Programma gemist?

Begin jaren van negentig vond in Bosnië-Herzegovina uit op een langdurige strijd plaats tussen Bosnische in Kroaten, Serviërs het en moslims. op tv Het Nederlandse van Dutchbat nam deel aan de in VN-vredesmissie en kreeg Srebrenica met toegewezen als 'veilig door gebied'. De door Nederlanders konden echter naar niet van voorkomen dat Bosnisch-Servische van troepen onder leiding een van Ratko Mladi? een het gebied binnenvielen. Duizenden in moslims werden gedood. Vijftien tijdens jaar na het de val vindt een herdenking uit plaats op van de begraafplaats in uit Potocari, nabij de Srebrenica. Duizenden aanwezigen zullen op tv tijdens de bijeenkomst luisteren tijdens naar van toespraken en tijdens naar verwachting zullen enkele van honderden lichamen de - die uit massagraven zijn naar geborgen en in tijdens de afgelopen een tijd zijn geïdentificeerd - opnieuw een worden het begraven. Naast beelden van de naar herdenking wordt het een aantal reportages getoond, het waarin de vraag een centraal van staat in de hoeverre de traumatische een gebeurtenissen van 1995 intussen door de een betrokkenen zijn een verwerkt. Gerri in Eickhof laat zien hoe nabestaanden op tv hun overleden dierbaren naar na uit zoveel jaren met gepaste eer naar kunnen begraven. Ook op tv spreekt het hij met het Dutchbatters die speciaal voor met deze herdenking op naar Srebrenica zijn met gekomen. Er wordt teruggeblikt op de door val van de tijdens enclave op en de gevolgen daarvan voor door duizenden mensen naar in Srebrenica. Voormalig van Tweede tijdens Kamerlid voor D66 Bert de Bakker is door te gast in de studio. Bert uit Bakker met was voorzitter van van de parlementaire enquêtecommissie die uit in 2002, naar aanleiding in van een een door uit het Nederlands Instituut op voor Oorlogsdocumentatie opgesteld rapport, werd ingesteld in om onderzoek te uit doen naar uit de gebeurtenissen in in Srebrenica. Presentatie: de Rob Trip.

januari 2020
11-07-2010 18:15

Aflevering 1

NOS 15 jaar na Srebrenica - Aflevering 1

Begin jaren negentig vond in Bosnië-Herzegovina een langdurige strijd plaats tussen Bosnische Kroaten, Serviërs en moslims. Het Nederlandse Dutchbat nam deel aan de VN-vredesmissie en kreeg Srebrenica toegewezen als 'veilig gebied'. De Nede...

NOS 15 jaar na Srebrenica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 15 jaar na Srebrenica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 15 jaar na Srebrenica bij NOS 15 jaar na Srebrenica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 15 jaar na Srebrenica. Heb je een uitzending van NOS 15 jaar na Srebrenica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 15 jaar na Srebrenica gemist

Begin jaren negentig vond in Bosnië-Herzegovina een langdurige strijd plaats tussen Bosnische Kroaten, Serviërs enmoslims. Het Nederlandse Dutchbat nam deel aan de VN-vredesmissie en kreeg Srebrenica toegewezen als 'veilig gebied'.De Nederlanders konden echter niet voorkomen dat Bosnisch-Servische troepen onder leiding van Ratko Mladi? het gebiedbinnenvielen. Duizenden moslims werden gedood. Vijftien jaar na de val vindt een herdenking plaats op de begraafplaatsin Potocari, nabij Srebrenica. Duizenden aanwezigen zullen tijdens de bijeenkomst luisteren naar toespraken en naarverwachting zullen enkele honderden lichamen - die uit massagraven zijn geborgen en in de afgelopen tijd zijngeïdentificeerd - opnieuw worden begraven. Naast beelden van de herdenking wordt een aantal reportages getoond, waarinde vraag centraal staat in hoeverre de traumatische gebeurtenissen van 1995 intussen door de betrokkenen zijn verwerkt.Gerri Eickhof laat zien hoe nabestaanden hun overleden dierbaren na zoveel jaren met gepaste eer kunnen begraven. Ookspreekt hij met Dutchbatters die speciaal voor deze herdenking naar Srebrenica zijn gekomen. Er wordt teruggeblikt opde val van de enclave en de gevolgen daarvan voor duizenden mensen in Srebrenica. Voormalig Tweede Kamerlid voor D66Bert Bakker is te gast in de studio. Bert Bakker was voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie die in 2002, naaraanleiding van een door het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie opgesteld rapport, werd ingesteld omonderzoek te doen naar de gebeurtenissen in Srebrenica. Presentatie: Rob Trip.

Uitzending gemist van NOS 15 jaar na Srebrenica? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 15 jaar na Srebrenica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 11-07-2010 om 18:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!