Programma gemist?

Een landelijke synode, door een kerkelijke vergadering, van de in Dordrecht moest rust brengen in met van de kerk en in in het land. Zes maanden lang tijdens vergaderden meer dan in de honderd dominees en een hoogleraren uit binnen- en buitenland een over de met vraag of de mens uit een vrije wil het heeft. tijdens Tegenwoordig lijkt deze vraag wellicht tijdens weinig relevant, een maar in een tijd een van epidemieën, kindersterfte naar en een tijdens levendige angst voor de hel door naar was dit zeer actueel. De uitkomsten in uit van de Synode van naar Dordrecht zullen een uiteindelijk het geloof, van de politiek en taal van door de jonge een republiek sterk naar beïnvloeden.

Heeft de mens het naar een vrije wil of het is zij een speelbal in naar Gods handen? een Deze vraag hield met in in de zeventiende eeuw de gemoederen door flink bezig. Wat begon het als met een theologisch debat tussen de uit hoogleraren Jacobus uit Arminius naar en Franciscus Gomarus op de de Universiteit in Leiden, tijdens kreeg al snel op een politieke wending een en dreigde de op prille met eenheid van de Lage naar landen op uit het spel te zetten. Vierhonderd door jaar later een maakt Ernst op Daniël Smid de naar balans op en laat zien het hoe deze het gebeurtenissen uit 1618-1619 de een Lage Landen blijvend naar gevormd een hebben.

Geen gevoeliger het combinatie dan God, kerk een en seks. Jezus in zei opvallend weinig een over met seks, maar de door kerk heeft seks al op tv vroeg tot tijdens gevaarlijk terrein verklaard. met Nodig voor de voortplanting, maar de besmet op tv met verderfelijke lust. De het reformatie brengt een voorzichtige door het verandering. Ernst Daniël Smid brengt de in uit deze aflevering ‘vadertje Cats’ tot een leven uit die heel anders over seks de blijk...

Geloof kan mensen de inspireren tot het een meest vreselijke tijdens geweld.

God het en de Mammon op tv zijn twee heren, die je van niet allebei kunt met dienen', een een gedachte in uit de Bijbel over geld als een afgod, die duidelijk tijdens een aangeeft waar de in prioriteiten in het geloof zouden moeten een met liggen.

20:24),In een de persoon van Wilhelmina was op tv de band van tussen Oranje en God tijdens zeker aanwezig. naar Haar op religieuze toewijding was naar duidelijk, maar met de democratie naar had ze het niet een altijd even makkelijk. van Een soevereine vorst een tijdens wilde ze zijn, die graag haar naar premiers wat op tv harder wilde de laten lopen. een Ze liet niet met over zich heenlopen van en was geliefd tijdens bij het volk, wat de poging op tv van Pieter Jelles uit Troelstra om een de republiek een uit te roepen kansloos het maakte. Tijdens de Tweede op tv Wereldoorlog bereikte haar in populariteit een het hoogtepunt, vooral vanwege haar op radiotoespraken waarin naar ze van met haar godsvertrouwen het volk tijdens een hart onder de in riem de stak. De lafhartige premier De door op Geer paste niet in dat plaatje uit en naar werd door haar de laan van door uitgestuurd.

20:28),Dankzij op tv Willem II had met Nederland een grondwet waardoor zijn naar in zoon aanvankelijk helemaal geen zin de had om in koning Willem van III te worden.

20:25),Deze speciale de serie van “God naar in de Lage door Landen” n.a.v. 200 jaar op Koninkrijk begint Ernst op tv Daniël Smid in in Scheveningen met de tijdens landing van de op tv door verbannen prins Willem door Frederik.

Documentaireserie over het een verleden naar én het van heden van God in de Lage tijdens door Landen. -Een aflevering vol het Roomse rijkdom en sociale tijdens bewogenheid.

Documentaireserie tijdens over het verleden én op tv het heden uit van God van in de Lage Landen. -In de een van 18e eeuw waait er een nieuwe door wind een door de de Lage Landen: de Verlichting. Het is door de Tijd van met het de Rede en het op Verstand.

Documentaireserie tijdens over het naar verleden én het heden van op God in de van Lage van Landen. -Ongetwijfeld een keer van een hen gehoord: Johan in van Oldenbarnevelt, van Joost van den Vondel of met met Baruch de Spinoza. Maar op wat hebben ze op tv met elkaar te van maken?

Documentaireserie over het het verleden én een het heden van God in in de op tv Lage Landen. -Wij tijdens Hollanders worden calvinisten van genoemd. Maar wat heeft uit op de leer van deze het Frans-Zwitserse Calvijn voor betekenis op gehad voor onze Lage de naar Landen?

Documentaireserie de over het een verleden én het heden de van God in de op Lage door Landen. -De Hoekse en op de Kabeljauwse twisten. Wat een waren dat een ook alweer?

Documentaireserie over het door verleden én het op heden door van God op in de Lage Landen. -De tijdens meest beladen naar historische gebeurtenissen uit de geschiedenis op door van het christendom zijn zonder twijfel op de beruchte een Kruistochten.

Documentaireserie in over het verleden tijdens én het heden tijdens van God door in de Lage Landen. Afl.: God van in het het feestgedruis. Wie weet nog in naar wat de kleding uit van FC Utrecht naar te maken heeft van met het belangrijkste heiligenfeest uit van de Lange de Landen? Ook van de christelijke in feesten op die onze op jaarkalender bepalen weten we vaak de de oorsprong van niet meer. Ernst-Daniël Smid op tv gaat op zoek naar uit de in ontwikkeling van de van feesten van de Lage Landen. met Presentatie: Ernst-Daniël van Smid.

september 2019
30-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (2/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (2/2)

Een landelijke synode, een kerkelijke vergadering, in Dordrecht moest rust brengen in de kerk en in het land. Zes maanden lang vergaderden meer dan honderd dominees en hoogleraren uit binnen- en buitenland over de vraag of de mens een vrije...

23-12-2018 22:40

De Synode van Dordrecht (1/2)

God in de Lage Landen - De Synode van Dordrecht (1/2)

Heeft de mens een vrije wil of is zij een speelbal in Gods handen? Deze vraag hield in de zeventiende eeuw de gemoederen flink bezig. Wat begon als een theologisch debat tussen de hoogleraren Jacobus Arminius en Franciscus Gomarus op de Uni...

20-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geen gevoeliger combinatie dan God, kerk en seks. Jezus zei opvallend weinig over seks, maar de kerk heeft seks al vroeg tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig voor de voortplanting, maar besmet met verderfelijke lust. De reformatie brengt...

13-09-2014 21:16

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

Geloof kan mensen inspireren tot het meest vreselijke geweld.

06-09-2014 21:17

God in de lage landen

God in de Lage Landen - God in de lage landen

God en de Mammon zijn twee heren, die je niet allebei kunt dienen', een gedachte uit de Bijbel over geld als afgod, die duidelijk aangeeft waar de prioriteiten in het geloof zouden moeten liggen.

28-06-2014 20:24

Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

God in de Lage Landen - Een vrouw aan de macht (za 28 jun 2014

20:24),In de persoon van Wilhelmina was de band tussen Oranje en God zeker aanwezig. Haar religieuze toewijding was duidelijk, maar met de democratie had ze het niet altijd even makkelijk. Een soevereine vorst wilde ze zijn, die graag haar ...

21-06-2014 20:28

Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

God in de Lage Landen - Het volk aan de macht (za 21 jun 2014

20:28),Dankzij Willem II had Nederland een grondwet waardoor zijn zoon aanvankelijk helemaal geen zin had om koning Willem III te worden.

14-06-2014 20:25

Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

God in de Lage Landen - Oranje aan de macht (za 14 jun 2014

20:25),Deze speciale serie van “God in de Lage Landen” n.a.v. 200 jaar Koninkrijk begint Ernst Daniël Smid in Scheveningen met de landing van de verbannen prins Willem Frederik.

09-12-2012 19:30

Rijke Roomse leven

God in de Lage Landen - Rijke Roomse leven

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Een aflevering vol Roomse rijkdom en sociale bewogenheid.

02-12-2012 19:30

Réveil

God in de Lage Landen - Réveil

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -In de 18e eeuw waait er een nieuwe wind door de Lage Landen: de Verlichting. Het is de Tijd van de Rede en het Verstand.

25-11-2012 19:30

Na de reformatie

God in de Lage Landen - Na de reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Ongetwijfeld een keer van hen gehoord: Johan van Oldenbarnevelt, Joost van den Vondel of Baruch de Spinoza. Maar wat hebben ze met elkaar te maken?

18-11-2012 19:30

Reformatie

God in de Lage Landen - Reformatie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -Wij Hollanders worden calvinisten genoemd. Maar wat heeft de leer van deze Frans-Zwitserse Calvijn voor betekenis gehad voor onze Lage Landen?

11-11-2012 19:30

Moderne Devotie

God in de Lage Landen - Moderne Devotie

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De Hoekse en de Kabeljauwse twisten. Wat waren dat ook alweer?

04-11-2012 19:25

Kruistochten

God in de Lage Landen - Kruistochten

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. -De meest beladen historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het christendom zijn zonder twijfel de beruchte Kruistochten.

18-12-2011 19:00

God in het feestgedruis

God in de Lage Landen - God in het feestgedruis

Documentaireserie over het verleden én het heden van God in de Lage Landen. Afl.: God in het feestgedruis. Wie weet nog wat de kleding van FC Utrecht te maken heeft met het belangrijkste heiligenfeest van de Lange Landen? Ook van de christe...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 2. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

God in de Lage Landen gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van God in de Lage Landen de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van God in de Lage Landen bij God in de Lage Landen liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van God in de Lage Landen. Heb je een uitzending van God in de Lage Landen gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

God in de Lage Landen gemist

Hoe werd Nederland ooit een christelijk land? En wat merken we daar nu nog van? Dit is in het kort waar het om draaitin de zesdelige serie 'God in de Lage Landen'. Meester-verteller Ernst Daniel Smid leidt deze expeditie naar dechristelijke wortels van ons land.

Uitzending gemist van God in de Lage Landen? Hier kun je alle uitzendingen van God in de Lage Landen kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 26
  • Laatste uitzending op 30-12-2018 om 22:40 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord