Programma gemist?

Klimaatverandering, op armoede, een economische de crisis... de problemen lijken tijdens vaak enorm en naar onoplosbaar. door Is het tij nog te keren? een met Volgens De Vlinderrevolutie wel! uit Zoals de op vleugelslag van een van vlinder in Brazilië een een orkaan in Texas kan door veroorzaken, tijdens zo kunnen kleine op tv gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot op tv een betere wereld. een In iedere een aflevering het worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten uit (vlinders) geportretteerd, in die tijdens laten zien op welke door wijze zij in de wereld een beetje mooier uit maken.

Een het vlinder kan met de zijn vluegelslag de uiteindelijk een storm het veroorzaken. In iedere aflevering worden tijdens drie gemotiveerde en gepassioneerde een idealisten (vlinders) geportretteerd door die laten op zien op welke in wijze zij de in wereld een beetje op tv mooier maken. naar Afl.: Bij de van beesten af: Biodiversiteit. tijdens 2010 is het tijdens uitgeroepen tot in het Internationaal Jaar van tijdens de Biodiversiteit. En op tv dat is hard nodig ook. het Het naar team van de de Beagle, de VPRO-serie tijdens over de reis van van Darwin, kwam tot het de conclusie op tv dat de mens oneindig het veel schade met heeft toegebracht aan de biodiversiteit; op de verscheidenheid tijdens in diersoorten en ecosystemen. op tv op De laatste 50 jaar door sterven soorten ongeveer een 1000 keer in sneller ooit dan ooit met eerder in de geschiedenis van in de aarde. Dus het zelfs sneller dan in in het een tijdperk dat uit de dinosaurussen in uitstierven.

Klimaatverandering, het armoede, een economische een crisis... de problemen lijken vaak tijdens enorm en onoplosbaar. op Is in het tij nog te tijdens keren? Volgens De Vlinderrevolutie het wel! Zoals uit de vleugelslag van een tijdens vlinder in naar Brazilië een orkaan op tv in Texas kan veroorzaken, door zo kunnen een kleine gedragsveranderingen van vele naar wereldburgers een leiden tot een betere een wereld. In op iedere aflevering op worden drie gemotiveerde en op gepassioneerde idealisten (vlinders) naar geportretteerd die laten zien op in welke met wijze zij de wereld een een beetje mooier maken. een Afl.: met Afval & met recycling. Jaarlijks produceren op tv wij met z?n in allen in Nederland 60 het miljoen ton uit afval, ruim 550 kilo per op tv huishouden. Veel in wordt gescheiden in ingezameld en er wordt ook steeds de meer hergebruikt. een Maar wereldwijd door wordt de afvalberg met de naar stijgende welvaart van en de toenemende wereldbevolking de van alsmaar groter en een groter. Een belangrijke oorzaak is dat op we steeds op tv meer spullen kopen: uit kleding, vervoermiddelen, door witgoed, computers, mobieltjes, meubels, uit en naar ga zo maar door. van We hebben veel en de veel meer tijdens spullen dat het onze opa's en oma's door en elke volgende generatie heeft naar nog meer. in De Amerikaanse naar Annie Leonard, voorvechtster van het duurzaamheid en critica uit van uit consumentisme, deed jarenlang onderzoek naar de het op tv marktmechanismen die ons aanzetten tot het de steeds maar tijdens kopen van meer spullen. de Ze maakte de er met een geanimeerde documentaire over, The Story naar of door Stuff, die als rode uit draad fungeert. door Portretten van in drie mensen die naar zich elk op de hun eigen wijze inzetten met voor het indammen van de uit toenemende uit afvalstroom: Martine Postma. Deze Amsterdamse naar heeft in een initiatief opgestart genaamd de Repair Café, uit Hans Markowski. op tv Directeur van Stichting KICI Kledinginzameling en het uit Elizabeth Olsen. De met Newyorkse ontwerpster ontwierp veganistische schoenen, onder het het merk op OlsenHaus.

Een van vlinder kan met zijn van vleugelslag uiteindelijk een een storm de veroorzaken. Dit gegeven, in afkomstig uit de een meteorologie, staat centraal op in de Vlinderrevolutie. op We ontmoeten mensen met kleine in initiatieven die tot het grote veranderingen de kunnen leiden, naar op weg naar naar een betere wereld. Het uit thema: gezondheidszorg. Afl.: Vlinder 5 het - een Op je gezondheid. Onze levensverwachting tijdens is uit in de door loop der eeuwen tijdens drastisch gestegen. Werden we in de 1900 gemiddeld nog van geen 50 door jaar, in het 2000 was dat gestegen het naar 77 jaar! We het hebben dat in te danken aan een betere in hygiëne, betere voeding, in goed in verwarmde huizen en de natuurlijk een betere naar geneeskunde. Maar bedreigingen zijn op tv er ook. Men speculeert met naar met enige regelmaat over de volgende op een pandemie en antibiotica lijken uit hun langste tijd tijdens te hebben gehad. Portretten uit van drie bevlogen mensen uit die ieder op tv op hun eigen manier door een bijdrage het leveren aan naar de verbetering van gezondheidsvoorzieningen: door Faldir Chahbari, de een kickbokser die een ziekenhuis tijdens uit in zijn vaderland uit heeft opgezet, reclamemaker van Geraldo Vallen die zich inzet voor een schoon drinkwater op en tropenarts het Hugo Tempelman.

Een uit vlinder kan met zijn uit vleugelslag uiteindelijk een storm op veroorzaken. Dit door gegeven, afkomstig naar uit de meteorologie, naar staat centraal in de het Vlinderrevolutie. in We ontmoeten mensen met kleine initiatieven de die tijdens tot grote veranderingen naar kunnen leiden, op weg naar naar een betere een wereld. een Het thema van deze week: (het de op gebrek aan) milieubeleid, oftewel in 'Niet lullen, maar tijdens poetsen'. Afgelopen december werd uit in naar Kopenhagen een klimaattop op tv gehouden waar vertegenwoordigers van tijdens 192 landen tijdens bijeen kwamen om knopen door van te hakken over naar het beperken van de met opwarming van de op tv een aarde tot maximaal twee graden. Dat een is, zoals bekend, in totaal naar niet gelukt. door Zoals al vaker is vastgesteld, komen door broodnodige in revolutionaire veranderingen nooit van boven-, de maar altijd van van in onderaf. Drie mensen die met zich elk op hun de eigen wijze inzetten om uit deze veranderingen een te bewerkstelligen: VN jongerenvertegenwoordigster van Michaela Hogenboom, een het voormalig op tv hoofd productie van op een een Zweedse van energiecentrale, Ulf Johnsson en met bioloog Marc uit Roosmalen.

Een van vlinder kan met zijn vleugelslag door naar uiteindelijk een storm op veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de met meteorologie, staat ventraal uit door in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten het mensen met kleine in initiatieven, een die tot grote in veranderingen kunnen leiden, op de weg naar een betere het wereld. door Het thema vandaag: Humanitaire hulp. De met mensheid een is een licht in ontvlambaar soort. We moorden de hele in volksstammen uit omdat we een ander uit van geloof hebben, omdat we meer de land, meer grondstoffen op tv of meer uit democratie willen, of omdat tijdens zij er net op even anders met uit zien het dan wij. Drie mensen uit die elk op tijdens hun manier een lans de willen uit breken voor een andere, een menslievender benadering met van sociale en van humanitaire problemen. Afl.: Vlinder 3 tijdens - Geven is de het nieuwe nemen. -1. met Gabor Landman. In met de het vroege 20e eeuw op zijn er met een dikke met viltstift tijdens nieuwe grenzen getrokken in het de Balkan, naar waardoor complete Hongaarse stadjes tijdens in Roemenië en tijdens Slowakije terechtkwamen. Slowakije en het Roemenië maken het sinds een aantal tijdens jaren deel tijdens uit van de Europese Unie, de maar de Hongaren door door worden er nog steeds de als tweederangs burgers door behandeld. Gabor een Landman uit Den Bosch trekt zich door naar dit onrecht enorm aan en naar heeft daarom het de stichting Human Rights op Hungarians opgericht. tijdens -2. Laamia Elyonoussi. Laamia van Elyonoussi van is een in Rotterdam geboren dochter naar van een door Marokkaanse vader, die een de kost in verdiende als schoonmaker. Na van haar hele het jeugd getuige te naar zijn geweest van naar het gevecht van in haar vader in om een volwaardig bestaan, besloot zij het zijn droom met waar op tv te maken. Zij op tv is een schoonmaakbedrijf gestart dat 100% door milieuvriendleijk in is en waarin van zij ook nog eens op tv haar eigen reïntegratieprojecten heeft in van opgezet om ex-gedetineerden nieuwe het kansen te bieden. Maatschappelijk verantwoord het en Duurzaam naar Ondernemen dus. En nog op succesvol ook: inmiddels in naar heeft Laamia meer dan 30 het mensen voor zich met werken. -3. Boudewijn tijdens Poelmann. Hij op tv is medebedenker en -oprichter van naar de Nationale Postcode naar een Loterij, sinds 1993 de grootste goededoelenloterij in van Nederland. de Vijftig met procent van de bruto-omzet van in deze loterij komt op ten het goede aan goededoelenorganisaties die werkzaam zijn het een op het gebied van uit natuurbehoud, milieubescherming, ontwikkelingssamenwerking en de mensenrechten. Poelmann is (samen naar met Frank het Leeman en tijdens Ruud Esser) middels Novamedia door verantwoordleijk voor het met bestuur en uit de marketing van de Nationale van tijdens Postcode Loterij. Sinds haar oprichting is uit deze loterij op tv ieder met jaar gegroeid.

Klimaatverandering, van armoede, een economische op tv crisis... de problemen met lijken vaak enorm een en onoplosbaar. op tv Is het tij nog te tijdens keren? Volgens De op tv Vlinderrevolutie wel! Zoals op tv de vleugelslag op van een op tv vlinder in Brazilië een van orkaan in Texas kan veroorzaken, tijdens zo op kunnen kleine gedragsveranderingen van vele op wereldburgers leiden de tot een op tv betere wereld. op In iedere aflevering tijdens worden drie gemotiveerde de en gepassioneerde idealisten (vlinders) door geportretteerd die van laten zien op welke wijze tijdens zij de wereld een op de beetje mooier maken. de Afl.: Vlinder(s) 2 - op tv Willem & uit Drees. Nooit eerder een in de geschiedenis van een de mensheid hebben we het zo'n op tv klein percentage van door ons inkomen uitgegeven aan voedsel: tijdens minder dan het 10%. Voeding in is, dankzij onder andere kunstmest, een goedkoper dan met ooit, maar de tol met is hoog. Zo is van kunstmest gemaakt de van het olie en verbruiken vrachtwagens, tijdens vliegtuigen en door schepen die de producten over uit de wereld een transporteren grote hoeveelheden fossiele brandstoffen. naar door Willem Treep en Drees Peter een van den Bosch, op tv twee jongens op tv die elkaar hebben leren in kennen op de het Universiteit van Wageningen, doen uit er iets op aan. Ze tijdens zijn het uit bedrijf Willem & tijdens Drees begonnen, dat de supermarkten voorziet van groenten en fruit met van boeren tijdens uit op tv de buurt. Ze hebben met daarbij een tiental basisuitgangspunten zoals het naar het gebruik van op tv duurzame teeltwijzen, minder transport, seizoensproducten naar uit de naar volle grond van of onverwarmde kassen, respect voor tijdens het naar milieu en herkenbaarheid. Ze op tv laten zien dat achter op ieder product op tv een mens zit, waardoor naar de boeren een gezicht door krijgen. Samen met op tv Willem en Drees de de rijden we een dagronde met en ontmoeten we door zowel de op boeren als de het beheerders van supermarkten die het in het project gestapt uit zijn.

februari 2021
29-08-2010 19:00

Aflevering 8

De Vlinderrevolutie - Aflevering 8

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

22-08-2010 19:05

Bij de beesten af: Biodiversiteit

De Vlinderrevolutie - Bij de beesten af: Biodiversiteit

Een vlinder kan met zijn vluegelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. In iedere aflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welke wijze zij de wereld een beetje mooier make...

15-08-2010 19:00

Afval & recycling

De Vlinderrevolutie - Afval & recycling

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

08-08-2010 19:05

Vlinder 5 - Op je gezondheid

De Vlinderrevolutie - Vlinder 5 - Op je gezondheid

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat centraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven die tot grote veranderingen kunnen leide...

01-08-2010 19:00

Aflevering 4

De Vlinderrevolutie - Aflevering 4

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat centraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven die tot grote veranderingen kunnen leide...

25-07-2010 19:05

Vlinder 3 - Geven is het nieuwe nemen

De Vlinderrevolutie - Vlinder 3 - Geven is het nieuwe nemen

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat ventraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven, die tot grote veranderingen kunnen leid...

18-07-2010 19:05

Vlinder(s) 2 - Willem & Drees

De Vlinderrevolutie - Vlinder(s) 2 - Willem & Drees

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

De Vlinderrevolutie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Vlinderrevolutie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Vlinderrevolutie bij De Vlinderrevolutie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Vlinderrevolutie. Heb je een uitzending van De Vlinderrevolutie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Vlinderrevolutie gemist

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog tekeren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kanveroorzaken, zo kunnen kleine gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot een betere wereld. In iedereaflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welkewijze zij de wereld een beetje mooier maken.

Uitzending gemist van De Vlinderrevolutie? Hier kun je alle uitzendingen van De Vlinderrevolutie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 29-08-2010 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!