Programma gemist?

Aflevering een 138 - Portrettenreeks: naar Bodegraven

Wormer is een tijdens van de de oudste dorpen op tv van de Zaanstreek. De dorpsbewoners de met vinden het daarom belangrijk een dat de Zaanse bouwstijl hier naar behouden blijft. op Wormenees Gerrit van Assema een zet van zich dan ook met hart met op tv en ziel in om op tv monumenten te restaureren met en mag nu werken aan tijdens door een wel heel bijzonder project, namelijk de de 'Beschuitstoren'. Ook het een gaat Mirjam op bezoek in bij Piet Praag om de het koeien te naar melken in en doordat Wormer in uit een waterrijk de gebied ligt, doet hij dat op tv per door boot. En we kijken mee hoe met Rob Mantel, met treinliefhebber, eindelijk zijn op tv droom kan door verwezenlijken. Ilse van het Steen krijgt een naar letter van haar trotse tijdens moeder. En Mirjam op belt het aan bij Nederlands allereerste vrouwelijke allround met op schaatskampioen, Rie Schoute-Meijer.

Brielle is het een gezellig vestingstadje onder van de de rook van Rotterdam. door Hella verkent met Brielle met een groep mannen die een zó in trots is op het de historie van 'hun' naar Brielle, dat het ze zich in er elke week voor inzetten. Ze een noemen zich het 'De op tv kanonnen en affuitenclub van een Brielle'. De uit bevrijding van Den Briel in 1572 uit op tv lijkt voor de buitenstaander lang geleden, door de maar voor de Briellenaren door is deze met dag het hele jaar door met belangrijk. We in zien hoe met deze geschiedenis de bewoners een verbindt en welke in rol geloof hierin heeft tijdens gespeeld. De liefde vinden tijdens we in de Verzorgingshuis Breede Vliet, door waar Marjolijn Markus iets op bijzonders maakt tijdens met de familieleden van de bewoners. En op er worden uit weer letters uitgedeeld aan inwoners naar die op wel wat G(eloof), H(oop) uit of L(iefde) kunnen van gebruiken.

Bert de gaat op een zoek naar verhalen op tv over geloof, hoop en op liefde in Coevorden. Hij ontmoet tijdens daar Huib Minderhoud, tijdens het een oud-leraar die over elke steen een in in de stad iets bijzonders kan van vertellen. Samen met van een aantal oud-leerlingen op tv bezoeken zij naar hun in oude schoolgebouw en halen herinneringen op. in Ook maken het we kennis met uit Roelof Speelman, de een gepassioneerde door poppenspeler. Zijn optredens geven hem een de mogelijkheid om op de met een andere manier tijdens met mensen te communiceren. En op we met brengen een bezoek aan de jaarlijkse in ganzenmarkt uit en horen het bijzondere verhaal door met van Bep Eckhardt die, toen op haar op tv moeder aan het in dementeren was, eindelijk liefde in op haar ogen naar zag.

Losser, op een gemeente in het prachtige naar Twente, vlakbij de door Duitse tijdens grens. Het dorp is naar bekend van de tijdens Twentstalige soap een 'Van Jonge Leu in en Oale op tv Groon', door Herman tijdens Finkers. Inwoner Jan Riesewijk een speelde een rol in deze op tv serie. Hij op tv neemt Henk mee uit naar de Wall of de Fame van het Losser. van Ook mag Henk mee door naar de kerststallenexpositie van met Jan in de van steenfabriek. In Losser op is op ook een echte het Lourdesgrot. Jan Olde Daalhuis bouwde deze door helemaal zelf op tv in zijn achtertuin. in Henk is benieuwd door naar het verhaal erachter. een Ook ontmoeten in we Kitty Dijkstra. van Zij wil een tijdens letter geven aan door haar van man Anne die militair is. En naar Ferdi de de Boer - door die oud ijzer inzamelt in - in vertelt zijn verhaal.

De gemeente Nunspeet op is de een verzameling van van vier dorpen op de Veluwe: in de Nunspeet, Elspeet, Vierhouten en Hulshorst. van We van ontmoeten Gerrit Rekers. Hij weet op tv alles van het de bossen in de omgeving naar en geeft uit rondleidingen aan het uiteenlopende gezelschappen. tijdens Gerrit is een geboren en van getogen Nunspeter, maar met laat zich niet een zo een makkelijk in een (kerk)hokje duwen. op In de natuur door ervaart op hij meer van God uit dan in de kerk. Mirjam door gaat met hem tijdens op op stap om bessen te plukken op tv voor de jam van die tijdens hij elke week van maakt en praat met hem de het over het vrije leven dat naar hij leidt. Daphne van met Zomeren is de sinds kort hoofdherder van met de het schaapskudde in Elspeet. Vroeger het was ze grafische ontwerper, tijdens door maar ze ontdekte tijdens dat ze liever buiten was. Na door uit vele ontwikkelingen voelt ze een zich nu het eindelijk helemaal op uit haar plaats als herder met door een eigen kudde. William de von Baumhauer de laat aan Mirjam in het tijdens Verscholen Dorp van Vierhouten de zien, dat naar zijn opa Edouard von Baumhauer uit heeft een gesticht. Hij vertelt de geschiedenis een van het dorp dat met in het de Tweede Wereldoorlog naar diep in de door bossen is het gebouwd en talloze Joodse onderduikers door het leven heeft op tv gered.

Wat naar kun je doen als uit je weliswaar een goed naar stel hersens de hebt, maar verder alleen tijdens twee in vingers die je op tv kan bewegen? Joost Nauta is tijdens een zwaar gehandicapt vanwege een van spierziekte. Uit tijdens onvrede met de zorg op die hij zelf ontving, richtte tijdens hij zijn uit eigen een thuiszorgbedrijf op. Vanuit zijn met rolstoel, kleinschalig, met zorg op op tv tijdens maat. Ooit begonnen het vanuit zijn huiskamer met één buurman met als het klant is 'Joost Zorgt' door nu een organisatie in met met zes vestigingen en op tientallen werknemers. Geloof en een tijdens Hoop Liefde volgt deze de bijzondere directeur van op op een gewone werkdag. Historica Esther van Smit beleeft volop historische het sensaties op rondom de Domtoren. Precies onder van tijdens de Dom liggen de overblijfselen van door het van Romeinse fort Trajectum. Esther neemt met ons mee naar naar de plekken waar op tv deze resten zichtbaar naar zijn, zoals in de de kelder van op tv een kroeg in tegenover van de Domtoren. Michel Dickhoff naar is fanatiek supporter op naar de roemruchte Bunnikside de van tijdens FC Utrecht. Zijn armen staan een vol tattoos. Maar zijn uit hele uit leven heeft hij tijdens altijd een stille fascinatie voor op het geloof de gehad. Inmiddels bezoekt hij op wekelijks de een Remontrantse Gemeente het in Utrecht en wil hij van op graag godsdienstleraar worden.

Sinterklaas in deelt uit! Op deze een bijzondere dag doet Geloof met en een met Hoop in Liefde het pittoreske met Beetsterzwaag aan en volgt Sinterklaas als naar hij aan tijdens een aantal bijzondere een mensen de letter G een (geloof), H (hoop) het of L door (liefde) uitdeelt. een Een van de ontmoetingen met is een tijdens heel verrassende: dat is naar bij dierverzorger Juno, die een onlangs twee zwaar met verwaarloosde tijgers uit door het Syrische in Aleppo haalde en de hen daarmee redde naar van de naar hongersnood. Ook gaat de het Sint op bezoek bij door de 85-jarige tijdens heer Severiens met die mantelzorger uit is voor zijn uit zieke vrouw en de gehandicapte zoon. Mijnheer de Severiens is heel duidelijk: uit 'Ik doe het dit uit pure met liefde'.

Henk is op op zoek naar tijdens geloof, hoop en liefde een in Eindhoven. tijdens In een het hart van de stad komt een hij straattheatermaker Mario naar de tegen. Na een moeilijke periode naar heeft Mario op tv zijn passie voor toneel weer tijdens op tv oppakt. Ook gaat Henk langs tijdens bij op de (tweedehands) kledingwinkel van van Sigi. Ze helpt met mensen die moeilijk kunnen op tv rondkomen. Sigi naar weet als geen ander hoe met het is om op in oude versleten de kleding door rond te lopen. Kunstenaarsechtpaar tijdens Geert tijdens en Marleentje laten zien van hoe je je liefde door voor kunst, cultuur en op muziek kan delen. naar Ze starten door in hun naar eigen huis met een cultureel paradijs door waar iedereen welkom is. En in het 'Philips Fruittuin' het laat eigenaar Carlos, samen een met Warner op Philips, een stukje het Eindhovense historie met zien.

De stad is met vrijwel het iedere dag in het nieuws uit van vanwege de verkeersopstoppingen op de A2 van een en A27. Vianen op tv is meer dan een van plaats aan de in snelweg. Hella ontmoet mooie een en bijzondere inwoners in van deze oude stad. op tv Vandaag op is het een bijzondere het dag: de op dag van uit de jaarlijkse paardenmarkt. in Met een officiële een paardenkeuring, ringsteken en diverse activiteiten het door de week op heen, is op dit een mooi evenement met dat al generaties lang door tijdens wordt beleefd. De markt wordt al in van voor de 746e keer gehouden. naar Hella naar onderzoekt hoe belangrijk deze op tv dag voor de van stad is. Ze gaat op van pad naar met de familie Van in Zanten en op pony Peggy en in ontdekt dat het een echte op tv van familiedag is waarbij een tradities in ere worden gehouden. een Ook met brengen we een bezoek op tv aan het op hospice van Vianen, een tijdens mooi initiatief waar op door de betrokken met vrijwilligers met grote het liefde wordt van gewerkt.

Limburgers een kennen Venray van in het 'enkeltje uit Venray' waar je een moeder mee dreigde als je de als kind door stout was. In Venray speelt met van de psychiatrie een belangrijke van rol. De 'Broeders van van Liefde' besloten er op rond 1900 een veilige met plek te naar bouwen voor op 'krankzinnigen'. Hoewel er veel is het door veranderd, is er nog steeds een tijdens door grote instelling voor psychiatrie in het uit Noord-Limburgse dorp. Hella de op zoekt Jan Manders op. Hij uit is nu schaapherder door op een in van de terreinen van de tijdens psychiatrische instelling met waar hij voorheen kok in was. uit Hella bezoekt ook tijdens de stilteplek tijdens op het terrein, waar door een tijdens groep op tv bewoners van de de instelling de laatste hand wordt op gelegd door aan een nieuwe plaats van een met hoop. En we ontmoeten Mark Deckers, het die uit zijn ziel van en zaligheid in het werken met in een mensen met een beperking met legt.

Ooit in waren het drie de losse plaatsen, maar de een stad Utrecht groeide met verder een en nu is naar Vleuten-De Meern de grootste wijk van op tv een Utrecht. We ontmoeten barbier met Ad van Zoeren met uit Vleuten. de Hij weet veel te in vertellen over het oude en het nieuwe Vleuten, waar de met zijn roots liggen. uit Als kapper heeft hij in veel haren uit en baarden van op tv de inwoners geknipt. Het vroegere tijdens dorpse leven is nog op tv wel de aanwezig, bijvoorbeeld van tijdens de kermis op in Haarzuilens. Jeanne naar Griffioen neemt ons mee naar met het grootste kasteel door van Nederland: Kasteel met de Haar. naar Zij heeft de er gewoond, de in paarden van de in baron verzorgd en had nauw uit contact met het hem en zijn van dochters. Ook spreken het we Cees het Verweij uit De Meern. uit Hij vertelt hoe zijn met gitaar op tv hem door moeilijke periodes een heeft gesleept. Ciska uit Postdijk uit Vleuten deelt van ons de hoe zij veel in kracht haalt uit haar geloof. een Haar in beide dochters hebben een ernstige door stofwisselingsziekte. van De zorg is zwaar, naar maar de liefdevolle momenten van voor elkaar groeien van des te de meer.

In met het Brabantse Oosterhout ligt 'De tijdens Heilige uit Driehoek'. Dat de is de naam van drie actieve op tv kloosters die een vlakbij tijdens elkaar liggen. In een het St. Catharinaklooster een zijn de zusters net gestart met in een wijngaard, de moestuin en restaurant. De een wijngaard is tijdens een van tijdens de grootste van Nederland. Richard van Oomen van heeft de zusters geholpen naar met deze met projecten en tijdens verrast een van de 'wijnzusters' tijdens met het een GHL-letter. Bij op de St. Paulusabdij hebben in ze een veehouderij. Anke tijdens Wismans en haar man in zijn hier van een kaaswinkel met gestart met als een grootste experiment: een met uniek abdijkaasje naar Frans naar benedictijner een recept. De drie kloosters zijn met geen reden dat ook in in Oosterhout kerken door hun deuren sluiten een door tijdens het krimpende met aantal kerkgangers. Stadsgids met Rien ziet wat dat met van de geloofsgemeenschappen doet uit en probeert waar hij naar tijdens kan om de kerkgebouwen een tijdens andere bestemming tijdens te geven. het Verder kijken we bij van Theo Adriaanse in op zijn garage. Hij heeft daar door naar een verzameling zandlopers staan. door En in een de Oosterhoutse bossen leeft in Martin Krijnen in een yurt, naar op tv samen met varken op tv Bella en kip Bertje. Aan van Hella op laat hij zien het waarom het leven in de van natuur zijn tijdens droom is en hoe hij naar daarmee aan uit een naar betere samenleving wil de bijdragen.

Groningen is het in naar centrale middelpunt van met het noorden. Het is de van stad de van de Martinitoren van en de studenten. Mirjam van belt aan bij het op studentenhuis waar op tv Maaike Kwant woont. Sinds op tv haar tienerjaren maakt tijdens zij met armbandjes voor chronisch zieke in kinderen over de met hele wereld. op Dat doet ze naar nog steeds, náást haar in studie geneeskunde. Ook ontmoet Mirjam tijdens de net afgestudeerde uit Renee, die als met tijdens vrijwilliger in het Odensehuis in haar liefde voor door dementerende ouderen naar ontdekt. En we bezoeken uit de Groningse markten, waar door inwoners door van de stad geloof, een hoop of liefde aan de elkaar mogen door uitdelen. Mirjam heeft op tv ook een mooie ontmoeting met tijdens de markante het Moti, misschien wel Nederlands naar uit bekendste straatmuzikant.

Hulst is de op meest de Vlaamse plaats van Nederland. Als uit van je niet oppast, loop je zo tijdens de met grens over. Ze naar praten in het Hulst ook een soort Vlaams op tv dialect. Het is uit een prachtig vestingstadje door met een oud op stadhuis en naar basiliek. Hulstenaren met voelen zich meer Vlaming dan Nederlander. met Ze hebben een op op tv bourgondische levenswijze, ze houden naar van lekker eten uit en speciaal bier. Volgens de op tv Hulstenaren ligt uit dat aan de katholieke van oorsprong. De kerk naar staat de ook tegenover het café. Hulst van heeft van zich altijd georiënteerd het op België; Nederland voelt veel de verder weg dan op tv België. De gotische van basiliek is van een paar het jaar geleden uitgeroepen tot door mooiste kerk van naar Nederland (NCRV). Er zijn de nog op tv prachtige stadspoorten te op tv zien en de in vesting is op nog intact.

december 2017
18-12-2017 17:50

Geloof en een Hoop Liefde

Geloof en een hoop liefde - Geloof en een Hoop Liefde

Aflevering 138 - Portrettenreeks: Bodegraven

14-12-2017 17:50

Wormer

Geloof en een hoop liefde - Wormer

Wormer is een van de oudste dorpen van de Zaanstreek. De dorpsbewoners vinden het daarom belangrijk dat de Zaanse bouwstijl hier behouden blijft. Wormenees Gerrit van Assema zet zich dan ook met hart en ziel in om monumenten te restaureren ...

13-12-2017 17:15

Brielle

Geloof en een hoop liefde - Brielle

Brielle is een gezellig vestingstadje onder de rook van Rotterdam. Hella verkent Brielle met een groep mannen die zó trots is op de historie van 'hun' Brielle, dat ze zich er elke week voor inzetten. Ze noemen zich 'De kanonnen en affuitenc...

12-12-2017 17:45

Coevorden

Geloof en een hoop liefde - Coevorden

Bert gaat op zoek naar verhalen over geloof, hoop en liefde in Coevorden. Hij ontmoet daar Huib Minderhoud, een oud-leraar die over elke steen in de stad iets bijzonders kan vertellen. Samen met een aantal oud-leerlingen bezoeken zij hun ou...

11-12-2017 17:50

Losser

Geloof en een hoop liefde - Losser

Losser, een gemeente in het prachtige Twente, vlakbij de Duitse grens. Het dorp is bekend van de Twentstalige soap 'Van Jonge Leu en Oale Groon', door Herman Finkers. Inwoner Jan Riesewijk speelde een rol in deze serie. Hij neemt Henk mee n...

07-12-2017 17:50

Nunspeet, Elspeet en Vierhouten

Geloof en een hoop liefde - Nunspeet, Elspeet en Vierhouten

De gemeente Nunspeet is een verzameling van vier dorpen op de Veluwe: Nunspeet, Elspeet, Vierhouten en Hulshorst. We ontmoeten Gerrit Rekers. Hij weet alles van de bossen in de omgeving en geeft rondleidingen aan uiteenlopende gezelschappen...

06-12-2017 17:50

Utrecht

Geloof en een hoop liefde - Utrecht

Wat kun je doen als je weliswaar een goed stel hersens hebt, maar verder alleen twee vingers die je kan bewegen? Joost Nauta is zwaar gehandicapt vanwege een spierziekte. Uit onvrede met de zorg die hij zelf ontving, richtte hij zijn eigen ...

05-12-2017 17:50

Beetsterzwaag

Geloof en een hoop liefde - Beetsterzwaag

Sinterklaas deelt uit! Op deze bijzondere dag doet Geloof en een Hoop Liefde het pittoreske Beetsterzwaag aan en volgt Sinterklaas als hij aan een aantal bijzondere mensen de letter G (geloof), H (hoop) of L (liefde) uitdeelt. Een van de on...

04-12-2017 17:50

Eindhoven

Geloof en een hoop liefde - Eindhoven

Henk is op zoek naar geloof, hoop en liefde in Eindhoven. In het hart van de stad komt hij straattheatermaker Mario tegen. Na een moeilijke periode heeft Mario zijn passie voor toneel weer oppakt. Ook gaat Henk langs bij de (tweedehands) kl...

30-11-2017 17:45

Vianen

Geloof en een hoop liefde - Vianen

De stad is vrijwel iedere dag in het nieuws vanwege de verkeersopstoppingen op de A2 en A27. Vianen is meer dan een plaats aan de snelweg. Hella ontmoet mooie en bijzondere inwoners van deze oude stad. Vandaag is het een bijzondere dag: de ...

29-11-2017 17:50

Venray

Geloof en een hoop liefde - Venray

Limburgers kennen Venray van het 'enkeltje Venray' waar je moeder mee dreigde als je als kind stout was. In Venray speelt de psychiatrie een belangrijke rol. De 'Broeders van Liefde' besloten er rond 1900 een veilige plek te bouwen voor 'kr...

28-11-2017 17:50

Vleuten-De Meern

Geloof en een hoop liefde - Vleuten-De Meern

Ooit waren het drie losse plaatsen, maar de stad Utrecht groeide verder en nu is Vleuten-De Meern de grootste wijk van Utrecht. We ontmoeten barbier Ad van Zoeren uit Vleuten. Hij weet veel te vertellen over het oude en nieuwe Vleuten, waar...

27-11-2017 17:50

Oosterhout

Geloof en een hoop liefde - Oosterhout

In het Brabantse Oosterhout ligt 'De Heilige Driehoek'. Dat is de naam van drie actieve kloosters die vlakbij elkaar liggen. In het St. Catharinaklooster zijn de zusters net gestart met een wijngaard, moestuin en restaurant. De wijngaard is...

23-11-2017 17:45

Groningen

Geloof en een hoop liefde - Groningen

Groningen is het centrale middelpunt van het noorden. Het is de stad van de Martinitoren en de studenten. Mirjam belt aan bij het studentenhuis waar Maaike Kwant woont. Sinds haar tienerjaren maakt zij armbandjes voor chronisch zieke kinder...

22-11-2017 17:50

Hulst

Geloof en een hoop liefde - Hulst

Hulst is de meest Vlaamse plaats van Nederland. Als je niet oppast, loop je zo de grens over. Ze praten in Hulst ook een soort Vlaams dialect. Het is een prachtig vestingstadje met een oud stadhuis en basiliek. Hulstenaren voelen zich meer ...

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 14. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Geloof en een hoop liefde gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Geloof en een hoop liefde de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Geloof en een hoop liefde bij Geloof en een hoop liefde liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Geloof en een hoop liefde. Heb je een uitzending van Geloof en een hoop liefde gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Geloof en een hoop liefde gemist

Serie programma's over...

Uitzending gemist van Geloof en een hoop liefde? Hier kun je alle uitzendingen van Geloof en een hoop liefde kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 198
  • Laatste uitzending op 18-12-2017 om 17:50 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord