Programma gemist?
mei 2017
20-08-2010 19:00

Anne en Patwel

KRO Puberruil Xtra - Anne en Patwel

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? In KRO Puberruil Xtra ruilen Nederlandse pubers over de grens. De pubers die van woonomgeving ruilen hebben niet alleen een heel verschillende achtergrond (zoals in de reguliere Puberruil), maar komen in deze serie ook uit een ander land. Afl.: Anne en Patwel. De zestienjarige Anne ruilt met de achttienjarige Patwel uit Nairobi in Kenia. Anne woont met haar moeder en zusje in het centrum van Alkmaar. Anne is een expressief meisje dat aan toneel en theatersport doet. Ze noemt zichzelf Scene Queen; opvallende strookrokjes, strikjes in haar lange blonde krullen en altijd make-up. Haar kleurrijke kleding en grote beautycase gaan mee naar Nairobi. 'Zonder make-up ga ik de deur niet uit', aldus Anne. Ze volgt het gymnasium en wil later architectuur studeren. Tekenen is haar grote talent. Verder is ze druk met vriendinnen: Pyjamaparty's op haar grote zolderkamer, met z'n allen pizza's bakken, rondhangen in de stad en musicals repeteren. Patwel is achttien jaar. Ze woont in een arme buitenwijk van Nairobi, samen met haar moeder en drie broers. Patwel werkt bij Ghetto Radio Nairobi, bedoelt om jongeren uit arme wijken 'een stem te geven'. Het leven in de getto is gevaarlijk. Er wordt veel drugs gebruikt en er is veel geweld. Patwel kan niet alleen door de buurt lopen. En de moeder van Patwel heeft gelukkig veel sloten op het huis gezet. Zelfs op alle deuren binnen! Uitgaan is er niet bij. Patwel heeft veel vriendinnen waarmee ze regelmatig danst in de huiskamer en een bezoek brengt naar de beautysalon. Hoe houdt Anne haar mooie roze hakken schoon als ze in het vuil van de getto's terecht komt? En hoe veilig voelt ze zich als ze in de straat geconfronteerd wordt met armoede en lijmsnuivende jongeren? Hoe weet ze toch nog plezier te maken in deze heftige omstandigheden? En hoe verloopt de live uitzending, waarin Anne haar mening laat horen voor alle sloppenwijken en getto's van Nairobi? Kijkt Patwel haar ogen uit als ze de schone straten van het pittoreske Alkmaar ziet? En wat te denken van een zonnebank om bruin te worden? Presentatie: Ajouad El Miloudi.

10-08-2010 20:55

Thomas en Sage

KRO Puberruil Xtra - Thomas en Sage

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? In KRO Puberruil Xtra ruilen Nederlandse pubers over de grens. De pubers die van woonomgeving ruilen hebben niet alleen een heel verschillende achtergrond (zoals in de reguliere Puberruil), maar komen in deze serie ook uit een ander land. Afl.: Thomas en Sage. De aflevering van vanavond is gemaakt samenwerking met NSGK voor het gehandicapte kind. Vandaag ruilen Thomas en Sage. Beide jongens hebben een lichamelijke handicap. De achttienjarige Thomas woont samen met zijn ouders in het Betuwse Zoelen. Thomas mist zijn onderarmen en -benen. Hij heeft siliconen kokers die fungeren als voeten. Hierop kan hij staan, lopen en zelfs rennen. Thomas heeft een hechte band met zijn ouders. Ze eten altijd samen en ze zijn dol op bordspelletjes. In zijn vrije tijd doet Thomas aan gehandicaptenvoetbal, in het zogeheten G-team. Hij staat spits in het veld en scoort regelmatig! Gamen met vrienden, drankjes drinken en sigaretjes roken, Thomas houdt wel van gezelligheid. Ondanks zijn handicap houdt niets hem tegen om nieuwe dingen te ondernemen! Thomas heeft helemaal niets met geloof. 'Geloven is echt tijdverspilling', zo zegt hij stellig. Hij staat positief in het leven en kijkt naar wat hij wél kan. Sage is zestien jaar en woont samen met zijn ouders, zus en broertje in Whangarei in Nieuw-Zeeland. Sage heeft 'radial clubhands' aan beide kanten, dit zijn korte armen en vergroeide handen. Dit weerhoudt Sage van helemaal niets. Over zijn handicap zegt hij: 'You're only disabled if you feel disabled, and I don't!' De familie van Sage is erg spiritueel. Zo heeft de moeder van Sage een boeddhistisch centrum opgericht en gaat de hele familie regelmatig naar meditatieles. Ook is Sage bezeten van sport, en met een half-pipe in de tuin is vooral skaten zijn grootste hobby! Zijn handicap staat hem hier niet bij in de weg! In Nieuw-Zeeland wordt heel anders omgegaan met mensen met een handicap dan in Nederland, merken de pubers dat? En wat vinden ze daarvan? Zal Thomas zijn lach kunnen inhouden tijdens de meditatieles? Hoe bevalt het hem bij de hippiefamilie? Waagt hij zich op de half-pipe in de achtertuin? Kan hij net zo goed paardrijden als Sages's vrienden zonder handicap? En zal hij een sigaretje minder doen, omdat roken in Nieuw-Zeeland not done is? Presentatie: Ajouad El Miloudi.

03-08-2010 20:55

Alie en Grace

KRO Puberruil Xtra - Alie en Grace

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Afl.: Alie en Grace. Presentatie: Ajouad El Miloudi.

27-07-2010 20:50

Nieke en Alex

KRO Puberruil Xtra - Nieke en Alex

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Afl.: Nieke en Alex. Nienke en Alex, hebben beiden het syndroom van Down. De vijftienjarige Nienke woont samen met haar ouders, zusjes en broertje in Nijmegen. Nienke zit op het VMBO. Ze zit in een speciale klas voor kinderen die moeite hebben met leren. Ze is de enige in de klas met syndroom van Down. Nienke komt uit een hecht gezin. Vooral met haar zusje Bernou doet ze veel samen. Nienke maakt zich graag mooi op en zorgt ervoor dat haar haar altijd goed zit. 'Je weet maar nooit wie je tegen komt'. Nienke is erg bezig met leuke jongens, zo schrijft ze lange liefdesverhalen over haar en zanger Jim Bakkum. Maar Griekse mythologie, Harry Potter en Mozart spelen ook een belangrijke rol in haar leven. Iedere week gaat Nienke samen met haar moeder paardrijden en ze zit in het gehandicaptenteam van de hockeyvereniging. Nienke is erg muzikaal, ze speelt het liefst klassieke stukken op de piano. De ouders van Nienke vinden het heel belangrijk dat Nienke een zo normaal mogelijk leven leidt en trots is op zichzelf. En dat is ze zeker! -Alex is achttien jaar en woont met haar moeder op het platteland in Leeston, Nieuw-Zeeland. Peter is 'haar' broer, maar die woont niet meer thuis. Alex is geadopteerd en dat ziet zij als volgt: 'Peter is in mama's buik gegroeid en ik ben in mama's hart gegroeid'. Thuis bij Alex is het nooit saai. Alex en moeder Fiona hebben veel huisdieren, het is een echte beestenboel. Samen toeren ze met een busje door het mooie landschap en komen op prachtige strandjes waar ze lekker samen picknicken. Alex is dol op muziek en dansen. Presentatie: Ajouad El Miloudi.

20-07-2010 21:00

'Kakker' Hidde ruilt met de Masai jongen Josphat

KRO Puberruil Xtra - 'Kakker' Hidde ruilt met de Masai jongen Josphat

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf van elkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Nederlandse pubers ruilen over de grens. De pubers die van woonomgeving ruilen hebben niet alleen een heel verschillende achtergrond (zoals in de reguliere Puberruil), maar komen in deze serie ook uit een ander land. Ajouad El Miloudi spreekt met de pubers over hun ervaringen tijdens deze spannende ruilen. Afl.: 'Kakker' Hidde ruilt met de Masai jongen Josphat. Hidde uit de Betuwe ruilt met Josphat uit Kenia. Hidde woont samen met zijn broer en ouders in Beneden Leeuwen. Hij is een puber met een zonnige toekomst. De blonde krullenbol zit in de leerlingenraad, de medezeggenschapsraad en hij draagt altijd keurig gestreken shirts of truien met V-halzen. Hidde noemt zichzelf een kakker, zijn broer Jesse is hiphopper. Op zolder hebben Hidde en Jesse hun hangzolder. Daar kijken ze films, spelen 'guitar-hero' en hangen met vrienden. Hidde loopt samen met zijn vader drie keer per week vijf kilometer hard. In de weekenden doet hij mee aan hardloopwedstrijden. Thuis verzorgt Hidde het konijn, de ratten en zijn vissen. De vijftienjarige Josphat is een Masai jongen. Hij woont met zijn moeder, broer en zussen op het platteland van Kenia. Josphat hoedt in z'n vrije tijd schapen, koeien en geiten van zijn familie en gaat overdag naar school. De vader van Josphat is zes jaar geleden overleden. De families leven van hun vee en van wat ze vangen in het wild. Josphat en zijn vrienden zijn zeer bedreven in het jagen. Ze eten antilopen, grote vogels en konijnen. Josphat slacht de dieren zelf, drinkt het bloed en eet het vlees rauw, omdat hij daar sterk van wordt. Presentatie: Ajouad El Miloudi.

13-07-2010 21:00

Aflevering 1

KRO Puberruil Xtra - Aflevering 1

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaal andere en onbekende leefomgeving gezet. De rustige plattelands jongen Josh ruilt met de stadse muzikant Tijmen. Beide jongens zijn spastisch. Tijmen is zeventien jaar en woont samen met zijn ouders en zus in hartje Amsterdam. Tijmen is een relaxte jongen. Hij rookt regelmatig een jointje en is gek op muziek. Hij speelt al jarenlang piano en mondharmonica. Tijmen is spastisch en volgt Speciaal Onderwijs voor kinderen met een handicap. Iedere dag wordt Tijmen opgehaald door een taxibusje om naar school te gaan. Tijmen is behoorlijk streetwise, hij maakt vaak een praatje met onbekenden. Zo is zwerver Paul één van zijn beste vrienden geworden. Tijmen maakt zich absoluut niet druk om zijn handicap. Hij maakt veel lol met zijn vrienden en leeft met de dag! De achttienjarige Josh woont samen met zijn moeder, stiefvader, twee broers en zusje in het plaatsje Christchurch in Nieuw-Zeeland. Het stadje ligt direct aan het strand, waar Josh en zijn familie vaak te vinden zijn. Josh gaat graag vissen op de pier, waar hij geniet van het prachtige uitzicht op zee. Hij heeft zijn middelbare school afgerond en volgt nu een computercursus. Hij noemt zichzelf dan ook een 'computer master'. Met zijn kleine zusje gaat hij wel eens helpen op de boerderij, want zij is gek op dieren. Josh is spastisch, maar wel heel onafhankelijk. Zal Josh zich redden in het drukke Amsterdam? En wat vindt hij van Speciaal Onderwijs, wat in Nieuw-Zeeland helemaal niet bestaat? Hoe reageert hij wanneer hij met de vrienden van Tijmen naar de coffeeshop gaat...? En hoe bevalt het Tijmen in Christchurch? Komt ie tot rust of heeft hij daarvoor toch nog een blowtje nodig? En kan stadse Tijmen met al die vreemde dieren omgaan?

KRO Puberruil Xtra gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van KRO Puberruil Xtra de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van KRO Puberruil Xtra bij KRO Puberruil Xtra liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 3.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van KRO Puberruil Xtra. Heb je een uitzending van KRO Puberruil Xtra gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

KRO Puberruil Xtra gemist

Pubers ruilen vijf dagen van leven, inclusief ouders, vrienden en school en worden daarmee in een ogenschijnlijk totaalandere en onbekende leefomgeving geplaatst. Centrale vraag is: wat nemen de pubers tijdens hun vijfdaagse verblijf vanelkaar over in een voor hen onbekende en soms onbegrepen wereld? Nederlandse pubers ruilen over de grens. De pubers dievan woonomgeving ruilen hebben niet alleen een heel verschillende achtergrond (zoals in de reguliere Puberruil), maarkomen in deze serie ook uit een ander land. Afl.: 'Kakker' Hidde ruilt met de Masai jongen Josphat. Hidde uit de Betuweruilt met Josphat uit Kenia. Hidde woont samen met zijn broer en ouders in Beneden Leeuwen. Hij is een puber met eenzonnige toekomst. De blonde krullenbol zit in de leerlingenraad, de medezeggenschapsraad en hij draagt altijd keuriggestreken shirts of truien met V-halzen. Hidde noemt zichzelf een kakker, zijn broer Jesse is hiphopper. Op zolderhebben Hidde en Jesse hun hangzolder. Daar kijken ze films, spelen 'guitar-hero' en hangen met vrienden. Hidde looptsamen met zijn vader drie keer per week vijf kilometer hard. In de weekenden doet hij mee aan hardloopwedstrijden.Thuis verzorgt Hidde het konijn, de ratten en zijn vissen. De vijftienjarige Josphat is een Masai jongen. Hij woont metzijn moeder, broer en zussen op het platteland van Kenia. Josphat hoedt in z'n vrije tijd schapen, koeien en geiten vanzijn familie en gaat overdag naar school. De vader van Josphat is zes jaar geleden overleden. De families leven van hunvee en van wat ze vangen in het wild. Josphat en zijn vrienden zijn zeer bedreven in het jagen. Ze eten antilopen,grote vogels en konijnen. Josphat slacht de dieren zelf, drinkt het bloed en eet het vlees rauw, omdat hij daar sterkvan wordt. Presentatie: Ajouad El Miloudi.

Uitzending gemist van KRO Puberruil Xtra? Hier kun je alle uitzendingen van KRO Puberruil Xtra kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 6
  • Laatste uitzending op 20-08-2010 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord