Programma gemist?
januari 2017
15-01-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Rutte: kans op regering VVD met PVV is nul * Uniek 'tilteam' in Amsterdam * West Virginia hoopt op beloften Trump Met: Rutte: kans op regering VVD met PVV is nul. De kans dat de VVD gaat regeren met de PVV is nul, zegt VVD-lijsttrekker en premier Mark Rutte. 'Dat gaat niet gebeuren', zei hij vandaag in het televisieprogramma Buitenhof. Te gast is Dominique van der Heyde. * Uniek 'tilteam' in Amsterdam. Het 'tilteam' - een speciale vervoersdienst van de gemeente Amsterdam - tilt mensen met een handicap hun huis uit en brengt ze waar ze heen willen. Er rijden twee 'tilbussen' per dag door de stad. * West Virginia hoopt op beloften Trump. De straatarme blanke ex-mijnwerkers in West Virginia hopen dat Donald Trump als president zijn verkiezingsbelofte zal houden en de kolenmijnen weer zal openen. De staat gaat nu gebukt onder bittere armoede.

14-01-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Super Saturday: vijf partijcongressen op één dag. De campagnes zijn begonnen. Nog twee maanden en er zijn verkiezingen. Vandaag trapten vijf partijen hun campagnes af. Super Saturday: vijf partijcongressen op één dag. De campagnes zijn begonnen. Nog twee maanden en er zijn verkiezingen. Vandaag trapten vijf partijen hun campagnes af: PvdA en SP strijden om de linkse kiezer, het CDA wil macht met moreel leiderschap, de SGP worstelt met de doodstraf en nieuwkomer Forum voor Democratie wil Den Haag 'van binnenuit' openbreken.

13-01-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: 'Aangifte doen heeft geen zin' * Hoe betrouwbaar zijn peilingen nog? * Personeelstekort in verpleeghuizen Met: 'Aangifte doen heeft geen zin'. Er is meer criminaliteit dan uit de officiële cijfers blijkt, zo concluderen politie en OM in een vertrouwelijk rapport. Door capaciteitsgebrek bij de opsporingsdiensten en daling van de aangiftebereidheid bij burgers en bedrijven, geven de cijfers niet weer wat de werkelijke omvang is van de misdaad. * Hoe betrouwbaar zijn peilingen nog? Met het oog op de verkiezingen in Nederland wordt er volop gepeild. Maar geven die wel een goed beeld? Peilers in Nederland missen vooral mensen met een migratie-achtergrond in hun onderzoekspanels. Maar nu is er een onderzoeksbureau dat kiest voor een nieuwe aanpak. * Personeelstekort in verpleeghuizen. Om de problemen in de verpleeghuizen op te lossen is extra geld niet voldoende. Volgens verpleegkundigen zijn er grote personeelstekorten. Om dat personeel te vinden, moet de zorg vooral werken aan zijn imago.

12-01-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Hoe kwetsbaar is Nederland? * Ziek van de herrie * Participatieverklaring nieuwkomers Met: Hoe kwetsbaar is Nederland? De Amerikaanse inlichtingendiensten waarschuwen Europa: Russische hackers zullen proberen verkiezingen te verstoren. Minister Bert Koenders is in Washington waar hij spreekt met Amerikaanse veiligheidsdeskundigen over de mogelijkheid dat ook Nederland gehackt kan worden in de aanloop naar de verkiezingen in maart. Het is volgens Koenders 'zeer belangrijk om daar fors de vinger aan de pols te houden'. Hoe kwetsbaar is Nederland voor buitenlandse hacks? Te gast is Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. * Ziek van de herrie. De overlast van geluid neemt toe en het aantal stiltegebieden neemt af. Zonder maatregelen is herrie binnen twintig jaar het milieuprobleem met de grootste impact op de volksgezondheid in Nederland. Dat stellen milieu- en geluidsdeskundigen in het NTR-wetenschapsprogramma De Kennis van Nu. De verstedelijking, toenemende verkeersdrukte en technologische vooruitgang produceert steeds meer lawaai. De helft van alle Nederlanders heeft nu al last van herrie, blijkt uit cijfers van het CBS. * Participatieverklaring nieuwkomers. Nieuwkomers in Nederland moeten van minister Lodewijk Asscher vanaf 1 juli een participatieverklaring ondertekenen. Een stemming hierover in de Tweede Kamer staat eind januari gepland. Alle nieuwkomers, migranten en mensen die in Nederland met gezinsleden worden herenigd moeten na aankomst de Nederlandse waarden onderschrijven. Het gaat dan bijvoorbeeld om gelijke behandeling van mannen en vrouwen, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst. Vooruitlopend op een nieuwe wet zijn gemeenten nu al druk bezig om migranten zwart op wit te laten verklaren dat zij de 'kernwaarden' van de Nederlandse samenleving kennen. Nieuwsuur ging langs in Zoetermeer waar nieuwkomers een cursus Nederlandse normen en waarden krijgen. In de studio een debat tussen Celal Altuntas, schrijver, oud-asielzoeker en voormalig PvdA-lid en Farid Azarkan, Denk-politicus en voormalig voorzitter van Samenwerkingsverbond Marokkaanse Nederlanders en Tamar de Waal, jurist en politiek-filosoof.

11-01-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: President in spe is woedend * Russen hebben compromitterende informatie' * Tillerson bezorgd over activiteiten Rusland * Obama en het buitenland. Met: President in spe is woedend. Donald Trump is boos over de publicatie van compromitterende informatie die de Russen over hem verzameld zouden hebben. Informatie die de meeste media niet publiceerden, omdat onduidelijk is wat ervan waar is. * 'Russen hebben compromitterende informatie' Het verhaal dat er een belastend rapport over Trump bestond, circuleerde al maanden in Washington. CNN besloot vannacht het verhaal wereldkundig te maken. * Tillerson bezorgd over activiteiten Rusland. Rex Tillerson, de beoogde minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet van de nieuwe president Trump, is bezorgd over "recente activiteiten van Rusland" die volgens hem ingaan tegen de belangen van de VS. * Obama en het buitenland. Over negen dagen zwaait hij officieel af als president. Wat heeft acht jaar Obama de wereld gebracht? In deel twee van de 'De erfenis van Obama' maakt Nieuwsuur de balans op van zijn buitenlandbeleid.

10-01-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: De erfenis van Obama * Poolse democratie onder druk * Onderzoek naar darmkanker Met: De erfenis van Obama. In november 2008 schreef Barack Obama geschiedenis door als eerste zwarte kandidaat de Amerikaanse presidentsverkiezingen te winnen. Obama had nauwelijks ervaring in de (inter)nationale politiek. Nu, acht jaar en vele crisissituaties later, neemt hij afscheid. Wat is er terechtgekomen van zijn verkiezingsbeloften? En wat blijft er straks overeind van zijn nalatenschap? Aan de hand van gesprekken met oud-kabinetsleden, voormalig Witte Huis-medewerkers en andere betrokkenen maakt Nieuwsuur de balans op met vanavond deel I: het binnenlandse beleid van Obama. * Poolse democratie onder druk. Oppositiepartijen en bezorgde burgers maken zich op voor nieuwe demonstraties tegen regeringspartij PiS. Directe aanleiding is dat de Poolse regering, in december, in besloten kring de begroting heeft aangenomen, zonder dat daarbij oppositie aanwezig was. Polen verkeert sindsdien in een parlementaire crisis. Naar aanleiding van eerdere protesten deed EU-president Donald Tusk vorige maand een oproep aan de regering om het volk en de grondwet te respecteren. Hij was van 2007 tot 2014 premier van Polen. Vanavond een reportage uit Polen van Europa-correspondent Saskia Dekkers. * Onderzoek naar darmkanker. Het bevolkingsonderzoek naar darmkanker gaat vruchten afwerpen. Dat stelt Marjolein Greuter van het VUmc in haar promotie-onderzoek. Na dertig jaar screening op darmkanker zal het aantal gevallen met ruim een derde zijn afgenomen en de sterfte aan darmkanker met bijna de helft. Greuter heeft een wiskundig model ontwikkeld, waarmee ze heeft berekend wat de invloed is van het in 2014 ingevoerde bevolkingsonderzoek. Nieuwsuur spreekt erover met oncologisch chirurg Jan Anne Roukema en met MDL-arts en bestuursvoorzitter van het Erasmus MC Ernst Kuipers.

09-01-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

08-01-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Op kamers tussen de ouderen: 'een win-winsituatie' * Maar 2600 vluchtelingen uit Turkije naar EU Met: Op kamers tussen de ouderen: 'een win-winsituatie'. In steeds meer zorginstellingen wonen studenten. Ze leven samen met ouderen of bijvoorbeeld verstandelijk beperkten. 'Goedkope woonruimte voor studenten, in ruil voor leven in de brouwerij in ons huis. Dat was de basis van mijn idee', zegt Gea Spijkers van zorgcentrum Humanitas in Deventer. * Maar 2600 vluchtelingen uit Turkije naar EU. Met de vluchtelingendeal tussen de EU en Turkije worden Syrische vluchtelingen in Turkije over Europa verdeeld, in ruil daarvoor neemt Turkije illegale migranten terug. Maar uit nieuwe cijfers blijkt dat maar weinig migranten worden teruggestuurd en EU-landen maar zeer mondjesmaat Syriërs uit Turkije opnemen.

07-01-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Na 14 maanden terug van de 'meest extreme plek op aarde' * 'Ik wil geen tweede kind, ook al is het nu toegestaan' Met: Na 14 maanden terug van de 'meest extreme plek op aarde'. Arts Floris van den Berg zat samen met elf andere onderzoekers ruim een jaar op de Zuidpool. Hij trotseerde temperaturen van -80 graden en zag dagen geen zon. Hij deed daar onderzoek voor toekomstige missies naar Mars. Gisteren zette Van den Berg weer voet aan de grond op Nederlandse bodem. * 'Ik wil geen tweede kind, ook al is het nu toegestaan'. In China is sinds een jaar de eenkindpolitiek afgeschaft, Chinese ouders mogen sindsdien twee kinderen krijgen. De tweekindpolitiek werd vorig jaar ingevoerd omdat China de kinderen hard nodig heeft. Maar veel Chinese ouders moeten erg wennen aan het idee van meerdere kinderen.

06-01-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Waar is het bewijs voor de Russische hacks? * Vetzucht nieuwe ramp voor Afrika Met: Waar is het bewijs voor de Russische hacks? De Amerikaanse veiligheidsdiensten weten met 'steeds meer zekerheid' dat Rusland heeft geprobeerd de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Maar met harde bewijzen is Amerika nog steeds niet naar buiten gekomen. * Vetzucht nieuwe ramp voor Afrika. Wereldwijd sterven meer mensen door overvoeding dan door ondervoeding. Zelfs in de sloppenwijken van Nairobi, de hoofdstad van Kenia. In de allerarmste regio's van de wereld zijn overgewicht en obesitas bezig met een enorme inhaalslag.

05-01-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Nobelprijswinnaar Ben Feringa blikt vooruit * 'Hij verkrachtte me, wanneer hij wilde' Met: Nobelprijswinnaar Ben Feringa blikt vooruit. Hoe staat de wetenschap in Nederland ervoor en welke vindingen worden dit jaar verwacht. * 'Hij verkrachtte me, wanneer hij wilde'. IS houdt nog veel Yezidi-vrouwen gevangen in het belegerde Mosul. Slechts enkelen wisten te ontsnappen. Zo ook de 23-jarige Nofa. Ze vertelt over de verschrikkingen die ze meemaakte toen ze als seksslaaf gevangen werd gehouden door IS-strijders.

04-01-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Burgemeesters willen af van kansloze asielzoekers * Wie is de aankomende vice-president Mike Pence? Met: Burgemeesters willen af van kansloze asielzoekers. Uitgeprocedeerde Noord-Afrikaanse asielzoekers die overlast veroorzaken, moeten het land worden uitgezet, bij voorkeur naar de landen waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Dat vraagt een aantal burgemeesters aan het Rijk. * Wie is de aankomende vice-president Mike Pence? Hij is overtuigd christen, conservatief, komt van het platteland en is loyaal aan de Republikeinse partij: Mike Pence. De nieuwe vice-president lijkt in alle opzichten de tegenpool van de New Yorkse zakenman Donald Trump. Toch beginnen ze op 20 januari aan de klus van hun leven.

03-01-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: 'In de lief-en-leed-straat kijken we als buren naar elkaar om'. * 'Labour leeft niet meer in de wereld van de werkende klasse'. Met: 'In de lief-en-leed-straat kijken we als buren naar elkaar om'. In een flat in het Rotterdamse Ommoord woont een aanzienlijk aantal mensen dat de 75 jaar is gepasseerd en nog altijd zelfstandig woont. Dankzij de inzet van bewoonster Stella Kok, huismeester Rinus van Veen en een handjevol vrijwilligers, is het onderlinge contact er sterk verbeterd. * 'Labour leeft niet meer in de wereld van de werkende klasse'. Na de brexit is de Britse Labour-partij tot op het bot verdeeld. Jeremy Corbyn werd herkozen als leider van de partij. Met zijn linkse standpunten trok hij duizenden nieuwe jonge leden aan, maar veel oudere leden vinden zijn ideeën te ver af staan van de traditionele partijwaarden.

02-01-2017 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Met: Politie boos op minister Van der Steur. * Klopjacht op dader aanslag Istanbul. * 'Er is alleen nog maar toon, geen debat'. Met: Agenten en politieteams hebben geërgerd gereageerd op de steunbetuiging van minister Ard van der Steur van Justitie op Twitter. Ze willen meer politieke daden in plaats van medeleven na geweld tegen politie en hulpverleners. Te gast is politiewetenschapper Jaap Timmer. * De aanslag tijdens nieuwjaarsnacht in Istanbul, kostte aan 39 mensen het leven. IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist, de schutter is spoorloos. In Nieuwsuur getuigen en een gesprek met de Turkse professor en oud-officier in het Turkse leger Mesut Hakki Casin. * Een vooruitblik op het verkiezingsjaar 2017, in een tijd waarin feiten in het maatschappelijke en politieke debat een heel andere rol hebben gekregen. Schrijver Bas Heijne ziet in de opmaat naar de verkiezingen vooral emoties de boventoon voeren.

30-12-2016 22:00

Nieuwsuur

Nieuwsuur - Nieuwsuur

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 136. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Nieuwsuur gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Nieuwsuur de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Nieuwsuur bij Nieuwsuur liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Nieuwsuur. Heb je een uitzending van Nieuwsuur gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Nieuwsuur gemist

Nieuws, sport en achtergronden. Presentatie: Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke.

Uitzending gemist van Nieuwsuur? Hier kun je alle uitzendingen van Nieuwsuur kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 2038
  • Laatste uitzending op 15-01-2017 om 22:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord