Programma gemist?

Afl.: Afl. de 106 Kwetsbare natuur & op successie en met dynamiek in door ecosystemen. Climax-ecosystemen een kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van in buitenaf. Onderzoekers door maken zich zorgen met over op de teloorgang van tijdens het regenwoud, want grote delen ervan op tv moeten wijken voor een naar tabaksplantages en andere landbouwgewassen. op tv Volgens anderen is het in gebied zorgvuldig gecultiveerd door op Indianen. Alleen is de de mate waarin de dat gebeurde uit van balans geraakt. van In Australië eisen bosbranden in en vuurstormen mensenlevens, van maar bieden tegelijkertijd uit het vruchtbare grond aan de op tv meest kwetsbaren tijdens der bloemen: orchideeën.

Afl.: tijdens Afl. 105 Oceanen & de voedselweb en energiestromen. door Sinds 1921 tijdens wordt vanuit Engeland in onderzoek gedaan naar de tijdens ecologie en biogeografie van door naar plankton in de uit Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren een vrijftig met behulp van op de door Continuous Plankton Recorder op (cpr). Zo ontstaat een met beeld van met ontwikkelingen op het gebied van een klimaat, door milieu, vervuiling met en visstand in het water. op Tussen Puerto Madryn en van Punta Arenas ligt van één het van de belangrijkste visgebieden ter tijdens wereld. op tv Door observaties in van plankton en vogels/walvissen, aan de beide uitersten van van de de voedselketen, zien we het ecosysteem, inclusief tijdens de verstoringen een daarin.

Afl.: met Afl. 104 Klimaat & de invloed een abiotische factoren. In zee het gewaaid stof de bemest de zee, wat het gunstig is voor het met klimaat. Op het Kaapverdische uit met eiland Sal controleren de wetenschappers een het Saharastof. Ook in rond het Eyremeer in tijdens Australië uit verwaait veel naar stof. Het verdwijnen van in de bovenste door bodemlaag bezorgt boeren veel problemen. Wetenschapper op met Russ George wil met ijzer in met de oceaan de de met CO2-opslag stimuleren, maar zjn tegenstanders door noemen dat op tv 'geo-engineering-waanzin'.

Afl.: Afl. op tv 103 Exoten & de Verstoring biologische op tv evenwicht. Organismen met in zee liften vaak naar op schepen mee. In door wateren waar ze het niet van nature in horen de kunnen die exoten tijdens het ecosysteem verstoren. met Op de scheepshuid vormen ze naar 'fouling'. Het van schip Stad Amsterdam op heeft agplates, door magnetische plaatjes, aan de in buitenkant, zodat een bepaald kan worden welke soorten er een op een zitten. Bewegen met die zich door opwarming tijdens van het zeewater in de noordelijke richting? In naar Australië werden in met 1935 padden, het cane toads, uit een Hawai uitgezet om de een keverplaag het te lijf gaan. Nu vormen op die padden een tijdens grote het plaag.

successie uit en dynamiek in ecosystemen,Afl.: in Kwetsbare natuur, met successie en dynamiek in tijdens ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen naar kwetsbaar zijn op voor veranderingen van buitenaf. uit Onderzoekers maken het zich zorgen over uit de teloorgang van het op tv regenwoud, want grote op tv delen een ervan moeten wijken voor tabaksplantages en in andere landbouwgewassen. de Volgens door anderen is het gebied zorgvuldig gecultiveerd de op tv door Indianen. Alleen op is de mate waarin dat gebeurde de uit balans geraakt. naar In een Australië eisen bosbranden en vuurstormen door mensenlevens, maar op bieden tegelijkertijd uit vruchtbare grond aan een de meest tijdens kwetsbaren der bloemen: het orchideeën.

Afl.: Oceanen: op voedselweb en door energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit de Engeland onderzoek gedaan van naar naar de ecologie en biogeografie van op op plankton in de Atlantische de Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig met met behulp op van uit de Continuous Plankton Recorder van (cpr). Zo door ontstaat een beeld de van ontwikkelingen op de het gebied van klimaat, milieu, vervuiling op en visstand in op tv het water. het Tussen Puerto van Madryn en Punta een Arenas ligt één van tijdens de de belangrijkste visgebieden ter wereld. Door van observaties van plankton en uit vogels/walvissen, door aan beide uitersten van een de voedselketen, zien we tijdens het de ecosysteem, inclusief de verstoringen een daarin.

invloed abiotische het factoren,Afl.: Klimaat, invloed abiotische met naar factoren. In zee gewaaid stof naar bemest op tv de zee, wat gunstig uit is voor het klimaat. Op uit het het Kaapverdische eiland een Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. in op tv Ook rond het Eyremeer in Australië tijdens verwaait in veel stof. Het verdwijnen van tijdens een de bovenste bodemlaag bezorgt boeren naar veel problemen. Wetenschapper Russ in George wil op tv met naar ijzer in de oceaan de CO2-opslag door stimuleren, in maar zjn tegenstanders noemen van dat de 'geo-engineering-waanzin'.

Afl.: van Exoten: Verstoring tijdens biologisch evenwicht. Organismen in zee liften in vaak op op schepen mee. In uit wateren waar ze niet het van nature horen het op kunnen die exoten het de ecosysteem verstoren. Op de op tv scheepshuid vormen naar ze 'fouling'. Het schip Stad met Amsterdam heeft door agplates, magnetische naar plaatjes, aan de buitenkant, zodat in bepaald kan door worden welke op soorten er op zitten. Bewegen de die op tv zich door opwarming van een het zeewater door in noordelijke richting? In tijdens Australië werden in 1935 op padden, met cane toads, uit Hawai uitgezet uit om het een keverplaag te lijf het gaan. Nu door vormen die met padden een grote in plaag.

september 2020
14-09-2011 05:45

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 106 Kwetsbare natuur & successie en dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van buitenaf. Onderzoekers maken zich zorgen over de teloorgang van het regenwoud, want grote delen ervan mo...

14-09-2011 05:30

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 105 Oceanen & voedselweb en energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek gedaan naar de ecologie en biogeografie van plankton in de Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig met behulp van de Continuous Plankton R...

14-09-2011 05:15

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 104 Klimaat & invloed abiotische factoren. In zee gewaaid stof bemest de zee, wat gunstig is voor het klimaat. Op het Kaapverdische eiland Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. Ook rond het Eyremeer in Australië verwa...

14-09-2011 05:00

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 103 Exoten & Verstoring biologische evenwicht. Organismen in zee liften vaak op schepen mee. In wateren waar ze niet van nature horen kunnen die exoten het ecosysteem verstoren. Op de scheepshuid vormen ze 'fouling'. Het schip St...

18-11-2010 10:15

Kwetsbare natuur

Bio-Bits: Ecologie - Kwetsbare natuur

successie en dynamiek in ecosystemen,Afl.: Kwetsbare natuur, successie en dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van buitenaf. Onderzoekers maken zich zorgen over de teloorgang van het regenwoud...

11-11-2010 10:15

Oceanen: voedselweb en energiestromen

Bio-Bits: Ecologie - Oceanen: voedselweb en energiestromen

Afl.: Oceanen: voedselweb en energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek gedaan naar de ecologie en biogeografie van plankton in de Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig met behulp van de Continuous Plankton Recorder (c...

04-11-2010 10:15

Klimaat

Bio-Bits: Ecologie - Klimaat

invloed abiotische factoren,Afl.: Klimaat, invloed abiotische factoren. In zee gewaaid stof bemest de zee, wat gunstig is voor het klimaat. Op het Kaapverdische eiland Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. Ook rond het Eyremeer ...

14-10-2010 10:15

Exoten: Verstoring biologisch evenwicht

Bio-Bits: Ecologie - Exoten: Verstoring biologisch evenwicht

Afl.: Exoten: Verstoring biologisch evenwicht. Organismen in zee liften vaak op schepen mee. In wateren waar ze niet van nature horen kunnen die exoten het ecosysteem verstoren. Op de scheepshuid vormen ze 'fouling'. Het schip Stad Amsterda...

Bio-Bits: Ecologie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Bio-Bits: Ecologie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Bio-Bits: Ecologie bij Bio-Bits: Ecologie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Bio-Bits: Ecologie. Heb je een uitzending van Bio-Bits: Ecologie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Bio-Bits: Ecologie gemist

In Bio-Bits: Ecologie staat het belang van ecologisch onderzoek voor maatschappelijke vraagstukken centraal.Bio-bits Ecologie is een bewerking van de serie Beagle, in het kielzog van Darwin.150 jaar na Darwin met de Beagle,maakt de clipper Stad Amsterdam opnieuw een reis rond de wereld. Op het schip varen ook ecologen mee. In Bio-bitsEcologie zien we welk onderzoek de wetenschappers aan boord uitgevoerd hebben. Ook wordt dieper ingegaan op deresultaten en de betekenis van de verschillende onderzoeken. De serie bestaat uit 4 afleveringen van 15 minuten ensluit aan bij het examenprogramma biologie van havo en vwo.

Uitzending gemist van Bio-Bits: Ecologie? Hier kun je alle uitzendingen van Bio-Bits: Ecologie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 14-09-2011 om 05:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!