Programma gemist?

Begin een jaren negentig vond in Bosnië-Herzegovina een een langdurige naar strijd plaats tussen Bosnische uit in Kroaten, Serviërs en in moslims. Het Nederlandse tijdens Dutchbat nam deel aan een de VN-vredesmissie en een kreeg Srebrenica toegewezen als van 'veilig gebied'. een De Nederlanders konden op echter niet voorkomen dat uit Bosnisch-Servische troepen onder leiding tijdens van Ratko Mladi? het op het gebied binnenvielen. tijdens Duizenden moslims werden gedood. Vijftien op jaar na van de val vindt een herdenking tijdens plaats uit op de begraafplaats een in Potocari, naar nabij Srebrenica. Duizenden aanwezigen zullen tijdens het de bijeenkomst luisteren op tv een naar toespraken en naar verwachting een zullen enkele honderden door lichamen - die een uit naar massagraven zijn geborgen en in de naar afgelopen tijd zijn op tv een geïdentificeerd - opnieuw van worden begraven. Naast beelden van een de herdenking een wordt een met aantal reportages getoond, waarin de vraag op tv centraal staat met in hoeverre de door traumatische gebeurtenissen van 1995 op intussen door de uit betrokkenen zijn verwerkt. in Gerri Eickhof de laat zien hoe nabestaanden het hun overleden dierbaren naar na in zoveel jaren op tv met gepaste eer kunnen begraven. Ook in de spreekt hij met Dutchbatters die van speciaal voor deze op herdenking naar een Srebrenica zijn gekomen. Er in wordt teruggeblikt op uit de val de van de enclave en tijdens de gevolgen daarvan voor op tv door duizenden mensen in in Srebrenica. Voormalig Tweede van Kamerlid voor D66 naar Bert Bakker is te gast in van de studio. Bert in Bakker met was voorzitter van de tijdens parlementaire enquêtecommissie de die in 2002, naar het aanleiding van in een door het Nederlands van Instituut voor Oorlogsdocumentatie uit opgesteld op tv rapport, werd ingesteld om onderzoek te met doen door naar de gebeurtenissen in Srebrenica. naar tijdens Presentatie: Rob Trip.

maart 2021
11-07-2010 18:15

Aflevering 1

NOS 15 jaar na Srebrenica - Aflevering 1

Begin jaren negentig vond in Bosnië-Herzegovina een langdurige strijd plaats tussen Bosnische Kroaten, Serviërs en moslims. Het Nederlandse Dutchbat nam deel aan de VN-vredesmissie en kreeg Srebrenica toegewezen als 'veilig gebied'. De Nede...

NOS 15 jaar na Srebrenica gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van NOS 15 jaar na Srebrenica de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van NOS 15 jaar na Srebrenica bij NOS 15 jaar na Srebrenica liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van NOS 15 jaar na Srebrenica. Heb je een uitzending van NOS 15 jaar na Srebrenica gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

NOS 15 jaar na Srebrenica gemist

Begin jaren negentig vond in Bosnië-Herzegovina een langdurige strijd plaats tussen Bosnische Kroaten, Serviërs enmoslims. Het Nederlandse Dutchbat nam deel aan de VN-vredesmissie en kreeg Srebrenica toegewezen als 'veilig gebied'.De Nederlanders konden echter niet voorkomen dat Bosnisch-Servische troepen onder leiding van Ratko Mladi? het gebiedbinnenvielen. Duizenden moslims werden gedood. Vijftien jaar na de val vindt een herdenking plaats op de begraafplaatsin Potocari, nabij Srebrenica. Duizenden aanwezigen zullen tijdens de bijeenkomst luisteren naar toespraken en naarverwachting zullen enkele honderden lichamen - die uit massagraven zijn geborgen en in de afgelopen tijd zijngeïdentificeerd - opnieuw worden begraven. Naast beelden van de herdenking wordt een aantal reportages getoond, waarinde vraag centraal staat in hoeverre de traumatische gebeurtenissen van 1995 intussen door de betrokkenen zijn verwerkt.Gerri Eickhof laat zien hoe nabestaanden hun overleden dierbaren na zoveel jaren met gepaste eer kunnen begraven. Ookspreekt hij met Dutchbatters die speciaal voor deze herdenking naar Srebrenica zijn gekomen. Er wordt teruggeblikt opde val van de enclave en de gevolgen daarvan voor duizenden mensen in Srebrenica. Voormalig Tweede Kamerlid voor D66Bert Bakker is te gast in de studio. Bert Bakker was voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie die in 2002, naaraanleiding van een door het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie opgesteld rapport, werd ingesteld omonderzoek te doen naar de gebeurtenissen in Srebrenica. Presentatie: Rob Trip.

Uitzending gemist van NOS 15 jaar na Srebrenica? Hier kun je alle uitzendingen van NOS 15 jaar na Srebrenica kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 1
  • Laatste uitzending op 11-07-2010 om 18:15 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!