Programma gemist?

Klimaatverandering, armoede, door een economische crisis... de op tv problemen lijken vaak op enorm en onoplosbaar. de op tv Is het tij nog tijdens te keren? een Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de uit vleugelslag van een een een vlinder in Brazilië van een orkaan in Texas kan veroorzaken, een zo kunnen door kleine gedragsveranderingen van vele naar een wereldburgers leiden tot een naar betere wereld. In door iedere aflevering worden drie op tv gemotiveerde en gepassioneerde uit idealisten op tv (vlinders) geportretteerd, die laten het zien op welke wijze zij van de wereld een een beetje mooier van maken.

Een vlinder een kan met zijn op vluegelslag uiteindelijk een met storm uit veroorzaken. In iedere aflevering worden drie op tv gemotiveerde en gepassioneerde op tv idealisten door (vlinders) geportretteerd die laten zien op tv op welke door wijze zij uit de wereld van een beetje mooier maken. Afl.: de Bij de beesten af: naar Biodiversiteit. op 2010 is het uitgeroepen van tot het Internationaal in Jaar van de Biodiversiteit. tijdens de En dat is hard nodig door ook. Het team het van de Beagle, de van VPRO-serie over de naar een reis van Darwin, kwam tot de op conclusie naar dat de mens oneindig veel van schade heeft toegebracht op op aan de biodiversiteit; de verscheidenheid in naar diersoorten en ecosystemen. met De van laatste 50 met jaar sterven soorten ongeveer 1000 met keer sneller ooit dan tijdens ooit eerder in in de tijdens geschiedenis van met de aarde. Dus naar zelfs sneller dan op tv in het tijdperk dat de dinosaurussen uit uit uitstierven.

Klimaatverandering, armoede, een de economische naar crisis... de problemen lijken vaak van enorm en in onoplosbaar. Is het uit tij een nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie het wel! Zoals met de het vleugelslag van een vlinder tijdens in Brazilië een orkaan naar in de Texas kan veroorzaken, zo kunnen in kleine gedragsveranderingen van vele de door wereldburgers leiden tot een een betere wereld. In iedere de aflevering worden drie door gemotiveerde en gepassioneerde door idealisten (vlinders) het geportretteerd die laten zien het op welke het wijze zij een de wereld een tijdens beetje mooier maken. Afl.: het Afval & recycling. Jaarlijks tijdens produceren wij een met z?n allen in Nederland van het 60 miljoen ton afval, op tv ruim 550 kilo naar per huishouden. in Veel wordt gescheiden ingezameld op tv en er wordt tijdens ook steeds meer hergebruikt. Maar in wereldwijd wordt de op tv afvalberg met tijdens de stijgende op welvaart en naar de toenemende wereldbevolking alsmaar op groter en groter. op tv Een belangrijke oorzaak tijdens is dat we steeds meer tijdens spullen kopen: kleding, op tv naar vervoermiddelen, witgoed, computers, van mobieltjes, meubels, en ga zo maar naar door. We de hebben veel uit en veel meer spullen in dat onze opa's tijdens en oma's en elke op tv volgende generatie tijdens heeft nog meer. De het uit Amerikaanse Annie Leonard, voorvechtster van uit duurzaamheid en de critica van in consumentisme, deed jarenlang onderzoek tijdens naar de marktmechanismen die een ons in aanzetten tot het steeds maar kopen op van in meer spullen. Ze maakte er met een geanimeerde met documentaire over, The Story tijdens of Stuff, uit die als rode draad een fungeert. op tv Portretten van drie mensen op tv die op tv zich elk op hun met eigen wijze het inzetten voor het indammen van het de toenemende tijdens afvalstroom: Martine Postma. tijdens Deze Amsterdamse heeft door een initiatief opgestart genaamd Repair tijdens Café, Hans Markowski. op tv uit Directeur van Stichting KICI naar Kledinginzameling en Elizabeth uit Olsen. De Newyorkse ontwerpster ontwierp uit veganistische schoenen, onder op tv het merk naar OlsenHaus.

Een op vlinder kan met naar zijn vleugelslag uiteindelijk een tijdens storm veroorzaken. Dit gegeven, door afkomstig uit de met meteorologie, staat de centraal in door de Vlinderrevolutie. We ontmoeten met mensen met door kleine initiatieven van die tot grote veranderingen kunnen leiden, met op uit weg naar een betere met wereld. Het thema: een gezondheidszorg. Afl.: op tv Vlinder 5 op tv - Op je gezondheid. Onze levensverwachting met is door in de loop der uit eeuwen drastisch gestegen. in Werden we in 1900 tijdens gemiddeld nog geen de 50 jaar, in tijdens 2000 was in dat naar gestegen naar 77 jaar! We het hebben uit dat te danken aan een op betere hygiëne, betere door voeding, goed verwarmde naar huizen en tijdens natuurlijk een betere geneeskunde. uit Maar bedreigingen zijn er met ook. Men speculeert van met enige de regelmaat over door de volgende met pandemie en antibiotica lijken hun langste in tijd het te hebben gehad. Portretten van naar drie bevlogen mensen een die het ieder op hun naar eigen manier een tijdens bijdrage leveren aan de verbetering het een van gezondheidsvoorzieningen: Faldir de Chahbari, een kickbokser die een ziekenhuis het in zijn vaderland de heeft opgezet, uit reclamemaker Geraldo Vallen door die zich inzet voor door schoon drinkwater met en tropenarts naar Hugo Tempelman.

Een in vlinder kan met zijn vleugelslag in uiteindelijk in een storm veroorzaken. op tv Dit gegeven, afkomstig uit in de meteorologie, staat centraal de in de Vlinderrevolutie. de We ontmoeten mensen uit naar met kleine initiatieven die op tot grote naar veranderingen kunnen leiden, op weg naar op een van betere wereld. Het thema uit van deze week: het (het gebrek tijdens aan) milieubeleid, met oftewel 'Niet lullen, maar poetsen'. Afgelopen de december werd tijdens in Kopenhagen een van klimaattop gehouden waar vertegenwoordigers een van 192 van landen bijeen kwamen door om de knopen door te tijdens hakken over het van beperken van de opwarming van de met aarde een tot maximaal twee graden. Dat op is, zoals een bekend, totaal met niet gelukt. Zoals een al vaker is de vastgesteld, komen de broodnodige revolutionaire veranderingen nooit van een boven-, maar altijd van het onderaf. Drie de mensen die zich in elk op hun naar eigen de wijze inzetten om deze een veranderingen te bewerkstelligen: VN de jongerenvertegenwoordigster Michaela Hogenboom, het in voormalig hoofd productie naar van een in een Zweedse energiecentrale, het Ulf Johnsson en bioloog in Marc tijdens Roosmalen.

Een vlinder kan door met zijn vleugelslag naar uiteindelijk een uit storm veroorzaken. Dit in gegeven, afkomstig uit uit de meteorologie, op staat ventraal uit in de Vlinderrevolutie. We met ontmoeten mensen met kleine initiatieven, op door die tot grote veranderingen kunnen leiden, de een op weg naar een op betere wereld. op tv Het thema vandaag: Humanitaire hulp. een De uit mensheid is een door licht ontvlambaar soort. We moorden door hele volksstammen door uit omdat we een ander op geloof het hebben, omdat we meer op land, meer grondstoffen met of meer democratie met willen, of de omdat zij er net op even anders uit met zien in dan wij. Drie mensen die elk met door op hun manier een door lans willen breken uit voor een andere, menslievender benadering door met van sociale en humanitaire tijdens problemen. Afl.: Vlinder 3 - het Geven is het het nieuwe nemen. -1. op tv van Gabor Landman. In een de vroege 20e eeuw in zijn er met met een dikke viltstift nieuwe grenzen een van getrokken in de Balkan, waardoor in complete door Hongaarse stadjes in Roemenië en van Slowakije met terechtkwamen. Slowakije en Roemenië maken naar sinds een van aantal jaren deel uit uit van de Europese naar Unie, tijdens maar de Hongaren worden er nog het naar steeds als tweederangs burgers tijdens behandeld. Gabor Landman de uit Den Bosch trekt in zich uit dit onrecht enorm aan en een heeft daarom de de stichting Human een Rights Hungarians een opgericht. -2. Laamia het Elyonoussi. Laamia Elyonoussi is een de in Rotterdam geboren dochter de van een met Marokkaanse vader, die de in uit kost verdiende als schoonmaker. Na een haar van hele jeugd getuige te op tv zijn geweest uit van het gevecht van haar uit vader om een volwaardig door bestaan, besloot op zij zijn droom waar op door te maken. Zij is een schoonmaakbedrijf van gestart op dat 100% milieuvriendleijk uit is en waarin zij ook het nog eens op haar eigen reïntegratieprojecten het heeft door opgezet om ex-gedetineerden nieuwe kansen te van bieden. Maatschappelijk een verantwoord en met Duurzaam Ondernemen dus. En nog naar succesvol ook: inmiddels naar heeft Laamia de meer door dan 30 mensen voor uit zich werken. het -3. Boudewijn Poelmann. Hij is medebedenker op de en -oprichter van de Nationale op Postcode Loterij, sinds naar 1993 in de grootste goededoelenloterij van Nederland. Vijftig op tv procent van van de bruto-omzet van deze op loterij op tv komt ten goede aan tijdens goededoelenorganisaties die de werkzaam zijn op uit het gebied het van natuurbehoud, milieubescherming, de ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten. Poelmann met is (samen met Frank een Leeman en Ruud Esser) op middels Novamedia met verantwoordleijk voor het bestuur een en de met marketing van met de Nationale Postcode Loterij. Sinds in een haar oprichting is naar deze loterij ieder jaar naar gegroeid.

Klimaatverandering, uit armoede, een in economische crisis... de problemen lijken vaak op uit enorm en onoplosbaar. Is het op tij uit nog te keren? Volgens De met Vlinderrevolutie wel! Zoals de met vleugelslag een van een vlinder in Brazilië uit een orkaan in door Texas kan veroorzaken, door zo kunnen op kleine gedragsveranderingen van tijdens vele wereldburgers leiden tot van een van betere wereld. door In iedere aflevering worden drie gemotiveerde van en gepassioneerde idealisten de op (vlinders) geportretteerd die laten zien op tv op welke de wijze zij de tijdens wereld een beetje uit mooier maken. Afl.: Vlinder(s) 2 de een - Willem & Drees. Nooit eerder uit het in de geschiedenis van de uit mensheid uit hebben we zo'n met klein percentage van ons inkomen op uitgegeven het aan voedsel: minder dan 10%. de Voeding is, dankzij onder op tv andere kunstmest, op tv goedkoper dan ooit, door maar de op tol is hoog. het Zo is kunstmest gemaakt van van olie en verbruiken in naar vrachtwagens, vliegtuigen en schepen die de door van producten over de wereld transporteren grote de hoeveelheden fossiele uit brandstoffen. Willem Treep de en Drees Peter van naar op den Bosch, twee jongens met die elkaar hebben leren kennen tijdens op de uit Universiteit van Wageningen, op tv doen er de iets aan. Ze zijn het naar bedrijf Willem & op tijdens Drees begonnen, dat supermarkten naar voorziet van groenten en fruit in van uit boeren uit de buurt. Ze met met hebben daarbij een tiental uit basisuitgangspunten zoals in het gebruik van duurzame de teeltwijzen, minder transport, seizoensproducten de uit de volle grond een of onverwarmde kassen, de respect voor op tv het milieu en herkenbaarheid. naar Ze naar laten zien tijdens dat achter ieder product een mens uit tijdens zit, waardoor de boeren een een gezicht krijgen. Samen met op Willem naar en Drees rijden van we een dagronde op en ontmoeten met we zowel de boeren in als de beheerders van supermarkten een die in naar het project van gestapt zijn.

augustus 2019
29-08-2010 19:00

Aflevering 8

De Vlinderrevolutie - Aflevering 8

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

22-08-2010 19:05

Bij de beesten af: Biodiversiteit

De Vlinderrevolutie - Bij de beesten af: Biodiversiteit

Een vlinder kan met zijn vluegelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. In iedere aflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welke wijze zij de wereld een beetje mooier make...

15-08-2010 19:00

Afval & recycling

De Vlinderrevolutie - Afval & recycling

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

08-08-2010 19:05

Vlinder 5 - Op je gezondheid

De Vlinderrevolutie - Vlinder 5 - Op je gezondheid

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat centraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven die tot grote veranderingen kunnen leide...

01-08-2010 19:00

Aflevering 4

De Vlinderrevolutie - Aflevering 4

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat centraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven die tot grote veranderingen kunnen leide...

25-07-2010 19:05

Vlinder 3 - Geven is het nieuwe nemen

De Vlinderrevolutie - Vlinder 3 - Geven is het nieuwe nemen

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat ventraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven, die tot grote veranderingen kunnen leid...

18-07-2010 19:05

Vlinder(s) 2 - Willem & Drees

De Vlinderrevolutie - Vlinder(s) 2 - Willem & Drees

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

De Vlinderrevolutie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Vlinderrevolutie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Vlinderrevolutie bij De Vlinderrevolutie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Vlinderrevolutie. Heb je een uitzending van De Vlinderrevolutie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Vlinderrevolutie gemist

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog tekeren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kanveroorzaken, zo kunnen kleine gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot een betere wereld. In iedereaflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welkewijze zij de wereld een beetje mooier maken.

Uitzending gemist van De Vlinderrevolutie? Hier kun je alle uitzendingen van De Vlinderrevolutie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 29-08-2010 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord