Programma gemist?

Een landelijke synode, tijdens in een kerkelijke vergadering, in Dordrecht moest een rust de brengen in de met kerk en in het het land. met Zes maanden lang vergaderden meer uit dan honderd dominees uit en hoogleraren uit binnen- op tv het en buitenland over in de vraag of tijdens de mens een met vrije wil heeft. Tegenwoordig een lijkt deze op tv vraag wellicht weinig relevant, maar in tijdens het een tijd van epidemieën, kindersterfte met en een uit levendige angst voor de de hel was dit zeer het actueel. op tv De uitkomsten van de een Synode van uit Dordrecht zullen uiteindelijk het geloof, door de politiek door en taal van uit de jonge republiek naar sterk tijdens beïnvloeden.

Heeft de mens een een een vrije wil naar of is zij in een speelbal in Gods handen? uit Deze vraag hield in van tijdens de zeventiende eeuw de gemoederen in flink bezig. Wat naar begon als met een theologisch debat tussen in de hoogleraren Jacobus Arminius met en Franciscus Gomarus de op met de Universiteit in Leiden, kreeg op al snel een van van politieke wending en dreigde de de prille eenheid met van de Lage op landen op het spel van te van zetten. Vierhonderd jaar later maakt naar Ernst Daniël uit Smid de op tv balans op en tijdens laat zien hoe deze een gebeurtenissen uit in 1618-1619 de Lage naar Landen blijvend gevormd uit hebben.

Geen met gevoeliger combinatie dan God, kerk door een en seks. Jezus zei de opvallend weinig over tijdens seks, maar de kerk op heeft seks al een vroeg tijdens tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig voor uit de de voortplanting, maar besmet op tv met verderfelijke met lust. De reformatie van brengt een voorzichtige verandering. Ernst op Daniël Smid brengt in op tv deze aflevering naar ‘vadertje Cats’ de tot leven de die heel anders over van seks blijk...

Geloof van kan mensen inspireren tot het met meest het vreselijke geweld.

God en met de Mammon tijdens zijn twee heren, die op tv je niet de allebei kunt dienen', een de gedachte uit de Bijbel op tv over het geld als afgod, door die duidelijk de aangeeft waar de prioriteiten van in het van geloof zouden moeten uit liggen.

20:24),In een de persoon van Wilhelmina was uit de band tussen door Oranje en God naar zeker de aanwezig. Haar religieuze in toewijding was duidelijk, maar op met de democratie had uit ze op tv het niet in altijd even makkelijk. Een soevereine vorst naar wilde ze zijn, op tv die in graag haar premiers op wat harder wilde laten lopen. tijdens Ze liet op niet over zich op tv heenlopen en was geliefd het bij in het volk, wat de poging met het van Pieter Jelles Troelstra om met een de republiek uit te van roepen kansloos maakte. met Tijdens de Tweede Wereldoorlog bereikte haar op tv van populariteit een hoogtepunt, vooral van vanwege haar radiotoespraken naar waarin ze met door haar godsvertrouwen op het volk een hart onder van de riem stak. een De lafhartige premier tijdens De met Geer paste niet in dat plaatje op tv en een werd door haar in de laan in uitgestuurd.

20:28),Dankzij Willem II uit had Nederland een de grondwet waardoor zijn uit zoon aanvankelijk helemaal naar geen zin had van om door koning Willem III te op worden.

20:25),Deze speciale op tv serie op tv van “God in de Lage Landen” door tijdens n.a.v. 200 jaar Koninkrijk het begint Ernst Daniël Smid uit in Scheveningen met de op tv landing van de de verbannen prins Willem tijdens uit Frederik.

Documentaireserie over op het verleden én het op tv met heden van God in de Lage naar het Landen. -Een aflevering vol Roomse op tv rijkdom en sociale van bewogenheid.

Documentaireserie naar over het verleden én een het het heden van God in de de Lage Landen. het -In de 18e eeuw waait de er het een nieuwe wind door de van Lage Landen: de door Verlichting. Het het is de Tijd van naar het de Rede en het van Verstand.

Documentaireserie over naar het verleden met én het naar heden van God in de op tv Lage op tv Landen. -Ongetwijfeld een keer van hen naar gehoord: Johan van met Oldenbarnevelt, Joost van uit den Vondel tijdens of de Baruch de Spinoza. het Maar wat hebben het ze met elkaar te de maken?

Documentaireserie in over het verleden op tv én het op heden van God uit in de Lage Landen. -Wij Hollanders op tv een worden calvinisten genoemd. Maar op tv wat heeft de leer van in deze Frans-Zwitserse Calvijn van voor betekenis gehad op voor onze Lage op tv in Landen?

Documentaireserie over het op tv verleden én op tv het heden van God uit de in de Lage Landen. -De Hoekse naar en de met Kabeljauwse twisten. de Wat waren dat ook het alweer?

Documentaireserie tijdens over het op tv verleden én het heden een van God in de het Lage Landen. op -De meest uit beladen historische gebeurtenissen uit de uit geschiedenis van het op tv christendom zijn van zonder twijfel op de beruchte Kruistochten.

Documentaireserie met over het verleden op tv én het heden van door God met in de Lage Landen. van Afl.: God op in het feestgedruis. Wie weet op tv nog wat de op kleding van een FC Utrecht op tv te maken heeft met het belangrijkste de van heiligenfeest van de Lange Landen? op tv Ook van de de christelijke feesten op tv die onze op jaarkalender bepalen weten we vaak de een oorsprong niet meer. door van Ernst-Daniël Smid gaat op de zoek naar op tv de ontwikkeling van de feesten de van de in Lage Landen. Presentatie: Ernst-Daniël een Smid.

januari 2020
30-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (2/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (2/2)

Een landelijke synode, een kerkelijke vergadering, in Dordrecht moest rust brengen in de kerk en in het land. Zes maanden lang vergaderden meer dan honderd dominees en hoogleraren uit binnen- en buitenland over de vraag of de mens een vrije...

23-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (1/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (1/2)

Heeft de mens een vrije wil of is zij een speelbal in Gods handen? Deze vraag hield in de zeventiende eeuw de gemoederen flink bezig. Wat begon als een theologisch debat tussen de hoogleraren Jacobus Arminius en Franciscus Gomarus op de Uni...

20-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geen gevoeliger combinatie dan God, kerk en seks. Jezus zei opvallend weinig over seks, maar de kerk heeft seks al vroeg tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig voor de voortplanting, maar besmet met verderfelijke lust. De reformatie brengt...

13-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geloof kan mensen inspireren tot het meest vreselijke geweld.

06-09-2014 21:17

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

God en de Mammon zijn twee heren, die je niet allebei kunt dienen', een gedachte uit de Bijbel over geld als afgod, die duidelijk aangeeft waar de prioriteiten in het geloof zouden moeten liggen.

28-06-2014 20:24

Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

God in de Lage Landen - Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

20:24),In de persoon van Wilhelmina was de band tussen Oranje en God zeker aanwezig. Haar religieuze toewijding was duidelijk, maar met de democratie had ze het niet altijd even makkelijk. Een soevereine vorst wilde ze zijn, die graag haar ...

21-06-2014 20:28

Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

God in de Lage Landen - Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

20:28),Dankzij Willem II had Nederland een grondwet waardoor zijn zoon aanvankelijk helemaal geen zin had om koning Willem III te worden.

14-06-2014 20:25

Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

God in de Lage Landen - Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

20:25),Deze speciale serie van “God in de Lage Landen” n.a.v. 200 jaar Koninkrijk begint Ernst Daniël Smid in Scheveningen met de landing van de verbannen prins Willem Frederik.

09-12-2012 19:30

Rijke Roomse leven

God in de Lage Landen - Rijke Roomse leven

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Een aflevering vol Roomse rijkdom en sociale bewogenheid.

02-12-2012 19:30

Réveil

God in de Lage Landen - Réveil

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -In de 18e eeuw waait er een nieuwe wind door de Lage Landen: de Verlichting. Het is de Tijd van de Rede en het Verstand.

25-11-2012 19:30

Na de reformatie

God in de Lage Landen - Na de reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Ongetwijfeld een keer van hen gehoord: Johan van Oldenbarnevelt, Joost van den Vondel of Baruch de Spinoza. Maar wat hebben ze met elkaar te maken?

18-11-2012 19:30

Reformatie

God in de Lage Landen - Reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Wij Hollanders worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft de leer van deze Frans-Zwitserse Calvijn voor betekenis gehad voor onze Lage Landen?

11-11-2012 19:30

Moderne Devotie

God in de Lage Landen - Moderne Devotie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De Hoekse en de Kabeljauwse twisten. Wat waren dat ook alweer?

04-11-2012 19:25

Kruistochten

God in de Lage Landen - Kruistochten

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De meest beladen historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het christendom zijn zonder twijfel de beruchte Kruistochten.

18-12-2011 19:00

God in het feestgedruis

God in de Lage Landen - God in het feestgedruis

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. Afl.: God in het feestgedruis. Wie weet nog wat de kleding van FC Utrecht te maken heeft met het belangrijkste heiligenfeest van de Lange Landen? Ook van de christe...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

God in de Lage Landen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van God in de Lage Landen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van God in de Lage Landen bij God in de Lage Landen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van God in de Lage Landen. Heb je een uitzending van God in de Lage Landen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

God in de Lage Landen gemist

Hoe werd Nederland ooit een christelijk land? En wat merken we daar nu nog van? Dit is in het kort waar het om draaitin de zesdelige serie 'God in de Lage Landen'. Meester-verteller Ernst Daniel Smid leidt deze expeditie naar dechristelijke wortels van ons land.

Uitzending gemist van God in de Lage Landen? Hier kun je alle uitzendingen van God in de Lage Landen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 26
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!