Programma gemist?

De Iraakse in stad Mosul werd van een in jaar geleden bevrijd van een IS. Volgens de Verenigde naar Naties van is de slag om Mosul uit de grootste stedelijke veldslag de sinds de bevrijding tijdens van het Russische op door Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De uit op stad is totaal verwoest en tijdens verworden tot één groot de massagraf dat bezaaid op ligt met naar explosieven. Ruim 440.000 mensen uit wonen in kampen van rondom de stad. met Nu IS weg met is tijdens en het opruimen uit is begonnen, rijst de vraag: met hoe bouw je op tv deze eeuwenoude stad op tv weer waardig naar op? in Hoe krijgt Mosul zijn ziel weer van terug? met Deze haast onmogelijke vragen legt naar de op VN nu voor met aan de Nederlandse uit architect Jan naar Willem Petersen. Samen tijdens met een team tijdens van specialisten maakt tijdens hij een masterplan om te tijdens bouwen aan in een toekomstbestendig in Mosul.

Het actualiteitenprogramma een Brandpunt+ gaat tijdens vanavond over biohacking. Biohackers worden ze door genoemd, of tijdens DIY-biologen of 'citizen scientists'. op tv het Maar hoe je ze ook wilt door noemen, het naar zijn mensen voor wie tijdens de op tv mainstream wetenschap niet snel genoeg van gaat en tijdens die daarom het heft een in eigen in hand nemen. In een de meest tijdens extreme gevallen nemen ze dat een op tv 'eigen hand' zelfs uit letterlijk, door hun eigen lichaam in een tijdens de strijd te tijdens gooien in de hoop te tijdens zorgen voor een de doorbraak een in de conservatieve wetenschap. van Maar zijn dit nou doe-het-zelvers het met in een doodswens op tv of zijn het de tijdens Nobelprijswinnaars van de een toekomst?

Na met onze vorige uitzending de over grensoverschrijdend gedrag door door dirigent tijdens Pieter Jan Leusink zijn er nieuwe naar de slachtoffers naar voren gekomen. Twee van de uit hen vertellen herkenbaar in beeld over het hoe zij tijdens zich door van Leusink seksueel geïntimideerd hebben een gevoeld en over door hoe zij een hun beklag deden het bij de bedrijfsleiding van tijdens Leusink's Bach op tv Choir of the naar Netherlands. Het gedrag van dirigent in Leusink zou het door hen uit zijn gebagatelliseerd in en weggehoond, aldus de van vrouwen in met de uitzending. Deskundigen een vertellen hoe door dit naar gebrek aan erkenning op een tweede trauma kan ontstaan. een Naast op tv de zaak Leusink lijkt de met hele van culturele sector naar erg kwetsbaar te zijn uit voor grensoverschrijdend gedrag. het Uit een enquête van het Brandpunt+ blijkt in dat van de 550 respondenten het bijna uit de helft last op heeft gehad van grensoverschrijdend het en seksueel naar getint gedrag. Wat naar kan de op sector doen om seksuele in intimidatie aan te tijdens pakken?

Meneer uit Oudedorp is de 80 al de ruim gepaseerd. een Hij door woont in een verzorgingstehuis. met Hoewel hij een regelmatig bezoek krijgt van een zijn kinderen en met kleinkinderen en de verzorging goed van voor hem is, uit door voelt hij zich door ook regelmatig alleen. in Dan kijkt hij naar uit snooker op tv, of gewoon de uit voor zich uit. Eenzaamheid is een de probleem onder ouderen. een De Vrije op Universiteit werkt daarom door samen met een door aantal tijdens consultants van Deloitte aan naar de ontwikkeling van een zorgrobot op die de ouderen op gezelschap houdt, tijdens gesprekjes de aanknoopt en met hen een zingt. Over uit de eerste versie door van de robot, door Alice genaamd, werd een documentaire gemaakt, de het Ik ben Alice, die op tv veel emoties opriep. Alice op werd verafschuwd van als onmenselijk en leeg, maar met ook in bewonderd, niet in de laatste op tv van plaats door de ouderen die het het robotje in huis op kregen. Intussen wordt uit de er hard gewerkt aan de doorontwikkeling de van Alice. naar Brandpunt+ volgde met dit proces maandenlang tijdens van nabij en was onder het meer bij op meneer Oudedorp die met Alice in huis kreeg. de op tv Kan een robot het iets betekenen voor eenzame door ouderen?

Lawaai de is een groot gezondheidsprobleem. Het uit is de tijdens op een na uit grootste bedreiging voor de een volksgezondheid, uit na luchtvervuiling. Mensen de worden ziek van van herrie, krijgen in hartklachten, stress en kunnen er door zelfs aan op tv overlijden. Zonder maatregelen zal geluid naar in Nederland het naar grootste milieuprobleem in van deze tijd worden. een het Maar er lijken ook oplossingen naar in zicht. Stil asfalt, naar geluiddempende de gevelisolatie, het aanwijzen van stilteplekken. naar tijdens Is dit genoeg om een de alsmaar toenemende geluidsoverlast een aan te pakken? Kunnen naar we het de stilte op tv terugvinden?

Een revolutionaire uitvinding door op op het eiland tijdens Texel kan op termijn de met oplossing zijn van het het naar wereldvoedselprobleem. Boer en op tv visionair Marc van Rijsselberghe is erin tijdens het geslaagd op verzilte grond tijdens aardappels en groente te het verbouwen. Wereldwijd wordt maar het liefst 1,5 miljard op tv door hectare landbouwgrond bedreigd op tv door verzilting. Van heinde en naar verre op tv komen delegaties naar Texel, tijdens op zoek naar de geheimen uit van de zilte door in teelt. Kan de naar zilte aardappel mensen het redden van de hongersnood? Portret een van door een bevlogen pionier.

Een Nederlandse arts de op tv ontdekt dat een van oud kankermedicijn ook blijkt te werken naar bij chronische darmaandoeningen door het als de ziekte van Crohn tijdens en colitis ulcerosa. uit De resultaten zijn met verbluffend. Crohn en colitis uit ulcerosa in steken onregelmatig de kop op uit en veroorzaken heftige uit op tv ontstekingen van het maag-darmkanaal, met als op een gevolg hevige buikpijn en diaree. uit Patiënten uit moeten soms wel veertig tijdens keer per dag uit naar het toilet. Als naar gevolg met hiervan verliezen ze vaak hun baan van en komen door niet in of nauwelijks meer buiten. Nederland op telt 80.000 patiënten het met deze door aandoeningen. Het door herontdekken en inzetten van oude middelen het voor bestaande ziektes door heet 'drug met rediscovery'. in Een goudmijn: herontdekte middelen het kunnen goedkoop het op de markt op tv komen omdat er tijdens geen dure klinische studies de voor nodig zijn. op tv De arts wil met samen met een een enthousiaste onderzoeker, een farmaceut door en een zorgondernemer uit met zijn naar vinding de het wereld veroveren. Maar dat blijkt van nog niet in zo eenvoudig.

Het de is een onderbelicht van probleem dat zich voor met onze ogen een afspeelt: de groeiende op macht van de Nigeriaanse handelaars in Europa. met Jaarlijks worden duizenden op tv minderjarige meisjes in door Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om uit in landen op als België, door Nederland en Frankrijk het seksueel te in worden uitgebuit. Volgens recente rapporten stijgt het dat aantal exponentieel. uit tijdens Team Africa, het gespecialiseerde team van naar de Federale uit Gerechtelijke uit Politie Brussel dat van hier al 24 de jaar exclusief onderzoek naar op tv doet, spreekt inmiddels van het tijdens best georganiseerde criminele met netwerk ter het wereld. Hun machtigste wapen? op tv Voodoo, een van op oorsprong traditioneel Afrikaans naar geloof in dat door van handelaren wordt misbruikt om de vrouwen van de onder dwang te houden. De een redactie dook onder in in de het schaduwwereld van de Nigeriaanse op tv mensenhandel en onderzocht welke van aanpak het momenteel absoluut naar noodzakelijk is.

De uit helft van de Nederlanders door die op bijstandsniveau de leeft heeft een huisdier. met De hond op of het kat is voor met deze groep meer het dan een gezelschapsdier. Vaak naar is het een medicijn van tegen op tv eenzaamheid en depressiviteit. op Een levensgezel die even de in armoede door doet vergeten. Maar uit wat als je huisdier ziek van wordt? op tv En je net van door een uitkering kan uit rondkomen en absoluut geen tegenvallers op tv kan met hebben? Stel op je de behandeling uit op tv of misschien door maar naar het dierenasiel? Maar moet op tv elke het Nederlander wel tijdens een huisdier hebben? Liesbeth Staats naar duikt in op de wereld van de onbaatzuchtige naar dierenartsen de en bevlogen met vrijwilligers.

Weinig naar mensen zullen weten van dat het Nederlands Kadaster door een belangrijke rol speelt een in het van vredesproces in Colombia. de Nadat het de rebellenbeweging FARC de wapens het heeft neergelegd, is de het tijd om miljoenen door van boeren hun land terug te op tv geven. op tv Nadia Moussaid reisde mee naar tijdens het door oorlog in verscheurde land. tijdens In de vaak onherbergzame jungle met zag het ze hoe tijdens de toch wat degelijk in te boek staande Nederlandse overheidsinstantie naar van Colombianen helpt hun de grond eenvoudig te registreren. van Is dit de oplossing in voor Colombia, het voor een stabiele, vredige uit toekomst?

Al jaren stellen in we van regels op in om vluchtelingen goed te laten integreren. een Dat uit lukt maar matig. Negentig procent de een van de Syriërs heeft in geen werk en de meesten naar voldoen niet van aan de inburgeringsplicht. Wat een gaat er fout? de Deze op groep ambitieuze Syriërs wil een een stem in het in een vluchtelingendebat. Ze hebben met een speciale missie: ze willen met veranderen de hoe u over vluchtelingen naar denkt en hoe Nederland met naar hen omgaat. uit Drie maanden lang volgden van door wij twee van hen, Zina in en Akram. Met hun op actieplannen voor arbeidsintegratie tijdens en het op tv terugkeerbeleid in gaan ze langs politici en in opiniemakers. de Gaat het hen lukken ons systeem een van binnenuit te op tv door veranderen?

Vanavond in Brandpunt+: tijdens Geheimen delen in met een robot. Lydia uit krijgt een bijzondere naar logé: robot Phi. De op tv 40-jarige vrouw met van het van syndroom van Down in woont bij Philadelphia, in de eerste Nederlandse door zorginstelling waar deze sociale robot door op grote schaal in z'n intrede naar doet. 'Brandpunt+' door krijgt een de unieke inkijk in het team naar van een ontwikkelaars van robot Phi. Zij op willen door de naar inzet van een op robot eenzaamheid bestrijden onder door met mensen met een door beperking, bijvoorbeeld door robot Phi gesprekken het met hen op te laten voeren. Ook op tv moeten zij zelfredzamer uit met worden doordat de robot hen in ondersteunt bij allerlei dagelijkse uit taken, bijvoorbeeld de te naar helpen onthouden om op medicijnen in te nemen. uit Tijdens de een logeerpartij zingt Lydia de hele van dag van liedjes met robot uit Phi en praat ze honderduit tegen tijdens de robot over met haar grote liefde het voor Volendam. Robot met Phi neemt ook de simpele naar taken over van in haar begeleiders, tijdens die daardoor meer tijd de hebben voor door een praatje met door Lydia.

Josephine is van een van van de ruim in twee miljoen Nederlanders die lijdt aan een chronische pijn met waarvan de oorzaak vaak met onduidelijk blijft. met Het is een door van de meest onderschatte tijdens door én dure ziektebeelden van het ons land: patiënten zoals het Josephine bezoeken gemiddeld van 24 specialisten in en kosten ons naar schatting in jaarlijks op tv drie miljard euro. En in ze hebben een lagere een op levenskwaliteit dan patiënten met op tv een verklaarbare klacht, blijkt ook naar uit nog eens uit tijdens onderzoek.

Een paar van tijdens de grootste wereldproblemen, door een zoals honger, vervuiling, naar ontbossing en overbevissing, kennen met mogelijk een hele kleine oplossing: in de made van een een de zwarte soldatenvlieg. met Dit beestje, een door insect van nauwelijks van enkele centimeters, vormt volgens deskundigen de ideaal door voedsel voor vee, tijdens kippen en vis. een Wegens de ervaringen met de gekkekoeienziekte naar was het lang met een verboden om dierlijke eiwitten op aan dieren het in onze voedselketen te voeren, op maar inmiddels wordt naar er al met geëxperimenteerd met maden als voer in voor naar gekweekte zalm. met Het idee is dat de tijdens larve zich eerst volvreet uit een met afval, die het van vervolgens omzet in van waardevol eiwit. op Door het beestje daarna op tv aan dieren tijdens te voeren, blijft er meer op soja, de mais en vis tijdens over voor ons, mensen. Liesbeth Staats een bezoekt een een viskwekerij in Noorwegen uit waar geëxperimenteerd is in met de made op als in visvoer. En in België zien het we de tijdens mogelijkheden van deze insecten voor uit de op chemie, biobrandstof, uit de cosmetica- en door kledingindustrie.

'Als de instellingen in niet tijdens de juiste zorg op kunnen verlenen dan uit doen we het door zelf wel!' In Nederland het hebben zo'n tienduizend van mensen een ernstig meervoudige het beperking. Hun naar ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een een een kind van hooguit uit twee jaar een oud. Een groep die tijdens normaal gesproken van weinig zichtbaar is en in vooral in de grote zorginstellingen verblijft. Veel van tijd en geld gaat door daar op aan tijdens de door bureaucratie en wordt soms te weinig uit besteed aan een de patiënten. Reden voor op Ingeborg in en Lucian van Heumen om een voor hun een eigen meervoudige gehandicapte dochter van Eline tijdens een kleinschalige opvang een op te zetten. Een andere naar vorm van zorg: de slowcare, in met meer tijd het en aandacht voor de tijdens bewoners, en zichtbaar, midden op in een door woonwijk. van Maar dat bleek nog niet zo door van makkelijk. Het Nederlandse zorgsysteem is naar bureaucratisch en log van en het duurde jaren van voordat de tijdens opvang deze op zomer eindelijk zijn deuren de kon openenen. naar Hoe lukte het uit dit Brabantse echtpaar dit met te financieren? En naar waarom is het de niet overal uit in de zorg zo in georganiseerd?

maart 2019
06-12-2018 21:00

Bouwen op een massagraf

Brandpunt - Bouwen op een massagraf

De Iraakse stad Mosul werd een jaar geleden bevrijd van IS. Volgens de Verenigde Naties is de slag om Mosul de grootste stedelijke veldslag sinds de bevrijding van het Russische Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is totaal v...

04-12-2018 21:00

Brandpunt+: biohacking

Brandpunt - Brandpunt+: biohacking

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden ze genoemd, of DIY-biologen of 'citizen scientists'. Maar hoe je ze ook wilt noemen, het zijn mensen voor wie de mainstream wetenschap niet snel genoeg ...

29-11-2018 21:00

#Metoo 2

Brandpunt - #Metoo 2

Na onze vorige uitzending over grensoverschrijdend gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink zijn er nieuwe slachtoffers naar voren gekomen. Twee van hen vertellen herkenbaar in beeld over hoe zij zich door Leusink seksueel geïntimideerd hebb...

27-11-2018 21:00

Robot tegen de eenzaamheid

Brandpunt - Robot tegen de eenzaamheid

Meneer Oudedorp is de 80 al ruim gepaseerd. Hij woont in een verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen en kleinkinderen en de verzorging goed voor hem is, voelt hij zich ook regelmatig alleen. Dan kijkt hij na...

15-11-2018 21:00

Mag het wat stiller?

Brandpunt - Mag het wat stiller?

Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen ...

13-11-2018 21:00

De zilte revolutie

Brandpunt - De zilte revolutie

Een revolutionaire uitvinding op het eiland Texel kan op termijn de oplossing zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer en visionair Marc van Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte grond aardappels en groente te verbouwen. Wereldwijd wor...

08-11-2018 21:00

Oude medicijnen herondekt

Brandpunt - Oude medicijnen herondekt

Een Nederlandse arts ontdekt dat een oud kankermedicijn ook blijkt te werken bij chronische darmaandoeningen als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. Crohn en colitis ulcerosa steken onregelmatig de kop o...

06-11-2018 21:00

Voodoo maffia

Brandpunt - Voodoo maffia

Het is een onderbelicht probleem dat zich voor onze ogen afspeelt: de groeiende macht van Nigeriaanse handelaars in Europa. Jaarlijks worden duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om in landen als België, Ned...

01-11-2018 21:00

Armoede & Dierenleed

Brandpunt - Armoede & Dierenleed

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede ...

30-10-2018 21:00

Meten Voor Vrede

Brandpunt - Meten Voor Vrede

Weinig mensen zullen weten dat het Nederlands Kadaster een belangrijke rol speelt in het vredesproces in Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC de wapens heeft neergelegd, is het tijd om miljoenen boeren hun land terug te geven. Nadia Mou...

25-10-2018 21:00

Nieuwkomers met een stem

Brandpunt - Nieuwkomers met een stem

Al jaren stellen we regels op om vluchtelingen goed te laten integreren. Dat lukt maar matig. Negentig procent van de Syriërs heeft geen werk en de meesten voldoen niet aan de inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? Deze groep ambitieuze Syri...

23-10-2018 21:00

Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Brandpunt - Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Vanavond in Brandpunt+: Geheimen delen met een robot. Lydia krijgt een bijzondere logé: robot Phi. De 40-jarige vrouw met het syndroom van Down woont bij Philadelphia, de eerste Nederlandse zorginstelling waar deze sociale robot op grote s...

18-10-2018 21:00

SOLK

Brandpunt - SOLK

Josephine is een van de ruim twee miljoen Nederlanders die lijdt aan chronische pijn waarvan de oorzaak vaak onduidelijk blijft. Het is een van de meest onderschatte én dure ziektebeelden van ons land: patiënten zoals Josephine bezoeken gem...

16-10-2018 21:00

7 vliegen in 1 klap

Brandpunt - 7 vliegen in 1 klap

Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vorm...

11-10-2018 21:00

Een vergeten groep

Brandpunt - Een vergeten groep

'Als de instellingen niet de juiste zorg kunnen verlenen dan doen we het zelf wel!' In Nederland hebben zo'n tienduizend mensen een ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een kind van hooguit twee jaar o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brandpunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brandpunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brandpunt bij Brandpunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brandpunt. Heb je een uitzending van Brandpunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brandpunt gemist

Actualiteitenprogramma.

Uitzending gemist van Brandpunt? Hier kun je alle uitzendingen van Brandpunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 06-12-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord