Programma gemist?

Afl.: het Afl. 106 Kwetsbare natuur uit & successie en dynamiek in in ecosystemen. op tv Climax-ecosystemen door kunnen kwetsbaar zijn in voor veranderingen van buitenaf. Onderzoekers maken uit zich zorgen tijdens over de op teloorgang van van het regenwoud, want grote uit delen ervan op moeten wijken voor tabaksplantages in en andere op tv landbouwgewassen. Volgens anderen door is het gebied zorgvuldig het gecultiveerd door Indianen. Alleen is door op de mate waarin op dat gebeurde uit door balans geraakt. In Australië eisen van bosbranden en vuurstormen mensenlevens, een maar de bieden tegelijkertijd vruchtbare grond op tv aan de meest kwetsbaren met naar der bloemen: orchideeën.

Afl.: Afl. op tv 105 Oceanen & voedselweb naar en in energiestromen. Sinds 1921 wordt op vanuit Engeland van onderzoek gedaan naar de ecologie op en biogeografie van in plankton in op de Atlantische op tv Oceaan. Vanaf de jaren in vrijftig naar met behulp van tijdens de Continuous Plankton Recorder (cpr). tijdens Zo ontstaat een beeld een de van ontwikkelingen op naar het gebied van klimaat, naar milieu, vervuiling tijdens en visstand in het water. een Tussen Puerto Madryn en met Punta met Arenas ligt één van uit de belangrijkste visgebieden ter van wereld. naar Door observaties van een plankton en vogels/walvissen, aan van beide uitersten in van de voedselketen, zien van we het ecosysteem, met inclusief naar de verstoringen daarin.

Afl.: Afl. 104 in Klimaat & invloed op tv abiotische factoren. In uit door zee gewaaid stof op bemest de zee, wat gunstig is een voor het klimaat. in Op het Kaapverdische door eiland van Sal controleren de wetenschappers in het Saharastof. Ook een rond het Eyremeer in naar Australië verwaait veel van stof. Het verdwijnen op tv tijdens van de bovenste bodemlaag naar bezorgt boeren veel op problemen. Wetenschapper op Russ George wil op tv met ijzer in de op tv oceaan de van CO2-opslag stimuleren, maar naar zjn tegenstanders noemen dat in 'geo-engineering-waanzin'.

Afl.: naar Afl. 103 Exoten & Verstoring het in biologische evenwicht. Organismen een in zee liften vaak op schepen tijdens mee. het In wateren waar de ze niet met van nature horen kunnen die van exoten het ecosysteem verstoren. de door Op de scheepshuid vormen tijdens ze 'fouling'. Het schip Stad een Amsterdam heeft agplates, op magnetische plaatjes, op tv aan de buitenkant, zodat naar bepaald een kan worden een welke soorten er op zitten. het Bewegen van die zich door een opwarming van het zeewater in met noordelijke richting? de In Australië werden in 1935 in padden, uit cane toads, op uit Hawai uitgezet om een een keverplaag te lijf gaan. in uit Nu vormen die padden een grote door met plaag.

successie en op tv dynamiek op tv in ecosystemen,Afl.: Kwetsbare natuur, successie tijdens en dynamiek in de ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen op kwetsbaar op zijn voor veranderingen van uit buitenaf. Onderzoekers op tv maken zich zorgen over de op tv teloorgang van het door regenwoud, want grote van delen ervan tijdens moeten wijken voor tabaksplantages en in andere uit landbouwgewassen. Volgens in anderen is het op gebied zorgvuldig gecultiveerd van door Indianen. Alleen is de mate de waarin in dat gebeurde uit door balans geraakt. door In Australië eisen op tv bosbranden en vuurstormen mensenlevens, maar bieden uit tegelijkertijd vruchtbare met grond uit aan de meest kwetsbaren der op tv bloemen: op orchideeën.

Afl.: de Oceanen: voedselweb en naar energiestromen. Sinds met 1921 wordt vanuit de Engeland onderzoek gedaan naar tijdens de ecologie en biogeografie van door plankton in de in Atlantische Oceaan. door Vanaf de op jaren vrijftig met behulp op tv van de Continuous met Plankton Recorder (cpr). Zo de op tv ontstaat een beeld van op tv ontwikkelingen op het gebied de van uit klimaat, milieu, vervuiling op tv en visstand in het uit water. Tussen Puerto met Madryn en Punta het Arenas ligt één van de een een belangrijkste visgebieden ter wereld. op tv Door observaties van plankton tijdens en vogels/walvissen, naar aan beide een uitersten van de voedselketen, zien de we het op ecosysteem, inclusief de het verstoringen daarin.

invloed abiotische in factoren,Afl.: Klimaat, met invloed abiotische factoren. In door zee gewaaid stof naar bemest een de zee, wat gunstig is het voor het klimaat. Op op naar het Kaapverdische eiland Sal controleren de uit wetenschappers het Saharastof. naar tijdens Ook rond het de Eyremeer in Australië verwaait veel uit stof. Het met verdwijnen van de bovenste bodemlaag de een bezorgt boeren veel problemen. Wetenschapper de Russ George wil een met ijzer van in de oceaan in de CO2-opslag stimuleren, maar zjn naar op tv tegenstanders noemen dat met 'geo-engineering-waanzin'.

Afl.: op tv Exoten: Verstoring biologisch door evenwicht. Organismen in zee van liften de vaak op schepen naar mee. In wateren waar ze niet tijdens van in nature horen kunnen op tv die exoten het ecosysteem verstoren. op een Op de scheepshuid in vormen ze 'fouling'. Het schip Stad in Amsterdam uit heeft agplates, magnetische een plaatjes, aan de buitenkant, het zodat bepaald kan worden op tv welke soorten naar er op door zitten. Bewegen tijdens die zich door opwarming van tijdens het uit zeewater in noordelijke richting? In Australië in werden in de 1935 padden, het cane toads, uit Hawai uitgezet naar om een op keverplaag te lijf uit gaan. Nu vormen die tijdens padden door een grote naar plaag.

juni 2021
14-09-2011 05:45

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 106 Kwetsbare natuur & successie en dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van buitenaf. Onderzoekers maken zich zorgen over de teloorgang van het regenwoud, want grote delen ervan mo...

14-09-2011 05:30

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 105 Oceanen & voedselweb en energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek gedaan naar de ecologie en biogeografie van plankton in de Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig met behulp van de Continuous Plankton R...

14-09-2011 05:15

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 104 Klimaat & invloed abiotische factoren. In zee gewaaid stof bemest de zee, wat gunstig is voor het klimaat. Op het Kaapverdische eiland Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. Ook rond het Eyremeer in Australië verwa...

14-09-2011 05:00

Afl

Bio-Bits: Ecologie - Afl

Afl.: Afl. 103 Exoten & Verstoring biologische evenwicht. Organismen in zee liften vaak op schepen mee. In wateren waar ze niet van nature horen kunnen die exoten het ecosysteem verstoren. Op de scheepshuid vormen ze 'fouling'. Het schip St...

18-11-2010 10:15

Kwetsbare natuur

Bio-Bits: Ecologie - Kwetsbare natuur

successie en dynamiek in ecosystemen,Afl.: Kwetsbare natuur, successie en dynamiek in ecosystemen. Climax-ecosystemen kunnen kwetsbaar zijn voor veranderingen van buitenaf. Onderzoekers maken zich zorgen over de teloorgang van het regenwoud...

11-11-2010 10:15

Oceanen: voedselweb en energiestromen

Bio-Bits: Ecologie - Oceanen: voedselweb en energiestromen

Afl.: Oceanen: voedselweb en energiestromen. Sinds 1921 wordt vanuit Engeland onderzoek gedaan naar de ecologie en biogeografie van plankton in de Atlantische Oceaan. Vanaf de jaren vrijftig met behulp van de Continuous Plankton Recorder (c...

04-11-2010 10:15

Klimaat

Bio-Bits: Ecologie - Klimaat

invloed abiotische factoren,Afl.: Klimaat, invloed abiotische factoren. In zee gewaaid stof bemest de zee, wat gunstig is voor het klimaat. Op het Kaapverdische eiland Sal controleren de wetenschappers het Saharastof. Ook rond het Eyremeer ...

14-10-2010 10:15

Exoten: Verstoring biologisch evenwicht

Bio-Bits: Ecologie - Exoten: Verstoring biologisch evenwicht

Afl.: Exoten: Verstoring biologisch evenwicht. Organismen in zee liften vaak op schepen mee. In wateren waar ze niet van nature horen kunnen die exoten het ecosysteem verstoren. Op de scheepshuid vormen ze 'fouling'. Het schip Stad Amsterda...

Bio-Bits: Ecologie gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Bio-Bits: Ecologie de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Bio-Bits: Ecologie bij Bio-Bits: Ecologie liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 1.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Bio-Bits: Ecologie. Heb je een uitzending van Bio-Bits: Ecologie gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Bio-Bits: Ecologie gemist

In Bio-Bits: Ecologie staat het belang van ecologisch onderzoek voor maatschappelijke vraagstukken centraal.Bio-bits Ecologie is een bewerking van de serie Beagle, in het kielzog van Darwin.150 jaar na Darwin met de Beagle,maakt de clipper Stad Amsterdam opnieuw een reis rond de wereld. Op het schip varen ook ecologen mee. In Bio-bitsEcologie zien we welk onderzoek de wetenschappers aan boord uitgevoerd hebben. Ook wordt dieper ingegaan op deresultaten en de betekenis van de verschillende onderzoeken. De serie bestaat uit 4 afleveringen van 15 minuten ensluit aan bij het examenprogramma biologie van havo en vwo.

Uitzending gemist van Bio-Bits: Ecologie? Hier kun je alle uitzendingen van Bio-Bits: Ecologie kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 8
  • Laatste uitzending op 14-09-2011 om 05:45 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!