Programma gemist?

Afl.: Afl. 106 uit Kwetsbare natuur uit & successie een en dynamiek op tv in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar op zijn voor de veranderingen van het buitenaf. Onderzoekers maken naar zich zorgen over de teloorgang uit van het een regenwoud, want grote delen ervan naar moeten wijken voor uit tabaksplantages en de andere landbouwgewassen. door Volgens anderen uit is het gebied van zorgvuldig gecultiveerd door Indianen. op Alleen is met de mate waarin dat in gebeurde uit een balans geraakt. In Australië eisen bosbranden op en vuurstormen mensenlevens, van maar bieden door tegelijkertijd vruchtbare met grond aan de uit meest kwetsbaren het der bloemen: orchideeën.

Afl.: in Afl. 105 Oceanen & de voedselweb en energiestromen. Sinds uit door 1921 wordt vanuit Engeland de onderzoek gedaan naar in de ecologie en door biogeografie van plankton in uit de met Atlantische Oceaan. Vanaf door de jaren vrijftig met met behulp van de de Continuous Plankton op Recorder (cpr). Zo ontstaat op tv een beeld van een ontwikkelingen op het een gebied van op tv klimaat, milieu, vervuiling uit en visstand in het een water. Tussen Puerto in Madryn en Punta in Arenas ligt één op van de belangrijkste uit visgebieden ter wereld. Door op observaties van plankton en op tv vogels/walvissen, naar aan beide uitersten het van de door voedselketen, zien we de het ecosysteem, inclusief de verstoringen naar daarin.

Afl.: Afl. 104 met Klimaat & een invloed abiotische factoren. In uit zee van gewaaid stof bemest een de zee, wat op tv gunstig is voor het van klimaat. door Op het Kaapverdische eiland Sal een controleren de wetenschappers het de Saharastof. van Ook rond door het Eyremeer in Australië uit verwaait veel stof. Het op tv verdwijnen van door de bovenste naar bodemlaag bezorgt boeren veel problemen. Wetenschapper naar Russ George wil op met ijzer in uit de van oceaan de door CO2-opslag stimuleren, maar zjn op tegenstanders noemen door dat 'geo-engineering-waanzin'.

Afl.: met Afl. 103 Exoten tijdens & Verstoring biologische evenwicht. door Organismen in naar zee liften vaak op schepen met mee. In wateren naar waar ze niet met van nature horen het kunnen die exoten in een het ecosysteem verstoren. Op de de scheepshuid vormen tijdens ze 'fouling'. Het schip het Stad Amsterdam een heeft agplates, van magnetische plaatjes, aan de buitenkant, een zodat bepaald met kan worden op tv welke soorten er op op zitten. Bewegen die in zich door in opwarming van het in zeewater in noordelijke richting? In Australië naar werden de in 1935 op tv padden, cane toads, uit Hawai in uitgezet om een van keverplaag tijdens te lijf gaan. Nu vormen van die padden een een grote in plaag.

successie en dynamiek een in ecosystemen,Afl.: Kwetsbare een een natuur, successie en dynamiek in uit ecosystemen. op tv Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar zijn voor van veranderingen van buitenaf. de Onderzoekers maken zich zorgen met uit over de teloorgang van het door regenwoud, uit want grote delen ervan het moeten wijken op tv voor tabaksplantages en andere landbouwgewassen. Volgens op anderen is het tijdens gebied naar zorgvuldig gecultiveerd door Indianen. Alleen een in is de mate van waarin dat gebeurde uit balans geraakt. een een In Australië eisen in bosbranden en vuurstormen mensenlevens, maar bieden uit van tegelijkertijd vruchtbare grond door aan de meest kwetsbaren der bloemen: in in orchideeën.

Afl.: Oceanen: door voedselweb tijdens en energiestromen. Sinds op 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek in gedaan naar de ecologie tijdens van en biogeografie van plankton in de tijdens Atlantische Oceaan. Vanaf naar de jaren vrijftig tijdens met behulp van op een de Continuous Plankton Recorder (cpr). Zo de ontstaat een beeld tijdens van ontwikkelingen uit op het een gebied van klimaat, milieu, vervuiling op tv en visstand de in het het water. Tussen Puerto Madryn en naar Punta op Arenas ligt één van de op met belangrijkste visgebieden ter wereld. in Door observaties een van plankton en uit vogels/walvissen, aan beide uitersten met van de voedselketen, zien het we het ecosysteem, het inclusief de verstoringen de daarin.

invloed abiotische met factoren,Afl.: Klimaat, invloed op abiotische factoren. In op zee gewaaid stof bemest de het de zee, wat met gunstig is voor het klimaat. uit Op het Kaapverdische de eiland Sal controleren op tv de wetenschappers uit het Saharastof. op tv Ook rond het Eyremeer in in Australië verwaait naar veel stof. Het verdwijnen van van de bovenste bodemlaag de bezorgt uit boeren veel problemen. Wetenschapper Russ de een George wil met ijzer op tv in de oceaan van de CO2-opslag stimuleren, maar zjn naar tegenstanders noemen dat op de 'geo-engineering-waanzin'.

Afl.: Exoten: Verstoring op biologisch naar evenwicht. Organismen in zee op tv liften naar vaak op schepen tijdens mee. In wateren waar ze niet op tv van nature door horen kunnen van die exoten het ecosysteem naar verstoren. Op de van scheepshuid vormen ze een 'fouling'. in Het schip Stad Amsterdam een heeft agplates, op tv magnetische plaatjes, aan de buitenkant, op zodat bepaald door kan worden welke soorten het er op in zitten. Bewegen die zich door de opwarming van het op zeewater in van noordelijke op tv richting? In Australië werden in 1935 op tv padden, cane toads, uit uit Hawai van uitgezet om een met keverplaag het te lijf gaan. in Nu vormen die op padden een grote op tv plaag.

oktober 2019
14-09-2011 05:45

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 106 Kwetsbare natuur & successie en dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van buitenaf. Onderzoekers maken zich zorgen over de teloorgang van het regenwoud, want grote delen ervan mo...

14-09-2011 05:30

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 105 Oceanen & voedselweb en energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek gedaan naar de ecologie en biogeografie van plankton in de Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig met behulp van de Continuous Plankton R...

14-09-2011 05:15

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 104 Klimaat & invloed abiotische factoren. In zee gewaaid stof bemest de zee, wat gunstig is voor het klimaat. Op het Kaapverdische eiland Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. Ook rond het Eyremeer in Australië verwa...

14-09-2011 05:00

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 103 Exoten & Verstoring biologische evenwicht. Organismen in zee liften vaak op schepen mee. In wateren waar ze niet van nature horen kunnen die exoten het ecosysteem verstoren. Op de scheepshuid vormen ze 'fouling'. Het schip St...

18-11-2010 10:15

Kwetsbare natuur

Bio-Bits: Ecologie - Kwetsbare natuur

successie en dynamiek in ecosystemen,Afl.: Kwetsbare natuur, successie en dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van buitenaf. Onderzoekers maken zich zorgen over de teloorgang van het regenwoud...

11-11-2010 10:15

Oceanen: voedselweb en energiestromen

Bio-Bits: Ecologie - Oceanen: voedselweb en energiestromen

Afl.: Oceanen: voedselweb en energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek gedaan naar de ecologie en biogeografie van plankton in de Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig met behulp van de Continuous Plankton Recorder (c...

04-11-2010 10:15

Klimaat

Bio-Bits: Ecologie - Klimaat

invloed abiotische factoren,Afl.: Klimaat, invloed abiotische factoren. In zee gewaaid stof bemest de zee, wat gunstig is voor het klimaat. Op het Kaapverdische eiland Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. Ook rond het Eyremeer ...

14-10-2010 10:15

Exoten: Verstoring biologisch evenwicht

Bio-Bits: Ecologie - Exoten: Verstoring biologisch evenwicht

Afl.: Exoten: Verstoring biologisch evenwicht. Organismen in zee liften vaak op schepen mee. In wateren waar ze niet van nature horen kunnen die exoten het ecosysteem verstoren. Op de scheepshuid vormen ze 'fouling'. Het schip Stad Amsterda...

Bio-Bits: Ecologie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Bio-Bits: Ecologie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Bio-Bits: Ecologie bij Bio-Bits: Ecologie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Bio-Bits: Ecologie. Heb je een uitzending van Bio-Bits: Ecologie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Bio-Bits: Ecologie gemist

In Bio-Bits: Ecologie staat het belang van ecologisch onderzoek voor maatschappelijke vraagstukken centraal.Bio-bits Ecologie is een bewerking van de serie Beagle, in het kielzog van Darwin.150 jaar na Darwin met de Beagle,maakt de clipper Stad Amsterdam opnieuw een reis rond de wereld. Op het schip varen ook ecologen mee. In Bio-bitsEcologie zien we welk onderzoek de wetenschappers aan boord uitgevoerd hebben. Ook wordt dieper ingegaan op deresultaten en de betekenis van de verschillende onderzoeken. De serie bestaat uit 4 afleveringen van 15 minuten ensluit aan bij het examenprogramma biologie van havo en vwo.

Uitzending gemist van Bio-Bits: Ecologie? Hier kun je alle uitzendingen van Bio-Bits: Ecologie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 14-09-2011 om 05:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!