Programma gemist?

Een van aantal voorouders van astronaut naar André Kuipers heeft, net in door als hij, spannende avonturen naar beleefd én overleefd, want anders door het was André er niet het geweest.

De van moeder van van presentatrice Dieuwertje Blok in heeft een joodse achtergrond. met Wat is door daarvan nog te achterhalen? Ze weet een dat joodse voorouders tijdens het van haar slagers in Middelharnis van waren. Bij haar met onderzoek stuit met Dieuwertje onder meer op tijdens een bijzondere een liefdesgeschiedenis. Voor de wortels van op haar voorouders aan op tv vaderskant moet uit Dieuwertje naar een Schiedam. Daar treft ze een uit zeer welvarende familie van aan van met brouwers door en jeneverstokers, maar ook een populaire naar kookboekenschrijfster. Om de een lijn naar verder terug te op volgen, neemt Dieuwertje het het vliegtuig.

Zangeres uit Wende Snijders is van in Engeland geboren en door tijdens het werk van op tv haar vader op tv heeft ze uit tijdens haar uit jeugd in veel tijdens verschillende landen gewoond. Nu vraagt ze tijdens tijdens zich af waar op tv ze eigenlijk thuis hoort. Ze weet op tv bijna door niets van haar voorouders en van ze wil hen van graag leren kennen. met van Ze hoopt dat ze rebelse uit types tegenkomt en in voorouders die de geschiedenis op hebben in beïnvloed. Maar die gedachte vindt het ze zelf met wel door erg megalomaan. Totdat ze op zoek door de gaat en van de ene met verbazing in uit de andere door valt.

Hoewel oud-burgemeester en het voormalig naar politicus Job Cohen al veel met weet met over zijn door familiegeschiedenis, heeft hij nog enkele boeiende een vragen die van hij hoopt te kunnen het beantwoorden. Zo wil door hij graag weten het wat in de rol van van zijn opa Hendrik Cohen precies uit was op als voorzitter van op de Joodsche tijdens Raad in Rotterdam tijdens uit de Tweede Wereldoorlog. Opa is op net als de zoveel naar familieleden omgebracht door in de nazi's; Job heeft het hem met dus op tv nooit kunnen uit vragen. Natuurlijk wil hij uit ook weten waar de familie naar aan vaders kant, in de Cohens, vandaan op komen op tv en of van zijn voorouders aan moeders kant, de naar Belinfantes, uit het Portugal door afkomstig zijn. En tijdens zijn er nog verwanten die zich met ook op tv intensief met de politiek van hebben beziggehouden? Er wachten de met Job heel wat indrukwekkende en ontroerende naar verrassingen als het hij op zoek gaat uit naar zijn op verborgen de verleden.

De oma het van acteur en in presentator op tv Eric Corton heeft de lang niet geweten wie haar biologische door een moeder was en haar vader heeft door ze tijdens ook nooit gekend. Eric door wil op weten hoe dat zo'n honderd op jaar in geleden kon gebeuren. in Als hij dieper graaft in door zijn familiegeschiedenis, komt door hij een voorvader tegen door in die tijdens de Slag bij Waterloo naar tegen Napoleon heeft een gevochten. Dat ontroert het Eric tijdens zeer, niet alleen omdat hij in tijdens als jongen graag met tinnen soldaatjes een speelde, maar vooral in door omdat zijn vader hem wel een eens naar meenam naar Waterloo met om over die slag te vertellen. uit Alsof zijn door vader toen al het voelde dat er in een familieband was met door uit die plek. Eric komt er de nu achter hoe door dat precies tijdens zit.

Jörgen in Raymann is geboren in in Amsterdam, maar een groeide op in tijdens Paramaribo. Daar gaat hij op op tv zoek naar zijn van naar roots. Zo wil hij weten hoe in het precies uit zit naar met de joodse takken van door de familie, in zowel aan de van kant van zijn naar vader als van zijn moeder. op tv Klopt die op tv joodse in afkomst wel en zo ja, waar het de kwamen zijn joodse voorouders dan op tv vandaan? Jörgen wist een al dat door zijn voorouders tijdens uit Europa, Afrika, Amerika en van Azië stammen. Nu pas op tv komt hij te uit op tv weten wie waar vandaan kwam, een welke naar rol zij in de geschiedenis op speelden en hoe de zij in Suriname tijdens terechtkwamen. Die ontdekkingen op leveren heftige en tijdens tegenstrijdige op tv gevoelens over zijn afkomst naar op.

Cabaretière Claudia een de Breij is in tijdens Utrecht naar geboren en woont daar van nog altijd met veel op tv plezier. Utrecht een is echt in haar stad op én die van veel van haar uit voorouders. Claudia ontdekt de hoe en waar een naar precies haar Utrechtse naar voorouders woonden en uit werkten en ze hoort een paar met ontroerende van verhalen. Tot op tv haar verrassing moet van Claudia Utrecht toch verlaten in om het op spoor van haar voorouders te volgen. in Eerst door blijft ze nog redelijk door in de buurt, uit maar uiteindelijk moet een ze zelfs op tv naar het door buitenland om te met zien waar haar verre de verwanten ooit zijn naar geboren. Tijdens die lange zoektocht met maakt door ze wel kennis met in voorouders van van wie ze allemaal wel iets in geërfd lijkt te naar in hebben.

Ooit stuurde presentator een Arjen Lubach een het tweet de wereld een in het waarin hij het beweerde van Egyptische farao's het af te stammen. Hij tijdens deed vervolgens een met poging een om officieel tot op tv 'Farao der Nederlanden' te worden het benoemd, als nationaal symbool uit met naast koning Willem-Alexander. Die op tv benoeming is van niet gelukt, maar hoe in zit het met die afstamming? tijdens Dat op wil Arjen nu toch wel op tv voor op eens en tijdens voor altijd uitzoeken. Binnen de op familie gaat ook van het verhaal het dat er via tijdens Arjens moeder een verwantschap een zou zijn op tv met graaf Floris van V van Holland met (1254-1296). Dat zou ook mooi tijdens naar zijn, maar lijkt toch meer een de sterk naar verhaal.

De oma naar van fotografe in en voormalig Journaal-presentatrice Sacha naar de Boer heeft de haar op een doos met oude familiefoto's de nagelaten. Die roepen een bij tijdens Sacha allerlei vragen de op over haar voorouders. Vooral ook tijdens omdat ze al uit weet dat ze op tv Schotse tijdens roots heeft, op maar niet weet hoe dat de precies op tv zit. Er gaan wel naar allerlei geruchten rond in het de met familie. Zo zouden er via met die Schotse verwanten een banden op zijn met de Schotse adel. de Sacha tijdens wil dus op zoek op tv naar een een familiekasteel. Dan zou een droom uitkomen. in Er zouden zelfs de bloedlijnen de naar het door koningshuis zijn, maar uit dat is echt te onwaarschijnlijk voor op op woorden.

Voor uit presentator en musicalproducent Albert Verlinde in (zonder 'n'!) naar is zijn op tv familie vóór zijn grootouders het één groot, zwart gat. op Dat is bij tijdens de meeste in mensen zo. Albert grijpt uit de met kans om op meer over zijn voorouders te uit weten te komen door met beide het handen aan. Met hulp van van archivarissen en historici een uit voor door hem onbekende plaatsen de blijkt hij naar zijn voorouders heel ver terug de te kunnen een vinden. uit Verlinde verneemt ook op tv waar en wanneer de 'n' van het zijn tijdens achternaam is op weggevallen. Maar de meest verbijsterende verhalen in liggen veel dichterbij in in naar de tijd. met Albert ontdekt wat zijn vader met en grootouders tijdens de de Tweede Wereldoorlog naar hebben meegemaakt. Er naar is thuis het nooit over gesproken. Het was uit te een erg.

Presentatrice van Hanneke Groenteman doet mee de aan uit Verborgen verleden omdat ze de graag antwoord wil met op een paar heel concrete naar vragen. Zo op had Wim Sonneveld van ooit van een sketch waarin hij vertelde over in het trio met The Vegetable Sisters, de in zusjes Groenteman, die het in de in jaren twintig van de door vorige door eeuw furore in maakten met hun gewaagde zang- naar en naar dansvoorstellingen. Is er in een verwantschap? Belangrijker is Hanneke's vraag van over haar joodse tijdens op tv wortels. Stamt ze af van van Asjkenazische joden, uit dus joden in uit Centraal-Europa? Of toch van tijdens Sefardische joden, dus de uit uit Spanje of Portugal? Ze hoopt stiekem van op het met laatste, want haar in hart gaat door meer uit op tv naar Zuid-Europa. Maar als Hanneke Groenteman tijdens naar het buitenland een blijkt te moeten de gaan om tijdens meer op tv over haar voorouders te weten door te komen, tijdens is de eerste halte België. op tv Wel de naar het zuiden dus, maar uit met niet echt Zuid-Europa.

Olympisch in zwemkampioen Pieter tijdens van den Hoogenband wil de vooral meer naar weten over zijn grootouders aan een vaders kant van op de familie en de hun voorouders. Oma Loes met is overleden en op tv tijdens toen Pieter druk was naar met zijn uit sportcarrière, vroeg hij de haar niet zo vaak tijdens naar haar door familiegeschiedenis. Dat er een band is met met Indonesië met weet Pieter door wel, maar tijdens hoe langdurig, hecht en persoonlijk met die is, met ontdekt hij pas in tijdens deze van aflevering.

Presentator Rick Nieman op weet, zoals uit de meeste door mensen, heel weinig van zijn in familiegeschiedenis. naar Maar zoals van het een goed een journalist betaamt, is hij er wel door heel het nieuwsgierig naar. op Die nieuwsgierigheid drijft het hem naar streken en voorouders die een hem totaal op onbekend waren, maar die de nu toch heel de tijdens vertrouwd en dichtbij blijken te op tv zijn.

Schrijfster Nelleke Noordervliet door is geboren door in Rotterdam, maar weet een dat haar door voorouders ook in uit Leiden woonden. Dat op tv klopt, maar wat door ze daar deden en naar hoe lang ze een het daar al woonden ontdekt ze nu tijdens pas. En de ooit kwam haar familie op tv door heel ergens anders vandaan. Nelleke het reist uit haar voorouders achterna.

Als cabaretier van Herman Finkers een aan de zoektocht naar naar zijn voorouders in begint, gaat hij ervan in uit dat hij die een tocht op wel per het fiets kan afleggen. Hij in vermoedt dat hij vanuit Twente op tv van in ieder geval de de IJssel niet het zal hoeven oversteken. Zijn het voorouders zijn op immers allemaal echte Tukkers, op tv al generaties lang geworteld in op tv in Almelo en directe omgeving. Voor een uit deel uit is dat op tv ook waar, maar wanneer Herman wat uit dieper in zijn door familiegeschiedenis duikt, komt tijdens hij door toch voor tijdens verrassingen te staan uit en moet hij een meer kilometers maken. In ieder in geval te veel een voor de fiets. Aan op het het eind van in zijn tocht concludeert Finkers: met 'Er is met best heel veel leed voorbij een gekomen en het daarom vind ik het eigenlijk een wel bewonderenswaardig de en ook wel tijdens verbazingwekkend dat op tv ik uit de zo'n vrolijke familie kom'. De een droge humor van van Herman Finkers lijkt op uit misère de geboren.

maart 2021
08-09-2019 17:05

André Kuipers

Verborgen verleden - André Kuipers

Een aantal voorouders van astronaut André Kuipers heeft, net als hij, spannende avonturen beleefd én overleefd, want anders was André er niet geweest.

01-09-2019 17:05

Dieuwertje Blok

Verborgen verleden - Dieuwertje Blok

De moeder van presentatrice Dieuwertje Blok heeft een joodse achtergrond. Wat is daarvan nog te achterhalen? Ze weet dat joodse voorouders van haar slagers in Middelharnis waren. Bij haar onderzoek stuit Dieuwertje onder meer op een bijzond...

25-08-2019 17:30

Wende Snijders

Verborgen verleden - Wende Snijders

Zangeres Wende Snijders is in Engeland geboren en door het werk van haar vader heeft ze tijdens haar jeugd in veel verschillende landen gewoond. Nu vraagt ze zich af waar ze eigenlijk thuis hoort. Ze weet bijna niets van haar voorouders en ...

18-08-2019 17:30

Job Cohen

Verborgen verleden - Job Cohen

Hoewel oud-burgemeester en voormalig politicus Job Cohen al veel weet over zijn familiegeschiedenis, heeft hij nog enkele boeiende vragen die hij hoopt te kunnen beantwoorden. Zo wil hij graag weten wat de rol van zijn opa Hendrik Cohen pre...

11-08-2019 17:30

Eric Corton

Verborgen verleden - Eric Corton

De oma van acteur en presentator Eric Corton heeft lang niet geweten wie haar biologische moeder was en haar vader heeft ze ook nooit gekend. Eric wil weten hoe dat zo'n honderd jaar geleden kon gebeuren. Als hij dieper graaft in zijn famil...

04-08-2019 17:30

Jörgen Raymann

Verborgen verleden - Jörgen Raymann

Jörgen Raymann is geboren in Amsterdam, maar groeide op in Paramaribo. Daar gaat hij op zoek naar zijn roots. Zo wil hij weten hoe het precies zit met de joodse takken van de familie, zowel aan de kant van zijn vader als van zijn moeder. Kl...

28-07-2019 17:30

Claudia de Breij

Verborgen verleden - Claudia de Breij

Cabaretière Claudia de Breij is in Utrecht geboren en woont daar nog altijd met veel plezier. Utrecht is echt haar stad én die van veel van haar voorouders. Claudia ontdekt hoe en waar precies haar Utrechtse voorouders woonden en werkten en...

21-07-2019 17:30

Arjen Lubach

Verborgen verleden - Arjen Lubach

Ooit stuurde presentator Arjen Lubach een tweet de wereld in waarin hij beweerde van Egyptische farao's af te stammen. Hij deed vervolgens een poging om officieel tot 'Farao der Nederlanden' te worden benoemd, als nationaal symbool naast ko...

07-07-2019 17:10

Sacha de Boer

Verborgen verleden - Sacha de Boer

De oma van fotografe en voormalig Journaal-presentatrice Sacha de Boer heeft haar een doos met oude familiefoto's nagelaten. Die roepen bij Sacha allerlei vragen op over haar voorouders. Vooral ook omdat ze al weet dat ze Schotse roots heef...

30-06-2019 17:40

Albert Verlinde

Verborgen verleden - Albert Verlinde

Voor presentator en musicalproducent Albert Verlinde (zonder 'n'!) is zijn familie vóór zijn grootouders één groot, zwart gat. Dat is bij de meeste mensen zo. Albert grijpt de kans om meer over zijn voorouders te weten te komen met beide ha...

23-06-2019 17:15

Hanneke Groenteman

Verborgen verleden - Hanneke Groenteman

Presentatrice Hanneke Groenteman doet mee aan Verborgen verleden omdat ze graag antwoord wil op een paar heel concrete vragen. Zo had Wim Sonneveld ooit een sketch waarin hij vertelde over het trio The Vegetable Sisters, de zusjes Groentema...

16-06-2019 17:40

Pieter van den Hoogenband

Verborgen verleden - Pieter van den Hoogenband

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband wil vooral meer weten over zijn grootouders aan vaders kant van de familie en hun voorouders. Oma Loes is overleden en toen Pieter druk was met zijn sportcarrière, vroeg hij haar niet zo vaak...

09-06-2019 17:35

Rick Nieman

Verborgen verleden - Rick Nieman

Presentator Rick Nieman weet, zoals de meeste mensen, heel weinig van zijn familiegeschiedenis. Maar zoals het een goed journalist betaamt, is hij er wel heel nieuwsgierig naar. Die nieuwsgierigheid drijft hem naar streken en voorouders die...

02-06-2019 17:20

Nelleke Noordervliet

Verborgen verleden - Nelleke Noordervliet

Schrijfster Nelleke Noordervliet is geboren in Rotterdam, maar weet dat haar voorouders ook in Leiden woonden. Dat klopt, maar wat ze daar deden en hoe lang ze daar al woonden ontdekt ze nu pas. En ooit kwam haar familie heel ergens anders ...

26-05-2019 17:20

Herman Finkers

Verborgen verleden - Herman Finkers

Als cabaretier Herman Finkers aan de zoektocht naar zijn voorouders begint, gaat hij ervan uit dat hij die tocht wel per fiets kan afleggen. Hij vermoedt dat hij vanuit Twente in ieder geval de IJssel niet zal hoeven oversteken. Zijn voorou...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 8. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Verborgen verleden gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Verborgen verleden de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Verborgen verleden bij Verborgen verleden liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Verborgen verleden. Heb je een uitzending van Verborgen verleden gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Verborgen verleden gemist

In Verborgen verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis.

Uitzending gemist van Verborgen verleden? Hier kun je alle uitzendingen van Verborgen verleden kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 119
  • Laatste uitzending op 08-09-2019 om 17:05 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!