Programma gemist?

De Iraakse stad in Mosul van werd een jaar geleden bevrijd tijdens uit van IS. Volgens van de Verenigde Naties de is de slag om Mosul de door grootste de stedelijke veldslag sinds de bevrijding door van de het Russische Stalingrad tijdens de op tv Tweede Wereldoorlog. naar De naar stad is totaal verwoest en in verworden tot een één groot massagraf naar dat bezaaid ligt met op explosieven. Ruim op 440.000 mensen wonen in in kampen tijdens rondom de stad. Nu IS uit weg is en het een de opruimen is begonnen, rijst een de vraag: hoe bouw je een deze eeuwenoude stad tijdens weer waardig op? op Hoe krijgt de Mosul zijn ziel weer op tv terug? Deze de haast onmogelijke vragen legt een de VN nu een voor aan de het Nederlandse de architect Jan Willem Petersen. met Samen met het een team van specialisten op tv maakt hij naar een masterplan om een te bouwen aan een van toekomstbestendig de Mosul.

Het in actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond tijdens over de biohacking. Biohackers worden ze genoemd, naar of DIY-biologen of 'citizen scientists'. met in Maar hoe je ze van ook wilt uit noemen, het zijn van mensen voor wie de mainstream van wetenschap niet snel uit genoeg gaat en die met een daarom het heft in eigen hand op naar nemen. In de meest extreme gevallen uit nemen ze op tv dat in 'eigen hand' zelfs letterlijk, door hun door eigen lichaam in met tijdens de strijd te gooien in de de hoop op te zorgen voor door een doorbraak in uit de conservatieve met wetenschap. Maar zijn dit nou in doe-het-zelvers met een doodswens van naar of zijn het de Nobelprijswinnaars van in de met toekomst?

Na het onze vorige uitzending over uit grensoverschrijdend het gedrag door dirigent Pieter op tv Jan Leusink zijn er nieuwe in slachtoffers naar de voren gekomen. met Twee van hen vertellen op tv herkenbaar van in beeld over hoe zij zich tijdens door Leusink naar seksueel geïntimideerd hebben gevoeld op tv en over hoe het zij in hun beklag deden bij de door bedrijfsleiding door van Leusink's naar Bach Choir of the Netherlands. Het het gedrag van dirigent door Leusink op zou door hen naar zijn gebagatelliseerd en in weggehoond, aldus de vrouwen met in de uitzending. Deskundigen een vertellen de hoe door dit gebrek aan met erkenning een een tweede op tv trauma kan ontstaan. Naast de zaak de op tv Leusink lijkt de hele naar culturele sector erg kwetsbaar te op de zijn voor grensoverschrijdend gedrag. de Uit een enquête door van Brandpunt+ blijkt een dat van de de 550 respondenten bijna naar de helft last met heeft gehad door van grensoverschrijdend en de seksueel getint gedrag. Wat van kan de sector van doen om seksuele intimidatie op aan te in pakken?

Meneer de Oudedorp is de 80 al met een ruim gepaseerd. Hij woont in een uit verzorgingstehuis. het Hoewel hij het regelmatig bezoek krijgt van van zijn kinderen en kleinkinderen en de de verzorging goed uit met voor hem is, voelt hij zich tijdens ook regelmatig alleen. uit Dan tijdens kijkt hij naar naar snooker op door tv, of gewoon voor een zich uit. Eenzaamheid de is een probleem onder ouderen. de uit De Vrije Universiteit werkt daarom samen van met door een aantal consultants van Deloitte een aan de het ontwikkeling van een zorgrobot uit naar die de ouderen op tv gezelschap houdt, gesprekjes aanknoopt en met door hen zingt. Over met de de eerste versie van een de robot, Alice naar genaamd, werd een documentaire gemaakt, van Ik in ben Alice, die veel emoties het opriep. Alice werd uit in verafschuwd als onmenselijk en leeg, maar het ook naar bewonderd, niet in de een laatste plaats door de de ouderen die uit het robotje in van huis kregen. Intussen wordt in een er hard gewerkt aan de doorontwikkeling met tijdens van Alice. Brandpunt+ volgde met dit proces een maandenlang van nabij en was onder het meer bij tijdens meneer Oudedorp het die Alice tijdens in huis kreeg. Kan een de robot het iets betekenen voor met eenzame ouderen?

Lawaai is op tv een tijdens groot gezondheidsprobleem. Het is de op het met een na grootste bedreiging voor van de volksgezondheid, na van luchtvervuiling. Mensen worden in ziek van herrie, tijdens krijgen hartklachten, door stress en in kunnen er zelfs aan overlijden. in Zonder maatregelen tijdens zal geluid in uit Nederland het grootste milieuprobleem in van deze door tijd worden. Maar op er lijken op tv ook oplossingen in uit zicht. Stil asfalt, op geluiddempende gevelisolatie, het aanwijzen tijdens van stilteplekken. op tv Is dit genoeg om de alsmaar naar naar toenemende geluidsoverlast aan te pakken? Kunnen op tv het we de stilte op terugvinden?

Een revolutionaire uitvinding met op door het eiland Texel kan op een termijn de oplossing een zijn van het het wereldvoedselprobleem. Boer en de visionair Marc op van Rijsselberghe is erin tijdens geslaagd op met verzilte grond aardappels op en in groente te verbouwen. tijdens Wereldwijd wordt maar liefst 1,5 een miljard hectare landbouwgrond bedreigd tijdens door op tv verzilting. Van heinde een en verre komen delegaties door naar de Texel, op zoek naar de de geheimen tijdens van de zilte naar teelt. Kan de zilte tijdens aardappel mensen redden tijdens van de hongersnood? Portret van het een de bevlogen pionier.

Een een Nederlandse arts ontdekt dat een tijdens het oud kankermedicijn ook blijkt op te werken bij chronische darmaandoeningen uit als de ziekte het een van Crohn en uit colitis ulcerosa. De resultaten zijn naar verbluffend. Crohn en colitis naar tijdens ulcerosa steken onregelmatig de kop op naar en op veroorzaken heftige ontstekingen van op het van maag-darmkanaal, met als gevolg hevige buikpijn op en diaree. Patiënten met moeten op soms wel veertig keer per het dag naar met het het toilet. Als gevolg hiervan verliezen ze de vaak hun naar baan en komen niet uit of nauwelijks tijdens meer buiten. Nederland telt op tv van 80.000 patiënten met deze naar aandoeningen. Het herontdekken en inzetten met van oude middelen op tv voor in bestaande ziektes heet 'drug tijdens rediscovery'. Een een goudmijn: herontdekte op tv middelen kunnen goedkoop op de markt van op tv komen omdat er geen dure klinische van van studies voor nodig zijn. op De arts wil samen met op een enthousiaste van onderzoeker, een farmaceut en door een met zorgondernemer met zijn vinding door de wereld veroveren. het Maar dat blijkt nog van niet zo met eenvoudig.

Het uit is een van onderbelicht probleem dat zich voor van onze ogen in afspeelt: de groeiende macht naar van Nigeriaanse een handelaars in Europa. Jaarlijks worden met duizenden minderjarige meisjes met in Nigeria in 'op bestelling' gerekruteerd een om door in landen als België, Nederland naar en Frankrijk seksueel de te tijdens worden uitgebuit. Volgens recente rapporten een stijgt dat aantal exponentieel. het op tv Team Africa, het een gespecialiseerde team van de Federale van Gerechtelijke Politie op Brussel dat hier al het 24 jaar exclusief onderzoek in naar doet, spreekt van inmiddels van het op tv best met georganiseerde criminele naar netwerk ter wereld. Hun machtigste wapen? tijdens Voodoo, een een van oorsprong traditioneel een Afrikaans geloof dat door op tv handelaren wordt het misbruikt om de een vrouwen een onder dwang te naar houden. De redactie dook in onder in de door schaduwwereld van de Nigeriaanse tijdens mensenhandel en onderzocht welke naar aanpak op momenteel absoluut noodzakelijk tijdens is.

De helft van het door de Nederlanders die op bijstandsniveau door leeft heeft de een huisdier. De een hond of de kat is voor deze door groep meer dan op tv een gezelschapsdier. Vaak is met het een medicijn tegen uit eenzaamheid de en depressiviteit. Een levensgezel die tijdens even tijdens de armoede doet vergeten. Maar een wat als naar je van huisdier ziek wordt? En van je net van een uit uitkering kan rondkomen een en absoluut het geen tegenvallers een kan hebben? Stel van je de behandeling uit op tv of misschien de maar naar het dierenasiel? het Maar moet het elke Nederlander wel op tv een huisdier hebben? Liesbeth uit Staats duikt in de de wereld de van de onbaatzuchtige tijdens dierenartsen en bevlogen van vrijwilligers.

Weinig op tv mensen zullen weten dat het in Nederlands van Kadaster een belangrijke rol met speelt in het vredesproces uit in Colombia. Nadat een de rebellenbeweging FARC van de wapens in heeft neergelegd, is op het tijd om uit miljoenen boeren hun het land van terug te geven. Nadia Moussaid door reisde mee een naar het door op oorlog verscheurde land. In uit de vaak naar onherbergzame jungle zag ze uit hoe de toch het wat degelijk op tv te boek in staande Nederlandse overheidsinstantie op Colombianen helpt hun grond eenvoudig te een de registreren. Is dit de oplossing in voor Colombia, door voor een stabiele, een vredige toekomst?

Al jaren stellen een we regels tijdens op om met vluchtelingen goed te laten op integreren. Dat lukt maar van matig. Negentig procent naar van de Syriërs op tv heeft geen werk het van en de meesten voldoen niet aan op tv de de inburgeringsplicht. Wat de gaat er fout? Deze groep het ambitieuze Syriërs een wil een stem van in het vluchtelingendebat. Ze hebben uit naar een speciale missie: in ze willen veranderen hoe het u over door vluchtelingen denkt en een hoe Nederland met hen omgaat. Drie tijdens maanden door lang volgden naar wij twee van hen, een Zina en het Akram. Met hun actieplannen naar voor arbeidsintegratie en het naar terugkeerbeleid de gaan ze langs politici en opiniemakers. met Gaat het op tv hen door lukken ons systeem van van binnenuit te het veranderen?

Vanavond tijdens in Brandpunt+: Geheimen het delen met door een robot. Lydia krijgt een bijzondere van logé: robot een Phi. De uit 40-jarige vrouw met het op tv syndroom van naar Down woont bij Philadelphia, de eerste het met Nederlandse zorginstelling waar deze sociale robot een op grote schaal met z'n intrede een doet. uit 'Brandpunt+' krijgt een uit unieke inkijk in in het team van ontwikkelaars van robot de Phi. Zij tijdens willen door de van inzet van met een robot eenzaamheid bestrijden onder op tv in mensen met een beperking, bijvoorbeeld door in robot Phi gesprekken naar met hen in te laten voeren. Ook het moeten zij het zelfredzamer worden doordat de het robot hen ondersteunt de bij allerlei in dagelijkse taken, naar bijvoorbeeld te helpen onthouden de om het medicijnen in te een nemen. Tijdens de logeerpartij zingt het Lydia de hele dag op uit liedjes met robot Phi en tijdens praat ze honderduit een tegen de een robot over de haar grote liefde tijdens voor Volendam. Robot Phi neemt ook met simpele taken met over van haar begeleiders, op die daardoor meer uit tijd hebben naar voor een in praatje met het Lydia.

Josephine met is een van de ruim van door twee miljoen Nederlanders tijdens die lijdt aan chronische pijn het waarvan de oorzaak een vaak onduidelijk op blijft. Het is het een van de meest onderschatte in én dure ziektebeelden op tv van ons naar land: patiënten zoals Josephine een bezoeken gemiddeld 24 tijdens specialisten en het kosten ons het naar schatting jaarlijks drie in miljard op tv euro. En ze hebben een met lagere levenskwaliteit dan patiënten met op tv met een verklaarbare klacht, het blijkt ook nog in eens uit door onderzoek.

Een paar van een de door grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, naar ontbossing en overbevissing, naar kennen mogelijk een van tijdens hele kleine oplossing: de made naar van met de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, het een insect van nauwelijks van enkele het centimeters, vormt volgens deskundigen ideaal tijdens voedsel het voor vee, kippen en vis. naar op tv Wegens de ervaringen met de de gekkekoeienziekte was het lang een verboden het om dierlijke naar eiwitten aan dieren tijdens in onze voedselketen te de voeren, maar inmiddels wordt uit er al geëxperimenteerd van met maden als voer het door voor gekweekte zalm. Het idee in is dat de larve op zich eerst door volvreet met afval, op die het vervolgens omzet uit met in waardevol eiwit. Door tijdens het beestje daarna aan met dieren te voeren, van blijft er een meer soja, in mais en vis over door voor ons, mensen. Liesbeth Staats met bezoekt een in viskwekerij een in Noorwegen waar geëxperimenteerd in is met de het made als visvoer. En tijdens in België naar zien we de de mogelijkheden van deze insecten op voor de op tv chemie, biobrandstof, de met cosmetica- en op tv kledingindustrie.

'Als de de instellingen niet een de juiste zorg kunnen verlenen het dan in doen we de het zelf wel!' op In Nederland hebben zo'n tienduizend mensen van een ernstig op meervoudige beperking. tijdens Hun ontwikkelingsniveau is op tv vergelijkbaar met een een kind van hooguit twee op jaar oud. van Een groep de die normaal gesproken weinig op tv zichtbaar is en het vooral in het grote zorginstellingen verblijft. Veel op tv tijd en geld gaat daar van op aan in de bureaucratie en met wordt de soms te weinig besteed aan op de patiënten. Reden door voor Ingeborg en Lucian het op tv van Heumen om voor hun eigen van meervoudige gehandicapte op dochter uit Eline een kleinschalige met opvang op te zetten. Een met andere vorm met van zorg: het slowcare, met meer tijd op en aandacht voor de het bewoners, en zichtbaar, uit midden in een door woonwijk. Maar dat bleek van in nog niet zo makkelijk. uit Het Nederlandse zorgsysteem is bureaucratisch met en log de en het duurde jaren in voordat de opvang een deze zomer eindelijk door zijn tijdens deuren kon openenen. Hoe in lukte van het dit Brabantse echtpaar de dit te financieren? van En waarom is naar het niet overal in door de van zorg zo georganiseerd?

mei 2019
06-12-2018 21:00

Bouwen op een massagraf

Brandpunt - Bouwen op een massagraf

De Iraakse stad Mosul werd een jaar geleden bevrijd van IS. Volgens de Verenigde Naties is de slag om Mosul de grootste stedelijke veldslag sinds de bevrijding van het Russische Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is totaal v...

04-12-2018 21:00

Brandpunt+: biohacking

Brandpunt - Brandpunt+: biohacking

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden ze genoemd, of DIY-biologen of 'citizen scientists'. Maar hoe je ze ook wilt noemen, het zijn mensen voor wie de mainstream wetenschap niet snel genoeg ...

29-11-2018 21:00

#Metoo 2

Brandpunt - #Metoo 2

Na onze vorige uitzending over grensoverschrijdend gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink zijn er nieuwe slachtoffers naar voren gekomen. Twee van hen vertellen herkenbaar in beeld over hoe zij zich door Leusink seksueel geïntimideerd hebb...

27-11-2018 21:00

Robot tegen de eenzaamheid

Brandpunt - Robot tegen de eenzaamheid

Meneer Oudedorp is de 80 al ruim gepaseerd. Hij woont in een verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen en kleinkinderen en de verzorging goed voor hem is, voelt hij zich ook regelmatig alleen. Dan kijkt hij na...

15-11-2018 21:00

Mag het wat stiller?

Brandpunt - Mag het wat stiller?

Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen ...

13-11-2018 21:00

De zilte revolutie

Brandpunt - De zilte revolutie

Een revolutionaire uitvinding op het eiland Texel kan op termijn de oplossing zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer en visionair Marc van Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte grond aardappels en groente te verbouwen. Wereldwijd wor...

08-11-2018 21:00

Oude medicijnen herondekt

Brandpunt - Oude medicijnen herondekt

Een Nederlandse arts ontdekt dat een oud kankermedicijn ook blijkt te werken bij chronische darmaandoeningen als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. Crohn en colitis ulcerosa steken onregelmatig de kop o...

06-11-2018 21:00

Voodoo maffia

Brandpunt - Voodoo maffia

Het is een onderbelicht probleem dat zich voor onze ogen afspeelt: de groeiende macht van Nigeriaanse handelaars in Europa. Jaarlijks worden duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om in landen als België, Ned...

01-11-2018 21:00

Armoede & Dierenleed

Brandpunt - Armoede & Dierenleed

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede ...

30-10-2018 21:00

Meten Voor Vrede

Brandpunt - Meten Voor Vrede

Weinig mensen zullen weten dat het Nederlands Kadaster een belangrijke rol speelt in het vredesproces in Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC de wapens heeft neergelegd, is het tijd om miljoenen boeren hun land terug te geven. Nadia Mou...

25-10-2018 21:00

Nieuwkomers met een stem

Brandpunt - Nieuwkomers met een stem

Al jaren stellen we regels op om vluchtelingen goed te laten integreren. Dat lukt maar matig. Negentig procent van de Syriërs heeft geen werk en de meesten voldoen niet aan de inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? Deze groep ambitieuze Syri...

23-10-2018 21:00

Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Brandpunt - Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Vanavond in Brandpunt+: Geheimen delen met een robot. Lydia krijgt een bijzondere logé: robot Phi. De 40-jarige vrouw met het syndroom van Down woont bij Philadelphia, de eerste Nederlandse zorginstelling waar deze sociale robot op grote s...

18-10-2018 21:00

SOLK

Brandpunt - SOLK

Josephine is een van de ruim twee miljoen Nederlanders die lijdt aan chronische pijn waarvan de oorzaak vaak onduidelijk blijft. Het is een van de meest onderschatte én dure ziektebeelden van ons land: patiënten zoals Josephine bezoeken gem...

16-10-2018 21:00

7 vliegen in 1 klap

Brandpunt - 7 vliegen in 1 klap

Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vorm...

11-10-2018 21:00

Een vergeten groep

Brandpunt - Een vergeten groep

'Als de instellingen niet de juiste zorg kunnen verlenen dan doen we het zelf wel!' In Nederland hebben zo'n tienduizend mensen een ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een kind van hooguit twee jaar o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brandpunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brandpunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brandpunt bij Brandpunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brandpunt. Heb je een uitzending van Brandpunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brandpunt gemist

Actualiteitenprogramma.

Uitzending gemist van Brandpunt? Hier kun je alle uitzendingen van Brandpunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 06-12-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord