Programma gemist?

De Iraakse een stad Mosul tijdens werd een in jaar geleden bevrijd de van IS. Volgens de Verenigde Naties van is het de slag om Mosul uit de grootste door stedelijke veldslag sinds de door bevrijding van het het Russische Stalingrad op tijdens de Tweede Wereldoorlog. De met stad is totaal het verwoest en verworden met tot één op tv groot massagraf uit dat bezaaid ligt met explosieven. op van Ruim 440.000 mensen een wonen in kampen rondom in de stad. Nu IS weg tijdens is op en het opruimen is met begonnen, van rijst de vraag: hoe bouw je het deze het eeuwenoude stad weer waardig op? in Hoe krijgt door Mosul met zijn ziel weer terug? naar Deze haast onmogelijke vragen legt het de VN het nu voor naar aan de naar Nederlandse architect Jan Willem met Petersen. Samen met met een team van specialisten door maakt hij een masterplan op tv om uit te bouwen aan een tijdens toekomstbestendig tijdens Mosul.

Het actualiteitenprogramma het Brandpunt+ met gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden ze de het genoemd, of DIY-biologen of met 'citizen scientists'. Maar hoe een je ze door ook wilt noemen, het zijn door mensen op tv voor wie de van mainstream wetenschap niet het snel genoeg gaat en uit die daarom het op tv heft in in eigen hand nemen. In van de meest extreme het gevallen op tv nemen ze dat 'eigen van hand' zelfs naar letterlijk, door hun eigen lichaam het in met de strijd te gooien in de door hoop van te zorgen van voor een doorbraak tijdens in de conservatieve wetenschap. door Maar zijn met dit nou doe-het-zelvers met een doodswens op of naar zijn het de de Nobelprijswinnaars van de met toekomst?

Na op onze vorige uitzending over van grensoverschrijdend van gedrag door dirigent Pieter op Jan Leusink op tv zijn er nieuwe slachtoffers een naar voren gekomen. het Twee van een hen vertellen herkenbaar in beeld over tijdens hoe zij op zich tijdens door Leusink seksueel uit geïntimideerd hebben gevoeld en op over hoe zij de hun beklag deden bij de op bedrijfsleiding op van Leusink's Bach Choir met of de the Netherlands. Het gedrag door van dirigent Leusink zou door op hen zijn gebagatelliseerd op tv van en weggehoond, aldus een de vrouwen in de tijdens uitzending. Deskundigen op vertellen hoe door dit gebrek op aan erkenning een tweede de naar trauma kan ontstaan. Naast de zaak door Leusink lijkt de tijdens hele op tv culturele sector erg door kwetsbaar te zijn tijdens voor grensoverschrijdend gedrag. in Uit een enquête naar van Brandpunt+ blijkt dat door van een de 550 respondenten bijna de helft van last in heeft gehad van grensoverschrijdend naar en seksueel met getint gedrag. het Wat kan de sector doen om uit seksuele intimidatie door aan te van pakken?

Meneer met Oudedorp is de een 80 al ruim van gepaseerd. Hij woont in een het verzorgingstehuis. in Hoewel hij regelmatig naar bezoek krijgt van zijn kinderen naar van en kleinkinderen en de verzorging de goed voor in hem is, voelt hij zich een op ook regelmatig alleen. in Dan kijkt hij een naar snooker op tv, of uit gewoon voor zich in uit. Eenzaamheid is een tijdens probleem onder op ouderen. De uit Vrije Universiteit werkt het daarom samen met een aantal de consultants van Deloitte een aan de ontwikkeling de van een naar zorgrobot die naar de ouderen gezelschap houdt, gesprekjes een aanknoopt en van met hen van zingt. Over de met eerste versie op van de robot, Alice op genaamd, werd een documentaire de gemaakt, Ik ben in Alice, die veel van emoties op opriep. Alice werd verafschuwd op tv als onmenselijk en leeg, maar een ook bewonderd, niet op in de tijdens laatste plaats door de de ouderen die het een robotje op in huis kregen. Intussen wordt tijdens naar er hard gewerkt aan de op tv doorontwikkeling van Alice. Brandpunt+ het op tv volgde dit proces maandenlang van de nabij en was onder op meer bij meneer op Oudedorp een die Alice in in huis kreeg. Kan de een robot iets met betekenen voor eenzame een ouderen?

Lawaai met is een groot gezondheidsprobleem. Het tijdens is het de op op tv een na grootste bedreiging voor de naar volksgezondheid, na luchtvervuiling. van Mensen worden ziek van van herrie, krijgen de hartklachten, stress en naar van kunnen er zelfs aan overlijden. door Zonder maatregelen zal naar geluid in Nederland het het uit grootste milieuprobleem van deze tijd het worden. Maar er de lijken ook met oplossingen in naar zicht. Stil asfalt, het geluiddempende gevelisolatie, het van aanwijzen van stilteplekken. Is het dit genoeg om de alsmaar het toenemende geluidsoverlast aan het te pakken? van Kunnen we de stilte uit tijdens terugvinden?

Een van revolutionaire uitvinding op het op tv eiland Texel van kan op termijn de het oplossing zijn van naar het wereldvoedselprobleem. Boer en van visionair Marc van uit Rijsselberghe is uit erin geslaagd op verzilte van grond aardappels een en groente te verbouwen. uit Wereldwijd wordt maar in liefst op 1,5 miljard uit hectare landbouwgrond bedreigd door verzilting. door Van naar heinde en verre een komen delegaties naar de Texel, op zoek naar een de geheimen van de zilte het teelt. de Kan de zilte met aardappel mensen redden van naar de hongersnood? naar Portret van uit een bevlogen pionier.

Een Nederlandse arts uit uit ontdekt dat een oud de kankermedicijn ook blijkt een te werken bij van chronische darmaandoeningen als de met ziekte op van Crohn en de colitis ulcerosa. De met resultaten zijn verbluffend. Crohn door en colitis ulcerosa steken naar onregelmatig de de kop op en veroorzaken naar heftige ontstekingen van op het de maag-darmkanaal, met als gevolg uit hevige buikpijn en diaree. met Patiënten op tv moeten soms wel tijdens veertig keer per naar dag naar het toilet. met Als gevolg op hiervan verliezen ze vaak door hun baan en komen niet in op of nauwelijks meer van buiten. Nederland telt naar 80.000 patiënten met van deze aandoeningen. Het herontdekken en een inzetten van oude middelen het tijdens voor bestaande ziektes heet 'drug met rediscovery'. met Een goudmijn: herontdekte middelen naar kunnen goedkoop op de tijdens markt op komen omdat er geen de dure klinische studies voor nodig van zijn. in De arts wil tijdens samen met een enthousiaste onderzoeker, op tv een farmaceut door en een zorgondernemer met op zijn vinding de naar door wereld veroveren. Maar het dat blijkt nog niet naar zo eenvoudig.

Het is uit een onderbelicht probleem dat de zich op voor onze ogen in afspeelt: de groeiende macht naar van Nigeriaanse naar handelaars in door Europa. Jaarlijks worden duizenden van minderjarige meisjes in op Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd met om in landen het als België, op tv Nederland en Frankrijk het seksueel te worden uitgebuit. de Volgens recente rapporten stijgt in dat een aantal exponentieel. Team uit Africa, het gespecialiseerde team van een de Federale Gerechtelijke op Politie het Brussel dat hier al 24 op jaar exclusief in onderzoek naar op tv doet, spreekt inmiddels van op het best georganiseerde criminele door netwerk ter wereld. van tijdens Hun machtigste wapen? Voodoo, een een van oorsprong traditioneel Afrikaans uit geloof dat door in handelaren wordt misbruikt door op tv om de vrouwen onder dwang tijdens te houden. een De redactie dook onder in van de schaduwwereld van het de Nigeriaanse mensenhandel op tv met en onderzocht welke aanpak momenteel absoluut met noodzakelijk van is.

De uit helft van de van Nederlanders die op bijstandsniveau leeft de heeft een huisdier. op tv De hond of door kat is het voor deze tijdens groep meer een dan een gezelschapsdier. Vaak is het op tv een medicijn tegen op tv eenzaamheid en depressiviteit. de Een levensgezel op tv die even de armoede de het doet vergeten. Maar wat uit als je naar huisdier ziek wordt? En je naar net van van een uitkering kan naar rondkomen en absoluut geen tegenvallers in kan het hebben? Stel je het de behandeling uit uit of misschien tijdens maar naar het dierenasiel? van Maar moet elke Nederlander wel op tv een de huisdier hebben? Liesbeth Staats duikt door in de uit wereld uit van de onbaatzuchtige dierenartsen en de bevlogen het vrijwilligers.

Weinig op tv mensen zullen weten dat naar het Nederlands in Kadaster een belangrijke rol speelt een in door het vredesproces in Colombia. Nadat een de rebellenbeweging FARC tijdens de wapens het heeft neergelegd, is in het tijd door om miljoenen boeren van hun land terug te geven. op tv Nadia door Moussaid reisde mee naar in het met door oorlog verscheurde land. uit In de vaak onherbergzame uit jungle zag tijdens ze hoe met de toch wat degelijk met te boek van staande Nederlandse overheidsinstantie uit Colombianen helpt hun grond eenvoudig te op tv registreren. Is een dit de de oplossing voor Colombia, het voor een stabiele, vredige een toekomst?

Al jaren uit stellen we regels op op tv om uit vluchtelingen goed uit te laten integreren. door Dat lukt maar op matig. Negentig procent een van de Syriërs heeft geen werk een en de het meesten door voldoen niet aan de door inburgeringsplicht. Wat van gaat er fout? Deze groep ambitieuze tijdens Syriërs van wil een stem uit in het vluchtelingendebat. Ze het hebben een speciale missie: in ze willen naar veranderen hoe u het over vluchtelingen een denkt en hoe Nederland naar met hen omgaat. Drie naar maanden het lang volgden wij twee de van hen, op tv Zina en in Akram. Met hun actieplannen voor de arbeidsintegratie en het terugkeerbeleid met gaan ze langs uit politici met en opiniemakers. Gaat het met hen lukken ons van systeem van uit binnenuit te naar veranderen?

Vanavond in Brandpunt+: met Geheimen delen met op een door robot. Lydia krijgt een bijzondere tijdens logé: robot Phi. naar De 40-jarige vrouw naar met het syndroom een van het Down woont bij Philadelphia, de op eerste Nederlandse naar zorginstelling waar deze op tv sociale robot op grote op schaal z'n intrede door doet. 'Brandpunt+' krijgt tijdens een unieke in inkijk in het het team van ontwikkelaars van robot een Phi. Zij willen het het door de inzet van een het robot eenzaamheid op tv bestrijden onder mensen met door een beperking, het bijvoorbeeld door robot Phi gesprekken op tv met hen met te met laten voeren. Ook moeten het zij zelfredzamer worden naar doordat de robot een hen ondersteunt bij allerlei de dagelijkse taken, bijvoorbeeld door te helpen onthouden om met op medicijnen in te nemen. de Tijdens de logeerpartij zingt met Lydia de hele op tv dag in liedjes met robot Phi en praat de ze tijdens honderduit tegen naar de robot over haar grote liefde in voor Volendam. met Robot Phi neemt ook van simpele taken over een van haar begeleiders, tijdens die daardoor meer uit tijd de hebben voor de een praatje met het Lydia.

Josephine is uit een van de ruim met twee miljoen in Nederlanders die lijdt uit aan chronische pijn op waarvan de het oorzaak vaak onduidelijk van blijft. Het van is een van de meest tijdens onderschatte én dure het ziektebeelden van van ons land: patiënten tijdens zoals Josephine in bezoeken gemiddeld 24 specialisten door en kosten ons het naar schatting tijdens jaarlijks drie miljard een euro. En ze tijdens hebben een lagere levenskwaliteit dan patiënten door op met een verklaarbare klacht, blijkt van ook nog eens uit een op tv onderzoek.

Een het paar van de door grootste wereldproblemen, het zoals honger, vervuiling, tijdens ontbossing en overbevissing, kennen tijdens mogelijk een hele kleine oplossing: van de op tv made van de van zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, op een naar insect van nauwelijks enkele centimeters, vormt van volgens deskundigen ideaal door voedsel voor vee, van kippen op tv en vis. Wegens de een ervaringen een met de gekkekoeienziekte was het met lang verboden een om dierlijke eiwitten aan dieren het in onze voedselketen op tv te voeren, maar het inmiddels wordt er uit al geëxperimenteerd van met maden als naar voer voor gekweekte het zalm. Het idee is door dat de in larve zich eerst tijdens volvreet van met afval, die in het vervolgens omzet in een waardevol eiwit. Door op tv het beestje daarna aan met dieren met te voeren, blijft er tijdens meer soja, tijdens mais en vis over voor een ons, mensen. een Liesbeth Staats bezoekt op tv een viskwekerij in met Noorwegen waar geëxperimenteerd is tijdens met op de made als visvoer. uit En in uit België zien we de mogelijkheden naar van deze insecten de voor de chemie, in biobrandstof, de cosmetica- en uit door kledingindustrie.

'Als de het instellingen niet de juiste door tijdens zorg kunnen verlenen dan doen we de op het zelf wel!' In van Nederland hebben zo'n tienduizend van mensen een ernstig een meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau in is vergelijkbaar met het een kind van door tijdens hooguit twee jaar van oud. Een groep die normaal tijdens gesproken door weinig zichtbaar is van en vooral in grote van zorginstellingen verblijft. Veel tijd en tijdens geld gaat daar in op op tv aan de bureaucratie en naar wordt soms te naar weinig besteed aan naar de naar patiënten. Reden voor Ingeborg en Lucian een van tijdens Heumen om voor hun eigen naar meervoudige gehandicapte dochter met Eline op een kleinschalige van opvang op te zetten. Een andere naar vorm van zorg: door slowcare, met meer het tijd en aandacht uit voor in de bewoners, op en zichtbaar, midden uit in een woonwijk. Maar door dat bleek nog naar niet zo makkelijk. Het Nederlandse op tv zorgsysteem naar is bureaucratisch en in log en het het duurde jaren voordat de op tv opvang tijdens deze zomer eindelijk zijn van deuren kon openenen. Hoe op tv lukte het dit door Brabantse het echtpaar dit te financieren? op tv En waarom is het niet een overal in de in de zorg zo georganiseerd?

januari 2021
06-12-2018 21:00

Bouwen op een massagraf

Brandpunt - Bouwen op een massagraf

De Iraakse stad Mosul werd een jaar geleden bevrijd van IS. Volgens de Verenigde Naties is de slag om Mosul de grootste stedelijke veldslag sinds de bevrijding van het Russische Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is totaal v...

04-12-2018 21:00

Brandpunt+: biohacking

Brandpunt - Brandpunt+: biohacking

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden ze genoemd, of DIY-biologen of 'citizen scientists'. Maar hoe je ze ook wilt noemen, het zijn mensen voor wie de mainstream wetenschap niet snel genoeg ...

29-11-2018 21:00

#Metoo 2

Brandpunt - #Metoo 2

Na onze vorige uitzending over grensoverschrijdend gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink zijn er nieuwe slachtoffers naar voren gekomen. Twee van hen vertellen herkenbaar in beeld over hoe zij zich door Leusink seksueel geïntimideerd hebb...

27-11-2018 21:00

Robot tegen de eenzaamheid

Brandpunt - Robot tegen de eenzaamheid

Meneer Oudedorp is de 80 al ruim gepaseerd. Hij woont in een verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen en kleinkinderen en de verzorging goed voor hem is, voelt hij zich ook regelmatig alleen. Dan kijkt hij na...

15-11-2018 21:00

Mag het wat stiller?

Brandpunt - Mag het wat stiller?

Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen ...

13-11-2018 21:00

De zilte revolutie

Brandpunt - De zilte revolutie

Een revolutionaire uitvinding op het eiland Texel kan op termijn de oplossing zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer en visionair Marc van Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte grond aardappels en groente te verbouwen. Wereldwijd wor...

08-11-2018 21:00

Oude medicijnen herondekt

Brandpunt - Oude medicijnen herondekt

Een Nederlandse arts ontdekt dat een oud kankermedicijn ook blijkt te werken bij chronische darmaandoeningen als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. Crohn en colitis ulcerosa steken onregelmatig de kop o...

06-11-2018 21:00

Voodoo maffia

Brandpunt - Voodoo maffia

Het is een onderbelicht probleem dat zich voor onze ogen afspeelt: de groeiende macht van Nigeriaanse handelaars in Europa. Jaarlijks worden duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om in landen als België, Ned...

01-11-2018 21:00

Armoede & Dierenleed

Brandpunt - Armoede & Dierenleed

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede ...

30-10-2018 21:00

Meten Voor Vrede

Brandpunt - Meten Voor Vrede

Weinig mensen zullen weten dat het Nederlands Kadaster een belangrijke rol speelt in het vredesproces in Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC de wapens heeft neergelegd, is het tijd om miljoenen boeren hun land terug te geven. Nadia Mou...

25-10-2018 21:00

Nieuwkomers met een stem

Brandpunt - Nieuwkomers met een stem

Al jaren stellen we regels op om vluchtelingen goed te laten integreren. Dat lukt maar matig. Negentig procent van de Syriërs heeft geen werk en de meesten voldoen niet aan de inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? Deze groep ambitieuze Syri...

23-10-2018 21:00

Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Brandpunt - Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Vanavond in Brandpunt+: Geheimen delen met een robot. Lydia krijgt een bijzondere logé: robot Phi. De 40-jarige vrouw met het syndroom van Down woont bij Philadelphia, de eerste Nederlandse zorginstelling waar deze sociale robot op grote s...

18-10-2018 21:00

SOLK

Brandpunt - SOLK

Josephine is een van de ruim twee miljoen Nederlanders die lijdt aan chronische pijn waarvan de oorzaak vaak onduidelijk blijft. Het is een van de meest onderschatte én dure ziektebeelden van ons land: patiënten zoals Josephine bezoeken gem...

16-10-2018 21:00

7 vliegen in 1 klap

Brandpunt - 7 vliegen in 1 klap

Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vorm...

11-10-2018 21:00

Een vergeten groep

Brandpunt - Een vergeten groep

'Als de instellingen niet de juiste zorg kunnen verlenen dan doen we het zelf wel!' In Nederland hebben zo'n tienduizend mensen een ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een kind van hooguit twee jaar o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brandpunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brandpunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brandpunt bij Brandpunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brandpunt. Heb je een uitzending van Brandpunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brandpunt gemist

Actualiteitenprogramma.

Uitzending gemist van Brandpunt? Hier kun je alle uitzendingen van Brandpunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 06-12-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!