Programma gemist?

De een Iraakse stad Mosul een werd een jaar geleden bevrijd van van van IS. Volgens van de Verenigde Naties is de slag door tijdens om Mosul de grootste stedelijke veldslag met sinds de bevrijding uit in van het Russische Stalingrad tijdens de de Tweede uit Wereldoorlog. De stad is op totaal verwoest en verworden van uit tot één groot de massagraf dat bezaaid het ligt met explosieven. Ruim 440.000 mensen uit wonen in tijdens kampen rondom de in stad. de Nu IS weg is het en het opruimen een is begonnen, rijst naar de vraag: hoe bouw je in deze eeuwenoude stad met weer waardig het op? Hoe krijgt Mosul uit op zijn ziel weer terug? Deze haast het onmogelijke door vragen legt een de VN nu voor aan het de Nederlandse architect Jan tijdens op Willem Petersen. Samen met een met team op van specialisten maakt een hij een masterplan van om te bouwen aan een van toekomstbestendig een Mosul.

Het een actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over een biohacking. Biohackers tijdens worden ze genoemd, of uit DIY-biologen een of 'citizen scientists'. Maar tijdens hoe je de ze ook wilt noemen, het in zijn mensen voor wie uit met de mainstream wetenschap niet snel uit genoeg gaat en die het daarom het heft tijdens op in eigen hand nemen. In de het meest op tv extreme gevallen nemen tijdens ze dat 'eigen hand' door zelfs letterlijk, naar door hun eigen lichaam de in de strijd te in naar gooien in de hoop te zorgen van voor een met doorbraak in de conservatieve met wetenschap. Maar zijn door van dit nou doe-het-zelvers met een een doodswens de of zijn het de Nobelprijswinnaars van in de een toekomst?

Na onze vorige uit op uitzending over grensoverschrijdend uit gedrag door dirigent Pieter Jan naar Leusink zijn er met nieuwe slachtoffers met naar voren gekomen. tijdens Twee van een hen vertellen herkenbaar in beeld over op met hoe zij zich door Leusink seksueel het de geïntimideerd hebben gevoeld en op over hoe zij hun beklag een deden bij de naar bedrijfsleiding van het Leusink's Bach Choir van of door the Netherlands. Het gedrag tijdens van dirigent in Leusink zou door hen zijn tijdens gebagatelliseerd en weggehoond, met aldus naar de vrouwen in door de uitzending. Deskundigen vertellen op hoe door dit gebrek aan naar erkenning tijdens een tweede op trauma kan ontstaan. naar Naast de zaak Leusink lijkt naar de hele culturele met sector erg kwetsbaar tijdens te op tv zijn voor grensoverschrijdend uit gedrag. Uit een het enquête van Brandpunt+ blijkt dat van op het de 550 respondenten bijna de helft door last het heeft gehad de van grensoverschrijdend en tijdens seksueel getint gedrag. op tv Wat kan de tijdens sector doen om op seksuele intimidatie aan te uit pakken?

Meneer de Oudedorp is de 80 door al ruim gepaseerd. het Hij woont uit in een verzorgingstehuis. van Hoewel hij regelmatig op tv bezoek krijgt een van zijn kinderen en kleinkinderen in en de tijdens verzorging goed voor hem is, naar van voelt hij zich ook het regelmatig alleen. Dan in kijkt hij naar tijdens snooker op tv, het of gewoon voor zich uit. naar Eenzaamheid op tv is een probleem met onder ouderen. De Vrije de Universiteit werkt het daarom samen met een aantal de consultants tijdens van Deloitte aan op de ontwikkeling van een zorgrobot tijdens door die de ouderen het gezelschap houdt, gesprekjes aanknoopt en met met hen zingt. tijdens Over de eerste in versie van de robot, van Alice genaamd, werd een met een documentaire gemaakt, Ik ben Alice, een die veel emoties van opriep. Alice werd naar naar verafschuwd als onmenselijk van en leeg, maar ook van bewonderd, niet met in de laatste plaats door op de ouderen die het op tv robotje op tv in huis kregen. Intussen door wordt er met hard gewerkt van aan de doorontwikkeling naar van Alice. Brandpunt+ volgde dit het proces maandenlang op tv van nabij en was in onder meer naar bij meneer naar Oudedorp die Alice in huis op kreeg. Kan een robot met iets betekenen door voor op eenzame ouderen?

Lawaai naar is een groot op tv gezondheidsprobleem. Het door is de op in een na grootste van bedreiging voor de volksgezondheid, tijdens na luchtvervuiling. Mensen op worden ziek van herrie, krijgen door hartklachten, stress en tijdens op tv kunnen er zelfs aan overlijden. op Zonder door maatregelen zal geluid op in Nederland het grootste milieuprobleem van tijdens het deze tijd worden. Maar er lijken het ook oplossingen in tijdens zicht. door Stil asfalt, geluiddempende gevelisolatie, van het met aanwijzen van stilteplekken. Is dit van genoeg om de alsmaar met de toenemende geluidsoverlast aan te pakken? Kunnen de we de stilte de op tv terugvinden?

Een op tv revolutionaire uitvinding op de het eiland Texel op kan op met termijn de oplossing zijn naar van het wereldvoedselprobleem. het Boer en visionair op tv Marc van Rijsselberghe de is erin geslaagd op verzilte naar grond uit aardappels en groente te op tv verbouwen. Wereldwijd wordt in maar van liefst 1,5 miljard het hectare landbouwgrond bedreigd door van verzilting. Van heinde en verre van komen delegaties naar van op tv Texel, op zoek naar de geheimen uit van de met zilte teelt. Kan de met op tv zilte aardappel mensen redden van de de hongersnood? Portret in van een bevlogen met pionier.

Een Nederlandse naar arts ontdekt op tv dat een oud kankermedicijn op tv ook blijkt te met werken bij naar chronische darmaandoeningen als een de ziekte door van Crohn en colitis ulcerosa. door De door resultaten zijn verbluffend. Crohn het en colitis in ulcerosa steken onregelmatig naar de kop op een en veroorzaken heftige ontstekingen van op tv het maag-darmkanaal, met als op tv gevolg hevige het buikpijn en diaree. in Patiënten moeten op tv soms wel veertig uit keer per dag naar het met toilet. Als gevolg een hiervan uit verliezen ze vaak hun op tv baan door en komen niet of van nauwelijks meer buiten. op Nederland telt 80.000 patiënten met door met deze aandoeningen. Het herontdekken en van inzetten van naar oude middelen voor uit bestaande ziektes met heet 'drug rediscovery'. Een goudmijn: tijdens herontdekte middelen kunnen in goedkoop van op de markt komen omdat er tijdens op tv geen dure klinische op tv studies voor nodig tijdens zijn. De arts wil samen met in een uit enthousiaste onderzoeker, een tijdens farmaceut en een een zorgondernemer met tijdens zijn vinding de wereld de veroveren. Maar dat blijkt nog op niet zo door eenvoudig.

Het is op tv een van onderbelicht probleem dat zich voor onze een ogen afspeelt: de door groeiende op tv macht van Nigeriaanse handelaars door in Europa. op Jaarlijks worden duizenden minderjarige meisjes het in Nigeria 'op met bestelling' op tv gerekruteerd om in landen op als België, een Nederland en door Frankrijk seksueel te tijdens worden uitgebuit. Volgens recente rapporten stijgt op dat tijdens aantal exponentieel. Team het Africa, het gespecialiseerde de team van de Federale in Gerechtelijke op tv Politie Brussel dat hier al in 24 op tv jaar exclusief onderzoek naar doet, spreekt een inmiddels op van het best georganiseerde op criminele het netwerk ter wereld. Hun machtigste wapen? het Voodoo, een tijdens van oorsprong traditioneel Afrikaans uit geloof dat tijdens door handelaren naar wordt misbruikt om de vrouwen op onder dwang te tijdens houden. De redactie tijdens dook onder in uit de in schaduwwereld van de Nigeriaanse mensenhandel door en op onderzocht welke aanpak op momenteel absoluut de noodzakelijk is.

De van helft van de de Nederlanders die op tijdens bijstandsniveau leeft heeft een met huisdier. De met hond of kat is op voor deze groep meer met dan op een gezelschapsdier. tijdens Vaak is het een medicijn een tegen een eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die door even tijdens de armoede doet met vergeten. Maar wat de als je huisdier ziek van wordt? En door je net van een een uitkering kan rondkomen en het absoluut geen in tegenvallers in kan hebben? Stel naar je de behandeling uit of misschien van maar in naar het het dierenasiel? Maar moet een elke Nederlander wel een op tv huisdier hebben? Liesbeth Staats in duikt in de in wereld van de onbaatzuchtige uit met dierenartsen en bevlogen van vrijwilligers.

Weinig het mensen zullen weten dat het van tijdens Nederlands Kadaster een belangrijke tijdens rol speelt op tv in het vredesproces in Colombia. Nadat door de op rebellenbeweging FARC op de wapens heeft een neergelegd, is het tijd om een miljoenen boeren hun tijdens land terug te op tv geven. Nadia Moussaid reisde tijdens mee naar het op tv door oorlog in verscheurde land. tijdens In de vaak door onherbergzame jungle zag ze hoe door de in toch wat in degelijk te boek een staande Nederlandse overheidsinstantie Colombianen door helpt hun een grond eenvoudig te registreren. Is een dit de oplossing voor tijdens met Colombia, voor een stabiele, de vredige toekomst?

Al uit jaren stellen we regels op door om een vluchtelingen goed te laten integreren. uit Dat lukt op maar matig. Negentig de procent van de Syriërs de heeft geen werk met en de tijdens meesten voldoen niet uit aan de inburgeringsplicht. uit Wat gaat het er fout? door Deze groep ambitieuze Syriërs wil op een stem in het het vluchtelingendebat. Ze hebben tijdens een met speciale missie: de ze willen veranderen hoe u over tijdens vluchtelingen denkt op en hoe Nederland met met hen uit omgaat. Drie maanden in lang volgden op wij twee van hen, op tv Zina en Akram. op Met hun actieplannen op voor arbeidsintegratie en naar het terugkeerbeleid de gaan ze langs op tv politici en opiniemakers. Gaat het hen het lukken ons in systeem van de binnenuit te de veranderen?

Vanavond in de Brandpunt+: de Geheimen delen met een naar robot. Lydia krijgt een bijzondere logé: tijdens robot Phi. het De 40-jarige vrouw met de het op tv syndroom van Down woont bij naar door Philadelphia, de eerste Nederlandse in zorginstelling waar deze naar sociale robot op tv op grote schaal z'n intrede met doet. 'Brandpunt+' krijgt een de unieke inkijk op in door het team van ontwikkelaars van robot met Phi. de Zij willen door de inzet een van de een robot eenzaamheid bestrijden de onder mensen met een tijdens op tv beperking, bijvoorbeeld door robot Phi gesprekken op tv met hen te naar de laten voeren. Ook moeten zij in zelfredzamer worden doordat tijdens de robot op hen ondersteunt bij allerlei dagelijkse met taken, bijvoorbeeld te door door helpen onthouden om naar medicijnen in te nemen. door Tijdens de logeerpartij door zingt Lydia de de hele dag liedjes met robot op Phi en de praat uit ze honderduit tegen de het robot over het haar grote liefde voor Volendam. de Robot Phi een neemt ook in simpele taken over van op tv haar begeleiders, die door daardoor meer tijd de hebben voor een praatje met een naar Lydia.

Josephine naar is een van op de ruim twee miljoen door Nederlanders die lijdt een aan chronische pijn waarvan het door de oorzaak vaak onduidelijk blijft. naar Het is een in van de meest in onderschatte én in dure ziektebeelden van ons uit land: patiënten zoals een Josephine bezoeken gemiddeld 24 op tv specialisten en kosten tijdens ons de naar schatting jaarlijks drie met miljard euro. tijdens En ze hebben tijdens een lagere levenskwaliteit dan patiënten in met door een verklaarbare klacht, blijkt tijdens ook nog eens van uit op tv onderzoek.

Een het paar van de grootste wereldproblemen, door zoals honger, het vervuiling, ontbossing en overbevissing, in kennen door mogelijk een een hele kleine oplossing: uit de made van tijdens de zwarte soldatenvlieg. een Dit beestje, een insect van met nauwelijks enkele tijdens centimeters, vormt van volgens deskundigen ideaal tijdens voedsel voor vee, kippen en vis. de Wegens de ervaringen in een met de gekkekoeienziekte van was het lang een verboden om dierlijke eiwitten aan dieren op in onze van voedselketen op tv te voeren, maar inmiddels wordt de er met al geëxperimenteerd met maden uit als voer voor uit gekweekte zalm. Het idee in is naar dat de larve zich eerst in volvreet met afval, die de het vervolgens het omzet in waardevol van eiwit. Door naar het beestje daarna in aan dieren te tijdens voeren, blijft er meer door soja, mais in en vis over voor ons, door mensen. Liesbeth de Staats bezoekt de een viskwekerij in Noorwegen van waar geëxperimenteerd uit is met de made als op tv visvoer. met En in België zien we door de mogelijkheden van op tv een deze insecten voor naar de chemie, biobrandstof, de van cosmetica- en van kledingindustrie.

'Als de in instellingen niet door de juiste zorg kunnen een verlenen dan doen op we het zelf wel!' naar In uit Nederland hebben een zo'n tienduizend mensen een uit ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau het op tv is vergelijkbaar met een kind van het hooguit twee jaar het het oud. Een groep een die normaal gesproken een weinig zichtbaar is en vooral naar in grote zorginstellingen naar verblijft. een Veel tijd en geld gaat daar een in op aan de bureaucratie en de wordt soms op tv te weinig besteed aan met de patiënten. op tv Reden voor naar Ingeborg en Lucian van de Heumen om voor op tv hun eigen meervoudige gehandicapte door dochter naar Eline een kleinschalige opvang op te de zetten. Een de andere vorm het van zorg: slowcare, een met meer tijd tijdens en aandacht uit voor de bewoners, en van zichtbaar, midden in een woonwijk. op tv Maar dat bleek uit nog niet het zo makkelijk. Het op Nederlandse zorgsysteem is het bureaucratisch en het log en in het duurde jaren de voordat de opvang deze uit zomer eindelijk in zijn deuren kon in openenen. Hoe lukte het uit dit Brabantse echtpaar dit te door financieren? En door waarom is van het niet overal in de het zorg de zo georganiseerd?

februari 2019
06-12-2018 21:00

Bouwen op een massagraf

Brandpunt - Bouwen op een massagraf

De Iraakse stad Mosul werd een jaar geleden bevrijd van IS. Volgens de Verenigde Naties is de slag om Mosul de grootste stedelijke veldslag sinds de bevrijding van het Russische Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is totaal v...

04-12-2018 21:00

Brandpunt+: biohacking

Brandpunt - Brandpunt+: biohacking

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ gaat vanavond over biohacking. Biohackers worden ze genoemd, of DIY-biologen of 'citizen scientists'. Maar hoe je ze ook wilt noemen, het zijn mensen voor wie de mainstream wetenschap niet snel genoeg ...

29-11-2018 21:00

#Metoo 2

Brandpunt - #Metoo 2

Na onze vorige uitzending over grensoverschrijdend gedrag door dirigent Pieter Jan Leusink zijn er nieuwe slachtoffers naar voren gekomen. Twee van hen vertellen herkenbaar in beeld over hoe zij zich door Leusink seksueel geïntimideerd hebb...

27-11-2018 21:00

Robot tegen de eenzaamheid

Brandpunt - Robot tegen de eenzaamheid

Meneer Oudedorp is de 80 al ruim gepaseerd. Hij woont in een verzorgingstehuis. Hoewel hij regelmatig bezoek krijgt van zijn kinderen en kleinkinderen en de verzorging goed voor hem is, voelt hij zich ook regelmatig alleen. Dan kijkt hij na...

15-11-2018 21:00

Mag het wat stiller?

Brandpunt - Mag het wat stiller?

Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen ...

13-11-2018 21:00

De zilte revolutie

Brandpunt - De zilte revolutie

Een revolutionaire uitvinding op het eiland Texel kan op termijn de oplossing zijn van het wereldvoedselprobleem. Boer en visionair Marc van Rijsselberghe is erin geslaagd op verzilte grond aardappels en groente te verbouwen. Wereldwijd wor...

08-11-2018 21:00

Oude medicijnen herondekt

Brandpunt - Oude medicijnen herondekt

Een Nederlandse arts ontdekt dat een oud kankermedicijn ook blijkt te werken bij chronische darmaandoeningen als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De resultaten zijn verbluffend. Crohn en colitis ulcerosa steken onregelmatig de kop o...

06-11-2018 21:00

Voodoo maffia

Brandpunt - Voodoo maffia

Het is een onderbelicht probleem dat zich voor onze ogen afspeelt: de groeiende macht van Nigeriaanse handelaars in Europa. Jaarlijks worden duizenden minderjarige meisjes in Nigeria 'op bestelling' gerekruteerd om in landen als België, Ned...

01-11-2018 21:00

Armoede & Dierenleed

Brandpunt - Armoede & Dierenleed

De helft van de Nederlanders die op bijstandsniveau leeft heeft een huisdier. De hond of kat is voor deze groep meer dan een gezelschapsdier. Vaak is het een medicijn tegen eenzaamheid en depressiviteit. Een levensgezel die even de armoede ...

30-10-2018 21:00

Meten Voor Vrede

Brandpunt - Meten Voor Vrede

Weinig mensen zullen weten dat het Nederlands Kadaster een belangrijke rol speelt in het vredesproces in Colombia. Nadat de rebellenbeweging FARC de wapens heeft neergelegd, is het tijd om miljoenen boeren hun land terug te geven. Nadia Mou...

25-10-2018 21:00

Nieuwkomers met een stem

Brandpunt - Nieuwkomers met een stem

Al jaren stellen we regels op om vluchtelingen goed te laten integreren. Dat lukt maar matig. Negentig procent van de Syriërs heeft geen werk en de meesten voldoen niet aan de inburgeringsplicht. Wat gaat er fout? Deze groep ambitieuze Syri...

23-10-2018 21:00

Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Brandpunt - Brandpunt+: Geheimen delen met een robot

Vanavond in Brandpunt+: Geheimen delen met een robot. Lydia krijgt een bijzondere logé: robot Phi. De 40-jarige vrouw met het syndroom van Down woont bij Philadelphia, de eerste Nederlandse zorginstelling waar deze sociale robot op grote s...

18-10-2018 21:00

SOLK

Brandpunt - SOLK

Josephine is een van de ruim twee miljoen Nederlanders die lijdt aan chronische pijn waarvan de oorzaak vaak onduidelijk blijft. Het is een van de meest onderschatte én dure ziektebeelden van ons land: patiënten zoals Josephine bezoeken gem...

16-10-2018 21:00

7 vliegen in 1 klap

Brandpunt - 7 vliegen in 1 klap

Een paar van de grootste wereldproblemen, zoals honger, vervuiling, ontbossing en overbevissing, kennen mogelijk een hele kleine oplossing: de made van de zwarte soldatenvlieg. Dit beestje, een insect van nauwelijks enkele centimeters, vorm...

11-10-2018 21:00

Een vergeten groep

Brandpunt - Een vergeten groep

'Als de instellingen niet de juiste zorg kunnen verlenen dan doen we het zelf wel!' In Nederland hebben zo'n tienduizend mensen een ernstig meervoudige beperking. Hun ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met een kind van hooguit twee jaar o...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Brandpunt gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Brandpunt de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Brandpunt bij Brandpunt liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Brandpunt. Heb je een uitzending van Brandpunt gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Brandpunt gemist

Actualiteitenprogramma.

Uitzending gemist van Brandpunt? Hier kun je alle uitzendingen van Brandpunt kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 115
  • Laatste uitzending op 06-12-2018 om 21:00 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord