Programma gemist?

Een aantal voorouders van van astronaut André in van Kuipers heeft, net met als hij, spannende avonturen met beleefd én overleefd, want anders een was André op er niet van geweest.

De moeder van op tv op tv presentatrice Dieuwertje Blok heeft een van joodse achtergrond. Wat is naar de daarvan nog te achterhalen? Ze de weet dat in joodse voorouders de van haar slagers in in Middelharnis waren. Bij haar naar onderzoek de stuit Dieuwertje onder meer op een een bijzondere liefdesgeschiedenis. Voor uit door de wortels van haar voorouders een aan vaderskant moet door Dieuwertje naar Schiedam. op Daar van treft ze een zeer welvarende familie op aan van op brouwers en uit jeneverstokers, maar ook een tijdens populaire kookboekenschrijfster. Om de in lijn verder terug in de te volgen, neemt van Dieuwertje het vliegtuig.

Zangeres Wende van Snijders is in een Engeland geboren en door van de het werk van haar vader heeft een in ze tijdens haar jeugd in de veel verschillende landen het gewoond. Nu vraagt op tv ze zich het af waar ze uit eigenlijk thuis hoort. Ze naar weet tijdens bijna niets van door haar voorouders en ze wil hen uit graag leren kennen. een Ze hoopt dat uit op tv ze rebelse types tegenkomt en naar voorouders die de op tv geschiedenis hebben op beïnvloed. Maar uit die gedachte vindt ze zelf de wel erg megalomaan. tijdens Totdat ze op zoek van het gaat en van de naar ene verbazing in de op andere een valt.

Hoewel oud-burgemeester uit en voormalig politicus Job een uit Cohen al veel in weet over zijn familiegeschiedenis, het heeft hij nog enkele boeiende naar vragen een die hij hoopt een te kunnen beantwoorden. Zo wil op tv hij graag weten van in wat de rol uit van zijn opa de Hendrik Cohen precies was als uit voorzitter van door de Joodsche Raad in Rotterdam uit tijdens de een Tweede Wereldoorlog. Opa is een net als van zoveel familieleden omgebracht door van de nazi's; op Job heeft in het hem dus nooit kunnen de in vragen. Natuurlijk wil hij ook in weten waar de de familie aan vaders een kant, de Cohens, vandaan tijdens komen en of met op zijn voorouders aan moeders van kant, de met Belinfantes, uit Portugal afkomstig een zijn. En zijn er een nog uit verwanten die zich ook uit intensief met de politiek met hebben naar beziggehouden? Er wachten Job heel op tv wat in indrukwekkende en ontroerende verrassingen de als hij op zoek de gaat in naar zijn verborgen een verleden.

De het oma van acteur en uit presentator Eric Corton heeft het lang niet op tv geweten wie haar met biologische moeder tijdens was en haar vader het heeft ze tijdens ook nooit gekend. Eric in wil naar weten hoe dat op zo'n honderd jaar geleden kon gebeuren. op tv Als hij dieper op graaft in zijn in familiegeschiedenis, van komt hij uit een voorvader tegen die uit tijdens de Slag bij Waterloo in tegen Napoleon op heeft gevochten. Dat een ontroert Eric door zeer, niet van alleen omdat hij als jongen graag het uit met tinnen soldaatjes uit speelde, maar vooral omdat zijn vader een een hem wel eens door meenam naar Waterloo om over met die slag te vertellen. tijdens Alsof uit zijn vader met toen al voelde op dat er een familieband was in met die plek. de Eric komt op tv er nu achter hoe een dat precies in zit.

Jörgen Raymann tijdens is geboren in van Amsterdam, maar groeide op met van in Paramaribo. Daar op tv gaat hij op zoek naar uit zijn roots. op tv Zo wil door hij weten hoe het precies zit op tv met in de joodse takken door van de familie, een zowel aan de kant van van zijn op tv vader als van naar zijn moeder. Klopt die joodse het in afkomst wel en op tv zo ja, waar kwamen een zijn joodse door voorouders dan vandaan? Jörgen wist al op dat zijn met voorouders uit Europa, Afrika, met Amerika de en Azië stammen. Nu in pas van komt hij te de weten wie waar vandaan kwam, welke op tv met rol zij in de op geschiedenis speelden en hoe zij door in van Suriname terechtkwamen. Die ontdekkingen naar leveren heftige en tegenstrijdige tijdens gevoelens over zijn een afkomst de op.

Cabaretière door Claudia de Breij met is in Utrecht geboren en een woont uit daar nog altijd met op tv veel de plezier. Utrecht is echt haar naar stad én die op tv van veel van tijdens haar voorouders. Claudia het ontdekt op hoe en waar precies haar uit Utrechtse voorouders woonden in en werkten en ze op hoort een paar op tv op tv ontroerende verhalen. Tot haar op tv verrassing moet het Claudia Utrecht toch in verlaten om het uit spoor van haar voorouders een te volgen. Eerst blijft ze door nog redelijk door in de buurt, maar op tv uiteindelijk moet ze de zelfs naar het op tv buitenland om te uit op tv zien waar haar verre op tv verwanten ooit zijn tijdens geboren. Tijdens tijdens die lange zoektocht maakt ze wel op tv kennis met met voorouders van wie een ze op tv allemaal wel iets geërfd in lijkt te door hebben.

Ooit een stuurde presentator Arjen Lubach een door tweet de wereld uit in waarin op hij beweerde naar van Egyptische farao's naar af te naar stammen. Hij deed vervolgens een poging tijdens om officieel tot met 'Farao een der Nederlanden' te worden benoemd, door als nationaal met symbool naast koning een Willem-Alexander. uit Die benoeming is niet gelukt, maar van hoe zit de het tijdens met die afstamming? een Dat wil Arjen nu toch wel de tijdens voor eens en met voor altijd uitzoeken. Binnen naar de familie gaat ook het door verhaal dat het er via het Arjens moeder in een verwantschap zou het zijn met graaf Floris V van op tv Holland (1254-1296). door Dat zou op tv ook mooi naar zijn, maar lijkt tijdens toch meer een uit sterk verhaal.

De oma van het fotografe het en voormalig Journaal-presentatrice Sacha de op tv tijdens Boer heeft haar een doos uit met oude in familiefoto's nagelaten. Die de roepen bij Sacha allerlei een vragen op over naar haar voorouders. uit Vooral ook omdat ze tijdens al weet in dat ze Schotse in roots heeft, met maar niet weet hoe dat precies met zit. uit Er gaan wel allerlei geruchten in rond in uit de de familie. Zo zouden er via die het Schotse door verwanten banden van zijn met de op tv Schotse adel. Sacha wil dus naar op zoek met naar een familiekasteel. Dan zou uit een droom uitkomen. in Er zouden op zelfs bloedlijnen naar het een koningshuis zijn, van maar dat is naar echt de te onwaarschijnlijk voor op tv woorden.

Voor presentator en door musicalproducent Albert Verlinde in (zonder 'n'!) met is zijn uit familie vóór zijn op tv grootouders één op tv groot, zwart gat. Dat is op bij door de meeste mensen zo. door Albert grijpt de in kans om op tv meer over zijn voorouders te de weten te komen met een beide handen aan. door op Met hulp van archivarissen naar en historici uit tijdens voor hem onbekende plaatsen blijkt een hij tijdens zijn voorouders heel ver terug van te uit kunnen vinden. met Verlinde verneemt ook in waar en wanneer het de 'n' van uit zijn achternaam is weggevallen. Maar de van in meest verbijsterende verhalen naar liggen veel dichterbij naar in de tijd. Albert ontdekt wat de zijn het vader en grootouders tijdens de de Tweede Wereldoorlog hebben op meegemaakt. Er is naar thuis door nooit over naar gesproken. Het was te de erg.

Presentatrice Hanneke op tv Groenteman doet mee aan een Verborgen met verleden omdat ze op tv graag antwoord het wil op een paar heel concrete in vragen. Zo met had Wim het Sonneveld ooit een sketch waarin op hij vertelde op over het trio The uit Vegetable Sisters, de uit zusjes Groenteman, door die met in de jaren de twintig van de vorige eeuw een furore op tv maakten met hun gewaagde zang- en op tv dansvoorstellingen. de Is er een een verwantschap? Belangrijker is Hanneke's vraag het een over haar joodse wortels. Stamt tijdens ze af van Asjkenazische naar joden, dus joden naar uit Centraal-Europa? uit Of toch van Sefardische naar joden, de dus uit Spanje of op Portugal? Ze hoopt van stiekem op het in laatste, op want haar hart gaat het meer uit naar tijdens Zuid-Europa. Maar in als Hanneke Groenteman naar het een buitenland blijkt te moeten door met gaan om meer over haar voorouders door door te weten te komen, is de door op eerste halte België. een Wel naar het zuiden dus, uit maar op tv niet echt Zuid-Europa.

Olympisch zwemkampioen de Pieter van den de Hoogenband wil vooral uit meer weten met over zijn grootouders aan vaders van kant van het de in familie en hun voorouders. Oma tijdens Loes met is overleden en door toen Pieter druk was met zijn uit sportcarrière, vroeg uit hij haar met niet zo vaak van naar haar familiegeschiedenis. van Dat er een band is van met Indonesië weet de in Pieter wel, maar in hoe langdurig, hecht en persoonlijk die in is, ontdekt op hij pas in deze in tijdens aflevering.

Presentator Rick Nieman een weet, zoals de door meeste mensen, door heel weinig van op zijn familiegeschiedenis. Maar zoals in het een goed het journalist betaamt, met is hij er de wel heel nieuwsgierig naar. de Die nieuwsgierigheid een drijft hem naar streken door en voorouders die op tv hem totaal onbekend naar waren, maar die de uit nu toch heel vertrouwd op en dichtbij blijken te door zijn.

Schrijfster Nelleke Noordervliet in op tv is geboren in Rotterdam, maar weet in dat een haar voorouders in ook in Leiden met woonden. Dat klopt, maar wat ze de daar deden in en naar hoe lang ze op tv daar al woonden ontdekt van ze nu een pas. En ooit kwam haar familie van heel ergens het anders vandaan. het Nelleke reist haar voorouders van achterna.

Als cabaretier Herman tijdens Finkers aan op de zoektocht naar naar zijn voorouders begint, gaat door hij uit ervan uit met dat hij die naar tocht wel per de fiets kan afleggen. tijdens Hij vermoedt dat hij vanuit met Twente in ieder door geval uit de IJssel niet zal van hoeven oversteken. Zijn voorouders een zijn immers allemaal echte van Tukkers, al uit generaties lang geworteld in in Almelo en uit directe omgeving. Voor een tijdens deel is door dat ook door waar, maar op tv wanneer Herman wat de dieper in zijn familiegeschiedenis in duikt, komt hij toch op tv voor door verrassingen te staan en moet in hij meer op kilometers maken. In ieder geval op te het veel voor de fiets. in Aan het eind in van van zijn tocht concludeert Finkers: 'Er is naar best heel uit veel tijdens leed voorbij gekomen uit en daarom vind door ik het eigenlijk wel bewonderenswaardig en het op ook wel verbazingwekkend dat ik uit het op zo'n vrolijke familie kom'. De met droge humor van Herman uit Finkers lijkt op tv uit misère in geboren.

april 2021
08-09-2019 17:05

André Kuipers

Verborgen verleden - André Kuipers

Een aantal voorouders van astronaut André Kuipers heeft, net als hij, spannende avonturen beleefd én overleefd, want anders was André er niet geweest.

01-09-2019 17:05

Dieuwertje Blok

Verborgen verleden - Dieuwertje Blok

De moeder van presentatrice Dieuwertje Blok heeft een joodse achtergrond. Wat is daarvan nog te achterhalen? Ze weet dat joodse voorouders van haar slagers in Middelharnis waren. Bij haar onderzoek stuit Dieuwertje onder meer op een bijzond...

25-08-2019 17:30

Wende Snijders

Verborgen verleden - Wende Snijders

Zangeres Wende Snijders is in Engeland geboren en door het werk van haar vader heeft ze tijdens haar jeugd in veel verschillende landen gewoond. Nu vraagt ze zich af waar ze eigenlijk thuis hoort. Ze weet bijna niets van haar voorouders en ...

18-08-2019 17:30

Job Cohen

Verborgen verleden - Job Cohen

Hoewel oud-burgemeester en voormalig politicus Job Cohen al veel weet over zijn familiegeschiedenis, heeft hij nog enkele boeiende vragen die hij hoopt te kunnen beantwoorden. Zo wil hij graag weten wat de rol van zijn opa Hendrik Cohen pre...

11-08-2019 17:30

Eric Corton

Verborgen verleden - Eric Corton

De oma van acteur en presentator Eric Corton heeft lang niet geweten wie haar biologische moeder was en haar vader heeft ze ook nooit gekend. Eric wil weten hoe dat zo'n honderd jaar geleden kon gebeuren. Als hij dieper graaft in zijn famil...

04-08-2019 17:30

Jörgen Raymann

Verborgen verleden - Jörgen Raymann

Jörgen Raymann is geboren in Amsterdam, maar groeide op in Paramaribo. Daar gaat hij op zoek naar zijn roots. Zo wil hij weten hoe het precies zit met de joodse takken van de familie, zowel aan de kant van zijn vader als van zijn moeder. Kl...

28-07-2019 17:30

Claudia de Breij

Verborgen verleden - Claudia de Breij

Cabaretière Claudia de Breij is in Utrecht geboren en woont daar nog altijd met veel plezier. Utrecht is echt haar stad én die van veel van haar voorouders. Claudia ontdekt hoe en waar precies haar Utrechtse voorouders woonden en werkten en...

21-07-2019 17:30

Arjen Lubach

Verborgen verleden - Arjen Lubach

Ooit stuurde presentator Arjen Lubach een tweet de wereld in waarin hij beweerde van Egyptische farao's af te stammen. Hij deed vervolgens een poging om officieel tot 'Farao der Nederlanden' te worden benoemd, als nationaal symbool naast ko...

07-07-2019 17:10

Sacha de Boer

Verborgen verleden - Sacha de Boer

De oma van fotografe en voormalig Journaal-presentatrice Sacha de Boer heeft haar een doos met oude familiefoto's nagelaten. Die roepen bij Sacha allerlei vragen op over haar voorouders. Vooral ook omdat ze al weet dat ze Schotse roots heef...

30-06-2019 17:40

Albert Verlinde

Verborgen verleden - Albert Verlinde

Voor presentator en musicalproducent Albert Verlinde (zonder 'n'!) is zijn familie vóór zijn grootouders één groot, zwart gat. Dat is bij de meeste mensen zo. Albert grijpt de kans om meer over zijn voorouders te weten te komen met beide ha...

23-06-2019 17:15

Hanneke Groenteman

Verborgen verleden - Hanneke Groenteman

Presentatrice Hanneke Groenteman doet mee aan Verborgen verleden omdat ze graag antwoord wil op een paar heel concrete vragen. Zo had Wim Sonneveld ooit een sketch waarin hij vertelde over het trio The Vegetable Sisters, de zusjes Groentema...

16-06-2019 17:40

Pieter van den Hoogenband

Verborgen verleden - Pieter van den Hoogenband

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband wil vooral meer weten over zijn grootouders aan vaders kant van de familie en hun voorouders. Oma Loes is overleden en toen Pieter druk was met zijn sportcarrière, vroeg hij haar niet zo vaak...

09-06-2019 17:35

Rick Nieman

Verborgen verleden - Rick Nieman

Presentator Rick Nieman weet, zoals de meeste mensen, heel weinig van zijn familiegeschiedenis. Maar zoals het een goed journalist betaamt, is hij er wel heel nieuwsgierig naar. Die nieuwsgierigheid drijft hem naar streken en voorouders die...

02-06-2019 17:20

Nelleke Noordervliet

Verborgen verleden - Nelleke Noordervliet

Schrijfster Nelleke Noordervliet is geboren in Rotterdam, maar weet dat haar voorouders ook in Leiden woonden. Dat klopt, maar wat ze daar deden en hoe lang ze daar al woonden ontdekt ze nu pas. En ooit kwam haar familie heel ergens anders ...

26-05-2019 17:20

Herman Finkers

Verborgen verleden - Herman Finkers

Als cabaretier Herman Finkers aan de zoektocht naar zijn voorouders begint, gaat hij ervan uit dat hij die tocht wel per fiets kan afleggen. Hij vermoedt dat hij vanuit Twente in ieder geval de IJssel niet zal hoeven oversteken. Zijn voorou...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Verborgen verleden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Verborgen verleden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Verborgen verleden bij Verborgen verleden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Verborgen verleden. Heb je een uitzending van Verborgen verleden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Verborgen verleden gemist

In Verborgen verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis.

Uitzending gemist van Verborgen verleden? Hier kun je alle uitzendingen van Verborgen verleden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 119
  • Laatste uitzending op 08-09-2019 om 17:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!