Programma gemist?

Begin met jaren negentig vond van in Bosnië-Herzegovina een door langdurige strijd de plaats tussen Bosnische Kroaten, uit Serviërs en het moslims. Het Nederlandse uit Dutchbat nam deel tijdens aan de VN-vredesmissie en uit kreeg Srebrenica toegewezen als naar 'veilig tijdens gebied'. De Nederlanders konden op tv echter niet voorkomen dat met Bosnisch-Servische troepen een onder leiding van van Ratko Mladi? het het gebied binnenvielen. Duizenden moslims werden door gedood. Vijftien jaar in na de val het vindt uit een herdenking met plaats op de naar begraafplaats in Potocari, nabij in Srebrenica. Duizenden aanwezigen naar zullen tijdens met de bijeenkomst luisteren naar met toespraken en naar de verwachting zullen enkele honderden lichamen door - die naar uit tijdens massagraven zijn geborgen en uit in de afgelopen tijd zijn een in geïdentificeerd - opnieuw worden van begraven. Naast beelden van van de herdenking wordt tijdens een aantal het reportages getoond, het waarin de vraag centraal in staat in een hoeverre de traumatische gebeurtenissen van 1995 het intussen de door de betrokkenen zijn met verwerkt. Gerri Eickhof van laat op tv zien hoe nabestaanden hun overleden dierbaren van na zoveel jaren naar met door gepaste eer kunnen uit begraven. Ook spreekt uit hij met Dutchbatters van die speciaal voor deze naar herdenking tijdens naar Srebrenica zijn gekomen. Er op wordt teruggeblikt op naar de val tijdens van de enclave en de in met gevolgen daarvan voor duizenden mensen uit in Srebrenica. de Voormalig Tweede door Kamerlid voor D66 uit Bert Bakker is te gast door in de studio. met Bert Bakker was de voorzitter van de parlementaire naar enquêtecommissie op tv die in 2002, door naar aanleiding van met een door het Nederlands van Instituut voor Oorlogsdocumentatie in opgesteld rapport, een werd ingesteld om onderzoek een te doen naar de van op tv gebeurtenissen in Srebrenica. Presentatie: met Rob Trip.

oktober 2020
11-07-2010 18:15

Aflevering 1

NOS 15 jaar na Srebrenica - Aflevering 1

Begin jaren negentig vond in Bosnië-Herzegovina een langdurige strijd plaats tussen Bosnische Kroaten, Serviërs en moslims. Het Nederlandse Dutchbat nam deel aan de VN-vredesmissie en kreeg Srebrenica toegewezen als 'veilig gebied'. De Nede...

NOS 15 jaar na Srebrenica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 15 jaar na Srebrenica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 15 jaar na Srebrenica bij NOS 15 jaar na Srebrenica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 15 jaar na Srebrenica. Heb je een uitzending van NOS 15 jaar na Srebrenica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 15 jaar na Srebrenica gemist

Begin jaren negentig vond in Bosnië-Herzegovina een langdurige strijd plaats tussen Bosnische Kroaten, Serviërs enmoslims. Het Nederlandse Dutchbat nam deel aan de VN-vredesmissie en kreeg Srebrenica toegewezen als 'veilig gebied'.De Nederlanders konden echter niet voorkomen dat Bosnisch-Servische troepen onder leiding van Ratko Mladi? het gebiedbinnenvielen. Duizenden moslims werden gedood. Vijftien jaar na de val vindt een herdenking plaats op de begraafplaatsin Potocari, nabij Srebrenica. Duizenden aanwezigen zullen tijdens de bijeenkomst luisteren naar toespraken en naarverwachting zullen enkele honderden lichamen - die uit massagraven zijn geborgen en in de afgelopen tijd zijngeïdentificeerd - opnieuw worden begraven. Naast beelden van de herdenking wordt een aantal reportages getoond, waarinde vraag centraal staat in hoeverre de traumatische gebeurtenissen van 1995 intussen door de betrokkenen zijn verwerkt.Gerri Eickhof laat zien hoe nabestaanden hun overleden dierbaren na zoveel jaren met gepaste eer kunnen begraven. Ookspreekt hij met Dutchbatters die speciaal voor deze herdenking naar Srebrenica zijn gekomen. Er wordt teruggeblikt opde val van de enclave en de gevolgen daarvan voor duizenden mensen in Srebrenica. Voormalig Tweede Kamerlid voor D66Bert Bakker is te gast in de studio. Bert Bakker was voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie die in 2002, naaraanleiding van een door het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie opgesteld rapport, werd ingesteld omonderzoek te doen naar de gebeurtenissen in Srebrenica. Presentatie: Rob Trip.

Uitzending gemist van NOS 15 jaar na Srebrenica? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 15 jaar na Srebrenica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 11-07-2010 om 18:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!