Programma gemist?

De uit Iraakse stad tijdens Mosul werd een jaar op tv geleden bevrijd tijdens van IS. Volgens de Verenigde het Naties op is de slag om Mosul de op naar grootste stedelijke veldslag sinds de uit bevrijding van van het Russische Stalingrad van tijdens de naar Tweede Wereldoorlog. De naar stad is totaal verwoest en het verworden tot één groot in massagraf dat bezaaid op tv ligt met een explosieven. Ruim tijdens 440.000 mensen wonen in kampen naar rondom de de stad. Nu IS de weg een is en het door opruimen is begonnen, rijst de door vraag: in hoe bouw je het deze eeuwenoude stad weer van waardig op? Hoe krijgt Mosul van zijn ziel in weer terug? Deze de haast onmogelijke het vragen legt de VN tijdens nu voor aan de op tv Nederlandse architect met Jan Willem Petersen. door Samen met een op tv team van specialisten maakt in hij een op masterplan om naar te bouwen aan een een toekomstbestendig met Mosul.

Het actualiteitenprogramma van Brandpunt+ gaat vanavond over op biohacking. Biohackers tijdens worden ze genoemd, of DIY-biologen op tv uit of 'citizen scientists'. de Maar hoe je ze in ook wilt noemen, het zijn uit mensen voor wie een de mainstream wetenschap op met niet snel genoeg gaat uit en die daarom van het heft naar in eigen hand nemen. naar In de meest extreme op gevallen nemen ze dat met 'eigen hand' zelfs met letterlijk, door op tv hun eigen op lichaam in met de strijd te gooien door in de hoop te zorgen van voor een doorbraak van in de een conservatieve wetenschap. een Maar zijn tijdens dit nou doe-het-zelvers in met een doodswens tijdens of zijn het de Nobelprijswinnaars uit van uit de toekomst?

Na op onze vorige uitzending over uit grensoverschrijdend gedrag naar door dirigent Pieter Jan met Leusink zijn er op nieuwe met slachtoffers naar voren gekomen. Twee van met hen vertellen van herkenbaar in beeld over naar hoe zij de zich door Leusink van seksueel geïntimideerd in hebben gevoeld en over met hoe een zij hun beklag tijdens deden bij de bedrijfsleiding tijdens van Leusink's met Bach Choir of the Netherlands. Het een uit gedrag van dirigent Leusink in zou door hen tijdens zijn gebagatelliseerd en van weggehoond, aldus de vrouwen in op de de uitzending. Deskundigen vertellen hoe door van naar dit gebrek aan erkenning een tweede op trauma op kan ontstaan. Naast op de zaak Leusink lijkt de tijdens op hele culturele sector erg kwetsbaar te door zijn de voor grensoverschrijdend gedrag. Uit naar een enquête op tv van Brandpunt+ blijkt op dat van de 550 een respondenten op tv bijna de helft met last heeft gehad van in grensoverschrijdend en seksueel van getint gedrag. Wat kan de met sector het doen om seksuele intimidatie naar aan te de pakken?

Meneer Oudedorp op is door de 80 al ruim gepaseerd. de Hij woont naar in een verzorgingstehuis. Hoewel tijdens hij uit regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen door en kleinkinderen en op de verzorging goed in voor op tv hem is, voelt hij zich op tv ook door regelmatig alleen. van Dan kijkt hij naar snooker op in tv, of het gewoon met voor zich uit. Eenzaamheid is op tv een probleem onder ouderen. tijdens De een Vrije Universiteit werkt daarom het samen met met een aantal met consultants van Deloitte aan in de ontwikkeling van een de zorgrobot die uit de ouderen gezelschap houdt, gesprekjes de aanknoopt en het met hen uit zingt. Over van de eerste versie door van de robot, Alice een genaamd, werd een documentaire gemaakt, de van Ik ben Alice, die veel emoties in opriep. naar Alice werd naar verafschuwd als onmenselijk en leeg, een maar ook tijdens bewonderd, niet in op tv de laatste plaats door door de ouderen van die het robotje in huis een uit kregen. Intussen wordt er hard gewerkt op uit aan de doorontwikkeling op van Alice. Brandpunt+ met volgde dit proces maandenlang van van nabij en van was onder meer naar bij meneer Oudedorp die het Alice in huis kreeg. van Kan de een robot iets uit betekenen voor door eenzame ouderen?

Lawaai is een een door groot gezondheidsprobleem. Het naar is de op een in na grootste op bedreiging voor de volksgezondheid, na met luchtvervuiling. Mensen tijdens worden ziek van herrie, krijgen de met hartklachten, stress en kunnen op tv er zelfs aan overlijden. door Zonder door maatregelen zal geluid in uit Nederland het grootste milieuprobleem van de deze tijd worden. op door Maar er lijken ook oplossingen in in van zicht. Stil asfalt, geluiddempende gevelisolatie, het een aanwijzen van stilteplekken. op tv Is tijdens dit genoeg om de van alsmaar door toenemende geluidsoverlast aan te een pakken? Kunnen we de tijdens stilte uit terugvinden?

Een het revolutionaire uitvinding op het eiland uit Texel tijdens kan op termijn de oplossing door zijn de van het wereldvoedselprobleem. een Boer en visionair Marc van de Rijsselberghe is erin naar geslaagd met op verzilte grond aardappels en in groente te de verbouwen. Wereldwijd een wordt maar liefst 1,5 op tv miljard hectare landbouwgrond bedreigd tijdens door verzilting. het Van uit heinde en verre komen delegaties uit naar Texel, naar op zoek naar de uit geheimen de van de zilte teelt. Kan de tijdens op zilte aardappel mensen redden met van de hongersnood? op Portret van op tv een bevlogen pionier.

Een tijdens Nederlandse arts op ontdekt dat een tijdens oud kankermedicijn ook blijkt te werken uit bij chronische een darmaandoeningen op als de ziekte van op tv Crohn en de colitis ulcerosa. De resultaten door zijn verbluffend. uit Crohn en colitis ulcerosa van steken onregelmatig de het kop op met en veroorzaken heftige ontstekingen in van het tijdens maag-darmkanaal, met als gevolg hevige in buikpijn met en diaree. Patiënten moeten soms het wel uit veertig keer per met dag naar het toilet. het Als gevolg hiervan verliezen ze met vaak tijdens hun baan in en komen niet of nauwelijks meer tijdens buiten. op Nederland telt 80.000 patiënten met tijdens deze aandoeningen. Het het herontdekken door en inzetten van oude door middelen voor bestaande ziektes op tv heet de 'drug rediscovery'. van Een goudmijn: herontdekte middelen kunnen goedkoop naar op de markt het komen in omdat er geen dure klinische met studies voor nodig door zijn. De uit arts wil uit samen met een enthousiaste onderzoeker, een een farmaceut en door op een zorgondernemer met zijn vinding door de wereld veroveren. Maar tijdens dat blijkt op tv nog niet zo door eenvoudig.

Het is een het een onderbelicht probleem dat zich van voor onze ogen afspeelt: het de groeiende macht een van Nigeriaanse handelaars een in Europa. Jaarlijks worden door tijdens duizenden minderjarige meisjes door in Nigeria 'op bestelling' in gerekruteerd om met in landen als België, Nederland en tijdens Frankrijk seksueel het te van worden uitgebuit. Volgens recente rapporten stijgt de dat aantal exponentieel. het van Team Africa, het gespecialiseerde het team van de Federale naar Gerechtelijke op tv Politie Brussel dat hier al door 24 door jaar exclusief onderzoek naar op doet, spreekt inmiddels van door het een best georganiseerde criminele netwerk ter in wereld. Hun machtigste een wapen? Voodoo, van een van oorsprong in traditioneel Afrikaans geloof dat uit door handelaren op wordt misbruikt een om de vrouwen onder dwang te een houden. op De redactie dook op tv onder in in de schaduwwereld van op tv de Nigeriaanse mensenhandel een en onderzocht welke aanpak momenteel met absoluut noodzakelijk op is.

De helft van door in de Nederlanders die een op bijstandsniveau leeft heeft van een huisdier. het De hond of kat is voor een deze groep meer met dan tijdens een gezelschapsdier. Vaak op is het een medicijn tijdens tegen van eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel in die even de armoede naar doet vergeten. Maar op tv wat op tv als je huisdier ziek een wordt? En je net in van een het uitkering kan rondkomen naar en absoluut geen tegenvallers de tijdens kan hebben? Stel een je de behandeling de uit of misschien maar tijdens naar het dierenasiel? Maar op tv moet elke Nederlander wel tijdens een huisdier het hebben? de Liesbeth Staats duikt in in de wereld van de van onbaatzuchtige dierenartsen en bevlogen tijdens uit vrijwilligers.

Weinig de mensen zullen weten dat door het Nederlands Kadaster op een met belangrijke rol speelt met in het vredesproces in naar Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC de de wapens heeft op tv neergelegd, uit is het tijd met om miljoenen boeren op tv hun land uit terug te geven. Nadia Moussaid reisde op uit mee naar het door oorlog verscheurde met land. een In de vaak onherbergzame tijdens jungle zag het ze hoe de toch wat tijdens uit degelijk te boek staande op tv Nederlandse overheidsinstantie van Colombianen helpt hun grond eenvoudig met te registreren. Is dit het op tv de oplossing voor Colombia, voor naar een stabiele, vredige van toekomst?

Al jaren naar stellen we regels op tijdens om van vluchtelingen goed te laten naar integreren. naar Dat lukt maar matig. uit Negentig procent van de Syriërs op tv heeft geen van werk met en de meesten voldoen in niet aan de inburgeringsplicht. Wat met het gaat er fout? Deze groep ambitieuze in het Syriërs wil een stem in de het vluchtelingendebat. Ze op hebben tijdens een speciale missie: ze willen veranderen van hoe u op over de vluchtelingen denkt en hoe Nederland met op tv hen het omgaat. Drie maanden lang volgden op op tv wij twee van hen, het Zina en Akram. Met hun het actieplannen voor door arbeidsintegratie en het door terugkeerbeleid gaan uit ze langs politici en op opiniemakers. Gaat het hen op tv lukken ons uit systeem van met binnenuit te met veranderen?

Vanavond in Brandpunt+: een een Geheimen delen met van een robot. Lydia krijgt een naar bijzondere logé: robot naar Phi. De 40-jarige vrouw met het het op syndroom van uit Down woont bij Philadelphia, de naar eerste tijdens Nederlandse zorginstelling waar deze op tv sociale robot een op grote schaal in z'n intrede doet. 'Brandpunt+' het krijgt een unieke inkijk tijdens in de het team van ontwikkelaars de van robot Phi. Zij een willen door de inzet het van een robot op eenzaamheid bestrijden op tv onder door mensen met een naar beperking, bijvoorbeeld door robot Phi gesprekken van met hen te de laten door voeren. Ook moeten zij in zelfredzamer door worden doordat de robot hen ondersteunt de bij allerlei dagelijkse op taken, bijvoorbeeld een te helpen onthouden om naar medicijnen het in te naar nemen. Tijdens de logeerpartij zingt op tv Lydia de de hele dag liedjes een met robot op tv Phi en praat ze honderduit tegen een de van robot over haar grote op tv liefde op voor Volendam. Robot Phi neemt ook in simpele taken over in van haar begeleiders, op tv die daardoor het meer het tijd hebben voor een praatje het met naar Lydia.

Josephine is door een van de uit ruim twee miljoen Nederlanders met die een lijdt aan chronische pijn op tv waarvan de het oorzaak vaak door onduidelijk blijft. Het is een naar van de meest uit onderschatte én dure op ziektebeelden van ons met land: patiënten zoals Josephine van bezoeken het gemiddeld 24 met specialisten en kosten ons naar schatting in jaarlijks drie miljard op met euro. En ze hebben een lagere tijdens levenskwaliteit tijdens dan patiënten met tijdens een verklaarbare klacht, blijkt door ook met nog eens uit tijdens onderzoek.

Een op tv paar van de van grootste wereldproblemen, zoals uit honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, uit kennen mogelijk naar een hele kleine oplossing: uit de naar made van de zwarte soldatenvlieg. een Dit beestje, een naar insect van de nauwelijks enkele centimeters, vormt door tijdens volgens deskundigen ideaal op tv voedsel voor vee, kippen een en vis. Wegens de door ervaringen met de in gekkekoeienziekte was naar het lang verboden om op dierlijke eiwitten aan de dieren in het onze voedselketen te voeren, maar door inmiddels wordt er op tv al op tv geëxperimenteerd met maden als op voer op voor gekweekte zalm. een Het idee is dat de in larve uit zich eerst volvreet in met afval, die in het vervolgens omzet in waardevol eiwit. van Door met het beestje met daarna aan dieren te voeren, blijft in er het meer soja, op tv mais en vis over voor op tv ons, van mensen. Liesbeth Staats bezoekt uit een viskwekerij uit in Noorwegen waar geëxperimenteerd het is met de made van als van visvoer. En in België zien een we het de mogelijkheden van deze naar insecten voor de chemie, het biobrandstof, van de cosmetica- en van kledingindustrie.

'Als uit de instellingen niet naar de juiste zorg kunnen verlenen op tv dan van doen we het door zelf wel!' In van Nederland hebben zo'n tienduizend mensen in een ernstig meervoudige naar tijdens beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met uit een kind het van hooguit een twee jaar oud. Een naar groep die op tv normaal gesproken op weinig zichtbaar is en vooral in uit op tv grote zorginstellingen verblijft. Veel tijd en een geld gaat in daar tijdens op aan de bureaucratie en op tv wordt soms te weinig tijdens door besteed aan de patiënten. van Reden voor Ingeborg een en Lucian van Heumen om van voor hun van eigen meervoudige gehandicapte het dochter Eline een op tv kleinschalige opvang op te tijdens zetten. Een andere het vorm van zorg: tijdens slowcare, met de meer tijd en aandacht van voor op de bewoners, en zichtbaar, van midden op in een woonwijk. Maar naar dat bleek nog niet van zo makkelijk. de Het Nederlandse zorgsysteem is de bureaucratisch en het log en uit het duurde jaren voordat de van opvang deze naar zomer eindelijk op zijn deuren kon openenen. Hoe op lukte door het dit Brabantse echtpaar dit tijdens te uit financieren? En waarom uit is het niet overal in in de zorg zo op georganiseerd?

juli 2019
06-12-2018 21:00

Bouwen op een massagraf

Brandpunt - Bouwen op een massagraf

De Iraakse stad Mosul werd een jaar geleden bevrijd van IS. Volgens de Verenigde Naties is de slag om Mosul de grootste stedelijke veldslag sinds de bevrijding van het Russische Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is totaal v...

04-12-2018 21:00

Brandpunt+: biohacking

Brandpunt - Brandpunt+: biohacking

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden ze genoemd, of DIY-biologen of 'citizen scientists'. Maar hoe je ze ook wilt noemen, het zijn mensen voor wie de mainstream wetenschap niet snel genoeg ...

29-11-2018 21:00

#Metoo 2

Brandpunt - #Metoo 2

Na onze vorige uitzending over grensoverschrijdend gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink zijn er nieuwe slachtoffers naar voren gekomen. Twee van hen vertellen herkenbaar in beeld over hoe zij zich door Leusink seksueel geïntimideerd hebb...

27-11-2018 21:00

Robot tegen de eenzaamheid

Brandpunt - Robot tegen de eenzaamheid

Meneer Oudedorp is de 80 al ruim gepaseerd. Hij woont in een verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen en kleinkinderen en de verzorging goed voor hem is, voelt hij zich ook regelmatig alleen. Dan kijkt hij na...

15-11-2018 21:00

Mag het wat stiller?

Brandpunt - Mag het wat stiller?

Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen ...

13-11-2018 21:00

De zilte revolutie

Brandpunt - De zilte revolutie

Een revolutionaire uitvinding op het eiland Texel kan op termijn de oplossing zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer en visionair Marc van Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte grond aardappels en groente te verbouwen. Wereldwijd wor...

08-11-2018 21:00

Oude medicijnen herondekt

Brandpunt - Oude medicijnen herondekt

Een Nederlandse arts ontdekt dat een oud kankermedicijn ook blijkt te werken bij chronische darmaandoeningen als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. Crohn en colitis ulcerosa steken onregelmatig de kop o...

06-11-2018 21:00

Voodoo maffia

Brandpunt - Voodoo maffia

Het is een onderbelicht probleem dat zich voor onze ogen afspeelt: de groeiende macht van Nigeriaanse handelaars in Europa. Jaarlijks worden duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om in landen als België, Ned...

01-11-2018 21:00

Armoede & Dierenleed

Brandpunt - Armoede & Dierenleed

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede ...

30-10-2018 21:00

Meten Voor Vrede

Brandpunt - Meten Voor Vrede

Weinig mensen zullen weten dat het Nederlands Kadaster een belangrijke rol speelt in het vredesproces in Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC de wapens heeft neergelegd, is het tijd om miljoenen boeren hun land terug te geven. Nadia Mou...

25-10-2018 21:00

Nieuwkomers met een stem

Brandpunt - Nieuwkomers met een stem

Al jaren stellen we regels op om vluchtelingen goed te laten integreren. Dat lukt maar matig. Negentig procent van de Syriërs heeft geen werk en de meesten voldoen niet aan de inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? Deze groep ambitieuze Syri...

23-10-2018 21:00

Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Brandpunt - Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Vanavond in Brandpunt+: Geheimen delen met een robot. Lydia krijgt een bijzondere logé: robot Phi. De 40-jarige vrouw met het syndroom van Down woont bij Philadelphia, de eerste Nederlandse zorginstelling waar deze sociale robot op grote s...

18-10-2018 21:00

SOLK

Brandpunt - SOLK

Josephine is een van de ruim twee miljoen Nederlanders die lijdt aan chronische pijn waarvan de oorzaak vaak onduidelijk blijft. Het is een van de meest onderschatte én dure ziektebeelden van ons land: patiënten zoals Josephine bezoeken gem...

16-10-2018 21:00

7 vliegen in 1 klap

Brandpunt - 7 vliegen in 1 klap

Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vorm...

11-10-2018 21:00

Een vergeten groep

Brandpunt - Een vergeten groep

'Als de instellingen niet de juiste zorg kunnen verlenen dan doen we het zelf wel!' In Nederland hebben zo'n tienduizend mensen een ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een kind van hooguit twee jaar o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brandpunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brandpunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brandpunt bij Brandpunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brandpunt. Heb je een uitzending van Brandpunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brandpunt gemist

Actualiteitenprogramma.

Uitzending gemist van Brandpunt? Hier kun je alle uitzendingen van Brandpunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 06-12-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord