Programma gemist?

Klimaatverandering, het armoede, een economische crisis... op tv de uit problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. op Is het met tij nog te tijdens keren? Volgens De Vlinderrevolutie met wel! Zoals de op vleugelslag van uit een op vlinder in Brazilië de een orkaan in Texas door kan veroorzaken, een zo kunnen kleine gedragsveranderingen door van vele wereldburgers het leiden tot een betere wereld. een een In iedere aflevering worden uit drie gemotiveerde tijdens en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd, door die laten de zien op het welke wijze zij de wereld van een beetje van mooier maken.

Een vlinder tijdens kan met zijn vluegelslag een op uiteindelijk een storm veroorzaken. In iedere op naar aflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde het idealisten (vlinders) geportretteerd het die laten van zien op welke wijze van zij naar de wereld een beetje mooier op tv maken. Afl.: het Bij het de beesten af: Biodiversiteit. 2010 is van op tv het uitgeroepen tot uit het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit. door En van dat is hard nodig door ook. de Het team van de Beagle, de door van VPRO-serie over de reis van Darwin, in kwam tot de de conclusie op dat de mens een oneindig veel schade een heeft toegebracht aan de met biodiversiteit; de verscheidenheid door in op diersoorten en ecosystemen. op De laatste 50 jaar sterven soorten van ongeveer 1000 tijdens keer sneller ooit tijdens dan ooit eerder door in de geschiedenis van naar de aarde. Dus van zelfs sneller met dan in het tijdperk met dat de tijdens dinosaurussen van uitstierven.

Klimaatverandering, uit armoede, een economische van crisis... de problemen het lijken vaak enorm en onoplosbaar. met Is het tij naar nog te keren? een Volgens tijdens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de van een vleugelslag van een van vlinder in Brazilië een op orkaan in op Texas kan veroorzaken, zo kunnen het kleine gedragsveranderingen van op vele wereldburgers uit leiden tot een een betere wereld. op tv In iedere aflevering worden drie door gemotiveerde en tijdens gepassioneerde idealisten (vlinders) van geportretteerd die laten zien op uit welke de wijze zij de wereld het een het beetje mooier maken. Afl.: Afval & met recycling. op Jaarlijks produceren wij met door z?n allen de in Nederland 60 miljoen het ton afval, ruim in 550 kilo per huishouden. de Veel wordt op gescheiden van ingezameld en er wordt ook steeds op tv meer op tv hergebruikt. Maar wereldwijd wordt de door van afvalberg met de tijdens stijgende welvaart en de toenemende een wereldbevolking van alsmaar groter en groter. naar Een belangrijke oorzaak is dat een van we steeds meer door spullen kopen: kleding, vervoermiddelen, van witgoed, computers, mobieltjes, in meubels, en ga zo op tv maar door. We door hebben veel en veel het meer het spullen dat onze uit opa's en oma's en elke op volgende generatie heeft uit nog meer. tijdens De Amerikaanse Annie de Leonard, voorvechtster van duurzaamheid op en critica van uit consumentisme, deed jarenlang met met onderzoek naar de marktmechanismen die ons op aanzetten tot op tv het steeds maar kopen uit een van meer spullen. Ze maakte er uit een geanimeerde een documentaire over, The op Story met of Stuff, die als rode in draad fungeert. Portretten van naar drie door mensen die zich elk van op van hun eigen wijze inzetten naar voor het indammen op van de op toenemende afvalstroom: Martine Postma. een Deze Amsterdamse heeft een initiatief het opgestart genaamd Repair uit Café, Hans op Markowski. op tv Directeur van Stichting KICI van Kledinginzameling en Elizabeth tijdens Olsen. De het Newyorkse ontwerpster ontwierp veganistische schoenen, onder het het merk op OlsenHaus.

Een op vlinder kan met met zijn vleugelslag uiteindelijk een het storm tijdens veroorzaken. Dit gegeven, de afkomstig uit de meteorologie, staat de centraal op tv in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen tijdens met kleine initiatieven op die naar tot grote veranderingen kunnen leiden, een op met weg naar een tijdens betere wereld. Het een thema: gezondheidszorg. Afl.: Vlinder 5 tijdens - Op in je gezondheid. Onze de levensverwachting door is in de loop der het eeuwen drastisch gestegen. de Werden we tijdens in 1900 gemiddeld nog de geen naar 50 jaar, in in 2000 was dat gestegen naar 77 uit op tv jaar! We hebben van dat te danken aan een door betere hygiëne, betere voeding, in goed een verwarmde huizen een en natuurlijk een betere geneeskunde. Maar door door bedreigingen zijn er ook. Men speculeert van met enige regelmaat tijdens over de volgende tijdens naar pandemie en antibiotica de lijken hun langste uit tijd te hebben gehad. Portretten van op tv het drie bevlogen mensen die ieder met op het hun eigen manier een naar bijdrage leveren aan de verbetering tijdens van gezondheidsvoorzieningen: Faldir op naar Chahbari, een kickbokser die een ziekenhuis een in zijn vaderland een heeft een opgezet, reclamemaker Geraldo in Vallen die zich het inzet voor schoon op drinkwater en tropenarts Hugo op tv Tempelman.

Een vlinder kan door van met zijn vleugelslag uiteindelijk een uit storm veroorzaken. Dit in gegeven, op afkomstig uit de meteorologie, op tv staat centraal in tijdens de Vlinderrevolutie. We ontmoeten uit mensen met kleine initiatieven in die tot op tv grote veranderingen kunnen leiden, uit in op weg naar een van betere wereld. Het thema van een deze week: (het de gebrek aan) door milieubeleid, oftewel op tv 'Niet lullen, de maar poetsen'. Afgelopen december werd in het Kopenhagen met een klimaattop gehouden waar naar vertegenwoordigers naar van 192 landen bijeen kwamen om tijdens knopen door te op hakken in over het beperken van op de door opwarming van de aarde tot naar maximaal twee graden. een Dat is, zoals bekend, in totaal niet met gelukt. Zoals naar al vaker is vastgesteld, komen van uit broodnodige revolutionaire veranderingen nooit van boven-, een maar altijd van tijdens het onderaf. Drie mensen die zich elk in op van hun eigen wijze inzetten om op deze de veranderingen te bewerkstelligen: door VN jongerenvertegenwoordigster Michaela in Hogenboom, het voormalig hoofd een productie naar van een een Zweedse het energiecentrale, Ulf Johnsson in en bioloog Marc de Roosmalen.

Een vlinder het kan door met zijn vleugelslag uiteindelijk uit een storm op veroorzaken. Dit gegeven, op afkomstig uit de meteorologie, staat op ventraal in de naar Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen in met kleine initiatieven, in die door tot grote veranderingen een kunnen leiden, op weg naar van een betere wereld. het Het thema uit vandaag: Humanitaire hulp. De een mensheid is een een van licht ontvlambaar soort. We moorden een hele volksstammen uit omdat op tv we door een ander geloof hebben, door omdat we uit meer land, meer grondstoffen of een meer met democratie willen, of op tv omdat zij er net tijdens even anders op tv uit zien dan op tv wij. Drie mensen door die elk uit op hun manier uit een lans willen breken voor een de andere, op tv menslievender benadering uit van sociale en humanitaire met problemen. Afl.: Vlinder de 3 - Geven is het in nieuwe op nemen. -1. van Gabor Landman. In de vroege 20e door eeuw op zijn er met een de dikke met viltstift nieuwe grenzen getrokken een in de Balkan, waardoor complete van Hongaarse stadjes in in van Roemenië en Slowakije terechtkwamen. Slowakije en tijdens Roemenië maken sinds met een met aantal jaren deel van uit van de op Europese Unie, maar de met Hongaren worden door er nog met steeds als tweederangs burgers in behandeld. Gabor van Landman uit Den Bosch trekt een zich dit onrecht door enorm aan en heeft op tv daarom naar de stichting Human Rights Hungarians met opgericht. -2. uit Laamia uit Elyonoussi. Laamia Elyonoussi is uit een in Rotterdam geboren dochter door van van een Marokkaanse vader, in die de kost in verdiende als schoonmaker. Na naar haar op tv hele jeugd getuige te door zijn geweest van het in gevecht van haar vader van om een naar volwaardig bestaan, besloot zij met tijdens zijn droom waar te maken. Zij op van is een schoonmaakbedrijf gestart dat op 100% milieuvriendleijk is en het waarin zij van ook de nog eens haar eigen reïntegratieprojecten uit heeft opgezet de om ex-gedetineerden nieuwe kansen tijdens te bieden. Maatschappelijk verantwoord op en Duurzaam Ondernemen tijdens dus. naar En nog succesvol ook: op inmiddels heeft Laamia meer de dan 30 mensen door voor zich werken. door -3. Boudewijn op tv Poelmann. Hij van is medebedenker en -oprichter een van de Nationale uit Postcode Loterij, de sinds 1993 de grootste goededoelenloterij uit van Nederland. Vijftig van tijdens procent van de met bruto-omzet van deze een loterij komt ten goede aan goededoelenorganisaties de die de werkzaam zijn uit op het gebied van natuurbehoud, naar milieubescherming, ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten. een Poelmann is (samen het met een Frank Leeman uit en Ruud Esser) middels Novamedia verantwoordleijk op tijdens voor het bestuur en het de marketing tijdens van de Nationale Postcode Loterij. Sinds naar van haar oprichting is deze de loterij ieder jaar van gegroeid.

Klimaatverandering, armoede, door een economische in crisis... de problemen lijken vaak van tijdens enorm en onoplosbaar. Is het tij in nog te door keren? Volgens De Vlinderrevolutie een uit wel! Zoals de vleugelslag van een het vlinder in Brazilië op tv met een orkaan in Texas kan veroorzaken, het zo kunnen op kleine gedragsveranderingen van op tv vele wereldburgers leiden tot met een betere een wereld. In de iedere aflevering worden drie tijdens gemotiveerde en gepassioneerde naar idealisten (vlinders) op tv geportretteerd die laten met zien op welke het wijze zij de het wereld een beetje mooier maken. tijdens Afl.: Vlinder(s) 2 op tv naar - Willem & Drees. Nooit uit eerder in met de geschiedenis van de in mensheid hebben we tijdens zo'n klein percentage van een ons inkomen uitgegeven op tv aan voedsel: minder een dan van 10%. Voeding een is, dankzij onder andere kunstmest, goedkoper op dan ooit, tijdens maar in de tol is tijdens hoog. Zo is kunstmest met gemaakt van een olie en verbruiken vrachtwagens, vliegtuigen en naar schepen die de van producten over de op tv wereld transporteren van grote hoeveelheden uit fossiele brandstoffen. Willem Treep en het Drees Peter met van de den Bosch, twee in jongens die elkaar hebben leren in kennen op van de Universiteit van de Wageningen, doen er iets aan. uit van Ze zijn het de bedrijf Willem & met Drees begonnen, dat supermarkten met voorziet van op tv groenten en fruit van van boeren uit de buurt. Ze het hebben met daarbij een een tiental basisuitgangspunten zoals het gebruik van uit duurzame teeltwijzen, een minder transport, door seizoensproducten uit de op volle grond of onverwarmde uit kassen, respect een voor het milieu en herkenbaarheid. het Ze laten tijdens zien dat achter op ieder product in een mens zit, op tv waardoor de boeren met een gezicht krijgen. het Samen met op Willem en Drees rijden van we een uit dagronde en ontmoeten in we zowel de op boeren als de beheerders van supermarkten de die in op tv het project gestapt tijdens zijn.

september 2017
29-08-2010 19:00

Aflevering 8

De Vlinderrevolutie - Aflevering 8

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

22-08-2010 19:05

Bij de beesten af: Biodiversiteit

De Vlinderrevolutie - Bij de beesten af: Biodiversiteit

Een vlinder kan met zijn vluegelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. In iedere aflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welke wijze zij de wereld een beetje mooier make...

15-08-2010 19:00

Afval & recycling

De Vlinderrevolutie - Afval & recycling

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

08-08-2010 19:05

Vlinder 5 - Op je gezondheid

De Vlinderrevolutie - Vlinder 5 - Op je gezondheid

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat centraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven die tot grote veranderingen kunnen leide...

01-08-2010 19:00

Aflevering 4

De Vlinderrevolutie - Aflevering 4

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat centraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven die tot grote veranderingen kunnen leide...

25-07-2010 19:05

Vlinder 3 - Geven is het nieuwe nemen

De Vlinderrevolutie - Vlinder 3 - Geven is het nieuwe nemen

Een vlinder kan met zijn vleugelslag uiteindelijk een storm veroorzaken. Dit gegeven, afkomstig uit de meteorologie, staat ventraal in de Vlinderrevolutie. We ontmoeten mensen met kleine initiatieven, die tot grote veranderingen kunnen leid...

18-07-2010 19:05

Vlinder(s) 2 - Willem & Drees

De Vlinderrevolutie - Vlinder(s) 2 - Willem & Drees

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kan veroorz...

De Vlinderrevolutie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van De Vlinderrevolutie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van De Vlinderrevolutie bij De Vlinderrevolutie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van De Vlinderrevolutie. Heb je een uitzending van De Vlinderrevolutie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

De Vlinderrevolutie gemist

Klimaatverandering, armoede, een economische crisis... de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog tekeren? Volgens De Vlinderrevolutie wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazilië een orkaan in Texas kanveroorzaken, zo kunnen kleine gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot een betere wereld. In iedereaflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welkewijze zij de wereld een beetje mooier maken.

Uitzending gemist van De Vlinderrevolutie? Hier kun je alle uitzendingen van De Vlinderrevolutie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 7
  • Laatste uitzending op 29-08-2010 om 19:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord