Programma gemist?
mei 2017
22-05-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Trump in Israël * Krijgt Schippers formatie in beweging? * Bindend referendum van de baan * Komt donorwet door Eerste Kamer? Met: Trump in Israël. Na zijn bezoek aan Saudi-Arabië is president Donald Trump geland in Tel Aviv, Israël. Trump blijft twee dagen in Israël en de Palestijnse gebieden. * Krijgt Schippers formatie in beweging? Informateur Schippers wacht een zware week om voldoende partijen zover te krijgen onderhandelingen te beginnen over een nieuw kabinet. VVD en CDA willen met de ChristenUnie praten, maar D66 voelt daar nog steeds niets voor. * Bindend referendum van de baan. Het bindend referendum komt er definitief niet. Twee van de drie partijen die het wetsvoorstel hebben ingediend, trekken hun handen ervan af. PvdA en GroenLinks willen het voorstel niet langer verdedigen in de Tweede Kamer. * Komt donorwet door Eerste Kamer? Hij kwam net door de Tweede Kamer: de nieuwe donorwet van D66. Met de wet wordt iedereen donor, tenzij hij of zij bezwaar maakt. De bal ligt nu bij de Eerste Kamer en het wordt spannend of de wet er doorkomt. De senatoren willen eerst in een deskundigenbijeenkomst, die morgen plaatsvindt, zich laten informeren voordat ze erover stemmen.

21-05-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Trump roept op tot strijd tegen terrorisme. * 'Meer ambitie nodig voor arbeidsgehandicapten'. Met: Trump roept op tot strijd tegen terrorisme. De Amerikaanse president Trump heeft bij een grote top tussen Arabische landen en de VS opgeroepen om het "islamitisch extremisme" serieus te bestrijden. Te gast is arabist Laila al-Zwaini. * 'Meer ambitie nodig voor arbeidsgehandicapten'. Het bedrijfsleven moet honderdduizend extra banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking, maar dat lukt niet. "We zien overal zaken vastlopen." Te gast is Illya Soffer van de belangenvereniging voor mensen met een beperking. *

20-05-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Trump in Saudi-Arabië voor verzoening. * Wie gaat er bewegen in de formatie? * Fotografe werd wereldberoemd met maffiafoto's. Met: Trump in Saudi-Arabië voor verzoening. President Donald Trump is aangekomen in Saudi-Arabië. Het is de eerste tussenstop op een ambitieuze negendaagse reis en zijn eerste optreden over de grens sinds hij op 20 januari werd beëdigd. * Wie gaat er bewegen in de formatie? Informateur Edith Schippers heeft nog geen idee met wie ze maandag gaat onderhandelen. Zal D66 gaan bewegen? Te gast zijn: D66-wethouder in Amsterdam Kajsa Ollongren en voormalig ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob. * Fotografe werd wereldberoemd met maffiafoto's. De maffia is nog steeds springlevend. Spil in de handel in afval, vluchtelingen en drugs. Dat zeggen de hoogste onderzoeksrechter van Italië en de bekende fotograaf Letizia Battaglia.

19-05-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Donkere wolken boven het VVD-congres? * Wie wordt de nieuwe president van Iran? * Wie wordt de nieuwe president van Iran? * "Ik ben vastbesloten door te gaan". Met: Donkere wolken boven het VVD-congres? De VVD houdt vandaag en morgen haar voorjaarscongres. Hoewel de afgelopen en komende verkiezingen officieel op de agenda staan, zullen het vertrek van voorzitter Henry Keizer, de uitspraken over bezuinigingen in de advocatuur van voormalig staatssecretaris Fred Teeven en de vastgelopen formatie punten van discussie zijn.* Wie wordt de nieuwe president van Iran? Iraniërs kiezen vandaag een nieuwe president. De grootste kanshebbers zijn de huidige president, de gematigde Hassan Rohani, en de conservatieve geestelijke Ebrahim Raisi. Na een verhitte campagnestrijd staat Rohani bovenaan in de peilingen. In Nieuwsuur het laatste nieuws vanuit Iran. * Erdogan ziet hoe beveiligers inslaan op betogers. De Turkse ambassadeur in de VS is op het matje geroepen vanwege een vechtpartij bij de ambassade in Washington afgelopen dinsdag. Lijfwachten van de Turkse president Erdogan sloegen toen in op betogers tijdens een demonstratie voor de ambassade. Op nieuwe beelden lijkt het erop dat Erdogan daar zelf opdracht voor geeft. * "Ik ben vastbesloten door te gaan". "Law not war", is de uitspraak waar hij bekend om werd. De 97-jarige Benjamin Ferencz kreeg tijdens de Tweede Wereldoorlog de opdracht om oorlogsmisdaden door de Duitsers te onderzoeken. Hij werd hoofdaanklager in de Neurenberg-processen waar nazi-kopstukken terechtstonden. In Nieuwsuur een uitgebreid interview.

18-05-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Hoofddoekverbod bij politie ter discussie. * Wat verwachten Iraniërs van nieuwe president? * De gelukkigste mensen wonen in Hellendoorn en Ede. Met: Hoofddoekverbod bij politie ter discussie. De Amsterdamse politie wil een discussie over de afschaffing van het hoofddoekverbod voor politieagentes. Als agentes een hoofddoek mogen dragen boven hun uniform wordt een baan bij de politie voor mensen met een migratieachtergrond mogelijk aantrekkelijker. De Amsterdamse politie wil dat de helft van de nieuwe agenten in Amsterdam van allochtone afkomst is. 'Diversiteit en kennis van alle culturen is voor ons essentieel om verbonden te blijven met alle burgers in Amsterdam', vindt politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg. * Wat verwachten Iraniërs van nieuwe president? Iran gaat morgen naar de stembus voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. De strijd gaat tussen gematigde en conservatieve kandidaten, waarbij de huidige president Hassan Rohani de belangrijkste gematigde kandidaat is. Aan de conservatieve kant maakt de belangrijke geestelijke Ebrahim Raisi de meeste kans. In Iran is de werkloosheid hoog en Iraniërs zijn teleurgesteld dat de economie niet substantieel is gegroeid sinds de sancties van het Westen zijn opgeheven en er een nucleaire deal werd gesloten. Correspondent Sander van Hoorn reisde van Mashhad naar Teheran en peilde de gevoelens in het land. * De gelukkigste mensen wonen in Hellendoorn en Ede. De Stichting Atlas voor Gemeenten heeft voor het eerst het geluksgevoel per gemeente in kaart gebracht in de Geluksatlas 2017. Daaruit blijkt dat de gelukkigste mensen wonen in Hellendoorn: 94 procent van de inwoners voelt zich gelukkig. Het minst gelukkig zijn mensen in Rotterdam, waar 82 procent van de inwoners zichzelf gelukkig noemt. Van de vijftig grootste gemeenten in Nederland telt Ede het hoogste percentage gelukkige mensen. 'Ede heeft de voordelen van een grote stad, maar niet de nadelen ervan, zoals onveiligheid', aldus onderzoeker Gerard Marlet.

17-05-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Waarop strandde de eerste formatieronde? * Na Nixon en Clinton nu ook impeachment voor Trump? * Zorgverleners zijn het zat om zelf tolken te betalen Met: Waarop strandde de eerste formatieronde? Informateur Edith Schippers is al begonnen met gesprekken voor de tweede formatieronde. Maar waarop klapte de eerste ronde precies? Dat wilde de Tweede Kamer vandaag weten. In Nieuwsuur het laatste nieuws en analyse van politiek verslaggever Dominique van der Heyde. * Na Nixon en Clinton nu ook impeachment voor Trump? Als het bericht over Trumps verzoek aan Comey klopt, dan kan dat mogelijk gezien worden als het belemmeren van de rechtsgang. En dat kan strafbaar zijn. Het kan zelfs leiden tot een afzettingsprocedure, zoals sommige politieke tegenstanders van de president graag zouden zien. Maar hoe waarschijnlijk is dat? * Zorgverleners zijn het zat om zelf tolken te betalen. Mensen met een verblijfsvergunning, zoals bijvoorbeeld erkende vluchtelingen, spreken vaak nog geen Nederlands, maar moeten soms toch naar de dokter of tandarts. Eerder kregen zorgverleners een vergoeding voor de inzet van een tolk. Maar op die regelingen is fors bezuinigd en dat leidt nu tot problemen.

16-05-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Formatie terug bij af * 200.000 slachtoffers van misbruik in de sport * Trump deelt informatie met de Russen Met: Formatie terug bij af. Na het mislukken van de onderhandelingen tussen D66, CDA, VVD en GroenLinks is de formatie weer terug bij af. Het struikelblok was migratie, daarover waren er te veel verschillen van mening. * 200.000 slachtoffers van misbruik in de sport. Oud-minister Klaas de Vries is officieel van start gegaan met het onderzoek 'Seksuele intimidatie en misbruik in de sport'. De commissie gaat de aard en de omvang van seksueel misbruik in de sportwereld onderzoeken, om vervolgens concrete aanbevelingen te kunnen geven aan sportorganisaties. * Trump deelt informatie met de Russen. President Donald Trump vindt dat hij in zijn volste recht stond om informatie over terrorismebestrijding en veiligheid in de luchtvaart te delen met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov. Het was zijn bedoeling om de Russen nog meer te betrekken bij de strijd tegen IS en het terrorisme.

15-05-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: * Formatiebesprekingen vastgelopen. * 'Kies voor techniekonderwijs'. * 'Veel bedrijven hebben geen enkel plan bij cyberaanval'. Met: * Formatiebesprekingen vastgelopen. De poging om een nieuw kabinet te vormen van VVD, CDA, D66 en GroenLinks is mislukt. De besprekingen zijn vastgelopen, liet informateur Edith Schippers vanavond weten. * 'Kies voor techniekonderwijs'. Technische bedrijven staan te springen om personeel, maar technische universiteiten kunnen het grote aantal studenten niet aan. "Een studentenstop zou een drama zijn." Te gast is minisiter Jet Bussemaker. * 'Veel bedrijven hebben geen enkel plan bij cyberaanval'. De computerveiligheid in Nederland staat er alles behalve rooskleurig voor, zo blijkt uit onderzoek. Ruim vier op de tien ondernemingen had de afgelopen twee jaar één of meerdere malen te maken met een datalek.

14-05-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Maatregelen ProRail voorkomen jaarlijks 70 zelfmoorden * Krijgt Macron Duitse steun om economie te hervormen? Met: Maatregelen ProRail voorkomen jaarlijks 70 zelfmoorden. Licht dat aanspringt bij een overgang of een extra hek bij het spoor. Het kan net voldoende zijn om mensen die zelfmoord willen plegen af te leiden en daarmee tegen te houden. Door nieuwe maatregelen van ProRail zijn er jaarlijks 70 zelfmoorden minder. * Krijgt Macron Duitse steun om economie te hervormen? Als nieuwe president van Frankrijk verwacht Emmanuel Macron grote Duitse investeringen om de Franse economie uit het slop te halen. Maar het is de vraag of bondskanselier Angela Merkel dat - in verkiezingstijd - kan en wil.

13-05-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Hoe kwetsbaar zijn we voor cyberaanvallen? * Veel mis met werksfeer en cultuur bij NFI Met: Hoe kwetsbaar zijn we voor cyberaanvallen? Duizenden computers en computernetwerken werden gisteren getroffen door de gijzelsoftware Wannacry. De massale aanval toont de kwetsbaarheid en afhankelijkheid van onze computersystemen. Het is volgens specialisten een wake-up call voor overheden. * Veel mis met werksfeer en cultuur bij NFI. Miscommunicatie, achterdocht, voortdurende conflicten en gebrek aan vertrouwen en eerlijkheid. Een vernietigend rapport over het Nederlands Forensisch Instituut, het NFI, legde deze week de vinger op een zere plek in de strafrechtketen.

12-05-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Boeren in verzet tegen verplichte slacht * Hulporganisaties medeplichtig aan oorlog * COA moet betalen voor lege opvangcentra Met: Boeren in verzet tegen verplichte slacht. Ruim 400 boeren willen naar de rechter stappen om te voorkomen dat hun melkkoeien naar de slacht moeten. Een rechter oordeelde vorige week al dat ruim 50 melkveehouders geen afstand hoeven te doen van hun koeien om de hoeveelheid mest terug te dringen. Staat het mestbeleid op losse schroeven? * "Hulporganisaties medeplichtig aan oorlog". Miljarden werden in Zuid-Sudan gestopt, maar het heeft niet geholpen. Terwijl de regering de helft van zijn budget besteedt aan wapens, houdt de internationale hulpindustrie het land op de been. Bestrijden ze daarmee de gevolgen van de oorlog, of voeden ze juist het conflict? * COA moet betalen voor lege opvangcentra. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) moet mogelijk nog jarenlang huur betalen voor azc's die leegstaan of gaan sluiten. Eind 2015 was er een piekperiode van asielzoekers die moesten worden opgevangen. Het COA sloot toen veel huurcontracten af met vakantieparken en leegstaande hotels.

11-05-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Het blijft muisstil rond de formatie * Bouterse blijft worstelen met proces én crisis * The Circle is fictie, maar niet ver verwijderd * * Populatie zwijnen op de Veluwe rijst de pan uit Met: Het blijft muisstil rond de formatie. De formatiebesprekingen zijn nu bijna zestig dagen aan de gang. Maar zit er schot in? Vanuit CDA-geledingen klinkt kritiek. * Bouterse blijft worstelen met proces én crisis. President Desi Bouterse worstelt met een gevecht op twee fronten: het decembermoordenproces gaat door en de economische crisis in Suriname houdt aan. * 'The Circle is fictie, maar niet ver verwijderd'. De film The Circle schetst een beklemmend beeld waarin privacy een zonde is en techbedrijven al snel belangrijker worden dan de overheid. * Populatie zwijnen op de Veluwe rijst de pan uit. Het aantal aanrijdingen met wilde zwijnen op de Veluwe is de laatste jaren explosief gestegen. Wat is wijsheid? Afschieten of het verkeer aanpassen?

10-05-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met : * Trump bekritiseerd om ontslag FBI-directeur. * Veel datalekken bij gemeenten. * Duitse sociaal-democraten nog altijd groot. Met : * Trump bekritiseerd om ontslag FBI-directeur. Opperste verbazing in de VS over het ontslag van FBI-directeur James Comey. De Amerikaanse president Donald Trump ontsloeg hem op staande voet. Media zien een verband met het Rusland-onderzoek. * Veel datalekken bij gemeenten. Gemeenten gaan zeer slordig om met gegevens van burgers. Het aantal meldingen van datalekken is in de eerste maanden van dit jaar fors toegenomen, blijkt uit nieuwe cijfers van de Autoriteit Persoonsgegeven. * Duitse sociaal-democraten nog altijd groot. Terwijl in heel Europa de sociaal-democraten van de politieke kaart worden geveegd, is in Duitsland de SPD nog steeds een grote partij. Ook al is het enthousiasme over de nieuwe SPD-leider Martin Schulz weer wat getemperd; de partij staat er niet slecht voor in de peilingen.

09-05-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: 'Bel Malta maar' * Opruimen kernafval Petten 71 miljoen duurder * Help, de dokter verzuipt! * Film als wapen in strijd tegen racisme * Dunya wil de spoken van IS uit Mosul verjagen Met: 'Bel Malta maar'. "Schiet op, alsjeblieft! De boot is aan het zinken." Het is de roep om hulp vanaf een vluchtelingenboot op de Middellandse Zee. Uit opgedoken geluidsopnamen blijkt dat de Italiaanse kunstwacht weigerde te helpen. Het schip zonk en 268 vluchtelingen kwamen om. * Opruimen kernafval Petten 71 miljoen duurder. De kosten voor het opruimen van het kernafval van de kernreactor in Petten vallen veel hoger uit dan geraamd. Er is een extra bedrag nodig van 71 miljoen euro, bovenop de eerder geraamde ruim honderd miljoen. * Help, de dokter verzuipt! Huisartsen in Nederland slaan alarm: ze hebben te weinig tijd om hun patiënten te helpen. Veel huisartsen raken zelfs zo overbelast dat ze een burn-out krijgen. * Film als wapen in strijd tegen racisme. Met zijn nieuwe documentaire I am not your negro zwengelt de Haïtiaanse filmmaker en activist Raoul Peck de maatschappelijke discussie over ongelijkheid in de VS opnieuw aan. * Dunya wil de spoken van IS uit Mosul verjagen. Dunya Ammar (23) uit Oost-Mosul leefde drie jaar lang in het hart van het kalifaat van IS. Ze zag hoe buren werden geëxecuteerd, verloor familieleden, en mocht niet over straat zonder een alles verhullende nikab.

08-05-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Patstelling in de polder * Zes boeken, vier mannen, twee vrouwen en één winnaar * Wat betekent Frankrijks keuze voor Macron? Met: Patstelling in de polder. De kans dat de sociale partners een breedgedragen polderakkoord kunnen presenteren aan het nieuwe kabinet, lijkt kleiner dan ooit. Naast het derde jaar werkloosheidsuitkering, liggen er nog andere pijnpunten op tafel. * Zes boeken, vier mannen, twee vrouwen en één winnaar. De winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2017 wordt live in Nieuwsuur bekend gemaakt. De Libris Literatuur Prijs is, samen met de AKO Literatuurprijs, de belangrijkste onderscheiding in de Nederlandstalige literatuur. * Wat betekent Frankrijks keuze voor Macron? De Fransen hebben de sociaal-liberaal Emmanuel Macron gekozen als hun nieuwe president. Hij zal een pro-Europese koers gaan varen, zo beloofde hij in zijn campagne. Wat gaat Europa daarvan merken? In de studio is Paul Scheffer, hoogleraar Europese Studies te gast.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 145. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Nieuwsuur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Nieuwsuur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Nieuwsuur bij Nieuwsuur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Nieuwsuur. Heb je een uitzending van Nieuwsuur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Nieuwsuur gemist

Nieuws, sport en achtergronden. Presentatie: Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke.

Uitzending gemist van Nieuwsuur? Hier kun je alle uitzendingen van Nieuwsuur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2163
  • Laatste uitzending op 22-05-2017 om 22:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord