Programma gemist?
maart 2017
27-03-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Oproep aan Schippers: betere integratie asielzoekers nodig * 'Bij deze mensen durft familie niet eens in de buurt te komen' * Trump zet morgen het mes in milieumaatregelen Met: Oproep aan Schippers: betere integratie asielzoekers nodig. Vluchtelingen die in Nederland aankomen, moeten zo snel mogelijk volwaardig meedoen aan de samenleving. Dat stelt de adviescommissie voor Vreemdelingenzaken vandaag in een brief aan de aankomende informateur. Het lijkt erop dat Edith Schippers dat wordt. * 'Bij deze mensen durft familie niet eens in de buurt te komen'. Voor zo'n 500 verstandelijk gehandicapten is geen plaats in een instelling, terwijl zij dringend zorg nodig hebben, zegt cliëntenorganisatie MEE. De instellingen zitten vol of kunnen geen passende zorg bieden. Hoe is dat mogelijk? * Trump zet morgen het mes in milieumaatregelen. Amerikaanse milieuactivisten zijn er al maanden bang voor en morgen lijkt het echt te gaan gebeuren: de ontmanteling van de milieuwetten die door Obama werden aangenomen. President Trump zet dan zijn handtekening onder een decreet dat een einde maakt aan de strengere regels voor de uitstoot van broeikasgassen.

26-03-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: 'Nergens plaats voor Siebe' * Kampers verzetten zich tegen 'uitsterfbeleid' Met: 'Nergens plaats voor Siebe'. Voor naar schatting vijfhonderd zwaar verstandelijk gehandicapten met ernstige gedragsproblemen is er geen plaats in een instelling, constateert cliëntenorganisatie MEE. De moeder van de 14-jarige Siebe, zit met de handen in het haar. * Kampers verzetten zich tegen 'uitsterfbeleid'. Veel gemeenten willen af van de staanplaatsen voor woonwagens. De woonwagenbewoners verzetten zich en komen op voor het behoud van hun cultuur.

25-03-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met o.a.: Intensieve veehouderij versus volksgezondheid * Nepnieuws 'dat mensen aan het denken zet' Met o.a.: Intensieve veehouderij versus volksgezondheid. Een gebrek aan landelijke regels voor de intensieve veehouderij, zorgt voor onrust op het Brabantse platteland. De coalitie in Bladel is inmiddels gesneuveld nadat een wethouder opstapte. * Nepnieuws 'dat mensen aan het denken zet'. Nieuwsuur spreekt een Russische en een Amerikaanse maker van 'alternatieve feiten' over hun bedoelingen. Beiden willen met nepnieuws vooral de media en naïeve lezers een lesje leren.

24-03-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Steunt de Republikeinse partij Trumps zorgwet? * Ook in Nederland aanklacht tegen 'sjoemelsigaret' * De teloorgang van links * Het Boekenbal Met: Steunt de Republikeinse partij Trumps zorgwet? President Trump lijkt de Republikeinen maar niet verenigd achter zijn nieuwe plan voor de gezondheidszorg te krijgen. En toch wil hij persé dat het Huis van Afgevaardigden vanavond stemt over zijn alternatief voor 'Obamacare'. Zal de Republikeinse partij zijn nieuwe zorgwet steunen? * Ook in Nederland aanklacht tegen 'sjoemelsigaret' . KWF Kankerbestrijding heeft aangifte gedaan tegen vier grote tabaksfabrikanten vanwege het manipuleren van tests op kankerverwekkende stoffen. De gezondheidsorganisatie beschuldigt de fabrikanten van zware mishandeling en valsheid in geschrifte. * De teloorgang van links . Ondanks de winst van GroenLinks hebben de drie grote linkse partijen samen 20 zetels verloren bij de verkiezingen van 15 maart. Hoe valt dat verlies te verklaren? In de studio een gesprek met Jan Marijnissen, oud-partijleider van de Socialistische Partij. * Het Boekenbal. Vanavond opent met het traditionele Boekenbal de 82e Boekenweek. Schrijver van het boekenweekgeschenk 'Makkelijk Leven' is Herman Koch; een Nederlands schrijver met internationaal succes. In Nieuwsuur de opening van het Boekenbal en een reportage over schrijver Herman Koch.

23-03-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: VVD, CDA, D66 en GroenLinks onderhandelen over kabinet * Hoe werkt een coalitie met ChristenUnie of GroenLinks * Nieuw in de Tweede Kamer * Drukte bij de Levenseindekliniek Met: VVD, CDA, D66 en GroenLinks onderhandelen over kabinet. De vier partijen willen samen onderzoeken of ze een kabinet kunnen vormen. De partijleiders hebben vanochtend voor het eerst samen gepraat met verkenner Schippers. Na afloop zeiden ze allemaal dat ze bereid zijn om verder te praten, al benadrukten ze ook dat er grote verschillen zijn. * Hoe werkt een coalitie met ChristenUnie of GroenLinks. die in de Provinciale Staten van Utrecht en Overijssel. In Utrecht werken VVD, CDA en D66 nauw samen met GroenLinks. In Overijssel is die rol weggelegd voor de ChristenUnie. * Nieuw in de Tweede Kamer. Gisteren werden maar liefst 71 Kamerleden uitgezwaaid. Zij maken de komende regeerperiode plaats voor eenzelfde aantal nieuwe Kamerleden. In Nieuwsuur een eerste kennismaking met vier van de nieuwe Kamerleden: Zihni Ozdil, Gidi Markuszower, Lilian Marijnissen en Anne Kuik * Drukte bij de Levenseindekliniek. Hoe omstreden ook; de Levenseindekliniek in Den Haag heeft het druk. Té druk zelfs. De directie doet een dringend beroep op huisartsen om onomstreden euthanasiegevallen, zoals bij mensen met terminale kanker, zelf te helpen en niet meer door te verwijzen.

22-03-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Aanslag in Londen * Heeft een verbod op partydrug 4-FA zin * Dozen pakken in de Tweede Kamer Met: Aanslag in Londen. Een man reed met een auto in op mensen op Westminster Bridge, waarbij vier doden en twintig gewonden zijn gevallen. Daarna stak hij een agent neer bij het parlementsgebouw, waarna hij zelf werd neergeschoten. In Nieuwsuur het laatste nieuws over de aanslag in Londen. * Heeft een verbod op partydrug 4-FA zin? De populariteit van partydrug 4-FA is sinds 2010 flink gestegen toen het bekend werd als XTC-light. Gebruikers zouden minder lang brak zijn na het gebruik. Maar de drugs zijn niet zonder gevaar. De overheid gaat daarom 4-FA per 1 april verbieden. Maar heeft dat wel zin? * Dozen pakken in de Tweede Kamer De Tweede Kamer nam vanmiddag afscheid van 71 van de 150 leden. De PvdA moest de meeste mensen uitzwaaien. Van de huidige fractie van 35 mensen gaan er maar drie als Kamerlid door. Opvallende vertrekkers zijn PvdA-er Ahmed Marcouch en Harry van Bommel van de SP.

21-03-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Verkenner Schippers praat met vier partijen. * Klimaatmaatregelen. * Aboutaleb liet posters Erdogan verwijderen. Terechte beslissing? * Gestolen schilderijen Van Gogh terug. Met: Verkenner Schippers praat met vier partijen. Formatieverkenner Schippers voerde vandaag de hele dag gesprekken om te kijken welke partijen een coalitie zouden kunnen vormen. Ze praatte eerst met VVD-voorman Rutte en CDA-leider Buma. Daarna ontmoette ze de leiders van D66 en GroenLinks. Rutte, die gisteren een voorkeur uitsprak voor een kabinet van VVD, CDA, D66 en een vierde partij, wilde vandaag na zijn gesprek met Schippers weinig zeggen. Buma liet weten dat het stadium om over een coalitie te praten wat hem betreft nog niet is aangebroken. Hij heeft Schippers vooral verteld wat hij inhoudelijk het belangrijkst vindt. Van de andere gesprekspartners van Schippers sprak D66-leider Pechtold zich gisteren uit voor een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. GroenLinks-leider Klaver pleitte voor een 'christelijk-progressief' kabinet, zonder de VVD. Het laatste nieuws uit Den Haag van correspondent Dominique van der Heyde. * Klimaatmaatregelen. 2016 was het warmste jaar ooit en deze trend zet zich in 2017 door. Het hoofd van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) koppelt extreme weersverschijnselen zoals droogte en orkanen direct aan de opwarming. De noodzaak om nu snel klimaatmaatregelen te nemen is groot. Een gesprek met Ed Nijpels, voorzitter Borgingscommissie Energieakkoord, en Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. * Aboutaleb liet posters Erdogan verwijderen. Terechte beslissing? In de Rotterdamse wijk Feijenoord zijn gisteren metershoge posters van de Turkse president Erdogan door de politie verwijderd. Burgemeester Aboutaleb had hiervoor opdracht gegeven in verband met de openbare orde. De politie zou de eigenaar van het pand al een paar keer hebben gevraagd om de posters weg te halen, maar dat is niet gebeurd. Volgens de politie kwam er daarna opnieuw informatie binnen dat de spanning tussen bewoners kon oplopen. Daarop werd besloten dat de posters direct moesten worden weggehaald. we zijn in Rotterdam en onderzoeken hoe die beslissing daar is gevallen. * Gestolen schilderijen Van Gogh terug. Twee gestolen schilderijen van Vincent van Gogh zijn terug in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het gaat om het Zeegezicht bij Scheveningen uit 1882 en Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen uit 1884/1885. Vanochtend werden ze in het museum onthuld voor de pers. De kunstwerken werden eind vorig jaar teruggevonden bij de maffia in Italië. Ze werden in december 2002 uit het museum gestolen. De dieven klommen op het dak van het museum en sloegen vervolgens een raam in. Binnen haalden ze de twee schilderijen van de muur. Een unieke kijk in het restauratie-atelier van het Van Goghmuseum, waar de schilderijen werden gerestaureerd.

20-03-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Is er al een voorkeurscoalitie in de maak? * Hongerend Somaliland moet zichzelf helpen * Wie wint de Libris Literatuur Prijs? Met: Is er al een voorkeurscoalitie in de maak? Alle dertien kwamen ze vandaag langs bij 'verkenner' Edith Schippers. De fractieleiders van de gekozen partijen mochten hun wensenlijstje voor de coalitie op tafel leggen. * Hongerend Somaliland moet zichzelf helpen. Nog maar zes jaar geleden stierven in Somalië een kwart miljoen mensen door ondervoeding. De hulpbudgetten zijn daarna alleen maar geslonken. Nu wordt de hoorn van Afrika opnieuw bedreigd door hongersnood en zijn miljoenen mensen in gevaar. * Wie wint de Libris Literatuur Prijs? Zes schrijvers maken kans op de Libris Literatuur Prijs 2017. Traditiegetrouw gaat Nieuwsuur bij hen langs om het goede nieuws te brengen.

19-03-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Nog altijd chaos in Griekenland * Turkijedeal: goede bedoelingen met beperkt resultaat * Dit eiland toont noodzaak én falen Turkijedeal * Rock-'n-roll kun je ook Chuck Berry noemen Met: Nog altijd chaos in Griekenland. Een jaar geleden sloot de EU een vluchtelingendeal met Turkije. De deal staat onder druk door de ruzie tussen Nederland, Duitsland en de Turkse president Erdogan. En er zitten nog steeds zestigduizend asielzoekers vast in Griekenland. * Turkijedeal: goede bedoelingen met beperkt resultaat. Een jaar na de deal met Turkije, blijkt dat de plannen ambitieuzer waren dan Griekenland aan kon. De EU-hulp aan Griekenland is inmiddels de duurste humanitaire operatie ooit. Maar er is gebrek aan coördinatie en veel bureaucratie en mismanagement. * Dit eiland toont noodzaak én falen Turkijedeal. Een jaar nadat Europese en Turkse leiders hun handtekening onder het akkoord zetten, zijn de problemen nog lang niet voorbij. Een overzicht van één jaar Turkijedeal en hoe die uitpakte op het kleine Griekse eiland Chios. * 'Rock-'n-roll kun je ook Chuck Berry noemen'. De rock-'n-roll-hemel is dit weekend weer een bewoner rijker. Eentje waar allen die hem voorgingen de rode loper voor zullen uitrollen. Zonder Chuck Berry waren zij er niet geweest.

18-03-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Hoe nu verder met de PvdA * Kiezers kiezen nu echt, met soms ingrijpende gevolgen Met: Hoe nu verder met de PvdA? De ledenraad van de Partij van de Arbeid komt vandaag bijeen. Hoe moet het verder met de partij, na het historische verlies bij de Tweede Kamerverkiezingen? Voorzitter Hans Spekman maakte gisteren zijn aftreden in het najaar bekend. * 'Kiezers kiezen nu echt, met soms ingrijpende gevolgen'. 'Een zoektocht naar een krachtiger geluid. De kiezers kiezen nu echt en dat heeft op sommige plaatsen ingrijpende gevolgen.' Het zijn typeringen die volgens Hans Anker, politiek onderzoeker en oud-campagnestrateeg van de PvdA, van toepassing kunnen zijn op de Nederlandse politiek.

17-03-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Hoe veerkrachtig is de PvdA * Merkel op bezoek bij Trump * 'OM misleidt rechter in zaak schietpartij Irak' Met: Hoe veerkrachtig is de PvdA? Van 38 naar 9 zetels. Binnen de PvdA woedt discussie over de vraag 'hoe nu verder?'. Dit weekend zullen de leden zich uitspreken over de toekomst van voorzitter Hans Spekman, die ook verantwoordelijk was voor de campagne. Wat doet de uitslag van de verkiezingen en de nasleep daarvan met de partij? * Merkel op bezoek bij Trump. Bondskanselier Angela Merkel ontmoet vandaag president Donald Trump. De twee wereldleiders denken totaal verschillend als het gaat om vrije handel, migratie en de manier waarop een samenleving beschermd moet worden. In Nieuwsuur meer over het bezoek en de verhouding tussen de beide wereldleiders. * 'OM misleidt rechter in zaak schietpartij Irak' In 2004 werd de Irakees Azhar Jaloud bij een wegversperring doodgeschoten. Bij die schietpartij in Zuid-Irak waren destijds een Nederlandse luitenant en Irakese militairen aanwezig. Advocaat Liesbeth Zegveld spant nu een zaak aan tegen het OM en de Nederlandse luitenant. Zij vindt dat het Openbaar Ministerie de rechter heeft misleid.

16-03-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Wat betekent de uitslag voor de formatie? * De implosie van links * PVV-stemmers teleurgesteld: 'Nederland weer misleid' Met: Wat betekent de uitslag voor de formatie? Hoe gaat het nieuwe kabinet eruitzien? Wat zijn de mogelijkheden? In Nieuwsuur een verkenning met Kajsa Ollongren, wethouder in Amsterdam en Henk Kamp, demissionair minister van Economisch Zaken. Beiden waren betrokken bij vorige formaties. * De implosie van links. 'Een bittere avond voor de Partij van de Arbeid', zei Lodewijk Asscher over het resultaat voor zijn partij. 'Ongelooflijk teleurstellend.' Toch is het niet alleen de PvdA die tegenvalt. Ondanks de winst voor GroenLinks is 'links' als geheel fors ingekrompen. PvdA, SP en GroenLinks komen opgeteld amper op veertig zetels. * PVV-stemmers teleurgesteld: 'Nederland weer misleid'. Ze balen, de PVV-stemmers in Limburg. Weliswaar is Geert Wilders in veel Limburgse gemeenten de winnaar, landelijk valt de uitslag tegen. Dat ervaren velen als extra zuur, omdat het in de peilingen lang leek uit te draaien op een nek-aan-nekrace met de VVD.

14-03-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Het slotdebat onder de loep. * Hier ging het in de campagne nauwelijks over. Met: Het slotdebat onder de loep. Een terugblik op het NOS-slotdebat met Telegraaf-columnist Nausicaa Marbe, haar NRC-collega Tom-Jan Meeus en Nieuwsuurs Dominique van der Heyde. Live vanuit Nieuwspoort in Den Haag. * Hier ging het in de campagne nauwelijks over. Nieuwsuur ging op zoek naar de thema's die niet of nauwelijks aan bod kwamen in de verkiezingscampagne, maar volgens experts wel ontzettend belangrijk zijn de komende vier jaar.

13-03-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

De burgemeester en de internationale rel * 'Hoe vindt u dat het gaat met Nederland?' * Felle confrontaties Rutte en Wilders in debat De burgemeester en de internationale rel. Rotterdam werd dit weekend het toneel van de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije over de vraag of de Turkse regering hier wel of geen campagne mocht voeren. Burgemeester Aboutaleb had er zijn handen vol aan. Vanavond blikt de burgemeester terug op een bewogen nacht. * 'Hoe vindt u dat het gaat met Nederland?' * In de aanloop naar de verkiezingen heeft Nieuwsuur voor de serie Buiten het Binnenhof gesproken met kiezers uit het hele land. Op acht verschillende plekken gaven mensen hun blik op Nederland en de politiek. Vanavond zijn een aantal van hen terug om terug te blikken op de campagnetijd. * Felle confrontaties Rutte en Wilders in debat . De lijsttrekkers Mark Rutte en Geert Wilders hebben elkaar harde verwijten gemaakt in een debat bij EenVandaag. Het was het eerste echte tv-debat tussen de twee. Ze verweten elkaar onbetrouwbaarheid. In Nieuwsuur duiding van politiek verslaggever Dominique van der Heyde.

12-03-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Nederland en Turkije op gespannen voet. We maken na een roerige nacht de balans op. Hoe heeft Nederland gehandeld en wat betekent dit voor de relatie tussen Nederland en Turkije? Met: Nederland en Turkije op gespannen voet. We maken na een roerige nacht de balans op. Hoe heeft Nederland gehandeld en wat betekent dit voor de relatie tussen Nederland en Turkije? Met bijdrages van correspondent Arjan Noorlander vanuit Brussel en Lucas Waagmeester vanuit Turkije. In de studio reageert Turkije-kenner Lily Sprangers.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 141. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Nieuwsuur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Nieuwsuur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Nieuwsuur bij Nieuwsuur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Nieuwsuur. Heb je een uitzending van Nieuwsuur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Nieuwsuur gemist

Nieuws, sport en achtergronden. Presentatie: Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke.

Uitzending gemist van Nieuwsuur? Hier kun je alle uitzendingen van Nieuwsuur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2108
  • Laatste uitzending op 27-03-2017 om 22:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord