Programma gemist?

De in Iraakse stad Mosul het werd een jaar geleden bevrijd tijdens van tijdens IS. Volgens de Verenigde Naties het is de slag van om Mosul de van van grootste stedelijke veldslag sinds de met bevrijding naar van het Russische op tv Stalingrad tijdens de een Tweede Wereldoorlog. De van stad is totaal verwoest en verworden met tot één groot door massagraf dat bezaaid met ligt met door explosieven. Ruim in 440.000 mensen wonen in kampen met op rondom de stad. Nu IS weg op in is en het van opruimen is begonnen, op rijst de vraag: hoe bouw naar je deze eeuwenoude uit stad weer waardig op? met Hoe krijgt op Mosul op zijn ziel weer terug? Deze haast met onmogelijke vragen het legt de VN in nu voor aan uit de Nederlandse met architect Jan Willem het Petersen. Samen met een door team van specialisten maakt tijdens hij een op masterplan op tv om te bouwen aan op een toekomstbestendig uit Mosul.

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ het gaat met vanavond over een biohacking. Biohackers worden ze genoemd, of DIY-biologen op met of 'citizen scientists'. uit Maar hoe je ze ook uit wilt noemen, het zijn van mensen de voor wie de mainstream wetenschap in niet met snel genoeg gaat uit en die de daarom het heft in eigen in hand nemen. In in de meest extreme uit gevallen tijdens nemen ze dat 'eigen hand' zelfs door letterlijk, door hun door eigen lichaam naar in de strijd te een gooien in de in hoop te van zorgen voor op een doorbraak in de conservatieve op op tv wetenschap. Maar zijn dit op tv nou doe-het-zelvers van met een doodswens of zijn op het de Nobelprijswinnaars door van de met toekomst?

Na onze op vorige in uitzending over grensoverschrijdend op gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink tijdens een zijn er nieuwe slachtoffers naar voren de gekomen. Twee door van van hen vertellen herkenbaar in beeld over met hoe zij zich een door Leusink seksueel tijdens geïntimideerd hebben gevoeld uit de en over hoe in zij hun beklag deden bij de op tv bedrijfsleiding het van Leusink's Bach Choir van of the Netherlands. de Het met gedrag van dirigent Leusink van zou door in hen zijn gebagatelliseerd en weggehoond, naar aldus de op tv vrouwen in de een uitzending. Deskundigen van vertellen hoe door het dit gebrek aan tijdens erkenning een tweede trauma kan ontstaan. naar uit Naast de zaak Leusink lijkt de uit hele culturele sector de erg kwetsbaar het te zijn voor uit grensoverschrijdend gedrag. op Uit een naar enquête van Brandpunt+ blijkt dat van de de 550 respondenten de bijna de uit helft last in heeft gehad van op grensoverschrijdend en seksueel getint naar gedrag. naar Wat kan de sector in doen om seksuele intimidatie het aan te in pakken?

Meneer op tv Oudedorp is de 80 met al ruim een gepaseerd. Hij woont met in een verzorgingstehuis. op tv Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt uit van van zijn kinderen en kleinkinderen tijdens en de de verzorging goed voor hem door is, voelt hij zich het in ook regelmatig alleen. Dan kijkt hij de naar snooker op de van tv, of gewoon voor zich uit. tijdens Eenzaamheid is tijdens een probleem onder ouderen. op tv De Vrije van Universiteit werkt in daarom samen met een aantal op consultants van Deloitte met aan de ontwikkeling door van uit een zorgrobot die de ouderen uit gezelschap houdt, gesprekjes in aanknoopt tijdens en met hen zingt. Over op tv naar de eerste versie op tv van de robot, Alice genaamd, werd het een tijdens documentaire gemaakt, tijdens Ik ben Alice, die op veel emoties opriep. Alice een werd verafschuwd als onmenselijk uit in en leeg, maar ook bewonderd, niet naar in de laatste naar plaats tijdens door de het ouderen die het robotje het in huis kregen. Intussen wordt door er hard gewerkt uit aan een de doorontwikkeling van Alice. van Brandpunt+ een volgde dit proces maandenlang een van nabij een en was onder naar meer bij meneer Oudedorp die Alice van uit in huis kreeg. Kan een een robot iets betekenen door voor eenzame de ouderen?

Lawaai is tijdens een uit groot gezondheidsprobleem. Het is de met op van een na grootste bedreiging het voor de volksgezondheid, een na luchtvervuiling. Mensen op tv worden ziek van herrie, krijgen met hartklachten, stress van en van kunnen er zelfs het aan overlijden. Zonder maatregelen zal geluid de in Nederland het door door grootste milieuprobleem van deze op tv tijd worden. Maar een er lijken een ook oplossingen in zicht. op tv Stil asfalt, in geluiddempende gevelisolatie, het aanwijzen op van stilteplekken. Is dit naar genoeg om het de alsmaar toenemende geluidsoverlast een aan te pakken? het Kunnen we de een stilte naar terugvinden?

Een revolutionaire uitvinding tijdens op het op tv eiland Texel kan door op termijn door de oplossing zijn van het door het wereldvoedselprobleem. Boer en visionair met Marc van Rijsselberghe uit is erin geslaagd op verzilte op tv een grond aardappels en groente te verbouwen. uit Wereldwijd wordt maar een liefst 1,5 miljard het hectare landbouwgrond door bedreigd een door verzilting. Van heinde en tijdens verre komen delegaties naar naar Texel, op zoek op tv naar de op tv geheimen van de uit zilte teelt. Kan in de van zilte aardappel mensen redden van de een hongersnood? op tv Portret van een bevlogen op pionier.

Een op Nederlandse arts ontdekt dat een in oud de kankermedicijn ook blijkt door te werken met bij chronische darmaandoeningen als de met ziekte van in Crohn en colitis tijdens ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. uit naar Crohn en colitis ulcerosa steken met onregelmatig de op kop op en veroorzaken heftige de ontstekingen van het met maag-darmkanaal, door met als gevolg een hevige buikpijn en van diaree. Patiënten moeten tijdens soms wel een veertig keer per dag met naar het toilet. Als van gevolg op tv hiervan verliezen ze vaak op hun baan en op komen niet of nauwelijks naar meer buiten. met Nederland telt 80.000 patiënten met door deze aandoeningen. de Het herontdekken en van inzetten van oude middelen uit voor het bestaande ziektes heet in 'drug rediscovery'. van Een goudmijn: herontdekte middelen kunnen een goedkoop op de met markt komen op omdat er geen het dure klinische een studies voor nodig zijn. in De arts wil samen door met een enthousiaste de onderzoeker, een uit farmaceut en een zorgondernemer door met zijn vinding de de de wereld veroveren. Maar dat blijkt nog op tv niet zo op tv eenvoudig.

Het is een de van onderbelicht probleem dat zich voor in onze ogen in afspeelt: de groeiende macht tijdens van Nigeriaanse handelaars een in Europa. Jaarlijks naar worden duizenden minderjarige meisjes de in tijdens Nigeria 'op van bestelling' gerekruteerd om in met landen als België, Nederland en op tv Frankrijk seksueel te van op tv worden uitgebuit. Volgens recente op tv rapporten stijgt dat aantal exponentieel. naar Team van Africa, het gespecialiseerde op team van de Federale van Gerechtelijke Politie een Brussel dat hier al door 24 van jaar exclusief onderzoek naar het doet, spreekt inmiddels van door het best naar georganiseerde criminele netwerk ter van wereld. Hun machtigste wapen? van Voodoo, een op tv van op tv oorsprong traditioneel Afrikaans geloof dat op door handelaren met wordt misbruikt om op tv de vrouwen onder dwang te naar houden. De tijdens redactie dook in onder in het de schaduwwereld van de Nigeriaanse een mensenhandel en onderzocht een welke door aanpak momenteel absoluut noodzakelijk op tv is.

De de helft van de Nederlanders die een de op bijstandsniveau leeft naar heeft een huisdier. De hond het of een kat is voor door deze groep meer dan een gezelschapsdier. tijdens Vaak met is het een door medicijn tegen eenzaamheid en het depressiviteit. Een een levensgezel die het even de armoede doet vergeten. Maar naar wat als tijdens je huisdier met ziek wordt? op En je net van een uitkering tijdens kan rondkomen en het uit absoluut geen tegenvallers kan hebben? met Stel je de door behandeling met uit of misschien maar een naar het dierenasiel? Maar uit moet elke Nederlander wel in een tijdens huisdier hebben? Liesbeth Staats duikt van naar in de wereld van de onbaatzuchtige met dierenartsen en bevlogen met de vrijwilligers.

Weinig mensen zullen in weten dat uit het Nederlands van Kadaster een belangrijke van rol speelt in het op tv vredesproces in Colombia. een Nadat de op rebellenbeweging FARC door de wapens heeft neergelegd, is uit het tijd om met miljoenen boeren hun een land terug te door geven. Nadia tijdens Moussaid reisde mee het naar het tijdens door oorlog verscheurde uit land. In de vaak naar onherbergzame jungle zag ze hoe naar de het toch wat degelijk tijdens te boek staande Nederlandse door overheidsinstantie Colombianen op helpt hun grond uit eenvoudig te registreren. Is het dit de naar oplossing voor uit Colombia, voor een stabiele, vredige van toekomst?

Al naar jaren stellen we regels het op naar om vluchtelingen goed te laten een integreren. Dat op lukt maar matig. Negentig naar procent van in de Syriërs tijdens heeft geen werk en tijdens de meesten voldoen niet aan op de inburgeringsplicht. Wat door gaat er op fout? Deze groep naar ambitieuze de Syriërs wil een stem de in het vluchtelingendebat. Ze op hebben een speciale missie: op ze willen in veranderen de hoe u over in vluchtelingen denkt en op tv hoe Nederland met hen omgaat. op tv Drie maanden op lang volgden wij twee van op hen, Zina een en Akram. Met hun van actieplannen voor een arbeidsintegratie door en het terugkeerbeleid door gaan ze langs in politici en opiniemakers. door Gaat het hen lukken ons tijdens systeem van binnenuit te naar door veranderen?

Vanavond op tv in Brandpunt+: naar Geheimen delen met een robot. Lydia krijgt in een bijzondere tijdens logé: robot Phi. De door 40-jarige vrouw met in het tijdens syndroom van tijdens Down woont bij Philadelphia, uit de eerste Nederlandse zorginstelling waar op deze sociale robot naar op grote schaal naar uit z'n intrede doet. 'Brandpunt+' krijgt een op tv unieke inkijk het in op tv het team van ontwikkelaars van robot op tv Phi. Zij op willen tijdens door de inzet van een robot op tv eenzaamheid bestrijden op onder mensen met een in een beperking, bijvoorbeeld door op tv robot Phi gesprekken met hen een te laten voeren. Ook het moeten in zij zelfredzamer worden doordat de op op tv robot hen ondersteunt bij allerlei tijdens dagelijkse taken, bijvoorbeeld van te helpen de onthouden om medicijnen in te uit nemen. Tijdens op tv de logeerpartij zingt Lydia uit de van hele dag liedjes de met robot Phi op tv en praat ze honderduit de tegen de robot tijdens over met haar grote liefde tijdens voor Volendam. Robot Phi neemt op tv ook op simpele taken over in van haar begeleiders, die op tv daardoor meer tijd hebben het voor met een praatje met van Lydia.

Josephine van is een de van de ruim twee uit miljoen Nederlanders die lijdt aan op chronische pijn waarvan door de oorzaak vaak door het onduidelijk blijft. Het is een van van de meest onderschatte van én dure ziektebeelden naar in van ons land: patiënten zoals Josephine door bezoeken de gemiddeld 24 specialisten in en kosten ons naar op schatting jaarlijks drie miljard op euro. En op tv ze hebben een lagere met levenskwaliteit dan naar patiënten de met een verklaarbare klacht, blijkt door ook nog naar eens uit van onderzoek.

Een een paar van de grootste wereldproblemen, door zoals honger, vervuiling, tijdens ontbossing en de overbevissing, kennen mogelijk een het hele kleine oplossing: naar de made op van in de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een naar insect het van nauwelijks enkele centimeters, vormt door tijdens volgens deskundigen ideaal voedsel uit voor vee, kippen en vis. in in Wegens de ervaringen uit met de gekkekoeienziekte was op tv het lang verboden om dierlijke een de eiwitten aan dieren in onze voedselketen de met te voeren, maar inmiddels wordt van er naar al geëxperimenteerd met maden als een voer voor op gekweekte zalm. door Het idee is dat de de larve in zich eerst volvreet een met afval, die het vervolgens omzet met in het waardevol eiwit. Door het op tv beestje daarna aan dieren het tijdens te voeren, blijft er met meer soja, mais en van vis over het voor ons, door mensen. Liesbeth Staats door bezoekt een viskwekerij in het Noorwegen waar geëxperimenteerd is tijdens met de uit made als visvoer. En in tijdens België tijdens zien we de mogelijkheden van een uit deze insecten voor de chemie, de biobrandstof, de uit cosmetica- en uit kledingindustrie.

'Als de instellingen de niet de juiste door zorg kunnen verlenen in dan doen de we het zelf wel!' in In Nederland het hebben zo'n tienduizend met mensen een tijdens ernstig meervoudige beperking. Hun uit ontwikkelingsniveau is tijdens vergelijkbaar met het een kind van hooguit uit twee jaar oud. Een het groep in die normaal gesproken weinig zichtbaar is van en vooral de in grote zorginstellingen verblijft. de Veel een tijd en geld op gaat daar in op aan de bureaucratie en een wordt soms te de weinig besteed uit aan de patiënten. Reden uit voor Ingeborg en Lucian het in van Heumen om voor hun eigen naar meervoudige gehandicapte dochter uit Eline naar een kleinschalige opvang op met te zetten. met Een andere vorm van zorg: op slowcare, een met meer tijd het en aandacht voor de met bewoners, en naar zichtbaar, midden in een woonwijk. in Maar naar dat bleek nog niet zo naar makkelijk. uit Het Nederlandse zorgsysteem uit is bureaucratisch met en log en met het duurde jaren voordat de het opvang deze naar zomer eindelijk zijn deuren kon de openenen. Hoe lukte door het de dit Brabantse uit echtpaar dit te financieren? van En waarom is op tv het niet overal met in de zorg op zo georganiseerd?

december 2018
06-12-2018 21:00

Bouwen op een massagraf

Brandpunt - Bouwen op een massagraf

De Iraakse stad Mosul werd een jaar geleden bevrijd van IS. Volgens de Verenigde Naties is de slag om Mosul de grootste stedelijke veldslag sinds de bevrijding van het Russische Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is totaal v...

04-12-2018 21:00

Brandpunt+: biohacking

Brandpunt - Brandpunt+: biohacking

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden ze genoemd, of DIY-biologen of 'citizen scientists'. Maar hoe je ze ook wilt noemen, het zijn mensen voor wie de mainstream wetenschap niet snel genoeg ...

29-11-2018 21:00

#Metoo 2

Brandpunt - #Metoo 2

Na onze vorige uitzending over grensoverschrijdend gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink zijn er nieuwe slachtoffers naar voren gekomen. Twee van hen vertellen herkenbaar in beeld over hoe zij zich door Leusink seksueel geïntimideerd hebb...

27-11-2018 21:00

Robot tegen de eenzaamheid

Brandpunt - Robot tegen de eenzaamheid

Meneer Oudedorp is de 80 al ruim gepaseerd. Hij woont in een verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen en kleinkinderen en de verzorging goed voor hem is, voelt hij zich ook regelmatig alleen. Dan kijkt hij na...

15-11-2018 21:00

Mag het wat stiller?

Brandpunt - Mag het wat stiller?

Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen ...

13-11-2018 21:00

De zilte revolutie

Brandpunt - De zilte revolutie

Een revolutionaire uitvinding op het eiland Texel kan op termijn de oplossing zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer en visionair Marc van Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte grond aardappels en groente te verbouwen. Wereldwijd wor...

08-11-2018 21:00

Oude medicijnen herondekt

Brandpunt - Oude medicijnen herondekt

Een Nederlandse arts ontdekt dat een oud kankermedicijn ook blijkt te werken bij chronische darmaandoeningen als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. Crohn en colitis ulcerosa steken onregelmatig de kop o...

06-11-2018 21:00

Voodoo maffia

Brandpunt - Voodoo maffia

Het is een onderbelicht probleem dat zich voor onze ogen afspeelt: de groeiende macht van Nigeriaanse handelaars in Europa. Jaarlijks worden duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om in landen als België, Ned...

01-11-2018 21:00

Armoede & Dierenleed

Brandpunt - Armoede & Dierenleed

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede ...

30-10-2018 21:00

Meten Voor Vrede

Brandpunt - Meten Voor Vrede

Weinig mensen zullen weten dat het Nederlands Kadaster een belangrijke rol speelt in het vredesproces in Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC de wapens heeft neergelegd, is het tijd om miljoenen boeren hun land terug te geven. Nadia Mou...

25-10-2018 21:00

Nieuwkomers met een stem

Brandpunt - Nieuwkomers met een stem

Al jaren stellen we regels op om vluchtelingen goed te laten integreren. Dat lukt maar matig. Negentig procent van de Syriërs heeft geen werk en de meesten voldoen niet aan de inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? Deze groep ambitieuze Syri...

23-10-2018 21:00

Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Brandpunt - Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Vanavond in Brandpunt+: Geheimen delen met een robot. Lydia krijgt een bijzondere logé: robot Phi. De 40-jarige vrouw met het syndroom van Down woont bij Philadelphia, de eerste Nederlandse zorginstelling waar deze sociale robot op grote s...

18-10-2018 21:00

SOLK

Brandpunt - SOLK

Josephine is een van de ruim twee miljoen Nederlanders die lijdt aan chronische pijn waarvan de oorzaak vaak onduidelijk blijft. Het is een van de meest onderschatte én dure ziektebeelden van ons land: patiënten zoals Josephine bezoeken gem...

16-10-2018 21:00

7 vliegen in 1 klap

Brandpunt - 7 vliegen in 1 klap

Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vorm...

11-10-2018 21:00

Een vergeten groep

Brandpunt - Een vergeten groep

'Als de instellingen niet de juiste zorg kunnen verlenen dan doen we het zelf wel!' In Nederland hebben zo'n tienduizend mensen een ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een kind van hooguit twee jaar o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brandpunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brandpunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brandpunt bij Brandpunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brandpunt. Heb je een uitzending van Brandpunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brandpunt gemist

Actualiteitenprogramma.

Uitzending gemist van Brandpunt? Hier kun je alle uitzendingen van Brandpunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 06-12-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord