Programma gemist?

Klimaatverandering, armoede, een van economische crisis... het de problemen lijken op vaak enorm en door onoplosbaar. Is het met tij nog te keren? uit Volgens De in Vlinderrevolutie wel! van Zoals de met vleugelslag van een vlinder in met Brazilië een tijdens orkaan in Texas kan veroorzaken, met zo kunnen kleine uit gedragsveranderingen op tv van vele wereldburgers van leiden tot een in betere wereld. In in iedere aflevering worden drie op tv gemotiveerde en gepassioneerde idealisten de (vlinders) geportretteerd, naar die in laten zien op welke wijze zij van de door wereld een beetje tijdens mooier maken.

Een vlinder door kan met zijn van vluegelslag uiteindelijk een storm uit door veroorzaken. In iedere met aflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde de idealisten (vlinders) geportretteerd door die laten zien van op door welke wijze zij de wereld in een beetje mooier uit maken. tijdens Afl.: Bij de beesten door af: Biodiversiteit. 2010 is het het uitgeroepen met tot het Internationaal op tv Jaar van de Biodiversiteit. van En dat op is hard een nodig ook. Het team naar van de tijdens Beagle, de VPRO-serie over de tijdens door reis van Darwin, op tv kwam tot de op tv conclusie dat de mens op tv oneindig veel schade heeft in toegebracht aan de door biodiversiteit; de verscheidenheid het in diersoorten naar en ecosystemen. De het laatste 50 jaar sterven naar soorten ongeveer 1000 keer op sneller ooit dan met ooit eerder het in de geschiedenis het van de op aarde. Dus naar zelfs sneller dan in het op tijdperk in dat de dinosaurussen op uitstierven.

Klimaatverandering, armoede, een een naar economische crisis... de in problemen lijken vaak enorm uit en onoplosbaar. Is naar het tij nog te op tv keren? Volgens De Vlinderrevolutie uit wel! Zoals het de vleugelslag van van een op tv vlinder in Brazilië een orkaan de in Texas naar kan veroorzaken, zo kunnen kleine tijdens gedragsveranderingen naar van vele wereldburgers leiden naar tot een naar betere wereld. In iedere op tv aflevering worden drie gemotiveerde de en naar gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die op tv laten zien op op tv van welke wijze zij de wereld naar een op beetje mooier maken. uit Afl.: Afval & recycling. Jaarlijks de produceren wij op tv met z?n allen in Nederland de 60 miljoen een ton afval, ruim 550 op kilo per huishouden. de naar Veel wordt gescheiden ingezameld een en er wordt ook steeds tijdens tijdens meer hergebruikt. Maar wereldwijd wordt op tv de afvalberg tijdens met de stijgende naar welvaart en de toenemende wereldbevolking van alsmaar groter naar en uit groter. Een belangrijke het oorzaak is dat naar we steeds meer een spullen kopen: kleding, het vervoermiddelen, witgoed, computers, mobieltjes, meubels, en van ga zo maar met door. tijdens We hebben veel naar en veel het meer spullen dat onze opa's en van op oma's en elke volgende generatie een heeft in nog meer. De Amerikaanse Annie Leonard, naar in voorvechtster van duurzaamheid op en critica van consumentisme, deed op tv jarenlang uit onderzoek naar de marktmechanismen op die ons aanzetten tijdens tot het door steeds maar kopen op tv van meer spullen. Ze maakte er naar een geanimeerde in documentaire over, The van Story de of Stuff, die de als rode draad fungeert. door Portretten van drie mensen van die zich elk uit op hun eigen het wijze een inzetten voor het indammen van met de toenemende naar afvalstroom: Martine Postma. Deze in Amsterdamse heeft een initiatief naar opgestart genaamd uit Repair Café, de Hans Markowski. het Directeur van Stichting tijdens KICI Kledinginzameling en Elizabeth Olsen. uit De Newyorkse ontwerpster ontwierp een veganistische schoenen, de onder tijdens het merk OlsenHaus.

Een tijdens vlinder kan het met zijn vleugelslag uiteindelijk een een storm met veroorzaken. Dit gegeven, van afkomstig uit de op meteorologie, staat centraal op tv in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen de met door kleine initiatieven die tot op tv grote veranderingen kunnen leiden, op tv op weg naar in een betere wereld. naar Het thema: met gezondheidszorg. Afl.: een Vlinder 5 - Op uit je gezondheid. Onze levensverwachting op het is in de loop der eeuwen naar met drastisch gestegen. Werden we in in 1900 tijdens gemiddeld nog geen 50 jaar, in tijdens uit 2000 was dat het gestegen naar 77 jaar! We hebben met dat te uit danken aan een betere tijdens hygiëne, betere de voeding, goed verwarmde huizen tijdens en op tv natuurlijk een van betere geneeskunde. Maar bedreigingen zijn naar er ook. het Men speculeert met in enige regelmaat over van de volgende pandemie en met antibiotica lijken op hun langste naar tijd te hebben gehad. Portretten het van drie bevlogen mensen van die op tv ieder op hun eigen manier naar een bijdrage in leveren naar aan de verbetering van gezondheidsvoorzieningen: op Faldir Chahbari, een kickbokser in uit die een ziekenhuis in zijn naar vaderland heeft opgezet, reclamemaker naar Geraldo Vallen van die naar zich inzet voor schoon met drinkwater en tropenarts Hugo op Tempelman.

Een vlinder tijdens kan met zijn door vleugelslag uiteindelijk een storm een op veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de op tv meteorologie, staat van centraal de in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen op tv met kleine initiatieven een die tijdens tot grote veranderingen het kunnen leiden, op weg naar uit in een betere wereld. Het thema op tv van door deze week: (het door gebrek aan) milieubeleid, uit oftewel 'Niet lullen, maar poetsen'. in Afgelopen december werd in uit Kopenhagen een naar klimaattop gehouden waar door vertegenwoordigers van 192 landen op tv bijeen door kwamen om knopen tijdens door te op hakken over het in beperken van de opwarming van door de van aarde tot maximaal twee graden. Dat het is, door zoals bekend, totaal niet van gelukt. Zoals al vaker op is met vastgesteld, komen op tv broodnodige revolutionaire veranderingen nooit in van boven-, maar altijd van het onderaf. Drie mensen de die zich elk door op hun eigen door een wijze inzetten om deze veranderingen van te bewerkstelligen: VN een jongerenvertegenwoordigster uit Michaela Hogenboom, het voormalig hoofd productie uit van een een op tv een Zweedse energiecentrale, Ulf Johnsson op tv en bioloog Marc het Roosmalen.

Een het vlinder kan met zijn vleugelslag met uiteindelijk een een storm veroorzaken. Dit van gegeven, afkomstig op tv uit de meteorologie, staat ventraal uit in tijdens de Vlinderrevolutie. We ontmoeten op mensen met de kleine initiatieven, die een tot grote op tv veranderingen kunnen leiden, op weg tijdens naar een van betere wereld. een Het thema vandaag: naar Humanitaire hulp. De uit mensheid is een een licht ontvlambaar soort. We moorden op tv hele volksstammen uit naar omdat we een door ander geloof hebben, omdat een we meer land, naar meer uit grondstoffen of meer in democratie willen, of met omdat zij er net tijdens even anders uit zien van op tv dan wij. Drie met mensen die elk op hun manier op een lans naar willen breken voor op een andere, menslievender een benadering door van sociale en humanitaire problemen. Afl.: met Vlinder 3 op - Geven is tijdens het nieuwe nemen. -1. op tv Gabor Landman. In op tv de een vroege 20e eeuw tijdens zijn er met door een dikke viltstift nieuwe grenzen uit met getrokken in de Balkan, de waardoor complete door Hongaarse stadjes in Roemenië en naar Slowakije terechtkwamen. Slowakije en uit Roemenië maken sinds van een aantal jaren met op tv deel uit van de Europese Unie, van maar een de Hongaren worden van er nog steeds als tweederangs op burgers behandeld. door Gabor op tv Landman uit Den Bosch trekt in zich dit onrecht enorm de aan en heeft door op daarom de stichting op tv Human Rights Hungarians opgericht. tijdens -2. Laamia Elyonoussi. Laamia Elyonoussi op is een in tijdens tijdens Rotterdam geboren dochter van de een Marokkaanse van vader, die de kost verdiende als in schoonmaker. Na op tv haar hele jeugd getuige van naar te zijn geweest van een het gevecht van haar vader uit het om een volwaardig door bestaan, besloot zij het zijn droom waar te maken. Zij uit op tv is een schoonmaakbedrijf naar gestart dat 100% milieuvriendleijk is uit en door waarin zij ook nog uit eens haar eigen reïntegratieprojecten heeft van door opgezet om ex-gedetineerden uit nieuwe kansen te bieden. Maatschappelijk verantwoord uit en Duurzaam een Ondernemen de dus. En nog door succesvol ook: inmiddels heeft Laamia naar meer dan 30 mensen door voor uit zich werken. -3. Boudewijn Poelmann. het tijdens Hij is medebedenker en -oprichter van naar de met Nationale Postcode Loterij, sinds de 1993 de van grootste goededoelenloterij van Nederland. door Vijftig op procent van de bruto-omzet van deze op tv loterij komt het ten goede aan goededoelenorganisaties van die werkzaam zijn uit op het het gebied de van natuurbehoud, milieubescherming, ontwikkelingssamenwerking in en mensenrechten. tijdens Poelmann is (samen met op Frank Leeman en Ruud Esser) naar middels Novamedia op tv verantwoordleijk op voor het bestuur en op de marketing uit van de Nationale uit Postcode Loterij. Sinds haar oprichting naar is een deze loterij ieder de jaar gegroeid.

Klimaatverandering, armoede, een op het economische crisis... de problemen van lijken vaak enorm een en onoplosbaar. een Is het tij nog te keren? door Volgens De Vlinderrevolutie op wel! Zoals tijdens de vleugelslag met van een op vlinder in Brazilië naar een orkaan in een Texas kan veroorzaken, op zo kunnen kleine gedragsveranderingen van vele naar wereldburgers leiden tijdens tot met een betere wereld. In iedere aflevering op worden op drie gemotiveerde en met gepassioneerde idealisten (vlinders) uit geportretteerd die laten met zien op welke wijze zij een uit de wereld een een beetje mooier maken. Afl.: Vlinder(s) 2 de - Willem & een Drees. Nooit eerder door in van de geschiedenis van de mensheid het hebben we zo'n op klein op percentage van door ons inkomen uitgegeven aan op tv voedsel: minder met dan 10%. Voeding is, dankzij naar onder andere kunstmest, goedkoper in dan ooit, van maar de tol is in van hoog. Zo is kunstmest gemaakt van uit olie en uit verbruiken vrachtwagens, een vliegtuigen en schepen die tijdens de producten de over de wereld transporteren op tv grote op tv hoeveelheden fossiele brandstoffen. Willem Treep op tv en het Drees Peter van den een Bosch, twee jongens die elkaar met uit hebben leren kennen op de met Universiteit van Wageningen, uit doen het er iets aan. Ze zijn het een bedrijf Willem & het de Drees begonnen, dat supermarkten voorziet van door groenten het en fruit naar van boeren uit de door buurt. Ze naar hebben daarbij een tiental basisuitgangspunten zoals een de het gebruik van duurzame tijdens teeltwijzen, minder met transport, seizoensproducten uit de volle grond door het of onverwarmde kassen, respect voor met het door milieu en herkenbaarheid. Ze laten naar zien dat van achter ieder product door een mens zit, waardoor met de boeren een op tv gezicht uit krijgen. Samen met het Willem en Drees rijden we een met op dagronde en ontmoeten uit we zowel de boeren als de op tv beheerders van de supermarkten op die in het de project gestapt zijn.

oktober 2020
29-08-2010 19:00

Aflevering 8

De Vlinderrevolutie - Aflevering 8

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

22-08-2010 19:05

Bij de beesten af: Biodiversiteit

De Vlinderrevolutie - Bij de beesten af: Biodiversiteit

Een vlinder kan met zijn vluegelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. In iedere aflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welke wijze zij de wereld een beetje mooier make...

15-08-2010 19:00

Afval & recycling

De Vlinderrevolutie - Afval & recycling

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

08-08-2010 19:05

Vlinder 5 - Op je gezondheid

De Vlinderrevolutie - Vlinder 5 - Op je gezondheid

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat centraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven die tot grote veranderingen kunnen leide...

01-08-2010 19:00

Aflevering 4

De Vlinderrevolutie - Aflevering 4

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat centraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven die tot grote veranderingen kunnen leide...

25-07-2010 19:05

Vlinder 3 - Geven is het nieuwe nemen

De Vlinderrevolutie - Vlinder 3 - Geven is het nieuwe nemen

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat ventraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven, die tot grote veranderingen kunnen leid...

18-07-2010 19:05

Vlinder(s) 2 - Willem & Drees

De Vlinderrevolutie - Vlinder(s) 2 - Willem & Drees

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

De Vlinderrevolutie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Vlinderrevolutie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Vlinderrevolutie bij De Vlinderrevolutie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Vlinderrevolutie. Heb je een uitzending van De Vlinderrevolutie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Vlinderrevolutie gemist

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog tekeren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kanveroorzaken, zo kunnen kleine gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot een betere wereld. In iedereaflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welkewijze zij de wereld een beetje mooier maken.

Uitzending gemist van De Vlinderrevolutie? Hier kun je alle uitzendingen van De Vlinderrevolutie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 29-08-2010 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!