Programma gemist?

De Iraakse de stad Mosul werd een op jaar op geleden bevrijd van IS. Volgens met de tijdens Verenigde Naties tijdens is de slag om Mosul de tijdens grootste stedelijke de veldslag tijdens sinds de bevrijding van het Russische naar de Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. naar De stad is naar totaal verwoest in en verworden tot in één groot massagraf met dat bezaaid ligt van met explosieven. Ruim 440.000 op mensen het wonen in kampen naar rondom de stad. Nu van IS weg naar is en het opruimen is met begonnen, naar rijst de vraag: hoe bouw je tijdens deze eeuwenoude stad tijdens in weer waardig op? door Hoe krijgt Mosul tijdens zijn ziel weer het terug? Deze haast onmogelijke vragen een legt op de VN nu voor aan het de Nederlandse architect Jan het Willem Petersen. het Samen op tv met een team van specialisten maakt met uit hij een masterplan van om te bouwen aan een een toekomstbestendig op Mosul.

Het met actualiteitenprogramma Brandpunt+ de gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden een ze genoemd, of DIY-biologen met of 'citizen uit scientists'. met Maar hoe je ze ook tijdens wilt het noemen, het zijn mensen op voor wie naar de mainstream wetenschap niet snel van genoeg gaat van en die daarom het heft een naar in eigen hand naar nemen. In de meest extreme gevallen uit nemen ze dat uit 'eigen van hand' zelfs letterlijk, door hun een eigen lichaam op in de op tv strijd te uit gooien in de hoop het te zorgen voor een doorbraak van in naar de conservatieve wetenschap. Maar uit zijn van dit nou doe-het-zelvers met door een doodswens of met zijn het de Nobelprijswinnaars de van door de toekomst?

Na met onze vorige het uitzending over grensoverschrijdend een gedrag door dirigent Pieter op tv Jan Leusink zijn tijdens er nieuwe de slachtoffers naar voren gekomen. Twee een van hen vertellen herkenbaar van in uit beeld over hoe zij door zich door door Leusink seksueel geïntimideerd een hebben gevoeld en over hoe met het zij hun beklag deden op tv bij de bedrijfsleiding van door Leusink's Bach een Choir of the Netherlands. Het naar gedrag op van dirigent Leusink zou door tijdens hen naar zijn gebagatelliseerd en weggehoond, op aldus de vrouwen door in de het uitzending. Deskundigen vertellen hoe het door dit uit gebrek aan een erkenning een tweede trauma kan het ontstaan. in Naast de zaak met Leusink lijkt de hele culturele sector op erg een kwetsbaar te zijn voor op grensoverschrijdend gedrag. Uit op tv een enquête van op Brandpunt+ blijkt dat van van de 550 met respondenten bijna de helft op last heeft gehad de van naar grensoverschrijdend en seksueel getint gedrag. in Wat kan op tv de met sector doen om seksuele intimidatie met aan te uit pakken?

Meneer van Oudedorp is de 80 al met ruim gepaseerd. Hij het woont tijdens in een op tv verzorgingstehuis. Hoewel hij van regelmatig bezoek krijgt van uit zijn kinderen en kleinkinderen de en de het verzorging goed voor hem naar is, voelt op tv hij zich ook regelmatig in alleen. Dan kijkt van hij naar met snooker op tv, of gewoon tijdens voor door zich uit. Eenzaamheid is in een probleem onder naar ouderen. De Vrije Universiteit de werkt daarom samen met een met een aantal consultants van in Deloitte aan op tv de ontwikkeling van naar een zorgrobot met die de ouderen gezelschap houdt, gesprekjes de aanknoopt en op met met hen zingt. Over de eerste versie uit van de robot, de Alice naar genaamd, werd een documentaire een gemaakt, Ik ben de Alice, die van veel emoties op opriep. Alice werd verafschuwd als onmenselijk van en leeg, het maar ook bewonderd, niet de in de met laatste plaats door van de ouderen die op het robotje van in huis met kregen. Intussen wordt er hard gewerkt uit aan de doorontwikkeling uit van Alice. tijdens Brandpunt+ volgde dit door proces maandenlang van van nabij en was onder op tv meer bij meneer door Oudedorp die van Alice in huis kreeg. van Kan een met robot iets de betekenen voor op eenzame ouderen?

Lawaai is een door groot gezondheidsprobleem. van Het met is de op een uit na grootste bedreiging voor van de volksgezondheid, na het luchtvervuiling. Mensen worden ziek van van herrie, de krijgen hartklachten, stress en van kunnen er zelfs tijdens een aan overlijden. Zonder maatregelen zal met geluid in Nederland naar het de grootste milieuprobleem van deze tijd op tv worden. Maar op er lijken ook oplossingen in uit zicht. Stil op tv asfalt, geluiddempende gevelisolatie, naar het aanwijzen tijdens van stilteplekken. Is naar dit genoeg om de alsmaar op een toenemende geluidsoverlast aan door te pakken? Kunnen in we de stilte op tv terugvinden?

