Programma gemist?

Afl.: Afl. 106 door Kwetsbare natuur & een op successie en dynamiek door in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar in zijn voor veranderingen van de buitenaf. Onderzoekers maken met zich zorgen over in de teloorgang een van het op tv regenwoud, want grote het delen ervan tijdens moeten wijken voor tabaksplantages en op andere naar landbouwgewassen. Volgens anderen is het gebied uit het zorgvuldig gecultiveerd door Indianen. Alleen door is de mate van waarin dat gebeurde uit op balans geraakt. door In Australië eisen bosbranden op tv en vuurstormen op tv mensenlevens, maar bieden op tv tegelijkertijd vruchtbare grond de aan de door meest kwetsbaren van der bloemen: orchideeën.

Afl.: naar Afl. 105 Oceanen op tv & voedselweb en met energiestromen. Sinds in 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek gedaan uit naar de op tv ecologie en biogeografie van op tv plankton in uit de Atlantische Oceaan. in Vanaf het de jaren vrijftig het met behulp van de naar Continuous Plankton Recorder met (cpr). Zo ontstaat op een beeld van op tv ontwikkelingen op het gebied van met klimaat, de milieu, vervuiling en visstand in op het water. op Tussen Puerto Madryn door en Punta Arenas ligt met één van door de in belangrijkste visgebieden ter wereld. Door observaties het door van plankton en vogels/walvissen, aan beide het uitersten op tv van de voedselketen, zien we met het de ecosysteem, inclusief de door verstoringen daarin.

Afl.: Afl. een 104 Klimaat een & invloed abiotische factoren. In het tijdens zee gewaaid stof bemest van de zee, wat uit gunstig is voor het klimaat. van het Op het Kaapverdische eiland Sal controleren door de wetenschappers door het Saharastof. op Ook rond naar het Eyremeer in Australië verwaait het veel met stof. Het verdwijnen van de door bovenste bodemlaag bezorgt op tv boeren veel problemen. tijdens Wetenschapper uit Russ George wil met ijzer met in de oceaan de een CO2-opslag stimuleren, van maar op tv zjn tegenstanders noemen dat met 'geo-engineering-waanzin'.

Afl.: in Afl. 103 van Exoten & Verstoring naar biologische evenwicht. Organismen in zee liften in vaak op uit schepen op mee. In wateren een waar ze niet van naar nature horen van kunnen die exoten het ecosysteem verstoren. een naar Op de scheepshuid in vormen ze 'fouling'. Het schip Stad met in Amsterdam heeft agplates, magnetische plaatjes, door aan de de buitenkant, zodat bepaald kan worden met welke soorten op er op zitten. Bewegen het naar die zich door opwarming het van het zeewater het in noordelijke richting? op In Australië werden een in 1935 padden, naar cane toads, naar uit Hawai uitgezet om een de keverplaag te lijf gaan. naar Nu vormen die een padden een de grote door plaag.

successie het en dynamiek in tijdens ecosystemen,Afl.: Kwetsbare natuur, met successie en dynamiek in ecosystemen. in Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar op tv zijn op tv voor veranderingen van op tv buitenaf. Onderzoekers maken een zich zorgen over de naar teloorgang van het regenwoud, tijdens want grote delen door de ervan moeten wijken voor van tabaksplantages en andere landbouwgewassen. een Volgens anderen op tv is het gebied zorgvuldig de gecultiveerd van door Indianen. Alleen is tijdens de mate waarin naar dat gebeurde uit balans tijdens geraakt. tijdens In Australië eisen bosbranden en de vuurstormen mensenlevens, een maar bieden tegelijkertijd de vruchtbare grond op aan de meest kwetsbaren der bloemen: een in orchideeën.

Afl.: Oceanen: voedselweb met op tv en energiestromen. Sinds uit 1921 wordt vanuit Engeland uit onderzoek gedaan naar naar de ecologie en biogeografie van naar plankton in de op door Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren een vrijftig met behulp in van de een Continuous Plankton op tv Recorder (cpr). Zo op ontstaat een beeld van ontwikkelingen de op het gebied door van klimaat, milieu, in vervuiling en visstand met in het tijdens water. Tussen Puerto Madryn en de door Punta Arenas ligt een één van de belangrijkste visgebieden ter de wereld. Door observaties op tv van met plankton en vogels/walvissen, in aan beide uitersten van de uit met voedselketen, zien we het ecosysteem, inclusief van de verstoringen op daarin.

invloed met abiotische factoren,Afl.: in Klimaat, invloed abiotische factoren. de In zee gewaaid stof tijdens bemest de zee, wat uit gunstig het is voor het klimaat. uit Op door het Kaapverdische eiland Sal controleren de naar wetenschappers het Saharastof. tijdens Ook rond tijdens het Eyremeer in tijdens Australië verwaait veel stof. uit Het verdwijnen in van de tijdens bovenste bodemlaag bezorgt uit boeren veel het problemen. Wetenschapper Russ George wil met naar van ijzer in de oceaan de CO2-opslag tijdens stimuleren, met maar zjn tegenstanders noemen met dat naar 'geo-engineering-waanzin'.

Afl.: tijdens Exoten: Verstoring biologisch de evenwicht. Organismen in met zee liften vaak naar op schepen mee. het In wateren waar ze een niet van nature naar horen kunnen die exoten van het ecosysteem verstoren. uit Op de naar scheepshuid vormen ze een 'fouling'. Het schip Stad in Amsterdam heeft agplates, op tv magnetische met plaatjes, aan de buitenkant, door zodat bepaald kan het worden welke soorten naar er uit op zitten. Bewegen van die zich door het opwarming van het op zeewater in noordelijke richting? In met Australië van werden in 1935 padden, cane een toads, naar uit Hawai uitgezet om door een keverplaag te lijf een gaan. Nu door vormen die padden naar een grote uit plaag.

januari 2021
14-09-2011 05:45

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 106 Kwetsbare natuur & successie en dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van buitenaf. Onderzoekers maken zich zorgen over de teloorgang van het regenwoud, want grote delen ervan mo...

14-09-2011 05:30

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 105 Oceanen & voedselweb en energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek gedaan naar de ecologie en biogeografie van plankton in de Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig met behulp van de Continuous Plankton R...

14-09-2011 05:15

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 104 Klimaat & invloed abiotische factoren. In zee gewaaid stof bemest de zee, wat gunstig is voor het klimaat. Op het Kaapverdische eiland Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. Ook rond het Eyremeer in Australië verwa...

14-09-2011 05:00

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 103 Exoten & Verstoring biologische evenwicht. Organismen in zee liften vaak op schepen mee. In wateren waar ze niet van nature horen kunnen die exoten het ecosysteem verstoren. Op de scheepshuid vormen ze 'fouling'. Het schip St...

18-11-2010 10:15

Kwetsbare natuur

Bio-Bits: Ecologie - Kwetsbare natuur

successie en dynamiek in ecosystemen,Afl.: Kwetsbare natuur, successie en dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van buitenaf. Onderzoekers maken zich zorgen over de teloorgang van het regenwoud...

11-11-2010 10:15

Oceanen: voedselweb en energiestromen

Bio-Bits: Ecologie - Oceanen: voedselweb en energiestromen

Afl.: Oceanen: voedselweb en energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek gedaan naar de ecologie en biogeografie van plankton in de Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig met behulp van de Continuous Plankton Recorder (c...

04-11-2010 10:15

Klimaat

Bio-Bits: Ecologie - Klimaat

invloed abiotische factoren,Afl.: Klimaat, invloed abiotische factoren. In zee gewaaid stof bemest de zee, wat gunstig is voor het klimaat. Op het Kaapverdische eiland Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. Ook rond het Eyremeer ...

14-10-2010 10:15

Exoten: Verstoring biologisch evenwicht

Bio-Bits: Ecologie - Exoten: Verstoring biologisch evenwicht

Afl.: Exoten: Verstoring biologisch evenwicht. Organismen in zee liften vaak op schepen mee. In wateren waar ze niet van nature horen kunnen die exoten het ecosysteem verstoren. Op de scheepshuid vormen ze 'fouling'. Het schip Stad Amsterda...

Bio-Bits: Ecologie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Bio-Bits: Ecologie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Bio-Bits: Ecologie bij Bio-Bits: Ecologie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Bio-Bits: Ecologie. Heb je een uitzending van Bio-Bits: Ecologie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Bio-Bits: Ecologie gemist

In Bio-Bits: Ecologie staat het belang van ecologisch onderzoek voor maatschappelijke vraagstukken centraal.Bio-bits Ecologie is een bewerking van de serie Beagle, in het kielzog van Darwin.150 jaar na Darwin met de Beagle,maakt de clipper Stad Amsterdam opnieuw een reis rond de wereld. Op het schip varen ook ecologen mee. In Bio-bitsEcologie zien we welk onderzoek de wetenschappers aan boord uitgevoerd hebben. Ook wordt dieper ingegaan op deresultaten en de betekenis van de verschillende onderzoeken. De serie bestaat uit 4 afleveringen van 15 minuten ensluit aan bij het examenprogramma biologie van havo en vwo.

Uitzending gemist van Bio-Bits: Ecologie? Hier kun je alle uitzendingen van Bio-Bits: Ecologie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 14-09-2011 om 05:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!