Programma gemist?

Afl.: Afl. op 106 Kwetsbare op tv natuur & van successie en dynamiek in een ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar het zijn op tv voor veranderingen van door buitenaf. Onderzoekers maken zich een zorgen over de de teloorgang van het regenwoud, want de grote delen ervan uit moeten wijken voor het tabaksplantages met en andere landbouwgewassen. Volgens anderen tijdens is het naar gebied zorgvuldig gecultiveerd door uit Indianen. tijdens Alleen is de mate op waarin het dat gebeurde uit balans geraakt. uit In Australië eisen bosbranden op en vuurstormen mensenlevens, door op maar bieden tegelijkertijd in vruchtbare grond aan de de meest kwetsbaren der bloemen: het orchideeën.

Afl.: Afl. 105 een Oceanen op tv & voedselweb van en energiestromen. Sinds met 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek met gedaan naar de ecologie op tv en biogeografie op van plankton in door de Atlantische in Oceaan. Vanaf de jaren van vrijftig met tijdens behulp van de een Continuous Plankton Recorder (cpr). met Zo van ontstaat een beeld tijdens van ontwikkelingen op het gebied met van klimaat, milieu, vervuiling van en tijdens visstand in een het water. Tussen Puerto de Madryn en Punta Arenas ligt in één van de tijdens een belangrijkste visgebieden ter wereld. Door observaties door van van plankton en vogels/walvissen, aan beide met het uitersten van de voedselketen, zien we de uit het ecosysteem, inclusief de verstoringen op tv daarin.

Afl.: met Afl. 104 in Klimaat & invloed van abiotische factoren. In op zee gewaaid stof bemest het de zee, wat gunstig is op tv voor op tv het klimaat. Op op tv het Kaapverdische eiland Sal met controleren de wetenschappers het in Saharastof. Ook op rond het Eyremeer een in Australië verwaait veel met stof. Het tijdens verdwijnen van een de bovenste een bodemlaag bezorgt boeren veel problemen. Wetenschapper met Russ George wil de op tv met ijzer in de oceaan de naar CO2-opslag stimuleren, maar met uit zjn tegenstanders noemen dat tijdens 'geo-engineering-waanzin'.

Afl.: de Afl. 103 van Exoten & Verstoring biologische evenwicht. Organismen uit in op tv zee liften vaak op schepen de uit mee. In wateren op tv waar ze niet van nature horen tijdens kunnen die op exoten het ecosysteem verstoren. op tv Op de scheepshuid naar vormen ze uit 'fouling'. op tv Het schip Stad Amsterdam heeft door agplates, door magnetische plaatjes, aan de door buitenkant, zodat bepaald kan door worden welke met soorten er door op zitten. Bewegen die zich met door opwarming van op het zeewater in door noordelijke richting? van In Australië werden in 1935 van padden, cane toads, tijdens tijdens uit Hawai uitgezet om het een keverplaag te lijf een gaan. door Nu vormen die padden een grote naar tijdens plaag.

successie een en dynamiek in ecosystemen,Afl.: Kwetsbare door natuur, successie en de met dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar de zijn voor van veranderingen van het buitenaf. Onderzoekers maken zich zorgen de tijdens over de teloorgang van tijdens het regenwoud, want uit grote delen ervan in moeten wijken voor tabaksplantages en door andere landbouwgewassen. door Volgens anderen is het van gebied zorgvuldig gecultiveerd met door Indianen. Alleen tijdens is de uit mate waarin op dat gebeurde uit balans uit geraakt. In Australië van eisen bosbranden in en vuurstormen mensenlevens, maar bieden op tegelijkertijd vruchtbare grond een in aan de meest kwetsbaren met der bloemen: uit orchideeën.

Afl.: Oceanen: voedselweb van een en energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit op naar Engeland onderzoek gedaan naar met de ecologie en met biogeografie van naar plankton in de Atlantische op tv Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig op tv met van behulp van de op tv Continuous Plankton Recorder een (cpr). Zo ontstaat tijdens een beeld van ontwikkelingen uit op op het gebied van klimaat, op tv milieu, vervuiling en met visstand in het water. Tussen uit Puerto Madryn en het Punta Arenas ligt van één van uit de naar belangrijkste visgebieden ter wereld. Door observaties tijdens van met plankton en vogels/walvissen, aan de beide uitersten op tv van de voedselketen, met zien we het ecosysteem, inclusief op door de verstoringen daarin.

invloed het abiotische factoren,Afl.: Klimaat, invloed abiotische in naar factoren. In zee gewaaid stof met bemest de zee, wat in gunstig op tv is voor het klimaat. Op van het Kaapverdische eiland op tijdens Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. een Ook rond in het uit Eyremeer in Australië verwaait in veel stof. Het in verdwijnen van de bovenste bodemlaag het naar bezorgt boeren veel problemen. tijdens Wetenschapper Russ George wil met uit ijzer in de in oceaan de CO2-opslag met met stimuleren, maar zjn tegenstanders op noemen dat het 'geo-engineering-waanzin'.

Afl.: door Exoten: Verstoring biologisch evenwicht. Organismen op tv in zee op tv liften met vaak op schepen mee. In op wateren naar waar ze niet van een nature horen kunnen op tv die exoten het van ecosysteem verstoren. Op de de scheepshuid in vormen ze 'fouling'. in Het schip Stad Amsterdam heeft van agplates, magnetische een plaatjes, aan de buitenkant, met zodat bepaald kan naar worden welke soorten de er op op zitten. Bewegen die van zich door opwarming naar van het zeewater in van noordelijke richting? In het Australië werden in in 1935 padden, cane toads, met uit op Hawai uitgezet om door een keverplaag te lijf een gaan. Nu vormen die van padden een naar grote het plaag.

mei 2021
14-09-2011 05:45

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 106 Kwetsbare natuur & successie en dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van buitenaf. Onderzoekers maken zich zorgen over de teloorgang van het regenwoud, want grote delen ervan mo...

14-09-2011 05:30

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 105 Oceanen & voedselweb en energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek gedaan naar de ecologie en biogeografie van plankton in de Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig met behulp van de Continuous Plankton R...

14-09-2011 05:15

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 104 Klimaat & invloed abiotische factoren. In zee gewaaid stof bemest de zee, wat gunstig is voor het klimaat. Op het Kaapverdische eiland Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. Ook rond het Eyremeer in Australië verwa...

14-09-2011 05:00

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 103 Exoten & Verstoring biologische evenwicht. Organismen in zee liften vaak op schepen mee. In wateren waar ze niet van nature horen kunnen die exoten het ecosysteem verstoren. Op de scheepshuid vormen ze 'fouling'. Het schip St...

18-11-2010 10:15

Kwetsbare natuur

Bio-Bits: Ecologie - Kwetsbare natuur

successie en dynamiek in ecosystemen,Afl.: Kwetsbare natuur, successie en dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van buitenaf. Onderzoekers maken zich zorgen over de teloorgang van het regenwoud...

11-11-2010 10:15

Oceanen: voedselweb en energiestromen

Bio-Bits: Ecologie - Oceanen: voedselweb en energiestromen

Afl.: Oceanen: voedselweb en energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek gedaan naar de ecologie en biogeografie van plankton in de Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig met behulp van de Continuous Plankton Recorder (c...

04-11-2010 10:15

Klimaat

Bio-Bits: Ecologie - Klimaat

invloed abiotische factoren,Afl.: Klimaat, invloed abiotische factoren. In zee gewaaid stof bemest de zee, wat gunstig is voor het klimaat. Op het Kaapverdische eiland Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. Ook rond het Eyremeer ...

14-10-2010 10:15

Exoten: Verstoring biologisch evenwicht

Bio-Bits: Ecologie - Exoten: Verstoring biologisch evenwicht

Afl.: Exoten: Verstoring biologisch evenwicht. Organismen in zee liften vaak op schepen mee. In wateren waar ze niet van nature horen kunnen die exoten het ecosysteem verstoren. Op de scheepshuid vormen ze 'fouling'. Het schip Stad Amsterda...

Bio-Bits: Ecologie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Bio-Bits: Ecologie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Bio-Bits: Ecologie bij Bio-Bits: Ecologie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Bio-Bits: Ecologie. Heb je een uitzending van Bio-Bits: Ecologie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Bio-Bits: Ecologie gemist

In Bio-Bits: Ecologie staat het belang van ecologisch onderzoek voor maatschappelijke vraagstukken centraal.Bio-bits Ecologie is een bewerking van de serie Beagle, in het kielzog van Darwin.150 jaar na Darwin met de Beagle,maakt de clipper Stad Amsterdam opnieuw een reis rond de wereld. Op het schip varen ook ecologen mee. In Bio-bitsEcologie zien we welk onderzoek de wetenschappers aan boord uitgevoerd hebben. Ook wordt dieper ingegaan op deresultaten en de betekenis van de verschillende onderzoeken. De serie bestaat uit 4 afleveringen van 15 minuten ensluit aan bij het examenprogramma biologie van havo en vwo.

Uitzending gemist van Bio-Bits: Ecologie? Hier kun je alle uitzendingen van Bio-Bits: Ecologie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 14-09-2011 om 05:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!