Programma gemist?

Klimaatverandering, door armoede, een op tv economische crisis... de een problemen lijken vaak een enorm en onoplosbaar. met Is het tij de nog te keren? met Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de op vleugelslag van een uit op vlinder in Brazilië in een orkaan in Texas kan in veroorzaken, zo de kunnen kleine gedragsveranderingen van vele met wereldburgers leiden tot tijdens het een betere wereld. de In iedere aflevering worden drie naar gemotiveerde door en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd, die het in laten zien op welke een wijze zij naar de wereld een beetje mooier de maken.

Een het vlinder kan met zijn vluegelslag van uiteindelijk een tijdens storm veroorzaken. met In iedere aflevering tijdens worden drie gemotiveerde van en gepassioneerde idealisten (vlinders) een geportretteerd die op laten zien op uit welke wijze de zij de wereld een het beetje mooier tijdens maken. Afl.: Bij op tv de beesten af: Biodiversiteit. 2010 door is het uitgeroepen tot op het Internationaal Jaar tijdens van op de Biodiversiteit. op En dat is met hard nodig ook. het Het team van de Beagle, in de VPRO-serie over de naar reis van op tv Darwin, kwam tot de een van conclusie dat de mens oneindig veel op tv schade heeft toegebracht de aan de de biodiversiteit; de in verscheidenheid in diersoorten op en ecosystemen. De laatste 50 in op tv jaar sterven soorten ongeveer 1000 uit keer sneller ooit een dan ooit eerder in tijdens de geschiedenis van uit de tijdens aarde. Dus zelfs een sneller dan in door het tijdperk op dat de dinosaurussen het uitstierven.

Klimaatverandering, in armoede, een economische van crisis... de problemen lijken vaak uit enorm en tijdens onoplosbaar. Is het tij met van nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie met wel! Zoals van de met vleugelslag van een vlinder een in Brazilië een orkaan in van Texas naar kan veroorzaken, zo kunnen met kleine op gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden naar tot een het betere wereld. In het iedere aflevering uit worden drie gemotiveerde en van gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd door die laten zien op uit welke wijze naar zij de wereld een het beetje mooier van maken. Afl.: Afval met & recycling. Jaarlijks van produceren wij met z?n het op tv allen in Nederland 60 in miljoen ton het afval, ruim 550 kilo per huishouden. het Veel wordt uit gescheiden ingezameld van en er de wordt ook steeds meer hergebruikt. Maar met wereldwijd wordt de met afvalberg tijdens met de stijgende welvaart en in de toenemende op wereldbevolking uit alsmaar groter en groter. Een belangrijke naar op tv oorzaak is dat we steeds in meer spullen kopen: naar kleding, met vervoermiddelen, witgoed, computers, mobieltjes, van meubels, en van ga zo maar tijdens door. We hebben veel en uit veel in meer spullen dat op onze opa's en oma's tijdens en elke de volgende generatie heeft nog meer. naar De Amerikaanse naar Annie Leonard, voorvechtster van op tv duurzaamheid en tijdens critica van consumentisme, deed het jarenlang onderzoek naar de met marktmechanismen die ons de aanzetten tot het met steeds in maar kopen van meer spullen. naar met Ze maakte er naar een geanimeerde documentaire over, op The Story of uit Stuff, die op als rode draad fungeert. van Portretten van tijdens drie mensen die zich elk tijdens op hun eigen wijze een inzetten het voor het indammen van de de toenemende afvalstroom: Martine op tv een Postma. Deze Amsterdamse heeft een initiatief met opgestart de genaamd Repair Café, Hans door Markowski. uit Directeur van Stichting van KICI Kledinginzameling en Elizabeth Olsen. De op Newyorkse naar ontwerpster ontwierp veganistische schoenen, onder in het merk naar OlsenHaus.

Een door vlinder kan met zijn op tv vleugelslag uiteindelijk een storm door veroorzaken. Dit naar gegeven, een afkomstig uit de meteorologie, in staat centraal met in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen door met kleine initiatieven door die tot in grote veranderingen kunnen uit leiden, door op weg naar de een betere wereld. op Het thema: gezondheidszorg. Afl.: Vlinder van 5 tijdens - Op je gezondheid. Onze levensverwachting door is de in de in loop der eeuwen drastisch gestegen. Werden het we in 1900 tijdens gemiddeld uit nog geen 50 jaar, uit in 2000 was de dat een gestegen naar 77 het jaar! We hebben dat te op danken aan door een betere hygiëne, betere tijdens voeding, goed verwarmde een huizen en natuurlijk de een betere op geneeskunde. Maar bedreigingen naar zijn er ook. Men een speculeert met enige regelmaat op tv over de volgende met pandemie op en antibiotica lijken hun van langste tijd te de hebben op tv gehad. Portretten van drie uit bevlogen mensen van die ieder op hun eigen van manier een op bijdrage leveren aan de verbetering met van gezondheidsvoorzieningen: een Faldir Chahbari, met een kickbokser die naar een ziekenhuis in uit zijn vaderland heeft het opgezet, reclamemaker Geraldo de Vallen die zich inzet voor door schoon een drinkwater en tropenarts Hugo de Tempelman.

Een naar vlinder kan een met zijn vleugelslag naar uiteindelijk een storm door veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig op uit de meteorologie, staat op tv centraal in de naar Vlinderrevolutie. door We ontmoeten mensen met kleine het initiatieven die tot grote door veranderingen kunnen door leiden, op weg naar een een betere wereld. het Het in thema van op tv deze week: (het op gebrek aan) milieubeleid, oftewel 'Niet de lullen, maar met poetsen'. Afgelopen december werd van in Kopenhagen een door klimaattop gehouden waar naar vertegenwoordigers van 192 op tv landen bijeen door kwamen om knopen een door te hakken een over het een beperken van de op tv opwarming van de aarde het tot maximaal twee graden. op Dat door is, zoals bekend, het totaal niet gelukt. Zoals het al vaker op tv is vastgesteld, komen broodnodige op revolutionaire veranderingen door nooit van boven-, maar de altijd van onderaf. Drie mensen naar die de zich elk op hun eigen op tv wijze een inzetten om deze veranderingen door te een bewerkstelligen: VN jongerenvertegenwoordigster Michaela Hogenboom, het naar voormalig hoofd productie tijdens in van een een Zweedse energiecentrale, Ulf de door Johnsson en bioloog Marc op Roosmalen.

Een vlinder kan door met zijn op vleugelslag met uiteindelijk een storm veroorzaken. tijdens Dit gegeven, op tv afkomstig uit de op tv meteorologie, staat ventraal in de op tv Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen naar op tv met kleine initiatieven, die het tot grote veranderingen kunnen naar leiden, van op weg naar een een betere wereld. Het een thema vandaag: Humanitaire hulp. naar De mensheid is een op tv licht ontvlambaar uit soort. de We moorden hele volksstammen op tv uit omdat met we een ander geloof hebben, uit omdat we meer door land, uit meer grondstoffen of de meer democratie willen, of met omdat zij er net even door in anders uit zien dan wij. in Drie mensen die het elk op hun een manier een uit lans willen breken voor het een andere, naar menslievender benadering van sociale naar en humanitaire het problemen. Afl.: tijdens Vlinder 3 - Geven door is het nieuwe naar nemen. -1. Gabor Landman. het In de vroege op tv 20e eeuw zijn er de met een dikke uit viltstift nieuwe de grenzen getrokken uit in de Balkan, van waardoor complete Hongaarse de stadjes in Roemenië en tijdens Slowakije van terechtkwamen. Slowakije en in Roemenië maken sinds een aantal door jaren deel uit van de de de Europese Unie, op tv maar de Hongaren van worden er nog steeds als naar tweederangs burgers op tv behandeld. Gabor Landman met uit Den Bosch met trekt zich dit onrecht enorm tijdens met aan en heeft daarom de stichting uit tijdens Human Rights Hungarians opgericht. -2. Laamia met Elyonoussi. Laamia Elyonoussi met is een op tv in uit Rotterdam geboren dochter van een Marokkaanse het vader, die de naar kost met verdiende als schoonmaker. met Na haar tijdens hele jeugd getuige te zijn geweest naar van het de gevecht van haar door vader van om een volwaardig bestaan, besloot zij naar zijn droom uit waar te maken. Zij uit is een een schoonmaakbedrijf gestart dat 100% met milieuvriendleijk is en door waarin zij ook op tv nog eens op tv haar eigen in reïntegratieprojecten heeft opgezet om van ex-gedetineerden van nieuwe kansen te bieden. uit Maatschappelijk verantwoord en Duurzaam Ondernemen met dus. En nog naar succesvol ook: tijdens inmiddels van heeft Laamia meer op dan 30 mensen voor door zich werken. -3. op tv Boudewijn Poelmann. door Hij is medebedenker en -oprichter door van de Nationale de Postcode Loterij, sinds 1993 naar de grootste goededoelenloterij van van Nederland. Vijftig op tv procent tijdens van de op bruto-omzet van deze loterij in komt ten goede aan goededoelenorganisaties het uit die werkzaam zijn met op het gebied van natuurbehoud, een milieubescherming, ontwikkelingssamenwerking en naar mensenrechten. Poelmann is (samen van met van Frank Leeman en Ruud op tv Esser) middels Novamedia verantwoordleijk met voor het bestuur de van en de marketing van de Nationale tijdens Postcode Loterij. tijdens Sinds haar op oprichting is het deze loterij ieder jaar de gegroeid.

Klimaatverandering, armoede, een in economische crisis... het de problemen lijken vaak de enorm en onoplosbaar. tijdens Is het tij op nog door te keren? in Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals een de vleugelslag van een een vlinder in in Brazilië een orkaan in met Texas kan een veroorzaken, zo kunnen kleine in van gedragsveranderingen van vele op tv wereldburgers leiden tot op tv een betere wereld. In iedere met aflevering worden drie een gemotiveerde op en gepassioneerde idealisten (vlinders) op geportretteerd die laten zien op op tv welke in wijze zij de de wereld een beetje op tv mooier maken. Afl.: het Vlinder(s) 2 - van Willem & de Drees. Nooit eerder in de geschiedenis het van de mensheid op tv hebben we de zo'n klein naar percentage van ons naar inkomen uitgegeven aan voedsel: minder de dan de 10%. Voeding is, tijdens dankzij onder andere tijdens kunstmest, goedkoper dan in ooit, maar de een tol is hoog. het Zo is kunstmest gemaakt in van olie op en verbruiken vrachtwagens, het vliegtuigen en schepen met die de producten over de tijdens wereld transporteren op tv grote hoeveelheden fossiele de brandstoffen. door Willem Treep en Drees het Peter van een den Bosch, twee een jongens die elkaar hebben leren kennen van op op de Universiteit van Wageningen, doen uit er iets aan. tijdens Ze de zijn het bedrijf een Willem & naar Drees begonnen, dat supermarkten voorziet van een groenten en fruit in van boeren uit een het de buurt. Ze hebben een daarbij een naar tiental basisuitgangspunten zoals op het gebruik van duurzame teeltwijzen, minder door transport, het seizoensproducten uit de de volle grond of onverwarmde van kassen, in respect voor het milieu en herkenbaarheid. een naar Ze laten zien dat achter tijdens ieder een product een mens zit, waardoor de op tv op tv boeren een gezicht op krijgen. Samen met Willem en Drees van rijden uit we een dagronde het en ontmoeten van we zowel de boeren op als de beheerders van supermarkten de die in het tijdens project naar gestapt zijn.

november 2021
29-08-2010 19:00

Aflevering 8

De Vlinderrevolutie - Aflevering 8

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

22-08-2010 19:05

Bij de beesten af: Biodiversiteit

De Vlinderrevolutie - Bij de beesten af: Biodiversiteit

Een vlinder kan met zijn vluegelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. In iedere aflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welke wijze zij de wereld een beetje mooier make...

15-08-2010 19:00

Afval & recycling

De Vlinderrevolutie - Afval & recycling

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

08-08-2010 19:05

Vlinder 5 - Op je gezondheid

De Vlinderrevolutie - Vlinder 5 - Op je gezondheid

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat centraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven die tot grote veranderingen kunnen leide...

01-08-2010 19:00

Aflevering 4

De Vlinderrevolutie - Aflevering 4

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat centraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven die tot grote veranderingen kunnen leide...

25-07-2010 19:05

Vlinder 3 - Geven is het nieuwe nemen

De Vlinderrevolutie - Vlinder 3 - Geven is het nieuwe nemen

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat ventraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven, die tot grote veranderingen kunnen leid...

18-07-2010 19:05

Vlinder(s) 2 - Willem & Drees

De Vlinderrevolutie - Vlinder(s) 2 - Willem & Drees

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

De Vlinderrevolutie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Vlinderrevolutie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Vlinderrevolutie bij De Vlinderrevolutie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Vlinderrevolutie. Heb je een uitzending van De Vlinderrevolutie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Vlinderrevolutie gemist

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog tekeren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kanveroorzaken, zo kunnen kleine gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot een betere wereld. In iedereaflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welkewijze zij de wereld een beetje mooier maken.

Uitzending gemist van De Vlinderrevolutie? Hier kun je alle uitzendingen van De Vlinderrevolutie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 29-08-2010 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!