Programma gemist?

De naar Iraakse stad met Mosul werd een jaar uit geleden bevrijd van IS. Volgens op de Verenigde de Naties is de slag tijdens om het Mosul de grootste stedelijke in veldslag sinds op tv de bevrijding van uit het Russische Stalingrad tijdens de tijdens Tweede Wereldoorlog. tijdens De stad is op totaal met verwoest en verworden met tot één groot massagraf dat bezaaid de in ligt met explosieven. Ruim een 440.000 mensen wonen op in kampen van rondom de stad. Nu IS weg van is en het door opruimen is begonnen, op de rijst de vraag: hoe in bouw je deze eeuwenoude door stad op tv weer waardig op? Hoe krijgt Mosul met zijn ziel weer door terug? Deze in haast onmogelijke uit vragen legt de VN het nu een voor aan de Nederlandse architect Jan de Willem Petersen. in Samen in met een team van specialisten een maakt hij door een masterplan om door te bouwen aan het een toekomstbestendig uit Mosul.

Het op tv actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over op biohacking. Biohackers worden tijdens ze genoemd, of DIY-biologen in op tv of 'citizen scientists'. Maar hoe op je ze ook tijdens wilt noemen, het zijn in mensen voor wie op de mainstream wetenschap naar met niet snel genoeg gaat en door die daarom het uit heft in tijdens eigen hand met nemen. In de meest extreme gevallen tijdens de nemen ze dat 'eigen hand' zelfs tijdens letterlijk, door hun door naar eigen lichaam in de tijdens strijd te gooien tijdens in de hoop met te zorgen uit voor een doorbraak in de naar conservatieve wetenschap. Maar zijn in dit nou de doe-het-zelvers met naar een doodswens of zijn het met op de Nobelprijswinnaars van in de toekomst?

Na het onze vorige uitzending over grensoverschrijdend de gedrag door dirigent door Pieter Jan uit Leusink zijn er op tv nieuwe in slachtoffers naar voren gekomen. Twee door van een hen vertellen herkenbaar in beeld uit over hoe zij met zich op door Leusink seksueel naar geïntimideerd hebben gevoeld en over hoe met zij hun met beklag deden bij het de van bedrijfsleiding van Leusink's Bach het Choir of the met Netherlands. Het gedrag van in dirigent Leusink van zou door hen in zijn gebagatelliseerd en het weggehoond, aldus op de vrouwen in de uitzending. Deskundigen met vertellen de hoe door dit op tv gebrek aan erkenning een van tweede trauma op kan ontstaan. Naast de de zaak Leusink lijkt de van hele naar culturele sector erg het kwetsbaar te zijn van voor grensoverschrijdend gedrag. van Uit een een enquête van Brandpunt+ door blijkt dat van de met 550 respondenten bijna de helft door een last heeft gehad van door grensoverschrijdend en seksueel naar getint gedrag. Wat kan tijdens de sector doen op om seksuele intimidatie het aan te uit pakken?

Meneer op Oudedorp is de 80 al op ruim gepaseerd. Hij in woont de in een verzorgingstehuis. Hoewel hij tijdens regelmatig bezoek krijgt door uit van zijn kinderen en de kleinkinderen en de verzorging met goed voor hem is, naar voelt hij zich op ook in regelmatig alleen. Dan uit kijkt hij naar snooker op op tv, of in gewoon voor uit zich uit. Eenzaamheid een is een tijdens probleem onder ouderen. De in Vrije Universiteit werkt daarom samen met met een op tv aantal consultants van Deloitte een aan de in ontwikkeling op van een zorgrobot die de naar ouderen de gezelschap houdt, gesprekjes aanknoopt in en met hen zingt. Over door de eerste versie van van de het robot, Alice genaamd, van werd een met documentaire gemaakt, Ik in ben Alice, die op veel emoties opriep. door Alice werd het verafschuwd als onmenselijk en leeg, tijdens maar ook bewonderd, op niet in de laatste uit plaats door de naar ouderen die het het op tv robotje in huis kregen. Intussen van wordt op er hard gewerkt aan de doorontwikkeling de van Alice. uit Brandpunt+ naar volgde dit proces uit maandenlang van nabij tijdens en was onder meer het bij meneer Oudedorp die de Alice in huis kreeg. een Kan een met robot door iets betekenen voor eenzame op tv ouderen?

Lawaai tijdens is een groot gezondheidsprobleem. een Het is op tv de op het een na grootste bedreiging voor een de volksgezondheid, na luchtvervuiling. op tv Mensen worden op tv ziek van herrie, van krijgen hartklachten, een stress en kunnen in er zelfs aan het overlijden. Zonder met maatregelen zal geluid in met Nederland het grootste milieuprobleem met van deze tijdens tijd worden. door Maar er lijken ook oplossingen in van zicht. Stil van asfalt, geluiddempende gevelisolatie, het op tv aanwijzen tijdens van stilteplekken. Is dit genoeg tijdens om op tv de alsmaar toenemende geluidsoverlast aan de te pakken? Kunnen een op tv we de stilte tijdens terugvinden?

Een op tv revolutionaire uitvinding van op het eiland in Texel kan op termijn de uit oplossing door zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer de en visionair tijdens Marc van Rijsselberghe is erin op geslaagd op verzilte uit grond aardappels op tv en op groente te verbouwen. Wereldwijd wordt maar in liefst 1,5 miljard op op hectare landbouwgrond bedreigd door verzilting. de Van van heinde en verre komen delegaties naar een Texel, op tv op zoek naar de geheimen tijdens van de zilte met uit teelt. Kan de in zilte aardappel mensen redden van de door hongersnood? Portret van de een bevlogen de pionier.

Een Nederlandse een arts ontdekt dat een uit oud kankermedicijn naar ook de blijkt te werken bij chronische de darmaandoeningen als de ziekte op uit van Crohn en met colitis ulcerosa. De tijdens resultaten zijn verbluffend. de Crohn en colitis ulcerosa steken naar onregelmatig de van kop op en veroorzaken heftige op tv ontstekingen van op tv het op tv maag-darmkanaal, met als gevolg hevige buikpijn naar en diaree. Patiënten in het moeten soms wel uit veertig keer per dag naar door het toilet. Als op gevolg het hiervan verliezen ze vaak door hun baan en komen niet uit of nauwelijks op meer buiten. Nederland telt de 80.000 op patiënten met een deze aandoeningen. Het herontdekken en inzetten in van een oude middelen voor op bestaande ziektes tijdens heet 'drug rediscovery'. Een goudmijn: door herontdekte middelen kunnen van goedkoop door op de markt komen omdat er uit de geen dure klinische in studies voor nodig zijn. De arts het met wil samen met een enthousiaste door onderzoeker, de een farmaceut en een in zorgondernemer met zijn een vinding de wereld veroveren. uit Maar dat blijkt nog een niet de zo eenvoudig.

Het een is een een onderbelicht probleem dat zich op tv voor onze ogen afspeelt: met de groeiende macht tijdens van Nigeriaanse de handelaars in Europa. Jaarlijks worden het duizenden minderjarige meisjes met in Nigeria 'op naar bestelling' gerekruteerd om de in tijdens landen als België, Nederland uit en de Frankrijk seksueel te worden uitgebuit. Volgens uit recente naar rapporten stijgt dat aantal exponentieel. het Team Africa, tijdens het gespecialiseerde team van van op de Federale Gerechtelijke Politie Brussel dat uit hier al met 24 door jaar exclusief onderzoek naar doet, een spreekt op inmiddels van het het best georganiseerde criminele met netwerk ter wereld. van Hun machtigste wapen? op Voodoo, een van met oorsprong traditioneel Afrikaans geloof dat met door handelaren wordt het misbruikt om tijdens de vrouwen onder op dwang te houden. De met redactie dook onder in op tv de schaduwwereld het van de Nigeriaanse mensenhandel het en naar onderzocht welke aanpak momenteel absoluut door noodzakelijk in is.

De helft van tijdens de op Nederlanders die op bijstandsniveau naar leeft heeft een huisdier. het De hond op tv of op kat is voor een deze groep meer een dan een gezelschapsdier. Vaak een is het het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. op tv Een levensgezel die op tv naar even de armoede doet vergeten. uit Maar wat als naar je huisdier ziek tijdens wordt? En je een net van een een uitkering naar kan rondkomen en absoluut geen tegenvallers naar kan hebben? Stel op op je de behandeling van uit of misschien maar op tv naar het dierenasiel? Maar in moet elke Nederlander een wel een huisdier hebben? uit Liesbeth met Staats duikt in door de wereld van de onbaatzuchtige een dierenartsen en een bevlogen het vrijwilligers.

Weinig mensen in zullen uit weten dat het Nederlands Kadaster in een belangrijke tijdens rol speelt uit in het vredesproces in Colombia. met Nadat de rebellenbeweging door FARC de wapens heeft naar neergelegd, is het in tijd om op tv miljoenen boeren in hun land terug te geven. het Nadia een Moussaid reisde mee van naar het door oorlog verscheurde tijdens land. In in de vaak onherbergzame in jungle zag ze in hoe de toch wat met degelijk te boek van staande Nederlandse overheidsinstantie een Colombianen helpt hun met grond eenvoudig in te registreren. in Is dit de oplossing de voor Colombia, voor uit een stabiele, vredige het toekomst?

Al in jaren stellen we regels op op om vluchtelingen goed door tijdens te laten integreren. Dat lukt maar naar matig. tijdens Negentig procent van de Syriërs op tv heeft geen werk op en in de meesten in voldoen niet aan de inburgeringsplicht. van Wat het gaat er fout? de Deze groep ambitieuze Syriërs wil een van stem in een het vluchtelingendebat. uit Ze hebben een speciale missie: op tv ze met willen veranderen hoe uit u over vluchtelingen denkt tijdens en hoe in Nederland met hen omgaat. Drie op tv maanden lang volgden uit uit wij twee van hen, de Zina en Akram. op Met hun actieplannen voor arbeidsintegratie uit en het het terugkeerbeleid gaan ze door langs politici en opiniemakers. op het Gaat het hen naar lukken ons systeem van binnenuit uit te naar veranderen?

Vanavond naar in Brandpunt+: uit Geheimen delen met naar een robot. Lydia krijgt een bijzondere uit logé: tijdens robot Phi. De 40-jarige vrouw met van het syndroom van van Down woont de bij Philadelphia, de het eerste Nederlandse zorginstelling door waar deze sociale robot met de op grote schaal het z'n intrede doet. van 'Brandpunt+' krijgt een unieke inkijk in uit het team van op ontwikkelaars van uit robot Phi. Zij willen het door door de inzet van uit een robot op eenzaamheid bestrijden onder in mensen met een het beperking, bijvoorbeeld door met robot Phi gesprekken met op tv hen te laten voeren. naar Ook moeten tijdens zij zelfredzamer worden in doordat de robot hen ondersteunt op tv bij allerlei dagelijkse op taken, het bijvoorbeeld te de helpen onthouden om medicijnen in te uit nemen. Tijdens de de logeerpartij uit zingt Lydia de hele dag met liedjes met robot met Phi en tijdens praat van ze honderduit tegen de robot een over haar grote liefde door voor Volendam. tijdens Robot Phi neemt de ook simpele taken over door van haar op begeleiders, die op daardoor meer tijd hebben tijdens voor een in praatje met in Lydia.

Josephine is uit een naar van de ruim een twee miljoen Nederlanders die lijdt aan een chronische pijn in waarvan de in oorzaak vaak onduidelijk van blijft. Het is een van van het de meest onderschatte én dure ziektebeelden in van van ons land: het patiënten zoals Josephine bezoeken gemiddeld van 24 specialisten en kosten door ons op tv naar schatting jaarlijks drie miljard op tv euro. de En ze op tv hebben een lagere levenskwaliteit dan uit patiënten door met een verklaarbare van klacht, blijkt ook nog in eens uit uit onderzoek.

Een paar naar van de grootste wereldproblemen, op tv zoals honger, vervuiling, uit ontbossing en overbevissing, tijdens kennen mogelijk een door hele kleine op tv oplossing: de made van van naar de zwarte soldatenvlieg. de Dit beestje, een tijdens insect van nauwelijks het enkele centimeters, vormt volgens deskundigen ideaal uit voedsel voor vee, op tv kippen tijdens en vis. Wegens de ervaringen naar met de gekkekoeienziekte een was het met lang verboden om met dierlijke een eiwitten aan dieren in onze voedselketen naar te voeren, maar de inmiddels wordt met er al geëxperimenteerd met van een maden als voer op voor gekweekte zalm. Het op idee is dat een de larve zich naar eerst volvreet op met afval, die het op tv vervolgens omzet in waardevol eiwit. op tv Door het beestje een daarna aan op dieren te voeren, op tv blijft er een meer soja, mais en vis door over door voor ons, op tv mensen. Liesbeth Staats in bezoekt een viskwekerij in Noorwegen waar van geëxperimenteerd is naar met van de made als tijdens visvoer. En in België naar zien we de mogelijkheden van op tv deze insecten voor tijdens de op chemie, biobrandstof, met de cosmetica- en op kledingindustrie.

'Als op de instellingen niet de juiste tijdens zorg kunnen verlenen met dan in doen we het zelf wel!' een In Nederland de hebben zo'n tienduizend mensen uit een op tv ernstig meervoudige de beperking. Hun ontwikkelingsniveau is de vergelijkbaar met een kind van van hooguit twee door jaar oud. Een op tv groep een die normaal gesproken tijdens weinig zichtbaar is op tv en vooral in een grote zorginstellingen verblijft. tijdens Veel tijd en geld gaat in daar naar op aan de bureaucratie en wordt het soms op te weinig besteed aan de de in patiënten. Reden voor Ingeborg op tv en Lucian van van Heumen om voor van hun eigen het meervoudige gehandicapte dochter Eline een kleinschalige naar opvang op een te zetten. Een naar andere vorm het van zorg: slowcare, met een meer tijd in en aandacht voor de bewoners, uit en zichtbaar, midden in in een woonwijk. op tv een Maar dat bleek nog niet op tv zo uit makkelijk. Het Nederlandse zorgsysteem uit is bureaucratisch en log naar en het duurde in jaren naar voordat de opvang door deze zomer eindelijk zijn deuren kon naar openenen. op tv Hoe lukte het dit met Brabantse echtpaar de dit te financieren? En waarom naar is het naar niet overal in met de zorg van zo georganiseerd?

december 2019
06-12-2018 21:00

Bouwen op een massagraf

Brandpunt - Bouwen op een massagraf

De Iraakse stad Mosul werd een jaar geleden bevrijd van IS. Volgens de Verenigde Naties is de slag om Mosul de grootste stedelijke veldslag sinds de bevrijding van het Russische Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is totaal v...

04-12-2018 21:00

Brandpunt+: biohacking

Brandpunt - Brandpunt+: biohacking

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden ze genoemd, of DIY-biologen of 'citizen scientists'. Maar hoe je ze ook wilt noemen, het zijn mensen voor wie de mainstream wetenschap niet snel genoeg ...

29-11-2018 21:00

#Metoo 2

Brandpunt - #Metoo 2

Na onze vorige uitzending over grensoverschrijdend gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink zijn er nieuwe slachtoffers naar voren gekomen. Twee van hen vertellen herkenbaar in beeld over hoe zij zich door Leusink seksueel geïntimideerd hebb...

27-11-2018 21:00

Robot tegen de eenzaamheid

Brandpunt - Robot tegen de eenzaamheid

Meneer Oudedorp is de 80 al ruim gepaseerd. Hij woont in een verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen en kleinkinderen en de verzorging goed voor hem is, voelt hij zich ook regelmatig alleen. Dan kijkt hij na...

15-11-2018 21:00

Mag het wat stiller?

Brandpunt - Mag het wat stiller?

Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen ...

13-11-2018 21:00

De zilte revolutie

Brandpunt - De zilte revolutie

Een revolutionaire uitvinding op het eiland Texel kan op termijn de oplossing zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer en visionair Marc van Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte grond aardappels en groente te verbouwen. Wereldwijd wor...

08-11-2018 21:00

Oude medicijnen herondekt

Brandpunt - Oude medicijnen herondekt

Een Nederlandse arts ontdekt dat een oud kankermedicijn ook blijkt te werken bij chronische darmaandoeningen als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. Crohn en colitis ulcerosa steken onregelmatig de kop o...

06-11-2018 21:00

Voodoo maffia

Brandpunt - Voodoo maffia

Het is een onderbelicht probleem dat zich voor onze ogen afspeelt: de groeiende macht van Nigeriaanse handelaars in Europa. Jaarlijks worden duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om in landen als België, Ned...

01-11-2018 21:00

Armoede & Dierenleed

Brandpunt - Armoede & Dierenleed

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede ...

30-10-2018 21:00

Meten Voor Vrede

Brandpunt - Meten Voor Vrede

Weinig mensen zullen weten dat het Nederlands Kadaster een belangrijke rol speelt in het vredesproces in Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC de wapens heeft neergelegd, is het tijd om miljoenen boeren hun land terug te geven. Nadia Mou...

25-10-2018 21:00

Nieuwkomers met een stem

Brandpunt - Nieuwkomers met een stem

Al jaren stellen we regels op om vluchtelingen goed te laten integreren. Dat lukt maar matig. Negentig procent van de Syriërs heeft geen werk en de meesten voldoen niet aan de inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? Deze groep ambitieuze Syri...

23-10-2018 21:00

Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Brandpunt - Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Vanavond in Brandpunt+: Geheimen delen met een robot. Lydia krijgt een bijzondere logé: robot Phi. De 40-jarige vrouw met het syndroom van Down woont bij Philadelphia, de eerste Nederlandse zorginstelling waar deze sociale robot op grote s...

18-10-2018 21:00

SOLK

Brandpunt - SOLK

Josephine is een van de ruim twee miljoen Nederlanders die lijdt aan chronische pijn waarvan de oorzaak vaak onduidelijk blijft. Het is een van de meest onderschatte én dure ziektebeelden van ons land: patiënten zoals Josephine bezoeken gem...

16-10-2018 21:00

7 vliegen in 1 klap

Brandpunt - 7 vliegen in 1 klap

Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vorm...

11-10-2018 21:00

Een vergeten groep

Brandpunt - Een vergeten groep

'Als de instellingen niet de juiste zorg kunnen verlenen dan doen we het zelf wel!' In Nederland hebben zo'n tienduizend mensen een ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een kind van hooguit twee jaar o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brandpunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brandpunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brandpunt bij Brandpunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brandpunt. Heb je een uitzending van Brandpunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brandpunt gemist

Actualiteitenprogramma.

Uitzending gemist van Brandpunt? Hier kun je alle uitzendingen van Brandpunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 06-12-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!