Programma gemist?

De uit Iraakse stad Mosul werd een op tv jaar in geleden bevrijd van IS. uit Volgens door de Verenigde Naties is de slag met om Mosul de een grootste stedelijke veldslag uit sinds de bevrijding op tv het van het Russische Stalingrad tijdens de met Tweede Wereldoorlog. De uit stad op tv is totaal verwoest en door verworden tot naar één groot massagraf dat bezaaid in ligt met het explosieven. Ruim 440.000 mensen van wonen in door kampen rondom de stad. door Nu naar IS weg is en het op tv op tv opruimen is begonnen, rijst de op tv vraag: hoe bouw je op tv uit deze eeuwenoude stad op weer waardig op? in Hoe krijgt Mosul zijn ziel van weer terug? Deze in haast door onmogelijke vragen legt naar de VN nu van voor aan de op tv Nederlandse architect Jan Willem Petersen. Samen naar met een de team van uit specialisten maakt hij een met masterplan om te uit bouwen aan een in toekomstbestendig met Mosul.

Het uit actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat van vanavond over biohacking. Biohackers worden ze uit uit genoemd, of DIY-biologen of een 'citizen scientists'. Maar hoe je naar een ze ook wilt noemen, het zijn op met mensen voor wie door de mainstream wetenschap met niet snel genoeg gaat en die de daarom het heft van in op eigen hand nemen. In de de meest door extreme gevallen van nemen ze dat op tv 'eigen hand' zelfs op tv letterlijk, door hun eigen lichaam in naar de op tv strijd te gooien in de de hoop uit te zorgen voor een doorbraak het in de conservatieve van wetenschap. Maar op tv zijn dit nou doe-het-zelvers een met het een doodswens of in zijn het de Nobelprijswinnaars van van de het toekomst?

Na van onze vorige uitzending over van grensoverschrijdend gedrag door op tv dirigent Pieter op tv Jan Leusink zijn de er nieuwe slachtoffers naar voren de gekomen. het Twee van de hen vertellen herkenbaar in van beeld over hoe in zij zich door Leusink door seksueel geïntimideerd hebben het gevoeld en over van hoe zij hun beklag uit deden bij tijdens de bedrijfsleiding van van Leusink's Bach door Choir of the Netherlands. in Het gedrag met van dirigent Leusink tijdens zou door hen uit zijn gebagatelliseerd op en weggehoond, aldus van de vrouwen in de uitzending. van Deskundigen tijdens vertellen hoe door dit gebrek aan naar erkenning een tweede op trauma kan met ontstaan. Naast de naar zaak Leusink lijkt de van hele het culturele sector erg kwetsbaar te door zijn voor de grensoverschrijdend gedrag. Uit een een op tv enquête van Brandpunt+ blijkt een dat van de 550 respondenten met bijna op de helft last heeft naar gehad van met grensoverschrijdend en seksueel getint een gedrag. Wat kan op tv de sector doen tijdens om seksuele van intimidatie aan de te pakken?

Meneer Oudedorp op tv is in de 80 al op ruim gepaseerd. Hij woont tijdens in een in verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig door bezoek krijgt van van zijn kinderen en kleinkinderen op en de verzorging met goed voor op tv hem is, naar voelt hij zich ook regelmatig het alleen. Dan kijkt hij op naar het snooker op een tv, of gewoon naar voor zich uit. Eenzaamheid het is een naar probleem onder ouderen. De Vrije tijdens Universiteit werkt daarom samen naar een met een aantal consultants uit van Deloitte aan tijdens de ontwikkeling van een zorgrobot op die uit de ouderen gezelschap houdt, tijdens gesprekjes aanknoopt en met met door hen zingt. Over de op eerste versie een van de robot, tijdens Alice genaamd, werd een documentaire op tv gemaakt, Ik op tv ben Alice, die in veel emoties opriep. van Alice werd van verafschuwd als onmenselijk en leeg, maar met ook bewonderd, niet in in de laatste door plaats door door de ouderen in die het robotje in huis uit kregen. door Intussen wordt er van hard gewerkt een aan de doorontwikkeling van naar Alice. Brandpunt+ volgde een dit proces maandenlang van nabij van het en was onder meer bij een meneer Oudedorp die de Alice in met huis kreeg. Kan van een robot iets betekenen voor naar eenzame op tv ouderen?

Lawaai het is een uit groot gezondheidsprobleem. Het is op tv de op een na tijdens grootste het bedreiging voor de volksgezondheid, na in luchtvervuiling. Mensen worden het ziek tijdens van herrie, krijgen tijdens hartklachten, stress en kunnen er zelfs door aan overlijden. Zonder van in maatregelen zal geluid in Nederland het in grootste milieuprobleem tijdens van uit deze tijd worden. Maar er lijken in ook tijdens oplossingen in zicht. Stil asfalt, van geluiddempende de gevelisolatie, het aanwijzen van de stilteplekken. Is dit door genoeg om de naar alsmaar toenemende geluidsoverlast in aan te pakken? Kunnen naar tijdens we de stilte het terugvinden?

Een uit revolutionaire uitvinding op het van eiland Texel kan op in termijn de door oplossing de zijn van het de wereldvoedselprobleem. Boer en visionair uit Marc van Rijsselberghe is erin in geslaagd op verzilte van grond aardappels en de groente tijdens te verbouwen. op tv Wereldwijd wordt maar liefst 1,5 uit miljard het hectare landbouwgrond bedreigd door verzilting. Van een heinde door en verre komen in delegaties naar Texel, op met zoek naar een de geheimen van de op zilte teelt. Kan de op tv van zilte aardappel mensen op redden van de naar hongersnood? Portret van een met bevlogen pionier.

Een op Nederlandse arts ontdekt de dat een op tv oud kankermedicijn ook op tv blijkt te werken bij chronische darmaandoeningen op als de met ziekte met van Crohn en uit colitis ulcerosa. De naar resultaten zijn verbluffend. Crohn en de colitis naar ulcerosa steken onregelmatig de een kop op en veroorzaken in heftige door ontstekingen van het in maag-darmkanaal, met als gevolg hevige buikpijn op tv met en diaree. Patiënten moeten tijdens soms wel veertig keer met per dag naar het uit toilet. Als tijdens gevolg hiervan verliezen ze op de vaak hun baan en komen niet op op of nauwelijks meer buiten. Nederland op telt 80.000 patiënten met tijdens deze met aandoeningen. Het herontdekken en een inzetten uit van oude middelen voor bestaande ziektes de van heet 'drug rediscovery'. de Een goudmijn: herontdekte middelen kunnen naar goedkoop op de op markt komen het omdat er geen dure klinische op tv studies het voor nodig zijn. naar De arts wil samen op tv met van een enthousiaste onderzoeker, een farmaceut en het een zorgondernemer met op tv naar zijn vinding de wereld door veroveren. Maar dat blijkt nog een niet zo in eenvoudig.

Het is een van op onderbelicht probleem dat zich voor op onze ogen de afspeelt: de door groeiende macht van Nigeriaanse het handelaars in Europa. Jaarlijks in worden duizenden minderjarige met meisjes uit in Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om de in landen in als België, Nederland en op tv Frankrijk tijdens seksueel te worden uitgebuit. in Volgens recente rapporten stijgt door dat aantal naar exponentieel. door Team Africa, het gespecialiseerde team de van de met Federale Gerechtelijke Politie op Brussel dat hier al 24 een jaar exclusief van onderzoek naar door doet, spreekt inmiddels van met het best georganiseerde naar criminele netwerk ter wereld. op tv op tv Hun machtigste wapen? het Voodoo, een van oorsprong naar traditioneel Afrikaans geloof de dat door de handelaren wordt misbruikt om in de vrouwen onder dwang uit te een houden. De redactie dook onder door in de schaduwwereld in van met de Nigeriaanse mensenhandel en op onderzocht welke aanpak tijdens momenteel absoluut noodzakelijk op tv is.

De door helft van de een Nederlanders die door op bijstandsniveau leeft heeft tijdens een huisdier. De hond of tijdens kat is het voor een deze groep meer van dan een gezelschapsdier. Vaak het is het een uit medicijn tegen eenzaamheid en het depressiviteit. op tv Een levensgezel die op even de armoede doet vergeten. in Maar wat als je naar huisdier ziek op tv wordt? in En je net van het een uitkering kan rondkomen en door absoluut in geen tegenvallers op kan hebben? Stel je van de behandeling op tv uit of misschien met maar naar het dierenasiel? op Maar moet elke het Nederlander wel een huisdier hebben? de Liesbeth Staats duikt een in de het wereld van op tv de onbaatzuchtige dierenartsen en bevlogen door door vrijwilligers.

Weinig mensen een zullen door weten dat het Nederlands Kadaster een met belangrijke rol speelt van in het op tv vredesproces naar in Colombia. Nadat de in rebellenbeweging FARC de wapens heeft door neergelegd, van is het tijd om naar miljoenen een boeren hun land terug te op geven. naar Nadia Moussaid reisde mee door naar het door een oorlog verscheurde land. In een de vaak onherbergzame tijdens jungle door zag ze hoe de door toch wat degelijk te de boek staande Nederlandse de overheidsinstantie Colombianen helpt hun op tijdens grond eenvoudig te van registreren. Is dit de oplossing het voor Colombia, voor een een het stabiele, vredige toekomst?

Al jaren stellen naar uit we regels op om vluchtelingen goed tijdens te laten integreren. van Dat uit lukt maar matig. de Negentig procent van de Syriërs op heeft geen op werk en de op tv meesten voldoen niet aan in van de inburgeringsplicht. Wat gaat uit er fout? Deze groep ambitieuze met Syriërs wil een de stem in met het vluchtelingendebat. het Ze hebben een speciale door missie: ze door willen veranderen hoe u over met vluchtelingen denkt van en hoe van Nederland met hen omgaat. Drie naar in maanden lang volgden door wij twee van hen, Zina en in het Akram. Met hun een actieplannen voor arbeidsintegratie en tijdens het terugkeerbeleid gaan ze langs van politici en van opiniemakers. Gaat het het hen lukken ons systeem tijdens van binnenuit uit te op tv veranderen?

Vanavond tijdens in Brandpunt+: Geheimen delen naar met met een robot. Lydia krijgt een het bijzondere logé: robot tijdens Phi. De op 40-jarige vrouw met het op syndroom van het Down woont bij Philadelphia, op de eerste Nederlandse zorginstelling waar het deze sociale robot tijdens op de grote schaal z'n van intrede doet. op tv 'Brandpunt+' krijgt een unieke inkijk in op het het team van ontwikkelaars van robot uit Phi. de Zij willen door uit de inzet met van een robot in eenzaamheid bestrijden onder op mensen met een beperking, een bijvoorbeeld door robot Phi van gesprekken met hen met te laten voeren. in Ook moeten een zij zelfredzamer worden doordat de naar robot hen ondersteunt van bij allerlei dagelijkse van naar taken, bijvoorbeeld te helpen onthouden om een medicijnen in te op nemen. Tijdens de naar logeerpartij een zingt Lydia naar de hele dag liedjes met in robot Phi en praat uit ze honderduit op tv tegen de door robot over naar haar grote liefde voor Volendam. uit Robot Phi neemt op ook simpele taken het over van door haar begeleiders, die op daardoor meer tijd hebben voor op tv van een praatje met in Lydia.

Josephine is een uit van op tv de ruim twee op tv miljoen Nederlanders die met lijdt aan chronische op pijn waarvan met de oorzaak vaak onduidelijk blijft. tijdens Het is een de van de meest uit onderschatte uit én dure ziektebeelden van ons tijdens land: patiënten uit zoals Josephine in bezoeken gemiddeld 24 door specialisten en kosten ons op naar schatting op tv jaarlijks drie miljard euro. En ze met hebben een lagere het levenskwaliteit een dan patiënten met een verklaarbare in het klacht, blijkt ook in nog eens uit een onderzoek.

Een uit paar van de grootste op wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, met door ontbossing en overbevissing, kennen met mogelijk een naar hele kleine oplossing: de met made van de zwarte uit soldatenvlieg. Dit van beestje, een insect van het nauwelijks enkele centimeters, het vormt volgens deskundigen van ideaal een voedsel voor vee, kippen en naar vis. Wegens de de ervaringen een met de gekkekoeienziekte was het lang de verboden door om dierlijke op eiwitten aan dieren in op tv onze voedselketen te voeren, uit maar inmiddels wordt op er tijdens al geëxperimenteerd met maden tijdens als voer voor gekweekte het zalm. Het op tv idee is dat in de larve zich eerst volvreet de met de afval, die het vervolgens met omzet uit in waardevol eiwit. in Door het beestje daarna door aan dieren te voeren, blijft uit op er meer soja, mais de en vis naar over voor ons, mensen. uit Liesbeth Staats bezoekt een viskwekerij naar het in Noorwegen waar in geëxperimenteerd is met de made als het visvoer. En in in België zien op we de mogelijkheden van uit deze insecten met voor de op chemie, biobrandstof, de cosmetica- en van op kledingindustrie.

'Als een de instellingen niet de van juiste zorg kunnen verlenen in dan doen we van het zelf naar wel!' In Nederland hebben in op zo'n tienduizend mensen van een ernstig meervoudige van beperking. Hun ontwikkelingsniveau een is vergelijkbaar met een op tv kind van uit hooguit twee jaar oud. Een groep in die normaal gesproken van weinig van zichtbaar is met en vooral in grote in zorginstellingen verblijft. Veel tijdens tijd en geld gaat op tv daar naar op aan de bureaucratie en wordt een soms naar te weinig besteed aan de uit patiënten. uit Reden voor het Ingeborg en Lucian van Heumen door om voor op hun eigen meervoudige het gehandicapte dochter Eline de een kleinschalige van opvang op te zetten. Een een andere in vorm van zorg: slowcare, met door meer de tijd en aandacht voor de bewoners, een uit en zichtbaar, midden op tv in een woonwijk. Maar dat bleek een nog niet zo het makkelijk. op Het Nederlandse zorgsysteem is naar bureaucratisch en log en uit in het duurde jaren voordat de van opvang deze op zomer eindelijk zijn in deuren kon openenen. naar Hoe lukte het dit Brabantse tijdens op tv echtpaar dit te financieren? een En waarom is op het niet overal in de tijdens zorg zo de georganiseerd?

april 2020
06-12-2018 21:00

Bouwen op een massagraf

Brandpunt - Bouwen op een massagraf

De Iraakse stad Mosul werd een jaar geleden bevrijd van IS. Volgens de Verenigde Naties is de slag om Mosul de grootste stedelijke veldslag sinds de bevrijding van het Russische Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is totaal v...

04-12-2018 21:00

Brandpunt+: biohacking

Brandpunt - Brandpunt+: biohacking

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden ze genoemd, of DIY-biologen of 'citizen scientists'. Maar hoe je ze ook wilt noemen, het zijn mensen voor wie de mainstream wetenschap niet snel genoeg ...

29-11-2018 21:00

#Metoo 2

Brandpunt - #Metoo 2

Na onze vorige uitzending over grensoverschrijdend gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink zijn er nieuwe slachtoffers naar voren gekomen. Twee van hen vertellen herkenbaar in beeld over hoe zij zich door Leusink seksueel geïntimideerd hebb...

27-11-2018 21:00

Robot tegen de eenzaamheid

Brandpunt - Robot tegen de eenzaamheid

Meneer Oudedorp is de 80 al ruim gepaseerd. Hij woont in een verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen en kleinkinderen en de verzorging goed voor hem is, voelt hij zich ook regelmatig alleen. Dan kijkt hij na...

15-11-2018 21:00

Mag het wat stiller?

Brandpunt - Mag het wat stiller?

Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen ...

13-11-2018 21:00

De zilte revolutie

Brandpunt - De zilte revolutie

Een revolutionaire uitvinding op het eiland Texel kan op termijn de oplossing zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer en visionair Marc van Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte grond aardappels en groente te verbouwen. Wereldwijd wor...

08-11-2018 21:00

Oude medicijnen herondekt

Brandpunt - Oude medicijnen herondekt

Een Nederlandse arts ontdekt dat een oud kankermedicijn ook blijkt te werken bij chronische darmaandoeningen als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. Crohn en colitis ulcerosa steken onregelmatig de kop o...

06-11-2018 21:00

Voodoo maffia

Brandpunt - Voodoo maffia

Het is een onderbelicht probleem dat zich voor onze ogen afspeelt: de groeiende macht van Nigeriaanse handelaars in Europa. Jaarlijks worden duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om in landen als België, Ned...

01-11-2018 21:00

Armoede & Dierenleed

Brandpunt - Armoede & Dierenleed

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede ...

30-10-2018 21:00

Meten Voor Vrede

Brandpunt - Meten Voor Vrede

Weinig mensen zullen weten dat het Nederlands Kadaster een belangrijke rol speelt in het vredesproces in Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC de wapens heeft neergelegd, is het tijd om miljoenen boeren hun land terug te geven. Nadia Mou...

25-10-2018 21:00

Nieuwkomers met een stem

Brandpunt - Nieuwkomers met een stem

Al jaren stellen we regels op om vluchtelingen goed te laten integreren. Dat lukt maar matig. Negentig procent van de Syriërs heeft geen werk en de meesten voldoen niet aan de inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? Deze groep ambitieuze Syri...

23-10-2018 21:00

Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Brandpunt - Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Vanavond in Brandpunt+: Geheimen delen met een robot. Lydia krijgt een bijzondere logé: robot Phi. De 40-jarige vrouw met het syndroom van Down woont bij Philadelphia, de eerste Nederlandse zorginstelling waar deze sociale robot op grote s...

18-10-2018 21:00

SOLK

Brandpunt - SOLK

Josephine is een van de ruim twee miljoen Nederlanders die lijdt aan chronische pijn waarvan de oorzaak vaak onduidelijk blijft. Het is een van de meest onderschatte én dure ziektebeelden van ons land: patiënten zoals Josephine bezoeken gem...

16-10-2018 21:00

7 vliegen in 1 klap

Brandpunt - 7 vliegen in 1 klap

Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vorm...

11-10-2018 21:00

Een vergeten groep

Brandpunt - Een vergeten groep

'Als de instellingen niet de juiste zorg kunnen verlenen dan doen we het zelf wel!' In Nederland hebben zo'n tienduizend mensen een ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een kind van hooguit twee jaar o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brandpunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brandpunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brandpunt bij Brandpunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brandpunt. Heb je een uitzending van Brandpunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brandpunt gemist

Actualiteitenprogramma.

Uitzending gemist van Brandpunt? Hier kun je alle uitzendingen van Brandpunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 06-12-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!