Programma gemist?
februari 2017
24-02-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Nepnieuws in verkiezingscampagnes * Beveiliger Wilders al eerder veroordeeld * SGP: pro-leven, pro-gezin en kritisch op de islam Met: Nepnieuws in verkiezingscampagnes. Facebook en Twitter zijn voor politici ideale middelen om zonder tussenkomst van een kritische pers te communiceren met de kiezer. Partijpropaganda kan ongefilterd verzonden worden. Nederlandse politici blijken zich daarbij, al dan niet bewust, ook schuldig te maken aan het verspreiden van nepnieuws. * Beveiliger Wilders al eerder veroordeeld. Faris K., de man die maandag uit de beveiligingsdienst van Wilders werd aangehouden, blijkt in 2008 al veroordeeld te zijn voor het schenden van zijn ambstgeheim. En er blijken nog twee agenten uit de beveiligingsstaf van Wilders geschorst te zijn. In Nieuwsuur advocaat Peter Plasman, de advocaat van Faris. K. * SGP: pro-leven, pro-gezin en kritisch op de islam. In de aanloop naar de verkiezingen op 15 maart belicht Nieuwsuur elke dag een andere partij. Vandaag: de SGP. Lijsttrekker Kees van der Staaij is vanavond te gast in Nieuwsuur.

23-02-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen de themarubriek Politieke partijen, waarin een lijsttrekker geïnerviewd wordt. Vandaag: Jan Roos van VNL. Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse, met in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen de themarubriek Politieke partijen, waarin een lijsttrekker geïnterviewd wordt. Vandaag: Jan Roos van VNL.

22-02-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Politie worstelt met integriteit * Hoe vindt u dat het gaat met Nederland * Verwarring over nieuwe personeelsnorm verpleeghuizen Met: Politie worstelt met integriteit. Opnieuw komt de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) in het nieuws na het lekken van informatie door een agent. De man wordt ervan verdacht opsporingsinformatie te hebben gedeelt met een Marokkaans- Nederlandse misdaad organisatie. In de studio is hoogleraar Leo Huberts te gast. * 'Hoe vindt u dat het gaat met Nederland?' De afgelopen acht uitzendingen ging Nieuwsuur het land in om de stemming buiten het Binnenhof te peilen. Verschillende Nederlanders gaven hun blik op de politiek en het land. In Nieuwsuur geeft SCP-directeur Kim Putters uitleg over de uitkomsten. * Verwarring over nieuwe personeelsnorm verpleeghuizen. In verpleeghuizen heerst grote onduidelijkheid over de nieuwe tijdelijke personeelsnorm, blijkt uit een rondgang van Nieuwsuur langs tien verpleeghuizen. De nieuwe norm kan op verschilende manieren geïnterpreteerd worden.

21-02-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Oekraïne-referendum. * De jacht op illegalen in de VS. * Een leven lang leren. * Buiten het Binnenhof: Amsterdam Nieuw-West. Met: Oekraïne-referendum. Voor de zoveelste keer debatteert de Tweede Kamer vanavond over het verdrag met Oekraïne. Minister-president Mark Rutte vraagt de Kamer formeel toestemming om het verdrag ondanks de referendumuitslag goed te keuren. De uitkomst staat al vast: een ruime meerderheid steunt dat. Hoe kijken de politici zelf terug op hun rol in de aanloop naar het referendum? * De jacht op illegalen in de VS. President Donald Trump lost opnieuw een verkiezingsbelofte in. Eentje die gevoeld zal worden door miljoenen mensen die illegaal in Amerika verblijven. Vandaag kwam het Witte Huis met details over de aangekondigde uitzettingen van mensen zonder papieren. Een gesprek met Jeff Adachi, die in San Francisco een team van pro deo advocaten leidt. * Een leven lang leren. Na de middelbare school een vervolgstudie kiezen en daar de rest van je leven een carrière op bouwen, is verleden tijd. De arbeidsmarkt verandert razendsnel door technologische ontwikkelingen, waardoor banen verdwijnen of veranderen. Inmiddels raakt technologie niet alleen meer banen van laagopgeleide werknemers, maar ook die van midden- en hogeropgeleiden. Wie die veranderingen wil bijbenen, moet zich zijn hele werkzame leven bij- en omscholen, stellen wetenschappers en de overheid. Een leven lang werken betekent een leven lang leren. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit voor werknemers en werkgevers? We kijken naar twee voorbeelden in het binnen- en buitenland. * Buiten het Binnenhof: Amsterdam Nieuw-West. In de aanloop naar de verkiezingen spreken we voor de serie 'Hoe gaat het met Nederland?' met kiezers uit het hele land. In acht afleveringen vertellen onder meer ondernemers, gelovigen, ouderen en migranten hoe zij vinden dat het gaat met Nederland en met de politiek. De achtste en laatste aflevering vanuit Amsterdam Nieuw-West.

20-02-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Plan D66 voor legalisering wietteelt lijkt kansrijk * Buiten het Binnenhof: de PVV-stemmer * Trump wil een muur, Israël heeft hem al * SP op jacht naar PVV-stemmer Met: Plan D66 voor legalisering wietteelt lijkt kansrijk. Al decennia lang is het een vreemde constructie: De coffeeshop mag wel wiet verkopen, maar hoe die wiet de coffeeshop binnenkomt? D66 heeft nu een nieuw wetsvoorstel in de maak dat de 'achterdeur' moet regelen. En het parlement lijkt het plan in meerderheid te steunen. * Buiten het Binnenhof: de PVV-stemmer. In de aanloop naar de verkiezingen spreekt Nieuwsuur voor de serie 'Hoe gaat het met Nederland?' met kiezers uit het hele land. In acht afleveringen vertellen onder meer ondernemers, gelovigen, ouderen en migranten hoe zij vinden dat het gaat met Nederland en met de politiek. * Trump wil een muur, Israël heeft hem al. Wat is het effect van een muur? Israël heeft de afgelopen decennia gebouwd aan een afscheiding, om het risico op aanslagen te verkleinen. * SP op jacht naar PVV-stemmer. De SP worstelt met het standpunt over buitenlandse arbeiders in Nederland. De partij wil zich graag hard maken voor de belangen van Nederlandse arbeiders door strenge regels voor buitenlanders, maar is daar in een ver verleden om weggezet als extreemrechts.

19-02-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Trumps invloed op Nederlandse campagnes * Hollandse meesters veroveren het Louvre Met: Trumps invloed op Nederlandse campagnes. Welke rol speelt de Amerikaanse president Trump in de Nederlandse verkiezingscampagnes? Sommige politieke partijen zien Trump als een bedreiging, anderen juist als een goed voorbeeld. Trump dwingt alle partijen in ieder geval tot het maken van keuzes over veiligheid en defensie. * Hollandse meesters veroveren het Louvre. Hij noemt het zijn 'coming-out'. De Amerikaanse kunstverzamelaar Tom Kaplan treedt na dertien jaar verzamelen naar buiten met zijn unieke collectie van oude Hollandse Meesters. Met 250 werken is The Leiden Collection bijna de grootste ter wereld. Dertig topwerken hangen nu in het Louvre in Parijs.

18-02-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Vice-president Pence staat pal voor NAVO * 'Er moet ook een elite zijn in Nederland, met kennis' Met: Vice-president Pence staat pal voor NAVO. Op de jaarlijkse Veiligheidsconferentie in München heeft de Amerikaanse vice-president Mike Pence Europa verzekerd dat de Verenigde Staten verbonden blijven met de NAVO. Hij zei er wel bij dat de NAVO-lidstaten een eerlijke bijdrage moeten leveren aan het bondgenootschap. * 'Er moet ook een elite zijn in Nederland, met kennis'. In de aanloop naar de verkiezingen spreekt Nieuwsuur voor de serie Buiten het Binnenhof met kiezers uit het hele land. Op acht verschillende locaties in Nederland delen verschillende mensen hun blik op Nederland en de politiek. In de zesde aflevering: de elite.

17-02-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Iraanse Nederlanders onterecht uitgehoord door Rabobank * Veiligheidsconferentie in München * Tekenaar Dick Bruna (89) overleden * Hoe gaat het met Nederland? * Onlusten Parijs houden aan Met: Iraanse Nederlanders onterecht uitgehoord door Rabobank. Iraanse Nederlanders zijn boos op de Rabobank. Bankmedewerkers vroegen hen recent telefonisch naar privacygevoelige informatie. De bank erkent over de schreef te zijn gegaan, maar zegt zich te moeten houden aan Amerikaanse sancties tegen Iran. * Veiligheidsconferentie in München. In het Duitse München spreken negentien landen en de EU vandaag over de internationale veiligheid. Ook de Amerikaanse vice-president Mike Pence zal daarbij aanwezig zijn. Het zal hoofdzakelijk gaan over het, tegenstrijdige, buitenlandbeleid van de nieuwe president Donald Trump. * Tekenaar Dick Bruna (89) overleden. Dick Bruna is gisteravond in zijn slaap overleden in zijn woonplaats Utrecht. De tekenaar die vooral bekend werd van Nijntje is 89 jaar geworden. Tekenaar Joost Swarte blikt terug op Dick Bruna en zijn werk. * Hoe gaat het met Nederland? In de aanloop naar de verkiezingen spreekt Nieuwsuur voor de achtdelige serie Buiten het Binnenhof met kiezers uit het hele land. Met in de vijfde aflevering: de jongeren. Hoe vinden zij dat het met Nederland gaat? * Onlusten Parijs houden aan. Sinds begin deze maand is het onrustig in de voorsteden van Parijs. Aanleiding is de hardhandige arrestatie van een zwarte man door de politie. Een van de agenten is aangeklaagd voor verkrachting. Gaat de onrust ook de Franse presidentsverkiezingen beïnvloeden?

16-02-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Kiezen voor meer banen, minder ongelijkheid of betere overheidsfinanciën? * Buiten het Binnenhof: ouderen * Radicalisering van jongeren voorkomen Met: Kiezen voor meer banen, minder ongelijkheid of betere overheidsfinanciën? De onderlinge verschillen in de financieel-economische keuzes van de partijen bij de Kamerverkiezingen zijn groot. Dat zegt het Centraal Planbureau, dat de verkiezingsprogramma's heeft doorgerekend. De kiezer heeft echt wat te kiezen, aldus het CPB. * Buiten het Binnenhof: ouderen. Vanavond in de vierde aflevering: de ouderen en hun kijk op hoe het gaat met Nederland. * Radicalisering van jongeren voorkomen. Moeders spelen een sleutelrol in het signaleren van radicalisering van jongeren. Dat is de conclusie van het boek 'Sultan en de lokroep van de Jihad' dat verschijnt vandaag verschijnt.

15-02-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met o.a.: Mattis maant NAVO-bondgenoten defensie-begroting te verhogen * Team Trump had contact met Russische inlichtingendiensten * Elke teruggekeerde jihadist voor de strafrechter Met: Mattis maant NAVO-bondgenoten defensie-begroting te verhogen. De ministers van Defensie van de 28 NAVO-landen voeren topoverleg in het hoofdkwartier in Brussel. Hiervoor komt voor het eerst een lid van de Trump-regering naar Europa: de Amerikaanse generaal James Mattis. Hij heeft de andere lidstaten gemaand dat ze hun bijdrage aan de NAVO moeten opschroeven. * Elke teruggekeerde jihadist voor de strafrechter. Er komen steeds meer jihadisten uit IS-gebied terug naar Nederland. Dat stelt de geheime dienst AIVD vandaag in een rapport. Het afgelopen jaar zijn er al meerdere Nederlandse jihadstrijders teruggekeerd. Het Openbaar Ministerie wil ze allemaal voor de rechter brengen. In Nieuwsuur een gesprek met landelijk coördinerend officier terrorisme Ferry van Veghel. * 'Vluchtelingen komen echt niet om rotzooi te trappen' In de aanloop naar de verkiezingen spreekt Nieuwsuur voor de serie Buiten het Binnenhof met kiezers uit het hele land. In acht afleveringen vertellen onder meer ondernemers, gelovigen, ouderen en jongeren hoe zij vinden dat het gaat met Nederland en met de politiek. Vanavond in de derde aflevering Roel Winkel uit Hoogeveen.

14-02-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Hoe gaat het met Nederland? * 'Nederland is een vat vol kansen' * Eindhoven: de cijfers achter de jubelstemming * Adviseur Trump moet veld ruimen * Te rijk voor huurwoning, te arm voor hypotheek Met: Hoe gaat het met Nederland? Met nog 29 dagen te gaan tot de verkiezingen, trekt Nieuwsuur dwars door het land. In de 8-delige serie 'Buiten het Binnenhof' geven ondernemers, voedselbankbezoekers, ouderen en jongeren hun visie op Nederland en de politiek. *'Nederland is een vat vol kansen'. Eindhoven groeide de afgelopen jaren uit tot een creatieve broedplaats waar hightech en design samenkomen. Directeur Martijn Paulen van de internationaal bekende Dutch Design Week is trots op de ontwikkeling van Eindhoven en de groei van Dutch design. * Eindhoven: de cijfers achter de jubelstemming. De Nederlandse industrie groeide vorig jaar sterk, vooral in Brabant. Hightechbedrijven als de NTS Group, ASML, KNWE en NXP kwamen allen met klinkende jaarcijfers. De verwachting is dat die stijging de komende maanden aanhoudt. * Adviseur Trump moet veld ruimen. De hoogste Veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Michael Flynn, moest vannacht het veld ruimen. Hij had gelogen over contacten met Rusland. Is het vertrek van Flynn het einde van de problemen voor Donald Trump? * Te rijk voor huurwoning, te arm voor hypotheek. Er zijn te weinig betaalbare huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. Staatssecretaris Rob van Gijzel wil dat verhuurders en financierders beter gaan samenwerken en snel 50.000 woningen gaan bouwen.

13-02-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: *Hoe gaat het met Nederland? * 'De crisis is voorbij, maar niet voor ons' * De cijfers achter de armoede. * Syrië, hoe nu verder? * Syrië, hoe nu verder? Met: * Hoe gaat het met Nederland? Met nog dertig dagen te gaan tot de verkiezingen, trekt Nieuwsuur dwars door het land. In de 8-delige serie 'Buiten het Binnenhof' geven ondernemers, voedselbankbezoekers, ouderen en jongeren hun visie op Nederland en de politiek. * 'De crisis is voorbij, maar niet voor ons' Voor Arie en Harma Kempinga en hun drie kinderen telt letterlijk iedere cent. Het gezin uit Oldambt in Oost-Groningen zit al tien jaar in de schulden en het einde is voorlopig nog niet in zicht. * De cijfers achter de armoede. Afgelopen jaar nam het aantal armen in Nederland voor het eerst af sinds de recessie. Alleen de langdurige armen profiteren niet van de economische groei. * Syrië, hoe nu verder? Het Syrische regime heeft vorig jaar alles ingezet om Oost-Aleppo te heroveren en daarbij zijn oorlogsmisdaden gepleegd. Dat concludeert onderzoeksgroep Bellingcat, samen met een Amerikaanse denktank. Te gast is Midden-Oosten-correspondent Sander van Hoorn. * Huiswerkvrije school als alternatief. Commerciële bedrijven die huiswerkbegeleiding geven aan scholieren zijn niet voor iedereen betaalbaar. Scholen experimenteren nu met een gratis alternatief.

12-02-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: * baanonzekerheid: 'Ik voel mij een junk, continue op zoek naar zekerheid". * Hoe ver zijn we af van een cyberoorlog? Met: * 'Ik voel mij een junk, continue op zoek naar zekerheid". Het kabinet van VVD en PvdA is er niet in geslaagd om de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten op te lossen. De komende verkiezingen zijn bepalend voor de toekomstige arbeidsmarkt. Nieuwsuur besteedt daarom in drie afleveringen aandacht aan de vastgelopen arbeidsmarkt in Nederland. Vanavond deel 3: baanonzekerheid. Veel flexwerkers zijn minder tevreden met zichzelf, het werk en hun leven. Dit heeft niet alleen persoonlijke gevolgen, maar ook gevolgen voor de maatschappij als geheel. * Hoe ver zijn we af van een cyberoorlog? Cyberaanvallen nemen toe. Nederlandse ministeries en justitie zijn daarbij ook doelen. Het spoor van deze aanvallen leidt volgens deskundigen onder andere naar Rusland. Het Nederlands kabinet constateert dat conflicten ook met digitale middelen kunnen worden uitgevoerd. Hoe ver zijn we af van een cyberoorlog?

11-02-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: * Franse presidentskandidaat Fillon in opspraak vanwege corruptie. * Wat gaat er veranderen voor zzp'ers? Met: * Franse presidentskandidaat Fillon in opspraak vanwege corruptie. De Franse conservatieve presidentskandidaat François Fillon is zwaar beschadigd na onthullingen over goedbetaalde parlementsbanen voor zijn vrouw en kinderen. Hij haalt mogelijk niet eens de tweede ronde van de presidentsverkiezingen die in mei dit jaar plaatshebben. * Wat gaat er veranderen voor zzp'ers? Het kabinet van VVD en PvdA is er niet in geslaagd om de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten op te lossen. De komende verkiezingen zijn bepalend voor de toekomstige arbeidsmarkt.

10-02-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Artsen adverteren tegen euthanasie bij zwaar dementen. * McGregor dicrimineerde oudere werknemers na doorstart. * Het Deense ontslagmodel: snel ontslagen, snel aan het werk. Met: Artsen adverteren tegen euthanasie bij zwaar dementen. Een groep van ruim 200 artsen en ethici vindt dat mensen die vergevorderd dement zijn, geen euthanasie moeten kunnen krijgen. Als mensen niet meer zelf kunnen aangeven dat ze willen sterven of enig besef van de dood hebben, mogen ze niet worden geholpen. * McGregor dicrimineerde oudere werknemers na doorstart. Ouder winkelpersoneel is gediscrimineerd bij de doorstart van het failliete modebedrijf McGregor. Dat is het oordeel van het College voor de Rechten van de Mens. Winkelpersoneel met een lang dienstverband kreeg geen nieuw contract aangeboden. * Het Deense ontslagmodel: snel ontslagen, snel aan het werk. Het kabinet is er niet in geslaagd de problemen rond vaste en flexibele arbeidscontracten op te lossen. De komende verkiezingen zijn bepalend voor de toekomstige arbeidsmarkt. Nieuwsuur besteedt in drie afleveringen aandacht aan de vastgelopen arbeidsmarkt. Vanavond: Denemarken.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 139. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Nieuwsuur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Nieuwsuur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Nieuwsuur bij Nieuwsuur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Nieuwsuur. Heb je een uitzending van Nieuwsuur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Nieuwsuur gemist

Nieuws, sport en achtergronden. Presentatie: Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke.

Uitzending gemist van Nieuwsuur? Hier kun je alle uitzendingen van Nieuwsuur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2078
  • Laatste uitzending op 24-02-2017 om 22:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord