Programma gemist?

Klimaatverandering, een armoede, een de economische crisis... de problemen op lijken vaak een enorm en onoplosbaar. de Is het tij uit nog te keren? Volgens De tijdens Vlinderrevolutie wel! Zoals de tijdens tijdens vleugelslag van een vlinder in Brazilië een een orkaan in van het Texas kan veroorzaken, zo kunnen kleine van gedragsveranderingen op van vele wereldburgers uit leiden tot een betere wereld. een In iedere aflevering op worden drie gemotiveerde naar naar en gepassioneerde idealisten een (vlinders) geportretteerd, die laten op tv zien op welke wijze zij van de wereld op tv een beetje mooier door maken.

Een vlinder tijdens kan met het zijn vluegelslag uiteindelijk de een storm veroorzaken. In in iedere met aflevering worden drie gemotiveerde en door gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd naar die laten zien van op op welke wijze zij de wereld naar een de beetje mooier tijdens maken. Afl.: Bij de met beesten af: Biodiversiteit. de 2010 is het naar uitgeroepen tot het een Internationaal Jaar van de van Biodiversiteit. door En dat is op tv hard nodig ook. Het team van door de Beagle, in de VPRO-serie over de de het reis van Darwin, kwam de tot de naar conclusie dat de mens oneindig met veel schade heeft toegebracht op tv de aan de biodiversiteit; op tv de verscheidenheid in diersoorten en ecosystemen. op tv De laatste 50 tijdens jaar naar sterven soorten ongeveer 1000 met keer sneller ooit dan van ooit eerder in met de geschiedenis een van de op tv aarde. Dus zelfs het sneller dan in het tijdperk het dat de het dinosaurussen uit uitstierven.

Klimaatverandering, armoede, een van economische naar crisis... de problemen lijken vaak op tv enorm en onoplosbaar. op tijdens Is het tij van nog te keren? de Volgens De Vlinderrevolutie van wel! Zoals de vleugelslag van tijdens een op vlinder in Brazilië een orkaan in het Texas een kan veroorzaken, zo met kunnen kleine naar gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot op tv een tijdens betere wereld. In uit iedere aflevering worden drie gemotiveerde tijdens en de gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd uit die laten zien van op een welke wijze zij de wereld tijdens een beetje op mooier maken. uit Afl.: Afval & op tv recycling. Jaarlijks produceren wij het met z?n uit allen in Nederland 60 op miljoen ton afval, ruim tijdens 550 kilo op tv per huishouden. Veel naar wordt gescheiden ingezameld door en er wordt ook steeds tijdens meer hergebruikt. Maar in wereldwijd de wordt de afvalberg het met de stijgende welvaart en op tv de de toenemende wereldbevolking in alsmaar groter en de groter. Een belangrijke door oorzaak is dat op we steeds meer spullen met kopen: kleding, vervoermiddelen, witgoed, op computers, mobieltjes, meubels, en met ga zo een maar het door. We hebben veel en veel van meer spullen dat door op onze opa's en oma's de en elke volgende generatie heeft met nog meer. het De Amerikaanse Annie Leonard, op tv voorvechtster tijdens van duurzaamheid en critica naar van consumentisme, deed jarenlang op op tv onderzoek naar de marktmechanismen die tijdens ons aanzetten tot op tv het steeds in maar kopen van met meer spullen. van Ze maakte er een naar geanimeerde documentaire over, The Story met of op Stuff, die als naar rode draad fungeert. Portretten van op tv drie mensen die tijdens zich uit elk op een hun eigen wijze inzetten voor het een indammen van de door toenemende afvalstroom: in Martine in Postma. Deze Amsterdamse heeft een op initiatief een opgestart genaamd Repair door Café, Hans Markowski. Directeur van het Stichting KICI naar Kledinginzameling en Elizabeth de Olsen. De Newyorkse ontwerpster ontwierp door veganistische op schoenen, onder het merk met OlsenHaus.

Een op tv vlinder kan met zijn op tv vleugelslag uiteindelijk een uit storm veroorzaken. Dit gegeven, op afkomstig uit de met meteorologie, staat op tv centraal in van de Vlinderrevolutie. We naar ontmoeten mensen een met kleine initiatieven die met tot grote van veranderingen kunnen leiden, op weg op naar naar een betere wereld. het Het thema: gezondheidszorg. Afl.: Vlinder de 5 - Op je op tv gezondheid. Onze levensverwachting van is in in de loop der uit eeuwen drastisch van gestegen. Werden in we in 1900 gemiddeld nog tijdens geen uit 50 jaar, in met 2000 was dat gestegen naar door 77 met jaar! We hebben dat te danken naar aan een betere de hygiëne, betere voeding, door goed verwarmde een huizen en natuurlijk een met in betere geneeskunde. Maar bedreigingen zijn uit er met ook. Men speculeert tijdens met enige regelmaat over van de volgende pandemie de en antibiotica lijken hun uit langste tijd te uit hebben gehad. Portretten met van uit drie bevlogen mensen het die ieder op hun tijdens eigen manier een bijdrage uit leveren met aan de verbetering van gezondheidsvoorzieningen: naar Faldir Chahbari, een de kickbokser die op een ziekenhuis het in zijn vaderland heeft in opgezet, reclamemaker Geraldo Vallen uit die zich inzet voor de naar schoon drinkwater en tropenarts Hugo op Tempelman.

Een een vlinder kan met zijn vleugelslag tijdens uiteindelijk een storm uit met veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit door de met meteorologie, staat centraal in de van Vlinderrevolutie. We ontmoeten met mensen met kleine op tv initiatieven die tot uit grote veranderingen kunnen een leiden, een op weg naar een betere wereld. de Het thema van met naar deze week: (het gebrek aan) milieubeleid, naar oftewel in 'Niet lullen, op maar poetsen'. Afgelopen december werd in tijdens Kopenhagen een naar klimaattop een gehouden waar vertegenwoordigers van een 192 landen op bijeen kwamen om knopen van door te hakken over van het beperken van de het opwarming van de van aarde tot maximaal de uit twee graden. Dat door is, zoals bekend, door totaal niet gelukt. Zoals al op tv vaker is vastgesteld, komen tijdens broodnodige de revolutionaire veranderingen nooit van uit boven-, op tv maar altijd van onderaf. door Drie mensen die zich op elk op hun eigen uit wijze inzetten om het een deze veranderingen te bewerkstelligen: VN de jongerenvertegenwoordigster Michaela Hogenboom, de het voormalig hoofd een productie van uit een een van Zweedse energiecentrale, Ulf op Johnsson en bioloog Marc op tv Roosmalen.

Een vlinder het kan met in zijn vleugelslag uiteindelijk een storm het een veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit naar de het meteorologie, staat ventraal in de naar Vlinderrevolutie. op tv We ontmoeten mensen met kleine met initiatieven, in die tot grote veranderingen het kunnen leiden, op weg in naar een betere wereld. op Het thema van vandaag: Humanitaire hulp. met De mensheid is een naar licht ontvlambaar soort. naar We van moorden hele volksstammen uit uit omdat naar we een ander geloof hebben, het omdat we meer land, met door meer grondstoffen of meer de democratie willen, of omdat zij het er het net even anders uit zien in een dan wij. Drie mensen die de elk naar op hun manier een lans van willen van breken voor een andere, menslievender naar benadering van het sociale en van humanitaire problemen. Afl.: met Vlinder 3 - Geven is het op nieuwe nemen. -1. op Gabor Landman. In de de het vroege 20e eeuw zijn tijdens er naar met een dikke viltstift nieuwe grenzen een getrokken in de op tv met Balkan, waardoor complete Hongaarse een stadjes in Roemenië en naar Slowakije terechtkwamen. op Slowakije en Roemenië maken in sinds met een aantal jaren deel van uit van op de Europese Unie, maar de de Hongaren worden er in nog steeds naar als tweederangs burgers behandeld. Gabor door Landman door uit Den Bosch het trekt zich door dit onrecht enorm aan en heeft het daarom door de stichting Human Rights Hungarians in opgericht. uit -2. Laamia uit Elyonoussi. Laamia Elyonoussi uit is een in Rotterdam een geboren dochter van de een Marokkaanse uit vader, die de kost door verdiende als schoonmaker. Na haar door hele jeugd in getuige te zijn met geweest van het gevecht tijdens van haar een vader om een door volwaardig een bestaan, besloot zij zijn droom waar uit te maken. Zij door op tv is een schoonmaakbedrijf gestart dat uit 100% milieuvriendleijk is en op waarin zij ook naar op nog eens haar eigen uit reïntegratieprojecten heeft opgezet op om ex-gedetineerden nieuwe kansen te een bieden. Maatschappelijk verantwoord in en Duurzaam Ondernemen een dus. En nog van succesvol ook: met inmiddels heeft Laamia de meer naar dan 30 mensen voor zich werken. tijdens -3. Boudewijn Poelmann. in Hij is naar medebedenker en -oprichter op tv van de Nationale Postcode de Loterij, sinds van 1993 de grootste met goededoelenloterij van Nederland. van Vijftig met procent van de tijdens bruto-omzet van deze van loterij komt ten goede aan goededoelenorganisaties tijdens die werkzaam het zijn op het op gebied van natuurbehoud, milieubescherming, uit ontwikkelingssamenwerking op tv en mensenrechten. Poelmann is van (samen met Frank het Leeman en op tv Ruud Esser) in middels Novamedia verantwoordleijk van voor het bestuur van en de marketing door van de Nationale Postcode Loterij. door Sinds haar het oprichting is deze loterij een ieder jaar door gegroeid.

Klimaatverandering, armoede, tijdens een economische uit crisis... de een problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. op Is van het tij nog van te keren? Volgens De op tv Vlinderrevolutie wel! Zoals de uit vleugelslag van een in vlinder met in Brazilië een orkaan in in Texas naar kan veroorzaken, zo een kunnen kleine gedragsveranderingen van uit vele wereldburgers leiden tot het een betere in wereld. op tv In iedere aflevering worden drie gemotiveerde van en gepassioneerde idealisten op (vlinders) geportretteerd uit die laten zien op met welke wijze zij door de wereld uit een beetje mooier op maken. Afl.: Vlinder(s) 2 met - een Willem & Drees. naar Nooit eerder in de geschiedenis op op van de mensheid hebben we zo'n tijdens klein met percentage van ons tijdens inkomen uitgegeven aan uit voedsel: minder dan 10%. van Voeding is, dankzij onder uit andere naar kunstmest, goedkoper uit dan ooit, maar de tol is door hoog. op Zo is kunstmest gemaakt van een olie en op verbruiken vrachtwagens, de vliegtuigen en schepen die de uit producten over met de het wereld transporteren grote hoeveelheden fossiele brandstoffen. van Willem de Treep en Drees de Peter van den Bosch, twee in in jongens die elkaar hebben leren kennen naar uit op de Universiteit van met Wageningen, doen er iets aan. in Ze door zijn het bedrijf Willem een & Drees een begonnen, dat door supermarkten voorziet van groenten en naar fruit van een boeren uit de buurt. Ze van hebben uit daarbij een tiental basisuitgangspunten het zoals het gebruik de van in duurzame teeltwijzen, minder transport, seizoensproducten van uit door de volle grond tijdens of onverwarmde kassen, respect op tv voor het naar milieu en herkenbaarheid. Ze in laten zien dat tijdens achter ieder product op tv een mens zit, waardoor met de boeren in een gezicht krijgen. met Samen met Willem en Drees naar rijden we een het dagronde de en ontmoeten we op tv zowel de naar boeren als de beheerders op tv van supermarkten die in de het project gestapt uit zijn.

juli 2020
29-08-2010 19:00

Aflevering 8

De Vlinderrevolutie - Aflevering 8

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

22-08-2010 19:05

Bij de beesten af: Biodiversiteit

De Vlinderrevolutie - Bij de beesten af: Biodiversiteit

Een vlinder kan met zijn vluegelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. In iedere aflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welke wijze zij de wereld een beetje mooier make...

15-08-2010 19:00

Afval & recycling

De Vlinderrevolutie - Afval & recycling

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

08-08-2010 19:05

Vlinder 5 - Op je gezondheid

De Vlinderrevolutie - Vlinder 5 - Op je gezondheid

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat centraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven die tot grote veranderingen kunnen leide...

01-08-2010 19:00

Aflevering 4

De Vlinderrevolutie - Aflevering 4

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat centraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven die tot grote veranderingen kunnen leide...

25-07-2010 19:05

Vlinder 3 - Geven is het nieuwe nemen

De Vlinderrevolutie - Vlinder 3 - Geven is het nieuwe nemen

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat ventraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven, die tot grote veranderingen kunnen leid...

18-07-2010 19:05

Vlinder(s) 2 - Willem & Drees

De Vlinderrevolutie - Vlinder(s) 2 - Willem & Drees

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

De Vlinderrevolutie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Vlinderrevolutie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Vlinderrevolutie bij De Vlinderrevolutie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Vlinderrevolutie. Heb je een uitzending van De Vlinderrevolutie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Vlinderrevolutie gemist

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog tekeren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kanveroorzaken, zo kunnen kleine gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot een betere wereld. In iedereaflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welkewijze zij de wereld een beetje mooier maken.

Uitzending gemist van De Vlinderrevolutie? Hier kun je alle uitzendingen van De Vlinderrevolutie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 29-08-2010 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!