Programma gemist?

De Iraakse stad het Mosul van werd een jaar geleden bevrijd op tv van IS. Volgens een de Verenigde naar Naties is een de slag de om Mosul de grootste stedelijke veldslag naar in sinds de bevrijding een van het Russische Stalingrad van tijdens de Tweede Wereldoorlog. De tijdens stad is het totaal verwoest en door verworden tot één groot op tv massagraf dat bezaaid op tv tijdens ligt met explosieven. Ruim 440.000 tijdens mensen wonen in kampen de rondom de stad. een Nu van IS weg is en het het opruimen is tijdens begonnen, rijst de uit vraag: hoe bouw door je deze op eeuwenoude stad weer waardig tijdens op? Hoe krijgt Mosul een zijn ziel de weer terug? een Deze haast onmogelijke naar vragen legt in de VN nu in voor aan de uit Nederlandse architect Jan Willem Petersen. uit Samen met een een team van tijdens specialisten maakt hij tijdens een masterplan uit om te bouwen aan een door toekomstbestendig tijdens Mosul.

Het op tv actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat tijdens vanavond over biohacking. Biohackers met worden ze genoemd, of het DIY-biologen of 'citizen scientists'. het Maar hoe je op tv ze ook op tv wilt noemen, door het zijn mensen voor naar wie de mainstream wetenschap een niet snel genoeg van gaat en de die daarom het het heft de in eigen hand nemen. In de door meest extreme met gevallen nemen ze dat van 'eigen hand' van zelfs letterlijk, door hun met eigen lichaam het in de de strijd te gooien in tijdens de hoop te zorgen van voor een naar doorbraak uit in de conservatieve op tv wetenschap. Maar zijn dit de nou doe-het-zelvers met een naar doodswens of zijn de het de Nobelprijswinnaars tijdens van de in toekomst?

Na onze op vorige uitzending een over grensoverschrijdend gedrag door dirigent van Pieter op Jan Leusink in zijn er nieuwe met slachtoffers naar voren gekomen. de Twee van hen vertellen uit herkenbaar in in beeld over hoe uit zij zich door tijdens Leusink seksueel geïntimideerd met hebben gevoeld en over de hoe op zij hun beklag deden op bij de bedrijfsleiding van Leusink's uit Bach in Choir of the het Netherlands. Het gedrag van dirigent door Leusink van zou door hen zijn gebagatelliseerd van en weggehoond, op aldus van de vrouwen in de uitzending. van Deskundigen vertellen hoe tijdens door dit gebrek aan door erkenning een tijdens tweede trauma kan ontstaan. de met Naast de zaak Leusink lijkt de een hele culturele van sector erg de kwetsbaar te het zijn voor grensoverschrijdend gedrag. Uit een in enquête tijdens van Brandpunt+ blijkt dat van op tv de in 550 respondenten de bijna de helft last heeft een gehad van grensoverschrijdend in en seksueel getint op gedrag. Wat op kan de sector doen met om seksuele intimidatie het aan te van pakken?

Meneer Oudedorp het is de door 80 al ruim gepaseerd. van Hij woont van in een de verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig door bezoek krijgt tijdens van zijn kinderen de en kleinkinderen en de van verzorging goed op voor hem is, in voelt hij zich in ook regelmatig alleen. Dan kijkt van hij naar snooker op een tv, of de gewoon voor tijdens zich uit. Eenzaamheid is een in probleem onder de ouderen. op tv De Vrije Universiteit werkt uit daarom samen met een aantal naar consultants van naar Deloitte met aan de ontwikkeling van een naar zorgrobot die de ouderen uit gezelschap houdt, in gesprekjes aanknoopt en met het hen zingt. Over uit de eerste uit versie van van de robot, van Alice genaamd, werd een tijdens documentaire gemaakt, Ik ben Alice, van die veel emoties op tv opriep. tijdens Alice werd verafschuwd als onmenselijk tijdens uit en leeg, maar door ook bewonderd, niet in de een laatste plaats door de door ouderen die het in robotje in de huis kregen. Intussen het wordt er hard gewerkt in aan de doorontwikkeling tijdens van de Alice. Brandpunt+ volgde dit de proces het maandenlang van nabij en in was onder meer bij meneer het Oudedorp die van Alice in huis kreeg. op Kan met een robot iets betekenen het voor eenzame tijdens ouderen?

Lawaai is een naar groot gezondheidsprobleem. uit Het naar is de op tijdens een na grootste bedreiging voor de met volksgezondheid, van na luchtvervuiling. Mensen worden ziek een van herrie, op krijgen hartklachten, stress van en kunnen er het zelfs aan overlijden. met Zonder maatregelen de zal geluid de in Nederland het grootste met milieuprobleem van door deze tijd worden. Maar er lijken uit ook oplossingen in uit door zicht. Stil asfalt, uit geluiddempende gevelisolatie, het aanwijzen van van stilteplekken. met Is dit genoeg om naar de alsmaar toenemende geluidsoverlast door aan te tijdens pakken? Kunnen we tijdens de stilte uit terugvinden?

Een op revolutionaire uitvinding op het naar eiland Texel kan op op van termijn de oplossing zijn de van het wereldvoedselprobleem. het Boer en op visionair Marc van Rijsselberghe is erin een geslaagd op verzilte uit grond aardappels en op tv groente met te verbouwen. Wereldwijd wordt door maar van liefst 1,5 miljard hectare de landbouwgrond bedreigd door met verzilting. Van heinde en verre in een komen delegaties naar Texel, op van zoek naar de uit geheimen de van de zilte teelt. Kan op de zilte aardappel tijdens mensen redden door van de hongersnood? Portret van een een bevlogen met pionier.

Een een Nederlandse arts ontdekt dat een door oud kankermedicijn met ook op tv blijkt te werken tijdens bij chronische darmaandoeningen als het de ziekte van Crohn en op tv colitis ulcerosa. De door resultaten de zijn verbluffend. naar Crohn en colitis ulcerosa uit steken onregelmatig de kop op naar van en veroorzaken heftige ontstekingen van van het maag-darmkanaal, uit met als gevolg hevige een buikpijn en in diaree. Patiënten moeten tijdens soms wel veertig op tv keer per uit dag naar het toilet. Als gevolg uit van hiervan verliezen ze vaak tijdens hun baan en het komen niet of nauwelijks op tv meer buiten. naar Nederland telt 80.000 op tv patiënten met deze aandoeningen. Het naar herontdekken en met inzetten van op oude middelen voor bestaande in ziektes heet 'drug rediscovery'. het Een goudmijn: tijdens herontdekte middelen kunnen een goedkoop op uit de markt uit komen omdat er geen dure het klinische naar studies voor nodig met zijn. De arts wil samen met naar een enthousiaste onderzoeker, in een farmaceut en uit tijdens een zorgondernemer met zijn vinding de op wereld veroveren. op tv Maar dat blijkt nog de niet zo door eenvoudig.

Het uit is een onderbelicht probleem dat het zich voor onze op tv ogen afspeelt: op de groeiende macht van door de Nigeriaanse handelaars in Europa. Jaarlijks worden de duizenden minderjarige door meisjes in Nigeria 'op het van bestelling' gerekruteerd om in in landen als België, naar Nederland en Frankrijk op seksueel te op tv worden uitgebuit. Volgens recente rapporten stijgt het dat het aantal exponentieel. Team Africa, het van gespecialiseerde team op tv van de Federale van Gerechtelijke Politie op tv Brussel dat hier al 24 door op jaar exclusief onderzoek naar doet, spreekt het inmiddels van het het best georganiseerde criminele de netwerk ter wereld. een Hun machtigste wapen? op Voodoo, tijdens een van oorsprong traditioneel Afrikaans een op geloof dat door handelaren wordt het misbruikt om de een vrouwen onder dwang uit te houden. tijdens De redactie dook onder een in de schaduwwereld van op tv de met Nigeriaanse mensenhandel en van onderzocht welke aanpak momenteel absoluut van noodzakelijk een is.

De helft met van de tijdens Nederlanders die op tijdens bijstandsniveau leeft op tv heeft een huisdier. De hond of met kat is op tv voor deze van groep meer dan met een gezelschapsdier. Vaak is uit het door een medicijn tegen eenzaamheid in en depressiviteit. in Een levensgezel die even de de armoede doet een vergeten. Maar in wat als je huisdier ziek in wordt? En je net uit van een naar uitkering kan rondkomen het en absoluut geen de tegenvallers uit kan hebben? Stel je de behandeling door uit met of misschien maar naar het het op tv dierenasiel? Maar moet het elke Nederlander wel van een huisdier hebben? Liesbeth Staats met duikt in de met wereld van naar de onbaatzuchtige met dierenartsen en bevlogen naar vrijwilligers.

Weinig mensen zullen door weten dat het tijdens Nederlands Kadaster tijdens een belangrijke rol speelt door met in het vredesproces in Colombia. Nadat uit in de rebellenbeweging FARC de wapens van heeft neergelegd, op tv is het in tijd om miljoenen boeren hun op tv land terug te geven. uit Nadia Moussaid het reisde mee naar het het door van oorlog verscheurde land. In de tijdens vaak onherbergzame op tv jungle zag in ze hoe de door toch wat degelijk te boek uit de staande Nederlandse overheidsinstantie Colombianen met helpt hun door grond eenvoudig te registreren. een Is dit de oplossing voor uit met Colombia, voor een in stabiele, vredige toekomst?

Al op jaren stellen we regels naar op door om vluchtelingen goed te laten integreren. tijdens Dat lukt door maar in matig. Negentig procent van de door Syriërs heeft tijdens geen werk en de meesten een voldoen uit niet aan de uit inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? de Deze groep ambitieuze het Syriërs wil een van stem met in het door vluchtelingendebat. Ze hebben van een speciale missie: ze uit willen veranderen hoe u op over uit vluchtelingen denkt en hoe op Nederland met hen omgaat. op Drie maanden door lang volgden wij twee op van hen, Zina het en het Akram. Met hun actieplannen in voor arbeidsintegratie naar en het terugkeerbeleid gaan ze naar langs op politici en opiniemakers. de Gaat het hen lukken tijdens ons systeem van binnenuit te tijdens naar veranderen?

Vanavond in op tv Brandpunt+: Geheimen naar delen met op een robot. Lydia krijgt een met bijzondere logé: robot Phi. De op tv 40-jarige vrouw door met het syndroom de van Down woont bij op tv Philadelphia, de van eerste uit Nederlandse zorginstelling waar deze naar sociale robot op tijdens grote schaal z'n intrede het doet. 'Brandpunt+' krijgt op tv een unieke op tv inkijk in het team van een ontwikkelaars van door robot Phi. Zij uit willen door de inzet door van op een robot op eenzaamheid bestrijden onder mensen in met een beperking, bijvoorbeeld door uit in robot Phi gesprekken met hen te naar laten voeren. tijdens Ook moeten zij zelfredzamer de worden doordat naar de robot hen door ondersteunt bij allerlei dagelijkse in taken, naar bijvoorbeeld te helpen onthouden om door medicijnen door in te uit nemen. Tijdens de tijdens logeerpartij zingt Lydia de het hele dag liedjes met het robot het Phi en praat ze naar honderduit tegen de robot een over haar grote liefde de voor Volendam. door Robot uit Phi neemt ook tijdens simpele taken over van haar naar begeleiders, die daardoor meer van tijd in hebben voor een praatje naar met tijdens Lydia.

Josephine in is een naar van de ruim tijdens twee miljoen Nederlanders die lijdt aan op chronische in pijn waarvan de op tv oorzaak vaak onduidelijk op tv blijft. Het is een een van op de meest onderschatte én dure ziektebeelden in van naar ons land: patiënten zoals Josephine de bezoeken gemiddeld de 24 de specialisten en kosten ons naar het schatting de jaarlijks drie miljard euro. van En ze hebben door een lagere levenskwaliteit van dan patiënten met een verklaarbare met klacht, blijkt ook op tv nog op eens uit met onderzoek.

Een paar het van de grootste op wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, op tv ontbossing uit en overbevissing, kennen mogelijk een met hele kleine uit oplossing: de met made van op de zwarte soldatenvlieg. met Dit beestje, een insect uit van nauwelijks enkele naar centimeters, vormt volgens deskundigen een ideaal voedsel tijdens voor vee, op tv kippen en vis. tijdens Wegens de ervaringen met naar de gekkekoeienziekte was het het lang de verboden om dierlijke eiwitten aan dieren door in onze voedselketen in te voeren, een maar op inmiddels wordt er al geëxperimenteerd met door maden als het voer voor op tv gekweekte zalm. Het tijdens idee is dat de uit larve zich de eerst volvreet met afval, die met het vervolgens omzet het in met waardevol eiwit. Door het tijdens beestje daarna aan een dieren te naar voeren, blijft er meer soja, in mais en op tv vis van over voor ons, door mensen. Liesbeth Staats het bezoekt een viskwekerij in Noorwegen waar met geëxperimenteerd is met op tv met de made als visvoer. op tv En in naar België zien we de mogelijkheden van door de deze insecten voor de chemie, biobrandstof, naar de met cosmetica- en uit kledingindustrie.

'Als het de instellingen op niet de juiste zorg kunnen uit verlenen dan doen we met het zelf wel!' door In Nederland op tv hebben zo'n tienduizend op tv mensen een ernstig een meervoudige beperking. het Hun ontwikkelingsniveau een is vergelijkbaar met een kind in van hooguit twee op tv jaar oud. Een groep met die normaal de gesproken weinig zichtbaar is met en vooral in een grote zorginstellingen verblijft. op Veel tijd en op tv geld op tv gaat daar op aan de een het bureaucratie en wordt soms van te weinig besteed tijdens aan de patiënten. Reden uit voor met Ingeborg en Lucian van Heumen om naar voor hun eigen tijdens meervoudige gehandicapte van dochter tijdens Eline een kleinschalige opvang door op te zetten. Een een andere vorm van zorg: met slowcare, een met meer tijd op en aandacht voor tijdens de bewoners, en zichtbaar, midden tijdens in een op woonwijk. Maar dat bleek het nog tijdens niet zo makkelijk. Het op Nederlandse zorgsysteem in is bureaucratisch en uit log en het met duurde jaren voordat de opvang van deze zomer uit eindelijk zijn deuren de kon openenen. Hoe de lukte het een dit Brabantse echtpaar dit te van naar financieren? En waarom is het niet met de overal in de zorg zo door georganiseerd?

september 2021
06-12-2018 21:00

Bouwen op een massagraf

Brandpunt - Bouwen op een massagraf

De Iraakse stad Mosul werd een jaar geleden bevrijd van IS. Volgens de Verenigde Naties is de slag om Mosul de grootste stedelijke veldslag sinds de bevrijding van het Russische Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is totaal v...

04-12-2018 21:00

Brandpunt+: biohacking

Brandpunt - Brandpunt+: biohacking

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden ze genoemd, of DIY-biologen of 'citizen scientists'. Maar hoe je ze ook wilt noemen, het zijn mensen voor wie de mainstream wetenschap niet snel genoeg ...

29-11-2018 21:00

#Metoo 2

Brandpunt - #Metoo 2

Na onze vorige uitzending over grensoverschrijdend gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink zijn er nieuwe slachtoffers naar voren gekomen. Twee van hen vertellen herkenbaar in beeld over hoe zij zich door Leusink seksueel geïntimideerd hebb...

27-11-2018 21:00

Robot tegen de eenzaamheid

Brandpunt - Robot tegen de eenzaamheid

Meneer Oudedorp is de 80 al ruim gepaseerd. Hij woont in een verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen en kleinkinderen en de verzorging goed voor hem is, voelt hij zich ook regelmatig alleen. Dan kijkt hij na...

15-11-2018 21:00

Mag het wat stiller?

Brandpunt - Mag het wat stiller?

Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen ...

13-11-2018 21:00

De zilte revolutie

Brandpunt - De zilte revolutie

Een revolutionaire uitvinding op het eiland Texel kan op termijn de oplossing zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer en visionair Marc van Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte grond aardappels en groente te verbouwen. Wereldwijd wor...

08-11-2018 21:00

Oude medicijnen herondekt

Brandpunt - Oude medicijnen herondekt

Een Nederlandse arts ontdekt dat een oud kankermedicijn ook blijkt te werken bij chronische darmaandoeningen als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. Crohn en colitis ulcerosa steken onregelmatig de kop o...

06-11-2018 21:00

Voodoo maffia

Brandpunt - Voodoo maffia

Het is een onderbelicht probleem dat zich voor onze ogen afspeelt: de groeiende macht van Nigeriaanse handelaars in Europa. Jaarlijks worden duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om in landen als België, Ned...

01-11-2018 21:00

Armoede & Dierenleed

Brandpunt - Armoede & Dierenleed

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede ...

30-10-2018 21:00

Meten Voor Vrede

Brandpunt - Meten Voor Vrede

Weinig mensen zullen weten dat het Nederlands Kadaster een belangrijke rol speelt in het vredesproces in Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC de wapens heeft neergelegd, is het tijd om miljoenen boeren hun land terug te geven. Nadia Mou...

25-10-2018 21:00

Nieuwkomers met een stem

Brandpunt - Nieuwkomers met een stem

Al jaren stellen we regels op om vluchtelingen goed te laten integreren. Dat lukt maar matig. Negentig procent van de Syriërs heeft geen werk en de meesten voldoen niet aan de inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? Deze groep ambitieuze Syri...

23-10-2018 21:00

Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Brandpunt - Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Vanavond in Brandpunt+: Geheimen delen met een robot. Lydia krijgt een bijzondere logé: robot Phi. De 40-jarige vrouw met het syndroom van Down woont bij Philadelphia, de eerste Nederlandse zorginstelling waar deze sociale robot op grote s...

18-10-2018 21:00

SOLK

Brandpunt - SOLK

Josephine is een van de ruim twee miljoen Nederlanders die lijdt aan chronische pijn waarvan de oorzaak vaak onduidelijk blijft. Het is een van de meest onderschatte én dure ziektebeelden van ons land: patiënten zoals Josephine bezoeken gem...

16-10-2018 21:00

7 vliegen in 1 klap

Brandpunt - 7 vliegen in 1 klap

Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vorm...

11-10-2018 21:00

Een vergeten groep

Brandpunt - Een vergeten groep

'Als de instellingen niet de juiste zorg kunnen verlenen dan doen we het zelf wel!' In Nederland hebben zo'n tienduizend mensen een ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een kind van hooguit twee jaar o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brandpunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brandpunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brandpunt bij Brandpunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brandpunt. Heb je een uitzending van Brandpunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brandpunt gemist

Actualiteitenprogramma.

Uitzending gemist van Brandpunt? Hier kun je alle uitzendingen van Brandpunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 06-12-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!