Programma gemist?

Begin jaren negentig in vond van in Bosnië-Herzegovina een langdurige strijd in plaats tijdens tussen Bosnische Kroaten, op Serviërs en door moslims. Het Nederlandse Dutchbat naar nam deel aan de een VN-vredesmissie en kreeg door Srebrenica naar toegewezen als 'veilig gebied'. De Nederlanders het konden op tv echter niet voorkomen een dat Bosnisch-Servische troepen onder uit leiding van op tv Ratko Mladi? het gebied naar binnenvielen. op tv Duizenden moslims werden gedood. met Vijftien jaar na een de val vindt een van herdenking plaats op de naar begraafplaats op tv in Potocari, nabij Srebrenica. Duizenden door aanwezigen zullen door tijdens de bijeenkomst op luisteren naar toespraken met en tijdens naar verwachting zullen enkele op honderden lichamen - die met uit naar massagraven zijn geborgen en in de met afgelopen tijd zijn op tv geïdentificeerd - uit opnieuw worden door begraven. Naast door beelden van de herdenking een wordt een in aantal reportages getoond, waarin de vraag in centraal het staat in van hoeverre de traumatische gebeurtenissen van 1995 naar op intussen door de door betrokkenen zijn verwerkt. Gerri van Eickhof laat zien hoe nabestaanden in hun naar overleden dierbaren na zoveel jaren een met met gepaste eer kunnen begraven. Ook een spreekt hij met in Dutchbatters uit die speciaal voor deze herdenking het naar Srebrenica zijn een gekomen. Er door wordt teruggeblikt op de op val van de tijdens enclave en op tv de gevolgen daarvan voor uit duizenden mensen in uit op Srebrenica. Voormalig Tweede Kamerlid voor het D66 op tv Bert Bakker is te gast in met de in studio. Bert op tv Bakker was voorzitter van de het parlementaire enquêtecommissie die met in 2002, naar naar aanleiding van een door een naar het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie op tv opgesteld rapport, werd uit ingesteld in om onderzoek te doen naar een de gebeurtenissen in het Srebrenica. Presentatie: Rob in Trip.

juli 2021
11-07-2010 18:15

Aflevering 1

NOS 15 jaar na Srebrenica - Aflevering 1

Begin jaren negentig vond in Bosnië-Herzegovina een langdurige strijd plaats tussen Bosnische Kroaten, Serviërs en moslims. Het Nederlandse Dutchbat nam deel aan de VN-vredesmissie en kreeg Srebrenica toegewezen als 'veilig gebied'. De Nede...

NOS 15 jaar na Srebrenica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 15 jaar na Srebrenica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 15 jaar na Srebrenica bij NOS 15 jaar na Srebrenica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 15 jaar na Srebrenica. Heb je een uitzending van NOS 15 jaar na Srebrenica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 15 jaar na Srebrenica gemist

Begin jaren negentig vond in Bosnië-Herzegovina een langdurige strijd plaats tussen Bosnische Kroaten, Serviërs enmoslims. Het Nederlandse Dutchbat nam deel aan de VN-vredesmissie en kreeg Srebrenica toegewezen als 'veilig gebied'.De Nederlanders konden echter niet voorkomen dat Bosnisch-Servische troepen onder leiding van Ratko Mladi? het gebiedbinnenvielen. Duizenden moslims werden gedood. Vijftien jaar na de val vindt een herdenking plaats op de begraafplaatsin Potocari, nabij Srebrenica. Duizenden aanwezigen zullen tijdens de bijeenkomst luisteren naar toespraken en naarverwachting zullen enkele honderden lichamen - die uit massagraven zijn geborgen en in de afgelopen tijd zijngeïdentificeerd - opnieuw worden begraven. Naast beelden van de herdenking wordt een aantal reportages getoond, waarinde vraag centraal staat in hoeverre de traumatische gebeurtenissen van 1995 intussen door de betrokkenen zijn verwerkt.Gerri Eickhof laat zien hoe nabestaanden hun overleden dierbaren na zoveel jaren met gepaste eer kunnen begraven. Ookspreekt hij met Dutchbatters die speciaal voor deze herdenking naar Srebrenica zijn gekomen. Er wordt teruggeblikt opde val van de enclave en de gevolgen daarvan voor duizenden mensen in Srebrenica. Voormalig Tweede Kamerlid voor D66Bert Bakker is te gast in de studio. Bert Bakker was voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie die in 2002, naaraanleiding van een door het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie opgesteld rapport, werd ingesteld omonderzoek te doen naar de gebeurtenissen in Srebrenica. Presentatie: Rob Trip.

Uitzending gemist van NOS 15 jaar na Srebrenica? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 15 jaar na Srebrenica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 11-07-2010 om 18:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!