Programma gemist?
februari 2017
10-12-2016 20:30

Verborgen verleden: Pieter van den Hoogenband

Verborgen verleden - Pieter van den Hoogenband

In deze slotaflevering van dit seizoen Verborgen Verleden wil Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband meer weten over zijn grootouders aan vaders kant van de familie en hun voorouders. Oma Loes is nog maar kort geleden overleden en toen Pieter druk was met zijn sportcarrière, vroeg hij haar niet zo vaak naar haar familiegeschiedenis. Dat er een band is met Indonesië weet Pieter wel, maar hoe langdurig, hecht en persoonlijk die is, ontdekt hij pas in deze laatste aflevering van dit seizoen van Verborgen verleden. Volgend jaar is Verborgen verleden terug met nieuwe hoofdpersonen.

03-12-2016 20:30

Verborgen verleden: Rick Nieman

Verborgen verleden - Rick Nieman

Presentator Rick Nieman weet ? zoals de meeste mensen ? heel weinig van zijn familiegeschiedenis. Maar zoals het een goed journalist betaamt, is hij er wel heel nieuwsgierig naar. Die nieuwsgierigheid drijft hem naar streken en voorouders die hem totaal onbekend waren maar die nu toch heel vertrouwd en dichtbij blijken te zijn. In de uitzending is te zien hoe Rick in Friesland op het spoor komt van een bijzondere voorouder. Daarna leidt zijn zoektocht hem tot ver over de grenzen, waar hij voor een buitengewone verrassing komt te staan. In Verborgen Verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. De verhalen voeren hen naar tal van plaatsen in binnen- en buitenland, leiden tot ontmoetingen met nieuw ontdekte familieleden en verrassen met onthullingen over voorouders die soms zelfs een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van ons allemaal.

26-11-2016 20:30

Nelleke Noordervliet

Verborgen verleden - Nelleke Noordervliet

Schrijfster Nelleke Noordervliet is geboren in Rotterdam, maar weet dat haar voorouders ook in Leiden woonden. Schrijfster Nelleke Noordervliet is geboren in Rotterdam, maar weet dat haar voorouders ook in Leiden woonden. Dat klopt, maar wat ze daar deden en hoe lang ze daar al woonden ontdekt ze nu pas. En ooit kwam haar familie heel ergens anders vandaan. Nelleke reist haar voorouders achterna.

19-11-2016 20:25

Jeroen Krabbé

Verborgen verleden - Jeroen Krabbé

Jeroen Krabbé vermoedt dat zijn oorsprong bij joodse emigranten uit Zuid-Europa ligt. Daar krijgt hij bijna gelijk in. Maar zijn familiegeschiedenis zit... Acteur en schilder Jeroen Krabbé vermoedt dat zijn oorsprong bij joodse emigranten uit Zuid-Europa ligt. Daar krijgt hij bijna gelijk in. Maar zijn familiegeschiedenis zit toch net even anders in elkaar. Hij gaat wel op reis, maar naar een land dat hij totaal niet had verwacht. Hij kan zelfs een nieuw paspoort aanvragen.

12-11-2016 20:30

Twan Huys

Verborgen verleden - Twan Huys

Presentator Twan Huys is zeer verbaasd wanneer hij tijdens zijn zoektocht vooral buiten zijn geboorteprovincie Limburg moet zijn om zijn voorouders te vinden. Ook verwacht hij eigenlijk alleen maar verhalen over armoede en ellende. Die zijn er, maar er is meer. Sommige voorouders bewogen zich in zeer verrassende milieus. In deze aflevering van Verborgen verleden zien we hoe Twan Huys zijn familiegeschiedenis op het spoor komt in Utrecht, Maastricht en Brussel.

05-11-2016 20:30

Isa Hoes

Verborgen verleden - Isa Hoes

Actrice Isa Hoes is benieuwd naar haar joodse verleden. Vader Hoes is van katholieke afkomst; haar moeder is joods. Haar voorouders is in de loop der ee... Actrice Isa Hoes is benieuwd naar haar joodse verleden. Vader Hoes is van katholieke afkomst; haar moeder is joods. Haar joodse voorouders is in de loop der eeuwen weinig ellende bespaard gebleven, want antisemitisme lijkt wel van alle tijden. Desondanks wisten haar voorouders zich op te werken tot succesvolle burgers van Nederland en Europa.

29-10-2016 20:25

Herman van der Zandt

Verborgen verleden - Herman van der Zandt

Herman van der Zandt, tot voor kort nieuwslezer en nu presentator van Studio Sport en Met het mes op tafel, zoekt zijn familiegeschiedenis in zuidoost B... Herman van der Zandt, tot voor kort nieuwslezer en nu presentator van Studio Sport en Met het mes op tafel, zoekt zijn familiegeschiedenis in zuidoost Brabant. Zelfs in het dorp waar zijn familie al generaties woont, blijken nog onbekende verhalen te ontdekken. Een gebeurtenis heeft zelfs geleid tot een feestdag die nog jaarlijks wordt gevierd. Daarnaast blijken voorouders van Herman een rol te hebben gespeeld in de vaderlandse maritieme geschiedenis.

22-10-2016 20:30

René Froger

Verborgen verleden - René Froger

Ras-Amsterdammer René Froger, geboren en getogen in de Jordaan, ontdekt dat zijn familie nog meer geworteld is in het Amsterdamse amusement dan hij al d... Ras-Amsterdammer René Froger, geboren en getogen in de Jordaan, ontdekt dat zijn familie nog meer geworteld is in het Amsterdamse amusement dan hij al dacht. Zijn vader was de volkszanger Bolle Jan die samen met zijn moeder optrad als het duo Jan en Mien. Dat was bekend, maar verder terug in het verleden vindt René nog meer artiesten. Wat René helemaal niet verwacht, is dat zijn roots ook ver buiten de Jordaan terug te vinden zijn.

05-03-2016 20:30

Verborgen verleden

Verborgen verleden - Verborgen verleden

Columniste en schrijfster Aaf Brandt Corstius stamt uit een bekende familie. Voor Verborgen verleden gaat ze op pad om vragen te beantwoorden over haar familiegeschiedenis.Meer Columniste en schrijfster Aaf Brandt Corstius stamt uit een bekende familie. Haar recent overleden vader Hugo Brandt Corstius was een scherp columnist en een begaafd schrijver en wetenschapper. Haar broer Jelle maakte faam met zijn televisieseries voor de VPRO. Aaf schrijft naast boeken onder meer een dagelijkse column in de Volkskrant. De inspiratie voor die columns komt vaak uit haar directe omgeving: haar gezin en haar familie. Voor Verborgen verleden gaat ze op pad om vragen te beantwoorden over haar familiegeschiedenis. Waren haar voorouders ook zo intensief met taal bezig als haar vader, haar broer en zijzelf? En er schijnt ergens een connectie te zijn met het voormalige Indië, maar hoe zit dat? Veel wordt duidelijk wanneer ze een dagboek vindt van haar overgrootmoeder Johanna, een ondernemende en dappere vrouw die Aaf tijdens haar zoektocht goed leert kennen.Minder

27-02-2016 20:30

Verborgen verleden

Verborgen verleden - Verborgen verleden

In Verborgen verleden proberen acht prominente Nederlanders weer te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. In deze uitzending Frank Visser.Meer Meester Frank Visser was een relatief onbekende kantonrechter, totdat hij als Rijdende rechter landelijke faam verwierf. Zijn ferme 'Dat is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen' is spreekwoordelijk geworden. Frank Visser begint zijn zoektocht bij zijn vader, van wie hij weet dat hij in een weeshuis opgroeide. Frank is benieuwd hoe dat voor zijn vader geweest moet zijn. Frank duikt verder het verleden in en is vooral benieuwd of er onder zijn voorouders nog meer mensen zijn die hun hele leven aan de publieke zaak wijdden zoals hij zelf. Waren ze dan bestuurder, ambtenaar, militair? Of toch ook rechter?Minder

20-02-2016 20:30

Verborgen verleden

Verborgen verleden - Verborgen verleden

Acht prominente Nederlanders proberen weer te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. In deze uitzending Dominique van der Heyde.Meer Dominique van der Heyde studeerde politicologie en is parlementair journaliste voor Nieuwsuur en het NOS Journaal. Daarnaast schrijft ze samen met haar vrouw politieke thrillers onder het pseudoniem Anna Levander. Dominique wil meer weten over haar voorouders aan moeders kant van de familie. Zoals oma Gigi en haar ouders die tijdens de Eerste Wereldoorlog uit België naar Nederland vluchtten. Wat voor mensen waren dat? Kwamen ze oorspronkelijk uit Italië, zoals binnen de familie wordt gefluisterd? Dominique is een volle nicht van Beau van Erven Doorns. Ook die tak van haar stamboom zoekt ze uit en krijgt verhalen te horen over piraten, internationale handel en de Spaanse Inquisitie. Genoeg voor een nieuwe thriller.Minder

13-02-2016 20:30

Verborgen verleden

Verborgen verleden - Verborgen verleden

Prominente Nederlanders proberen te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. Vandaag Jochem Myjer.Meer Jochem Myjer leek sinds zijn doorbraak in 1997 als cabaretier voor het geluk geboren: geliefd, succesvol, gelukkig getrouwd en vader van twee kinderen. Een tumor zette daar even een flinke streep door. Maar Jochem vocht zich naar genezing en maakte de ziekte onderwerp van zijn laatste show, Even geduld aub. De achternaam van Jochem moet een van meest verkeerd gespelde achternamen van Nederland zijn: Myjer. Hij wil nu wel eens weten hoe hij aan die naam komt. En waar komen zijn talenten voor muziek en taal vandaan? Heeft hij dat aan de vele dominees onder zijn voorouders te danken? Een paar jaar terug twitterde Jochem dat hij van Willem van Oranje afstamt. Dat is niet niks, maar is het waar? Als hij op zoek gaat naar het antwoord op die vraag valt hij van de ene verbazing in de andere. Zijn afstamming zit verrassender in elkaar dan hij had kunnen vermoeden.Minder

06-02-2016 20:29

Verborgen verleden

Verborgen verleden - Verborgen verleden

Acht prominente Nederlanders proberen te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. In deze uitzending Mark Tuitert.Meer Schaatser Mark Tuitert werd in 2010 Olympisch kampioen op de 1500 meter. Dat was het hoogtepunt van een toch al succesvolle carrière in de langebaansport. Intussen is Mark getrouwd en heeft hij twee kleine kinderen. Zijn moeder overleed plotseling in 2012. Juist in haar familie, de Koperbergs, is Mark geïnteresseerd. Zij vertelde altijd dat zij joodse voorouders had, maar kende daar de details niet van. Het is nu aan Mark om uit te vinden of daar iets van waar is. Tijdens zijn zoektocht wordt één ding duidelijk: Mark heeft zijn kinderen straks heel wat te vertellen over hun voorouders.Minder

30-01-2016 20:29

Verborgen verleden

Verborgen verleden - Verborgen verleden

Prominente Nederlanders proberen te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. In deze uitzending Lucia Rijker.Meer Lucia Rijker was als bokser en kickbokser jarenlang ongenaakbaar. In haar hele profcarrière heeft ze geen partij verloren en ze was vele malen wereldkampioen. Daarnaast speelde Lucia in diverse films. Na de dood van haar vader aan wie ze haar achternaam dankt, ontdekte Lucia Rijker dat hij niet haar biologische vader was. Dat was een andere man uit Suriname. Inmiddels heeft ze hem ontmoet, maar over zijn ouders en voorouders weet ze niets. Alle reden dus om haar bloedlijn te onderzoeken. Wie zijn haar biologische voorouders aan vaders kant? En wat voor invloed hebben de ontdekkingen die zij nu doet op haar identiteitsgevoel? Wie is Lucia?Minder

23-01-2016 20:31

Verborgen verleden

Verborgen verleden - Verborgen verleden

Acht prominente Nederlanders proberen te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. In deze uitzending Teun van de Keuken.Meer Teun van de Keuken is journalist, columnist en programmamaker en bereikt een groot publiek met kritische tv-programma's als Keuringsdienst van Waarde en De Monitor (KRO-NCRV). Teun is vooral benieuwd naar de afkomst van zijn oma en opa aan zijn moeders kant: opa was een telg uit een geslacht van welgestelde ondernemers en oma was als arme dienstmeid uit Duitsland naar Nederland gekomen. Hun huwelijk was een schande binnen de familie. Teun wil nu weten waar die rijkdom aan de ene kant en die armoede aan de andere vandaan kwamen. Hij is ook zeer verrast als hij gevraagd wordt naar Museum Prinsenhof in Delft te komen. Hebben zijn voorouders daar hun sporen nagelaten?Minder

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 4. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Verborgen verleden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Verborgen verleden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Verborgen verleden bij Verborgen verleden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Verborgen verleden. Heb je een uitzending van Verborgen verleden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Verborgen verleden gemist

In Verborgen verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis.

Uitzending gemist van Verborgen verleden? Hier kun je alle uitzendingen van Verborgen verleden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 57
  • Laatste uitzending op 10-12-2016 om 20:30 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord