhelmina was de band tussen Oranje en God zeker aanwezig. Haar religieuze toewijding was duidelijk, maar met de democratie had ze het niet altijd even makkelijk. Een soevereine vorst wilde ze zijn, die graag haar ...

21-06-2014 20:28

Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

God in de Lage Landen - Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

20:28),Dankzij Willem II had Nederland een grondwet waardoor zijn zoon aanvankelijk helemaal geen zin had om koning Willem III te worden.

14-06-2014 20:25

Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

God in de Lage Landen - Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

20:25),Deze speciale serie van “God in de Lage Landen” n.a.v. 200 jaar Koninkrijk begint Ernst Daniël Smid in Scheveningen met de landing van de verbannen prins Willem Frederik.

09-12-2012 19:30

Rijke Roomse leven

God in de Lage Landen - Rijke Roomse leven

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Een aflevering vol Roomse rijkdom en sociale bewogenheid.

02-12-2012 19:30

Réveil

God in de Lage Landen - Réveil

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -In de 18e eeuw waait er een nieuwe wind door de Lage Landen: de Verlichting. Het is de Tijd van de Rede en het Verstand.

25-11-2012 19:30

Na de reformatie

God in de Lage Landen - Na de reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Ongetwijfeld een keer van hen gehoord: Johan van Oldenbarnevelt, Joost van den Vondel of Baruch de Spinoza. Maar wat hebben ze met elkaar te maken?

18-11-2012 19:30

Reformatie

God in de Lage Landen - Reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Wij Hollanders worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft de leer van deze Frans-Zwitserse Calvijn voor betekenis gehad voor onze Lage Landen?

11-11-2012 19:30

Moderne Devotie

God in de Lage Landen - Moderne Devotie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De Hoekse en de Kabeljauwse twisten. Wat waren dat ook alweer?

04-11-2012 19:25

Kruistochten

God in de Lage Landen - Kruistochten

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De meest beladen historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het christendom zijn zonder twijfel de beruchte Kruistochten.

18-12-2011 19:00

God in het feestgedruis

God in de Lage Landen - God in het feestgedruis

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. Afl.: God in het feestgedruis. Wie weet nog wat de kleding van FC Utrecht te maken heeft met het belangrijkste heiligenfeest van de Lange Landen? Ook van de christe...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

God in de Lage Landen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van God in de Lage Landen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van God in de Lage Landen bij God in de Lage Landen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van God in de Lage Landen. Heb je een uitzending van God in de Lage Landen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

God in de Lage Landen gemist

Hoe werd Nederland ooit een christelijk land? En wat merken we daar nu nog van? Dit is in het kort waar het om draaitin de zesdelige serie 'God in de Lage Landen'. Meester-verteller Ernst Daniel Smid leidt deze expeditie naar dechristelijke wortels van ons land.

Uitzending gemist van God in de Lage Landen? Hier kun je alle uitzendingen van God in de Lage Landen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 26
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord