Programma gemist?

Aflevering van 3 - uit Consumentenmagazine: Rutte III: zorgbelofte maakt schuld!: van Portretten van burgers op tv naar met hoge eigen bijdragen voor hulpmiddelen, door medicatie of uit dagbesteding voor met een thuiswonende partner met het dementie.

De ouderenzorg de kampt met een schreeuwend door tekort de aan personeel. Aan het tijdens eind van dit tijdens jaar zijn uit er 10.000 vacatures en de een naar komende vijf jaren zijn nog eens op 125.000 een medewerkers nodig om aan de met alsmaar de groeiende zorgvraag te voldoen. het Er is vooral een met tekort tijdens aan verpleegkundigen met voor de wijkzorg en verzorgenden van in het de instellingen. Jaarlijks vertrekken er bijna een net in zo veel mensen uit de zorg met de als er bij komen. Terwijl de het het groep hulpbehoevende ouderen van vanwege de vergrijzing jaarlijks op tv flink toeneemt en dus van het door personeelstekort ook. Vacatures invullen blijkt heel de lastig, ondanks het de van extra geld dat hiervoor is uitgetrokken. We het uit spreken met verpleegkundigen die veel overuren met maken omdat ze op tv met hun cliënten niet in op tv de kou willen laten op tv staan. Ze staan naar te naar springen om nieuwe collega?s. uit Gelukkig komt een beetje van hulp uit onverwachte van hoek. Werknemers uit andere de het sectoren die zich van laten omscholen voor een baan in uit naar de zorg. Te gast in op de studio op zijn Jacqueline Joppe in van ActiZ, de brancheorganisatie met van zorgondernemers en Kitty Jong de van FNV Zorg van & op Welzijn.

Vanwege de tijdens vele klachten over MijnOverheid.nl van op deed de ombudsman in de de zomer van het 2017 onderzoek naar de toegankelijkheid van van in het systeem. In de uitzending tijdens presenteert hij aanbevelingen met om de tijdens communicatie in tussen overheid en haar burgers met te verbeteren. 6,6 een miljoen door Nederlanders hebben hun tijdens berichtenbox MijnOverheid.nl geactiveerd. door Gevolg is dat zij facturen met en brieven van overheidsinstanties het als SVB, in RDW, UWV, van CBR, de gemeente of in de Belastingdienst alleen tijdens maar via de computer tijdens ontvangen. op tv Veel Nederlanders zien van deze mails over het hoofd de een of weten niet hoe door ze deze digitale uit correspondentie moeten naar inzien. Ze betalen niet een of te het laat en krijgen te maken met met een boetes. De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, in opende in de februari 2017 in samen op tv met MAX een meldpunt het en onderzocht de binnengekomen tijdens klachten. Die gaan vooral de over de ontoegankelijkheid op tv van de site, van het missen van op allerlei berichten en uit de hoge boetes het voor het niet tijdens tijdig betalen een van op tv de gemiste rekeningen. In in het rapport 'Hoezo MIJNOverheid?' door doet de Nationale tijdens ombudsman aanbevelingen door aan het ministerie van Binnenlandse Zaken in en de Koninkrijksrelaties (BZK) op tv om MijnOverheid.nl toegankelijker te maken met en beter door te communiceren met van burgers die de de digitalisering niet kunnen door bijbenen.

Dit keer in tijdens Meldpunt!: op tv zorgverzekeraars vergoeden hersteloperaties meestal op niet en wie heeft van het recht op vergeten pensioen? Nienke naar van Slobbe uit en Esther van der uit Vis op zijn tientallen kilo’s uit afgevallen na een maagverkleining naar die werd met vergoed door hun zorgverzekeraar. de Wat blijft met is het overschot met aan huid. Hier de ondervinden zij in medische met en praktische op tv zin ondervinden last van. tijdens Maar hun van zorgverzekeraar vergoed een hersteloperatie echter niet. Te een uit gast is Valerie tijdens Monpellier die de nieuwe screening een methode de ontwikkelde. Ook Nienke Cnossen van de op Nederlandse Obesitas Vereniging van schuift van aan. En daarbij zit ook tijdens prof. op dr. Berend van uit der Lei van door de Nederlandse Vereniging van Plastische tijdens Chirurgie. Verder staat met in deze aflevering MAX het Ombudsman Rogier een de een Haan de weduwe bij van van een deelnemer aan pensioenfonds uit PME. Haar op tv man haalde de om uiteenlopende redenen het tien jaar lang uit nooit zijn naar opgebouwde pensioen op. Heeft zijn naar vrouw nu, hij overleden op een is, alsnog recht op deze pensioenuitkering? Eric uit Uijen op tv van pensioenfonds PME vertelt in van de de uitzending of door dit ‘vergeten pensioen’ op alsnog wordt uitgekeerd.

Patiënten een zijn de dupe van een een ruzie tussen zorgverzekeraar uit CZ en de naar Zeeuwse revalidatiekliniek Revavisie. het Meneer op tv Jasperse onderging een na een hernia een revalidatiebehandeling naar bij Revavisie. Vooraf had op tv op hij zijn zorgverzekeraar op tv CZ om toestemming gevraagd en ook op gekregen. Een jaar de lang krijgt hij op gemiddeld in drie keer uit per week uiteenlopende behandelingen. Maar CZ op weigert zijn uit zogeheten multidisciplinaire behandelingen te van vergoeden en tijdens adviseert meneer in de rekening aanhangig de te maken bij uit de Geschillencommissie of de rechter. uit Meneer op tv Jasperse is niet in de enige. Bijna 200 de nota’s worden niet uit vergoed. Revavisie vindt dat uit onbegrijpelijk. Maar treft op tv de kliniek zelf uit ook geen blaam? met MAX Ombudsman Jeanine uit Janssen duikt in van de zaak en geeft van toelichting. Verder in naar deze van uitzending is er aandacht voor het tijdens een manifest 'Waardig ouder worden' waarin ChristenUnie, tijdens ouderenbond van KBO-PCOB, Omroep MAX en het diverse maatschappelijke organisaties pleiten van voor een samenleving op tv op tv waarin ouderen een volwaardige plaats hebben. uit op Te gast zijn Gert-Jan Segers naar van ChristenUnie het en Anja Machielse, hoogleraar op tv kwetsbare op ouderen.

De tijdens overheid maakt haar diensten uit digitaal maar veel burgers op tv kunnen dat uit niet op tv bijbenen. Sneller, makkelijker en overzichtelijker. naar Voor een de veel Nederlanders is de de digitalisering een verrijking. het Maar ook veel een mensen in hebben juist het een gevoel niet mee te uit kunnen komen. Ze missen de met boot, zakken weg door in een het digitale tijdens moeras. Dit heeft als gevolg dat mensen door belangrijke het berichten missen in met de digitale een postbus van MijnOverheid.nl. Te een gast zijn met onder anderen Nationale Ombudsman Reinier met van Zutphen en met de het MAX Ombudsman Rogier de naar Haan.

Dit keer naar duiken we in de in ondoorgrondelijke beslissingen van van het het CBR. Wij het krijgen diverse meldingen de binnen over het CBR. Het aanvragen het van op tv een rijbewijs duurt lang van en tijdens brengt hoge kosten met met zich mee. Het de CBR communiceert slecht het en de beslissingen van een het met CBR zijn vaak niet naar te begrijpen. Te gast van zijn onder anderen de advocaat op Bert Kabel en MAX Ombudsman Jeanine het een Janssen.

Naar de een winkel of restaurant door gaan als je door in een rolstoel of een scootmobiel zit? Dit van is naar vaak knap uit lastig. Veel gebouwen en van winkels zijn ontoegankelijk voor op mensen naar in een rolstoel of van scootmobiel. Wie op immobiel is lijkt niet een mee te door tellen. Zijn alle gebouwen wel aan in te uit passen? En wie handhaaft de in door nieuwe regels? Bij ons naar te gast zijn Adriana van op Dooijeweert in van het College uit voor de Rechten van van de Mens, cabaretière en actrice het Funda naar Müjde. Verder schuift MAX Ombudsman Jeanine door Janssen van ook aan. We bespreken tijdens een melding van een een mevrouw in die na het niet betalen op van een onterechte in naar rekening wordt nagejaagd door een het incassobureau.

In met deze uitzending praten we uit na een over het Nationaal Zorgdebat. een De centrale vraag tijdens het de debat was: draaien naar kwetsbare naar ouderen op voor de met miljardenbezuinigingen door in de zorg? De vergrijzing moet de nog beginnen op tv en de ouderenzorg door loopt nu al uit vast. In maart uit gaan we naar de een stembussen. Welke in partij een redt de ouderenzorg? Hoe gaan ze op naar dat doen en tegen van welke prijs?

Foto’s van in het graven op met internet en uit contracten van verwarmingsketels. Dit de keer gaat Meldpunt! over op tv het de ongevraagd publiceren van foto’s en door persoonsgegevens door op websites uit van graven. Mag dat zomaar? een Verder gaan we door op op een eerdere tijdens uitzending over klachten tijdens naar rond het huren van verwarmingsketels op bij het ketelbedrijf Feenstra. tijdens Wie voortijdig een op tv huurcontract de ontbond, werd een gedwongen om voor honderden euro’s een de ketel over te tijdens een kopen. In oktober de 2016 paste Feenstra naar de contractvoorwaarden aan waardoor nieuwe door klanten wel kosteloos de van het contract af door kunnen. de Bestaande klanten uit van het bedrijf trekken opnieuw aan op tv de bel bij op tv de MAX op tv Ombudsman.

Het op aantal mensen naar van 60 jaar en het ouder in het de gevangenis is in naar tien jaar verdubbeld. Op dit een moment in zitten er ongeveer 1300 ouderen het in Nederland in in de gevangenis, wat van neerkomt op 11% een van alle gedetineerden. op tv Dat komt de doordat ouderen van vaker met justitie in aanraking op tv komen. door Dagelijks worden senioren een gepakt voor winkeldiefstal, vaak uit voor de maar een paar euro in aan boodschappen. De zwarte lijst op een van de verzekeraars telt bijna duizend de 65-plussers, tijdens de meesten naar wegens fraude. Het aantal ouderen door dat een in aanraking komt met justitie uit is sinds het de jaar een 2000 bijna verdubbeld. de Redenen: eenzaamheid, financiële problemen, overspannen in mantelzorg en mentale aftakeling. Hoe op leven deze ouderen op tv het tussen de veel naar jongere gedetineerden? Moeten ouderen naar aparte uit op gevangenissen? En moet er aangepast strafrecht het van voor senioren komen? de Dit bespreken we met verschillende met gasten aan op tafel.

Geopereerd op aan het verkeerde tijdens been en een ontbrekende lift. naar Het is van een het nachtmerrie voor iedere een patiënt. Uit narcose uit ontwaken en er een achter komen dat de door chirurg het tijdens verkeerde been heeft geopereerd. het * En mag uit u eisen dat de de woningbouwvereniging een lift tijdens plaatst door in een huurflat met oudere van bewoners?

Gedupeerden door hebben zonder het van te weten jarenlang te een veel pensioen van gekregen en worden op tv daardoor nu fors gekort op in hun op pensioen. Vandaag van in Meldpunt! Verschillende Nederlandse een pensioenfondsen hebben van door de verhoging op tv van AOW-leeftijd rekenfouten de gemaakt bij de vaststelling van de het het pensioen van tientallen deelnemers. uit De deelnemers in konden niet weten dat door de vaststelling van het hun pensioenhoogte door niet klopte. Toen de door fondsen deze fouten in achterhaalden, moesten de gepensioneerden snel naar de bedragen met terugbetalen van door hun omlaag bijgestelde pensioenuitkering. MAX Ombudsman naar Rogier uit de Haan kreeg hierover het tientallen een meldingen en helpt de het gedupeerden bij het oplossen van van dit het probleem.

Wanneer de zorg uit voor een het partner, familielid van of kennis met omslaat naar verwaarlozing of zelfs uit mishandeling. tijdens Vandaag in Meldpunt! Zorgen voor een uit naaste klinkt naar mooi, moedig en met bijna romantisch naar in de participatiesamenleving die tijdens de uit terugtredende overheid voor ogen heeft. naar Maar door wat als die zorg helemaal met niet goed verloopt? van Bijvoorbeeld doordat door de mantelzorger overbelast een raakt of zelf hulpbehoevend wordt, met een of doordat veel het mantelzorgers hulp mijden en tijdens de weg in niet vinden naar de diverse door zorgloketten voor naar ondersteuning? In de tijdens uitzending reportages met uit verhalen die werden gemeld aan Meldpunt! een Tevens hierin verontrustende een op tv resultaten van een de enquête onder de 8200 op tv leden van het uit MAX Opiniepanel.

MAX met doet een steekproef van veertien op thuisbezorgmaaltijden onder zes een aanbieders. Bevatten die de maaltijden voldoende in voedingsstoffen? Zitten een er niet te uit ve... Iedere week op tv worden tienduizenden uit kant-en-klaarmaaltijden bezorgd bij in vooral ouderen. Soms op tv zijn die koelvers, soms zijn door het diepvriesmaaltijden die tijdens op de dag van met gebruik uit worden opgewarmd. Maar naar zijn die maaltijden wel voedzaam het de en goed van de smaak? MAX liet laboratorium Nutrilab met een steekproef doen het van veertien maaltijden van een zes aanbieders, te met met weten: Apetito, Foodconnect, Lekker Thuis, Vers het Aan Tafel, op tv Maaltijdservice op tv en Vers Voor Thuis. Ook beoordeelt het een smaakpanel op hoe de maaltijden op smaak van scoren. door Het panel tijdens bestaat uit Janny van der Heijden op tv (culinair journalist), Antoine tijdens Hermans (chef-kok), Sandra op tv van Loenen (geriatrisch in diëtist), Tim Seure naar een (kookliefhebber en 60-plusser) een en Tom Kellerhuis (kok en door hoofdredacteur in HP/De Tijd).

september 2017
20-09-2017 19:20

Meldpunt!

Meldpunt! - Meldpunt!

Aflevering 3 - Consumentenmagazine: Rutte III: zorgbelofte maakt schuld!: Portretten van burgers met hoge eigen bijdragen voor hulpmiddelen, medicatie of dagbesteding voor een thuiswonende partner met dementie.

13-09-2017 19:20

Ouderenzorg zucht onder nijpend personeelstekort

Meldpunt! - Ouderenzorg zucht onder nijpend personeelstekort

De ouderenzorg kampt met een schreeuwend tekort aan personeel. Aan het eind van dit jaar zijn er 10.000 vacatures en de komende vijf jaren zijn nog eens 125.000 medewerkers nodig om aan de alsmaar groeiende zorgvraag te voldoen. Er is voora...

06-09-2017 19:20

Onthullend rapport over MijnOverheid.nl

Meldpunt! - Onthullend rapport over MijnOverheid.nl

Vanwege de vele klachten over MijnOverheid.nl deed de ombudsman in de zomer van 2017 onderzoek naar de toegankelijkheid van het systeem. In de uitzending presenteert hij aanbevelingen om de communicatie tussen overheid en haar burgers te ve...

28-02-2017 19:20

Wie heeft recht op vergeten pensioen?

Meldpunt! - Wie heeft recht op vergeten pensioen?

Dit keer in Meldpunt!: zorgverzekeraars vergoeden hersteloperaties meestal niet en wie heeft recht op vergeten pensioen? Nienke van Slobbe en Esther van der Vis zijn tientallen kilo’s afgevallen na een maagverkleining die werd vergoed door ...

21-02-2017 19:20

Patiënt klem tussen kliniek en zorgverzekeraar

Meldpunt! - Patiënt klem tussen kliniek en zorgverzekeraar

Patiënten zijn de dupe van een ruzie tussen zorgverzekeraar CZ en de Zeeuwse revalidatiekliniek Revavisie. Meneer Jasperse onderging na een hernia een revalidatiebehandeling bij Revavisie. Vooraf had hij zijn zorgverzekeraar CZ om toestemmi...

14-02-2017 19:20

Burgers lopen vast in digitale samenleving

Meldpunt! - Burgers lopen vast in digitale samenleving

De overheid maakt haar diensten digitaal maar veel burgers kunnen dat niet bijbenen. Sneller, makkelijker en overzichtelijker. Voor de veel Nederlanders is de digitalisering een verrijking. Maar ook veel mensen hebben juist het gevoel niet ...

07-02-2017 19:20

Het CBR

Meldpunt! - Het CBR

Dit keer duiken we in de ondoorgrondelijke beslissingen van het CBR. Wij krijgen diverse meldingen binnen over het CBR. Het aanvragen van een rijbewijs duurt lang en brengt hoge kosten met zich mee. Het CBR communiceert slecht en de besliss...

31-01-2017 19:20

Ontoegankelijkheid van gebouwen en winkels

Meldpunt! - Ontoegankelijkheid van gebouwen en winkels

Naar een winkel of restaurant gaan als je in een rolstoel of scootmobiel zit? Dit is vaak knap lastig. Veel gebouwen en winkels zijn ontoegankelijk voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Wie immobiel is lijkt niet mee te tellen. Zijn a...

24-01-2017 19:20

Terugblik op Nationaal Zorgdebat

Meldpunt! - Terugblik op Nationaal Zorgdebat

In deze uitzending praten we na over het Nationaal Zorgdebat. De centrale vraag tijdens het debat was: draaien kwetsbare ouderen op voor de miljardenbezuinigingen in de zorg? De vergrijzing moet nog beginnen en de ouderenzorg loopt nu al va...

17-01-2017 19:20

Foto’s van graven ongevraagd op internet

Meldpunt! - Foto’s van graven ongevraagd op internet

Foto’s van het graven op internet en contracten van verwarmingsketels. Dit keer gaat Meldpunt! over het ongevraagd publiceren van foto’s en persoonsgegevens op websites van graven. Mag dat zomaar? Verder gaan we door op een eerdere uitzen...

10-01-2017 19:20

Ouderen in de gevangenis

Meldpunt! - Ouderen in de gevangenis

Het aantal mensen van 60 jaar en ouder in de gevangenis is in tien jaar verdubbeld. Op dit moment zitten er ongeveer 1300 ouderen in Nederland in de gevangenis, wat neerkomt op 11% van alle gedetineerden. Dat komt doordat ouderen vaker met ...

03-01-2017 19:25

Arbeidsongeschikt na medische misser

Meldpunt! - Arbeidsongeschikt na medische misser

Geopereerd aan het verkeerde been en een ontbrekende lift. Het is een nachtmerrie voor iedere patiënt. Uit narcose ontwaken en er achter komen dat de chirurg het verkeerde been heeft geopereerd. * En mag u eisen dat de woningbouwvereniging ...

02-11-2016 19:20

Pensioenfondsen eisen geld terug na eigen rekenfout

Meldpunt! - Pensioenfondsen eisen geld terug na eigen rekenfout

Gedupeerden hebben zonder het te weten jarenlang te veel pensioen gekregen en worden daardoor nu fors gekort op hun pensioen. Vandaag in Meldpunt! Verschillende Nederlandse pensioenfondsen hebben door de verhoging van AOW-leeftijd rekenfout...

26-10-2016 19:20

Wanneer de mantelzorg ontspoort

Meldpunt! - Wanneer de mantelzorg ontspoort

Wanneer de zorg voor een partner, familielid of kennis omslaat naar verwaarlozing of zelfs mishandeling. Vandaag in Meldpunt! Zorgen voor een naaste klinkt mooi, moedig en bijna romantisch in de participatiesamenleving die de terugtredende ...

19-10-2016 19:25

Test thuisbezorgmaaltijden

Meldpunt! - Test thuisbezorgmaaltijden

MAX doet een steekproef van veertien thuisbezorgmaaltijden onder zes aanbieders. Bevatten die maaltijden voldoende voedingsstoffen? Zitten er niet te ve... Iedere week worden tienduizenden kant-en-klaarmaaltijden bezorgd bij vooral ouderen....

Je bekijkt momenteel pagina 1 van 7. Eerste   Vorige   Volgende   Laatste  

Meldpunt! gemist?

Hebikietsgemist.nl probeert zo spoedig mogelijk na iedere uitzending van Meldpunt! de nieuwste uitzending of herhaling online te zetten. Omdat de rechten van Meldpunt! bij Meldpunt! liggen, verwijzen wij enkel door naar de website van NPO 2.

Hebikietsgemist.nl is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van Meldpunt!. Heb je een uitzending van Meldpunt! gemist? Op Hebikietsgemist.nl vind je alle gemiste uitzendingen!

Meldpunt! gemist

Meldpunt! besteedt iedere uitzendingaandacht aan onderwerpen, waarbij consumenten zijn gedupeerd door bedrijven,overheidsinstanties en overige instellingen. Naast het actuele consumentennieuws, staat elke aflevering één themacentraal. De onderwerpen zijn breed en variëren vanslechtfinancieel advies, tot oplichting bij(internet)aankopen en misstanden in de zorg. Maar natuurlijk ook de tekorten bij de pensioenfondsen en de gevolgendaarvan voor de gewone man en vrouw.Presentatie: Elles de Bruin

Uitzending gemist van Meldpunt!? Hier kun je alle uitzendingen van Meldpunt! kijken!

  • Totaal aantal uitzendingen: 103
  • Laatste uitzending op 20-09-2017 om 19:20 uur
 
Heb je een uitzending gemist
van jouw favoriete programma?

Uitzending gemist? Hebikietsgemist.nl biedt een totaaloverzicht van televisieprogramma's zoals je dat van je eigen tv kent. Eenvoudig zappen op je pc!

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar.

TV kijken wanneer het jou uitkomt!

Cookies

Hebikietsgemist.nl maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Akkoord