Programma gemist?

Wat als tijdens jij de eindbaas in van Nederland tijdens bent? Welke problemen op zou jij een aanpakken? We vroegen het aan met echte door aanpakkers, die niet uit eindeloos praten een maar doen. Brandpunt+ naar sloeg begin dit jaar een de nieuwe journalistieke uit weg in: tijdens niet alleen maar in problemen aan de naar kaak stellen, maar ook licht laten door schijnen op met oplossingen. In een onze laatste door uitzending van het tijdens seizoen staat Brandpunt+ het stil bij al van die aanpakkers, die het initiatief op tv namen en op eigen op houtje de problemen in in hun omgeving met proberen te tackelen. in Verslaggever naar Liesbeth Staats zocht deze inspirerende het doeners weer op tijdens en vroeg hun uit hoe op het ze is vergaan met en wat ze direct in zouden aanpakken als tijdens ze uit de baas met van Nederland zouden het zijn.

Het een actualiteitenprogramma Brandpunt+ de gaat vanavond over in Nederland fileland. Elke ochtend gaan er weer van zo'n 2,4 miljoen het op auto’s de weg op op met als gevolg door honderden kilometers file. Het met is weer ouderwets druk uit op op tv de Nederlandse tijdens snelweg. De verwachting is dat het de komende jaar de door reistijd in op tv de spits door met vijftig procent zal de toenemen. Het lukt de door overheid ondanks uit allerlei plannen van en proeven maar uit niet om het fileleed het terug te dringen. op En elke keer is uit naar daar weer die van roep om meer uit asfhalt, maar is het dat eigenlijk wel de uit oplossing? Wordt tijdens hij niet eens in tijd voor radicale ingrepen? Moeten door de heilige huisjes tijdens van autominnend Nederland niet op tv eens in omver? Verslaggever Tom Klein een onderzoekt in hoe je Nederland weer in beweging tijdens in krijgt.

In met de Nederlandse uit hulpverlening worden ervaringsdeskundigen steeds het vaker ingezet. In uit de psychiatrie, de een zorg en het de welzijnswerk. Een de ex-dakloze, een ex-verslaafde of op tv een ex-gedetineerde. Ervaringsdeskundigen kunnen op tv kijken in vanuit hun ervaring, die de de professional vaak ontbeert, van naar van bepaalde problematiek en op vormen een het belangrijke kennisbron. Opleidingen op voor ervaringsdeskundigen in breiden uit. Zowel op MBO, uit HBO als particulier in niveau. de Maar er is ook op tv kritiek. Iemand met het ervaring is niet per van definitie op tv deskundig op een in bepaald terrein. En zijn van ze niet te tijdens op tv kwetsbaar?

De diverse oorlogen de in door het Middenoosten hebben de aan duizenden de mensen het leven gekost. Het aantal tijdens naar gewonden ligt nog tijdens vele malen hoger. Hoe kunnen zij van hun naar leven weer oppakken als naar ze voor het leven op tv verminkt zijn? In de op tv Jordanië runt Artsen door zonder Grenzen het enige op tv reconstructieve ziekenhuis een dat speciaal is het ingericht om oorlogsslachtoffers een tweede met kans te geven op op een normaal leven een na uit de oorlog. naar Het Al-Mowosah ziekenhuis in Amman telt tijdens door 148 bedden, 3 opreatiekamers een een afdeling de voor fysiotherapie en een afdeling op voor psychosociale hulp. een Specialisten en pplastisch op chirurgen uit werke aan met de reconstructive van de patienten. van Ook is er een van in apparte 3-D afdeling die op op tv maat protheses door kan printen. De patiënten komen in vrijwel allemaal op tv uit de door region: Syrië, Irak, Yemen, Libanon uit en Palestina. De van laatste 10 jaar op tv zijn er een in tijdens het ziekenhuis meer dan 10 uit duizend operaties in uitgevoerd.

Elk jaar gooien door we in naar Nederland ruim op tv 2 miljoen ton aan op tv voedsel weg. Deze miljarden met verslindende verspilling de probeert de met Nederlandse overheid een halt op tv toe te in roepen. In 2030 moet onze door nationale door voedselverspilling gehalveerd zijn. Er is door een heuse Taskforce de opgericht, die uit de verspilling in van een bedrijven moet tegengaan. Maar hoe van zorg van je ervoor dat uit afgekeurd voedsel niet op de door vuilnishoop belandt? op Liesbeth Staats op gaat bij supermarkten en het restaurants op een zoek naar oplossingen. Hoe ver is het uit Nederland in de met strijd tegen voedselverspilling? het Ruim 50% van de verspilling vindt een thuis naar plaats. Hoe in krijg je de bevolking zover een om minder te door morsen met voedsel? op tv In het Denemarken weten ze tijdens hoe je naar dat. Liesbeth ging het ook naar Kopenhagen van om te kijken van wat we van de Denen kunnen op tv naar leren.

Een tijdens patatje met uit of frikandel speciaal een in Rabat. Steeds meer Nederlandse op Marokkanen beproeven hun geluk in in Marokko. met Ze de verhuizen naar het geboorteland op tv van hun ouders omdat door ze daar uit meer kansen zien dan hier. van En het is de er het zelfs een van pluspunt dat zij met Nederlands spreken. Door de stabiele economie van hebben in veel Nederlandse en Belgische callcenters van van grote door bedrijven zich van gevestigd in steden als op Rabat, op Casablanca en Marrakech. Er tijdens is dus volop in werk. Maar voelen ze zich op daar wel thuis? met Of een zijn ze de zo ?verkaast? dat ze op tv heimwee krijgen door naar hun geboorteland Nederland. Presentator Nadia uit Moussaid, wiens vader van in Marokko geboren door is op gaat op naar zoek naar de Marokkaanse met droom.

Onze uit huizenmarkt zit muurvast. naar Door de alsmaar tijdens stijgende koop- en huurprijzen zijn het de weinige in beschikbare tijdens woningen voor de op meeste mensen onbetaalbaar de Het wordt steeds door moeilijker om passende woonruimte uit te vinden. Niet alleen door voor starters op maar ook voor tijdens ouderen. Berekend is de dat de op tv komende decennia in de Nederland, zeker op tv 1 miljoen extra huizen naar moeten worden bijgebouwd. Toch biedt een op de krapte op de van woningmarkt juist ook kansen.. De samenleving door verandert. In uit 2040 bestaat Nederland door voornamelijk uit het ouderen die zo lang de mogelijk zelfstandig willen de wonen. Ook in is straks de helft van uit onze bevolking single. een Woningcorporaties, gemeenten in en project in ontwikkelaars moeten in daarom nadenken voor het wie ze willen bouwen door en hoe.. op Voor het eerst naar hebben ze de kans om in door anders en gericht, op op tv de toekomst te naar bouwen.

Ze met worden onder het valse voorwendselen ons land op tv binnengehaald, om vervolgens jarenlang seksueel in te worden uitgebuit. op tv Vaak worden ze tijdens ook nog gebrandmerkt de tijdens met een tatoeage. Slachtoffers van mensenhandel: een tijdens ons land telt er naar het schatting duizenden, tijdens maar hun wereld blijft de voor ons verborgen. Als de deze vrouwen al op kunnen tijdens ontsnappen, zijn op er maar weinig die aangifte durven een te doen. van Sommigen wacht een een leven in op de illegaliteit, zonder recht op in hulp en bescherming. op Vervolgens uit zijn ze afhankelijk van de door liefdadigheid van in pastoor Tom Marfo en met met de morele steun van Roëlla tijdens Lieveld. op Tom heeft voor door de vrouwen tal tijdens van schuilplaatsen in de Amsterdamse naar Bijlmer en Roëlla werpt naar zich in op als trouwe vriendin. Maar een hoe krijgen deze de tijdens slachtofferste midden van bedreigingen en angst door voor op tv uitzetting weer hun leven terug? op Nadia Moussaid gaat de uit op zoek naar antwoorden en een oplossingen.

Superbij op versus sluipmoordenaar. Aan door de andere kant tijdens van de wereld het heeft de op Nederlander Bart Jan Fernhout van jarenlang gewerkt aan op tv een resistente honingbij. Een met veelbelovend antwoord op de door massale de bijensterfte.

In Nederland wonen een zeker 1,7 uit miljoen arbeidsgehandicapten en een minder een de helft is aan het werk. van Waarom is tijdens het op zo moeilijk om deze door mensen aan het het werk te krijgen ondanks naar welwillende werkgevers en het bevlogen werknemers met een door tijdens beperking.

Er is tijdens werk zat de in de bouw, het maar waar zijn de een handjes? Dat is op tv de grote uit vraag waar de de Nederlandse ondernemers nu mee in worstelen. In op tv de techniekbranche kampen zo van op door dit moment met een tekort uit de van 20.000 vakmensen. De naar opleidingen voor techniek zijn op tv niet populair en lijken met ook de op aansluiting met de de werkvloer de te missen. Ambassadeur voor het techniekonderwijs tijdens in Amsterdam, Ruud van Porck, weet uit wel hoe dat komt: van ouders zien uit hun kinderen liever werken het met hun naar hoofd een dan met hun handen. een En met dat terwijl techniek een nog nooit zo?n het grote rol jn ons uit leven van heeft gespeeld en we ook nog in naar eens massaal moeten vergroenen met naar zonnepanelen van en warmtepompen. Waarom Nederlander weer het heel naar snel van het op ambacht moet gaan het houden.

Zo?n een 1300 minderjarige meisjes worden in in ons land tijdens gedwongen tot seks. Het op tv is een op tv weerzinwekkend het fenomeen waar bizar genoeg veel vraag van naar in is. WATCH van Nederland probeert deze kinderen een weer uit handen te in krijgen van hun in pooiers. WATCH is een door uit programma van Fier, het naar Centrum tegen Kinderhandel en op Mensenhandel van en Terre des Hommes met om misbruik het en uitbuiting van minderjarigen tijdens in Nederland tegen te gaan. WATCH een in Nederland wil ook de op vraag naar seks op tv met kinderen stoppen en een de met personen die minderjarigen seksueel een uitbuiten en misbruiken ontmoedigen van en frustreren. Dat uit doen ze onder andere de van met het uitpluizen van verdachte tijdens seksadvertenties, een het inzetten van privédetectives op naar locatie, in online lokprofielen, interventies het en publiciteitscampagnes.

Gemeenten erkennen dat op tv er jarenlang een in onwerkbaar, met inefficient stelsel van van schuldhulpverlening heeft bestaan. het Dit stelsel in belemmert mensen om uit op tv hun schulden te uit komen en heeft tot door nu toe van te weinig rekening een gehouden met de kinderen door van ouders met met schulden. uit En nog erger: het oude stelsel tijdens veroorzaakte zelfs meer een of de nieuwe schulden. Dat moet met radicaal anders! De schuldenproblematiek het in Nederland naar rijst de door pan uit. Eén een op de vijf op tv gezinnen kampt met schulden. van Een half miljoen inwoners het hebben last naar van problematische schulden. Daarbij hebben met op kinderen van ouders met schulden een vaak ook geldproblemen. op tv De kans is vier het keer zo de groot tijdens dat deze kinderen later op zelf geconfronteerd worden het met armoede.

De Afgelopen op tv 20 jaar is in de de electronica afvalberg meer dan verdubbeld. een We met moeten minder afval produceren en op als het even met kan zoveel mogelijk op tv re-cyclen. Maar hoe doe de je op tv dat als fabrikanten tijdens de producten expres op tv zo maken dat uit ze maar van beperkt meegaan? op tv Ook het repareren wordt niet makkelijk door gemaakt. De gemiddelde op het smartphone ziet eruit naar als een onneembare uit vesting voor reparaties en onderdelen worden van niet geleverd. Steeds naar meer consumenten eisen van hun de recht op reparatie een terug!

Fijnstof, een onzichtbaar in de lucht maar in zeer schadelijk voor een onze met gezondheid. In ons land een zijn op er meerder plekken waar de in Europese normen voor fijnstofconcentraties op door worden overschreden. Maar met dat is nog een kinderspel vergeleken bij het Poolse van Krakau. Daar hebben van ze uit te maken met uit fijnstofconcentraties die wel 6 keer hoger op liggen. Inwoners kampen door er een met ernstige gezondheidsklachten en gezinnen door gaan met mondkappen op tv over straat. naar Middenin een tijdens park in op de stad staat in nu een soort grote smog tijdens stofzuiger. Deze ?smog-free op tv tower? in is een object dat ontworpen is uit door de Nederlandse van kunstenaar Daan de Roosegaarde. het Het kunstwerk staat symbool naar voor de tijdens strijd van de tijdens inwoners van Krakau voor van frisse lucht op tv en schone longen.

augustus 2018
14-06-2018 21:00

De aanpakkers

Brandpunt - De aanpakkers

Wat als jij de eindbaas van Nederland bent? Welke problemen zou jij aanpakken? We vroegen het aan echte aanpakkers, die niet eindeloos praten maar doen. Brandpunt+ sloeg begin dit jaar een nieuwe journalistieke weg in: niet alleen maar pro...

12-06-2018 21:00

Brandpunt+: Nederland fileland

Brandpunt - Brandpunt+: Nederland fileland

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over Nederland fileland. Elke ochtend gaan er weer zo'n 2,4 miljoen auto’s de weg op met als gevolg honderden kilometers file. Het is weer ouderwets druk op de Nederlandse snelweg. De ver...

07-06-2018 21:00

De opmars van de ervaringsdeskundige

Brandpunt - De opmars van de ervaringsdeskundige

In de Nederlandse hulpverlening worden ervaringsdeskundigen steeds vaker ingezet. In de psychiatrie, de zorg en het welzijnswerk. Een ex-dakloze, een ex-verslaafde of een ex-gedetineerde. Ervaringsdeskundigen kunnen kijken vanuit hun ervar...

05-06-2018 21:00

Ziekenhuis Jordanië

Brandpunt - Ziekenhuis Jordanië

De diverse oorlogen in het Middenoosten hebben aan duizenden mensen het leven gekost. Het aantal gewonden ligt nog vele malen hoger. Hoe kunnen zij hun leven weer oppakken als ze voor het leven verminkt zijn? In Jordanië runt Artsen zonder ...

31-05-2018 21:00

Rolmodel tegen de voedselverspilling

Brandpunt - Rolmodel tegen de voedselverspilling

Elk jaar gooien we in Nederland ruim 2 miljoen ton aan voedsel weg. Deze miljarden verslindende verspilling probeert de Nederlandse overheid een halt toe te roepen. In 2030 moet onze nationale voedselverspilling gehalveerd zijn. Er is een h...

29-05-2018 21:00

De Marokkaanse droom

Brandpunt - De Marokkaanse droom

Een patatje met of frikandel speciaal in Rabat. Steeds meer Nederlandse Marokkanen beproeven hun geluk in Marokko. Ze verhuizen naar het geboorteland van hun ouders omdat ze daar meer kansen zien dan hier. En het is er zelfs een pluspunt da...

24-05-2018 21:00

De kansen voor de woningmarkt

Brandpunt - De kansen voor de woningmarkt

Onze huizenmarkt zit muurvast. Door de alsmaar stijgende koop- en huurprijzen zijn de weinige beschikbare woningen voor de meeste mensen onbetaalbaar Het wordt steeds moeilijker om passende woonruimte te vinden. Niet alleen voor starters m...

22-05-2018 21:00

Gebrandmerkt en op de vlucht

Brandpunt - Gebrandmerkt en op de vlucht

Ze worden onder valse voorwendselen ons land binnengehaald, om vervolgens jarenlang seksueel te worden uitgebuit. Vaak worden ze ook nog gebrandmerkt met een tatoeage. Slachtoffers van mensenhandel: ons land telt er naar schatting duizenden...

17-05-2018 21:00

De bijenkoning

Brandpunt - De bijenkoning

Superbij versus sluipmoordenaar. Aan de andere kant van de wereld heeft de Nederlander Bart Jan Fernhout jarenlang gewerkt aan een resistente honingbij. Een veelbelovend antwoord op de massale bijensterfte.

15-05-2018 21:00

De arbeidsgehandicapte als aanwinst voor de arbeidsmarkt.

Brandpunt - De arbeidsgehandicapte als aanwinst voor de arbeidsmarkt.

In Nederland wonen zeker 1,7 miljoen arbeidsgehandicapten en minder de helft is aan het werk. Waarom is het zo moeilijk om deze mensen aan het werk te krijgen ondanks welwillende werkgevers en bevlogen werknemers met een beperking.

10-05-2018 21:05

Gezocht: vakman (m/v)

Brandpunt - Gezocht: vakman (m/v)

Er is werk zat in de bouw, maar waar zijn de handjes? Dat is de grote vraag waar de Nederlandse ondernemers nu mee worstelen. In de techniekbranche kampen zo op dit moment met een tekort van 20.000 vakmensen. De opleidingen voor techniek z...

08-05-2018 21:00

De strijd tegen seksuele uitbuiting van minderjarigen

Brandpunt - De strijd tegen seksuele uitbuiting van minderjarigen

Zo?n 1300 minderjarige meisjes worden in ons land gedwongen tot seks. Het is een weerzinwekkend fenomeen waar bizar genoeg veel vraag naar is. WATCH Nederland probeert deze kinderen weer uit handen te krijgen van hun pooiers. WATCH is een p...

03-05-2018 21:00

Gezinnen met schulden

Brandpunt - Gezinnen met schulden

Gemeenten erkennen dat er jarenlang een onwerkbaar, inefficient stelsel van schuldhulpverlening heeft bestaan. Dit stelsel belemmert mensen om uit hun schulden te komen en heeft tot nu toe te weinig rekening gehouden met de kinderen van oud...

01-05-2018 21:05

Weg met de wegwerpmaatschappij

Brandpunt - Weg met de wegwerpmaatschappij

De Afgelopen 20 jaar is de electronica afvalberg meer dan verdubbeld. We moeten minder afval produceren en als het even kan zoveel mogelijk re-cyclen. Maar hoe doe je dat als fabrikanten de producten expres zo maken dat ze maar beperkt meeg...

26-04-2018 21:05

Strijd tegen smog

Brandpunt - Strijd tegen smog

Fijnstof, onzichtbaar in de lucht maar zeer schadelijk voor onze gezondheid. In ons land zijn er meerder plekken waar de Europese normen voor fijnstofconcentraties worden overschreden. Maar dat is nog kinderspel vergeleken bij het Poolse Kr...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brandpunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brandpunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brandpunt bij Brandpunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brandpunt. Heb je een uitzending van Brandpunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brandpunt gemist

Actualiteitenprogramma.

Uitzending gemist van Brandpunt? Hier kun je alle uitzendingen van Brandpunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 89
  • Laatste uitzending op 14-06-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord