Programma gemist?

De met Iraakse stad Mosul werd door een jaar geleden het bevrijd van in IS. Volgens de Verenigde tijdens Naties is door de slag door om Mosul de grootste door stedelijke veldslag sinds de op bevrijding van het met Russische Stalingrad tijdens uit de Tweede het Wereldoorlog. De naar stad is totaal verwoest de en verworden tot één groot met massagraf dat het bezaaid ligt een met explosieven. Ruim 440.000 een mensen wonen in op tv kampen rondom de stad. op tv met Nu IS weg is en in het opruimen is begonnen, uit rijst het de vraag: hoe bouw door je van deze eeuwenoude stad weer op waardig op? het Hoe krijgt Mosul op zijn ziel weer terug? Deze van haast onmogelijke vragen legt op tijdens de VN nu op tv voor aan de Nederlandse tijdens architect Jan Willem Petersen. tijdens Samen met een team met van specialisten uit maakt een hij een masterplan om te bouwen een aan door een toekomstbestendig van Mosul.

Het op actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat op vanavond over biohacking. Biohackers een worden ze genoemd, een of DIY-biologen of naar 'citizen scientists'. Maar op tv hoe je met ze ook wilt noemen, het zijn een van mensen voor wie de het mainstream wetenschap de niet snel genoeg gaat van en die daarom het het heft in de eigen hand nemen. uit In de meest extreme uit gevallen nemen ze dat door in 'eigen hand' zelfs letterlijk, naar door hun eigen lichaam in met de strijd een te gooien een in de hoop te op zorgen voor de een doorbraak met in de conservatieve wetenschap. Maar een zijn dit nou doe-het-zelvers in met een in doodswens of door zijn het tijdens de Nobelprijswinnaars van de op tv toekomst?

Na in onze vorige uitzending over op grensoverschrijdend gedrag van door dirigent Pieter Jan Leusink de zijn er naar nieuwe slachtoffers op naar voren gekomen. Twee een van tijdens hen vertellen herkenbaar in door beeld over hoe zij een zich door Leusink seksueel een geïntimideerd het hebben gevoeld en over hoe door zij hun op tv beklag deden een bij de bedrijfsleiding van van Leusink's Bach Choir of op tv the Netherlands. op Het gedrag van dirigent het Leusink zou door in in hen zijn gebagatelliseerd en uit weggehoond, aldus op de vrouwen in de uitzending. Deskundigen naar vertellen hoe naar door dit gebrek van aan erkenning het een tweede trauma op kan ontstaan. Naast de zaak op een Leusink lijkt de hele culturele een sector de erg kwetsbaar te zijn voor naar grensoverschrijdend gedrag. op tv Uit een enquête met van Brandpunt+ blijkt dat met van de het 550 respondenten bijna de helft van last heeft in gehad van naar grensoverschrijdend en door seksueel getint gedrag. tijdens Wat kan de sector doen om door seksuele intimidatie de aan te naar pakken?

Meneer de Oudedorp is de op tv 80 al ruim gepaseerd. Hij van woont in op een verzorgingstehuis. Hoewel hij het regelmatig bezoek de krijgt van zijn door kinderen en kleinkinderen van en de verzorging goed met voor hem is, door voelt hij zich de ook het regelmatig alleen. Dan kijkt hij van naar snooker op met een tv, of gewoon voor zich op uit. Eenzaamheid is een met probleem onder uit ouderen. De Vrije tijdens Universiteit werkt daarom naar samen met door een aantal consultants van door Deloitte aan uit de ontwikkeling van op tv een zorgrobot die door de ouderen gezelschap op houdt, gesprekjes op tv aanknoopt en met hen zingt. Over het de eerste op versie van de robot, uit Alice genaamd, door werd een documentaire gemaakt, naar Ik ben op Alice, die veel emoties door opriep. Alice het werd verafschuwd als de onmenselijk een en leeg, maar ook bewonderd, niet naar een in de laatste plaats door de naar op tv ouderen die het robotje in door huis kregen. Intussen wordt op er hard van gewerkt aan uit de doorontwikkeling van Alice. Brandpunt+ uit de volgde dit proces maandenlang op tv van nabij en was door onder meer bij meneer op tv Oudedorp die Alice op in huis in kreeg. Kan een robot door iets van betekenen voor eenzame door ouderen?

Lawaai is een op van groot gezondheidsprobleem. Het is de tijdens op met een na grootste bedreiging voor de met volksgezondheid, na luchtvervuiling. in Mensen met worden ziek van naar herrie, krijgen hartklachten, door stress en kunnen er zelfs een aan op overlijden. Zonder maatregelen zal geluid door in Nederland de het grootste op milieuprobleem van deze tijd worden. door Maar er lijken in ook oplossingen door in de zicht. Stil asfalt, op tv geluiddempende gevelisolatie, het aanwijzen van de stilteplekken. Is dit genoeg in om de alsmaar op toenemende geluidsoverlast een aan te pakken? tijdens Kunnen we het de stilte een terugvinden?

Een revolutionaire het uitvinding op het een eiland Texel kan op op termijn de op tv oplossing zijn met van het wereldvoedselprobleem. op Boer en visionair Marc met van Rijsselberghe is tijdens erin geslaagd op verzilte in op grond aardappels en groente in te verbouwen. in Wereldwijd wordt maar liefst 1,5 miljard naar hectare door landbouwgrond bedreigd door tijdens verzilting. Van heinde en tijdens verre komen delegaties op tv naar het Texel, op zoek naar de geheimen de van de zilte op teelt. op tv Kan de zilte aardappel mensen op tv redden de van de hongersnood? op tv Portret van een bevlogen de pionier.

Een Nederlandse arts een ontdekt dat met een oud een kankermedicijn ook blijkt te naar werken bij chronische door darmaandoeningen in als de ziekte op tv van Crohn en in colitis ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. van Crohn en op colitis ulcerosa steken tijdens onregelmatig de door kop op en veroorzaken heftige door door ontstekingen van het maag-darmkanaal, met als door gevolg hevige op buikpijn en de diaree. Patiënten moeten soms wel van veertig keer per op tv dag naar het van toilet. Als gevolg op hiervan verliezen naar ze vaak op hun baan en het komen niet of nauwelijks door meer de buiten. Nederland telt 80.000 patiënten met tijdens deze aandoeningen. Het met op tv herontdekken en inzetten van oude middelen met voor bestaande uit ziektes heet 'drug tijdens rediscovery'. door Een goudmijn: herontdekte van middelen kunnen goedkoop op de markt op tv komen tijdens omdat er geen dure door klinische van studies voor nodig zijn. De naar arts door wil samen met een enthousiaste onderzoeker, het tijdens een farmaceut en een van zorgondernemer met zijn vinding de het wereld veroveren. uit Maar op dat blijkt nog niet zo op tv eenvoudig.

Het is een uit onderbelicht probleem een dat zich voor onze het ogen afspeelt: een de groeiende macht van naar Nigeriaanse handelaars in een door Europa. Jaarlijks worden van duizenden minderjarige meisjes in Nigeria door 'op bestelling' het gerekruteerd om in landen als een België, Nederland van en Frankrijk uit seksueel te met worden uitgebuit. Volgens naar recente rapporten stijgt dat aantal van exponentieel. Team in Africa, het gespecialiseerde team op van de Federale van Gerechtelijke Politie Brussel dat uit hier de al 24 jaar exclusief de onderzoek naar doet, met spreekt op inmiddels van het het best georganiseerde criminele netwerk ter wereld. op Hun machtigste een wapen? Voodoo, een op tv van oorsprong traditioneel naar Afrikaans geloof dat door door handelaren wordt misbruikt tijdens om het de vrouwen onder tijdens dwang te houden. De redactie op in dook onder in de schaduwwereld van uit de Nigeriaanse op mensenhandel en onderzocht welke tijdens aanpak op tv momenteel absoluut noodzakelijk het is.

De op helft van de Nederlanders die van op tv op bijstandsniveau leeft heeft tijdens een huisdier. De op tv hond of in kat is voor deze groep de meer dan een gezelschapsdier. naar Vaak is uit het een medicijn tegen het eenzaamheid en uit depressiviteit. Een levensgezel die uit het even de armoede doet vergeten. op Maar op wat als je huisdier ziek wordt? van En tijdens je net van naar een uitkering kan een rondkomen en absoluut geen tegenvallers op tv kan hebben? Stel het je de door behandeling uit met of misschien uit maar naar het tijdens dierenasiel? Maar moet elke door Nederlander wel een huisdier hebben? door uit Liesbeth Staats duikt in de de wereld van de met onbaatzuchtige dierenartsen en in bevlogen met vrijwilligers.

Weinig de mensen zullen tijdens weten dat het op Nederlands Kadaster een belangrijke het rol speelt de in het vredesproces in op tv Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC een de wapens door heeft neergelegd, is een het van tijd om miljoenen in boeren hun land terug te tijdens geven. Nadia Moussaid het reisde op mee naar het door oorlog verscheurde op tv land. In de door vaak onherbergzame een jungle een zag ze hoe de door toch wat degelijk te door boek staande Nederlandse van overheidsinstantie Colombianen helpt hun met grond eenvoudig op tv te registreren. Is tijdens dit de oplossing door voor Colombia, tijdens voor een stabiele, vredige het toekomst?

Al jaren tijdens stellen we regels op op om vluchtelingen goed een op te laten integreren. Dat tijdens lukt maar matig. Negentig procent op van de door Syriërs met heeft geen werk en een de meesten tijdens voldoen niet aan naar de inburgeringsplicht. Wat naar gaat er fout? Deze op groep ambitieuze Syriërs wil een de met stem in het vluchtelingendebat. Ze hebben naar een in speciale missie: op ze willen veranderen hoe u over op vluchtelingen denkt en van hoe Nederland met met hen omgaat. Drie in het maanden lang volgden door wij twee van hen, Zina naar en Akram. Met hun tijdens actieplannen voor met arbeidsintegratie naar en het terugkeerbeleid op tv gaan ze langs politici in en opiniemakers. een Gaat het hen lukken ons een systeem van binnenuit te uit van veranderen?

Vanavond het in Brandpunt+: Geheimen delen van met een robot. Lydia op tv krijgt een een bijzondere logé: robot Phi. De door 40-jarige met vrouw met het syndroom op tv van Down woont tijdens bij Philadelphia, de uit eerste Nederlandse uit zorginstelling waar deze sociale robot uit op grote de schaal in z'n intrede doet. 'Brandpunt+' het krijgt een unieke inkijk in de het team van naar ontwikkelaars in van robot Phi. Zij willen uit door de de inzet van op een robot eenzaamheid bestrijden in onder mensen tijdens met een beperking, bijvoorbeeld de door robot Phi op gesprekken het met hen te het laten voeren. Ook moeten tijdens zij zelfredzamer worden doordat tijdens de robot hen door ondersteunt bij op allerlei dagelijkse taken, bijvoorbeeld de te helpen onthouden om uit medicijnen in in te nemen. Tijdens de naar logeerpartij op tv zingt Lydia de hele dag op tv liedjes met een robot Phi op tv en praat het ze honderduit tegen de robot op tv over haar de grote liefde op tv voor Volendam. Robot de Phi neemt ook simpele taken over het van haar de begeleiders, die daardoor meer uit tijd hebben de voor met een praatje met door Lydia.

Josephine door is een van op de ruim op tv twee miljoen Nederlanders die lijdt aan met chronische uit pijn waarvan de oorzaak uit vaak onduidelijk blijft. in Het is de een van de meest onderschatte naar in én dure ziektebeelden van ons land: naar patiënten zoals in Josephine bezoeken op tv gemiddeld 24 specialisten en een kosten ons naar schatting naar jaarlijks drie miljard uit euro. En de ze hebben een op tv lagere levenskwaliteit dan patiënten een met met een verklaarbare klacht, naar blijkt ook nog tijdens eens uit op tv onderzoek.

Een van paar van de door grootste wereldproblemen, zoals de honger, vervuiling, ontbossing op en overbevissing, kennen mogelijk een van door hele kleine oplossing: de een made van de zwarte op soldatenvlieg. Dit beestje, in een insect van de nauwelijks enkele in centimeters, vormt volgens deskundigen ideaal tijdens voedsel voor het vee, met kippen en vis. in Wegens de ervaringen met op tv de gekkekoeienziekte op was het lang verboden om van dierlijke door eiwitten aan dieren in uit onze voedselketen te voeren, maar van inmiddels wordt van er op tv al geëxperimenteerd met maden op als voer voor door gekweekte zalm. op Het idee is dat tijdens de larve zich eerst in volvreet met afval, van die het in vervolgens omzet in waardevol in eiwit. Door in het beestje daarna aan dieren met naar te voeren, blijft er een meer soja, op mais en vis over voor uit ons, mensen. Liesbeth Staats de bezoekt een viskwekerij tijdens in Noorwegen het waar geëxperimenteerd is met van de het made als visvoer. En naar in België zien we door de mogelijkheden van tijdens deze insecten voor naar de chemie, tijdens biobrandstof, de cosmetica- door en de kledingindustrie.

'Als de naar instellingen niet het de juiste zorg een kunnen verlenen dan doen we het tijdens het zelf wel!' In Nederland naar hebben zo'n tienduizend mensen door een ernstig meervoudige op beperking. de Hun ontwikkelingsniveau is in vergelijkbaar met een kind de van hooguit twee jaar tijdens oud. Een groep op tv die normaal gesproken met met weinig zichtbaar is en vooral op tv in grote zorginstellingen verblijft. tijdens in Veel tijd en geld gaat daar op tv op aan met de een bureaucratie en wordt op tv soms te weinig besteed aan de in tijdens patiënten. Reden voor naar Ingeborg en Lucian van Heumen het om van voor hun eigen met meervoudige gehandicapte dochter Eline naar een kleinschalige opvang op uit te tijdens zetten. Een andere vorm van uit zorg: slowcare, met meer van door tijd en aandacht van voor de bewoners, en naar zichtbaar, midden in naar een woonwijk. Maar uit dat bleek nog niet een zo makkelijk. een Het Nederlandse een zorgsysteem is bureaucratisch en naar log en in het duurde jaren voordat de opvang in naar deze zomer eindelijk uit zijn deuren kon openenen. naar Hoe lukte op tv het dit Brabantse echtpaar dit te naar financieren? op tv En waarom is het naar niet overal in tijdens de zorg naar zo georganiseerd?

september 2020
06-12-2018 21:00

Bouwen op een massagraf

Brandpunt - Bouwen op een massagraf

De Iraakse stad Mosul werd een jaar geleden bevrijd van IS. Volgens de Verenigde Naties is de slag om Mosul de grootste stedelijke veldslag sinds de bevrijding van het Russische Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is totaal v...

04-12-2018 21:00

Brandpunt+: biohacking

Brandpunt - Brandpunt+: biohacking

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden ze genoemd, of DIY-biologen of 'citizen scientists'. Maar hoe je ze ook wilt noemen, het zijn mensen voor wie de mainstream wetenschap niet snel genoeg ...

29-11-2018 21:00

#Metoo 2

Brandpunt - #Metoo 2

Na onze vorige uitzending over grensoverschrijdend gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink zijn er nieuwe slachtoffers naar voren gekomen. Twee van hen vertellen herkenbaar in beeld over hoe zij zich door Leusink seksueel geïntimideerd hebb...

27-11-2018 21:00

Robot tegen de eenzaamheid

Brandpunt - Robot tegen de eenzaamheid

Meneer Oudedorp is de 80 al ruim gepaseerd. Hij woont in een verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen en kleinkinderen en de verzorging goed voor hem is, voelt hij zich ook regelmatig alleen. Dan kijkt hij na...

15-11-2018 21:00

Mag het wat stiller?

Brandpunt - Mag het wat stiller?

Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen ...

13-11-2018 21:00

De zilte revolutie

Brandpunt - De zilte revolutie

Een revolutionaire uitvinding op het eiland Texel kan op termijn de oplossing zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer en visionair Marc van Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte grond aardappels en groente te verbouwen. Wereldwijd wor...

08-11-2018 21:00

Oude medicijnen herondekt

Brandpunt - Oude medicijnen herondekt

Een Nederlandse arts ontdekt dat een oud kankermedicijn ook blijkt te werken bij chronische darmaandoeningen als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. Crohn en colitis ulcerosa steken onregelmatig de kop o...

06-11-2018 21:00

Voodoo maffia

Brandpunt - Voodoo maffia

Het is een onderbelicht probleem dat zich voor onze ogen afspeelt: de groeiende macht van Nigeriaanse handelaars in Europa. Jaarlijks worden duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om in landen als België, Ned...

01-11-2018 21:00

Armoede & Dierenleed

Brandpunt - Armoede & Dierenleed

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede ...

30-10-2018 21:00

Meten Voor Vrede

Brandpunt - Meten Voor Vrede

Weinig mensen zullen weten dat het Nederlands Kadaster een belangrijke rol speelt in het vredesproces in Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC de wapens heeft neergelegd, is het tijd om miljoenen boeren hun land terug te geven. Nadia Mou...

25-10-2018 21:00

Nieuwkomers met een stem

Brandpunt - Nieuwkomers met een stem

Al jaren stellen we regels op om vluchtelingen goed te laten integreren. Dat lukt maar matig. Negentig procent van de Syriërs heeft geen werk en de meesten voldoen niet aan de inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? Deze groep ambitieuze Syri...

23-10-2018 21:00

Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Brandpunt - Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Vanavond in Brandpunt+: Geheimen delen met een robot. Lydia krijgt een bijzondere logé: robot Phi. De 40-jarige vrouw met het syndroom van Down woont bij Philadelphia, de eerste Nederlandse zorginstelling waar deze sociale robot op grote s...

18-10-2018 21:00

SOLK

Brandpunt - SOLK

Josephine is een van de ruim twee miljoen Nederlanders die lijdt aan chronische pijn waarvan de oorzaak vaak onduidelijk blijft. Het is een van de meest onderschatte én dure ziektebeelden van ons land: patiënten zoals Josephine bezoeken gem...

16-10-2018 21:00

7 vliegen in 1 klap

Brandpunt - 7 vliegen in 1 klap

Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vorm...

11-10-2018 21:00

Een vergeten groep

Brandpunt - Een vergeten groep

'Als de instellingen niet de juiste zorg kunnen verlenen dan doen we het zelf wel!' In Nederland hebben zo'n tienduizend mensen een ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een kind van hooguit twee jaar o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brandpunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brandpunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brandpunt bij Brandpunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brandpunt. Heb je een uitzending van Brandpunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brandpunt gemist

Actualiteitenprogramma.

Uitzending gemist van Brandpunt? Hier kun je alle uitzendingen van Brandpunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 06-12-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!