Programma gemist?
april 2017
22-04-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Wetenschappers de straat op. * Wel of geen abortusreferendum? * Wonen in een hotelkamer. Met: Wetenschappers de straat op. In zo'n 600 steden over de hele wereld zijn vandaag demonstraties die het belang van wetenschap benadrukken. De March for Science komt uit Amerika, waar de wetenschap steeds verder onder druk komt te staan sinds president Donald Trump aan de macht is. * Wel of geen abortusreferendum? Ierland is een van de laatste landen in Europa waar abortus een misdrijf is. Er staat maar liefst veertien jaar gevangenisstraf op. Een burgertop komt dit weekeinde met een advies over de abortuswetgeving. * Wonen in een hotelkamer. Steeds meer gezinnen in Nederland komen zo diep in de financiële problemen dat ze dakloos raken. Tientallen kinderen wonen vaak maandenlang met hun ouders in één hotelkamer.

21-04-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Aanslag Champs-Élysées. * Amerikaanse wetenschap slaat alarm. * Problemen bij sociale werkbedrijven. Met: Aanslag Champs-Élysées. In Frankrijk heeft zich na de schietpartij gisteravond op de Champs-Élysées een tweede verdachte gemeld bij de politie. Hij zou connecties hebben met de man die een politieagent doodschoot. De angst in Frankrijk was groot dat er rond de verkiezingen een aanslag zou worden gepleegd. Het is de vraag wat de aanslag voor invloed heeft op de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen zondag. Kandidaten Fillon en Le Pen hebben hun campagne stilgelegd. * Amerikaanse wetenschap slaat alarm. Amerikaanse wetenschappers gaan morgen in tientallen steden de straat op om te demonstreren tegen het beleid van president Donald Trump. Met de March for Science protesteren de wetenschappers tegen de miljarden die Trump wil bezuinigen op wetenschappelijk onderzoek. De Amerikaanse wetenschap slaat alarm. Een reportage van correspondent Wouter Zwart die sprak met onderzoekers in Princeton, het kloppende hart van de wetenschap. * Problemen bij sociale werkbedrijven. Het was één van de hervormingen van het afgelopen kabinet: het sluiten van de sociale werkplaatsen voor nieuwe mensen met een arbeidsbeperking. En voor mensen die er al werkten, werd gezocht naar werk bij gewone bedrijven. Maar ruim twee jaar later piept en kraakt het in de sector. De sociale werkplaatsen hebben miljoenentekorten, maar tegelijkertijd is er te veel werk. Sommige werkplaatsen huren zelfs Oost-Europese uitzendkrachten in voor werk dat bedoeld is voor de kwetsbare doelgroep.

20-04-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Reces in Den Haag * Wederopbouw Mosul * Schade Groningen * Invasie van exoten Met: Reces in Den Haag. De vier partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet houden na vandaag een weekje reces. VVD-leider Mark Rutte zei gisteren dat hij niet denkt dat de partijen het daarvoor eens worden. Rutte herhaalde dat alle vier de partijen van plan zijn om de onderhandelingen te laten slagen, maar dat nog moet blijken of het ook gaat lukken. Informateur Edith Schippers geeft vanmiddag een korte toelichting op de stand van zaken. Met het laatste nieuws en analyse uit Den Haag. * Wederopbouw Mosul. Al zes maanden probeert een brede coalitie de Noord-Iraakse stad Mosul te heroveren op Islamitische Staat. Daar waar de IS-strijders verdreven zijn, proberen bewoners langzaam hun gewone leven weer op te pakken. Dat gebeurt zo goed en zo kwaad als het gaat in een stad die in puin ligt en waar continu dreiging is van mortierinslagen en ontploffende bermbommen. Toch is er in Oost-Mosul een groep bevlogen bewoners die zich met volle overgave op de wederopbouw van hun stad richten. Verslaggever Roozbeh Kaboly zocht hen op. * Schade Groningen. Het Openbaar Ministerie moet onderzoeken of de NAM zich bij de gaswinning schuldig heeft gemaakt aan het beschadigen van woningen, waarbij mogelijk levensgevaarlijke situaties zijn ontstaan. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bepaald. De zaak was aangespannen door de Groninger Bodem Beweging (GBB) en individuele klagers uit het gaswinningsgebied. Zij zeggen in sommige gevallen met forse schade aan hun woningen te kampen door de aardbevingen als gevolg van de jarenlange gaswinning. * Invasie van exoten. In Veenendaal is een man gisteren uren bezig geweest om zijn goudvissen uit de gracht te halen, die een bedreiging vormden voor de inheemse kroeskarpers. Maar goudvissen zijn niet de enige 'exoten' die schade aanrichten aan de Nederlandse natuur. Zo rukt in Amersfoort de Japanse Duizendknoop op, een sierplant die nietsvermoedend werd meegenomen uit Japan. De plant groeit inmiddels door funderingen, asfalt en bruggen. Wetenschappers luiden de noodklok. Nieuwsuur maakte in samenwerking met De Kennis van Nu een reportage over de invasie van exotische soorten in Nederland.

19-04-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Via YouTubers overspoeld met reclame * Venezuela in verval * Snellere vernieuwing in het onderwijs nodig Met: Via YouTubers overspoeld met reclame. Adverteerders geven steeds meer geld uit aan online reclame. Een populaire manier is het sponsoren van vloggers. Vaak gaat het om jonge, populaire vloggers en YouTubers die producten noemen. Wat mag er wel en wat niet? En wie controleert dat? * Venezuela in verval. Dagelijks zijn er protesten tegen de regering van president Maduro. De inwoners van Venezuela kampen met tekorten aan voedsel, brandstof en medicijnen. Terwijl de economie instort, vertoont het bewind van de president steeds meer dictatoriale trekjes. * Snellere vernieuwing in het onderwijs nodig. Vandaag praat de Kamer met experts over de onderwijsherziening, ook wel bekend onder de naam Onderwijs2032. Het gaat allemaal over de vraag: welke kennis en vaardigheden moeten leerlingen in het primair en het voortgezet onderwijs leren om klaar te zijn voor hun toekomst?

18-04-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Premier May wil vervroegde verkiezingen Verenigd Koninkrijk * 'Klimaatkosten oneerlijk verdeeld' * Eritrea: twee werkelijkheden Met: Premier May wil vervroegde verkiezingen Verenigd Koninkrijk. Het kwam als een volslagen verrassing: om tien over twaalf kondigde de Bitse premier Theresa May vandaag vervroegde verkiezingen aan. May, die premier Cameron opvolgde en zelf niet gekozen is, wil haar positie versterken. In het binnenland en ook bij de onderhandelingen met de EU over de brexit. Nu heeft haar Conservatieve Partij slechts een kleine meerderheid in het Lagerhuis. * 'Klimaatkosten oneerlijk verdeeld'. Wat kost het Nederlandse klimaatbeleid en wie draait er op voor de kosten? En wat is de verdeling van de kosten tussen de armste, rijkste en huishoudens met een middeninkomen om ervoor de zorgen dat Nederland zich houdt aan het verdrag van Parijs? In dat verdrag is afgesproken dat de opwarming van de aarde tot twee graden beperkt moet blijven. Daarvoor zal de uitstoot van broeikasgassen in 2050 tot vrijwel nul moeten zijn teruggebracht. * Eritrea: twee werkelijkheden. Eritreeërs zijn de op een na grootste groep vluchtelingen in Nederland. Volgens de Verenigde Naties maakt het Eritrese regime zich schuldig aan misdaden tegen de menselijkheid. Maar volgens de Eritrees-Amerikaanse activiste Sophia Tesfamariam zijn de Eritrese vluchtelingen die naar Nederland komen in werkelijkheid economische migranten.

17-04-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Hoe verder na het Turkse referendum? * Het referendum en de Nederlandse Turken Met: Hoe verder na het Turkse referendum? Turkije gaat veranderen langs de lijn die president Erdogan wenst: de functie van premier wordt afgeschaft, het parlement levert macht in en de rol van de president wordt groter. Wat betekent de uitslag voor de toekomst van Turkije? In Nieuwsuur een gesprek met deskundigen Lily Sprangers en Joost Lagendijk. * Het referendum en de Nederlandse Turken. In Nederland stemde een grote meerderheid van de mensen met stemrecht 'ja'. De opkomst was 45 procent, 71 procent van hen was voor de voorstellen van president Erdogan. Wat betekent die uitslag voor de Turkse gemeenschap in Nederland?

15-04-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Invloed islam groeit in Franse voorsteden * Geen kernproef, wel dreigende taal Noord-Korea * Het gaat slecht met Twitter Met: Invloed islam groeit in Franse voorsteden. Over acht dagen stemmen de Fransen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Welke president het ook wordt, hij of zij krijgt te maken met de groeiende problemen in de Franse voorsteden. Naast hoge werkloosheid en segregatie krijgt de fundamentalistische islam daar steeds meer greep op de moslimgemeenschap. * Geen kernproef, wel dreigende taal Noord-Korea. De gevreesde nucleaire test bleef uit, maar de dreiging is er niet minder om. De nationale feestdag in Noord-Korea werd een demonstratie van militaire kracht om te laten zien wat het land in huis heeft en de wereld angst en ontzag in te boezemen. En dat ging gepaard met nieuwe dreigementen aan het adres van Amerika. * Het gaat slecht met Twitter. Het sociale medium kampt met teruglopende gebruikersaantallen en dalende inkomsten. En dat terwijl andere media zoals Facebook, Instagram en Snapchat populairder worden. Twitter krimpt, terwijl vooral politici en grote bedrijven het intensiever gebruiken dan ooit.

14-04-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Liggen Amerika en Noord-Korea op ramkoers? * Turkse stad Kayseri in de greep van de angst * Nieuw kabinet moet ingrijpen in vrije huursector' Met: Liggen Amerika en Noord-Korea op ramkoers? Volgens een organisatie die het atoomprogramma van Noord-Korea volgt, is het land een nieuwe kernproef aan het voorbereiden. En dat stuit de VS tegen de borst. In Nieuwsuur Mart de Kruif, voormalig Commandant der Landstrijdkrachten en Noord-Korea-deskundige Michiel Hoogeveen. * Turkse stad Kayseri in de greep van de angst. 'Niemand durft meer iets te zeggen, niemand durft meer te investeren.' De Turkse werkstad Kayseri was het motorblok van Erdogans economische succesverhaal. Maar de mislukte coup heeft alles veranderd. Machtige zakenmagnaten met vermeende Gülen-banden zitten in de cel, hun miljoenen-ondernemingen zijn onteigend. * 'Nieuw kabinet moet ingrijpen in vrije huursector'. Wie zoekt naar een betaalbaar huurhuis in het middensegment kan in grote delen van Nederland lang zoeken. Voor mensen die tussen de 2000 en 3000 euro per maand verdienen, zijn er amper woningen in de Randstad en grote steden in Noord-Brabant. Of de huur is onbetaalbaar.

13-04-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Omstreden bezoek uit Eritrea * Wat willen de VS en Rusland met Syrië? * De Franse jongeren en de verkiezingen Met: Omstreden bezoek uit Eritrea. Een groep demonstranten heeft in Veldhoven een auto van een Eritrese diplomaat bestormd. Het zou gaan om de consul-generaal Solomon Mehari. De demonstranten protesteren tegen de komst van een omstreden regeringsfunctionaris. Ook blokkeren ze de ingang van het conferentiecentrum, waar de functionaris gaat spreken. Nieuwsuur is in Veldhoven en in de studio is Jan Abbink, Oost-Afrikaspecialist van het Afrika Studie Centrum in Leiden, te gast. * Wat willen de VS en Rusland met Syrië? Rusland steunt vooralsnog het regime van de Syrische president Bashir al-Assad. De VS hielden zich lang afzijdig, maar hebben nu duidelijk gemaakt dat ze de inzet van chemische wapens niet tolereren.Beide landen hebben een zware invloed op de toekomst van Syrië. Hoe pakt dat uit? Een gesprek met Elliot Abrams de Amerikaanse oud-adviseur van president Bush en Andrej Kortunov, adviseur van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. * De Franse jongeren en de verkiezingen. Franse jongeren kunnen bij de presidentsverkiezingen op 23 april het verschil gaan maken. Maar een grote groep heeft weinig vertrouwen in de politiek en dreigt thuis te blijven. Onder de jongeren die wel gaan stemmen, is vooral de nationalistische kandidaat Marine Le Pen populair. Een reportage over de achtergrond van de stem van de Franse jeugd.