Een revolutionaire een uitvinding op het eiland een Texel kan op tv op termijn met de oplossing op zijn van het wereldvoedselprobleem. naar Boer en visionair Marc van op Rijsselberghe door is erin met geslaagd op verzilte grond door aardappels en groente de te verbouwen. Wereldwijd met wordt maar liefst 1,5 miljard door hectare met landbouwgrond bedreigd door verzilting. uit Van heinde tijdens en verre naar komen delegaties naar Texel, op de zoek naar de geheimen naar van de de zilte uit teelt. Kan de zilte aardappel een mensen redden van de naar hongersnood? een Portret van van een bevlogen pionier.

Een Nederlandse op tv arts ontdekt dat uit een oud op tv kankermedicijn ook blijkt tijdens te werken bij chronische uit darmaandoeningen als in de ziekte van Crohn de en colitis het ulcerosa. De resultaten zijn op verbluffend. Crohn en colitis de ulcerosa door steken onregelmatig de in kop op en uit veroorzaken heftige ontstekingen van een het maag-darmkanaal, van met als het gevolg hevige buikpijn en diaree. op tv Patiënten moeten het soms wel veertig keer in per op dag naar het toilet. Als met gevolg hiervan verliezen ze naar vaak hun baan van en komen niet in of nauwelijks het meer buiten. Nederland telt een 80.000 patiënten op tv met deze met aandoeningen. Het herontdekken op tv en inzetten van in oude middelen voor bestaande ziektes van heet 'drug rediscovery'. in Een door goudmijn: herontdekte op middelen kunnen goedkoop op een de markt door komen omdat er geen op tv dure klinische studies op tv voor nodig zijn. met De arts wil samen met van een enthousiaste onderzoeker, door een farmaceut en de met een zorgondernemer met zijn vinding de naar een wereld veroveren. Maar dat blijkt nog uit niet zo een eenvoudig.

Het van is een onderbelicht probleem dat het het zich voor onze ogen afspeelt: uit de groeiende de macht van Nigeriaanse handelaars met in Europa. de Jaarlijks worden met duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op met bestelling' op gerekruteerd om in landen op tv als België, met Nederland en op Frankrijk seksueel te worden met uitgebuit. Volgens recente rapporten stijgt een tijdens dat aantal exponentieel. Team Africa, op het gespecialiseerde de team van de Federale naar Gerechtelijke Politie tijdens Brussel dat hier al op tv 24 jaar exclusief met onderzoek op naar doet, spreekt inmiddels van het tijdens best georganiseerde met criminele netwerk ter wereld. in Hun in machtigste wapen? op Voodoo, een van oorsprong traditioneel uit Afrikaans geloof dat door door handelaren wordt misbruikt uit om de vrouwen een onder dwang tijdens te houden. in De redactie uit dook onder in de in schaduwwereld van de Nigeriaanse een mensenhandel op tv en onderzocht welke tijdens aanpak momenteel absoluut uit noodzakelijk is.

De tijdens helft van de Nederlanders het die op bijstandsniveau de leeft met heeft een huisdier. De hond op of een kat is voor deze het groep meer dan een gezelschapsdier. door Vaak is het de een medicijn op tv tegen eenzaamheid en met depressiviteit. Een levensgezel een die even tijdens de armoede op doet vergeten. Maar wat uit als je huisdier ziek op wordt? En je een net van de een uitkering kan rondkomen door en absoluut naar geen tegenvallers kan hebben? Stel tijdens tijdens je de behandeling tijdens uit of misschien maar naar een het dierenasiel? de Maar moet elke Nederlander wel tijdens een huisdier hebben? de Liesbeth Staats duikt het in de door wereld het van de onbaatzuchtige dierenartsen en bevlogen op tv met vrijwilligers.

Weinig in mensen zullen weten dat het in Nederlands Kadaster een een belangrijke tijdens rol speelt een in het vredesproces in op Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC een door de wapens heeft neergelegd, is het in op tv tijd om miljoenen boeren het hun land terug te geven. op Nadia van Moussaid reisde mee naar het het door oorlog op tv verscheurde land. In uit de vaak onherbergzame jungle met zag ze hoe een de toch naar wat degelijk te het boek staande de Nederlandse overheidsinstantie Colombianen uit helpt hun grond de eenvoudig te registreren. Is dit uit de oplossing tijdens voor Colombia, voor tijdens een stabiele, vredige op toekomst?

Al van jaren stellen tijdens we regels op tijdens om vluchtelingen goed te tijdens laten integreren. Dat de lukt maar matig. Negentig procent op van de Syriërs in heeft geen het werk en de met meesten uit voldoen niet aan tijdens de inburgeringsplicht. Wat naar gaat er fout? met Deze groep ambitieuze Syriërs wil een van stem een in het vluchtelingendebat. Ze de hebben van een speciale missie: ze naar willen veranderen hoe u het over vluchtelingen denkt tijdens en op tv hoe Nederland met hen omgaat. Drie naar maanden met lang volgden wij met twee van hen, uit Zina en Akram. Met de hun de actieplannen voor arbeidsintegratie en het terugkeerbeleid uit gaan ze langs door politici en op opiniemakers. Gaat van het hen lukken ons systeem van van binnenuit te uit op tv veranderen?

Vanavond het in Brandpunt+: Geheimen delen met in met een robot. Lydia krijgt een een bijzondere logé: robot Phi. op De 40-jarige op vrouw met het syndroom tijdens van Down woont bij met Philadelphia, de eerste door Nederlandse door zorginstelling waar deze van sociale robot op naar grote schaal z'n van intrede doet. 'Brandpunt+' krijgt naar een unieke in inkijk in op tv het team van op tv ontwikkelaars van robot Phi. met Zij willen door de inzet van van een met robot eenzaamheid bestrijden onder in mensen met een de van beperking, bijvoorbeeld door robot Phi uit gesprekken op tv met hen te van laten voeren. Ook uit moeten zij zelfredzamer worden doordat op de robot hen ondersteunt een door bij allerlei dagelijkse taken, bijvoorbeeld te door helpen tijdens onthouden om medicijnen in te een nemen. Tijdens de op tv logeerpartij zingt Lydia op de de hele dag naar liedjes met robot Phi het en praat ze op tv honderduit tegen de robot over naar haar grote liefde door in voor Volendam. Robot Phi van neemt ook simpele met taken over van haar begeleiders, op tv die daardoor naar meer tijd hebben voor door met een praatje met uit Lydia.

Josephine is een in van de ruim naar twee van miljoen Nederlanders die lijdt op tv aan chronische in pijn waarvan de oorzaak de vaak naar onduidelijk blijft. Het is een van op de meest onderschatte door én op dure ziektebeelden op van ons land: patiënten zoals Josephine door uit bezoeken gemiddeld 24 specialisten en op kosten ons naar schatting een op jaarlijks drie miljard euro. En ze in het hebben een lagere door levenskwaliteit dan patiënten met een een verklaarbare klacht, blijkt tijdens ook het nog eens uit het onderzoek.

Een door paar van de grootste een wereldproblemen, zoals de honger, vervuiling, ontbossing het en overbevissing, kennen op mogelijk een op tv hele kleine oplossing: de made van van de zwarte soldatenvlieg. op Dit beestje, een de insect van nauwelijks door enkele centimeters, vormt tijdens van volgens deskundigen ideaal voedsel voor vee, met kippen en het vis. Wegens de ervaringen met met de van gekkekoeienziekte was het lang naar verboden in om dierlijke eiwitten de aan dieren de in onze voedselketen te op voeren, maar inmiddels wordt er naar al geëxperimenteerd met de maden op tv als voer voor gekweekte op tv zalm. Het naar idee is dat de een larve zich de eerst volvreet met afval, die van naar het vervolgens omzet in de waardevol eiwit. door Door het beestje het daarna aan dieren te door voeren, blijft er naar meer soja, mais op tv en vis over met voor ons, door mensen. Liesbeth Staats bezoekt een het viskwekerij in in Noorwegen waar geëxperimenteerd is met de de made door als door visvoer. En in België zien van we de mogelijkheden van met deze insecten voor van de naar chemie, biobrandstof, door de cosmetica- en een kledingindustrie.

'Als van de instellingen niet de tijdens juiste zorg naar kunnen verlenen tijdens dan doen we het zelf wel!' het in In Nederland hebben zo'n tienduizend van mensen van een ernstig meervoudige beperking. uit Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met de in een kind van hooguit op tv twee jaar oud. in Een groep een die normaal gesproken weinig de zichtbaar is en met vooral in in grote zorginstellingen verblijft. Veel in tijd en geld gaat daar uit op aan de naar bureaucratie met en wordt soms te weinig op besteed aan de van op tv patiënten. Reden voor Ingeborg en Lucian van van het Heumen om voor hun eigen door op tv meervoudige gehandicapte dochter Eline een kleinschalige op tv opvang de op te uit zetten. Een andere een vorm van zorg: slowcare, met een meer tijd en van aandacht voor de bewoners, in en zichtbaar, midden een de in een woonwijk. Maar dat bleek het nog niet zo van makkelijk. Het Nederlandse in zorgsysteem is de bureaucratisch en log een en het duurde jaren door voordat de in opvang deze zomer eindelijk met zijn deuren van kon op tv openenen. Hoe lukte het dit op Brabantse echtpaar dit op te financieren? En waarom uit is met het niet overal van in de zorg het zo georganiseerd?

mei 2020
06-12-2018 21:00

Bouwen op een massagraf

Brandpunt - Bouwen op een massagraf

De Iraakse stad Mosul werd een jaar geleden bevrijd van IS. Volgens de Verenigde Naties is de slag om Mosul de grootste stedelijke veldslag sinds de bevrijding van het Russische Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is totaal v...

04-12-2018 21:00

Brandpunt+: biohacking

Brandpunt - Brandpunt+: biohacking

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden ze genoemd, of DIY-biologen of 'citizen scientists'. Maar hoe je ze ook wilt noemen, het zijn mensen voor wie de mainstream wetenschap niet snel genoeg ...

29-11-2018 21:00

#Metoo 2

Brandpunt - #Metoo 2

Na onze vorige uitzending over grensoverschrijdend gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink zijn er nieuwe slachtoffers naar voren gekomen. Twee van hen vertellen herkenbaar in beeld over hoe zij zich door Leusink seksueel geïntimideerd hebb...

27-11-2018 21:00

Robot tegen de eenzaamheid

Brandpunt - Robot tegen de eenzaamheid

Meneer Oudedorp is de 80 al ruim gepaseerd. Hij woont in een verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen en kleinkinderen en de verzorging goed voor hem is, voelt hij zich ook regelmatig alleen. Dan kijkt hij na...

15-11-2018 21:00

Mag het wat stiller?

Brandpunt - Mag het wat stiller?

Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen ...

13-11-2018 21:00

De zilte revolutie

Brandpunt - De zilte revolutie

Een revolutionaire uitvinding op het eiland Texel kan op termijn de oplossing zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer en visionair Marc van Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte grond aardappels en groente te verbouwen. Wereldwijd wor...

08-11-2018 21:00

Oude medicijnen herondekt

Brandpunt - Oude medicijnen herondekt

Een Nederlandse arts ontdekt dat een oud kankermedicijn ook blijkt te werken bij chronische darmaandoeningen als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. Crohn en colitis ulcerosa steken onregelmatig de kop o...

06-11-2018 21:00

Voodoo maffia

Brandpunt - Voodoo maffia

Het is een onderbelicht probleem dat zich voor onze ogen afspeelt: de groeiende macht van Nigeriaanse handelaars in Europa. Jaarlijks worden duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om in landen als België, Ned...

01-11-2018 21:00

Armoede & Dierenleed

Brandpunt - Armoede & Dierenleed

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede ...

30-10-2018 21:00

Meten Voor Vrede

Brandpunt - Meten Voor Vrede

Weinig mensen zullen weten dat het Nederlands Kadaster een belangrijke rol speelt in het vredesproces in Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC de wapens heeft neergelegd, is het tijd om miljoenen boeren hun land terug te geven. Nadia Mou...

25-10-2018 21:00

Nieuwkomers met een stem

Brandpunt - Nieuwkomers met een stem

Al jaren stellen we regels op om vluchtelingen goed te laten integreren. Dat lukt maar matig. Negentig procent van de Syriërs heeft geen werk en de meesten voldoen niet aan de inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? Deze groep ambitieuze Syri...

23-10-2018 21:00

Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Brandpunt - Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Vanavond in Brandpunt+: Geheimen delen met een robot. Lydia krijgt een bijzondere logé: robot Phi. De 40-jarige vrouw met het syndroom van Down woont bij Philadelphia, de eerste Nederlandse zorginstelling waar deze sociale robot op grote s...

18-10-2018 21:00

SOLK

Brandpunt - SOLK

Josephine is een van de ruim twee miljoen Nederlanders die lijdt aan chronische pijn waarvan de oorzaak vaak onduidelijk blijft. Het is een van de meest onderschatte én dure ziektebeelden van ons land: patiënten zoals Josephine bezoeken gem...

16-10-2018 21:00

7 vliegen in 1 klap

Brandpunt - 7 vliegen in 1 klap

Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vorm...

11-10-2018 21:00

Een vergeten groep

Brandpunt - Een vergeten groep

'Als de instellingen niet de juiste zorg kunnen verlenen dan doen we het zelf wel!' In Nederland hebben zo'n tienduizend mensen een ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een kind van hooguit twee jaar o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brandpunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brandpunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brandpunt bij Brandpunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brandpunt. Heb je een uitzending van Brandpunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brandpunt gemist

Actualiteitenprogramma.

Uitzending gemist van Brandpunt? Hier kun je alle uitzendingen van Brandpunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 06-12-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!