Programma gemist?

Afl.: Afl. de 106 Kwetsbare natuur door & uit successie en dynamiek in ecosystemen. de Climax-ecosystemen door kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van het buitenaf. Onderzoekers met maken uit zich zorgen over de teloorgang van naar in het regenwoud, want grote delen ervan een moeten een wijken voor op tabaksplantages en andere landbouwgewassen. het Volgens anderen door is het gebied zorgvuldig gecultiveerd door op tv van Indianen. Alleen is naar de mate waarin dat gebeurde uit het balans geraakt. In het een Australië eisen bosbranden en vuurstormen met mensenlevens, maar in bieden tegelijkertijd de vruchtbare grond aan de uit meest kwetsbaren der bloemen: uit orchideeën.

Afl.: door Afl. 105 Oceanen & voedselweb van en energiestromen. het Sinds 1921 wordt een vanuit een Engeland onderzoek gedaan naar de in ecologie en biogeografie van de plankton in de uit een Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren tijdens vrijftig uit met behulp van op tv de Continuous Plankton Recorder (cpr). Zo naar ontstaat op een beeld van ontwikkelingen een op het gebied in van klimaat, milieu, vervuiling met op en visstand in het water. op tv Tussen Puerto Madryn en door Punta Arenas ligt naar één op van de belangrijkste visgebieden uit ter wereld. Door op tv observaties door van plankton en van vogels/walvissen, aan beide uitersten van door de voedselketen, tijdens zien we het ecosysteem, inclusief een de tijdens verstoringen daarin.

Afl.: Afl. 104 naar Klimaat & de invloed tijdens abiotische factoren. In de zee gewaaid stof bemest de uit zee, het wat gunstig is voor het klimaat. een Op het Kaapverdische tijdens eiland Sal controleren tijdens de op wetenschappers het Saharastof. door Ook rond op het Eyremeer in Australië op tv verwaait veel stof. Het naar verdwijnen de van de bovenste bodemlaag bezorgt op boeren veel problemen. Wetenschapper in op tv Russ George wil met ijzer tijdens in de oceaan in de uit CO2-opslag stimuleren, maar in zjn tegenstanders noemen een dat 'geo-engineering-waanzin'.

Afl.: naar Afl. 103 Exoten het & Verstoring biologische de evenwicht. Organismen in zee liften op tv vaak op schepen naar mee. In van wateren tijdens waar ze niet van met nature horen kunnen op tv die exoten het het ecosysteem verstoren. Op de tijdens scheepshuid vormen ze 'fouling'. naar Het op schip Stad op Amsterdam heeft agplates, tijdens magnetische plaatjes, aan de buitenkant, op tv zodat de bepaald kan worden welke soorten er een op zitten. Bewegen een die uit zich door opwarming in van het zeewater in noordelijke door richting? In een Australië werden in 1935 van tijdens padden, cane toads, naar uit Hawai uitgezet om een een keverplaag te van lijf gaan. Nu vormen die uit padden een grote een een plaag.

successie en naar dynamiek in naar ecosystemen,Afl.: Kwetsbare natuur, successie en naar met dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen door kunnen kwetsbaar zijn voor in veranderingen van buitenaf. Onderzoekers het maken zich zorgen uit naar over de teloorgang van het regenwoud, op tv want uit grote delen ervan moeten wijken door voor tabaksplantages op en andere landbouwgewassen. Volgens op tv anderen naar is het gebied op tv zorgvuldig gecultiveerd door Indianen. op tv Alleen op tv is de mate waarin naar dat gebeurde uit uit balans geraakt. tijdens In Australië eisen bosbranden en tijdens vuurstormen naar mensenlevens, maar bieden een tegelijkertijd vruchtbare grond door aan de meest kwetsbaren op tv der bloemen: op orchideeën.

Afl.: Oceanen: uit voedselweb en energiestromen. Sinds van 1921 een wordt vanuit Engeland naar onderzoek gedaan naar het de ecologie en uit biogeografie van plankton op tv in de Atlantische Oceaan. tijdens Vanaf naar de jaren vrijftig met behulp naar van in de Continuous Plankton tijdens Recorder (cpr). Zo ontstaat het een beeld het van ontwikkelingen op het gebied een van naar klimaat, milieu, vervuiling en visstand het in door het water. Tussen Puerto Madryn en het Punta Arenas ligt in één van naar de met belangrijkste visgebieden ter uit wereld. Door observaties van plankton en uit naar vogels/walvissen, aan beide uitersten van uit de met voedselketen, zien we het ecosysteem, inclusief de op tv de verstoringen daarin.

invloed op tv abiotische factoren,Afl.: Klimaat, invloed tijdens abiotische factoren. met In zee gewaaid stof op bemest de van zee, wat gunstig is voor op in het klimaat. Op het Kaapverdische eiland uit Sal op tv controleren de wetenschappers het Saharastof. met Ook rond een het Eyremeer het in Australië verwaait van veel stof. Het het verdwijnen van de bovenste bodemlaag door bezorgt de boeren veel met problemen. Wetenschapper Russ George door wil met ijzer in de naar oceaan door de CO2-opslag stimuleren, maar zjn door een tegenstanders noemen dat tijdens 'geo-engineering-waanzin'.

Afl.: een Exoten: Verstoring biologisch evenwicht. Organismen een in zee liften tijdens het vaak op schepen mee. In naar wateren waar de ze niet van de nature horen door kunnen die exoten het ecosysteem in verstoren. Op de scheepshuid op vormen ze in 'fouling'. een Het schip Stad Amsterdam heeft agplates, de een magnetische plaatjes, aan de op tv buitenkant, zodat in bepaald kan worden welke soorten er op tv op zitten. een Bewegen van die zich door opwarming op van het zeewater in uit noordelijke richting? In tijdens Australië het werden in 1935 padden, cane het toads, een uit Hawai uitgezet om met een keverplaag te lijf gaan. de Nu vormen die de de padden een grote het plaag.

juli 2021
14-09-2011 05:45

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 106 Kwetsbare natuur & successie en dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van buitenaf. Onderzoekers maken zich zorgen over de teloorgang van het regenwoud, want grote delen ervan mo...

14-09-2011 05:30

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 105 Oceanen & voedselweb en energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek gedaan naar de ecologie en biogeografie van plankton in de Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig met behulp van de Continuous Plankton R...

14-09-2011 05:15

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 104 Klimaat & invloed abiotische factoren. In zee gewaaid stof bemest de zee, wat gunstig is voor het klimaat. Op het Kaapverdische eiland Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. Ook rond het Eyremeer in Australië verwa...

14-09-2011 05:00

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 103 Exoten & Verstoring biologische evenwicht. Organismen in zee liften vaak op schepen mee. In wateren waar ze niet van nature horen kunnen die exoten het ecosysteem verstoren. Op de scheepshuid vormen ze 'fouling'. Het schip St...

18-11-2010 10:15

Kwetsbare natuur

Bio-Bits: Ecologie - Kwetsbare natuur

successie en dynamiek in ecosystemen,Afl.: Kwetsbare natuur, successie en dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van buitenaf. Onderzoekers maken zich zorgen over de teloorgang van het regenwoud...

11-11-2010 10:15

Oceanen: voedselweb en energiestromen

Bio-Bits: Ecologie - Oceanen: voedselweb en energiestromen

Afl.: Oceanen: voedselweb en energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek gedaan naar de ecologie en biogeografie van plankton in de Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig met behulp van de Continuous Plankton Recorder (c...

04-11-2010 10:15

Klimaat

Bio-Bits: Ecologie - Klimaat

invloed abiotische factoren,Afl.: Klimaat, invloed abiotische factoren. In zee gewaaid stof bemest de zee, wat gunstig is voor het klimaat. Op het Kaapverdische eiland Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. Ook rond het Eyremeer ...

14-10-2010 10:15

Exoten: Verstoring biologisch evenwicht

Bio-Bits: Ecologie - Exoten: Verstoring biologisch evenwicht

Afl.: Exoten: Verstoring biologisch evenwicht. Organismen in zee liften vaak op schepen mee. In wateren waar ze niet van nature horen kunnen die exoten het ecosysteem verstoren. Op de scheepshuid vormen ze 'fouling'. Het schip Stad Amsterda...

Bio-Bits: Ecologie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Bio-Bits: Ecologie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Bio-Bits: Ecologie bij Bio-Bits: Ecologie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Bio-Bits: Ecologie. Heb je een uitzending van Bio-Bits: Ecologie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Bio-Bits: Ecologie gemist

In Bio-Bits: Ecologie staat het belang van ecologisch onderzoek voor maatschappelijke vraagstukken centraal.Bio-bits Ecologie is een bewerking van de serie Beagle, in het kielzog van Darwin.150 jaar na Darwin met de Beagle,maakt de clipper Stad Amsterdam opnieuw een reis rond de wereld. Op het schip varen ook ecologen mee. In Bio-bitsEcologie zien we welk onderzoek de wetenschappers aan boord uitgevoerd hebben. Ook wordt dieper ingegaan op deresultaten en de betekenis van de verschillende onderzoeken. De serie bestaat uit 4 afleveringen van 15 minuten ensluit aan bij het examenprogramma biologie van havo en vwo.

Uitzending gemist van Bio-Bits: Ecologie? Hier kun je alle uitzendingen van Bio-Bits: Ecologie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 14-09-2011 om 05:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!