Programma gemist?
februari 2017
31-01-2017 17:50

Kampen (2/4)

Geloof en een hoop liefde - Kampen (2/4)

Sander Veldman hoorde een jaar geleden dat hij een ernstige hersentumor heeft. Dit verandert zijn leven van de ene op de andere dag volledig. Sander Veldman hoorde een jaar geleden dat hij een ernstige hersentumor heeft. Dit verandert zijn leven van de ene op de andere dag volledig. Hij komt terecht in een zwaar medisch traject en tot op de dag van vandaag is zijn levensverwachting laag. Toch kijken Sander, zijn vrouw Miriam en hun drie jonge kinderen vol hoop naar de toekomst. Aan Hella vertellen zij waar ze die kracht vandaan halen. Bert ontmoet sigarenmaker Tinus Vinke. Hij is negentig jaar en weigert met pensioen te gaan. Alle reden om Tinus eens flink in het zonnetje te zetten, dachten zijn collega's. Henk belt vandaag bij verschillende huizen in Kampen aan om te kijken wat zij aan geloof, hoop en liefde in huis hebben.

30-01-2017 17:50

Kampen (1/4)

Geloof en een hoop liefde - Kampen (1/4)

Hella ontmoet zeezeiler Henk de Velde. Als twintiger zeilde hij voor het eerst om de wereld. En nog steeds krijgt Henk er geen genoeg van. Hella ontmoet zeezeiler Henk de Velde. Als twintiger zeilde hij voor het eerst om de wereld. En nog steeds krijgt Henk er geen genoeg van. Nog altijd is hij een groot deel van het jaar helemaal alleen op zee. Toch is er één ding waar Henk niet zonder kan en dat is zijn geboortegrond. Aan Hella vertelt de kersverse opa waarom hij zo van Kampen houdt. Ook brengen we een bezoek aan de grootste woonkamer van IJsselmuiden: de omgebouwde schuur van Jaap Boersma en Gea Overweg uit IJsselmuiden. Eén avond per week krijgen zij zo'n veertig mensen over de vloer. En wie wil, kan mee-eten. Henk gaat op zoek naar Kampenaren die wel wat geloof, hoop of liefde kunnen gebruiken.

26-01-2017 17:50

IJmuiden en Velsen (4/4)

Geloof en een hoop liefde - IJmuiden en Velsen (4/4)

Is ze aan het koken of zit ze bij de kapper, als bij Marjoke de telefoon gaat, laat ze alles vallen en gaat ze op pad. Want dan moet er een zeehond gered worden. Is ze aan het koken of zit ze bij de kapper, als bij Marjoke de telefoon gaat, laat ze alles vallen en gaat ze op pad. Want dan moet er een zeehond gered worden. In deze stormachtige tijd van het jaar hebben zij en haar gezin het juist extra druk, want nu worden de pups geboren. 'Een zeehond heeft geen tomtom en je weet nooit wanneer ze aanspoelen. Maar als je dan weer ziet hoe zo'n beestje de zee in gaat, dan denk je: hier doen we het voor!' Bert gaat op pad met de ondeugende oud-boswachter Joop Doornbosch, die 'zijn' duingebied nog steeds niet helemaal heeft losgelaten.

25-01-2017 17:50

IJmuiden en Velsen (3/4)

Geloof en een hoop liefde - IJmuiden en Velsen (3/4)

Bij een afschuwelijke brand in zijn café raakt Sidney voor 70 procent verbrand. De droom van Sidney en zijn vriendin Yvonne om een wereldreis te gaan maken, lijkt letterlijk in rook op te gaan. Bij een afschuwelijke brand in zijn café raakt Sidney voor 70 procent verbrand. De droom van Sidney en zijn vriendin Yvonne om een wereldreis te gaan maken, lijkt letterlijk in rook op te gaan. Maar Sidney gaat met ongelofelijk veel positiviteit aan de slag. Zou het hen toch lukken om hun droom waar te maken? Mirjam ontmoet 'Poolse Piet', een man die zijn hele huis vol heeft staan met spullen die hij eens in de zoveel tijd naar Polen brengt. 'Dit is geen hobby, dit is een verdwazing. Wij zouden niet zonder kunnen, zo diep zitten wij erin.'

24-01-2017 17:50

IJmuiden en Velsen (2/4)

Geloof en een hoop liefde - IJmuiden en Velsen (2/4)

De Geloof en een Hoop Liefde-bank gaat voor het eerst het water op om een bezoek te brengen aan het forteiland, gezien door de ogen van Ron Bakker. De Geloof en een Hoop Liefde-bank gaat voor het eerst het water op om een bezoek te brengen aan het forteiland, gezien door de ogen van Ron Bakker. En we volgen Nicolette Koopen, die haar dochter verloor aan xtc. Ze doet er nu alles aan om te voorkomen dat dit bij andere jongeren ook gebeurt. We ontmoeten Patrick en Marie-José Schelvis en hun tweeling Elin en Bente. We zien hoe sport dit gezin dichter bij elkaar bracht, ondanks de handicap van hun dochter Elin.

23-01-2017 17:50

IJmuiden en Velsen (1/4)

Geloof en een hoop liefde - IJmuiden en Velsen (1/4)

Hella laat zich door Jan Zwanenburg meenemen in de wondere wereld van de vis. Zelf zou Jan het liefst met schubben geboren zijn. Hella laat zich door Jan Zwanenburg meenemen in de wondere wereld van de vis. Zelf zou Jan het liefst met schubben geboren zijn. Hij leert Hella de fijne kneepjes van de geheime taal die de vissers vroeger gebruikten: omgekeerd praten. Hella heeft al gauw door dat dit nog niet zo makkelijk is! Henk deelt geloof, hoop en liefde uit vanaf het pontje. Mirjam ontmoet Brenda Mandjes. Zij heeft progressieve MS en zit in een rolstoel. Haar assistentiehond redde haar. Die gaf haar zoveel vrijheid terug dat ze het leven weer ging leven. Ze wilde dolgraag juf worden, maar dat is voor haar helaas niet mogelijk. Het liefst geeft ze nu presentaties voor de klas om aan kinderen te laten zien hoeveel ze aan haar hond heeft.

19-01-2017 17:50

Voorthuizen (4/4)

Geloof en een hoop liefde - Voorthuizen (4/4)

Gabrielle van de Beek woont al jaren in Voorthuizen, maar voelde zich daar lange tijd niet thuis. Ze groeide op in een zendingsgezin en kreeg ook het verlangen om de zending in te gaan. Gabrielle van de Beek woont al jaren in Voorthuizen, maar voelde zich daar lange tijd niet thuis. Ze groeide op in een zendingsgezin en kreeg ook het verlangen om de zending in te gaan. Een aantal keer ging Gabrielle samen met haar man naar een ontwikkelingsland en dacht ze dat het toch ging gebeuren, maar het ging niet door. Ze bleef op de Veluwe. Inmiddels heeft ze Voorthuizen omarmd en probeert ze hier van nut te zijn. Ze laat Mirjam zien hoe ze dat doet. Hella is in Voorthuizen met de bekende oranje GHL-bank en ontmoet bijzondere Voorthuizenaren.

18-01-2017 17:50

Voorthuizen (3/4)

Geloof en een hoop liefde - Voorthuizen (3/4)

Kefah ontmoet Eveline. Zij ging tot haar 74e jaar als Eduard door het leven. Na het overlijden van haar vrouw werd ze definitief Eveline. Kefah ontmoet Eveline. Zij ging tot haar 74e jaar als Eduard door het leven. Na het overlijden van haar vrouw werd ze definitief Eveline. Deze stap op latere leeftijd was geen complete verrassing. Een opmerking van de dokter over de zorg voor haar overleden vrouw gaf haar het laatste zetje om de Genderpoli van het VU Medisch Centrum te bezoeken. Zij bevestigden wat ze allang wist: ze was een vrouw. Robert en Danja gingen ooit op werkvakantie naar Albanië en besloten dat ze ooit terug zouden gaan. Jaren later besluiten ze, na een fietstochtje, hun hart te volgen en gaan ze alsnog naar Albanië om te zien of ze daar de komende vier jaar met hun kinderen willen werken. Henk gaat op zoek naar geloof, hoop of liefde in de huizen van Voorthuizen.

17-01-2017 17:50

Voorthuizen (2/4)

Geloof en een hoop liefde - Voorthuizen (2/4)

Het gezin van Gerdien Roos is groot. Naast haar drie eigen kinderen heeft ze ook vier pleegdochters. Dat is niet altijd gemakkelijk en als ouder kom je jezelf dagelijks tegen. Het gezin van Gerdien Roos is groot. Naast haar drie eigen kinderen heeft ze ook vier pleegdochters. Dat is niet altijd gemakkelijk en als ouder kom je jezelf dagelijks tegen. Hella gaat op bezoek bij Hendrik Hoogeveen. Hij heeft hart voor de natuur en wil dit doorgeven aan de volgende generatie. Hendrik geeft dode dieren, vogels, dassen en zeehonden een tweede leven door ze op te zetten. Vandaag is hij erg druk met een bedreigde kever. Met een tentoonstelling wil hij het beestje op de kaart zetten. Bert heeft mooie gesprekken op de bank bij inloophuis Perron 16.

16-01-2017 17:50

Voorthuizen (1/4)

Geloof en een hoop liefde - Voorthuizen (1/4)

De Voorthuizense Sanne de Bree rijdt elke maand met een bus vol gedoneerd eten, speelgoed en kleding naar vluchtelingenkampen om het leven daar draaglijker te maken. 'Ga gewoon mee en zie wat je kunt doen!' Dat zegt de Voorthuizense Sanne de Bree. Elke maand rijdt ze met een bus vol gedoneerd eten, speelgoed en kleding naar vluchtelingenkampen om het leven daar draaglijker te maken. Henk gaat met haar mee naar een kamp in Duinkerke. We ontmoeten ook Ap Hartoog. Samen met zijn vrouw droomden zij van 'buiten' wonen. Maar Aps vrouw overleed voordat hun droom realiteit werd. Toch zette Ap door en woont nu op een plek waar hij alsnog hun beider droom kan laten uitkomen. Hier creëert hij zijn eigen wereld en haalt hij uit het leven wat erin zit. Hella deelt in Voorthuizen geloof, hoop en liefde uit.

12-01-2017 17:50

Workum (4/4)

Geloof en een hoop liefde - Workum (4/4)

Hella loopt een dagje mee met Trudy. De van oorsprong Amsterdamse voelt zich in Workum helemaal op haar plek. Met haar man woont ze op de laatste stadsb... Hella loopt een dagje mee met Trudy. De van oorsprong Amsterdamse voelt zich in Workum helemaal op haar plek. Met haar man woont ze op de laatste stadsboerderij van Workum. Daarnaast is Trudy heel actief in het Gemeenschapshuis de Klamaere. Ze coördineert en helpt bij al de activiteiten en zorg die daar gedaan moeten worden. De drive hiervoor heeft ze van haar moeder: een van de eerste dolle mina's van Nederland en vroeger actief in de gemeenteraad van Workum. Vandaag, tijdens de winterfair in Workum, stuurt Trudy de troepen aan. Vandaag zit Henk op de bank en heeft hij mooie gesprekken met enkele bewoners uit Workum.

11-01-2017 17:50

Workum (3/4)

Geloof en een hoop liefde - Workum (3/4)

Pepy Huisman is de zoon van de beroemde kunstschilder Jopie Huisman uit Workum. Pepy is huisarts in hart en nieren, maar is door de nalatenschap van zij... Pepy Huisman is de zoon van de beroemde kunstschilder Jopie Huisman uit Workum. Pepy is huisarts in hart en nieren, maar is door de nalatenschap van zijn vader ook kunstkenner geworden. Jopie Huisman liet mensen met andere ogen naar dingen kijken. Als huisarts heeft Pepy geleerd om professioneel te blijven en afstand te houden. Maar hij heeft ervoor gekozen om midden tussen de mensen te wonen. Hij houdt van mensen en van menselijk contact. Elk jaar, wanneer de griepprik wordt uitgedeeld, serveert Pepy aan zijn patiënten een Berenburg bij de prik. Voor hem en zijn patiënten een mooi moment van saamhorigheid. Ook heeft Hella mooie ontmoetingen op de bank.

10-01-2017 17:50

Workum

Geloof en een hoop liefde - Workum

Hella ontmoet Marcia de Graaff. Marcia woont vlakbij een boerderij bij Workum. Na een ernstige burn-out is ze teruggebracht naar de basis van het leven. Hella ontmoet Marcia de Graaff. Marcia woont vlakbij een boerderij bij Workum. Na een ernstige burn-out is ze teruggebracht naar de basis van het leven. Haar leven draait om de natuur en de mensen om haar heen. Ze werkt in de biologische winkel van de boerderij en neemt het besluit om in de natuur, in een tentje, te gaan wonen. Omdat het in de winter kouder wordt, heeft Marcia een pipowagen weten te bemachtigen. Geloof en een Hoop Liefde treft haar, terwijl Marcia bezig is met de verhuizing naar het nieuwe verblijf tussen de egeltjes.

09-01-2017 17:50

Workum

Geloof en een hoop liefde - Workum

Vuurtorenwachter Reid de Jong (82) is met zijn witte baard en eeuwige pijp een opvallende verschijning. Na zijn carrière als architect en hoogleraar Bou... Vuurtorenwachter Reid de Jong (82) is met zijn witte baard en eeuwige pijp een opvallende verschijning in Workum. Na zijn carrière als architect en hoogleraar Bouwkunde leeft hij sinds 1967 in de vuurtoren van Workum. Aan de rand van het IJsselmeer woont hij samen met Cornelie in hun bijna volledig zelfvoorzienende paradijsje. Reid droomt van een duurzame wereld met een economie op basis van water en wind. Niet voor niets stond hij aan de wieg van de Workumse Strontrace. Een zeilwedstrijd voor traditionele platbodems van Workum naar Warmond, waarbij alleen wind- en mankracht gebruik wordt gemaakt. Vandaag deelt Hella geloof, hoop en liefde uit in Workum.

27-12-2016 17:40

Amsterdam

Geloof en een hoop liefde - Amsterdam

Een mooi moment om even stil te staan bij het afgelopen jaar en vooruit te blikken op 2017. Dat doen we met burgemeester Van der Laan. Hij ontbijt samen... Een mooi moment om even stil te staan bij het afgelopen jaar en vooruit te blikken op 2017. Dat doen we met burgemeester Van der Laan. Hij ontbijt samen met dak- en thuislozen in een café in Amsterdam. En we gaan op bezoek bij twee mensen met een bijzondere vriendschap. Burgemeester Van der Laan bezoekt een jaarlijks terugkerend evenement waarbij zo'n 150 daklozen genieten van een uitgebreid ontbijt en de nodige entertainment. Negen jaar geleden hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet. Het was het begin van een bijzondere vriendschap tussen de 96-jarige Dien en de 55-jarige Eric. Samen blikken ze terug op wat deze vriendschap hen persoonlijk heeft gebracht. En ook kijken ze naar de toekomst. 2017 wordt een bijzonder jaar. Eric en zijn vrouw Evelyn verwachten in februari een zoon. En dat is iets waar ook Dien reikhalzend naar uitkijkt.

Je bekijkt momenteel pagina 2 van 6. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloof en een hoop liefde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloof en een hoop liefde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloof en een hoop liefde bij Geloof en een hoop liefde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloof en een hoop liefde. Heb je een uitzending van Geloof en een hoop liefde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloof en een hoop liefde gemist

Serie programma's over...

Uitzending gemist van Geloof en een hoop liefde? Hier kun je alle uitzendingen van Geloof en een hoop liefde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 86
  • Laatste uitzending op 27-02-2017 om 17:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord