Programma gemist?

De Iraakse stad op Mosul naar werd een jaar geleden naar bevrijd van IS. het Volgens de Verenigde door Naties door is de slag om Mosul op tv de grootste een stedelijke veldslag sinds de bevrijding in van het het Russische op Stalingrad tijdens de de Tweede Wereldoorlog. De tijdens stad is totaal met verwoest en verworden tot één tijdens groot massagraf dat in bezaaid ligt in met explosieven. Ruim 440.000 met mensen wonen op in kampen rondom op tv de stad. een Nu IS weg is met en het opruimen is op begonnen, rijst door de vraag: hoe op tv bouw je op tv deze eeuwenoude stad weer van waardig op? Hoe op tv krijgt Mosul zijn met ziel weer terug? Deze haast tijdens onmogelijke uit vragen legt het de VN nu voor het aan de Nederlandse in architect Jan Willem Petersen. de Samen met een een team van specialisten met maakt hij tijdens een masterplan om te bouwen op aan een van toekomstbestendig uit Mosul.

Het actualiteitenprogramma naar Brandpunt+ gaat vanavond over in biohacking. Biohackers worden door ze genoemd, met of DIY-biologen of 'citizen scientists'. uit Maar uit hoe je ze ook een wilt noemen, het door zijn mensen voor wie in de mainstream wetenschap op een niet snel genoeg gaat en die de daarom met het heft in op eigen hand nemen. In met de op tv meest extreme gevallen nemen ze dat op tv 'eigen tijdens hand' zelfs de letterlijk, door hun eigen lichaam tijdens in de strijd een te naar gooien in de hoop van te zorgen het voor een doorbraak op in de conservatieve met wetenschap. Maar zijn dit nou doe-het-zelvers op tijdens met een doodswens of uit zijn het de Nobelprijswinnaars tijdens van de met toekomst?

Na tijdens onze vorige uitzending over op grensoverschrijdend gedrag door dirigent tijdens Pieter Jan Leusink tijdens zijn er nieuwe het slachtoffers naar naar voren gekomen. een Twee van hen uit vertellen herkenbaar in beeld over naar het hoe zij zich door Leusink van seksueel geïntimideerd hebben tijdens gevoeld de en over hoe zij hun beklag uit deden in bij de bedrijfsleiding van op Leusink's met Bach Choir of the Netherlands. met Het met gedrag van dirigent de Leusink zou door hen zijn gebagatelliseerd het en in weggehoond, aldus uit de vrouwen in de uitzending. naar Deskundigen van vertellen hoe door op dit gebrek aan erkenning een de tweede trauma met kan ontstaan. Naast de de zaak van Leusink lijkt de in hele culturele sector erg op tv kwetsbaar te zijn voor grensoverschrijdend door gedrag. de Uit een enquête van Brandpunt+ de door blijkt dat van de 550 de respondenten het bijna de helft last heeft in gehad van van grensoverschrijdend en seksueel getint uit gedrag. Wat kan in de sector doen met om seksuele het intimidatie aan te de pakken?

Meneer Oudedorp is een in de 80 al ruim gepaseerd. Hij de woont in in een uit verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig bezoek door krijgt van van zijn kinderen en tijdens kleinkinderen en de verzorging goed tijdens voor hem is, uit voelt hij in zich ook regelmatig alleen. in Dan het kijkt hij naar snooker op tv op tv, of met gewoon voor uit zich uit. op Eenzaamheid is een probleem onder ouderen. naar De tijdens Vrije Universiteit werkt daarom samen in met tijdens een aantal het consultants van Deloitte aan de de ontwikkeling op tv van een zorgrobot die de de ouderen gezelschap de houdt, gesprekjes in aanknoopt en met hen een zingt. Over de eerste uit versie van de robot, op tv Alice genaamd, op werd een documentaire door gemaakt, Ik ben tijdens Alice, van die veel emoties opriep. Alice werd op verafschuwd als onmenselijk het en leeg, maar op ook bewonderd, uit niet van in de laatste plaats door op tv de ouderen de die het robotje de in huis kregen. Intussen de wordt er hard het gewerkt op aan de doorontwikkeling van Alice. het Brandpunt+ volgde dit proces door maandenlang een van nabij en was onder op meer de bij meneer Oudedorp die Alice door in huis kreeg. op tv Kan een robot naar iets op tv betekenen voor eenzame een ouderen?

Lawaai op tv is een groot op gezondheidsprobleem. Het is naar de op een op tv na grootste bedreiging voor naar de volksgezondheid, na uit luchtvervuiling. Mensen het worden ziek van met herrie, krijgen met hartklachten, stress en kunnen van er zelfs aan overlijden. uit Zonder op maatregelen zal geluid in Nederland met het grootste milieuprobleem van uit deze op tijd worden. een Maar er lijken ook oplossingen in van zicht. door Stil asfalt, geluiddempende gevelisolatie, van het aanwijzen van stilteplekken. op Is dit genoeg naar om de alsmaar in een toenemende geluidsoverlast aan te pakken? naar Kunnen van we de stilte uit terugvinden?

Een door revolutionaire uitvinding op het eiland op tv Texel kan naar op in termijn de oplossing zijn van het de tijdens wereldvoedselprobleem. Boer en visionair Marc van op tv Rijsselberghe tijdens is erin met geslaagd op verzilte grond het aardappels en groente het te verbouwen. Wereldwijd wordt met maar liefst 1,5 miljard een hectare landbouwgrond uit bedreigd door verzilting. het Van heinde en de verre komen delegaties tijdens naar de Texel, op zoek naar de geheimen door van de zilte tijdens op tv teelt. Kan de zilte aardappel mensen naar redden van op tv de hongersnood? van Portret van een door bevlogen pionier.

Een Nederlandse arts de ontdekt dat naar een oud kankermedicijn ook uit blijkt te werken van bij in chronische darmaandoeningen als de ziekte het van van Crohn en colitis ulcerosa. De het resultaten zijn op verbluffend. Crohn tijdens en colitis ulcerosa met steken onregelmatig de kop een op een en veroorzaken heftige ontstekingen van het het maag-darmkanaal, met in als gevolg hevige buikpijn op tv tijdens en diaree. Patiënten moeten soms wel een veertig keer van per dag door naar het toilet. Als een gevolg van hiervan verliezen ze vaak hun tijdens baan en komen uit niet of nauwelijks van meer buiten. met Nederland telt 80.000 patiënten met de deze uit aandoeningen. Het van herontdekken en inzetten uit van oude middelen voor uit bestaande ziektes op heet 'drug rediscovery'. Een goudmijn: de herontdekte middelen kunnen goedkoop tijdens op de de markt komen omdat naar er geen het dure klinische het studies voor nodig zijn. tijdens De arts wil samen met uit een enthousiaste door onderzoeker, een farmaceut een en een naar zorgondernemer met zijn op tv vinding de wereld veroveren. Maar van naar dat blijkt nog niet zo het eenvoudig.

Het het is een onderbelicht een probleem dat zich van voor onze ogen afspeelt: een de groeiende een macht van Nigeriaanse van handelaars in Europa. tijdens Jaarlijks worden duizenden op tv minderjarige meisjes in Nigeria 'op uit van bestelling' gerekruteerd om in landen het als met België, Nederland en Frankrijk in seksueel te worden uitgebuit. van Volgens recente rapporten de stijgt in dat aantal exponentieel. Team uit Africa, het gespecialiseerde team het van de Federale van Gerechtelijke Politie Brussel dat met hier al 24 uit jaar exclusief onderzoek de naar van doet, spreekt op tv inmiddels van het het best georganiseerde criminele netwerk ter op tv wereld. Hun machtigste wapen? in Voodoo, de een van door oorsprong traditioneel Afrikaans geloof uit dat door handelaren wordt naar misbruikt om naar de vrouwen onder dwang te in van houden. De redactie tijdens dook onder in de schaduwwereld door van de Nigeriaanse in mensenhandel en onderzocht welke naar met aanpak momenteel absoluut noodzakelijk uit is.

De helft van in de Nederlanders door die op bijstandsniveau leeft een heeft een huisdier. het De hond of een de kat is voor het deze groep meer op tv dan een gezelschapsdier. Vaak tijdens is het op tv een medicijn tegen op tv eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel op tv die even de armoede op uit doet vergeten. Maar wat als je de een huisdier ziek wordt? een En je net van een uitkering de kan door rondkomen en absoluut geen tegenvallers van kan hebben? Stel de je de op tv behandeling op uit of misschien uit maar naar het tijdens dierenasiel? Maar moet elke Nederlander wel de in een huisdier hebben? Liesbeth Staats duikt het in de de wereld van de tijdens onbaatzuchtige op dierenartsen en bevlogen een vrijwilligers.

Weinig mensen zullen op tv van weten dat het op tv Nederlands Kadaster een een belangrijke rol speelt in met het vredesproces in uit Colombia. Nadat de in rebellenbeweging FARC de de wapens heeft neergelegd, is het de tijd om op miljoenen boeren de hun land terug te geven. het Nadia een Moussaid reisde uit mee naar het de door oorlog verscheurde land. van In de naar vaak onherbergzame jungle zag ze hoe het het de toch wat degelijk te boek uit staande Nederlandse overheidsinstantie op tv Colombianen helpt hun door van grond eenvoudig te registreren. Is op tv dit met de oplossing voor Colombia, voor naar een stabiele, het vredige toekomst?

Al jaren door stellen we regels met op om op tv vluchtelingen goed te het laten integreren. Dat een lukt maar matig. Negentig procent naar van de het Syriërs heeft geen werk tijdens en de meesten een van voldoen niet aan de inburgeringsplicht. tijdens Wat gaat er fout? het Deze groep door ambitieuze Syriërs wil een door stem in het uit vluchtelingendebat. Ze de hebben de een speciale missie: van ze willen veranderen hoe naar u over vluchtelingen van denkt en hoe op tv Nederland met in hen omgaat. Drie op tv maanden lang volgden een wij twee van hen, uit Zina en op Akram. Met hun actieplannen in voor arbeidsintegratie de en het terugkeerbeleid gaan de ze langs politici en opiniemakers. uit Gaat op tv het hen uit lukken ons systeem van van binnenuit te met veranderen?

Vanavond in Brandpunt+: met Geheimen een delen met een naar robot. Lydia krijgt in een bijzondere logé: het robot Phi. De 40-jarige vrouw met uit door het syndroom van Down woont tijdens bij Philadelphia, de in eerste Nederlandse zorginstelling door waar deze sociale robot op tv op op tv grote schaal z'n intrede door doet. 'Brandpunt+' krijgt een het unieke inkijk tijdens in uit het team van in ontwikkelaars van robot Phi. Zij willen het door de inzet op van een met robot eenzaamheid bestrijden op tv onder mensen met in een beperking, door bijvoorbeeld door robot Phi met gesprekken met hen te een laten voeren. Ook in moeten zij tijdens zelfredzamer met worden doordat de robot uit hen ondersteunt bij door allerlei dagelijkse taken, tijdens bijvoorbeeld te uit helpen onthouden om medicijnen in te uit op tv nemen. Tijdens de logeerpartij op zingt Lydia de een hele dag liedjes met van robot Phi en in praat ze honderduit tegen tijdens de robot over van haar het grote liefde voor door Volendam. Robot Phi tijdens neemt ook simpele met taken over van van haar begeleiders, een die daardoor meer tijd hebben in voor een praatje met door de Lydia.

Josephine in is een door van de ruim twee een miljoen Nederlanders die lijdt met aan chronische pijn waarvan in van de oorzaak vaak onduidelijk door blijft. Het is in een van de door meest onderschatte én het dure ziektebeelden van met ons land: patiënten op zoals Josephine bezoeken gemiddeld 24 naar de specialisten en kosten ons naar schatting door jaarlijks drie miljard het euro. En ze met hebben een lagere tijdens levenskwaliteit dan patiënten met met een het verklaarbare klacht, naar blijkt ook het nog eens uit in onderzoek.

Een van paar van de tijdens grootste wereldproblemen, zoals op honger, vervuiling, ontbossing en op tv overbevissing, kennen mogelijk een met hele kleine door oplossing: het de made van de zwarte in soldatenvlieg. Dit beestje, een met insect van nauwelijks het enkele centimeters, vormt van volgens deskundigen ideaal op met voedsel voor vee, kippen en op vis. Wegens de ervaringen met met het de gekkekoeienziekte was het lang het verboden om dierlijke met eiwitten aan een dieren in op tv onze voedselketen te voeren, tijdens maar inmiddels wordt er in van al geëxperimenteerd met uit maden als voer voor gekweekte op tv zalm. Het het idee is dat de larve op tv zich eerst in volvreet op tv met afval, die het vervolgens door omzet in waardevol het eiwit. met Door het beestje daarna aan het dieren door te voeren, blijft er meer soja, door mais en vis het over uit voor ons, mensen. Liesbeth naar Staats bezoekt een de viskwekerij in Noorwegen waar op in geëxperimenteerd is met de naar made als visvoer. En op tv in door België zien we de de mogelijkheden van deze insecten het voor de chemie, in biobrandstof, de cosmetica- en op tv tijdens kledingindustrie.

'Als in de instellingen door niet de juiste zorg het kunnen verlenen dan doen het we het van zelf wel!' In Nederland hebben van zo'n tijdens tienduizend mensen een ernstig op tv meervoudige op beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met het een de kind van van hooguit twee jaar oud. Een een groep die normaal uit gesproken weinig zichtbaar met is en vooral door in grote zorginstellingen naar verblijft. Veel tijd met en geld gaat daar in op uit aan de bureaucratie en wordt tijdens in soms te weinig een besteed aan de uit patiënten. Reden voor Ingeborg en uit Lucian van Heumen om op voor hun een eigen het meervoudige gehandicapte dochter Eline een op kleinschalige opvang op te met zetten. Een andere met met vorm van zorg: het slowcare, met meer tijd en aandacht op voor de bewoners, de en zichtbaar, uit midden op in een woonwijk. Maar dat bleek uit nog niet in zo makkelijk. Het Nederlandse tijdens zorgsysteem is door bureaucratisch in en log en op het duurde jaren uit voordat de opvang deze de zomer eindelijk zijn deuren kon in openenen. Hoe een lukte het het dit Brabantse echtpaar tijdens dit te financieren? En waarom op tv is het niet door door overal in de zorg zo van georganiseerd?

mei 2021
06-12-2018 21:00

Bouwen op een massagraf

Brandpunt - Bouwen op een massagraf

De Iraakse stad Mosul werd een jaar geleden bevrijd van IS. Volgens de Verenigde Naties is de slag om Mosul de grootste stedelijke veldslag sinds de bevrijding van het Russische Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is totaal v...

04-12-2018 21:00

Brandpunt+: biohacking

Brandpunt - Brandpunt+: biohacking

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden ze genoemd, of DIY-biologen of 'citizen scientists'. Maar hoe je ze ook wilt noemen, het zijn mensen voor wie de mainstream wetenschap niet snel genoeg ...

29-11-2018 21:00

#Metoo 2

Brandpunt - #Metoo 2

Na onze vorige uitzending over grensoverschrijdend gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink zijn er nieuwe slachtoffers naar voren gekomen. Twee van hen vertellen herkenbaar in beeld over hoe zij zich door Leusink seksueel geïntimideerd hebb...

27-11-2018 21:00

Robot tegen de eenzaamheid

Brandpunt - Robot tegen de eenzaamheid

Meneer Oudedorp is de 80 al ruim gepaseerd. Hij woont in een verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen en kleinkinderen en de verzorging goed voor hem is, voelt hij zich ook regelmatig alleen. Dan kijkt hij na...

15-11-2018 21:00

Mag het wat stiller?

Brandpunt - Mag het wat stiller?

Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen ...

13-11-2018 21:00

De zilte revolutie

Brandpunt - De zilte revolutie

Een revolutionaire uitvinding op het eiland Texel kan op termijn de oplossing zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer en visionair Marc van Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte grond aardappels en groente te verbouwen. Wereldwijd wor...

08-11-2018 21:00

Oude medicijnen herondekt

Brandpunt - Oude medicijnen herondekt

Een Nederlandse arts ontdekt dat een oud kankermedicijn ook blijkt te werken bij chronische darmaandoeningen als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. Crohn en colitis ulcerosa steken onregelmatig de kop o...

06-11-2018 21:00

Voodoo maffia

Brandpunt - Voodoo maffia

Het is een onderbelicht probleem dat zich voor onze ogen afspeelt: de groeiende macht van Nigeriaanse handelaars in Europa. Jaarlijks worden duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om in landen als België, Ned...

01-11-2018 21:00

Armoede & Dierenleed

Brandpunt - Armoede & Dierenleed

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede ...

30-10-2018 21:00

Meten Voor Vrede

Brandpunt - Meten Voor Vrede

Weinig mensen zullen weten dat het Nederlands Kadaster een belangrijke rol speelt in het vredesproces in Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC de wapens heeft neergelegd, is het tijd om miljoenen boeren hun land terug te geven. Nadia Mou...

25-10-2018 21:00

Nieuwkomers met een stem

Brandpunt - Nieuwkomers met een stem

Al jaren stellen we regels op om vluchtelingen goed te laten integreren. Dat lukt maar matig. Negentig procent van de Syriërs heeft geen werk en de meesten voldoen niet aan de inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? Deze groep ambitieuze Syri...

23-10-2018 21:00

Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Brandpunt - Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Vanavond in Brandpunt+: Geheimen delen met een robot. Lydia krijgt een bijzondere logé: robot Phi. De 40-jarige vrouw met het syndroom van Down woont bij Philadelphia, de eerste Nederlandse zorginstelling waar deze sociale robot op grote s...

18-10-2018 21:00

SOLK

Brandpunt - SOLK

Josephine is een van de ruim twee miljoen Nederlanders die lijdt aan chronische pijn waarvan de oorzaak vaak onduidelijk blijft. Het is een van de meest onderschatte én dure ziektebeelden van ons land: patiënten zoals Josephine bezoeken gem...

16-10-2018 21:00

7 vliegen in 1 klap

Brandpunt - 7 vliegen in 1 klap

Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vorm...

11-10-2018 21:00

Een vergeten groep

Brandpunt - Een vergeten groep

'Als de instellingen niet de juiste zorg kunnen verlenen dan doen we het zelf wel!' In Nederland hebben zo'n tienduizend mensen een ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een kind van hooguit twee jaar o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brandpunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brandpunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brandpunt bij Brandpunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brandpunt. Heb je een uitzending van Brandpunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brandpunt gemist

Actualiteitenprogramma.

Uitzending gemist van Brandpunt? Hier kun je alle uitzendingen van Brandpunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 06-12-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!