12-04-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: De strijd om West-Mosul, Irak * De kunst van het formeren * Rechter terug in euthanasiedebat Met: De strijd om West-Mosul, Irak. Het Iraakse leger is bezig met een operatie om Islamitische Staat ook uit het westen van de Iraakse stad Mosul te verdrijven. Mosul is een belangrijk bolwerk van IS. Het oostelijke deel is inmiddels bevrijd. Verslaggever Roozbeh Kaboly bezocht de frontlinie waar mensen het oorlogsgeweld ontvluchten en sprak de inwoners van West-Mosul over het leven in het zogenaamde kalifaat. * De kunst van het formeren. De oud-informateurs Wouter Bos (PvdA) en Henk Kamp (VVD) vinden dat er veel mythevorming is ontstaan rond de kabinetsformatie van 2012. Volgens hen is ten onrechte de indruk ontstaan dat "we zaten te kwartetten". Dat beeld werd versterkt, toen drie oud-informateurs vorige week in Nieuwsuur zeiden dat de formatie van 2012 niet voor herhaling vatbaar is. * Rechter terug in euthanasiedebat. Het is nu precies vijftien jaar geleden dat de euthanasiewet van D66-minister voor Volksgezondheid Els Borst van kracht werd. Ieder jaar maken er meer mensen gebruik van. Vorig jaar ruim 6000.

11-04-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: De bedreiging van Sylvana Simons. * Het verhaal van oud-voorzitter Munsterman van FC Twente. * Confrontatie in Californië. Met: De bedreiging van Sylvana Simons. Morgen begint de rechtszaak tegen 22 verdachten van opruiing, discriminatie en belediging van Sylvana Simons. De verdachten, variërend in leeftijd van 15 tot 72 jaar, komen uit het hele land. Veel van hen plaatsen berichten op sociale media. Sommige berichten waren zo bedreigend, dat Simons beveiliging kreeg. We gaan in op de vraag: Waar ligt de grens van vrijheid van meningsuiting? * Het verhaal van oud-voorzitter Munsterman van FC Twente. Het heeft Joop Munsterman twee jaar aan publieke stilte en zelfreflectie gekost om zijn periode bij FC Twente op een rijtje te zetten. 'Eigenlijk was mijn tijd na het kampioenschap voorbij', vertelt de oud-voorzitter in een exclusief interview aan Nieuwsuur. Munsterman wilde FC Twente naar Europees topniveau brengen, maar het leidde bijna tot de ondergang van de club. Na zijn vertrek als voorzitter kwamen er schimmige constructies aan het licht. De KNVB voelde zich misleid en de club ontkwam op het nippertje aan een verplichte degradatie naar de eerste divisie. * Confrontatie in Californië. De staat Californië en de federale overheid liggen op ramkoers. Dat zegt een sheriff die graag een zeer gevaarlijke crimineel en illegale immigrant het land uit wil zetten, maar dat van de staat niet mag. De reden: Californië wenst niet mee te werken aan de strenge migratiewetgeving van president Donald Trump. Trump dreigt op zijn beurt de federale budgetten voor Californië te korten. We maakten een reportage in Californië over het contrast tussen Trumps migrantenbeleid en het verzet van de staat.

10-04-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: * Wat zijn precies de gevolgen van de sancties tegen Rusland en Oekraïne? * Toeslagen: een groeiende kopzorg. Zo'n 6,8 miljoen huishoudens ontvangen dit jaar een toeslag. Met: * Wat zijn precies de gevolgen van de sancties tegen Rusland en Oekraïne? In 2014 werden Europese sancties van kracht tegen Oekraïne en Rusland. Oekraïne werd bestraft omdat voormalige regeringsfunctionarissen van president Janoekovitsj zich schuldig maakten aan fraude en corruptie. Rusland werd gestraft vanwege de inmenging in Oekraïne en de annexatie van de Krim. Nieuwsuur heeft uitgezocht hoeveel geld er is bevroren op Nederlandse bankrekeningen en of het verbod op handel in deels militaire producten ook goed wordt nageleefd. * Toeslagen: een groeiende kopzorg. Zo'n 6,8 miljoen huishoudens ontvangen dit jaar een toeslag. Het systeem is ingevoerd om een einde te maken aan een woud van per ministerie verschillende regelingen. Inmiddels is duidelijk dat de toeslagen ook onnodige bureaucratie opleveren, zowel bij de Belastingdienst, als voor burgers. Nog erger: Soms blijkt dat mensen ten onrechte een toeslag hebben ontvangen. Het terugbetalen kan resulteren in grote financiële drama's.

09-04-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: * Bloedbad aangericht bij koptische kerken Egypte. * In Zweedse voorsteden verloopt integratie moeizaam. * Na 50 jaar strijd levert Baskische ETA wapens in. Met: * Bloedbad aangericht bij koptische kerken Egypte. Bij bomaanslagen op koptische kerken in het noorden van Egypte zijn in totaal meer dan veertig doden gevallen. Meer dan honderd mensen raakten gewond, melden de Egyptische autoriteiten. Terreurgroep IS heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeëist. * In Zweedse voorsteden verloopt integratie moeizaam. Door de aanslag in Stockholm vrijdag laait de discussie over het ruimhartige Zweedse immigratiebeleid weer op. Zweden ontving in 2015 alleen al 163.000 asielzoekers. Maar de integratie daarvan verloopt verre van vlekkeloos. Vooral in de voorsteden van Stockholm en Malmö zijn de problemen groot.* Na 50 jaar strijd levert Baskische ETA wapens in. Het is een conflict dat meer dan 50 jaar heeft geduurd en dit weekend zijn definitieve einde bereikte. De Baskische afscheidingsbeweging ETA heeft zijn wapens ingeleverd. Zes jaar lang onderhandelden onafhankelijke bemiddelaars met de beweging, onder wie Fleur Ravensbergen. Ze is vanavond te gast.

08-04-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: * ETA legt de wapens - alsnog - neer * Schrijvers en zelfmoord. Met: * ETA legt de wapens - alsnog - neer. De Baskische afscheidingsbeweging ETA zegt de laatste wapens te hebben ingeleverd. Vanaf nu gaat de militante beweging verder als ongewapende organisatie. Vooral in de jaren 80 maakte de ETA veel slachtoffers door aanslagen. Door schietpartijen en bomaanslagen kwamen in tientallen jaren meer dan achthonderd mensen om het leven. In de studio een gesprek met Fleur Ravensbergen, lid van de internationale verificatie-commissie, die onderzoekt of de ETA zich aan zijn woord houdt. * Schrijvers en zelfmoord. Jeroen Brouwers schreef in 1983 een boek over zelfmoord onder schrijvers. Het werd met veel eerbied ontvangen. Nu is er een hernieuwde uitgave met essays en nog veel meer schrijversportretten. Er zijn ook hoofdstukken gewijd aan Joost Zwagerman en Wim Brands. Jeroen Brouwers verloor een geliefde aan zelfmoord. Nieuwsuur spreekt met hem over zijn boek en zijn fascinatie met het thema.

07-04-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: * Aanslag in Stockholm. * Amerikaanse aanval op Syrië: wat zijn de gevolgen? * Fransen stemmen vooral over de economie. Met: * Aanslag in Stockholm. Opnieuw een aanslag met een vrachtwagen, deze keer in het Zweedse Stockholm. Daar reed een gestolen bierwagen in op burgers in een drukke winkelstraat. De politie spreekt van drie doden en acht gewonden. In Nieuwsuur reageert terrorismedeskundige Quirine Eijkman. * Amerikaanse aanval op Syrië: wat zijn de gevolgen? Met een aanval bestraft de regering Trump het regime van president Assad voor een vermeende gifgasaanval waarbij zeker tachtig mensen omkwamen. Wat zijn de consequenties voor de VS, Syrië en de bondgenoot van president Assad, Rusland? Oud-NAVO-secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer, is te gast.* Fransen stemmen vooral over de economie. Over ruim twee weken mogen de Fransen stemmen voor een nieuwe president. Een van de belangrijkste thema's van de verkiezingen is de economie. Het verschil tussen de kandidaten is ook op economisch gebied groot. Het is een strijd tussen het platteland en de stad, tussen behouden en hervormen.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 143. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Nieuwsuur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Nieuwsuur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Nieuwsuur bij Nieuwsuur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Nieuwsuur. Heb je een uitzending van Nieuwsuur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Nieuwsuur gemist

Nieuws, sport en achtergronden. Presentatie: Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke.

Uitzending gemist van Nieuwsuur? Hier kun je alle uitzendingen van Nieuwsuur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2133
  • Laatste uitzending op 22-04-2017 om 22:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord