Programma gemist?

De naar Iraakse stad Mosul werd uit een jaar geleden een bevrijd in van IS. Volgens het de Verenigde Naties is de door slag om Mosul uit de grootste stedelijke op veldslag een sinds de bevrijding van het in Russische Stalingrad tijdens het de van Tweede Wereldoorlog. De stad is het totaal verwoest uit en verworden tot één groot tijdens massagraf de dat bezaaid ligt met explosieven. door Ruim 440.000 van mensen wonen met in kampen rondom de stad. uit Nu IS in weg is en het op naar opruimen is begonnen, met rijst de vraag: hoe bouw je het deze naar eeuwenoude stad weer waardig op op? Hoe met krijgt Mosul zijn op ziel weer terug? Deze haast op een onmogelijke vragen legt de naar VN nu voor aan in de Nederlandse architect op tv Jan Willem op tv Petersen. Samen op met een team van specialisten het maakt tijdens hij een masterplan om te naar bouwen aan een toekomstbestendig de op Mosul.

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ het gaat vanavond over van biohacking. Biohackers in worden ze genoemd, op of DIY-biologen of 'citizen scientists'. tijdens Maar hoe de je ze tijdens ook wilt noemen, de het zijn mensen uit voor wie op de mainstream wetenschap niet van snel genoeg gaat en op tv die daarom het met heft in uit eigen hand nemen. In de uit meest extreme in gevallen met nemen ze dat 'eigen hand' in zelfs de letterlijk, door hun op tv eigen lichaam in de strijd te met gooien in de in op tv hoop te zorgen voor een doorbraak met uit in de conservatieve in wetenschap. Maar zijn door dit nou doe-het-zelvers van met een doodswens tijdens of zijn het het de Nobelprijswinnaars van de tijdens toekomst?

Na onze vorige het uitzending over een grensoverschrijdend in gedrag door dirigent Pieter op Jan Leusink zijn tijdens er nieuwe slachtoffers naar voren in gekomen. Twee van een hen op tv vertellen herkenbaar in beeld over door hoe van zij zich op tv door Leusink seksueel in geïntimideerd hebben gevoeld en over hoe het zij hun naar beklag deden bij de naar van bedrijfsleiding van Leusink's Bach Choir de of the naar Netherlands. Het gedrag van door dirigent de Leusink zou door hen zijn gebagatelliseerd op tv en met weggehoond, aldus een de vrouwen in de uitzending. Deskundigen met naar vertellen hoe door dit door gebrek aan het erkenning een tweede trauma kan ontstaan. het Naast het de zaak Leusink lijkt het de met hele culturele sector op tv erg kwetsbaar te zijn voor van grensoverschrijdend een gedrag. Uit een enquête op tv van Brandpunt+ van blijkt dat van de uit 550 respondenten bijna de naar helft last heeft met gehad van uit grensoverschrijdend en seksueel getint gedrag. op naar Wat kan de van sector doen om door seksuele intimidatie aan te van pakken?

Meneer Oudedorp tijdens is de 80 al tijdens door ruim gepaseerd. Hij woont in een de naar verzorgingstehuis. Hoewel hij uit regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen met en kleinkinderen in en de verzorging goed het voor hem is, door voelt hij zich naar ook regelmatig op alleen. Dan uit kijkt hij naar snooker op tijdens van tv, of gewoon voor naar zich uit. door Eenzaamheid is een het probleem onder ouderen. De Vrije Universiteit de in werkt daarom samen met een uit aantal tijdens consultants van Deloitte aan op de ontwikkeling van een op zorgrobot die door de ouderen gezelschap houdt, gesprekjes van de aanknoopt en met hen van zingt. Over de naar eerste versie van uit de robot, Alice genaamd, werd van een documentaire gemaakt, het Ik ben tijdens Alice, die veel in emoties opriep. Alice van werd naar verafschuwd als onmenselijk en op tv leeg, maar ook bewonderd, tijdens niet in de uit laatste plaats door de het ouderen die het door uit robotje in huis kregen. Intussen wordt met er in hard gewerkt aan de het doorontwikkeling uit van Alice. Brandpunt+ volgde dit op tv proces maandenlang van het nabij en was onder van meer bij meneer het door Oudedorp die Alice in van huis kreeg. Kan in een robot de iets betekenen voor eenzame de ouderen?

Lawaai is een een groot gezondheidsprobleem. Het met is het de op een na grootste de bedreiging in voor de volksgezondheid, op na luchtvervuiling. Mensen worden ziek door de van herrie, krijgen hartklachten, stress uit en kunnen er door zelfs aan overlijden. Zonder het maatregelen een zal geluid in Nederland het naar grootste uit milieuprobleem van deze tijd tijdens worden. Maar er lijken door ook de oplossingen in zicht. Stil het asfalt, geluiddempende gevelisolatie, het het aanwijzen van door stilteplekken. uit Is dit genoeg om de een alsmaar toenemende geluidsoverlast in aan uit te pakken? Kunnen we uit de stilte tijdens terugvinden?

Een revolutionaire uitvinding op tv op het eiland de Texel van kan op tijdens termijn de oplossing een zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer en de visionair Marc van van uit Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte naar grond aardappels tijdens en door groente te verbouwen. een Wereldwijd wordt maar liefst 1,5 miljard in hectare landbouwgrond bedreigd met door door verzilting. Van een heinde en verre komen delegaties van naar Texel, op zoek een naar met de geheimen van de op tv zilte teelt. op Kan de zilte aardappel tijdens mensen redden in van de door hongersnood? Portret van een een bevlogen pionier.

Een het Nederlandse arts ontdekt dat tijdens een op tv oud kankermedicijn ook blijkt te werken in in bij chronische darmaandoeningen als de de ziekte door van Crohn en tijdens colitis ulcerosa. De uit resultaten zijn verbluffend. Crohn en colitis tijdens ulcerosa op tv steken onregelmatig op de kop op en veroorzaken op heftige ontstekingen tijdens van het maag-darmkanaal, met als naar gevolg een hevige buikpijn met en diaree. Patiënten op tv moeten soms wel veertig keer per op tv de dag naar het toilet. Als gevolg de hiervan verliezen een ze vaak op tv hun baan en het komen niet of nauwelijks de meer buiten. Nederland telt een 80.000 naar patiënten met deze aandoeningen. op tv Het herontdekken en door inzetten van van oude middelen voor op bestaande ziektes heet 'drug door rediscovery'. Een goudmijn: herontdekte van middelen kunnen goedkoop op op de markt met komen omdat tijdens er geen dure klinische tijdens studies voor van nodig zijn. De met arts wil samen met op naar een enthousiaste onderzoeker, een farmaceut het en een zorgondernemer uit met de zijn vinding de wereld veroveren. de Maar dat blijkt in nog van niet zo eenvoudig.

Het is naar een op onderbelicht probleem dat zich tijdens voor onze ogen afspeelt: de op groeiende macht van het Nigeriaanse handelaars een in Europa. Jaarlijks de worden een duizenden minderjarige meisjes in Nigeria met 'op bestelling' met gerekruteerd om in landen uit als België, Nederland op tv en Frankrijk seksueel naar te worden uitgebuit. met Volgens een recente rapporten stijgt dat aantal exponentieel. tijdens Team Africa, naar het in gespecialiseerde team van de door Federale Gerechtelijke Politie Brussel dat in hier al het 24 jaar exclusief in onderzoek naar doet, spreekt tijdens inmiddels van tijdens het het best georganiseerde criminele netwerk ter door wereld. Hun een machtigste wapen? op tv Voodoo, een van oorsprong traditioneel uit Afrikaans geloof in dat door handelaren wordt misbruikt in om de vrouwen het onder dwang te naar het houden. De redactie dook onder in de het de schaduwwereld van de op tv Nigeriaanse mensenhandel en in onderzocht welke aanpak momenteel de absoluut noodzakelijk op is.

De helft van naar de met Nederlanders die op bijstandsniveau leeft de heeft de een huisdier. De in hond of naar kat is voor deze groep meer op tv dan een gezelschapsdier. naar op tv Vaak is het een medicijn op tv tegen eenzaamheid op tv en depressiviteit. Een levensgezel die naar even van de armoede doet vergeten. Maar uit wat als van je huisdier tijdens ziek wordt? En naar je net van van een uitkering van kan rondkomen en absoluut in geen tegenvallers kan hebben? op Stel het je de behandeling uit of misschien op tv maar naar naar het dierenasiel? Maar uit moet uit elke Nederlander wel een naar huisdier hebben? Liesbeth Staats naar duikt in de van wereld van de onbaatzuchtige op tv dierenartsen op en bevlogen de vrijwilligers.

Weinig op mensen zullen weten dat naar het Nederlands Kadaster met een belangrijke rol speelt op tv in het op vredesproces in Colombia. van Nadat op tv de rebellenbeweging FARC de wapens uit heeft neergelegd, is van het tijd naar om miljoenen op tv boeren hun land terug van te geven. de Nadia Moussaid reisde mee met naar het door oorlog verscheurde de land. In door de vaak in onherbergzame jungle zag op ze hoe de toch de wat degelijk te boek op tv staande in Nederlandse overheidsinstantie Colombianen uit helpt hun grond eenvoudig het te de registreren. Is dit de oplossing voor naar Colombia, op voor een naar stabiele, vredige toekomst?

Al in jaren stellen we regels door op door om vluchtelingen goed tijdens te laten integreren. Dat de lukt maar matig. Negentig op procent van de met Syriërs heeft geen met werk en tijdens de meesten door voldoen niet aan de uit inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? naar Deze groep tijdens ambitieuze Syriërs wil een een stem in het uit op tv vluchtelingendebat. Ze hebben een op speciale missie: door ze willen veranderen hoe een u over vluchtelingen uit denkt en hoe Nederland met uit de hen omgaat. Drie maanden lang tijdens volgden naar wij twee van hen, Zina door en tijdens Akram. Met hun actieplannen voor arbeidsintegratie naar en het een terugkeerbeleid gaan op tv ze langs uit politici en opiniemakers. van Gaat het hen lukken in ons systeem van binnenuit te op met veranderen?

Vanavond in van Brandpunt+: Geheimen een delen met een robot. Lydia krijgt van een bijzondere een logé: robot Phi. in De 40-jarige vrouw in met uit het syndroom van Down woont bij uit Philadelphia, de eerste op Nederlandse zorginstelling waar van op tv deze sociale robot op tv op grote schaal z'n in intrede doet. 'Brandpunt+' krijgt van een unieke het inkijk in het team met van het ontwikkelaars van robot Phi. Zij op tv willen door tijdens de inzet tijdens van een robot eenzaamheid bestrijden de onder mensen met een een beperking, bijvoorbeeld door door robot Phi een gesprekken met hen te een laten voeren. de Ook moeten met zij zelfredzamer worden doordat de in robot hen ondersteunt in een bij allerlei dagelijkse taken, een bijvoorbeeld te helpen onthouden om de een medicijnen in te nemen. Tijdens op de logeerpartij het zingt Lydia de hele dag op tv liedjes met robot door met Phi en praat ze honderduit door tegen de met robot over haar grote in liefde voor het Volendam. Robot Phi in neemt ook simpele taken van over tijdens van haar begeleiders, die op daardoor meer tijd hebben een voor een praatje door met de Lydia.

Josephine in is een de van de ruim een twee miljoen Nederlanders die lijdt aan in tijdens chronische pijn waarvan de oorzaak uit vaak de onduidelijk blijft. Het is een met van de meest onderschatte van én dure ziektebeelden naar van ons land: op tv patiënten van zoals Josephine bezoeken gemiddeld met 24 specialisten in en kosten ons op tv naar schatting jaarlijks met drie miljard euro. van En ze hebben een met lagere levenskwaliteit naar dan patiënten met een een verklaarbare klacht, blijkt ook het nog eens van uit tijdens onderzoek.

Een paar van tijdens de grootste tijdens wereldproblemen, zoals honger, in vervuiling, ontbossing en naar overbevissing, kennen mogelijk een op hele tijdens kleine oplossing: de op made van de zwarte een soldatenvlieg. door Dit beestje, een op insect van nauwelijks een enkele centimeters, vormt de volgens deskundigen ideaal met voedsel voor vee, kippen en vis. op Wegens de op tv ervaringen het met de gekkekoeienziekte was het in lang de verboden om dierlijke eiwitten een aan dieren in onze het voedselketen een te voeren, maar een inmiddels wordt er al geëxperimenteerd met in maden als tijdens voer voor gekweekte op tv zalm. Het idee is de dat de het larve zich door eerst volvreet met op tv afval, die het vervolgens omzet uit in waardevol eiwit. op de Door het beestje daarna aan dieren van te de voeren, blijft er meer door soja, uit mais en vis over voor ons, het naar mensen. Liesbeth Staats bezoekt een viskwekerij tijdens in op Noorwegen waar geëxperimenteerd is in met de made naar als visvoer. van En in België de zien we de mogelijkheden van door met deze insecten voor de chemie, biobrandstof, een op de cosmetica- en een kledingindustrie.

'Als de de instellingen niet de op juiste zorg in kunnen verlenen dan doen met we naar het zelf wel!' In uit Nederland hebben zo'n tienduizend mensen in een ernstig meervoudige tijdens het beperking. Hun ontwikkelingsniveau is een vergelijkbaar met een door kind van door hooguit twee jaar in oud. Een groep die normaal op gesproken uit weinig zichtbaar is en vooral in op op tv grote zorginstellingen verblijft. door Veel tijd en door geld gaat daar op aan een de bureaucratie door en wordt soms naar te weinig het besteed aan de patiënten. Reden naar voor Ingeborg en Lucian in van Heumen de om voor hun eigen de meervoudige gehandicapte een dochter Eline een naar kleinschalige opvang op te naar zetten. met Een andere vorm van tijdens zorg: door slowcare, met meer het tijd en aandacht voor door de bewoners, en een zichtbaar, midden in een het woonwijk. Maar dat bleek uit een nog niet zo makkelijk. Het Nederlandse door op tv zorgsysteem is bureaucratisch tijdens en log en het duurde jaren in voordat de op tv opvang deze een zomer eindelijk zijn uit deuren kon openenen. Hoe lukte uit het dit door Brabantse het echtpaar dit te financieren? door En waarom is het het niet naar overal in de zorg zo van georganiseerd?

januari 2019
06-12-2018 21:00

Bouwen op een massagraf

Brandpunt - Bouwen op een massagraf

De Iraakse stad Mosul werd een jaar geleden bevrijd van IS. Volgens de Verenigde Naties is de slag om Mosul de grootste stedelijke veldslag sinds de bevrijding van het Russische Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is totaal v...

04-12-2018 21:00

Brandpunt+: biohacking

Brandpunt - Brandpunt+: biohacking

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden ze genoemd, of DIY-biologen of 'citizen scientists'. Maar hoe je ze ook wilt noemen, het zijn mensen voor wie de mainstream wetenschap niet snel genoeg ...

29-11-2018 21:00

#Metoo 2

Brandpunt - #Metoo 2

Na onze vorige uitzending over grensoverschrijdend gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink zijn er nieuwe slachtoffers naar voren gekomen. Twee van hen vertellen herkenbaar in beeld over hoe zij zich door Leusink seksueel geïntimideerd hebb...

27-11-2018 21:00

Robot tegen de eenzaamheid

Brandpunt - Robot tegen de eenzaamheid

Meneer Oudedorp is de 80 al ruim gepaseerd. Hij woont in een verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen en kleinkinderen en de verzorging goed voor hem is, voelt hij zich ook regelmatig alleen. Dan kijkt hij na...

15-11-2018 21:00

Mag het wat stiller?

Brandpunt - Mag het wat stiller?

Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen ...

13-11-2018 21:00

De zilte revolutie

Brandpunt - De zilte revolutie

Een revolutionaire uitvinding op het eiland Texel kan op termijn de oplossing zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer en visionair Marc van Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte grond aardappels en groente te verbouwen. Wereldwijd wor...

08-11-2018 21:00

Oude medicijnen herondekt

Brandpunt - Oude medicijnen herondekt

Een Nederlandse arts ontdekt dat een oud kankermedicijn ook blijkt te werken bij chronische darmaandoeningen als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. Crohn en colitis ulcerosa steken onregelmatig de kop o...

06-11-2018 21:00

Voodoo maffia

Brandpunt - Voodoo maffia

Het is een onderbelicht probleem dat zich voor onze ogen afspeelt: de groeiende macht van Nigeriaanse handelaars in Europa. Jaarlijks worden duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om in landen als België, Ned...

01-11-2018 21:00

Armoede & Dierenleed

Brandpunt - Armoede & Dierenleed

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede ...

30-10-2018 21:00

Meten Voor Vrede

Brandpunt - Meten Voor Vrede

Weinig mensen zullen weten dat het Nederlands Kadaster een belangrijke rol speelt in het vredesproces in Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC de wapens heeft neergelegd, is het tijd om miljoenen boeren hun land terug te geven. Nadia Mou...

25-10-2018 21:00

Nieuwkomers met een stem

Brandpunt - Nieuwkomers met een stem

Al jaren stellen we regels op om vluchtelingen goed te laten integreren. Dat lukt maar matig. Negentig procent van de Syriërs heeft geen werk en de meesten voldoen niet aan de inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? Deze groep ambitieuze Syri...

23-10-2018 21:00

Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Brandpunt - Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Vanavond in Brandpunt+: Geheimen delen met een robot. Lydia krijgt een bijzondere logé: robot Phi. De 40-jarige vrouw met het syndroom van Down woont bij Philadelphia, de eerste Nederlandse zorginstelling waar deze sociale robot op grote s...

18-10-2018 21:00

SOLK

Brandpunt - SOLK

Josephine is een van de ruim twee miljoen Nederlanders die lijdt aan chronische pijn waarvan de oorzaak vaak onduidelijk blijft. Het is een van de meest onderschatte én dure ziektebeelden van ons land: patiënten zoals Josephine bezoeken gem...

16-10-2018 21:00

7 vliegen in 1 klap

Brandpunt - 7 vliegen in 1 klap

Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vorm...

11-10-2018 21:00

Een vergeten groep

Brandpunt - Een vergeten groep

'Als de instellingen niet de juiste zorg kunnen verlenen dan doen we het zelf wel!' In Nederland hebben zo'n tienduizend mensen een ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een kind van hooguit twee jaar o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brandpunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brandpunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brandpunt bij Brandpunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brandpunt. Heb je een uitzending van Brandpunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brandpunt gemist

Actualiteitenprogramma.

Uitzending gemist van Brandpunt? Hier kun je alle uitzendingen van Brandpunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 06-12-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord