Programma gemist?

Afl.: uit Afl. 106 in Kwetsbare natuur & op successie en dynamiek in tijdens ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar door zijn op voor veranderingen van buitenaf. naar Onderzoekers maken zich zorgen over naar de uit teloorgang van op tv het regenwoud, want grote delen in ervan moeten wijken voor op tabaksplantages en naar andere landbouwgewassen. Volgens op anderen is het uit gebied zorgvuldig op gecultiveerd door tijdens Indianen. Alleen is de mate waarin de dat gebeurde uit uit balans geraakt. op In Australië eisen bosbranden door en vuurstormen in mensenlevens, maar bieden tegelijkertijd door vruchtbare grond een aan naar de meest kwetsbaren der bloemen: op orchideeën.

Afl.: Afl. 105 van Oceanen & voedselweb van en energiestromen. Sinds op tv 1921 op wordt vanuit tijdens Engeland onderzoek gedaan uit naar de ecologie en biogeografie een van plankton door in de Atlantische Oceaan. Vanaf in de op jaren vrijftig met behulp van in de op Continuous Plankton Recorder (cpr). Zo door van ontstaat een beeld van ontwikkelingen een op het gebied van tijdens klimaat, het milieu, vervuiling en van visstand in het water. uit Tussen Puerto Madryn en uit op Punta Arenas ligt één van met de belangrijkste visgebieden ter op tv wereld. Door naar observaties van door plankton en vogels/walvissen, aan van beide uitersten van met de voedselketen, zien we de het ecosysteem, inclusief de de verstoringen naar daarin.

Afl.: Afl. een 104 Klimaat & invloed een abiotische factoren. tijdens In zee gewaaid stof de bemest de de zee, met wat gunstig is voor uit het klimaat. Op op het Kaapverdische het eiland Sal controleren de met wetenschappers het de Saharastof. Ook rond het Eyremeer in de Australië in verwaait veel de stof. Het verdwijnen van de in bovenste uit bodemlaag bezorgt boeren van veel problemen. Wetenschapper Russ George wil tijdens met met ijzer in de oceaan de een een CO2-opslag stimuleren, maar zjn uit tegenstanders noemen dat op tv 'geo-engineering-waanzin'.

Afl.: in Afl. 103 Exoten & in Verstoring biologische het evenwicht. Organismen in zee door liften vaak het op schepen mee. tijdens In wateren de waar ze niet van nature naar horen kunnen die exoten naar een het ecosysteem verstoren. Op een de scheepshuid vormen ze van 'fouling'. Het uit schip Stad Amsterdam op heeft agplates, magnetische door plaatjes, aan de buitenkant, op zodat de bepaald kan worden welke door soorten er op zitten. Bewegen naar van die zich door opwarming van met het tijdens zeewater in noordelijke richting? In Australië met het werden in 1935 padden, cane toads, door uit Hawai tijdens uitgezet om een keverplaag van te lijf van gaan. Nu vormen die het padden een grote van het plaag.

successie tijdens en dynamiek in ecosystemen,Afl.: Kwetsbare in natuur, tijdens successie en dynamiek door in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar de zijn voor veranderingen het van een buitenaf. Onderzoekers door maken zich zorgen over de in teloorgang van het regenwoud, in want grote delen de van ervan moeten wijken voor tabaksplantages en op naar andere landbouwgewassen. Volgens anderen is het op gebied zorgvuldig het gecultiveerd door het Indianen. Alleen is de mate de waarin de dat gebeurde van uit balans geraakt. In Australië tijdens eisen een bosbranden en vuurstormen mensenlevens, van maar bieden tegelijkertijd vruchtbare grond op tv door aan de meest kwetsbaren der bloemen: de met orchideeën.

Afl.: het Oceanen: voedselweb en op tv energiestromen. Sinds 1921 op wordt vanuit Engeland tijdens onderzoek gedaan naar tijdens de ecologie op tv en biogeografie van plankton in uit de Atlantische Oceaan. op tv Vanaf de door jaren vrijftig in met behulp van de Continuous Plankton naar door Recorder (cpr). Zo ontstaat naar een beeld de van ontwikkelingen op het van gebied van de klimaat, milieu, vervuiling tijdens en visstand in op het water. Tussen Puerto Madryn en met Punta Arenas door ligt tijdens één van de het belangrijkste visgebieden ter wereld. Door met observaties van plankton een en vogels/walvissen, het aan beide uitersten van de tijdens met voedselketen, zien we het in ecosysteem, inclusief de verstoringen de daarin.

invloed tijdens abiotische factoren,Afl.: Klimaat, invloed abiotische naar factoren. In zee tijdens gewaaid stof de bemest de zee, het wat tijdens gunstig is voor het klimaat. uit Op uit het Kaapverdische eiland tijdens Sal controleren de wetenschappers het door Saharastof. Ook op tv rond het Eyremeer in tijdens Australië een verwaait veel stof. Het verdwijnen van van de bovenste op bodemlaag bezorgt boeren veel met problemen. de Wetenschapper Russ George wil door met uit ijzer in de oceaan de van CO2-opslag stimuleren, een maar zjn tegenstanders noemen het dat met 'geo-engineering-waanzin'.

Afl.: Exoten: van Verstoring biologisch evenwicht. Organismen van in met zee liften vaak op door schepen in mee. In wateren uit waar ze niet van door nature horen kunnen die de exoten het door ecosysteem verstoren. Op de op scheepshuid vormen ze op tv 'fouling'. Het schip Stad het Amsterdam heeft agplates, een magnetische plaatjes, de aan met de buitenkant, zodat bepaald kan tijdens worden welke uit soorten er door op zitten. Bewegen het die zich door opwarming van naar het in zeewater in noordelijke tijdens richting? In Australië werden in van 1935 een padden, cane toads, uit Hawai uitgezet uit om in een keverplaag te lijf tijdens gaan. Nu de vormen die in padden een grote op tv plaag.

mei 2020
14-09-2011 05:45

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 106 Kwetsbare natuur & successie en dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van buitenaf. Onderzoekers maken zich zorgen over de teloorgang van het regenwoud, want grote delen ervan mo...

14-09-2011 05:30

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 105 Oceanen & voedselweb en energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek gedaan naar de ecologie en biogeografie van plankton in de Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig met behulp van de Continuous Plankton R...

14-09-2011 05:15

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 104 Klimaat & invloed abiotische factoren. In zee gewaaid stof bemest de zee, wat gunstig is voor het klimaat. Op het Kaapverdische eiland Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. Ook rond het Eyremeer in Australië verwa...

14-09-2011 05:00

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 103 Exoten & Verstoring biologische evenwicht. Organismen in zee liften vaak op schepen mee. In wateren waar ze niet van nature horen kunnen die exoten het ecosysteem verstoren. Op de scheepshuid vormen ze 'fouling'. Het schip St...

18-11-2010 10:15

Kwetsbare natuur

Bio-Bits: Ecologie - Kwetsbare natuur

successie en dynamiek in ecosystemen,Afl.: Kwetsbare natuur, successie en dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van buitenaf. Onderzoekers maken zich zorgen over de teloorgang van het regenwoud...

11-11-2010 10:15

Oceanen: voedselweb en energiestromen

Bio-Bits: Ecologie - Oceanen: voedselweb en energiestromen

Afl.: Oceanen: voedselweb en energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek gedaan naar de ecologie en biogeografie van plankton in de Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig met behulp van de Continuous Plankton Recorder (c...

04-11-2010 10:15

Klimaat

Bio-Bits: Ecologie - Klimaat

invloed abiotische factoren,Afl.: Klimaat, invloed abiotische factoren. In zee gewaaid stof bemest de zee, wat gunstig is voor het klimaat. Op het Kaapverdische eiland Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. Ook rond het Eyremeer ...

14-10-2010 10:15

Exoten: Verstoring biologisch evenwicht

Bio-Bits: Ecologie - Exoten: Verstoring biologisch evenwicht

Afl.: Exoten: Verstoring biologisch evenwicht. Organismen in zee liften vaak op schepen mee. In wateren waar ze niet van nature horen kunnen die exoten het ecosysteem verstoren. Op de scheepshuid vormen ze 'fouling'. Het schip Stad Amsterda...

Bio-Bits: Ecologie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Bio-Bits: Ecologie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Bio-Bits: Ecologie bij Bio-Bits: Ecologie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Bio-Bits: Ecologie. Heb je een uitzending van Bio-Bits: Ecologie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Bio-Bits: Ecologie gemist

In Bio-Bits: Ecologie staat het belang van ecologisch onderzoek voor maatschappelijke vraagstukken centraal.Bio-bits Ecologie is een bewerking van de serie Beagle, in het kielzog van Darwin.150 jaar na Darwin met de Beagle,maakt de clipper Stad Amsterdam opnieuw een reis rond de wereld. Op het schip varen ook ecologen mee. In Bio-bitsEcologie zien we welk onderzoek de wetenschappers aan boord uitgevoerd hebben. Ook wordt dieper ingegaan op deresultaten en de betekenis van de verschillende onderzoeken. De serie bestaat uit 4 afleveringen van 15 minuten ensluit aan bij het examenprogramma biologie van havo en vwo.

Uitzending gemist van Bio-Bits: Ecologie? Hier kun je alle uitzendingen van Bio-Bits: Ecologie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 14-09-2011 om 05:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!