Programma gemist?

Geen gevoeliger combinatie tijdens op dan God, kerk tijdens en seks. Jezus zei opvallend op weinig over seks, maar een de naar kerk heeft seks al een vroeg het tot gevaarlijk terrein verklaard. van Nodig voor de een voortplanting, maar besmet van met verderfelijke lust. De het reformatie brengt een het voorzichtige op verandering. Ernst Daniël Smid naar brengt in het deze aflevering ‘vadertje Cats’ tot van leven die heel naar anders over seks naar blijk...

Geloof met kan mensen naar inspireren tot het meest door vreselijke geweld.

God en op tv de het Mammon zijn twee de heren, die je niet allebei door kunt dienen', een gedachte de uit de het Bijbel over geld als op tv afgod, die met duidelijk van aangeeft waar de prioriteiten in het tijdens geloof zouden moeten het een liggen.

20:24),In de het persoon een van Wilhelmina was de band het tussen Oranje en de God zeker op tv aanwezig. Haar in religieuze toewijding was duidelijk, maar naar met tijdens de democratie had de ze het niet altijd even makkelijk. het Een soevereine vorst uit wilde ze zijn, tijdens die graag haar uit premiers een wat harder op tv wilde laten lopen. Ze liet niet naar van over zich heenlopen door en was geliefd bij op tv het volk, met wat de poging van de Pieter Jelles Troelstra om een het republiek uit van te roepen kansloos maakte. tijdens Tijdens de Tweede in Wereldoorlog met bereikte haar op tv populariteit een hoogtepunt, met vooral vanwege haar radiotoespraken van waarin ze met door haar godsvertrouwen het volk een in naar hart onder de riem op stak. De lafhartige van premier De op tv Geer paste niet in dat plaatje een en een werd door haar de op tv laan een uitgestuurd.

20:28),Dankzij de Willem II had Nederland een met in grondwet waardoor zijn op tv zoon aanvankelijk helemaal op tv geen zin had om het koning Willem III te van worden.

20:25),Deze door speciale serie van “God een in het de Lage Landen” n.a.v. 200 jaar met Koninkrijk begint Ernst een de Daniël Smid in met Scheveningen met de landing een van de naar verbannen prins Willem van Frederik.

Documentaireserie over het op verleden én op tv het heden van van God in een de Lage Landen. op -Een aflevering vol tijdens Roomse rijkdom in en sociale bewogenheid.

Documentaireserie over op het verleden het én het met heden van God in in de Lage Landen. -In het de 18e eeuw waait het er op een nieuwe wind in door de Lage tijdens Landen: de Verlichting. Het op tv is de Tijd van tijdens de Rede en uit het de Verstand.

Documentaireserie in over het verleden én een het heden de van God in de tijdens Lage Landen. tijdens -Ongetwijfeld een keer van hen met gehoord: Johan van met een Oldenbarnevelt, Joost van den in Vondel of Baruch door de Spinoza. Maar wat van hebben ze met door elkaar te het maken?

Documentaireserie over het op tv verleden én het in heden tijdens van God in de tijdens Lage de Landen. -Wij Hollanders worden een calvinisten genoemd. Maar de wat heeft een de leer van deze tijdens Frans-Zwitserse Calvijn naar voor betekenis gehad voor onze de Lage met Landen?

Documentaireserie een over het verleden naar én het heden van een God in de in Lage Landen. -De Hoekse in en naar de Kabeljauwse tijdens twisten. Wat waren dat ook met alweer?

Documentaireserie over naar het verleden op tv én het heden van God op tv van in de Lage Landen. -De meest de beladen historische uit gebeurtenissen uit in de geschiedenis van op het christendom zijn zonder met twijfel de beruchte in Kruistochten.

Documentaireserie een over het verleden én van het heden de van God een in de Lage Landen. Afl.: naar God in het op tv feestgedruis. Wie het weet nog wat de naar kleding van FC door Utrecht te op maken heeft de met het belangrijkste heiligenfeest van de het Lange op tv Landen? Ook van de christelijke uit feesten in die onze het jaarkalender bepalen weten de we vaak de oorsprong tijdens niet meer. Ernst-Daniël Smid naar gaat van op zoek naar het de ontwikkeling van de de feesten van de op Lage Landen. Presentatie: Ernst-Daniël tijdens Smid.

Documentaireserie die uit de invloed in van het christendom tijdens op ons huidige bestaan door onderzoekt. Daarvoor reizen in we door het op heden en het met verleden op zoek naar uit mensen die tijdens hun christen door zijn omzetten in daden. een Afl.: God onder de het loep. Wat heeft op naar de oerknal met de door kerk te door maken en hoe combineert van Heino Falcke als sterrenkundige en door Spinoza-prijswinnaar zijn tijdens geloof met de de wetenschap? Ernst een Daniel Smid gaat op zoek in naar het ontstaan de van universiteiten, naar van de ontwikkeling van het wetenschap op en naar de in rol van van gelovigen daarin. Een reis uit van Leuven, naar Leiden van en van Amsterdam naar de op Franeker. Presentatie: Ernst-Daniël naar Smid.

Documentaireserie een die de een invloed van het in christendom op ons huidige bestaan onderzoekt. in Daarvoor reizen het we door het heden het en het verleden het het op zoek naar mensen die naar hun christen zijn uit omzetten in daden. Afl.: op op God in de verf. Ernst de Daniël Smid duikt met in het leven van met in de kunstschilder Jan van Scorel. Nu met minder bekend, het maar een bij leven een beroemd man, op tv die de een renaissance naar de de Lage Landen bracht. van Daarna reist een Ernst Daniël Smid af op naar Antwerpen om een uit altaarstuk van naar Rubens te bekijken. door Daarop staat uit een vrouw als figurante op afgebeeld. Wie het is zij en een welk verhaal zit uit er achter deze mooie vrouw tijdens in het rood? Ernst uit Daniël Smid op gaat verder in op zijn zoektocht met naar sporen van de God in Nederland en van België. Presentatie: met Ernst-Daniël Smid.

september 2017
20-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geen gevoeliger combinatie dan God, kerk en seks. Jezus zei opvallend weinig over seks, maar de kerk heeft seks al vroeg tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig voor de voortplanting, maar besmet met verderfelijke lust. De reformatie brengt...

13-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geloof kan mensen inspireren tot het meest vreselijke geweld.

06-09-2014 21:17

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

God en de Mammon zijn twee heren, die je niet allebei kunt dienen', een gedachte uit de Bijbel over geld als afgod, die duidelijk aangeeft waar de prioriteiten in het geloof zouden moeten liggen.

28-06-2014 20:24

Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

God in de Lage Landen - Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

20:24),In de persoon van Wilhelmina was de band tussen Oranje en God zeker aanwezig. Haar religieuze toewijding was duidelijk, maar met de democratie had ze het niet altijd even makkelijk. Een soevereine vorst wilde ze zijn, die graag haar ...

21-06-2014 20:28

Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

God in de Lage Landen - Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

20:28),Dankzij Willem II had Nederland een grondwet waardoor zijn zoon aanvankelijk helemaal geen zin had om koning Willem III te worden.

14-06-2014 20:25

Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

God in de Lage Landen - Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

20:25),Deze speciale serie van “God in de Lage Landen” n.a.v. 200 jaar Koninkrijk begint Ernst Daniël Smid in Scheveningen met de landing van de verbannen prins Willem Frederik.

09-12-2012 19:30

Rijke Roomse leven

God in de Lage Landen - Rijke Roomse leven

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Een aflevering vol Roomse rijkdom en sociale bewogenheid.

02-12-2012 19:30

Réveil

God in de Lage Landen - Réveil

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -In de 18e eeuw waait er een nieuwe wind door de Lage Landen: de Verlichting. Het is de Tijd van de Rede en het Verstand.

25-11-2012 19:30

Na de reformatie

God in de Lage Landen - Na de reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Ongetwijfeld een keer van hen gehoord: Johan van Oldenbarnevelt, Joost van den Vondel of Baruch de Spinoza. Maar wat hebben ze met elkaar te maken?

18-11-2012 19:30

Reformatie

God in de Lage Landen - Reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Wij Hollanders worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft de leer van deze Frans-Zwitserse Calvijn voor betekenis gehad voor onze Lage Landen?

11-11-2012 19:30

Moderne Devotie

God in de Lage Landen - Moderne Devotie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De Hoekse en de Kabeljauwse twisten. Wat waren dat ook alweer?

04-11-2012 19:25

Kruistochten

God in de Lage Landen - Kruistochten

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De meest beladen historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het christendom zijn zonder twijfel de beruchte Kruistochten.

18-12-2011 19:00

God in het feestgedruis

God in de Lage Landen - God in het feestgedruis

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. Afl.: God in het feestgedruis. Wie weet nog wat de kleding van FC Utrecht te maken heeft met het belangrijkste heiligenfeest van de Lange Landen? Ook van de christe...

11-12-2011 19:00

God onder de loep

God in de Lage Landen - God onder de loep

Documentaireserie die de invloed van het christendom op ons huidige bestaan onderzoekt. Daarvoor reizen we door het heden en het verleden op zoek naar mensen die hun christen zijn omzetten in daden. Afl.: God onder de loep. Wat heeft de oer...

04-12-2011 19:00

God in de verf

God in de Lage Landen - God in de verf

Documentaireserie die de invloed van het christendom op ons huidige bestaan onderzoekt. Daarvoor reizen we door het heden en het verleden op zoek naar mensen die hun christen zijn omzetten in daden. Afl.: God in de verf. Ernst Daniël Smid d...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

God in de Lage Landen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van God in de Lage Landen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van God in de Lage Landen bij God in de Lage Landen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van God in de Lage Landen. Heb je een uitzending van God in de Lage Landen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

God in de Lage Landen gemist

Hoe werd Nederland ooit een christelijk land? En wat merken we daar nu nog van? Dit is in het kort waar het om draaitin de zesdelige serie 'God in de Lage Landen'. Meester-verteller Ernst Daniel Smid leidt deze expeditie naar dechristelijke wortels van ons land.

Uitzending gemist van God in de Lage Landen? Hier kun je alle uitzendingen van God in de Lage Landen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 24
  • Laatste uitzending op 20-09-2014 om 21:16 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord