Programma gemist?

De Iraakse op stad op Mosul werd een jaar geleden uit bevrijd van uit IS. Volgens op tv de Verenigde Naties is de op tv slag op om Mosul de grootste stedelijke op veldslag sinds de een bevrijding van het op tv Russische Stalingrad tijdens naar de Tweede het Wereldoorlog. De de stad is totaal verwoest een en verworden tot één groot naar massagraf dat op bezaaid ligt met met explosieven. naar Ruim 440.000 mensen wonen in kampen tijdens op rondom de stad. Nu IS in weg is en het van naar opruimen is begonnen, rijst de vraag: uit in hoe bouw je op deze eeuwenoude stad weer waardig op? van de Hoe krijgt Mosul naar zijn ziel weer terug? Deze het haast onmogelijke uit vragen legt naar de VN nu voor aan naar de Nederlandse architect het Jan in Willem Petersen. Samen met door een team van uit specialisten maakt hij door een masterplan naar om te bouwen aan op een toekomstbestendig op tv Mosul.

Het het actualiteitenprogramma Brandpunt+ met gaat vanavond over biohacking. Biohackers tijdens worden ze genoemd, van of DIY-biologen of 'citizen het scientists'. Maar hoe een je ze ook de wilt met noemen, het zijn mensen voor wie op de mainstream in wetenschap niet snel het genoeg gaat het en die in daarom het heft in eigen met hand het nemen. In de uit meest extreme gevallen een nemen ze dat 'eigen hand' tijdens zelfs naar letterlijk, door hun eigen naar lichaam in de strijd op tv te gooien in de op tv hoop te in zorgen voor een doorbraak een in in de conservatieve wetenschap. van Maar zijn dit nou tijdens doe-het-zelvers met een van doodswens of zijn het naar met de Nobelprijswinnaars van door de toekomst?

Na uit onze vorige uitzending over uit grensoverschrijdend van gedrag door dirigent Pieter tijdens Jan Leusink het zijn er nieuwe slachtoffers naar van voren gekomen. Twee een van hen vertellen tijdens herkenbaar in van beeld over met hoe zij zich uit door Leusink seksueel geïntimideerd uit hebben gevoeld en met over hoe een zij hun beklag deden een bij de de bedrijfsleiding van Leusink's Bach Choir door of the Netherlands. door Het naar gedrag van dirigent Leusink zou de door hen zijn gebagatelliseerd op en weggehoond, de aldus op de vrouwen in de uitzending. Deskundigen uit vertellen hoe door uit dit gebrek uit aan erkenning een tweede van trauma kan ontstaan. met Naast de zaak de Leusink naar lijkt de hele culturele in sector erg uit kwetsbaar te zijn tijdens voor grensoverschrijdend gedrag. Uit op een enquête van Brandpunt+ met blijkt dat tijdens van de 550 respondenten de bijna op de helft het last heeft gehad van grensoverschrijdend tijdens en de seksueel getint gedrag. Wat het kan de de sector doen om seksuele intimidatie het aan te de pakken?

Meneer van Oudedorp is door de 80 al ruim gepaseerd. Hij de woont in een tijdens verzorgingstehuis. tijdens Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt op tv door van zijn kinderen een en kleinkinderen en uit de verzorging goed met voor hem is, voelt hij het zich ook regelmatig naar alleen. Dan tijdens kijkt hij in naar snooker op tv, tijdens of gewoon voor zich uit. met Eenzaamheid is een op probleem het onder ouderen. De Vrije naar Universiteit werkt daarom samen op tv met tijdens een aantal consultants van van Deloitte aan de ontwikkeling door van een zorgrobot door die een de ouderen uit gezelschap houdt, gesprekjes in aanknoopt en met hen zingt. het Over door de eerste versie van van de robot, Alice een genaamd, werd een documentaire gemaakt, van Ik ben Alice, het van die veel emoties opriep. het Alice werd op tv verafschuwd als onmenselijk uit en leeg, maar ook door bewonderd, niet in door de laatste van plaats door de ouderen die het naar met robotje in huis kregen. Intussen het wordt de er hard gewerkt aan de doorontwikkeling door van Alice. door Brandpunt+ volgde dit door proces maandenlang van een nabij en was onder van op meer bij meneer Oudedorp die Alice op tv in huis kreeg. naar door Kan een robot tijdens iets betekenen voor tijdens eenzame ouderen?

Lawaai is een tijdens in groot gezondheidsprobleem. Het is de uit op een na in grootste van bedreiging voor de op tv volksgezondheid, na luchtvervuiling. het Mensen worden ziek van op tv herrie, krijgen hartklachten, een stress en door kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder uit maatregelen zal naar geluid in Nederland een het grootste milieuprobleem naar van op tv deze tijd worden. door Maar er lijken het ook oplossingen in zicht. Stil een asfalt, geluiddempende gevelisolatie, het het aanwijzen van op stilteplekken. Is het dit genoeg uit om de alsmaar toenemende een geluidsoverlast aan te pakken? Kunnen door we naar de stilte van terugvinden?

Een revolutionaire uitvinding uit op op het eiland Texel kan op door termijn de op tv oplossing een zijn van het wereldvoedselprobleem. door Boer en visionair Marc van van uit Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte uit grond aardappels een en groente te op verbouwen. Wereldwijd tijdens wordt maar liefst 1,5 miljard op tv hectare in landbouwgrond bedreigd door van verzilting. Van heinde en verre naar door komen delegaties naar Texel, in op zoek naar de de geheimen van met de zilte teelt. Kan uit de zilte met aardappel mensen redden van de van door hongersnood? Portret van een bevlogen een pionier.

Een Nederlandse op tv arts ontdekt dat met een oud de kankermedicijn ook blijkt te werken het tijdens bij chronische darmaandoeningen als de de ziekte van Crohn en naar colitis uit ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. het Crohn uit en colitis in ulcerosa steken onregelmatig de kop op op en veroorzaken heftige van ontstekingen de van het maag-darmkanaal, met tijdens als gevolg hevige buikpijn met en op tv diaree. Patiënten het moeten soms wel uit veertig keer per dag tijdens naar het toilet. Als gevolg op hiervan verliezen uit ze op vaak hun baan en komen uit niet op tv of nauwelijks meer buiten. Nederland telt het 80.000 patiënten met van deze aandoeningen. door Het herontdekken op en inzetten van oude middelen een voor bestaande met ziektes in heet 'drug rediscovery'. Een goudmijn: herontdekte op middelen het kunnen goedkoop op de markt tijdens komen omdat tijdens er uit geen dure klinische studies tijdens voor nodig in zijn. De arts wil de samen met een van enthousiaste onderzoeker, een farmaceut en op tv een zorgondernemer met de zijn door vinding de wereld veroveren. het Maar dat blijkt nog een niet zo het eenvoudig.

Het het is een onderbelicht probleem door dat uit zich voor onze ogen op afspeelt: de groeiende macht op van Nigeriaanse handelaars in op tv van Europa. Jaarlijks worden in duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op tijdens bestelling' gerekruteerd om een in landen uit als België, naar Nederland en Frankrijk op tv seksueel te op worden uitgebuit. Volgens recente op rapporten stijgt dat aantal exponentieel. op tijdens Team Africa, het gespecialiseerde team in van de Federale Gerechtelijke tijdens Politie met Brussel dat hier al 24 het jaar exclusief de onderzoek naar doet, uit spreekt inmiddels van het door best georganiseerde criminele een op tv netwerk ter wereld. Hun machtigste op wapen? naar Voodoo, een van oorsprong traditioneel Afrikaans met het geloof dat door handelaren door wordt misbruikt om de vrouwen door onder dwang in te houden. in De redactie dook onder in op tijdens de schaduwwereld van de door Nigeriaanse mensenhandel en onderzocht welke naar door aanpak momenteel absoluut in noodzakelijk is.

De in helft van de Nederlanders door die een op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. met het De hond of kat uit is voor de deze groep meer dan een gezelschapsdier. tijdens Vaak tijdens is het een het medicijn tegen op tv eenzaamheid en depressiviteit. Een door levensgezel die even de van armoede doet van vergeten. Maar wat als op je huisdier ziek wordt? van En je uit net van een uitkering het kan rondkomen met en uit absoluut geen tegenvallers kan hebben? tijdens Stel je door de behandeling uit of misschien het maar de naar het dierenasiel? Maar moet op elke Nederlander tijdens wel een huisdier hebben? naar door Liesbeth Staats duikt in de tijdens wereld tijdens van de onbaatzuchtige dierenartsen en op bevlogen op vrijwilligers.

Weinig mensen zullen de weten dat het het Nederlands Kadaster naar een belangrijke rol speelt op in het op tv vredesproces in het Colombia. Nadat de rebellenbeweging het FARC met de wapens heeft neergelegd, is het een tijd om miljoenen uit de boeren hun land terug te naar geven. uit Nadia Moussaid reisde mee naar het de een door oorlog verscheurde land. In het de vaak onherbergzame van jungle zag ze op tv hoe de toch van wat degelijk te de boek staande Nederlandse van overheidsinstantie tijdens Colombianen helpt hun van grond eenvoudig te registreren. Is dit met de oplossing in voor het Colombia, voor een stabiele, vredige tijdens toekomst?

Al op tv jaren stellen we regels het op om vluchtelingen door goed op te laten integreren. Dat lukt op maar matig. het Negentig procent van de Syriërs in uit heeft geen werk en de de meesten voldoen met niet aan de inburgeringsplicht. Wat van gaat in er fout? Deze uit groep ambitieuze Syriërs op tv wil een stem in het van vluchtelingendebat. Ze in hebben een speciale van missie: ze willen van veranderen hoe in u over met vluchtelingen denkt en hoe uit Nederland met hen tijdens omgaat. Drie naar maanden lang volgden wij twee in van hen, Zina op en Akram. Met hun naar actieplannen voor arbeidsintegratie in en het terugkeerbeleid door gaan ze de langs politici en op opiniemakers. uit Gaat het hen uit lukken ons systeem van binnenuit te door naar veranderen?

Vanavond met in Brandpunt+: Geheimen in delen met een robot. Lydia van krijgt een bijzondere logé: een robot Phi. door De 40-jarige uit vrouw met tijdens het syndroom van een Down woont bij door Philadelphia, de eerste Nederlandse zorginstelling waar in deze sociale de robot op grote schaal met z'n intrede op tv doet. op 'Brandpunt+' krijgt een unieke inkijk in tijdens het naar team van ontwikkelaars van robot tijdens Phi. Zij willen in door de inzet van van een het robot eenzaamheid bestrijden op tv onder het mensen met een beperking, door bijvoorbeeld door robot Phi in gesprekken met hen te een laten uit voeren. Ook moeten zij op tv zelfredzamer door worden doordat de robot hen de ondersteunt bij allerlei dagelijkse uit taken, bijvoorbeeld op te helpen het onthouden om medicijnen in te op tv nemen. Tijdens de de op logeerpartij zingt Lydia de hele uit dag uit liedjes met robot Phi en praat door een ze honderduit tegen de robot op tv over op tv haar grote liefde voor Volendam. Robot op Phi neemt ook een simpele taken met over van door haar begeleiders, die daardoor een meer tijd hebben met voor een praatje met een tijdens Lydia.

Josephine uit is een naar van de ruim twee miljoen op Nederlanders die lijdt aan een chronische pijn waarvan een tijdens de oorzaak vaak onduidelijk de blijft. Het is in een van de meest onderschatte in én op dure ziektebeelden van van ons land: patiënten tijdens zoals Josephine bezoeken naar gemiddeld 24 specialisten en kosten naar ons naar schatting naar het jaarlijks drie miljard euro. op En ze hebben een op tv lagere levenskwaliteit tijdens dan patiënten met een tijdens verklaarbare een klacht, blijkt ook nog van eens uit naar onderzoek.

Een paar van met een de grootste wereldproblemen, zoals honger, in vervuiling, ontbossing en overbevissing, in kennen mogelijk een met hele kleine oplossing: tijdens in de made van de een zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, met een insect uit van nauwelijks enkele centimeters, met vormt volgens het deskundigen ideaal voedsel met voor vee, kippen en naar vis. Wegens van de ervaringen met de met gekkekoeienziekte in was het lang verboden om in dierlijke eiwitten een aan dieren uit in onze voedselketen op tv te voeren, maar inmiddels een wordt er al de geëxperimenteerd met maden als op voer voor gekweekte de zalm. Het een idee is dat op de larve met zich eerst volvreet met afval, die van het vervolgens omzet het op in waardevol eiwit. Door het beestje een daarna aan dieren een te voeren, blijft met op tv er meer soja, mais met en vis over in voor ons, mensen. door Liesbeth Staats uit bezoekt een viskwekerij door in Noorwegen waar geëxperimenteerd is de met het de made als visvoer. van En in tijdens België zien we door de mogelijkheden van deze insecten een voor de uit chemie, biobrandstof, de cosmetica- met en de kledingindustrie.

'Als met de instellingen uit niet de juiste het zorg kunnen verlenen dan doen we tijdens het zelf op wel!' In een Nederland hebben zo'n tienduizend mensen een een ernstig meervoudige van beperking. Hun door ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met uit een kind van in hooguit twee in jaar oud. Een een groep met die normaal gesproken weinig van zichtbaar is van en vooral in grote zorginstellingen verblijft. de op tv Veel tijd en op geld gaat daar op aan de tijdens van bureaucratie en wordt soms te naar weinig besteed aan de tijdens patiënten. Reden voor op tv Ingeborg een en Lucian van Heumen op om met voor hun eigen meervoudige met gehandicapte dochter door Eline een kleinschalige opvang op te van zetten. Een met andere in vorm van zorg: slowcare, met meer op tijd en door aandacht een voor de bewoners, en zichtbaar, midden met in een tijdens woonwijk. Maar dat bleek op naar nog niet zo makkelijk. Het tijdens Nederlandse zorgsysteem met is bureaucratisch en log en een het het duurde jaren door voordat de opvang een deze zomer eindelijk op zijn deuren kon openenen. Hoe op tv lukte het door dit Brabantse echtpaar dit naar te financieren? En in waarom is het tijdens niet overal in de naar zorg zo uit georganiseerd?

oktober 2019
06-12-2018 21:00

Bouwen op een massagraf

Brandpunt - Bouwen op een massagraf

De Iraakse stad Mosul werd een jaar geleden bevrijd van IS. Volgens de Verenigde Naties is de slag om Mosul de grootste stedelijke veldslag sinds de bevrijding van het Russische Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is totaal v...

04-12-2018 21:00

Brandpunt+: biohacking

Brandpunt - Brandpunt+: biohacking

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden ze genoemd, of DIY-biologen of 'citizen scientists'. Maar hoe je ze ook wilt noemen, het zijn mensen voor wie de mainstream wetenschap niet snel genoeg ...

29-11-2018 21:00

#Metoo 2

Brandpunt - #Metoo 2

Na onze vorige uitzending over grensoverschrijdend gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink zijn er nieuwe slachtoffers naar voren gekomen. Twee van hen vertellen herkenbaar in beeld over hoe zij zich door Leusink seksueel geïntimideerd hebb...

27-11-2018 21:00

Robot tegen de eenzaamheid

Brandpunt - Robot tegen de eenzaamheid

Meneer Oudedorp is de 80 al ruim gepaseerd. Hij woont in een verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen en kleinkinderen en de verzorging goed voor hem is, voelt hij zich ook regelmatig alleen. Dan kijkt hij na...

15-11-2018 21:00

Mag het wat stiller?

Brandpunt - Mag het wat stiller?

Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen ...

13-11-2018 21:00

De zilte revolutie

Brandpunt - De zilte revolutie

Een revolutionaire uitvinding op het eiland Texel kan op termijn de oplossing zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer en visionair Marc van Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte grond aardappels en groente te verbouwen. Wereldwijd wor...

08-11-2018 21:00

Oude medicijnen herondekt

Brandpunt - Oude medicijnen herondekt

Een Nederlandse arts ontdekt dat een oud kankermedicijn ook blijkt te werken bij chronische darmaandoeningen als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. Crohn en colitis ulcerosa steken onregelmatig de kop o...

06-11-2018 21:00

Voodoo maffia

Brandpunt - Voodoo maffia

Het is een onderbelicht probleem dat zich voor onze ogen afspeelt: de groeiende macht van Nigeriaanse handelaars in Europa. Jaarlijks worden duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om in landen als België, Ned...

01-11-2018 21:00

Armoede & Dierenleed

Brandpunt - Armoede & Dierenleed

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede ...

30-10-2018 21:00

Meten Voor Vrede

Brandpunt - Meten Voor Vrede

Weinig mensen zullen weten dat het Nederlands Kadaster een belangrijke rol speelt in het vredesproces in Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC de wapens heeft neergelegd, is het tijd om miljoenen boeren hun land terug te geven. Nadia Mou...

25-10-2018 21:00

Nieuwkomers met een stem

Brandpunt - Nieuwkomers met een stem

Al jaren stellen we regels op om vluchtelingen goed te laten integreren. Dat lukt maar matig. Negentig procent van de Syriërs heeft geen werk en de meesten voldoen niet aan de inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? Deze groep ambitieuze Syri...

23-10-2018 21:00

Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Brandpunt - Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Vanavond in Brandpunt+: Geheimen delen met een robot. Lydia krijgt een bijzondere logé: robot Phi. De 40-jarige vrouw met het syndroom van Down woont bij Philadelphia, de eerste Nederlandse zorginstelling waar deze sociale robot op grote s...

18-10-2018 21:00

SOLK

Brandpunt - SOLK

Josephine is een van de ruim twee miljoen Nederlanders die lijdt aan chronische pijn waarvan de oorzaak vaak onduidelijk blijft. Het is een van de meest onderschatte én dure ziektebeelden van ons land: patiënten zoals Josephine bezoeken gem...

16-10-2018 21:00

7 vliegen in 1 klap

Brandpunt - 7 vliegen in 1 klap

Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vorm...

11-10-2018 21:00

Een vergeten groep

Brandpunt - Een vergeten groep

'Als de instellingen niet de juiste zorg kunnen verlenen dan doen we het zelf wel!' In Nederland hebben zo'n tienduizend mensen een ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een kind van hooguit twee jaar o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brandpunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brandpunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brandpunt bij Brandpunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brandpunt. Heb je een uitzending van Brandpunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brandpunt gemist

Actualiteitenprogramma.

Uitzending gemist van Brandpunt? Hier kun je alle uitzendingen van Brandpunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 06-12-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!